A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Dr.Spánik Gábor-OGYIK

Hm apuka lesz a Doktor Úr??? Hát ez tök jó hír :) Gratula nekik :) Kíváncsi lennék a párjára!!! :)

Vumenke: akkor küldök én is mail címet priviben, remélem megkapom majd a történeteteket!

Kata
labkat

Elküldtem mindenkinek, aki adott mailcímet :)
vumenke

Sziasztok!

Én most szültem a Spániknál, 2. gyereket császárral, magánrendelésre járok. Nagyon meg vagyok vele elégedve.
Szeretném a segítségeteket kérni, akár priviben, hogy mennyit szoktatok ilyenkor neki adni szülés után, illetve mikor (varratszedésnél?).
Mondjuk én baromira irtózom a hálapénztől, és inkább valami értékesebb ajándékot adnék. Erről mi a véleményetek? Várom válaszotokat, köszönettel
Anna

sushy

Sziasztok!

Én is hasonlót szerettem volna kérdezni, hogy ki mennyit adott Dokinknak? Priviben légyszi írjátok meg, nem mondom el senkinek!

Én is gondolkodtam értékesebb ajándékban, de nem igazán tudom minek örülne. Hisz nem ismerem annyira... Az asszisztense annyit mondott, hogy szereti a könyveket, így lehet könyvutalványt kap majd...

Névtelen88: Te honnan ismered Spánik dokit? Honnan tudsz ilyen belső infót? Gratula nekik és biztos nagyon boldog kis család lesznek!!! :)

Sáfri és Zita és Pöttöm Dorka
Kép
Kép
sáfri

Sziasztok!

Kicsit eltűntem, bocsika, de belebonyolódtunk a lakásvásárlás, költözés projektbe.

Szívből gratulálok az újszülött babákhoz, néztem a fotókat, gyönyörűek!!!!
Bocs, ha nem reagálok mindenkire, de elég volt visszaolvasni. NEm túl kényelmes ekkora gigapocakkal. :oops:

Vumenke - Örülök, hogy minden úgy alakult,ahogy megálmodtad, piriviben küldöm a címem, mert nagyon kíváncsi vagyok, hogy is zajlik egy otthon szülés. Víta nagyon szép név! És Alíz tündéri nagylány.

Hűű, babahírek a Dokinknál??? Nem semmi. Neki is szívből gratulálok és kívánom, hogy minden rendben legyen a babával és a mamával is.

Kriszta - Nagyon klassz lehetett Eszti szülinapja a tortája pedig hihetetelen jó! Hogy, hol csináltattátok? Szabi is nagy tejszelet fun.

Rólunk gyorsan - Tatán lebzselünk a szüleimnél, közben apa Pesten dolgozik és intézik a költözést. Elég jól a finishben leszünk már mire ott aludhatunk, de legalább lesz hely, fény, minden ami hiányzik a régi lakásból. Szabi nagyon sokat fejlődött, be nem áll a szája. Mondatokban beszél, ragoz, múlt időt használ és sokszor hetekkel régebbi doglok jutnak újra eszébe, azokat kapcsolja össze a mostaniakkal. Kész vagyok tőle.
Pocak hatalmas. Szabival sem volt kicsi, most is kb. akkora. Gyanítom, hogy Öcsi is hasonló méretekkel érkezik majd.

Kérdés - Van köztünk valaki, aki mostanában szült és nincsnek összeházasodva? Kell valami más az apaságin kívül? Mert állítólag a Szent Imrében kérnek közjegyző által kiállított élettársi nyilatkozatot is bár nem értem minek. Remélem a MÁV-ban nem kell. Tudtok erről valamit?

Mennem kell. Keményedek nagyon, ha sokat ülök a gép előtt.

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

Sziasztok!

Sáfri,

szegénykém tudom, hogy nem vagy puhány. De a seb az seb. Én homeót szedtem szülés után ami gyorsította a gyógyulást, nem tudom te mennyire kultiválod a homeót, de van egy telefonszámom egy homeós dokihoz aki elmondja a tünetek alapján, hogy mit érdemes mennyit szedni. Ha kell beírom az elérhetőségét. Nekem már sokat segített, gyerekkel kapcsolatban is. Erre van szakosodva szinte, gyerekekre és kismamikra.

Betti,

kitartást így a finisben! +++ Azért pihenj is , mert az oxotocin nem fog megfelelően termelődni ha hajtassz. :-) Gondolom takarítani is kell meg a picire előkészülni. Ügyes kismanód van.

Kép
Kép
hornyakmate.freeblog.hu
vikci79

Betti, mi nem vagyunk házasok, és friss infóim vannak. Igen, kell egy közjegyző által kiállított papír, hogy a fogantatás pillanatában nem éltél mással élettársi kapcsolatban (vagy valami ilyesmi). Ezt bármelyik kerületi közjegyző kiállítja, kb. 2500Ft. De a lényeg: mindenképpen szülés után kell kiállítani (párod mehet felhatalmazással érte), mert a szülés előttit az önkormi nem fogadja el, és nem adja ki az anyakönyvet! A kórházban a közjegyzőit nem kérik.

sushy

Sziasztok!

sz.bettyna!

Sajnos nem elég az apasági nyilatkozat, kell egy közjegyzői nyilatkozat is , hogy élsz -e bejegyzett élettársi kapcsolatban vagy sem!
Én most kérdeztem meg nem rég , nekem is szükségem lesz rá hamarosan!Ja és ha max 1 hónapnál nem régebbi /szülés előtt/, akkor elfogadják!

Remélem tudtam segíteni!
katyalin

Sziasztok!

A Spánik Doktor apává válása nem belső dolog, nagyon sokan tudják a kórházban vagy akár az asszisztense.
Ajándék kérdése azért veszélyes,mert valóban csak annak lehet értékes ajándékot adni,akit jól ismerünk, különben megvan a veszélye,hogy valahol a szekrény mélyén porosodik. Az ajándékutalvány jobb ötlet annak, aki írtózik a pénz általi hálától.

Üdv.
Vendég

Katyalin, elvileg így van, de mégsem jól tudod! Már többen pórul jártak, kétszer kellett közjegyzőhöz menni!

Szóval újra: a kórházban NEM KELL a közjegyzői. Az az önkormányzatnál kell, mikor mész átvenni az anyakönyvet. És a 6. kerületi önkormi NEM FOGADJA EL a szülés előttit. Barátnőm most szült az ÁEK-ban, szülése előtt 5 nappal váltotta ki a közjegyzőit, szóval az 15 napos volt, mikor az anyakönyvért mentek, és így sem volt jó. Újra kellett csináltatni.
Szóval SZÜLÉS UTÁN váltsátok csak ki. Egyébként az ÁÉK-s topikban is valaki ugyanezt írta le.

sushy

Ezt írják az ÁEK-s-on:

[quote="liliommanó"]S írta:liliommanóziasztok!

Most kikészültem az anyakönyvezéstől! :x Nem adják ki, mert hogy mégsem jó ha szülés elött csináltatuk meg a közjegyzőit :evil: most meg pénzünk szincs rá... :? A párom jól le is hordott, hogy most el BKV-zott a gyerekkel (Alexander) és semmi... :cry:

sushy

Sziasztok!

Igen most már tudom, hogy nem jó a szülés előtti közjegyzői,mert ma voltam a VI. kerületi anyakönyvi hivatalban/ más ügyben/ és rá kérdeztem! Valóban már nem fogadják el, csak a szülés után kiállított közjegyzői okiratot!

Mindenkitől bocsánat,amikor én kérdeztem rá, még azt mondták jó!
katyalin

Sziasztok!

Mindenkinek köszönöm az infokat papírozás ügyben. Hihetetlen ez a magyar bürokrácia!!!!!!!

Sushy - Rájöttem a turpisságra! Tegnap mikor írtam nem jelentek meg a vonalzók és a képek, azért nem tudtam, hogy te vagy az!!!! :lol: Még egyszer gratulálok a kis Lilihez és minden elismerésem, hogy ilyen sokáig kitartottál. A pénzes témához visszatérve, még nem tudom mi most hogy oldjuk majd meg, de az utalvány jó ötletnek tűnik!

Mennem kell.

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

Hoztam pár képet a jánykáimról...

Dorka
Kép

Hazahoztuk Dorkát
Kép

Tesók
Kép

Kép
Kép
sáfri

Vagyok újra.

Vicky - Köszi a bókot Szabi nevében. Igyekszem pihenni, anyukámék sokat segítenek. Holnap is ők mennek dobozolni a párommal és a takarításban is ők segítenek majd. Öcsinek mindene megvan, kimosva, vasalva, csak épp bőröndben. Szóval már csak az kell, hogy tiszta legyen az új szobája, összeszereljük a kiságyat és a pelenkázót és kész.

Sáfri - Nagyon helyesek a lányok!

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

Sáfri: nagyon szépek vagytok!

Kedves Névtelen: amúgy dokinknak ez az első gyereke? Csak mert kórházban ahogy voltam, hallottam valami olyasmit, mintha lenne egy kislánya. Aztán rákérdeztem egy nővérkénél, aki nem tudott róla nyilatkozni. Vagy nem akart :roll:
Egyébként ha kórházi dolgozó volnál, akkor üdvözlök mindenkit, aki a TP-n dolgozott 2009. decemberében. Nagyon nagyon sok kedves nővérke szurkált engem akkor :wink:

Vumenke: Vajon lehet csaszi után otthon szülni???

Kata
labkat

Szia Labkat!

Nem vagyok kórházi dolgozó, de igen, a kórházban már lehetett látni a Spánik Doktort egy 5-6 év körüli kisfiúval..nem tudom,hogy a sajátja-e,de hozzá tartozik.A párja most állapotos,az biztos és nagyon várják a babát.Megérdemli őszintén,mert annyi babát segített a világra,most Ő is személyesen megtapasztalhatja a másik oldalon.

Üdv.
névtelen88

Hát igen, másképp látja az ember a gyerekeket, ha már neki is van. Teljesen másképp!

Kata
labkat

Kata igen, a legtöbb bába vállal VBAC-t, van, aki 3 császár utáni hüvelyit is. :)
Most kapásból 2 olyan kismamát is ismerek, akik hamarosan így szülnek otthon (egyik 1, másik 2 császár után). Mivel nem adnak otthon oxitocint (ami ugye egyenes út a műtőbe) és a maga útján halad a vajúdás, általában minden rendben zajlik, nem kell félni a hegszétnyílástól stb.

(Ha érdekel a téma, tudok adni priviben linket egy vbac-s topichoz egy másik fórumon)
vumenke

Vumenke: köszi, de egyenlőre egy kistestvér még gondolatban is nagyon távol áll tőlem. Elég harc itthon 4 gyerek :lol: :lol: :lol: Talán ha újra úgy döntenek az égiek, hogy megajándékoznak minket egy kisbabával, akkor utána járok. BÁR kissé idegen ez még nekem. Elég biztonsági játékos vagyok, de a te szülésed nagyon megragadott! Remélem jó pár év múlva ha érdekelt leszek a témában, akkor is megtalállak!

Kata
labkat

Sziasztok! Itt vagyunk ám mi is, csak írni olyan ritkán van most időm. Sajnos pocifájósok lettünk, elég sokat sírdogál törpe. Általában teával, pocimasszázzsal, lábtornával igyekszem segíteni rajta több-kevesebb sikerrel. Nagyon szívfacsaró hallgatni és látni a szenvedését. Szerencsére kaki van, ennek ellenére mégis elég sokat fáj. Nekem közben mellgyulladásom lett, több napig 40fokos lázam volt. Szerencsére végül sikerült levinni, de a hűtőfürdőtől megfáztam, csúnyán köhögtem :( nincs szerencsém. Az a gondom, hogy törpe nagyon lusta, állandóan elalszik hami közben, úgy kell keltegetni, ráadásul nem mindíg szívja ki a cicit. én viszont nem tudok fejni, kézzel egyáltalán nem megy, a kézi mellszívó is csak 10-ből 1-szer. Ma kijön a védőnéni és segít kicsit, megmutatja a kézi fejés titkát. Ezen kívül gondolkodom, hogy beruházok egy elektromos mellszívóra, de még tanácstalan vagyok. újat nem merek venni, mert elég borsos ára van és ha nem jó, akkor egy rakás pénzt kidobtam az ablakon. használtakat nézegettem, de egyenlőre nem mertem megvenni. Sokan mondták, hogy kézivel nem, de elektromossal nagyon jól boldogultak. Esetleg Ti is mondhatnátok tapasztalatokat! Megköszönöm!
Törpicsek szépen fejlődik, bár a súlygyarapodással nem vagyok teljesen kibékülve. Állítólag még elfogadható, egy hónap alatt 400at nőttünk. A pocifájást leszámítva nagyon aranyos baba, igen aktív és érdeklődő! Napközben már elég keveset alszik, inkább nézelődik, kíváncsiskodik. Kapott egy pihenőszéket, amin vannak játékok, azt nagyon szereti! És van kendőnk!!! Gyerekek, ez valami álom! Ha már nagyon nem bírok vele, akkor be a kendőbe és pillanatok alatt csend lesz, hamar el is alszik. Ilyenkor általában elmegyek vele sétálni, akár 1-2 órát is :) Most még egy hintát szeretnék neki, de még azt sem tudom milyet. Szemezgetek az adamoval, azt sokan dícsérik, de nem tudom ér-e annyit, amennyibe kerül. Esetleg van valakinek? Vagy valami másfajta, amit ajánlani tudtok? Olyan elkeserítő, hogy minden babaholmi milyen drága! Annyi mindent szeretne az ember, de egyszerre nem megy. Sokszor belegondolok, hogy pl. katáék a 4 csemetével hogy tudtok bármit megadni mindegyiküknek? Na, azért nem panaszkodom, mindíg jut valami :)

gyönyörűek a csemeték, itt olvadozom mindíg a képek láttán!

vumenke: nekem is elküldenéd majd a szüléstörténeted? küldök email címet! nagyon szívesen olvasnám!

én is hallottam a kórházban, hogy a doktor úrék babát várnak. csak véletlen volt, épp a szobaajtómban kérdezett tőle valaki a terhesség kapcsán. szívből gratulálok nekik, ezt a csodát mindenkinek át kell élnie! neki már annyi baba volt a kezében, hatalmas nagy öröm lesz a sajátját átölelni :)

mindjárt kicsinyítek pár képet!

szép napot mindenkinek!!!!
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára zsani78 2010.08.09 07:00-kor.

Kép
zsani78

Kép büfi

Kép ..ott látom a bajuszodon... :)

Kép elfáradtam

Kép hamika után

Kép

Kép
zsani78

Zsani: Máté nekem is hasfájós volt picit, nekünk az Infacol csepp bevált. Nektek nem ajánlotta a védőnő? Nálunk a tea nem nagyon jött be, ugyanis a tejen kívül semmi mást nem fogad el cumisüvegből :-)
Nekem Avent Isis kézi mellszívóm van, ügyesen ki tudom, tudtam fejni mindig a tejcsit. Az viszont tény, hogy mindenkinek más az ami jó, nagyon megoszlanak a vélemények a mellszívókkal kapcsolatban.

Picurka nagyon aranyos :-)

A bealvás miatt ne aggódj, fog ez még változni. Máté is így kezdte, szinte mindig elaludt a cicin, egy szopizás több, mint fél óráig tartott. Mostanra már annyira ügyes lett, hogy 15 perc alatt megkajál és már csak este alszik el a cicin :-)

Kép
pronny

Zsani: hogy is megy ez négy gyerekkel? Hát van sok segítségünk. Kaptunk sok ruhát, amit a gyerekekre adhattunk, és így keveset kellett venni, de abból is az olcsóbbakat vesszük. Vera ruhákat Johi örökli, szandiknál ez nagyon jó, mert tudunk akár drágábbat is venni könnyebb szívvel, tudván, hogy nem egy gyerekre lesz.
Ajándékba most az ikreknél, már majdnem mindenki pénzt adott (főleg a rokonok) babalátogatáskor, így vettük a srácoknak a pihiszéket. A karámot keresztelőre kapták keresztszülőktől. És most pályáztam az ajándék Kangu hordozóra kanguéknál, és én kapom az augusztusi darabot. Így lesz hordozónk :)
Babakaját kapok a cégemtől, mert a Nestlénél dolgoztam, és 4 majd msot 8 hósan kapunk annyit, ami majdnem elég egy éves korukig. Szóval igazán hálás lehetek Istennek, meg el is mondhatom, hogy ahová báránykát ad, oda legelőt is :)
No és most beruházunk egy varrógépbe, amivel remélem szép ruhákat is tudok majd varrni a lányoknak srácoknak :)
Adamo hinta jó, de az a baj ezekkel a hintákkal, hogy nem nagyon tudod sokáig használni. Max míg elkezd forogni, akkortól már nem biztonságos! Szerintem használtan nézz teszen szét, vagy vaterán, úgy talán érdemes bele ruházni.
IstiBence nagyon édes! A szuszkás képek a kedvenceim!

Kata
labkat

Sziasztok!

Vumenke! Köszönöm, hogy elküldted az emailt, nagyon jó volt olvasni és még 1X gratulálok nektek.

Mi kedden jöttönk haza nyaralásból, Horvátországban voltunk 4 napig és vittük a kiskutyánkat is. Szerencsére jól bírtam, viszont mióta hazajöttünk szenvedek. Nyilván nem tett jót, hogy a sok fagyi meg finom kaja plusz két kiló formájában rakódott a pocimra és kezdek nehezen lélegezni, meg ülni sem a legjobb már... Eddig 8 kilónál tartok, remélem eznem rossz. A doki sose kérdezi a súlyom, a védőnőt meg áprilisban láttam utoljára, szóval nem tudok mihez viszonyítani.

Múlt hétfőn voltam dokinál, zárt a méhszáj, nyomkodta a hasam és csodálkozott, hogy a keményedések nem zavarnak. Éppen olyan volt a hasam,mint egy dob, bár délutánonként mindig olyan. Eddig nem is tudtam, hogy így hívják, mostmár legalább nevén tudom nevezni a jelenséget.

Holnap pedig megyek a MÁV-ba a 32 hetes uh-ra. Aki még emlékszik az segítene nekem? Be kell jelentkezni a betegfelvételen, vagy csak sorba kell ülni a magasföldszinten? Időpontot már kértem telefonon, de mivel 2 teljes napig kétségbeesetten próbálkoztam elérni az ultrahangot, mire felvették úgy megörültem, hogy ezt elfelejtettem megkérdezni :oops:

Mellékelek egy képet a nyaralásról, bár a pocim nem nagyon látszódik, de majd rakok fel olyat is ha valakit érdekel.

Kép

Na megyek nézem az úszó EB-t, legalább elfoglalom magam és nem a lakásfelújítással idegelem magam.
Vendég

lina: nagyon tetszik ez a kép :) a pocidat is szívesen megnézném, szeretem a pocifotókat :) a betegfelvételen be kell jelentkezni! repül az idő, már te is nemsokára babázhatsz :)

pronny: mi is használjuk az infacolt, több-kevesebb sikerrel. most kamillateát iszunk még, így a kettő nem rossz, de sajnos még mindíg marad bömbi :( nem tudom, hogy a hasfájásnak köszönhető-e, vagy szimplán hiszti (vagy mi a szösz), de egész nap kézben szeretne lenni! ölemben elalszik, de ahogy leteszem, rögtön kipattan a szeme és addig ordít, míg vissza nem veszem. jó, hogy elkezdtünk neki vásárolgatni, mert a pihiszék, a kiságyon lévő forgó, a felhúzható zenélő... néha elszórakoztatja. ilyenkor van időm fürdeni, enni, mosogatni.... most például a kendőben szundít! délután megint nem bírtam vele, betettem kendőbe, sétáltunk egyet, most még nem veszem ki, jó egy kis csend. mindjárt fürdetem és hamikázunk. (apa ma is dolgozik, majd csak reggel jön haza :( )

kata: örülök, hogy van segítségetek! a mai világban tényleg nagyon sok 4gyermek!de az biztos, hogy ez az élet legnagyobb ajándéka! irigykedem, hogy ügyes kezű vagy! nekem az első szakmám varrónő, de annyira utálom, hogy suli óta gyakorlatilag nem varrtam semmit! már mindent el is feledtem :(

a párom szokott róla beszélni, hogy esetleg még egy törpét vállaljunk, erre a minap már kettőről beszélt... én meg csak lestem! ahogy itt szuszmákol a mellkasomon, nem lehet leírni!

mennem kell, fürdőidő van! sziasztok, szép estét!

Kép
zsani78

Zsani: hát igen, megjön a kedv a babázáshoz ha egy kis aprót ölel az ember :) No de ha jönnek a hisztis napok :shock: :shock: :shock:
Mondjuk én szerettem pocakos lenni!

lina: nagyon édes alvós kutyás képed :) Amit gyorsan reagálni szeretnék, hogy próbálj kérni időpontot akkor, amikor ott vagy uh-on. Kb beidőzítettem, hogy mikor akar a doki látni, és aztán úgy kértem időpontot. Általában be is jött! Bár volt hogy módosítanom kellett! De reggel 8 körül ha telefonálsz, könnyebben veszik fel a telefont, mert még épp kezdenek, és nem nagy a nyüzsi!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára labkat 2011.10.01 22:33-kor.

Kata
labkat

Sziasztok!

Nos, túl vagyunk az ultrahangon, köszi az infokat. Bejelentkeztem, sorba ültem, majd egy óra múlva eluntam és megkérdeztem a nőt, hogy mikor mehetek már be, mert volt időpontom. Erre a válasz, hogy már többször hívott.... Akkor nekem meg biztos szelektív a hallásom :? na mindegy, végülis minden rendben, szerencsére Apa is odaért és ha csak rövid időre is, de meg tudtuk nézni az én kis köldökzsinórcibáló fiamat. Szerencsére lenn van a feje, méretei normálisak.

Akkor ahogy ígértem, a 31 hetes pocakfotó, Apa már alig bír átölelni:
Kép

Most megyek úszó EB-t nézni, Apa kiment a Szigetre, gondoltam hadd élvezze ki még a szabadságot :-)
Vendég

kata: nagyon helyesek a fiúk :lol: pont ma 8 hónposak, pedig csak most születtek!

lina: nem ér át apa?? ne viccelj, nagyon csinos vagy és csudiszép a pocakod!!!

lányok! használ vagy használt valaki babaerszényt? van valakinek tapasztalata? szemezek vele, de nem tudom milyen lehet. sokszor van, hogy rövid időre kell kiszállni az autóból és a kendőt több idő megkötni, mint amíg használjuk. a babakocsink igazi terepjáró, nem visszük agunkkal, az autósülést macera mindíg ki-bekötni... az erszény olyan praktikusnak tűnik ilyenkor.

Kép
zsani78

Sziasztok!

Mi is megjöttünk a nyaralásból. Szemesen voltunk és végig jó időnk volt végre. Az elmúlt 6 évben mindig fáztunk a balcsin, pedig augusztusban mentünk. Máté nagyon élvezte a vizet én is a semmit tevést, mert már nagyon kivoltam.( már csak szédelegtem egész nap) Itt is felkelt Marci 4X éjjel, de nem kellett főzni mosni takarítani apa sem szaladgált mindenfelé, mint itthon. Jó volt együtt. Hozok majd képeket is. :-)

Apropó képek. Nagyon édesek a babák! Zsaninak a kis alvós babája, Sáfrinak a kiscsajok jaj de cukik. Labkat édesek az ikrek még mindig babásak, de ugyanakkor már nagyfiúk. :-) Olvastam, hogy a nestlénél dolgoztál. :-) Én is szeretnék élelmiszeriparban elhelyezkedni, mert a diplomám odaszól, de sajnos nem nagyon van hely sehova.

Lina,

nagyon csini vagy! Kitartást a végéhez!

Betti,

örülök, hogy minden sinen van és van segítséged+a rucik is már csak kipakolásra várnak.

Zsani,

én kipróbáltam az elektromosat és nem csinált semmit, nem szívott ki szinte semmit, At aventtal ellentétben ami viszont jó volt. Nekem is begyulladt a mellem és akkor amennyiszer csak tudtam rátettem Marcit+ mellszívó minden szopi után+hidegborogatás. Remélem a védőnő tud segíteni majd írj, hogy mi volt.

Kép
Kép
hornyakmate.freeblog.hu
vikci79

Sziasztok!

Gyors bekukk:

Zsani! Én először Aventből kézit vettem, de attól ínhüvelygyulladást kaptam, Apa meglepett Avent gépivel és az nagyon-nagyon bevált nekem. Zizunál rengeteget fejtem, szinte minden alkalom után. Nem volt sok, de sokszor kellett, azt mondta a védőnő. Dorkánál is használtam-om, de nem olyan sokat, csak ha már nagyon tele van és nem akarja kienni, vagy volt egy nap, amikor úgy tűnt kevés van, de akkor is le tudtam fejni 40ml, pedig evett belőle. Szóval én tudom ajánlani! Szerintem baba boltokban, fejőt is lehet bérelni, vagy nem? Ha több babát szeretnétek, akkor megéri befektetni, ha nem akkor kölcsön kéne kérni valakitől erre a pár hónapra, ha beáll a kereslet-kínálat amennyire fel akarod turbózni, utána nem nagyon fog kelleni.
Erszény: A Mei Tai-ra gondolsz? Én is gondolkodom rajta,ha nagyobb lesz a babó. De sima erszény szerűséget a barátnőm használt a Mei Tai előtt, és azt mondta hogy neki bevált. De most láttam egy hordozót, ami tovább lett fejlesztve újszülöttnek is, nekünk még a régi van és nagyon bevált, csak abba picit nem szabad tenni. Küldöm priviben. Drága, de megéri szerintem!

Rólunk!
Dorka nyafizik, úgyhogy nem tudom mennyit tudok írni! Holnap lesz 1hónapos, hihetetlen! A szülés minden este eszembejut és valami extázissal van rám, nem hittem volna, hogy egy szép -igaz nehéz- szülés ilyen élmény lehet. (Tudom, tudom szüléstörténet. Ígérem meglesz, csak győzzétek kivárni.) :) A gátsebem is jól van már, miután voltam bent Doki bácsinál, hogy 2hét után is egyre jobban fáj és adott valami csodakrémet, ami 2nap alatt rendbetett. :) Azóta én is jobban el tudom látni a lányokat, a lelkem is jobb, hiszen Zizut se hanyagolom el, mert nagyon igényli a vele való foglalkozást és ezt viseltem nagyon rosszul, hogy láttam, hogy nagyon szenved az új helyzettől és fel se tudtam kelni, és segíteni neki. A tesóért odáig van,. nem is ezzel volt baj, hanem hogy anya hiánya volt -nagymama túltengése, mert anyósom kicsit túlzásba vitte saját magát, de mostanra minden rendeződött. De ez egy másik történet. A lényeg, hogy nagyon szereti Dorkát, ölelgeti, puszilgatja, már mondja a nevét is valahogy így hogy Dojska, Docska. Ha sír kiabál, hogy "Hajaj! Jajaj! Mami, mami baba, cici vagy kaka! " Kezdek belejönni a dolgokba, a főzés és a séta 3an nem megy, de ebben van segítségem, Apumra és Öcsémre feltétel nélkül számíthatok, Anyum is sokat segít. Dorka nagyon nyugodt baba, nagyokat alszik, ha ébren van úgy nézelődik, mint aki mindent lát és ért és tudni akar. Hasfájós, de az első 3héthez képest ami most van az már semmi. Adok neki minden szopinál Infacolt, amit Zizunál nem is ismertem, de ő nem is volt hasfájós. Gyorsan szopizik, 2hetesen (140ml-t is) hatalmas adagokat, mostanra kevesebbet,de így is 4hét alatt (3540gmal született)a kórházból kijövő súlyunkhoz (3200g) képest vasárnap 4590g volt. Nem tömöm és nem adok neki semmit, csak tejcit, néha van olyan hogy este 6óra telik el a két szopi között, én hülye meg felkelek, hogy szegény gyerek ébredjen már, nem hal e éhen... No meg szétdurran a cicim. Nagyon szeret kendőben lenni, sétálni úgy megyünk, hogy Zita babakocsiban, Dorka kendőben, de egyedül még nem mertem velük elindulni. Apának megint határideje van, így pár napja este egyedül fektetek, amitől nagyon féltem, de egyelőre jól sikerül. Estére nagyon fáradt vagyok, de megpróbálok a legtöbbet foglalkozni kettejükkel, a lakás nem érdekel, igaz meg kell erőszakolnom magam, hogy így legyen. Nem is tudom, hogy lehet ezt 4gyerekkel cisnálni, no meg akkor még ott van Apa is, hogy egymásra legyen időnk, amit én is igényelek nagyon.

Nagyon cukik a babák!!! Drukkdrukk aki a finishben vannak! Hátha nagy meleg már nem lesz nekik...

Mennem kell!

Sok puszi:
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára sáfri 2010.08.17 14:46-kor.

Kép
Kép
sáfri

Hidegborogatást nem nagyon szabad, ha be van gyulladva a melled, akkor is csak óvatosan pár percig, mert attól elmegy a tej!!! Zizunál azt mondta a doki néni, hogy pár szem mirelitt zöldborsót textilbe tegyek rá, de azt se sokáig. Nekem ha csomósan volt gyulladt a forró vizes zuhany alatt a masszázs és a sok-sok cicre tevés különböző pózban segített. Most még megúsztam.

Kép
Kép
sáfri

Dorka holnap 1hónapos

Kép

Kép

Kép

Kép
Kép
sáfri

Sziasztok!

Csak gyorsan árfutottam a képeket és amit írtatok, mert rohanok. Ezer a dolgom és aludni is jó lenne egy kicsit. Éjszakáként öcsi nem igazán hagy. :( Szabi du-i alvásidejében próbálom behozni, de nem mindig lehet. Hétfőn voltam ctg-n, minden ok. Jövő héten uh, ha sikerülne végre felhívnom őket. Közben pakolok itt Tatán, a párom Pesten. A héten költözünk!!!!!! :lol: Hurrá, hurrá!!!!!
Képek cukik mindenkiről!!!!!

Mellgyulladásra klopfolt káposztalevél, maszírozás, fejés (nem túl sok, csak amíg feszül, hogy ne szaporítson még tovább), sok szopi!!!!!!!! Csodát tesz! Nekem bevált! Egyébként szopi ügyben Katica a mindentudó. :wink:

Babaerszény - Nekem van egy Prémax, ha érdekel. Alig használtuk, mert Szabi már túl nagy volt bele.

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

sziasztok!
köszönöm szépen mindenkinek a mellgyulladás tanácsot, szerencsére túl vagyunk rajta! volt minden: rengeteg szopi, melegvíz, masszír, fejés, káposzta... még egyszer elő ne jöjjön, senki másnak sem!!!!
végül vettem egy medela elektromos mellszívót, ami tegnap megérkezett és nagyon örülök, hogy megvettem! eddig a kézi aventtel annyit szenvedtem, kb 3-4 alkalommal sikerült csak fejnem :( tegnap dél óta már 100ml-t lefagyasztottam és ma is már 30ml összegyűlt! minden alkalommal tudok fejni!
tegnap itt volt a védőnéni (sajnos 2hét szabin volt korábban) és úgy tűnik megoldódik a pocakfájásunk, legalábbis a legnagyobb része! nem szeretném elkiabálni, de tegnap dél óta annyira szép és jó minden!!! úgy tűnik pistikémnek az első tej cukrát nem bírja a pocakja! védőnéni javaslatára mindne szopi előtt 10ml-t lefejek, félreteszem és utána teszem mellre. szopi végén pedig kap 5golyó chamomillát. azóta nincs üvöltés, csavarodás. picit még így is néha fájdogál, de szopi után nem sokkal jönnek a pukikák, olyankor megkönnyebbül. éééssss a plusz "mellékhatása" a dolognak: alszik a saját ágyában!!! szó nélkül, hiszti nélkül! leteszem, pici nyögdécselés van, de hátsimi, cumi és ügyesen elalszik! olyan remekül sikerült, hogy este 8kor vacsiztunk, 9re ágyba került, kb fél10re mély álom, utána fél2kor keltünk hamizni. kb fél3kor visszakerült ágyikóba, ismét elaludt és reggel 7kor keltünk!!! annyira boldog vagyok, nagyon bízom benne, hogy így is marad!
voltunk doktor néninél, mindne rendben pistivel! sajnos a súlygyarapodás az alsó határon van, de még elfogadható. most reménykedem, hogy jobb ütemben fogunk így fejlődni! a hossz és a buksi is nőtt, szépen husisodik, van tokánk :)

mindjárt folyt. köv. hív az úr :)

Kép
zsani78

Sziasztok!
Én novemberben fogok a Doktor Úrnál szülni. Nagyon meg vagyok vele elégedve, a magánrendelésére járok. Tudnátok abban segíteni, hogy mennyit szokás neki szülés után adni? Várom válaszotokat, akár priviben is.
Köszi
Liza72

Liza72
liza72

Sziasztok!

Éjjel óránként, másfél óránként keltem. Gergő sír, már több napja csinálja ezt. Nem tudom mi lehet a baj :( Remélem csak a fogzás, és ennek is vége lesz hamarosan!

Vikci: én mint közgazdász dolgoztam a Nestlénél. A számlákat nézegettem, és a nekünk járó pénzt próbáltam behajtani - hiperektől persze reménytelenül. Rém unalmas munka, mindig is közgazdász akartam lenni, de hogy minek :roll: HA újra kezdeném, varrónőnek tanulnék :D Amúgy csak beadtam az önéletrajzomat, nem volt épp meghirdetett munka. De behívtak, és első körben felvettek. Isten akarta így, tudta, hogy sok gyerekhez sok bébi kaja kell :D :D :D

liza: kórházi berkekben így mondják, 30-90 között szokás ott a dokiknak adni. Szerintem ki ki pénztárcájához mérten adjon. Mindemellett még azt is szokták mondani, hogy a magán látogatások árának 10szeresét várják el az orvosok. No azt megtudhattuk, mi dokink nem vár el, csak zavarba jön az ilyen kérdésektől!

sáfri: nagyon szépek a csajok :)

Kata
labkat

Sziasztok!

Tegnap megkaptuk a 4 hós oltást. Ma elég nyűgös alvós hőemelkedős napunk van. A súlya sem a legjobb, 400-at hízott 5 hét alatt. Most lehet, hogy banánt kap majd tápit a kis drága, pedig visszajött a tejem amint elmúlt a menzi. Éjjel pedig sajnos még mindig háromszor négyszer kel Marci. Teljesen kivagyok sokszor, Egész nap szinte vegetálok, nincs olyan , hogy hú de pörögnék. :-) Tudtok adni valami tanásot? :-)

Zsani,

örülök, hogy helyre jöttél. És hogy a babód is jól van. Nekünk is volt, hogy kétszer kelt fel éjjel akkor kipihent is voltam, de mostanában van, hogy óránkét kel. Plusz Máté, nincs olyan, hogy tudnék pihenni. Most is fáradt vagyok, de nem tudok aludni.

Labkat,

szegénykém, lehet, hogy ismét fogak vannak a háttérben? Teljesen együtt érzek már több, mint egy hónapja veled. :-) Kb. azóta nem nagyon alszunk. Nálunk is lehet fogacska is, mert megvan duzzadva az ínye. Apának is volt már 4 hósan foga.

Sáfri,

nekem mindennap lelkiismeretfurdalásom van, hogy nem tudok leülni játszani Mátéval, A délelőtt főzéssel megy el ( próbáltam rendelni is, de nagyon rossz volt mindenhol a kaja), plusz mosás teregetés kimenés az udvarra, délutánra hulla vagyok és csak arra vagyok képes, hogy enni+ inni adjak neki+plusz az udvarra kimegyünk szintén, nag ritkán tudok leülni melllé a földre, de amint leülök abban a percben felkel Marci. Sajnos nehéz, de az vígasztal, hogy nem csak nekem, hátha téged is megnyugtatlak ezzel. :-)
Kitartást neked is! A lakással én is így vagyok, hogy rohan, és hétvégén amikor itt van anyum vagy anyósom utólérem magam.

Kép
Kép
hornyakmate.freeblog.hu
vikci79

Szia Liza,

én is novemberi kismama vagyok. Te mikor pontosan?
névtelen88

folytatás...
most már két napon túl elmondhatom, h tényleg a tejcukor lehet a ludas! azóta nem volt komoly sírás és az alvás is megy rendesen! most éjjel is kb ugyan úgy ébredtünk, mint tegnap és megint pikk-pakk ment a visszaalvás is. kopp-kopp-kopp. napközben már nincs túl sok alvás, legalábbis délután biztos fent vagyunk. alkalmazzuk a tornát, amit a doktornéni mutatott - azért van, hogy nincs hozzá türelme -, nézelődünk, szereti nagyon az ágyán lévő zenélő körforgót, elmegyünk sétálni, pihiszék... szóval igyekszünk sokat foglalkozni vele és lekötni. jó lenne énekelni, mondókázni, de úgy tűnik antitalentum vagyok ilyen téren :( hol lehet találni ilyen korú kicsiknek verseket, dalokat, mondókákat? vagy még korai?

kata: remélem gergő már jobban van, gyógyulást nektek!!!!

vikci: sajnálom, hogy fáradt vagy, tudom milyen rossz!!! nincs segítséged, hogy néha valaki elvigye mátét játszani, sétálni..., addig te pihenhess? nekem pisti mellett is nehéz a házimunkát ellátni, gondolom, hogy két és több gyerek mellett milyen rossz lehet! sok energiát küldök neked!

sáfri: aranyosak a lányok, jók a fotók :) köszönöm a linket, egyenlőre nézelődöm, keresgélek... örülök, h jobban vagy! kicsit irigykedem, hogy ilyen jó evő a lánykád, nagyon szépen nő! és a segítség, hát azért is kicsit irigykedem! nekem nincs senki és sokszor még mindíg nagyon nehéz :(

bettyna: köszönöm a lehetőséget, nekem ezek a hordozók nem tetszenek :oops: az uh-t talán reggel a "legkönnyebb" elérni, olyankor még felveszik. napközben nagoyn nehéz elcsípni őket! örülök, hogy alakulnak nálatok is a dolgok és hogy hamarosan költözhettek!!!

Kép
zsani78

zsani,

nézd meg ezeket:

kerekito.hu
egyszervolt.hu

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
jolyjoker
Budapest XV. kerület

joly köszönöm szépen :)

Kép
zsani78

Zsani, ha van a környéken olyan gyerek, aki ált. sulis, az alsós ének könyveit kérd el!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Bettyna, köszi, de Emő születése után biza nekem is megrengett a bizalmam (és tudásom). :lol:

Emő tegnap volt 6 hónapos, 64 cm és 6,5 kg. Még csak 1 irányba forog, viszont pörög a tengelye körül, s hason fekve tolja hátra magát. Minden érdekli, mindet fogna meg s kóstolná. Borit mindig figyeli, cserébe a nővére túlszeretgeti. Minap tettem fel róluk képeket a blogra. (Akinek nincs meg a blogcím, de érdekli, szóljon!)

Bori továbbra is kezelhetetlen, de rá kellett jönnöm, hogy testvérféltékenység és ovihiány az oka. Próbálom kezelni, de ahogy Vicky is írja, nehéz időt találni a vele való foglalkozásra. Az az ideális, ha Emő épp elalszik, amire apa hazaér, akkor Borival kettesben elmegyünk 3/4 órára "Bori hintózni" (tyúbon rá lehet keresni), és apa szól telefonon, ha haza kell jönnünk. Ezt a kis időt nagyon várja a nagyobbik. Édesem. Ugyanakkor a helyzet miatt ki is vagyok merülve, lelkileg összetörtem, idegileg kikészültem. Várom az ovikezdést.

Emő felsírt, mennem kell (fogacska)! Puszi mindenkinek, és üdv. az újaknak!
ktc

Sziasztok!

Két gyors kérdés:

1. Nagy gáz, ha a 6.hetes kontrollra 8hetesen megyek?
2.Tudtok valami csodaszert hasfájásra? Dorka minden evés után 1órát sír... Lassan megőrülök, úgy lefáraszt a tehetetlenség és az üvöltés... Infacol nem hatott túlságosan, pedig 2üveggel már elhasználtunk és rendszeresen adtam neki. Tegnap adtam először Espunisant, na akkor visítás volt, hogy csak na, nem biztos hogy pont attól.. Már nem eszem semmit olyat, ami miatt fájhat a pocak! Plusz: rengeteget bukik, van hogy az orrán jön ki, de akár 2-3nagy büfi után is vagy akár 1,5órával evés után... Segítsetek!!!!

Így nem tudom a születéstörténetet sem megírni.. . :(

Puszi

Kép
Kép
sáfri

Sáfri: abszolút nem gáz, ha 6 hetes kontrollra 8 hetesen mész, nekem is 7 hét telt el, mire eljutottam a dokiig.

Hasfájásra sajnos nem tudok tippet adni, nekünk az Infacol bejött. Kérdezd meg a gyerekorvosodat, nekünk anno mondott a doktornénink valami gyógyszer származékot hasfájásra, ha az Infacol nem lenne jó, de sajnos a nevére már nem emlékszem.

Kép
pronny

sáfri: korábban mi is így voltunk, idemásolom naekünk mi segített (most írtam a napokban):
"tegnap itt volt a védőnéni (sajnos 2hét szabin volt korábban) és úgy tűnik megoldódik a pocakfájásunk, legalábbis a legnagyobb része! nem szeretném elkiabálni, de tegnap dél óta annyira szép és jó minden!!! úgy tűnik pistikémnek az első tej cukrát nem bírja a pocakja! védőnéni javaslatára mindne szopi előtt 10ml-t lefejek, félreteszem és utána teszem mellre. szopi végén pedig kap 5golyó chamomillát. azóta nincs üvöltés, csavarodás. picit még így is néha fájdogál, de szopi után nem sokkal jönnek a pukikák, olyankor megkönnyebbül. "

Kép
zsani78

ezen kívül a felicitas csomagban volt mecsek bio tea. azt a filtert kinyitottam és kiöntöttem. ebből egy csipetnyit forráztam le, kb5 percig állni kell, majd többször leszűrni. ízesítés nélkül adtam, pár percen belül volt puki és rotyi!

Kép
zsani78

sáfri:én majdnem 9 hetes leszek. a héten nem tudtam menni, nem volt itthon apa, gyereikkel egyedül nem mertem elindulni. magánba mész vagy áek-be?

Kép
zsani78

az infacol nekünk sem használt! a bukást nem tudom, az szerencsére nincs.

Kép
zsani78

Kép
zsani78

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: