A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2010 októberi babák

Hogy érzitek magatokat ebben a nyomott melegben??
Én nekem délelőtt 10 óra óta fáj alul a hasam,szúrkál,alig bírok menni!Hiába pihenek ahogy felállok fáj!Még az is fáj mikor mozog a baba! :(

Kép

Kép

Évi
iceberg
Budapest

Iceberg!

Fizikailag ok vagyok, de ellenben olyan depis hogy az csak na... :cry:
Én csak akkor görcsizek, vagy érzek feszítést ha mondjuk vásárolni megyünk kocsival, és kiszállok, és el kéne indulni.. :?
De biztos tágulnak az ízületek meg minden ott lenn, gondolom már azért készül a szervezet a szülésre.

Dinuci?

Kép
mók

Sziasztok!

Új vagyok itt az oldalon is és a fórumon is. Gondoltam csatlakozom közétek. Október 23-ra várom az első babánkat, aki kislány. :)
Holnap töltjük a 30.hetet. A babó nagyon aktív.
Hasfeszüléssel én is rendelkezem sajnos.Együttérzek azzal akinek van. :( Nem túl kellemes. Valójában nem tudom, hogy mennyire nem jó jel ez. Kellene dokit felkeresni? Vagy mégsem kell annyira megijedni?
bebe87

A sok feszülés nem jó... De kinek mi a sok. Nekem már csak akkor feszül, ha sokat mocorog a baba, meg ha sokat vagyok fent ahhoz képest, amennyit talpon lehetnék.

Lányok azt nem is írtam még, hogy 130-150 közt volt a vérnyomásom és így 3x1-et kell bevennem a csökkentőből. De az is jó haskeményedésre... Lehet attól keményedett a pocakom, hogy magas volt a vérnyomásom. Mert amúgy 110 volt mindig. Aztán a doki megmérte mikor bent voltunk. Így szednem kell a gyógyszert.

Kriszta
Kép
cherryke

Szia Bebe.

Jó a dátumod, először én is okt 23-re voltam kiírva :D azóta volt már okt 30 és nov 8 is. :D
Mostmár ha valaki megkérdezi azt mondom okt 20 és nov 8 közt, de jön amikor kell :)

Kriszta
Kép
cherryke

Sziasztok lányok!

Túl vagyok az Uh-on.Sajnos nem igazán sikerült a mozi része a dolognak,a kicsi fiam végig el volt fordulva és takarta a kezével az arcát.A doki ezért csak sima UH árat számolt.Egyébként minden rendben van.A múltkor valószínű rosszul mért a másik doki,mert most szinte minden mért érték napra pontosan stimmel a terhességi korral.Ja és még mindig fiú.Azt bezzeg mutogatta,cseppet sem szemérmesen,hogy mi van a lába között.Fej végű a fekvése,remélem így is marad.A vizsgálat közben pont keményedett a pocakom,ezért rá is kérdeztem a dokinál,hogy ez normális?Azt mondta,ha zárt a méhszáj akkor nem okoz gondot.A saját dokim jövő héten fog vizsgálni,akkor majd megtudom,hogy mi a helyzet odalent.
S-es méret ide vagy oda,azért gyarapszok én is rendesen.Pedig kevesebbet eszek mint a terhesség elején.Ki érti ezt?
Vendég

Lányok!

Tegnap óta nagyon nem mozog babókám, csak néhány enyhe mozgást tapasztaltam,ma reggel meg csak egyet. Kétségbe vagyok esve...... :cry:

Kép
mók

Sziasztok lányok!

Minden nap olvaslak, csak az irással vannak gondok, habár most egy picit könnyebb dolgom van, mert a férjem kapott járógipszet és már elég ügyesen tud járni mankó nélkül is.
De azért még igy is estére nagyon elfáradok, a két gyerek és egy sánta férj mellett :)
Ejszaka persze nem tudok aludni, de ezt már kezdem szokni. Mindegy melyik oldalamra fekszem nagyon elkezd mocorogni a babám, és a mocorgás még finom kifejezés volt, mert néha rugja szét a házát.
Keményedések nekem már a 4-ik hónaptól vannak, szedek magnéziumot és nem tulajdonitok nagy jelentöséget neki, mert az elözö két terhességemnél is ugyanez volt és nem történt semmi. Söt a második terhességem végén még a méhszájam is nyitva volt és ennek ellenére sem szültem sokkal hamarabb csak 2-3 nappal. Ezért nem aggódok, persze nem kellemes és elég gyakran van, de már közeledünk lassan a vége felé.

Mók: Ne izgulj, ha van egy két enyhe mozgás akkor biztosan nincs semmi gond, nekik is vannak jó és rossz napjaik mint nekünk. En örülnék ha nem mocorogna annyit mert néha nagyon kellemetlen tud lenni, annyira hogy néha felsikoltok.

A nagy meleget nem birom, már megint hányingerem van és hasmenésem, de csak ha a hömérö eléri a 25 fokot, ha hüvösebb van semmi bajom nincs.

Ha az augusztusiaknak ilyen hamar jöttek a babák akkor már néhányunknak nincs sok hátra :)
De azért reméljük nem jönnek ki egy hónappal hamarabb.

Reka

Kép Kép
Kép
rekus80

Sziasztok!

Csak gyors életjelet adok!Sajna vissza olvasni nem tudok!
Ezerrel megy a lakásfelújitás plussz még egy szolid esküvöt is kell szerveznem!
Csütörtökön voltam dokinál minden ok fejvégübe van már a kis manó!
Remélem mindenkivel minden oké!

Lilypie Pregnancy tickers Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
tüncü1010

Mók, ha 12 óránként érzel valamit, akkor minden rendben :)

Amióta szedem a vérnyomás csökkentőt, olyan jókat alszom :) 2-3 óránként felébredek pisilni, de amikor alszom, tényleg alszom. Érzem, hogy kezdem magam kipihenni.

Kriszta
Kép
cherryke

Sziasztok!

Túlvagyunk az ultrahangon, sajnos sztárfotót nem kaptunk, de minden rendben van. Nekem a lepény érettségéről semmi nincs a leleten, de azt mondta az ultrahangos, hogy minden oké, magzatvíz normális. A feje lenn van.

A méretek:
BPD (fej széleség): 81mm
THQ (mellkas átmérő): 76 mm
FL (combcsont): 61 mm
Súlyra sem írtak semmit, de azt mondták, hogy olyan 1500-1600 gramm lehet.

Szerencsére Apa is odaért az ultrahangra, így együtt néztük, ahogy a fiam cibálja a köldökzsinórt.

Amúgy minden oké, nézem az úszó EB-t, gondoltam előtte kiszaladok a kisboltba, hogy vegyek tejfölt. Mióta beszéltünk róla, azóta kívánom a tejfölös-cukros kenyeret. Hát nem be volt zárva a kisbolt? Áááá. Apa meg kiment a Szigetre, gondoltam hadd legyen már neki egy jó napja, hozzám ugyanis nem lehet szólni, ha úszó EB van :-)

Töltök fel pocakfotót.
Kép

Kata1001! Remélem nyaralásból hazatérve vissza tudsz olvasni és frissíted a táblát az újakkal, akiket ezúton is üdvözlök köztünk :-)
Jók legyetek!
Vendég

Halihó szép estét mindenkinek!

Egy csöppet beugrok, nem leszek bőbeszédű mert ma nagyon elfáradtam. Rokonok, állatkert és főzés pakolás. Most értünk haza, majd teszek fel képeket de ma már nincs energiám :-( Babócám is kevesebbet mozog a kelleténél nem tudom mi lehet vele. A költözés miatt áll a bál a lakásban, öröm körülnézni... Hol van még a vége :roll: Holnap meg jön drága öreganyám,megint nem lesz pihenés.Kacsalevest meg rántotthusit csinálok petrusos krumplival.Nálatok mi lesz?

Ti egyébként hogy vagytok? Babócák? Birjátok a meleget?

Lina:gratula az eredményekhez, csinik vagytok a foton.

Cherryke:pihenj is legalább te aludj jol :-) Pisijárat meg nemsoká vége annak is.

Rekus:énis igy vagyok. A melegtől egyből rosszul vagyok de ha hidegebb van :-D Mondjuk a tegnapi vihar....

Mók:ari vagy hogy kérdeztél :-) Jelentem : élek és egybe :-D És te hogy vagy? Ne légy ideges mert már komolyan akkor nyissunk egy ideges kismamik topicot is :-D

Iceberg: nekem is nagyon fáj :-( de ez már a 3.napom igy :-( Nem tudom mi lesz. Mindegy kitartás.

Akinek nem irtam sorry de ülő helyemben folyik rolam a viz :-( El kell feküdjek ma először aztán megint az esti teendők :-(
Jok legyetek majd jelentkezem vigyu magatokra.

dinuci01

Sziasztok jó reggelt :)

Azért ahogy olvaslak benneteket látom vagyunk egy páran akinek fájdogál tehát akkor ez természetes valóban ,hozzá jár a terhességhez és főleg már nagyon sokat nőttek a babák a hasunkban!Én érdeklődtem babás anyukáktól ismerőstől,akik nem rég szültek és ők is mondták,hogy voltak ezek a fájások itt ott.Sőt azt mondták ilyenkor meg az utolsó hónapban jön majd csak igazán a lábdagadás,magasabb vérnyomás,hátfájás,nem jól alvás szóval nyűglődés a nagy poci miatt mivel az is nő majd még sokat sokat :)

Egyszer még az elején azt mondta a védőnőm,hogy hívjam bármikor ha kérdésem van ahhoz képpest mostanában nem érem el,pedig tudom mikor van szabin és nem csak egyszer probálkoztam keresni őt!A dokim is vicces volt ,felhívtam és azt mondja:-hát ő most szabin van,nem is tudja ki van bent,mehjünk be este 7-kor és játszak rá kicsit,hogy ne legyenek mérgesek,mert nem rendelési időben mentem,meg miért nem szóltam előre!?na köszönöm majd szóljak előre,hogy lehet,hogy pl kedden szülök?Tök jó akkor így számíthatok a dokimra? :shock: :lol:

cherryke:a vérnyomással nagyon vigyázni kell,ha van otthon vagy tudsz kölcsön kérni akkor sztem mérd minden nap!ha megfogadod a tanácsomat!?

Kép

Kép

Évi
iceberg
Budapest

Sziasztok!

Elnézést a zavarásért, de hátha valakit érdekel:

AKCIÓ!!! Vadonat új, bontatlan SENCOR SBM 1600 BÉBIŐR az eredeti ár alatt!!!
Bolti ára 12.000 FT

Rendkívül megbízható, DIGITÁLIS KÉT irányú! NE HAGYD KI! Garancia van a termékre!

* A készletben egy adó és egy vevő készülék
*

* Hatótávolság 400 m nyílt területen
*

* Frekvencia tartomány:1,9 Ghz
*

* Tápellátás hálózatról vagy elemről
*

* Lágy éjszakai fény a gyermek egységén
*

* A készülékkel kér irányú kommunikáció lehetséges
*

* ( Szülői egységtől a gyermek egysége felé is)
*

* Állítható mikrofon érzékenység ( 5 szint)
*

* Állítható hangerő (6 fokozat)
*

* Akku töltöttség kijelző
*

* Tartozékok: 2 darab AC adapter,2 db AAA akkumulátor elem
*

POSTÁZOM IS!
A POSTAKÖLTSÉGET A VEVŐ ÁLLJA!

AKCIÓSAN MOST 8.000 Ft

Kép
Kép
sz.niki

Ice: Van itthon vérnyomás mérő. Amióta szedem a csökkentőt max 125 ig megy fel.

Kriszta
Kép
cherryke

Mióta itt ülök a gép előtt, egyfolytában mocorog. Nem szereti, ha ülök.

Kriszta
Kép
cherryke

Mai pocak

Kép

Kriszta
Kép
cherryke

Szióka Kismamik !

Ugy látom nincsenek aktív forumozok. Ez talán ennek a melegnek köszönhető. :-) Csak az a baj hogy errefele még pluszba marha párás a levegő is :-( Mindegy ettől már nem leszek énse nyűgösebb....Babóka alig mozog valamit ismét csak, de azért néha bejelentkezik ugy nem aggodom.
Ma rájöttem hogy nem is olyan sietős pakolnom, mert amig nincs kifestve a másik lakás nem is megyünk át.... :oops: én meg nekiálltam kapkodni pénteken meg hogy uristen mi lesz :-)

Cherryke: nőtt a pocid neked is. Aranyos. :-) Ez tök jo hogy beállt a vérnyomid! Amugy babóka nekem sem birja ha ideülök,most be is mocorgott hála ég jelezve hogy valami nem kóser neki :-D

Ice: jo hogy mondod, igy legalább megnyugtatom magam énis, mert már megint fáj ott legalul. Mért nem akar mulni....... :roll: Hát jah az utolsó hónap tényleg szép lesz de azért vigasztal hogy az UTOLSÓ :-D

Na megyek lemegyünk kicsit jáccira, bár őszintén szolva nem sok kedvem van,dehát gyerek miatt ugye muszáj :-)
Jók legyetek majd jövök énis.

dinuci01

Igen, most 1 hét alatt sokat nőtt :)

Itt is párás a levegő, de engem csak a meleg zavar. A párát bírom

Dinuci: én azt szoktam csinálni, hogy eszek 2-3 falatka valamit, vagy egy kis szörpöt leküldök, lefekszem és mindig ficereg :D Lassan elmaradnak a főétkezések is, mert tényleg egyfolytában eszek valamit :D

Kriszta
Kép
cherryke

Tarolnak a Magyarok az EB-n :) eszméletlenek a lányok is... Én már nem is tudom hol tartunk érmekben :)

Kriszta
Kép
cherryke

Sziasztok,

jók a fotók, szépek a pocakok!

Olyan fülledt meleg van nálunk is. Jó lenne egy kis szél, na nem akkora mint szombat éjszaka :roll: :roll:

Mók,
babóca mocorog? Hogy vagytok? Én is paráztam két napig mert alig éreztem napközben, hogy mozogna. Bár azt olvastam, hogy a 30. hét környékén már egyre többet alszanak és viszonylag keveset vannak fent.

Iceberg,
neked is nagyon jó a vonalzód!

Tüncü,
kinek szervezel esküvőt? Nektek? Mikorra?

Kriszta
Kép

Kép

Kép
kri07

Sziasztok Kismamik!

Tegnap végül bementünk a kórházba az alhasi fájdogálások, feszülések miatt. Szerencsére a méhszájam nem nyílt tovább, maradt a 2110 érték. Azt mondta a doki, lehet hogy a hugyvezeték van kicsit elzáródva, vagy homok, vagy kő van ott. Kaptam helyben popoba méhlazítot, meg azt fel is írta gyógyszerbe. Elküldött még urológiára, de szerencsére nem találtak semmit. Holnap kell nagy pisi vizsgálatra menni.
Azért jól át van rendeződve minden, alig találta a jobb vesémet a doki, jó délen van. :) De majj visszarendeződik a lakosztály ha kiijön a babó.
Nálunk is be van fordulva már. :) Doki azt mondta, hogy még legalább 6 és fél hetet ki kellene bírni a kiscsajnak odabent.

Hasfeszülésre pihi,pihi,pihi. Nekem még a magnéziumot szajkolják.:)

Sztárfotó miatt annyira ne keseredj, végülis már nincs sok ahhoz, hogy annyit készíts amennyit szeretnél. :) :) :)

Kitartást mindenkinek és szép napot!
bebe87

Bebe: a magnéziumot amúgy is kéne szedd. Met a baba nagyon sokat elszed. Ha nem szednénk plusszba semmit, mire kijön a baba végelgyengülnénk :D annyit meg nem ér az egész...

Kriszta
Kép
cherryke

Sziasztok Csajok!

Meg vagyunk mi is,csak a hétvégén csináltuk a dolgainkat a ház körül.Csütin lemegyünk a Balcsira,elvileg azt mondták,száraz idő jön,remélem,igaz lesz,mert elég az esőből!!!!!

A Babám nekem gyakran tapos a bordáim alá,alig bírom olyankor kihúzni magam annyira,hogy elég legyen a hely.Feküdni én is nehezen tudok,mert,ha az oldalamra fekszem,elkezd rugdoskodni,én meg háton nem nagyon tudok aludni,ugye...

Írjatok,majd még jövök! :)

Szilvi

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Fifth Birthday tickers
Lilypie Second Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
sissy01

Sziasztok!

Mi is nyaralni voltunk.. .:) Majd teszek fel otthonról képeket!

Lina, dinuci: milyen szép pocakok!!!

Remélem a meleget jobban bírjátok , mint én, próbálok visszaolvasni!!!!!

Addig is pussszika!

Kép Kép

KépKép

Kép

Kép Kép
kfmares

krio7:köszi a szöveg miatt tetszik nagyon pont találó csak az zavar kicsit,hogy sötét.

Nem rég értem haza a nőgyógyásztól már nagyon aggasztott a fájás!!Minden rendben,kb 1700gramm a babucim és a drágaság csücsül, lent a feneke fent a feje ezért fáj lent nagyon a hasam,mert nyomja,főleg amikor rugdalózik!Remélem befordul mire kell!!

Kép

Kép

Évi
iceberg
Budapest

Sziasztok csajszik!
Mennyi csinos pocakos kismama van itten. Úgy látszik én vagyok itt az egyetlen dagi. :(

Mók,
Képzeld pont nekem is szombat délelőtt ficergett kevesebbet a kisasszony, de mivel egész délelőtt a konyhában robotoltam (vendégeim jöttek), ezért még jól is jött, hogy nyugton volt. Délután már mozgolódott, bár nem olyan sokat.

Cherryke,
nekem is utoljára magas vérnyomást mértek, (nem csoda 1/2 órát vártam a dokira..), de azt mondta a doki, hogy egy eredmény nem számít, mérjem rendszeresen és ha 140/90 fölé megy akkor szóljak. Na azóta nem mértem 120/70 fölött csak alatt...

Hétvégén egy csomó mindent vettünk a babának. Megvettük a matracot a kiságyba, Vettünk hajkefét, lázmérőt, használt pelenkatartót. Megnéztem az elektromos madela árát. Még heverem ki a sokkot. Mondtam páromnak, majd ezt kéri szülinapjára a rokonoktól :D

Szilvi
KépKép
ceyla

Nyaralásnak vége....

Kép

Aki kimaradt, küldjön adatokat PÜ-ben!
Vendég

Szió mindenkinek!

Hogy vagytok? Birjátok még a meleget? Még csak eztán jön megint a java. :-( Itt hiába a fekete felhők,esik picit és vége megint jön a nagy meleg.
Reggel voltam védőnőnél ma megyek 3 ra a dokimhoz. Már nagyon izgulok. UH kontroll csütörtökön. Hiztam 1.40et 3 hét alatt :shock: Azt mondta a védőnő hogy ez már valószinű csak a viz mert nem láccom kövérnek ( gondoltam magamban kösz a vigaszt :evil: )Meg meghalgatta a szívét és bizony megijedtünk mert nagyon lennt dobog és azt állitotta hogy igen lennt van a feje és ennek köszönhetőek a fájdalmaim is mert már be van ékelődve :roll: Hát remélem nem ennyire sulyos a dolog, majd inkább a doki szavára fogok hagyatkozni délután.

Kata1002: milyen volt a nyaralás? Jol vagytok? Köszi a táblázatot.:-)

Ceyla:lNektek is ahogy nézem már megvan jo sok minden :-) Amugy ezek az elektromos dolgok nagyon drágák :-( Énis nem tudom hogy veszem most meg hiszen itt a költözés, festés, dokinak is kell adni meg még kell pár dolog....stb.

Iceberg:örülök hogy minden rendben, akkor már nem kell emiatt agoodni! Biztos befordul babóca mire eljön a dolog ideje :-)

Kfmares:kérjük a képeket :-D Jól sikerült a nyaralás?

Sissy:nemsokára kijön a boráid alól és nem lesz ennyire kellemetlen :-D Balcsihoz minden jot, jo iő meg tuti meglesz! Érezd magad jol! És majd gyere :-)

Bebe:szedd a magnéziumot, szerencsére nem nyiltál tovább és egyébként is igy végig ki lehet huzni :-) Attikát én egy héttel tul is hordtam! De feltétlen pihizz!!

Kri: ti jol vagytok? jaja a szél elkéne na de tényleg nem a viharos :-D

Cherryke: nem rossz ötlet valami finit csipegetni, előbb ettem fagyit banánnal tejszinhabbal :-D Dödörög ám odabennt :-)

Megyek letusolok meg rendbe szedem magam, nemsokára indulni kell :-(Nincas sok kedvem de lagalább okosabb leszek :-)
Majd jövök! Szép napot

dinuci01

Sziasztok!
Nem írtam hétvégén, mert elkezdődött a lakás szétverése. Egész hétvégén a kisszobában kuksoltunk, dobozok közt, és csak az űgyon heverészve olvastunk egész nap, amíg a másik szobában a falat vésték. Iszonyú nagy volt a por, és bár kitakarítottunk kicsit tegnap, azért nem igazán hangulatos most otthon. Üres polcok, összetolt bútorok, dobozok, stb. Sajnos a következő brigád csak egy hét múlva kezd, addig így leszünk. Arra az időre viszont nem maradok otthon, átmegyek szüleimhez vagy valahova aludni.
Ha ennyivel hamarabb jönne a baba nálunk, mint az augusztusi topikban páraknál, akkor lehet, hogy munkahelyről megyek szülni :? Még egy hónapig mindenképpen be kéne járnom dolgozni.
Elegem van ebből a fülledt időből, bárcsak jönne már egy nagyobb eső, pár fok lehűlés. Annyira mennék úszni, csak az úszó EB miatt nem tudok a Sportba járni, új helyre meg most nem mennék. Majd írok még, csak most sok a munka...

lynnn

Dinuci,
Aztán számolj be mit mondott a doki!

Lynn,
Én is úgy vagyok mint te, hogyha akkor szülnél mint ott 1-2 csaj akkor én is innen mennék szülni. Na azért azt nagyon nem szeretném, mert még pár dolgot utána tervezek megvenni.

Szilvi
KépKép
ceyla

Hú,Csajok,ideért a vihar!Nagyon durva!Mostmár egy kicsit elegem van ebből az állandó viharból!ISzonyúan dörög,villámlik!

Dinuci!Írjál,hogy mi volt!

Voltam fazon gyantán,a többit leszedem én,az még talán megy... :)

El kéne már nekünk is dönteni,hogy mi is legyen a Picúr neve!

Szilvi

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Fifth Birthday tickers
Lilypie Second Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
sissy01

Kri, Ceyla!
Másnaptól mocorgott babóka, ma meg már abba sem hagyta... :D
De akkor mikor írtam majdnem bementem a kórházba, anyira nyugis volt, nagyon megijesztett.

Nálunk a következő események történnek: nem építkezünk,már az előkészületekbe elfáradtunk idegileg. Ez nem azaz időszak ami alkalmas, és plussz hozzá jönnek a rosszindulatú rokonok. :evil:
Ebből tegnap elegünk lett, megyünk albérletet keresni, azaz ma este megnézünk egyet, hátha....
És akkor végre koncentrálhatunk a babára.
Nem bánom a dolgot, csak jó lenne ha sikerülne minden, már ránk férne.
Csak a páromat féltem,mert ugye ez anyagilag nagyon nehéz, és most ő keresi a pénzt nem én...Vagyis úgy kell írnom, most egyedül ő!!!!

Dinuci!

Ti hogy bírjátok?????
Én a pakolástól, költözéstől már nem félek, ez semmi ahhoz képest amin eddig keresztül mentünk... De így a magunk urai vagyunk ismét, és ez bevallom hiányzott itt.

Kép
mók

Jaj Lányok!

Elfelejtettem az IKEA-ban van a kiságyba való gumis lepedő több színben, 2 darabos csomagolásban, 795-érat, és 1299-ért.
Szerintem nagyon megéri, 100%pamut, és 60 fokon moshatóak.
És ha kell valakinek dísz babaszőnyeg, akkor az is van 4500-5500 között, és nem is kicsik.

Kép
mók

Mók,
Köszi az infót! Gondoltam is rá tegnap, hogy be kellene nézni az Ikeaba.
Megmondom őszintén én örülök, hogy már nem vágtok bele az építkezésbe. A szakikkal cseverészni nem épp idegkímélő dolog. A szülőktől-rokonoktól való szétválás pedig kifejeztetten jól fog esni. Én megmondom őszintén nem tudom megérteni azokat akik a szüleikkel tudnak maradni. Én imádom a szüleimet, de nem tudnék velük élni, mert akár mennyi idő telik el, én csak a gyerekük maradok, tehát maradna egy kicsit "alárendelt" viszony amit ők biztosan nem így látnának, de számomra mégis idegörlő lenne egy idő után.

Szilvi
KépKép
ceyla

Mók: Olyan lepedőt vettünk.

Párom ma itthon volt, megcsináltuk a baba sarkot. Meg a szekrénybe bepakoltam a kisméretű ruhákat. A nagyobbakat a "pelenkázó" felső szintjére. Aztán majd kimosom őket.

Kriszta
Kép
cherryke

Sziasztok!

Hazaértem,és végre majd képeket is tudok küldeni...

Suttogó: nekem első részt lett megvéve, ki is olvastam, remélem majd azért tudok belőle okosakat hasznosítani!

Cherry: remélem hatott a gyógyszer , vérnyomásod rendben!

Dinuci: ne aggódj, minden kismami szép és majd szépen mindenki leadja a kilókat!!

Babamozgás: néha úgy fáj, mert bal oldalon a fenekét a jobb oldalon meg a lába végét egyszerre nyújta, és azt hiszem, hogy valamimet szétszedi odabent... ja, és néha az az érzésem, hogy alig alszik... :) bár most csendben van... :)
!

Meleg: se eső se felhő se semmi... :( volt kib 5 perc eső majd a nagy dög pára utána... nem bÍíííííííííííííííííííírom :)

IKEA: mi is voltunk fent kb 2 hete, párommal meg anyós és párom kislánya is jött. A gumis lepedőre én is azonnal lecsaptam, meg a hálózsákra, kifogóra, szivacs védőre, pelenkára.. .és még vettem pár jó dolgot!!! Igazán jók és az ár is , ja és a 200 ft-os rántott sajt és főtt krumpli amit ott ebédeltem az se volt semmi! Nyámi :) két sajt és vagy 6-8 szem kis kerek krumplika...:) kismamáknak való hely :)

Kép

Kép

Kép Kép

KépKép

Kép

Kép Kép
kfmares

Jó reggelt!

Tegnap már nem jöttem mert teljes letargiába vagyok :-( Elmentem a dokihoz és mikor megvizsgált közölte hogy hamarabb szülünk,mert nyitva vagyok már egy kicsit :-( Érték:2110 vagyis 2 ujjnyi méhnyak, 1 ujjra nyitott külső, középső, zárt belső méhszáj :-( A másik oka lehet ennek majd hogy nagyon lennt van a baba feje.... De azért ami vigasztaló hogy nagyobbnak véli a doki, meg visszahivott csütörtökre az UH után.
Kérlek szoritsatok értem hogy kibirjunk még két hetet!! :oops:

Kfmares:csinik vagytok a képen, biztosan nagyon jol érezhettétek magatokat szép helyen voltatok :-)Jah ez a babamozgás érdekes dolog. Pl nekem általában a beleim mozgatja de nagyon :-D

Cherryke:jo hogy megvan a babasarok. Annál jobb nincs is mint látni hogy már halad a baba kis dolgainak elpakolása :-)

Mók:azthiszem nekem is elkéne már néznem ebbe az Ikeába de ha igy halad, innen győrből..... :-) Mindegy ami késik nem mulik. Tök jo hogy most nem épitkeztek. Énsem vagyok albérletpárti de egy építkezés baba érkeztével költségesebb és bonyolultabb.... Erre győrbe nem drágák az albérletek. Szerintem. Olcsobb mint egy lakáshitel. Amugy kösz a kérdést :-) Még fele cucc zsákokban, még itt vagyunk nem költöztünk. Várjuk hogy a tulaj kimenjen :-)És még a festés..... :twisted:

Sissy: az a baj ezekkel a viharokkal hogy sok hasznuk nincs :-) Legalább hűlne kicsit a levegő de hát nem! :-(

Linn:előbb utóbb Ti i végeztek majd mindennel! Fel a fejjel és sok kitartást! No azért ne szüljünk meg olyan hamar :-) Páran már tul vagyunk azon ami a egrizikosabb lene de én még igyis rettegek :shock: Pedig azt mondják már nem kéne félnem.

Mennem kell pakolászok kicsit, de ezt attika mellett elég nehéz. Aztán meg főznöm is kéne. Brassoit kivántam meg tarhonyával :-D Hát fekvés meg majd csak lesz, nem tudom hogy fogom betartani.....
További szép napot majd jövök.

dinuci01

Dinuci: azért nagyon vigyázz magadra! És remélem a doki csütördtökön csupa jó hírt fog mondani. Az előbb szülést hogy értette, mennyivel?

Kép Kép

KépKép

Kép

Kép Kép
kfmares

Sziasztok lányok!

Először is Dinuci!
Semmi pánik!Biztatásképpen leírom a méhnyak értékeimet,amik a lányommal voltak az utolsó hetekben,mivel engem is hat héttel a kiírás előtt szüléssel riogattak.

Előrebocsájtom:a lányom 2003-03-16-án született
2003-01-28 CX:3111 ( 3 ujjnyi méhnyak, teljesen nyitott méhszáj)
2003-02-28 CX:1111 ( 1 ujjnyi méhnyak, teljesen nyitott méhszáj)

Hozzáteszem az utolsó két hétben mindent megtettem,hogy szüljek(a dokim síelni ment a kiírásom napján).Térdig érő hóban kutyát sétáltattam,cipekedtem,lépcsőztem stb.Az én kicsi lányom napra pontosan a kiírás napján született meg.Persze nem mondom azt,hogy nálad nem lehet másképp,de itt egy ellenpélda.

Nálunk következő a helyzet:a festők megszállták a házat.Ami egyrészt azt jelenti,hogy szépülünk,másrészt meg mindenhol por és rendetlenség.Bár csak három kisebb helység és Soma szobájának a festése van műsoron ,pont elég volt ezeket kipakolni.

Nagyon telik az idő,jövő héten már NST időpontot kell kérnem.Azt vettem észre,hogy a terhesgondozóban azok a kismamák akikkel az ottani várakozás alatt ismerkedtem meg az elejétől kezdve ,lassan mind megszülnek.

Jók a pocak képek!

Engem a frász kerülget nehogy az utolsó hetekben megcsíkosodjak,ezért esténként kakaóvaj és olivaolaj keverékével kenegetem a hasam.Azt olvastam,hogy ez a tuti.Majd meglátjuk!

Mindenkinek szép napot!
Vendég

Jó reggelt csajok!
Dinuci drukkolok, hogy még két hetet kitartsál, de tessék többet pihenni! Konyhán nem tud neked valaki segíteni? Vagy esetleg kajarendelés? Már egész jó áron hozzák. Nem ér meg annyit hogy korábban megszülj! Két hét múlva már elmúlsz 35 hetes és akkor már minden ok lesz. Nézd a dolgok pozitív oldalát, túlhordani nem fogod ;)
Egyébként itt lehülést hozott a vihar és az eső (Budapest és környéke) tök jó most a levegő és már tegnap délután is nagyon jó volt.
Ellenben anyuéknál kárt csinált. :(

Szilvi
KépKép
ceyla

Sziasztok!

Na tegnap kicsit én is bepánikoltam. Egy ismerős házaspár, aki 2 héttel van előttünk, vasárnap megszültek. Épp töltötték a 34. hetet. Jó, mondjuk ők ikresek voltak, tehát sejteni lehetett, hogy kb egy hónappal korábban jönnek a skacok, de azért rámjött a frász, hogyha én megszülnék nem tudom hova raknánk a gyereket, akit pucéron kéne hazahozni a kórházból, mert az a pár szem ruhája is valahol a festékvédő fóliák alatt van eldobozolva.... Vicces, hogy egy csomóan még hasonló szituban vagyunk, azért bízzunk a legjobbakban.

Dinuci szorítok érted, hogy még tartsd benn a babát minimum 2 hétig!!!

Kata! A hasam én is elkezdtem kenni úgy 2 hónapja, ugyanis a férjemet teljesen megijesztették a haverjai, hogy szét fogok szakadni, meg ilyenek és mindennap kérdezte, hogy vettem-e már valami krémet rá. Én addig csak testápolóval kentem, de egy hét nyaggatás után úgy bedühödtem, hogy megvettem a patikában a legdrágább krémet (a Vichyt, kb 6ezerért) és minden nap elmondom neki, hogy jól figyelj, most egy diónyit elhasználok a hatezres krémből :? Nem tudom, hogy ettől vagy nem, de még nincsenek csíkjaim, bár sokszor viszket a hasam, meg a köldököm, de akkoris megpróbálok legalább testápolót rádobni. Asszem az augusztusi kismamciknál láttam nagyon durván szétrepedt pocakképet, de nem tudom, hogy a lány kente-e.

Kfmares! Jók a képek, nagyon csini vagy, csak kár hogy apa a nagy mancsával mindig eltakarja a babszemnyi kis pocakod, így szinte nem is látszik :lol:

Csajok! még kérünk pocakképeket!
Vendég

Dinuci

En is csak azt tudom mondani amit Kata16, hogy azért nem kell annyira izgulni, mert én is masodikkal nyitott méhszájjal járkáltam 2 hónapig és nem született meg hamarabb a fiam. Reméljük nálad is igy lesz.

Kfmares! Nagyon csinos pocakod van.

En most indulok utnak, valamiket vásárolni a babának, mert olyan lelkiismerert furdalásom van, hogy még nem vettem semmit. A fiuknak is kell egy két melegitö nadrágot vegyek, mert lassan kezdödik az ovoda és most 2 ovodás fiam lesz, ugyanis a kicsi most kezdi az elsö évet. Már nagyon várja a drágám.

Nálunk, állandóan gyülnek a gondok , bajok, de majdcsak tulleszünk rajtuk és jönnek a jó dolgok is. Vasárnap reggel meghalt az én nagytatám is Erdélyben , ma lesz a temetés és én sajnos nem tudtam elmenni, igy itthon szomorkodok. Az autonk éppen elromlott, a férjemnek gipszben a lába, nekem nagy a hasam, nem is tudnék levezetni 850 km-t, és állitólag most Erdélyben nagyon nagy melegek vannak 35-40 fok, hát még az sem nagyon hiányzik most nekem. Akkor még mind ezek tetejében a férjem nagybátyjának ma vágják le a´z egyik lábát a cigi miatt. A nagybátyja többet foglalkozott a férjemmel mint a saját apja, minden amit tanult azt töle tanulta, igy most elég rossz hangulatban vagyunk mind a ketten. Na de csak jönnek a jó dolgok is. Elég a panaszból :)

Itt nálunk napok óta rossz idö van , de nekem ez pont megfelel, néha esik is egy kicsit az esö, az meg jót tesz a fünek is :)

Kitartás lányok, még ezt a pár hetet kibirjuk.

Reka

Kép Kép
Kép
rekus80

Kata: NST időpontot mikorra kell kérni? nekem doki azt mondta hogy a 36.hétre uh-t kérjek... az most más? Én nem értek hozzá... :( meg a ctg -t se tudom mikor kell, mert most akkor feleslegesen kértem időt a 36. hétre?

Kép Kép

KépKép

Kép

Kép Kép
kfmares

Rékus: hát nem semmi dolgok jöttek össze, de tudod, Bridget szerint: ennyi szar után matematikailag is kell jönnie valami nem szar-nak :)!!!!

Lina: bár sokan picinek mondják, de én azért érzem a pocakot, főleg amikor Gergő bent kavar.... nem semmi munkát végez odabent....!!!! és azért a 7,5-8kg is rajtam van, nem vagyok én ilyen teher cipeléséhez hozzászokva :) Pocakomat én a kerek jó zsíros NIVEA-val kenem, nagy belőle 1700 ft talán és kb 3 hete vettem és alig van belőle, tiszta fehér vagyok ha ráteszem, de az legalább fekvés ha kenegetem! Ne aggódj, mi is szombaton a TESCO-ban vettünk sok ruhát, mert leárazás volt, hosszú újjjjas body 2 db 850 ft, és minden majdnem 30-40%al jobban elhozható! Ha van lehetőséged, nézzél be egy tecsoba...

Ceyla: itt is mintha lenne kis szellő :) néztem idokep.hu-n hogy szeptember közepétől már csak 18 fok lesz :) az nekem most megfelelne!!

Kép Kép

KépKép

Kép

Kép Kép
kfmares

Dinuci: Bent marad még, jó helye van ott :)
Kaja rendelés jó, én is heti 3 alkalomra rendelek, a többi napon pizza, valami tészta stb... az ebéd. Hétvégén együtt főzünk. Én bekészítem, párom megfőzi.

Mares: Én is érzem a pocak súlyát. Ha nem fekszem napi több órát, mint tegnap, estére majd leszekad a lábam. Niveát használok én is kenegetésre, bár ha kánikula van, képtelen vagyok bekenni.

Lina: ha előbb jön, nem engednek még haza 3 nap múlva... mire meg hazamehettek, be lehet szerezni még néhány dolgot.

Megérkezett a légzésfigyelőm.

Kriszta
Kép
cherryke

Dinuci, ne aggódj nagyon, ha esetleg hamarabb szülsz, már az se tragédia, de lehet, hogy tényleg nem a brassóival kéne fárasztanod magad. Inkább feküdj, amennyit csak lehet!

Mares, az Ikeás mandulás tortát nem kóstoltad? Nekem az a nagy kedvencem ott, na meg a húsgombócok :lol: Hú, de megéheztem...

Valahogy mindig elmarad nálunk a pocakfotózás, főleg most a nagy felfordulásban. De majd igyekszem feltenni, még mielőtt szétreped a bőröm :?

Lina, én is Vichyt használok, de a repedés gondolom főleg a végén jöhet majd. Vicces, nálunk is ugyanez a helyzet, minden cucc dobozokban. Még nem szülök, és kész!

Rékus, nagyon sajnálom, hogy ennyi szomorúság ért. Férjed meddig lesz még gipszben?

Olyan jó, hogy ma kicsit hűvösebb van! Délután megyek a felkészítőre, ma a szülés alatti relaxáció lesz a téma.

Tegnap a Skálában láttam hálóingeket, aminek elől van pár gombja, 1200-1500 Ft körül. Nem nagy szám, az a póló-fazon, de tiszta pamut, lehet, hogy majd veszek egyet ott.

lynnn

Cherry: milyen légzésfigyelőt vettetek???

Kép Kép

KépKép

Kép

Kép Kép
kfmares

Mares: vaterán vettük, Medicor. Már kipróbáltam, működik :D

Kriszta
Kép
cherryke

Párom vasárnap zenélt valami fesztiválon, ahol kaptak pólót. Kifejezetten XL-eset kért nekem :D mivel van L-es pólóm itthonra, de már pont passzentos a pocakomon :D

Vízilabda mikor kezdődik?

Kriszta
Kép
cherryke

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: