A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2004. őszi kisbabák

Sziasztok Lányok!
A mai napom elég fárasztó volt, a papa reggel osztálykirándulásra vitte a gyerekeit az iskolából, így a nagyfiú ma nem ment bölcsibe, mert nem volt kinek érte mennie, és az egész napot együtt töltöttük. (Nem is volt olyan vészes)

NoémiKép
BOLDOG NÉVNAPOT HELÉNÁNAK!!!!!!!

Andi!
A mi kocsink kereke is nyikorgott, de aztán leszedtem, bekentem a fémrészeket olajjal, és most olyan csendesek, mintha nem is lennének!

Györesz!

Készülj fel, hogy a szélcsöböl nem csak puki jön, de egyéb anyag is kilövvelhet, nálunk már a szönyegen is landolt.

A hátam sajnos nekem is fáj, de nem is csodálom, hisz kb. két óránként Máté is megéhezik, és a szoptatási pózok elég fárasztóak egy idö után. Ehhez még társul a két, egyenként kb. két kilós cicim is, ami úgy húz elöre, mint egy malomkö.

Erka
szekera

Szélcsőről jut eszembe, Lili kedden lekakilta a védőnőtKép. A nőci épp, hogy csak el tudott ugrani az áldás elől.
Vendég

Szélcső: akkor hogy tanácsos csinálni, hogy ne legyen nagy baleset?

Kép
Kép
györesz

Györesz, sajnos nincs tippem. Talán gumikötényt kell felvenniKép.
Vendég

GyöreszKép
Szerintem célszerű szélcsövezés esetén a termés elé ugrani, mint el előle, mert a ruhádat könnyebb kimosni, mint a falat újra festeniKépKép

Botondot én mindenhogyan fektetem. Én is hason fektetve nőttem fel, így napközben elég sokszor teszem hasra, sőt van, hogy csak úgy nyugszik meg. A fejét nem forgatom minden alkalommal, mert Maszatka képes rá, hogy forgassa, ha már kényelmetlen az egyik oldal. Oldalt nehezen marad már meg, amikor hazahoztuk a kórházból, még működött ez a póz, azóta csak kitámasztva, de egy egész éjszaára sajnálnám kitámasztva hagyni. Így nálunk a gyerkőc háton tölti az éjszakát.

LányokKép
Köszi az autós tanácsokat, szerintem akkor alovak közé csapunk, és alkalmasint hazatipegünk egy nagyszülővizitreKépKép Bár gyanítom, hogy nekem itthon a legkényelmesebb ellátnom Botit, de a mama kényelme onnantól, hogy megszületett a ded, már senkit nem érdekelKépKép

A D vitamint nekem 3 hetes kortól mondta a doki, igaz, hogy én terhesség második felében is szedtem napi egy cseppet. Azért az elgondolkodtat néha, hogy furcsa ennek a vitaminnak az adagolása. Én felnőttként ugyanúgy napi egy cseppet ettem, mint most a 3 hetes gyerkőcömnek kell!!!!!

A hátfájás oka biztosan a szpotatás. Az előbb kipróbáltam úgy, hogy telepakoltam az ölemet kispárnákkal, arra fektettem a gyerkőcömet, de még így is görnyedeztem valamennyireKép legközelebb megkérem apát, tartsa Botit a cicimen, amíg szopizikKépKép Kíváncsi vagyok, ki fárad el előbb: a baba, az apa, vagy én??

Na megyek, elnyúlok egy kicsit a szőnyegen az éjszakai szopik előttKép

Csirkesz

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

Sziasztok!

Csirkesz: a hátfájás nekem múlt héten volt, aztán utána figyeltem arra, hogy mindig ki legyen támyasztva a hátam szoptatásnál. Néha, mikor hanyatt feküdtem, felkelni alíg bírtam. Most már jó, nem fáj egyáltalán.

Szoptatást néha én is úgy érzem, mintha egész nap szoptatnék. Fejni viszont egyáltalán nincs már energiám, azért remeélem, hogy van tejcsim, mert ha pl. több mint 2 óra eltelik szopi nélkül, már szúr a cicim és elkezd csepegni a tejcsi.

Moncsi: általában csak este szoktam a kiságyába rakni, napközben mindig máshol van, főleg a mi ágyunkon a legtöbbet.

Ma nagyon fáradt vagyok, tegnap este 10-ig kiabált Balázs (fél 7-től szopizott 8-ig, utána nem akart elaludni), éjjel is többször kelt fel.
Viszont lehet, hogy én vagyok lüke, mert szerintem van úgy, hogy éjjel nem azért kel fel, mert éhes, csak nyöszörög kicsit, én meg rohanok és tuszkolnám a szájába a cicitKép Néha nem is fogadja el, ezzel viszont felkeltem, és 10 perc múlva meg reklamál a ciciért. Megpróbálom ügyesen csinálniKép Viszont, olyan is előfordult, hogy megszoptattam, majd hajnali fél 3 körül arra ébredtem fel, hogy rajtam alszik, nekem meg el van zsibbadva a nyakam.
Egyszerűen imád a mellkasomon hasalva aludniKép
Mondjuk én is imádom ezt a pozíciót, félek, hogy teljesen megszokjuk, és 1 évesen is ezt akarja majdKép

Megyek én is kicsit pihenni.

Pocakosok: jön a melegfront, ha valaki érzékeny rá, akkor babázni fogKép

Lau
lau

Sziasztok lanyok!

Mar reg voltam megint, mert takaritottam.

Baba jol van. Mar alszik es remelem 6-6:30-ig fel sem kel. Kép
Nekunk minden nap egyforma. Nincs nyugi meg semmi.
Alvas, majd felkeltem es eves, majd pelenkacsere es utana megint alszik. Delutan szokott ket szopi kozott nezelodni. De azt is csendesen. Vagy csuklik, vagy tusszent, vagy grimaszolgat magaba. Ma hajnalban 3 korul bejelzett a legzesfigyelo es nem hittem a szememnek, de keresztbe fekutt a gyerkoc az agyba. Vissza raktam, de akkor sem kelt fel. Tegnap elott meg az agy vegeben talaltam. Letezik, hogy hason igy tud kuszni egy 3 hetes csecsemo?
Masnal is van ilyen???

Magi
Vendég

Lau,

ránk nem hatott a hidegfront, remélem a meleg talán igen. Tegnap két "háziboszorkányunk" is azt mondta egymástól függetlenül, hogy szombaton bújik ki Eszter. NA, kíváncsi vagyok. KépFigyelgetem magunkat, de egyelőre semmivel több jóslóm nincs, mint tegnap vagy tegnapelőtt. Végülis a terminus jövő péntek, ha 39 hetet kibírtam eddig, akkor most már ezt az egyet ha fél lábon nem is, de pihengetve, helyezkedve csak elviselem. Kép HA belegondolok, egyáltalán nem is borzasztó, amit nem alszom éjszaka, azt bepótolom nappal. Tegnap éjjel pl. 5x (!!!) voltan pisilni, 2x dugult be az orrom, úgyhogy reggeli után visszefeküdtem és aludtam majdnem délig. Kép CSak már annnnnyyyyyira kíváncsi vagyok! Igaz, hogy kicsit türelmetlen típus lévén ez egyáltalán nem meglepő nálam. Lám, már most tanít a lányom... Kép

Bori
39+1
lbori

LányokKép,

Köszi a tanácsot fektetés ügyben.

MagiKép,

Te milyen szerencsés vagy ilyen nyugodt gyerköccel. Az enyém délelöttönként folyton fent van és este is egy jó pár órát. Ma pl. hajnali fél 3-ig nem volt hajlandó aludniKép

BoriKép,

KitartástKép Most már tényleg nincs sok hátraKép Engem mindig az vígasztalt, hogy bent biztos nem marad a babaKép Bezzeg most néha vissza kívánom a pocakomba, mert az kicsit nyugisabb idöszak voltKép

Moncsi
minike

Sziasztok !

Tegnap óta folyamatosan "jósolgatok", már nem csupán keményedések vannak, hanem enyhécske görcsöcskék. Tegnap kicsit be is paráztam, hogy lehet, ez már AZ, de mint mára kiderült, még nem Képvagy Kép Szóval úgy néz ki, valamennyire hat a front, de még nem eléggé.

Most viszont igazából csak Babó "fekvése" idegesít, nagyon nagy csalódás lenne, ha csaszizni kellene Kép

Kata

Kép

Kép
anyamanya

Györesz!
Szélcsö ügyben mi úgy csináljuk, immár tapasztaltan, hogy a végéhez tartom a pelenkát, és abba áramlik minden, ami kijön. Nekem a gyógyszertárban egy elég rövid csövecskét adtak, azt mondták ez a legkisebb, így nem nehéz megoldani, hogy a feneke alatt és a csö végénél is legyen pelenka.

Erka
szekera

Kata!

Hajrá! Nálam is így kezdödött a dolog! Kitartás!!!!

Sajnos nálunk sem volt egy leányálom az éjszaka!
A manónak folyton eldugult az orra és kétszer is elö kellett venni a porszívót az orrszíváshoz. NAgyon féltem, hogy majd ordítani fog szegénykém, de mivel a legalacsonyabb fokozatra kapcsoltunk, és a gép sem túl hangos, a gyerek egy szisszenés nélkül türte a dolgot, aztán tovább aludt. Ma vettem orrcseppet is neki, de sajnos így is sokszor felébred a sok trutyitól, és olyankor nagyon rossz neki.

Felteszek egy képet a két manóról.
ErkaKép
szekera

Sziasztok!
Nálunk már nincs hasfájásKép amióta nem adok semmit gyógyszert neki, hasfájás sincs, minden nap az ebéd utáni 2 szopi között masszázs alkalmazok, mondjuk én inkább simogatásnak neveznémKép Mondjuk teljesen száműztem a tejtermékeket az étrendemből.
Nálunk is vannak tejkiütések, de most múlóban vannak, nem foglalkozom vele.

Jön valaki a babörzére 24-én? Én szeretnék menni.
Majd a kispapa vigyáz a babára addig.

Vizsgaszezonom kezdődik, így a babó mellett nem könnyű, egy darabig olvasó ütózemmódban leszek.

Puszi Mindenkinek

NoémiKépA nagy mozgolódásKép
fantikbaba

Sziasztok!
Tegnap írtam egy hosszú levelet de elszált nem tudtam visszavarázsolni.Újraírni meg nem volt lelkierőm.
A legfőbb problémám a mellem,szörnyű állapotban van.Ti mivel kenitek?Nekem ez a bimbóvédő nem a legjobb.Már használtam de nem tudja kiüríteni a cicit rendesen és elkezdett elapadni a tejem.A fejés meg nagyon fáj.A bimbó körbe van repedve.
Másfél hete annyira nem volt tejem,hogy Adrienn sírt.Rohantam az ügyeletre tápszert íratni.Szegénykém olyan éhes volt,hogy nem győzte nyelni.Vettem a gyógyszertárban homeopátiás tejszaporítót és most megint van elegendő tejcsi.A gondom csak annyi,hogy a frász kerülget ha következik az evés.Adtak Clorosan krémet,hogy azzal kenjem de nem sok javulást tapasztaltam.Most háziszappannal mosogatom.Állítólag az is nagyon jó.Majd elválik.
Szóval!Ki mivel kezeli a lestrapált mellét,hogy meggyógyuljon?
Erka!Mi is rendszeresen porszívózunk mert a nagytól elkapta a megfázást.Napok óta tart ez az állapot.Mostanra már ő sem rajong a porszívóért.Először még egész jól bírta.
GnéKriszti
gnékriszti

Kriszti!
Na mégis itt vagyok, nálunk is van egy kis takonykór, de inkább a fűtéstől kapta (száraz a levegő ). A garmastan krémet próbáltad már?
Vagy hagy rajta egy kis tejet, és levegőztesd a melled (most nem tudom ez hogyan oldható meg).
Trutymó idő vanKép Tegnap alig tudtuk elaltatni a babót (11 körül aludt csak el)
Nálam is van homeopátiás bogyó a tejre, néha szükséges.De ma a babó étvágya sem valami nagy, alszik folyton, mondjuk az esti cirkusz után nem csodálom.

Most elmegyek stérimárért , az is jó a baba takonykórjára.És nem gyógyszer.
Jobbulást nektek

Noémi
fantikbaba

Sziasztok!

Kriszti!
Nagyon érdekelne a homeopátiás tejserkentő neve amit vettél! És ezt kaptál gyógyszertárba???
Én is mindig egy kis tejjel bekenem a bimbómat és hagyon a levegőn! Nekem is kicsit érzékeny, de szerencsére nem sebesedett ki, pedig a picur rengeteget lóg rajta!!!

Puszi
Györesz

Kép
Kép
györesz

Kriszti!
nekem van Garmastan nevű kencém a gyógyszertárból, de sosem használtam. Györeszhez hasonlóan a szoptatás után mindig a saját tejemmel kenem be az egész mellbimbómat, és hagyom a levegőn megszáradni. Sőt, igyekszem mostanában a melttartóbetét használatát is a minimálisra csökkenteni, mert a felszívott tejtől egyfolytában nedvesen tartja a mellbimbóimat. Szóval a tej és a levegő a leginkább bevált módszer. Van, hogy 40-50 percet is felhúzott pólóval rohangálok, de lekopogom, a cickóimnak eddig semmi baja nemvolt, pedig Botond edzi őket rendesenKép
Próbáld ki, remélem segít!

Csirkesz

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

Sziasztok

Pénteken hazajöttünk a kórházból Gellért babával. Egyelőre jó baba, csak akkor nyafizik, ha éhes, azaz elég gyakranKépKép Gergő egész aranyosan fogadta, de azért a tegnap esti fürdetésnél megvadult. Majd jövő héten teszek fel képet. a szülést is le szeretném írni, nehezebb volt, mint az első, a vajúdás hosszabb és erőteljesebb, a kitolás viszont rakétakilövés jellegű, 1-2 fájásból pillanatok alatt.

Sajnos vissazolvasni nincs időm, remélem minden baba-mama jól van, van új bébink?

MacsKép
Nagyon örültem, hogy meglátogattálKép És a túrós isteni volt, köszi mégegyszerKépKép

mindenkinek köszi a jókívánságokat, puszi:
Judy és Gellért

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Én is garmastant használtam a kórházban, mert vámpírkám véresre harapta. Ezt mindig le kell mosni meleg vízzel szopi előtt, mert irtó keseerű. Már rendbe jött a seb, most már én is csak anyatejjel kenem be és levegőn szártomKép És a melltartóra még rá se bírok nézni. Ja és a fejőre se egyelőre.
Gellért tegnap este már 3320 gramm volt, 3200-vel született, 3110-re fogyott. Igaz ez más mérleg, de remélem tényleg gyarapszikKép

pusz
Judy

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Sziasztok!

Ki vagyok készülve!!!!
Egész éjjel ment a porszívózás, kb. húsz-harmincpercenként. Amikor reggel 6 felé végre egy kicsit megnyugodott, és elaludt, akkor meg a nagy ébredt fel, hogy ö most már nem álmos, és menjünk játszani, öltözni stb.

Györesz!
Sebes mellbimbóra a Nagy gyermek-kalauz mézet és orbáncfü olajat ajánl, de legföképpen a rákent és rászáradt anyatejet javasolja.

Na megyek, mert a gyermek annak ellenére, hogy evett, kakilt, kitisztítottam az orrát, még mindig sír!

Erka
szekera

Bocsánat!
A sebes mellbimbó dolog Krisztinek szól!(Hát ennyire vagyok fáradt!)

Erka
szekera

Csirkesz!Nekem is az a sejtésem,hogy az egész napos áztatástól van ez a gond.A melltertóbetéttől folyamatosan ázik.Én is elkezdtem levegőzteni a cicit remélem hamarosan rendbe fog jönni.De holnap beszerzem még ezt a kenőcsöt amit írtatok!
Szokott nektek olyat csinálni a gyerkőcötök,hogy tépi a cicit mint egy őrült nem eszik csak cibálja.Mért teszi ezt(van benne tejcsi)?
Györesz!
Igen gyógyszertárban kaptam a neve:URTICA URENS 5CH.
A védőnő szerint csak a tudatot táplája de szerintem használ is.Nekem jó.
De ha csak úgy kéred,hogy homeopátiás tejszaporító akkor is tudja a gyógyszerész miről beszélsz.Amúgy nálunk is csak egy gyógyszertár foglalkoozik homeos készítményekkel.Lehet,hogy gyógynövényboltban hamarabb kapsz.
Noémi!
Mi is sterimárt használunk de a doktornő azt mondta,hogy napi 3 alkalommal a szemére kapott szemcseppet csepegtessek az orrába.Nekünk sajnos nem a fűtéstől van de már kezd szépen feszakadni az orrába rakódott váladék.
Üdv.GnéKriszti
gnékriszti

Biztos a frontnak volt köszönhető,hogy tegnap balhésak voltaka gyerekek mert Adriennt is alig tudtam elaltatni.Pedig egész délután nem alutt semmit.Este 21:30-ra ragadtt le a szeme.A nagy nálunk is szokott ilyen mókákat csinálni.Ő már két napja kér éjszaka tejet.Amikor a kicsit szoptatom.Néha azt sem tudom hírtelen melyik igényét elégítsem ki.
GnéKriszti
gnékriszti

Tejserkentö!

Nekem a védönöm az URTICA mellé a RICINUS COMMUNIS 5CH-t is javasolta, és nyugodtan bevehetö a kettö egyszerre. Ugye tudjátok, hogy bevétel elött és után fél órával nem szabad enni, inni. Egyébként Ti hányszor ötöt szopogattok naponta?

Erka
szekera

sziasztok!

Tejserkentő: a kórházban a védőnő nem igen hitt ebben, de az itteni védőnőnek említettem az Urtica Urenst, és mondta, hogy tényleg használ. Volt olyan kismama, akinek nemigen volt teje, és két hét alatt helyrehozta.
Erka. én 2x5 golyócskát szopogatok el naponta, de nem tudtam, hogy nem lehet előtte meg utána enni-inni. Mindenesetre van elég tejem anélkül, hogy fejnék. kb. 3 napja szinte semmit sem fejek, mert 2-max. 2,5 óránként szopizik, és nem akarom egyfolytában nyüstőlni a ciciketKép elég érzékeny nekem is, melltartóbetéttől még fáj is, így én is szabadon hagyom, max. egy poló van rajtam. Mondjuk a szopis melltartó is, de olyan, mintha nem is használnám, mert állandóan le van nyitvaKép remélem, nem a hasamon fognak kikötni a cicikKép
A tegnapi nap elég húzós volt nekünk is, ha nem kézben volt, vagy cicin, sírt. Apánál viszont rögtön megnyugodott, féltem is, hogy mi lesz, ha elmegy dolgozni, de szerencsére nem volt gond. Éjszaka is csak enni kelt fel, igaz, azt 3xKép 11, 2, fél 5 voltak az időpontok, majd 9-ig aludt.

Erka: nagyon helyesek együtt a babócákKép
Noémi: milyen sokat válozott HelénaKép Igazi hölgy!! Utólag is boldog névnapot neki!!

Kata: hajrá, kitartás, szorítunk!!

Judy: várjuk a születéstörténetet, meg a képet a lányokról!! A második tényleg intenzívebb, mint az első, ezt én is tapasztaltamKép Viszont hamarabb helyrejött pl. a gátam, talán azért, mert gyorsabban lezavartuk, nem nyüstőltük annyit.

Olyan trutyi az idő, pedig már 3 napja nem voltunk kint, de ilyenkor hova menjek egy csepp gyerekkel??Kép

MIndenkinek sírásmentes szép napot kívánok, finiselők, hajrá!!

Bori: mizujs nálatok? Talán már babázol is??

Pussz
Lau
lau

Kriszti!

Az első és legfontosabb, hogy a babának jól kell bekapnia a cicit. Addig kell szórakozni vele, és akár sokszor kivenni a szájából, amig jól nem veszi be, mert ez a gyógyulás feltétele. Ha nem veszi be jól, akkor akármit csinálhatsz, nem fog tudni begyógyulni. Szóval figyelj arra, hogy elég mélyen egyen a szájéba (a csak a bimbót szopizta, akkor előfordulhat, hogy ha méylebbre teszed, akkor kicsit öklendezni fog, nem kell megijedni), az ajka legyen kifelé fordulva.
Nekem a kenőcsök nem használtak semmit, csak az, ha jó vol mellen, ill. ahhoz, hgy e tudjon gyógyulni és ne fertőzödjön e (ne legyen gennyes a seb), 3 %-os hidrogén-peroxid oldattal mostam meg. Szokták ajánlani a Garmastan, Purelan kenőcsöket, de ha a baba jól mellen van, az a legyjobb gyógyszer rá. Nekem Nátánnal majd 3 hónapig volt sebes, én is már nagyon féltem időnként a szopitól. A bimbóvdővel ténylg az lehet a baj, amit írtál, hogy nem tudja a baba olyan hatékonyan kiüríteni vele a mellet.
Egyébként én textilpelust használtam a tejcsitócsa ellen, meg persze én is állandóan felúzott pólóban rohangáltam.

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Köszönöm a sok cicigyógyító infót ma egész nap szellőzött a cici.Már a délutáni szopi sem volt olyan rossz.
GnéKriszti
gnékriszti

Még mindig egyben vagyunk, tegnap éjjel attól nem tudtam aludni, hogy olyan nyújtózkodhatnékom volt, hogy folyton azt próbálgattam, hogyan tudnék úgy fordulni, hogy kényelmes is legyen, meg az előbb említett vágyamat kielégítsem. De a lábam a görcsöléstől nem bírja sokáig a nyújtózkodást, hanyatt meg ugye nem tudok feküdni... Kép
Aztán ma délután bepótoltunk egy kicsit az elmaradt alvásból.
Délelőtt meg sütöttem kínomban linzert, de a csöpögtetőről aztán rám ugrott a gyúródeszka, és akkor elgondolkodtam, hogy lehet, hogy kicsit feszült vagyok attól, hogy legyen már valami.
Bár ma azt mondta egy kedves ismerősöm, hogy "repülő levegőben, baba pocakban még nem maradt" Kép. No ettől megnyugodtam, mert őneki 4 gyermeke van, és biztosan jobban tudja - már csak tapasztalatból is... Kép

Bízom a melegfrontban.

Bori
lbori

Sziasztok!

Újra itthon vagyunk! Csak beleolvasgattam az archívba, nem olvastam végig, arra nem volt időm. Mindenkinek nagyon köszönöm a gratulációkat és a jókívánságokat!Kép

A mostani műtétem jobb emlékeket hagyott, mint az előzőek. Sajnos az utóhatás viszont rosszabb, most is váladékozik a hegem.Kép
A bébi tündéri, édes kis pihe-puha manó! Nagyon ügyesen szopizik, és napközben jórészt alszik!
Az albumomban van kép róla, ide még nem sikerült felraknomKép

Most csak ennyire futotta az erőmből, de majd jövök még!Kép

Gabi
efgabi

Sziasztok!

Nekem bevált a bimbóvédő, mindig ezzel szoptatok, semmi gond nincs vele. Fejni nem fejek, cickóbimbókat sem kell kennem semmivel. Szerencsés vagyok. Bár az első napokban nagyon fájt a jobb mellbimbóm, de ez már a múlté.

Más: tegnap észrevettem, hogy Pipike "figyel". A szeme elé tettem egy játékot, amire felfigyelt. Az apját és a nővérét is nézegeti már. Olyan jó látni, ahogy nyílik ki a kis értelme!!!

"Sajna" a cumit már nem köpi ki, de végül is én dugtam a szájába először. És néha nagy segítség, hogy azzal is meg tudja magát nyugtatni, ha nekem épp más dolgom van. Mert hiába mondják, hogy ilyenkor nem lehet más dolga az embernek, ez nem igaz.
Az esti alvásos módszer is bevált, tegnap is este 9-kor elaludt, és csak 3/4 1-kor kelt fel (igazából csak nyöszörgött mellettem és a kezét rágicsálta, így félálomban volt, mikor megetettem), aztán pedig 1/4 5-kor, és most, 8-kor.
Tök jól kialudtam magam!!!

Andi
Vendég

AndiKép
Az esti elaltatás kivételesen nálunk is sikerült, úgy aludt Botond fél kilenctől, mint egy kisangyal egészen fél egyig.Aha, aztán bepótolt mindent egészen fél háromig. Utána viszont aludt fél hatig, majd az etetést követően majdnem tízig. Aludni én is aludtam, de amúgy igen őszintén, már nagyon vágyom egy minimum 6-7 órás összefüggő alvásraKépKép

Judy, EfgabiKép
Jó, hogy otthon vagytok végre. Élvezzétek a babázást, remélem minden rendben mindenkinél. Várom a történeteket.
GabiKép megkukkantottam a legkisebb-legfrissebbetKép Nagyon jóképű, nem is újszülött a vonásai alapjánKép Drukkolok, hogy az a fránya heg gyógyuljon meg gyorsan, szépen.

Csirkesz (akinek már megint tengernyi a vasalnivalójaKépKép)

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

Sziasztok!

A TAJ kártyát honnan lehet beszerezni? A kórházban azt mondták, hogy 30 napon belül postázzák, és eddig még nem tették (tudom, személyesen is el lehetett volna menni érte, de tudtam, hogy a páromnak lesz dolga elég enélkül is, ezért nem kértem meg rá). A 30 nap viszont lejárt, és pénteken már szóltak a Heim Pálban, amikor vittük Hannát kontrollra, hogy ezután már elvileg fizetnünk kellene. De miért nem küldték?KépKép Most utána kell mégiscsak járnunk...

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Beszti!
Menjetek el a Teve utcába 1/a ba (a rendőrséggel szemben a sarki új épülettömb, nem az oep központi épülete), ott azonnal megcsinálják, a születési anyakönyvi kell hozzá és a szemigazolvágy +lakcímkártya, ki kell tölteni egy adatlapot, kb 20 perc és kész, várni sem kell.Mi se vártuk a postát, lassú.
Beszti a MÁV-os gyermekgyógy kontrollon minden vizsgálatot elvégeznek a csípő szűrést is? Mert ha nem más helyen kell időpontot kérnem.A zárójelentésen az szerepek hogy nov 17-én kellene menni.

Noémi
fantikbaba

CsirkeszKép
Én is vágyom 6-7 óra zavartalan alvásraKép
Most kiraktam hiszti kisasszonyt az erkélyre, most bezzeg durmol, de mi volt este, kész cirkuszKép
Ma reggel annyire éhes volt az esti hiszti után hogy azt se tudta megvárni amig pelus csere után felöltöztetem, így pucéran szopizottKépPersze becsavartam egy takaróbaKép

Lassan két hónaposak vagyunk és lassan megduplázzuk a súlyunkatKép Mekkora lesz ez a gyerek?

Noémi
fantikbaba

Noémi!

Az a gond, hogy épp anyakönyvi kivonatunk sincs, mert azt meg ugye a különböző juttatások miatt kellett a munkahelyemre bevinni, ők meg továbbküldték a TÁH vagy MÁK vagy mittudoménminek, és még nem kaptuk vissza.
Oké, hogy a Posta lassú, de ennyire???
Csípőszűrés: nem tudom, hogy megcsinálnák-e (egyik gyerekkel se mentük vissza a kórházi időpontra), szerintem nem, mert ahhoz ortopédiai szakrendelés kell. És 6 hetes kor környékén meg kell csinálni, ha jól számolom, addigra Heléna majd 3 hónapos lesz. Nekünk decemberre adtak időpontot, de én lehet, hogy az újszülött UH-val sem várom meg, hanem elviszem a Madarász Kh-ba.

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Beszti,
a TAJ-osokat próbáld meg felhívni először (288-5100), mert lehet, hogy már postázták. Nekünk is elfogyott a türelmünk, a párom bement érte a 30. napon (nekünk a munkahelyeink verték érte az asztalt), 2 nap múlva megjött postán.
Hanna jól van már?

Noémi,
az az UH szűrés, amire visszarendeltek. A csípőszűrést az ortopéd orvos csinálja, másik osztály. De próbálj meg betelefonálni hozzájuk (az ortopédra) és kérni egy időpontot nov. 17-re, akkor legalább egyszerre letudhatjátok a dolgot.
Peti már megduplázta a súlyát. Kép

Gabi,
megnéztem én is a képeket, gyönyörűek a srácok! Biztos nem könnyű ilyen férfiuralomban élni, de nagyon vidámak a képek. Kép

Lányok, nektek hogy viszonyulnak a papák a dedekhez? Persze, lehet, hogy ez a többségnél még kicsit korai kérdés, az érdekelne, hogy a papák hogy viselik az egyedülléteket az aprónéppel. Nekem szombaton 2x2 órára kimenőt adott a párom, úgyhogy egyedül voltak itthon, de úgy lestrapálták egymást, hogy mind a kettőt nekem kellett felmosnom estére... Mi több, a párom tegnap este egyenesen azt mondta, hogy jó, hogy van a gyerek, mert most örül neki, hogy munkába mehet. KépKépKép Hát, ez elég negatívan hangzik, nem?
babs

Noémi,
bocs, ha tényleg 6 hetes körül meg kell csinálni a csípőszűrést, akkor visszavontam az ötletet a nov. 17-tel.
babs

Noémi!

Képzeld épp az előbb jött a postás a TAJ kártyával.KépKépKép Hurrá!Kép Mégsem kell ezzel foglalkoznunk!

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Nekem nem mondták hogy pont 6 hetesen kell,csak azt hogy kérjek időpontot a bethesda kórházba az ortopédiára, ott meg azt mondták hogy először UH kell utánna lehet menni csipő szűrésreKép
Megyek 17-én a mávba délelőtt délután meg a bethesdába csípőreKépLegalább egy napon lesz és közel van mindkettő.
Amúgy a dokinéni is megnézte a csípőt nincs semmi difi.És már 7. hetet töltjük lassanKép

ApákKép
Esti ringatás és fürdés a papa dolga, néha bizony belefárad ő is, néha 2 órát is tologatja a babakocsibanKép a kisasszony meg tojik aludniKép
Jövő héten én is kimenőt kérek, majd meglátjuk hogyan boldogul, 1-1,5 órát eddig voltak már kettesben, egész jól megvoltak.
Azért nem könnyű nekik, munka meg ha otthon hisztizik a baba azt elviselni.Türelem kell hozzájuk néha több mint a babákhozKép

Nálunk a munkahely elfogadta a másolatot, az eredetit nem adtam volna oda úgyse.Kérjetek másolatot az önkormányzatnál, azért tök idegesítő ez a hercehurca, gyerekkel ügyet intézni, miért nem csinálják ezt gyorsan.

Noémi
fantikbaba

Nos így legyen lottó ötötsöd BesztiKépKépKép
fantikbaba

Noémi!

Most utánanéztem, a babaszoba.hu szerint 2-3 hónapos kor k. kell megcsinálni a csípővizsgálatot. Nálunk egyik gyereknél sem várt a gyerekorvos eddig (sem a korábbi, sem a mostani), most is mondta, hogy 1 hónaposan vigyük rendelésre, és akkor ad beutalót.

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Babs, nekem a férjem tök jól elvan a babával. De a héten lesznek az első "próbatételek": megyek vissza kontrollra, másnap pedig fodrászhoz, ez 3-3 órát jelent kb., így azalatt valószínűleg kell majd pelust cserélni, cumisüvegből etetni stb. Eddig csak úgy volt vele, hogy én is itt voltam a közelben, csak fürödtem meg ilyesmi.

Liv

Kép

Kép
liv

Lányok, ti hallottatok olyat (megbízható ember mondta, aki ért ehhez, mégis hihetetlen nekem), hogy a babák koruktól és súlyuktól függetlenül nem esznek többet - vagy nem esznek jelentősen többet - mint 750 ml egy nap?
De akkor mi van akkor, amikor 5-6 kg-osak, és mondjuk 5 hónaposak (amikor még nem esznek főzeléket stb.)?
Dávid még 3 kg sincs, 6 hetes, és máris kb. 550 ml-t eszik naponta.

Liv

Kép

Kép
liv

Az előbb választ kaptam a legutóbb feltett kérdésemre, így az már tárgytalan.
Kép

Kép

Kép
liv

Sziasztok Anyukák és Kismamák!

Először is gratulálok minden újdonsült Anyukának, és sok boldogságot kívánok a kis családoknak. Akik még egyben vannak azoknak pedig kitartást a finishez.

LinatoKép
Köszönöm a hírhozást Olivér és Samu fiaim megszületéséről. Sajnos az ikrek mellett nehezen jutok géphez, de ezt Neked nem kell magyaráznomKépKép

Múlthét kedd óta itthon vagyunk a fiúkkal. A nappalaink egész jók, de sajnos az éjszakáink kimerítőek. A fiúk nem alszanak, felváltva üvöltenek, mi meg találgatjuk, hogy mi bajuk lehet. Sajnos hasfájásuk is van, és mint itt is olvasom mindenki tehetetlen ezzel szemben. Kicsit megnyugtat, hogy azonos problémákkal állunk szemben, nem egyedi a miénk.

A császármetszésem sajnos rémálom volt, ahogy MacsKép megírta, megélte. Rosszul lettem 3x a műtőasztalon, leesett a vérnyomásom, és nem kaptam levegőt, öklendeztem, így halálfélelmem volt amíg nem kaptam oxigént. Ha még 1 babát vállalnék, csak mély altatásban vállalnám a csaszit. Nekem az utánna következő fájdalom ehhez képest elenyésző volt, mint amit a műtőasztalon megéltem.

Persze a 2 picur feledtet mindent velem!

Még egy kérdés: Nektek visszahúzódott már ez a nagy puding hasatok ? Mennyi idő ez ? Én 2 hete szerdán szültem, de még sajnos pudingos és nagy a pocim, pedig 6 kilóval kevesebbel jöttem ki mint a terhességem kezdetén voltam.

Puszi
Cat

Cat
Kép
cateye

Tesók:

Kép

Judy

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Sziasztok!

Egy ideje csak olvasgatlak Titeket, de mindig ugyanazok a dolgok jönnek elő. mami nálunk is épp aktuális: front, esti balhék, hasfájás, szélcső stb.. Ígyhát felesleges panaszkodni, elég elolvasgatnom Bennetket. Kép

Erka! ha jól emlékszem Te ajánlottad a szélcsövet annak idején, azzal a hozzátétellel, hogy nem szabad túl gyakran használni. MIT jelent a túl gyakran? napi 1, vagy?

Babs!
Én pénteken 8-17-ig suliban voltam, akkor nagyi volt az ügyeletes, aztán szombaton 8-12-ig, akkor apus, de egész jól ment a dolog., Azért érdekes módon, azóta apus sokkal többet segít akkor is, ha nem kérem .. /Lehet, hgoy tanulságos volt az egyedüllét?!/ Kép

Cat! Kép Sajnálom,, hogy rossz volt a császár, de örülök, hogy túl vagy rajta, és vigasztalnak a manók! Kép

Liv! Kép Örülj neki, hogy ilyen jó a huzata a manócseknek! Kép Tahát valószínű jól érzi magát!

Noémi! Nagyon nőnek a gyerkőcök! Szép nagy babóca! Az enyém már több mint 8 hetes! Kép

Judy! Édesek a manók így képen is! Kép

Nálunk mostanában elég intenzív a hasfájás.. Sajnos. Amilyen jó eszik-alszik babus volt a tündér az elején annyira belehúzott most a nyűglődös-sírós formába. Remélem hamar kinövi...

Most megyek, legyetek jók!
Macs
maccs

Lányok, aki suliba jár közületek, hogyan tudjátok megoldani a tanulást és a háztartás körüli teendők elvégzését a baba mellett??? Én még semmit nem tanultam szeptember óta, egyszerűen nem bírok leülni, pedig azért néha időm is lenne meg alkalmam is, ha Pipike épp alszik. Szóval a kérdés: mik a trükkök? (Egyébként velem az a gond, hogy nem tudom, hogy kell tanulni...)
Andi
Vendég

Sziasztok!

Mi a szélcsövet eddig 4x használtuk, mikor már nagyon szenvedett Fanni. Ez mondjuk úgy történt, hogy 3 nap egymás után 1x-1x, majd 2 nap szünet, megint 1x és azóta ( szombat ) még szerencsére nem volt olyan vészes a helyzet.

Olvastam olyan véleményt a szélcsőről, hogy ritkán kell használni, mert hozzá lehet szokni. Viszont van olyan ismerős, aki konkrétan kifejtette, hogy ő fia fél éves koráig naponta használta, és azóta sincs semi probléma, megy a dolog rendesen szélcső és erőlködés, székrekedés nélkül ( most bő egy éves a manó ). Hát legyen így okos az ember, hogy most akkor mi van...

Pocó

Kép
Kép
pocó

Andi! Kép
Suli ügyileg trükk: egy rendes férj aki besegít a háztartásban, némi hanyagság, hogy nem is muszáj mindent megcsinálni a háztartásban, rengeteg akarat erő, hogy oda ülj a könyv mellé, és rengeteg energia, hogy éjjel amikor a kismanó 5-6 órát alszik abból 1-2 órát minimum a tanulással foglakozz.
Nálam legalábbis ez műxik.. Kép

Macs
maccs

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet: