A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 szeptemberi babák

Vindo, szuper a galériátok, sok jó ember megalhat ott! ;-) Nagyon szépen dolgoztatok.

Kaqk, én itt nagyon kedves, közvetlen embernek ismertelek meg, nem olyannak, akinek gondot okoz ellenni akár vadidegenek között is (de hát Te ismered magad jobban). Csak lesz mód kikapcsolódásra is vagy egész estig megy a továbbképzés?

Kép
Kép
irina

KÖszi, csajok :wink:

A korlátot ám nem mi csináltuk, csak a lépcsőt :D

Nincs még kész amúgy fenn sem minden, az udvaron meg pláne :)

Kaqk, emiatt ne idegeskedj. Biztos, hogy nem csak munka lesz majd három napig, erre a munkahelyi tréningeknél mindig figyelnek :wink: És tuti lesz ott egy-két ember, akivel jól kijöttök majd :D

Még én is kénytelen lennék ismerkedni egy ilyen helyzetben, nem hogy Te 8) :!:

Kép
vindolanda

Ja, amúgy aludni alhatnak a galériában, de állni már nem tudnak. Nekem éppen hogy sikerül (170 cm), de Gábornak már nem :D

Sajnos a ház régi méreteihez (gerendák, tető) kellett igazodni, és ennyi jött ki. Én azért nagyon szeretek fenn lenni.

Irina, Te melyikre szavaznál?
Eastern promises vagy Shutter Island???? :roll: :?:

Kép
vindolanda

És gratulálunk az ügyesedő Ádinak is :!:

Kép
vindolanda

Vindo, egyiket sem láttam, és csak az előbbiről hallottam, de az jónak tűnt, úgyhogy Eastern Promises, ha még nem késtem el vele ;-)

Nem baj, ha nem túl nagy a galéria belmagassága, kitűnő gyerekkuckó lesz ;-)

Kép
Kép
irina

Ui: Mi szerintem a Micmacs-et nézzük meg, a nemrég elkezdett utolsó James Bond rettenetesen rossz.
Jó éjt mindenkinek!

Kép
Kép
irina

Igen, mi is azt választottuk :wink:

Valahogy a James Bondokat nem nézzük mostanában, még P. B.-nel készült az utolsó, amit láttunk :roll:
Ez a szögletes fejű ember nekem nem tetszik.

Amúgy abba kell hagynunk a filmnézéseket, nem haladunk semmivel :x

Ma lesz a napja, hogy dolgozni kezdünk :lol:

Kép
vindolanda

Azt még leírom, hogy hétfőn R. unokatesóira is vigyázni fogok. Hárman lesznek reggeltől estig :roll:
Most a bátyámnál lennének a gyerekek (elváltak), de közbe jött neki egy rendezvény, így tegnap hívott, hogy segítsem ki.

Na, kíváncsi vagyok.

Szerintem nem nagyon fogok itt netezgetni :lol:

Meg kellene mosni a hajamat, amíg Rugó alszik :idea: :arrow:

Kép
vindolanda

Túl egy türhető éjszakán..szerencsére 39 fölé nem ment a láz, a nurofen elg volt.:-)

de-t már egész jól volt vásároltunk gyorsan ebédnek valót....de mire hazaértünk elfáradt meg kezdett melegedni..gyors ebéd aztán most próbálja apa altatni..ma apa nap van..ma apa altat..:-)

én meg megyek lassan fényképezni tanulni..van egy tanárom..:-)

huh Vindo szép kis nap lesz a 3 gyerekkel..:-)

KépKép
kaqk
Debrecen

Gyors gyógyulást kívánunk Emmának!
Kaqk, mi lehet a baja? A bölcsiben szedett össze valamit?
Jó fényképezést :P

Mi mostanában jöttünk be csak. Reggel elindult ez a jótét lélek kinn. G. a pavilon tetejét csinálja, mi meg:
- kitakarítottuk az autót (a lambéria miatt nagyon szemetes lett)
- összetapostuk a pet-palackokat, és elvittük autóval a szelektív kukákhoz
- elmentünk egy tüzép-telepre, és csavarokat meg egyéb szerelési alkatrészeket vettünk Gábornak
- kinn játszottunk

Sikerült kettő előtt berángatni. Ebédelt, most pedig leült Hupikék törpikéket nézni.
G. letöltött vagy 200 magyar epizódot :shock:

Dóri, merre vagy???

Kép
vindolanda

Következzen Rugó nagy büszkesége - az ajtó, amit teleragasztgatott Dórás matricákkal.

Bizonyos Dórás játékok végén lehet nyomtatni. Ezeket kivágjuk, celluxot rakunk a hátára, és R. elhelyezi a szobájának az ajtajára.

Egy olyan póló van rajta, aminek a felirata "DUKI" :shock:
Emiatt szoktuk Duki grófnak hívni (A csillagok háborúja Doku grófja miatt) :idea:

Kezében Breki Úr, valamint egy kis festett gipszfigura, amit Blankától kapott.

Kép

Kép

Az ajtó mellett a falat ne nézzétek, szétvertük véletlenül :roll:

Kép
vindolanda

De nagy a csend :roll:

Kép
vindolanda

Akkor eltűnök én is. :arrow:

Kép
vindolanda

hali

jó régóta sehol senki..:-(

okítás jó volt, bár most úgy érzem hogy semmit nem lrtek, nem tudok,..de gyakorolni kell.

Emma jobban, aludt 3 órát, és azóta sem lázas..reméljük így marad...szerintem napszúrás..mert teganp du-án fájlalta a homlokát....egész de-t kint voltak a napo, és szerintem sokat nem itatták + a sapiját sem hiszem hogy ráadták..:-(

du- anyuknál voltunk..jöttek tesómék is a kis uncsival..játszottak..:-)

most folyik az altatás..én meg letöltöm a mai képeket..:-)

KépKép
kaqk
Debrecen

Jó reggelt :)

Napszúrás :x

Nekem kétszer volt alaposabb. Utáltam :roll:

:arrow:

Kép
vindolanda

Hahóóóó sehol senki????

Mi de-t a békás tónál voltunk biciklivel..jó elfáradt Emma..aki mellesleg telejesen jól van..szóval valószínüsítem a napszúrást..:-(

KépKép
kaqk
Debrecen

Én itt vagyok néha-néha :roll:
Most épp ebéd utáni pihi van Rugónak, földön fetreng, tévét néz :D
Délelőtt mi az aldiban voltunk, meg a yisk-ben, Rugóval kettesben.
A pavilon teteje is alakul :D

Éjjel jól haladtam a dolgaimmal, most boldog vagyok.

De rég jártam már a békás tónál :roll:

Szerencsére nem volt komoly akkor a betegség.

Ja, én nem is tudom, hová tűnt mindenki.

Biztos létrehoztak a többiek egy zárt topikot, Beát meg engem meg itt hagytak, oda meg írnak, mint a gép :mrgreen:

Kép
vindolanda

Vindo, szia, akkor engem is kihagytak a zárt topikból ;-)
Sajnálom a napszúrást, remélem, mielőbb elmúlik!
Duki gróf :lol: :lol: :lol:

Kaqk, örülök, hogy Emmus rendbejött! :-)

Mi tegnap anyuéknál családoztunk, azért nem voltam, ma pedig IKEA-ztunk, már nem bírtam nézni a cipőhalmot tartó nélkül, kabáthalmot akasztó nélkül, fürdőszobát kilépő nélkül stb. Meg mindig elábrándozom ott, majd egyszer lesz az utolsó szögig megtervezett vidéki stílusú konyhám onnan, majd, ha lejár az életbiztosításom, de ez még évek kérdése. :roll:
Ádi ma az IKEA-ban talált egy szakállas embert, azt hittem, hogy a Gryllus az, ezért nagyon megörült neki, el is kezdte rögtön énekelni, hogy "az igazi férfi...". Ebből annyi hallatszott távolabbra, hogy "a Gryllus igazi férfi". Mondtam, hogy nem minden szakállas bácsi Gryllus bácsi, ezzel legyen óvatos. ;-)

Ádi alszik, megyek cipőtartót szerelni.

Kép
Kép
irina

azt hittem = Ádi azt hitte

Kép
Kép
irina

Na, itt vagyok.

Kinn voltunk az udvaron, de R. átment a szomszédba 8)

Jó szerelést :!:

Szakállas bácsi:)

Nekünk sincs igazi cipősszekrényünk :roll: Mindig tervezzük :roll: Magunknak csináltunk egyet bútorlapból, de abba nem sok fér. A maradékot meg ide-oda dugdossuk :lol:

Én a Yiskben ágytakarót meg két díszpárnát vettem, eléggé le volt akciózva. A galériában a szivacsot pofoztam ki vele.

Fogat mosok, aztán porszívózok :arrow:

Kép
vindolanda

zárt topik :) :) :) én is kimaradtam :wink:
nálunk terprendezés, takarítás gaznyírás volt a programm :) de. meg templom Mírával :)

Irina!
de jó ikea :) úgy mennék :) Gryllus :)

Vindo!
tetszik galéria :) mai napig elegetjük pesti lakás galériáit :) ott öcs nem fért el :) alul megvolt a kb. 2 m felül csak 1,9 volt :)
Dora-s matricák :)

:arrow:

KépKép
viranka

ez volt a 2-es galéria :)
Kép
ez a 3-as (volt az előszobában is :) )
Kép
fürdőn ahonnan lemaradtak a halacskák :)
Kép Kép

KépKép
viranka

Egek, mennyi galéria :shock: :lol:

Tényleg, Viranka, Ti mikor költöztetek el Pestről?

Rugó komódját rendszereztem, szemét, műszaki cucc, írószer, játék - el is tűnt a fele. Most van egy pár üres polcunk. Szerintem az első szobából fogok oda hordani iratokat, Rugó cuccokat. Az első szobában meg G. műszaki cuccait tároljuk majd a fiókban.

Hú, de nagy rendezkedésben vagyok.

Ja, a galériákat én is nagyon szeretem. Olyan jó hangulata van :shock:

És hol vannak a halak????

Kép
vindolanda

Viranka, nekem tetszik az ex-galériátok :-) Milyen édes Míra!
Amikor albérletben laktunk egy garzonban, az ágy a galérián volt, 1,40 m volt a magasság, épp csak ülni tudtunk, de jó kuckós hangulata volt.

Vindo, jó porszívózást! Nekem is kéne takarítanom, de semmi kedvem (de muszáj lesz).
Hát én a komplett IKEA-t felvásárolnám, a textileikért, párnáikért meg kimondottan odavagyok, de most nemigen fér bele. Sok minden van még előtte. Szerintem úgy 50 éves koromra kb. olyan is lesz a lakás, amilyennek elgondoltam ;-)

Megyek port törölni... :roll:

Kép
Kép
irina

Hát, mi olyan három évet adunk még magunknak, hogy rendbe legyünk :wink: :lol:

Végül is kipakoltam a régi szobánk iratait meg a szekrények alját, négy éve gyűjtögettük ott a lomokat. Még kenguru, babakötöző vagy mi, régi táskák stb. is voltak ott :shock:

Rugó viszont még mindig nincs itt, átmegyek a szomszédba érte :arrow:

1,40 -es galéria 8) :o :D

Kép
vindolanda

Vindo!
el 6 évvel ezelőtt :) Még Míra születése előtt leköltöztettek ide,aztán itt ragadtunk :) 2 éve adtuk el :) lányom a mai napig emlegeti imádta -ha mentünk- a dobogást rohangálást fent :) s a száját azért fogja,mert a kiürített lakásban,talált 1* használható borotvát... kipróbálta,de nem bőgőtt pedig rendesen elvágta :?

halak a fent említett okok miatt nem készültek el :) pedig kitaláltuk mi hol legyen :)

Irina!
érdekes nekem most nem tetszenek ikeás anyagok :oops: 2 évvel ezelőtt meg igen :) :)

:arrow: M. extra dinka....

KépKép
viranka

Sziasztok, nem unatkoztunk a hvén :wink: de szupi hv lett végül családias végre:-)

Kép Kép Kép

Heni
KépKép
heni81

Na jó kis oldalkezdés lett :wink: :wink: :wink:

Galériánk nekünk is volt, egyéni, Lali által kiálmodott 8) 8) 8) lehet már raktam is fel képet róla :roll:

IKEA = nagy szerelem nekem is Irina :oops:

Mira és a borotva :shock: jó hogy nem lett komolyabb baja.

Kaqk szegény Emma, na nálunk állandóan kalapban vannak a fiúk, ha kell ha nem, sőt maguk kérik indulás előtt.

Vindo Dóra , Diego és a kinai Kajlan nagy kedvenc, Péterke már kinaiul is elsajátitott pár szót :shock: már szinte szava járása, hogy köszi anya, sie sie ( köszönöm)
Csúcs gyerek ami a nyelveket illeti.

Heni
KépKép
heni81

Jó reggelt! :)

A gyerekek nagyon helyesek, Péterke és áron nagyon hasonlítanak. :)
A galériákkal ügyesek vagytok! Nem csodálom, hogy Viranka colos tesója nem fér el az 1,90-es belmagasságnál. :lol:
Ovi kérdésen nagyon gondolkodom, Zsozsinak hihetetlenül kell a gyerek társaság. A játszótéren tegnap is olyan kergetőzés ment... :)
Megpróbálom végre megbeszélni a mandulaműtétet, és menet közben felvételizünk majd.
Olvasok ám - ha tudok. :)
A munkálatok nálunk még folynak, folyamatosan résen kell lennünk, nem gondoltam, hogy az építőipar ennyire.... "simlis".
Sokat megyünk, sétálunk - Zsozsi kapott egy támasztókerekes biciklit, amivel már beis hajtott az árokba :? -, este 8-f9, mire hazaérünk a játszóról,vagy csak az utcáról. :lol:
Kicsit még honvágyam van, sokszor jár "otthon" az agyam, de nem olyan vészes, hogy elkezdenék sírni.

Ma megyünk Móniékhoz. Igaz "csak" szilvás sütivel fog várni, és nem három fogásos ebéddel. Lehet így nem is megyünk... :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
Kép
gremese

Sziasztok!

Hazajöttünk, elmentünk 1 hétre. Sátoraljaújhelyen voltunk 1 hétig, gyülekezeti csendeshéten. :)

Majd körülnézek, mi van erre de várnak a szennyeshalmok, és elpakolnivalók...

MIndnekinek sok puszi, bocs, hogy eltűntem, de ismét vagyok, és boldogítalak benneteket... :)

Kép
Kép
Kép
zdori

Sziasztok.

Csak most jövök, ma pesztonkázom a bátyám nagyobbik lányát is. A kisebbik végül is nem jött :wink:

Jön is Rugó....

Szia Dóri.

Emese, az utcán sokáig kinn lehet ám ragadni, az biztos :lol:

A kocsmában tavaly sokszor R. volt az utolsó vendég este kilenckor :roll:

Kép
vindolanda

Heni, jó hétvége lehetett:) Ezt a kínai sorozatot nem ismerem :roll:

Kép
vindolanda

Halihó!

Heni, csodásak a srácok, és hát azon nincs mit csodálkozni, hogy Petikéd ennyire kis nyelvzseni, volt honnan örökölnie, foglalkozol is vele .-)

Mesi, Zsozsinak biztos nagyon fog majd tetszeni az ovi, teljesen közösségi csajszi ;-) Örülök, hogy tetszik az új otthonotok környéke is. Amúgy én is szerettem anyuéknál lakni a sok zöld és alapvető nyugi miatt, de ahol most vagyunk, pillanatok alatt megszoktam.

Tegnap este elég ideges voltam a bilizés miatt, mert Ádi 4 órákra is képes visszatartani a pisit, ami nagyon jó, de kicsit sokallom, meg szerintem így akarja kibekkelni az időt a pelusos időszakokig. Úgyhogy úgy döntöttünk S-val, hogy nappalra egyáltalán nem kap pelust (Tündi módszere). Még alvás nem volt, de eddig bejött, a sétálást is végigcsinálta, itthon aztán pisilt bilibe (igaz, még többször ráül és nincs eredménye, meg néha becsurog egy kevés, de az akkor van, amikor már tényleg órák óta nem produkált pisit). És aztán nagy örömünkre belekakilt a bilibe, ez volt az első alkalom. De a legédesebb az volt, hogy utána azt kérdezte: "Akkor most már szobatiszta vagyok?" :lol:

Kép
Kép
irina

Irina , de édes, hogy eszem meg! szobatiszta bizony:-) egyébként tényleg a legjobb pelus nélkül, kipisil, feltörlöd, nadrágot kiöblited. MEnni fog!

Heni
KépKép
heni81

szerettem lakni = mármint amit leírtam, az volt a szeretem része a dolognak, a nemszeretem részéről sokat írtam Nektek és hát abból volt jóval több.

Kép
Kép
irina

Heni, köszi! :-)
A bepisilés egyáltalán nem zavart, a visszatartás sokkal inkább.

Kép
Kép
irina

Na, a gyerekek kiugrasztottak egy halat az akváriumból :shock:

Egyszerre megkopogtatták az oldalát kétfelől, a szifó meg kiugrott a konyha közepére, egy ronggyal fogtam meg.
Azóta nem is látni, teljesen sokkot kapott :roll:

Ádi nagyon ügyes.

R. 4-5 óráig is simán gyűjtögeti a pisit :wink:

Aztán meg annyit pisil, mint egy ló :shock:

Kép
vindolanda

Irina Péterke is ritkábban pisil többet és van hogy kicsit becsorog az eleje, szerintem ez nem gond, a vődőnő is azt mondta, hogy ez normális.

Vindo :shock:

Heni
KépKép
heni81

Vindo, akkor megnyugodtam, hogy ez a többórás pisigyűjtögetés normális (magamból indultam ki, én rengetegszer járok egy nap).

Szegény halatok, tiszta Némó.
Hogy bírod a sok kicsit egyszerre?

Kép
Kép
irina

Irina szerintem ezen ne aggódj, ne kapjon Ádi pelust, és hidd el, menni fog, most pár nap szóljon csak erről, figyelj, légy mellette, bili is legyen közel, kérdezd gyakran, hogy kell e pisilni. Menni fog meglásd, csak lény elhatározott, mert ha látja Ádi hogy elbizonytalanodsz, akkor az nem jó. Ügyes leszel!

Heni
KépKép
heni81

Heni, köszi, én boldogan hagyom ki a pelenkát a nappali életünkből. :D

Kép
Kép
irina

Hajrá Ádi!!!!!!Megy ez neked!!!

KépKép
kaqk
Debrecen

Vindo: hal :shock:

KépKép
kaqk
Debrecen

Csak ketten vannak :wink:

Boglárka fest, Rugó egy matraccal játszik. Ő is festett, majd felteszem :lol:

Jól amúgy.

Voltunk fagyizni, vásárolni.

Kép
vindolanda

Sziasztok Lányok!
Most nagyizunk Nyíregyházán, de nem bírtam ki, hogy be ne kukkantsak hozzátok! :)

Irina!
Jól látom, Ádi bilizik? Ez nagyszerű! :) A pisigyűjtés miatt ne aggódj, a fiúk gyárilag is sokkal tovább bírják. Zsuzsu 2x annyit, sőt néha 3x annyit pisil, mint Gergő. Gergőnél van, h néha figyelmeztetnem kell, hogy ideje pisilni...

Heni!
Péterke nem semmi a kínai nyelvvel! :)

Vindo!
Akkor nem unatkozol! A gyerekek elég aktívak ezek szerint... :)

Mesi!
Hajrá ovi! Szerintem is Zsozsi elég társasági lény, nem biztos, hogy kielégítené még egy évig az otthonlét! Örülök, hogy jól érzitek magatokat az új helyen!

Kaqk!
Mi van Emmácskával? Csak ezt az oldalt néztem át, és úgy érzékeltem, valami gond van...

Dóri!
Jól éreztétek magatokat?

Mi köszönjük, jól, Agárdon csak pár napot voltunk, mert nem volt szuper idő, és eljöttünk inkább nagyizni, Nyíregyh-ra. Már sütöttünk szalonnát, jókat játszóztunk, Sóstóztunk, még vár ránk a fürdő, és az állatkert! De érdekes, a gyerekek Agárdon és itt is minden nap megkérdezik, mikor megyünk haza, pedig látszólag jól érzik magukat, csak valahogy hazavágynak...

Kép
gica1

Ja igen, még egy kérdés:

Van még Rugón és úgy tűnik, hogy rajtunk kivül olyan gyerek, aki nem igényli a déli alvást. Mostanában ugyanis nagy harcok vannak a déli "nem"alvásért. Ha viszont mégis elalszanak, akkor este n11-ig nem bírnak elaludni. Teganpelőtt Tokajban voltunk, és az autóban aludtak 1 körül egy 20 percet és este 10-ig nem aludtak el.... :shock:

Kép
gica1

Gica: köszi, de remélem mostmár oké...péntek du-án fájlalta a feét ( homlokát) és be is lázasodott 1 napra..nem nagoyn csak 38,8 ig. de mostmár ok,,csak bölcsibe nem akar menni..de mikor ot van akkor már jól érzi magát!!!

Fura hogy vágynak haza... :shock: :shock: Nyiregyházy...Akkor itt vagytok egész közel!!! Meddig maradtok???

KépKép
kaqk
Debrecen

huh..nálunk van alvás 2-3óra is és f10 re már általában alszik is....

nem tudom...de ezek szerint vannak gyerekek akik jobban bírják..de az oviban lesz déli alvás..nem??

KépKép
kaqk
Debrecen

Vindo, nem két gyerkőc lett volna Nálad eredetileg (Rugón kívül)?

Kaqk, Gica, köszi! :-)

Gica, de jó, hogy Nyíregyházán jól érzitek magatokat! Jól bírják a gyűrődést az ikrek! :-) Nálunk is az este félt 11 a tipikus elalvási ideje Ádinak, igaz, előbb kerül ágyba, de addigra alszik el.
Az alvás: azt olvastam, a mennyiség számít, és egy ekkora gyereknek az összalvásigénye még legalább napi 10-11 óra (inkább az utóbbi). Ha nincs is déli alvás, de akkor éjszaka ráhúznak, az tök normális.
Ádi pl. félóra alvással is ellenne estig, ő nem hozza be éjjel, de ha tud aludni a helyén napközben, akkor az van átlag 2 óra, így kijön a kb. 11. Kocsiban meg ilyen helyeken már csak max 45 percet tud szunyókálni.

Kép
Kép
irina

Vindo, hogy van a napszúrásod, rendbejöttél?

Kép
Kép
irina

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: