A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2010 júniusi babák

Ja, nekem medela mini elektromos szívóm van, nem rossz, de azért csalódás is volt. Azt gondoltam hogy ezzel majd nem kell görcsölni, rárakom, bekapcsolom, és ömlik a tej. Hát nem. Ha azt akarom kifejni, amiből épp evett, akkor ezzel is ugyan úgy kell masszírozni mint a kézinél, de ha tele van, néha akkor is át kell nyomkodni. Szóval alapvetően jobb, de csodákat én nem várnék tőle, de lehet hogy csak nekem nem megy rendesen.

Kérdés, van még olyan akin eszméletlen kajálási rohamok vannak? Be kell szereznem egy nagyobb tétel sárgarépát és almát, mert ennek nem lesz így jó vége...

KépKép
tatim

Vok, köszi a leírást. Hát, az óbégatás tárgya a megürült pocak lehetett, mert 50 g tápot benyomott, és most itt horkol a vállamon. Pár perc, és le is fogom tudni tenni.
Igen, lehet hogy az a neve, már nem emlékszem rá. A karika meg az, hogy a derekam körül is körbe kellett tekerni. És jártam vele! Sőt, felmostam, mert pont felkelt közben, de én még be akartam fejezni... De pont akkor volt az a bazi meleg, lehet hogy azért nem élvezte...
Te Tatim kérdése is jó, tényleg, miket lehet még alkalmazni?

Szegény Csilláék. Annyit vannak a fejemben!

Nikvik, bár engem nem kérdeztél, de szerintem én elindulnék a gyerekkel. Én is vinném, de így hogy 1,5 óránként eszik, azaz két etetés között van 45 perc szünet, nem merek vele elindulni.
cicmarek_

Tatim, nekem elso gyereknel kezi medelam volt. Nos... halottrol vagy jot vagy semmit... kukazitva lett ugyanis. Nekem speciel szetszdte a mellbombomat, rasegotett a gyulladasra anno de tej, nos az nem jott belolem altala :( szoval en nem kiserletezek mar medelaekkal (bar a lanolinjuk jo, de az meg ugye a barike inkabb :))
Annak ugye nincsen a tolcsrjeben maszirozo parnacska? Az aventben biza vannak ilyen holyagok es ehez nem feltelnelul kell maszirozni extran a mellet. bar a vegefel szoktam csinalni, de enelkul is kivaloan sziv a kezi...csak rettento macera es idoigenyes, ha mondjuk teli mellet kell lefejni vele :(

luna6

Luna, nagyon jó a cikk!
És mennyire igaz! Én még csak azzal szeretném kiegészíteni, hogy azóta eljutottam abba az állapotba, hogy ha 20 percre le tudom csukni a szemem, és tudok aludni, engem már az is teljesen fel tud tölteni. Csak az a baj, hogy mostanában nem tudok annyira megnyugodni, hogy el is tudjak aludni. Csak este, amikor már annyira ki vagyok merülve hogy megy magától is...
cicmarek_

Most megint "alszik" a kiscsaj, úgyhogy van időm, és agyalok.
Arra a következtetésre jutottam, hogy a túlhordott, illetve indított szülések után a babák "zűrösebbek". Azt tudom hogy Geo túlhordta, asszem Luna te is. Hát én is, és császár is volt. Lehet ebben valami?
cicmarek_

Viki!
lazán!!!! hajrá buszozás! :D Teljes lelki nyugalommal :D

Az előző üzim elején volt Csilla üzije. most kinagyitottam :D

Tatim!
Jajjj,szegény Dorka!

Poziciókkal még jövök, csk mindjárt indulunk szurit adatni a 2 hónapos fiamnak... brühühü...

Nanetto!
Ti mikor mentek?

Eszter
Kép
Kép
vok

Úh, szegény Alex. Kíváncsi vagyok hogy fogja viselni. Én nagyon izgulok a mi oltásunk miatt. Én kértem a dokit, hogy jönnön ki.
Vok, nálatok is kimegy ha kéritek. Megkérdezhetem mennyi a tarifa? Nálunk nem mondott semmit a doki, de azért nem akarom hogy üres kézzel menjen el...
cicmarek_

Cic!
Volt úgy, hogy semmit nem kapott, mert nem volt itthon, volt hogy ezrest, volt, hogy 2ezret. Nagy átlagban 2 ezret szoktak adni. De imádom is a dokinénit!!! :D Szal megéri :D

Eszter
Kép
Kép
vok

vok mi augusztus 4-én megyünk! :-) mert addig itt mindenki szabadságon van de brühühü lesz nekünk már lelkibeteg vagyok most :-(

kajálásiroham: NEKEM NAGYON BRUTÁL NAGYOBB MINT TERHESSÉGKOR! MINDENT FELFALOK NEM ESZEK HANEM FELFALOK!!!!! BÁRMI LEHET! főbb csapás: csoki és kekszek! volt hogy egy egész doboz vajas kekszet benyomtam ami két soros! és a párom azt mondta hogy ilyet ... de mondtma ha lenne még ennék még.... néha visszafogom magam de nemjellemző állandóan feltöltve a hűtő mindig a konyha fele megyek és valamire lecsapok! szóval... de ez a szopás miatt van... mármint a szoptatás :-)

Detti: szerdánként járunk haza és nagyon nagyon szivesen találkoznék veled! most szerdán nem tudom hogy megyünk e mert a párom lehet hogy másfele megy dolgozni de utána megyünk!!!!!!!!!!!!!

szopássztrájk: az is szopássztárjk ha félálomban eszik! tipikus tünet az LLL szerint! ... ugyanis félálomban nem tud sztrájkolni akkor erősebb az ösztön hogy éhes!!! nekem is amikro sztrájkolt mert megvolt éjjel evett de amint kinyitotta a szemeit és frisebb volt SOHA vagy nagyon nagyon kinkeservesen!!! ezért mondták vegyem ki előbb a babát etetés előtt félkómásan az segithet hogy nappal is egyen - csak az én babám soha nem alszik!!!

Geo - cic!!! én CSAK fekve tudok szoptatni!!!!! kizárólag! igy tudok újságot olvasni vagy aludni is akár! :-) nekem nincs nagy mellem ... sőőőőt... de szerintem nem cicifüggő! a baba tök jól irányitja mit hogy és ő is szereti igy szerintem!!!! meg kényelmes!!!!!

a járóka kezd nagy kinccsé válni számunkra!!!! bár a "beszoktatás" néha drasztikus!!! negyedóra üvöltés benne - kivesz 10 percre megnyugtat és igy megy ... és most ELALUDT!!! értitek??? a kisjárókájában alszik a konyhában! éljen éljen éljen!!!!

szerintem megyek aludni én is! leszarok itt mindent ma nagyon brutál éjjelem volt! leirhatatlanul SZAR!!!! ...

Rexi kutyus: többiek tudják egy halálnak szánt farkaskutya - aki már 8 hónapja van anyuéknál a halála előtti napján fogadták örökbe és egy igazi gyerek anyuéknak! ... :-)vagy gyerekpótló
imááádjuk!!!! és eszméletlen OKOS! és hűséges! ... apu lábai elől el nem mozdulna! már tud játszani is :-)
Vendég

Kép
Vendég

fuhh vazze ezt aztán jól lekicsinyitettem :-) :lol: :lol: :lol:
Vendég

Kép
Vendég

nem!!! ezt kicsinyitettem le jól! .. baszki! jobb ha lefekszem! ...
a rexi kutya alatt eszti látszik a járókában! ... vagy nem látjátok?
nagyitót mindjárt dobok :-)
legalább elszórakozom itt ...
Vendég

Kép
Vendég

na éljen éljen! :-)
Vendég

Jenny,
örülök, hogy hatott a csepp, remélem ez így ismarad :wink:
Vendég

Vok,
köszi az infókat, asszem beszélek majd akkor az Orsival.
ő András legjobb barátjának a feleysége, védőnő, kétgyerekes, meg ibclc-s szopitanácsadónő.
eddig is kérdezgettem őt (is), de majd akkor komolyabban ráállk a témára.

ajj nem alszik, megyünk a suliba, majd jövök
Vendég

Vok, köszi szépen. Én sokkal de sokkal többet hittem. Nekem ennyiért megéri kihívni, mert amúgy egy kész macera elmenni a rendelőig. Arról nem is beszélve, hogy pont a bejáratnál, a lehető leghuzatosabb helyen van a váró, ahol nem csak a babások várnak, hanem MINDENKInek ott kell várnia! És a múltkor tele volt homeless típusú emberekkel! Hát azt hittem, hogy ha eddig nem volt beteg a kiscsaj, hát itt összeszed valamit...

Hát, Nanetto, lehet hogy én leszek a második "szerencsés" itt a topikban, akinél a mikulás előbb jön. Igaz, nem olyan, mint amilyen előtte a mensi volt, de valami mégiscsak van, a gyermekágyira már nem foghatom..... :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: Na, majd egy pár óra múlva okosabb leszek. :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

Na jó, akkor én most nem értem. Olyan van, hogy csak egy fél napot sztrájkol? Mert tegnap ez igaz volt, meg ugye hajnalban is félálmában evett. Viszont most már nem, igaz elalszik közben... Ja, és a lefejt tejet megitta üvegből... :roll:

Ó, Rexi kutya nagyon cuki. Hát, kitalálhattam volna hogy németjuhász :lol: Általában a befogadott állatkák nagyon hálásak szoktak lenni. Persze kivételek mindig vannak...

Ügyesen pakolod a képeket! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

És persze Eszti is nagyon cuki. Milyen nagy már! Nekem még mindig csak 4180 g volt tegnap. És arra is irígy vagyok, hogy alszik háton a babád. Kiscsajszim egyáltalán nem! Ha játszunk, vagy magában játszik, akkor elvan úgy egy darabig, de letenni nem tudom a hátára...

Nekem nincs kajálási rohamom. Sőt étvágy sem nagyon. De előtte sem volt, úgyhogy ezen nem csodálkozom, de most ugye nagyon kéne enni a szoptatás miatt. Néha rámtör egy kis édesség utáni vágy (soha nem voltam édesszájú), úgyhogy olyankor zabálom a pilóta kekszet, meg most járok rá a bonbon "készletünkre".
cicmarek_

Csajok, én arra jutottam, hogy valami nem jó a tejemmel. Most megkapta a második adag tápszerét, és már 1,5 órája elvan. Ebből kb 40 perc önszórakoztatás volt (nyekegés időnként), de azóta meg alszik!

Én meg titeket szórakoztatlak... :wink:
cicmarek_

Cic, ez egy tipikusan varosi legenda, hogy 'nem jo a tej' ! Aq tej jo,. max keves lehet neki... anyatej amugy is sokkal gyorsabban felszivodik, a tapszer meg olyan mint egy 'nyugtato' nekik, sokkal lassabban emesztik, jobban eltelnek (es tobb szekletgondot okozhat sajna, ami rank tuti nem igaz, mert enyim anyatejesen sem kepes produkalni onalloan :D)

luna6

illetve ize, kiegeszitem... olyan lehet, hogy mensi miatt megvaltozik a tej ize vagy aromasabb kajatol amit ettel es ezt nem komalja. (ugy onmagaban viszont nem lehet rossz)

luna6

Cic!

A tápszeres zacsinak levágom a tetejét, aztán meg visszahajtom és vissza a papírdobozába és azt is lecsukom. Így nálunk nem áll össze egy csomóba.

Vok!

Azt hiszem, hogy Te írtad, hogy megkaptad a fogamzásgátló szuridat.
Megkérdezhetem, hogy mennyibe kerül az ilyesmi?
Gondolkodom a fogamzásgátláson. Spirált állítólag császárosoknak egy évig nem tesznek fel, hogy gyógyuljon a méh. Az óvszerbe én nem nagyon bízom. Tehát vagy tabletta, vagy szuri.

Kép
timcsi81*

Köszi Luna. Akkor megállapítottam hogy egyszerűen kevés neki. Most is 30-at szívott le, meg még 30 tápot. Mondjuk nem értem, ha még lecsúszott neki a táp, akkor miért aludt be. Még szerencse hogy a méréssel felkeltettem...
Ari a nagylányod...

Timcsi, neked is kösz. Nálatok mennyi idő alatt fogy el egy doboz (600g) táp?
cicmarek_

Tatim, Nanetto: kajálási roham itt is van, sajnos, és nem ám sárgarépa+alma kombó a nyerő, hanem csoki, édesség, nutella, háztartási keksszel, stb. Durva. De egyszerűen megveszek érte, olyan furcsa. Terhesség elején abszolút nem kívántam az édeset, a végén a ch diéta idején éltem-haltam a fagyiért és lekvárért. Így nemtom mi lesz a súlyommal :-( amúggy 82 kg-vel mentem szülni, 69 vagyok most. 59 lenne az álom :-(( gondolom, be kéne fejezni a sütiscsokizást :/

Nanetto: de jó, Nektek már van járóka! Nekünk nincs még, "ébrenlét" így a pihiszékben van, vagy játszószőnyegen, esetleg nagyágy közepén körülbástyázva, és hát persze ölben. Vajon mikortól kell nekik feltétlenül a járóka? Vagy inkább úgy kérdezem, mikor fontos az neki, hogy csak úgy jókedvében próbálgassa a mozgást, forgást?!Mert azt én is vallom, hogy kiságyban aludni és nem játsazni, azaz amennyi az alvás előtt vagy után neki jól esik, persze szabad, de hülye lenne játszadozni, mikor sírni is lehet ;-) bár ne mondjam, mert édin elnézegeti néha a kiságyban alvás előtt a kutyust, stb. Forgó sincs még, akarok majd venni.

Timcsi: nekem pharmatex kenőcsöt javasolt a doki (recept nélkül kapható) de hát azt minden eseménykor használni kell, 6 adag került 3000.-Ft-ba. Hülyeség, h drágállom az 500.-Ft-ot alkalmankként?! Ez viszont mindenmentes, helyben fejti ki a spermaölő hatását, nincs várakozási idő. Fura, IVF-esként nekem nagyon idegen a fogamzásgátlás, mint olyan, és amúgy is ez az egész kenőcs benyomogatós ügy, nem tudom, hogy mennyire válik be. :shock:

Csilláért, azaz Léniért nagyon izgulok én is, Csillát sajnálom, szegény, annyira kifogja a stresszt és kórházat :(

Bhdetti és mindneki: taliban én is benne vagyok!
detti_10

Lizanyuszika nagyon édi, mekkora most?

Képzeljétek, amennyit izgultam Szendéért, hogy el ne fogyjon (elég lassan indult meg) nos, az elmúlt 2 hétben fél kg-t gyarapodott. Ma voltunk drnál, ez tök hivatalos. Szóval nem fogy el a kislányunk, sőőőt, most amúgy 4870 g. 62-es rucikat kezdem ráadni, hosszában szinte teljesen végigér bennük, bőségben még férne.
Mondjuk ezek a számozások nagyon össze-visszák, már rájöttem, hogy érdemes egymáshoz, sőt most már hogy lehet, babához mérni akár mindegyiket.

detti_10

detti: én azért tartottam fontosnak a járókát hogy az éjszakai lefektetéssel ne legyenek gondok!!! hogy az ágyacskáját kösse ahhoz hogy ott bizony már hosszú szunyák kellenek hogy legyenek! .. .ráadásul nem kell rohangálni ki-be hogyha sir vagy kiesik a cumija mert mi az időnk 100%-át a kis nappalinkban és a konyhában töltjük na most a járóka is itt van! amúgy ő szereti a szineket! most a libero-ban összegyűlt annyi vonalkód hogy tudunk rendelni ingyen ajándékba ilyen forgót úgyhogy azt majd odarakjuk az fa és jó színes! :-) és ingyen ki is postázzák úgyhogy juhééé!
meg tele van játékkal! és most tartom célszerűnek beszoktatni mert már igy is állandóan ölben van és ha nem vagyunk résen később nem fog beszokni mert korlátok közé szorítjuk ugye ... és akkor méginkább üvölt (szerintem!) de nem tudom! mi most megpróbáljuk bár nagy kihivás! de tény már aludt benne! és a kis cicáját továbbra is 5-6 percekre figyeli! éneklek neki sokat ott vagyok mellette lát mert főzök vagy a pasim dolgozik és őt is hallja! szóval kemény a helyzet de úgy gondolom később még nehezebb lenne!!!! ez ilyen állithatós járóka szóval kurva jó - ráadásul kaptuk kölcsönbe (ez még jobb!) és bazi nagy 1méterx1 méteres! :-)

a pihiszékbe nem nagyon akarom hogy ellegyen mert nem túl jó a hátuknak! .. ahintába is napi 60-90 perc engedélyezett! 90 perc ha mély kábulatba esett de nálunk ez ritka :-)

detti te is a szoptatás miatt vagy kivánós! :-) hétvégén apu szülinapja lesz már berendeltem a puncsos mignon-omat amit a jégbüféből hoz anyu! :-) már alllig várom!
Vendég

Detti, nekem van konkret ismerosom akinek a 3. gyereke stabilan pharmatexes besikerult baba. Utana kell csak nezni a neten, hogy mit tud a pharmatex, kvazi orosz rulett, ha azt ismered :) van 50%çod (durvan) hogy jon is a kovetkezo :D:D

http://www.hoxa.hu/?p1=forum_tema&p2=14590&p4=2
itt van pro meg kontra velemeny is, es olyan anyukak akikrol irtam most, hogy 'pharmatexes babajuk szuletett.

luna6

SZÉP NAPOT!!!!

CSILLÁÉKÉRT NAGYON SZORÍTOK!!!Remélem hamar megtalálják, mi az oka annak, hogy Lénike nem kakál. :cry: .Annyira sajnálom Csillát is, meg a kicsit is.Remélem, ha ezen túl lesznek, már nem jön semmi baj és megtalálják a kicsinek az ideális tápszert.

ESZTIKE csodaszép nagylány lett és az a ruha, megzabálom a rózsaszín rugiját....Rexi kutyám nekem is volt, csak meghalt...

Fogamzásgátlás-mi maradunk az óvszernél. :wink: , bár még nem bujcsiztunk össze.6 hetes kontroll az orvos szabija miatt elnapolva augusztusra.

NIKVIK:Én simán vinném buszozni Zoét, így ahogy leírtad.

Szoptatás:Nekem odabennt a kórházban úgy mondták, hogy 3 óráig csak egy mellett kínáljak oda.
Mivel kis mellem van, ezért 20 ml-t le kellett fejni, mert a vizes rész nem hízlal, hogy Bazsika hamarabb jusson a zsírhoz, hogy utolérje a többieket.
Már eddig 2600 grammot hízott ezzel a módszerrel.
Kakija is van rendesen és nem hasfájós, bár ez alkati dolog.
Tejszaporításra én a DM-es Babylove teát iszom.
És minden alkalommal kifejem azt a cicit, amiből jóllakotta babóca, hogy teljesen üres legyen a mellem.
A kifejt tej landol a fagyóba.
Nekem Avent via isis kézi mellszívóm és egy Tommee Tippee kézi van, felváltva használom mindkettőt, kb 10-15 perc alatt kihoz még 60-70 ml-t.
Nekem mindkettő bevált.
Kajálási rohamom az nincs, de rosszabb vagyok, mint az alkoholista
Napi 6 liter vizet elnyelek, egy alkalom 0.5 liter...
A vízmű rajtam gazdagszik meg.
:roll: :?: :?: :?:
No, megyek hímezni csigabigát extra sebességgel...

Kép
rozsa1979

Timcsi!
A szuri 1570 Ft volt a 3 havi adag. Ezt egyszerre kapod meg. CSak progeszteron van benne. Ami szopi alatt tök jó, tápi mellé sima fogamzásgátlót javasolnék.
A krémet viszont nem :D Nekünk azzal lett Alex:D:

Szóval Detti, ha nem akarsz babát, akkor ne a krémmel védekezzetek. És egyébként van olyan kiszerelése, ami nem előre gyártott, tehát te nyomod bele a tubusba a krémet. Én egyébként szerettem, mert síkosítóként is működik közben. A tabletta nagyon xar, az csípett engem, mint a fene.

nanett!
A pihszékben vízszintben van a gyerek, ha úgy állítod be. Semmi baja nem lett Hanna gerincének tőle. :D

Eszter
Kép
Kép
vok

Tatim,
mi is nyűgizünk...
tegnap napközben semmit sem aludt dávid, csak rajtam 20perceket...
ma sincs ez másképp :?

Nanetto,
kb 10percet röhögtem a képlekicsinyítéseden :P
jóóó vagy :wink:

jajj annyira jó lenne, ha lenne időm írni, de a gyerek még ölben sincs el...
Vendég

Geooo, ez ugy van, hogy az ember lanya jellemzoen a ketteskenel dobben ra, hogy joeg, mennyi ideje volt az egyeske mellett csak valahogy sosem vette eszre, es ketto mellett szeretne visszakapni azt amit egyeske mellett magaenak tudhatott :D (megjegyzem, enyim sincs jol el olben, de ebren leginkabb sehol tartosabban - 2-5 perc - es vizszintes a hasfajasa is, es nem csak agyra vonatkozik, hanem karon fekvesre is... fuggolegesen az esetek tobbsegeben egyaltalan nem faj es nincs semmi nyugje :D:D)

luna6

amúgy éjszaka 6,5óát aludt..
fél7kor kelt.

de ezek a nappalok...
most itt szopizik :P

voltam a suliban leadtam a dékáni serelmeslevelet, hát marhára kíváncsi leszek...
dávid meg jól bealudt a dugóban, és aludt egy órát.persze ahogy hazaértünk felébredt, és jött az óbégatás..
Vendég

ja,és ma még nem kapott tápot..
de már lenyomtunk ma eddig 5szopit, és csak 3óránként váltok mellet
Vendég

Geo, irígyellek. Ügyi vagy. Nálunk szerintem nem fog menni a szopi. Állandóan elalszik a cicin, viszont ha utána adok még tápot, azt szívja mint állat! Én asszem fejni fogom a tejet, és azt odaadom neki, csinálom amíg van tej. Szóval én feladtam. :( :roll:
Mi is 5 kajálást tudtunk eddig le, 30-50 között van a szopi.

Rózsa, 6 liter naponta! Nem semmi! Nekem olyan 3 liter. A kórházban volt a rekord, ott 4,5-et ittam egy nap...

Ha ti ma nyügiztek, mi holnap fogunk. A kiscsaj annyira lusta, hogy egy nap késéssel reagál a frontokra! :lol:
cicmarek_

Túléltük a szurit. Én naaaagyon útálom!!!!
Meg a védőnőt is megjártuk :D
6130gr, 63 cm (tehát 65-66) :D, 42 mell, 41 fej körfogat.
(3750 gr, 35 mell, 37 fej, 55 cm az oroginál) :D

Dokinéni kifejtette, hogy csak 3,5 óránként kéne enni adjak neki... de ezzel annó már Hannánál is próbálkozott. Most is úgy mondta, hogy biztos nem csinálom meg :D:D:D Már ismer :D

Alex alig írt. bealudt előtte, így fel is ébredt a vetkőztetésnél szegényem....

Hordozás:
Na, ilyenkor, amíg még nem tartják a fejüket, igazából csak az elől ülő jöhet szóba. Abból viszont az összes fajta, keresztes, zsebes, meg még van jó sok. :D
http://celesztina.blogspot.com/2009/01/ ... kcija.html
itt megtaláljátok az összeset :D

Án az előre megkötött keresztes csomózást szoktam és a simán megkötőset :D Azzal hordtam Hannát naaaaaaagyon sokáig. Imádtam!!! :D

Eszter
Kép
Kép
vok

lehet állítani a pihiszéket? baszki szerintem a mienk annyira ccsúcsmodell hogy nem lehet :lol: de pasival megnézetem!!!

most fogok édesköményt enni megint kaptam! tudjátok feldarabolom só olivaolaj! mennnnyei!

amúgy aludtma! .. nem tudom melyik a jobb kómásan lenni vagy azért hogy tudom a szervezetem picit "regenerálódott" ... lányok reggel benéztem a tükörbe és majdnem sirva fakadtam! ez volt az első igazi "megijedésem" magamtól! én adok magamra! soha nem vagyok hálóingben mindig szépen felöltözöm igényem is van de a fejemen 3 kg. smink sem segithetne :lol: :lol: :lol:
szegény párom remélem megismert :lol:

msot megnézem a pihiszéket

VOK: az oltás után milyen kedve van Alexnek? szerinted oltás után mehetünk "kirándulni"? anyuékhoz mennénk át de nem tudom mi legyen .. vagy ha belázasodik nem rögtön jön az???
baszki ... már megint a hülye félelmeim!
Vendég

VOOOOOOOOOOOKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKK
tényleg le lehet hajtani :lol: :lol: :lol:
KUU....R.....V.....A! CUKIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII
JESSZUM EZT LEVIDEÓZOM!
kezdő szülő kategória erősen... :-)
ez lenne a bizonyítványomban az fix :-)
Vendég

Nanetto! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Készvagyok! Itt röhögök magamban már vagy 10 perce! :lol: :lol: :lol: :lol:
cicmarek_

Vok, köszi a kendős cuccot. Akkor ügyi vagyok, mert én is ezt néztem ki. Már csak használni kéne a kendőt!!!! Mondjuk ha nagyobb lesz, én nagyon-nagyon szeretném ha tudnánk használni.
Na megyek, megpróbálom kivinni levegőzni.
cicmarek_

Nanetto!
:D:D Jó vagy! :D Használati útmutató nem volt a székhez, vagy csak nem olvastad el? :D:D Általában az alján/oldalán ott van mindegyiknek :D:D

Alex egyenlőre semmi extrát nem mutat. Hanna általában 6-8 órával később volt xarul, ha xarul volt.- Álltában az első oltás nem olyan vészes még. De mivel ezt kapják meg 3x, így a harmadik általában már durvább. Hannának volt olyan, ami bedurrant és egy nagy dudor lett a szuri helyén,a mit szét kellett masszírozni neki... fincsi volt.

Eszter
Kép
Kép
vok

nahát, h pharmatexes babák! durva :shock: mondjuk az is az lenne, ha éppen én lombikosként csak úgy ukmukkfukk bebabásodnánk... de persze sosem tudni. hallottam ikres lombikos mamit, aki 6 hós picik mellett teherbe esett spontán.
szuri nekem is jó lenne, annyit kaptam már Szendéért, h meg se kottyanna, de vajon a dokim miért nem ajánlotta?

megyek szoptatni

vok, szépem a méretei Alexnek :!:

detti_10

Detti!
Inszemes baba után IKREKkel lett terhes z egyik topiktársam :D Spontán.... ne bízz a véletlenben :D:D

Eszter
Kép
Kép
vok

Szóval (közben szoptattam) hogyan lehetne szurit szereznem?

detti_10

Cicmarek,
azért még nincs vége sajnos a szopi-mizériánknak...
a mai rengeteg mellre helyezéstől (sztem nem feltétlenül az éhség miatt sírt, hanem mert nyűgis volt, de azért cicire tettem sokszor) már megint fájnak a szopik :evil:
illetve ma megint megmértem, és még mindig csak 30at eszik max..
két hete még 60at evett..
de amikor 30perc után lejön a ciciről, a tej még akor is csorog a szájából. szóval szerintem ő lusta szopizni.
mert megfigyeltem, hogy kb 11percet tölt aktív szopival, aztán jön a Luna-féle nyammogás, rágózás. én meg persze 30-40perc múlva leveszem, akkor meg persze visít...
viszont a tápot tök gyorsan szívta nekünk is.hiába.. anya cicijén jó nyammogni, csak anya hal meg tőle :D
nem tom erről hogy szoktassam le..
Vendég

Vok,
örülök, hogy túléltétek a szurit, jajj bátrak vagytok.. :wink:
én tuti bőgni fogok, amilyen idióta vagyok... :lol:
Vendég

Vok,
most nézem, te aztán táplálod Alexet teljesen, tiszta irigy vagyok...
az enyém hozzátok képest éhezik :P
ja, és azon gondolkodtam, hogy hiába van dvd-m... :? nem segítenél majd egyszer megtanítani hogy kell felkötni a kendőt? majd elmennénk hozzátok, és akkor megmutathatnád :oops: :D
Vendég

képzeljétek ... a mai estém tetőzése, hogy találkoztam egy igazi vén szipirtyóval... ! fuhhhh
a kedves kis szomszédommal beszéltem tudjátok összesen az Ilonkát bírom innen meg a szemközti lányt (4 gyerekes anyuka) .. és végre hazajöttök a balatonról... ritkán dumálunk szuper elfoglalt de úúúgy megörültünk egymásnak! persze csak gyerektémánk van de ő olyan kedves! na és akkor megjött a "szipitty" fuuuh
közölte hogy a gyerekemnek 3 hónapig felvevés nélkül járókában a helye úgysem csinál mást a gyerek mint fekszik... és hogy minek neki játék és látta Ilonkánál (unokája van és 1 éves) a pihenőszéket és hogy micsoda szarság és hogy szegény gyerek és hogy micsoda szülők! na erre nem álltam meg közöltem: van hintám és hintaszékem és pihiszékem és a gyerek IMÁDJA!!!! :-) és én BIZTOS NEM TESZEK NEKI KÁRT (bár azt nem mondtam hogy ma tettem le vízszintbe gyereket!) :lol: :lol: :lol:

használati: németül volt csak révén külföldről kaptuk! és rögtön likvidálódott egy nagy gyűjtődobozba mert mi olyan kurva okosak vagyunk hogy mit kell ezen olvasni! na látjátok milyen jó hogy itt a fórum! :lol:

Geo: kitartás a szopihoz! ... az extrémpózok korszaka nálunk lezárult de kemény 8 napot tudunk magunk mögött!!! viszont lett bicepszem! az egyik pózt egy sexlap is megirigyelhette volna! na azt fotózta a párom! :lol:

mikor lesz tali?? ma túlpörögtem... fáj mindenem lusta vagyok... és már itt az este! nagyon durva ...
ma 2 hónapos Alex és Eszti :-)
Vendég

Geo!
Hogyne!!! :D Gyere, amikor úgy érzed van időd!

Nanetto!
Hát, igen... rohan az idő... Öregek a gyerekeink :D:D
Alexnak fájt a lába, adtam neki egy fél germicedet... jó súlya miatt elmúlt a fájdalom, de nem aludt be tőle :D:D de nem mertem többet adni :D

Eszter
Kép
Kép
vok

Vok,
köszi, akkor majd kitalálom hogy mikor, egyeztetünk, és megyünk :lol:
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: