A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2010 augusztusban baba érkezik...

Ircsi vakuzod?

Juuuj azok a pici lábak!!!! :lol: :lol: :lol: :lol:

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
evilany

Dia,dinnye jó tesz :) én nyomok be vasalás után :wink:

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
evilany

Ircsi én nekem csak azért jutott eszembe a kamilla mert hogy gyulladás csökkentő és nekünk rögtön mondták.

Annyira szép kislányod van, már én is úgy szeretném látni a kicsi fiam, de még pihizzen odabent, ma boldog voltam uh is volt ctg is hallgattam szívhangot és mijnden oké volt. Ja méhlepényre azt írták 1-es.:-) Az jó?

Brik

Kép
Kép
Kép
brikancs

Dia
Nekem a digitális hőmérőkkel szemben az elemlemerülés miatt van ellenérzésem (biztos, hogy akkor nem működne, ha nagyon kellene :? )
Vidd vissza!

Brik
Ha 4-szer kell szedni egy gyógyszert, azt akkor 6 óránként kell bevenni :wink:
A technikai dolgokat meg ott kérdezd meg, ahol felteszik. Ők ismerik a helyi viszonyokat :wink:

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Évi remélem az én párom is hoz dinnyét, megkértem. Nekem is attól megy le és imádom is:-) Álmos is imádja, mindig mondja dinnye:)
Mindig együtt esszük, habár Álmos elaludt, szerintem most már reggelig alszik.

Brik

Kép
Kép
Kép
brikancs

Jujj akkor én most elrontottam, mert 2kor vettem be aztán most 7kor, nem lesz baj?

Brik

Kép
Kép
Kép
brikancs

Brik,nem lesz baj :wink:

evilany

Kamilla
Szemészek nem szeretik... fokozhatja a gyulladást!!!!

Évi
Van, hogy vakuzunk...

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Dinnye nagyon jó a vizes bokára :wink:

Brik
Olyan nagy baj nem történt! Próbáld meg belőni az időpontokat... és mindennap kb. ugyanabban az időben bevenni!

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Azt olvastam, hogy az újszülötteket nem jó vakuval fotózni!

?????
limo73

Ircsi, Évi köszi. Megijedtem, hogy baj lesz. Holnap már úgy szedem, ahogy írtad:-)) Még azt mondták sokat igyak:-)) De az egyik bogyótól amúgy is állandóan innék.

Nem is gondoltam volna a kamilláról, nekünk meg mondták nyugodtan. Ezt jó tudni.

Brik

Kép
Kép
Kép
brikancs

Dia meccset én is nézem, ha nem alszom el:))

Kiváncsi vagyok, hogy játszanak, na és mi lesz a végeredmény:-)

Brik

Kép
Kép
Kép
brikancs

Megyek aludni, nagyon elfáradtam. Köszönöm a segítséget!
Jó éjt mindenkinek! Pihenjetek, vigyázzatok magatokra!

Pusz!

Brik

Kép
Kép
Kép
brikancs

[quote="lombikbaba"]
írta:
lombikbabaHa a lábadról felmászhatnak a bacik, akkor miért mész egyáltalán utcára???? :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: Akkor csak steril környezetben legyél????

jóóóóóó, de az utcán azért nincs mindenféle testnedvekkel és fekáliával fertőzött víz... vagy rosszul gondolom? az hogy zárt-e a méhszáj csak egy pillanatnyi állapot... tegnap az volt...hétvégén még mindig az lesz?!?! :roll:

Kép
gtunde75

Kamilla: allergiát okozhat... és így fokozhatja a kötőhártya-gyulladását....

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Dinnyét vettem. ettem is már meg még fogok is :D

Remélem német győzelem lesz - bocs Barbcsi-

Ircsi visszaviszem, reggel ott kezdek.

királylány

[quote="gtunde75"] írta:gtunde75
[quote="lombikbaba"]
írta:
lombikbabaHa a lábadról felmászhatnak a bacik, akkor miért mész egyáltalán utcára???? :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: Akkor csak steril környezetben legyél????

jóóóóóó, de az utcán azért nincs mindenféle testnedvekkel és fekáliával fertőzött víz... vagy rosszul gondolom? az hogy zárt-e a méhszáj csak egy pillanatnyi állapot... tegnap az volt...hétvégén még mindig az lesz?!?! :roll:

Háááááááááááát... az utcai porban is van minden :?

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

ok, győztél! :wink: :lol:

Kép
gtunde75

Az utcán több minden van, mint gondolná az ember.... :D
Én nem is gondolok bele.... :)

Ami nagyon undorító az a busz....én nagyon utálom!

Megnéztem a kocsimat hogy áll...

Kép

Hát ma így nézett ki....várnak valami alkatrészt (hűtőket tartja), ha megjön összerakják és kész.... :)

(Igen, az a kirobbant légzsák az ablakba... :) az most csak ki lesz vágva, meg el lesz láthatatlanítva valahogy, mert az még 100 000 lenne, de arra már nem futi.... :( )

Clárika
Kép
...alig tudom elhinni, hogy teljesült az álmom, hogy mindig itt leszel velem, hogy belőlem lettél, és általam létezel. Én pedig Teáltalad.
clárika

Clarika,naaa,alakul...

Limo többféle véleményt hallottam a vakuról.Van aki nem ajánlja,de azt is mondják ha nem szemből és közelről,lehet.
Ezért kérdeztem Ircsit :wink:

Tündi irtam neked pü-t tegnap,megkaptad?Vagy megint nem írtam témát? :roll: és eltűnt?

Na vasaltam,kész a babaruha jelentem! (bár,rendeltem ezt azt még,de az már csip csup 1-2 db) most dinnyét tömök majd :wink: :wink:

evilany

Clarika, egy gyereket pont ki lehet hordani, mire kész lesz ez az autó :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Bocsii 8)

Kép
xtina75

Évi megkaptam és válaszoltam is, de nincs a válasz az elküldöttek között... :shock: a lényege, hogy szívesen segítek, de várjunk őszig, mert nem lehet tudni, hogy mi lesz az új törvényjavaslat... :shock: :roll:

Kép
gtunde75

Tündi irtam pü

evilany

Kamilla: a fertőtlenítő hatás mellett száríthat is, és akkor még könnyebben fertőződik a szem. meg ahogy Ircsi írta, van, hogy vki allergiás rá.

Tünde!
Te pontosan hányadikára vagy kiírva? Mert szerintem mi napra megegyezünk :D

Claire
claire

Ma mennem kell vérvételi beutalóért a házidokkerhez.
Vérnyomim 80 és 90 szokott lenni, hétfőn is 90-et mért a védőnő. Nos, most 120/70 volt. Lehet a ctg-n idegesítettem fel magam és azért. Nem akart jó lenni, babikám álmi volt. DE a doki elfogadta az eredményt. Viszont a vérnyomásom miatt és a vizesedés miatt sószegény kajcsi, sok gyümi, zölds. és mérni kell a vérnyomást. Mivel nincs mérőm és nem akarok állandóan a háziorvosnál dekkolni, így most vehetünk azt is. ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ... Mondta, hogy kérjek kölcsön, oké..de kitől???
Na, ez van. Hazafelé a Tescoban vettünk egy dinnyét, az hátha kihajtja a vizet és vettünk egy csomi Pempers pelust! Jó az ára!!!

babaimádó
Kép
babaimado

sziasztok! jó reggelt!

[quote="claire"]
írta:
claireTünde!
Te pontosan hányadikára vagy kiírva? Mert szerintem mi napra megegyezünk :D

augusztus 20! de talán nem húzom addig... legalább is ebben reménykedek! :wink: :lol:

Kép
gtunde75

Sziasztok.
:-)

Clárika, pont arra gondoltam én is, hogy egy babakihordásnyi idő (majdnem) alatt készült el a járgányod... :evil: De kész lesz, és a Picurral mehettek majd mindenfele... :-)

Ircsi, olyan szép Miss Saigon. :-) :D Sztem is minden baba sárgás egy kicsit, de 10-14 nap alatt eltűnik... Szemecskéje... :roll: Belekapott?

Csillag, reméljük ma hazamehetsz...
Évi, elhiszem, hogy unod ezt a savbugyogást... :-( Néha nekem is jön, utálom... :-(

Bévi, jó ötlet ez a szétköltözés, mégha csak kis időre is. Önzésnek sem mondható, mert ha nem segítenek, akkor ne legyenek ott, amikor neked a legnehezebb, nehogy már te kerülgesd őket... Jogos, és ne is hagyd magad!!!

Dia, mégegyszer gratu!!! :-)

Tegnap voltunk szülésfelkészítőn a kórházban Bekrivel. CSAJOK!!! mindjárt szülünk!!!!!! :shock: :shock: :shock: Jaaaaaaaj! :-)
Megnéztük a szülőszobákat, tök nyugi volt, már több mint egy napja nem szült senki. A szülésznők (akikkel találkoztunk) szimpik voltak...

Állítólag épp tegnap kapták meg a Bababarát kórház címet, de én ennek már nem dőlök be. Az István Kh is az... És? Ez pusztán annyit jelent, hogy babázz magad a legelejétől, oldj meg mindent egyedül. Babára nem vigyázunk, te akartad... :wink: ha mégis behozod, csúnyán nézünk...

A szülőszoba "szép", a gyermekágyas rész viszont 40 éves :shock: Szülésznő megfogalmazása: retro. Hehe, viccesek.

Ja, és azért KELL 3 napot bentmaradni, mert csak akkor ad az OEP a kismama után lét, ha előbb hazaengedik, nem... Hihetetlen hülye egy rendszer... :-(

szilvás76

Szilvás, a bababarát nem jelenti azt, hogy mamabarát is... :evil: :evil: :evil: - ezt már sok istvános anyukától hallottam.

Kép
xtina75

Érdekes kismamák voltak... :-) Volt egy, aki nagyon kis csinimini volt, fiatalka, hááááát... :-) Nem akartam nagyon röhögni rajta... Csúnya dolog lett volna, bár néha húzott a szám oldalvást... :-)

30 hét körüli várandós, és amikor megtudta, hogy nincs kád a vajúdáshoz, megkérdezte, hogy akkor most késő van-e ahhoz, hogy ő itthagyva csapot-papot más kórházat keressen? Meg "A barinője azt mondta, hogy kérjen rögtön oxitocint, hogy minél előbb megszüljön, és 1,5-2 óra alatt meglesz a baba". Na itt felröhögtem, hogy kis mazochista, ha a barátnőd összes felmenőjét szidni akarod, csak kérj... Nóóóóóóóórmális?

A szülésznő is mondta, hogy hát ha minden a maga útján halad szépen, akkor azért nem kéne, mert az brutál fájásokat generál(hat) .... Tudnék megélni róla én is...

Szóval fura volt, mert alternatívkodni akar, meg háborítatlanság, de oxizzák meg... Grrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr....

szilvás76

Jó reggelt!

Clarika
Csak elkészül az autód.

Szilvás
OEP-finanszírozás :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:
Komolyan mindjárt szülünk? :roll: :lol: :wink:
Szem: valószínűleg a könnycsatorna van beszükülve... :?
Meglátjuk, mi lesz. Megyünk doktorhoz, amíg nem rendeződik!!!!

Leesett a köldökcsonk :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

[quote="xtina75"]S írta:xtina75zilvás, a bababarát nem jelenti azt, hogy mamabarát is... :evil: :evil: :evil: - ezt már sok istvános anyukától hallottam.

Igen, Bende is ott született... Alig vártam a 3. napot...
Csaszisoknak is kiadták a babát, oszt oldja meg. Egy gyerek se volt a nővéreknél, és tényleg rondán néznek, ha beadod, mert neadj Isten mind a 4 szobatársad babája felváltva sírt, és nem tudtál aludni a szülés óta.

Itt mondjuk csak 2 ágyasak a szobák, de a zuhanyzó/wc a folyosón van, szóval otthagyod a szobában a babát a szobatársadra, vagy mi van?
Ja, mellszívót nem lehet vinni, cumit nem lehet, szoptass, ha van tejed, ha nincs...
Fürdetés hajnali 5-kor!!! He? :evil:

szilvás76

Oxitocyn
Ha nincs olyan tényező, amiért gyorsítani kellene a folyamatot, akkor inkább káros... Ha lassabban, a maga normális ütemében halad a szülés, akkor a babának van ideje alkalmazkodni... a fejecskéje normálisan be tud forogni a megszületéshez, a koponyacsontok tudnak moccanni... kisebb a baba sérülésének veszélye!

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

[quote="lombikbaba"]O írta:lombikbabaxitocyn
Ha nincs olyan tényező, amiért gyorsítani kellene a folyamatot, akkor inkább káros... Ha lassabban, a maga normális ütemében halad a szülés, akkor a babának van ideje alkalmazkodni... a fejecskéje normálisan be tud forogni a megszületéshez, a koponyacsontok tudnak moccanni... kisebb a baba sérülésének veszélye!

Én nem is tudom, hogy jut ilyen valaki eszébe... :-( Tényleg... Kérni, mert úgy hamarabb meglesz! :shock:

Mindegy, nem vagyunk egyformák.
Nekem rögtön adták, mert a 42. héten tök zárt méhszájjal fájás nélkül indítottak, és valamivel segíteni kellett. Bárcsak ne kellett volna, és én is 2-3 ujjnyira kitágulva érkeztem volna... 1,5-2 percenként jöttek a 45-50 mp-es fájások, vagyis szinte összeértek, és ez szinte rögtön, semmi átmenet...

Na jó, ezt is azért tudom, mert volt "részem" benne, de biztos nem kértem volna...

Most olvasom, leesett a köldökcsonk? Hip-hip hurrá!!! :-) Tök hamar... Akkor mostmár lehet pancsizni bőszen!

szilvás76

Sziasztok!

Szilvás: Én is megkérdeztem nem jöhetek e előbb haza, de kiderült, ha simán szülsz 3 nap, mert akkor kap a kórház pénzt, viszont ami érdekes csaszi után 2 nap után kiengednek. Ki érti ezt amikor az egy műtét. Direkt rákérdeztem, tudjátok a gyerekeim miatt.

Ircsi biztos minden oké lesz:-) Én a kamillát nem csepegtetésnek gondoltam, lehet hülyén írtam le, gézre tettük és át töröltük a szemét, nekem mondjuk nem volt begyulladva a kis szemük, csak hogy ne ragadjon össze azért kellett, de már rég volt:-))
Majd írj, hogy mi volt a dokinál.

Brik

Kép
Kép
Kép
brikancs

Ircsi, ha a ci: Az mit jelent?

Brik

Kép
Kép
Kép
brikancs

2100 a ci, bocs lemaradt:-(((((

Kép
Kép
Kép
brikancs

Kép

Szilvás jobban vagy?
Bababarát kórház: hát a pécsi gyerekágyról se hallok jókat :(

Remélem jön majd Csillag és beszámol élményeiről,és JÓL VAN és NEM ÁLL NEKI PAKOLNI!!! :? :?

Babám átállt éjszakaira :shock: ijesztő. Egész nap alszik szinte,tegnap késő du.ébred,este rodeozott,és éjjel legalább 4xrá keltem,hogy pörög forog,matat..pedig úgy feküdtem ahogy szereti...

evilany

CI... cervix-index... méhnyak-méhszáj állapotát jelző 4 szám

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

[quote="brikancs"]2 írta:brikancs100 a ci, bocs lemaradt:-(((((

A méhnyak 2 ujjnyi hosszú, a külső méhszáj 1 ujjnyira nyitva... a nyakcsatorna és a belső méhszáj zárt...

Ilyen terhességi időnél, többedszer szülőnél ez normális...

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Brik
2100 2 ujjnyi méhnyak, 1 ujjra nyitott külső méhszáj, a középső és belső méhszáj még zárt

evilany

Ircsi köszönöm, de jó hogy itt vagy nekünk:-)

Szólj, ha sokat kérdezek:-)) Nem akarlak ám zavarni a kérdéseimmel:-))

Brik

Kép
Kép
Kép
brikancs

Brik:
Méhnyak már rövidült, és a külső méhszáj elkezdett kinyílni. Sztem tök jó. ;-) bár én nem vagyok orvos :-)
(azt hiszem a 3000 az alap)

szilvás76

Évi neked is köszi:-) Milyen egyszerre írtátok:-) Nagyon köszönöm :)

Kép
Kép
Kép
brikancs

Szilvi köszi:-)

De jó ennek örülök, mert akkor kezd beindulni és ez jó:-) Tudom még messze van, de már beindult.

Ircsi kicsit félek, hogy beviszem az előző két terhesség leleteit és kiderül valami amit eddig nem tudtunk, hogy miért vesztettük el a kicsit és hogy miért kellett 2 éve előbb szülnöm, tudom más azt mondaná, hogy jó tudni, de én most azt érzem felbolygatom a múltat, ami már könnyebb lett.

Brik

Kép
Kép
Kép
brikancs

Erőteljesen gondolkodunk a szombati Rockmaraton meglátogatásában...Blues Company,Deák Bill,Hobo,Lord, Yellow Spots... egy jó buli jó lenne még..persze ülve,a sörpadoktól,hogy baba ki ne ugorjon :) de nem mostanában voltunk és nem mostanában megyünk bárhová :? Autóval,táskával a csomagtartóban.. :roll:

evilany

Évi múltkor olvastam egy kismamát elment fesztiválra, majd megszült közben és még szülés után, de már bébivel kimentek tovább bulizni:-)) Hihetetlen, hogy mik történnek:-))

Brik

Kép
Kép
Kép
brikancs

Brik na ilyen itt nem lesz :) ha szülök,szülök,de vissza nem megyek :)

evilany

Évi gondolom, nem is engednék:-)

Brik

Kép
Kép
Kép
brikancs

[quote="xtina75"]C írta:xtina75larika, egy gyereket pont ki lehet hordani, mire kész lesz ez az autó :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Bocsii 8)

Ez így igaz.... :)
A baleset előtti napon tudtam meg, hogy terhes vagyok! :)

Clárika
Kép
...alig tudom elhinni, hogy teljesült az álmom, hogy mindig itt leszel velem, hogy belőlem lettél, és általam létezel. Én pedig Teáltalad.
clárika

Jó reggelt!

Korán kelt a társaság :D

Csillag de jó ha hazaengednek. De szigorúan pihenni! Semmi pakolászás meg költözködés!!!

Ircsi Bencének is be volt szűkülve a könnycsatornája - szerintem minden gyereknek vagy majdnem mindnek - és asszem sima forraltvizes vattával töröltük. Szerencsére mindenféle beavatkozás nélkül rendbe jött.
Köldökcsonk: :D

Brik az már jó, ha elkezdődött a folyamat. Nem lesz most smemi gond, bár értem az aggodalmadat.

Évi menj, oszt legfeljebb gyerek kiugrik :lol: Nekem is azt mondta a doki, ha meg nem szülök addig mehetek a lagziba, oszt legfeljebb kiugrálom :lol:

Barbcsi nyertek a spanyolok :D Jó meccs volt, nagyon kemény. Most valahogy a németek nem játszottak összhangban. De a spanyolok - el kell ismernem - nagyon ott voltak, megérdemelten győztek. :wink:

Szilvi:

"Bababarát kórház: Ez pusztán annyit jelent, hogy babázz magad a legelejétől, oldj meg mindent egyedül. Babára nem vigyázunk, te akartad... ha mégis behozod, csúnyán nézünk... "

Nálunk detto ez van. De megmagyarázták: egy nővér van és annyi a apapírmunka, hogy nem érnek rá foglalkozni a csecsemőkkel....hát kösz :?

Végül Bence anyukámnál aludt. Elaludt és nem akarta felkelteni :D

királylány

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: