A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 szeptemberi babák

Na, mindjárt lelövöm ám magam... ;)

Vettünk Szelinek egy medencét, megmutatom (inkább ezt oda :arrow:), meg néhány hétfői szabadstrandosat:

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
regcsiken14

Regina, tudom, hogy nem erre célzol pont, de Rugó sem akar aludni nap közben. Sőt, már legalább 6-7 gondozónő próbálta, de egyiknek sem sikerül már kb. 9 hónap óta elaltatni délután.
Miután hónapokig próbálkoztak vele, feladták :roll: Nincs olyan nap, hogy aludna a csanában.

Játszik, amíg a többiek alszanak.

Régen, mikor 24 hónapos volt, az esetek kb. 50%-ában még aludt. De csak úgy, hogy a csana tulaja tologatta a saját babakocsijában, amit az autó csomagtartójában hordtunk neki oda.

Én úgy vagyok vele, hogy ezért fizetek :roll:

Majd ha nagyobb lesz, megszokja a nagyobb létszámot meg a nagyobb fegyelmet. Remélem:)

Én öt éves koromban kerültem óvodába, belerázódtam. Mondjuk altatni nem tudtak

Kaqk, a hajas kép is jó ám :lol: :arrow: :wink:

Kép
vindolanda

Mesi! Bár ovi ügyben nincs tapasztalatom, de a bölcsiben nagyon szépen beszélnek a gyerekekkel, ügyesen terelgetik őket. Itthon nehezebb velük, állítom! :)
Én is szoktam Szelivel felemelni a hangom, de nem vagyok ideges, csak tárgyilagos. Már tudja, hogy ilyenkor nincs mese, aztán szót is fogad, mindig mondja, hogy "jó" :)
Bölcsiben rengeteget változott jó irányban, sokkal kezelhetőbb! :)

Érdekes, ami írsz Irina, mert én is mindenhol azt hallom, hogy a szobatisztaság alapfeltétel egy óvodában... Úgy tűnik, itt is bizonyítanunk kell az igazunkat??? ... :evil:
Gratu a bilizéshez! Menni fog az! 8)

Mesi! Hatalmas a nappalitok! :shock: :D

Kép

Kép
regcsiken14

Vindo! Persze, de azért ez ritkább eset. Egyik barátnőm is óvónő, nála is van olyan gyerkőc, aki nem tud (!) aludni, de itt arról van szó, hogy meg sem próbálják a gyerekeket elaltatni, hanem rájuk bízzák a döntést... :roll: Ezzel nem értek egyet.

Kép

Kép
regcsiken14

Halihó!

Regi, nagyon szép Szelinád! És Te is szuperül nézel ki! :-)
Nem, a szobatisztaság kényszerével az óvodák szándékosan tévesztik meg a szülőket (mert nekik kényelmes, ha a gyerek magától használja a WC-t), egyetlen jó pszichológus sem mondja, hogy a gyereknek 3 éves korára akár csak nappali szobatisztának KELLENE lennie, csak hogy lehet. Előbb is, később is, és a teljes szobatisztaság (az éjjeli is) 5-6 éves korig alakul ki. Vekerdy László szerint (aki nem kis név szerintem a gyerekpszichológiában) a kakilás szabályozása is tök normális, ha 6 éves korig alakul csak ki. Na ez nagyon más, mint amit az oviban mondanak.
És itt a bizonyíték is: http://nol.hu/lap/mo/lap-20090421-20090421-35

Jövök még, csak ebédelünk.
[/b]

Kép
Kép
irina

Halihó!

Köszi a hiányolást, megvagyunk, de csak úgy rohannak a napok.
No, meg a Kedves dolgozik leginkább a gépen. Én nem bírom rávenni magam.
Tegnap végre találkoztam a Hollandiában élő barátnőmmel és az ikreivel, pontosabban találkoztunk, mert Gergő és Bercó is jött ám. Most éppen itthon vannak.
Ma meg Momóval megyek majd csavarogni.
Este igyekszem majd jönni bővebben is.

Jaj, Kaqk, tudom. Szegénykém, alig egy hete volt középfülgyulladása is. Eddig úgy volt, hogy holnap jönnek hozzánk, de most még képlékeny minden.
dmaggie

Bocs, nem László, VEKERDY TAMÁS :oops:

Kép
Kép
irina

Kép
Kép
irina

Az utóbbit csak azért linkeltem be, mert egy szó sem esik benne, hogy a gyereknek szobatisztának kellene lennie.

Kép
Kép
irina

Irina: de belendültél! :-)

Regi: édes Szeli!

áá lemerült a fényképezőgép eleme.:-(

KépKép
kaqk
Debrecen

Tényleg, Irina, ült azóta Ádi a bilin????

Regina, értem én :wink:
Szuper képek :D
Itt is lehetne egy szabadstrand, de itt még patak sincs :roll:

Most jöttünk be, ebédelünk végre.
Biciklivel tologattam, kocsmáztunk :roll:

Kép
vindolanda

Vindo, köszi, hogy kérded, ült, de nem csurrantott bele. Egy kicsit le is vagyok lombozva (nem emiatt, hanem mert rohan az idő és minden jogtudatosságom ellenére tiszta para vagyok az ovikezdés miatt). Én azt látom, hogy egyszerűen azt csinálja, hogy a pelusos időszakaira összpontosítja a kakit-pisit (éjjelre, délutáni alváshoz kap és ha mondjuk a kakiláshoz maga kéri) -- most arra kéne rávenni, hogy ne tartsa ennyire vissza és a bilibe produkálja. Mert ugye nagyon aggasztó, hogy semmit ne tartson szándékosan annyira vissza, hogy megbetegedjen tőle, de azért ne is legyen pelusos. Hát ha ezt tudom, már tavaly elkezdem az egész cécót. Fogalmam sincs, mit csinálok, ha az ovi kíméletlen lesz (a mi ovink ugyanis magánovinak számít, mert az MTA-é, tehát besorolás szerint nem önkormányzati vagy állami, így nem tudom, hogy milyen szabályok vonatkoznak rá vagy milyen saját követelményekkel élhet).
Az én fizetésem nélkül konkrétan éhenhalunk, egy csanát a lakáshitel mellett nem tudunk fizetni (illetve a megnyert ösztöndíjamból igen, de akkor meg egy következő gyerekes gyedidőszakra nem tudok félrerakni, így nem lesz második baba). Csak ennyi minden múlik a szobatisztaságon. De ne legyek feszült.

Kép
Kép
irina

Irina: NE PARÁZZ ANNYIRA..ez ragad Ádira is...és csak azért sem...próbáld kicsit lazábban felfogni, játéknak....hátha....tudom az idő szorít.....de akár 1 nap alatt is rendeződhet .......bocsi nem akarok beleszolni..

KépKép
kaqk
Debrecen

Ha MTA-s ovi, akkor szerintem normálisan fognak közelíteni a dologhoz, nem??? Nem hiszem, hogy kíméletlenek lennének :roll:

Ádi meg láthatja rajtad, hogy nagyon frusztrál a dolog Téged is :roll:

Nem lesz semmi gond. Szeptemberben hipp-hopp javul majd a helyzet:)

Rugó amúgy csak itthon ilyen ügyes a nagydolgával (bepisilni nem szokott a csanában sem), de tegnap kétszer is besz...t a hazahozott szennyes alapján :shock: :wink:

Ő bezzeg nem tartogatja :shock:

Kép
vindolanda

Kaqk, Vindo, köszönöm, kedvesek vagytok!

Azért nem mindig akadok ki ennyire, úgy hetente 2-szer, más napokon jobb a helyzet, csak már kifogytam az ötletekből... én is azt remélem amúgy, hogy a pedagógiailag eléggé felvértezett ovi nem csinál ebből akkora ügyet.
Amúgy tudom, most a "kicsit hagyni kéne" jönne, viszont én ismerem Ádit, ő az a típusú gyerek, akire ha rá vannak bízva a dolgok, akkor szétmennek világba, de némi noszogatással nagyon ügyes tud lenni.

Ja, amúgy utcára is kap pelust még.
De ha itthon vagyunk és ébren van, mindig alsógatyóra váltunk.

Maggie-m, és ugye pihensz is azért a nagy őszi bevetések előtt?

Kép
Kép
irina

Irina! Vagy beadod, hogy szobatiszta, aztán ráfogod, hogy ott visszaesett! ;) :lol:
Bent úgyis megtetszik neki a kis wc, meg ahogy a többiek is azt használják! :)
De én is para lennék az idő szorítása miatt.

Szeli evett pár falat tésztát szafttal. Kivi vagyok, mikor fog újra egy normálisat enni... :roll:

Nemsokára megyünk a játszótérre. Döntöttem, a közelebbire megyünk, visszük a teljes homokozó készletet! :)

Kép

Kép
regcsiken14

Regi: teljes készlet..:-) milyen a borsó pörkölt??? sosm hallottam róla.

KépKép
kaqk
Debrecen

Regi, jó ötlet! :-)
Most próbálom vonzóvá tenni számára az ovit mint olyat, el is viszem arrafelé holnap, legalább buszozik is (imád buszozni, trolizni, metrózni, villamosozni, mindent).
Jó játszóterezést Nektek!

Amúgy hihetetlenek vagytok Vindóval, én megkattannék, ha Ádi nem aludna délután...

Móni, szuper, hogy tetszik a csana, az nagyon fontos.

Megyek dolgozni kicsit.

Kép
Kép
irina

Na mi is kedvet kaptunk..bölcsi után jászótér!!!!

KépKép
kaqk
Debrecen

Hát, Irina, nincs mese, hozzászokik az ember, mert mást nem csinálhat :wink:

Viszont az is jól tud esni, mikor este kilenctől reggel fél tízig alszik.

Van egy mélypont olyan kettő-három között, neki fizikailag, nekem meg szellemileg. Onnantól már megy magától a dolog.

Kép
vindolanda

Sziasztok!

Mesi, köszi az SMS-t, pont abban a pillanatban oldodótt meg a brendonos dolog :)

Irina, én is kikészülnék, ha nem aludnának a lányok napközben, meg akkor is, ha nem egyszerre. De nálunk ebben nagy szigor van, egykor mindenki eltűnik a szobájában, és alvás van háromig. Nagy ritkán van olyan, hogy nem alszik, eddig itthon talán kétszer volt ilyen, de akkoris csendes pihenőzött a szobájában, feküdt, énekelgetett, olvasgatott.

Borsópörköltet én is szeretem :)

Mi ma IKEA-ztunk, jól elfáradtunk :)
Vendég

Panndi, sikerült beszerezni a dolgot?

Babakocsis játék nyuszóval:

Itt engem utánoz. Felkapja az oldalára a táskát, és nyuszót beleteszi a babakocsiba. A komódon a vízfestékes vizet látjátok, ilyet azért nem iszunk.
Kép

Nagy gondot fordít a biztonsági övre is.
Kép

Esik az eső, mert az esővédő is szükséges.
Kép

Sőt, hideg is van, mert nyuszó sálat kapott.
Kép

Ha minden elkészült, irány a nappali.
Kép

Ittam egy nescafét, mert bamba voltam. Már jobb 8)

Móni, Juba, hogy vagytok ma?

Kép
vindolanda

Sziasztok!

Vindo Rugó :lol: :lol: :lol:
mai nap egész jó (kop-kop-kop) igaz hisztizik cica de legalább nem maratoniakat :D
Pötikét meg a déli alvásábó úgy ébresztettem fél 5-kor :D
van amikor menüt eszünk ám, a sarkon van egy étterem tűrhető a kaja. Na de nem mindig sikerül összehozni, hogy elmenjünk időben :oops:

Irina csináld amir Regi mondott :wink:
nyugi, egyik napról a másikra el fogja hagyni Ádó a pelust.
Igaz, hogy nem követelmény a szobatisztaság, de ha eléred, hogy pelusosan felvegyék akkor lehet Ádón állnak bosszút. (sajna vannak ilyen emberek) az igazán rossz volna :roll:

Borsópörkölt szerintem mint egy egyszerű pörkölt csak hús helyett borsóval. De lehet karfiollal is. Az isteni, borsóval még nem kóstoltam :D

KépKép
Kép Kép
l.móni

Nem is írtam, hogy Z két hete van az új helyen de már előléptették :lol:
Csoportvezető lett :D

KépKép
Kép Kép
l.móni

Z Gratula!!!!

Móni: én is így gondolotam, de borsó pillanatok alatt megfő..amikor meg szétfő...hmmm az nekem nem jön annyira be..szóval hogy csinálja aki csinál? mondjuk a karfiolt sem jó szétfőzni...gondolm...??????

Rugó sorozat....nagyon tuti...szenzációs kispasi!!!

KépKép
kaqk
Debrecen

Na, megint csak kutyafuttában.
:oops:
Irina, nem próbáltad még, hogy veled együtt csinálja a dolgát. Bercó mondjuk mindig bejön utánam a WC-be, volt már olyan, hogy ott kapott kedvet, az ott tartott bilit csak előkaptam, ő ráült és már csurgott is a pisi.
De igazuk lehet a lányoknak. :wink:
Még egy dolog eszembe jutott. A nagyok meg mindig a fákat pisilték le. Mostanság Bercó is bátrabban pisil az udvaron, a multkoriban nagyon tetszett neki, hogy azt mondtam, jó hegyeset tud pisilni. :lol: Azóta hegyeset akar pisilni.

Egyébként tegnap a barátnőm is azt mondta, hogy például az ő ikrei is még alváshoz pelust kapnak, sőt a kisfiú, csak abba hajlandó kakilni. Pedig ők már négy és félévesek. Ráadásul szegénykém nem hajlandó máshol kakilni, csak otthon, mindig hazaviszi.

Mondjuk az oviban nálunk azt mondták, ha nagyon nem megy a szobatisztaság, akkor alváshoz ráadják a gyerekre, csak nappali tisztaságot kívánnának meg.
Megjött Bercó a fürcsiből, nekem mennem kell.
dmaggie

Móni, hát ez lesz, ha nem jön össze a dolog! ;-) Ma már sokkal jobb a hangulatod, érezni a soraidon. Z-nek meg hatalmas gratula! :-)

Maggie, NAGYON KÖSZI!!!
Sokszor járt már velem a WC-ben, de holnap bevisszük a bilit is :-) Tényleg már majdnem mindent megpróbáltunk, amit csak összeolvastam a szakirodalomban és amit Ti és más gyakorló anyukák javasoltak. Nagy protesta a fiam, ez tény. ;-)
Én totálisan boldog lennék, ha szept. 1-re legalább az megvalósulna, amiről írsz (hogy csak alváshoz kell pelus). Mi még leragadtunk az ülve pisilésnél, az állva ellen hevesen tiltakozott.

Miután írtam Vindónak, hogy még nem volt ma csuri, volt két kisebb bepisilés, aztán két félig kintre-félig bilibe sikerült. Kaki csak pelusba, mindig kéri hozzá.

Kép
Kép
irina

Sziasztok,

Irina sokat olvasol :!: ne olvass, ne parázz :!: menni fog :!: :!: :!:

Egyébként Pézerke nagyon sokáig pisilt ülve bilin, aztán mindig kicsorgott, mivel kicsi az ól és nagy a disznó :oops: megtanult állva wc mellett . De éjszaka a bili van még.

Most Áronnal próbálkozunk, de semmit nem akarok erőltetni, okos gyerekkel állok megint szembe, aki már most pontosan érti miről van szó, mert ha mondom, pisiljünk bilibe, azt mondja nem. :roll: viszont kezd tiltakozni a pelus ellen, de a házat még se pisilheti le össze vissza.

Péterkével is igy kezdtük, viszont teljesen szoba tiszta sokára lett, mivel nagyon sokáig a pisi eleje mindig a bugyiig ment, de cseréltem rajta szorgalmasan emlékszem.

Móni kitartás, fáradt voltam én is emlékszem mindig, pláne az éjszakák miatt, nagyon sokat szopizott Áron.

Juba neked is kitartás, hidd el egyre jobb lesz.

Vindo a képsorozat :shock: nagyon kis eszes gyereked van!

Regi szépek vagytok!!!!!a szabadstrand szupi lehet!

Heni
KépKép
heni81

Heni: én is próbálkozom Fruzsinál, mivel ő sokszor a WC-be kakil. Most ment a hasa három napig, így hanyagoltuk, de holnaptól újra indul a buli :lol: Erőltetni én sem fogom, de nekem az is tök jó lenne, ha a kaki a WC-be menne. Zsófinak anno az rögtön ment, eddig Fruzsinak is az megy jobban :) Majd meglátjuk.
Vendég

Hajrá kistesók bili projekt! :-)

Na én meg megyek fejtágításra 3 napra Csabrendekre! aug 17-19. 3 nap a kiscsajszim és férjecském nélkül..ilyne még nem volt! :-(

Most takarítottam ki....jó melegem van!!!!!

Ma du-án megyünk rambulinozni egy barátunkhoz....Emma kiugrálja magát....

VEra nektek van? mekkora? jó, nem esnek le róla? mennyi volt?

kicsit dolgozok.....meg lassan ebéd is..:-)

KépKép
kaqk
Debrecen

Sziasztok!

Móni grat a párodnak! :)

Irina elmesélem mi volt Benivel annó.. Hátha megnyugodsz. :)
Egész ősszel én is így voltam vele,egész nap az volt,hogy ruhacsere ruhacsere volt,hogy a mosógép csak gatyával volt tele.Nem ment egyáltalán mindig bepisilt.Aztán hagytam,mert kiidegelt,hogy nem megy a szobatisztaásg,még a bilibe sem pisilt.Ha pisilt véletlenül és nem volt rajta gatya se pelus akkor épp ahol volt oda ment.Emlékszem,hogy kint sétáltunk még dec. közepén a parton és még pelus volt rajta!Találkoztunk egy bácsival és ő kérdezte,hogy milyen nagy legény stb.stb. ÉS már biztos szoba tiszta.Tökre fura volt,hogy beszélhet kérdezhet ilyent egy vad idegen,de mondtam még nem,amúgy tök kedves emberke volt,nem rossz szándékkal beszélt.Ő mondta,hogy pedig már ilyen nagy legalább nappalra nem kellene már,de anyuka legyen határozott.Égből küldték,hogy jelezzen :D :D Én már csak ezt mondom rá.. :) Na haza mentem ültem egy sort rajta,aztán Na jó akkor próba megint,hisz februárban ovi!!!! Mondom már dec. közepén jártunk!! Előkerült bili és társa.Mikor mentem pisilni hívtam,hogy megyek kérdezgetett miért a wcbe stb. válaszoltam beszélgettünk közben,aztán nem volt felrakva pelus.Egy két nap volt gáz,ugyan úgy gatya csere gatya csere,aztán egyik nap már nem volt annyi véletlen bepisilis ,volt hogy becsurgott egy kicsit de nem baj..És megértette hogy mit is hogyan.Viszont a lányokkal ellentétben én onnantól már nem raktam éjjelre se pelust,inkább úgy voltam,hogy cserélhetőleg huzatoltam az ágyát.Keresztbe a gumilepedő rá egy kis takaróhuzat,ezt könnyen lehetett cserélni,talán párszor volt hogy befolyt és kész.Nem mondom volt így is,hogy elfeledkezett játék közben és befolyt de ezt már nem vettem úgy fel. Szóval kitartás tényleg.Próbálj meg nem annyira stresszelni rajta,tudom,hogy nehéz így voltam én is,majd megőrültem mikor mások mondták,hogy a tiéd még pelusos hisz az enyém már rég nem az..Huuuu csak nem valami baja van stb. stb. Na ettől mentem a falnak.De másodszorra higgadtan vettem. Most is Dominál anyuék állandóan ültették volna a bilire,de mondtam nekik ne piszkálják miatta 15 percenként,majd ha ő érzi,hogy kell megy,ha nem befolyik és kész,had szokja a veséje is meg a hólyagja,hogy tartani kell a pisit és agyilag is rájöjjön mit is akarunk.Most már ő rohan,hogy pisilni megyek és fut a wcre.Bízz benne Ádiban is.. :)

Vindo megvagyunk leszámítva a rossz akarókat és a rossz irigy embereket. De ezt majd oda át írom le.
varga tünde

Jó napot!

Mi is itt vagyunk.
Rugó reggel kilenckor pizsamában, gatya nélkül ráült a biciklire - szóval rárimánkodtam némi ruhát, és most sikerült bejönnünk.
Dög meleg van :?

Vettünk mosószert, meg R. kapott szalmakrumplit hallal a kedvenc büféjéből. Most tömi a hasát :shock:

Irina, az eleje már csak ilyen. Aztán egyre több megy a bilibe, és egyre kevesebb mellé :wink:

Kistesók nagyon ügyesek :D

Kaqk, ti mindig partiztok :P 3 nap távollét:O Lehet, nem árt, ha egy kicsit más emberekkel is leszel. Kiszakadsz az itthoni dolgokból. Emma jól meg lesz életed párjával meg a többi családtaggal, meglátod.

Móni, akkor már sínen vagytok :wink:

G. reggel beszerezte a pavilon tető-anyagát, aztán ment dolgozni. A hétvégén vsz. már lesz árnyékunk.
Kellene még olcsó tégla, az lenne berakva a padlójára :roll:

Tegnap lemértük a kocsibeállót is. Vagy 120 m2. Bazé, jó nagy területet kell térkövezni :roll:

Szép napot. V.

Kép
vindolanda

Juba Móni kitartás!!!!

Nálunk olyan borzalmasan indult a nap leszakadt az ég de úgy rendesen..
varga tünde

Vindo nekünk is kb annyi kellene :roll: anyu tagnap közölte, hogy nem betonozzunk, de térkövezzünk inkább tavasszal, állja :shock:

hol találtatok olcsó követ?

Kaqk kicsit kikapcsolódsz!

Heni
KépKép
heni81

Azt nem írtam,hogy Domi kezén bibis egy úja. Bele ment valami kijött de bevörösödött meg bedagadt. Tegnap kapott párakötés ambulancián.Ma voltunk megint kapott ujjat remélem holnapra már okés lesz..
varga tünde

Közben Áron jól kikakálta magát a szőnyegre :? beszélte, hogy kakk, ült is bilin, de a szőnyeg szimpibb hely volt biztos :roll:

Heni
KépKép
heni81

Árontól ez is nagyon jó teljesítmény.. :) :D Ügyik vagytok nagyon.. :) Ő is most született és már 16hónapos :shock: eszem megáll....
varga tünde

Heni,
egyelőre egy telefonszámot ígért nekünk a hátsó szomszéd. Egy erdélyi telephely, ahol kijön egy ekkora terület kb. 160 e-ből. Plusz kell hozzá homok, és talán 200-ból meg is van az alapanyag :roll: :?

Ha beválik, akkor megadom majd :wink:

Puszit küldünk Domi kezére.

KÖzben megoldódni látszik a fürdés-iszony. A Dóra a felfedzős játékok között van egy, ahol Csízi majom úszógumival beül a tengerbe a játék végén.
Így aztán R. kap egy úszógumit, és boldogan beül a vízbe, mint Csízi :roll:

Most is ott ül :wink:

Nyomtattam neki Dórás kártyákat, nagyon boldog 8)

Kép
vindolanda

Okés Vindo megbeszélve :wink: annyiért nagyon megérné.... az bérmakeresztlányomék csehországból hozatták a téglát az épikezéshez :shock: még fuvarral is olcsóbb :shock: hova jutunk, vagy ezek az unió előnyei?

Heni
KépKép
heni81

Rugó és Dóra.:-) nálun is nagy kedvenc..és ahogy követendőnek tekintik .....

Emma folyton az Anna Petiből idéz...

Áron ..a kis ügyeske!!!:-)

térkövezés..huh az nem olcsó mulatság..:-(

Na én meg kitakarítottam, vasaltam ..megint..:-)

Tündi: Puszi Domi kezére!!!

KépKép
kaqk
Debrecen

Heni, ügyesek ezek a kistesók!

Fruzsi ma kétszer kakilt és egyszer pisilt a WC-be :) És végre megtanult bólogatni :lol:

Domi kezének jobbulást!
Vendég

Nálunk most a kedven szó Árontól a nem :shock: bólogató Péterkére még emlékszem,sokáig nem tudta mondani az igent, sokáig a jó-val helyettesitette.

MA meg már miket tud, olyan érdekes ez:-)

Heni
KépKép
heni81

Elugrottam vásárolni..

Fruzsi is milyen ügyi!!!! :) :)

Heni nem semmi! :shock:
varga tünde

Kaqk!
Apuék neten rendelték ha jól emlékszem 1m átmérőjű stabil és szeretik :) néha én is ugrálok rajta :) 80 vagy 100kg teherbírású :)

na 96 cm :)
http://www.insportline.hu/trambulinok-1 ... Zwodny0o4g

http://www.aktivsport.hu/trambulin-c-139.html

de ügyesek ezek a kistesók :)

:arrow:

KépKép
viranka

Sziasztok, drága csajok!

Fruzsi és Áron szuperügyes, gratulálok nekik és a t. szülőknek! ;-) (Egy kis kaki ide-oda szerintem bőven oké még.)

Tündi, nagyon köszönöm, hogy leírtad, Beni hogyan lett szobatiszta, erőt adott! :-)
Szerintem én is megpróbálom, hogy a délutáni alvásra nem kap pelust, általában már teljesen száraz rajta, ha ébredés után leveszem. Az éjszakai teljesen változó, hol csurig van reggelre, hol semmi...

ÉS MINDENKINEK KÖSZI A LELKI TÁMOGATÁST!

Ma már ügyesedett Ádi (szerintem), mert csak az elején, amikor rájött, hogy nagyon kell neki, csurrant be egy kicsi, de azt rögtön abba tudta hagyni, után a bilin engedte el magát. Kakihoz pelust kér. Amúgy órákig nem szokott pisilni, hanem egyszerre sokat. Csak haladunk.

Vindo, ekkora terület nem kocsibeálló, hanem táncterem! :lol:

Kaqk, nagyon jó mulatást a 3 napra!!!

Voltunk ma a barátnőméknél, két hét múlvára van kiírva a 2. babával. Kb. 8 megállót mentünk trolival, azalatt az egész busz (oda és vissza) Ádit hallgatta, aki az átlagos hangerőnél hangosabban szólított meg többeket, elmesélve, hogyan bilizik, és "pisilok apával". Az egész busz röhögött, tényleg nagyon édes volt. De elképzelem, amint a világon mindent elmesél majd egy rakás vadidegen előtt mindig a buszon :lol: :lol: :lol: Az öreg nénik meg mindig ki is faggatják úgy emberesen. :roll:

Kép
Kép
irina

Ha jól látom, Berta névnap van.

Szóval még nagyon sok boldog névnapot kívánunk Bertának!!!

Egész du. nem volt sem áram, sem víz :?
Hétkor jött vissza.

Már minden kreativitásomat bevetettem. Kinn meg hülye idő volt, esett, fújt a szél.

Papírterítőket vágtunk, Dórás matricákat ragasztgattunk :roll: :shock:

Csináltam galériás fotókat.

Lehet, fel is rakom valamikor.

Kép
vindolanda

Sehol senki?

Ide is jósoltak hatalmas vihart..aztán volt egy kis szél, eső..de fél óránál nem volt több..már a nap is sütött...

sajna a trambulinozásunkat elmosta az eső..:-( majd hétfő kedd körül...

sajna emmával vmi van...tiszta álmos, fáradt......majd du-án ra 38 lett....:-( 7 kor mondta hogy menjünk aludni de ne is fürödjünk...megtörölgettem, láb, arc, fogmosás....és alvás...bízom benne hogy nem lázadosik be.....nem tudom mi lehet????????????

remélem holnapra kutya baja....

Vera köszi a linket!

KépKép
kaqk
Debrecen

Igen, boldog névnapot Bertusnak!

Vindo, Kaqk
, itt is elég zümzüm idő volt, bár a nagy zivatarok reggelre és mostanra koncentrálták magukat (szerencsére). Napközben tűrhető volt.

Míg Ádi aludt, tematikusan rendeztem a szakmai könyveimet, mert költözés után csak felraktam a polcra, ahogy jött, aztán sosem találtam, amit épp kerestem. A többire is ráférne a rendezés, majd egyszer. De rendezgetni amúgy nagyon jó, a tanszéki könyvtár pakolgatása is az én reszortom lett. Nem tiltakoztam ellene. :wink:

Megyek vacsizni.

Kép
Kép
irina

Na, csak gyorsan.

Itt a galéria, és életünkben először tudjuk használni a járókát. Játékok vannak benne, és R. néha beleül, és akár tíz percet is játszik benne :shock: :roll: :lol: El akartuk adni, de R. odaosont egyszer, és lyukakat vágott a hálójába egy ollóval. A másik oldalon egy sor komód van, azok csinosak.
Kép

Ez itt a fenti ágy. Általában R. azt játssza benne, hogy este van és lefekszik :roll: Kép

Ez a másik sarokban a szivacs, amit akkor vettünk, mikor R. kórházban volt. Nem tudjuk hová tenni. A konnektorok még lógnak, a kapcsolók sincsenek készen.
Kép

És most így néz ki az udvar hátrafelé. Sajnos a garázs sem lett szebb. Látszik, hogy a fű teljesen ellepte a kocsibeállót, ezt sürgősen meg kell csinálni. A pavilon körvonalai viszont látszanak - a sok kacattal egyetemben, amit széjjelhagytunk az udvaron :wink: Ja, és ott a tó is:)
Kép

Rohanok fürdeni.

Irina, igen, jó nagy :?

Kép
vindolanda

Na csak megkerültetek..

Irina: Ádi de édes ahogy beszámol mindenről!!! Nagyon ügyes akkor már a pisivel..fog az menni....
ja és a 3 nap nem mulatság lesz..:-( munka, és senkit nem is ismerek..meg nem is vagyok az a nagy bulizós, ismerkedős tipus...:-(

Vindo: De jó lett a galéria!!!!!!! Aha látom a pavilon körvonalát..jó lesz!!!!

Heni: anyud állja a térkövezést, de édes!!!

KépKép
kaqk
Debrecen

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: