Sziasztok!
Pár oldallal előbb írtam egyszer (Szoncénak), éreztem én, hogy nem bírom majd követni ezt a nagy pörgést!
De köszönöm, hogy hívtatok, olvasgatok...
Ha nem baj, azért félig-zugolvasónak megmaradnék, mert jó sorstársakat követni, de a rendszeres írás nem erősségem.
Nem baj?
Csak néhány dolog jutott eszembe:
kelengye: Csatlakozom a tapasztaltakhoz, 3-4 szett ruha egy nap alatt simán elfogy, úgyhogy nem sok a
12-15 body és rugi egyáltalán.
A téli kisfiamat emlékeim szerint itthon egy hosszúujjú bodyban és ujjatlan rugdalódzóban vagy ujjatlan body-hosszúujjú rugi kombinációba öltöztettük. A kardigán sokkal praktikusabb, mint a pulcsi, tényleg utálják a babák, ha a fejüket kell áttuszkolni a ruha nyakán. Bár sokkal trendibb derekas nadrágot esetleg kertészfarmert adni a babára, ezek szerintem később praktikusak. Nagyon -nagyon szép rugikat lehet kapni (vagy vadászni turkálóban vagy neten), és sokkal kényelmesebb mindkét félnek.
Kell zokni is, meg overáll a sétához, néhány takaró/pléd (ez szerintem megint praktikusabb, mint az ágynemű. párna nem kell, a takaró huzatot mosni sokszor nem elég, mert a takaró maga is átázhat), textilpelenka számolatlanul a feje alá az ágyba, mama vállára, esetleg a melltartóba, bár ez nem túl szexi, belátom. Én éjjelente egy darabig így aludtam, annyira folyt a tej
sapka-kesztyű, bár jobb az olyan overall, aminek van keze. Tetra fürdőlepedő legalább kettő (később nagyon-nagyon jó takarításhoz, szuper nedvszívó!

) Jó még a body-harisnya kombináció is, annyira zabálnivaló a lábuk harisnyában.
Szóval szerintem nem kell sok cucc, vagyis ruhából nem árt ha van bőven, de annyi felesleges dolgot is árulnak.. Ha összeraknám, mi mi mindent vettünk meg, aminek később soha semmi hasznát nem láttuk, megtelne egy kisebb szoba.
Gátvédelem: az első 3-nál volt gátmetszésem, néhány napig nagyon fájt. A negyediknél nem volt erről szó, elég későn ismertem meg a szülésznőmet. Szülés közben mondta, hogy a következő fájásnál ne nyomjak, csak piciket lélegezzek. Nagyon nem voltam magamnál, mégis meg tudtam tenni, kiderült, ez volt a gátvédelem. A köv. fájásra meg kibukkant a kisfiam feje. 2 óra múlva simán felmentem egy emelettel feljebb a szobámba, és aznap törökülésben próbálgattam a szoptatást. Nagyon jó volt, semmi káros következménye nem lett. De ez többedik gyerek, tapasztalt szülésznő, és gondolom, mázli.
Balimami, teljesen egyetértek azzal amit írtál! Ezekkel a vizsgálatokkal sok dolgot ki lehet szűrni, de szerintem nincs TUTI diagnosztika, és valóban akármi egyéb is lehet... Ha később derül ki valami, vagy történik vele valami? Iszonyú nehéz lehet, és nagyon könnyű ezt mondanom 4 egészséges gyerekkel, de akkor is a mi gyerekünk, a kezdetektől fogva. Akármilyen is..
Én is most júniusban lettem 35 éves, küldözgetnek is mindenhová, hiába mondom, hogy úgysem tennék semmit. Végül a kombinált tesztet megcsinálta a doki, negatív, afp rendben. Ennek ellenére elküldött genetikai tanácsadásra, ami szerinte 4-5 óra várakozás. Másra sem vágyom, de jó leszek, elmegyek. Komolyan, ennyit az előző néggyel nem voltam össz. orvosnál, vizsgálaton, mint most...
Nevek: szerintem nem érdemes azon gondolkodni, hogyan csúfolhatják, úgysem úgy fogják, ha egyáltalán..

Voltak egészen különleges nevű ismerőseim, akiket senki nem cikizett a neve miatt, és voltak absz. hagyományos nevűek, akikre meg ráragadt a gúnynév. Ezt nem lehet előre kiszámolni. Ha tetszik a név, hajrá!!
A genetikai uh szerint nekünk kisfiúnk lesz, így a l-f-l-f sorminta megtörik.

Nagyon örülök, olyan jó tudni, így még közelebb érzem már magamhoz. Az értékek alapján kicsit kisebb a koránál, de bőven jó méretű. Nekem viszont naaaaaaaaaagy a hasam.

(igaz, túlsúllyal kezdtem, a hasamon van a plusz, és mindig nagyra nőtt a hasam a terhességek alatt. De ezért jó télen szülni, nem ilyenkor kell a 9 hónapos dinnyét cipelni

)
Még a lány-fiú támához: sokszor belegondoltam már, de nálunk a fiúk (különösen az idősebb) ezerszer könnyebb természet, mint a lányok.

Ráadásul a 2 lánnyal eddig 5x voltunk a baleseti sebészeten, a nagyobbik fiúval egyszer sem, a kisebbikkel egyszer. Szóval nem lehet a sztereotípiákra alapozni.
Nem baj, hogy csak így fel-felbukkanok?????