A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2010 októberi babák

ceyla:nagyon igazad van!!én pont ilyeneket szoktam mondani a páromnak,de elég ügyinek látom,mert sorban veszünk meg dolgokat.
pedig az én pasim sem egy könnyű eset jújúj :lol:

Kép

Kép

Évi
iceberg
Budapest

Icberg,
Akkor szerencsére mégsem vártak 7 órtát!
Köszönöm a válaszaidat, remélem most is ilyen vagy mégjobb szülésed lesz. [:D]

Szilvi
KépKép
ceyla

ceyla:nagyon szívesen!!remélem én is! :)

Kép

Kép

Évi
iceberg
Budapest

Az a baj,hogy mivel említettem régebben,hogy összetörték az autónkat,teljesen ezzel van elfoglalva,hogy megtaláljuk,amire lecseréljük.De remélem,ez napok múlva megoldódik.Szoktam említeni,hogy jobb lenne "apránként",de az az érzésem,hogy fogalma sincs,hogy mennyi minden kell majd.... :(

Szilvi

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Fifth Birthday tickers
Lilypie Second Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
sissy01

Sissy,
Hú akkor erre az autóstémára ráhibáztam. :)
Sajnálom a kocsitokat!
Dugj az orra alá egy listát, majd jól megdöbben.

Szilvi
KépKép
ceyla

Sziasztok!

Bocs, csak gyorsan írok, mert most egész héten nálunk vendégeskednek anyósomék, holnap meg indulunk haza Magyarországra nyaralni 3 hétre, szóval sok a dolog.

Örülök, hogy mindenki jól van! Én sajnálom, hogy pont most jön a hülye rossz idő (itt már 2 napja esik), mert ugye mi pont jövő héten megyünk a Balcsihoz nyaralni, és eddig meg itt főttünk meg a lakásban. Mindegy, azért biztos így is jó lesz, csak nem fair.

Mi tegnap voltunk dokinál. Cukrom jó,aztán meg volt UH. Andris (bár most semmi sem látszott a kölökzsinórtól) nagyon aktív volt, és már egy kiló. Viszont most nagyon szépen mutatta a pofiját :)

A szüléstől szerintem se parázzon (nagyon), aki még nem szült. Én sajna nem tudom azt írni, hogy nem fáj, mert a vége nekem szörnyű volt, de ahogy megvan a baba, már ne is fáj, mert csak őt látod. De tényleg. Nekem pl a varrás nem fájt, de engem ahhoz érzéstelenítettek. És hát, ahogy Iceberg is írta, ki lehet bírni, mert ugye mi is itt vagyunk :)

Én egyébként most erősen gondolkodom a EDA-n. Ti hogy vagytok ezzel? Mondjuk, ha gyors a szülés, akkor nincs is rá idő. Na ez lenne a legjobb variáció:)

Vigyázzatok magatokra, és mindenkinek jó hűsölést ebben a "klassz" időben :)
Legközelebb már otthonról írok! Ja és drukkoljatok, mert kocsival megyünk, és min. 10 óra az út.
Edit

Kép
Kép
etus79

Dinuci.

Nekem zárt a méhszájam. A lepényemmel van gond...

Kriszta
Kép
cherryke

Dinuci.

Ugyanilyen ágynemű garnitúrát vettem, csak baldachin nélkül :D

Kriszta
Kép
cherryke

Lepedő:

Ikeában van most kiságyba gumis lepedő, LEN márkájú több színben. 2db 1290 Ft.

Kriszta
Kép
cherryke

Etus. Mi az az EDA?

Kriszta
Kép
cherryke

Sissy. Csinálj egy listát.

Én ezt a variációt választottam. Mindent összeírtam a netről. Babának otthonra, kórházba babának-mamának, vajúdáshoz, sétához, etetéshez, fürdéshez, alváshoz stb.

Megírtam a listát, majd megkértem nyomtassa ki ezt a fájlt.

Annyit látott, hogy nagyon hosszú lista... mikor kinyomtatta, elkezdte olvasgatni.
Rájött mi az, azt mondta intézzem. Majd tudjam mikor mi kell, szóljak és beszerezzük :D
Természetesen, ha a neten vásároltam, kikértem a véleményét, hogy melyik tetszik neki. Amikor elmentünk a tescoba a rugikért, akkor is együtt választottuk ki. Ennyi a titka :D

Kriszta
Kép
cherryke

Tegnap elugrottunk a lidlbe mert van polc olcsón.
Vettünk a mamának egy doboz fagyit, a papának túró rudit, a kutyának eledelt, a babának meg a polcot :D mindenki kapott valamit :D

Kriszta
Kép
cherryke

Cherryke, az EDA, az az Epidurális érzéstelenítés. Én először nem kértem (mármint Julival), de aztán a végén mégis kapatm, mert nagyon nem tágultam, és azt mondják, az segít ellazulni, csak akkor már késő volt és nem igazán hatott. De a tágulásban gondolom segített, mert onnantól gyorsabban ment (lehet, hogy amúgy is ment volna, de ezt már nem fogom megtudni). Szóval most azon filózok, hogy kérjem-e már az elején. Vannak akit nagyon mellette, vannak akik nagyon ellene vannak, én meg nem tudom eldönteni :)

Kép
Kép
etus79

Tegnap kérdezte a sógornőm, hogy kérek-e majd fájdalomcsillapítást ill. hogy Brigivel mit kaptam. Mondtam neki, hogy BB-vel semmit csak oxitocin infúziót, hogy gyorsabban táguljak :cry: . Nem is nagyon kérdezgetik Fehérváron, hogy szeretnél-e valamit. Az EDA-től én tartok, nekem inkább de bökdössenek a gerincemnél. :?

Brigivel azért is kellett az infúzió, mert lassan indultak be a fájások. A magzatvíz nálam is elfolyt, de a baba feje annyira beékelődött, hogy kicsit folyott majd elállt. De a doki mikor vizsgát mondta, hogy látja a haját a babának. :lol:

Dinuci, jók a képek!

Kriszta
Kép

Kép

Kép
kri07

A gyerekorvossal kapcsolatban én már beszéltem Brigi doki nénijével - mert nem hozzá tartozunk, hogy a pocaklakó kártyáját is neki adnám, azt mondta semmi akadálya. Mi falun lakunk itt csak felnőtt háziorvos van, de én gyerekdokit szerettem volna, így bejárunk Mórra. Viszont azt nem vállalja a doki, hogy kijön házhoz. Mondjuk meg is értem. 15 km-re vagyunk tőle. Az elején kicsit gyakrabban kellett járni hozzá, de nem volt vészes. Nagyon rendes és nem akarta soha rögtön tablettákkal tömni Brigit, inkább gyógyhatású szereket ajánlott.

Mók,
csaj még a csaj? Képek? A férjem még mindig reménykedik, hátha valaki lát majd egy kukacot is az uh-on. :lol: :lol:

A papírokkal kapcsolatban el lehet intézni az Államkincstárral postán is, nem kell feltétlenül személyesen.

Kriszta
Kép

Kép

Kép
kri07

Cherryke,
Ügyesen csináltad ezt a bevásárlás dolgot. :)

Etus,
Nektek jó utat és vigyázzatok magatokra!
Én az EDA-t még nem döntöttem el, arra gondoltam majd élesben kiderül szükség van-e rá.
Viszont azt mondták a SOTEn a szülésfelkészítőn, hogy el kell menni egy vizsgálatra kb a 35. héten, mert ha az a vizsgálat nincs akkor nem adnak EDA-t. Tulajdonképp egy EKG és egy csomó kérdés. Én úgy gondoltam mindenképp megcsináltatom ezt a vizsgálatot, mert ha arra kerül a sor és császározni kell akkor is jobb az epidurál, mintha altatnánka, legalább akkor "jelen" lehet az ember és a babának is kevésbé árt, mintha altatnának és az időablakot véletlenül nem jól találnák el.

Szilvi
KépKép
ceyla

file:///C:/Users/Dia/Desktop/K%E9p009.jpg

Lilla

Kép
mók

Bocsi!

Szarakodok a feltöltéssel....

Kép
mók

Kép file:///C:/Users/Dia/Desktop/K%E9p009.jpg

Kép
mók

Sziasztok!

Bocsi a kínlódásért. De feltöltöttem....

Na hát az uh csalódás volt,mert babóka nem mutatta meg a pofiját, csak így az elején profilból, és ez se lett túl mutatós,de elhoztam.

Az én drága kislányom az első 10 perc után hátat fordított nekünk, és nem volt hajlandó visszafordulni, illetve az arca elé tette a kezét, és igen még a lábát is.... :(
Ja a mérések alapján 2-3 nappal idősebbnek tűnnik!!!!!

Kri!

Még mindíg lány, azt nagy unszolásra prezentálta, és azt mondta a hölgy aki csinálta az uh-t, hogy itt tuti nem lesz kukac.
Tehát van egy drága, édes kislányunk, aki nagyon makacs már most. :lol:

Kép
mók

Mók. Nagyon édes :D

Etus. Értem már ezt az EDA-t. Én ezt kihagyom ha nem muszáj...
Én attól rosszul vagyok, ha filmbe látok valami matatást a gerinc körül, vagy valaki elesik a lépcsőn a gerincére

Kriszta
Kép
cherryke

Ceyla. A pasikat mindig sokkolni kell :D

Kriszta
Kép
cherryke

Sziasztok!

Kicsit ismét lemaradva, de olvasok vissza, urammal lent Magyarhertelenden, itt legalább ESTE lehet aludni, sőt néha fázok is :) bár ma a kis házikóban is 33 fok volt 4kor... most kint teraszon, be nem megyek este 10ig.... akkor talán lehül...

Ice: kösssszike a történetet, megnyugtat!!!

Mók: de azért nagyo édes a kiscsajszid!!! Én kis drága GErgőm is inkább elfordította a fejét de ránk nem nagyon akart nézni még annó a 4D-n...

Cherry: a lista jó ötlet, esetleg én is elkérhetem? bár van más pár forrásom, de listából soha nem elég!

Edit: jó utat hazáig!

Lina: én szentül hittem, hogy a 7 hónappal ezelőtti kocka hasamat kapom vissza, de uram édesen rám mosolygott majd mutatott egy pólót amire ezt votl írva és rajzolva: neked is lehet KOCKA hasad, és persze ott volt egy kocka :) azért én még álmodozok ilyenekről :)

Gira: zenehallgatás tök jó!!! bár én néha még este 11kor is úgy érzem, hogy Gergő játszik, de nem alszik!!!

Lynn: ez jó, hogy öv van rajtad, komolyan, az emberek nem látnak, vagy nem akarják meglátni a pocakokat??? Ne aggódj a 10 kg miatt, nekem 7van, de sztem ez még lesz több is, majd utána a fórumon kibeszéljük a súly-leadási projektet!!! :)

Kép Kép

KépKép

Kép

Kép Kép
kfmares

Ceyla: a 2 órás dumát felolvastam páromnak én meg jót kacagtam rajta, de igen, mázlisták vannak, de most majd mindenki erre gondol és akkor ennél több senkinek nem lesz :)

Kriszta: jókor nyírnak füvet nálatok!!!Szegény Brigi, mármitn inkább aranyos volt hogy azt mondta a mákos tésztára hogy csúnya :) nálam párom mák-függő... de igen, a nagy melegben mnindennel vigyázni kell, gyorsan megromlik, sajna... de a fagyi bezzeg nem :)

Rekus: örülök, hogy nyaralás jól sikerült ... majd a finish-ben mindenki megrohanja a boltokat babaruha ügyben :)

Ice: 114-es pulzus, vigyázz magadra, én már a 99 től kséz voltam csütörtökön!!!! és csak az esti lehüléseket viselem jól!

Dinuci: ne legyen lelkiismeret furadlásod!! Más kor más idők, Attika így is úgy is imád TÉGED!!!

Kép Kép

KépKép

Kép

Kép Kép
kfmares

Sziasztok!

Lina
Én eddig 3-szor voltam védőnőnél. Családlátogatásra se akart még jönni, igaz, én se forszíroztam... Meg mikor???? Én még dolgozom. Munkaidőn kívül meg engem ne zargasson!
(Egyszeri anyasági segélyhez egy igazolást adnak nálunk a szülészeten, hogy négy alkalommal voltál terhesgondozáson. A kiskönyvet nem is kérik sehova. Az az ismeerősöm is megkapta, aki csak akkor volt a védőnőnél, mikor a kiskönyvet elkérte :wink: )
Valahogy a védőnői ellátásnak sok értelmét nem látom... :?

Kri
És mit csinált a szülésznő a vajúdás alatt????

Lynn
Orvosnak pénz (barátnői infó alapján), csak utólag, és amennyit érzel... Ha elégedetlen a doktor az összeggel, tenni ellened már nem tud. Legközelebb meg kereshetsz más doktort!

2 órás vajúdás... elvileg jó... csak nincs ideje alkalmazkodni a babának a szüléshez... sok a szülési sérülés... (Bocs, de ez a mániám :oops: )
Kell egy bizonyos idő... ami az átlagos... komoly odafigyeléssel....én a doktorommal megbeszéltem, hogy a legkisebb bibinél inkább azonnal megcsászároz. Nem szeretném, ha oxigénhiányos lenne a Kölyök!

Építkezés
Normális építkezésél azért ki kell várni bizonyos időket... száradjon ki jól az alap...a felhúzott falra se lehet mindjárt felvinni a vakolatot... a festés... a burkolás... azért egy fél év biztosan kell!!!

Gyerekorvos
Barátnőm ajánlott egyet. Ő hozzájár a gyerekeivel. Már beszélt is vele, hogy elvállal minket is. Majd szeptemberben megyek hozzá megbeszélni a dolgokat.

Dinuci
Aranyos a kiságy! A kisfiad nagy csibész lehet :lol: :lol: :lol: :wink:

EDA
Barátnőim nagyon ajánlják!

Mók
Aranyos! :lol:

Mindenki vigyázzon magára!
Vendég

Kép
Vendég

:wink:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2010.08.28 12:29-kor.
Vendég

:wink:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2010.08.28 12:29-kor.
Vendég

Kata nagyon szép az a baba szoba :) nekünk nem lesz baba szoba. Nincs rá lehetőség. Van egy étkező-nappali, és egy háló. A hálóba lesz velünk. Aztán nagyon remélem, hogy hamar el tudjuk adni novembertől a lakást, hogy megvegyük a kiszemelt házat :)

Számomra van értelme a védőnői ellátásnak. Ugyanis a doki a "lelkünkel" nem foglalkozik. De ha van valami gondom, problémám, a védőnő szívesen segít. Legalábbis az én védőnőm ilyen. És még senki nem panaszkodott rá. Nagyon rendesen végzi a dolgát. Én mint első gyerekes, örülök, hogy van ez a szolgálat. Képzeld, ha mindent a dokinak kéne intéznie. Meg a védőnő mindig néz vérnyomást, súlyt és egy vizeletet. Na a dokim eddig egyszer mért vérnyomást, amikor először voltam nála, és az adataimat írta össze :D Eddig a dokimnál 2 nagy labor volt. Na most nem hiszem, hogy 12 héten belül nem fordulhat elő bármilyen fertőzés, ami a vizeletbe megjelenik.

A kiskönyv hátulján van egy táblázat. Magzat mozgás megfigyelése. Azt a védőnő már mondta nekem, ha elérem azt az időt, irogassam. Vegyem komolyan, mert ha rákérdez a doki, nem fogom tudni fejből megmondani.

Uh részében már mind a 4 be van jegyezve. CTG még ugye nincs, mert az még odébb van. A várandós gondozást végzők bejegyzéseinél 3 védőnői, 1 orvosi beírás és pecsét van. DE oda még jön vagy 3 védőnői, és legalább 3 orvosi.

Kriszta
Kép
cherryke

Kata. Jól gondolom,hogy 2 pelenkázó van? Vagy mi az egyik és mi a másik?

Kriszta
Kép
cherryke

Mók,
édes a kiscsaj! Mi ezért is nem megyünk több 4D-re. Egyszer elég volt, emlék van róla mindkettőjüknek. Briginél mi 30. héten voltunk és nálunk sem sikerült valami jó. Sajnos ez a babától is függ. De legalább megmutatta, hogy kislány! :lol: :lol:

Kata,
nekem lelkileg fontos volt,hogy legyen szülésznőm, hogy beszélhessem valakivel akivel oldottabb volt a légkör mint egy orvossal. Lehet, hogy ez az én fóbiám, de nem tudok egy dokival olyan közvetlen lenni mint a szülésznővel. Őt hívtam mikor úgy éreztem szivárog a magzatvíz és vele egyeztettünk arról is, hogy mikor induljunk a kórházba. A szülésznő figyelte a ctg-t a vajúdás alatt, az ügyeletes doki - amíg odaért a fogadott - kb kétszer rám nézett és megvizsgált. A doki inkább a kitolásnál volt jelen és stoppolt, de a babát is a szülésznő rendezte, ill. kapta el :lol: :lol: A doki a hasamat nyomkodta, hogy kijöjjön.
Nagyon szép kicsi Noel birodalma!

Cherryke,
én is szeretem, hogy van védőnőnk. Munka mellett persze macerásabb járni hozzá.

Ma töltöttünk a 30. hetet.
:lol: :lol: :lol: :lol:

Kriszta
Kép

Kép

Kép
kri07

Halihó!

Miujság? Jók vagytok? Én sajnos nem nehezen viselem ezt a frontot meg elég ideges is vagyok nem tudom mi van velem :-( Még attikára meg a páromra is morcos vagyok pedig ők nem tehetnek semmiről. na meg rámjött a bőgésáradat :cry: Ugyhogy...Na mindegy látom azért errefele jobb a hejzet aminek örülök.
Mit főzetetek ma? Holnap mi lesz a menü?

Kri: akkor el voltál látva segitséggel a szülés alatt :-D Ez nagyon jo, igazán nem panaszkodhatsz ha ilyen rendes volt a szülésznőd! És igazad van nagyon jo ha van aki beszélget közben veled :-) Nekem a tanuló szülésznők voltak ott ha jol emléxem kb 3.-an is :-D

Cherrye: jo hogy ilyen rendi a védőnőd! Enyém sem rossz ugyan de annyira mondja mindig ne parázzam tul. Ilyenkor ugymond......tunék belőle csinálni.A bolt jó üzlet volt :-D Énis igy csináltam amugy, és ammi már megvan azt kipipálom mindig :-D Bocs akor kavartalak valakivel méhszáj ügyben :oops: Nem tudom amugy ezt az ágyneműt nem tul fius szerinted? :oops: megmondom a frankót a párom választotta.

Iceberg: hát ez se semmi szüléstörténet. Én nem ilyedtam meg :-D És rendes vagy hogy leirtad.És nem is volt annyira vészesen hosszu.
Az ágyneműt egyébként egy babyland nevű babaáruházban vettem itt győrben.8990.-ért. Én drágállom. Habár mostanában mindent :-D

Kata: egyszerűen szuper lett a gyerekszoba. Épp mutattam páromnak hát csak irigykedve figyelte :-D Mondtam neki költözzünk kétszobásban és akkor frankon meg lehetne oldani nekünk is. :-D De tényleg az a másik az is pelenkázó?

Kfmares: aranyos vagy :-) Csak tudod sok kismamában keringenek furcsa érzések és bár nem mindenkinél láthatóak nálam azok :-(
Pulzus:nekem átlag 102 ! :oops: ugyhogy nyugi. Volt már több is.Persze nem vigasz de ez van. Vigyázni ezzel nem nagyon lehet.

Mók: nagyon cukiiiiiii :-D Jó ez a kép! Ez a kiscsaj.... édike gratula!

Ceyla: köszi! Nektek milyen lesz? :-)

Sissí: ne tépelődj ilyenen!Majd meglesz minden!:-) Ráértek még. Egy egész napot szánjatok rá, azalatt a zömét meg lehet venni mindennek!

Nah menek, melegsZenyaparty lesz :-D Imádom ! Iszom hozzá egy pohár vöröset és huulok is az ágyba. Ma korán szeretnék lefeküdni. Álmos vagyok de nagyon. Jók legyetek nagyon!!

dinuci01

Iceberg, én is csatlakozom hozzád, leirom nagy vonalakban, hogy én hogy szültem meg az elsö két fiamat, csak megnyugtatásképpen a többieknek.

Az elsö fiam Gergö 2005 december 29 –én jött a világra kb 24 óra alatt. Na azért ne ijedjetek meg, mert közben órákra elálltak a fájások. J
Ejjel 23-kor bementünk kb. 7 perces fájásokkal a kórházba, elsö gyereknél nem tudtam, hogy mi fog történni ezért siettünk be. A korházban beleültem a fürdökádba, söt a szülésznö adott még egy fájdalom csillapitó kupot, igy elég türhetöen éreztem magma reggelig. Akkor megint kezdett fájni, de nem rendszeresen. Délkörül az orvosom elküldött a kórházba lépcsözni, hátha felerösödnek a fájások, de sajnos attól sem. Akkor jött a burokrepesztés és az oxitocin, na ettöl már délutánra egész jól fájt. Tehát amire azt lehet mondani, hogy rettenetesen fájt ebböl a majdnem 24 órából az kb. 4-5 óra volt. Persze nekem végtelenül hosszunak tünt. A végére már nagyon kifáradtam, mert sajnos elég rosszul csináltam az egészet. Két fájás között azon paráztam, hogy jaj Istenem mindjárt jön a következö fájás, na ezt nem szabad csinálni, amennyire csak lehet lazitani kell két fájás között. Persze ezt már a másodiknál jól csináltam, tanulva az elsöböl. Este 21:20 kor született meg Gergö.

Most gyorsan leirom a másodikat is , ezzel szerencsére rövidebb leszek, mert minden gyorsabban zajlott. J
Tanulva az elsö szülésböl, ugy indultam neki a dolognak, hogy most nem megyünk be olyan hamar a korházba ugyis közel van, meg amugy se jön ki egy két ora alatt, tehát lesz idö bemenni ha rendszeresen 5 vagy 3 percenként jönnek a fájások. Otthon kellemesebben telik az idö még ha fáj is. Délután 5 körül bementünk a kórházba, már nyitva volt a méhszáj 2 ujjnyira, aminek nagyon örültem, mert az észre sem vettem, nem fájt annyira. Most én kértem, hogy repesszenek burkot, mert tudtam, hogy ha nem akkor megint huzodik az idö, én pedig tul akarok gyorsan lenni már rajta. Kb este 9 órától kezdett el erösen fájni, de most sokkal jobban csináltam mint Gergönél igy nem fáradtam ki a végére annyira. Ejfél után 40 perccel meg is született Máté, ö is 29 –én mint Gergö, csak Januárban.

Aki fél a szüléstöl, annak csak annyit szeretnék mondani, hogy elöre nincs értelme izgulni, és hogy ezt a pár óra fájdalmat ki lehet birni, mert a végeredmény az csodálatos és hogy az egész szülés alatt nem csak az a lényeg, hogy nekünk mennyire fáj, hanem próbáljunk meg segiteni annak a pici babának aki órákra oda be van szorúlva és ki szeretne már onnan bújni. Ha arra gondolsz, hogy neki kell te segitsél akkor könnyebben megy.
A második babát szülöknek, pedig annyit, hogy biztos könnyebb lesz mint az elsö.

Remélem nem voltam unalmas és nem is irtam olyan rémtörténeteket a zülésekröl, hogy megijedjetek.

Ma szerencsére lehüllt nálunk az idö 19 fok van, nagyon jól érzem magam.

Szép hüvös hétvégét kivánok mindenkinek.

Reka

Kép Kép
Kép
rekus80

Elfelejtettem, leirni, hogy érzéstelenitöt EDA-t egyiknél sem kaptam észt hiszem, most sem fogok kérni, meg kell egy picit szenvedjünk ezért a babáért igy jobban fogjuk szeretni öket :) Na jó ez csak vicc volt, a szeretet nem ezen fog múlni.

Reka

Kép Kép
Kép
rekus80

Dinuci.
Nem csodálom, hogy drágálod. Mert tényleg sokba került. Én ugyanezt az ágyneműt: csak baldahin nélkül, párna-paplan-fejvédő postával együtt vettem 4500 Ft-ért.
És ugyanúgy vadonatúj. Szerintem a készítőtől vettem...

Ez fiúnak is lánynak is jó. Van rajta lánymaci is :)

Kriszta
Kép
cherryke

Ááááááááá.... egy pelenkázó van! A komód tetején a szoptatóspárna van :wink:

Gyerekszoba
Most végre berendezhettem!!!! Mikor készültek a házunk tervei, két gyerekszoba lett betervezve... eddig olyan "lomos" szobák voltak. Most az egyik végre az eredeti funkcióját töltheti be...

Kri
Konkrétan mit csinált a szülésznő onnantól kezdve, hogy bementetek a szülészetre?
(Látszik, hogy nem szültem még :oops: :wink: )
Nem tudom, hogy kell-e nekem választott szülésznő? Tesz-e olyan dolgot, ami pluszt jelent az átlag ellátáshoz képest...
Beszélgetés: arra ott lesz a férjem... :roll: :oops:
30.hét... az is egy lélektani határ... onnantól kezdve már általában nem szokott nagy gond lenni... a következő cél a 35. hét... onnantól már zöld a lámpa :wink:
Vendég

Szopis párnám nekem is van. Most is használom, ha ülök a hátam mögé teszem, ha alszom, a lábam közé és elől kitámasztom magam, hogy ne forduljak jobban a hasamra, mert az már fáj.

Nagyon jó idő lett, bár a lakásban nem nagyon hűlt még le.

Du aludtunk 2 órát, utána bevágtam egy nagy adag dinnyét. Majd szét durrantam :D

Szülésznő: Nem tudom, én nem ismerek egyet sem és nem is ajánlottak. Bár nem kédeztem még. Legközelebb ha megyek, megkérdem a dokit, hogy bevállal-e szülésileg. Erről még nem beszéltünk.

Kriszta
Kép
cherryke

Sziasztok!
Megpróbálom megint leírni,amit írtam, persze elszállt az egész, mikor végeztem :(
Köszi a felvilágosítást,ez nagyon jól jött,és már nem félek annyira a szüléstől. Így is annyi rosszat hall az ember. Pl a férjem nővére, részletesen elmesélte, neki mennyire problémás szülése volt, na ezek után elég félelmetesnek tűnik az egész.
Rekus: Amit te írtál, az nagyon jó, megpróbálok így állni a dologhoz, hogy a babónak egyszerűbb legyen kijönni, és ezzel segítek neki.
Mók: Nagyon cuki a kislány:)
Lista: Nem rossz ötlet, így is a férjem szerint a babakocsi a legfontosabb,a többi nem érdekes. Pedig szükség van egy csomó dologra. Mennyire nem gondolnak bele a pasik, mi kell egy babának, tény, hogy eddig én sem gondoltam, hogy mennyi minden kell.
EDA: Én nem nagyon szeretném, pont most hallottam egy rossz sztorit ezzel kapcsolatban. Ha más is túl élte,én is túl fogom élni érzéstelenítő nélkül. Remélem magas a fájdalomküszöböm.
Kfmares: Jaj hát szerintem, már este úgy várja az altató zenét, szerintem, ha kihagynám, addig rugdosna, amíg nem tenném a hasamhoz a füllhalgatót :) Így a baba is alszik, és a mama is, mert én is elalszom a zenére.
Kata: Nagyon szuper lett a szoba. Irigyellek.
Én most azt szeretném, ha egy ideig együtt aludnánk a gyerekkel egy szobában, ahogy ismerem magam, eleinte biztos nem fogok aludni, hogy figyeljem a picit, hogy minden rendben van. Godolom, ezzel nem leszek egyedül:)
Védőnő: Én nagyon meg vagyok vele elégedve, munkaidőban bármikor hívhatom, ha valami kérdésem van, és ha hívom, rögtön tudja ki vagyok. Ezek nekem jól esnek, hogy törődik a kismamákkal.
Van hogy inkább őt hívom,mint a nőgyógyászt. Sőt múltkor zt beszéltük, hogy meg próbál felkészíteni a szoptatásra, és a fürdetésre. Már ha ezt lehet. Mert azt halottam, hogy a csecsemősök, nem sokat segítenek a kismamáknak. Nem szeretnék úgy járni mint a sógornőm, hogy egyszer nem szopoizott a gyerek, láttam őt mennyie összetöri a dolog.
Lenne egy kérdés: Nektek bent lesz a szülésen a párotok? Egyszer úgy gondolom, hogy ez lenne a legjobb, hiszen,neki is ugyan úgy része kell lennie a csodában, mint nekem. Szeretném, ha elvágná a köldökzsinort. Ugyan akkor ott van az is, hogy mi van akkor, ha kiábrándul belőlem a szülés miatt. És nem fog vonzó nőként látni, mint előtte. :oops: Vagy csak én lihegem túl a dolgot?
gira06

Sziasztok csajok!

Gyorsan én is bejelentkezem, hogy még élek.
3 héten keresztül a keresztfiaim nyaraltak nálunk, igy nem sok időm maradt semmire.Néha azért olvastalak titeket de irni mer nem volt időm, de mostantól majd. Nálunk minden oké a kisasszony már rendesen mocorog, igaz szerintem ma megérezte ezt a lehűlést és inkább aludt. Szerdán megyek dokihoz, remélem minden oké. A cukrom gondolom jó lett, mert nem hívott,hogy baj van és úgy mondta, ha rossz lesz az eredmény akkor jelentkezik.
Most megpróbálok visszaolvasni és akkor reagálok.

Tünde
btunde

Gira. Nekem bent lesz a párom, ha csak nem külföldön fog zenélni. Sokáig én is úgy gondoltam, hogy engem ne lásson szenvedni, kínlódni... De már látott, úgy hogy tök mindegy :D nem fog belőled kiábrándulni ne aggódj. Valakinek a fejét le kell kiabálni vajúdás alatt, hogy levezesd... És mért ne pont a párod legyen az :D Arról senki sem ír, hogy ott a szülés alatt a kismamák 90%-a megfogadja, hogy Ő soha többet nem szexel, de még pasit sem akar látni... és különben is a pasik tehetnek erről :D Pedig tudjuk, hogy Éva tehet róla az Ő almájával együtt :D

Barátnőm ezt a részét sem hagyta ki :D a férje közbe simogatta fogta a kezét és mondogatta neki, hogy majd veszek egy guminőt, csak ezt szüld meg :D A stoppolásnál a doki humorizált. Megkérdezte apukától mekkorára varrja össze :D Ez az elsőnél volt, a 2. gyerek császáros volt. Most a 3. nem tudja hogy fog a világra jönni, mert elég nagy baba, a barátnőm meg alapban 45 kg.

Kriszta
Kép
cherryke

Sziasztok :) jó reggelt!
kfmares:Örülök,hogy rád is jó hatással lett a történetem!
mivel nem riogatós ezért gondoltam érdemes lehet leírni,nekem is jól esett volna egy ilyen történet akkor! :)
köszi,próbálok vigyázni magamra,de ezt a főzés dolgot nem tudom még mindig hogyan oldjam meg,bár most olyan kellemes hüsi van így én is jól érzem magam!!egész más :) vigyázz magadra te is!

kata_nagyon szép a baba szoba,álom szoba :wink: :)

dinuci:tényleg nem volt olcsó darab,de nagyon szép :wink:
ne legyen lelki furdalásod,nyugodj meg!! :)

Kép

Kép

Évi
iceberg
Budapest

Halihó jóreggelt!

Megjött a jo kis hűvös idő Gondolom mindenki örül neki valmailyen szinten :-)Hogy vagytok? Mi azthiszem kimegyünk a piacra gyorsan, van egy osztrák pasi és olcso mosoporokat kávét meg egyebet árul, megéri nála vásárolni. Már feltettem a sültcsirkét meg a husilevest is

Iceberg: hát rám is nyugatató hatással volt, de én egészen más dolgoktól parázok amit le se irok...

Cherryke: guminő hát én valahogy nem tudom. Azért a szülés után nem mondanék le a szexről. Amugy én apás szülésről azt hallottam hogy van hogy egy éeltre megundorodik a férfi a nőtől. Erre csak az volt a válaszom hogy akkor nem is szereti! Nem igaz? Amugy az ágynemű árátol most hogy mondod mégjobban el vagyok ájulva :-( wáááááááááá. Most aztán mérges vagyok :-D Mindegy veszett már több is majd besporolom máson.

Kata: jaja Beszélgetni legjobb partner ilyenkor a párunk, de ha nem lehet jelen nagyon jo megoldás egy szülésznő. Már értem a 2 komod témát! A hintaszék is nagyon tetszik, biztosan nagyon kényelmes!

Rekus: jo hogy leirtad te is. Örülök neki, mert azért te is megnyugtattál minket :-)

Gira: tegnap elfelejettem megkérdezni az EDA-val kapcsolatban valamit. Az nem olyan hogy nagy a kockázata a gerincbénulásnak? Most ez lehet furán hangzik de én ezt hallottam és valahogy nem mertném kérni Amugy énis csak azt tudom mondani ne aggodj. Ha a párod szeret akkor nincs min agyalni. Szeretni is fog nőként is!!!

Mennem kell mert már zaklatnak mikor indulunk :-) Csakk nehogy elkapjon egy eső mert nagyon ugy néz ki hogy megint log a lába. Majd délután benézek kellemes vasárnapot addigis.

dinuci01

Cherryke: Igazad van, majd előre bocsánatot kérek tőle, ha olyat vágok a fejéhez :oops: Meggyőzetetek,de azért mi van ha a papa elájul, vagy nem bírja nézni a fájdalmat, na akkor ki fog nekem segíteni, vagy kit szídhatok :D Más nem engednék be a szülőszobába, ez olyan intim dolog, és elég szégyenlős is vagyok.
Én sem szeretnék lemondani a sexről, így is már elvonási tüneteim vannak :oops:
Dinuci: Ebben a vonzalom dologban igazad van. Akkor nem aggódom emiatt sem. EDA: Én is ezt hallottam, ezért is félek, ha egy milimétert hibáznak, már ott a baj, vagy ha sok fájdalomcsillapítót kapsz, abból is komplikáció lehet. Szal inkább edzem magam a fájdalomra, azért nem verem össze magam :)
gira06

A beszélgetésnél arra gondoltam, ha valami gondom van és szakmai jellegű azt vele jobban meg tudom beszélni, a párom nem ért hozzá. :lol: :lol: Amikor elkezdett szivárogni a magzatvíz és éjfél volt akkor valahogy könnyebb volt felhívni a szülésznőt és tanácsot kérni mint egy dokit háborgatni. Először szülőként bizonytalan voltam. Mindenhol azt hallottam, hogy mindent elöntött a víz, nálam éppen csak folyott egy kicsit, de azért mert a baba feje elzárta az úját.

Attól, hogy az apuka látja szenvedni a kismamát inkább tisztelnie kellene, nem eltávolodni. Nagyon remélem most is bent tud lenni a férjem, Brigire elvileg majd a nagyi vigyáz. Az, hogy mással szüljek ne a férjemmel nekem sem fordult meg a fejemben. Nekem az is furcsa lenne ha az anyukám jönne be. :roll:

Kriszta
Kép

Kép

Kép
kri07

Dinuci: ezek a beszólások a szülőszobán tök természetesek. Minden filmben és dokufilmben, ahol szülnek, ott vannak.

Kriszta
Kép
cherryke

Meleget akarok!!!!!!
Nem szeretem az egésznapos esőt :cry: :cry: :cry: ű
Fel se keltem ma az ágyből :?

Gira
Sztorikat nem kell meghallani!!!!!
Inkább gondolj arra, hogy hány és hány baba születik orvosi beavatkozás nélkül is egészségesen!!!!!!
Az már régen rossz, ha attól ábrándul ki valakiből a párja, mert látta a szülést!!!! Ott alapvető problémák vannak a párkapcsolatban!
Nálunk természetes, hogy ott lesz a szülésnél a párom! Ha a lombikokat együtt csináltuk végig, akkor a végeredményről se maradjon le!
(hálószobánkban is lesz egy ágya Noelnek! :wink: )

Cherryke
Mit zenél a párod?

Dinuci
Olyan nincs, hogy apuka ne legyen ott velem szülésnél!!!!!
Hintaszék nagyon jó!!!!! Már most jó beleülni, ott olvasni :wink:
Vendég

Kata: Rockabillyt játszanak. The Prison Band. Voltak az rtl-en is és a M1-en is.
http://www.prisonband.com/kezd.html
Nézd meg, ha van kedved.

Kriszta
Kép
cherryke

Sziasztok!

Lillával köszönjük a dicséreteket!!! :lol:
A nővérem is mondta miután csalódott voltam az ultrahangban, hogy "jé nem mondták, csak minden 10. baba mutatja meg a pofiját".
Na köszi, sejthetitek hogy ilyet nem közöltek...... :?

Kata1002!
Szuper Noel szobája, én is örülnék ha hasonló összejönne.
Az építkezés igazából hozzáépítést jelent, a verandánk helyére kerülne egy plussz szoba, és egy kis előtér.....Majd meglátjuk.
A mi szobánkat festeni, és parkettázni kéne + konyha festése, és mosogató beépítése.....
:roll:

Az én párom eleinte gondolkodott azon hogy benn legyen-e a szülésnél?! Számomra elképzelhetetlen hogy egyedül legyek, főleg a tizen órás vajúdások alatt....Már benn szeretne lenni.
De én azt olvastam hogy nem szabad erőltetni ha nem akarnak . És olyat is olvastam hogy valaki tényleg kiábrándult a nőből a szülés miatt. De szerintem a szülés élménye tiszteletet kell hogy keltsen minden apukában, és hiszek benne hogy a babával is szorosabb viszonyt alakít ki.....

Aki betöltötte,annak boldog 30. hetet!!!!! :D
Ez mérföldkő......

Kép
mók

Jóreggelt Mindenkinek!

Vártuk a lehülést a nagy meleg után, de most már szerintem elég belőle, Kata, látom neked sem tetszik :)

Kata: baba szoba nagyon rendben van!!! CSodaszép!

Gira: nálunk a szülőszobán munkamegosztás lesz, mivel párom nem ajánlotta fel önként , hogy bent szeretne lenni, ebből gondoltam, hogy nem szeretne, ezért a lényegnél nem ő lesz bent, hanem a családom talán egyetlen higadt tagja , a NŐVÉREM!! :) Anyum túl hiszti meg aggódós és a nővérem azért a fontos helyzetekben nyugi tud maradni, én is ilyen vagyok, csak ha éppen mindenem fáj, nem biztos, hogy a legjobb formámat hozom :) Mondjuk dokimat erről a helycserés támadásról még nem kérdeztem, de holnap megyek hozzá majd akkor :)

Dinuci: nem csodálom, hogy nem sok türelmed van, azért akit a hideg - meleg változás megvisel, az azért babával a pocakban meg kint egy kicsivel gondolom sokkal nehezebben viseli

Cherryke: dejó, ez jó zene, voltam egyszer egy ilyen kocsmában, Kalocsán, és nagyon tetszett a zene, csak még a táncival van kis gondom, nekik jobban ment :)

Mók: igen ez a 4D azért lutri, van akinek arra fordul, másoknak nem... pedig ember lánya hogy várja amikor odakerül hogy na kis csöpség, ide nézz, anyura meg apura :)

Guminős történet nagyon tetszett :)

Rekus: jó hogy te is leírtad a történetedet, ebből is lehet azért tanulni :)

Kis Gergőm mint egy tornász olyanokat mozog bent, néha azt érzem két irányba kinyújtja magát, mert a pocim két részre húzódik :)

lehet már kicsi a hely odabent?

Kép Kép

KépKép

Kép

Kép Kép
kfmares

Kata, szuper a gyerekszoba, főleg, hogy már minden apróság is megvan! Teljesen elképedtem a fotókat látva, mennyi mindnt beszereztetek!! Jó érzés lehet, most már csak pihentek, és várjátok Noelt!

Tőled is, és a többi lakásfelújítótól is kérdezem, hogy a falfesték mennyire ártalmas terhesség alatt? Mi is festenénk augusztusban (csak falat, mázolás nem lesz), és azt olvastam, bizonyos festékek pár hónapig formaldehidet párologtatnak, ami nem túl egészséges. Ti milyet választottatok?

Jó volt olvasni a szüléstörténeteket! Bennem néha nagyon nagy szorongás van, gondolom az első szülés előtt állók átérzik ezt :? De próbálom áthangolni magam, hogy pozitívan éljem meg. Epidurálról nem akarok előre dönteni, ha kibírom nélküle, jó, de ki tudja... Barátnőim, akik kaptak, nem bánták meg, azt mondták, teljesen át tudták így is élni, tudtak nyomni, csak épp nem fájt.

Szülésznő-választásról talán érdemes az orvost megkérdezni. Nekem dolgozik egy jó barátom a Jánosban, ahol szülni fogok, és azt mondta, ott mindegyik szülésznő jó, nem kell külön felkérni senkit, mert nagyon melléfogni nem tudok.

Nekem is bejön a férjem a szülésre. Látom rajta, hogy kicsit aggódik miatta, de nagyon szeretne ott lenni. Én is bocsánatot kértem már előre tőle, mert amúgy is elég érzékeny, ebben a helyzetben meg nem kéne megsértődnie, ha csúnyákat mondok majd :wink:

Iceberg, lehet, hogy összefutunk majd a kórházban? :wink:

lynnn

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: