A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2010 októberi babák

Ancsi,
jó, hogy újra ránk találtál. Majd írjál, hogy mi volt a 4D-esen. Kata visszatesz ám a táblába, csak már elég sok lyukunk volt. :lol: :lol:

Kriszta
Kép

Kép

Kép
kri07

Kata1002!

Természetesen tartom a diétát, ennek ellenére mondta ezt a doki.
Sajna nem tudom mit tehetnék még ellene, maradt a reménykedés, hogy talán nem, de ő azt mondta kizárt hogy megúszom...
:cry:
Szépen áll a táblázatunk!!!!! :lol:

Kép
mók

Hú lányok!!!
8-9 hét múlva indul a bébiesőnk!!!!!! :D :D :D :D :D

Kép
mók

Halihó!

Gyorsan benézek :-) Jol vagyunk megvagyunk, eltelt a nap öreganyánk is elment :-) Remélem itt is mindenki okés. Mi még néztünk albérletet pár házzal odébb. Csak kisebb a konyha és nincs erkély. Viszont kétszobás. Jó tudom valamit valamiért :-D Csak 5 év után itthagyni ezt..... Meg én nem 5 hanem 25 éve élek itt. Igaz a környék ugye maradna. Jövő hétig meg kell gondolnunk. Meg a mi lakáésunk olyan hogy a szobűábol osonsz a fürdőbe fürdeni hamár a gyerkőc alszik. Szóval...... ( Bocs sokat lovagoltam a témán :oops: )

Mók: tényleg jön a bébiáradat :-D Nem bánom már de szerintem senki sem :-)

Kri: de azért jovol az a lényeg nem? Esküvő az esőben is esküvő :-D Kérdezted az albérletet. Hát kétszobás minimum meg nem tul drága. Dehát nehéz találni. Nem olyan nagy az a pocak, növünk még nagyobbra :-D

Ancsus: jo hogy visszatértél de azért gyere gyakrabban. :wink: Jol vagytok egyébként?

Cherryke: te leszel az utolsó az egy dolog. De legalább elolvasod a mi szülésünket, mert én bizony leirom neked ( de csak ha csupa jo élmény lesz!)és akkor azért tudod miként hogy megy mostanság tőlünk is. Ez azért nem rossz. Bugyi meg szeritnem is tényleg mindegy.

Kata:köszi a táblázatot, franko mint mindig.

Na megyek mert párom megsütötte a rántottát :-D Ma nagyion rendes akar lenni :-) Holnap jövök hozok pocakképet is.
Szép estét midenkinek!!

dinuci01

Ez egy kicsit hosszú lesz... Csak azért írom le, hogy szerintetek????

Párommal beszélgettünk a Keresztszülőkről... Nekem nincs testvérem, neki van még egy lány testvére, aki lehetne, HA! Az a baj vele, hogy nagyon depis... na most én 1 napra nem bíznám rá a gyerekem, nem még egy életre, ha velünk történne valami...
Kitaláltam, elég, ha Keresztmama van. Én is egyedül vagyok Keresztszülő.
Van egy unokahúgom, Keszthelyen lakik. Vele kis gyerek korunk óta olyanok vagyunk lelkiekben, mint a testvérek. Most 4 éve nem találkoztunk, és amikor jött januárba, a beszélgetést ott folytattuk, ahol akkor abbahagytuk :D
Szoktunk telefonon beszélni, képeket küldök e-mailbe Hunorkáról... stb... Szóval, hiába nem találkozunk személyesen, de ott van a kapcsolat. Amikor beállt ez a 2 hét kánikula, küldött nekem 2 db kismamaruhát, ami nagyon kényelmes és biopamut. Nem szólt semmit, egyszer csak jött a postával.
Tegnap du felhívott, hogy csütörtökön jön a lányával (10éves lombik "baba" :)) autóval, és hoz 3 nagy doboz baba ruhát, csináljak nekik helyet...
Az állam leesett. Soha nem kértük tőle. Neki ez természeretes. Szóval Ő lesz a Keresztmama... Még nem tudja, majd megtudja, ez még ráér.

Kriszta
Kép
cherryke

Cherryke: most nalunk is dilemma a kereszt szulo kerdes.
En is hajlok a csak a keresztmama dontes fele, mert akik szoba johetnek ferjem oldalarol "baratok" szmomra egyik se barat, a keresztanyuka meg hugom lenne, mert annyira de annyira szeretne keresztanyuka lenni....
Annanal eleg evidens volt a keresztmama, a legjobb baratnom, aki teny hogy nem az orszagban el, de o is ilyen hogy barmikor ha lehetoseg van baratkent folytatjuk onnan ahol tartottunk, es ha tenyleg ilyen komoly dontes elott allna vallalna Annat, a keresztpapaval mar nem ugyan ez, fiatal kis fiucska, de nagyon jo a szive, lelke es imadja Annat. Mivel o itt lakik o az akivel Anna sokat talizik, o anyagilag is azert sokat tamogatja Annat( meg ha ez nem is tartozik bele a keresztszulosegbe szamomra, de o igy tudja kifejezni a gondoskodast).O nem is kereszteny szoval csak nevleges keresztszulo.
A ferjem nagyon akarja legyen megint igy en a keresztmamarol dontok o a keresztaparol, de csak azert hogy legyen minek mindketto????

Mindegy tobb mint valoszinu Flora nem lesz 2 honaposan megkeresztelve mint Anna igy lesz idonk ezen gondolkozni....
BAr lehet jobb lenne tisztazni.
Ha en valaszthatnam a keresztapat, es tudnam ki legyen 2ot is, de lehet ezen meg kiakadna hogy de miert az en barataim, rokonaim....

Szerintem amugy ebben a kerdesben nem magunkra kell gondolni, hanem tenyleg arra ki az aki nem csak egy titulus lesz hanem teszem azt a geyrek baratja a kesobbiekben, tenyleg akinel nyaralhat, akihez fordulhat....Nekem nem adatott meg( amig el se lattam a keresztanyam) de pl egyik hugomnak tok jo keresztanyukja van most is szules elott elment hozza segiteni, szoval az egy dolog hhogy mi szulok legyunk vele joban, de ami meg fontosabb legyen ahhoz kelloen fiatal hogy nyomon tudja majd kovetni a gyerek eletet es tenyleg mint egy barat ott legyen ha kell
Szerintem a lelki "nevelesert" manapsag mar igen keveset tesznek a keresztszulok.....
BAr en fiubol pont ilyent tudnek.....

KépKép
tavasziszel

Sziasztok!

Én is eltűntem, mint a szürkeszamár, abban a bizonyos ködben... Csak épp időm, gép, meg egyéb "problémák" voltak. Ha megbocsátotok, netezés helyett inkább aludtam esténként :wink: :wink: :lol: :lol: :lol: :lol:

Jó látni, hogy mindenkinek milyen szép kis pocija van, az enyém sokkal nagyobb :oops: :oops: :lol: :lol: Mondjuk előtte is volt nekem :oops: :oops:

Viszont a cukrom nagyon rossz lett, úgyhogy 2 hete napi 4x kell inzulinoznom magam, plussz diéta, úgyhogy ha beleszámítjuk a gyereket, a méhlepényt, meg minden egyebet, már -8 kg-nál járok :shock: :shock: :shock: :D :D

Ahhoz képest, hogy eldöntöttem, hogy a 30. hétre készen akarok lenni mindennel, még semmink nincs pár kisruhán kívül... Majd a héten elmegyünk nézelődni, mivel ezen a héten nem dolgozom. Aztán jövő héten megint, és 16-tól pedig itthon maradok. Ahhoz képest, hogy Rékával a 6. héttől itthon voltam, nagyon jól bírom az iramot :wink: :wink: Bár most fejlesztő sincs olyan sűrűn.

Cherryke:
Keresztszülő-üggyel én is így vagyok, mert Rékának a tesómék, a férjemnek is vannak testvérei, de évente max 1-2x találkozunk, így nem látom értelmét... Majd még eldől.

Ja, amúgy Dorottya lesz a kislányunk neve :D

Majd még megpróbálok jönni, addig is minden jót mindenkinek!

nukada

Sziasztok lányok!

Bocs mindenkitől,hogy eltüntem,de itt volt az ovi szünet is meg egy kis net szünet.
Szóval a cukornál minden ok, terhelés után is csak 5,6 volt.
Ezen a héten szerdán megyek 4D-re, csütörtökön lesz még egy vérvételem, jövő héten meg a 30-32 heti Uh-ra. Bár dokim folyamatosan 2 hetet visszaír a kiskönyvben, de az időpontot nem változtatta meg.
Eddig 6 kilót híztam....hiába 3.baba és már megtanultam hogy mit hogyan egyek és mennyit habár étvágyam néha egy bálnáéval vetekszik ki családom szerint.

Ancsika: Én Zalaegerszegi is vagyok itt lakom.Nekem a Kádasi az orvosom. Te kihez jársz?

Már próbálom én is összeállítani a vész csomagot, meg hogy mit fogok megint elfelejteni. Bár már múlt éjjel nagyon fájt a pocakom, megoldottam görcsoldóval. A kisebbik lányommal ugyan ennyi idősen fektettek be....szóval inkább itthol,mint a kórházban.

A legutolsó Uh-n fiúnak nézték.....remélem hogy holnapután megmutatja előről is magát,és akkor már biztosra mondhatom hogy ki is lakik a pocakban.

A neveket illetően ha fiú akkor Ádám Krisztián, ha lányka Kata Flóra lesz.

A keresztszülőségen még nem gondolkodtam....elöbb nem is tervezzük mint jövő május körül.

Az eldobható bugyi nagyon praktikus megoldás,mert tapasztalatból tudom milyen amikor az ember lánya az első napokban 4-5x átázik.....akár hogyan fel vagy rá készülve.
Na meg higiénikusabb is.
Jövő hónaptól nekem más védőnőm lesz.....a mostani novemberben fog szülni.

Kép
Kép
Kép
andinet74

Sziasztok lányok!

Ma reggel már voltam terhesgondozáson.Levették a vérem,ellenanyagot néznek.Egy kicsit el is szomorodtam,mert nem csak az itthoni mérleg mér sokat,hanem a terhesgondozói is.Az elmúlt négy hétben 2,5kg jött fel rám.A védőnőtől azt vártam,hogy megnyugtat,hogy ez teljesen normális,hiszen eddig alig híztam és eleve nem volt rajtam felesleg a terhesség előtt.Ehelyett hosszan magyarázta,hogy mit ehetek és mit nem.Nem igazán eszem többet,csak talán több húst,amit a terhességem elején nem kívántam,most meg igen.Hiába fiút növesztek a hasamban,aki húst akar enni.Eddig +7kg-nál tartok,59-ről indultam (1,72m vagyok).A férjemnek van igaza,hogy valamikor csak fel kell szednem azt a 10-11kg-t.DE akkor is nehéz okosan hízni.
Na ennyit az én problémáimról!Szerencsére csak ez van!

Követve jó példátokat én is teszek fel fotót! Kép Pocakfotó 31+2

Jó látni a ti fotóitokat is.Meg kell,hogy jegyezzem,ezen a fórumon mindenki nagyon csini és itt biztos nem lesznek 20-30 kg-os súlygyarapodások.

Majd még jövök!
Vendég

Kata. Egyél nyugodtan. Védőnője válogatja én most tartok 9 kg-nál és nem szólt semmit. Amikor meleg van, alig eszek normális ételt, ha beáll a hűvösebb, úgy érzem ki vagyok éhezve :D Mondjuk én a csokival és a jégkrémmel szedtem fel az utóbbi 3 hétbe 3-4 kg-ot. De már elfogyott minden, mondtam a páromnak ne is hozzon :D

Egyébként a kiválasztott Keresztmama, alapban 50 kg- volt. Soha nem volt súlyproblémája, és terhesség alatt 25kg-ot szedett fel :D nem nagyon izgatta, megszült egy 4 kilós kislányt, aztán 4 hónap múlva már 55 kg volt. Azóta is annyi.

Kriszta
Kép
cherryke

Sziasztok Csajok!

Ma hajnalban megszült az egyik ismerősöm pont mára volt kiírva a drága! 3125 grammos és 52 cm-es lett a kislány. Mindketten jól vannak. Egyéb részleteket még nem tudok. :D

Gira,
A kirándulásotokról eszembe jutott, hogy mi meg jó múltkorában szintén hegyi túrát tartottunk, felmentünk egy barlanghoz. Leparkoltunk egy helyeny a kocsival és elindultunk a túrista útvonalon, majd megnéztünk jópár barlangot és miközben már lefelé vánszorogtunk azon tűnődtünk hogyan találunk vissza a kocsihoz, mert nem azon az útvonalon mentünk vissza amerről jöttünk. Hát majd megszakadtunk a röhögéstől amikor leérve a dombról pont szemben álltunk a kocsival. [:D] Egy rohadt nagy kört írtunk le...

Tavasziszél,
Akkor az első ismerkedésed a kórházzal egy igazi mélyvíz volt. Jó sokat bent voltál gondolom...

Andinet,
Az én védőnőm pedig az utolsó hónapban cserélődik. Nem nagyon örülök neki mert ezzel elvagyok... Nálunk meg gyesről jön vissza a másik.

Kata,
Rá se ránts!
Egy sima nyaralás alatt is simán hízhat az ember lánya ennyit.
Minden védőnő más.
Az enyém nem szól semmit, pedig szerintem marha sokat szedtem fel, már mérlegre sem merek állni. De látja, hogy engem frusztrál és minek idegesítsen még ő is amikor minden egyéb leletem tökéletesen rendben.

Szilvi
KépKép
ceyla

Halihó!

Szép napot hogy vagytok? Ma megint meleg lesz aztán állitolag jön a lehűlés. Mit csináltok ma? Nekem ki volt adva a palacsinta de van lefagyasztva panirozott husom inkább azt rántom ki rizibizivel. Ilyen melegben nem állok egy orát a tűzhelynél. És ti?

Nukada: jo hogy itt vagy és minden rendben az a léyneg. Gyere gyakrabban! :-)

Kata:tökéletes a sulygyarapodás, épp jo.örülök hogy jol vagytok. Pocid is csini neked is :-)

Andinet jo hogy minen ok, rem,éljük lassan tisztázodik a baba neme is :-) Addigis gyere te is többet!

Cherryke: kereszt ügyben nem nagyon tudok mit mondani. Én nagyon ráfaragtam :-( Rokonok közül nem akartam lett a barátnőm meg a férje. Háááát csunyán összevesztünk a közelmultban :-( Ugyhogy ennyi. Jol gondold meg annyit mondok. A rokon se mindig jo.

Megyek lányok főzni :-( Nálatok mi lesz? Semm kedvem élni se. Fiam meg unja magát.

Jók legyetek majd még benézek.

dinuci01

Ceyla: gratula az ismerősödnek. És milyen pontos volt a kis baby :-D

Rakom a z igért pociképet! Már elég nagy meg kezd elcsikosodni :-(

Többiek hol vagytok? Sissy?Kri? Kfmares? Kép

dinuci01

Kata: vedonovel ne torodj! mAjd ha a dokit szol a sulyra akkor jogos, addig tojd le, amugy meg igen keves amit eddig hiztal.
En is plussz 9nel tartotok Annanal meg ilyenkor mar 10 kg folott volt a hizas.
Amugy meg gyerekocok ilyenkor hiznak odabenn igazan:)

En megjartam az uh-t hamar vegeztem is ami meglepo ugye amagyar egszsegugyben oda mentem es mar hivtak is be:)
Flora kicsit nagyobb mint a terhessegi kor, de ez ugye semmit nem jelent gep fuggo.
1770 gr. a feje termeszetesen neki is jo nagy, Annanal is vegig ezt modogattak.
a fejecskeje most epp lenn volt de hat annyit mozog meg....

tenyleg nem tudtaok valami trukkot amivel az en allando mozgasban levo csoppomet le tudnam nyugtatni kicsit, teszem azt elaltatni, mert ez annyira gaz, hogy ejjel nappal ebren van. tegnap este mar konkretan kialtoztam olyan erosan rugta a bordamat....pedig meg nem is olyan szuk neki a "lakas"

KépKép
tavasziszel

Dinuci: ezért nem akarunk barátot keresztszülőnek. Az unokahúgom meg tényleg olyan mint a testvérem. Amíg nem dolgoztam, 1 hónapot ott töltöttem náluk, aztán együtt jöttünk vonattal Pestre és Ő volt itt 1 hónapot. Meg leveleztünk, téli szünet, tavaszi szünet... tényleg amikor csak lehetett együtt voltunk. És annyi közös élményünk van... gondolj bele, Ő 39 éves és azóta imádjuk egymást :)

Kriszta
Kép
cherryke

Dinuci,
Elég le vagy hangolódva. Én itt a munkahelyem nem főzök semmit :), de elárulhatom mit ebédeltem: sajtal sonkával töltött csirkemellett serpenyős burgonyával. :)

Szilvi
KépKép
ceyla

Sziasztok!
Hétvégén Balatonnál voltunk, nálunk nem volt rossz idő. Szombaton kicsit felhős, vasárnap viszont szép, napos, meleg. A baba viszont nem volt túlzottan aktív. Kicsit néha aggódom, hogy eleget mozog-e. Nekem soha nem fáj, és inkább csak evés után vagy lefekvéskor indul be. Azon kívül csak egy-egy kis mocorgást érzek napközben. Remélem, nincs vele gond. Az nagyon cuki volt, hogy amikor tegnap este végre megint hallotta az apja hangját, egész felélénkült :) (Balatonnál nem együtt voltunk).

Kata, nagyon csini vagy, a kép alapján egyáltalán nem kell aggódnod a hízás miatt. Pláne ilyen magasság mellett. Nem értem, miért kell ezzel nyomasztani a nőket. Mit mondott a védőnő egyébként, mit ne egyél?
Sajnos rajtam is van már 9-10 kiló, igazi bálna leszek a végére. Az arcomon nagyon látom, tokám is lett :( De nem érdekel, majd csak lefogyunk utána.

lynnn

Csajok,
Az előbb felhívtam a lehetséges jövendőbeli szülésznőmet.
Így telefonon eddig jónak tűnt...
Fura volt, mert gőzöm sem volt mit is mondjak, de szerencsére Ő közlékenyebb volt, mondta, hogy átküld valami listát, meg adott pár időpontot amikor dolgozik és személyesen találkozhatunk. Majd riportálok nektek a tali után hogy mi volt. ;)

Szilvi
KépKép
ceyla

Ceyla!

Szerdán este megyek a nőgyógyászhoz, csak azt nem tudom melyikhez?! Nem tudom ki fog rendelni.... :roll:
A 30 hetes uh-t végül hogy intézted/intézed?????

Nukada!

Örülök hogy visszajöttél. Hova jársz diabetológushoz????
Nagyon érdekel mert keresnem kéne egyett sürgősen.

Dinuci!
Az én pocakom is hasonló nagyságú, majd megnyitjuk a nagy pocakosok klubját!!! :P

Lynn!
Pár napja én is aggódom, mert nálunk is kevesebb a mocorgás, és csak kaja, vagy fekvés esetén van valamivel több. Nekem se fáj ha rugdos, mondjuk ezt nem bánom, és ritkán de tud akorát mozdulni hogy az egész hasam láthatóan belremeg... :D
De pár napja mint írtam,sajna kevesebbet jelentkezik, én is félaek, remélem nincs baja.

Az én legnagyobb bajom a szülésre, és utána nem a bugyi, hanem a hálóing. Nekem nincs, éd szerintem soha nem is használtam.Márpedig a szülésre, és a kórházra állítólag kéne vagy 4 db. :? !!!
Hát ezt nem tudom inkább megemészteni, mert utána se fogom használni...

Kép
mók

Mók,
Tuti Erika lesz. Nekem már múltkor is Ő volt.
Én simán megcsináltatom ott Erikánál, de az nekem már a 32. hét lesz a jövőhéten, bár igaz azon a héten megyünk 4d-re is de csak passzióból, de az a dokilátogatás után lesz. Nem mondta, hogy csináltatnom kellene a 30. héten is UH-t.

Egyébként a nagypocakosok klubjába én lennék az első helyen, csak szólok.

A hálóing témával úgy állok mint te. Bár már vettem párat, de én utoljára nagylány koromban viseltem hálóinget. Ja és köntösöm sincs... Ha a mostani testemre veszek egy köntöst azt hol fogom kihasználni???

Szilvi
KépKép
ceyla

Hálóingem nekem sincs... Bnőm ad nekem 2 db-ot, amit még 14 éve vett szülés utánra.
Állítólag a szüléshez adnak, mert steril cucc kell. Legalábbis a Jánosba. De én is meg kérdezem már a dokimat, mit adnak a kórházba.

Kriszta
Kép
cherryke

en ezt a haloing temat nem veszem komolyan, mitol kene a korhazban haloingben lenni ha egyszer otthon se abban leszek. A lenyeg gombos , vagy vekony vallapantos felso legyen
en pl utalom a haloinget, nem voltam abba elso szules utan sem. Vajudashoz igen, de utana szuloszoban adtak korhazit
utana meg en jobb szeretem ha alulrol tart valami ha betet kell hordani, igy hat kis nadrag, sztrecses szeru, meg gombolos polo, hosszabb kontos oszt uccu ha ki kell menni a folyosora se nezek ki ugy mint eg banyarem
amugy meg en napkozben nem voltam halo ruhaban hanem kis elol gombos ruhaban voltam vagy valami hazi nadragban poloval...
Most se lesz komndott szoptatos vagy kismama haloingem, egyet vettem ami szerintem szep es szeretnem maskor is majd hordani de ha nem lennek kismama is megvettem volna:)
szoval szerintem ebbol ne csinaljatok gondot, es foleg ne adjatok ki ra tobb ezre.
Most vannak a learazasok en is hajtom a gombos felsoket:)
Attol hogy korhazban leszunk meg kicsit szet leszunk csuszva meg nezhetunk ki jol:) Ez relativ, de legalbb a rucink ne utaljon arra hogy korhazban vagyunk meg esetleg tok szarul...
mas kerdes ha valaki csaszaros akkor gondolom egy lenge haloing jol jon....

KépKép
tavasziszel

Tavasziszél: egyél mákos tésztát vagy mákos gubát. Attól te is jót alszol.

Kriszta
Kép
cherryke

Szép estét!

El vannak tűnve páran biztosan a jo idő miatt :-) Mi is most jöttünk fel jácciról, de Attika nagyon hisztis volt igy nem voltunk sokat.Szeritnem már hiányzik neki nagyon a bölcsi. :-(
Előtte meg betankoltam a zöldségesbe egy halom gyümit: dinnye,banán meg őszibari.
Most jutott eszembe Pénteken megyek UH-ra :-D Végre látom a porontyomat. Már két honapja nem láttam...

Cherryke: Mákostészta nem de a mákos guba jöhet :-D Huu most hogy mondod ennék is vmi édességet. De most csak gyümi van. Talán nem is baj....

Mók: hálóingből ne csinálj problémát! Vigyél elöl sokgombos pizsit és kész! :-) Nem kötelező, csak az az ajánlott. Én egyet viszek pl. A másik 3 pizsoma.Ha netán császár lesz akkor meg egyet készits be hálót is. Én már jelentkezem is a nagypocakklubba. :-D

Ceyla:annyira nem vagyok lehangolodva :-) Csak egy pillanatnyi állapot az ilye nálam. Aztán mégegy és mégegy. Kaja jöhet :-D

Tavasziszél: pizsi témában egyetértünk. Na meg azis igaz tartsa valami a betétet mert ugy kényelmetlen az egész...nyugtatni a babád talán valami komolyzenével tudnád :-D Kérdéses el e viseli de örülj neki hogy sokat mozog.

Na mennem kell jok legyetek,holnap is benézek!

dinuci01

Jó reggelt!

Nekem pizsim sincs, így majdnem mindegy mit veszek. Otthon télen-nyáron 1 szál bugyiban alszom, azt a kórházban mégsem lehet. :lol:

Szilvi
KépKép
ceyla

szerintem a pizsinek se kell pizsinek lenni...A lenyeg kenyelmes legyen es jol erezd magad benne. Legalbbis en ugy vagok vele ha kulsoleg nem hagyom magam el annyira akkor konnyebben mennek a dolgok. Tudom csecsemo mellett eleg nehez valahogy kinezni foleg a taskas szemek miatt, de en erre probalok majd torekedni ahogy az elso szules utan is probaltam, teny hogy folyt a konnyem a fajdalomtol de mentem sokszor zuhanyoztam, mindig normalis ruhat huztam itthonra is, ha lebukott, leevett csereltem e folsoket...
Nah meg az az elmeny hogy egyre tobb ruhank fog majd rank jonni:)

koszonom az otletet manocska leallitasara:)
En tudom jobb ha mozog mintha paraztat, mert Annanal sokszor ijedtem meg, de ez mar kegyetlen amennyit es haogy rug, neha mar az apja kerleli hagyja abba, mikor masfel 2 oran at csak forgolodok az agyba es varom elaludjon....
Anna legalabb olyan volt odatette az apja a kezet es o kesz leallt:)

KépKép
tavasziszel

Tavasziszél,
Hát ez az! Lövésem nincs mi lesz jó rám a szülés után! Na mindegy, majd kiderül. Kicsit úgy érzem magam mint a mesében a rák, aki elvállata, hogy a holdnak ruhát varr és mindig mire kész lett vagy kicsi lett a holdra, vagy nagy. :D
Akkor lehet a csajok apásabbak, az én párom is alig tudja rávenni Nikit, hogy rúgja meg a kezét, mert amint odateszi lenyugszik. :)

Szilvi
KépKép
ceyla

Hát lányok a gondolataimban olvastatok, épp azt akartam kérdezni, hogy minek erőltetik a hálóinget a kórházi listán. Azt esetleg el tudom képzelni, hogy pl. császár után ha katéter kell, akkor jól jön. De amúgy én is arra gondoltam, hogy vékony pántos kis pólókat viszek be, amit könnyen lehúzok a mellemről, alulra valami pizsigatyát, vagy más kényelmes cuccot. Azért is kezdtem el gondolkozni ezen, mert tegnap a Women's Secretben leárazáson vettem 2000 ft-ért egy nagyon jó kis pizsit :wink: Viszont hálóinget nem akarok venni, mert alig hordanám.

Mók, én arra gondoltam, hogy mivel én sokat mozgok, egész nap, jövök-megyek, ezért nem érzem annyira a babát. Kaja után, lefekvéskor indul be nekem is. Már várom, hogy holnap megnézze az orvos, 7 hete nem láttam!

Tegnap kaptam kölcsön egy szoptatós párnát. Ez lesz az új szerelmem! :D Annyira jól aludtam, szétcipzároztam hosszú kígyóvá, és rátekeredtem, nagyon kényelmes!!

lynnn

Sziasztok lányok!

Nagyon aranyosak vagytok,hogy vigasztaltatok a védőnős dolog miatt.Már túl vagyok rajta.A tegnapi napomra a délután és az este tette fel a koronát.Tegnap 5 óra körül elindultam a lányommal boltozni,volt pár intézni valóm.Közben úgy elkezdett görcsölni a hasam,hogy többször le kellett ülnöm.Nem tudom egyértelműen megmondani,mi fájt.DE FÁJT! Hazajöttünk, lefeküdtem ekkor láttam,hogy a kicsi fiam teljesen meg van kergülve odabenn.Nem túlzok,amikor azt írom,hogy 19-22 óráig egyfolytában mozgott,de intenzíven ám.Fekvéskor nem fájt,de mikor WC-re mentem minden bajom volt.Vettem be Magnéziumot,attól vagy nem attól,de idővel jobb lett.Az éjszakát végig aludtam(csak 2 pisijárat volt)De mióta reggel felkeltem,a kicsi fiam megint nagyon mocorog.Hát nekünk semmi sem jó! Ha túl sokat mozog az a baj,a keveset,akkor meg az!!!!

Lynnn!

A védőnő a következőket TANÁCSOLTA:
- Kerüljem a tésztaféléket és a péksüteményeket! (péksüteményeket nálunk csak a lányom eszik,egyébként saját kezűleg sütöm a teljes kiőrlésű rozskenyeret,kifőtt tésztából teljes kiőrlésű tönkölytésztát használok,ill sütikhez zablisztet,Egyébként az egészséges táplálkozás alapját a gabonafélék jelentik,amiket nem lehet kizárni az életünkből)
- Csökkenteni kel a só fogyasztást! (na jó ebben van valami,de én már a terhességem eleje óta jóval kevesebbet sózok)
- Csökkenteni a fűszerek használatát,mert azokat is sóval tartósítják! (erre mondom neki,hogy csak natúr szárított fűszereket használok,vagy zöld fűszereket használok)
- Ha rosszabbodna helyzet csökkenteni a folyadékbevitelt! (Köszönöm szépen! Nyáron kánikulában)
Meghallgatva a mentegetőzésem,annyit mondott,hogy valamitől csak feljöttek azok a kilók!!!! Igen,mert 32.hétben lévő terhes nő vagyok,akinek a méhében egy emberke növekszik heti 200g-ot+egyéb járulékok!
Na jó mégsem vagyok még teljesen túl rajta!

Hálóing,pizsi téma!
Én előkotortam két hálóinget,amit még a lányom születésekor vett anyukám.Plusz vettem leárazva két nagyon aranyos rövid pizsamát és egy hálóinget a C&A-ban.(kevesebb,mint féláron volt)
Köntöst is itt vettem,de még korábban szintén leárazva.Hát mit is tagadjam imádom a leárazásokat,mert kb itt kerül egyensúlyba az ár és az érték.De egyetértek az előttem szólókkal,egy póló és egy alsó ugyanúgy megteszi.Nem is muszáj gombosnak lenni,egyszerűen fel kell húzni.

Remélem ma nyugisabb napom lesz!
Mindenkinek szép napot! A frontérzékeny mamáknak,babáknak és gyerkőcöknek kitartást kívánok!
Vendég

Kata,
Elmenjek a védőnődhöz ijesztgetni? Hozzám mit szólna?
Nagyon ügyi vagy hogy ennyire átgondoltamn táplálkozol. Tényleg! Kicsit irigy vagyok ám! :)
A folyadék korlátozással semmiképp nem értek egyet!

Képzeljétek,
Aki helyetesíett volna az első nap után felmondott. Pedig még effektíve dolgozni sem dolgozott, csak tájékoztatás volt neki a cég működéséről. A barátnőm szerint kezdjek el berendezni itt egy babaszobát. :(

Szilvi
KépKép
ceyla

Sziasztok!

Nagy kérdésem lenne hogy van-e valaki táppénzen, vagy átlátja-e a dolgokat. A következő a problémám: eddig mindíg a hónap végén megérkezett az átutalás az oep részéről, most 3-a van, és sehol semmi.
Van más is akinek csúszik??????
Felhívni lehetetlen őket mert csak autómata felel... :evil:

Kép
mók

Jó reggelt!

Hogy vagytok? Nekem sajnos tegnap ota kétszer görcsölt legalul a pocim, ugy hogy nem alig birtam továbmenni. Meg éjjel is de akkor az egész. Szerintetek ez mit jelent? A dokim nem érem el, szabin van. És a baba is kevesebbet mocorog, bár azok jo nagyok azért. Ugye nem azt jelenti hogy ki akar jönni? Mert most be vagyok parázva rendesen. :-(

Pizsi: azt vegyétek ami számotokra a legkényelmesebb. Le van tojva az ajánlatos! Hiába az ha nem vagy benne jol.

Ceyla: azért a babaszoba az tulzás :-D Csak megoldod. Te meg azzal ne törödj hogy találnak e valakit, mert lassan neked már menned kell és át kell adni valakinek a helyed. Értsék meg hogy babát vársz.Amugy találó ez a hold róka szöveg :-) Picit néha énis ugy érzem, mégha második gyerekem lesz akoris. :oops:

Kata: jo neked ha be tudod tartani ezeket a dolgokat. És főleg a muszáj. Mocorgás miatt ne aggodj szeritem többen vagyunk igy ezzel többekközt most énis :-(

Linn:ennyire jo az a párna? Annyian mondták már nekem, de mindig olyan lusta vagyok ilyenek után járni. Meg aztán ugy vagyok erre a pá hétre... Vagy érdemes utána is?

Tavasziszél:minden baba más :-) Ez ilyen mocorgos. Nemsokára tlán abbahagyja az aktivista életmodot, nem fog ugysem annyira elférni :-D

Délután majd jövök, kellemes napot mindenkinek, jok legyetek.

dinuci01

Mók: tp-n vagyok, de összevissza jön. Ugyanis ha az OEP utal az akkor teszi amikor akar.Ennyi :-( Nekem ugy van amugy hogy akkor kapot tp-s papirt ha megyek dokihoz. Lehet mondjuk kapok kettőt is. Na az egyik megjött ugy két hete. A másik amit leadtam közvetlen utána az mág a habokba. Én már nem is alapozom ilyenre, te se tedd. Majd a gyededet ugyis potosabban kapod, meg ilyeneket.
Bocs,hosszu voltam. :oops:

dinuci01

Dinuci,
Biztos valami front volt tegnap. Nekem is görcsölt kicsit a hasam, jobbnak láttam leülni kicsit, pedig nekem semmi ilyesmi tünetem nem volt eddig, még feszülés sem. Most is inkább kellemetlen volt, mint fájdalmas.
Ne aggódj, nem hiszem, hogy máris kifelé készülne.
Igazad van, én mindenképp elmegyek, csak ez egy nagy cég és rohadt lassan halad a kiválasztási folyamat. Ezt a fickót is egy hónapig válaszották és tessék! Én még egy hónapot leszek, addig muszáj lesz valakit keríteniük, csak az a poén hogy a héten meg mindenki szabin van tehát csak a jövőhét jöhet szóba amikor is hétvégén van még egy belépési lehetőség a céghez (havonta 2 van), ha azt elszalasztják akkor akkor lép be az ember amikor én megyek el, tehát semmit sem tudok neki átadni, ergó majd engem hívogatnak.
Szoptatóspárna elővételén már énis gondolkodtam az este. Én kaptam ajándékba, de még nem használtam, viszont most annyira nehezen aludtam el, hogy eszembe jutott, hogy igénybe kellene vennem, csak lusta voltam felhúzni a huzatát, így majd ma este. (Így hátha többet alszok 5 óránál.)

Szilvi
KépKép
ceyla

Na sziasztok csajok!

Ismét itt vagyok én is , egy kicsit elfáradva ettől a sok rohangálástól.

Tegnap voltam a dokinál, minden oké zárt méhszáj, lepény hátul, Alina növekszik rendesen, jelenleg 28+5 naposa 1252g és kb. 40-45 cm, a hosszát nem tudta megmondani.Viszont mikor a combcsontját mérte azt mondta szép hosszú lába van, tehát csaj a javából, amúgy a kis dundi pocija imádnivaló. Sajnos képem nincs róla legközelebb kérek talán kapok,mint írtam az én dokim genetikus így profi UH gépe van , mindent tökéletesen látok ezért is marad el nálunk a 4D-s mozi.Viszont holnaptól én is táppénzen vagyok így ma voltam a háziorvosnál kiíratni magam. Ott közölték ,hogy minden hónapban kell a dokitól igazolás.Hát katasztrófa ez a magyar TB, nem elég hogy terhesen doki, vérvétel, UH, védőnő, még a háziorvoshoz is mindig menni kell, komolyan néha az agyam dobom el.Még jó hogy a munkahelyem kifizetőhely így legalább az oep-re nem kell várnom.

Babamozgás: Nálam is nagyon változó én úgy veszem észre hogy ha jobb idő van akkor nyugisabb, hidegebben mozgékonyabb.Kérdeztem a dokit, hogy megtörténhet-e hogy pl. ráfekszem a karjára, lábára.Mert a múltkor oldalra fordultam éls olyan táncot lejtett amíg át nem fordultam a másik oldalra,hogy csak na!
Doki szerint semmi ilyen nem lehetséges.
Volt régebben szó a háton fekvésről, na ezt is megkérdeztem, mert a fiamnál nem emlékszem ilyen figyelmeztetésekre.Azt mondta a bal oldal a legjobb , de a jobbal sincs probléma, ha nekem az a kényelmesebb.Ugyanis nekem a bal oldalamon gyorsan elzsibbad a kezem, lábam.A háton fekvés pedig a 32. héttől nem ajánlott, mert a gerinc mellett fut két fővéna, és a súly ha ránehezedik akkor oxigénhiány léphet fel és a mama is akár 2 perc után is elvesztheti az eszméletét, tehát nem hülyeség.
na most jó okoska lettem, de leírtam talán vki még rajtam kívül nem tudja.

Hálóing: Szerintem is tök mindegy mibe vagy a lényeg neked kényelmes legyen a fekvéshez és a szoptatáshoz, arra a listára meg sok olyan dolog fel van írva ami nem biztos hogy mindenkinek kell!
Sajnos sokan vagyunk olyanok akik, nem tudunk mindent megvenni csak amit nagyon muszáj, mégis megszületik a baba és mi is túléljük a kórházat. Amúgy szerintem az a fontos hopgy boldog, egészséges kismama légy és minden más megoldódik magától.

Képzeljétek, velem ma történt meg először hogy megkérdezték:Nem ikreket várok ilyen nagy pocival?Mondtam eddig csak egyet láttak, de hihetetlenek az emberek!
Na megint jó sokat írtam!

Tünde
btunde

Btünde,
Ikreket mi? Jó pofa. Szeritnem az emberek hajlamosak elfelejteni milyen egy terhes anyuka. Múltkor átnéztem az Augusztusi topicba, na ott már van tényleg nagy pocak, a mieink hozzá képest még kicsik, de ez így van rendjén.

Szilvi
KépKép
ceyla

Dinuci: ne parazz! Ez nalam olyan siznten mindennapos mar:( NEm mondom hogy jo erzes de ezek meg nem is a joslok, ezek szipla gorcsok amik egyre surubben lesznek mert ahogy baba megfesziti magat, a meh is feszul...BAr van akinek nem ennyire erzekeny a mehe mnt ondjuk nekem.
De dobj be ilyenkor nehany magneziumot kalcium is segit es ha nagyon nem mulik kis alkaohol! Dce tenyleg ezerszer hatekonyabb mint a mg.
Doki persze nem mondja bar regen mondta, de most nemmondhatja...

Btunde: nalunk pont forditva van, pici pocak, rovid combcsont es nagy fej:(
NEm hagzik tul jol de azzal nyugtatom magam hogy Annanal is olyan extrem uh-s meretek voltak mindig es olyan kis formas baby volt szerintem....

KépKép
tavasziszel

Kata: folyadékot ne csökkentsd, kora szülést eredményez!

Dinuci: Én szedem a magne B6-ot 3 x 2 db naponta, mégis van, hogy görcsölök. Napközbe, vagy éjjel... Péntek este 7-től szombat hajnalig görcsöltem. Végül az utolsó pisijáratnál mást is sikerült... Elmúlt a görcs. Ezt komolyan mondom. Menstruációs görcsöm volt, csakmert nem tudtam pénteken rendesen wc-zni.

Én is táppénzen vagyok. A háziorvos azt mondta, minden hónapban kell neki a dokimtól egy papír, miszerint veszélyeztetett vagyok, így tud betegállományban tartani. 2 hetente megyek a táppénzes papíromért. A cégnél 20.-áig kell leadni, hogy kapjak is valamit, előre meg nem ír a háziorvos, mert bármikor bekerülhetek kórházba. Így muszáj mennem 2 hetente táppénzes papírért.

Kriszta
Kép
cherryke

Kép
Annam par percesen:))

KépKép
tavasziszel

Kép
ezek pedig mi vagyunk par hete Szilvasvaradon

KépKép
tavasziszel

Cherrykenek is igaza vna neha a gazok es a szeklet is hihetetlen gorcsoket tud okozni.
En el is hataroztam 6 utan mar nem fogok enni max gyumolcsot mert kezdem erezni hogy nyom, vissza akar jonni, stb..
hiaba ez mar terhesseg:)

KépKép
tavasziszel

Cherryke,
Én a terhesség elején voltam így, hogy széklet előtt kb 1 órával, mensis görcsszerűim voltak. Gondolod mennyire paráztam, míg rá nem jöttem az összefüggésre! Szerencsére a méh növekedésével ez nálam elmúlt.

Tavasziszél,
Annád gyönyörű volt, kölönösen ahhoz képest, hogy pár perces azon a képen. Nagyon szép baba!
Nekem sem ártana már este 6 után semmit sem enni, vagy csak gyümit, de kicsit megkomplikálja a dolgot az, hogy este fél hétre érek haza és farkas éhesen álltalában, mert ebédelek utoljára bent délben. Még fokozza a helyzetet az, hogy párom, aki egész nap gondolom csak hideget eszik, akkor találja ki, hogy menjünk étterembe! na ez ami nem hiányzik, mert mire odérünk eszünk akkora már simán este 8 és nem is kis adag. Mondtam neki, hogy mostmár megy egyedül ha akar, vagy eszünk otthon, mert lassan gurulni fogok és aludni sem alszom olyan jól utána.

Szilvi
KépKép
ceyla

Tavasziszél: azt hittem szültél, amikor megláttam a képet. Nagyon szép kis lány :)

Kriszta
Kép
cherryke

Cherryke: rossz poen....
Azert meg maradjon benn min 5 hetet!

KépKép
tavasziszel

Szült is! Csak ez még az előző. :D

Szilvi
KépKép
ceyla

Sziasztok!

Köszönöm az újbóli köszöntést!
Amúgy köszönjük jól vagyunk, sőt szerintem túl jó is. Igazából szerencsémre nekem ebből a terhességből eddig csak a jó jutott, remélem azért ez továbbra is így marad.
Ma voltunk 4d-s Uh-n és úgy tűnik szinte 100%-ban, hogy kislányunk lesz!!! A babával minden rendben, egyedül az okozott gondot, hogy képet készítsünk róla, mert farfekvéses, és a feje előtt volt a keze, de még a lába is, a köldökzsinórról nem is beszélve. Bújócskázott.

Na az én nagyfiam meg felébredt úgyhogy mennem kell. Majd tényleg megpróbálok jönni a következő időben többször is, de hogy hányszor sikerül majd nem tudom.

Amúgy pizsi témával én is úgy vagyok mint a többiek. Hálóruha - fujjj, pizsi- elmegy, de ha választani kell inkább a második. Bár igaz előző szülésemnél vettem két hálórucit, ami jó lenne most is, de még kigondolom mi legyen!

Babamozgás: nálunk most lustibb mint az előző terhességemnél. De úgy tűnik épp elszóltam magam, mert az elmúlt 1 órában szinte folyamatosan érzem mióta itt pihiztem és olvastalak benneteket.

De most tényleg lépek!

tavasziszél: nagyon cuki a kislányod, és tényleg szép formás baba.

ancsika82

Hat engem ez a vihar megint kicsinalt:(
Komolyan remelem nem surun lesz ilyen mert ez gaz...
Most epp olyan hasmenest kaptam az ugralo Floramtol hogy szinte le se tudtam fekudni mar allhattam is fel hogy szaladjak.
Visoznt amint a szel csillapodott a lanyka is csitult es elaludta, es egesz jol aludtam:)
Hihetetlen fronterzekeny a gyermek, bar Anna is az volt( meg most is az )

KépKép
tavasziszel

Sziasztok!

Köszi mindenkinek a biztatást és vigasztalást! Azota nem volt görcsöm hála ég. Csak ezek a gyomorgörcsök..... Sokszor azt hiszem hasmenésem van de aztán mégsem. Most per pillanat Bius is nagyon aktiv a pociban :-D
Ma van a házassági évfordulonk, de csak egy ismerőshöz tudjuk lepasszolni estére a kis attikát. 6kor elmegyünk valahova vacsizni 8r talán hazaérünk. Az a hejzet hogy szerintem párom el is felejtette :-( De remélem évedek. Ugy volt ebédelni megyünk mivel attika is itthon van visszük őt is.De aztán mégiscsak a mi napunk.... vagy tuskó vagyok?? :roll:

Tavasziszél:cukik vagytok a képen! És hát Anna....... :-) Nagyon édi. Hát nem irigyellek ha állandoan ilyen görcsid vannak. Meg ez a viharos idő...itt is megvan lehet azért ilyen aktiv a babám is.

Ancsika: akkor kislány :-D Gratula nektek! Vigyázz magatokra és gyere sokat!

Cherryke: egyetértek :-) Énis azt hittem szült tavasziszél..De viszont kedvet kaptam hozzá hogy énis tegyek fel egy egy napos képet attikáról :-D Ha nem bánjátok.

Többiek merre vagytok? ?

Na megyek,közbe hivott a párom hogy mindjárt jön haza ugyanis reggel elment :-( Talán eszébe jutott mi van ma :roll: majd jelentkezem továbi szép napot!

dinuci01

Kép Attika 1 naposan :-) netről szedtem le még akkor mert egy ilye helyi ujság fényképezte az ujszülötteket :-D

dinuci01

Sziasztok!

Nyaralás közben is bekukkantok :lol: :wink:

Nagyon szépek a csemeték! :lol: :lol: :lol: :lol:
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: