A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2010 októberi babák

Sziasztok :)

Nálunk is apás szülés lesz! :) Sztem nagyon megnyugtató ha az apa bent van még akkor is ha nem csinál semmit csak a jelenléte,hogy ott van!Máténál elterveztem magamban,hogy majd masszírozza a derekamat,hátamat,de nem volt jó,sőt semmi nem volt jó nem akartam,hogy hozzám érjen csak ott legyen én elvoltam magamban,csendben a fájdalmammal,tűrtem végig.
Viszont tudjátok miért jó még?!!Bizonyíték!!Főleg manapság el kel!
Meg nagyon jó amikor megtartja a fejeteket és nem kell nektek még azon is erőlködni,tartani és onnan pedig nem lát semmit,hogy lent mi történik max egy kicsit. :)
Gondolom,aki ilyenkor eltávolodik az a férfi már eleve nem szerette sohasem a vér látványát, és látni neki azt ami lent történik főleg ha közel van és belegondol a sex-be én nem csodálom,ha megváltozik benne valami!Akkor nem jó tényleg erőltetni,ha annyira olyan férfi,hogy nem szereti a vér látványát.Akkor érdemes keresni olyan valakit aki közel áll "hozzánk-(átok)"....!

lynnn:Én is gondoltam már erre :wink: tudsz valami jó infót,bármit a korházról,mert én Mátémat nem ott szültem és semmit nem tudok közelebbit ?!Jaa és amikor tolod majd ki a babát(tolófájás) az nem fáj amúgy sem akkor már nem, csak előtte van fájás igen erős görcs olyan mint a menszesz görcs csak sokkal erősebb!!

Kép

Kép

Évi
iceberg
Budapest

Sziasztok!

Kata,
Ez nem kispálya! Már minden készen! Nem semmi. És mi még a falat díszítjük… Gyerekruhát is csak majd augusztus végén fogok beszerezni, mert anyós akkor ér rá eljönni velem nagykerbe.
Éptkezés ügyben egyetértek veled, bár van az a vállalkozó aki 3 hónap alatt kulcsrakészre felhúz egy házat, de én őszintén megmondom, oda nem költöznék be.
Én sem szültem még, de amit elvárok a szülésznőtől: Tudjon segíteni, hogyan helyezkedj, mit csinálj, ha nem megy a tágulás, tudjon segíteni, hogyan kezeld jobban a fájdalmat (légzés és egyéb tanácsok), ha valamid fáj (álltalában a derék szokott) akkor segítsen apának maszírozni ha szükséges (jópár órán keresztül ő sem bírja) és végül segítsen a gátvédelemnél a dokinak. (márha lesz gátvédelem)

Van egy olyan törvény (lehet Uniós szabályzás is van rá), hogy egy személynek kell gondoskodnia a gyerekről és anyáról a terhesség és gyerekágy (sőt talán utána is) alatt. Nos ez Magyarországon a védőnő.

Mók,
Nagyon aranyos a kislány még ebből a kicsiből is amit mutatott magából. Egyébként a mi Nikink is ilyen, hol a méhlepény mögé bújt, hol, hátat fordított.

Dinuci,
Mi milyen lesz? Kicsit elvesztettem a fonalat.
A szülésfelkészítőn a következőket mondták az EDA kockázatáról:
Jelenleg a leghatásosabb fájdalom csillapítási módszer, mivel pont attól a pontól érzéstelenít ahonnan szükséges.
Persze nem teljesen nulla fájdalmat kell elképzelni, hanem egy sokkal jobban kontrollálhatót.
kockázata: - nem tudják rendesen beszúrni mert a kismama nem tud már előre hajolni (sikertelen érzéstelenítés nem történik semmi), - féloldalasra sikerül beszúrni, csak az egyik oldalt érzéstelenít (itt újra szúrhatnak, vagy feladják), - fejfájás jelentkezik a szülés után (ezt már egy újfajta tű segítségével megoldották), - nem ismert vérzékenység esetén vérömleny keletkezhet ez az ami bénulást okozhat: 1: 100 000 -hez az esély.
Császármetszésnék a Spinál nevű gerincérzéstelenítést használják amit szintén az epidurális térbe juttatnak, erősebb mint a sima EDA és jobban szeretik az orvosok, mert kisebb a kockázat a magzat és az anya számár is, mint az altatás esetén.

Még majd olvasok vissza, csak most elmegyek kajálni. :)

Szilvi
KépKép
ceyla

Ice, amit eddig hallottam és láttam, az tetszett. A szülőszobák nagyon szépek, van kád, labda, stb. Kórteremből sokféle van. Elvileg van fizetős egyágyas is, de a nem fizetős között is van kisebb szoba. A császárnál sajnos nem lehet bent az apa, mert ahhoz nem elég nagy a műtő.
Keddenként van szülésfelkészítő, szerintem lassacskán elmegyek. 6 alkalom, bármikor be lehet kapcsolódni, ingyenes. Ott elmondanak minden hasznos infot. Kérdeztem egy ismerőst, aki már volt ezeken, mit kell bevinni, hát, úgy tűnik, mindent :( A mellszívók hónapok óta szervízben, a hálóingek a hónap elején elfogynak, wc-papír, pelenka, stb. sincs... A szülésfelkészítő szórólapján jó részletesen leírják, mi kell.

lynnn

Lynnn:Köszi!!!!!Még pelus sincs? :shock: Az igen!
Akkor beszélnem kell a dokimmal és kérek egy ilyen papírt amit írtál,hogy tudjam pontosan miket célszerű bevinni! :)
Gondolom a kaja olyan mint bárhol máshol :roll:
Az tényleg igaz,hogy a csecsemősök jobban szeretik ha kint van veled a baba?Nem azért kérdem mert ez nagyon nagy baj csak lehet e pihenni,utána úgy is hajtás lesz!
Nem tudod rajta lesz az is a papíron,hogy mennyi pelust kell bevinni kb!?

Kép

Kép

Évi
iceberg
Budapest

Sziasztok!

Na végre sikerült elolvasnom a lemaradt oldalakat is.
Kata a gyerekszoba szuper, mi albérlletben vagyunk igy csak álmodozhatok ilyenről.
Dinuci , azzal hogy a második gyereknek többet adsz meg vagy nem , ezzel atémával én is sokat foglalkozok, hiszen pl. ruhákból is keveset (főleg csajos ruhákat) kell vennem, mert Ariról sok megmaradt, de fiús ruhákban azért nem hordhatom. Másként meg úgy gondolom hogy inkább akkor próbáljak megadni neki mindent amikor már ő is értékelni tudja és tetszenek nekik a dolgok.Szerintem sok szülő mindenféle hülyeséget megvesz ilyenkor pedig ezzel csak magukat szórakoztatják a gyerek még nem értékeli, de ez csak az én véleményem.

Védőnő: Nekem szerencsém van vele, a múlt hónapban közölte hogy a nagy melegben ne menjek hozzá elég szeptemberben, hivjam ha baj van , ill. amikor orvosnál voltam tájékoztassam mi történt. Szerintem másként veszi a 2. gyerekes anyákat mint az első szülőket, azt nem tudom szülés után mi hogy lesz még, mert Arinál Zuglóban laktunk ott a doki és a védőnő is szupi volt. Akkor amikor hazaértünk a kórházból rögtön kijött a doki és a védőnő is a házhoz.Most Wekerlén lakunk igy itt még meg kell tudnom mi lesz , de ezzel ráérek még szeptemberben érdeklődni.

Szülés:Hál Istennek nálam is gyorsan történt, röviden leirom.Valaki irta a hasmenést, ez igaz én is a kórházban hallottam róla.A szülés előtt nekem egy hétig ment a hasam(37. héten szültem)
szombaton végig tomboltam a budapest parádét, majd vasárnap kitakaritottam a lakást ( na ezt nem kellet volna!!!). Este úgy 11 óra körül úgy éreztem pisilnem kell, majd mikor már 4.-re mentem ki rájöttem vmi nem stimmel mert csak folyik, úgy hogy már betétre volt szükségem.Közben semmi görcs, fájások.Bementem a kórházba hajnali 2-kor ot egy undoritó szülésznő aki beszólt hogy nem tudom eldönteni mi van? pisi vagy magzatviz? Megvizsgált méhszáj zárva , fájás, görcsök nuku, de szerencsémre nem engedett haza befektetett.Egész éjjel vécére jártam. Reggel (10-kor nagyvizit után) főorvos megvizsgált(ugyanis a fogadott orvosom akkor utazott el) és közölte azonnal szülés mert 2 cm magzatviz van a végtagoknál, tehát egész éjszaka szépen lassan elcsöpögött.Burokrepesztés, beöntés, tusolás és rákapcsoltak a szivhang gépre ill. infúzió ma karba.Du. 3-kor jöttek az első görcsök, 18:40-kor meglett a fiam.A szülésznőn múlott hogy nem volt gátvágás és nem lett császár, ugyanis a köldökzsinór rátekeredett a gyerek karjára és nyakára, tehát szerintem nagyon sok múlik a sz7ülésznőn.

Apás szülés:Nálam benn volt és most is benn lesz.Ő muzulmán nem nagyon akart, mert náluk ez nem szokás de én közöltem az ajtóban ha te nem jössz én sem megyek be, így jött velem.Amúgy a szüléstől nem féltem mert úgy vagyok vele annak a gyereknek úgyis ki kell jönni onnan.Aztán pedig nagyon sokat segített, mivel infúzióra kötöttek nem járkálhattam, feküdni pedig nem tudtam a görcsöknél.Igy inkább álltam és apa nyakába kapaszkodtam, szerintem a legjobb vajúdási módszer. A szüléskor pedig tartja a hátad, a fejed vizesruhával törölgette a számat az arcomat, tehát szerintem hatalmas segítség, de az is igaz férfitól függ.

Bocsi ha kicsit hosszú lettem de sok téma volt 3 hét alatt.

Tünde
btunde

Sziasztok!

Szülésznőn sokat gondolkodtam a párommal....Rájöttem részemről az a legjobb ha felfogadunk egyet /akit a doki ajánl/mert úgy is lesz benn egy, és hát jó lenne ha kedves lenne, ha meg alapba is az, akkor úgy is honorálni kell. Ha bunkó lenne az szívás.
Így inkább tisztábbnak látom ha felfogadunk egyet, a tarifa így is úgy is az maradna.....De így lesz kihez fordulni a kérdésekkel, és ő tuti ott lesz a szülésnél, meg így rendes is lesz velünk a szülés alatt.

Sok mindent nem várhatunk az egészségügyi rendszertől sajnos, én már például hülyén érzem magamat ha nem adok valahol lóvét.
Szar ügy,de ez van..... :oops:

Hálapénz van, volt,lesz!!!!! :evil:

Kép
mók

Lynn: Mi sima diszperzittel festettünk valami szinezőt raktunk bele. Elég büdi volt 2-3 napig, úgyhogy a festett helységnek csukva is volt az ajtaja addig...

Kriszta
Kép
cherryke

Ice: pelus napi 8-db-al lehet számolni. kb 3 napig vagy bent. ha tovább, majd visznek még be neked.

Kriszta
Kép
cherryke

Tünde: Igen, én is több esetről hallottam, hogy az állva vajúdás "kellemesebb". Ezért is vannak a vajúdőban kötelek. fent megkapaszkodik az ember és a has részről a fájdalmak csökkennek...

Kriszta
Kép
cherryke

Sikerült visszaolvasnom a maradékot! :)

Kata,
Graula a babához, akkor ezek szerint lombik volt? Jól megküzdhettetek érte!

Egyébként gondolkodtam azon, hogy megkérdezem, kinek mennyi idő alatt fogant meg a várva-várt csöppség. Mert ugye van akinek azonnal jön és van olyan is amikor csak várja és várja az ember és még lombiknál sem sikerül. Az egyik ismerősömnek 6 inszem és 3 lombik után, spontán jött össze a baba. A környezetembe viszont egyre inkább azt látom, hogy nem pikk-pakk esnek teherbe az ismerőseim, hanem hónapok vagy esetleg évek kellenek hozzá. Ezért gondoltam, megkérdezlek bennetek, persze csak ha nem titok, hogy mennyit kellett várni / ha kellett egyáltalán az új családtagra.
Kezdem én: Nekünk a sikerre 3 hónapot kellett várni, de már az első hónap után kétségbe voltam esve, hogy miért nem sikerült. :)

Mók,
Hát a hozzáépítést is már kezdeni kellene, főleg, hogy megfelelően kiszáradjon, utána meg gondolom csak kell hozzá villanyszerelő is még, az is kitudja mikor ér rá. A parketta ha laminált akkor szinte mindegy mikor teszitek le. Ha hagyományos viszont akkor minél előbb kellene a lakk kipárolgása miatt. Hátha már belekezd a férjed!
Köszönet a 30-as gratulációhoz, én is most léptem át pénteken. Ennek ünnepére egész hétvégén gyerekszobát dekoráltunk, majd mindjárt teszek fel róla képet.
Abban igazad lehet, hogy szorosabb lesz a kapcsolat a baba-papa között, ha az apa bent van a szüléskor. Ugyanis szülés után következik az úgynevezett aranyóra, amikor a magzatnak legmagasabb az adrenalin szintje és állítólag akkor mindent elraktároz amit lát és érez, ezért szokták még 2 órát a szülőszobán hagyni a kis családot, hogy akkor csak együtt lehessenek. (persze van ebben egy olyan is, hogy még akkor orvosilag is megfigyelnek, hogy minden renben van-e, bár az orvos már akkor nincs bent - gondolom utólag néz meg?)

Lynn,
Én úgy tudom, hogy a vízzel hígitható festékek nem károsak, csak az oldószeresek. Mi olyannal dekoráljuk a babaszobát, persze ez mellett sem árt szellőztetni kicsit. Vannak kifejezetten bababarát festékek is, pl. a kiságyat azzal kezelik.
Egy festék szaküzletben biztosan többet tudnak mondani.

Nálunk is apás szülés lesz, bár legszívesebben ahogy most érzem, inkább elvonulnék egy sarokba. Nekem ez most olyan intim dolognak tűnik mint a nagydolog a wc-n, oda is a király is maga jár ugye. A páromat valszeg ki sem lehetne dobni a szülőszobáról, bár már látom, hogy jobban fog szenvedni mint én (merthogy nem tud segíteni).

Szilvi
KépKép
ceyla

Cherryke,
Én már olyan szülést is láttam egy könyvben, hogy az anya az ágyon térdelt, szemben az apával aki az ágy mellett állt. Az anya átkarolta az apa vállát, tulajdonképp rá csimpaszkodott és így tolta ki a babát. Ez a helyzet annyiban jónak tűnik, hogy a gravitáció is segít. Bár a sote 2-n erre nincs lehetőség, de hátha majd a másodiknál bátrabb leszek /vagy kitudja lehet az elsőnél is - majd jól felrúgom a protokolt ha nekem úgy jó/.

Szilvi
KépKép
ceyla

Sziasztok!
Én is meg akarom kérdezni a dokit, kivel szeret dolgozni, és beszélek azzal a szülésznővel, szerintem is inkább annak adjunk pénzt, aki még törődik is velünk.
Kfmares: Hát én nagyon necces vagyok, ha a férjem nem jön, be akkor egyedül leszünk, mert senki más nincs akit szívesen látnék szülés közben. Anyuval beszéltünk erről, ő is azt mondta, elég intim dolog, jó ez mostanában nagy divat, de nála sem volt bent Apu. Viszont az nagyon jó ötlet, hogy a fejemnél legyen a párom, így nem lát semmit :) Nekem is szokta nyomogatni a pocim 2 oldalát picurka, elég muris.
Lynn: Mi dulux falfestéket használtunk, és nagyon jó, pár óra alatt megszárad, 1 vagy 2 estét másik szobában aludtam, persze férjem nem bírta ki, szóval ő már az nap bent aludt, de nem nagyon lehetett érezni a szagát.
Kata: Akkor megpróbálom befogni a fülemet, mert biztos még sok jóakarom lesz, akik elmesélik rémtörténetüket.
Mók: Mi holnap leszünk 30 hetesek :):):)
gira06

Bocsaant kicsit eltuntem, de anyaeknal voltunk es csak olvasni tudtam mert nem tudtam a jelszavam meg a nevem meg semmit...

LAttam izgis temak voltak:)

En elso szulesnel se tudtam volna elkepzelni hogy egyedul csinaljam vegig, de igy hogy egyet mar ateltem csak a ferjemmel vagyok hajlando odamenni, de szerencsere o is igy gondolja viszont.
O az az oroszlananya tipus aki a szeretteit foggal koromel vedi, ezert nem volt neki kerdes hogy bejon es "lecsap" mindenkit aki "bant".
MEg hogy ne legyek egyedul...Oszinten velem semmit nem csinalt, vagy nekem, csak avegen fogta a kezem, de megis ha azt a msfel napot egyedul kellett volna megcsinalom, vagy hiszteria rohamot kaptam volna vagy siro gorcsot. A vegen amikoren mar nem is eltem mindenben o dontott helyettem.
Elmenykent elte meg, meg kozos harckent, de igazbol nekem neha ugy tunt elvezi:) Nezte a ctg, elemezte, poenkodott a szulesznokkel, tv-zett, meg aludni is elkuldtek a vajudoba:)

LAkasfelujtas nalunk nem lesz, kis rendeszkedes csak hogy a ket gyerkoc cuccai is elferjenek.
A festest 2 eve nem akarta engedi a ferjem hogy csinaljam, de vegul nem birtam ki hogy ne csinaljam, de vegig nyitva volt az ablak.
En ugy voltam vele, hogy mindent nem tudok nem csinalni ami karos lehet( mert ugye a vegyszerek tobbsege is az)ez meg csak 1-2 napig elenk szag.
A baba barat nagyon draga igy mi sima festeket hasznaltunk.

Ceyla: nekunk az elso baba elso "probalkozasra" sikerult, igazabol meg nem is probalkozas volt egyszeruen elhataroztuk mostantol nem vedekezunk, es lam Anna azannal bekoltozott.
A vetelessel vegzodo terhessegem hasonlo modon kezdodott egyetlen egyszer nem vedekeztunk es baby lett.
Utana miert is ne- murphy- ezerrel probalkoztunk amint lehetett es semmi, es minden honapban a boges hogy de miert nem. MAr epp azon voltunk hogy jo tartsunk szunetet, allast keresek kezdek valamit magammal mert ebbe beleorulok, es lam ekkor fel eves probalkozas utan sikerult:)
Tudom ez semmi ahhoz kepest sokan evekig kuzdenek, de en ugy feltem hogy a veteles miatt valami "elromlott" bennem, vagy a hormonjaim nincsnek rendben, az idopontom is hormon vizsgalatra volt amin vegul a terhesseget allapitottak meg:)

Valyudasi poz: nekem a legjobban a labda es a guggolas jott be, de ha minden ok lesz most a kadat is ki akarom probalni mert amikor csak lehetett en vegig a zuhany alatt alltam pedig hideg viz volt csak.
Egyet akarok nagyon betartani, nehogy tul koran menjek be megint, mert a korhazban olyan lasan docognek az orak, itthon meg uldogelhetek a vizben meg jarkalhatok, sot ehetek ihatok is:)

Pelust nalunk ad a korhaz csak torlo kendo kell, meg takaro, kissapka.
Ez azert jo, mert tenyleg eleinte eleg nagy lhet a fogyasztas, bar Anna nem volt ilyen sosem kakilt olyan sokat, ot alig kellett pelusoznom mar csecsemonek is.
Viszont a koldok apolastol megint tartok, huh azt ugy utaltam konkretan remegtem mindig, pedig mar akorhazban leesett a csonk.brrr ebben olyan leszek mint egy kezdo, nah meg a furdetesben is, azt se komaltam amig olyan ici pici, foleg mivel vegig uvoltotte:)BAr o meg 10 honaposan is.

Tunde: Zuglo mely reszen laktatok? Mi most is itt vagyunk meg csak azert.
A magzatvizet en se tudtam amugy eldonteni, ketszer mentem be hogy folyik meg szivarog es mindig mondtak hogy de nem. Arra viszont mikor elfolyt kicsit sem emlekszem:) Nah de akkor mar ki tudja hany oraja fekudtem azon a vacak szulo agyon....

A masodik gyerek mit kap teman en is lelkizek, de ugy erzem nem ezen mulik, ami kell persze megveszem, de jobb is hogy siznte minden van mert a nagynak visoznt muszaly pl ujabb ruhakat venni..... de tuti egy ido utan erre jobban oda kel majd fgyelni mi az ami kozos, mi az ami egyike, masike. MErt ugye pl konyvbol nem veszem meg ujra ugyan azt, de ez altal az a nagye....Hat bizti nem konnyu tema ez, es tudatosan kell alakitani mert tudom jol gyerekkent milyen nehez megelni ha "semmilye" nincs az embernek( van 5 testverem).

en ma este megyek dokihoz, ez most mas lesz, mert szabin van akihez szoktam jarni de lehet uh is lesz. szuper lenne.

KépKép
tavasziszel

Ez a baba szoba gyonyoru! KAtalogusba valo! Kicsit faj hogy az en gyerekeimnek ez nem adatik meg, nah de majd lesz tini szobajuk:) remelem!

Eda: EN AKAROK! Szinte minden aron! Komolyan nekem ez a ket kikotesem van,: gatvedelem es eda. HA ez nem lesz tajtekozni fogok.
Ok nekem fajt utana a beadas helye hetekig, de akkora segitseg az a kis nyugalom mikor ujra levegot tud venni az ember sot lazulhat.
Az a baj az Uzsokiban nincs allando anesztes hogy barmikor lehessen kapni. Ezert is akarok szulesznot.

KépKép
tavasziszel

Tavasziszel: Én is zuglói lakos vagyok:-)
Tudne: Hol van jó orvos, állítólag akihez tartozna a gyerek, az egy elég unszimpi gyerekorvos. A végőnővel meg vagyok elégedve.
gira06

Tavasziszél,
Köszönöm a választ. Az egyik kollégámnál is hasonló a helyzet, vagy inkább reméljük hasonló lesz. Nekik is az első pikk-pakk, majd a második elment és most gyúrnak megint a témára, de nem akar sikerülni, de majd hátha nem sokára! :D

Szilvi
KépKép
ceyla

Itt vannak a szobáról a képek:
Még nincs kész!
Kép
Kép

Szilvi
KépKép
ceyla

Ceyla!

Mi nagyjából 1 évet vártunk a kicsire, pedig a fogigátló után egyből peteérlelőt kaptam. 8 hónap sikertelenség után kerestünk új nőgyógyászt+endokrinológust. Szinte pont betöltöttük az egy év várakozást.
Én kétségbe voltam esve, azt hittem meg sem állunk a meddőségi központig.
Utána 3 hónapig nagyon paráztam hogy elveszítjük..... :oops:
Mostanában kezdek igazán megnyugodni,de a biztos csak az lesz ha kinn van, és egészséges!!!!!!! :roll:
Nagyon várom már!!!!!!! :lol:

Kép
mók

A növérem az Uzsokiban szűlt áprilisban.
Nagyon modern kórház, a babákat ki lehet tolni a folyosóra, a rokonok még dajkálhatnak is, és a szobák szenzációsak!!!!!!!
Pelust itt adtak végig nekik.

Kép
mók

Mók,
Hát gondolom nem a rézbőrűek törzshelye az a kórház, mert különben ott sem lenne nagy kaland kitolni a gyereket a folyosóra.
Jelenleg a SOTE-n is adnak pelust, de csak mert valamelyik nagyobb pelenka márka támogatja őket, egyébként vinni kell. Katasztrófális a kórházak ellátottsága ebből a szempontból. Ott hány ágyas szobák vannak?

Szilvi
KépKép
ceyla

Ceyla!

Uzsokiban 3 ágyas szobák,átlag 2 kismamával!!!!!!!! :shock:

Most akkor a sote-ra kell vinni pelust, vagy sem??????!!!!!

Kép
mók

Halihó!

Itt vagyok énis :-) Ma voltam a védőnőnél és csak 60dkg-t hiztam egy hónap alatt :-D Szóval meg vagyok dícsérve :-) Pénteken doki aztán kitudja mikor nemsokára 32 hehtes UH.
Nálatok lesz valami mostanába?doki,védőnő?
Ma már itthon van a kisfiam, hát az első napunk együtt egész jol sikerült evett rendesen szépen eljátszott egész nap.

Ceyla: van ahol nem nagyon adják a pelust sem, régebben itt nem adták der állitolag mostanra változott a hejzet. Remélem :roll: A szoba fala csodaszép :-) Gratula a festőnek. Ezt a mi milyen leszt én is elfelejettettem :oops: majd visszaolvasok a másik oldalra is :-D

Mók: mostmár megnyugodhatsz, tul vagy a holtponton és hidd el csodaszép egészséges babád lesz!! :wink:

Tavasziszél: eltűntél de lényeg hogy most itt vagy és jelt adsz magatokról :-) Mijen volt anyudéknál? Hát nehéz gyerekkorod lehetett, bár nekem is az volt pedig én egyke vagyok. Nem mondom hogy nem kaptam meg mindent de a szeretet az hiáényzott ami a legfontossabb. Egy picit sem félsz az EDA-tól.???? :shock: Nem merném. Jo persze ez emberi kérdés, de le a kalappal hogy bevállalod.

Gira: hát azért jo ha bennt van a párod. Én nem tudom de azok akiknél bennt olt és mesélték csupa jot mondanak. A rémtörténeteket meg tényleg ereszd a fülde mellett és a jot hallgasd csak meg! :-)

Tünde: szerencsés szülésed volt minden kellemetlenségtől eltekintve (pl hasmenés) Egyébként én irtam hogy azt hittem :-) De azóta se fordult elő. Igazad van probálok nem görcsölni ezen, és énsem veszek ugyse felesleges dolgokat. Tudom mert bár Attikának sokat kaptam de most meg nem tudom hova tenni. :-(

Iceberg: mindenhol máshogy állnak hozzá az ápolónők! Itt nem szeretik ha beviszed a babát mert pihenni akarsz :-(

Cherryke: lényeg a lényeg biztosan nagyon szép a szoba! Csak a szinezős diszperzitet el kell találni. Mi barackot akartunk tavaly erre rózsaszín lett. :oops:

Kata: itt nem esik sok esp de elhiszem hogy eked eleged van :-( Itt is nagyon borongós egész nap:-(

Kfmares: természetes hogy már csak nyomkolodik ne aggodj :-) Kevés a hely :-) Már szoronganak a gyerkőceink.

Na menek vacsizunk, majd holnap benézek!

dinuci01

Ceyla: te egy művész vagy... ez csodaszép!!!!!

Kép Kép

KépKép

Kép

Kép Kép
kfmares

Sziasztok,

egyedül vagyok :( :( , férjem most ment dolgozni, Brigi meg anyósnál alszik, mert reggel 1/2 9-re megyek Fehérvárra 30 hetes uh-ra. Hogy tud hiányozni ez a csaj. :cry: :oops:

Kata,
Neked még tartoztam a szülésnővel kapcsolatban. Szóval, vele egyeztettem telefonon, hogy mikor induljunk a kórházba, de még így is korán mentünk mert 6,5 óra múlva született meg Brigi. Fehérváron az a szokás, hogy előbb megvizsgálja az ügyeletes doki a kismamát és ha tényleg szül és van dokija, akkor ők szólnak neki. Így én nem is beszéletem a dokimmal csak a szülésznővel. A férjem az elején nem jöhetett be, mert a vizsgáló és a vajúdó egymás mellett van és mivel lehet ott más kismama is nem engedik be az Apukát csak a szülőszobába. A szülésznő pesztrált végig, majd behívta a férjemet már a szülőszobába. Ott ő figyelte a ctg-t, bekötötte az infúziót, majd mentünk zuhanyozni. Nagyon jólesett a derekamnak a meleg víz. Viszont 6 után már nem engedtek zuhanyozni és fel is kellett feküdnöm az ágyra, mert a hasamról csúszkáltak a szívhangfigyelő kecerék. A doki kb óránként jött vizsgálni, a saját doki is miután megjött. A szülésznő figyelte addig a tágulást és folyamatosan a szívhangot. Gátvédelem sajnos nem volt, így is rá kellett segíteni. A szülésznő fogta a babát, tulajdonképpen ő vezette le a szülést, a doki az infúziót állította be és kinyomta a babát majd összevart. A gátmetszést is azt hiszem a szülésznő csinálta, de ebben nem vagyok biztos, mert akkor már marhára nem érdekelt. A szülés után ő rendezett nekem szobát, segített zuhanyozni - bár ezt alapból megcsinálják a többiek is- és hozott kaját és inni ami nagyon jólesett, mert egész nap nem ettem és nem is nagyon hoztunk enni. :cry: Nem is gondoltunk rá, hogy kellene, most jobban fel fogok készülni. Az osztályon is többször ránk nézett, mondjuk az orvos is.
Egyébként a gátvédelmet is a szülésznő csinálja, már ha lehetőség van rá.

Brigi nálunk is elsőre összejött. Utána volt egy spontán vetélésem, szerencsére műtét nem kellett 5 hetes volt a terhesség, de valami miatt megszakadt. Akkor a 2. hónapban jött össze, a mostani is utána a 2. hónapban. Látszik, hogy már van egy gyerekünk, aki valamennyire gátolja az embert a tesógyártásban. :wink: :lol:

Kriszta
Kép

Kép

Kép
kri07

Ceyla,
nagyon szép a festés, nagyon ügyesek vagytok.

Tavasziszél, Tünde,
látom az elveszett báránykák is megkerülnek idővel. :lol:

Fehérváron Briginél még adtak libero pelust, most viszont már mindent vinni kell.

Egyébként szerintem nagyon nagy élmény egy apának, hogy ő vághatja el a köldökzsinórt és nálunk ő fogta meg először Brigit. Végig vele lehetett amíg a babát ellátták, közben meg engem stoppolt a doki.

Kriszta
Kép

Kép

Kép
kri07

Sziasztok!

Tavasziszél, Gira 06: Zuglóban a Ráskai Lea utcában laktunk és az utca végén van egy gyerekorvosi rendelő, de sajnos a mi dokinénink nyugdijba ment, utána viszont mi költöztünk( ez az albérlet átka , áll. költözés) a VII.-be na ott nem volt se a dokinő, se a védőnő jó.

Tavasziszél az Uzsokiban tudok jó szülésznőt ajánlani, ugyanis én a Nyírőben szültem de miután magán lett a dokik és szülésznők nagyrésze az Uzsokiba ment át.Ezt azért tudom , mert mikor a ciszta műtétem volt akkor a mentő az uzsokiba vitt be, ott műtöttek és igy találkoztam velük.Ha érdekel megtudom a nevét, vmilyen Anikó egy nagyon szuper nő.A doki pedig , aki műtött dr. Mécsey, először a műtét után váltani akartam de varratszedéskor közölte velem nála biztosan nem úsztam volna meg a gátmetszést mert ő rögtön vág.Unokasógornőm most szeptemberben szül nála igy kiderül milyen is igazából, ha valakit érdekel szívesen megírom.

Amúgy nekem az Uzsokiban az nem tetszik hogy a kisbabát a folyosón mutogatják mert eléggé átjáró forgalom van ott, nekem is ott kellett a papirjaimért menni mikor kiengedtek a kórházból.Számomra fura ez a nyitottság!

Ha valaki tud vmit a Bajcsyról szívesen várom a tudnivalókat.

Ceyla: Mi az elsőnél 7 évi tablettaszedés abbahagyása után a 4. hónapra terhes lettem, most szintén de szerintem az első hónapban összejött, de kb. 2 hetes voltam mikor volt egy fegyveresrablásom (pénzváltóban dolgozok) és utána úgy véreztem mint még soha de hál istennek , semmi komoly nem lett.
Mondtam a dokinak is , de azt mondta nem maradt semmi vszínű spontán vetélés lett az ijedtség miatt.
A gyerekszoba szuper, gratulálok a kitartó munkához!!

Tünde
btunde

Ceyla: Párom már tavaly is akart, én valahogy nem... Januárba aztán mondta, itt az ideje, mert kifutok az időből. Így belementem...

Kriszta
Kép
cherryke

Istvánba adnak pelenkát, popsitörlőt, popsikrémet. Na meg betétet a mamának. Az is természetesen valami reklám anyag, de a felicitas támogatja ilyen szempontból a szülészeteket. Akiktől kaptuk a várandós csomagot is. Már aki elment és átvette... DE ha megszületik a baba, a kórházba megkeresnek és kapunk még egy csomagot :) én örülök ezeknek, mert általában próbacsomagok így valóban ki tudod próbálni, hogy vajon jó-e.

Dulux: tavalyelőtt azzal festettem a konyhát. Soha többet dulux. Nekem baromi nehéz volt és sokáig tartott... MAradok a diszperzitnél... fele annyi idő alatt fel lehet gurítani a falra.

Tegnap voltunk egy barátunknál és kaptunk ruhákat 3-hós kortól :) kis nadrágot is :) meg egy plédet.

Kriszta
Kép
cherryke

Sziasztok,jó reggelt :)

cherryke:köszi!!

ceyla:ügyes vagy nagyon!!aranyosak az őzikék :)

szülésznő:igazából a szülésznő csinál majdnem mindent a doki ott áll és figyeli az eseményeket,ha gond van akkor közbe lép!
meg persze ő varrja össze a kismamákat!Mikor Mátét szültem és végeztünk utána a doki elment a szülésznő maradt velem,1 órát kellett feküdnöm utána tusolás és betolt a szobába.Aztán hamarosan pisilni kellett volna ,de nem tudtam az ápolónő meg nem bírt várni még egy kicsit és megkatéterezett :roll: ,ami igen kellemetlen volt ott az ágyamon más előtt :roll: Pedig mondta a másik ápoló csajszi,hogy még lehetett volna várni és addig is ihattam volna....

Kép

Kép

Évi
iceberg
Budapest

Tunde: Sajna eleg jol simerem az UZsokit, amiota felujitottak is fekudtem benn, igy sok orvost is ismerek, ezert nem is parazok hogy nincs valaszott mert az orvosok 90%anal szivesen szulnek, nekem szuleszno kene az eda es a gatvedelem miatt.
MEgnezem milyen Aniko lehet es ha akit akarok nem vallal megerdeklodom ot.

HAt en sem szeretem az UZsokiban hogy folyosra ki lehet vinni a babat es ezer ember, DE ez a valosag! HIba aovod 3 napig, 5 napig, egy hetig, utana ki kell vinni a boltba utcara....
Amikor Anna szuletett atepitesek voltak reggel 7tol este 7ig furas kalapalas...., nem mondom hogy egy elmeny volt semit nem tudtunk napkozben aludni, por mindenutt.....de hat ugye nem zarhat be a korhaz 2 evre mert atepitik.
Most hogy kesz tenyleg csucs szuper. Nagy tagas szobak, SAJAT furdo wc, a csecsemos ugyan ismet jo messze van, szoval csaszarosoknak odaig elbotorkalni( mert napi ketszer be kell adni mindenkepp a babat) meg a nover szoba is messze van mindentol, szoval a logika ismet kimaradt, de ha nincs domping tenyleg nem kell attol tartani hogy hering modjara fekszenek a nok es nem lehet pihenni a gyereksirastol
Sajna szines boruek sokan jarnak oda, egy "elmeny" ha cigany szules van, es ok aztan nem tartjak be hogy a szobaba nem johet latogato. Ami pedig szerintem egy nagyon jo talalmeny, az annyira intim hogy en hogy szenvedek, szoptatok, ......
Szoval inkabb a folyoso mint a szoba.

Gira: mi a tabornok utcai rendelohoz tartozunk. AKihez eleve tartoztunk volna nagyon unszimpoi volt, jo szakember de hot bunko volt velem, konkretan ember szamba se vett, igy mi atmentunk egy ferfihoz, akivel en meg nem talalkoztam:) Egyszer volt nala Anna de akkor az apja vitte.
Szerencsere nem beteges.
MAjd ha a kicsivel jarok megismerem:)

Ceyla: ez csucs! De ugyes vagy!

En tegnap hiaba mentem doki nem volt igy se vizsgalat se uh. Vizsgalatra mehetek szerdan, uh-ra jovo hetfon. MErt az emebr ugy raer, es ide oda teheti a geyreket...NAh de mindegy utana egy honapig megitn semmi( remelhetoleg)

En tegnap elovettem a csecsemo ruhakat es szamomra ugy tunik minden megvan.
MEg levegozteto zsakot kaunk kolcson es kesz, ugyanis tobb nem is fer a fiokba:)
Mar csak pelust kell vennem meg a krem, alkohol, hintopor cuccosokat.
JAh meg cumit:)
Azert nem bannam cumis lenne. Anna nem volt az, es hat neha jol jott volna.....

Jajj ugy izgulok lehet megis lesz kis "kuckoja" babokanak, egy anyuka arul egy bolcsot ami nem tul nagy es lehet megvesszuk:)
Tudom ugymond folosleges penzkidobas hisz olyan hamar kinovi, de megis lenne valami ami csak az ove es biztonsagos es szep....
Utana meg aldnam.

KépKép
tavasziszel

Párom azt mondta, mivel az Istvánba megkapod a babát éjjel-nappalra, ha engem zavar a látogató szoptatás közben, igenis kérjem meg, hogy menjen ki a szobából. Nagyon zavaró tud lenni... Szerintem be sem szabadna menni az ilyen szobákba. Az kell még, hogy valakibe lappang valami és szét hordja. Főleg októberben szülünk, akkor már kezdődnek a megfázások. Meg különben is. Kopogjon be és szóljon be, hogy kihez jött. Az illető mama meg menjen ki a babával.

Ceyla: Én amiket hallottam, ott mind a doki varrta össze. Párom azt mondta nem választunk szülésznőt. Minek? Úgysem ismerünk egyet sem. Akkor meg csak magamat hibáztatom, ha nem úgy végzi a dolgát. De nem hallottam rossz szülésznőről az Istvánba. Majd aki épp bent lesz, ráér...
A másik, ha kifogok egy olyat, hogy 18 baba születik abba a néhány órába... Mint amikor bent feküdtem a kórházba. Na akkor aztán kevés volt a doki is és a szülésznő is. Minden család tagot befogtak, akit csak lehetett.

Kiválasztassz egy szülésznőt és egyszerre szültök többen, akinek ugyanaz a szülésznője...

Kriszta
Kép
cherryke

Sziasztok,

Köszönöm a dícséreteket a szobát illetően a férjem és a magam nevében is. :oops:
Igazából nem nagy művészet, projectorral kivetítettük a falra, köbe rajzoltunk, majd kifestettük. Persze a megfelelő színek kikeveréséhez kellett némi érzék és néha szerencse is. Pl. Elsőre olyan lett malacka mint aki beszorúlt a szoliba :D, de azóta már korrigáltuk.

Mók,
A három ágyas szobák nagyon jók! Ebben az esetben én sem gondolkodnék az 1 ágyas verzión.

Dinuci,
Én 9.-én megyek dokihoz, védőbőhöz meg nem tudom mikor, mert a héten nem jöhetek később dolgozni,mert gyakorlatilag egyedül vagyok, ugána meg mondott valamit, hogy elmegye két hét szabira, csak nem tudom, hogy augusztus elején vagy végén, majd mindjárt felhívom és megkérdezem.

Btunde,
Rablás? Az sokkoló lehetett! Te szegény. :( A lényeg, hogy csak összejött utána a baba.
Ami a kitartást illeti még pár ábrát tervezünk felfesteni, így més szükségünk lesz rá, de remélem a héten végzünk, főleg, mert jövőhéten jön a gyerekbútor.

Mók,
Nem tudom végülis kell-e vinni vagy sem pelust. Majd a CTG-n megkérdezem, hogy még támogatják-e őket. Egyébként én már vettem egy csomaggal a metróban pont akciós volt :D

Tavasziszél,
A bolt! Na ettől vagyok rosszul! Én megértem, ha egy anyuka tényleg tök egyedül van és senki, de senki nincs aki segítsen neki bevásárolni és le kell cipelje a babát magával, de amikor azt látom, hogy apa-anya együtt vásárol a Tescoban egy pár napos babával (lehet pont a kórházból hazafelé ugrottak be), hát az kiakaszt. Beviszi a pár napos csecsemőt a tömegbe, ahol kitudja milyen beteg, meg retkes emberek vannak és sétál vele a hűtőpultok között! Brrrr..... Amikor simán bevásárolhatna az apuka, az anyós, a szomszéd, vagy bármelyik vigyázhatna a gyerekre és ő is elszaladhat 1 órára, ha a közelbe megy (és pl előtte szoptatott és tisztába is rakta meg minden).
Bocsi, csak ez most eszembe jutott.

Cherryke,
A SOTEn meg van határozva, hogy egy szülésznő maximum hány fogadott szülést vállalhat be. Így kicsi az esélye, hogy egyszerre szülnek az anyukák akiket bevállalt és persze bejön vagy marad, munkaidőn kívül is.

Csajok,
Ti már gondolkoztatok azon, hogy valójába mikor fog születni a csöppség? Mi a párommal már megjelöltünk két dátumot, kíváncsi vagyok melyikünké lesz közelebb a valósághoz. :D

Szilvi
KépKép
ceyla

Ceyla:igazad van a bolttal kapcsoaltban megis ugy erzem a maosik babaval nem lehet tul hosszan "huzni" egy ilyen teendot.
Sot Anna is kb 2 hetes volt mikor eloszor volt az Arkadban. A ferjem az en( elloptak mindenem a korhazban) es Anna papirjai utan szaldt, anyosra akkor se biznam a vasarlast ha kulonben ehen halnank, szomszedunk nincs olyan akivel akar csak koszono viszonyban is lennenk...szoval kenytelen voltam szepen besetalni vele, meg ha epp csak a rossmannig is.
Persze majd probaljuk ugy alakitani ahogy most is van hogy estenkent vagy hetvegenkent vasarol a ferjem, de o amugy is ugy le lesz terhelve hogy nem varhatom el hogy egy egy kenyerert, vajert o ugorjon el, meg hat Annat se zarhatom a 4 fal koze, neki meg nem moka a setalunk 2 orat a friss levegon tema.
Szoval Flora amint ki lhet vinni jon a jatszora, a boltba, 3 honapos koratol tel ide tel oda kozossegbe is "kell" jarjon...
Egyszeruen nem tehetem meg Annaval hogy csak mert kicsi van ne mozduljunk ki. nEm mondom kicsit felek, mert van benne riziko, de igy is kello stressz lesz a kisteso neki.

Meg en vagyok annyira makacs es onfeju, hogy inkabb meggebedek de olyan emberektol nem kerek segitseget akiktol amugy rosszul vagyok- pl anyosom.
Mar most megmondtam ferjemnek keszitse fel az anyjat, valtozatlanul nem johet at, ha segoteni akar, minden este felugrik hozzajuk a ferjem meleg etelert hogy foznom ne kelljen. NAh az segitseg, de az hogy feljon es pofazik, az nem.
Lehet hulye vagyok hisz "keznel lenne"- nem ugy mint anya- de egyszeruen inkabb meggebedek minthogy kicsinaljon idegileg:)

KépKép
tavasziszel

Tavasziszél: Azt nem tudom mikor jöhet a baba, csak azt tudom mikor nem :D

Kriszta
Kép
cherryke

A férjem szerint is a szülésznő csinált mindent, ő jobban tudja, mert ráért figyelgetni. :lol: :lol: :lol:

Cherryke,
az, hogy több szülése van egyszerre az nemcsak a szülésznőre a dokira is igaz lehet. Legfeljebb a szülésznőnek kevesebbet adunk, ha nem tud csak velünk foglalkozni. A dokinál ez már kicsit gázosabb. Szerintem.

Brigit látogatási tilalom alatt szültem, így nekem nincs tapasztalatom a látogatási rendről, de úgy tudom Fehérváron sem mehet be senki a szobába és a babát el kell vinni a csecsemősökhöz ha valakinek látogatója van.

Én annó a 6 hetes csípőszűrésre is alig mertem elvinni Brigit. Na azt hiszem már sokkal lazább leszek. Bár azt én sem szeretem ha pár hetes csecsemőkkel intézi a család a nagy bevásárlást. Engem már alapból idegesít, hogy sokan családi programot csinálnak belőle hétvégente. :evil:

Ceyla,
én azt szeretném ha mérleg lenne, tehát inkább 24-e után jöjjön, bár inkább októbert szeretném mert 1-2 szeptemberi név tetszene.

Ma voltam 30 hetes uh-on. Baba szépen mutatta a pofiját, a doki mondta is, hogy nem szégyenlős. És a lábait is széttárta, szóval már 3 doki szerint kislány. Na ha ezek után fiam születik. :lol: :lol:

Kriszta
Kép

Kép

Kép
kri07

Tavasziszél: csak úgy nem volt a dokid??? Ez azért kemény, szólhatott volna!

Ceyla: azért szerintem nagyon nagy dolog amit csináltatoik, mert csodaszép a csoba .... én nem gondolkodtam baba mikor születik, bár már álmodok hülyeségeket, hogy béna vagyok nem tudom altatni meg fürdetni... :) én örülnék neki, ha szeptember végén jönne, de tetszik a 2010.10.10 is :) bár mondjuik az madjnem a végét, a 40 hetet jelentené!

Kajcsi kész, pasta carbonara sütőben sajttal a tetején, reggel meg mákos sütit csináltam... :) pedig uram rámszólt, csak magamnak főzhetek :)

Kép Kép

KépKép

Kép

Kép Kép
kfmares

Cherryke:nem en kerdeztem de legalabb igy en is valaszolok.
A mikor NEM nekem a 7e utan! NEm AKAROM tulhordani! ES foleg NEM AKAROM hogy anyossal egy napon legyen a szulinapja!
A 36ik het utan barmikor johet de a legjobban a szeptember 20as hetnek orulnek szulinapi ajandek lehetne a ferjemnek.

HAt nem tudom en nem voltam "felos" kivinni, igaz nyar volt, de penteken hazajottunk a korhazbol hetfon egyutt mentunk ugyet intezni, hisz ala kellett irnom, foto kellett a szemelyimhez. Igaz az eplutaba nem vittuk be, hanem addig kinn maradt a babakocsiban hugommal.
De ettol a naptol kezdve jott mindenhova velem ha mentem valahova, bar ez kimerult a bolt ikea kategoriaba.

Azt en se szeretem ha a nagybevasarlas programkent van beiktatva . bar mivel a ferjem csak hetvegen er ra neki a szomba delelottje alt mindig errol szol, neha Annaval. NEkunk nincs kocsink igy igazi havi nagybevasarlas nincs sajna.
Neha egy egy ikeazas arkadozas nalunk is program hisz csak hetvegen tudjuk intezni barmi kell is.

KépKép
tavasziszel

Tavasziszel: Szerintem én is a Tábornok utcába fogok járni gyerekorvoshoz, mert ott van a védőnénink is. Lehet hogy ugyan az a védőnönk? Nekem Makó Erika. Én csepelen nöttel fel, és nagyon agyalok, hogy oda fogunk bejelnetkezni, bár az nagyon necces lenne, ha pár naposan oda kellene vinni, ezért abba reménykedem, hogy a közelünkben lakik a dokinéni, ha nem, kellene keresnem nekem is egy jó dokit.
A vásárlással kapcsolatban elég nagy mázlink van, vagy is remélem, hogy segíteni fognak. A házunkban laknak a tesómék, szóval, ha a férjem nem tudna elmenni, akkor a sógornőmet meg tudom kérni, hogy szaladjon el ezér, vagy azér :) Hétvégén a szüleim is tudnak segíteni, szerintem a másik sógornőmék is fognak tudni segtínei, meg Anyós is szóval nekem lesz segítségem.
Hát én szerintem leghamarabb karácsonykor vinném ki a gyerkőcöt, de ez úgy is változni fog. Azon agyaltam, hogy fogyom kibírni 4 fal között azt a pár hónapot. Majd kialakul.
Ceyla: Nagyon ügyesek vagytok, irigyellek titeket. Nagyon szépek lettek a képek, ha a férjem meglátja, tuti, azt mondja, neki is ilyen kell :D Hát nekem egy csajszi jósolta meg az egyik szülési dátumot, a másikat a férjem, én is kiváncsi vagyok kinek lesz igaza :)
gira06

Sziasztok!

Nekünk 3 hónap volt a próbálkozás,de én is paráztam már az elején,amikor nem sikerült rögtön... :oops:

Holnap megyünk 4 D-re!Drukkoljatok!Tegnap nagyon mocorgott a Babó,nem tudom,mi volt vele,de nagyon édes volt!! :)

Mi remélem,augusztusban elindulunk vásárolni,és utána nézni a dolgoknak,mi sem tartunk ám még sehol... 8)

Szilvi

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Fifth Birthday tickers
Lilypie Second Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
sissy01

Sziasztok!

Nálunk drukkolnék a szeptemberi születéséhez, mert párom is, és én is szeptemberi vagyok!!!!! :D
Egy a baj, hogy nekünk az nagyon korai mert ugye október 18, az azért távol van a szeptembertől eléggé!!!!!
Hát én is inkább túlhordani nem szeretném, mert már most nehéz a pocakom, hát még a végére.... És akkor már tuti idegileg is ki leszek feszülve, meg fizikailag se lesz már egyszerű!!!!!!
Remélem legkésöbb október 20-ig kibújik.

Én nem akarom félteni a csöppséget, meg egyébként se tudok a seggemen maradni, tehát amint lehet irány a séta, bevásárlás, család ,akármi csak ne itthon bezárva!!!!!! És szerintem a normál bacikat meg kell szoknia, ezért nem olyan roszz az Uzsoki nyitottsága. A sote.n úgy fogom érezni hogy fertőtlenített gyerekem van... :lol:

Ceyla!

Az a baj hogy az egy ágyas szoba drága, mert ugye orvosnak fizetünk, szülésznőnek fizetünk, és lehet egy-két nővérnek is kell valami apró.... Így ha csak 3 napot töltünk ott /ami lássuk be nem biztos hogy elég/, akkor az is +++++30.000. Na azt már nem hiszem hogy szponzorálnom kéne, bármennyire is szeretném.

A párom legutóbb azt mondta váltsunk kórházat!! Na de hogy, akkor más orvos is kéne, meg minden. Túl komplikált lenne.
Így maradunk,és reménykedek hogy csak 3 napot kell kibírnom, és azt se koszos emberekkel..
:oops:

Kép
mók

Tavasziszél,
Annának utólag is nagyon boldog névnapot kívánunk!

Kriszta
Kép

Kép

Kép
kri07

Tavasziszél,
Persze, mint írtam megértem ha valakinek nincs más lehetősége és senki nincs aki tudna neki segíteni. Én arra gondoltam amikor apa-anya együtt hurcibálja a pár napos babát a tesco és hasonlókban. Persze szíve joguk, ő gyerekük, de attól még az én hajam égnek állhat.
Fú anyós nálad nagyon rossz fát tehetett a tűzre. :(

Szilvi
KépKép
ceyla

Sziasztok!

Látom eléggé felpörögtünk mostanában és néhány elveszett bárányka is előkerült. :-)

Megpróbálok én is hozzászólni a témákhoz. Derékfájás miatt ugyanis ellógtam a mai gyógytornát - paradox helyzet...

Kata!
Gyönyörű a gyerekszoba, én is hasonló színekben gondolkodom (kék, szürkés-vagy drapp és fehér). Szeretném, ha az egyik falon függőleges csíkozású tapéta lenne ezekből a színekből, a többi fal meg festve lenne valamilyen hozzá illő halvány színre. Már láttam is olyat egy magazinban.

Ceyla!
A ti szobátok is nagyon szép, irigylem azokat, akik ilyen kreatívak. Tökjó érzés lehet, hogy a saját kezetekkel csináltátok meg.

Most pedig mellékelem, hogy mi hogy állunk a gyerekszobával. Kizárólag azok kedvéért, akik kétségbe estek azt látván, hogy a fenti két szuperanyu :lol: milyen jól áll már...

Kép gyerekszoba_július 26

Remélem hamarosan befejeződik ez a hülye felújítás, mert már iszonyúan elegem van!!!!!!! :twisted:

Btunde!
Ti merre laktok W-én? Mi is itt lakunk és én rengeteget sétálok az utcákban egyedül, meg a kutyával is de nem nagyon láttam eddig még kismamikat, így valószínűleg téged sem. Ja, azt hiszem te kérdezted, hogy ki hogy hozta össze a babát. Bár már az elején írtam erről, de azért leírom most is. Nekünk szerencsére azonnal összejött, ami az igazat megvallva jól hangzik, de mi azért kicsit megijedtünk. Tudod, így nem volt meg az az érzés, hogy igazán beleéljük magunkat abba, hogy gyereket szeretnénk. Ez most biztos bénán hangzik, főleg hogy tudom ki mennyit próbálkozik, akár éveket is... Másképp fogalmazva, úgymond nem kellett megküzdenünk érte. Kérek mindenkit, hogy ne értse félre amit írtam, megpróbáltam valahogy szavakba önteni amit érzek.

gyerekorvos
Világosítsatok már fel, még a gyerekorvost is választani kell? Azt hittem, hogy az valami körzeti, mint a védőnő. És be kell hozzá jelentkezni még mielőtt megszületik a baba, vagy mikor? Bocsi ha hülyeséget kérdezek, de a "nagytudású" védőnőm nem tájékoztatott, legközelebb meg szeptemberben kell hozzá mennem.

szülés időpont
Nekem eddig az ultrahangok alapján a 12 hetesen október 12, 18 hetesen október 14, a múltkor a 25 hetesen október 4. volt a dátum. Menzesz alapján 2010.10.10-re írt ki végülis a doki, de én úgy érzem, hogy meglesz szeptember végén. A horoszkóp engem hidegen hagy, azt se tudom, hogy a férjem milyen jegyű.

Na megyek csempéket nézegetni, jók legyetek.
Vendég

Engem először október 23-ra írtak, de a 4D-s uh-tól kezdve a dokim is október 30-ra.

Nagyon sok van még...

Kriszta
Kép
cherryke

Sziasztok

Egy kicsit el vagyok megint maradva a témákkal de igyekszem.
Nálunk is apás szülés lesz, az is volt mind a kettönél. Az én férjem nagyon lelkes mindig attól izgult, hogy nehogy lemaradjon a szülésröl. Szerintem is ha egy férfi kiábrándul a feleségéböl azért mert szülni látta akkor ott már baj vana kapcsolatban, és ha nincs akkor lesz.

En ilyeneken nem gondolkozom, hogy mikor viszem ki a babát és hová, bevásárolni vagy éppen a nagyszülökhöz. Ez eddig egyiknél sem volt téma, mert mindig minden éppen az adott helyzettöl függ.
Nálunk nincs olyan, hogy házhoz jön a gyerekorvos, ezért is már az elsö héten ki kell vinni, mert ahogy hazamentünk a kórházból azon a héten kell vinni az orvoshoz.
Ezek a pár hetes babák nem kapnak el semmit, védettebbek, mint hónapok mulva lesznek, ezért ne aggódjatok.

Az jó ha van ki segitsen a bevásárlásban, de azért ne üljetek otthon hónapokig, és aztán csodálkozik az ember, hogy vajon mitöl lett depressziós. Mozduljatok ki bátran.
Nekem is jön anyukám egy hónapra az elején, ami nagy segitség lesz. Egyességet kötött apukámmal, ha valamelyik lánya szül akkor egy hónapig jön segiteni. Szegényke velem jól kifogta. Rajtam kivül még van két lánya :)

Azt hiszem mi elég szerencsések vagyunk, mert eddig mind a 4 terhességem elsö próbálkozásra sikerült.
Ez a kiscsaj nagyon erös lesz, mert Ausztráliában fogant és azután még a sivatagban is voltunk vele és azt a sok rázós döcögös utat kibirta + még a 23 órás repülö utat hazafelé. :)

En október 24 -re vagyok kiirva, de azért remélem egy pár nappal hamarabb jön, mert a végét már nagyon nehezen birom.
Holnap este megyek a dokihoz, már megint eltelt egy hónap, visszük a fiukat is mert már nagyon kiváncsiak testvérükre. En pedig kiváncsi vagyok, hogy ök , hogy reagálnak az ultrahangra.

Reka

Kép Kép
Kép
rekus80

Lina84!

Bocsi,de kicsit örülök, hogy nem csak nálunk van káosz.... :wink:
Mire a babáink megérkeznek már nem is fog olyan tragikusnak tünni.

Elfelejtettem írni hogy Lilla súlya 1063 gramm. Tehát szépen hízik.. :D
És az uh alapján 2 nappal elöbbre hoztak, de már volt okt 18, okt. 20, most okt.16.....Van miből tippelni.

Kfmares!
Én is drukkolnék a 10.-nek!!!! :lol:

Kép
mók

Sziasztok!
Hát nekünk nem jött olyan gyorsan össze Bogyika. Nekem tavaly volt egy terhességem, 10. héten meggondolt magát, amúgy én akkor ismerkedtem össze a mostani nődokimmal. Nagyon rendes volt, véreztem, és az egyik barátom adta meg a számát, ismeretlen voltam neki, még is kedves és segítőkész volt. Azt mondta, ha erősebb lesz a vérzés azonnal hívjam. Ő hétfőn akart megnézni, de nem bírtam ki addig, szombaton történt a bajés este elszaladtunk az Uzsokiba megnézetni, mi a baj. Sajnos visszafejlődött, így hívtam a nődokit, és hétfőn megműtött a Margitban. Nagyon rendes volt, a műtét napján találkoztunk először és nagyon kedves volt, és figyelmes. Aztán 1 évre rá össze jött Bogyi, nagyon féltem, újra meggondolja magát, de szerencsére most már jönni szeretne hozzánk. Azért most is félve írom, nem akarok semmit elkiabálni.
gira06

Mók!

semmi gond, direkt azért raktam fel a képet, hogy vigasszal szolgáljak másoknak is :-)
Vendég

Jó reggelt csajócák!

Lina,
Méghogy szuper anya! Ugyan már! Csak adott volt a lehetőség, ennyi. Biztosan nagyon szép lesz a babaszoba nálatok, mikor elkészül. Ahogy látom szép zöldre néz az ablak. Ha jól vettem ki a képből tégla díszítésű a lábazat? Biztos tuti jól néz ki kívülről is, ha majd minden meglesz.
A babásodás dolgot én kérdeztem, köszi a választ. :)

Réka,
Anyukád tök aranyos! Az enyém is kérdezte, 1 vagy 2 hétre jöjjön segíteni. Mire megkérdeztem, hogy honnan veszi, hogy haza mehet? :) Viccen kívül max két hét lesz, mert apámat elég nehéz egyedül hagyni, mert ő is egy nagy gyerek, plusz a párom meg nehezen viseli az "idegeneket" a házban, mert mániája az éjszaka felkelés és lenge öltözékben való rohangálás a házban. De remélem nem is lesz nagyon szükség rá, hogy sokat segítsen, mert szerencsére a férjem rugalmas munkaidőben dolgozik, ezért sokat tud otthon lenni, ha kell és férfi létére nagy segítség, gyakorlatilag mindent rá lehet bízni.
Nagyon aranyos ahogy írtad, hogy anyukád ráfaragott mert 3 lánya van. Egymás után beüt a bébi bumm és apukád meg otthon lesz egyedül szegény! :) Bár mehet ő is segíteni nem? ;)

Gira,
Ne aggódj, már egyre kevesebb az esélye annak, hogy bármi baj történhetne, és napról napra kevesebb lesz, sőt már most jó eséllyel egyészséges lehetne. :)

Szilvi
KépKép
ceyla

Sziasztok Lányok!

Visszatérnék, ha vissza fogadtok?!Olvasgattalak benneteket,csak az írásra nem tudtam rávenni magam! Örülök,hogy mindenki jól van.Mi is rendben vagyunk.Múlt héten voltam a dokimnál,a méhszájam teljesen zárt.A kicsi fiam pedig beindult a növésben.Le sem merem írni,milyen méretekkel riogatott az orvos.Egy picit meg is ijedtem,de visszakerestem a lányom UH eredményeit és nem olyan vészes a helyzet,de valószínű az öccse nagyobb lesz,mint ő volt.Ezt eddig is sejtettem,de inkább csak viccelődtünk az 5kg-os újszülött lehetőséggel.
Az én eddigi egy tapasztalatom a szülés várható időpontjával kapcsolatban az,hogy a 12 hetes és a 20 hetes UH-nak lehet hinni a szülés időpontjával kapcsolatban.A későbbi UH -nál már az egyedi genetika is közrejátszik.A "kicsi" fiamnál a fent említett két UH-nál mm-re pontosan akkora értékeket mértek,amennyi idős volt.De ha a mostani számokat nézem,akkor hetekkel idősebb a koránál.
Én tudom,hogy nem fog hamarabb megszületni,jó kis helye van odabenn.

A gyerekszobáitok tényleg nagyon szépek.Lina a tied nekem így is tetszik,ugyanis konkrétan szerelmes vagyok a bontott téglába és a magas beltérbe.
Nálunk a gyerekszoba helyzet a következő:
Már be lett téve a klíma,még jön a villanyszerelő és csinál mellé egy konnektort.(Tudom,hogy idén már nem lesz szükség rá,de nem akarok ,akkor fúrni és vésni,amikor már lakója lesz a szobának)
Hétvégén jön egy mester,aki betesz még egy tetőablakot.
Azután már csak a festés van és a pakolás!
Gyakorlatilag minden cucc meg van,csak most szét van pakolva más helységekbe.Azért a második gyereknél egyszerűbb a helyzet,mert sok mindent csak elő kell venni.
Már a kórházi bőröndöt is elkezdtem pakolgatni.Erről jut eszembe: a tescoban vettem leárazott (2300->690FT) pamut szoptatós melltartót.Mindenkinek ajánlom,ennyiért ajándék!

Eddig mindhárom terhességem gyorsan összejött.Az első a második próbálkozásra.A második és most a harmadik is azonnal.Mindhármat terveztük,de miután a második nem maradt meg, ezt a terhességet nagyon-nagyon terveztük.Amit Czeizel doktor a könyvében leír én mindent betartottam.Nekem ő volt a kapaszkodó!

Ma jó dolgom van ,nem főzök ebédet.Ma van a 9.-edik házassági évfordulónk és étterembe megyünk.Visszük a lányunkat is,mert valahogy így a család bővülése előtt még nehezebben hagyom másra,mint korábban.

Szép napot mindenkinek!
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: