A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2010 júniusi babák

Vok, az oltás miatt mértem neki. Az oltás estéjén és másnap este. Hogy biztos ami biztos :wink:
Arra, hogy meleg-e a teste nem akratam hagyatkozni, mert mindig meleg neki per pillanat a hőség miatt.
Vendég

Lazmeres - kozben etettem - en meg soha az eletben nem hallottam, hogy bebinek honaljban :) Pedig volt par bebi a csaladban, meg a hugomra is emlekszem, popsiban mertuk anno :) Minden eslismeres tolem is akkor Vik ha ez sikerult, es tovabbi sok sikert, mertennel mar csak kalimpaszosabb lesz a csaj :) Mondjuk a popsiban meresnel is kepesek kalimpalni, de meg lehet azt ugy csinalni (en meg nem mondom hogy, nem emlekszem, de lazan es egyedul, gond nelkul... nekem a porszivos orrszivas is ment egyedul, muszaj volt ugye, en egyedul voltam a lanyokkal) hogy siman menjen. Erdekes, nekem nem kakiltak tole :D De Aron igen, bar neki meg nem is lazat akartam merni, hanem pont a kakilas volt ugye a cel :)

luna6

Egyes embereknek olyan kifinomult a hoerzetuk, hogy lazmero nelkul is erzik biztosan, persze hofok megadasa nelkul a lazat. En is megerzem persze a homlokan meg gyanakszom mas jelekbol es ezzel tuti minden anya igy van, de olyat amit az exferjem tudott bevallom en sosem :) Komolyan mondom, olyan minimalis szintu hoemelekedest is megerzett a gyereken, hogy csak lestem. Amikor en meg csak biztos voltam benne, hogy melege van, mikor tunetek nem utaltak semmire, o akkor is mondta, hogy de erzi, mertuk ez oppa, ott volt. (aztan lehet mindenki ilyen, csak en vagyok gyarihibas? :D)

luna6

Csak ugy menet kozben megjegyzem - mert most is hallom a hangjat a szobabol - hogy van egy esocsinalonk es a bebi teljesen el van tole kapraztatva :D:D szerintem amugy apukaja is, mert o razza neki :D:D

luna6

Kép

Zoénak küldjük főleg :lol: Na meg persze mindenkinek :lol:

Kép
Kép
hari

Naggyon ferfiasan elheveredett ott, johet a meccsnezes!! :D (van ott pocak, jol latom?)

nalunk az en izlesemnek teljesen ellentmondo hangzavar szol a nappalibol, valamifele metal orjongos dolog, nem hangos es meg nemi dallomot is tan lelni, de az enek az uvoltozes... apuka edzi kicsi fiat :D:D asszem gyereknek nincs egyelore ellenvetese :D:D
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára luna6 2010.07.25 17:03-kor.

luna6

Luna, mi az az esőcsináló???? :shock:

Kép
Kép
hari

Milyen pocak???? :oops: De azért a 74-es ruci jó rajta nem??? Kicsit a nadrágja hosszú.

Kép
Kép
hari

http://cgi.ebay.co.uk/Halilit-Early-Yea ... 1e5d19f1fa

ez az esocsinalo :D babaknak es apukaknak, ha jol hallom, ezzel lehet ritmusokat razni regge-re... metalrol valtottak valami ilyemsire :D:D:D szoval van benne egy csomo apro gyongy, es jol is nez ki, ahogy forgatod es lefele hullik (mindenfele szines akadalyokba utkozve) es hangot is ad ahogy a golyok zubognak... aztan kesobb hangszernek is jo, ez szeeep szines :)
en is ebayrol szereztem :)

luna6

http://cgi.ebay.co.uk/Twirly-Whirly-Rai ... 4cec436b9b

ez is az... szoval mind ilyen csovek, szines akadalypalya belul es gyongyok zubogasa... lehet az indianok valami ilyennel ideztek esoistent? valami oka csak van, hogy ezt esocsinalonak hivjak :)

luna6

Hari,
Hát, izé köszönjük:oops:, meg úgy mindenki nevében is :lol: Nagyon aranyos a kislegény. És valóban már most a sörpocakra dolgozik :lol:

Luna, nem mondom, hogy nem lesz idő amikor én is a popójában fogom mérni. Biztos eljön majd az is. Direkt rákérdeztem, hogy hol mérjem és a hónaaljat mondta :roll:
Hát elsőgyerekes anyukaként még nem tudom mit kéne látnom-éreznem ha lázas. És nagyon remélem, hogy még egy ideig nem is jön el az az idő amikor majd megtapasztalom, hogy milyen is az.

És valóban mi az az esőcsináló???
Vendég

Látom Luna, már válaszoltál is.

Na nálunk megvolt a kaja, megvolt a szokásos napi csuklás, megvolt a nézelődés-beszélgetés, majd mély csendbe burkóldzva telepakolta a pelust.
Megvolt a peluscsere is és most megelégedve, mosollyal az arcán beájult. :lol:
Kb. 1 órát fog ez a beájulás tartani, mert ami alul kiürült azt felülről vissza kell tölteni.
Komolyam mondom, minden alkalommal elgondolkozom, hogy egy ilyen kicsi lány, hogy a fenébe tud ekkorát rottyantani :roll:
Vendég

Vik, Luna, nem mintha szégyellném a sörhasat, de sajnos ez azért ekkora, mert most is fel van puffadva szegénynek. Sír is mint a fene, és most csináltam a képet. De azért remélem idővel inkább sörhasa lesz, mint hogy fájjon neki.

Kép
Kép
hari

Esőcsináló meg tök jó! :lol:

Kép
Kép
hari

Vik, az elejen mikor Aron meg nem kakilt csakorditva es fopapi segedlettel, annyi jott ki belole, hogy en is azon agyaltam, hol fert el mindez a gyerekben egy napon at? :D oke, gyujtogette, de a veger megis tetemes mennyiseg volt :) (enyim szopni is szokott csuklas kozben :D vagy forditva... persze azert, mert nem zavarja, engem sem, es bufizeskor ha ugy alakul, csuklassal egyutt kerul vissza a tapforrashoz :D)

A babak hurkatolto modjara mukodnek, felul betoltod, alul kijon... bezzeg az enyim meg ezt nem tanulta ki jol, kajalas kozben mar neki is vannak 'tunetei' hogy kene alkotni, de valahogy nem jon ossze menet kozben, pedig sok baba csinalja, a kajalastol beindul az emesztorendszer. Na dem jadcsak enyim is belejon, mint kiskutya az ugatasba :)
Es hatarozottan jo izlese van, nem birta annyira a metalt de Bob Marley az bejon neki :D:D

luna6

Hari: Lycopodium c12 a puffadásra az szokott bejönni :)
Randi valamikor? megjött a melltartó betéted is :)

Eszter
Kép
Kép
vok

Vok, kapja. :cry: De így sem az igazi. Kapja azt, meg a Chamomillát is. Meg most ugye még a Boraxot is adom neki. És közben még kap Gripe Water-t is, most már nem köpi ki. Jön is neki rendesen ki a puki, meg a fosi, de a pocija fáj továbbra is. Talán nem annyira. Meg most szerintem ez az időváltozás sem tesz neki jót. Mármint nem a hasának :lol:
De most elaludt sitty-sutty. Igaz sírt egy nagyot, kb. 2 percig, adtam neki megint cicit, bár nemrég evett, és 2-3 szippantás után bealudt, aztán betettem az ágyába, simiztem egy percet és már alszik is. Csak ki tudja meddig, mert általában arra ébred, hogy fáj a hasa. Legalább is mikor bemegyek, kapkodja a kis lábait. De mindent összevetve egész jó a helyzet.

Randizhatunk a héten, csak még nem tudom melyik nap. Hétfőn megyek intézni a csp-t, meg a többit, mert pénteken nem mentem el a nagy melegbe, így mehetek holnap az esőbe... :roll: Kedden fodrászolok, nem tudom meddig tart, szerdán pedig 6 hetes kontroll. Igaz már 7 hetesnek hívnám inkább, de mindegy. Csütörtöktől szabadok vagyunk, ha jobb idő lesz, találkozhatunk. Márpediglen jobb idő lesz, hétvégére megint 30 fokot mondanak.

Kép
Kép
hari

Na megyek vacsizni.
Ja, képzeljétek, ma együtt fürödtem Bencével. Úgy vigyorgott. Azért nem csinálok belőle rendszert, mert elég körülményes volt a kiszállás, de tök jó volt vele összebújni a vízben :lol:

Ja és Lilit végre rá tudtam venni, hogy eladjuk 1-2 játékát. Mert szeretne egy barbie-t, muskétást, ami 6000!!! Ft. Mondtam neki, hogy kizárt dolog hogy megvegyem ennyiért, max. ha eladjuk a játékait és abból. Belement. Most feltettem a vaterára, már csak vevő kell rá :lol:

Kép
Kép
hari

Köszi a lázmérős tippeket.

Hari, Neked meg köszi a képet. Jó sokat nőtt Bence az uccsó kép óta. Jól áll neki a sárga szín. Szegénykém a felfújt pocakkal. :( És hogy kell elképzelni az együtt fürdést?

Hát képzeljétek, Léna még 16.15-kor is aludt (előtte ugye 10-kor evett), akkor már tiszta ideg voltam, mert hiába simiztük, beszéltünk hozzá, nem kelt fel, így álmában adagoltam neki a kaját, meg is bírt enni kemény 50-et, aztán egy óra múlva még 30-at. Majd fent volt kb. 15 percet és aludt tovább. Hazaértünk (ja, mert kint voltunk szüleimnél), felkelt, megfürdettem, apuka megetette, nagy nehezen lement 75, és most megy az esti óbégatás. Most tartunk 295-nél. :( Úgyhogy megint tukmálom majd 2 óránként itt a sírdogálás között. Szinte egész nap aludt. Most ez is aggaszt. Az utóbbi egy-két napban a víz sem kell neki. :(

Az lehet, hogy valakinek már ilyen kicsi korában kiderül, hogy rossz evő lesz?

Kép

Kép
***csilla***

Csilla, nekünk 10 mp-es digitális hőmérőnk van, azzal tényleg baromi egyszerű megmérni, bár nem tudom mennyire pontos. De mivel sokszor kell neki segíteni kakilni hőmérővel, így én be szoktam kapcsolni, és nagy átlagban nézem, hogy mennyi a hője. Úgy gondolom, hogy ha a szokásoshoz képest magasabbat mérne, akkor venném kb. elő a higanyost.

Együttfürdést pedig úgy kell elképzelni, hogy eresztettem jó nagy fürdővizet, odatettem a pelenkázóasztalt a kád mellé, beszálltunk mind a ketten, aztán őt kitettem, bebugyoláltam a türibe, én lefürödtem és én is kijöttem. :lol: Régen Lilivel is fürödtem együtt, mert ő nagyon utált fürdeni, viszont ha én is beszálltam vele, akkor szerette. De akkoriban Apa jött és bevitte őt, úgy könnyebb volt. Csak most nem volt itthon.

Kép
Kép
hari

Csilla!
Mentek Léni kajája miatt dokihoz? Én is aggódnék a túl sok alvás és az extra kevés kaja miatt.... Nem hiszem, hogy diétázik....

Hari!
Én is próbáltam Alexal együtt fürdeni, nem nem tetszett neki :D így marad a macis fürdés :D:D Majd ha már élvezi a csúszdázást :D Ekkora lábon, mint az enyém, az tiszta élvezet :D:D

Eszter
Kép
Kép
vok

Vok, múlt kedden voltunk a tápszerváltás miatt. Kedd délutántól eszi az újat, egy-két napot még várok, csütörtökön úgyis megyünk koraszülött gondozásra, ha szerencsénk van, akkor pont egy gasztroenterológus doki lesz a rendelésen. Egy hét múlva pedig megyünk oltásra a gyerekorvoshoz. Addig megpróbálok nem túl ideges lenni. Van pisis pelus, igaz arányaiban kevés a pisi is benne, de van, naponta-másfél naponta van kaki is, ez remélem, jó jel, már ami a kiszáradást illeti.

10-től 5-ig aludt, aztán evett kemény 70-et, aludt 9-ig, most evett 50-et, most ügyesen nézelődik, jár keze-lába.

Délután, estefele mérlegelés. Remélem, nem kapok sokkot. Mindenesetre ennek függvényében fogok majd eljárni a következő napokban.

Kép

Kép
***csilla***

csilla, ha ez a mennyiseg tenyleg tul kicsi a korabbihoz kepest akkor ne halasztgasd, Lena tul kicsi ahoz, hogy egy hetig ne egyen rendesen. A pelusoknak nem kicsit kene vizesnek lenni mutatoban. Foleg az a furcsa ebben, hogy fel sem kel enni, es nagyon aluszekony, nem is az, hogy mas mennyiseget eszik mint a masik tapbol.
Mindenesetre en megmutatnam a helyedben, ha tartja ezt a szintet, max azt mondjak, ne aggodjon anyuka! :)
A kiszaradast amugy boron szoktak nezni, osszecsippentik es rugalmassagabol latszik... ha rogton visszamegy simaba az ok, ha lassan mulnak a rancok az nem jo jel.
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára luna6 2010.07.26 08:54-kor.

luna6

Csilla!
Én sem várnék! Ennek több oka lehet, hogy nem eszik, de én nem kockáztatnék csak azért, mert 2 nap múlva kell menni. A gyerekdoki is elég ehhez, gondolom ő nincsen olyan messze. A piciknél 1-2 nap nagyon sokat számít még.

Eszter
Kép
Kép
vok

Eszter, elso ejjeli kajalasunk lefekveshez kepest majdnem 4 ora volt. akkor a gyerek valamiert evett tovabb a szintidejenel, ha jol remlik 40 percet, bar a veget kb fel percenkent egyet szivva, de nem allt le teljesen. Ezek utan nem atallott 2 ora mulva jelentkezni megint :)
Meg csak reggel 9 van es ejfeltol szamolva mar volt 5 evesunk!! :D:D

luna6

Na, hívtam a védőnőt (helyettesítés van), azt mondta, ne aggódjak. Egyénenként változóak a babák blabla. Mondtam, hogy koraszülött, tápszerváltás volt stb. Abban egyeztünk meg, hogy este lemérjük, ha kevesebb, akkor menjünk holnap a rendelésre, hátha nem jött be a tápszer neki mégsem. Kérdezte egyből a pisis-kakis pelust, mondtam, hogy van, de arányaiban annyi a pisi benne, amennyit eszik.
Utánaolvastam itt a neten is, másnál is előfordult ilyen, szóval ez a két dolog most kicsit megnyugtatott. A mérlegelésig még lehiggadok, aztán hátha még hízott is, ki tudja. Bár őszintén szólva ezt elképzelhetetlennek tartom.

Na, megyek, megnézem a Szex&New York 2-t. Amúgy én is nagy fun vagyok, írtátok többen is, hogy Ti is. Nem vagyok tévézős, pláne nem sorozatfüggő, de ezt egyszerűen imádtam. Persze meg is van dvd-n mind. :)

Ha tudnátok, hogy görcsöl a hasam, derekam vááá. Most olyan igazi mensi jelentkezett, naggggyon durva. Nekem ilyen szinte soha nem szokott lenni.

Kép

Kép
***csilla***

remelem megsem mutat kevesebbet a merleg!!!

enyim elobb veeegre elaludt soron kivuli kajalgatassal (csak ugy tett mint aki eszik) erre tiz perc mulva felebredt, szerintem hasfajasra es megint vergodunk :( nem bog nagyon, csak szerintem faradt es kivan szegeny es vacakol a hasa... mondjuk en is gondoltam bekeben megulepszem itt kicsit, megiszom a kavemat, eszegetek... erre itt log a karomon, nez nagy nyuszi szemekkel a semmibe, szaja taaaaatva :D felkoma most eppen
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára luna6 2010.07.26 09:08-kor.

luna6

Csilla, hátha nincs Léninek baja, szorítok a mérlegeléshez. Van otthon mérlegetek? Miért kell estig várni, hogy megmérjétek?

Luna, nekünk most lesz az 5. kaja. :lol: 10 óra, 8-kor evett, már pattannak a szemei. Órát lehetne hozzá igazítani. Nálunk is 4 óra telt el a lefekvés előtti kajától az elsőig, onnantól mint az óra, kétóránként hamika van. Úgyis kellett volna kelnem fejni, így legalább nem nagyon kellett, mert mindet kieszi szinte! :shock: Én meg még mondtam múltkor a védőnőnek, hogy gondolkodom a tej leadásában, de így, kb. két dl marad naponta, múlt héten még kb. 3-4 volt...

na, ébredezik, kaja, aztán megkérdezzük a mellettünk lévő bölcsiben, hogy mikor kell beíratnunk picurt, hogy majd legyen helye :roll: :shock:
foltivspicur

hat en idonkent nem birom tul vidaman ezt az ejjeles 2 oras beosztast :) ma relative nyugi volt korulottem ugyhogy hagyjan, de kesz tortura nekem a nemalvas.

luna6

hahó
gyötrelmeink tovább mennek ma is! ÜVÖLTÉS ÜVÖLTÉS ÜVÖLTÉS FÁJDALOM FÁJDALOM FÁJDALOM sziv megszakadás szülők részéről....
viszont

VOK LUNA ... a felső ínyén hátul két nagyobb pötty van fehér olyan mintha két kis gyöngyszem lenne! ... gondolom nem fog... hisz hátul csak nem kezdene nőni ... de lehet hogy az basztatja? szájpenésze nincs azt ellenőrizték múlthét csütörtökön....
:-(

védőnő dél körül jön... csak addig bírjuk ki
természetesen nem is eszik.... semmi nem jó
Vendég

Hat, meglepne ha ragofoga jonne ki a gyerkonek ilyen koran :) de ki tudja... ilenrol meg nem hallottam.
az elsok szoktak jonni eloszor, hatsok jovalsokkal kesobb... de majd a tobbiek, akik lattak mar karon ilyen varjut is megszakertik :)
mindenesetre atlaggyereknek altalaban also ket egyese szokott kibujni eloszor emlekeim szerint.

luna6

Csilla, én tuti nem várnék az orvossal, még akkor se ha a védőnő+internet azt mondja, hogy előfordul az ilyesmi.
Akkor is meg kell keresni,hogy mi okozza! A tápszer? Vagy esetleg valami emésztési gondja lett? Vagy mi?
Sőt a méréssel se várnék estig. Tudom az a jó, ha általában mindig ugyanabbaz az időpontban méred, de hát vannak kivételek amikor indokolt, hogy lásd mennyit hízott/fogyott.
Engem az aluszékonyság is aggasztana még akkor is ha este előadta a szokásos műsorát.

Hari, nekünk is 10 mp-es digitális van. És nekem is kétségeim vannak a pontosságát és a megbízhatóságát illetően :roll: Épp ezért én egy percig benntartom és csak utána kapcsolom be, hogy legyen idedje átmelegedni.

Nanetto, hát nagyon sajánálom, hogy még mindig nem sikerült megoldást találnotok. Talán a védőnő mond majd valami okosat.

Luna én csupán egyszer kelek éjjel és egyszer kora reggel/reggel, de engem még az az egy éjjeli kelés is megvisel. Általában úgy érzem, hogy nem bírnak el a lábaim, a talpam fáj, a lábfejem szinte a nap 24 órájában állándóan be van kicsit dagadva; a karjaimat olyan gyengének érzem, hogy kétségeim vannak ki bírom-e emelni a lányzót az ágyából.
El nem tudom képzelni mi lenne, ha két óránként kellene kelnem :roll: :oops:

Nálunk ma nagy változás van, ugyani a lányzó a mai nappal átköltözött a saját szobájába. Most fejeztem be az ágyáttologatást.
Nem hinném, hogy meg fogja őt különösebben viselni, mert eddig is a saját ágyában aludt. Inkább nekem lesz egy-két nyugtalan éjszakám, hogy vajon felébredek-e majd a bébiőrön keresztül jövő hívásra??? :roll:
Vendég

Picur, azért kell várni estig, mert mindig délutáni evés után vagy fürdés előtt szoktuk mérni és mondta a védőnő is, hogy akkor mindig tartsuk magunkat ehhez, mert sokat számít ugye egy-egy kaja, ha benne van a mérlegelésben vagy nincsen. Egyelőre továbbra is a konyhai digitálison mérjük, mert az 5000 grammig jó.

Léna aludt, felkelt, evett, végre 75-öt, ami egész normális az utóbbi napokban, de azonnal jelezte, hogy álmos. Szívja ezerrel a cumiját, fogja hátul a haját (ez álmossági jel nála) és aludni készül. Este 10 óra óta 2 órát volt fent. :(
Az idő lehet, hogy amolyan álmosító? Vashiány jutott még eszembe hirtelen, na de az nem alakul ki pont akkor, amikor tápszert váltunk, nem?
Már tiszta gyomoridegem van, annyira várom a mérlegelést. Micsoda megkönnyebbülés lenne, ha hízott volna.

Nanetto, mi volt, mit mond a védőnő? Annyira sajnálom, hogy ilyen ramaty még most is a helyzet.

Megjött a leányzó személyi igazolványa. :D

Kép

Kép
***csilla***

mar bocs, de nagy baromsag, hogy ezt mondjak meg ne merd par oraval elobb...a sulynovekedest eleve havonta nezik, a hetes meres is csak iranyado lehet de nem mervado, akkor pont 3-4 ora szamitana??? ugyan mar... most is latnad mi ujsag, par ora alatt 1-2-10 gramm ingadozas nem befolyasol semmit. ha csokkent a sulya azt most is latod. a tendenciat...

luna6

Jaj, Csajok, gondolom most tiszta felelőtlennek tartotok. Hát gyötrődöm is rendesen, hogy mi a sza*t csináljak. Annyit aggódtam már az elmúlt 12 hétben (ma 12 hetes)... Bár tudom, hogy a kajálás szinte a legsarkalatosabb pont egy ekkora babánál. Plusz az is a bajom, hogy még mindig helyettesítés van és nem a dokinénink van, hanem egy vén fószer és hozzá nem nagyon van bizodalmam őszintén szólva. Oké, a tápszerváltást megoldottuk vele, de nagyjából annyi elég is volt belőle.

Ha ezután az alvás után felkel, megmérem azonnal, 6-ig van rendelés, még elvileg odaérünk, ha szükséges. De nagyon bízom benne, hogy nem fog kelleni. Hinni nem hiszem, csak bizakodom.

Kép

Kép
***csilla***

most ment el a helyettes védőnő - már volt nálunk úgyhogy ismer!
na szóval ő egy igazi tündérke teljesen más habitus mint a másik bár már a másikkal is jól megbékéltünk...
na szóval IGEN LEHET HOGY A FOGA NŐ HÁTUL ...! megkocogtatta kanálkával még nem adott hangot vagyis nem érezte de viszont mondta hogy simán lehet... persze ez jó pár hét mire esetleg kinő
most kenni kell géllel...

lehet hogy fogyókúrázik a gyerek mert fáj a gyomra ami picit "tönkrement" nem igy mondta csak ez a lényeg mert bazi sokat hizott... kb. 3500-nak max. 4 kg-nak kéne lennie ehhez képest 4,35 :-) és lehet hogy most a szervezete fogyóztatja és fáj a gyomra is meg ilyenek

Lehet hogy fáj a hasa.... folyamatosan

szóval találgatás... viszont adott jótanácsot ha negyedórát sir az nem gáz ha úgy hagyjuk meg ha kivesszük a kiságyból állandóan akkor jobban felkel picit hagyjuk sirni stb. .... én mindjárt elalszom irigylem csillát hogy tud dvd-ni nekünk bobó még mjindig üvölt...

ellenőrizte a kutacsot ok minden megnézte a bőrét van e benne elég folyadék a hasánál van... a súlya totál jó a kedve: röhög naponta tehát jó a komfortérzete.... a nyál ököl és a fehér pötty lehet hogy fog... szóval nem tudni picit nyugodtabb vagyok de persze szar az egész ahogy van... szörnyű ahogy üvölt mert persze most is sír!!! :-)

mondta a védőnő volt már példa hogy valakinek a hátsó fogai jöttek egyszerre 3 ... az ő praxisába és utána elől alul felül :-)
hát nem tudom....
na megyek dajkálni
Vendég

Merd meg ha felkel!! Ha gond van latni fogod es lepsz, ha nincs akkor meg megvarod a sajat dokit. mikor jon vissza?

nalunk a forditottja van, marmint ez nem alszik ugy ertem, ellenben nem is eszik. visszajott a verekedos musora, szegeny Esztert 'szorakoztattam' vele delelott egyenes adasban, lehet el is koltozott mar emiatt :D
mindenesetre reggel 8 ota kb nem sikerult erdemben ennie a gyereknek, sokat uvoltott, visitott, most fexik a karomon halali csendben es pislog mint egy leveli. aaalmos... nem csoda... en csak ehes, felig feloltozott, pisilnek es mosnek... de ott egye a fene, az orjonges utan csend van... es hatha delutanra hajlando enni is

luna6

Nanetto, nekem a 12 hét alatt ez volt az 1. dvd-zésem ám! :)

Akkor úgy látszik ez a "diétáztatja magát" menő a védőnőknél. Mert a múlt hétfőn nekünk is azt mondta a mienk, hogy az eddigi hízás volt sok és most azért eszik kevesebbet.

Szerintetek ha a mérleg hízást mutat, akkor is aggódjak a sok alvás miatt?
Mert ez ügyben meg arra gondoltam, szegénykém lehet, hogy most piheni ki az utóbbi 1 hónap gyötrelmeit. Ugyanis visszanéztem a naplómat és bizony június végén kezdődött ez az őrület nála a tápszerrel.

Kép

Kép
***csilla***

Luna, akkor nálatok is "fokozódik a nemzetközi helyzet" (szegény Kállai).

Jövő hétfőn jön vissza a mi doki nénink. És még előtte lesz az emlegetett koraszülött gondozás, reményeim szerint a gasztroenterológus főorvossal, aki Léna kezelőorvosa volt a kórházban.

Nanetto, hogy nézte meg a védőnő ezt a csipkedéses dolgot? Mit kell figyelni rajta?

A kutacsot én is nézem állandóan a múltkori beesős sztori óta, de csak magamat idegesítem vele, mert van, hogy nem is érzem, hogy lenne, aztán olvasom, hogy az is baj (neurológiai - bár volt neki koponya ultrahang is, akkor nem mondták, hogy baj lenne).

Kép

Kép
***csilla***

o igen, a helyzet fokozodik...
azota sem alszik, bar csendesen vergodik itt a karomban... es kokatag, marha almos. lehet azon gondolkodik, hogy almosabb az ehsegnel vagy ehesebb az almossagnal.

luna6

Csilla én tuti megmérném még akkor amikor alszik. Kb kicsivel az előtt, hogy ébredne, mert akkor még elég álmos ahhoz, hogy ne kalimpáljon és tutira le tudd olvasni a súlyát.

És ezt talátam neked (kismamablog.hu-ról):
"Mértékek: Az első 6 hónapban heti 100-600 gramm, a második félévben heti 50-150 gramm közötti értékeket nevezhetjük normálisnak, mindezt a havi átlagból visszaszámolva. Nagyon fontos, hogy a családi méretek sokat számítanak a baba hízásánál, sok esetben a kistermetű szülők gyermeke kevésbé hízékony, míg a termetesebb szülőké gyorsabban hízik. Az is elmondható, hogy miután a baba megduplázta a súlyát (nem ritkán már 3-4 hónapos korban), utána lassabban hízik vagy egy ideig stagnál.

Mikor kell aggódni? Ha a havi hízás az első félévben 300 gramm alatt van, ha egyáltalán nem hízik a baba 1 hónapig, ha kevésnek tűnik a tej, ha a csecsemő étvágytalan, rosszkedvű, aluszékony, sápadt, ha mindemellett ritka vagy nehézkes a székelése, nincs naponta legalább 5-6 pisis pelusa, ha fáj a hasa, ha a lassú hízás mellett rendszeresen sokat bukik, ha nagyon sírós és nem tudjuk miért.
Ha már megkezdődött a hozzátáplálás vagy tápszert kap a baba, a nem megfelelő hízás hátterében tejfehérje vagy gluténallergia is állhat, ilyenkor érdemes alaposabban utánajárni a probléma hátterének."
Vendég

SZIASZTOK!
Végigolvastam mindent!
Ritkán, de azért írok.
Nyakunkon az ovi és a cuccok beszerzése.

CSILLA: Én mérlegfüggő vagyok, de mivel kis súlyú Balázs mai napig legalább 3 óránként etetem.ha KELL, ÉBRESZTEM.
Most 4730 gramm.
Én Lénikét ha lehet, minnél előbb a koraszülött gondozásra vinném, ott jobban értenek hozzá, mint a gyerekdoki.Meg ott ismerik születése óta.De NIKVIK is jó tanácsokat adott.
Nekem is csak üvöltéssel alszik el Balázs, én is ki vagyok akadva.
A suttogót már ki is dobtam.
Tanácstalan vagyok!!!

GEOOO:Ügyes voltál Dáviddal egyedül!!!!

HARI:csODASZÉP A KISFIAD!!!!

Kép
rozsa1979

Felkelt! Mint utóbb kiderült, csak egy böfi miatt, újból átcumizza magát mindjárt álomországba. Szóval 40 grammal kevesebb. :( De ugye ennél a mérlegnél ahogy mozog, ugrabugrál a súly a kijelzőn. Kaja meg még nem volt. Így ha tartom magam az "utasításhoz" és a következő kaja után mérem meg, ahogy szoktuk, akkor nem mutat fogyást elvileg. Szóval szerintem majd apukával együtt újból megmérjük fürdés előtt. Ahhhh. De hízás nincs, az szinte biztos.
Szerintem holnap délelőtt dokizunk egyet.

Kép

Kép
***csilla***

Vik, köszi, pont ma olvastam ezt én is.
Az a baj, hogy a havi hízást most nem tudom, érdemes-e néznem, mert ugye tápszerváltás. Ha azt nézem, akkor bizony minden oké. 3630 volt június 28-án, ha ma veszem ezt az előbb mért 4195-öt, az 565 gramm, tehát bőven szuper.
Mi amúgy nem vagyunk kisméretűek. Viszont apuka alapból nagyon vékony lenne, ha nem gyúrna. Az 1. osztályt a súlya miatt nem kezdhette el anno, mert nem érte el a 16 vagy hány kilót.

[bRózsa[/b], én nem hiszem, hogy fogom keltegetni. Annyira ellenkezik minden józan ésszel. Hiszen tudja Ő, hogy mikor éhes. Beletömni nem akarom, mert azt hiszem, mi akkor rontottuk el, amikor az előző tápszernél félreértelmeztük a kézrágcsálását evés után (ugye cumi kellett volna már akkor) és csak döntöttük bele, hiába ellenkezett. Szegénykémet így utólag annyira sajnálom, hogy mit tettünk vele. Mikor az utolsó egy-két napban este 2 óránként etetem, akkor is 40-eket képes enni. Szóval nem nagyon vagyok előrébb akkor sem sajnos.

Kép

Kép
***csilla***

csilla: ez aranyos ... mint a tömött liba :-) ... igen nem szabad erőltetni nekem a liga elsőként mondta hogy soha nem szabad erőltetni ha nem eszik majd fog... persze szülő megőrül mert lehet hogy 4,5 óra múlva fog enni de hát.... ű

a hasánál a köldök mellett kell megcsipni - persze nem szó szerint csak mintha csipnéd ... és ha szépen rögtön visszaugrik a bőr akkor nem vízhiányos illetve ha nem totál ráncos csak úgy ráncos mert nyilván ott a bőr... de ha úgy ráncos - nekünk ugy mutatta a védőnő - hogy a saját kezeden felül csiped meg ugyanúgy ... az gáz mert akkor az nagyon ráncos és folyadékhiányos!!!! de mondom ha szépen visszasimul utána a bőr akkor nincs gond!!!! ...

kitartás nektekis... nekem már végem van... most a hintában pihen a babu... megyek 1 órát aludni... muszáj... kész vagyok...
Vendég

Hát Csilla, még ha következő "szokásos" időbeni mérésnél nem is fog fogyást mutatni én akkor is elvinném dokihoz, vagy ahogy Rózsa is írja rögtön a koraszülött gondozásra/ambulanciára. Mert ha ez így fog folytatódni akkor nem fog gyarapodni, sőt lehet, hogy fogyni fog.
Amiket írsz abból kiderül, hogy ráadásul aluszékony is lett, az meg nem jó jel. Lehet valami betegség jele is. :(

A heti súlygyarapodást én úgy számolnám ki, hogy megnézném egy hónap alatt mennnyit hízott és azt osztanám 4-el, így megvan, hogy 1 héten mennyi az átlag. Ezt megcsinálnám az eddig eltelt két egész hónapra és akkor látsz két heti átlagértéket.
Ha a mai mérés előtt egy hete mértél utoljára akkor látnod kéne, hogy az elmúlt egy hét alatt hozta-e az átlagot.
Vendég

2 óra telt el előző evés óta, mégis megetetem. Már nem tudom, hogy mit csináljak. Tanácstalan vagyok. Nem akarom elrontani az evőkéjét. Picsába... (oh, bocsánat)

Kép

Kép
***csilla***

Csilla, nekem Zoé miután megszületett egyszerűen nem akart enni. Csak aludt és aludt. A peluscserénél kicsit felébredt és elkezdett enni, de nem volt étvágya és szinte rögtön zuhant álomvilágba. Ráadásul be is sárgult ami mégjobban aluszékonnyá tette őt.
Pont ezért került végül a pic-re, hogy megtanítsák őt enni. És ott bizony az első 3 nap szigorúan keltették 2 óránként 35 ml-t kellett legyűrnie, mert vissza kellett szednie a súlyát, a 4. nap már 3 óránként evett 45-50 ml-t és étvággyal. 5 napon hoztuk őt haza.

A keltés nekem is az elveimmel ellentétben van, de van amikor indokolt lehet.
És amíg nem kezd el megint rendesen enni és a korának+súlyának megfelelő mennyiséget megenni egy nap alatt én nem adnék neki se vizet, se teát, hogy nem mással telítődjön a pocija.

Tudom, tudom, majd megkapom a többgyerekesektől, hogy mit okoskodok itt elsőbabásként :roll: :oops: .
De minden tanács, tanács és kétségek között mindig minden vélemény jól jön :wink:
Vendég

Vik, nem irtal semmi olyat szerintem, ami ne allna meg a helyet :) Most ugyis mindannyian csak otletelni tudunk szegeny bebi ugyeben, tenyleg minden meglatas segithet.

luna6

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: