Barbcsi, egyetértek a dokis-hálapénz hozzászólásoddal, meg sok máséval is, elég egy hullámhosszon gondolkodunk ebben a témában, az biztos
Csibuc, helyettes dokinak is adj, szerintem a felét, mint amit a sajátodnak adnál. Persze utólag. Nem hiszem, hogy húzná a száját. A Te dokid eddig sem volt ingyen. Ha lemarad a szülésedről, az tényleg sajnálatos, főleg miattatok, de ha ő lelkiismeretesen más - általa választott - orvosra bíz, akkor biztos jó kezekben leszel.
Remélem, hogy jól értettem, amit írtál.
Örülök, hogy ennyi év hiábavaló orvoshozjárkálás után végre rátaláltatok a tutira és nemsokára megszületik a kisbabátok! Ez tényleg bármi pénzt megér!
Bimbóvédőről kérdeztél még.
Nekem tök elsimult volt a mellem, max. jégkockákkal lehetett bármit kihozni belőle, de a bimbóvédő bitang jó szoptatásnál, a szopinál a vákuum "igazi" ciciket varázsolt belőle. Nem fájdalommentes az átalakulás - legalábbis nálam nem volt az, hónapokig. Viszont tökéletesen látod, hogy mikor lett tejed

, minimálisan sebesedsz ki, ráadásul a baba jobban tud - szerintem - szopni az első napokban vele, hisz be tudja kapni. Aztán egy hét múlva el is hagyhatod a bimbóvédővel való szoptatást, teljesen opcionális, de szerintem egyértelműen vidd magaddal már a kórházba. Én már írtam régebben, a Medelát javaslom, nagy felületen simul a bőrre, ráadásul 3méretben kapható - ez nem akármi

Nálam legalábbis ez maradt fent a rostán, előtte másik két nagy márkát is kipróbáltam, és dobtam a kukába.
Nálunk is a család egy hónapig a Gastroyaltól evett

szülés után. Tényleg nagy könnyebbség.
Szerintem is jó, ha a gyerek megszokja már az elejétől a család zajait, mert inkább egy hónapig riadjon, meg sírjon, minthogy évekig lábujjhegyen járkáljunk a saját lakásunkban és ne élhessünk.
Rokonokról hasonlóképp. Ha valaki segíteni jön, az jöhet, de vendégek és a kiszolgálásuk majd 6hét után v. később.
Szex. A szülés után vérzel (hüvelyi, csaszi egykutya), ráadásul a szoptatásnál - főleg - húzódik össze a méhed, elég fájdalmas tud lenni... szerintem nem a legideálisabb időszak a szexre, de ezt mindenki maga fogja eldönteni. Gátsebnél meg elég nagy a fertőzésveszély az elején, meg a méhszájnál is.
Uszoda... én amúgy is hajlamos vagyok minden szart összeszedni, kismamaként meg főleg az az ember, én nem mennék. Állítólag a természetes vizek "biztonságosak", de én inkább azt mondom, hogy "türelem, majd jövőre". Könnyen pofázok, tudom
Ha valakinek császármetszése lesz, a kötelező egy napos pihenés után tessék sétálgatni naponta, mert van trombózisveszély. Hamarabb össze is szedi magát az ember, ha mozog. Fáj, meg húzódik, de minden nappal sokkalta jobb lesz.
Akartam írni, hogy elvileg a védőnőnek kötelessége aznap kimenni a kismamához, hogy hazahozza a babát a kórházból, és elvileg el sem megy addig, míg meg nem tanítja a szoptatási technikákat nektek és meg nem bizonyosodik arról, hogy jól csináljátok és szopik a baba (mert a babán is múlik, hogy milyen sikeres a dolog). Ráadásul a köldökcsonkot is meg kell néznie, sőt, a kezelését is meg kell mutatnia annak ellenére, hogy elvileg ez a kórházban már megtörtént.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára maccs01 2010.07.06 23:23-kor.