A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 szeptemberi babák

Panndi!
ugyan már :) főztem kv-t elfelejtettem,kiírtam cd-re a képeket elfelejtettem :oops: gyertek máskor is :)

:arrow:

KépKép
viranka

Vera, képek :lol:
Nem egy éve volt kb? :lol: :lol:

Megyünk máskor is, már Zsófi is jelezte igényét :)
Vendég

Heni amúgy hová tűnt? Elutaztak valahová?

Engem valami iszonyatos bambaság vett elő, már a kávéfőzés gondolatával kacérkodok :roll:

Kép
vindolanda

De végül ittam egy nescafét, mielőtt bealudtam volna. Kellene még egy túró rudi is :P :arrow:

Kép
vindolanda

Felélénkültem, de most meg nagyon melegem lett. Persze a galériában dekkolunk, ahol alapjáraton van vagy 30 fok. Rugó pucér.

Teleittam magam, wc-re rohangálok.

Kép
vindolanda

Csináltam neki bentre pancsoló vizet, sírva elmenekült. Pedig csak kitettem a szoba közepére, és mondtam neki, hogy ha akar, akkor beleül :roll:

Ebben a melegben most nem viszem ki.

Kép
vindolanda

Kár, hogy már strandpapucsban áll a lépcsőn kinn pucéran :x

Kép
vindolanda

Vindo, remélem, megvolt a rudi is ;-)
Akartam még egyet Tőled kérdezni, ha nem baj: a szellemi szabadfoglalkozás (amiről korábban beszéltünk) esetében azt írtad, hogy Te nyilatkozol a kifizető felé arról, hogy majd befizeted a járulékaidat magad után. Van erre formanyomtatvány, vagy hogyan szoktad? És miért lehetséges ez (van rá jogszabály, könyvelőd mondta)? Most olvasok egy kiadványt, amit egy adózással foglalkozó cégtől rendeltem, és abban egyelőre nem látom, hogy ez a lehetőség szerepelne (csak az, hogy a kifizető vonja a járulékokat). Nekem ezt azért lenne jó tudnom, mert az a hely, ahonnan pénzt kapnék és szell. szf. formában akarnék számlázni, nem túl lelkes az ügyben, hogy ők számoljanak el engem (nyilván mert azzal dolgozni kellene, azt meg nem szeretnek), és az egyéni vállalkozóság felé szuszakolnának (az ugyanis nekik kényelmes, csak számláznak és annyi), de én meg azt nem akarom kiváltani, mert macerás, kötelező járulékfizetés van nulla havi bevétel esetén is, szóval nem jó. Ha megírnád, amit tudsz, hálás lennék, mert szeretnék vmire hivatkozni az elszámolni nem akaróknak. Köszi előre is a választ.

Kép
Kép
irina

Ja, ez lemaradt: Rugó nagyon ügyes a szobatisztasággal. Ha összeszedtem magam lelkileg, mi is belevágunk Ádival ;-)

Niki, emlékszem, hogy vesztek el fényképeid :cry:
Én szerencsére egy tavaly nyárig tartó válogatást megtaláltam itthon még (szerintem azt, amit Verának is elküldtem naptárkészítéshez), de az elmúlt egy évből semmit... na majd holnap vagy jövő héten okosabb leszek.

Kép
Kép
irina

El is indult kinn. A fene essen bele.
Kiviszem akkor egy fél órára abba a hülye medencébe.

:arrow: :x

Kép
vindolanda

Melege volt, visszajött.

Szóval nem volt hozzá nyomtatvány, mi fogalmaztuk. Kijelentetjük, alulírott, adószám, megbízó vagy mi stb, hogy a járulékokat magunknak fizetjük. Aláírás, dátum. Már sajnos nincs meg a minta, a másik gépen írtam, de utána nézek..

Az Oktatáskutató Intézetnek dolgozom be, ott gond nélkül elfogadták :roll:
De Böszörményben nem kultiválják ezt, ott az egyéb pénzeket megbízóival kapom.

Hát, a szobatisztasággal haladunk. De ugye még van terület, ami nem az igazi :roll: :( Ma is olvastam egy hülye cikket, ahol a kevés beszéd, kevés inger, meg nem megfelelő anya-gyerek kapcsolatra vezetnek vissza ilyen dolgokat. Strapálhatom itt magamat, bazé.

Kép
vindolanda

A léghűtőt tologatja. Pucéran, strandpapucsban :roll:

Kép
vindolanda

Amúgy mi nem csináltunk semmit a szobatisztaság kapcsán, csak mikor már láttam, hogy tudna bilibe pisilni, onnantól pucéran járattam. Átöltöztünk naponta 4-5x az elején, aztán pár hét alatt elmúlt.
Ha sikerült, örültünk. Ha nem, akkor meg elmondtam neki, hogy majd legközelebb, de semmi retorzió. Volt olyan nap, hogy két óra alatt 3x csinált be - szőnyegre, ruhájába stb.
Kezdetben az udvaron bepisilt mindig. Aztán az is elmaradt.

Kép
vindolanda

Anyám borogass, csak kiment az udvarra :arrow: :x

Kép
vindolanda

Andi,igen majd 1 éve :) :) :) gyors vagyok :)

kv-t lehet iszom még1et mert mindjárt kidőlök :)

Heniék hv-re Pestre jönnek :)

Móni,jó volt soraid olvasni :) Hugi is épp kérdezte,h. bírod :)

KépKép
viranka

Vindo!
Bálint lassan 1 hete száraz pelussal kell fel reggel,napközben sincs gond szerncsére,lehet ma este pelus nélkül alszik majd :)

KépKép
viranka

Vindo, mindkét tanácsot nagyon köszi ;-) Én egy OTKA-ba dolgoznék be egy kut. intézetben, és ott kellene bonyolítani a pénzügyeket, de nem túl nyitottak a szellemi szabfogl-ra. :-(
Szobatisztaság: én is így gondoltam, hogy pucin vagy kisgatyóban próbáljuk. Már sokat beszélgettünk erről Ádival és vadul nézi mindig a "pelusos Elmó"-t (amelyben Elmo elmeséli, hogyan szokott át a WC-re), és el is mondja, hogy szívesen pisilne bilibe vagy WC-be, de aztán mégsem akar sose. De nem halasztgatom a dolgot tovább, szeptemberre nagyjából napközben szobatisztának kellene lennie.

Kép
Kép
irina

Viranka, Báló is nagyon cool már a szobatisztaság terén. 8)

Kép
Kép
irina

Irina, az is lehet, hogy az óvodában majd teljesen máshogy fog hozzá állni :wink:
Amúgy sok helyen ezt nem is nagyon ismerik, nem tudják megkülönböztetni a vállalkozóitól. Meg nem olyan rég működik a rendszer, azt hiszem.

Viranka, akkor most felbátorodtam :wink:

Sikerült leültetnem egy székre, a lábát áztatja a kiskádba 8)

Kép
vindolanda

Irina, megvan a nyilatkozat, küldöm priviben.

Kép
vindolanda

Vindo, köszi, megkaptam! :-)

Kép
Kép
irina

Viranka, még egyszer köszi az 5leteket Robinak! :-)

Kép
Kép
irina

Vindo, már csak egy kérdésem maradt: ha nincs semmilyen bevétel, szell. szf-nál nem kell semmilyen járulékot fizetni, ugye? Csak ha van bevétel? (Én így értelmeztem, amit eddig összeolvastam.)

Kép
Kép
irina

Igen, így van, azt hiszem.
Adóbevalláskor kell rendezni az éves tevékenységeket.

Bár mintha lenne egy éves bevételi határ, valami öt vagy hét millió körül :roll: Erre Gábornál rákérdezek, ha hazajön, mert ő ügyesebb ilyen dolgokban.

Leesett egy orchidea az ablakból. Porszívózok. Rugó ellopta a frissen sült kenyeret egészben, nem adja vissza. harapdálja itt-ott :roll:

Kép
vindolanda

Tényleg, Ádi jól van már?

Kép
vindolanda

Odatolta a széket az akvárium mellé, és úgy megetette a halakat, hogy belefulladnak a kajába :x :roll:

Kép
vindolanda

Különösen a harcsák ott alul. Betemette őket a lemezes haleledel :roll: :lol:

Kép
vindolanda

Elérte a lakásban a 29 fokot. Lassan ruha nélkül parádézunk. Rugó egész nap puci, rajtam még nyomokban vannak ruhadarabok :roll:

Na, most már aztán tényleg megyek elgondolkozni :arrow:

G. persze sehol :roll:

Kép
vindolanda

Vindo, köszi, szerintem már jól van, bár most meg kicsit az orra folyik. Meg fájdítja néha a pociját, de lehet, hogy csak megszokta, hogy minden hasmozgásra már ugrunk.
Azért drukkolok, hogy a halak túléljék! ;-)

Itt is nagy a meleg, a gyereknél van 29 fok, a nagyszobában van vagy 30...

Hát szórakoztam 2 napot, hogy visszanyerjem házilag az adataimat, nem ment sehogy, holnap viszem az adatmentőkhöz. Szorítsatok, pls, hogy meglegyen minden (vagy legalább a lényeg).

Kép
Kép
irina

Sziasztok!

Drága Juba Szívből gratulálok zizi babához!Kívánok sok-sok egészséget,tejecskét és rengeteg örömöt a már 4 fős családnak!

Ildi
Kép
Kép
horcsog

Hahó!

Juba!!! Nagyon sok szeretettel gratulálok Zizihez! Szép nagy gyerek lett. :) Isten hozta, és áldja az egész családot nagyon gazdagon. :)

Sajnálom, én most tudtam leülni ma, és nagyon fáj a fülem... Orvoshoz nem jutottam el... Nem tudom, mi lesz...

Tud vki többet Jubáról?

Jó éjt!

Kép
Kép
Kép
zdori

Sziasztok.

Ma hazautazunk a citera miatt, de holnap este már leszek.

Irina, +++

Bőröndözni, hajat mosni.

Kép
vindolanda

Jó reggelt!

Pötit most sikerült visszaaltatnom (9-kor kaja jönne) Gréti legózik. Tegnap este mélyvízben voltam. Egyedül a két kicsivel az esti rutin, Z éjfél után jött csak haza. Egész jól összehoztam 8)

Juba szegény nagyon megszenvedte a szülést. 11 óra volt számára nagyon durva. Tegnap este a tej miatt aggódott, hogy még nem indult be neki a termelődés a "kicsi" Zina pedig hangot adott éhségérzetének :D
Ennyit tudok róluk. Gondolom hétfőn vagy kedden mehetnek végre haza.

Dori jobbulást a fülednek++++++++++

Irina ha a ház sérült akkor egy ügyes szaki pikk-pakk megoldja :roll:

jöhetne már az a sokat emlegetett hidegfront :roll:

KépKép
Kép Kép
l.móni

Vindo jó utat :)

KépKép
Kép Kép
l.móni

Zizi:

Kép

Kép
Kép
Kép
gremese

Jajajjaja de édes gyönörűség!

KépKép
kaqk
Debrecen

Juba gyönyörű kislányod van :lol: :lol:

KépKép
Kép Kép
l.móni

Micsoda szépség a Zizi baba, Juba!!! :D
És annyira anyája, nővérkéje! ;-)

Vindo, jó utat!!!

Naggggggggggggyon meleg van, gondolom, mindenkinél. A hidegfrontból (vagy miből) semmit nem érezni.

Kép
Kép
irina

Irina! Hogy Ádival mik történnek... :shock: Ez a gyerek tuti zseni lesz! 8)
Vagyis már az, hiszen a "kontextus a pincében van".... :lol:

Én szerda óta egyedül a gyerekekkel. Apa egyszer hazajött egy órára, mert pénzt kellett felvennem, ő meg már vitte is a kivitelezőnek. Holnap délelőtt is jön, viszi el a kutyákat, mert hétfőtől is szétszedik a házat, és ők csak útban lennének. Nem túl megnyugtató egyedül az alsó szinten kutyák nélkül... :roll:

Szerda reggel vitte ki az IKEA-s kocsi a bútorokat. Első nap a haverral éjjel kettőig rakták össze a kanapét, tegnap óta a papa is besegít, és még nincsenek készen. :shock:
A villanyszerelő ma felrakta a lámpákat, erre az egyiknek rossz a transzformátora. :?

A gyerekek már kezdenek unatkozni, a játékok el vannak rakva, sétálni képtelenség ebben a hőségben (bár ma kimentünk fagyizni, mert bár meleg volt, a felhők miatt nem tűzött a nap).
Pancsizni is igazán akkor mennek, ha én is a medencében vagyok. Ekkor viszont zeng tőlünk a környék. :lol:

Autó nincs, így a kötelező posta/vásárlás dolgokhoz rángatnom kell őket.

Úgy néz ki, jövő hét végén mehetünk Apa után. Már nagyon várom.
Ja, és herótom van a csomagolástól. :roll:

Kép
Kép
Kép
gremese

DRÁGA JUBA! SOK SZERETETTEL GRATULÁLOK A GYÖNYÖRŰ KISBABÁDHOZ! SOK TEJECSKÉT ÉS MIELŐBBI HAZATÉRÉST KÍVÁNOK NEKTEK!!!

KépKép
KépKép
KépKép
Kép
anitja

Sziasztok Mammikák!
Megint eltüntem egy csöppet... :oops:
Jól vagyunk, sokat medencézünk meg Balcsizunk, ebben a melegben nem nagyon vagyunk itthon... most ez a kis enyhülés már azért jól jött :lol: a Balaton 28 fokos :shock: mondjuk a gyerekek nagyon élvezik :lol: órákig benne vannak és nem fáznak...

nem nagyon olvastam vissza, majd ha tudok olvasok és jövök még...

KépKép
KépKép
KépKép
Kép
anitja

Juba szívből gratulálok Zizi egy tünemény :D.

Csajok itt nagy a baj...csak gyorsan írok, mert leginkább fekve létezem. A hátamnak annyi....csak remélem nem kórház megint, de mozogni alig bírok. Járás alig...reggel fájdalomcsillapító nélkül P nélkül az ágyból sem tudtam felkelni :cry: :cry:
Anyósom jön ma segíteni...holnap fél 8 doki :( :( szorítsatok....ja és ez már csak a vége volt
az eleje
középfül gyulladás (ami másodikra derült ki éljen magyar eü)
kazán besz@rt nincs meleg víz
ez aztán.....pocsék hét volt

KépKép
KépKép
fleur

Fleur: nagyon sajnálom..++++++++++++++++++++++hogy ne legyen korház.

KépKép
kaqk
Debrecen

Jó reggelt!

Hát ez a Zina tényleg gyönyörű :P :P :P
JUba, remélem, hamar hazamehettek, akár már ma, és minden rendben lesz :D

Fleur, :(
Gyors gyógyulást kívánunk :!:
Kazán - az nekünk is pukkant el, hogy utáltam :evil:

Emese, nemsokára kifelé fogtok csomagolni, az már jobb lesz :wink:
Szóval mindent bele, már nem tart sokáig :!:

Rólunk: sikeresen hazajöttünk tegnap. Mikor mondtuk Rugónak szombaton, hogy elutazunk, pakoljuk a bőröndöket, előhúzta a matracot, és pakolta volna bele a bőröndbe. Azt hitte, nyaralni megyünk :roll: :lol:
Túl vagyunk a nagy jubileumi ünnepségen Gáborék falujában, jól megmutogattuk magunkat a focipályán, szétosztottuk az ajándékokat, amiket hoztunk Go-ból. Hazafelé megálltunk Egerben a nagyobbik bátyáméknál. Hanga viszont éppen aludt.

Rugó még mindig utál fürdeni :roll: Ketten mossuk meg.

Henivel mi történt? Lassan egy hete nem jelentkezett be.

Rugó ma kakaót reggelizett, megivott két pohárral.

Ja, és megvolt az első éjszakai kimaradásunk otthon. Rugót elaltattuk, és együtt kimentünk a kocsmába beszélgetni a régi haverokkal. Anyósom addig vigyázott Rugóra, vagyis ha felsírt volt, akkor felhív engem, ha nem nyugszik meg. Így én nem ittam, hogy gyorsan hazajöhessek autóval. De végül is egy óra körül már otthon voltunk 8)

Reggelizek :arrow:

Kép
vindolanda

Gondolkodok :arrow:

Kép
vindolanda

De gondolkodás előtt azt még leírom, hogy R. pelenka nélkül utazott és anélkül is aludt egyik éjjel.
Semmi gond nem volt.
Bár reggel a bilibe, ami az ágy mellett állt, az ágyról állva próbált belepisilni. Gondolom, lusta volt lemászni. Mindenhová jutott, csak a bilibe nem :roll:
Aztán ártatlan képpel visszafeküdt pihengetni :lol:

Kép
vindolanda

Egyedül vagyok :shock:

Kép
vindolanda

Jó reggelt!

Mi is megjöttünk budapesti kis kirándulásunkról, Péterke és Áron is nagyon élvezte, mi meg jól kifáradtunk :roll:

JAJ nagyon teccett a vimmamos :wink: sőt még busszal is utaztunk, voltunk a szigeten. Teljesen rabul ejtette a Duna, a hajók, a kis állatkert, mindenkinek sorolja mit is látott , hol volt:-) Sajnos az idő nem volt épp a legjobb, túl nagy volt a hőség, vasárnap meg szél. De voltunk Ikeában ami Péterkének szintén nagyon teccett, önfeledten jött ment, ha nem látott visszafordult keresett, már olyan nagy, rendesen tud tájékozódni :D viszont bárkivel leáll kokettálni, simán elmenne bárkivel ha hivnák :roll: pincérnők kedvence lett, mindig vigyázatak rá mig mi kajáltunk :roll:

Szóval kicsit kimozdulni jó volt!

Pénteki tali elmaradt? nem láttam képeket :roll:

Heni
KépKép
heni81

Akkor telefonos képek jönnek.

Rugó este 11-kor Röszkénél kólát iszik :roll:
Kép

Belgrád bei Nacht:
Kép

Makedónia az autóból:
Kép

Fizető kapu Makedóniában:
Kép

Görg parlamenti közvetítés:
Kép

Rugó útra készen a délutáni sétához:
Kép

A kedvenc giroszosában:
Kép

Kedvenc játék az apartmanban, a komódon kellett tologatni. Itt apósom tologatja:
Kép

Az ollóhasználat alapjainak elsajátítása itthon:
Kép

Kép
vindolanda

Hahó :roll: :?:

Kép
vindolanda

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: