A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2010 augusztusban baba érkezik...

Megjött az évfordulós ajándék..vettem egy F1-es könyvet,a Formula 1 elmúlt 60 éve címmel,egy vicces Ferraris pólót,és egy másikat csináltattam, olyant mint a Nike,rajta van a pipa,és fölé írva ugyanúgy mint NIKE de Mike,értitek :) a Mikinek :) DE!!! az egyedit fehérben csinálták meg holott Miki fehér pólót fel nem húz...most pipa vagyok,hívtam a fickót de nem veszi fel,irtam emailt...hogy valamit találjunk ki mert ez nem jó.Feketét kértem...

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
evilany

Jjajj mindig csak a bosszúság....remélem sikerül megoldani Évi a dolgot.

királylány

Haskötő: engem is lebeszéltek a boltban, hogy inkább a szülés után 5 cm-re köldök alatt mérjek és küldjem a férjem a boltba.

babaimádó
Kép
babaimado

Tündinek akartam még írni. :) Azért mondtam, hogy külön táskába pakolok, ami a szülőszobára kell, meg ami a kórházba, mert így egyrészt én is nyugodtabb vagyok, hogy könnyedén megtaláljuk, másrészt nem tervezzük, hogy 5 perc feletti fájásokkal menjünk be a kórházba, így nem biztos, hogy én vígan beszélgetnék a folyosón. :wink: :roll: Teltház miatt már megnyugodtam picit, mert az nst-s nővér szerint azért annyira nem érnek össze a szülések, hogy apuka ne tudjon bejönni. De anyósom pl. amikor a Tomit szülte épp hidegfront volt, és nem volt üres szülőágy, annyira tele volt a szülészet, és konkrétan vissza kellett tartania, nehogy megszülessen, mert nem volt ágy... :shock: Ha fájása volt állva, le kellett feküdnie, ha fekve volt, fel kellett állnia... Nagyon hamar megszülte a Tomit, de előbb is meg lehetett volna, így is a végén már szólnia kellett, hogy ő tényleg nem bírja tovább... Amikor a sógornőmet szülte, akkor meg egyedül volt a szülészeten. Na én ezért szeretném, ha nem frontkor mennénk, bár azóta van az 1 ágyas szülőszoba meg a 3 ágyas, de akkor is, ki tudja...
Azt pedig az ismerősöm is mondta, hogy a szülésznők nagyon kedvesek, viszik a cuccom, beteszik a vajúdóba az ágyam alá, és amikor megyünk át az osztályra a szülés és a 2 óra letelte után, akkor amivel az ételt hordják, arra felpakolják a cuccom és áthozzák. Csak én szeretem, ha minden a helyén van és könnyen elérhető, nem kell keresgélni. :wink: :oops:

Kép

Kép
barbcsi

Bévi látom írta, hogy neki azt mondta a szülésznő, 7-8 perces fájásokkal menjen be... :shock: Nálunk ezt is máshogy javasolják és így is szándékozom tenni... Pont ezt beszéltük meg a dokimmal.

A szülés megindulásának lehetséges módjai:

1. Fájások
5-10 perces fájások esetén nem kell bemenni a kórházba, mert ezek a fájások akár napokig is eltarthatnak, sőt el is múlhatnak, így a kórházból vagy hazaküldenének vagy feleslegesen mesterségesen beleavatkoznának... Ezekkel a fájásokkal itthon kell maradni, pihenni kell, nem szabad az energiáinkat feleslegesen pazarolni,meleg fürdőt venni is érdemes. Az is fontos, hogy nem menstruációs görcsökre emlékeztető fájásokkal kell menni, mert az semmi a szülési fájásokhoz képest, hanem amikor a fájások egyre sűrűsödnek és erősödnek. Ha 4-5 perces fájások jönnek és már 2-3 órája tartanak, akkor érdemes elindulni, mert akkor már ott tart a méhszáj, ahol kell. :arrow: na ezért én ezeknél a fájásoknál szeretnék csak indulni, de lehet, hogy a 2-3 perces fájásokat is megvárjuk itthon, ezt majd a helyzet adja. :)

2. Magzatvíz elfolyása
Színtelen, szagtalan, kristálytiszta folyadék, ami eláztatja az egész bugyit, végigcsorog a lábunk szárán, nem lehet visszatartani. Nem lehet összetéveszteni a pisivel, se a folyással. Kissé ragacsos, nagy mennyiségben jön, gyakran arról számolnak be a szülő nők, hogy pattanást/pukkanást is hallanak, ahogy megreped a burok. Ilyen esetben 1 órán belül be kell menni a kórházba. Ha sokat és erősen folyik a magzatvíz, nem szabad mászkálni sokat, be kell feküdni a hátsóülésre és kórház. Ha a magzatvíz folyik, mindenképp be kell menni a kórházba.

3. Vérzés
CSAK FRISS, BŐ, ERŐS VÉRZÉS SZÁMÍT!!! Ha rózsaszínes, véres folyadékot tapasztalunk, az jelezheti a nyákdugó távozását, ilyenkor azonban nem kell bemenni!!! :arrow: hiszen van olyan, aki hetekkel szülés előtt "elhagyja" a nyákdugóját, míg mások csak szülés közben vagy egyáltalán észre sem veszik. DE FRISS? ERŐS, BŐ VÉRZÉS ESETÉN :arrow: MENSTRUÁCIÓS VAGY AZT MEGHALADÓ MENNYISÉGŰ VÉRZÉSNÉL AZONNAL INDULNI KELL A KÓRHÁZBA!!! (Nyákdugó: nyúlós, nyálkás, kocsonyás váladék, amit fehéres, vagy rózsaszínes/barnás folyás kísérhet.)

Nálunk a következőképp zajlanak a dolgok: becsengetsz a szülészetre, elmondod miért jöttél, adminisztrációval kezdenek, aztán szívhangot hallgatnak, uh-t csinálnak, doki megvizsgál. Apuka kint marad, de szólni kell a szülésznőknek, hogy apás szülés lesz. Akkor kerülünk a vajúdóba, ha korábban mentünk be, vagy csak a víz folyt el, de fájás nincs. Ha a víz elfolyt, de éretlen a méhszáj, akkor méhszájérlelő zselé, ha érett akkor oxitocin infúzió, de csak 6-7 óra múlva, tehát aki este ment, annak reggel. 2 óránként nézik a méhszájat, ha 3-4 cm-re ki vagyunk tágulva, bejöhet apuka. Ha viszont 3-4 cm-rel jövünk be, akkor előkészítik a kismamát: beöntés, és borotválás, ha szükséges, ha otthon már volt hasmenés, akkor nincs beöntés. Aztán zuhany, hálóing, megyünk szülni. Ha közben elfolyt a magzatvíz,az jó, ha nem, akkor burokrepesztés. Állni, ülni, sétálni, labdázni lehet, ami jólesik. Szülésznő végig velünk van, doki csak a végén, illetve akkor, ha baj van. Gátmetszés első szülőknél szinte kötelező... Szülés után 2 órát maradunk a szülőszobán megfigyelésen, ezután átvisznek minket az osztályra.

Gondoltam, ezt leírom. Bocsi, ha valakit esetleg untat vagy nem érdekel, az nyugodtan ugorja át. G-re is felteszem.

Megőrülök, olyan rohadt meleg van. :? Jó lesz a vasárnapi kis felfrissülés, csak ilyenkor meg jön a fülledt, párás idő. :(

Remélem mindenki jól van, pihen sokat. Én is megyek, csak ezt akartam még. Pussz mindenkinek és jó hétvégét! :wink: Amint tudok, jelentkezem!

Kép

Kép
barbcsi

Én is elköszönök lassan. Elindulok haza, tekintve, hogy kapkodnia lábam már nem tudom, lassú séta lesz. Utána kocsiba be :arrow: gyorsan lezavarom a vásárlást.
A Zuram megy este a fesztiválra bulizni a kollégáival. Na most hívott, hogy Bence elaludt a mesén. F@sza. Remélem este is elalszik időben, mert különben küldöm az apja után....

Itt most kicsit elborult, de csak az idő fülledt tőle....

Kellemes hétvégét nektek!

Pá....

királylány

Barbcsi mifelénk azért 5 percesekkel már igencsak be kell menni a kórházba, aztán majd kiderül, hogy mi meddig. Regövel nekem óránként voltak fájásaim, de tudtam, hogy ezek nem jóslófájások, hanem ezek már az overture részei és nem is küldtek haza velük a növérváltás után, mert nekem lett igazam. Relatív ez is. Vagy vegyük Ircsit, aki azt írta, hogy olyan rossz a pocakja, bemennek a kórházba megnézetni, aztán hamar két részbe került...
Gondolom nem a fájások sürüsége számít elsösorban, hanem a produktív jellegük, vagyis hány cm nyílik a mégszáj. Hogy mitöl és milyen gyakorisággal, az lényegtelen, ha a méhszáj elég tempósan nyílni kezd. Ezért nem adnék az idöegységre, hanem a megérzéseimre. Persze ettöl függetlenül mindenki úgy csinálja, ahogy az a nagykönyvben meg van írva.
8)

Évi kis házakat nézünk a környéken lehetöség szerint nem sorházat vagy duplaház felét, hanem tényleges kis egyedül álló családi fészket kerttel, de abból azért 300 nm-nél nagyobbat. Nos ebböl eleve nincs sok a piacon, mert nem épült ilyen, vagy már valami befektetö megvette a nagyobb telekkel rendelkezö házakat és ráklopfolt valami sorházat vagy társasházat... Amit tegnap megnéztünk, az is határeset volt. Kettönek nagy volt a telke (650), de szar helyen voltak, a harmadik jó helyen volt, de kicsi a telek, így a négyzetméterenkénti ára túl sok. A másik gond, még ha megtaláljuk az ideális objektumot is, akkor is kérdés a szponzor személye!?
Nem egyszerü, pedig úgy szabadulnék már innen. Szakad a víz rólunk, áll a levegö, élünk az akváriumban, mert mivel minden üveg, jól felfütödik a szoba.

Mentem izzadni.

Barbi
Vendég

Mindjárt bekattanok ettől a naptól, már rongyosra bőgtem a képem... :cry: :cry: :cry:

Nem is tudom leírni, annyira ideges vagyok, majd holnap felteszem g-re, lehet....

Clárika
Kép
...alig tudom elhinni, hogy teljesült az álmom, hogy mindig itt leszel velem, hogy belőlem lettél, és általam létezel. Én pedig Teáltalad.
clárika

Évi!....Nekem az első NST időpontot a doki kérte, s a következőt ott adta a szülésznő. De úgy hallottam, hogy mindenkinek? Beírta a kiskönyvbe és rajta van a leleten is. És igen most már hetente kell menni

Barbcsi!....Amit leírtál az számomra a nagyon alternatív módon szülünkre emlékeztet, és picit csodálkozom is, hogy ezt ennyire elfogadod, mert picit aggódosabbnak ismertelek meg.

Fájások: a szülési fájások nem fognak elmúlni!!!! főleg aki még nem szült nem fogja tudni, hogy mennyire erősek azok, és főleg mennyire hatékonyak, azaz tágítják-e a méhszájat megfelelően vagy csak fájnak. Hogy viseli a baba a fájásokat, ezért van közben is ctg. És ha a szülési fájások leállnak az nem azt jelenti, hogy most nem szülünk, hanem fájásgyengeséget, amibe be kell avatkozni.

Magzatvíz elfolyás: azonnal kórházba menni, a burok meg van repedve :arrow: fertőzésveszély, far- és harántfekvésnél plusz veszély.

Vérzés: nyákdugó témába stimmelünk, de amúgy minden egyéb vérzés nem természetes. Kismillió oka lehet.

Belőlem biztos a rossz emlékek is beszélnek, de úgy gondolom nem érdemes kockáztatni.
Úgy rémlik Te számoltad szinte óramű pontossággal a magzatmozgásokat, ehhez képest most ezek nagyon liberális nézetek. Nem megbántani akartalak, de talán kórházba jobb szülni, mint a kocsi hátsó ülésén.
limo73

Clarika???? :shock: :shock: :?: :?: Mi a baj?? :(

5 percesekkel én is bőven bemennék már... :roll:

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
evilany

Clárika!.....Lehet....és vigasztalódj Rékával!!!!! Semmi nem ér fel vele!!!
limo73

[quote="barbcsi"]
írta:
barbcsi5-10 perces fájások esetén nem kell bemenni a kórházba, mert ezek a fájások akár napokig is eltarthatnak, sőt el is múlhatnak, így a kórházból vagy hazaküldenének vagy feleslegesen mesterségesen beleavatkoznának... Ezekkel a fájásokkal itthon kell maradni, pihenni kell, nem szabad az energiáinkat feleslegesen pazarolni,meleg fürdőt venni is érdemes. Az is fontos, hogy nem menstruációs görcsökre emlékeztető fájásokkal kell menni, mert az semmi a szülési fájásokhoz képest, hanem amikor a fájások egyre sűrűsödnek és erősödnek. Ha 4-5 perces fájások jönnek és már 2-3 órája tartanak, akkor érdemes elindulni, mert akkor már ott tart a méhszáj, ahol kell. :arrow: na ezért én ezeknél a fájásoknál szeretnék csak indulni, de lehet, hogy a 2-3 perces fájásokat is megvárjuk itthon, ezt majd a helyzet adja. :)

Na, ezzel csak óvatosan. A nagykönyv 8-10 perces fájásokat mond, hogy indulni kell, a kórházban azt mondták, elég a 6-8 percesekkel menni, ha nem ritkul, nem gyengül... Nem biztos, hogy 2-3 órán keresztül 4-5 perces fájások lesznek ám! És már jósolgatsz egy ideje, nem akkor fogsz CI3000-ről indulni!!!
Felejtsd el, hogy 2- percesekkel INDULSZ otthonról!!!
Az első babánál ÁTLAG 10-12 óra a vajúdás, de van, aki kvázi 3-4 óra alatt babázik!!! Akkor mit csináltok, lépcsőházban, vagy taxiban szültök???? BARBCSIIIIIIIIIIIIIIIIIII!!! Nemá! Ez egy baromira sablonos leírás volt!!!!!!!!!! Ne dőlj be neki.

szilvás76

[quote="limo73"]
írta:
limo73Fájások: a szülési fájások nem fognak elmúlni!!!! főleg aki még nem szült nem fogja tudni, hogy mennyire erősek azok, és főleg mennyire hatékonyak, azaz tágítják-e a méhszájat megfelelően vagy csak fájnak. Hogy viseli a baba a fájásokat, ezért van közben is ctg. És ha a szülési fájások leállnak az nem azt jelenti, hogy most nem szülünk, hanem fájásgyengeséget, amibe be kell avatkozni.

Ezzel is teljesen egyetértek... Nekem az oxitocin miatt összeértek a fájások, nem volt "átmenet és fokozatosság", annyit fájt, hogy más már kétszer is megszült volna, én meg nem... És a CTG mutatta, hogy BENDE nincs jól. Vákuumozni kellett, meg szó szerint kipaszírozni. Vajon meddig fájdogált volna eredménytelenül, esetleg oxigénhiányos-mekóniumos állapotban a babával? Nem rádijeszteni akarok, de az sem indok, hogy ha előbb mész, beavatkoznak. HÁT EZÉRT VAN DOKID, nem? Aki elvben egyetért az általad leírtakkal... Ha nem kell, ne avatkozzon be.

Bakker, 2 percesekkel elindulni otthonról... Jajjjjjjj... Kész vagyok...

szilvás76

Örülök, hogy megvétóztátok a fenti leírást! A tapasztalat jobban számít... Bár amit Barbcsi írt, az sem rossz egy először szülőnek... össze van szedve a dolgok. Kb. így képzeltem én is... mondjuk valószínű, ha fáj én nem várok nagyon sokáig.

Tettem fel képet a g-re :-). Maikat.

Kép

Itt az NST:
Kép

A doki bá azt mondta, nem fogok még szülni a következő napokban :-(. Nem úgy állam a méhecském szája....
Szóval hajrá!

Evilany! Sajnálom, hogy ilyen stresszes a terhességed vége. Gyakorlatilag jó az eredmények, nőtt, áramlik...stb... Ha mocorog, akkor csak nem lehet baj. Bármi van, rohanás a kórházba.... Hosszú hétvégétek lesz... sajnálom.

Vanilla! Azért alszol Te sokat, mert én keveset :evil:

Itt is nekiláttak a szomszédok felújítani, jáhííííí!!!! MOndjuk ahogy magamat ismerem, igyekszem elengedni a fülem mellett... csak megjegyeztem, hogy többen vagyunk ilyen szerencsések.
szilvi35

Szilvi, pedid azért már próbálkozik az a méhecske... :-) De ha nem, hát nem. A dokibácsi a szaki! :-)
Szép poci, és tök jó gatya!!! :-D

szilvás76

Évi, remélem kipüfölöd a manusból a fekete pólót... Ez valahogy nem a te időszakod, de Tomikára gondolj... :-)

Clárika. A bank?

szilvás76

Szilvás! Az nem terhes naci, hanem olyan rendes naci. Azért nincsen begombolva :) :) :)
Terhes cuccokban olyan tipikus "kismama" cuccok vannak (nem tetszenek) vagy ami tetszik, megfizethetetlen. Szinte minden ruhám sima ruha. Köszi a dicséretet :)

Szóval azt mondod a hegyecskék jóra utalnak...???? ÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚúúúúúúúú.........
szilvi35

sziasztok!

Barbcsi háááát, nagyon éééédes, hogy ilyen lelki nyugalommal tervezed a szülést! :lol: legyen így, ahogy leírtad!

én inkább a megérzéseimre hagyatkozom.... sok nő szült a környezetemben, és meg kell mondjam egyik szülés se volt ilyen egyértelműen definiálható... van, akit 3X is hazaküldtek a kórházból, pedig 5 perces fájásokat érzett... de van olyan barátnőm is, aki nem vette észre, hogy vajúdik és mire beértek a kórházba, addigra már azon kellett izgulni, hogy felérjen a szülőszobára és ne a liftben szüljön... :shock:

én a magam részéről megmondom őszintén :arrow: fogalmam sincs, hogy mire számíthatok... hiszen úgy még igazából mensis görcsöm se volt sose... így nem is nagyon tudom, hogy milyen az... :shock: ezért inkább abban reménykedek, hogy úgy indul meg a szülés, hogy elfolyik a magzatvíz, mert az egy elég egyértelmű jel... :wink: :lol: :lol:

Kép
gtunde75

Clárika :? :? :? :? :roll: :roll: :roll: :roll:

Kép
gtunde75

Szilvi de szép poci!

evilany

Szilvi!......Poci is, görbék is szépek! :wink:

Tündi!.....Meg fogod ismerni a fájásokat! :wink: :wink: Ha mégsem legfeljebb lesz egy potya köröd, és azt mondod, basszus még ez sem elég, mi jön még? :wink:
limo73

Tünde az nem jó ha csak elfolyik a magzatvíz, fájás meg sehol......inkább kezdjen el fájdogálni, akkor "könnyebb" a szülés. Mármint ha szépen tágulsz, stb, de ha csak elmegy a víz és nincs semmi akkor kapsz oxit és az m,eg fájást generál. Nos szakértő nem vagyok, a barátnőmre tudok hagyatkozni ebben. Neki az első elfolyt magzatvizes volt (szenvedett is) a másodiknál fájásai voltak, azt mondta mindenkinek ilyen szülést kíván. :D

Egyébként elképzelni sem tudom milyen lesz ha beindulnak a fájások....

Szilvi cép pocak :wink:

Clárika mesélj.....

királylány

35+0 :lol: :lol: :lol: :lol:
Kép

Kép
gtunde75

Köszönöm szépen a pocakdicséreteket :)
Jó, hogy nem minden szép dolog ilyen kényelmetlen :)
szilvi35

Megjöttünk.

Szilvi, Tündi szép a pocitok:-)

Clárika mesélj, mert nagyon izgulok értetek, légyszi ha vagy még írj.

Nekem vásárlás közben tolatott ezerrel a kicsi lefelé. Mondták ma kemény hidegfront van szerintem érzik a picik.

Clárika szorítok nektek!!!!:-))

Kép
Kép
Kép
brikancs

Kép

evilany

A tv-ben is mondták, hogy ma sok kismama megszült.... a meleg és a frontok miatt.
szilvi35

Tünde,Szilvi csodás pocakok nagyon szépek!

Szilvi nekem a méhmozgás vonal tök egyenes akkor én mikorra
várjam :lol: :lol:

Évi pasiból verd ki a pólót ez igaz milyen emberek vannak,Miki biztos fog örülni!!!

Barbcsi szülés én a szülésznőre hallgatok nagyon szimpatikus volt és rendes,mivel egy 30 perc míg beérünk a kórházba,azt mondta ha elfolyt a víz egy gyors zuhany belefér és táskával a kezembe hívjam őt és ő is indul be 10 perc alatt ott van,ha fájások akkor 7-8 perces és azt érezni fogom egy óráig fél óráig akkor azok már azok amikor indulni kell,de menjek nyugodtan,és hivjam bár mikor!!Ha esetleg nem vagyok valamiben biztos!!!Én így fogok inkább legyek bent 3 órával hamarabb mint már kiesen belőlem a baba,és úgy is kérni fogom,hogy hagy mászkáljak stb,azért fogadtam meg csak velem foglalkozzon és ez így is lesz azt mondta mindenből a legjobbat fogom kapni ne féljek!!!Nagyon rendes!!

Dia nem akarsz szülni hát még én sem,nem mondom nem örülnék már ha láttnám a babát,de szeretném ha 38 hétig bent maradna hamarabb nem jönne ki!És szerintem ők ezt érzik is,még fel kell készüljek a császár után egy sima szülésre!!!

Clarika sajnálom,hogy sírsz tudom milyen rossz,de írd ki úgy sokkal könnyebb hidd el!!!Sajnálom!

Limo,Szilvás szülés dologban egyet értek veletek!!!

Voltam babázni annyi sok ruhát kaptunk nagyon szépek és legtöbbje cimkés,és aventos mellszívó és sterilizáló,hát azt nem vettem volna de ha kaptuk akkor elfogadtam!!Most szerintem megbolondultam,két alakalommal vagyis 3 hete nem kérdeztem meg kislányt lát-e a doki,és tegnap sem mert siettünk,és most elgondolkodok biztos lány-e :lol: :lol: :lol: de 4D kétszer is lányvolt és azon kivül 3 doki mondta azt szóval evidens,de mindig attól félek miben hozom haza meg mit adok rá ha mégsem az,legfontosabb az egészség,de én már olyan hülye vagyok!! :wink: :wink:

Kép
bévi

Nekem nem sokat mozog Lili sajnos már egy ideje fekszem és nem éreztem még,de majd mindjárt megmozgatom,kell egy nst :lol: attól kész van a drága teljesen!!!

Kép
bévi

Bévi ma nekem is nagyon nyugodt Bence. Ma nagyon meleg volt:-((( Szerintem az miatt. Viszont tolatni amikor az áruházba voltunk tolatott lefelé rendesen, szerintem a pocakom lejjebb ment egy kicsit megint vagyis olyan.

Évi nagyon édes ez a bébi:-)

Clárika kérlek nyugodj meg, ne sírj én sajnos nem tudom mi a baj, de én kívánom, hogy minden rendben legyen és meg tudj nyugodni. Ne sírj:-) Gondolj a kicsidre. Én szívesen meghallgatlak, nekem is jó ha kibeszélem valakinek a gondjaimat. Tudom én új vagyok, de hidd el megbizható vagyok.

Szilvi lassan mi jövünk:-) Neked a pocid már lentebb van?

Kép
Kép
Kép
brikancs

Brik nekem is mozog de nagyon lassan és alig érezhető,lehet neked akkor halad lefelé :lol: :lol: :lol: én még várok két hetet a szüléssel,magam elé engedlek titeket szivesen!!!

Kép
bévi

Bévi elhiszem:-)) Megyek családot etetni.

Puszi!

Jó éjt!

Brik

Kép
Kép
Kép
brikancs

Clárika mi a baj?

Szilvi azok a két elsö görbék már rendes fájás formát adnak és némi rendszer is mintha lett volna benne, noha az egész túl rövid ennek a megállapításához (8 percenként egy pukli), a második kettö inkább mozgás által kiváltott kontrakció szerintem. Szóval még akármi is lehet.

Az elsö szülésem nekem is olyan volt, hogy hamar beállt 5 percesek, nyákdugó el, hányás és hasmenés. Bementünk a kórházba, mondták egy cm, menjek haza. Jó, hazamentem. Alig ültünk be a kocsiba, újra 5 percesek, újabb 24 óra, nemalvás, hányás és hasmenés. Megint be a kórházba, vizsgálat 2 cm, menjek haza. Mondták, hogy ezzel a tempóval tágulva még egy hét... Azt hittem ott halok meg a küszöbön. 48 órája nem aludtam, hányok és fosok, mint a lakodalmas kutya és akkor ilyen bátorítást kapok. Még egy napot vergödtem otthon, megint be a kórházba a végelgyengülés határán, 3 cm, maradhatok. De menjek ki a kórházat övezö erdöbe sétálni addig is, amíg komolyodnak az események. Hát én minden fát megöleltem. Mire sorra kerültem, utolért a fájásgyengeség, oxytocin, meg minden, ami kell. Innentöl elég meredek volt, mert valahogy sehogy se volt az igazi. Szóval minden relatív. Az 5 percesek nem voltak olyan produktívak, mint Regövel az óránkéntiak... Talán elsö szülöként nehezebben tágul az ember lánya, no meg a doki kérdezte, hogy lovagolok-e, mert olyan izmos vagyok alul. Majdnem röhögögörcsöt kaptam, gondoltam beszólok neki, hogy nem, csak alkalom adtán a férjem idegein, de aztán maradtam annál a változatnál, hogy a magyar egy lovas nép és ez az örökségem az öseimtöl (valaha lovagoltam). :)
Szerintem Barbcsi a 10 percesek már igencsak a kórház felé mutatnak, ha rendszer van bennük, derékból indulnak és lassan csúcsosodik, picit marad, majd lassan alábbhagy a fájdalmak.
Nagyon csinosak a pocakképek!

Mentem teregetni. Még mindig baromi meleg van, döl a lé rólam - is.

Barbi
Vendég

Brik jó pihenést és jó étvágyat a családnak!!!

Bmass kitartás!

Megnéztem a 4d videót,és azt mondta a doktornő rajta minden rendben van és nagyon mutatja a kislányságát,és ebből már nem lesz kisfiú :lol: :lol: :lol: és jó volt látni,de majd holnap tüzetesen megnézem mind a kettő felvételt nem rossz ötlet volt elmenni így legalább van mit vissza nézni!!!Most is nagy élmény és később még nagyobb lesz!!!

Kép
bévi

Úgy látom mindenki pihen én is megyek tévézni meg nem tudom,jó éjt mindenkinek és tudjatok aludni!!!

Clarika remélem már jobban vagy!!!!!!!!!

Kép
bévi

Szép estét!

Most értem csak ide...

Brikancs
Nekem Katus születése előtti 2-3 napban fájt lenn... ahogy nyomult lefelé...

Babaimi
Szép nagy pocid van :lol:
Lábad :cry:
Közösségi oldalakon én nem vagyok fenn... :?
Kézigránát????? :roll: :roll: :roll: :roll:

Clárika
Lábad :cry:
Mi a baj?

Tünde
Ne nyomogassátok a ciciteket! Méhösszehúzódást válthat ki!!!! Mellgyulladáshoz vezethet!!!!
ÉS semmi összefüggésben nincs a jövendő tejmennyiséggel!!!!!
Nekem nem csepegett szülés előtt... most mégis van rendesen tejem!!!!

Évi
Méretek :roll: :cry:
Doktor nem kérte el az előző leleteket? Nem nézte meg az előző leletet a gépben???
Lehet, hogy az otthoni burokrepesztés, szülésindítás nem lenne káros????

Dia
Azt vedd fel, amiben jól érzed magad!!!!
Pocakod :lol: :lol: :lol: :lol:

Vanilla
Aludjál, ha azt kívánja a szervezeted!!!

Bévi
Nekem már napok óta elég a tisztasági betét is!!!!

Barbcsi
2-3 perces fájásokat otthon megvárni????????? :roll: :roll: :roll: :roll:
Abból nagyon könnyen otthoni szülés lehet!!!!!
Magzatvíz-elfolyása: elég kevés lehet, ha a baba feje már beilleszkedett és "tömít"... és lehet éppencsak szivárgó is...

Szilvi
Szedd már ki a pólód alól azt a labdát :wink:
A ctg alapján azért vannak méhösszehúzódásaid...

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Jó reggelt!

Ma is meleg lesz? :roll:

Clárika? Jobban vagy?

szilvás76

Kép[/url]

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Jó reggelt!

Írtam gre....
Jobban vagyok....

Clárika
Kép
...alig tudom elhinni, hogy teljesült az álmom, hogy mindig itt leszel velem, hogy belőlem lettél, és általam létezel. Én pedig Teáltalad.
clárika

Hú, de felhúztam az agyamat... :-(
Nem igaz, nincs igazság a Földön, ha nem lehet vmit csinálni!!!! :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

szilvás76

Jó reggelt!
Kimaradt az éjjeli őrjárat a meleg miatt.
Szép napot kívánok mindenkinek! Clárikának duplát a tegnap miatt!

Ircsi! Hát ez a laszti :) és ez nem leereszt, hanem felfújódik... ki érti ezt???
szilvi35

Jó reggelt!

Szilvi dehogy lesz ma jó idő....csak úgy fogjuk érezni, mintha.... :lol:

Clárika reagáltam én is :twisted:

Na ma nem nagyon fogok megszakadni a házimunkában.....úgy döntöttem.... :lol:

királylány

Jó reggelt

Ircsi....én már semmit se tudok...nem kértek előző leletet,nem is néztek.Azt mondták rendben van minden,végülis igen ha nem nézzük a 3 héttel ezelőtti méréseket.

Clarika,megyek olvasni mindjárt.

Most részletekben ugyan de egész jót aludtam.

Jancsi macskánknak hasmenése van tegnap óta,és hányt. Ránézésre semmi baja, virgonc,talán rossz kaját ehetett bár mindig frisset kapnak és a másiknak nincs baja. DE!! A cicus azt gondolja hogy ezt nem az alomtálcába kell végeznie hanem a rongyszőnyegre...már 3-as összekakilt,nagyon mérges vagyok :((( Miki jól összeveszett vele,talán leesett neki h.hülyeség.)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára evilany 2010.07.17 08:09-kor.

evilany

Ja pasi küld egy másik pólót hétfőn,feketét,ingyen.. :wink:

evilany

Évi macsek :(
Miki: :lol:
Póló: az jóóóó :D

királylány

Clarika reagáltam... :?

Ircsi írtam pü.

Asszem a hétvégi "program" kimarad nem vennénk a lelkünkre ha a baba télleg pici és kijönne és inkubátorra v.akármire szorulna...miattunk.Mert mi van ha fölémértek akár??? :shock: :shock: :shock: és csak 2 kg... :?

Dia helyes,csak pihenj...mi a terv? Vmi jó program? Strand...?
Sógornőmék vettek egy jó nagy medencét a kertbe,invitáltak minket csobbanni...de mégis mit vennék fel amiben látványomtól nem hánynának...?

Bmaas,házikó,az jól hangzik! Gyerekeknek is de jó lenne...szponzor:hogy érted,hitelt vennétek fel,v.hogyan?

evilany

Sziasztok!

Csak ezt az oldalt olvastam és engem is elgondolkoztatott a téma. Az igazat megvallva, ha közel a kórház, én se indulnék 5 perces fájás fölött. Kristófnál elkövettem ezt és meg is lett az eredménye:
- korai kórházbaérkezés,
- korai burokrepesztés,
- fájás gyengeség,
- többórás oxitocin infúzió, ami babát-mamát egyaránt megviseli, és brutális, erősebb fájásokat csinál, mint a saját szervezeted (saját szervezeted is oxitocint készít, de másfajtát),
- doki többször is jött kézzel tágítani a méhszájat (amit ellenségemnek se kívánok soha)
- és végül természetesen annyira elfáradtam, Kristófnak meg elkezdett lassulni a szíve a sok oxitocintól :arrow: császármetszéssel fejeződött be az egész.
Nem törvényszerű, hogy így végződik, csak azért írom, hogy ne lepődjön meg senki, ha hasonló forgatókönyv után csaszija lesz.
Szóval, nem is olyan egyszerű ez :roll:
Persze, akinek gondja ill. komplikációja volt / van terhesség alatt, annak megfontolandó, hogy mit vállal be.

Ja, meg a cici-téma (továbbra sem értem, mi a tudományos alapja annak az elgondolásnak, hogy több tej lesz vagy jobban megy a szopiztatás, ha előre kikészíti valaki a mellét :roll: ): VISZONT, tudományosan alátámasztott tény, hogy szülésindító lehet
1. a mellbimbó kórházi stimulálása és
2. a prosztaglandin zselé vagy lufi felhelyezése a kórházban.
Ezeknek akkor már humánusabb és kevesebb mellékhatással járó módja, ha otthon apával elintézitek a dolgot :oops: :oops:
De ha valaki még nem akar szülni, akkor szerintem érdemes kerülni az ilyenfajta megmozdulásokat...

bekri

Na, közben ugrott az oldal :lol:

bekri

Bea,igazad van,de én pl nem merném ezt bevállalni a faros babával. Már a szülésindítást se,pedig nagyon akartam :( mármint szülni,babázni :) (is)

evilany

Hát, Évi a 37. hetes baba, már nem koraszülött, mindene megvan és működik. Az, hogy picike, sok mindentől lehet (márha picike)... Lehet, hogy genetika, lehet, hogy már nem fog nőni, majd csak kint.

De Apával "indítani" szerintem is humánusabb... ;-) Nekem ballon volt, oxitocin és vákuum. Csak azért nem csaszi (szerintem) mert már a szülőcsatornában volt. Én nagyon kikészültem a végére, és a vákuum sem volt véletlen (baba szívhang miatt gyorsan kellett kiszedni).

Mindezek ellenére én rendszeres és folyamatosan sűrűsödő 6-8 perces fájásokkal el fogok indulni. Lehet szólni, hogy ne repesszenek, ha még nem muszáj, valamint hogy az oxit is csak akkor, ha tényleg indokolt...... Szerintem. A szülésznő is ezt mondta.

szilvás76

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: