A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2010 októberi babák

cherryke-én nagyon régen ettem már lecsót!!még akkor amikor kicsi voltam és anyukám csinált!azt az ízt nem felejtem el,de én még nem csináltam és tuti,ha csinálnék nem lenne ugyan olyan mint amilyen az anyukámé volt úgy,hogy azt hiszem kihagyom.bár kívánnám különben :)
azt tudom,hogy anyukám lecsó kolbásszal meg rizzsel csinálta,de akkor még finom volt a lecsó kolbász....most meg....
jó sok mindent bevállal anyukád!!

Kép

Kép

Évi
iceberg
Budapest

Sziasztok!
A lábam nekem is vizesedik és nem kifejezetten a bokám, hanem a lábfejem dagad be, a papucson érzem amikor hazaérek. :(
Én a tojásos lecsót szeretem és el nem tudnám képzelni hidegen. :)

Szilvi
KépKép
ceyla

Lecsóból nekem jöhet bármelyik. Rizses, tojásos, tarhonyás :D

Anyukám le van százalékolva, 27 ezerrel. Muszáj neki bevállalni neki ezt-azt. A kislány vigyázásáért kap 3ezret alkalmanként 7-16ig vigyáz rá. A takarításért fizetek neki. Így tartom korrektnek. Mondtam neki, kéne valaki megbízható, aki hetente egyszer kitakarít. Ő meg mondta, hogy bevállalja. Aztán amikor először jött, adom neki oda a pénzt, megsértődött. Mondtam neki, 5 órát dolgozott, csak nem gondolja, hogy ingyen. Akkor én megcsinálom inkább, de nem fogja nekem ingyen. Kicsit meg kellett zsarolni :D a múltkor a kertemet tette rendbe. De így legalább van neki elfoglaltsága, és mindig kéznél van.

Kriszta
Kép
cherryke

a lábam nekem alapból a melegtől be szokott dagadni, és én is a papucsomon érzem. De nem vízesedek...

Kriszta
Kép
cherryke

A babaruhákat milyen mosószerrel kell/lehet kimosni?

Kriszta
Kép
cherryke

Köszi Csajok, még azért nem parázok mert nem fodult be, csak már nem emlékszem hogy volt Briginél. :oops: Gondolom még van elég helye mocorogni. :lol:

Hú, a lecsót nagyon nem szeressem.

Lábdagadás még szerencsére elkerült, rám inkább a kilók jönnek. :cry:

A ruhákat én hagyományom mosószerrel mondtam, de öblítőből sensitivet vettem, Coccolino fehéret.

Kriszta
Kép

Kép

Kép
kri07

Cherryke,
Én is úgy hallottam, hogy senzitiv mosószer kell a ruháknak, egyesek szerint öblíteni sem kell, és külön kell mosni a babholmit. De kérdem én mennyi babaholmi kell ahhoz, hogy a gép félig is akár tele legyen?

Szilvi
KépKép
ceyla

cherryke:én az arielt ajánlom tudom,hogy nem olcsó!én máténál is azt használtam sőt most is a fehéreket azzal mosom a színeseket bioponnal,de ha meg lesz a babó akkor csere lesz arielre és folyékonyat fogok venni,mert azt tapasztalom,hogy a por gyilkolja a mosógépem,főleg amióta itt vagyunk pest megyében,itt keményebb a víz sokkal!!
na igen igaza van ceyla-nak!!ezért is tartom én jobbnak a folyékonyt,mert kézzel fogom mosni a baba rucikat!ha bírja majd a baba bőre én nálla is fogok öblítőt használni ami bőrbarát.

Kép

Kép

Évi
iceberg
Budapest

Lányok!
Erre a mosás dologra én is kíváncsi lennék, de inkább arra hogy hány fokon kell mosni, és hogy kizáróla csak hosszú programon lehet-e?

Most kezd a meleg jobban megviselni, már az orromat se nagyon dugom ki a kégliből, mert itt van a leghűvösebb.

Kata1002!
Ma már flottabbul megy a déta! :roll:
Köszi a segítséget.

Kép
mók

[quote="ceyla"]C írta:ceylaherryke,
Én is úgy hallottam, hogy senzitiv mosószer kell a ruháknak, egyesek szerint öblíteni sem kell, és külön kell mosni a babholmit. De kérdem én mennyi babaholmi kell ahhoz, hogy a gép félig is akár tele legyen?

Na ez az... Mondjuk nekem van fél program, de tényleg. Főleg, hogy van fehér, v.kék, lesz más színű is.

Kriszta
Kép
cherryke

[quote="mók"]L írta:mókányok!
Erre a mosás dologra én is kíváncsi lennék, de inkább arra hogy hány fokon kell mosni, és hogy kizáróla csak hosszú programon lehet-e?

Most kezd a meleg jobban megviselni, már az orromat se nagyon dugom ki a kégliből, mert itt van a leghűvösebb.

Kata1002!
Ma már flottabbul megy a déta! :roll:
Köszi a segítséget.

Mért kell hosszú program? 1szer van a babán egy ruha. Főleg amíg nem is lesz koszos... Hogy hány fokon az benne van a ruhába.

Kriszta
Kép
cherryke

Ice: Jelenleg én is folyékonyat használok, de még így is van, hogy ha türiket mosok, vagy fehér fehérneműket, rakok a dobba 1dl ecetet. Lágyít és fertőtlenít. Nem lesz ecet szaga semminek. Leszedi a vízkövet a gépről. Az én mosógépem most múlt 6 éves, de eddig még csak szivárgás sem volt. Nem zörög, nem csattog. Csillog villog...

Kriszta
Kép
cherryke

Cheryke!

Szerintem kakis lehet nyakig is egy baba, illetve mintha azt hallottam volna, hogy azért kell hosszú program, mert akkor jobban átöblítődik a mosószertől a ruha.
Ezért is voltam kíváncsi ki mit tud erről????

Kép
mók

Szóval folyékony sensitiv mosószer. Mondjuk nem nagyon vagyok híve az öblítőnek, mert a ruhát bevonja és a bőr nem magával az anyaggal érintkezik. Vakarózok tőle....

Kriszta
Kép
cherryke

Szóval folyékony sensitiv mosószer. Mondjuk nem nagyon vagyok híve az öblítőnek, mert a ruhát bevonja és a bőr nem magával az anyaggal érintkezik. Vakarózok tőle....

Kriszta
Kép
cherryke

Ceyla!

Köszi a privit!!!!!! :D

Kép
mók

[quote="mók"]C írta:mókheryke!

Szerintem kakis lehet nyakig is egy baba, illetve mintha azt hallottam volna, hogy azért kell hosszú program, mert akkor jobban átöblítődik a mosószertől a ruha.
Ezért is voltam kíváncsi ki mit tud erről????

Ha kakis, hát rendes program :D de azt egyből úgyis kitakarítod és beáztatod...

Kriszta
Kép
cherryke

Sziasztok!

Gondoltam benézek mert holnap egész napra eltűnök ( holnap megy kivizsgálásra a párom pajzsmirigy ügyben) és nem tudom lesz e energiám ideülni :-( Meg most apu is beteg, ugyhogy igen ránk jár a rud mostanában, remlélem ezeket a dolgokat nem kell magammal kapcsolatban rossz ellőjeleknek venni :-(

Egyébként hogy vagytok? Birjátok még a hőséget? Főzéssel hogy álltok ? :-D Ma eljutottam az egyszerű borsófőzelékig. De abba is majdnem előbb főttem meg mint a borsó :-D

Cherryke: akkor valszeg allergiás vagy az öblintőkre és akkor mindegy hogy sensitiv vagy milyen, sajnos akkoris vakarozni fogsz. Párom is pont ezzel küszködik, mindegy mit veszel ha veszel :-( Mosoógépben szerencséd van énnekem 2 volt 6 év alatt sajna.Az anyud előtt le a kalappal, az enyém nemhogy ingyen, pénzért se segit aztán nem csinál semmit egész nap. Ugyhogy neked is gratula.

Ceyla: szerintem nyugodtan lehet egybe mosni a baby ruhákat a felnőttel, illetve ha van tesó azéval. Lehet most sokan nem értetek velem egyet de nem lesz attól semmi baja a picinekÉn eleinte külön mostam de aztán beintettem a dolognak és nem lett semmi extra.

Mók: mosás az ugy néz ki babaruhánál ( bár mindenki másképp csinálja) hogy mindig azzal mosol amivel minden mást. Az átlag 60 fok abban általában nem megy tönkre semmi. És mivel a legtöbb babaruha világos berakod a fehérek közé. Én igy. De gondolom van többféle szokás is majd te eldöntöd :-)

Iceberg: kézzel?? Huhh az kemény lesz egyes ruhadaraboknál. De remélem nem unod meg. Sokszor kikakil a baba, ugye neki még folyékony a széklet amit nagyon nehéz kézzel mosni. Valamint a beszáradt büfifoltok..... na az megint szép. Amugy mostmár értem mit értettél fájás alatt :-D Bocs.

Nah megyek, akinek nem irtam bocs! Holnap nem tudom jövök e nagyon izgulok mi lesz a párommal :-( Már olyanokat gondolok...... Elnézem ahogy jáccik a fiammal..... :cry:

Jók legyetek vigyu magatokra!!

dinuci01

Dinuci. Szorítok...

Egyik barátnőmnek volt ilyen problémája, megműtötték. Azóta gyógyszert szed, valami hormonokat. És mivel nő, gyereket akarnának, de a sok gyógyszer miatt nem jön nekik össze :(

Kriszta
Kép
cherryke

Dinuci,
Nem szabad rosszra gondolni! Csak bevonzod a bajt! Minden rendhen lesz!!!!

Mók,
Nincs mit. Szívesen.

Ami a mosást illeti, szerintem nálam úgy fog kinézni a dolog, hogy először tutira külön mosom pár hónapig, majd a kevésbé koszosakat bedobom a finom mosóprogramos ruhák köze, a szennyezettebeket pedig folttisztító kíséretében, magasabb hőfokra a színesekhez, vagy külön, attókl függ hogy jön ki a lépés.
Állítólag baby ruhákból olyat érdemes venni amely bírja a magas hőfokon való mosást, mert a foltok másként nem jönnek ki.

Szilvi
KépKép
ceyla

Sziasztok :)
Akkor térjünk a kakira :)
Én is Máténál eleinte külön mostam mindent,de utána egybe mostam a mi fehéreinkkel,mert általában halvány színűek a baba ruhák.
Sztem nem kell ezt túl aggódni úgy is jön majd magától,hogy mit hogyan csináljatok!!Ez tuti!!
Ha most olyan kakis lesz a ruci és mosógépben mosom sztem jobb előtte beáztatni mint összemosni,de ha nem kakis csak pisis vagy nem vészes,de ki akarod mosni akkor miért gyötörnéd azt kis babarucit gépi mosással?De majd meglátjátok minden menni fog mintha mindig ezt csináltátok volna :)
Lehet,hogy nem lesz sok pihink,de majd lesz és amikor alszik a babuci akkor mindig lesz egy kis idő valamire!
Ne aggódjatok minden ki alakul majd szépen!!! :)

Kép

Kép

Évi
iceberg
Budapest

Én most pihizek. Félidőig úgy elszaladt az idő, de ez a fekvéses korszak, borzasztó :( már várom, hogy elteljen ez a 15 hét. Hú de sok van még :D
Akkor már legalább tudok mindnt csinálni.
Babának a kelengye megvan amit nem tudunk megkapni. Gumi lepedőt hol tudok venni?
Aztán jöhet az én kórházi dolgaim beszerzése.

Kriszta
Kép
cherryke

cherryke:
gumi lepedő van baba boltban én láttam,de lehet,hogy van corában is.Én is magamat hagyom utoljára,anno nekem nem volt szoptatós melltartóm sem gombolós hálóing bár a hálóing jó dolog és most szeretnék venni.Most meg még gyorsabb lesz a többi idő mert kevesebb van hátra. :)

Kép

Kép

Évi
iceberg
Budapest

Sziasztok lanyok!
Csak egy gyors bekoszones Hollandiabol. Hogy birjatok a hoseget? Itt is meleg van nagyon, bar ket napja kicsit jobb lett, neha befelhosodik es esik is parszor. Az egesz napos varosnezesek kicsit kimeritenek ilyen idoben, estere bedagad a labam.
Remelem mindenki jol, jovo heten majd vissza is olvaslak titeket :)

lynnn

Sziasztok!

DInuci: minden rendben lesz, azért már csak tartunk ott hogy pajzsmirigy problémát tudnak kezelni!!!! Vagyis remélem! Szóval szorííírok

Meleg: ez sem fehér sem más embernek , élőlénynek nem való..... még este 9kor is fülledt meleg van...

mosás: nekem valami dm-es márkát mondtak, hogy ott van ilyen babáknak sensitive... .majd megkuksizom :)

Cukor: tegnap voltam, bakker, nagyon rosszul lettem... mert éjfél után már nem ettem, levették a vért, majd jött a lötyi, mivel már éhes és szomjas voltam lehúztam, majd kb 10 méter megtétele után ki is akart jönni, alig tudtam anyumhoz elmenni autóval, ott feküdtem vagy fél órát a kocsiban, lötyi meg fel-le ingadozott bennem, de barinőm mondta, hogy ha kihágyom mégegyszer kell inni, így valahogy bent marad, második vérvételre már nővérem vitt, utána meg egész nap k.o. voltam, gyomrom meg nagyon szar volt...

de remélem a cukor jó lesz ezen tortúúúúúúúra után..

ma védőnő délre... bakker, akkor már 35 fok van!

főzés: lassan áttérek a hideg salikra meg minden, most tejberízs rotyog.... az megy a hűtőbe, estére jó lesz :) uram meg tésztasalit kap :)

Kép Kép

KépKép

Kép

Kép Kép
kfmares

Lynn: pusza és jó városnézést!!!!! Vigyáz magadra!

Kép Kép

KépKép

Kép

Kép Kép
kfmares

Kfmares,
A tejberizs jó gyomorégésre. :)

Szilvi
KépKép
ceyla

Sziasztok!

Bocsánat a zavarásért,kérlek Benneteket az alábbi linken szavazzatok a kisfiamra,Zsoltra.Ma éjfélig lehet még.

Köszönjük!!

Szép napot!

http://liberoarcai.liberoklub.hu/kepek/?pid=2008122744
nituska

Sziasztok!

Itt is nagy a hőség, de tegnap akkora vihar volt, hogy csak na, és ezért ma délelőttre lehült kicsit. De most már megint kezdi magát összeszedni a "jóidő". Mondjuk én elég jól bírom, sokat megyünk strandra JUlival, meg a lakás is elég hűvös.

Dinuci, ne gondolj azért annyira rosszakra. Fiatal a férjed, most épp előjött valmai, majd kikúrálják.

Mosás: Én Julinál eleinte csak külön mostam a ruháit. Ceyla, asszem te kérdezted, hogy hogy jön össze annyi ruha. Hát összejön :) Mondjuk nekünk otthon kicsi mosógépünk volt (4 literes), de 3 naponta minimum összjött. Mondjuk Juli nagyon sokat bukott, meg hát a kaki is folyt mindenfele :) Aztán én is a fehérekkel mostam a ruháit, de ha összejön annyi én még most is külön dobom be (pedig már hülyeség). Meg az első kb 3 hónapban én ki is vasalta a ruciit mert azt mondják, hogy az fertőtlenít a legjobban. Hát most is szeretném, de nemtom mennyire lesz rá időm-

Lynn, jó nyaralást!

Cherryke, hát kitartás, az biztos hogy nehéz lehet ennyit feküdni.

Én jövő héten megyek cukorra kedden, csüt meg UH-ra, és aztán irány haza :)) meg a BAlcsi :) Már úgy várom. Dinuci, asszem te kérdezted, mi most nem megyünk máshova, "csak" haza, de az is nagyon jó lesz :)
Vigyázzatok magatokra a nagy melegben!
EDit

Kép
Kép
etus79

Etus,
Köszi az infókat, ez olyan életszagúan hangzik, szerintem én is így fogok majd eljárni. :)

Szilvi
KépKép
ceyla

Mók
Meglátod, nem is olyan borzasztó a diéta :wink:

Mosás
Nekem a barátnőim (2-3 gyerekes mamik) nem mosták más mosószerrel a gyerekek ruháit, mint a sajátjukat. És nem is mindig mosták külön...
A program meg a ruha anyagától, szennyezettségétől függ...

Dinuci
Barátnőmnek volt pajzsmirigy-túlműködése. Kb. egy évig szedett rá gyógyszert, utána helyrejött.

Vigyázzon mindnki magára!!!!!
Vendég

Kép
Vendég

Sziasztok!

Mégis benézek picikét! Hogy vagytok? Látom mindenki hűsöl ahogy teheti :-) Én már a bőrt is leakarnám magamról legszivesebben :-(

Orovsnál annyi volt hogy tényleg pakzsmirigy túlműködése van és ez első körben1-1.5 éves gyógyszer kurát vesz igénybe. :-( Nagyon szomorú vagyok. Párom láccolag nem viseli meg....de én tudom hogy igen. Ő nem tudja sose kimutatni ha lelki gndja van :-( És köszi mindenkinek aki drukkolt azért :-)
Más:holnap el kell mennem a nődokihoz pipolphent iratni. Már felhivtam, muszáj valami nyugtató mert ennyi baj a családban.... Nem akarok előbb megszülni :-( De ha már elmegyek zért megnézessem magam nem?

Linn: további szép nyaralást, vigyázz azért magadra!!

Etus: küld ide egy kis vihart mert meg lehet kukulni :-D Balcsi az jóóóóóó:) De én az idén leégésd elkerülése végett hanyagolom mégcsak most hámlok. :-(

Kfmares:tejberííííííííííííííííízs :-D Küldj egy picit :-) De rég főztem. És hogy eszitek? Gyümivel vagy valami pudinggal? Jah hát párom fiatal de szeretném ha mindig egészséges maradna. Sose volt beteg ( kopp-kopp)

Cherryke: el fog telni de hamarabb mint hinnéd :-D Ez csak nekünk telik soknak! Nézz filmeket, olvasgass stb. Tudom meg lehet unni de muszáj valamivel lekötnöd magad hogy tudj pihenni. Lehet hülyeség de nem probálsz meg kötni? Ha nem is adod a babára ( én nem adnám mert ugyse lenne szép :-D ) időhuzásnak nem rossz.

Ceyla: köszi, megprobálok nem tullihegni semmit! :-)

Aprópó: képzeljétek már minden nap megkapom hogy két gyerek van a hasamba .... :roll: Voltatok már ilyen szituban? Mindenki azt hiszi pár hét és szülök :-( Ma is mentem a kutra cigiért ( páromnak) és a kutas srác is beszolt. Persze csak olyan kedvesen na de akkoris :oops: Nem szégyellem vagy ilyesmi dehát azért....

Menek levisszük picit attikát hintázni! De csak picit mert oltári a hőség. :-( Jók legyetek! Szép estét!

dinuci01

Szia Kata! :-) Most látlak. Remélem igazad lesz :-) Amugy te hogy vagy?

dinuci01

Dinuci,
Én is pont úgy vagyok mint te. Nekem először az egyik kolléganőm mondta:"Mikor szülsz már meg?" Én meg csak lesek, és közöltem, hogy még azért szeptember végéig kihúznám ha lehet! Tegnap az étterembe érdeklődtek kedvesen: "Már nem sok van hátra ugye?" Hát, relatív kb 11 hét még elég sok... Jajj, már azt hitték a vége felé vagyok. :roll:
Szóval, nem csak nálad van ez, ne aggódj.

Szilvi
KépKép
ceyla

Sziasztok!

Az elöbb irtam egy hosszut és elszállt hu de mérges vagyok!
Este még probálkozom!

Kitartást mindenkinek ebben a nagy melegbe!

Lilypie Pregnancy tickers Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
tüncü1010

Dinuci. Örülök, hogy írtál. Kitartás.

Kötni nincs türelmem. Inkább filmeket nézek,meg elkezdtem egy könyvet, de az sem köt le. Pedig muszáj lesz olvasnom, mert az agysejtjeim lassan de pusztulnak ha nem tornáztatom :D

Kriszta
Kép
cherryke

kata1002:köszönöm!!!! :)

ma még melegebb van így már pihenni sem jó,elaludtam és arra ébredtem,hogy mindjárt begyulladok olyan melegem van!
de még jövő hétig ilyen idő várható azt hallottam.
annak jó most akinek van légkondi a szobában :?

Kép

Kép

Évi
iceberg
Budapest

Sziasztok!
Pocak ügyben nekem is voltak mostanában kellemetlen élményeim.
Mindenki kérdi hogy mikor születik már meg, és meg mondom csak 6 hónapos, erre elájulnak hogy mekkora a pocakom. Apaságinál meg az ügyintéző többször rákérdezett hogy bizto egy baba van???
Párom rosszul lett egyből.

Ja a nőgyógyásztól kifele meg egy csaj rákérdezett" csak nem baba lesz", én meg erre magamban: " nem baz... meg csak görögdinnyét rejtegetünk".

Esküszöm az emberek nem normálisak!!!!!! :x

Dinuci!
Most jutott eszembe hogy anyukám pajzsmirigyét vagy 10 éve kivették /úgy emlékszem az övé nem működött rendesen, göbös volt meg ilyesmi/, azóta kap rá gyógyszert, de panasza nincs.
Sok megoldás van, a gyógyszer az egyik legjobb szerintem!!!
Ha belegndolsz, és is szedek, fél évig biztosan, utána meg meglátjuk.Vigyázz magatokra...

Kép
mók

Mók: páromnak nincs göb vagy valami ilyesmi. Most egyenlőre gyogyszer.
" nem baz... meg csak görögdinnyét rejtegetünk". ---ez ari :-) Normálisak vagy nem nekem ennyi beszolás után már az én hasam tűnik furának :-)

Iceberg: légkondi :-) jó 5let. Majd ha lesz lakásom biztos nem hagyom ki.

Apropo lakás: tavasszal beadjuk önkormáynzatira. Szociálisra nemvagyunk állitolag jogosultal ( szerintem igen na de hagyjuk hogy kik kapnak) ezért beadjuk felujitásosra amihez pár száz ezer kell és 54 évente hosszabithatod később megvehető 1-2 milláért.Ez jo nem ? Csak legyen meg rá a pénz.

Cherryke: jah hát a kötés se mindenkit foglal le :-) Felejtsd is el amit mondtam, énse gondoltam komolyan :-D Nem hinném h csinálnám.

Tüncü: semmi baj :-) Életjelt adtál és ez a lényeg. :-) De majd irj!

Ceyla: hát roppant bosszantó de mit csináljunk? :-) Lehet én már kezdek is hozzászokni és ha eltűnik a poci majd az lesz furi :-D

dinuci01

Sziasztok!

Probálkozom ujra!

Dinuci aranyos vagy de dühitö mikor megirom és elszáll mint a kismadár! Párodnak meg tényleg legjobb megoldás a gyogyszer!

Mók apasági nyilatkozat az nem 30napig érvényes csak?Kitartás a diétához!

Cherryke átérzem a helyzeted én is agyhoz vagyok"lennék " kötve ha lányom nem lenne.Sajna miatta nem feküdhetek egész nap.

Kriszta 6,9 lett az elsö cukrom zsemlés változat de ez nem 100%os eredméy igy ezért simételtünk ami 6,2 lett.

Sissy utolag is sok boldogságot! Szép pár vagytok!

Kata szupi a táblázat!

Mares legalább tul vagy rajta és az eredményed is jó lesz!

A nyaraloknak jó nyaralást!

Szupik a képek aranyosak a gyerköcök!

Bocsi ha valakit kifelejtettem de most csak ennyi jutott eszembe! :oops:

Jaj csajok lenne egy kérdésem lehetnek már ilyenkor jósló fájások?

Lilypie Pregnancy tickers Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
tüncü1010

Tüncü!
Én elöszőr úgy tudtam 3 hónapnál régebbi nem lehet. A védőnő szólt hogy ne húzzuk. És senki nem mondta hogy lejárna. Se az önkormányzatnál,se a népességibe, se a védőnő.
Egyébként szerintem ez innentől kezdve egy életre szól.
Mivel iktatva van, meg minden, nem hiszem hogy lejárhatna.
Ja apaságiról írok!!! :D

Kép
mók

Mók!

Igen én ugy tudtam vagyis két és fél éve ugy volt hogy 30nap a határ.Lányomnak kelett! Mivel mi sem vagyunk házasok! Akkor ez azota változott?

tüncü1010

Mók. Én megkérdeztem az önk.-nál, hogy szülés előtt mennyivel kell megcsináltatni. Azt mondta bármikor, és nincs lejárati idő.
Viszont kérdezném tőled, hogy kellett-e fizetni? És még azt, hogy időpontot lehet-e kérni, vagy sorba kell állni?

Kriszta
Kép
cherryke

Dinuci,
próbálj meg azért kevesebbet aggódni. Gondolj arra, hogy kiderítették, hogy mi a baja a férjednek, kapott rá gyógyszert és minden rendben lesz! A dokid mikor vizsgált utoljára? Ha már régebben valószínű érdemes lenne megnézetned magad, főleg ha idegeskedtél. Remélem összejön a lakás!

Pocak,
nekem is óriási már, és elegem van, hogy mindenki azzal jön, hogy még 2,5-3 hónap van vissza. A másik ami az agyamra meg, ha megállapítják, hogy fiús a pocakom. Pedig a Briginél ugyanilyen volt, tehát inkább alkati kérdés mint nemi. Vagy én fiús pocakban lányokat rejtegetek. :lol:

Nálunk a kórházban 3 hónapnál nem régebbi házassági anyakönyvi kivonatot is kérnek. Nem értem miért nem jó az eredeti, az anyakönyvi hivatalban nem ellenőrzik? Kétlem, hogy csak simán elfogadják amit a kórház küld nekik adatokat. Majd azt is ki kell kérnem, de csak annál az önkormányzatnál lehet ahol összeházasodtunk. Azért ez is fura a 21. században.

Tüncü,
jósló fájást még nem éreztem, viszont sokkal többször keményedik a hasam mint az első terhességnél. Valószínű mert már van egy 2,5 éves örökmozgóm, aki nem kímél. :lol:

Kata1002,
látom választottatok nevet! :lol:

Azt hiszem ma délután epiláltam a lábamat utoljára terhesen, marad a borotva. :( :o Basszus a hasamtól alig fértem a lábszáramhoz. :?

Kriszta
Kép

Kép

Kép
kri07

Sziasztok!!

Elnézést a zavarásért,de eladó egy kislánynak való babacsomag.

1 db orkános overáll
1 db őszi overáll
1 db kapucnis pulcsi(74-es)
1 db szörmés kabátka (68-74-es)
3 db pamut sapi
1 db farmer kiskabát
20 db bady
4 db kispulcsi(pamut,plüss)
9 db rugi
7 db kisnaci
1 db brendonos szett(sapi+bady+kisnaci)
1 db kisnaci+felső.

Többit priviben megbeszéljük,írjatok bátran,árban megegyezünk.
csucsu99
Budapest

Sziasztok,jó reggelt! :)

dinuci:ha nekem is lesz lakásom én sem fogom kihagyni az tuti!!!
ez a hőség szörnyű ide már nem elég a ventilátor!
beütöttem a keresőbe a pajzsmirigy túlműködést olvass bele.
az én szüleimnek volt ilyen problémájuk,de én is beleolvastam és elég kacifántos ez a betegség amire azt írják nem biztos,hogy betegség többször ki kell vizsgálni!
de ha valaki otthon marad 3 hónapig akkor meggyógyulhat teljesen és ne a munkáját nézze ezt tanácsolják.de olvass bele....

mók:az apasági nem jár le ilyenről még nem is hallottam.
nálunk is apasági van már megcsináltattuk.a védőnő csak a baba végett "sürget",mert utána macerásabb megcsináltatni.

Az én dokimnak meg állandóan könyörögnöm kell,hogy írjon már bele a kismama könyvbe,mert legalább 4 pecsét kell,hogy benne legyen igazolásnak az anyasági segélyhez amit mindenki kap szülés után!

Kép

Kép

Évi
iceberg
Budapest

cherryke:ingyen van!kb fél óra az egész(maga a papír munka) csak alá kell írkálni.ha valaki elvált akkor vinni kell a válóperi papírokat is amúgy személyi kell meg lakcím kártya.

Kép

Kép

Évi
iceberg
Budapest

Kri,
Attól én is kivagyok, hogy mindenki azt mondja, hogy még most fog nőni igazán a pocak, pedig szerintem már éppen elég nagy. Na meg ez a fiús-lányos has engem is kikészít, de már annyit hallottam, hogy már kezdem elhinni. Kár hogy anyámról nincsenek fényképek terhesen, mert akkor össze tudnám hasonlítani a pocakját amikor én, meg amikor az öcsém volt benne.
Én még szerencsére gyantázáshoz el tudom érni a lábam rendesen, de a szandálomat már utálom becsatolni, van, hogy a férjem kérem meg rá.

Klíma:
Mi nem rég építkeztünk és a klíma az egész lakásba be van csövezve, de mivel nem egyszerű és nem olcsó rendszer, ezért még most kezdtünk neki a gép üzembehelyezésének. A pasik már 3. napja szerelik össze! :evil: Én nem tudom, mit lehet vele ennyit tökölni (nem órabérben dolgoznak, legalábbis mi fix összeget fizetünk, aztán a főnökök nekik nem tudom hogy fizet). A poén az egészben az, hogy csak akkor derül ki megy-e az egész, ha már minden össze lesz kötve és szerelve mindennel, tehát ha valami nem megy akkor megint szedik szét és keresik a hibát. Nagyon remélem, hogy ma már lesz valami eredmény mert ma este is 3,5 órát sikerült összesen aludnom.

Vicces, hogy ezt a házassági-anyakönyvi kivonatot is a kórház határozza meg, hogy milyen idős kell. Pl. a SOTE II. -n jó az eredeti.

Szilvi
KépKép
ceyla

Sziasztok!

Olvasom más is küzdött az éjszakai alvással... nekem is alig volt pár óra, majd pisi, aztán ki a nappaliba, ott csak csukott szemmel fekvés volt, majd pisi, aztán vissza a hálóba... hát remélem hogyg jön a hideg vagy valami lehülés!!!

Ceyla, Mók, Dinuci, mindenki más akiket a pocakkal, a mikor szülsz , és az egy gyerek van csak kérdéssel bombáznak: tök jó, hogy az emberek milyen figyelmesek tudnak lenni a kismamákkal nem??? Eleve kis érzékenyek vagyunk és még akkor ez is....!!! Nekem meg a : "kicsit a hasad", " fejlődik ez a gyerek rendesen", "mit ettél ma", "egyél főzeléket is" mondatoktól hullik a hajam!!!! Senki nem érti, hogy doki szerint jó, és lehet, hogy nem nagy a hasim, de mondjuk a régi kockás hashoz képes nagyon nagy... de az már mindenki elfelejtette! És persze két egyforma has sincs... inkább maradnának ezek a jófej emberek csöndben!!!!

Kórházi papírok: na kíváncsi vagyok itt Pécsen majd melyik változat kell ( 3 hónapnál nem régebbi vagy eredeti vagy 30 nappal szülés előtt)

mentem körmöshöz, szerintem légkondi ott sincs, tegnap védőnő is jó kiba......-t velem, mentem délre, pisivel, megfürcsizve, amire oda éretem leizzadtam pedig kocsival mentem és van légkondi ott ( majd ott alszok ma este) erre nem volt ott, telón nem értem el, írtam neki sms-t, mire válaszolt hogy ő szabin van és helyettesének kellett volna lennie ott de az ugye nem volt... hát ez van...

Dinuci: legutóbb fagyival ettem a tejberízst :) a lényeg hogy hideg legyen!!! Tegnap meg hideg tésztasali volt, uram nagy melegben nem is enged főzni!

puszika mindenkiknek, délután remélem leszek még!

Kép Kép

KépKép

Kép

Kép Kép
kfmares

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: