A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008. augusztusi babák

Panna Zsigikémnek is még segíteni kell letolni a kisgatyót.. de már néha azért sikerül... :lol: csak így tovább!

jó tatázást

én lüke most jutott eszembe hogy van hideg párásítónk..be is kapcsoltam ZSiginek a szobájába :lol:
Vendég

Sziasztok!

Ne haragudjatok, de nem tudok visszaolvasni, látom, Zsófi írt! (köszi :wink: )

Nagyjából minden rendben, még nem ugrálok, de az ötödikről már gyalog jöttem le. :roll:

Műtét: volt egy sürgősségi ikercsaszi előttem, az a csajt, akivel szerdán együtt voltunk ctg-n és mondta, hogy 1-2 hete van hátra. JA, és akkora volt a hasa mint nekem, csak ott ugye ketten osztoztak. Na, elkezdett vérezni és megműtötték. Így csúsztunk, meg késtünk is, meg az előkészítő szoba pont szemben volt a műtővel, így kb. mindent lehetett volna látni...de valahogy nem voltam épp kíváncsi kedvemben. Az sem túl jó, ha az ember mindent előre tud. Kaptam vmi vacakot, amitől jól be is aludtam a műtét előtt állítólag. Aztán a csaszi jó hosszú volt, találtak jó sok összenövést, ami ilyenkor természetes, csak emiatt nem 20 perc, hanem másfél óra volt. És persze az egész emeleten mindenhol van légkondi, kivéve a műtőt. Én nem éreztem, de mindenkiről szakadt a víz. A legrosszabb élmény, amikor visznek ki és az ember látja a saját lábait és olyan, mintha nem is az övé volna. Ez nagyon megmaradt. NA, de a lényeg, hogy egyre jobban, remélem ez így is marad. Levi meg egyfolytában tesózik, iszonyú édes egyenlőre, nagyon aggódó, Zéti minden visítására fut, ringatni akarja, meg puszilgatni és hogy adjak neki enni még, még. Csak nagyon vadóc még vele.

Szopi alakul, csak ebben a nagy melegben nincs még annyi tejci, Zéti meg iszonyúan éhes folyamatosan, de az alsó ajka befelé áll, így eléggé küzdünk és néha emiatt muszáj adni neki vizet is. Na, nem cukisat, de kell, mert azért a 10 ml tejek még nem elegek. Szóval még várom a csodát....
Első éjjel szuper volt, második nagyon nem, 7-éjfélig sírt szegény, de olyan keservesen hogy csak na.
Friss babások, Nektek mikor indult meg a tejci? Még nem parázok, de azért jó lenne látni, hogy elég.

Most ennyi, megyek pihegni, itt benn 30 fok van. Délután próbálok picassára tenni képeket.

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Sziasztok!

Gratulálok Nektek, Zsófi! Nagyon furcsa lehet ilyen programozott császárt átélni, remélem az első találkozás Zétivel mindenért kárpótolt! A műtét után mikor hozták ki először?
Én 2 éve kb 2 nap múlva éreztem a tejbelövellést úgy finoman. Olyan egyértelmű jele nem volt, mert addig is kb 20x cicire került Adél.
Julinál pedig (császár után) 3. nap lett kőkemény a cicim, de őt nem kaptam meg csak a műtét után 6 órával.

Szuper, hogy Levi ilyen nagyfiúként viselkedik! Ügyesek vagytok!

üdv, verka
Kép
Kép Kép
nverka

Nosztalgiázom, ez történt majd' két éve: Kép
és mivel most van egy kis időm, bemutatom a tesókat: Kép
Julcsi a ki mit tudon: Kép
és Adél az ölemben: Kép

üdv, verka
Kép
Kép Kép
nverka

sziasztok!

jajj de jó Aproo! örülök, hogy már otthon vagytok! képeket sajna látom, hogy még nem sikerált, de várunk türelemmel! :) Levi nagyon édes, biztosan nagyon cukik lehetnek! műtéthez nem tudok egyelőre hozzászólni! sajnálom, hogy ilyen hosszasan kellett bent lenned, mikor katad meg Zétit? (amúgy a névvel kapcsolatban, régebben már írtad ez, mikor Andi bejelentkezett 1x, igaz? csak, mert rémlik)

gyors gyógyulást, tejcihez mennek a drukkok, minden okés lesz! Levivel is nehezen indult, de aztán jócskán kitartott, biztosan most csak jobb lehet!

övterelőért majd megyünk, de mondd, hogy mikor lenne jó neked! okés? mármint melyik nap, vagy melyik napszak, vagy hogy? ha Péter otthon van, akkor végülis ő is ki tudja hozni talán a kapuba, nem?

puszi nektek! :) (képeket várjuk nagyon...)

Verka, nagyon helyesek a lánykáid! jó, hogy hoztál képet is!

mi egyébként ma leruccantunk a Velencei-tóhoz, nagyon szuper volt, a víz kb. 30 fokos, sokat nem hűsített, de legalább Beni kedvére lubickolhatott! hát, mondanom sem kell, alig lehetett kihalászni a vízből! :) sajnos képeket nem csináltunk, mert az nem jutott eszembe, pedig vittem gépet! bízom benne, hogy hamarosan jön az a front, amit estére ígértek, mert jó lenne egy kis felfrissülés!

Beni már alszik egy ideje, én még picit gépezek, de leragad a szemem, csak apa néz valami idióta filmet a tv-ben, szóval lassan lepihizek!

jó éjt mindenkinek!

sophie27

sziasztok, vagyok én is egy kicsit:)

Apró, még egyszer gratulálok! Sajnálom, hogy ilyen hosszas lett a műtét, de a lényeg, hoyg túl vagytok rajta és hogy minden rendben:)

nekem 2. nap már volt tejcsim, de nem vagy még elkésve vele te sem! A szervezeted már úgyis tudja, hogy mi ilyenkor a dolga, jön az a tejcsi, csak légy türelemmel. Én mondjuk bebiztosítottam magam urtica urens ch5-tel is, biztos, ami biztos:)

Julcsi, hihetetlen, hoyg milyen nagy már nálatok is Petike, nagyon jók a képek!

Verka, nagyon helyesek a lánykáid!

Boni, kösz a tippet, a hidegpárásítónk itt porosodott a szobában, beüzemeltem, hátha kicsit segít;)

Tegnap volt egy újabb köröm a VI. ker-i önkormányzatnál. Pocakosok közül akit esetleg érint, annak írom, hogy mi a helyzet: Mi ugye nem vagyunk összeházasodva, így kellett az apasági és kell mellé a közjegyzői tanusítvány arról, hogy nem szerepelek a regisztrált élettársi kapcsolatok nyilvántartásában (mert ha mégis, akkor az ott megjelölt élettárs nevére kerülne automatikusan a gyerkőc). Mi szülés előtt 15 nappal megcsináltattuk ezt a tanusítványt, mert azt mondták, hogy a kórházban kérik az apasági mellé. Tegnap felhívtam a VI. ker-i anyakönyvvi hivatalt, hogy kész van-e a gyerek kivonata?! Erre közölték, hogy igen, de csak akkor adják ki, ha viszek egy friss közjegyzői tanúsítványt..... komolyan ilyenkor durran el az agyam... gondolhatják, hogy szülés előtt 15 nappal nem azon járt az eszem, hogy bárki mással élettársi kapcsolatot létesítsek és a gyerek sem abban a 15 napban fogant és fejlődött ki. Na mindegy, csak azért írom, hogy más ne járjon így, ne csináltassa meg előre a tanusítványt, mert nem fogadják el. Egyébként ők is lekérhetnék ingyenesen a Kamarától, de erre a nő úgy reagált, hogy annak nem megfelelő a tartalma.... no komment. SZóval hétfőn közjegyzőnél kezdünk, hogy el tudjuk hozni a gyerkőc anyakönyvvi kivonatát.

Mi egyébként jól vagyunk, Domcsi baba csuda jó gyerek, egyelőre eszik alszik, pár napja de. 2-3 órát már fent van, nézelődik és ha leteszem a kiságyba, sír:)) Barnus nagyon jól viseli, remélem így is marad, aranyosan babusgatja, simogatja, ha sír, vígasztalja, minden nap a kezébe kell adjuk:) és nagyon szeretne vele játszani:)

egy pár kép az elmúlt napokról:

Kép Kép Kép Kép Kép Kép

na puszi lányok, elteszem magam holnapra, jó éjt mindenkinek! :)

sniky

Apró!

Kitartás, biztos megérkezik lassan a tejcsi! Nekem kb 3 nap volt, mire megérkezett... Első éjjel nálunk se volt gond, mert RÉka aludt, meg kis vizet ivott az előtejen kívül. Viszont a második naptól kezdve, amikor kicsit hűlt az idő, jellemzően este, éjjel, úgy ordított az éhségtől a lelkem, hiába ciciztettem, éhes maradt. A szobatársak sztem nem örültek. Ezért ő picike tápit kapott. Amikor beindult a bőséges tejellátmány, igazi kis zabagép lett belőle...

Verka! Édesek a lánykáid!

Niki! NAgyon édes DOmi baba! Meg BArnussal is együtt a képen!

panna1

Sziasztok!

Csak egy gyors bejelentkezés. Az első este kissé döcögősen telt, Levi ugyan nagyon lelkes de eléggé vadóc, a vigyázz szót nem nagyon ismeri, tegnap ráült a pihiszékre, illetve esett tánci közben, ma meg a nagyágyban tombolt. De mindentől nem tudjuk eltiltani, szóval na, nem lett nyugisabb. De sok puszit ad Zétinek és nagyon aggódik, ha sír.

Sajna tegnap eltörött a mécses nála és iszonyú hisztit levágott, aminek következtében végighányta a lakást fél10kor. Mire Zéti fürdetéséig jutottunk, fél11 volt. Akkor következett békés 3 óra, de utána fél2-6 között Zéti nem aludt, totál felcserélte a napszakokat. Mint ma is, egész nap szuny, ébreszthetetlen csak ha szopi van. Próbálgatom keltegetni, de nem nagyon megy. Szóval ezen még csiszolni kell, mert nehezen megy a Levizés így napközben. Még jó, hogy apa itthon, de nem tudom mi lesz 2 hét múlva, illetve holnap pl. éjjeles és oda be kell mennie. Szóval vicces lesz. Főleg mivel nem emelhetem Levit de muszáj, pl. ágyba be ki, meg hasonlók.

Holnap megyünk varratszedésre és pku szűrés ismétlésre, szerencsére apum visz, mert azért 3 órát még nem merek vezetni.

Még mindig nem sikerült visszaböngésznem, remélem a napokban azért behozom a lemaradást.

Tettem fel képeket a picassára, de most van egy pici nyugi, mert a nagyfiúk a játszón vannak, nekem meg addig kellene haladnom a kipakolással, meg rendezgetéssel, amíg lehet. Szóval most nem kicsinyítek, de majd az is sorra kerül remélem.

Ja és Niki, sztem azért lehetett, hogy sokak szerint nem hasonlított Domi Barnusra, mert picit ödémásak születés után 1-2-3 napig. Nem? Csak Zétin látom, mert a kórházban mindenki mondta, hogy absz. nem Levi, totál más, de most annyira megváltozott az arcocskája és így már nálunk is nagy a hasonlóság. Nálatok főleg az utolsó képen látható, hogy olyanok mint két tojás. Ha ez így is marad, akkor írtó édesek lesznek együtt 1 év múlva. Na, most is azok, de akkor már egyértelmű lesz a "tesóság".
Amúgy szuper képeket tettél fel. Barnus ennyire óvatos? Hú, de jó! Én még nem mertem Levi kezébe adni Zétit.

Zsófi, igen, volt már szó erről a névről, ezt írtam is....van, akinek nem annyira jött be, de hát evvan....mondjuk apumnak pl. iszonyúan tetszik! Meg tesóméknak is.
Jó, majd csörögjünk egymásra. Addig gyertek, amíg Peti itthon van, mert az nagy könnyebbség, így talán még ki is jutok pár percre a kapuig.

Na, ennyit a rövidségről....megyek is!

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Ja, és tejci alakul sztem, mert alig bírom kihúzni magam, annyira fáj a hátam....ez volt Levinél is.
De mivel minden szopiba belealszik, ezért sajna így sem húzzuk ki soha a 3 órát, sőt a kettőt sem, éjjel meg....na ott óránként megy a tátogi.

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Apró, nagy nagy gratuláció nektek!
Hozzál képeket!

(igyekszem majd jönni bővebben is...)

Szilvi

<
sziszka78
Tolna

Aproo - megnéztem a képeket, nagyon édes Zéti baba - mégegszer gratulálunk! Remélem a tej is hamar megérkezik!

Én egyre fáradtabb vagyok, legszívesebben aludnék, meg pihennék egész nap, a tegnapi hőség brutális volt, ma már egy fokkal jobb. Remélem lassan Oliver is megérkezik, azt hiszem külön lassan jobb lenne már nekünk is. Az UH-on rendben volt minden, szerencsére nem mérték óriás bébinek, olyan 2.8 - 3 kg lehet most.

Most ennyire volt energiám - legyetek jók.

Mazska
KépKép
KépKép
mazska

Apro a képek alapján a születése után az volt az elsö benyomásom, hogy no lám, a ded tiszta anyja! :) Aztán napról napra változik, így a benyomás is... :)
Tej nekem a 3. nap körül rémlik.

A higiéniailag katasztofális barátnöm a változatosság kedvéért megint terhes, persze ki tudja meddig, lehet, hogy megint kegyes lesz a természet mindannyiunkhoz. Rosszindulatúnak hangzik, de szerintem nem való több gyerek neki, mert 190-es vérnyomással, egy tablettával, ami erre jó, de magzatkárosító és még sorolhatnám, nem túl jó kombináció. A fogantatás környékén pl. berúgott egy kicsit, koktélozni voltak barátokkal. Aztán a strandon levágta a középsö ujjáról dinnyeszelés közben a teljes ujjbegyéd, dde senki se vette észre és nem is kereste, így visszavarrni se lehetett. Most minden nap kötözésre jár. Aztán tele van gennyedö sebekkel, mert ugyan kezet nem mos, a körmét rágja és allatokat simogat, mindent elkapar és felülfertöz. Borzalmasan néz ki. A súly is megugrott megint felfelé, hatalmas kezd lenni és csokin él. De ha az én kritizálásomról van szó, akkor abban nagyok. Én ebbe nem merek belemenni, ha körömrágás közben kapom, figyelmeztetem rá, de erre az a válasza, hogy csak a bört rágja, a körmét már hónapok vagy hetek óta nem, ehhez képest a körme alig kukkol ki. Tegnap pl. Pforzheim-ban voltunk az ingyesen vadasparkban. Nagyon szupi hely, ingyenes (adományokból él) és sokkal szebb, mint mondjuk a budakesziben lévö. Ök kitalálták, hogy nekik 5-kor menniük kell, mert 6-ra otthon akarnak lenni, vacsi, fektetés, aztán hogy mi a gyerek bioritmusa, az mindegy. Ha két-három órát fekszeik nyitott szemekkel az elsötétített szobában, az jobb szerintük,mintha mi a gyerekeket igényük szerint fektetjük nyáron este 10-kor. Mi 8-ig voltunk ott, megvacsiztunk a szabadban, az autóban elaludtak, itthon tusolás, fogmosás, pizsi és be az ágyba.
Mindenki másképp csinálja, csak néha felidegelnek apróságokkal. Pl. leültem a padra, jellemzöen nem a férja adta át a helyet, vagy a barátnöm öccse, hanem ö maga. Jön a lánya, leteszi magát közém és a nagybácsija közé és a lábát az ölembe rakja. Mondtam neki, hogy ezt még a saját gyerekeimtöl se türöm, így ha lenne oly szíves. Vagy feláll bombomért és a papírját eldobja, a nagybácsi kéri, hogy dobja ki, egyet kis is dob, de a többit mi szedtük össze elmenetelül után. S még sorolhatnám. Most pár hétig mentesek voltunk tölük, két hét múlva mennek nyaralni, akkor nekem kell minden nap átmenni az állatokat etetni.

Megyek, mert Enit még el kell indítanom. Bocsánat a kifakadásért, de a rossz türöképességemhez a párom viselkedése nagyon hozzájárul. Ki van égve és családmentes regenerációra vágyik. Mondtam neki, hogy akkor mehet egyedül Pestre, de ö inkább az intelektuális barátjához menne Prágába, annak van egy lepukkant középkori vára, oda vissza tud vonulni. Hát menjen akkor isten hírével, mást nem tudok tenni, mint elengedni, mert így nem mehet tovább, annyi szent. Bármit mondok neki, mindent támadásnak vesz, de hogy ö napi szinten hányzor gázok kinek-kinek a lelkébe, az fel se tünik. A gyerekeket így is magam látom el. Szerinte pl. túlzottan a gyerekekre van az életem beállítva, rá semmi idöm. Ezt megcáfolnám annyiban, hogy ha itt is vagyok mellett és lenne idönk beszélgetni, akkor sem velem trécsel, hanem vagy hallgat - hiába kérdezek - vagy valamelyik barátjával folytat órás telefonokat elhanyagolható dolgokról. A gyerekekre ilyenkor is fél füllel figyelni kell, hiszen balesetveszély bármikor adódhat és tudnunk kell, mi történt ill. mi az, ami elkerülhetö egy kis odafigyeléssel. Ettöl pl. mindig kiakad, mert reggelenként bezárom az ablakokat résnyire, nehogy Dönci pl., aki imád felmászni az ablakhoz és nézelödni, kiessen. Ugyanez van napközben is, ö kitárja az ablakot, én megkérem, hogy ezt ne tegye vagy legyen a közelben, de ö nem ad ilyesmire, szerinte nem történik semmi. Hát eddig nem is, de elég, ha egyszer megtörténik...
Szerinte én túl ovatos vagyok, szerintem meg körültekintö. Nem csavarom vattába a gyerekeket, de rációval élek és nem teszem ki öket feleslegesen veszélynek. Hát olyan nagy bün ez?
Szóval nem tudom hogyan tovább, a párom ki van teljesen égve, velünk nem tud sokat mit kezdeni mostanság. Szombaton pl. megígérte, hogy utánunk jön. De. a faluban volt Eninek a tornacsoportjával fellépése, oda mentünk. Nem jött, mert ö rosszul érzi magát. Aztán lementem velük a városba arra az egy évben egyszer megrendezésre kerülö barkácsolós gyereknapra. Hát a barkácsolós ajánlatok nem voltak idén már meg, a nagyobb és nagyvonalúbb cégek se voltak jelen, de így is jól éreztük magunkat. Éppen odaértünk, amikor elkezdett szakadni az esö, beültünk hát a lego sátorba játszani, de az meg ránkborult, mert a víztöl megállt a kompresszor és légvárként összedölt az egész egy szempillantás alatt. A második zuhanynál aztán elszakadt a cérna nálam, vizesek voltunk és fáztunk, a gyerekek nálam kerestek meleget, de honnan, így felhívtam a páromat, hogy el tudna-e minket hozni. Kötötte az ebet a karóhoz, de hogy így nem megy, meg úgy nem megy, kidobtam a vonalból és elballagtunk az esöben a legközelebbi metromegállóig. Baromi dühös voltam rá, mert ha neki kell segítség, akkor rögtön ugorjak és a nem konvencionális utak is pont jók, ha nekem kell, akkor a biztonság kedvéért szarban hagy. Persze nem újdonság, meg én vagyok a marha, hogy én öt sose hagyom veszni , de mégis nekem kell hallgatnom, hogy milyen ilyen meg olyan vagyok.
Hát ennyi a kálváriám. Biztos azért vagyok ingerült, mert már csak pár hetem van vissza és nagyon magamra vagyok hagyatva, mindenki elutazik, de mi maradunk.

Mentem is, nem rontom a rosszabbik kedvemmel a hangulatot.

Puszi: én
Vendég

sziasztok!

Aproo, nagyon szuperek a képek, de ezt már kiveséztük! :) Levi nagyon cuki lehet, kíváncsi leszek, hogy Beni hogyan viszonyul majd a dolgokhoz... egyébként imádja ő is a piciket, folyton tologatná őket a babakocsiban! szóval kíváncsi leszek, hogy mi lesz nálunk a nagy harci helyzet! :)

tejcsinek örülök, az eleje biztosan nagyon kemény, de szuper lesz, meglássd!

Niki, ismét nagyon jó képeket kaptunk ízelítőben a Ti kis családi idilletekből! imádom nézegetni ezeket a kisbabókat! olyan jó nosztalgikus érzés fog el mindig, és lassan már nálunk is lesz újra kisbaba! ;)

kitartást a következőkben szülőknek, Mazska, Anna, Barbi, nagyon a finish-ben vagytok már! egy kalappal nektek is!

Barbikám, a Te sztorijaidon mindig kiakadok! most is felment a vérnyomásom, ahogyan a párod dolgait is mesélted! nagyon sajnálom, hogy ennyire magadra vagy hagyva! amúgy anyukádék azért nem segítenek, mert ők sincsenek kibékülve a pároddal, vagy veled is gondjuk van? nálunk olyan természetes, hogy anyu is, anyósom is jönnek, ha kellenek, persze, nálatok több ezer kilóméterről beszélünk, de legalább az első pár hétben, napban kimehetne anyud segíteni... vagy ez annyira megoldhatatlan?ű

és párod mikor akar regenerálódni? még a szülés előtt, vagy rögtön utána lelép? sajnálom, hogy beteg, de azért nagyon durva, amit ő képzel. akkor ezek szerint Te csak magadnak szülöd ezeket a gyönyörűségeket??? :S

"barátosnédékhoz" már semmilyen megjegyzést nem fűznék! meg vagy Te áldva rendesen! :S

ne haragudj, hogy ezeket leírtam, de komolyan el sem tudom hinni, hogy lehet valakiben ennyi energia, mint Benned! azért jó, hogy legalább Te ilyen vagy, és működőképes a család! ;) kitarást az előtted álló hetekhez, mennek a drukkok! (olvastam, hogy az augusztusiaknál már hullanak a babócák! :))

lányok, akiknél még nem volt szülinap, mármint gyerkőc 2. szülinapja, milyen tortával készültök? a tavalyi Nikianyu-Dia féle mascarpones túrós isteni finom volt, de most valami másra készülnék! :) tippeket nagyon szívesen fogadok!

sophie27

Apró!!!
Szívből gratulálok!

El vagyok havazva...kemény időszak a hátam mögött..nem is vagyok képben...bocsánat!

Ha tudok, majd jövök!
danyuci

Sziasztok

A 2010 szeptemberi topicból vagyok . Most lett kész a babaszobánk, amit Iparművész sógornőm festett. Ha van kedvetek kukkantsátok meg! Szívesen vállal akár egész szoba, akár csak egy falkép festést is, fantáziája határtalan, legyen szó előre kitalált motívumról, vagy elég számára egy ötlet is , aminn elindulhat Ha érdekel valakit a dolog, privátban tudok további infókat adni. Bocsánat ha zavartam! Szép napot mindenkinek

http://indafoto.hu/balintka/meseszoba

Kép
epike

Apro! Hatalmas gratuláció! :wink:
Barbi, hát, nem is tudom, mit mondjak...nagyon nem szép a férjed viselkedése... :(

Kép
felicia

Pár friss kép Dávidról:

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
felicia

Szaizstok

Mazska hogy bírod? és a többi kismami?

Niki gyönyörűek vagytok, Aproo a ti képeitek is fantörpikusak! beindult tejci? ha már írtad akkor bocsi...

Barbi hát nem egyszerű a férjed.. jól kijött rajta a "rázúdult" felelősségérzet! az a baj, hogy segítség nélkül ez csak rosszabb lesz..gondolom a lelkiállapotod a béka segge alatt van.. :cry: nehéz lehet

még most sem értem mi az ami barátként vonz abba a nőbe... de tényleg... mert ha nem mondogalódna rátok akkor még talán érteném..de így... :roll: szerintem egy darabig mellőzd, vnanektek otthon elég gondotok.. te sem vagy véges türelemmel megáldott! vigyázz magatokra!

Feliica Dávid nagyon édes! sikerült exférjeddel megbeszélni0 a biztonságos szállítást?
Vendég

Barbi! Sajnálom férjed viselkedését! Remélem sikerül tisztába tenni a dolgokat!

Felicia! Dávid milyen komoly nagyfiú már!

Mi hétvégén Szegeden voltunk. Össszefutottunk a barátokkal, meg szombat délutántól csládi parti volt, a szokásos hangulattal: estefelére apósom már fikáz mindent és mindenkit, nem csoda, ha sógorával összekapnak minden "bulin". Anyósoméknál dögmeleg volt bent, délutáni alvása RÉkánál rendszerint óriáshiszti befejezéseként sikerült csak.
Anysomék mennek sátorozni a két nagyobb unokával, és már régóta mondják, hogy RÉkát is vinnék magukkal. Megbeszéltük, hogy ha előtte 1-2 napot el tdnak tölteni problémamentesen, akkor 2-3 napra övék lehet RÉka. Vagy lehet, hogy kevesebb. Sztem eléggé lefáradnak a 3 kölöktől 2nap alatt is.
Minden esetre próba célzattal vasárnap este RÉka nélkül jöttünk vissza., épp most érkeznek vonattal, férjem szedi össze őket vhol Bp-en. Persze őket hiába kérdezném, hogy mi volt hogy volt, csupa jót hallanék, de majd Réka viselkedéséből kiderül, hogy hogy érezte magát. Az persze iszonyatosan felbosszantott, hogy mivel a gyerekülést nem hagyhattuk ott a vonat miatt, megbeszéltük, hogy nem autókáznak. Persze következő reggel muszáj vol telvinni RÉkát is bevásárolni autóval, a nem is annyira közeli Pennybe. És a válasz csak annyi, hogy taxiban lehet gyereket szállítani ülés nélkül. merthogy apósom taxizik. :evil: Még jó, hogy előre megbeszéltük, hogy nem autózik a gyerek. Az ilyenektől azért ki bírok akadni! :twisted: :twisted: :twisted:

Na mindegy, várom már, hogy hazaérkezzenek. Addig megyek, főzök spenótot, mert azt Réka nagyon bírja!

panna1

Sziasztok,

Panna, látom Rékák szegedi nagyszülőkkel vannak megáldva.... :)
De azért azt is látom, Te merészebb vagy, mint én... Nálunk is felajánlották, hogy amikor bölcsi szünet van, egy hétre elvinnék.... Én nem engedtem. Ebben az évben a gyerek háromszor látta Őket...egy éjszakát sem töltött lent egyedül, ráadásul, amikor lemegyünk, már az érkezésünk délutánján közli, hogy hazamegyünk... most hazamegyünk... Amúgy nálunk is biztos az lenne, hogy Ők csupa jót mondanak... Remélem, azért jól sikerült a dolog, de azért ez a gyereküléses dolog tényleg bosszantó, főleg úgy, hogy külön kérted Őket! Tavaly Réku szülinapjára vettek csokitortát. Mi délután a párommal elmentünk, és mire hazamentünk, már meg volt vágva a torta, mert jött két rokon és miattuk meg kellett vágni... Azóta sem derült ki, hogy Réka kapott-e a tortából, mert kértem, hogy ne adjanak neki belőle. Na mindegy! Azért az üléses sztori rosszabbul is elsülhetett volna.

Barbi,
nagyon sajnálom a férjeddel a helyzetet. remélem, hamarosan megoldódik a dolog! Kitartást neked! Amúgy a barátnőd dolgait olvasva nem tudom, hogy én hogy tolerálnám ezeket a dolgokat a Te helyedben!

Apró,
nagyon jók a képek és nagyon édes a Manócskád! Levi is, és remélem, hogy jól ment az éjszaka is!

Megyek, mert vár a munka!

Dorka
dorkak

Na, kicsi lányom szerencsésen hazaért. És hát kitörő örömmel fogadott összevissza ölelgetett, meg bújt sokat. Amikor anyuméknál volt ilyen nem volt.
Igazából semmi gond nem volt az apró bosszantó dolgoktól eltekinve: Rékán pelus, rajta bugyi (hogy minek azt ne kérdezzétek), és úgy rövidnaci. Persze a pelus széle nincs kihajtva, így amikor hazaérve pisilt RÉka szépen végigfolyt a lábán. Pedig volt már hogy anyósom tette tisztába régebben RÉkát, és akkor tudta, hogy ki kell hajtani.
- mindent elhoztak, csak a Réka alvós Kócoskája (kócos baba) maradt Szegeden :evil: . Kíváncsi vagyok, hogy mikorra sikerül visszajuttatniuk. Pedig két fontos kellék van RÉka életében: Kócos, és a cumi. Hát most a pót-Kócossal alszik aki barna, nem szőke, és kicsit más., De sejtem, hogy hamarosan keresni kezdi majd szőke Kócost, és lesz hiszti emiatt.
Na asszem ennyi. Kicsit még kibosszankodom magam, aztán kész.

Persze megkérdeztem Rékát, hogy megy-e máskor is Szegedre a Tatához meg Kati mamához. Mondta hogy igen. De hozzátette, hogy apa és aja is jön!
Na majd látjuk. Ha tiltakozik az ottmaradás ellen, nyilván nem fogom erőltetni.

panna1

Sziasztok!

Most csak pár szóra van időm, később megpróbálok visszanézni. Amit láttam, Dávid szuper fotói, gyönyörűek a szemei!

Aproo fotóit megnézem majd és Barbi sztoriját is igyekszem olvasni!

Amiért most jöttem. Kedves ismerős pár külföldre utazik hosszabb időre és el akarják adni alig használt, újszerű kisbaba bútorcsaládjukat. Fotóm nincs róla, de neten kerestem ugyanolyanról, felteszem majd ide. Ha valamelyikőtöket érdekli, jelezzétek itt nekem vagy priviben és megadom a lány elérhetőségét. A bútorok Tatabányán vannak.

Szóval Factum Tomi baba bútorcsalád. Tartalma egy kétajtós sarok szekrény, egy ifj. ággyá alakítható kiságy (kókuszmatraccal), egy falipolc, egy könyves polc, egy pelenkázós komód. Új ára 280 ezer volt. 180 ezer forintért eladnák. Egyben.

Köszi

Szilvia Kép Eladó bútor Kép Eladó bútor

Kép
Kép
Kép
emesedora

Bocs, a kép kétszer ment el.

Kép
Kép
Kép
emesedora

Ja, és ilyen mint a képen, pácolt fenyő színű.

Kép
Kép
Kép
emesedora

Sziasztok!!

Aproo, gyönyörű Zéti baba, és az első képeken szerintem is nagyon Rád hasonlít :D Szopi, alvás, alakul? Remélem jól vagytok...

Felicia, nagyon sármos kissrác Dávidod :D

Barbi, azért tényleg nem semmi, hogy így szülés előtt nem sokkal akar Magadra hagyni párod a 4 gyerekkel :roll: Remélem még időben visszatér a jobbik esze :wink: Meg azt is, hogy nem jön sokkal hamarabb a vártnál a kistesó...

Niki, nagyon édesek a fiaid és tényleg nagyon hasonlítanak... kiváncsi vagyok, ez később is meg fog-e maradni :D

yuyu79

Szilvi, szép a bútor, de nem tudok rá vevőt sajnos...

yuyu79

Köszi azért Julcsi.

Megnéztem Zétit, nagyon édes kisbabó. Kis puffantó arcú. Milyen karakteres, erős arca van.

Kép
Kép
Kép
emesedora

Ritusnak holnapra boldog szülinapot!!! Csak hogy én legyek az első :lol: Szemtelenül fiatal vagy, csajszi :wink:

yuyu79

Sziasztok!

Most csak röviden, mert kezdünk zombik lenni.
Remélem lesz ez jobb is, mert Zéti drága eddig legalább napközben nyugiban volt, csak éjjel kelt óránként úgy 1-2 től, de tegnap még a délutáni béke kitartott este 9ig, onnan fenn volt éjfélig, na gondoltam, most lesz egy szupi éjjelünk, de ugyanúgy kelt másfél óránként, és ma meg egész délelőtt visított. Meg max. másfél órát bír ki egy szopival, azt meg nem tudom, hogy valósítom meg majd egyedül, ha ez így marad.... :roll: :roll: :oops: :oops: De akkor is ha 90eket benyal....

Na, mindegy, biztosan lesz majd jobb is, de most kicsit nehézkes az eleje.
Azt hiszem napokon belül elkezdünk kendőzni, ha ez így marad...csak 35 fokban nem visz rá a lélek egyenlőre.

Hú, de szép bútorok....Dia keresett kistosnak, de Ő most nyaral....

Dávid is nagyon nagyfiú már!

Panna, sajnálom a nagyszülőket. De azért az nem rossz, ha van legalább ilyen lehetőség. És Réka megvan nélkületek 1-2 napot. Ez nagyon nagy kincs!
Most visszagondolva azért nem lett volna rossz, ha Péter benn tud aludni velem első éjjel, mert éjfélig szerelték a légkondit benn, ami folyamatosan ki-be kapcsolt, de volt, hogy csak ki, be már nem. ÉS mivel leszigetelt szoba, ha nem volt kondi, levegő sem volt és 40 fok lett. Aztán hirtelen 23. Szóval merő izzadságra jött a jó. Ugye 3 kismama volt benn, de mindenkinél ott volt a férje és az ugrált a légkondihoz egész éjjel, én meg hasi kivezetővel és katéterrel, ha tudtam volna, sem ugrálhattam.

Dorka, mi lesz a nyaralással?

Barbi Nektek meg kitartás!
Gyerekek sincsenek hatással párodra? Mert a nagyok már sztem simán befolyásolhatnák kicsit jobb irányban, nem?
Remélem megoldódik nálatok a szitu.

Zsófi, ne haragudj, hogy lemondtam, de apum elment, sikerült kerek 30 percet pihenni aztán jött a védőnő, most meg várom a dokit. Szóval kicsit sűrű a mai nap. Azért remélem még összejön a dolog jövő szerdáig.

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Sziasztok!
Köszönjük szépen a bókokat, Dávid nevében is... :D
Mi holnapután ismét leviszük 1 hétre a szüleimhez Dávidot, aztán jövünk is vissza, mert szombaton már indulunk kettesben egy táborba, Várgesztesre, a kastélyba. Már nagyon várom.
Utána alighogy visszahozzuk, 1 hétre a másik nagyszülők kérték el, mert ők már több, mint negyedéve nem látták...
Ahogy visszahozzák, viszont indulunk mi egy hétre vele a Balcsira, úgyis imádja a vizet, még akkor sem lehetne kiszedni belőle, amikor pedig már lilul a szája... :lol:
Úgyhogy mozgalmas lesz az elkövetkező időszak!

Kép
felicia

Felicia! akkor jó nyaralást-kikapcsolódást nektek kettesben!

Apró! Tudom, hogy jól jön az a pár nap szabi nekünk, de úgy tűnik, hogy bevált amit éreztem, és Réka nem rajong az ötletért, hogy máskor is ottmaradjon.... Mindegy. Anyumékhoz meg menne most is. Csak nem igazán jó így a helyzet, mert ebből konfliktus lesz előbb-utóbb, hogy anyumékhoz többet visszük. De erőltetni meg nem akarom RÉkát.

Pici fiad azért elég jó, hogy benyakal 90-et! Ha másfél óránként kap ennyit, nem lehet hogy fáj a pocak, azért nyüszög? Nálunk Réka is tolta rendesen a kaját, nagy adagokat evett. És ahányszor cicire tettem nyakalta volna befelé. Nála muszáj volt azt betartanom, hogy 2,5-3 óránként eszik, mert ha ráevett az emésztetlen tejre üvöltés volt a hasfájástól vagy kajavisszabukás. Így maradt a kaják között az átverés, vagyis a cumi. Így nálunk rövid úton nyugodtak lettek a napok.
Nem okoskodni akarok, nyilván te látod hogy mi a helyzet. Csak egy tipp, hátha nektek is bejön.

Ritusnak boldog szülinapot!

panna1

Isten éltessen Ritus!

Panna, Levi is min. 12x evett egy nap, kisebb adagokat, szóval lenne kitől örökölni. Cumika van, de egyenlőre nem örvend közszeretetnek....kiköpködi mert nem jön belőle semmi, vagy el sem kezdni szopikázni.
Az meg duplán jó akkor, ha van két helyetek is. Gondolom , főleg építkezés alatt jól jött a dolog!

Ennyi idő jutott mostanra...

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

jó reggelt!

Ritus, nagyon boldog születésnapot!

Aproo, semmi gond! általában itthon van a kocsi, szóval át tudok ugrani, úgyis csak pár percre mennék, Zétit nem is macerálnám, ő még olyan picuri! meg valószínű Benit is lenne kire hagyjam! :) majd mondd, hogy mikor lenne jó nektek...

azért ez a kórházas sztori, potom 400e Ft-ért, nem semmi! :shock: még jó, hogy neked van ott rokonság! :) sok erőt, meg kitartást a két picihez így az elején! amúgy anyós nem tud esetleg átjönni segíteni, ha Péter már dolgozik?

Panna, nagyon jó, hogy ilyen rugalmas Réku, és simán ott tudod hagyni a nagyszülőknél! mi még 1x sem tettük, de én is inkább anyunál hagynám szívem szerint, persze ez anyósomnak biztosan szúrná a szemét, szóval nagyon nehéz szitu! de tény, hogy anyuékban sokkal jobban megbízom, nem azért, mert jobb emberek feltétlen, csak tudom, hogy ha azt mondom, hogy valamit így, vagy úgy csináljon, akkor az úgy lesz, na, anyósom már jóval kreatívabb ilyen téren... :roll: :oops:

de ez a veszély egyelőre nem fenyeget még minket... :) nem tervezzük még odaadni senkihez! lehet, hogy hülyeség, de amíg nem alussza át az éjjelt, nem hagynám nyugodt szívvel máshol, mert mindig utánam kiabál ébredéskor!

amúgy az autókázós sztori nem semmi! elhiszem, hogy a hajad hullik ezektől a dolgoktól! nálunk anyós, mikor kint vannak a kertben és kérem, hogy kenje be Benit a naptejjel, akkor sem teszi, mondván, úgyis csak az árnyékban vannak! jó, ez nem olyan súlyú dolog, mint az autókázás, bizt. gyerekülés nélkül, de ettől is kivagyok, mert nyílván Benit nem lehet bent tartani az árnyékban...

Szilvi, nagyon szép a bútor, de sajnos én sem tudok rá vevőt! elég borsos az ára... persze biztosan megéri, de akkor is! :oops:

Felícia, nektek jó pihizést, jó nyaralást, Dávid nagyon édes még mindig!

Boni, nagyon el vagy tűnve, ugye nincs semmi gond!?!?!?! vagy titkolsz valamit??? :P

kíváncsi leszek, hogy ki lesz a következős kismamink, aki hozza a babahírt! Anna, Mazska, Barbi!?

Mecsi, veletek is minden ok?

hát kb. ezek vannak nálunk! kellemesen fúj a szellő nálunk, de gondolom, hogy nagyon meleg lesz ma is! :S

szép napot mindenkinek!

sophie27

Ritus nagyon boldog szülinapot kívánok én is!

Tényleg furcsa belegondolni, hogy nekem is csak 3 hetem van már max. vissza. A medencém már nagyon fáj, napok óta hányingerem van és megy a hasam, zajlanak a hormonális elökészületek a jelek szerint.
Holnap megyek dokihoz, saját költségre megméretem a bébit, megy szintén saját költségre csináltatok strepto szürést. Nálunk nem tartozik utóbbi se a standard programokhoz, sajnos. Itt is 30, ott is 30-35 Euro azért húzós. :(

A párommal leültem tegnapelött este beszélni és elmondtam neki a véleményem, meg azt is, hogy ez így nem mehet tovább, mert akkor inkább én pakolok és vándorolok ki a gyerekekkel. Ne nézzen engem folyton lápi boszorkánynak vagy egyéb szörnynek, mert ezeket a szerepeket már régen másra kiosztották, ne véljen minden szavamban támadást és egyáltalán. Elmondta, hogy neki a családja a legfontosabb, nem is akar ö sehova se menni, de kell neki naponta pár óra kikapcsolódás legalább, amit családmentes övezetben tölthetne. Legszívesebben velem lenne zavartalanul kettesbe, de ez totálisan kivitelezhetetlen. Akárkire nem bízhatok rá 4-5 gyereket, meg nem is igen lenne senki, aki ennyivel hozzám hasonlóan meg is tudna bírkózni. Na majd csak lesz valahogy. A páromnak az a baja, hogy a mindennapi túlélésért folytatott harc felemészti az idegeit, nem tud ennyi stressz feldolgozni. Ez már így volt akkor is, amikor még csak ketten voltunk, sokszor elterült az irodában, mint egy félhalott és ennyi. Szegényt talán én is túlterheltem ennyi gyerekkel, de ugyanakkor ez közös döntés is, visszadugni már nem lehet öket. :)
Szerintem mindannyiunknak nagyon hiányzik a családi háttér, noha szinte mindenki él és virul, senki se nagybeteg és nem szorul ápolásra, mégsem tud örülni a maga egészségének és a következö generációknak.
Lassan összekészülödök, mert mennem kell bevásárolni. Tegnap lent voltunk du. a tónál, nagyon jót fürödtünk ill. én úsztam is egy kört, élveztem a relatív súlytalanság állapotát...
Mivel csak bizonyos területeket érek el a nagy kiterjedésü hátamon, csak azt krémeztem be, gondolván nem vagyok én a napon, elég az. Na estére olyan kinézetet öltöttem, mint a debreceni, amikor a grillen pirosra sütig. Olyan jó kis ropogós pirosra... Párom persze, hogy milyen ütödött vagyok, hogy nem krémeztem be magam. Aztán lassan eljutott a tudatáig, hogy mintha ö se tette volna, óvatosan feltette a kérdést, hogy akkor most ö is ilyen színekben utazik. Itt kibuggyant belölem a röhögés, mert rák vörös volt a háta, mindene. Nem én nyafogtam lefekvéskor, hogy fáj a hátam, hanem ö. Mert ugye én legalább egy kicsit be voltam krémezve, nekem nem fájt a hátam. :) Édes a bosszú! :)
Holnap nagy hajtás lesz, de a játszócsportban nyári ünnep, aztán fürkész, onnan tovább Eni osztályának nyári ünnepe. Egyikhez sincs nagy kedvem, de a gyerekek örömét nem ronthatom el.
Ja és a barátnöm: vasárnap ugyebár összefutottunk a vadasparkban. Másnap reggel hív, hogy kedden nem tudunk találkozni, mert a lánya még aznap éjjel 40 feletti lázat kapott. Szuper, mert a lánya Döncit jól megdögönyözte és a lányokkal is játszott. Nincs ebben persze semmi rossz, csak minket mindig lenéznek, hogy én mennyire adok a kézmosásra, mert az ö gyerekei ezt nem praktizálják, így egymást is állandóan megfertözik, az enyémek meg ált. nem kapják meg. Az ö lánya nekiállt kajálni, az enyémek is akartak, de mondtam nekik, hogy elöször mi kezet mosunk és utána tápolunk. Talán ez volt a mákunk, mert eddig mindenki láztalan, náluk meg megy tovább a betegség, egy nappal késöbb már a fia is lázas volt... Hát lehet ezért engem megvetni.
Dönci már olyan szinten üzi a tisztálkodást, hogy az már rémes. Állandóan a fürdöszobában lóg, kezet mos szappannal, ha valaki fürdene, ö már vetközik és beszáll mellé, így vagy 3x megfürdik egy nap és még sorolhatnám. Fogat mosni is imád, reklamál, ha nem csutakolhat egy kört. :)
Egyébként félelmetes figura: a DM-ben állva megfigyelte, hogy az egyik eladó éppen a palettáról a polcokra rakja az árut, hát nekiállt adogatni ill. beszortírozni. Vagy a vadasparkban az egyik kislány elszórta a dobozából az állattakarmányt. Dönci odasietett és a szétszórt cuccot nem az éhes állatnak adta oda, hanem segített megtölteni a dobozt, noha azokat ez a tény különösebben nem is érdekelte, továbbmentek volna, ha Dönci nem kezdi el szemezni a tápot a földröl. Ha éhes, önkiszolgál. Hoz magának tányért, poharat, evöeszközt (odatolja a széket, kihúzza a fiókot, kiveszi, ami kell), irány a hütö, hozz a kaját és esz. :)
Most már aztán tényleg megyek. Annyi dolgom van, hogy csak!

Niki és Felícia tündériek a képek!

Puszi: én
Vendég

Ritus! Nagyon Boldog Szülinapot!!

Kép
felicia

Sziasztok,

Ritus, Nagyon boldog születésnapot! Teljesüljenek a vágyaid!

Apró, remélem, alvással, evéssel rendeződtök és lassan beálltok egy napirendre... Hát nem lehet egyszerű két kicsi gyerekkel... Én nem tudom, mi lenne ebben a szituációban velünk, mert Réka olyan dackorszakban van, ami időnként nagyon kiakasztó.... Vannak csaták... :) Amúgy Réka is olyan éhenkórász volt, hogy kétszer beadtam a cumit és miután mind a kétszer három perc múlva rájött, hogy nem jön belőle semmi, nagyobb üvöltés volt, mint előtte... így a cumira sem szokott rá... helyette viszont van ujjszopi és textilpelus fogás... :)
Köszi az érdeklődést... Nyaralás ügyben még semmi konkrét. Várjuk, hogy utalják vissza a pénzt és szeretnénk augusztus első hetében egy pár napra elmenni... de még nem nézegettünk lehetőségeket... Majd előtte egy-két nappal...

Barbi, remélem, férjeddel lassan rendeződtök... Nekem volt egy olyan időszakom, amikor azt mondtam, hogy heti két este el kell mennem edzeni valahova, ami kikapcsol, mert különben megőrülök... Januártól júniusig jártam... most inkább esténként még Rékával vagyok a levegőn. Akkor annyira sok volt a teher, hogy muszáj volt valamit keresnem, mert úgy éreztem, hogy ez a gyerekemmel és a férjemmel lévő kapcsolatom rovására megy... Ugye a családi dolgokat gyermeki, unokai, és nem utolsó sorban anyai és feleségi kötelezettségeket meg kell csinálni...

Na megyek, mert dolgozom és vár a munka... Réku meg "úszótáborban" így szeretnék 1/2 4-ig végezni, hogy időben érte tudjak menni...
Szép napot!

Dorka
dorkak

sziasztok!

nagyon régen voltam, mert vírusos lett a gépünk. :roll:

látom mindenki nagyban pelusról leszoktat, nálunk nem nagyon megy a dolog, veszettül nem érdekli a csibét,h pisis vagy kakis a kisgatyája, így még várunk vele. nem szól,h pisi lesz, csak tépi a fütyit , bilire egyáltalán nem hajlandó ülni csak wcre-pedig télen nagyon ügyesen bilizett-így meg nehéz, főleg a sok "balesetet "takarítani utána. :roll: :shock:

nagyon édesek a nagyfiúk,nagylányok és persze a picik is!!

Felícia örülök,h rendbejöttél és,h visszajöttél!

Mecsi Te hogy vagy? hogy bírod a meleget? Többi kismami?
én veszettül szenvedek, nálunk az emeleten 31 fok van éjjel-nappal, gondolhatjátok milyen mennyit tudunk aludni,bár most a lehülésnél nagyokat aludtunk,de nem tart sokáig sajna a hűvös idő.

nyaraloknak jó pihenést.

jah mindnekinél lekerült már a rács az ágyról?
makadu

Kitti! Naéunk még rácsos ágyban alszik Réka. Én úgy látom, elfér benne, jókat alszik. Ha valami változik, vagy kistesó lesz a képben, majd kap új ágyat.

Bilizés meg majd alakul. Erőltetni szerintem se kell.

Nálunk kezd egész tűrhető lenni a helyzet. Pucéran 100%-os bilis Réka, bugyiban meg többségében szól, de olyan is van, hogy keresztbeteszi a lábát és szorítja a nunusát. Na ilyenkor tuti pisilnie kell, és ha rákérdezünk, örömmel szalad velünk együtt a bilihez. Persze bugyit még nem tud letolni, szóval ha későn érünk oda, azon keresztül pisil a bilibe. De láthatóan haladunk. Baleset tegnap óta nem volt.

Jaj olyan izgi, ma végre megjött a vaterán vadászott kiskonyha, estére összerakjuk. Meg a férjem most hozza haza a plüss Kisvakondot, amit Réka a keresztszüleitől kap majd szülinapjára.
Szerintem odáig lesz meg vissza. :lol:

Barbi! Ezek a férfiak. Igen, kell egy kis családmentes félrevonulás. De az eszükbe se jut, hogy egy pici kikapcsolódás anyukának is jól esne. Egyetértek Dorkával: én is sokkal zizzentebb vagyok, ha nem tudok elmenni kicsit mozogni, sportolni.
Nekünk is volt most egy húzósabb időszak. Nyilván a házépítés-költözés, bevállalt munka, stb stb... miatt nagyon nem volt szabadidőm. Egymásra meg aztán végképp nem. Aztán megbeszéltük a dolgokat. Most a férjemnek is lazább egy kicsit, én is könnyebben el tudok szabadulni 1-1 órára, és kezd normalizálódni a helyzet. Remélem így is marad.
Barbi! Kitartást, és remélem sikerül férjeddel valami járható közös utat találni!

panna1

SZiasztok Lányok!

Bocsánat az eltűnésért ,de én nagyon nem bírom a meleget. Természetesen ismét mamáéknál vagyunk, ma kiraktam a medencét és teleraktam hideg vízzel és belefetrengtem! :shock: :lol:

Aproo itt is nagyon gratulálok nektek!
Mazska Barbi kitartás!

Szülinaposainknak pedig nagyon Boldog Születésnapot Kívánok!

Nem olvastam lányok semmit vissza ne haragudjatok ,de itt ebben a kis térben lefordulok a székről.
Bilizés baromira nem megy nálunk én már letettem róla nem is erőltetem , majd egyszer eljön az ideje.

Mindenkinek nagyon szép napokat!

Mecsi :D
Kép

KépKép[/url]
mecsi

ZSófi sajna semmi sumák nincs...én nem is fogok sumákolni.. mert ha eddigmegosztottam veletek akkor most mér kezdjek el titkolózni?

én lebetegedtem,,,, láz, nátha torokfájás

Zsiga ma délután úgy ébredt,hogy a bal lábára nem tudott ráállni.. üvöltött 5kor levittem orvosi rendelőbe,megnézték, ott se állt rá..jujjogott elküldtek minket a bethesdába dr bácsi megnézte,mondta hogy ha reggelig nem javul,akkor vigyem vissza uhra meg röntgenre.. ...

hazaértünk..rá két percre fiam abbahagyta az arcunkba nevetett és nekiállt játszani!!!! :twisted: :roll:
Vendég

Boni,
Zsigának aztán van humorérzéke :lol: :lol: :lol: gondolom Apával ezt nem díjaztátok annyira :lol: :lol: :lol:

Már kezdek visszarázódni, majd beszámolok a történtekről...tegnap Apa vett wc szűkítőt, mert a bili az valamiért nem kellett...este a wc-n ücsörgött Gabi, kíváncsi leszek reggel is tart-e még a lendület...
danyuci

SZép napot!
danyuci

Sziasztok,

Kitti, nálunk bilizés terén ugyan az a helyzet mint nálatok.... :cry:
Bár tegnap reggel szólt, hogy Ő most wc-re ül (persze bili mellett szűkítőnk is van...), de mikor akar ott ücsörögni, indulás előtt, amikor amúgy is késésben vagyunk.... :evil:

Réka már január óta matracon alszik. A kiságyat már akkor szétszedtem, de nem mertünk neki még ágyat venni, mert amilyen kis szeleburdi, ha éjszaka felpattan, félek, hogy leesik... Egyszerűen nem volt már hajlandó elaludni benne, és ha elaltattam, még be sem tettem az ágyba, már üvöltött..

Boni, hát nem semmi sztori. Azt hiszem én is egy picit mérges lettem volna.... Neked gyors gyógyulást! Remélem, már jobban vagy!!!!

Mecsi, kitartást neked a nagy melegben!!! És az összes kismamának is!!!!!

Szép napot!

Dorka
dorkak

Sziasztok!

Mi még egyben, bár mostmár egyre nehezebben bírom. Kedden a CTG-n minden rendben volt és a méhszáj egy újjnyire kinyílt, a doki szerint jövő héten már esedékes lesz a szülés. Mostmár én sem bánnám, mert alig bírok lehajolni, az emeletre felmenni is kezd nehéz lenni. Hátha a hétvégi hidegfront és telihold meghozza Olivert is. :)

Többnyire kint vagyunk anyuéknál, így legalább van segítségem Laurához és egy kicsit többet tudok pihenni. A medencében üldögélünk mi is ebben a melegben, így elviselhető a hőség, de azért a lábam már kezd dagadni, fájni estére.

Ha történik valami, majd jelentkezem - minden kismamának kitartást! Többiek, ti is vigyázzatok magatokra ebben a melegben!

Boni - Zsiga nem semmi! Neked jobbulást! Nem hiányzik egy sötétkék Scotland-os pólótok?

Panna - Laura nálunk is jól elvan a nagyszülökkel, de én is inkább anyuékra hagyom szívesebben. Nálunk is elalszik kint bármikor.

Mazska
KépKép
KépKép
mazska

Sziasztok! vagyunk mi, csak állandóan le vagyok maradva mindennel, most 3 napig van egy vendég kislányunk is, közben Málnussal süni tábor minden nap, így estére csak ágyba zuhanok. Visszaolvasni sem volt még időm, de egyszer bepótolom, csak az valószínűleg nem ezen a héten lesz, szombaton elmegyünk Krisna völgyi búcsúba, (sosem voltunk még, de hajt a kíváncsiság) Vasárnap pedig Málnus szülinapját tartjuk, ezt a tortát csinálom meg neki:

http://www.mindmegette.hu/meggyes-geszt ... tes.recept

Csak máshogy szeretném dekorálni a tetejét.

A diétából már csak egy hét van vissza, de nagyon küzdelmes kitalálni minden nap, hogy mit is együnk, mit mivel helyettesítsek....egyébként (megjegyzem részben örülök neki) de diéta ide-oda, a kiütések egyáltalán nem múlnak, pedig már 3 hete csináljuk, szóval talán nem a tejre allergiás, csak akkor tudnám, hogy mire....

A képek átfutottam, Doma gyerkőcök csuda szépek, Eni csukott szemű képét imádtam a legjobban, Dávid is nagyon imádni való, nagyot nőtt, és Verka gyerkőceit jó volt megismerni végre :D Nekem csak a hajuk színében különböznek, még a mosolyuk is nagyon hasonlít :D Nagyon szép csajok!
Nikikém a tesóktól pedig el vagyok olvadva! Barnust meg kell zabálni :D Domi pedig egyre jobban hasonlít nekem :D

Bocsi, de most csak ennyire telt, lejárt a mosógép, és hiányolnak a csajok!

Szilvi

<
sziszka78
Tolna

Apró,

Üdv a klubban:))) hasonló a helyzet nálunk is, éjjelek kaotikusak, pár napja a nappalok is:) de nem idegeskedem, lesz ez még jobb is idővel. Pocak rettentően fáj hasonló okokból, sajnos nagyon mohón eszik és nem bír ki nálunk sem 3 órát, csak másfél, max. kettőt, de van hogy fél óránként cicizünk. Gondolom a nagy meleg miatt is van ez, mert ők is szomjasabbak. Viszont amilyen mohón eszik, rengeteget bukik is vissza. Espumisant elkezdtük de most áttérek homeós bogyókra, ma javasolta a védőnő. Hétfőn lemértem a kiscsávót:) 2 hét alatt 80dkg-ot hízott, így a védőnő azt mondta, nincs több kérdése a pocakfájáshoz:))
cumit mi is bevetettük, hátha ki tudjuk tolni a szopizást, de addig kellett csak neki, amíg újdonság erejével hatott. Olyan nagyon nem bánom, mert Barnus sem cumizott, én is eléggé cumiellenes vagyok, de megpróbáltuk, hátha... úgy tűnik ő sem rajong túlzottan érte, gondolom azért is, mert nem jön belőle tejcsi:)

tegnap be lettem dobva a mély vízbe, anyós 2 napja elment, mert nagyon összevesztünk, tegnap apa dolgozott egész nap és este zenélni is volt, így ma reggel jött haza. Este egyedül fürdettem, etettem, altattam és nem is volt olyan vészes:) igaz Barnus fél 11 körül aludt el, Domcsikát pedig éjfélig ringattam, mire ötödjére sikerült letennem, persze 2-kor már megint fent volt. Szóval én sem sokat alszok mostanában, nappal próbálom pótolni:)
Apró, kitartást neked, együttérzek, de összességében én rosszabbra számítottam, szerencsére nem volt olyan nehéz a tegnapi nap így egyedül.

köszönjük a bókokat, bezsebeltük:)

Panna, tök jó, hogy így ott mertes hagyni Rékát Szegeden, én még tuti nem merném. Remélem Kócoska is mihamarabb hazakerül?!
Bilizéshez nagy gratula, mi most próbálkozunk megint, Veráék voltak nálunk kedden és Mikun bugyi volt, így Barnus is kérte, hogy adjam rá. Kettőbe belepisilt, utána jött, hogy "anya tegyen fütyimje pelust" :) nem adom fel, de egyelőre lazán kezeljük. Hol bugyi van rajta, hol pedig pelus, a bilire sajnos nem hajlandó ráülni, pedig ma a védőnéninek szépen elmesélte, hogy mire való;) A kiskonyháról tegyél majd fel képet, nagyon kíváncsi vagyok rá!

Boni, jobbulást neked! Zsigának aztán "van bőr a képén :)" gondolom jól rátok ijesztett a kis sumák... örülök, hogy nem lett semmi baja!

sniky

Szisz, köszi:)
ettől a tortától pedig csorog a nyálam:))) nagyon guszta!

sniky

:)
Niki, remélem finom is lesz, mert eddig nem annyira jók a tapasztalatok, pl. a te tök főzid rizstejjel habarva förtelmes lett, pedig imádjuk egyébként....

Közben küzdöttem egy kicsit az avatarképemmel, de feladtam, majd este.

Ritusnak és Szilvinek pedig nagyon-nagyon Boldog születésnapot kívánok!

<
sziszka78
Tolna

Sziasztok!

Köszi Szilvi itt is! Ritusnak én is boldog szülinapot kívánok!

Meg a mostanában ünneplő anyukáknak, gyerkőcöknek is!

Velünk minden ok. Szombaton utazunk nyaralni, így egyfolytában az előkészületekkel foglalkozom. Elég sok 5 emberre mindent rendezni.

Remélem Barbi lassan rendeződik nálatok a helyzet!

Niki: sajnálom a nem alvásokat (Apro ott is). Lassan belejöttök, hidd el! Ügyes voltál az első hármasban töltött estén. És mit művelt megint anyósod? Persze csak ha publikus.

Na megyek, nagylányom nemsoká jön haza két napos budapesti "nyaralásából" (rokonlátogatás), várom már nagyon.

Sziasztok

Szilvia

Kép
Kép
Kép
emesedora

Sziasztok!

Hát, én azért bőszen reménykedem még mindig, hogy a hasfájást megússzuk, vagy legalább nem lesz annyira gáz, mint Levinél.
Az éjjelek meg, hááát, majd alakulnak. Azért hosszú távon ez a 4 óra éjjel és max 1 nappal kicsit kevés.

Niki, tudsz nekem segíteni, hogy milyen homeos bogyeszokat mondott a védőnőtök? Mert akkor anyósomnál rákérdeznék ezekre.
Espumisant mi ma estétől vetjük sztem be.
Nekünk is tuti pocak, bár mi még nem szedtük vissza a születési súlyunkat. rengeteg pisi van a pelusban, de kaki nincs annyi. Illetve nem tudom, mennyi az annyi, mert azért van 4-5.
Illetve Barnus már teljesen egyedül eszik? Mert nekünk Levi még nem és persze mindig kajaidőben kell Zétinek is a legjobban óbégatnia. Illetve fordítva, a szopik alatt meg Levi dönt úgy, hogy fejest ugrik a nagyágyról, vagy megjelenik egy teli fél literes pohár szörppel, hogy azt akkor szétlocsolja.
Nos, engem jövő héten vetnek mélyvízbe, de rettenetesen tartok tőle.
Sajnálom anyóst, mi történt? Akkor azért kezdi belátni, hogy nem működőképes az együttlakás?

Szilvi, Isten éltessen és jó nyaralást!

Na, mennem kell, kezdődik az esti műszak... :wink:

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: