A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2010 júniusi babák

Na, azért ez a szoptatás sem egyszerű téma, ahogy elnézem. :)
Mármint ha van mivel szoptatni, úgy értem.

Nálam az egy óránként való szoptatás nem hiszem, hogy menne, vagy használna, az első héten ezzel próbálkoztam két napig, de (tudom, az nem sok idő) Én is totál kikészültem tőle, meg a gyerek is. Ő idegbeteg volt, és nem tudott aludni rendesen, és nullákat szopott többnyire, Nekem meg szétrepedtek a mellbimbóim, és amúgy is szar volt az egész.
Mikor véreset hányt a mellsebektől, vagy annyira megszívta, akkor mondtam, hogy jó, akkor ezt nem.

Luna, csodállak, hogy ennyire nulláról te fel tudtad tornázni normál mennyiségre a tejet.

Mikor kezdtél el valami javulást érzékelni? Így két hét elteltével nem kéne már valamit javulnia nálam a helyzetnek?

Lknyuszi

KépKép
lknyuszika

sziasztok Lányok!

jaj úgy sajnállak Luna és Nyuszi - meg Csilla a kiütés miatt majd arról számolj be! Nyuszi szerintem még nem késő a szoptatás beindulásához!!!!! lehet hogy a hét meghozza a "tejet" :-)

én elkezdtem az édeskömény tea kúrát! én iszom baba meg akkorákat és olyan hangosakat pukkant sorozatban hogy itt mókázunk! szerintem tuti a teától mert eddig ennyit és igy soha nem produkált úgyhogy ma is iszok egy adagot!

ma semmit nem aludtam éjjel 2-kor keltem mert a cicim megint megtelt és fejni kellett 3 -kor szoptatás de babu nyügi volt dajkálás! 4-kor rendet raktam a konyhába 5-kor kelt babu és 6-kor már kint sétáltunk - én mint zombi babu meg kielégülten :-) :-)
azóta sem sikerült felébrednem!!!! ahhhhh ma nagyon kész vagyok!!! ha sikerülne aludnom 1-2 órát de a mostani etetés után sem aludt el babu!!!! hihetetlen! szerintem - de párom szerint hülyeség - a babunk nem szeret elaludni! aludni már igen de elaludni! na nem tudom!!!!

Geo várjuk a FOTÓKAT!!! :-) de nagoyn!!!
Vendég

Dávidhoz óriási gratulációk, Geooo, nem hazudtoltad meg magad: gátmetszés nélkül, egy jajszó nélkül, amilyen belevaló terhes voltál, olyan volt a várandósságod utolsó napja is, ezexerint!!!!!! Én is nagyon várom a szüléstörténetet.

Nekünk most volt 2 nap, hogy nem kellett a táp-pótlás, jobban volt tejem, de sajnos még mindig ugyanaz a műsor: szopás, mérés majd lefejt tej adása, és utána persze fejés. Fáraszt és sok időt vesz el, ellenben szinte teljesen kb. 3 óránkénti az étkezés, csak du. van sűrítés, amikor nyűgöske. Nekem így nagyon tetszik, mármint a nagyjából kiszámítható napirend. Nem csinálnék olyat, hogyha éhes, nem etetem, de ő nagyjából már akkorra ébred és akkor kér, amikor letelik a 2,5-3,5 óra az előző evéstől. Most hosszabban hagyom cicizni/alkalom, hátha többet kiszív úgy, néha igen, néha abszolút nem.
Jó, hogy van a mérleg, hol 30 g-ot szív, hol előfordul (és nálunk rekord) a 60-70 közötti, ami elég ritka még.

A testsúlygyarapodása nem túl kiugró, az alsó határon slattyogunk, de elhatároztam, hogy pucéran, gyarapodást hasonlítgatni max. heti 1x, így nyugodtabb vagyok.
Becsapós, mert az arcocskája kis pufók, de ateste, kismadár... édi.

Luna: sajnálom a mellgyuszit :(
Elektromos melszívó: egyik barátunk neje úgy rákapott, hogy amikor leszívta vele, pikk-pakk lejött x mennyiség, a kisfia meg elég rossz szopó volt, nos, a lényeg, hogy vagy 8 hós koráig úgy etette, hogy leszív extra gyorsan, majd üvegből anyatej szintén gyorsan. Ez nekem nagyon fura volt, de nekik hulla jól bevált, és ahogy Vok mondja, mindneki másképp csinálja. Fura, mert ha van tej, szerintem az a testi közelség, élmény, nagyon fontos, és elmondhatatlanul finom... azért kipróbálnám én is az elektromos mellszívót, mert talán többet találna a mellemben és nem lenne már ínhüvelygyulladás-féle érzésem, ahogy pumpálok, mint egy bolond... Na, de már több, mint 3 hete megvagyunk, bizakodó vagyok és egész nyugodt az egésztől.

Szende is lehet, hogy csak elfáradt du-ra, és én magyaráztam be, hoyg hasfájás? Annyira kapkodja a lábacskáit, de valóban javarészt du-este,a ddig nincsenek ilyen tünetek.
Azért Espumisant kap, napi 4-5x és 6-8 cseppet/alkalom.

Csilla: én is annyira vágyom víz mellé! Kellő óvintézkedésekkel biztosan lehet, pl. babakocsi árnyékban, baba benne tetrapelussal letakarva a nep elől, stbstb...
Hmm, víz, de elgondolkoztam most......... Egy szeptemberi eleji Kolpingra szeretném a férjem rávenni majd, csak hogy lesz-e rá pénz, nemtom... mert azért sajnos annak nagyon van ára. De én (hogy idegenforgalomban dolgozom) annyiszor foglaltam oda szobát, midnig csurgattam a nyálam, hogy mi mikor, egyáltalán mikor lesz hozzá bébi, szóval nagyon vágyom rá. Ha mégsem, akkro is túlélem.Ja, akartam kérdezni, hogy már ilyen klasszul sportolsz, mennyire ment vissza a súlyod?

És tényleg, Konkri a szerencsés ennyire, vagy többeknek is lement már a hasa teljesen?
Igaz, én is 70 kg vagyok most, ami végülis jó, hiszen 81-82 körülivel szültem.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára detti_10 2010.07.05 09:35-kor.
detti_10

Eloszor is Nanetto, csatlakozom a szar ejszakahoz :) (es vannak olyan hatterinfoim, hogy Eszter is belene a csapatba :D:D)
EN egykor kezdtem. Szoptatas fel ora es nagyad haromig fejes,m hogy a kovetkezo kajalasra a serult mellet ne kelljen odaadnom es legyen eleg kaja. Negyed haromra agyba mentem, fel haromkor jott a gyereknel hasgorcs... haromnegyed haromra agyba mentem, haromkor szolt az ora, hogy antibigyot vegyek be :) Fel negykor gyerek kelt enni, pillanatok alatt becuppantotta a 70-et, majd neliallt ordiiiitani negyed otig... fel otkor ujrakezdte... betojt, kipucoltuk... 5-re nagyjabol befejezte ezt a musorszamot, de az alommanok tovaszalltak es igy majdnem fel hatog varhattunk rajuk mig ideertek :) es fel nyolckor ismet keles volt enni....

luna6

Detti, azert teljes haslemeneshez nagy csoda meg szerencse kell 2 hetes baba mellett :) Ugyhogy nyugi, a legtobb embernek nem hetekig, de gyakran honapokig (hogy ne fokozzam :d) megvan meg valamennyi a hasabol :)
En amugy 64 kilo voltam tegnap, szulni sccra olyan 73-al mentem szerintem... a szules elott 58-rol indultam. (na de az 58 egy nagy fogyas utan lett, es en ehez 172 centi vagyok, szal az elegge alja a lehetosegeimnek)

Nyuszi, verzo bimboval is lehet am szoptatni, gyak k..ra szar, ezt alairom :) De ha nem dol beloled a ver (azert nem szokott) akkor a gyereknek ettol semmi baja nem lesz, a mellednek meg hosszu tavon jot tesz. Na persze azert most en is parkolora tettem a jobbikat, hogy kapja ossze magat...
Javulast anno (hetre nem tudom megmondani, de vagy 6 het kemeny melom volt vele) akkor ereztem lassan, mikor mindent csinaltam, szoval szoptattam es fejtem is minden esetben, kitartoan, minden kajalasnal. Sebes bimboval is :( De lassu volt... kb ugy fejtem, hogy eloszor 10ml sem jott le, akkor azt perszeontottem ki... (kicsepegtettem :d nem volt mit onteni :D) aztan mikor elkezdett megis lassan lenni lefejt, akkor igyekeztem mindeig legalabb ugyananyit lefejni mint elozoleg, es ha volt ra esely akkor egy picit tobbet. de laaaassan lehetett feltornazni, mert akkor kezzel fejtem. Jah es ebben a fazisban egy ido utan mikor mar volt tej valamennyi meg szopi is, merni is kellett a gyereket. Szoval meres szopi jobbrol szopi balrol, tap (vagy lefejt tej) fejes jobbrol, fejes balrol. Ez kb fel is emeszti a ket szopi kozotti idodet 6 hetre :D

luna6

Szegény Luna, ez nagyon rosszul hangzik :cry: Mit tudsz iylenkor tenni? Valahogy alszol nap közben Aronnal együtt?

Olyan klassz, hogy mindenkinek megszületett a Babája, hihetetlen. Mintha most kezdtük volna. Persze amikor erre gondolok, mindig eszembe jut Tahti is és Bibócska is, és roppantul sajnálom őket. (Vagy akik a legelején elmaradoztak... és Zebr.....) A sajnálom elég bután hangzik na, de hogy ők miért nem írhatnak most ilyen komoly Babás gondokról, mint hasfájás és nyűgik lekezelése... :cry: :cry:

Nikvik, nekem nagyon tetszenek a görög szokások, ahogy írsz, mindig a Bazi nagy görög lagzi jut eszembe (bocs, ezt biztos mások is mondták... de ott is a kereszelő, hihi)... Nálunk talán húsvét körül lesz majd.

Én még ezt akartam mutatni, sikerült elkapni egy kacajt ;D
Kép
detti_10

Gem a mostani antibigyomrol meg nem tudom mit tesz, de az szinte teljesen biztos, hogy anno Mancimmal az antibigyo miatt ment el a tejem, amit a kezdodo mellgyulara kaptam. A gyula elment, vitte a tejet is magaval. (de nem is fejtem kozben akkor, en balga). Amugy persze szoptatasparti bigyo volt, de az akkor/ram? igy hatott. Szoval akarmit el tudok rola kepzelni, soman, ogy attol nem termelsz sokat, ha amugy tudod, hogy pl a csajokkal tobb volt. Hogy a gyerek etvagyara ez mennyire hat azt nem tudom, mert enyim ugye nem ette a semmit, hanem hozzatap lett. de o nem szedett smemit. Viszont nekunk fel tudja boritani az etvagyunkat, gyomrunkat (nekem volt nemreg antibogyo utan gyomorgondom, meg csovet ios kellett nyelnek«m, hogy lassuk mi a frasz van) akkor hatLola pocakjara is lehet gondolom kihatassal. Azert az 50-60 nemolyan rossz, csak ha tarolni is akarsz tejet, De ennel tobbet gondolom nem eszik/enne Lola. ENyimlanyom ekkoranak nem evett tobbet (ez a pasi meg egy ehenkorasz alkatnak tunik) es ha szopi utan lejon 30-40 az sem rossz (ennel sokkal tobb nekem sem jott le mar szoptatott egy mellbol) persze kerdes, hogy amit kiszivattyuzott a csaj az mennyi, es eleg e neki, jollakik e vele. Szeretnem hinni, hogy szoptatas utan azertnem ker meg anyatejet, mert tele van.
De mar biztosat en sem tudok, en is csak most latom at mennyit eszik a hapikam, hogy fejem az egyiket es azt uvegbol kapja. Hat tobb mint a duplajat a doki altal feltetelezettnek, de egyelore meg eppenhogy kovetheto a mennyisege szamomra. 80 fole meg nem ment sosem... na de ennel tobbet hogy fogok? Oke, fogok.. bizonyara :)

luna6

Most lehet, h hülyeséget kérdezek, de 3 hetes babával már lehet valamit játszani? Ha ébren van és nincs nyügi, és beszélgetek hozzá és nézzük egymást, ez jó játék? ;) Nekünk semmi kiegészítőnk nincs amúgy (még) pl. forgó az ágy felett és játszszőnyeg, vagy csörgő (bár az oylan furi is lenne, hogy rázzam), nem is tudom mik még stb, még nekünk semmi. Lassan igényli ezeket az ingereket?
detti_10

Detti, nekunk sincs forgonk, mondjuk az nem is lesz :) Szonyege van, de meg ugysem ertekelne. Amit egyelore ertekel az a hintaja, tegnap este az uvoltes helyett abban lobalozott es aludt nagyot :) De a hozza beszeles meg nezegetes teljesen oke nekik meg. Aztan majd ha jobban figyel ugyis eszreveszed, hogy valamit tanulmanyoz, akkor lehet nekimindenfele szines dolgokat (szinte akarmit amit megfigyel) mutogatni...
csorgo... a csajom elso idokben fraszt kapott a hangot ado dolgoktol :) A zenelo jatekoktol meg ektelen sikitasba kezdett :D:D aztan kinotte persze.

luna6

Hát Geo, nem vagy semmi. Az én három hetes kisfiam most 3480g!!!

Én meg ki vagyok!!!!! Pár napja találtunk Levi nyakán egy duzzanatot. Most voltunk a gyerekorvosnál. Csütörtökön Heim Pál, vérvétel, UH. Úgy néz ki ciszta. :( Remélem minden rendbe lesz.
bhdetti

Geo, ez igen! Annyira kíváncsi vagyok a szüléstörténetedre és már alig várom a fotókat.

Luna, lehet, hogy már kérdeztem, de szita-agy-szindróma ugye, a metformint mikor kezded újra? Nekem itt lapul pár doboz, de még nem álltam neki.

Detti, és mindenki, akinél már van mosoly (Vok, Te is írtad) annyira nagyon irigykedem. Én már hetekkel ezelőtt is úgy vártam, írtam is asszem. A védőnő azt mondta, semmi vész, hiszen még csak 2 hetes lenne. De akkor is...

Heni, szuper a táblánk, jó látni, hogy megtöltöttük teljesen. És tényleg 3 hónapot is körbeölelünk.
Én is sokat gondolok Tahtira, Bibócskára, Zebr-re.

Jelentem, ma mentünk volna orvoshoz, mert tényleg nagyon rémisztő volt ez a pöttyös-dudros ábrázat, erre reggelre egész széppé varázsolódott a Lányka. Na, nem olyan, mint "fénykorában" :) de az elmúlt napok borzalmától messze van.
Most volt védőnő, nem nézte meg, de mondta, hogy tuti a melegtől van és lehet, hogy a tápszert sem éppen úgy emésztette, ahogy szokta, ez a kettő együtt simán okozhatja.

Súly: 63-ról indultam és mikor utoljára ráálltam, 83 voltam, de utána még tuti jött fel egy-két kiló a víz miatt. Hát én nem vagyok olyan szerencsés, mint pl. Konkri, de soha nem is voltam az a genetikailag vékony csaj és lehet, hogy az agyatokra mentem, hogy állandóan a súlyomon kattogtam a várandósság hónapjaiban is, szóval így 9 hét után (ma 9 hetes Léni, basszus) 72 alatt vagyok egy kicsivel, úgyhogy rólam tízenegy-két kiló ment csak le eddig és ennek azért nagy része víz volt. De az is igaz, hogy a baba súlya nem volt valami sok, tehát vele nem nyertem túl sok mínuszt. :)

A 6 hetes kontrollon volt rákszűrés is és P1 lett, mint a szűz lányoknak. :)

Egyfolytában a nyaraláson agyalok, talán egy cseppet nyugodtabb vagyok, de időszakos ez a nyugalom. Viszont bízom benne, hogy minden jól fog alakulni.

Kép

Kép
***csilla***

Detti, óóó, és mit mondanak, ez mitől lehet? És mit lehet vele csinálni, mire számíthattok a kezelést illetően?

Kép

Kép
***csilla***

Csilla, majd beszelek a dokimmal is a metrol, bar nem o irta fel hanem egy endodokino... mindenesetre ugy gondolom 6 ho talan.... odahaza a lanyoknak ezt javasoljak a Mensmentisben, ahova sokan jarnak.

luna6

Te is MM-be jársz egyébként, Luna?
Mintha azt írtad volna, hogy ott kint nem favorizálják a met-et illetve nem is nagyon tudnak a PCOS-metformin dologról.
6 hónap??? Nem 6 hét???

Kép

Kép
***csilla***

6 honap :) most nemreg ikres mensbe jaro ismerosnek ezt mondta a dokinoje :)
nem jarok oda, megoldhatatlan :) talaltam itt egy endodokit akit meg tudtyam gyozni, hogy felirja... bar nem ismeri, de arra jutott, hogy nem ellenjavallt nekem, csak kovessuk a ciklust lassuk mit tud. az elso 3 ho meggyozte felirta meg... azota nem voltam ott, szal nem is tudja milyen hangos az eredmeny, eppen itt uvoltozik a karomban :)

luna6

Fú, luna, Én is hasonlóan csinálom, két különbséggel: egyszerre csak egy mellből kapja, és éjjel nem fejek, csak nappal, 10 percig max. (ezt a doki mondta, hogy tovább nem szabad, a gyula miatt)

Én megmondom őszintén, ennél többre nem vagyok képes fizikailag, így is hulla vagyok. :) (úgyhogy lehet Én is hibás leszek, hogy ha nem indul meg a 6-ik hétig, de hát ez van...)

Kilók: Én már majdnem elértem a szülés előtti súlyomat, 1 kiló híján. Összesen 12-őt híztam, most meg már csak egy van rajtam, pedig eszem rendesen, és a tej sem dől belőlem, de nem sok nyugtom van, az tény, pedig tudom, pihenni is kéne, de egyszerűen ennél többet nem tudok. Ehhh. :)

Jajj, Geo sztoriját nagyon várom!!!

Lknyuszi

KépKép
lknyuszika

Hari: mi az a Gripewater?

Mi még nem tudjuk, hogy hasfájós-e vagy nem. Infacol nekünk is van, néha kap, bár attól csak fosik.

Még csütörtök reggelig van itt anyós, aztán megy haza 2 hét után. Egy csomószor ő ül a gép előtt, akár egész nap, skype-ol vagy facebook-ozik. Vagy elmegy ide-oda. Azt mondta unokázni jön, aztán egy csomószor nincs is vitthon. Most is csak azért tudok írni, mert Attila itthon van így a laptop is. :)

Gem: nem semmi az a kálvária, ami veletek volt. Most már minden rendbe lesz, mert otthon minden más.

Csilla: nem tudom mitől van a ciszta. Csütörtökön okosabb leszek.

Nekem tejem van egyelőre bőven, a gyerek 80-100ml-ket eszik. Most nem szabad idegeskednem - mondom magamnak! Én rögtön a legrosszabbra gondolok mindig!

Kép
bhdetti

Nyuszi, azert kene ket mellbol szoptatnod (en most szinten csak egybol teszem egyelore, de atallas tuti lesz) mert duplaannyi inger eri a melledet. Lehet a megszokott szopi idot megosztani, felidoben attenni a masikra, szoval ettol nem fog tovabb tartani. A fejes is oke, hogy korlatozod szaporitasnal, mert nalad az inger a lenyeg most. Nekem azer tart tovabb, mert a bennlevot ki kell szedjem a kajalasig :) es nem dol belolem, szoval en nem szaporitasnak csinalom es maskep nem tud kiurulni csak ha idot forditok ra...

luna6

Luna: sajnálom a mellgyuszit. Jobbulást!
Nekem meg jól körberepedt! :( Meg mindkét mellem felső része érzékenya, gondolom a súlytól!

Vok: milyen volt az állatkert?

Ti isszátok a köményteát vagy a gyerek?
Nekem nem hajlandó se teát se vizet inni, csak tejcsit! Pedig kéne. Mit csináljak?

Kép
bhdetti

Kilók: nekem a 15-ből 10 lement már. De még 10-et szeretnék fogyni, mivel 5 kiló plusszal indultam neki a terhességnek a hormongyógyszerek miatt.

A fejéssel nekem személy szerint a t.köm tele van, de muszáj, mert különben rohadtul feszül meg csöppög. Ha csak az egyik ciciből eszik 80-100-at, akkor fejhetem a másikat is ugyanennyivel. Főleg éjszaka gyűlölöm. De legalább van tejem; anyámnak velem nem volt.

Kép
bhdetti

Detti, melltarto kene mindenkeppen a felfuggeszto izmok vegett, mert valoszinu ezert faj de meg is nyulhatnak, meg ha nagyon log az is okozhat gyulat :( Szoval ala kene tamasztani illetve 'felfuggeszteni' melltartoval. (rajtamis van mindig, csak idonkent szelloztetem oket, mert attol jobban gyogyul... melltartobetet gyulanal amugy is eleve kilove.

luna6

bhdetti: én iszom a köménymag teát a gyerek meg jókat pukkandozik tőle :-)és én nagyon nagyon szeretem az ízét kimondottam jól esik ha jól ki van hűlve ... még csak tegnap óta iszom és a pasim ma hoz az olaszoktól édesköményt zöldségben! kipróbáljuk eredeti formájában! :-) feldarabolni olivaolaj pici só isteni salátának!!!! :-)

jaj a cisztát nagyon sajnálom!!!! :-(

képzeljétek volt itthon piadinám (ilyen tésztaszerű bigyó amit meg kell csak tölteni) és MEGROMLOTT!ahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh
úgyhogy alkotnom kellett nem lévő hozzávalókból

csináltam egy krumplis sonkás pitét! álomjó lett! :-)))
de a baba azóta is 20 percekre alszik! baszki nem is tudom hogy bírja én lassan összeesem!!! azonkívül a meleg ami van nálunk és én még a sütőt is bekapcsoltam!!!fuhhhhizzadok mint a ló
Vendég

Luna: van rajtam melltartó, kivéve éjjel. Meg kéne barátkoznom a melltartóban alvással?

Jelentem: még mindig nem tudok ülni; :( továbbra is fáj a medencém. :( Néha azt hiszem soha nem fog elmúlni.

Ja és még van varrat a gátsebemben - bár már nem fáj -, így király lesz a 6 hetes kontrollon ha kiszedi a doki! :(

Kép
bhdetti

Nekem is van varratom meg egy :) Pedig en nem is ereztem :) De ott van... nalam 4 hetes kontroll lesz... de egy jol gyogyult heg varratanak kiszedeset meg sem erzed, ezen nemkell aggodni, az nem fog fajni! :) legalabbis nagyon jo esellyel nem. A legfrisebb varratszedesem tavaly aprilisban vollt a vallmutetem utan, szepen be volt gyogyulva de nem jott ki magatol, viszont nem fajt mikor kiszedtek.
Itt a lakasban nem fajnak a porcikaim, de ha kint hosszabb tavot megyek (a boltban meg mikor dokinal voltunk, nem volt sok, pici seta) minden porcikam sajgott... szoval nem vagy egyedul a fajassal. Idonkent a hatam is leszakad, a derekam, sot a labfejeim is szoktak fajni meg :) Na de biztos nem veltlen, hogy 6 het a gyermekagy :)
jah, en ejjel is melltartoban alszom (marmint csak szoptatas alatt lesz ez, amugy persze, hogy nem), bar most a beteg az ki van belole 'logatva :d vagyis le van kapcsolva az eleje, de alulrol tartja azert az anyag.

luna6

Sziasztok!

Szeretném, ha tudnátok, hogy senki se akarok ám kritizálni, vagy bele szólni a dolgába. Bármikor küldjetek el a fenébe az okoskodással, ha sok!!

Nyuszi!
A melled nem az óránkénti szopitól fájt, hanem a rossz technikától. Valszeg ezért szopott keveset a kicsi. Nem minden babának meg elsőre a jó szopi technika. Valakit 1 hónap megtanítani rá. És igen, nem könnyű. Sőt, nehéz a szopi.

Tatim!
Azéé jó fej a doki, hogy meg se nézte a korodat... khm...
Megpértem, hogy aggódsz, de tuti nem hal éhen a gyerek. Ha van legalább 3 pisis pelus 1 nap és kakil is akkor nem éhezik! A sírás az már csak egy ilyen xar dolog. Attól még, hogy nem éhes, lehet 30 másik baja :D:D Kitartás!!!!
Én soha se tudtam fejni, Hanna mégis 21 hónapig szopott. Szóval ez se mérvadó. Meg az se, hogy mennyit kellene ennie. Nem tápszert eszik a babád, ahol tudod a tápértékét a dolognak, hanem tejet, aminek változó a tápértéke. Így lehet,h ogy 30 ml-vel több tápanyaghoz jut, mintha megenne 120at...

Én úgy szoktam írni,h ogy 2x nyitom meg az ablakot és az egyikben írok, a másikban olvasok. :D:D

Gem!
Tejtermelésre elvileg antibigyó nem hathat ki, kajálásra viszont lazán....
Tök könnyen lehet, hogy Lola ezért eszik keveset. Normaflore szerű dolog van kint? Ilyen bélflóra helyreállító folyadék?
A szopi utáni fejés semmit se jelent igazából. Az annyi, hogy beindul újra a tej adó reflex. Nekem ez az, ami soha nem jött össze :D:D

Nanetto!
Mondom én, hogy hasonlítunk hihihi :D:D Örülök,ohgy bejött a köménytea :D
A törpék jobban bírják mint mi. Ha megnyugtat Alex is keveseket alszik, és nyugtalan. Nálunk ilyenkor kerül elő a kendő, mert ha bealszik, akkor utána tud pihenni.

Sajnálom a megromlott kaját... Az oooolyan kiábrándító, amikor eltervezed, hogy eszel valami fincsit, azt nem az lesz a vége... :? Én is nagyon szeretem az olasz kaját, de a párom igazából csak a bolognait szereti... (lüke) Így magamnak nem szoktam annyira főzni :D

Detti_10!
Én Hanna születése tuáni cuccaimba férek bele. a régiekbe esélytelen vagyok, mert plus 10 méfg mindig van rajtam. A hsama is sokkkkkkal nagyobb, mitnt Hannával volt. De hát Alexal is nagyobb volt a pocim.. nem vagyok türelmetlen :D Majd lassan lefogyok újra... (ha nem,. akkor meg szopi elhagyása után ismét szép fogyókúrákba kezdek.. brrr...)

Az a lényeg, hogy Szende hízik. Az, hogy ez az átlag alatt van, az nem fontos! Ne hagyd, hogy rommá idegesítsenek ezzel!!! A szomszéd kislány alacsony és vékonyka. Az anyját kikészítette a doki, mega védőnő, hogy éhen hal a gyerek. Ha tápot kapott, akkor se hízott többet, csak iszonyat sokba került a családnak... 5 éves, de alacsonyabb Hannánál :D:D Ééédes! :D é nagyon kis vékonyka. Ilyen alkat :D

Naaaagyon cuki a mosoly!!!! :D:D

Hát, játszani még nem igen. :D De megértem a dilemmádat. Majd, amikor már jobban tud figyelni, forgatja a fejét a mozgás irányába, meg a hang felé, akkor már lehet kicsit hatni rá. Ami fontos, ha megzavarják a kicsit, akkor ő automatikusan a másik irányba néz, Nem tudja eldönteni kire/mire akar figyelni :D Szóval majd ha jönnek látogatni, akkor szólj,hogy ne egyszerre 6an beszéljenek hozzá, mert az nagyon fárasztja őket.

DhDetti!
Jajjj, az a ciszta nem hangzik jól! Remélem nem kell vele semmi nagy dolgot csinálni és elmúlik magától!
Gripe water egy angol hasfájás elleni édes lötyi a törpének. Olyasmi mint az espumizán, csak nem gyógyszer, csak gyógyhatású készítmény.

Állatkert király volt :D:D Nagyon élvezte Hanna. :D És én is. Jó volt sétálni. ISteni volt az idő, nem sültünk meg... Remélem megéri majd az éves bérlet, amit megvettünk. :D:D

Miért kéne neki teát innia???

Anyám engem se tudott szoptatni. Ez nagyon sokszor annó azért volt, mert pl amikor megszülettünk csak 3 óránként adták ki a gyereket szopizni és akkor, amikor ők gondolták, nem amikor felkelt a gyerek...És egyébként se volt akkor épp trendi szoptatni.

Háát, igen. A melltartóban alvás nem a legjobb, de ha nem akarod,hogy lógjanak, akkor az is kell....

Eszter
Kép
Kép
vok

Köszi a tippeket, Luna, Vok.
Elvileg jó a technikája, a kórházban direkt megnézték, meg a mellbimbóimat is, hogy nem az-e a baj. De az ottani védőnő szerint a baba is ügyes, mellbimbó is jó, csak épp nincs minek kijönnie.

Fura ám, mert mikor azt mondom, hogy nincs tejem, mindenki azt hiszi, hogy a nincs az azt jelenti, hogy kb 30-40-et tud szopni belőle, és az nem elég, de neeem, hanem, 0-át, max 10-et, nagyon ritka esetben 20-at tud szopni. Melleim olyan puhák, lötyik, mintha nem is lenne egy 2 hetes babám. :)
Két mellből szopi esetén meg azt tapasztaltam, hogy a következő szopi idejére nullát tudott enni, magyarul minden második szopira termelődött vissza valami kis tej. Így egyesével minden evéskor jön egy kis tej is, és utána a tápszer.

Vagy csináljam két mellből akkor is, ha minden második esetben nem jön? Az használ? mert ezen aztán ne múljon. :D

Lknyuszi

KépKép
lknyuszika

hat a nagyok szerint bizony hasznal. nekem is idonkent tudatositanom kell, hogy nem attol lesz tej ha sok ideig termelem, hane, ha sokszor urul a mell illetve minel tobb inger eri. az ember hajlamosra, hogy jajj nem fejek mert alig van, es mi lesz a kovetkezo kajalasra, de tenyleg nem igy mukodik, minrl tobb az inger/tobb kijon, annal tobb termelodik utana. idonkent meg magamon is eszreveszem, hogy megtevedek e gondolatmenet menten :)

luna6

Nyuszi!
Ha jó lett volna a technikája, akkor nem fájt volna. :D Lehet, hogy kívülről jól néz ki, de rosszul tartja a nyelvét, vagy púposítja szopi közben és azzal dörzsöli...
Szerintem mind két mellre tedd rá. A szopi a legjobb inger! :D

Nanetto!
Újra van ncore :D

Eszter
Kép
Kép
vok

hehe!! :D majd pár év múlva :D:D

Eszter
Kép
Kép
vok

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
bhdetti

Vok, mesélj nekem a kendőről....
Ma most tudtam először letenni a gyereket, reggel óta aludt egyfolytában kb 45 percet, és a fennmaradó időben csak nyűglődött. Nem nagyon sikerült semmit csinálnom eddig, folyamtosan simogattam és dajkáltam.
tatim

Tatim!
Ha már ilyen közel vagy: átugrunk, adok 1 kendőt kölcsön, segítek megkötni és kipróbálod magad... :D Na? :D

Eszter
Kép
Kép
vok

Tatim, nálunk is ez a helyzet. 2-kor elaludt végre, de egész délelőtt dajkáltatta magát, mert ha leraktam, jött a nyüszi. :wink:

Vok, akkor ha megírod mennyi, milyen, nekem kéne egy kendő...Nem bírják már a karjaim a 4 kilós gyereket órák hosszat tartani!!!!!!

Testsúly: 64-el kezdtem, 77 kilóval mentem szülni, mikor hazajöttünk voltam 66,5 kg, most 65,5 kg. Elfogyok? :lol:

Nati imádja a zenélő forgóját, elemes, projektoros, annyira tetszik neki a zene, hogy azon mindig bealszik, meg néha nézegeti is, bár sztem még nem igazán látja, lehet, hogy csak a hangokat figyeli. :D Tettem a kiságy szélére színes kis plüssöket, azt is szokta nézegetni.

Kispocak alszik Kép

Kép
jenny29
Mór

Sziasztok

Csak gyorsan írok, mert Arni ébredezik :D

Geonak, Móninak, Foltinak gratulálok a babájukhoz!!!!!!! Kívánok nekik sok boldogságot és örömet :lol: :lol: :lol:

A férjem szinte állandóan 12 órában dolgozik, így nem tudok netre jönni, csak nagyon ritkán, akkor meg olvasom, hogy kivel mi történt és írni már nincs időm :oops:

Nekünk is van egy csomó kiütésünk, de az tejpötty. És vándorol :lol: mindig máshol látom őket, még a fülcimpáján is van :lol: :lol:

Sajnos a szeme még mindig be van gyulladva, de már közel sem annyira, mint anno. Hari ti voltatok könnycsat. átmosáson?

Szerdán megyünk a köt. tanácsadásra kíváncsi vagyok mekkorák vagyunk már :D

Nálunk is van kupi és cuccok a földön... ha éppen alszik, akkor annyi tennivaló van, hogy ide-oda kapkodok, belekezdek valamibe, aztán meglátok mást és abba is belekezdek, szóval ez van nálunk is. Igazi nagytakarítás most volt vasárnap :oops: :oops: már tök szégyelltem, de egyszerűen nem az volt a legfontosabb most.

Szombaton a frász kerülgetett, mert az én anyai szememnek nagyon durván be volt esve Arnold kutacsa. Én annyira megijedtem, hogy még a kezem is remegett. Azt sem tudtam hogyan kapjam fel és etessem meg. Mert ugye azt mondják, hogy ez azt jelenti, hogy kevés folyadékot kap. 3 óránként szoptatom és még forralt vizet is kap, szóval nem értem hogyan kaphat kevés folyadékot. :roll: Gyorsan felhívtam a barátnőm húgát, aki hála Istennek védőnő és neki is elpanaszkodtam, hogy mi van. Ő is rögtön arra gondolt, hogy biztos ki van száradva, pedig nem. Azt javaslta, hogy próbáljam gyakrabban mellre tenni. Egyszer meg is próbáltam, de akkor meg félig emésztett anyatejet hányt ki szopi után. Egyébként is hányós fajta a lelkem, nem hiányzik ez még nekünk, úgyhogy marad a víz.
Az első látogatás alkalmával mondta a dr. néni, hogy 50 ml vizet adhatok neki elosztogatva. Hát én nem annyit adok neki, hanem annyit, amennyit megiszik. Van, hogy többet, mint 50, van, hogy kevesebbet.
Azt mondta a barátnőm húga, hogy előfordulhat ilyen kutacsbeesés kiszáradás nélkül is és, hogy ez teljesen normális. Ok, de akkor is besz*rtam :( :(
Nektek nem volt ilyen? Én még a nagy melegre gyanakodtam... :roll:

CSilla, elküldöd nekem is azt a Ranschburg-féle altatásos szösszenetet légy szíves? Köszi :D

A visszafogyásról. Fogyok, de a két csípőcsontom még messze van egymástól. Látom ezt a gatyáimon. De lassan alakulok, ami nem volt jó 2 hete, most már jó, vagy lötyög. De van olyan nadrágom is, amit még nagyon durván nem tudok összecipzározni
:lol:
Kilóban nem tudom :roll:

Ja és képzeljétek, 1 hete nem sír se a pelusozásnál, se a fürdésnél :lol: :lol: Csúúúcs :D
Igazi túlhordott baba egyébként, mert száraz a bőre és hámlik is, most éppen a homlokán és a 2 szeme között :lol: :lol:

Csatlakoznék én is a "nyomi" mellbimbósok klubjához. Irtóra fáj, amikor megszívja, a falat kaparnám :roll: Nem tudom, hogy lesz-e jobb ez a dolog, hiszen Arnoldka már 4 hetes :roll: de azért nem adom fel.

Nekem is vannak hőhullámaim, főleg éjszaka, nagyon ki tudok izzadni, aztán meg megfagyok, remeg mindenem. Voltam gnóm is :lol: :lol: az egyik mellem 2x akkora volt, mint a másik. Ekkor sokat gondoltam Nanetto-ra (agykontroll) minden szoptatásnál elmondtam magamban, hogy ez nem fog így maradni, egyforma méretűek lesznek nemsokára. Sikerült
:lol: :lol:

Bocs a szófosásért, most már befejezem :lol: :lol:

Üdv az újaknak :lol: :lol: Jó, hogy csatlakoztok hozzánk :D

Majd vmikor megint jövök, sziasztok :D :D

Nagyon cukik a babák!!!!!!!!!!!!!!!! Mindenkié :lol: :lol:

Családient.hu vonalzók

picibaba.hu vonalzó
talinn

Jenny, Írtam privit. :D

Talinn,
de jó, hogy jöttél. Már gondolkoztam azon, hogy mi lehet veled, de akkor meg van a válasz... Gyere, amilyen sűrűn csak tudsz.
A homeós szerek (arnica és Calendula),amit Lunanak írtam neked is segíthet.
Azon kívül, ha még mindig fáj, lehet, hogy valamit nem jól tart (száját, nyelvét) a kicsi, mert addigra azért már meg kellett volna szokja a cicid a terhelést.
Sebesnek sebes? Vagy cuppog a manó szopi közben?

Eszter
Kép
Kép
vok

Vok, jól hangzik az ötlet, amint lesz időm írok privit, most megyek etetni.
tatim

Levente ezen a sapis képen.........! Amúgy is, milyen édes-drága... el is felejtettem Nati pózait is megdícsérni, pedig ő is csúcs :))

Csilla: én úgy tudom, hogy az ilyen elkapott mosoly még korántsem tudatos, sőőt, csak reflexek. Lehet, hogy Léni is mosolyog pl. álmában, csak még nem csípted el. Persze nem tagadom, hogy én is elolvadok, mégha nem is nekem szól igazából.

Amúgy engem ma kapott el egy kis kiábrándultság, hogy szégyellem, de valahogy most egy kicsit feladatnak érzem Szendét. A monotonitása a napnak, nem is tudom. Bevallani is kínos, hogy valahogy ma nem tölt el olyan nagy eufóriával minden vele tölött perc...
Remélem, S.O.S elmúlik.

Tej... és még mindiga tej-kérdés: az okos ötlet-e tőlem, hogy az esti szopi után mivel tudom, hoyg Szende több órát alszik egyhuzamban, mint a szokásos szopik közti, szóval az utóbbi napokban még lefejtem mindkét mellem, a szaporítós módszerrel: 7-5-3-1 percek itt is, ott is, felváltva. Ezzel jót teszek?
Amúgy váltott mellből szoptatok, és úgy is fejek. De ez a nap végi extra vajon így O.K.?
Valóban 10 percig kellene fejni? Én mindig vagy fél órán át nyüstölöm a mellem.
Nah, már ne legyne annyit téma a szopi.
Amúgy tk. megnyugtattál Vok, elképzelhető, hogy valakinek a teje tartalmasabb és nem is kell belőle olyan sok. Vagy ha csak a tej eleje jön ki valakinél, sokkal kevésbé laktató, mint a desszert: a sárga, sűrű vége. Szóval lehet egyénenként eltérő ez is. És atejcsöpögés beáll? vagy ez is típus kérdése? Mert pl. nálam így szóba sem tud jönni egy nem itthon szoptatás, vagy csak nagyon megszervezett körülméynek között, mert midnen szopi 2 kezes... egyikkel a picit fogom, másikkal a kisedényt a másik mellem alatt.
Éjjel majdnem 30 ml lecsepeg a passzív mellből, O.K., ez valóban a leges-legtöbb, de ezt nemcsak pazarlás lenne kiönteni, ahnem pl. meltartóbetétet triplán átáztatna. Jó, nem éjjel mondjuk csak 10 ml körüli a csepegés/szopi. Ah, nem is tudom, mit agonizálok itt, egyelőre úgysem tervezek sehova menni.
Na, elég unalmas dolgokat írtam
detti_10

esküszöm utolsó szopi kérdésem: milyen színű a tej? mert írta Detti, h sárga a vége. az a kevés ami belőlem jön, olyan vizes-fehér színű....lehet, h ez semmit nem is táplál? ehhhh, jujj, kíváncsi vagyok, ha mindenkinél beáll a szopi rend, mi lesz a következő téma, ami körül majd ennyit forgunk. :)

a has mennyi idő alatt húzodik vissza? vagy ahhoz torna kell? vagy ezt már kérdeztem, le vagyok fáradva. :D

Lknyuszi

KépKép
lknyuszika

Nyuszi, mikor frissen fejem nekem is teljesen feher es elegge folyos is. Amikor a hutobenvarakozik akkor szokott lenni sargasabb, kiul az uvegre ugy korben a 'surubb' resze, de ez nem egyertelmuen lathato a frissen fejtnel, akkor sem mikor 60-at fejek le pl.
Olyan nincs, hogy egy anyatej nem jo minosegu... nem arro van szo, hogy nem taplal, hanem arrol, hogy az eleje higabb es szomjoltobb, a vegefele meg surubbe valik. Illetve baba kora szerint is valtozik a minosege... de onmagaban olyan nincs, hogy rossz anyatej.
Hat az elso idok kardinalis kerdese a szoptatas. De lesz majd meg... a hozzataplalas, a fogzas, a piros popsik, a szorulasok... :D:D

En egyszer sem tornaztam szules utan, mindketszer lement a hasam, de meg nem mondom mennyi ido alatt, tuti honapokba telt, de nem tudom mennyi. Gondolom ez elegge egyedi is, mert van aki olyan tipus aki a szopatas alatt hizik meg, mert ennie kell, hogy legyen teje, van aki meg a szoptatas alatt tud lefogyni,. Velem pl ez utobbi tortent, es tan kozepsuliban voltam olyan kis meret mint mikor a Mancit szoptatattam, persze mondom, honapok utan, nem szules utan.

luna6

Csajok, annyit kérdeztek, amennyit kell!!! :D:D Azért vagyunk egymásnak. :D:D

Detti!
Nah, válaszolok egymás után:
Nagyon jól csinálod a szaporító fejést este! :D Bár, ha így csöpög, lehet nem is kellene már, de ezt te érzed.
A váltott mell nálad mit jelent? Egy szopi alatt mind két mellből szoptatsz? Ha igen, akkor állj át arra, hogy 3 óránként váltasz mellet. Akkor több zsíros tejet kap. Ha szomjas, akkor érdemes több előtejet adni neki. Amit még tudni kell, hogy az előtejtőll jobban fájhat a poci, de ennek se kell lennie. Hannának pl nem fájt tőle jobban. Alexnál meg csak 6 óránként szabad cicit cserélnem, mert különben zöld és emésztetlen lesz a kakija. (kinek mi a parája, ugye :D:D)
A tej minősége folyamatosan változik, ahogy Luna is írta : de a legfontosabb: A tápértéke nem egyforma mindenkinél. Pl az enyém most Alexnak sok. Hannának nem volt sok (soha nem volt ilyen zöld a kakija simán a tejtől)
Csöpögés idővel beáll, ha már nem fogsz fejni és beáll a kereslet-kínálat. Egyébként kb 3/4 év után már a melled se lesz telítődve (nem tudtam megnézni melyik mellem jönne a szopival :D Olyan kis löttyedt lett, mint előtte :D)

Nyuszi!
A tápérték nem függ a színtől :D Ami kijön Alexból az általában fehér, de ha megszárad, akkor meg sárga. :D

Ja, és igen: Pocsék éjszakánk volt... Alex délután megaludt a hosszú alvását és így éjjel 2!! óránként kelt... azt hittem sírok 2 kört, vagy Alexet csapom le... így kicsit kiraktam a napaliba, hogy ne keltsen fel mindenkit és ettem egy kicsit, hogy ne legyek idegbeteg... Majd az összes maradék türelmemet összeszdeve 1,5 órán keresztül altattam még a fiamat... De szerencsére napközben bepótolta és aludt 2x is normálisan. Igaz, másodjára aludt csak el (2x cicizett egymás után), de legalább tudtam Hannával hintázni anélkül, hogy ő rajtam lett volna :D:D Nálunk már ez haladás. És vissza is kell fogjam magam egy picit, mert fáj a bokám a sok állástól... :? De edzem egy kicsit és akkor tuti jobb lesz. (remélem) Mert én IMÁDOM kendőben cipelni a törpét. Ez hiányzott legjobban Hannából, amikor nagyobb lett :D Szóval most kihasználok minden percet :D:D

Meg ma itt volt egy naaagy eső és ahogy elnézem jön még 1... Ilyenkor nekem fáj a fejem... na, de ennyi belőlem és a nyavajgásból :D:D

Eszter
Kép
Kép
vok

haromnegyed ev mignem lesz telitodve? Joeg, neked akkor nem keves tejed van, mert nekem ez sokkal hamarabb megesett. nem emlekszem mar mikor, de hogy ennyi nem volt az tuti. teljesen felpuhult es mar nem jatszott arapalyt, hogy reggel nagyobb estere lappad :) (aztan lehet rosszul emlekszem, de szerintem nekem ez joval korabban volt)

irtooo meleg van itt is, 30 fok a haloban... a babaszobaban valamivel kevesebb, de nyugosebbek is a napok... es eg nyugodt ejszakat varok most a kovetkezore :)

a holnapi napra meg nem is gondolok. delelott valamikor szemelyi csinaltatas a bebinek, kora delutan nogyogy (extra kanyar, kiadja a receptet az antibogyohoz, amit recept nelkul vettunk a patikaban, es akkor mar lessen is ra a Gyulamra :)) es vegul estefele gyereknek es nekem szemeszet, de reszemrol az enyemet lehet meg, hogy kihagyom... meglatom hogy birom

luna6

Luna,
Ezt néztem a híradóban. Hogy meg voltak lepődve... min??? Hány ezer éve van az, hogy bizonyos tartifáért lehet szülni??? Már anyám is így szült... elég vicces :S:S:S :twisted: :twisted:

Hát, Hannával nem tudtam 1 éves koráig, ha nem tovább hason aludni... Most megy, de trükkel :D és ha full lapos a cucc :D Hanna nagyon sokat szopizott. :D 8 hónaposan még 2 kiskanálnyi gyümit evett 1 nap... aztán egyszer csak beindult a kajával. Ő addig igazából tejcsin élt :D Nagyon "vékony" is volt emiatt :D:D

Kép

Tipikus kaja majdnem 1 évesen :D
Kép

És az egyik kedvenc képem:
Kép

Eszter
Kép
Kép
vok

Lehet am, hogy rosszul emlekszem, nem zarom ki a tevedesem lehetosegt, Manci is valahogy 8 hosan kezdett valamicsket hozzacsipegetni. A kezdeti mostanihoz hasonlo mizeria utan nagyon belejottunk :) Szoval lehet az ido szepiti meg nekem a dolgot akkor... :)Lanyod kremet evett az utolso kepen? :D:D

luna6

Hát jelentem, annak ellenére, hogy Léna az elmúlt héten alig evett, az eddigi legtöbbet hízta (valószínű jól hasznosította ezt a keveset is). 3960 gramm, szóval haladunk-haladunk.
És viszonylag hosszú idő után ma újból riasztott a légzésfigyelő. :(

Detti, hát alvás közbeni, meg kaksi utáni mosoly az van ám, ezerszer láttam, imádom is, de én arra vágyom már, amikor rám néz és visszamosolyog. Még akkor is, ha ez csak az ún. szociális mosoly, én akkor is alig várom.
Veled álmodtam és Szendével, de micsoda ökörséget, Te jó ég! Valahol egy szobában/helységben voltam vele, de még előtte Te is ott voltál, aztán egyszer csak nem és már éhes volt, így adtam neki tápszert, remélve, hogy nem haragszol meg érte, aztán kiderült, hogy seggre ültél valahol és kórházban vagy, azért nem tudsz jönni, de küldöd Párodat helyetted. Ááááá, őrület.

Luna, gondoltam én, hogy nem hetente jársz MM-be :), csak tudom, hogy vannak olyan csajok, akik külföldön laknak szintén és évente 1-2x járnak, mikor éppen hazajönnek. Azt hittem, Te is így vagy.
Tényleg, mikor voltál utoljára itthon?

Tallin, küldöm mindjárt.

Vok, de édesek ezek a képek Hannáról. :)

Valamit még annyira akartam, de hogy mit...

Kép

Kép
***csilla***

Tallin, ide is írom, (nem bízom a privi hatékonyságában), légyszi küldd a mail-címedet, hogy küldhessem a Ranschburg anyagot.

Kép

Kép
***csilla***

Na végre újra idekeveredtem. Ti hogy csináljátok hogy ilyen sokat írtok? Nekem csak akkor van időm netezni ha éppen mindkét gyermek alszik... és én épp nem alszom.

Húúúúú lányok, nem gondoltam volna hogy ennyi gondot okoz a szoptatás. Igy titeket olvasva már megkérdőjelezem a statisztikát, miszerint a nők 98%-a tud szoptatni. Lehet azért van ennyi nyűg és fájdalom ezzel, hogy a kismama hamar elfelejtse a szülés fájdalmait. Mert mindenki a szülésre próbál felkészülni ugyebár. Aztán ha azt túlélte és apát elküldte a tejfakasztó buliba akkor már azt hiszi az ember lánya, hogy kezdődhet az aranyélet a babával. Egy frászt, akkor jönnek csak a gondok. De ezt senki nem mondja előre. Vagy nektek mondta valaki???

Gyors gyógyulást és kitartást kívánok mindenkinek akit érint, hogy mielőbb meglegyen a tejdús eredmény. Ne adjátok fel!!!

Nálunk viszonylag jól megy a szoptatás, csak nagggyon fáj amikor Márkó ráharap. Az első nap jól megvizsgáltam a száját, azt hittem foggal született annyira erősen harapott. De szerencsére tévedtem, csak ilyen erős a bébi. No de sebaj, mert annyira édes amikor szopizik! Meg akkor is amikor nem. IMÁDOM :D
geszter11

Szep napot!

A termeszet legalabb kiegyenliti onmagat es igy ma aludtam egesz jol. Na persze keltunk rendesen ketszer is, de nem volt kozben uvoltozes, hasfajas, alvas volt. Meg egy adag hajnali fejes (de macera ezt ennyit nyomkodni, marmint a fejot) de azert nyugi volt. Mondjuk oszinten szolva nem ertem, hogy apuka mi a frasztol van ugy kifaradva es kel fel orakkal utanam (oke, nem kell hamarabb neki, szoptatni nem tud) es maszkal teknosbekas begyogyult szemekkel, mert o ugy kivan!? :)

Eszter, az elso gyereknel nekem sem mondta senki, hogy mi lesz utana. A masodik meg harmaska most mar nem ert meglepeteskent :) Ezt kicsit megelozendo en itt a topikon tobbszor veszmadarkodtam meg terhes korunkban, hogy hat nem a rozsaszin almok kovetkeznek, de kicsit unneprontonak ereztem magam (tuti az is voltam, akkor az az almodozasok kora volt meg :D) es volt aki nem is hitte, vagy igen de azt is hitte, hogy nala maskep lesz. De megvan ennek a kezdeti szakasznak a maga szepsege, es idovel naaagyon szepen kiegyenlitik egymast a nehezsegekkel :)
A statisztika amugy lehet, hogy igaz (mar amennyire a statisztikak azok, en megnem lattam olyat - magam is dolgoztam kozvelemenykutatasban, adatfeldolgozasban kiertekelesben - mind hazudik valamennyire!!) de nem ugy kell erteni, hogy 98%-nak belovell, dol a tej, gond nelkul aramlik at a dedbe es o tablazat szerint optimalisan hizik es virul :) Magambol kiindulva, ahol az elso szoptatas tok kudarc volt, hat boztos, hogy sokan tudnanak szoptatni akik mag sem probaljak, vagy koran feladjak. Es valahol tok megertem :) De nem is szamit, ezt most kiasarolag a 98-as szamra reagaltam, hogy ez vajon mit takarhat.

luna6

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: