[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/session.php on line 1627: Undefined array key "is_developer"
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4773: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3857)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4775: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3857)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4776: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3857)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4777: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3857)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4782: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3857)
2011 februári babák - Babanet.hu
Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Végre elkészült a vérvétel vizelet és Ekg eredményeim. A vérképpel minden rendben kivétel a lyphocyta és a eosinophil szám alacson. az érték határ alatt vannak, de a doki azt mondta hogy az nem baj főleg ha még hányok. A többi tökéletes lett. Ez EKG is. Nekem csináltatni kellett vércsoport meghatározást is és huuurá 0 Rh + vagyok ami tök jó mert mindenkinek tudok adni, és a páromék meg bátyjám is azok szóval van kitől kapni is.
Jövő héten Uh. Talán hétfőn még nem tudom mikor rendel idén.

Bocsi már nem tudom kiírta a kellemetlen Uh-t, de ezzel kapcsolatban megemlíteném az utolsó hónapban kiírt vizsgálatot, amikor a babamozgását nézik. Az elsőnél nem is volt bajom (mármint Boginál) kedves volt a nő a Dél Pestiben, de a 2. alkalommal legalább 3x rázta meg a gyereket azzal a "villanóbottal" és majdnem elküldtem a kurva anyjába hogy ne rázza már meg a 220 szal a gyereket. Ráadásul utána meg már nem akart megállni, szóval ott töltöttem több mint fél órát és közölte hogy vastag a hasam mert mindig elmegy a szívhang. Nem az hogy a gyerek menekült a kütyük elöl mert állandóan bökdösött az a kurva. Ráadásul úgy belekönyökölt a hasamba hogy arrébb tessékelje Bogit hogy majdnem visszakapta. :twisted: :evil:
Na mindegy

Napvirág: Én Gravidát szedtem Bogival is és most is azt szedek, de mivel elég sok zöldséget és gyümit eszem nem naponta hanem kb 2 naponta. Nekem is ajánlották a femibiont de amikor megláttam hogy 3szoros áron van akkor azt mondtam hogy ennyi pénzért sem fogja felnevelni helyettem, szerintem nem tud sokkat többet ha egyáltalán.

Lilianyuci: Üdv a csapatban. Mármint itt is meg a mienkben is. Mivel Littlebabyvel is 2008 augusztusában szültünk 2 hét a korkülönbség a lányaink között. hihihi

Mannogab. A csecsemősök hogy is mondjam tették a dolgukat. Nem volt semmi különös. Nekem az nem tetszik a délpestiben hogy bármi bajod van a gyereket nem lehet leadni a csecsemősöknek. és nem ütik a gyereket de nem bánnak kestyüs kézzel velük. LEgalább is egyszer kihúzta Bogit a kocsiról és pólya eldölt és beverte a fejét a kocsiba. Aztán ahelyett hogy odaadta volna ő puszilgatta az én lányomat. De ez volt az egyetlen ami kiborított. Végül is ez csak egy kórház.

Pöcök: Hát igen szemétség különben hogy az apáknak nem jár egy kis kedvezmény hogy az UH-kra el tudjon jönni mert így majdnem az egész varázsból kimaradnak/nának. Hál istennek a férjem és én is úgy alakítjuk a adolgokat hogy Boginál is minden UH-n ott volt és Remélem ez most is így lesz.

Ani983: Szerintem is a babád okozza a "jó" kis éjszakáidat. Mivel én augusztusban szültem és jó nagy melegben tudom hogy nem feltétlenül amiatt vannak a rémálmok. Bogival úgy aludtam mint a bunda és a 8 hónapig a kedvenc pózomba hason is tudtam aludni. Most (remélhetőleg )Barnabással más most nem tudok hason aludni és olyan éjszakáim vannak hogy reggel ki kel pihennem az alvást hi.

Nem tudom ki hogy van vele de a mostani terhességemnél megörülök annyira fájnak a mellbimbóim. Már kezdettől. Furi

Mieza: Ugyan én még 2 nappal a szülésem előtt sem tudtam hogy lányom lesz mert nem mutatta magát, ismerek olyan embert akinek megmutatta a baba mije van.

Kép
Kép
kacsamama
 
 


Kacsamama: Barnabás? Akkor beírhatom? :)
mieza
 
 


Mieza
Jajj, én is inkább elhagynám Európát ha nyaralásról van szó, de irdatlan sok pénz. India engem is nagyon vonz, a páromat nem. Meg Nepálba egyszer, ha nyerünk a lottón, biztos eljutunk.
Aztán még néhány hely, ahova szeretnék eljutni: Amerika Yellowstone Nemzeti Park. Kanada se lenne rossz.
Sajnálom a kutyusodat, jobbulást neki!

Kacsamama
Regi is kapott abból a "220-as" dologból, állítólag delfinriasztó. Na kit érdekel, de az én gyerekem nem delfin, és nem kell riasztani.
Egyébként ő is nagyott ugrott, nem biztos hogy jót tehet a babának ha hirtelen így ráijjesztenek. Többet nem engedem az tuti.

Nem tudom már ki írta, de lehet hogy 12 hetesen megmutatja magát, de inkább csak a fiúk. Nővéremnél így volt. És mindezt már 2d-n látták.

Tegnap én is voltam EKG-n. A vérvétel már hétfőn meg volt. De az eredmény csak a 15. héten lesz meg.
Én -2 kg-nál tartok. Ez a melegnek tudható be, mivel ilyenkor inkább csak folyadék, meg gyümölcs ami megy nálam. Főtt ételből csak feleannyit, vagy még kevesebbet eszek.
Úgyhogy most 56 vagyok a 170 centimhez. De majd biztos beindul a hízás is. Reginél már a 14-15 héten kezdett nőni a hasam.
Vendég
 

 
 

Sziasztok! Nagyon várom már a hidegfrontot...:-)))

Mieza, örülök, hogy minden rendben! Szíria, India, fantasztikus úticélok!
Nyugi, nem lettél gonosz, csak érzelmileg át vagyunk kódolva. Én akkor tojtam be, amikor egy öregasszony belekönyökölt furakodás közben a buszon a hasamba és erős késztetést éreztem, hogy addig püföljem az ernyőmmel, amíg mozog. Ez most így tök durván hangzik, de ez volt a helyzet. Egyébként ebből senki nem vett észre semmit,mert nyugodtan utaztam tovább, csak én ijedtem meg, mert én is egy békés, nyugodt ember vagyok, nem egy agresszív kismalac, én még a bogarat is kiviszem papíron a lakásból:-)

Ha esetleg valaki akar még spórolni a kombinált teszten, a védőnőm felhívta a figyelmem, hogy a www.sejtbank.hu weboldalon található telszámokon hívjam fel a sejtbankot, mert a listájukon szereplő kórházakba járó/tartozó anyukáknak megcsinálják tök ingyen a kombinált szűrést ha viszel 12. heti genetikia uh leletet a várandósgondozási akciójuk keretében.
Nekem is ők fogják levenni:-) (Ja, és nem kötelez semmire, nem kell köldökvérlevételre befizetni vagy hasonlók:-))))

Brita, delfinriasztó?! Hogy kapnák be:((( én se engedem többet, hogy a villámló bottal böködjenek, az tuti!

Kép
Kép
nalla
 
 


Mieza: Sajnos még nem biztos a Barnabás de már sokan rám szoltak hogy ne ketteskézzem mert az személytelen. Szóval ezért Barnabás.

Kép
Kép
kacsamama
 
 


Sziasztok!

Szeretnék csatlakozni hozzátok, ha lehetséges! Már néhány napja olvaslak Titeket, de a 12. heti uh-ig nem akartam írni! De ma megvolt az ultrahang, minden rendben van! :lol:

Második gyerkőcünket várjuk, Beni 2008. 04. 22-én született, a kistesót 2011. 02.11-re várjuk! Csak jövő héten lett volna esedékes a 12.heti uh, de mivel a dokim jövő héten szabim van, így ma este voltam! A Szent Imre kórházban fogunk szülni!

Igyekszem gyakran jönni, ahogy a munkám és Beni engedi.

Ja, a táblázathoz még küldenék annyi adatot, hogy 27 éves vagyok és Pesten lakunk! Névötletünk még nincs! :roll:

Kép

Kép

Beni és Dorka életének fontosabb eseményei: http://beni-baba.blogspot.com
zorroné
 
 


Sziasztok Kismamik!!

Hát tegnap úgy kifáradtam, h csak olvasni volt erőm Titeket! De annak is örültem, mert láttam h jó sokat írtatok!!
Csütörtök este Apa elment egy ismerőssel a nagybani piacra és hozott 10kg nektarint és 10kg padlizsánt. Na én mind a 20kg-t megcsináltam tegnap, a nektarint feldaraboltam és mélyhűtőbe raktam, a padlizsánokat lesütöttem és előkészítettem pástétomnak a mélyhűtőbe szintén, de ebben már a barátnőm is segített, viszont még így is 15:15re lettünk kész.
Este hulla voltam, olyan fáradtnak éreztem magam, h mikor este apa hazaért én már bizony elpityeredtem, mert alig álltam a lábamon, na és mindezek mellett Lili egész nap ott sertepertélt meg alkalmatlankodott mellettem.

Ma egész jó napunk volt, Lili sem volt hisztis, és a hűvös miatt én istenien éreztem
magam, nem volt szédülés nem volt hőhullám, szóval fantasztikus.

Mieza!
Gratula az uh-hoz! Szuper h láttad a pici szívét, az olyan csodás pillanat mikor látod a kis szívét és hallod is!! -persze ha olyan a doki gépe h ki lehet hangosítani a szívdobogást. Humánus trükk h ne aludjon, az uh előtt egyél csokit, pl fél tábla milka az jót szokott tenni, ill. ha egy picit megringatod oldalra a hasad, - bár ez inkább már nagypocaknál működik jobban de a csokis szerintem beválik.
Azt h milyen nemű általában a 16.héttől lehet megállapítani, előtte max tippelnek.
És köszönöm most már jól vagyok, tényleg Littlebaby szólt h elég és ne tovább!!
Örülök h nem lett semmi baj, és még egy ilyet nem csinálok!!

Lillanyuci!
Üdv. köztünk, jó h jöttél, szépen növöget a kismami topicunk!

Zorroné!
Téged is üdvözöllek, gratula Benihez és a mostani babóhoz is, h már túl vagy a 12.heti uh-n.


Na csajok lépek, mert kihasználom a hűvöset és még próbálok pihenni.

szép és kellemes éjszakát!

Üdv. Littlebaby

Kép

Kép
littlebaby
 
 


Sziasztok!

Ma voltam 12.hetes UH-n. minden megfelelő méretű, szív jó, négy végtag látható.

Eddig semmi bajom nem volt, de ma délután találkoztam a rókakomával elég normáis mennyiségben :x
Lehet én ezután leszek hányós? Létezik ilyen?
Eléggé megviselt mert életem eddig ha kétszer rókáztam. Egész nap nincs belőlem semmi.

Na megyek mert nem vagyok a toppon :evil:

Kép

Kép
mannogab
 
 


Sziasztok!

Littlebaby: nem semmi, hogy mennyit dolgoztál, nem csoda, hogy elfáradtál. Ez a hűvös tényleg jól jött, én azt sem bánom, hogy most esik, de legalább éjszaka jól alszunk! Beni is reggel fél 10-ig durmolt, pedig max. 8-ig szokott!

Mannogab: szerintem mi "ismerjük" egymást a 2008 április-májusi babák topikból... Örülök, hogy minden oké volt az uh-on!
Benivel én nagyon rosszul voltam, 6 hétig hánytam kb. a 13. hétig.
Beni tesóval csak hányingerem volt/van, illetve néha szédülök az alacsony vérnyomásom miatt! Viszont az uh napján én is hánytam, egy boltban lettem rosszul a pénztárban sorbanállás közben! Nekem az jutott eszembe, hogy ez lehet, hogy csak az uh miatti stressz volt! Remélem most már jobban vagy!

A csoki szerintem is jó arra, hogy ne aludjon a babó + nekem a séta is bevált! Most az uh előtt kb. 15 percet sétáltam és olyan élénk volt a babó, hogy folyton elugrált, amikor szívhangot akartunk nézni... :D

Kép

Kép

Beni és Dorka életének fontosabb eseményei: http://beni-baba.blogspot.com
zorroné
 
 


Mieza
Csak most olvastam el részletesen a hozzászólásod...kicsit szétszórt vagyok :)
Nálatok előre megmondja a doki, hogy mennyit zsét pengess a szülés után :shock: .
Magánklinikára jársz? Vagy miért kell ezt az elején tisztázni. A központi kórházakban hálapénz van egyellőre, és az illik nem megszabni. Én adtam a dokimnak rendesen, de azt hadd döntsem el én, a szülés után, hogy mennyit is volt ott, milyen komplikációk voltak, és az azt követő napokban rám nézett-e, és majd a varratszedés után nyomom a kezébe a borítékot. Szerintem ez így korrekt.
Egyébként nálunk volt erre egy jó példa. Szülés-gyerekágyas időszak után a kórházból távozva az anyuka megkereste az orvosát, és egy szép csomaggal (pia, desszert stb) lepte meg. Az orvos felháborodott, hogy ő megmondta 60 ezer forintot kér, nem kell a csomag. Erre azt mondták, jó rendben és távoztak. A csomagban egy boríték volt 60 ezer forinttal.

Zorróné
Üdv itt! Bocsi, nem látom jól az avatarképed, a hátadon a gyerkőc van? Mi is eljártunk télen síelni. Én mondjuk snowboardozok, a párom mindkettőt. Kislányunk pedig egyellőre csak síel.
Jó a blogod :)
Gratulálok az uh eredményért. Én szerdán megyek, pont a betöltött 12. héten. De ez csak a menzesz szerint van így, valójában lehet már 3-4 napos előrehaladás, mivel a doki is mindig nagyobbnak látta a méhem a két vizsgálatkor.
Már nagyon várom, szeretnék én is végre kicsit megnyugodni, látni hogy minden rendben van.

Mannogab
Csak a hormonátállás miatt lehet rókakoma, ha eddig nem volt. Ez a 12-14 hét között történik, valaki nem érzi meg, valakinek pedig egy csomó tünetet produkál.
Egyébként nekem az 5. héttől voltak rosszulléteim a 9. hétig nagyon erősödtek, aztán a 10 héten már kezdtem jobban lenni, most meg pár napja megint nagyon előjött. Szóval remélem a 14. hétre elmúlik, Reginél így volt.
Vendég
 


mieza!
Nekem nem lesz 12 hetes uh, mert kromoszóma vizsgálat lesz. De holnap megyek a dokihoz, azért rákérdezek. Tök jó lenne, nagyon izgis lehet az ujjszámolgatás meg ilyenek! :)
Tegnap családi kajálás volt a szülőknél. Anyósom meg is jegyezte, hogy tele vagyok negatív megjegyzésekkel meg gondolatokkal. Pedig én észre sem vettem. :S Akkor ha már nálad is van hasonló rá lehet fogni a terhességre, azerintem ;)
Végülis nem vettem Femibiont, Ladeevit terhesvitamint kezdtem el. Ennek volt a legszimpibb az összetétele. És persze az ára sincs az egekben.

kacsamama!
Grat, hogy túl vagy a vizsgálatokon és minden rendben van! :)
Érdekes ez a ketteske dolog. Nálunk sincs konkrétan nevezve (1.nem tudjuk milyen enmű lesz, 2.Név ötletünk is hiányos). Úgy hívjuk, ami épp eszünkbe jut a Kölöktől elkezdve a pocaklakóig minden szokott lenni. :)

zorroné!
Üdv a csapatban és gratula,hogy sikeresen túl vagy a 12 heti uh-n! :) Milyen volt látni a csöppséget ennyire alaposan? :)

littlebaby!
Hűha! Nem semmi napod lehetett! :shock: Vigyázz ám magadra,nehogy valami baj legyen!

mannogab!
Neked is gratula az uh-hoz! :)
Jobban vagy már?


brita80!
Irigykedem a -2 kg miatt ;)


Most egy hülye kérdés jön. Ha én nem magándokihoz járok meg kell kérni,hogy vállalja el a szülést? Én pl. már nagyon régóta ehhez a dokihoz járok, ő kezelt, hogy legyen baba. Így is meg kell kérdezni,vagy ez így egyértelmű?

Met újrakezdés 2011.10.13

KépKép

Kép
napvirág
 
 


Sziasztok.

Először is mielőtt elfelejtem üdvözlöm az újakat közöttünk, és mindenkinek gratula az eredményekhez és az uh-hoz.

Tegnap délután hazaérkeztünk hulla fáradtan. Elkezdtem vissza olvasni, de képtelen voltam koncentrálni, úgyhogy nem is tudok "név szerint" reagálni mindenre. :oops:
Szerintem ebbe a pár napba híztam vagy 3 kilót annyit ettünk. Pénteken voltunk termál fürdős strandon, de nem esett jól :( de nem tudom, hogy a meleg víz (36°C és kb 40°C) vagy a hidegebb víz (28-30°C) miatt fájdult meg a hasam, és este is úgy fájt, mintha felfáztam volna. :( Remélem azért minden rendben a pocaklakóval. Várom már a 4-ét, hogy lássuk megint.

Napvirág:Szerintem kérdezd meg a dokidat,hogy vállalja e a szülést (gondolom terhesgondozásra is hozzá jársz)

Szép napot mindenkinek.

Kép
ekriszta
 
 


Sziasztok!

Brita:igen, hátihordózóval síelek Benivel az avatar képen. Először 8 hónaposos korában síeltem vele így, utoljára meg idén februárban! Remélem idén már megtanul magától! :D
Sok-sok évig versenyszerűen síeltem régen, így alap volt, hogy jön velünk síelni és nemcsak babakocsiból szemléli az eseményeket... :lol: Amíg kicsi volt, kendőben kötöttem föl előre, később pedig hátihordozóval vittem! Hozzá van szokva a hordozáshoz, mert rengeteget kirándulunk is így! Pontosabban most már nem, mert terhesen kicsit nehéz lenne azért még az ő 13 kilóját is cipelni... :roll:
Kislányod mikor tanult meg síelni?
Drukkolok az uh-hoz, a szerda már mindjárt itt van!

Napvirág: negatív megjegyzések, gondolatok, hú hát én is tele vagyok velük... tuti a terhesség miatt, Benivel ugyanez volt! De ugyanakkor gyakran változik is a hangulatom, néha azon kapom magam, hogy tök szupi minden,aztán megint jön a negatív hullám... :roll:
Az uh szuper, utána nagyon fel voltam dobva! Beninél a 12. héten szinte semmit nem láttunk az uh-n, ez viszont most nagyon jó volt! Kezecskék, lábacskák, ujjacskák, minden jól látszódott! És állati fura, hogy milyen aktív tud lenni egy pár centis baba is...
Szerintem a magándokidnál is érdemes rákérdezni, hogy vállalja-e a szülést! Már csak azért is, hogy pl. nincs-e a kiírt időpontban szabadságon vagy ilyesmi...

Ekriszta: szerintem a melegebb viz okozta a gondot, a 28-30 fokos azt simán ajánlják terhesen, a nagyon meleg viszont úgy tudom nem annyira jó! Remélem mostmár jól vagy!

Kép

Kép

Beni és Dorka életének fontosabb eseményei: http://beni-baba.blogspot.com
zorroné
 
 


Sziasztok!

Örülök az újonnan jövőknek!Üdv mindenkit köztünk.
Engem mindenki mással riogat rosszullétileg.Valaki azt mondja csak a 12 hétig lesz van aki azt mondja 16 hétig míg meg mozdul a baba.De a baba nem mozog már?De akkor vajon miért mondták ezt?
Én most a vitaminokkal vagyok bajba,hogy melyiket szedjem,mert eddig femibiont szedtem de most elfogyott és nem tudom hogy váltsak e.Többen azt írtátok hogy mást szedtek.
Látom azért aktívak vagytok,nem hagyjátok el magatokat.Az jó.Én is próbálok napjába többet sétálni kutyusommal.Neki is jó és nekem se árt.
Mindenkinek pocakosodást kívánok!

Kép
pöcök24
Dunakeszi
 
 


Sziasztok!

Hosszú idő után tegnap éjszaka aludtam jól.Végre nekem kedvez ez az időjárás!:)

Üdvözlöm az új kismamákat!

Én sem kérdeztem még meg a dokimat hogy vállalja e a szülést.úgy gondoltam majd a 18.ik héten találkozom vele és akkor rákérdezek.sztem addig ráér,én biztosan őt szeretném,mert minden téren megfelelt eddig az elvárásaimnak.:)
II-es Női klinikán fogok szülni,mert a ott dolgozik az orvosom.
Mit hallottatok erről a korházról?
én semmit sem,így attól egy kicsit félek.:(
A Kútvölgyiben szerettem volna,mert eddig ott dolgozott,de sajnos már nem állami intézmény,ezért ő is eljött onnan.

Nálam elmultak a rosszullétek és nagyon kívános sem vagyok,de remélem ez normális,nem parázom rajta!
Képzeljétek nézegettem kismama nadrágokat,mert sztem 1 hónap mulva már azt kellene felvennem.így is határesetek az eddigi nadrágjaim.:) a lényeg amit írni szeretnék hogy a varrónőm átalakítja az eddigi farmerjeimet,így csak max:4 ezer lesz,egy nadrág.és ha nem kell már vissza is tudja bontani.

ekriszta.sztem is a meleg víz a gond okozója,próbálj pihenni,és biztosan jobb lesz.

Zorróné-bátor vagy a síeléssel kapcsolatban.én akkor sem merném a hátamon vinni a picit ha profi lennék.hisz bármikor eleshet az ember.....viszont az szeretném hogy tanuljon majd meg síelni.:)

brita80-nem semmi story amit az orvosról meséltél.

mannogab-gratula!

Kép
ani983
 
 


Sziasztok!

Nem vagyok babonás, de úgy gondoltam csak akkor írok, ha már túl vagyunk a "bizonytalanon"
Én kb február 16-ra várom a bébimet. . . fura ezt így leírni, szülőkön kívül senkinek se mondtuk még el, ezzel hogy leírom, már olyan valóságossá válik.
Örömmel olvasom, hogy jó sokan vagyunk. . .
Kiváncsi vagyok ki hogy éli meg, kinek nőtt már a pocija, és kire milyen vizsgálatok várnak mostanában.
Nekünk első babánk. . . második hónapban jött össze. . sok rosszat hallok körülöttem, szóval kész csodaként élem meg, ezt a gyorsaságot.
Mindenkinek jó babavárást, és örülök, hogy írhatok :-)))

Kép
Kép
judysz
 
 


Sziasztok kismamik!

Én is üdvözlöm az újakat!
Megjöttem az első ultrahangról ami elméletileg a 12-heti.De azt mondták hogy én a betöltött 13.-ban vagyok.Mert a picurkám mérete 67mm.Amúgy a második kisfiam ebben az időben,72mm volt.Szóval meg sem vagyok lepődve :lol:
Át is javították a kiírt időpontot ami februárt 9 volt,most már január 31-re vagyok kiírva.De azért maradhatok veletek ugye? :wink:

mieza

Légyszike írd át a kiírt időpontot és a következő ultrahangot,a 20 heti.Mármint írd be azt is a táblácskába.Szeptember 17.-én megyek majd.

Nagyon jó volt látni,és meg is nyugodtam egy kicsit.

Szép napot nektek!

Kép
Kép
Kép
reni78
 
 
 
 


Fel akartam tenni a képet,amit kaptunk,de ez itt egy f.s!Ennél már jobban nem tudom lekicsinyíteni.Sehogy nem fogadja el.Nagyon mérges vagyok :evil:

Kép
Kép
Kép
reni78
 
 
 
 


ekriszta!
Szerintem is a meleg termál víz miatt fájt a hasad. Tudsz pihenni? Az biztos sokat segítene, ha még fáj.

pöcök24!
A babák már most is mozognak,csak még picik és nem érezzük, csak ha nőnek még. tök fura ez az aktivitás dolog nálam. Van olyan nap,amikor teljesen fel vagyok pörögve,mindent megcsinálnék, van amikor még a lépés is nehezemre esik. Ja,és egyik pillanatról a másikra elmúlik a pezsgés, hirtelen elfáradok. Tiszta furcsa! :)

ani983!
De jó,hogy van egy ilyen varrónő ismerősöd! :) Én valamelyik nap azon gondolkoztam,hogy mi lesz télen,mert minden kabátom szűk szabású.....mint az összes ruhám szinte....

judysz!
Üdv köztünk! :) Tök jó,hogy még az utolsó napokban is "szaporodunk"! :) Én nagyon szeretek itt lenni,mert ha valami új dolgot érzek kiderül,hogy ez nem az én dilim,hanem más is ezt érzi a hormonok miatt és ez nagyon megnyugtató. :)

reni78!
De jó, hogy neked is megvolt az uh! Meg ne próbálj itt hagyni minket! Te már hozzánk tartozol! :) Nem adunk másik kismami táborba! :) A tüneteid mindig hasonlóak voltak, úgyhogy sokkal nem lehetsz előttünk. :)

Met újrakezdés 2011.10.13

KépKép

Kép
napvirág
 
 


Szia napvirág...
köszönöm a meleg üdvözlést :D

alig vártam már hogy csatlakozhassam :D
nekem a dokim azt mondta a 9 és 10 hét a legkritikusabb, mert manapság nem elvetélnek a nők, hanem nem növexik tovább a babájuk, úgyhogy mondanom sem kell mekkora kő esett le a szívemről. voltam 8,9 és 10 heti UH, növekedett volt szívhang, minden ok volt. Most intézem a kismama könyvet, Nektek már van?
aug 11-n megyek genetikai vizsgálatra, ha az rendben van kürtölöm világgá :D
legközelebb betöltött 16. hetesen kell mennem vérvételre.

Nektek milyen vizsgálatok vannak előirányozva?

Cupppp

Kép
Kép
judysz
 
 


Sziasztok.

Köszönöm a törődést :) már jobban vagyok, próbálok pihenni.

Reni: gratula az "óriás" babuhoz :) eszedbe ne jusson itt hagyni minket.

judysz: Üdv köztünk.

Kép
ekriszta
 
 


köszi ekriszta :-)
látom 2 nap különbség van köztünk, azaz babáink között :D

Kép
Kép
judysz
 
 


Dehogy jut eszembe itt hagyni benneteket!
Csak viccből írtam :D
Köszönöm a gratulációt,és hogy itt akartok tudni engem is.Én jól érzem itt magam,amúgy is.Jó kis csapat vagyunk ,de ezt már sokszor írtam! :wink:
Mindenkinek,nagyon szép estét,és akinek most lesz még uh-ja,vagy valamilyen vizsgálata,nagyon sok sikert hozzá.Én szorítok!!!
Mindenki pihenjen sokat,és ne erőltesse meg magát.

Kép
Kép
Kép
reni78
 
 
 
 


Sziasztok!

Pöcök: rosszullét szerintem teljesen egyénfüggő! Sőt, én vagyok rá az egyik élő példa, hogy nem is egyénfüggő, hanem minden terhesség más! :roll:
Benivel olyan rosszul voltam és annyit hánytam, hogy még infúziót is kaptam! Most ehhez képest semmi bajom!
Vitaminban sajna nem tudok segíteni, én nem szedek csak folsavat, dokimmal együtt nem vagyunk vitamin pártiak.

Ani: síelésnél én inkább a többi (felelőtlen) síelőtől félek (ezért főleg elő és utószezonban megyünk, amikor kevesen vannak), semmint attól, hogy elesnék! Persze csak nagyon lassan síelek vele, száguldozni egyedül szoktam... :lol:
Szerintem az telejsen normális, hogy 12. hétre elmúltak a rosszulléteid...
II-es Női Klinikáról nem sokat tudok, csak annyit, hogy egy ismerősöm szült ott 2 éve és meg volt elgedve mindennel, leszámítva, hogy kicsit nagy volt a zsúfoltság, bár asszem ez mostanában minden szülészeten így van, főlg ha esetleg front is van!

Judysz: üdv. itt, gratula, hogy ilyen hamar összejött a babó!

Reni: gratula a nagy bébidhez! :lol:

Kép

Kép

Beni és Dorka életének fontosabb eseményei: http://beni-baba.blogspot.com
zorroné
 
 


Szia Zorroné: köszönöm szépen, gyönyrködöm a képen ami a neved mellett van... lehet én is bevállalom így majd :D csak a sok őrült... de ennyi erővel autóba se mernék ülni :D:D

Én azt hallottam, hogy a rosszullét annyi mindentől függ..
én sajnos nagyon fejfájós vagyok és könnyen migrénessé tud fajulni... gyerek korom óta. Most is bajban voltam mit vegyek be, mert többet ártok ha hányok, mint ha egy fél bogyót bevennék. Bár csak és kizárólag fejfájásra veszek be bármit is.
Szóval sokat hallottam, hogy függ a rosszullét, hogy anyukád hogy viselte a terhességet, mennyire járt görcsös fájdalommal a menstuációd. bla bla bla, és aztán mindennek akár az ellenkezője is :D
Én amúgy is hisztis vagyok a szagokra (dupla orral áldottak meg ezek szerint) és gondoltam, ez lesz az első terhességi jelem... de semmi nem zavart, még a férjem reggeli kv-ja sem, pedig kiélezett szenzorral figyeltem :D én rosszul nem vagyok/voltam, de öklendezős vagyok, néha 1-2 rámjön, de el is múlik, viszont a gyomrom jobban ég, ha vmi olyat eszem, vagy nem reggelizem.

A folsavat meddig ajánlott szedni? van értelme az első trimeszter után szedni?
Nektek van már kismama könyvetek?

Kép
Kép
judysz
 
 


judysz!
Nekem már van kiskönyvem, nekem a 7. hét után mondta a dokim,hogy intézzem. Genetikaira a hasbaszúrósra mész te is?

pöcök24!
Én most már lassan 1 hete szedem a Ladeevitet, nem vagyok tőle éhes, nincs mellékhatása...még eddig... (kopp-kopp-kopp). Nekem ez a vitamin azért tetszett,mert nincs benne A vitamin, viszont van benne omega 3, folsav, magnézium, vas, cink jód. Vitaminok nincsenek,de most szerintem a gyümölcsökkel meg a zöldségekkel megeszem a kellő menyiséget.

Met újrakezdés 2011.10.13

KépKép

Kép
napvirág
 
 


Sziasztok.

judysz: nekem van már kismama könyvem, de szerintem mindenkinek van, mert a 12.heti uh-hoz is kell, meg a genetikai ill. kromoszóma vizsgálatokhoz is.
Én nem szedek se folsavat se semmilyen vitamint, csak magnézium pezsgőtablettát iszom, de lehet, hogy átváltok a tablettára, mert már nem esik jól, valószínű az íze miatt és lehet, hogy nem is elég hatásos. :(
Nekem a büdös szagok kavarják fel a gyomromat, mint pl. az izzadság szag, a pia szag, a szájszag. :cry:

Szép napot mindenkinek.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára ekriszta 2010.07.27 08:06-kor.

Kép
ekriszta
 
 


napvirág: neeeem, óóó I-ten őrizz, az csak ha baj van akkor utóellenőrzésnél "hasbaszúrós". Én az Istenhegyi géndiagnosztikai központba megyek, vérvétel és komplex Uh- ebből áll, másfél óra alatt megvan az eredmény. És ha esetleg vmi adat nem jó, akkor van vmi méhlepény vizsgálat. de az 1% vetéléssel jár, ha jól tudom... de nálunk minden rendben lesz (ajánlom, remélem:-)
Kismamakönyvemet most intézem, majd hétfőn, de örülök, hogy ez megint fél nap szabimba fog kerülni.
Ti meddig tervezitek a dolgozást? :-)

ekriszta: ezek a szagok engem már 5 évesen is hányásra késztettek, úgyhogy ezt nem tudom a terhességre fogni. :-)
Neked is első babód lesz?

Kép
Kép
judysz
 
 


Miért nem frissül a vonalzón az adatom?:-(
ez tegnapi adat :( hüppp

Kép
Kép
judysz
 
 


judysz: Engem is irritálnak alapjáraton,de most még inkább.
Nekem a 4. babám :oops: A vonalzó szerintem abban az órában frissül amikor csináltad vagy nem tudom, de "csal" a vonalzó, mert 11+1 vagyok.
Te hol fogsz szülni?

Kép
ekriszta
 
 


ekriszta: minden tiszteletem a Tied :-) Milyen nemű jön a sorban most? :-)))))
én, ha minden igaz az ÁEK-ban Pesten... és te?

Kép
Kép
judysz
 
 


Sziasztok!

Bocs hogy ilyen ritkán jövök, de a melegben egyszerüen nem bírtam a géphez ülni, most meg hogy bejött a hideg, a Fiam érzi a frontot + még örlőfogakat is növeszt. :roll:

Megkaptam Uh-ra az időpontot. Aug. 4 Ha jól emlékszem Ekriszta is akkor megy.

Újakat üdvözlöm. És gratulálok mindenkinek!!

Van még valaki rajtam kívül aki nem mondta el senkinek?

Kiskönyvem nekem is van már.

Na tényleg próbálok gyakrabban jönni mert így lemaradok mindenről :(

Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Second Birthday tickers Lilypie Pregnancy tickers
tecaaa
 
 
 
 
 


Én csak szülőknek, és bratyómnak... meg persze férjem szülei és tesója.. de szigorúan ennyi.. majd a géndiagnosztika után kürtölök:-))))

Kép
Kép
judysz
 
 


judysz: hát remélem lány lesz, 1 lány és 2 fiú után.
Én a Margitba fogok szülni.

tecaaa: nekem csak a gyerekek tudják, meg 1-2 jó barát, de a szülőknek, nagyszülőknek és dédiknek minél később szeretnénk elmondani a reakcióik miatt. A gyerekeket is megkértük, hogy tartsák titokban, mert mi szeretnénk majd elújságolni apával, ha már nem titkolható tovább. :?
Igen, én is 4-én megyek uh-ra 8:30-ra :)
Ez az enyhe idő jól esik, mert a hőségbe állandóan fetrengtem, délbe aludnom kellett, most egész jól bírom magam. Kitartást kívánok, Tudom milyen a kicsivel pocakosnak lenni, nekem a két nagy között 12 nap híján 2 év van, és mind a kettővel végig kínlódtam a nyarat, bár velük a terhességet nagyon jól viseltem. Észre se vettem, hogy terhes vagyok. Júliusba utaztam babakocsival meg nagy táskával és meg se éreztem, pedig augusztus végére voltam kiírva.

Bocsi,hogy hosszú voltam. :)

Kép
ekriszta
 
 


Uncsinővérem is ott szülte a nagyobbik lányát- a Margitban...
a kicsit már máshol:-)
mesélj, hogyhogy ilyen sok babát bevállaltatok? Hány éves vagy?
Ügyesek, hogy titokban tudják tartani... nekem voltak időszakok, mikor nagyon nehezen ment, mostmár teljesen megszoktam, hogy titkolózom :D
és milyen reakciók lennének, hogy halasztani szeretnéd az elmondást?
Én apukámnak mondtam el először, ahogy halványka lett a teszt... kb 4 hetesen... nem bírtam ki, hogy ne mondjam meg. Ő már nagyon szeretett volna uncsit

Kép
Kép
judysz
 
 


Hát az a helyzet,hogy anyagilag nem állunk valami fényesen, és ezért nem örvendeznének az örömtől. Nálam is meg a tesómnál és az uncsitesóimnál az elsőnek mindig örültek, bár a családomban én vagyok az egyetlen aki többször szült, összesen 6 dédunoka van, ebből 3 az enyém.
Hogy miért vállalunk ilyen sok babát? Hát nem tudom, talán mert így alakult... Mióta az eszemet tudom mindig is nagy családot akartam.
Kapaszkodj meg, idén leszek 30. :oops:

Kép
ekriszta
 
 


uhhhhhh, ezt nevezem :-) dejóóóóóó
és annyira széép dolog, hogy az anyagiak ellenére is vállalod, hiszen mondjuk ahol 5en tudnak mit enni ott a 6. is lesz mit.
Tudod, mi se lennénk, ha a szüleink ennyire megfontoltan döntöttek volna. Mindig lesz valahogy, tudom ez sablonos, de persze én is aggódom, hogy mi lesz hogy lesz. de megoldjuk...
nem csak a milliomosok vállalhatnak gyereket:D
de akkor is szép dolog ennyi gyereket felnevelni. grat grat
igaz sógorom mindig azzal viccelődik, hogy a 7. után már önfentartó a renszer :D a nagy vigyáz a kicsire :D
én mondjuk szívem szerint egynél megállnék, dehát én is és férjem is tesós, úgyhogy pont a miénknek ne legyen????
még egy kérdés: tervezett a babó??? :-))))
vagy ő is nagycsaládos szeretne lenni és jön :D

Kép
Kép
judysz
 
 


Hát sziasztok!

Én sem voltam már egy jó ideje, de az időjárás is, családi házban mindig van valamit javítani meg Boginak nézek nagy kiságyat stb.

Kezdem a jó hírekkel. Megtaláltam a nagy Ő-t azaz a DOKIT akinél szülni fogok és szeretnék. A vecsési Sztk-ba jött egy új orvos és megnéztem a Bajcsy-ban van. Na el is mentünk hétfőn ahogy mondtam is hogy kell mennem. Megmutattam a leleteimet megvizsgált, de UH nem volt azt csak a 12. héten csinálja.

FONTOS:!!!!!!!!

Na megkérdeztem mindent amit csak akartam és kételkedtem.
CSászár után sima szülés és altatás: Azt mondta hogy mostanában elfogadott eljárás, de lehet anélkül is és NEM FÁJ.
Kombinált teszt: A bajcsy-ban megcsinálják nekem ingyen, ahelyett hogy a diagnosztikaiban 30 ezret kellene fizetni.
Őssejt levétel: Azt mondta hogy fölösleges, mert fél vagyon, ráadásul ha a gyerek beteg akkor az össejtben lévő genetikai állomány is rossz, nem mellesleg hogy nagyon kevés betegségre lehet felhasználni, ami ténylegesen előfordul.

Szóval végre egy orvos aki megnyugtat. Emellett sajnos azt is mondta hogy kicsi az esély császár után simán szülni, de látott már karón varjút is szóval úgy indítunk hogy simán szülünk. Viszont azt is mondta hogy csak akkor tudjuk " felbérelni" szüléshez ha a magán rendelésére járunk. Szóval nem hazudtolta meg orvosi mivoltát.

Brit80: Hát nem tudom hogy hol laksz, de én már 4. orvost próbálom ki és mindegyiknél megmondta előre hogy mennyit kér. Sőt ahogy írtam azt is megmondják hogy a magán rendelésére kell járni. A barátnőd meg jól tette hogy ezek után nem adta oda a pénzét a dokinak. Ha ilyen idióta megérdemli hihi.

Zorroné: Üdv a csapatban. Jó neked hogy tudsz ilyen aktívan sportolni. Nekem az is gond hogy 1-2 órára letegyem valakihez a lányomat, és mivel 3 éves együtt elég kevés sportot lehet űzni. Na a pénzről nem is beszélve. De én is szeretném mozgás szeretetre nevelni a gyerekeimet.

Napvirág: Nem akarlak elkeseríteni de ha a doki ingyenes rendelésére jársz akkor nem biztos hogy el fog vállalni. De mindenféle képpen előre beszéld meg vele hogy nem lesz e szabadságon és egyáltalán elvállal. Ja és én is ma pl felöltözni sem volt kedven tegnap este 7 ig rendet raktam mert jól esett. Bár azért délelött még rendeztem a lányom ruháit. meg néztem hogy fognak elférni a szobába.

Ani83: Neked is azt tudom mondani, írni mint Napvirágnak. Szerintem kérdezd meg most és ha nem tetszik az ajánlata még tudsz váltani, vagy gyüjteni a szülésre.

Judisz: Üdv itthon. 4. Gyerekedet várod????????????? Hány éves vagy ha nem túl indiszkrét. Bizonyos kórházakban megcsinálják ingyenesen a kombinált tesztet, ha indokolt de ha fizetsz akkor indokolttá teszik nem mellesleg nekem az uncsim down kóros.

Reni78: dehogy maradhatsz hihi mars a januáriakhoz. csak vicceltem jó csapat ez így ahogy van. és még bővülőben vagyunk. CSak nehogy aztán a végén már karácsonyi baba legyen.

EK kriszta: nem csak tőled kérdezem, de ti nem hallottátok hogy terhesen a termál víz kizárt. El is mehetett volna a baba. A túl forró víz alhasi vérbőséget okoz és az meg vetéléshez vezethet.

Tecca, Judisz: Minden elismerésem a tiétek hogy magatokban tudjátok tartani ezeket a híreket. Bogival nov 20-án volt meg utoljára és 1 hónap múlva karácsonykor már ki is hirdettük. ketteskénél 33 múlva mentünk dokihoz és már láttuk a szívverést szóval akkor hirdettük ki. Tudom hogy sokan attól tartanak hogy valami baj lesz, de én abban hiszek hogy az kihirdetéstől függetlenül előfordulhat és legalább addig örüljünk amig csak lehet. Nekem egyik gyereknél sem volt eddig (kopp-kopp) semmi próblémám Minden úgy történt ahogy a nagykönyven meg van írva.

Asszem Judisz írtad hogy aggódtál hogy valami baj lehet. Én is magába véve parázos vagyok, főleg hogy az unokatestéverm miatt példát is látok milyen gond lehet egy babával ( down. kór) De mindig úgy nézek az elkövetkező elé hogy nem lesz és kész. A dokiknak meg csak módjával kell hinni. Nem mindig tudják hogy mi a legjobb a babának. (Csak egy pl. hogy tudd mire goondolok: a lányom nem átlagos súllyal és hosszal született de mivel apja magas ezért gyorsan nőtt. A doki azt mondta hogy 4 óránként adhatok neki 150 ml tápszert mert nem volt tejem. majdnem 1 hétig nem aludtunk mire jött a háziorvos mostohám hogy éheztetem. Nem volt ritka hogy 300 ml evett, de volt olyan is hogy fél óra különbséggel 2x300 azaz 600 ml megevett vacsira. Azóta sincs semmi baja nem kövér és magas. 2 éves most 15 kg és 93 cm magas.)

Kép
Kép
kacsamama
 
 


Sziasztok!

Beírtam egy csomót, és elszállt. Már nincs erőm, meg időm újra beirogatni. :?
Majd holnap jövök, remélem csupa jó hírekkel. Már nagyon izgulok, és várom az uh-ot.

Még emlékezetből azért írok, néhány sort.

Reni
Azért jó letudni egy hetet már. Mindenképpen maradj velünk :)

Pöcök
Szagokra én is érzékeny vagyok, hányinger kb 14 hétig tart.

Zorroné
Regi sem volt még 3 éves mikor már síelt Ausztriában. Előtte itt a sípályán tanítottuk, meg annyira oda volt érte, hogy amikor megkapta a léceket (használtan vettük), egyből felvette a szobában a sícipővel együtt, és már próbálgatta az alapokat. Aztán hó hiányában, a füvön próbálgatta, de nagyon élvezte.

Kacsamama
Győri orvoshoz járok, egyébként vidéken élek, a várostól mindössze 15 km-re. Itt is vannak "pénzéhes" orvosok, de szerencsére ez a ritkább.
Én csak azért tartom felháborítónak, hogy előre közli a tarifáját, mert nem tudni milyen szülés lesz, milyen komplikációkkal, stb. A szülés után kaptam egy számlát (amit persze a tb fizet, de leírják mi, merre, mennyi). Pontosan rajta volt, hogy kaptam két nospa fájdalomcsillapító injekciót, meg oxitocint, stb, a végösszeg ha jól tudom 380 ezer-400 ezer körül jött ki. Szóval az orvosnál sem mindegy, hogy csak sima szülést vezet le, avagy császárt, ami egy műtétnek felel meg.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2010.07.27 11:38-kor.
Vendég
 


judysz: mondjuk félig tervezett volt :wink: ez hosszú....
Hát ha apámon múlott volna én nem lennék :(,pedig ők is 4en voltak testvérek és azért az ő idejükben (édesapám 44es születésű) nem volt könnyebb az élet. pelenka mosás, földművelés stb, és ők még olyan házban éltek ahol vert föld volt a padló,nem úgy,mint most, parketta, szőnyeg stb. Eddig is meg volt, ez után is meglesz ami szükséges.
Én nem vagyok annak a híve,hogy a nagyobbakra bízzam a kicsit. Én vagyok az anyja, az én dolgom ellátni, és felügyelni a kicsit, sőt utálom,amikor a lányom (11) anyáskodik a kicsi (4és fél éves) felett, illetve a 9 évesnek is dirigál.Az nem baj,ha besegít pl: kiviszi a pelenkát a szemétbe,vagy míg etetem odahozza,ha kell valami,de hogy helyettem csinálja meg a pelusozást vagy az etetést, vagy vigyázzon rá,az kizárt.

kacsamama: Nem hallottam,de mivel nagyon meleg volt nem is bírtam megmaradni a "forró" vízben. Nem a judysz várja a 4et, hanem én :) Egyébként az én gyerekeimnek is kevésnek bizonyult a tejem, és elég hamar kellett tápszerezni, mert két óránként szopiztak volna.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára ekriszta 2010.07.27 12:35-kor.

Kép
ekriszta
 
 


tecaaa!
Nekem már muszáj volt elmondani a közvetlen kollégáimnak,mert volt,aki konkrétan rá is kérdezett. Állítólag látszik rajtam. Hirtelen megnőtt cici, előreálló has oldalsó hurkák nélkül. Egyértelmű, szerintük. :) De akikkel nem találkozom nap mint nap,azok még nem tudják a családból sem meg a baráti körből sem.

kacsamama!
Én is a Bajcsyban fogok szülni!!!!!!! :)
Lehet,hogy együtt leszünk? ;)
Megkérdezhetem,hogy ki lett a dokid?
Közben megkérdeztem másokat,akik ennél a dokinál szültek szerencsére ritka jó orvos. Nem küld egyből a magánjába, hogy "csak ott tudja megcsinálni". Sőt! Mesélte az egyik csajszi ma a váróban,hogy ő kérte a dokit,hogy mehessen a magánba 4D-re hozzá és azt mondta minek fizetne érte,amikor a Bajcsyban ingyenes. Nem várja el a pénzt, jatt nélkül is ugyanúgy bánik a betegeivel. Szóval most teljesen megnyugodtam ma. Majd ha meglesz a genetikai vizsgálat, akkor megkérdezem. De szerintem tuti el fog vállalni,mert csak hozzá járok kezelésre, már rámnéz és a nevemen szólít. :)

brita80!
Drukk neked!!!!!!

Met újrakezdés 2011.10.13

KépKép

Kép
napvirág
 
 


Napvirág: Dr Molnár Imre a doki. Te is ott szülsz?

Ekriszta: 4???? hogy bírod, mert én is több 3 vagy 4 gyereket szeretnék, szeretnénk, de félek hogy idegileg nem fogom birni. Bogi a mindenem de én az a típusú csaj vagyok aki azért szereti ha néha magára is tud figyelni.

Brita80: Az az igazsság hogy teljesen igazad van és egyébként is. Ezek az orvosok sírnak hogy keveset keresnek, akik néha 16 ezret is elkérnek 1 db vizsgálatért. Utánna meg tartják a pénzt és neked muszáj fizetned hogy nagy biztonsággal norális, komplikáció mentes szülésed legyen, és egy jó élmény legyen ne egy horror. Nálam még az volt a rossz hogy a régi orvoshoz magánba jártam már kezdettől fogva, plusz még 70 ezer és a szülés után nem láttam csak az 5. napon amikor kivette a varratokat és kérte a borítékot.
Most ez a doki mondta hogy azzal hogy felfogadom és magánba járok hozzá, akkor is hívhatom ha nem tudok segítséget kérni a nővérektől, vagy ha nem tudom leadni a gyereket amikor valami dolgom van, vagy nem segítenek. Szoval most ezzel a dokival meg vagyok elégedve, bár majd ha visszajöttünk hihi.

Kép
Kép
kacsamama
 
 


[quote="judysz"] írta:judyszcsak a sok őrült... de ennyi erővel autóba se mernék ülni :D:D


Judysz: nagyon egyetértek Veled, pont ezt szoktam válaszolni, amikor kérdezik, hogy nem veszélyes-e gyerekkel a hátamon síelni...
Folsavat nekem a doki az első trimeszter végéig javasolta!
Kismama könyvet én már beszereztem a védőnőtől, a belgyógyász (házi orvos) és a fogdoki már bele is pecsételt! Az új védőnénink (egy 20 éves lány) kicsit túlbuzgó és szerinte már a 7-8. hét körül kell a kiskönyv, szúros szemekkel nézett, hogy én csak a 10. hét után mentem érte! :roll:
Munka: én Benivel az utolsó pillanatig dolgoztam, és csak azért nem a melóhelyemről mentem a szülőszobába, mert vasárnap reggel indult meg a szülés... :lol: Szerintem most is végig dolgozok! Nekem nagyon kellett, az utolsó pár hétben szerintem becsavarodtam volna itthon!

Teca: nálunk nagyon kevesen tudják. Csak a szüleim, meg a nagynéném! De a nagynéném csak azért, mert ő a szülésznénim is! :wink:
Meg persze Ti! :lol:

Ekriszta: minden elismerésem a tiéd, én is nagy családot szeretnék, de most úgy érzem, hogy csak akkor merjük bevállalni, ha anyagilag megengedhetjük magunknak! Szomorú, hogy ezen múlik, ezért le a kalappal előttetek, hoy vállaljátok!
Jó olvasni az ilyen példákat!

Kép

Kép

Beni és Dorka életének fontosabb eseményei: http://beni-baba.blogspot.com
zorroné
 
 


Sziasztok!

Örülök, h van ez a topic Mikor megtudtam, h terhes vagyok, akkor még ugye nem volt, szóval szeretnék most csatlakozni. Valszeg nem tudok sokat jönni, de igyekezni fogok.
Voltam már itt topic tag, de aztán elköltöztek, én meg nem.

Február 6-ra vagyok kiírva, még csak most töltöttem be a 12. hetet, de már megvolt az uh, és voltam kombinált teszt vérvételen a Jánosban, állítólag a jövő hétig meglesz az eredmény. Az uh-ra a is a Jánosba kellett mennem... 2 óra várakozás után, kb 2 perc alatt elintézett, nyaki redő ok, viszlát.. Ennyi volt. Hát, nem repestem az örömtől... Jaés ott is fogok szülni a Márkus dokinál.
Jómagam femibiont szedek, rohadt drága, meg vmi kapszulákat is kell szedni, de nekem sz*r a pajzsmirigyem, ebben van jód, ami meg kell.

üdv,
Regina

KépKép
1macsek
 
 


Kacsamama: hát elég nehezen bírom, mert a nagy fiam (9) eléggé öntörvényű gyermek, és játékos, és a kicsi fiam viszi a "hülyeségbe".
2 gyerekkel annyival könnyebb, hogy különrakod őket és nyugton vannak vagy szépen eljátszanak együtt. Nálunk a 3-dik mindig odamegy valamelyikhez, hogy játszon vele, de akkor a másik megsértődik, általában a lányom (11) marad "egyedül" és ezt nehezen viseli, de hát mit csináljak, ha a fiú a fiúval akar játszani. :?
Szóval nem könnyű, de reméljük a legjobbakat.
Nem akartalak megijeszteni, de mindennek meg van a maga előnye és hátránya.
Azt szoktam mondani, hogy 1 gyerek vagy 3 (vagy több :) ), a 2vel anyagilag nem könnyű. Semmilyen támogatást nem kapsz.
De nem akarok ilyen mélységekbe belemenni. Mindenkinek magának kell eldönteni mit bír anyagilag és fizikálisan.

Kép
ekriszta
 
 


Regina: Üdv közöttünk.

Zorróné: Köszönöm szépen. Fentebb írtam, hogy egyáltalán nem könnyebb 2vel, mint 3al. Tapasztalat, és sajnos a 2 gyerekes barátainak is látom anyagilag kínlódni :( Persze nekünk se fenékig tejfel az élet, de pl idén a 2nek 35 ezer ft lenne csak a tankönyv.
De ez az én véleményem.

Kép
ekriszta
 
 


Uhhhh... ez mmég viccnek is rossz... 4 gyerek nekem?
ekriszta előtt borulok tértde, de mikor olvastam hogy judysz 4 gyerek,hát megállt az ütő egy pillanatra.
Kicsit izgulok a lelkem mélyén: van két gyönyörű unokahúgom imádom őket, aranyosak, de nagyon jó visszaadni d.u az anyjuknak
és néha be kell valljam nincs türelmem :-(

érdekes ez a pénz-doki kérdés. Amikor elhatároztuk hogy babát szeretnénk, elmentem a dokimhoz, hoyg megbeszéljem vele...
mert nekem 2005-ben volt egy műtétem ami után kemot és sugarat kaptam... és emiatt járnom kell a kékgolyóba kb félévente kontrollra. Ahol is 2009-ben mikor férjhez mentem, megkérdeztem milyen hatással lehet ez az életemre, szülhetek-e stb. Mondta a doki, simán persze... 2010ben kiderült hogy pajzsmirigy alulműködésem van, szedjek l-thyroxint... nah mondanom sem kell teljes kétségbeesés. Kérdezem dokitól az onkológián, hogy akkor most ezzel mi lészen, erre ő: hááát nagyon nehezen fog teherbe esni, és ha sikerül is el fog vetélni. Nah mondom ez kész :-(
aztán lejebb ment és elmentem a nőgyógyászhoz, hogy eshetek-e teherbe, és igaz-e ez. Erre mondta, hogy túlspilázzák az onkológián a dolgokat, és Mo-n minden ,ásodik ember Csernobil óta pajzsmirigyes. Nah és láss csodát márc 22-n abbahagytam a gyógyszert és máj 12-n menstruáltam utoljára. És eddig minden ok.
Aug-ban megyek kontrollra, kivi vagyok mit og szólni... előtte fel kell hívjam, mert mellkas röntgenre is kéne mennem, de arra most nem szabad.

Én az istenhegyibe megyek géndiagnosztikára sajna 30-t, tudom sok, de azt mondják hogy nagyon megbízható, és a dokim azt mondta Hajdú Krisztina a legjobb diagnosztőr Mo-n. Nem szóróm a pénzt, de úgy döntöttünk, megéri a nyugalmat...
De remélem semmi gond nem lesz, hamár idáig eljutottunk.
Én azt olvastam mindenhol, hogy 35 alatt nem szűrik a down-kórt, és ezért örülök , hogy mégis, hiszen vmiért még mindig születnek ilyen babák :-( és őket mind 35 éven aluliak szűrik.

Most "beparáztattatok"... nekem még nincs kismamakönyvem... jövő héten lesz csak a gondozónő, aki remélem pikk pakk kiállítja

ÁEK-ban nem szül senki? :-((((

Kép
Kép
judysz
 
 


jujj sorry, nagyon hosszú lett :-(((

Kép
Kép
judysz
 
 


judysz: Sógoromék is úgy vannak vele, ha babázni akarnak átjönnek 1-2 órára és lebeszélik magukat :? . De hidd el, (főleg,ha pozitívan állsz hozzá) rá fogsz hangolódni a babázásra.
Röviden elmondom azt a "hosszú" dolgot, ami miatt félig tervezett volt a pocak. :)
Én kerek perec kijelentettem a 3dik születése után, hogy nem szülök még egyet, ha be is csúszik, akkor abortusz.
Már májusba azt hittem terhes vagyok, mert 1 hetet késett, és eléggé rosszul voltam, de aztán megjött. Akkor kicsit elszomorodtam. És elkezdett megváltozni a véleményem és a hozzáállásom. Júniusba vártam a lehetőséget, hogy megcsinálhassam a tesztet. Érdekes dolgok ezek. A pozitív hozzáállás dolgokhoz sokat segít. :)

Ami a kiskönyvet illeti szerintem nem maradtál le semmiről, bár nem tudom a terhesgondozás menetét abban a kórházban.

Kép
ekriszta
 
 


érdekes, hogy változik az ember hozzáállása... nyugtass meg nem a szülés fáj ennyire, hogy azt mondtad többet nem vállalsz

kiskönyvért még nem szólt senki.. önszorgalom :d:D

én mindig tudtam, hogy szeretnék babát, főleg imádom a szüleimet, és szerettem volna ha a gyerekem is részesülhet abból , amiből én, és fiatal nagyszülei lesznek. (hova tovább vallom, magunknak szülünk és nem szülőknek.) férjemnél és nálam is első baba a családban, úgyhogy izgi lesz mindenkinek bizonyára.

Hát biztos hogy a sajátomhoz több türelmem lesz, meg ahogy mindenki mondja is, a saját mindig más :D

izgatottan várom, hogy fog kinézni, és kire fog hasonlítani. Nálatok ez hogy van a 3 csemeténél?

Kép
Kép
judysz
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: