A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2010 októberi babák

Cherryke,
Furamód én sem kívántam a tejebrizst, pedig egyébként szeretem, de nagyon jót tett. Jó nagy adagot készítettem, a férjem is kapott belőle pedig ő a grízt szereti, de izlett neki, főleg, hogy nem mondtam el, hogy cukor helyett sztíviát tettem bele. :)
Motor témára: Pont tegnap mondtam a páromnak, hogy de szeretnék még egyszer annyira felelőtlen lenni, hogyha felülök egy motorra, csak a szárnyalást és a szabadságot érezzem és ne lássam mellett a kockázatot. Ez az idő már végleg elmúlt.

Gira,
Nagyon aranyos ez a zenehallgatás. :) Nálunk apa mond este mesét a kicsinek.

Lina,
A védőnőd valóban felháborítóan lusta! Az enyém szinte havonta látni akarna, de én dolgozok, ő meg pont akkor rendel így jó, ha kéthavonta találkozunk.
Egyébként sem értem! Ha kétszer vagyok dokinál miközben nála csak egyszer, kb fél órát adminisztrál, a kartonomra, meg a kiskönyvembe, akkor nálad 3 órát fog adminisztrálni?
És nem az ő feladata lenne, hogy a súlygyarapodásodat is figyelje??

Szilvi
KépKép
ceyla

A védőnőm havonta berendel. Vizelet, súly ellenőrzés. Beírja a könyvbe és a kartonba a vizsgálatok eredményét és a baba korát méreteit. Kérdezget, válaszolok. Aztán én kérdezek Ő válaszol. Már volt lakás nézőbe is. Nem szólt a papagájok miatt :D Mondjuk nem ott vannak ahol alszunk és ahol a baba is lesz. Megkérdezte hova tesszük az ágyat, megmutattam neki. Azt mondta az nagyon jó.

Megint jó meleg van már most...

Kriszta
Kép
cherryke

cherryke: Milyen papagájotok van? Nekünk 2 rózsásfejű törpepapagáj. Amúgy nekünk sem szólt a védőnő, csak annyi volt a kérés, hogy ne legyen a baba a közelükben. Kegyetlen hangjuk van kíváncsi vagyok, hogy bírják majd elviselni egymást.
Lina: Tényleg nagyon gáz az a védőnő, ez csúnya dolog, nekik ezt tudniuk kell, hogy mennyit kell mennie a kismamának minimum a terhesség alatt. Én sem töröm össze magam, de már négyszer taliztunk, nálunk is ugyan az a gond van, hogy amikor dolgozom, akkor lehetne menni hozzá. Szóval volt, hogy emiatt szabira kellett menni, nem tudtam máshogy megoldani, (vagy is arra fogtam:)) Én úgy tudom, csak a védőnői pecsét érvényes. Szóval beszélj vele.
gira06

Nekem sima hullámos van. 2008 szeptemberbe került hozzám a fiú, pici volt még. Én tanítottam repulni, és beszélni :D a kislány tavaly szeptemberbe került hozzám. Azt nem lehet tanítani semmire. De a fiú ugyanúgy ragaszkodik hozzám, hiába nagy a szerelem :D 1 év van köztük.

Kriszta
Kép
cherryke

Nekem is hullásom madárkáim voltam, szerintem 16 éves korom óta. Aztán pár éve vettem egy kölyök papagájt pár hétig élt és a kezembe elpusztult. Valószínű születési rendellenesség. Túl lehetett tenyésztve, akkor megfogadtam, hogy más madaram lesz, ha lesz, erre lettek a rózsásfejű madárkák, akiktől idegtotyit kapok, mert reggel 5-6 között el kezdenek ordítozni nyáron. Én is azt hittem, hogy párt kapok pár évig olynaok voltak mint egy szerelmes pár, aztán 2 éve olyan csúnyán összekaptak, hogy dokit kellett hívni, ahol felvilágosított, hogy 2 fiam van. Azóta szét vannak szedve. Viszont ha szerencséd van akkor jó sokáig élni fognak, mert 100 éve berepült hozzánk egy hullámos madárka, nem akartunk 2 madarat, így odaadtam a nénikémnek, és azóta is él, bár már öregesen, szerintem már 10 éves elmúlhatott.
gira06

Szisztok!

Megjöttünk a cukros dokitól: minden rendbe,megy tovább a diéta, és nincs még inzulin!!!!! :lol:
Holnap 4d, azt nagyon várom,ma meg remélem a párom korábban jön hogy valamit kitaláljunk az évfordulónkra......

Ma említette hogy még mindíg nem tudja elképzelni hogy gyereke lesz.
Ha belegondolok még én se, bár várom már nagyon. Közben meg este hazajött tegnap, és a gyerek ahogy hallotta a hangját, meg volt "vadulva" a pocakomban!!! :lol:
Ma még csak apróbb mozgások voltak.
Tegnap olvastam egy szaklapban hogy az teljesen normális hogy be vagyok ilyedve a szüléstől, meg attól hogy milyen is lesz ha itt lesz velünk babóka, úgy hogy meg is nyugodtam, nem vagyok zizi!!!!!
:oops:

Kép
mók

Halihó!

Gyorsan bekukkantok aztán megyek főzni.Még csak most jöttem meg bepotoltam a tegnap elmaradt melót is. Nagyon most nem olvasok vissza mert eléggé meg vagyok késve.
Ma már picit jobban vagyok, de még mindig nem zártam ki azt a lehetőséget hogy kinyilt a méhszájam, ugyhogy jövő péntekig csak zuhanyozni merek :-(

Kata: hát igen azt elfelejtették közölni hogy a párom teljesen meggyógyulhat. Dehát mindegy, lényeg hog tudjuk.Aranyos vagy te is.

Sissy: nagyon csinosak és raik vagytok a képeken. Mndezekből itélve tök jo kis esküvő lehetett :-) Láccik hogy boldogok vagytok!

Cherryke: Otthon a szüleimnél van papagály 2 nagy meg egy hullámos. És egy kalitkába :-) Mikor összetetettü őket féltem mi lesz a picivel de azóta is tök jool megvannak. Én annyira nem csipem mert hullik a szössz tőlük meg néha olyan hangosak :-( Amugy szép állatok.Meleg: öömlik rolam a viz. Szerintem végy egy jo tust attól felfrissülsz. Védőnő még nem volt nálunk, amit furcsállok is de mindegy lehet azért mert már volt itt :-)

Ceyla: szerintem még mocizhatsz eleget ha van kedved :-) Azt csináld ami jol esik. Ha meglesz a babu és kicsit megnő mehetsz te is azért kikapcsolódni :-) Tejberiszt imádom :-D De most nekem sem a szivem közepe nem tudom miért...

Lina: hasszorito azért kell már ha neked kell egyátalán hogy ne maradjon sok felesleg apocidon és könnyebb legyen leadni a többit. :-D De aki nem hajlamos arra hogy hizzon annak sztem nem kell. Ezt neked kell tudnod :-) A pecsét az az orvostól kell nem a védőnőtöl. Nem kaptál még??? Ez fura.

Nah mennem kell majd lehet benézek még ma. Remélem mindenki jol van :-) Jah el is felejtettem : tegnap este bevettem egy pipolphetn. Olyan rég nem ettem nyugtatot hogy bealudtam de rendesen :-( Még reggel is kába voltam. Ugyhogy azthioszem ezzel jobban fogok vigyázni csak olyan ideges voltam a reggeli görcseim miatt hogy egész nap ordobáltam itthon. ::-(

dinuci01

Sziasztok,

látom téma volt a védőnő. A miénk nagyon rendes nőci, már középkorú de nagyon lelkiismeretes. Ma voltam nála. Engem 4 hetente rendel be, mondjuk mivel nem dolgozom, simán le tudok menni hozzá. :lol: Én is úgy tudom, hogy az orvostól kell a pecsét. Nálunk a védőnő nem is pecsétel, csak beír a kiskönyve. A magándokim azt mondta, hogy menjek el mind a 4 sztk-s uh-ra, hogy megkaphassam az anyaságit. Így megyek hozzá is és szkb-ba is. Elvégre több szem többet lát. :lol: :lol: Meg az a 60 e Ft sem mindegy. :oops:

Ceyla,
úgy működik mintha bugyi lenne, vagy inkább up&go pelus. :lol: nem muszáj minden wc-kor cserélni, de ha kell, egyszerűen széttéphető a szélénél. És picit szorítja is a hasat.

Kata1002,
nálunk szinte végéig velünk volt a szülésznőm. Bár azon az éjszakán egyedül szültem. Bejött 2-re, mire odaértünk, este 7-től kellett volna kezdenie.

Cherryke,
nekem hálós mosható bugyim is volt, azt hiszem tena. Bár az eldobható sokkal praktikusabb.

Lina,
motorral Horvátba? Nagyon lazák vagytok! A hasleszorító segíti visszahúzódni a pocakot szülés után. Bár a szoptatás is csodákat tesz. :lol: Pár nappal szülés után még akkora volt a pocakom mint egy félidős terhesnek. :lol: A védőnőd nagyon durva! Minek megy az ilyen védőnőnek!

Mók,
jó, hogy nincs inzulin! Az egyik ismerősünknek kell sajnos és olyan csúnya lila már a pocija. :oops: :oops:

Dinuci,
akkor óvatosan a nyugtatóval.

Sissy,
a bandázs egy csőszerű ruci, amit ha rövidebb a felsőd rá tudsz húzni a nacidra és nem lóg ki a pocak. Nekem télen jó volt melegítésképpen is.

Kriszta
Kép

Kép

Kép
kri07

Cherryke,
most néztem hasszorítót a teszveszen és 1000 Ft körül lehet már kapni. Bár nem tudom, hogy a használt érdekelne-e.

Kriszta
Kép

Kép

Kép
kri07

Sziasztok!
Tegnap este hazaértünk a nyaralásból, minden nagyon jól sikerült, bár ott is elég meleg volt. És kicsit furcsa volt belegondolni, hogy valószínűleg ez volt az utolsó ilyen hosszabb utunk kettesben, legalábbis egy ideig...

Ma szült az egyik legjobb barátnőm, annyira örülök, hogy minden rendben. Holnap megyek látogatni őket.

Nagyon csinosak a képek, és irigykedve hallom, milyen keveset híztatok néhányan. Én most már elérem a +10 kilót lassacskán :?
Ez van, mindegy.

Elég nagyot nőtt a hasam a két hét alatt, de pl. a reptéren rá se kérdeztek. Sőt, a biztonsági ellenőrzáésnél kérdezték, nincs-e rajtam öv :o

Mók, a kelengyékkel nálam rosszabbul nem állhatsz: még mindig nincs semmink... Majd biztos kapunk ezt-azt, de azért már kezd vicces lenni, hogy mennyire nincs semmi. Viszont a nagyobb dolgok beszerzésével várnék a festésig, így is olyan szűkösen vagyunk, minek kerülgessem a kiskádat pl. még 3 hónapig.
Most jut eszembe, hogy hasleszorítóm már van, kaptam kölcsön, szóval mégsem igaz, hogy még nincs semmi :)

Kata, de jó, hogy kész vagytok a felujítással.

Orvosnak pénz: ezt már én is gondoltam, hogy megkérdezem tőletek, ha nem nagyon indiszkrét, hogy kb. mennyit szokás adni?

Bocs, ha nem reagálok mindenre, de még nem tudtam mindent elolvasni.

lynnn

Nekem a védőnő pecsétel is... Csak az afp leletem a genetikusnál felejtődött, és a dokimtól mindig elfelejtek kérni egy másikat.

Használt csak olyan érdekelne, ha mondjuk ismerőstől. Ki tudja ki hordta.. mégis csak közvetlen a bőrrel érintkezik. Vannak dolgok, amiket hiába mos ki az ember...

Kriszta
Kép
cherryke

Na akkora zuhi volt jégesővel. 36ról 22 fok lett kint. A lakás egy picit lehűlt, de visszamelegedett.

Kriszta
Kép
cherryke

Egy kicsit elbizonytalanodtam ezzel a pecséttel kapcsolatban. Szóval én úgy tudtam, hogy 4 pecsét kell a nőgyógyásztól,és 4 a végőnőtől vagy is a terhesgondozásról, az anyasági támogatáshoz. Egész délután azt kerestem, mert múltkor erről találtam egy cikket, persze, most nem találom.
Na most jön a következő zuhi, hát remélem hüsi lesz éjszaka, mert már nagyon jó lenne egy nagyot aludni.
Doki: nekünk azt mondták, amit fizetni szoktunk neki magánba, azt ha felszorzzuk 10-el, annyit érdemes adni. Mi ezzel számolunk. Viszont azt nem tudom,még kinek kellene adni pénzt. Gondolom a szülésznőnek. Na de mennyit?
Amúgy mi is nagyon le vagyunk maradva babacuccal kapcsolatban. Azt sem tudom, milyen kocsit vegyünk, hogy legalább 2 gyerkőcöt kibírjon, még mindíg itt tartunk:) Semmi bútort nem vettünk még. Szóval lassan bele kellene húznunk nekünk is. Legalább már ki van festve a szoba. Elvileg a férjem építei fog egy gardrobszekrényt, na az érdekes lesz:)
gira06

Gira. Én is mondtam a páromnak, hogy ami a hálóban van 2 ajtós szekrény, annak helyére építsünk egy gardróbot. Mivel padlótól mennyezetig meg lehetne csinálni, és nem 60 mélyen, hanem 110 mélyen. Több akasztós hely lenne, és soksok polc. A komódot meg megkaphatná akkor a gyerek. Bele egyezett, de nézegettük a naptárat, és nem találtunk novemberig szabad hétvégét :( Mindegy. Mondtam neki, majd karácsonyra meglesz :D

Ez az alvás nagyon nem megy nekem. Akárhogy fekszem, nyom és fáj. Múlt héten a melegtől nem aludtam, most meg nem tudom... ekkorát nőtt volna a baba? Nekem mindenki azt mondta, hogy na majd ha lesz gyereked nem alszol 20 évig... Jó. De a terhesség idejéről mindenki megfeledkezik... Én 12-18- hétig élveztem... utána jött a vérzés. Akkor csak aggódtam, de jól voltam. De most hétvégétől...

Aki már szült: Hogy lehet megszülni egy babát, ha ki vagyunk merülve?

Tegnap mondtam a páromnak, hogy augusztus vége felé elkezdjük beszerezni a kórházba való dolgokat, aztán össze is csomagolok. Vajúdáshoz és a szülés utánra. Azt mondja, a vajúdáshoz nem kell semmi. Mondtam neki, oké. Akkor te nem iszol 9 órát. És nem eszel semmit, nekem ott lesz a szőlőcukor :D

Kriszta
Kép
cherryke

Szóval régen 4orvosi pecsét kellett,most már ez változott védőnői pecsét is elég. Megszületik a baba és a doki megnézi a kórházba meg van-e a 4védőnői pecséted,ha igen kiállítja a papírt amivel megkapod az egyszeri támogatást

Kriszta
Kép
cherryke

Ma 1/2 7-kor arra ébredtem, hogy a szomszédban a férjem unokatesója füvet nyír. Nem is találhatott volna jobb időpontot. Ablakok persze tárva nyitva, hogy bejöjjön egy kis levegő. Még jó, hogy a csaj átaludta. :evil: :evil:

Lynnn,
én is hasonlóan éreztem a szülés előtt. Volt, hogy még utána is nézegettem a csajszit, hogy tényleg itt van-e velünk. :lol: Olyan furcsa volt belegondolni, most meg körülötte forog minden. Meg lassan a tesó körül.
A reptéren velem sem foglalkoztak, pedig izgultam.
Én már 8 kg-nál tartok. BB-nél ilyenkor már 12 volt. :roll: De nagyobb súllyal indultam. :oops:
Én is úgy hallottam mint Gira, hogy a magán * 10 a tarifa, ha nem mond konkrét összeget. Mert már olyat is hallottam, hogy a doki kijelentette, hogy mennyi a szülés. :evil:
Mi Briginél nem adtunk ennyit, kb a felét, de én nem hozzá jártam magánban, csak az utolsó pár hétben, mert a dokim nem vezet szülést és ő irányított a kollégájához. Kb 3 órát volt bent a doki stoppolással együtt. Szóval szerintem jó kis órabére volt.
A szülésznőnek 30 e-t adtunk, és most is annyit tervezünk. De most elvileg nem lesz fogadott dokim.

Cherryke,
ne izgulj, cseszegetni fognak akkor is ha ki vagy merülve.

A kórházban nem sokat foglalkoztak az anyaságihoz az igazolással. Az ügyeletes doki szépen leigazolta, nekem még a könyvemet sem nézte meg. De gondolom ez orvosfüggő.

Kriszta
Kép

Kép

Kép
kri07

Gira,
Ne aggódj, a gardrobot simán össze tudja rakni a párod.
Mi a gardrobszobát ketten csináltuk meg a férjemmel. Én megterveztem a bútorokat és kiszámoltam mekkora lapokat kell levágatni, ő elment és levágatta, majd össze ragasztottuk meg csavaroztuk az elemeket. Tisztára mint az IKEA-s lapraszerelt bútorok, csak neked kell az összeállítási rajzot kitalálni. :lol:
Mi most festünk mesefigurákat a falra, a férjem amennyire odzkodott az egésztől, most ki sem lehet szedni az ecsetet a kezéből. Meg kell mondjam, nagyon tehetségesek vagyunk. :D

Cherryke,
Én úgy hallottam, attól függ mennyire vagy kimerülve szüléskor.
Ha előtte vajúdtál 12-16 órát intenzíven, akkor már kiabálhatnak, hogy nyomjad, mert már nincs erőd. Sajnos ekkor jön az amikor az orovos kézzel próbálja a hasadból kinyomni a babát illetve ha már a szülőcsatornában van akkor a vákum, vagy a fogó. :(
Az egyik ismerősöm is így járt szegény, pont a hétvégén beszéltünk, de itt inkább nem írom le.
De itt mindenkinél rendben lesz minden és gyors egyszerű szülése lesz! :)
A szomszédember kérdezte, hogy meddig is tart a vajúdás átlagban? 2 óra? Mondom neki, hogy attól még, hogy a te feleséged mocskos mázlista, sajnos még az átlag ennél jóval több. :)

Szilvi
KépKép
ceyla

Ja ezt meg elfelejtettem az anyasági támogatásról:
http://www.allamkincstar.gov.hu/rovat/1 ... 2e46cc5cd9

kormányzati honlap, csak elég up to date.

Szilvi
KépKép
ceyla

Ceyla,
én is itt néztem, de elég tág fogalom hogy 4 alkalommal megjelent terhesgondozáson. Itt sincs konkretizálva, hogy védőnő vagy doki. :evil:

2 óra? Azzal én is ki lennék békülve, nem a tizen x órával. :roll:

Kriszta
Kép

Kép

Kép
kri07

Kri,
Ja a két óra nekem is jobban feküdne. Szavazzuk meg! :D
Igen, én is arra gondoltam, hogy elég tág fogalom a terhesgondozás, de gondolom az nőgyógyászról lehet szó, ugyanis a kitöltendő formanyomtatványon ez áll:
"terhesgondozást végző orvos által kiadott igazolás a terhesgondozáson való részvétel számáról" Mivel a védőnő nem orvos, ezért gondolom, hogy a nőgyógyász által végzett terhesgondozásra gondol.

Szilvi
KépKép
ceyla

Részemről is megszavazva a két óra :)
Fú csajok, ma annyira rosszul aludtam, fél óra alvás után pánikszerű ébredés, csorgott rólam a víz, az ablak nyitva ugyan, de nem nagyon mozog a levegő, plusz az utcai zajok... Mostanában sokszor van ez, hogy elalszom, aztán felriadok, és minden rossz, szorongok. És elkezdtem azon izgulni, hogy mi van, ha hamarabb jön a baba. Elvileg ugye a 28. hét a fordulópont, amikortól nagyobb az esélye a babának, ha megszületik, de bele se merek gondolni ebbe.
Ez a meleg is durva, mire beértem az irodába, már legszívesebben feküdtem volna le aludni. Asszem ma csak úgy csinálok, mintha dolgoznék...

Kri, fél 7-kor füvet nyír? nem semmi... szerethetik a környéken :?

lynnn

Lynn,
Te szegény! Én is ébredtem már fel csurom vizesen, de azért 3,5 órát még a legrosszabb esetben is sikerült aludnom.
Zavard el a rossz gondoltokat! Minden rendben lesz! Lehet a végén még úgy kell kikönyörögni. :D

Szilvi
KépKép
ceyla

Szisztok!

Pecsétekbe én viszem a pálmát, mert már nincs hely a kismamakönyvemben. A nőgyógyász, az endokrinológus, és a védőnő is pecsétel minden egyes alkalommal, és van mikor valamelyik két sort is elfoglal!!!!! :shock:

Hát a kétórás szülés, az tényleg jó lenne, de azaz érzésem , és ezen első gyermekemmel nem úszom meg 10 óra alatt.... :(
A kétórás szülés nagyon ritka szerintem még a többször szűlt nőknél is. Bár hozzáteszem mindenkinek ezt kívánom!!!!!!

Ma délután uh, aztán este ha lesz energiám jövök a fotóval, vagy legalább írok egy-két sort.
Nagyon pánikba vagyok, mert még nem kezdtünk építkezni, a kicsinek sincs semmije, és a páromnak sincs sok ideje. És ha szólok hogy mi lesz!!?? No akkor kiakad hogy piszkálom, meg hogy én másról sem tudok beszélni....
:evil:
Nem érti hogy egész nap egyedül vagyok, és csak ezen töröm a fejemet, mi máson is törhetném, már csak három hónap...... :oops:

Kép
mók

ismét 3-1/2 5ig aludtam :(

az Istvánba akárkit kérdeztem, mikor jött be mikor született a baba, 7-9 óra volt.

Szegény Ildi barátnőm. 2006 decemberbe... 36 órát hagyták kínlódni. Végül császár. Hiába mondta a dokinak 14 óra után, hogy már nincs ereje a fájdalomtól stb... szarták le. Neki a tehesség is és a szülés is egy rémálom volt. De a fia kárpótolta mindenért :)

Kriszta
Kép
cherryke

Tehesgondozás a védőnő is.
Ezt onnan tudom, hogy az én védőnénim mindig minden labor és vizsgálati eredményt beír és lepecsétel azzal a jelszóval, hogy: kevés orvos foglalkozik ezzel. Legyen csak jó sok beírás. A dokimnál eddig csak 1 alkalommal írtak és pecsételtek. Amikor megkaptam a hepatitis eredményt.

Kriszta
Kép
cherryke

Mók,
2 órát a vajúdásra szavaztunk. A kitolási szakasz csak ezután jön. :)
A szomszédasszonynál pont az első gyerek érkezett így. Mondta is, hogy nem tudta kiélvezni a szülés élményét. Na de másodjára! Az egy megindított szülés volt, de jól megszenvedett vele, pedig az átlagosnál az is rövidebb volt, de ott már valahogy nem hiányolta a szülésélményt.
Egy komplett házat építetek? A semmiből? Márhogy még nincs meg semmi?
Ha így van, én is aggódnék, nem is kicsit. Felénk van egy rézbőrű vállalkozó aki mediterrán stílusú házakat képes három hónap alatt felépíteni, de ez az idő nagyon kevés és teljes embert kíván. Nem beszélve arról, hogy ha nem szárad ki a festék, a fal stb rendesen az a babának nem fog jót tenni. Én már végig csináltam egy építkezést, bár mi inkább arra törekedtünk, hogy jó minőséget kapjunk olcsón, az idő nem számított, de három hónap nagyon kevés.
Készülj fel arra az eshetőségre, hogy még a mostani helyen kell elhelyezni valamennyi időre a babát.

Szilvi
KépKép
ceyla

Lynn,
nem itt lakik, csak egy üres telek van mellettünk ami az anyukájáé és azon nyírta a füvet. Gondolom otthon nem ilyenkor nyírja.
Most hulla fáradt vagyok, innom kell egy kis kávét, mert ahogy hazajön a férjem irány a fodrász. Pedig úgy ledőlnék Brigi mellé. :roll: :cry:
A baba biztos időben fog érkezni, szerintem mindenkinek vannak ilyen gondolatai, de minden rendben lesz!

Mók,
az én párom sem ér rá soha semmire. Egyébként dettó ugyanez a helyzet nálunk is. Egész nap agyalok, ha találkozunk lefárasztom az ötleteimmel. :lol: :roll:

Cherryke,
a 36 óra rengeteg. :evil: Én is nagyon lassan tágultam, ezért is kaptam oxitocin infuziót. Meg is lett az eredménye mert kb 2 óra múlva meg lett a babó.

Dinuci,
én is megjártam a túróval. Bekevertem túrógombócnak és amikor kifőztem éreztem, hogy nem az igazi. :evil: Így tegnap jobb híján mákos tésztát ettünk. Brigi először nem akarta megkóstolni, mert csúnya. :roll: De aztán falatozott. :lol: Ma gyümölcsleveset csináltam, bent figyel a hűtőben. Valószínű holnapra lesz az igazi. Este kellett volna megcsinálni.

Kriszta
Kép

Kép

Kép
kri07

Sziasztok , én is megvagyok még, csak éppen 2 napja olvasgatok vissza.
Kedden érkeztünk haza Horvátországból, nagyon jó volt, a fiuknak is nagyon tetszett. Minden évben lemegyünk, de olyan meleg vizet mint most eddig még sosem fogtunk ki. En is elég jól birtam, annak ellenére, hogy nagyon rosszul vagyok a melegtöl, hasmenésem és hányingerem is van, remélem most már jön egy kis enyhülés.

Sissy, nagyon szépek a fotok, én is megnéztem.

Szépek a pocis és a babás képek amiket felraktatok.

A két órás vajudásban én is benne vagyok :)) és a kitolásnál kb. 5 nyomásban :)

Valaki irta, hogy ha majd megszül akkor majd hason fog aludni, hát elösször én is azt gondoltam, hogy szülés után azonnal jöhet a hason alvás, de sajnos nem ugy van, mert akkor a cicik miatt nem tudunk még egy pár hónapig hason aludni.

Aki attól fél, hogy hamarabb meg fog szülni, azt is meg kell nyugtassam, meglátjátok majd a vége felé arról fogunk itt társalogni, hogy hogyan lehetne már valahogy elinditani a szülést.

Szerintem senki nincs jobban lemaradva a babacuccok vásárlásával mint én. Eddig még szegénykémnek semmit nem vettem. Persze a fiuktól azért maradt egy-két body, de ugy konkrétan a kiscsajnak semmim nincs.

Megnéztem gyorsan az idöjárást, hétvégére esöt és lehülést mondanak, remélem igazuk lesz.

Megpróbálok egy két képet felrakni, talán sikerül.

Mindenkinek további szép napot.

Reka

Kép Kép
Kép
rekus80

Sziasztok!
Most találtam az elefáni babadiszkontban szülés utáni haskötőt, ami most akció 2990.-
http://babaaruhaz.echt.hu/akcio/egyebakcio
Egy csomó cucc van amit jó áron adnak.
Ceyla: Van valami minta, vagy sablon ami alapján festitek a falakat? Én is agyaltam, hogy festenék figurákat.
Én is megszavaznám a 2 órát, jó lenne. Arra hajtok, hogy gyors és könnyű szülés legyen, vagy is Bálintkának modogatom,és magammal próbálom megbeszélni :D
Már nagyon örülnék, ha egy kicsit hűvösebb lenne, legalább éjszaka, hogy ne arra kelljen az ember, hogy mindenéről ömlik a víz.
gira06

Sziasztok :)
A dokitól kell 4 pecsét,pedig írtam már itt egyszer mert az én dokim semmit nem írt,pecsételt eddig a könyvembe és mondta a védőnőm,hogy ilyenkorra már lenni kell benne 4 pecsétnek,mert ha netán hamarább megszületik a baba akkor probléma van belőle és húzódik a dolog!

Hogy vagytok ebben a melegben??
Én nem jól ma voltam kardiológusnál,mert tegnap rosszul lettem 114 volt a pulzusom!Azt mondta a kardiológus,hogy nem szabad napon lennem és egy helyben állni semennyit ,a főzés sem jó azt mondta,mert azért van a szédülésem is lemegy a vérnyomásom és utána ezért dolgozik a szívem ezerrel,hogy föltornázza a vérnyomást.remélem nem zavaros ahogy írtam
:)

Kép

Kép

Évi
iceberg
Budapest

Szióka mindenkinek!

Hogy vagytok? Mizu? Babák? Nálam minden ok egész jol vagyok ma ami már furcsa is. Megvettem a babának az ágyneműgarnitúrát. Van benne baldachin is, de az az érdekessége hogy eddig amennyire tetszett.... Most hogy ott van én nem is tudom...semmi haszna igazándiból. Na mindegy.
Olyan fura dolog ez amugy. Attikának nem tudtam anyagi okok miatt ennyi mindent venni, legfőképp ujat és most annyira aggaszt hogy neki nem igy volt :-( Butaság szerintetek? Ugy tűnhettem a boltban is mint aki sajnálja a babutol a jot. Nem vagyok normális, de annyira megszoktam a sporolást ? :oops:

Iceberg: hát igen állitolag bizonyos időn belül meg is kell lenneie a 4 pecsétnek. A pulzus miatt ne aggodj, állitolag ilyenkor felmegy a pulzus terhesség alatt mert több vért pumpálnak az erek a baba ellátása miatt. Nekem aligha megy 90 alá és sokszor van 100 felett.

Gira: vannak ilyen falfestők akik hobbybol festegetnek épp ma akart egyet ajánlani a bababoltban a nő.És állitolag olcso. De ugye nekünk nincs gyerekszoba igy mondtam nem kell. De lehet neten is utánanézni.

Rekus: örülök hogy jol. sikerült a nyaralás. Remélem a rosszulléted is lassan elmulik. Nekem eddig nem volt hényingerem de most a meleg miatt.... Nem baj elvileg igazad lesz akkor tényleg jön a lehűlés :-D

Kri: mostmár ugy vagyok vele meg kell nézni minden cuccot, csak aztán eszembe jut most bontsam ki a boltba? :oops: Pedig sunyba azt kéne... Aranyos lehetett Brigi. :-) Attika külön ette multkor a mákot a tésztától :-D Gyümilevest én a jövő héten akarok, mert mostanába volt elégszer. Bár igy ahjogy mondod most azonnal ennék. :-D Küldhetsz egy keveset :-D

Mók: akkor bele kell huzni abba az épitkezésbe :-( Én már csak tudom ezzel ( is ) foglalkozunk. Párom nagyon ügyes de azért... Precizség és pontosság is kell nem csak idő. Pecsétek miatt ne aggodj jo hogy ennyiszer mész igy kisebb a baj esélye. Én most pl azon parázok nem e nyilt ki a méhszájam de erre nem kapok választ csak jövő péntek :-(

Linn: mostmár ez lesz. Egyre nehezebben alszunk sajnos. Engem is zavanak az utca zajai is pedig csendes környék viszonylag mégis. Ne gondolj rosszra!!!! Énis azon gondolkodtam megint dobok egy pipolphent. És akkor tuti alszom :-D Na nem kell ezt minden nap de ha ilyen gondjaid vannak.... Nem akarlak rábeszélni de tényleg jo.

Na mennem kell bocs óha kifelejtettem valakit :-( Honap kettesben leszek párommal, attika pedig utoljára megy bölcsibe :-D Kell egy utolso nap kettesben.
Jók legyetek majd jövök, vigyu magatokra és várjuk a lehűlést :-D
Szülés: Énis a 2 órára szavazok :-D De mégegyszer ilyen mákom nem lehet! Kizárt :-(

dinuci01

[quote="iceberg"]Sziasztok :)
A dokitól kell 4 pecsét,pedig írtam már itt egyszer mert az én dokim semmit nem írt,pecsételt eddig a könyvembe és mondta a védőnőm,hogy ilyenkorra már lenni kell benne 4 pecsétnek,mert ha netán hamarább megszületik a baba akkor probléma van belőle és húzódik a dolog!

Ha koraszülött, elég az 1 db pecsét.
Egyébként meg valóban a kőrházban az orvos ír egy papírt az egészről. Az alapján kapod a támogatást. Ő meg csak megismer, hogy nem 1szer voltál nála...

Kriszta
Kép
cherryke

Anyasági támogatás
Ki jogosult anyasági támogatásra?

Anyasági támogatásra jogosult a szülést követően

a) az a nő, aki terhessége alatt legalább négy alkalommal - koraszülés esetén legalább egyszer - terhesgondozáson vett részt

Pl. terhesgondozáson a házi orvosnál is vagy. Vagyis én. Ő tart betegállományba...

Kriszta
Kép
cherryke

"Terhesgondozás
A terhesgondozás törvényben előírt kötelező feladat, melyet terhesgondozói szakrendelésen, vagy magánrendelésen végeznek. A gondozásban részt vesz a szülész-nőgyógyász, háziorvos és védőnő, szükség esetén más szakorvos, gyógytornász, vagy dietetikus. A terhesgondozás intézménye rendkívüli mértékben hozzájárult ahhoz, hogy világviszonylatban is kiváló, alacsony lehessen Magyarországon az anyai és magzati-újszülöttkori halálozási és megbetegedési statisztika.
A sikerhez nem elegendő csak, a jól működő és szabályozott terhesgondozói hálózat és protokoll, hanem a terhes nők, hozzátartozók együttműködése és tájékozottsága is feltétlenül szükséges.

Az alábbiakban tájékoztató jelleggel bemutatásra kerül az áldott állapot időtartama alatt elvégzendő kötelező, és ajánlott vizsgálatokat, valamint letölthető a saját rendelésemen használt terhesgondozási protokoll.

A terhesgondozás az anyák részére nem kötelező, csak ajánlott, azonban bizonyos pénzbeli, szociális támogatások törvényileg csak akkor igényelhetők, ha minimum 4 alkalommal jelenik meg a kismama a terhesgondozáson, és ezt a gondozási könyvében 4, pecséttel ellátott bejegyzéssel tudja igazolni.

Nagyon fontos, hogy a kismama pontosan kövesse a gondozó orvosa és a védőnő utasításait, valamint mindig tisztában legyen a terhességének korát illetően, mivel a vizsgálatok a terhesség korához vannak igazítva (terhességi korának megállapításához

Általában elmondható, hogy a 24. hétig 4 hetente, 25. héttől a 36. hétig 3 hetente, majd hetente ajánlott a terhesgondozáson való részvétel. Terminus túllépése esetén naponta ajánlott a megjelenés. Minden alkalommal hozni kell a gondozási kiskönyvét, meglévő leleteit, reggeli vizeletet, illetve a vérvételekre éhgyomorral, az ultrahangvizsgálatokra pedig lehetőleg üres húgyhólyaggal kell megjelenni. Minden terhesgondozáskor vizeletvizsgálat (cukor, aceton, fehérje, genny, nitrit), testsúly- és vérnyomásmérés történik, valamint a 16. héttől magzati szívhanghallgatás. Tapintással megállapítjuk a magzat hozzávetőleges helyzetét, a méh növekedését, tónusát."

http://www.timmermann.hu/index.php?m=terhesgondozas

Kriszta
Kép
cherryke

Sziasztok,jó reggelt :)

dinuci:én a babakocsival vagyok így mint te,olyan lelkiismeret furdalásom van,mert Máténak nem volt ilyen szép először mi sem tudtunk akkor venni!
Sztem nem butaság ez hanem anyai érzés :)
Bennem is furcsa dolgok keringenek,de próbálok úgy állni hozzá,hogy majd megszokom egyrészt azt,hogy Máté már 8 éves és számomra most olyan mintha először lennék terhes,mert nem egyforma a 2 terhességem sőt azóta eltelt 8 év :) de hát a sors így akarta!

cherryke:köszi az infókat!
tegnap ki volt akadva a kardiológus,hogy ha ilyen messze van tőlem a védőnő akkor miért várja el,hogy én elgyalogoljak ebben a melegben,ami oda-vissza 1óra!

Kép

Kép

Évi
iceberg
Budapest

Jaj most jut eszembe!!!Nekem mondta a szomszéd csajszi akinek 12 hónapos a babája,hogy a vége felé a védőnő ad majd egy papírt amire minden rá van írva,hogy mit hol lehet intézni és miket kell elintézni!Annyit mondott még ,hogy aki élettársi kapcsolatban él és amikor hazamennek akkor az anya otthon van a picivel az apuka tud intézkedni ezért kell írni egy meghatalmazást,pl hogy átvehesse az anyasági segélyt!

Kép

Kép

Évi
iceberg
Budapest

Gira,
Persze! Minta alapján festünk. A neten kerestem képeket és projectorral (milyen rendes a munkahelyem, hogy köcsön adja ;) ) kivetítjük a falra, majd körbe rajzoljuk grafit ceruzával és később kifestjük.
Kitartás! Hamarosan jön a lehülés.

Iceberg,
Akkor most már rendelős kaja lesz otthon! Tessék vigyázni magadra!
Koraszülött esetében elég 1 pecsét is a kiskönyvbe, de inkább erre ne legyen szükség. :)
Ez egy részlet a "Kérelem anyasági támogatás megállalpítására" formanyomtatványból:
"c) terhesgondozást végző orvos által kiadott igazolás a terhesgondozáson való részvétel számáról. A kérelmező hozzájárulása esetén a terhesgondozási könyv alapján készült kivonat is elfogadható. (Ha a terhesség időtartama alatt a külföldi tartózkodás időtartama egybefüggőn az 5 hónapot meghaladta, az igazolás mellőzhető, a külföldön tartózkodás tényét azonban igazolni szükséges)"
Tehát úgyis az a lényeg amit a doki leigazol.
Remélem az én védőnőm is ad ilyen papírt, (hogy mikor hová mit kell benyújtani, elmenni stb.) de pont szeptemberben már másik védőnőm lesz, mert visszajön gyesről az aki eredetileg lenne. Tehát az nem tudom milyen lesz. Egyébként kész kicseszés, az ember megszok és megismer valakit, amikor pedig már ténylegesen esetleg szükséged lenne rá, akkor egy másik ember lesz már helyette. :(

Dinuci,
Ne aggódj! Tök normális vagy. Nem kell mindent megvenni. A babának igazából csak rád van szüksége. Itt egy cikk megnyugtatás képpen:
http://www.slideshare.net/gkbetti/gyere ... from=embed
Na mit tud meg az ember? Neked akkor nem horror szülés volt az első? Jó ilyet is hallani!

Szilvi
KépKép
ceyla

[quote="iceberg"]J írta:icebergaj most jut eszembe!!!Nekem mondta a szomszéd csajszi akinek 12 hónapos a babája,hogy a vége felé a védőnő ad majd egy papírt amire minden rá van írva,hogy mit hol lehet intézni és miket kell elintézni!Annyit mondott még ,hogy aki élettársi kapcsolatban él és amikor hazamennek akkor az anya otthon van a picivel az apuka tud intézkedni ezért kell írni egy meghatalmazást,pl hogy átvehesse az anyasági segélyt!

A férjnek is kell meghatalmazás. Barátnőm 2szer végigcsinálta. Nemsokára kezdi harmadszor...

Kriszta
Kép
cherryke

Ceyla. A gyerekorvossal járok hasonlóan :(
A régi jó dokinéni nagyon jó. Sajnos más körzetet kapott, és ezt a körzetet egy hülye idióta kapta meg. Barátnőmet még bevállalja a régi, mert a másik 2 is hozzátartozik. De én mehetek a hülyéhez...

Kriszta
Kép
cherryke

ceyla:köszönöm,hogy aggódsz értem! :)
valahogy meg kell oldanunk míg ilyen meleg van,hogy rendelni kaját csak nem ismi erre felé hol a finom és megbízható!?
mikor legközelebb mész a védőbe mond meg a védőnőnek,hogy hallottál olyanról,hogy a védőben adnak ilyen felvilágosító papírt aztán majd mond rá valamit,de legalább megelőzöd az aggodalmad :) én úgy gondolom,hogy aki elsőnek szül szüksége van védőnőre,aki mellette van idönként mikor már megszült,mert kérdések-kérdések hátán lesz!
az én védőnőm nem nagyon töri magát a szomszéd csajszi tőlem szokott kérdezni,mert nem is jár hozzá pedig első babája!
én bennem azért vissza vissza térnek a dolgok és úgy érzem készen állok az új feladatra :) ami nekem akkor bevált ezt szeretném alkalmazni nem lenne jó ha megcáfolna a védőnő!majd ha megakadok felhívom!jaaj az itteni gyerek orvosról ne is beszéljek!Mátét is ahogy kezelte a mandula gyuszival,csak még nem volt neki soha előtte!

Felkértetek már gyerek orvost lányok?Mert ő megy majd ki amikor megszültetek és haza mentetek a korházból!Én akkor 5 ezer ft-ot adtam a doki bácsinak,nem akarta elfogadni,de nagyon rendes és ari volt!Télen 2002-be akkora hó volt,hogy nem tudta volna Mátét eltolni a rendelőbe és felhívtam a doki bácsit,erre mondta,hogy ő meg a kocsival nem tud kiállni maradjunk otthon és elsétál hozzánk!!

Kép

Kép

Évi
iceberg
Budapest

Szió mindenkinek!

Benézek meg rakok fel képet babóka ágyáról :-) Meg egyet attikámról, tegnap pancsizott itt lennt a ház előtt. Kitalálom ám ilyen ilyen lakásban élve is hogyan szorakoztassam a fiam :-D

Ceyla: jaja nem volt hororszülés, és csak bizakodni tudok hoigy nem lesz ilyen a mostani sem :-) Reméljük neked is minden simán megy.

Iceberg: ugye? akkor nem csak én gondolkozom igy, ez azért megnyugtat. Mert hát azért olyan kellemetlen. Tudom hogy a gyerek nem tudja! De akkoris! :-)

Cherryke: köszönjük az infokat, aranyos vagy :-) Jol vagy amugy? Nekem azthiszem kinyilt a méhszájam :-( Nem akarok zé lenni de neked nyitva van és gondoltam megkérdem van e neked ilyen darabos valami... Mert nekem attikánál mikor kinyilt volt. Igaz előtte is. Lehet ennek hozzá köze?

Nah rakom a képeket, aztán szerintem majd csak holnap jövök.
igyázzon mindenki magára nagyon mert bazi nagy front közeleg! És minden ami vele jár.

Kajaötletetek van a hétvégére? Mert nekem sajnos semmi :-(

dinuci01

Kép Kép

dinuci01

De jó ez a sok papírozás.
Mintha nem mehetne minden automatikusan! Ha belegondol az ember tulajdonképp mindent tudnak rólad, csak az infót kell összeszedni és mehetne minden magától, nem pedig hosszas bürokrácia és utánna rohangálás árán. Persze így lehet hogy egyes esetekben pénzt spórólnak meg, mert van aki nem tudja elintézni (mert lecsúszik róla, elfelejti, nem is tudja, hogy van stb.) és van akinek meg nem számít.

Szilvi
KépKép
ceyla

Dinuci,
Nagyon csini lett a kiságy.
Nekünk még egy hetet kell várni rá, ha minden igaz.

Szilvi
KépKép
ceyla

Szeretném nektek leírni az első szülésemet biztatás képen,hogy ne aggódjatok akik még nem szültek :)

Szóval! :)
Kezdem azzal,hogy ugye veszélyeztetett terhes voltam akkor ,de nagyon!!Teli aggodalommal és azt sem tudtam mi vár majd rám!
Mindig a könyveket bújtam,hogy felkészüljek a szülésre,hogy majd hogyan kezdődik mit fogok érezni mi fog történni!
Vajon fájni fog nagyon??Mert mindig rém híreket hallottam erről!
Arra már nem emlékszem,hogy pontosan hanyadikára voltam kiírva,mert 2 héttel hamarább jött Máté,már előtte is mondogatta az akkori dokim nst után,hogy nem kellene még megszülni! :)
Egyik este olajos hal konzervet kívántam vacsira!
Másnap reggel korán ébredtem úgy érezte és gondoltam magamban,de jót aludtam,kialudtam magam most lenne jó menni szülni!Feküdtem háton az ágyon és egyszer csak éreztem egy roppanást,de azt hittem a csontom roppant nem foglalkoztam vele
,picit még feküdtem utána gondoltam felkelek!De ahogy felkeltem elkezdett folyni belőlem a magzatvíz(ami víz színű tudtam ,mert előtte láttam pont a korházban nst-re várt egy kismama és ahogy állt elfolyt a magzatvize!na ekkor gondoltam jéé ilyen a magzatvíz! :) )
na szóval folyt a magzatvizem gyorsan és nem idegesen szóltam a páromnak,utána anyukámnak,hogy hívjon mentőt!Addig én letusoltam a rucik a korházba már be voltak rég készítve,mire kész lettem oda ért a mentő is és mentünk be!
:) Bekísértek a szülőszobára ott először megvizsgált a dokim,közben egyfolytában folyt a magzatvizem :) ,utána felvették az adatokat,majd kaptam beöntést aztán ........majd tusolás megint :) utána vajúdtam ami 3 perces volt ,de nem erősödött ezért nekem azt mondta a dokim várni kell 7 órát,ha akkor sem erősödik akkor beindítják a szülést!közben kaptam szurikat amit meg sem éreztem! :) A fájások nem voltam elviselhetetlenek!!!Ki lehet bírni!letelt a 7 óra ekkor kaptam infúziót,de ekkor már feküdnöm kellett mert erősödtek a fájások amit szintén ki lehetett bírni!egyszer csak éreztem,hogy toló fájásom van,de ez sztem nem is fájás mert nekem olyan érzés volt mikor az ember "kakil"(tudom,hülye hasonlat),de tényleg olyan csak az inger a hasból jön!!!ekkor már semmi fájdalmat nem éreztem ment mindig simán!!!volt gát metszés is,de mikor varrt a dokim őszinte leszek nekem ez fájt nagyon,gondoltam mindjárt felrúgom! :) de utána nem volt vele gondom!!1 óra pihi, utána tusolás és bevittek a kórterembe pihenni :) hát ennyi volt!bocsánat,ha uncsi voltam meg sok!!

Kép

Kép

Évi
iceberg
Budapest

dinuci:nekem is tetszik a kiságyatok!!!!szép a baldahin!!!hol vetted??mennyi volt?? :)

Kép

Kép

Évi
iceberg
Budapest

Sziasztok!

Ice:köszi az infot,így nem tűnik keménynek,de mindenkinél más,csak reménykedni tudunk...

Jövő szerdáig kell kibírnom,és látom a Babót.Mi sem vettünk semmit,és a Párom szintén még nem nagyon foglalkozik a kérdéssel,de remélem,nem sokára ő is elkezd mozgolódni a témában...én már nagyon vásárolgatnék....

Később még lehet,jövök!Vigyázzatok magatokra!

Szilvi

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Fifth Birthday tickers
Lilypie Second Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
sissy01

Iceberg,
Köszi, hogy ezt leírtad biztatás képpen. Mindjárt jobb! :)
Bár egy csomó kérdés felmerült bennem. Én mindig mindent tudni akarok! :D
Azt írtad folyamatosan folyt a magzatvíz. Azt nem mondták véletlenül, hogy hol repedt meg a burok? Mert úgy hallottam ha alul akkor a baba feje tamponálja és eláll a folyás. Persze valószínű ez sem törvényszerű.
"várni kell 7 órát,ha akkor sem erősödik akkor beindítják a szülést!"
Hogyan? Merthogy állatalában burokrepesztéssel szokták megindítani, de az már nálad megrepedt. Ha jól emlékszem inekciókat is kaptál, gondolom oxitocint ami pont a fájások rendezésére és hatásának erősítésére (a tágulásra) van.
Akkor ezek szerint nem kellett kivárnod a 7 órát? Mennyi idő telt el kb?
"Olyan érzés volt mikor az ember "kakil"(tudom,hülye hasonlat)"
Nem hülye hasonlat, egy csomó könyv is így említi, köztük egy híres bábáé is. :)
Én nagyon örülök, hogy ezt leírtad és szerintem nem lett sok, meg uncsi sem :)

Szilvi
KépKép
ceyla

Sissy,
és mindenki akinek a párja még nem adta vásárlásra a fejét ;)

Szerintem érdemes a pasiknak megemlíteni, hogy egyszerre beszerezni majd az összes dolgot a picinek, sokkal nagyobb érvágás lesz a családi kasszának, mintha mindezt apránként tennétek.
Esetleg még azt is lehet mondani, hogyha a baba korábban jön a tervezettnél a hiányzó dolgok beszerzése csakis rá marad.
Szerintem ez a két érv a legtöbb pasit meggyőzi, mert ők tisztán logikusan és anyagiasabban gondolkodnak és nem szeretnek vásárolni sem, főleg, ha olyan dolgokról van szó amihez nem értenek (pl. nem autóalkatrész). :D

Szilvi
KépKép
ceyla

szívesen!! :)
sissy01:persze ez igaz!!mindenkinél más!! :)

ceyla:nem baj jöhetnek a kérdések!! :) :)
1:-nem mondták hol repedt meg a burok!de megrepedt ezért folyt.viszont ha marad még bent magzatvíz akkor majd kijön a babával.nekem nem sok volt ez változó kinek mennyi van!
én úgy hallottam,ha akkor jön amikor a baba is akkor könnyebben kicsúszik a baba.mivel nekem otthon megrepedt ezért én is meg Máté is kaptunk antibiotikumot fertőzés elkerülése érdekében ezt az orvos mondta!
mivel volt burok repedésem ezért nem kellett burkot repeszteni hanem infúzióval indították be a szülést,ekkor erősödtek a fájások és megindult a folyamat!
Jaa azt elfelejtettem leírni valóban,hogy reggel 3/4 7-kor értem be a szülőszobára és 12:40-re lett meg Máté :) nekem ez a szülés nagyon jó élményem volt!!!!!pedig mennyit aggódtam,agyaltam!!
mindenkinek ilyet és most magamnak is újra ilyet kívánok! :D
Örülök,hogy könyvet is ezt a hasonlatot írják,akkor csak jól gondoltam! :) És örülök,hogy jó ötlet volt leírni így nem bántam meg! :)

Kép

Kép

Évi
iceberg
Budapest

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: