Sziasztok,
Hú, hogy két nap alatt mennyi mindent írtatok, jegyzetelnem kellett, hogy kinek mit akarok mondani
Geo, remélem már babázol és hogy könnyű szülésed volt, meg hogy mindketten jól vagytok! Tegnap egész nap a telefononom nézegettem a fórumot úgy izgultam, hogy mi van veletek!
Móni, gratulálok a kis-nagy legényhez! Jó egészséget és sok boldogságot nektek!
Csilla, hát bátor vagy, hogy elmentek nyaralni, ráadásul rögtön tengerpartra

. Nem tudom mennyire viseli meg a törpöket a környezetváltozás és hogy mennyire esnek ki a napi ritmusból, de az biztos, hogy a kánilkulával nem lesz problémája Léninek, mert ahogy hallom most nálatok is tombol a nyár, így most ezdődik hozzá

. Az biztos, hogy a partra délelőtt 11 előtt vagy délután 3 után mennék, és csak árnyékban lennék a babával! Nagyon vigyázzatok a nappal, mert ha jól tudom az összes naptejet, csak 12 hós kor után lehet használni

.
Léni evése miatt meg ne aggódj! Nekünk a gyerekorvos azt mondta, hogy egy tápszeres babának 24 óra alatt 125-150ml tejet kell megennie testsúlykilogrammonként.
Ha jól emlékszem Léni még nincs 4 kg, de ha van is akkor is jó az az 500 ml naponta, mindaddig, amíg hízik rendesen és kiegyensúlyozott.
Nekem mikor Zoét június 1-én hazahoztuk akkor úgy másfél hétig 450ml körül evett aztán volt pár nap átmenet amikor 480-520 körül volt az óta meg a minimum, ha nagyon-nagyon nem eszik az 500ml, de ez nagyon ritka, most per pillanat stabilan eszi az 550-et de van, hogy a 600 is lecsúszik

.
ÉS NEM TÖMÖM ŐT! Az orvos minden alkalommal kihangsúlyozza, hogy ANNYIT ESZIK ÉS AKKOR AMIKOR AKAR

!
Vok, szép súlya van Alexnak, szerintem ne foglalkozz addig az orvos véleményével, amíg te mint anya úgy látod, hogy egészéges, jó kedélyű baba! Tudod, az anyai ösztön

! Jaj és hogy írigyellek az állatkertét...... Én már vagy 8-9 éve nem voltam és úgy szeretnék elmenni, meg Nikosnak is meg szeretném mutatni (itt Krétán nincs, de amúgy máshol se volt még éltében állatkertben), de mi sajnos a munkája miatt csak télen tudunk menni Magyaroszágra és hát akkor nem a legkellemesebb egy állatkerti séta
Luna, köszönöm a kétnyelvűséggel kapcsolatos tanácsaidat

. Nekem most még muszály görögül is beszélnem hozzá, novemberig, mert addig szinte csak én vagyok vele és hát mégiscsak itt élünk, így nem hátrány, ha nem magyarul kezd majd el beszélni... És hát az a fürdetős kép Aronról

. Nem is látszik rajta, hogy nem szeret pucérkodni!
Jenny, Natasa nagyon szép nagy baba

! Sajnálom, hogy szenved a melegtől, de nálatok ez csak pár hét. Nálunk viszont..... Úgy van 25,5-26 fok a lakásban, hogy kora reggel 6 óra körül mindent kinyitunk fél órára, hogy átszellőzön a lakás utána mindent becsuk a redőnyöket leeresztjük ott és ameddig az ajtóra-ablakra tűz a nap, meg a két légkondi megy a legkisebb fokozaton felváltva szinte egész nap
Detti, látom Szende nagyon élvezi az apukája keze által készített bölcsőben az alvást

!
Nanetto, rám is rámférne egy hajvágás, már nagyon megnőtt március óta és a formáját is teljesen elveszítette, de mivel egész nap egyedül vagyok, nem tudok eljutni, magamnak meg nem merem. De lehet, hogy felhívom a fodrászomat a férjem első unokahúga, hátha eljön hozzánk és levágja nekem itt.
Gem, hát nem írigyellek, hogy mennyi mindenen mentetek keresztül, de a lényeg, hogy most már jól vagytok és otthon vagytok! A lányok egyébként nagyon szépek! Hidd el Lola hamarosan belejön majd a hamizásba!
Nekünk Zoé besárgult és 48 órát volt fényterápia alatt. És a koraszülöttség miatt nagyon aluszékony volt, nem akart még enni se felkelni, sőt felkelteni is csak pár percre lehetett és akkor is alig lehetett valami kevés tejet belediktálni. A nem evés miatt meg félő volt, hogy megint besárgul, ezért kellett a pic-en maradnia, na ott 4 nap alatt, úgy megtanították őt enni, hogy most meg alig akarja a cumit elengedni és úgy eszik mint egy kisangyal
Konkri, jó hogy jelentkeztél! Nagyon aranyos Martin a képen és, milyen érdekes, hogy nem a hüvelykujját szopja
Tatim, én sem vagyok az időre etetés híve, főleg, hogy a gyerekorvos is minen alkalommal külön hangsúlyozza, hogy ANNYIT ÉS AKKOR ESZIK AMIKOR AKAR! És mégis beállt magától, hogy napközben 4 óránként eszik, néha becsúszik egy 3 órás vagy egy 5 órás, ha kevesebbet, vagy többet evett az előző evéskor. Este általában 9- 1/2 10 körül eszik utoljára és hajnali 3-4 körül ébreszt utána, hogy éhes, aztán meg magától jön a 4 óránkénti ébredés. Nem mondom, hogy néha nem keltem fel őt elöbb, hogy kicsit korábban egyen, de az csak azért van, mert pl elmegyünk itthonról és elmenetel után fél órával kelne magától is az evés miatt.
Geszter, üdv! Jó társaságra leltél

!
Nyuszika, én nem keverem be előre a tápszert. Minden alkalommal frissen készítem, max. 5 perccel tart tovább, mintha csak melegíteném és így tuti nem szaprodnak el benne semmilyen bacik, meghát a friss az mégiscsak friss

. Lehet pont ennek köszönhetően eddig minket még elkerült a hasfájás

, és nagyon remélem most már nem is lesz!
Mindezt annak ellenére, hogy az orvos azt mondta bekeverhetem előre és a hűtőben tároljam amíg fel nem használom. DE NE EGÉSZ NAPI ADAGOT KEVERJEK BE! 2-3 ADAGOT MONDOTT!
Én ennek ellenére nem csinálom, félek, hogy elszaporodnak benne a bacik és hasfájás, vagy rosszabb esetben hasmenés-hányás lesz a vége.