A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2010 augusztusban baba érkezik...

Bévi ne is mondd. Nekik bezzeg 4 kg-s gyerekük lesz :evil:

Visszaolvastam és látom Brik babája is 2400 gr...legalább nem vagyok egyedül.

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
evilany

Évi értem. Ha azt mondta oké, akkor az úgy van. Ő a doki, csak ért hozzá. Hétfőn meg okosabb leszel már ha beszéltél a dokiddal.

Csaj nem akart kellemetlen helyzetbe kerülni. A szomszéd csajszit kérdezte, aki azt mondta nem terhes. Pedig az csak nem volt még 12 hetes és nem akarta nagydobra verni...Mindegy....

Enyém gyerek csendben van. Lehet neki is melege van. Na meg porszívózok, pakolok, nem is tudom úgy figyelni. Gyomrom folyamatosan ég, úgyhogy az enyém hasam még nem ment le. De nem bánom csak még a jövő héten kitartson :lol: Bár nem bánnám az augusztus elejét.

királylány

Évi nincs mit szégyelned,egy átlag ember akit nem fűt belülről senki az is izzad,mi meg még jobban,nekem mindenhol azt mondják,szegénykém jó hogy bírod!!!Szóval inkább büszke legyél magadra,hogy ilyen nagy pocakkal gyalog meg tömegközlekedésen magad jársz minden felé,én is az vagyok igaz én kocsival járok de akkor is büszke vagyok magara,hogy képes vagyok magam is ellátni ezeket a dolgokat!!!Tomika meg növöget biztos beleszámít az is,hogy 3 fokban érett a lepény,de akkor úgysem engednének haza ha nagy baj lenne,azért annyira nem könnyelműek az orvosok sem!!Hétfőn meg majd dokidnál mindent megnéztek alaposan!!A szívhang minden rendben volt gondolom,kérdeztem az nst-t vagy most nem voltál???Engem is bosszant,hogy Lilinek nincs mért eredménye 3 hete de nőni biztos,hogy nőt mocorog szívhangja rendben baj nem lehet így!Hízás tuti a víztől van mert azért menyit megiszunk egy nap!!!

Kép
bévi

Én most beettem,megyek a tus alá aztán eldőlök egy könyvvel.Tündi tetszik a könyv :) legalább lefoglal.
A frissen mosott melltartó egyik oldalán hajfesték csöpp másikon paradicsom,remek.

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
evilany

Bévi,nst rendben volt,méhtevékenység most bezzeg nuku.

evilany

Dia szerintem érzi,hogy nektek mikor lenne jó,ha jön és nem sieti el!!!Lili is lusta nagyon de nem idegeskedek ezen sem,mert most is nst,mozgott 10-et is ,ha meghallja a hangját kész van teljesen :lol: :lol: :lol: a szülésznő nevette teljesen hallkara levette,úgy meg nem mozgott,de mikor megmozdult és hallani lehetett az a susogó hangot mindig megíjedt!!Ha valami baj van azt mondta a szülésznő hívjam,ha bármi kérdésem van akkor is,vagy ha nem érzem mozogni úgy akkor is,megyünk és csinálunk nst-t ne aggódjak semmin!!

Évi még hogy 4 kg baba de azok tök egészségesek nem aggódják halálra magukat nem szednek semmi vitamint,és még is,minden jó nekik!Azt mondta a szülésznő azt egyik el akart szökni,még érte ment a családja az este fuuu akkora barmok!!!Már bocsi!

Kép
bévi

Én meg megyek 3-ra babázni 4 hónapos kislány,meg kapunk ruhákat is :lol: ,Évi jó pihenést és próbálj kikapcsolni,ha az nst rendben volt nincs baj ti is rendben vagytok!!!

A kórházban van ilyen gyógyászati segédeszköz bolt,és ott vettem betétet nőgyógyászati betét elég durva a mérete :shock: :shock: :shock: de a 10 db 230ft volt majd még beszerzünk pár csomaggal,ez az a csaj ajánlotta aki most szült és ő két hétig azt használta annyi volt neki!!!Nem semmi!!!Amúgy tapasztalt anyukák szülés után meddig van menzesz,gondolom ez is változó de kb!!!

Kép
bévi

Hát vezetni már nem a legkényelmesebb....itt a városban még csak-csak, de azon kívül nem szívesen. Igaz nem is kell, meg Gábor sem engedi már.
Tőlem is mindig megkérdezik hogy viselem. De én ugyanúgy, mint más. Emlékszem tavaly is ennyire izzadtam a hőségben....Oké, a lábam most dagad valamennyire....

királylány

Bévi már nem emlékszem, de hetekig nem tartott és nem volt erős mennyiség sem. Nekem.

királylány

Évi nyugi, az enyém is kicsi, nekem a dokim azt mondta banán, de bármilyen gyümi jó és étcsoki ezerrel hogy hízzon a bébi. Mondtam banán attól én is hízok:-) De az ilyen esetben nem lényeg, az a baj ha nem hízik nálam akkor indítanak. De fog hízni. Én most ettem banánt és eszek étcsokit is. Próbáld ki.
Amúgy nekem az összes gyerekre ezt mondták én meg azt hogy itt kint megnő, mindegyik gyerekem 3000gr alatt volt, a lányom volt eddig a legnagyobb. Ő 2950gr-al született. Az egyik fiú 40 héten 2550gr, Álmos meg 2550gr, de ő 35 héten.

Brik

Kép
Kép
Kép
brikancs

Évi nekem is a múltkor hegyek voltak most tegnap meg csak dombok, kiváncsi vagyok a hétfőire:-)) Vasárnap front. Sokszor amikor bénának érzem magam pl: nehéz cipőt felvenni, borotválkozni néha sírok miatta, olyankor szoktam mondani igaz 3 hét de jó lenne előbb szülni:-))

Brik

Kép
Kép
Kép
brikancs

Dia szerintem te tök jól viseled jó nyílván te érzed,de azért dolgozol,és mindegy hogy milyen munka hely akkor is reggel mész este haza és főzés család,és ezt minden nap és nem is sok időd van hátra!!

Clarika is és Tünde is hasonló ők is mennek,pedig Clarikának is milyen csúnya a lába sajnálom,szegényet és még a pénz is tegnapi bank kártyás dolog sajnálom nagyon!!!!

Én még vezetek ilyen 70 km-ket is szerettem vezetni eddig is még nem megterhelő nem hajtok úgy mint eddig,igaz az idény nyáron csak egyszer mértek be azt is tök szerencsétlenül,mert nagy átlagban betartom,de ez sikerült sajnos!!!Persze nem száguldoztam de épp elég volt,hogy fizessek!!Lili is élvezi a kocsit meg a zenét akkor mindig mozog,ha kocsiban van!!!

Kép
bévi

Bévi én nem vezetek, mert félek a kocsiba, de amikor megyünk kocsival mostanában sűrűn akkor Bence is ezerrel ugrál. Ma is nyomatott lefelé a kis fejével. De aztán abba hagyta. Még van 4 deci teám azt megiszom. Nem is gondoltam hogy ilyen sokat tudok inni mint mostanában :-)
Brik

Kép
Kép
Kép
brikancs

Bévi jó babázást

Brik igen ez megnyugtató valamennyire,csak hízni már én se szeretnék,az megy profin amúgy is

Én ma haskötőt akartam venni,de lebeszélt a csaj,azt mondta szülés után mérjük haskörfogatot és vki ugorjon el megenni mert nagy lesz így.4000 ft egyébként :? (de majd jól eladom :wink: )

evilany

Brik az étcsokit én is kipróbálom,nekünk is mindig kisebb volt amugy Lili,de én is ezt mondtam majd kint megnő!!!És bármilyen gyümölcs jó???Mert én a banánra allergiás vagyok,fel ömlök tőle!!!!Nekem Lili három hete volt 2100gramm én 2800grammal születtem,és most nem vagyok egy nádszál kisasszony!!!!Én is szoktam mérgelődni ha nem tudok valamit megcsinálni lábtörlés stb,de olyankor mindig eszembe jut nem erőltetem mert nem nyomom össze,amúgy borotválni én már képtelen vagyok,fogalmam sincs hogyan szedjem le,talán szőrtelenítő krémmel!!

Kép
bévi

Borotválás vakon megyeget,bár nem tudom milyen,lehet elég vicces :) majd a doki röhögőgörcsöt kap a köv.vizsgálatnál :)

Jogsim meg nincs :wink:
Én és Miki is 2900-el születtünk... :wink:

evilany

Bévi bármelyik gyümölcs jó. A gyümölcscukor az amitől nő és az étcsokiban van valami amitől nőnek:-))

Évi én se szeretnék hízni már:-)) Én hasleszorító bugyit vettem, ha jól emlékszem 990ft-ért, de mindjárt megnézem ha valakit érdekel.

Brik

Kép
Kép
Kép
brikancs

Én 2440gr voltam és 48cm.

Én is vakon borotválkozom:-))

Brik

Kép
Kép
Kép
brikancs

Évi nekem is ezt mondták, hogy szülés után valakit küldjek és majd kicserélik ha nem jó. Itt 2800 vagy 2900 ha jól láttam.

Bévi főzni nem főzök ám minden nap :wink: 9-re jövök ( ha beérek) és 5-kor megyek. Otthon már csak hideg vacsi van. Nem kell a főttkaja estére senkinek.
Jól bírom, de a munkálatok közben le-le ülök, meg felteszem a lábam. Otthon is.

Brik ne sírj. Mindenki így van ezzel. Már nehéz minden. Én nem bánom menniyre nehéz csak még maradjon....

Jájj ma vásárolnom kell a hétvégére. Ráadásul a barátnőm itt alszik a nagyobbik lányával, mert a pasik mennek legénybúcsúba.....Na a vásárlást utálom! De ezt már írtam nemegyszer.....
Úgyhogy ha esetleg valaki bevállaná adom a listát.... :lol:

királylány

Dia,valami klimatizált bevásárlóközpontban vállalom..
Főtt kaját én se kívánom...Miki ma eszik a melóhelyen,bográcsozás lesz du,mára megúszom a főzést...holnap paprikás krumpli,vasárnap fasírt(mirelites...) és fokhagymás krumpli,ubisali...ez a terv
:lol: aztán meglássuk.

Brik,a bugyi is ugyanolyan hatékony? És a sebnél nem zavaró?...(csaszi)

evilany

Dia igazad van én is azt mondom még egy kicsit erősödjön bent:-) Vásárolni mi is megyünk később.

Kép
Kép
Kép
brikancs

[quote="limo73"]T írta:limo73ündi! Évi! és mindenki más próbálkozó!!!!! NE NYOMKODJÁTOK!!!!

nem nyomkodom! :wink: csak borzasztó rossz érzés volt, hogy nekem nincs előtejem, és kezdtem parázni...ami viszont nagyon nem jó! de így most teljesen megnyugodtam, boldog vagyok, hogy van, láttam... nem fogom piszkálni, de látnom kellett!!! különben bebeszélem magamnak, hogy biztos nem fogok tudni szoptatni.... és az nem jó! de most totálisan megnyugodtam, és no para!!!

Kép
gtunde75

Dia írtam pü.

Tündi látod nekem az sincs.Asszem.

evilany

Évi megmondom őszintén én azért választottam a bugyit mert az nem jön szét, nekem csaszi után volt hasleszorító és mindig szétjött meg nem fogott rendesen. És sajnos nekem nem ment vissza a hasam és úgy kezdtem a terhességet.
De ez a bugyi olyan szorosnak tünik has tájékon, anyukámnak is vettem és azt mondta nagyon jó nem is érezni hogy rajta van. Ennek örültem, amikor mondta.

Kép
Kép
Kép
brikancs

Sziasztok
Vagyok, de. itt volt a barátnőm, meg koviubit tettem el, meg főztem... Elszaladt az idő, aztán ebéd, Gyerkőc-fektetés, majdnem én is bealudtam. :-) De a Kisasszony úgy elkezdett csuklani, hogy csak úgy rezgett a medencém...
:-)

Évi...Ezek a mérések... :-( nem is tudok mit mondani, de ha az áramlás jó volt, talán nincs nagy gáz... Hétfőn a dokid biztos mond erre valamit... Vagy tényleg hívd fel, végülis felfogadtad, nem? Elhiszem, hogy nem vagy nyugodt...

Csajok, ciciket nem piszkálni!!!! :-) Komolyan ne...

Nekem vagy 2 napig vérzett, Tena inkontinencia betétem volt, a kisebb betét tök hamar elázott. Viszont amikor mentem haza a 3 napon, szinte semmi nem volt már...

Az igazán gáz a szülés utáni első mensi volt. grrrrrrrrrrrrrrrrrrrr...

szilvás76

A bugyiból van kapcsos és zárt és úgy látom már tanga is. A vaterán árulja a baba-mama-kismama ruházat résznél, ha 3db-ot vesz az ember akkor átvállalják a posta költséget. Nagyon gyorsan megkaptuk.

Jó anyaga van.

Brik

Kép
Kép
Kép
brikancs

Én 2700 g voltam és 49 cm. Férjem 3000 g...
Bende 4400 g, Kisasszony is legalább 4000 lesz.... :shock:

Bendénél volt előtejem, rendes meg nem. Most nincs előtej, a cicik egyetlen "méretnyit" sem nőttek... Nincs általános recept...

szilvás76

Szilvás az első menses szülés után nekem se volt jó. De utána már nem volt gondom. Én se véreztem sokáig.

Remélem én nekem is lesz tejem rendesen:-) Nagyon szeretnék szoptatni sokáig:-))

Brik

Kép
Kép
Kép
brikancs

Nekem hatalmasak lettek a melleim, mindegyik bébinél volt előtejem terhesség alatt, de most csak egy 2 hete, a többi gyermekemnél 4,5 hótól már volt. Sajnos én mindkét gyermeket csak 4,5 hóig tudtam szoptatni. Na de majd most:-))

Kép
Kép
Kép
brikancs

Brik, a blogodban megállt az idő június 24-én ;-)

szilvás76

Szilvi jó kis programod volt délelőtt :)

Én is kicsi voltam, olyan 2900gr körül. És nem volt anyukámnak teje, így én tápszeres csibe vagyok 8)
Gábor is kissúlyú volt anno....remélem ez a gyerek sem lesz hatalmas.

királylány

Szilvi kukk gmail-ed :wink:

Évi válaszoltam :D :wink:

királylány

Szilvás igazad van, annyira kevés időm volt géphez ülni, hogy ha fel is jövök hozzátok jövök, iwiwet nézek és freemailt, mást nem:-(( Bocsánat, de tényleg írok már oda is :-))

Brik

Kép
Kép
Kép
brikancs

Azért látjátok régen, milyen kicsi babák születtek. :-) És mégis mindenki jól van:-)

Kép
Kép
Kép
brikancs

jajj Brik, csak szekállak :D Amióta itthon vagyok, én is sokkal ritkábban írok amúgy...

Dia, láttam. ;-)

szilvás76

Vanilla,akartam írni,lehet hogy vérszegény vagy azért alszol annyit

Szilvi,nem akarom zargatni a dokit a Balcsi parton...úgyse tud okosat mondani...mit javasolna,menjek vissza a klinikára a teóriáimmal?...nemtom...flow rendben volt,és pár napon nem múlhat semmi,olvastam akiknek hetekig le volt maradva babájuk,azoknál is vártak még.És rendben születtek. Nem akarok hisztérikának látszani :) a védőnőt lehet felhívom... és ha úgy érzem gond van,nem mozog vagy ilyesmi,úgyis felmegyek.

evilany

Ja, és én is táposcsirke voltam. Anyukám minden igyekezete ellenére. Evvan...

szilvás76

Szilvás gondoltam:-)) A szülés biztos le lesz írva az oldalon:))

Évi nyugi, ha a flow jó volt és a ctg jó volt nem lesz gond. Én már várom a hegyes csúcsokat, tök jó lesz a szülés, nem tudom két napja be vagyok zsongva. Bocs, hogy sokszor írom, hogy várom a szülést:-))

Kép
Kép
Kép
brikancs

Évi, ha meg tudod nyugtatni magad, és nem izgulod szét a hét végén a lelked is, akkor hagyd. :-)
Nagyon nincs lemaradva, és hátha csak egy rossz mérés...

szilvás76

Nem izgulok nagyon,végülis ez már a finish,és a baba a mozgások alapján jól van. Max kisebb lesz,mint az átlag. De az is lehet elmérték vagy fél kg-val... :roll:

evilany

Évi ez így van:-)) Meg nem izguljunk már így a végén, már tényleg kevés idő van és ilyenkor már bármikor jöhetnek a bébik:-)))
Én mostanában sűrűn nézegetem a 4d-s képeket, úgy odavagyok:-))

Kép
Kép
Kép
brikancs

Na látszik, hogy megint kilógok a sorból.... :lol: mindenki túl szeretne már lenni a szülésen, csak én odáznám még :lol:

királylány

Dia, dehogy lógsz ki, én nem tudom elmondani miért várom, de várom a szülést kiváncsi vagyok milyen lesz:-)

Kép
Kép
Kép
brikancs

Sziasztok!

Őrült melegünk van... Tegnap vásároltunk, és 41 fokot mutatott a városban a hőmérő :!: :shock: :shock: Éjjel 30 fok volt a szobánkban, pedig ablak tárva-nyitva volt... Este konkrétan 5 percenként pisiltem. A pici fiunk helyezkedik erősen, nyomja lefelé nagyon a kis buksiját. :roll: Nekem is vannak jóslóim, készülünk a szülésre. :wink:

És szerdán elkészült a kiságyunk!!! 8) Úgyhogy a Törpebirodalom teljes, belepakoltunk a Tomival mindent, nagyon szép lett. :roll: Feltöltöttük a légzésfigyelő szülői egységét és leteszteltük. Elég hangosan vijjog, ha nincs mozgás, de ez a lényeg. már csak a Bence hiányzik az ő kis birodalmából. :roll:

Éjjel 3kor nálunk volt vihar. Dörgött, villámlott, esett az eső. Én meg féltem. :(

Mi szerdán voltunk nst-n. Hát őurasága nagyon lusta volt, volt hogy csak 120 volt a pulzusa. De 5 nagy mozgás kell produkálnia. Így a nővér tapsolt egy hatalmasat a pocim előtt, pont azt beszéltük az ismerősömmel, akinél babáztam, hogy nincs még 1 ember a földön, aki ekkorát tudna tapsolni. :shock: Szegény Bence úgy megijedt, hogy 130ról 163ra ugrott a pulzusa, akkorát rúgott hogy csak na és még a nővér is megijedt, hogy így megijesztette. Meg a végén még megbökdöste erősen a pocim, hogy még mocorogjon, úgy sajnáltam szegény Bencét. :( Vérnyomásom 94/56 volt :shock: , pulzus 108. Legközelebb szerdán (21én) 10re megyünk. Bezzeg itthon milyeneket tud rugdosni... :wink: :roll:
Aztán kaptam vérvételre beutalót, ugyanis nálunk a következő a protokoll: ha a kiírt időpontig nem szülünk, akkor aug. 5-én vérvételre kell mennem, 6-án nst és kapok beutalót a kórházba. 7-én (szombaton :!: nincs hétvége a szülészeten, azt mondta a nővér) szülészeten becsengetni, beutalót odaadni, befektetnek. Másnap nst, megvizsgálnak mindent. Méhszájérlelő zselé, legkésőbb mire 41. hetet tölti az ember lánya, meglesz a baba. :arrow: DE a dokim mondta, nekünk ettől nem kell tartani, hogy addigra nem szülünk. :wink: :D

Ismerősömmel mindent megbeszéltünk, amit csak akartam. Kaptam tőle hasszorítós bugyit, mert ő nem használta, meg betétet és szőlőcukrot is. :D Majd meglátjuk, nekem kell-e.

Clarika! Nagyon brutál a lábad! :shock: nekem szerencsére nem dagad. Anyósodék meg... :evil: még nem vontátok őket kérdőre, hogy mégis nem szeretnék nektek kifizetni??

Évi! A te lábad se semmi! Biztos ezért van az a pár plusz kiló. Az uh-n ne aggódj!!! Nekünk is csak 88 volt a bpd és a doki mondta, az teljesen jó!!! Ircsinek van igaza, nem szabad hasonlítgatni!!! Amit írnak,hogy ekkorának kell lennie, hülyeség!!! Minden baba más és más, más ütemben fejlődik, nő!! Szerintem a doki biztos mondta volna, ha baj van. De ha megnyugtat, hívd fel a sajátod!!! Mert én is tudom, egész hétvégén ezen fogsz idegeskedni, de az Tomikának se jó.

Dia! Jó lett nagyon a gyerekszoba, néztem a blogodban, nekem tetszik! :wink: Nekem meg egyszerűen már nincs mit felvennem. Minden kicsi rám: a melltartó, a bugyi, a nadrág, a felső. Most is a Tomi rövidnadrágjában vagyok. :D :lol: Bár már sehova nem megyek, főleg ebben a melegben. Csak akkor rmozdulok ki, ha megyünk hétfőn vérvételre, kedden védőnőhöz, szerdán nst-re, és ki tudja mikor szülni. :D

Babaimi, Dia szépek a pocakjaitok! Teszek fel képet én is, de nekem csak 36+3-as van, ma még nem fotóztam, pedig betöltöttük a 37. hetet és már csak 21 nap, vagy annyi se. :roll: :wink:

Bévi! Hű de jó, hogy neked nst-n is ilyeneket rugdos Lili. :wink: Nyugi, biztos neked is minden ok, nekem pl. most volt az utolsó uh szerdán, már csak nst van és legközelebb akkor látjuk, mikor megszületett. :wink:

Ircsi! Nagyon édes Katus, mindig örömmel nézegetem róla a képeket!

Kép

Kép
barbcsi

Egész elviselhető a lakás, és egy vizes törölközővel a lábamon, óriásit aludtam. :oops:

Évi!....pont amikor én voltam az nst-n, egy csaj kérdezte, hogy az előző UH-n 2 héttel kisebb babát mértek nála. A szülésznő nem esett kétségbe, annyit mondott neki, hogy próbáljon jövő hétre mégegy UH-t kérni, ha nem sikerül akkor szóljon neki, és majd beszéljen a dokijával.

Szerintem ezek a számok "az ennyinek kell lenni" valamiféle átlagok, namármost ha átlag akkor ugye van annál nagyobb, és van kisebb. A fejlődése nem állt meg, nőtt, lehet pont egy olyan időszaka volt, hogy most csak kevesebbet hízott. A lényeg, hogy jól érezze magát odabent.

Tündi!..... :D :D akkor ne is írjam, hogy az előtej nem garancia.....inkább garancia az ha nem parázod túl ezt a dolgot. Erről is az a véleményem, mint a szülés -természetes szülés túl misztifikálásáról. Jó dolog a szoptatás, egészséges, egyszerű, de ha nem megy, nem leszel kevesebb!
limo73

Évi nekem ezzel a kalkulátorral kisebbet számolt, mint a doki.....

királylány

Ja, én 2550 g és 48 cm voltam, Tomi 3100 g és 51 cm, Bencét pedig 3000-3200 g-ra tippeli a dokim... :wink: :roll:

Kép

Kép
barbcsi

Annyi téma forog, nem is tudom mit akartam még....
limo73

Barbcsi szegény Bence(taps) :) ruhák:nekem a halásznadrágok OK,jók,kényelmesek,pólóm pár van de az se mind csini már rajtam :) melltartó ügyben van gáz,2 db van így minden este mosom őket ebben a melegben :lol:

Limo jól tetted,pihenj csak. Az UH váró is klimatizált,hűűű de jólesett...utána meg ki a 40 fokba :shock:
37.héttől hetente kell UH? Az van a protokollon amit adott a védőnő anno...akkor nekem kérnem kellett volna időpontot jövő hétre? :roll:

Dia,a Te babád meg nagy lesz :wink: sebaj :)

evilany

Mennem kell majd jövök este.

Puszi nektek!

Brik

Kép
Kép
Kép
brikancs

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: