A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2010 augusztusban baba érkezik...

Barbcsi
Most éppen mézes-tejes tusfürdőm van...
Túl erős illatokat én se szeretem. DE... ezek az illatok keverednek a saját illatommal... és ezt ismeri meg Katus... :wink:

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Köszi Ircsi a választ! :wink:

Na most már tényleg megyek. Sziasztok!

Kép

Kép
barbcsi

Gyerekágy
Kell a nyugalom, hogy a babával összeszokjon az ember... és azért is érdemes ilyenkor feküdni, pihenni, hogy az ember szervezete minél jobban visszaálljon a terhesség előttire...
Max. olyan látogató legyen, aki valami házimunkát megcsinál!
Nálunk most minden szegény apukára marad!!! DE HŐSIESEN CSINÁLJA!!!!!! IMÁDOM! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Ircsi, akkor teljesen egy véleményen vagyunk, ez szuper!!! :wink: :wink: Nálunk apuka már most sokat segít, ő is hősiesen csinálja, és imádom!!! :roll: :wink:

Na de tényleg megyek, vendégeink jöttek...

Kép

Kép
barbcsi

Csibuc,110,hűűű... nem pont az ilyen dokik ellen lép most fel Mikola? :roll:

Bévi nagyon jó ötlet amit kértél a párodtól,és hogy fogadták? Végre kicsit segítesz magatokon,elég lesz neked Lili és Ircsiről vegyél példát ez való a gyerekágyra.Én is már eltettem a kajajegyeket,abból lesz ebéd min.2 hétig,Miki hozza majd,és max porszívózás mosogatás de azt is meg tudja majd ő csinálni.

Barbcsi mi az az anti d titer?

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
evilany

Ircsi gyerekek azért nem laknak ott mert a nagy az ide jár suliba,a kicsi az kolis az szinte mindig ott van a nagy az nem megy nem szeret annyira ott lenni,főleg hogy ott ugye nincs net bekötve mert minek is,mama nem netezik,és neki meg az megy egész nap ül a gép előtt a nappaliban és öli a sárkányokat ,semmi más elfoglaltsága nincs,eszik wc,cigi és gép meg néha tv,és ez néha engem idegesít hogy ott kint veri a billentyűzetet stb,ezért akarok nyugodt lenni kell az a 2 hét,nekünk.

Barbcsi vendégek teljesen egyet értek,olyan vendégre gondoltam pl anyukám aki jönni fog hisz segít nekem meg hozza a lepucolt csirkéket a fagyóba: )hogy nekem majd ne keljen boltba menni,érte,szomszéd aki segít majd boltba megy meg ilyesmi meg a fodrászbarátnőm,és Lili keresztszülei!Ennyi mást annyira nem várok,bár tudom fog jönni még pár ember de velük rövidre fogom!Nekünk is kell majd a pihenés és az össze szokás!!!És ha progis császár lesz akkor előtte rendet rakok és tudom ha haza jövünk nem lesz semmi dolgunk,párom nem koszol össze semmit,mosogatógép van,mosógépet berakom azt a keveset szomszéd kiteríti nekem,és ő fog nekem kaját is hozni,de azért nem mindegy kettő embernek hoz,négynek azért már sokk lenne,ők sem milliomosok!És azért vannak a nagymamák lássák el a két unokájukat erre a pár hétre úgy gondolom,mert nekem úgyse hoz majd anyósom nekik azért vigyen!!

Kép
bévi

Sziasztok!

Végre nincs az az örült meleg! Igaz hidegfront van! :wink:

Csillag! Szuper, hogy jól vagytok, kitartás!!!

Ircsi! Nagyon aranyosak vagytok a képen!

Pénz: egyetértek azzal, hogy mindenki maga döntse el, mennyire hálás, vagy mennyire tud az lenni! Más a kérdés magánrendelésen, de most ugye nem arról beszélünk. Na éppen most van az Este előzetese pont erről a témáról lesz szó, az m1-en a meccs után.

Tusfürdő: én Palmolive olívaolajast használok, és szerintem azt is fogok. Ez nem erős illatú, és bizti megfogja majd szokni. Stiftből a Nivea megy, az sem túl erős, szerintem az is marad. Bár a parfümöm sem az a túl intenzív illatú, de talán abból eleinte nem használok.

Én mindennel úgy vagyok, hogy nemcsak nekünk kell alkalmazkodnunk a babához, hanem neki is meg kell tanulni a kinti világot. Nem lehet teljes csöndbe, lesötétítve élni, azért mert baba van. Persze nem vad dolgokra gondolok, de a mindennapi életünket szokja meg.

Bévi! Én másképp csináltam volna. Amikor csatlakoztam a fórumhoz nem tudtam ugyan mindent visszaolvasni, tehát csak halványan vagyok képbe a családi viszonyokkal, de úgy rémlik a fiúk már nagyok, tehát ebből a szempontból, nem kell tojáshéjként kezelni a témát. Abszolút igazad van, de máshogy kellett volna tálalni, mert így megvan az esély, hogy ellened fordítják. Tudod a család feje a férfi, de a nyaka a nő, és arra fordul a fej amerre a nyak akarja. Én úgy vezettem volna elő, hogy hát itt lesz ez a helyzet, neked mi a véleményed hogy oldjuk meg, nem lesz ez a fiúknak terhes ez, tudunk valami megoldást? Addig terelgetni, amíg magától eszébe nem jut. És még büszke is lett volna, hogy megoldotta a gordiuszi csomót.
limo73

Ircsi ma a dokinál a streptococcus kapcsán szóba jött a strand nevezetesen, hogy mi van ha a kenetvétel után fertőződök meg mondjuk egy strandon-kérdeztem én... erre a dokim megjegyezte, hogy már ne járjak strandra... gondolom jó nagy szemekkel nézhettem, mert az asszisztens nő is közbe szólt, hogy már a 20. héttől nem szabad strandra járni... :( én ezt nem tudtam... vagy legalább is nem így...
(hétvégén is voltam, igaz a medencébe nem mentem be, csak zuhanyoztam, de szerintük az mindegy, mert a lábról is felmászhatnak a bacik...)
szóval most akkor teljesen összezavartak... hisz pl Te is jártál úszni!

akkor most lehet vagy nem lehet? illetve a természetes vizekkel mi a helyzet? pl a Balcsival? oda lehet?

Kép
gtunde75

Ezen a helyettes dokinak mennyit témán én is sokat agyalok, mivel az én dokim is 2 hétig nem lesz júl. végén.

Tusfürdő: A védőnők mondták, meg talán olvastam is valahol, hogy ne használjunk semmit, hogy a baba megszokja az illatunkat. Sztem ez nem ésszerű. Most is ugyanazt használom, amit fogok is használni. Ha megszületik, nem használsz semmit, azt szokja meg és ha visszatérsz a megszokott élethez, akkor meg csodálkozni fog, hogy ki ez és hol van anya???!! Szerintem..
Én is egyébként mézes-mandulás Rossmannos tusfürcsit használok most. De a Dm-ben is olyat szoktam venni, ami hasonló, vagy Palmolive ilyen illatút. 1 fújás parfüm, mindig ugyanaz. De nem erős!!

babaimádó
Kép
babaimado

Limo párom tisztába van vele a fiai milyenek voltak és milyenek most,nagyon hálás nekem,és mikor a múltkor felhívta a volt feleség aki 40 éves elmúlt párom ecsetelte neki,hagyja őket békén mert most sikerült elérni azt,hogy tudják,hogyan kell lehuzni a wc-t és mi az a főt kaja meg leülünk egy asztalhoz,meg kezet mosunk meg meg fürdünk stb,szóval ők ilyeket nem tudtak főleg a nagy aki 19 éves lesz idén!És tudja párom is még sok mindent kell elérnünk nála és ezért mondtam neki mi lenne ha így oldanánk meg azt mondta megérti és jó ötlet,felőlünk hívhatják a haverokat bulizhatnak meg van nekik ilyen is engedve,mivel az teljesen felszerelt ház minden van benne igy bármit tudnak csinálni tv minden van kivéve net,az meg talán neki sem árt ennyi kikapcs hisz már egy hónapja tart a szünet de még csak azt nyomja szinte a nagy a kicsi most is ott van kint az ott szeret lenni!!!

Évi egyet értek veled főzés téren én is ezért szeretném ezt mert így nem idegesít az ki mit eszik mi van kint menyni mosatlan van menyi a mosni való,azért nem mindegy egy férfi aki egész nap dolgozik,vagy plussz kettő akik itt ülnek egész nap!!És nekik is jobb lesz eleinte!!!

Kép
bévi

A kort a volt feleségnél csak azért említettem meg mert 40 éves múlt és nem tanítottam meg őket ilyenekre,jah és soha nem főzött neki,mikor ide jöttek keresték a szalámit a hűtőben és párom meg én is mondtuk nincs az nem egészséges minden nap,és most már megeszik a főt kaják zömét de addig szinte semmit!!

Kép
bévi

Bévi!...Az nem kérdés, hogy ez a legjobb megoldás, és az is nagyon jó, hogy ezeket mind elértétek náluk, és ebben gondolom oroszlánrészed van. Éppen ezért én úgy csinálnám, hogy szinte ők akarjanak maguktól menni, mert majd "beteszi az ellenség a lábát" és kiforgatják a szavakat.
limo73

bévi: szerintem nem volt hülye ötlet, kell egy kis idő mire összeszoktok a babával és teljesen érthető hogy addig nem feltétlenül a nagyobb fiúkat akarod kiszolgálni :roll: :roll:

evilány: a dokim nagyon jó hírű, elismert orvos, mindennek megkéri az árát. Megmondta kerek-perec hogy ennyit kér a szülésért, majd hozzátette, hogy lehet nem is lesz jelen. Pesten úgy tudom 60-70-től indulnak a tarifák, na de tényleg nem ezen akarok pörögni. Csak valahol inkorrektnek érzem, hogy ENNYIT fizessek egy számomra ismeretlen orvosnak. Amikor a dokim mellett döntöttük informálódtam a tarifákról, de mivel nem volt komplikációmentes az első három hónap, nem akartunk olyan orvossal kockáztatni aki nem ismeri ki magát PCOS-ban, IR-ban és a pajzsmirigy problémákban -> ergo volt fogalmunk arról, hogy mit kérhet majd a doki. Pénz része ezennel lezárva részemről, "csak" az elv ami zavar....

barbcsi: én is láttam a hírekben a beszámolót, fel is kaptam a fejemet, hogy mekkora bumfordi volt az az orvos. A szülésznők egyébként nálunk is hasonló összegeket kapnak, mint nálatok.

Ircsi: csupa irigy vagyok, hogy mennyire lazán tudod venni az akadályokat :) Küldj egy kicsit a pozitív energiáidból :D

Köszönöm a véleményeket mindenkinek!
Vendég

limo: köszi az infót, majd odakapcsolok a meccs után...
Vendég

Én olyat hallottam, bp-i dokit, aki a császáros szülésre adott 30ezerre mondta azt, hogy "miért csak ennyi, mit csinált rosszul, nem voltak elégedettek, valami nem oké???"

:roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll:

Bakker, szegény ember (vagyis leginkább ma már az átlag, sajnos) ne szüljön, vagy ott rohadjon meg???? Az eszem megáll.

Kép
xtina75

Csibuc itt nem csak a pénzről van szó,de miért fizetnél egy idegen orvosnak ennyit ez azért sokkk szerintem!!De ez saját vélemény!!!!
És a fiúk meg nagyok és kicsit jobb lesz nélkülük,úgy érzem a terhesség alatt nem voltak kiváltságos kéréseim most lesznek!!

Limo igazad van de én fogom nekik elmondani majd ha az apjuk is itthon lesz,én azt kértem tőlük annyi legyenek őszinték,mert két embert utálok,a hazugot és a részeget!És ezt a házamban nem tűröm!!!És elfogom mondani nekünk szükségünk lesz kis időre míg össze szokunk ez azzal jár nekem nem lesz időm semmire és nyugodság kell,és ez ezzel jár most nekik is könnyebb lesz mikor már magamhoz térek úgy mond erő terén és már mindenben tapasztaltabb leszek és nyugodtabb Lilivel is!!Remélem megértik,ha nem tök mindegy mit csinálunk akkor sem fogják megérteni,de ha leülünk és megbeszéljük talán könnyebb velük szót érteni!!!!REMÉLEM!!!

Kép
bévi

Hát ez azért felháborító pénzügyileg,én jártam anno Debrecenbe és azért elég sok mindent elértek már abban a kórházban stb,de azért soha nem mondták mennyit kérnek meg nem keveselték,jó magán rendelés más,de a kórházban,csak azért írtam ezt mert mondjuk mi nem nagy városban lakunk!De ha nekem doki ilyet mondana nem is tudom hogy reagálnám le,tuti nem mennék hozzá többet!

Kép
bévi

Sziasztok!
mozgás: én sosem számoltam, mondjuk mindig elég mocorgósak voltak. most csak azon aggódom, h a jobb oldali sokkal kevesebbet mozog, és mindig parázom, h nem vezetnek-e félre, az is elég-e, amit ő mozog.

Évi! nyugodtan megfordulhat, még egy első gyerek is ilyenkor. az én nagyfiam a 36. héten haránt feküdt, és a 38.on fordult meg, pedig első volt, és elég nagy, 3780-al született. De egy barátnőm, igaz, ő 3.gyerek, konkrétan a szülés előtt fordult be, a mamáját már készítették elő a császárra!

IrcsI! Azért ismerek olyat, akinek volt egy fia (első házasság), aztán a második fickóval kiderült, h egyikük részéről sem tökéletes a dolog, végül besegítéssel lettek ikreik (vegyes páros) , így aztán ebben a tudatban éltek, védekezés persze 0....lett egy nagyon helyes kisfiúk :lol: :lol: igazi meglepetés ajándék :)

Pénz:szerintem is pofátlanság előre megszabni egy állami kórházban az "árfolyamot" Ircsivel értek egyet, utána el tudomdönteni, mennyire voltam elégedett, meg persze mit enged a pénztárcám. Viszont Mikolának nem kéne úgy csinálni, mintha ez hű milyen ritka újdonság lenne, hiszen 1000 éves téma, és ő mint sebész szintén láthatott egyet s mást! Claire
claire

bévi: most olvastam el a cikket itt a bneten a tervezett "megtorló" hadjáratról amit Mikola tervez a szülésztársadalom azon rétege ellen, akik előre meghatározott összeget kérnek előre a szülés levezetéséért. Nekem is egyre inkább az az érzésem, hogy ez az összeg sok(kkk) egy ismeretlen orvosnak :roll:
A fiúk miatt meg ne legyen lelkiismeret furdalásod, ez nem az a helyzet amikor az ember lányának szégyenlősködnie kellene a "különleges" kérések miatt.

xtina: hát igen, egyre inkább úgy néz ki a dolog, hogy ha nem tudsz fizetni akkor be kell érjed a "mezei" kórházi szolgáltatásokkal, amik ha szerencséje van az embernek és lelkiismeretes orvost fog ki, akkor ugyanolyan jók mint a fizetős dokiknál...
Vendég

Csibuc én véleményen idegen orvosnak ne adj annyit,de ezt te tudod!!!Amúgy meg akármilyen jó egy orvos ehhez pofa kell megszabja mennyit adjanak neki,pl egy átlag ember hogy fizessen ki ennyit aki mondjuk férje minimál béren van ő kap valami kis pénzt vagy esetleg semmit,és mire mindent kifizetnek rezsi stb addigra örülnek ha enni van mint és esetleg 20-30 ezeret adhatnak az orvosnak ami így is egy fél havi fizetés majdnem ,akkor az dögöljön meg vagy ne legyen gyereke!!!

Kép
bévi

Bévi! Kérésed abszolút jogos, csak egyszerűen én másképp tálalnám! :)

Nekem is azt mondta a doki és a védőnő is, hogy még befordulhat. És mocorog is rendesen. Éppen az előbb is hosszában volt, pont ezt ecseteltem anyunak telefonon, amikor csinált egy hatalmas kis púpot és visszafeküdt ferdén. :P
limo73

Csibuc,értem én...csak ugyanakkor más orvosok meg külföldre kényszerülnek mert nem tudnak megélni...egyesek meg 5 perccel keresnek 110-et,zsebbe :shock: és a szülésznők,hát azért lassan ők is a milliomos kategória lesznek...csak számoljunk utána...szülésenként 20,30...mondjuk minden másnapra van egy...az mennyi havonta feketén?...
És,persze a szülésznő is tesz vmit az emberért,sőt(elvégzi a munkáját,hmmmm)csak épp ezek a megfogadós esetek vezetnek oda,hogy a nem megfogadós szülő nőkre más elbírálás,bánásmód esik egy idő után automatikusan.

Limo ekkora mozgások,hogy bírod,az én hasfalam olyan vékony már,minden fáj amit csinál

Claire,én nem bánom,forduljon,az lenne mindenkinek a legjobb!

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
evilany

Bévi bizony bizony!!! Felháborító! :evil: :evil:

És Csibuc nehogy magadra vedd...te is a körülmények áldozata vagy ha úgy vesszük...csak időről időre felmerül a téma,tudod.

Na látom mindenki meccset néz,megyek olvasni...

evilany

Évi!....egész jól bírom, bár bal oldalon, onnan szokott jobban feszegetni, már kívülről fáj a bőröm. Néha nem tudom hova tud tűnni, de szinte az egész hasam puha, viszont balról szinte a hátamba mászik. Tegnap este meg úgy, de úgy kb. bal petefészken rúgott, hogy majd kiszakadt.

Hálapénz:....párom szerint a páciensek is hibásak, mert mi rontottuk el a dokikat.
limo73

Csibuc! Én ennyit a fogadott orvosnak sem adok, nem is tudok, nem is akarok,az ügyeletesnek meg pláne nem. Ha nagyon OK minden, akkor vmennyit igen, de kkönyörgöm ez a munkája. Lehet sírni, h nem fizetik jól, de bocsi én tanárként mit szóljak? Én mire kapok plussz pénzt??? És a max, hogy köszönöm tanárnő. és nem is várnék többet, pedig időnként mi is túlteljesítjük a mmunkakörünket. Pl. sokszor mi is lehetetlen idóben haptákban állunk a hallgatóknak, de ez a munkám és kész.
Ja, és hivatalos plussz juttatás sincs, nincs nyelvpótlék, nincs fizu emelés attól, h ledoktorálsz, és még sorolhatnám, de nem akarom kifacsarni a témát, panaszkodni meg pláne nem! Bocsi!

Évi! Igen, forduljon, én drukkolok.

Claire
claire

evilany: nem vettem magamra, tisztában vagyok/voltam azzal hogy kinyílik sokaknak a bicska a zsebükben az összeget látván :(
Nekünk is kinyílt először, de miután tavaly júniusban még úgy tudtam hogy aligha lehet gyermekem (ehhez képest spontán fogant) semmit sem akartunk kockáztatni, pláne nem azután hogy 2 alkalommal is fenyegető vetélés közelében jártunk :(
Nem a mostani orvos védelmében, de egy rövid ellenpélda egy másik orvosról, aki beéri ugyan szerényebb összeggel a szülésért: ő 4 évig félrekezelt, a cisztáimat éretlen petesejteknek titulálta, a túlsúlyomra vállat vont, a ciklus-szabálytalanságokra meg felhúzta a szemöldökét. Felmerült azonnal a költői kérdés, hogy rábíznám-e magunkat egy ilyen orvosra vagy meghúzzuk a nadrágszíjat és kifizetjük a drágább orvost? A válaszhoz kétség sem fért...

A paraszolvencia intézménye a hazai eü rendszer és a betegek találmánya. De ezt nem firtatom, mert többnyire csak közhelyeket pufogtatnék, másrészt késő van, harmadrészt meg eldöntöttem, hogy a helyettes dokinak nem fizetünk ennyit, lesz ami lesz :roll:
Vendég

Jó éjt mindenkinek!
Kép
Vendég

Sziasztok!
Pihenek sokat, ülni is kényelmetlen és sajnos nem tudom visszaolvasni a napi termést. Keveset vagyok gép előtt, inkább már csak fekszem meg, ha kell postára és boltba totyogok, de csak ha nagyon kell. Próbálom kímélni magam.
A babám is 2-3 napja nagyon ellustult, aggódom is egy kicsit. Holnap NST...
Most ilyen:
Kép

Jó éjt!
szilvi35

Barbcsi, egyetértek a dokis-hálapénz hozzászólásoddal, meg sok máséval is, elég egy hullámhosszon gondolkodunk ebben a témában, az biztos :)

Csibuc, helyettes dokinak is adj, szerintem a felét, mint amit a sajátodnak adnál. Persze utólag. Nem hiszem, hogy húzná a száját. A Te dokid eddig sem volt ingyen. Ha lemarad a szülésedről, az tényleg sajnálatos, főleg miattatok, de ha ő lelkiismeretesen más - általa választott - orvosra bíz, akkor biztos jó kezekben leszel.
Remélem, hogy jól értettem, amit írtál.

Örülök, hogy ennyi év hiábavaló orvoshozjárkálás után végre rátaláltatok a tutira és nemsokára megszületik a kisbabátok! Ez tényleg bármi pénzt megér!

Bimbóvédőről kérdeztél még.
Nekem tök elsimult volt a mellem, max. jégkockákkal lehetett bármit kihozni belőle, de a bimbóvédő bitang jó szoptatásnál, a szopinál a vákuum "igazi" ciciket varázsolt belőle. Nem fájdalommentes az átalakulás - legalábbis nálam nem volt az, hónapokig. Viszont tökéletesen látod, hogy mikor lett tejed :), minimálisan sebesedsz ki, ráadásul a baba jobban tud - szerintem - szopni az első napokban vele, hisz be tudja kapni. Aztán egy hét múlva el is hagyhatod a bimbóvédővel való szoptatást, teljesen opcionális, de szerintem egyértelműen vidd magaddal már a kórházba. Én már írtam régebben, a Medelát javaslom, nagy felületen simul a bőrre, ráadásul 3méretben kapható - ez nem akármi :) Nálam legalábbis ez maradt fent a rostán, előtte másik két nagy márkát is kipróbáltam, és dobtam a kukába.

Nálunk is a család egy hónapig a Gastroyaltól evett :) szülés után. Tényleg nagy könnyebbség.

Szerintem is jó, ha a gyerek megszokja már az elejétől a család zajait, mert inkább egy hónapig riadjon, meg sírjon, minthogy évekig lábujjhegyen járkáljunk a saját lakásunkban és ne élhessünk.

Rokonokról hasonlóképp. Ha valaki segíteni jön, az jöhet, de vendégek és a kiszolgálásuk majd 6hét után v. később.

Szex. A szülés után vérzel (hüvelyi, csaszi egykutya), ráadásul a szoptatásnál - főleg - húzódik össze a méhed, elég fájdalmas tud lenni... szerintem nem a legideálisabb időszak a szexre, de ezt mindenki maga fogja eldönteni. Gátsebnél meg elég nagy a fertőzésveszély az elején, meg a méhszájnál is.

Uszoda... én amúgy is hajlamos vagyok minden szart összeszedni, kismamaként meg főleg az az ember, én nem mennék. Állítólag a természetes vizek "biztonságosak", de én inkább azt mondom, hogy "türelem, majd jövőre". Könnyen pofázok, tudom :)

Ha valakinek császármetszése lesz, a kötelező egy napos pihenés után tessék sétálgatni naponta, mert van trombózisveszély. Hamarabb össze is szedi magát az ember, ha mozog. Fáj, meg húzódik, de minden nappal sokkalta jobb lesz.

Akartam írni, hogy elvileg a védőnőnek kötelessége aznap kimenni a kismamához, hogy hazahozza a babát a kórházból, és elvileg el sem megy addig, míg meg nem tanítja a szoptatási technikákat nektek és meg nem bizonyosodik arról, hogy jól csináljátok és szopik a baba (mert a babán is múlik, hogy milyen sikeres a dolog). Ráadásul a köldökcsonkot is meg kell néznie, sőt, a kezelését is meg kell mutatnia annak ellenére, hogy elvileg ez a kórházban már megtörtént.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára maccs01 2010.07.06 23:23-kor.

maccs01

Szilvi, nagyon jól nézel ki, formás pocak, és ahogy elnézem a felkarod, nem panaszkodhatsz hízásra, tök vékony vagy. Jó neked! :)
REmélem, hogy holnap megnyugtató lesz az nst!

maccs01

Barbcsi, szerintem a saját tusfürdőd. Már eleve a hajsamponnak is milyen intenzív illata van, nem hiszem, hogy bárki váltana, vagy nem mosna hajat. Egész nyugodtan, amit megszoktál.
Én parfümöt nem használtam - de ez én vagyok, engem még szülés után is rosszullét fogott el az erős illatoktól.

Tündi, ha keményedik a pocakod hosszú időkre, nyugodtan szedj rá magnéziumot. A legtöbb orvos amúgy azt ajánlaná, sőt, általában napi 500mg-ot mondanak alapesetben is, azaz a terhesség elejétől. Bajod nem lesz tőle, de valószínűleg jobban fogod magad érezni.

Csillag, nagyon örülök, hogy jelentkeztél, és annak is, hogy mivel Te bent vagy, legalább nem idegeskedsz a költözésen annyit, mintha aktívan részt vennél benne. Pihenj! Örülök, hogy sokkal jobban vagy!

Na mentem, vigyázzatok magatokra!

maccs01

Jó reggelt! Car éjszaka volt. Ma este doki és a 2. ctg.

babaimádó
Kép
babaimado

Jó reggelt...
Remélem, ma frontmentesebb napunk lesz...
Tegnap tényleg azt hittem, éjjelre a koriban kötünk ki... Össze is raktam a táskámat.
Most (egyelőre) jobb...

Ez nekem tök új (feszülés, keményedés), Bendével nem volt ilyen, sőőőőőt. Ez alapján elsőbabásnak mondhatom magam... :shock:

Megpróbálok visszaolvasni... :wink:

Tusfürdő... Nem kell TÚL illatos, de a megszokott mehet, nekem ezt mondták. Viszont parfümöt NE :lol:

szilvás76

Sziasztok!

Gondoltam bejelentkezem. Napközben nem valószínű, hogy sűrűn gép előtt leszek. megyek a kórházba a III. szűrésre, du meg uh.

Csillag örülök, hogy be tudtál jelentkezni. Szorítok nagyon. Gondolom mennyire idegesít, hogy a család otthon, költözés folyamatban, de majd megoldódik valahogy, ne idef3eskedj. Gergő még legalább 2 hetet jó lenne ha kihúzna odabent. Mondd meg neki én üzenem :D

Tusfürdő/sampon: én anno is azt használtam ami éppen a favorit volt. Alapban sem bírom az erős illatokat: baba vagy palmolive - schauma

Ircsi jó a kép. Katus aranyos, szép, egyem meg úgy megdajkálnám :)

Csibuc: bár a téma lezárva, de azért véleményt formálok :lol: Szerintem sem kell az az összeg amit az eredeti orvosnak szántál. Főleg nem előre.
Én Bnecével úgy jártam, hogy ide jártam terhesgondozásra, de végül Pestre kellett mennem. A saját dokim ajánlotta orvos kezei közé kerültem. Soha, egyetlen egyszer sem adtam neki borítékot - miután kivártam a 2-3 órás soromat- és borítékot is csak akkor kapott amikor hazajöttünk. Teszem hozzá, hogy szerintem nem várt el hatalmas összeget ( nem is kapott), de nagyon rendes volt, minden nap bejött hozzám.
Más az amikor az ember lánya magánrendelésre jár, mert ott ugye fix öszeg van kiírva mindenre. Azt ott tudomásul veszi és kész. De így....
Itt nálunk egyébként - persze biztosan vannak kirívó esetek is - nem szokás csak 25-30 eft körül adni. Szülésznőnek meg 10-15eft. Ha meg van fogadva.

Azt mondta a barátnőm, hogy mindegyik nagyon rendes, mindegy ki van ott velem. Én egyet sem ismerek személyesen, így nem hiszem, hogy fogadok.

Bévi nagyon nem hülyeség amit írtál. Remek ötlet. De lehetne több is, mint 2 hét.

Nálunk jöttek a vendégek hívás, bejelentkezés nélkül. Na most stopp lesz. Ha megharagszanak, ha nem....bár azt mondják a másodikhoz már nem szaladnak olyan gyorsan :lol:

Bencénél, anyukám és anyósom főzött felváltva, anyukám jött takarítani, vasalni, stb. Most is számíthatok rájuk. Na meg majd befogom az emberemet :wink: Nehogymár kimaradjon a jóból....

Most csak ennyi. Megyek készülődni, mert jelenésem van és a gyerekemet előtte le kell adnom a nagyszülőknél.

Pussz,

királylány

Jó reggelt!

[quote="szilvi35"]S írta:szilvi35ziasztok!
Pihenek sokat, ülni is kényelmetlen és sajnos nem tudom visszaolvasni a napi termést. Keveset vagyok gép előtt

nem baj, ha nem írsz külön mindenkinek és nem olvasol vissza, csak néha adj életjelet... aki hiányzik, azért most már elkezdünk aggódni!!! :)

mindenkinek görcsmentes, nyugodt napot!

puszi!

Kép
gtunde75

VAnilla?

babaimádó
Kép
babaimado

Sziasztok!
nekem ez az éjszaka jobb volt, mint az előző, igaz, előtte nap közben is kicsit többet pihiztem. (Anyám segítségével kész a kamrám. Tudom, nem ennyi idős ikerterhesen kéne csinálni, de ez tavalyról húzódott ide.)
már a párom is hazatelefonált napközben, h fekszem-e eleget, pedig az ritkaság :) na, ettől még este megrendezték a hasmban a ramazurit. mostmár mindenütt ők vannak. Esküszöm, lent nyomnak, és közben a bordámat is! Én holnap megyek dokihoz, de ezzel a mennyire mozog témával felizgattatok, most azon aggódom, h a lustibb is mozog-e eleget, biztos jól érzem-e, meg ilyenek.
CTG-t meg nst-t mikortól kell csinálni? Emlékszem a terminus végén már tök sűrűn, de mikortól?

Claire
claire

Sziasztok
Vanilla volt tegnap.

Szilvi 35 jó hogy írtál :) már azt hittem úton a 2.topikbébi..bár persze ki tudja,bármikor úton lehet :)

Nagyon rossz estém és éjszakám volt,én nem tudom meddig mehet ez így...leszállhatna a hasam..vagy a farosnál nem száll le? (mert az a koponya beilleszkedése,nem?) fulladok,bugyog fel a sav,állandóan eldugul az orrom,fáj mindenem,nehéz a hasam mint a kő. Próbáltam féligülve,ülve aludni,félóránként fent voltam,forogtam...nem tudom miért van ez :( de nagyon rossz. És általában hajnaltájt tudok elaludni,akkor meg alszok fél 9-ig :)
Na,mindegy. Ma jön a barátnőm meg a kislánya :D az jó lesz.

Szilvás,pocakod :( remélem már jobb.

Dia,Szilvi35 drukk a vizsgálatokhoz.

Maccs köszi a tanácsokat.
Védőnővel kapcsolatban,tök rendes meg jófej,de fiatalabb mint én és nincs gyereke,ezért a nagy praktikáiban nem bízok annyira...

Segítség terén én nem számítok senkire(egy ember lenne de azt inkább nem köszi..) megoldjuk kettesben. Amúgy is,én házam én váram... :oops:

Limo én bőröm is fáj már kívülről :( de most határozottan máshol mozog a bébi,bal oldalon is érzem...

evilany

Néztétek a műsort?
Nem volt nagy eresztés,nagy újdonságokkal...ez a téma már évek óta felmerül...honlap is volt róla...csak most panaszt tettek és muszáj elővenni...nem lesz ebből semmi.
És az meg másként felháborító,amikor a pl műtétekért előre megszabott tarifákra azt mondta,az más kategória,mert a szülés nem betegség,a műtét pedig gyógyító eljárás...hát épp ez az!!!! A beteg embernek nem elég a saját baja? Az ág is húzza kategória? Ismertem olyant aki anno a szívműtétre kölcsönt vett fel :evil: :evil: :evil: :evil: én apám is vívódott a sebésszel kapcsolatban,egyszer adott neki pénzt vmelyik nagyobb műtét után...és ha milliókat adott volna? Akkor most lenne lába?...Kétlem.

evilany

Claire,itt nst 37.héttől.

evilany

...

evilany

Sziasztok!
Tegnap én is néztem a riportot, hát tényleg nem volt valami nagy eresztés. Reggel megint volt egy interjú Mikolával, na az detto.
Kezd az az érzésem lenni, hogy ez is csak egy lufi lesz amit jó nagyra fújnak, de érdemi változásra nem kell számítanunk :roll:
Vendég

Én fekszem reggel óta. Bende is még bírja a semmittevést, nem tudom, meddig... :-)
Még szeretném húzni egy kicsit. Ma du szülésfelkészítő lesz, jó lenne elmenni rá, egy kicsit körülnézni a koriban... Meg kifaggatni a szülésznőket... Azt sem tudom, mit adnak, és mit kell vinni...

Holnap NST is lesz...

Remélem, elmegy a front, és jobb lesz. Gondolom, a Bende idején (nem) történt dolgok ajándékok voltak, és ez a normális, ami most van. :-) Azért így másodjára ijesztőbb egy kicsit... Pedig most jobb, mint tegnap.. Hehe... Izgi... Még jól jönne 2 hét pedig... :-)

szilvás76

Évi, nem mindenkinek száll le a hasa. Hüvelyi szülésnél van inkább jelentősége, persze anyuka komfortérzete sokkal rosszabb.

Claire, lehet, hogy annak a bébidnek más a helyzete (kisebb a helye v. ilyenek), ha eddig is lusti volt, akkor nem most fog felpörögni :)
Ctg nálunk a 34. héttől van (Sote II.), legalábbis nekem onnantól kellett mennem, első szülésnél meg a 35. héttől volt másik bp-i kórházban. Szerintem ikreseknek korábban, legalábbis én korábban küldeném őket, úgy a 33. héttől. Sotén nem kellett semmiféle orvosi írás hozzá, bejelentkeztél és mentél. Próbáld meg! (Persze ottaninak kellett lennie az orvosodnak.)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára maccs01 2010.07.07 08:44-kor.

maccs01

Maccs ehh :? akkor a csodára várok :)

evilany

Még megtörténhet. Szerintem ez alkati dolog... vagy nemtom. Nekem egyikkel sem szállt le, pedig "beilleszkedtek", azaz fejvégű fekvésük volt.

maccs01

Sziasztok!

Szomszéd még mindig felújít...de ha egíszeris egí szót mer szólni majd a gyerek miatt, egyesével tépem ki a hajszálait, az tuti...:P :)

Hálapénz...én dokim (pedig magánra járok) nem mond öszeget, csak annyit, hogy ő nem ezért csinálja...ennek tök örülök ám...úgyhogy szívesen adok neki, amennyi lesz...

Mozgás...nem tudom, kell-e majd számolnom, de az állandóan mozog-ot hogy kell beírni? :wink:

Szilvi, szép pocak...:)

Tegnap kicsit kiakadtam...mondjuk nem tudom miért, már az elején megmondtam, hogy ez lesz...anyós mondta, hogy ha bementem szülni, eljön ide, kitakarít, meg főz kaját...
de a kórházba nem jönnek be hozzám, majd csak ha hazajöttünk, felugranak fél órára... :?
Tavaly, amikor sógornőm szült, már reggel ott tobzódott anyós meg após is a szülészeten, hozzánk meg be se akarnak jönni...hát köszi...mitől másabb vagy kevesebb ez az unoka, mint a másik? Ezzel engem nagyon fel lehet húzni ám...nem érdekel sokszor az anyagi része, mert tudom, hogy sógorékba nyomják a pénzt ezerrel, ami nem is annyira izgat, de tényleg, engem ezek az érzelmi/lelki dolgok jobban ki tudnak borítani...de ha ennyire érdekli őket, akkor a későbbiekben is remélem, csak ennyit fognak idejárni, mert nem nagyon leszek rájuk kíváncsi...elég szarul esik tőlük...
Na, meg tudom, hogy anyuékkal nem akarnak találkozni (esküvő óta nem igazán van jóba a két apa), de könyörgöm, felőtt emberek, miért nem lehet ezt arra a kis időre félretenni? Apámat nem is érdekli már...na mindegy, ez kicsit off volt, de olyan szar volt tegnap ezt hallani...Gábor se tudott rá mit mondani...csak hogy igazam volt, de ettől nem lesz jobb...

Ma megyek vásárolni babának...na nem nagy dolgokat...sapikát, kesztyűt meg egy-két dolgot a bababoltból...:)

Pénteken meg UH...tök várom...kíváncsi vagyok, most is el akar-e küldeni majd a dokim CTG-re...28. hét óta állandóan küldene... :wink:

Ilus

KépKép
badzsulka

Csaszinál mindig lent vágnak bikinivonalnál és ilyenkor elég fentről kell kibányászni a gyereket :) Én szívesen végignéztem volna a sajátom, nem vagyok szívbajos, biztos érdekes lett volna (vagy elájulok :)).

maccs01

Ilus, jó vásárlást.

Ha ilyenek anyósék, jobb is, ha nem zavarnak a kórházban! Elhiszem, hogy carul esik... sajnálom!

maccs01

Ilus,szerintem a felújítást és a gyereksírást nem lehet egy lapon említeni(és én sem ajánlom a fenti szomszédnak :) )

Figyu,nem lehet hogy anyósodék csak zavarni nem akarnak? Ha kitakarít,meg főz meg ilyenek,az sokkal többet ér mint ha ott lebzsel hármótok első napjainál,az a TI időtök!Lehet rájöttek hogy valamit rosszul csináltak a másik családnál...inkább örülj neki én azt mondom.
Én előre látom mennyire lesz kedvem vendéget fogadni friss sebbel,újszülöttel,kialvatlanul...csak a legszükségesebbeket.És rövid időre,és hozzon főtt kaját :wink:
Tényleg,küldök is körüzenetet iwiwen :lol: :lol:

evilany

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: