A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2010 augusztusban baba érkezik...

Tina,igen

Limo köszi :) és Tina neked is :) de szupi lett!

Bmaas,a köldököm azóta jön kifelé :)
Kéz láb száj betegség? :shock: Ammegmi?

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
evilany

ÉVI!
Találtam hasznosat!!! (meg mindenki)

1997. évi LXXXIII. törvény
42/D. § (1) A gyermekgondozási díj a naptári napi átlagkereset 70 százaléka, de legfeljebb havonta a mindenkori minimálbér kétszeresének 70 százaléka.360
(2) A gyermekgondozási díj alapjául szolgáló naptári napi átlagkeresetet a 48. § (1)-(3) bekezdése szerint kell megállapítani.361 362
(3) A (2) bekezdésben nem említett jogosult gyermekgondozási díjának naptári napi összegét a jogosultság kezdő napján érvényes minimálbér kétszerese harmincad részének figyelembevételével kell megállapítani. Ha azonban a biztosított pénzbeli egészségbiztosítási járulék alapját képező jövedelme, illetve a munkanélküli ellátás alapját képező jövedelme a minimálbér kétszeresét nem éri el, a tényleges jövedelmet kell figyelembe venni.
48. § (1) 386
(2) A táppénz összegét a táppénzre jogosultság kezdő napját közvetlenül megelőző naptári évben elért, pénzbeli egészségbiztosítási járulék alapját képező jövedelem (a továbbiakban: jövedelem) naptári napi átlaga alapján kell megállapítani.388 389
(3) Ha a biztosított a (2) bekezdésben megjelölt időtartam alatt nem rendelkezett legalább 180 naptári napi jövedelemmel, a táppénz összegét a táppénzre jogosultság kezdő napját megelőző 180 naptári napi jövedelem napi átlaga alapján kell megállapítani. A 180 naptári napi jövedelmet legfeljebb a táppénzre jogosultság kezdő napját közvetlenül megelőző naptári év első napjáig lehet figyelembe venni, ha a biztosítási idő folyamatos. A folyamatos biztosítási idő [46. § (7) bek.] megszakítása esetén a táppénz alapjaként a megszakítást megelőző jövedelmet nem lehet figyelembe venni.
(5) Ha a biztosítottnak azért nem volt a (2)-(3) bekezdés szerint figyelembe vehető jövedelme, mert táppénzben, terhességi-gyermekágyi segélyben, gyermekgondozási díjban részesült, a táppénz naptári napi összegét a korábban folyósított ellátás alapját képező összeg figyelembevételével kell megállapítani, ha az a (4) bekezdés szerint megállapított összegnél kedvezőbb.
.

A gyed alapja ua, mint a gyás alapja. Ugyanabból az időszakból számolják, mert táppénz szabályok vonatkoznak rá.

(5) Ha a biztosítottnak azért nem volt a (2)-(3) bekezdés szerint figyelembe vehető jövedelme, mert táppénzben, terhességi-gyermekágyi segélyben, gyermekgondozási díjban részesült, a táppénz naptári napi összegét a korábban folyósított ellátás alapját képező összeg figyelembevételével kell megállapítani, ha az a (4) bekezdés szerint megállapított összegnél kedvezőbb.
szilvi35

Évi
Kilókat nem tudom. Csak egy kis konyhai mérlegem van. A farmerom rámjött :wink:
Jók a képek! :lol: :lol: :lol: :lol:

Dia
Bevásárlás... gyorsan beszerezni, amit kell és kész! :wink:

Sucer
Én amilyen vízimádó vagyok, kicsit belemennék a vízbe :wink:
Nem értem, hogy a térdig, combközépig érő víz miért lenne ártalmasabb, mint az utcai porban való járkálás? :roll:
Párod meg készítheti a puskát :wink:

Bévi
Hogy te mennyit nyüzsögsz!!!!! Nem bírsz a fenekeden megmaradni????

Clarika
Párod munkahelye :evil: :evil: :evil:
Te is vigyázz magadra!!!!

Ilus
Hurkák :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Tünde
Tessék neked is pihengetni!!!!

Barbi
Jobbulást nektek!!!!!

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

... és még jobban utána néztem és ez sem a tuti sajnos!!!

Ráadásul a 2011 - es tv. még simán megváltozhat a kormányváltás miatt.

Szóval ezt nem fogjuk tudni sajnos kiszámolni előre.

Nem szeretem a bizonytalanságot!!!
szilvi35

Mint a száj- és körömfájás a marháknál. Vírusos eredetü, nem lehet kezelni érdemben. 8-12 nap a gyógyulás és baromi fertözö...

Porszívózok részletekben. Holnapra megdöl a höségrekord, közel 40 fokot mondanak és mi a tetötérben akkor legalább 50-nel számolhatunk, ha így áll a levegö, mint ma is. Holnap hajnalban kimerészkedek a bolhapiacra, de késöbb már nem lehet ott kibírni. Még jó, hogy csak az utca túloldalára kell átmennem hozzá...
Vendég

A párom olyan, mint egy csecsemö: ha ébren van nyafog, amúgy alszik és néha anyagcserél. Ma is volt dokinál újabb tesztekre. Elég pocsékul festenek a veseeredményei, glomerulonephrytis, ahogy én is gondoltam. Csak az a baj, hogy egyre több a vér a pisijében és ez sem engem, sem öt nem nyugtatja meg. Terápiáról eddig nem volt szó, talán nem is lehet igazán. Só- és fehérjementes diéta az amúgy is macerás lactózmentes mellé. Kérdés, hogy mit fözzek ezek után egyáltalán???? A zsírt nem bírja az epéje, a tejtermékek kiestek, füszeresen már amúgy se fözök ösiedeje és akkor még a fehérjét is vonjuk ki? Marad a víz és a vitamintermékek... :)
Vendég

Voltunk sétálni!!!!
Ma apa délben jött haza. Elmentünk ebédelni. Nekem is kellett már szívnom némi friss levegőt... és Katust is vittük ám :lol: :lol: :lol: :lol:

Bezsebeltünk sok-sok dicséretet :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Barbi
Vérnyomása?
Fulladás? Hasa?

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Tényleg, Ircsi, te mennyit híztál a szülésig?

Clárika
Kép
...alig tudom elhinni, hogy teljesült az álmom, hogy mindig itt leszel velem, hogy belőlem lettél, és általam létezel. Én pedig Teáltalad.
clárika

Bmass! zöldségek? azt sem ehet? az orvos mondott vmi értelmeset a gyógyulásra?

Canesten: valóban nem fertőtlenítő, de sztem azért nem feltétlen hülyeség, mert a klóros víz , stb sokmindenkinél okoz hgomba elszaporodást, és azt csírájában kivédi. Én egyébként csak akkor szoktam használni, ha tényleg érzem a gombák előretörését, arra viszont nekem jó.

Megyek pakolni, holnap elvileg utazunk, és még 0 a pakolás!

Claire
claire

[quote="clárika"]T írta:clárikaényleg, Ircsi, te mennyit híztál a szülésig?

Olyan 8-9 kilót...

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Ircsi vérnyomás magasabb, de talán mintha nem fulladna és a hasa se olyan kemény, vagy legalábbis az elmúlt napokban nem erröl panaszkodott. Most a kínzó fejfájás és derékfájás az aktuális fö probléma és hogy ki akar kapcsolódni, de ez velünk nem megy.
Vendég

Ki akar kapcsolódni???? :roll:
Nem először a gyógyulása a fontos??????

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Kép

Arányok :wink:

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Itthon....ma kidolgoztam magam.....na meg a gyerekemmel is foglalkoztam, mert nem volt hajlandó a mamához menni. Asszem most tudatosul benne, hogy lesz még egy gyermek. Legalábbis ezt a ragaszkodását annak tudom be. Persze nem zavar meg nem baj.

VÁRJA, VÁRJA, PERSZE CSAK ÉPP NEM TUDJA MIVEL JÁR. hOGY OTT LESZ EGY KIS csomag akivel majd foglalkozni kell (bocs caps lock). Inkább lelkileg fogja megviselni szerintem. Nálunk nem központi téma annyira a baba, hogy csak erről beszélünk (gondolom másnál sem), de apa sem egy hassimogatós, puszilgatós pasi. Majd ha meglesz a gyerek, na akkor..... Így Bence sem ragozza túl. Aranyos, mert kérdezi, hogy rugdos e, vagy jön és megsimizi oszt szalad tovább....

Tünde ejnye-bejnye! Fólia ásványvíz a harmadikra! Én azt lent hagytam apának, de a dögnehéz kosarat + egy szatyrot felhoztam....

Évi jók lettek a képek!

Sucer: nem tudom kinek drukkoljak majd, mert mind a két csapat jól játszik. Talán a spanyolok most egy picit jobbak, mint a hollandok, ha azt nézzük kit kellett legyőzniük. Ez most a melyik ujjamba harapjak téma...

Ircsi igyekszem én gyorsan letudni, de egy üzletben nem tudok bevásárolni és már ettől készen vagyok. Most is még el kellett volna mennem egy harmadikba, de arra már nem volt energiám, majd megoldom az ebédet máshogy.

El is hiszem, hogy Katust körbedícsérték. Ti meg büszkén feszítettetek. :D
Dodóbj egy képet magadról szülés utáni állapotot mutatva. :wink:

Na megyek elpakolok....

Ja és hiába kérdezitek a tgyást, gyedet, az illetékes hivatal is úgy válaszol, hogy egy büdös kukkot sem lehet érteni belőle. Szerintem ők magus is csak bemagolják. Hát miért nem lehet úgy elmondani, hogy a paraszt is megértse? :? :twisted:

királylány

Jájj, bárcsak minden kívánságom így teljesülne :lol:
Szépek vagytok Ircsi. Nekünk is van egy ilyen kép Bencéről, csak apa kezében van. Ő is elfért egy kispárnán.....

királylány

Ircsi! Akkor Te nem is híztál!!! :) Szinte csak a baba+tartozékok!
limo73

Mutatom a páromnak a legújabb Katus fotót, erre az anyukát mustrálgatja :D :D :D
limo73

Évi a képel nagyon jók lettem nekem mindegyik jó,amihez azt írtad nem jó nekem azok is bejönnek!!!Örülök,hogy Tomika ügyes volt!!

Clarika sajnálom a sok munkát,nálunk is ez van párom megy de hiába mi sem kaptunk fizut össze vissza,próbálok nem steresszelni rajta,tegnap sírtam este és párom vigasztalt,hogy ne sírjak minden megoldódik,és mikor elfordult láttam a szeme sarkán a könny cseppet,segítenem kell neki,ha másképp nem akkor úgy,hogy próbálok mellé állni,örülnék ha én is tudnék pénzt keresni,de ez most nem megy,sajnos!De olyan aranyos volt azt mondta megveszek a kislányomnak mindent ha reggeltől estig kel menni akkor is,sajnálom nagyon de segítenem kell neki lelkileg sokat,mert nem csak ő neki kell bennem tartani mindig a lelket!!!Optimisták legyünk,reméljük sikerül minden!!!!Szorítok nektek is!!!

Tünde drága vigyázz magadra ne cipekedj,és csak óvatosan mindennel!!!!

Dia meg volt a nagy bevásárlás,túl vagy rajta az a lényeg,rend mánia legalább nem vagyok egyedül,te is hasonló vagy!!!

Ircsi nagyon aranyos a kis Katus!!!!!!

Én most pihengetek és este megyünk ki a Tisza partra kicsit kikapcsolódni.Holnap meg főzök vasárnap meg pihenek,megint!!!

Kép
bévi

Limo ezek a férfiak :lol: :lol: :lol:

Kép
bévi

[quote="limo73"]M írta:limo73utatom a páromnak a legújabb Katus fotót, erre az anyukát mustrálgatja :D :D :D

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Kép

Kép

Egy kis nosztalgia :lol: :wink:
Az utolsó pocakos-képeim.... :wink:

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Aztamindenit!
Ebben a hálóingben látszik igazán, hogy mekkora babatokod volt :roll: :shock:
Tyű......
Csillagéval vetekszik :)

Clárika
Kép
...alig tudom elhinni, hogy teljesült az álmom, hogy mindig itt leszel velem, hogy belőlem lettél, és általam létezel. Én pedig Teáltalad.
clárika

Ircsi hű de szép nagy pocid volt!
És milyen szépek vagytok a manócskáddal!

Görcsölgetek...most jöttünk meg a városból..vettünk pólót Rockmaratonra,babának fotóalbumot,ilyesmit... Mg és fekvés... :wink:

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
evilany

Sziasztok!

Dokitól megjöttünk...:)
Már megint CTG-re akart tenni, mondtam, hogy még mindig nem kell...azt mondja, hogy én direkt lassítottam be?
mondom nem, csak 28. hét óta mindig ctg-t akarsz...azt mondja persze, mert nincs még ekkora batár hasú kismamája...de 2 hét múlva már felteheti rám a gépét, meglesz az öröme...:)

Baba amúgy nagyon jól van...természetesen arra az 5 percre elaludt, ami nem is baj, így is nehéz bemérni a babát, hát még ha mozog...mivel a nemét nem akarjuk tudni, mindig arcot nézünk, most sikerült is látni a kis csókos szájú manócskát...olyan a szája, mintha kontúrozva lenne neki...Gábor mondta, hogy csókos szájú gyermek lesz ez, meg hogy szerinte lányos az arca...kiderül hamarosan...meg ő hajat is vélt felfedezni a babán..azaz az ő szavaival élve frizurát...nem tudom, szerintem az más is lehet, de nagyon édes...:)

Adatai:
BPD: 8,82cm
OFD: 11,02cm
BC: 30,08cm
AC: 30,35cm
FL: 6,47cm
Becsült súlya: 2344g (doki szerint ennél több, mert dagi a baba)
Szülés várható ideje 08.12. :)
Hamarosan fent lesz a blogban a kép a babáról...:)

Ilus

KépKép
badzsulka

Ilus de jó hírek!

evilany

Évi! Mozgalmas napod volt :arrow: pihenés!!!

Ilus! Jó hírek!!! Szuper! Nálunk Apuka múltkorában simogatással az orrát vélte felfedezni. Ilyenek a férfiak! :)
limo73

Ilus
CTG ellen miért tiltakozol? :roll:
Ártani nem fog... viszont hasznos... :wink:

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Mikor lementünk, Katust bekötöttem a hordozóba és az volt rátéve a babakocsira. Volt, aki szinte nevetett, hogy miért kötöttük be. Most még nem ficánkol annyira, hogy kiesne...
Nem tudom... én inkább a legkisebb lehetőséget is kizárom...
Túlzottan óvatos vagyok?????

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Én is be fogom kötni! :)
limo73

Nem, Ircsi. Mi is mindig bekötöttük. Ez nekem is becsípődésem volt. Aztán történt egyszer úgy kb 3 hós lehetett mikor Gábor sétált vele, felszaladt egy autó a járdára. Ha akkor nem löki arrébb teljes erejéből a babakocsit akkor az autó viszi.....Jobb óvatosnak lenni.

Ilus remek hírek.

Évi pihenés! Mert rockmaraton helyett szülőszoba lesz :wink:

Apa ma időben hazaért, nem ő vitte a járatot :D Tök jó, hogy nem este jött.... :D

királylány

Ja, CTG ellen nem tiltakozom...meg ő is csak a 36. héttől rakná rám...mondtam is neki, ha nagyon akarja, mehetek...csak nagyon nagy a hasam (mondjuk leginkább magamhoz képest), és mindig azt hiszi, már szülni megyek hamarosan...:)

Fent van a blogban a kép...:)

Ilus

KépKép
badzsulka

Dia akkor jól alakul az este. Bence aranyos lehet :)
Tgyás,gyed:hát én már feladom,akkor titkosítsanak... :roll:

Szilvi35 köszi hogy ennyit fáradoztál!
Majd lesz valahogy :)

Szilvás? Kiderült milyen állat vergődött a szellőzőben?

Tündi nem is kérdeztem mi van a parkos kiabálós bandával?

evilany

Társasoztunk....Bence gyerek hamarosan ágyba kerül :D :wink:

királylány

Sziasztok!
Panaszkodtak múltkor, hogy késik, meg nem jó az idei dinnyetermés! Tiltakozom, nézzenek csak meg minket, egyik szebb, mint a másik :lol: :lol:

Claire
claire

Írjátok meg légyszi a gmail címünket. Elfelejtettem ... A jelszót tudom, az nem kell (szerintem)
szilvi35

Sziasztok!

Huh mennyit termeltetek :)

Ircsi: Katus gyönyörűséges, mutattam páromnak a képeket a blogodon, olvadozott (és persze sóhajtozott, hogy nekünk is ilyen szépségünk lesz) :lol:

Ilus: szép "paraméterek" :D

Évi: nagyon helyesek vagytok a képeken

Juttatásokról: van valahol fent a neten egy kalkulátor, amivel nagyjából be lehet lőni a várható juttatásokat, de ehhez elég pontosan tudni kell(ene) a hivatalos 2009-es éves/havi (átlag)jövedelem nagyságát... Valamikor régebben vadul kalkulálgattam én is, de ezt a rengeteg tervezett változást már nem bírom követni. Anno a táppénz várható összegét szerettem volna tudni (TP-n vagyok a terhesség 5. hete óta), de az általános infókon kívül sajna én sem tudtam meg semmit addig amíg az első havi összeget jóvá nem írták a számlámon (laza 2 hónap késedelemmel, de ezen már meg sem lepődtünk) :roll:

claire: jót kuncogtam a dinnyetermésen, tecc :D

Mi ma voltunk babamoziban, ahol kiderült, hogy lánykánk szép hosszú combú nőci lesz és most kb. 2150 gr súlyú. Viszont ő is farfekvéses és a dokinéni szerint nem sok esély van arra, hogy a terminusig beforduljon. Mindenesetre én bíztatom rendületlenül, hogy tessék buksival lefelé helyet foglalni :) Kicsit tartok a csaszitól, de ahogy kivettem a doki néni szavaiból: kellene barátkozni a gondolattal.
Súlyügyileg én +13 kg-nál tartok, pocim ismerősök szerint nem nagy. Én mindenesetre hatalmasnak látom :)
Vendég

Sziasztok Dinnyetermelők! :lol: Lépjünk be a Magyar Dinnye Szövetségbe! Ez nem poén, van ilyen!
no, mi holnap utazunk, lassan haladok a pakolással.
Nem tudom mikor tudok bejelentkezni, vigyázzatok magatokra, tieitekre, vigyázzatok, jön a kánikula. Mindenkinek drukkolok!
Claire
claire

Mindenki nagyon csendben van!!!
???
szilvi35

Jó reggelt!

Ne hari mindenkitől, nem tudtam visszaolvasni még:-( Tegnap voltam ctg-n megint az első 12 percben beszűkült a bébim szíve aztán jó lett:-))Vittem a leleteimet, jövő héten h-ctg, kedd-flow, csüt-flow, péntek-ctg. Valószinű ez lesz szülésig nálam. Úgy hogy el leszek. Megkaptam az ABPM-et ma visszük vissza, szerintem jó lett, de majd eldöntik. Mondjuk szedem a gyógyszereket.

Vasat kell szednem, mert vashiányom van és vérszegény is vagyok.

Szóval Bence ijesztget minket rendesen. De inkább legyen több ctg, minthogy baj legyen.

Csajok már alig várom hogy levegyék a mérőt a kezemről, úgy fáj a kezem, főleg amikor mér, és jól be is dagadt, pedig nyugalmi állapotban nem szorít, mégis tiszta dagi lett a kézfejem. Ma ezerrel dinnye evés lesz, hogy lemnjen a víz:-)) A lábam a tegnapi pihitől du-i fekvéstől, nagyon jól lement.

Szégyenlem, hogy nem olvastam még vissza így nem tudok reagálni, de remélem mindenki jól van és azt is hogy Katus szemecskéje gyógyul.

Brik

Kép
Kép
Kép
brikancs

Kép

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Szia Ircsi!

Jól vagytok, Sok tejcsid lett? Kicsi Katus szeme jól van?

Brik

Kép
Kép
Kép
brikancs

Jól vagyunk. Szemecske még váladékos, csepegtetünk szorgalmasan. Majd hétfőn megnézik a kórházban megint.
Nem tudom, hogy sok tejem van-e. :roll: :oops:
Egy biztos, Katus nem ramazurizik, pisil, kakil rendesen....
Nincs olyan érzésem, hogy éhezne :wink:

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

sziasztok csak gyorsan beugrottam hogy szoljak jól vagyunk
itt vannak anyukámék húgomék és most nagyon jól vagyunk
hétfőn jövök jelentkezem képekkel meg élményekkel ja és a meglepivel :) amit kaptunk :)
Vendég

Ircsi örülök, hogy jól vagytok:-)) Ha nem sír akkor biztos elég a tejcsi:-))

Vanilla örülök, hogy jól vagy, kellemes pihit, hétfőn várunk, habár én csak du leszek, mert délelőtt ctg.

Brik

Kép
Kép
Kép
brikancs

Sziasztok
Brik hogy érted ezt a beszűkült a baba szíve mondatot? Az milyen pulzust jelent...?120 alá esik?
A mandzsettát szerintem meglazíthatod 2 mérés között,szoros lehet.

Vanilla odaért a család látod teljesült :) rendes fiú ez a Bence.

Én hasam is rendben,Tomika remélem engedélyezi az esti kiruccanást :)

evilany

Jó reggelt!
Tettem fel a g-re sokkoló fotót :wink: :wink: :wink:
szilvi35

A Rockycica eltévedt és pipa is volt :) játék tartós kosárba heveredett le...

Kép

dinnyém nő

Kép

Kép

evilany

Évi!
Azért jó nagy pocid van neked is! Hogy viseled? Nem húz már nagyon... súlya is van gondolom.
szilvi35

Sziasztok!

Brik úgy látszik a Bencék ilyen cselesek.

Takarításon túl vagyok, ebédet főzök na meg mosok. A délután a pihenésért. Meg nem erőltatem magam az tuti.

Szilvás jól van csak nem tud bejelentkezni, mert van valami gebasz a windows-al. Ha valami van küld sms-t én meg jelentek. de nem lesz semmi, mert a csajszi rendes leány, marad a helyén még :wink:

királylány

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: