A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2010 júniusi babák

Tatim és Anna, üdv körünkben. Nagyon szuper csapathoz találtatok!

Geo, veled álmodtam és megszületett Dávid. Ah, akkora baromság volt egyébként, olyan igazi álom, amikor a valósághoz semmi köze nincs, eszméletlen helyszínek és körülmények. Teljesen a fejemben van az egész, de akkora katyvasz, hogy leírni sem lehet. Annyit azért mindenképpen érdemes megjegyeznem, hogy azt mondtam, amikor megláttam (mert én láttam elsőként egy ajtóból :D ), hogy olyan, mint egy kisember és bazi erős szálú, sok, világosbarna haja volt. Semmi negatív nem történt egyébként álomvilágban.

Hari, mi 24 naposan kaptuk a BCG-t, tehát kerekítve mondjuk 3 hetesen és úgy kb. 1-1,5 hete látszik igazán a helye, tehát 4 hét után kezdett látszódni.

Vok, cukik a gyerkőcök nagyon. Azta, ennyi kaksi volt Alexben? Nem semmi!

Heni, olyan ritkán jössz mostanában. :( Nagyon lefoglalnak a gyermekek?

Luna, nálatok milyen idő van? Szomorkodnak a hazaiak a vb-t illetően? Férjed nézte a tegnapi meccset?
De jó, hogy nálatok is bevált a TT.
Hát Léna eszméletlen pózokat tud felvenni a vödörben, addig tekeredik, míg teljesen (szerintem) méhen belüli pozíciót vesz fel. Még nézni is fájdalmas, de ha neki jó így....

Ezredszerre is leírom, hogy ezt a kendőt úgy imádom, hogy csak na! Ma is posta, munkahely, gyógyszertár, jól összeizzadtunk, de nem bánom, Léni egyszerűen imádja. Mondjuk mindig van bennem félsz, hogy jól kötöm-e meg és a gerincének nem csinálok-e rosszat egy esetleges rossz kötéssel, de talán nem.

Kép

Kép
***csilla***

Picur, gratulálok a babához! Jó egészséget nektek!

Tatim és Anna üdv itt a fórumon!
Tatim én meg pont azt kívántam bárcsak Magyaroszágon szülhettem volna, ahol ez az üvegen keresztül mutogatós és a szobába látogató be nem mehet rendszer van. Azt nem kívánom neked ami itt van :( .

Csilla, hát az az igazság, hogy még nem jött vissza teljesen a sütés-főzéshez az ihlet, de igyekszem. Persze a napi szokásos főzést leszámítva. Az új dolgokra most annyira nem vagyok kapható.

Jenny, nagyon aranyos ahogy Nati alvás közben az állát támasztja :)

Vok, szerintem nagyon hasolít Hanna és Alex!
Akinek több gyerkőce van a nagyobb nem féltékeny egyáltalán a kisebbre???

Ez a teáztatás, vízzel itatás dolog engem is érdekel. Tápszeres babáknál mi a helyzet??? Szerintem az nem oltja úgy a szomjat mint az anyatej. Nálunk tényleg nyár van nyáron és sokszor van 33-35 fok is. Másfél hete amikor majd 40 fok egész héten én gondolkoztam rajta, hogy forralok és lehűtök vizet és egy-két kortyot kap 2-3 alkalommal naponta.

A másik ha elmegyek otthonról és mondjuk egy etetési idő is beleesik, hogy viszem magammal a tápszert???
Felforralok vizek és kicsit lehűtve termoszban, plusz kiadagolva a tápszert kis dobozkában? A cumisüveg hogy marad steril???? Sterilizáljam és rögtön utána zacskózzam be???

Luna, nálunk lányzó nem nagyon csípi a cumit. Valahogy nem érzett még rá az ízére :lol: . Kivéve fürcsi után amikor majd meg akar halni az éhségtől, na akkor benyomom neki, hogy csendben maradjon 5 percre amíg elkészítem a tejet. Na akkor viszont úgy ráharap és olyan hangosan cumizza, hogy szerintem még te is hallod Portugáliában, csak épphogy le nem nyeli annyira szívja :lol: :lol:

Nanetto mi újság a fogaddal???

Geo, beszélj azzal a legénnyel, hogy bújjon ki magától! De ha mégse akkor legkésöbb pénteken te is babázol! Nem hinném, hogy tovább kínozna az orvosod :roll:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2010.06.30 14:07-kor.
Vendég

Nyuszi, nálunk még mindig nincs igazi napirend, pedig Léna már 8 hetes múlt. Jó, mondjuk ebből több, mint 3 hetet kórházban volt...
Igaz, már mintha alakulna valami rendszer, de ugye a maratoni 3 órás, hányásos, átöltözős, újraevős mókák miatt vagy éppen valami más miatt sokszor borul minden. De talán-talán kezd valami alakulni. Szóval csak türelem!

Kérdés: Ti elindulnátok több napra (akár külföldre is) egy pár hónapos babával? Ha mennénk, augusztusban mennénk, Léna akkor ugye 3 hónapos lesz, de azért még elég picike akkor is. Majd lesz koraszülött gondozás, ott is megkérdezem a dokkertől. Olyan jó lenne néhány napra, ha nem is tengerpartra, de mondjuk Ausztriába kiruccanni.

Kép

Kép
***csilla***

Csilla, a legfontosabbat mindig kihagytam: BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT!
Vendég

Én nem mondom hogy nálunk van napirend, de a mai nap az vmi iszony volt mostanáig:D eddig nappal magtól felébredt Dorka 3 óránként, kaja, altatás, kb 1 óra, és aludt tovább simán másfél-két órát. Na ma úgy döntött hogy ebből elég, és reggel 10 óta óránként kért enni, ami nem is igazán kajálás volt, hanem csak egy kicsit lógni akart rajtam. Beleszívott 2x, aztán szundi. Ha elmentem mellőle, akkor jött az ordítás, de teli torokból. Gondolom már nagyon el is fáradt a végére, mert most kb. 1 órája alszik :)
Pénteken megyünk babamasszázsra, ez lesz az első alkalom, remélem hasznos lesz, és tudok majd segíteni neki ha nagyon fáj a pocija. Bár ha a pénteki napja is ilyen lesz, akkor nem tudom hogy egyáltalán elinduli hogy fogunk.
Holnap jön a doki néni, majd kikérdezem részletesen erről a tea dologról, bár az biztos hogy ő vizet itatna ha nagy a meleg, semmi mást.

Én is sokat vagyok egyedül, amit eddig nem bántam, de így hogy nem tudok rendesen mozogni, kicsit kezd zavarni a dolog. 3 napja készülök a postára, és még nem jutottam el... Reggel én is vissza szoktam aludni, aztán baromi meleg van, és messze van a posta, utána meg már annyira délután lesz, hogy akkor meg sokan vannak, és nem akarok ott bénázni a tömegben. Szóval csekkek itt figyelnek, plusz soha nem lesz anyaságim sem, ha egyszer nem adom fel :roll: Nem baj, még 2 hét, és nem fogunk megállni, az tuti. Doki néni azt mondta hogy addig ha nem muszáj ne nagyon menjünk tömegbe...

Meg amit még utálok, hogy nekem azt is nehéz volt megszoknom hogy együtt élek vkivel, mert én klasszikus "single" voltam, külön lakással, fiatalabb pasival, éjszakai munkával, stb. és most kaptam egy pasit, egy kutyát, és még egy bébit is. Jól sikerült bevásárolnom, mi? :D Szóval hogy eddig gondoskodtam magamról, aztán egy pasiról, és most fel kell cserélni a fontossági sorrendet, mert itt van Tökmag, és nyilván mindenhol nem tudok ugyan úgy teljesíteni... Pedig nem is elvárás, inkább csak magammal szemben. Összeségében a fejemben kéne rendet tenni, és biztos könyebb lesz.

Nekem nagyon bejött szaporításra a urtica urens, szinte érzem amikor megtelnek a cickóim, bár az is igaz hogy én eleve homeo párti vagyok.

Geo, szerintem ne aggódj azon hogy indított szülés lesz-e vagy sem, magát az élményt biztos nem befolyásolja, és legalább tudod hogy mikor fog bekövetkezni, és nem kell azon parázni hogy a közértben folyik el a magzatvíz.

Ja, aludnom persze nem sikerült, nem én döntök a nap alakulásáról :)

A XVIII. kerületben egy új építésű lakóparkban lakunk, a Királyhágó u.-ban. Van vki a közelben? Tudom hogy Gyál itt van a szomszédban...

Kép ma reggeli szundi
tatim

Ja, és nekünk egy picit piros az oltás helye, majd holnap megkérdezem hogy ez jó-e így...
tatim

Tatim, meg a tobbiek akik dilemmaznak az itatason. A csak es kizarolag szoptatott bebikre ervenyes az, hogy nem itatunk, a tej nekik a szomjolto is. Ellenben a tapos csibeket itatni kell, es szerintem is a legjobb erre a sima forralt viz. Izesites nem tema, a cukor eleve ugyis felesleges kaloria nekik,,,tea, enyim elso anno nagyon gyegere fozott fekete teat kapott izesites nelkul, hat ma maradnek a sima viznel asszem, de ma mar 16 evvel kesobb jarunk :) Sot, ha jol emlekszem a nagy kapott nagyon gyenge Milupa babateat is annakidejen. Az amolyan instant tea dobozos kiszerelesben.

Csilla, boldog szulinapot tolem is!!
En speciel elindulnek kulfoldre, nem par napra hanem ha ugy jon ki ket hetre is haza :) Ket repulovel oda, kettovel vissza :) Anyam szerint ez abnormalis :D:D Na de en is csak akkor ha minden oke es mar nem az van mint ma, hogy mindjart 5 ora, en meg haloingben es ma mar nem is oltozok fel asszem, mert minek. Mondjuk ilyen ma van eloszor :D Ez elmondja azt is, hogy nalunk milyen a napirend :)
Az ido teljesen nyar, nincs dogleszto kanikula (de az nem is jellemzo, es megsem mediterran) a lakas huvosebb, szoval semmi nyugom nincsen :) Ezek szerint tegnap a spanyolok nyertek? :D:D Ebbol leszurheto, hogy sem en sot sem emberem nem neztunk/nezunk meccset. O sem szereti a focit, fura egy portugal pasitol, az biztos :) Tegnap mikor mentunk a dokihoz benn a varos naaaagy foteren mar gyult a nep. Van egy brutalisannagyonnagy kepernyo, mint egy koncert szinpada es ott eloben adjak a meccset es a tomeg tomegesen orjonghet kedvere :) Ott lattam a monitoron kiirva, hogy tegnap volt portugal-Spanyol meccs.
(fuhh hat ez volt az elso elmenetelem, de nekem ugy fajtak a mindenfele altaji csontjaim a gyaloglastol!! a lakasban mar nem erzem magam faradtnak fizikailag, hacsak a nemalvastol, de nem a szulestol, amde az utcan gyalogolva meg nagyon is ereztem az utohatasokat. Szoval turazni meg nem megyek asszem :))

Es vegre aludtam majdnem harom orat, termeltem tejet, es mar megint kozelebb erzem magam a humanoidokhoz mint a zombikhoz :)

luna6

Tatim, én asszem tök megértem mit érezhetsz, Én is még eléggé meg vagyok zavarodva, szétcsúszva, néha rámjön a sírás, hogy most ezt hogyan fogom megszokni.
Én is 19 éves korom óta egyedül, vagy lányokkal éltem együtt, férjemmel 3 éve élünk együtt, és hát eddig ugye kettesben voltunk, tök jó volt, és most egyelőre nagyon fura az, hogy 3-an vagyunk, és ahogy írtad, borult a fontossági sorrend, és fejben még nekem sem állt helyre a dolog. Eddig mindig a saját igényeink voltak elöl, most meg ilyen alapvető, mint az alvásigényem kielégítése is háttérbe szorul. :D

Én most még kicsit olyan kettősen érzem magam: először is nagyon boldog vagyok, és nem győzök gyönyörködni a babában, most is itt van velünk a nappaliban, a mózesében alszik, itt kissé kellemesebb az idő, mint a szobájában, meg bevallom őszintén, muszáj látnom, hogy nyugodt legyek. (hülyeség, mert a szobája itt van 3 lépésre, csak ugye nem látok rá, és rohangálok be 5 percenként, meg még a figyelő is be van kapcsolva ha ott van, tiszta hülye vagyok. )
Na, és ez a másik, hogy egyelőre teli vagyok aggodalommal, hogy minden oké legyen vele, félelemmel, ijedtséggel, nem is tudnám megmagyarázni. Olyan hülyeség, szinte előre parázok, pánikolok, hogy mi lenne ha....

Pedig sosem voltam ilyen, se vizsgák előtt, se esküvőnél, se szülés előtt. Remélem most is hamar elmúlik. De a babák olyan kis törékenyek, magatehetetlenek, jajj, hát most annyira előre pörgetném az időt 1-2 hónappal, persze az sem lenne jó, mert akkor kimaradna ez az aranyos kis időszaka.
Olyan édesen néz, mikor etetem, meg tök meghitt, mikor szopizik, meg mikor büfiztetem. Legszívesebben fél nap magamnál tartanám, de azt ugye nem szabad.

Máskor meg szívesen itt hagynám kicsit valakire, hogy Balázzsal kettesben kicsit kimehessek. Szóval, na dolgoznak a hormonok rendesen.
Tapasztalt anyukák, mondjátok, hogy ennek az időszaknak valamikor vége van, és utána többé kevésbé visszatér a normális élet. :D

Lknyuszi

KépKép
lknyuszika

Tatim, én Kispesten leledzem :lol: Nem messze tőletek. Gondolom...

Luna, mi csak szopizunk, de a doki mondta, hogy néha szopi helyett vizet, vagy teát adjak neki, mert "túl sokat" hízott.... :roll: De igazából inkább csak ha úton vagyunk, akkor adnék neki esetleg és akkor azért teát, hogy ha az olyan tea, akkor hátha segít a pocakján is.

Kép
Kép
hari

Ahaaa, szoval fogyokuraztasd a gyereket :) Na de ha kap vizet (a tej helyett aminek az eleje szomjolto is) akkor ezzel telik a pocak, ennyivel kevesebbet szopik, es ennyivel kevesebb az inger es ennyivel kevesebb a tej... persze minde elmeleti sikon, mert ugye nem mindegy mennyi az az annyi es milyen rendszeresseggel.
Na de meg ilyet, hogy tul sokat hizott? :D:D

na amugy ide kivankozik, hogy ezek az 'elvek' amiket en irni szoktam szoptatasrol (meg amiket Eszter) ezek az LLLes jol kitapasztalt dolgok, szoval nem tolem jon am az okossag, en is rajtuk muvelodtem ki, es nekem ok a legautentikusabbak a temaban, ha ok nincsenek a Mancim sem szopott volna par hetnel tovabb, az tuti.
itt vannak amugy: www.lll.hu es a menuben vannak a LLL fuzetek, na ott pl van sok.sok okossag segitseg... erdemes alkalomadtan atnezni, hatha valakinek ad otleteket az ilyetten nyuglodeseire :)

luna6

Számomra is újdonság, hogy egy szopis baba "sokat" eszik.Lilinél még azt mondták, nem tud túl sokat enni.Hiába, más idők járnak már... :lol:

Kép
Kép
hari

Csilla,
ez vicces, hogy velünk álmodtál :lol:
amúgy este én is álmodtam, már nagyon rég volt ilyen, én is azt álmodtam, hogy megszületett Dávid, akit egy dobozban vittem el sétálni. aztán rájöttem, hogy fölösleges magammal cipelnem őt a dobozban, mikor van bébiőr, és akkor nyugodtan aludhat, amíg én átmegyek a szomszédba kajáért... :shock:
kb enyi volt...
tök jó olvasni, mennyire belejöttél már a kendőzésbe!!! ez azért ad egy kis erőt nekem is, hogy menni fog :wink:

Nikvik,
most már tudom miért ez a felhasználóneved :lol:
egyébként nagyon tetszik, ahogy összeraktad :P

Nanetto,
felettébb csöndes vagy... vagy pihizitek a tegnapi belvárost? :roll: :)

Csilla,
bazi nagy pofával, gyerekkel a hasamban kijelenthetetem, mi nemcsak elindulnánk, hanem el is fogunk indulni augusztus utolsó hetében a Balatonra. tudod, nemrég foglaltam le a szállást is. igaz, ez még nem a fürdésről fog szólni ez a nyaralás, de arra jó lesz, hogy legaláb egy hétig kertes házban lakjunk.
meg mi is imádunk nyaralni, ez legalább egy picit kielégít minket. mindenesetre azt hittem Dávid addigra már picivel nagyobb lesz, de így is megyünk.
az egyik barátnőméknek 2hetes volt a baba, amikor először mentek vele a balatonra, a másiknak meg 4hetes. semmi bajuk nem lett.

Tatim,
nagyon édes Dorka a képen :wink:
amúgy nem parázok az ndított szüléstől, de mégis jobb lenne, ha magától indulna be. A múltkori CTG-n (kedden) panaszkodtam a dokinak, hogy jó lenne már szülni, erre viccesen mondta, hogy hát csavarhat ő azon a méhszájon, de jobb azért még ezt a 7.nap ráhúzást megvárni. na ezzel én is így vagyok. nálam max a lakásban folyhat el a magzatvíz, mert a 40.hét óta sehová sem megyek, max a vizsgáatokra (na jó, a múltkor voltunk moziban, de nem izgulnék ha valahol elfolyna, sőt asszem én lennék a világ legboldogabb embere, meg andrás mindig velem van, nem lennék egyedül).
Vendég

Üdv Anna, Tatim a társaságban!

Gratulálok Picur!

Geo, Móni: hajrá.

Végre idejutotam 2 percre. Itt van anyósom 2 hétig, ő is szokott a gépen lógni, férjem a gépen dolgozik, este már hulla vagyok, laptop meg nincs most itthon. Remélem holnaptól el tudok tessékelni mindenkit a géptól! :)

Kép
bhdetti

Heni: el se hiszem, hogy majdnem teljes a táblázat. :) 8-9 hónapja mindenki hogy várta az ő manóját néha tele aggódással meg kétejekkel, néha meg vidámsággal.

Kép
bhdetti

Tatim lefelejtettem eddig, hogy a lanykad milyen edes ezen a szundizos kepen ! :) ilyesmi kiscsajt vizionaltam en is es jott helyette a kis kukacos :) de jo is ez igy :D

luna6

Tatim, megnéztem, hát nem vagyunk egymáshoz közel, csak én gondoltam. De végül is van aki messzebb lakik :lol:

Kép
Kép
hari

Luna, te huzogatod a kukacát? :roll:

Kép
Kép
hari

nem, szo nem volt itt rola, hogy kene. szerintem ez itt nem 'divat'. a doki megnezte a korhazban is, tegnap a rendelesen is de semmit nem mondott, hogy kene tenni.

luna6

Sziasztok!!!

Hát mi tagadás a két gyerkőc elszívja minden energiámat. Gergő szinte egész nap nem alszik, így persze Bogira kevesebb idő jut. Ő meg persze hogy igényli. Így próbálom minden időmet hol az egyikre, hol a másikra fordítani. Néha nehéz összeegyeztetni, mivel napirendről nálunk egyenlőre szó nincs. Az éjszaka az még rendben is lenne, viszont a nappalok... katasztrofálisak. Én most kezdem érezni, hogy kezdenek összecsapni a fejem felett a hullámok.

Ma voltunk dokinál is, az 1 hónapos kontrollon. Ha hiszitek, ha nem fiacskám 4800 g-ot nyom. Iszonyat sok. Kb. 2 hónapos méretnek felel meg. Nekem is fogyókúrára kell fognom őt. Ezzel csak az a baj, hogy fingom nincs, hogy csináljam. Az tény, hogy sokat lóg a cicin, de amikor már tényleg magánkívül zokog, ez az egyetlen ami megnyugtatja. Függetlenül attól, hogy mennyi idő telt el az előző szopi óta. Szóval tanácstalan vagyok, hogy is kellene csinálni.

Ráadásul úgy vettem észre, hogy tejem sincs már annyi... ez biztos a kimerültségtől van, no meg persze attól, hogy mikor Gergő csak sír meg sír és nem tudom semmivel kiengesztelni, akkor én is kétségbe esek, hogy vajon mit csinálok rosszul? Esküszöm, néha úgy érzem magam, mint egy elsőgyerekes anyuka. Még ők is ésszerűbben oldják meg. És persze ostorozom magam... rossz anya vagyok... másnak simán megy minden, nekem miért nem sikerül???...
Meg gondolom az sem tesz jót, hogy olyan nagyon görcsösen akarok szoptatni, mert hogy most kétségbe estem, hogy mi lesz, ha nem lesz elég tej.

Aztán az is eszembe jutott, hogy talán most van nálunk egy növekedési ugrás, és csak pár nap, és beáll a tejtermelés. Szóval nem tudom...

Üdvözlöm én is új társainkat!!! Jól fogjátok magatokat itt érezni. :) :)
Vendég

Heni, dehogy vagy te rossz anya!! Mindent megteszel eron felul is kulon kulon mindket gyerekedert, szoval evvel semmi baj nincs. Faradt vagy! Es hat ertheto, es mindig is mondtam es most is mondom, le a kalappal azok elott ahol egy kicsi meg egy pici van, en ezt el sem tudom asszem kepzelni :( vagy :)
Es neeem, masnal sem megy siman (kiveve nehany csodaszerencseset, de azt akkor sem latjuk, hogy ugy van e valoban, csak elmondjak) nalam pl tuti nem, pedig nekem a nagy onjaro mar ugye. El kell mondjam, ugy lett ahogy josoltam, ma meg mindig haloingben... hat ez egy ilyen napnak sikerult :) Es idonkent en is kicsit elgondolkodom, hogy most akkor van e tej ele vagy nincs... tegnap dokival felirattam (marmint papirra, nem receptre, itt szerintem olyan nincs is) hogy ha valami galiba lenne mit adhatok a gyerkonek enni... de nem lesz galiba, de ilyen biztonsagi kapaszkodokra meg nekem is szuksegem van.
Szoval mindent kivaloan csinalsz, nem benned van a hiba, hanem a helyzet olyan, hogy egesz embert igenylo es anyat probalo!!! De te jol helyt fogsz allni tuti, de menet kozben tuti irto nehez!!!

luna6

Sziasztok!

Tatim nagyon aranyos a képen a kis Dorka.

Tea: megoszlanak a vélemények elég rendesen! Az én lányom nagyon étkes és rohamosan hízott, amiért annyira fájt a hasa, hogy órákig görcsben volt. Egyszer fel kellett hívnom a dokinőt, hogy mit csináljak, mert már lila a gyerek a sírástól és vele sírtam és mondta, hogy adjak neki be egy kúpot(láz) mert az fájdalomcsillapító is, és így tudott aludni 3 órát egy nap.
Szóval én már hulla voltam és már idegileg is kész voltam a babám fájdalma miatt, mert ezt végignézni ahogy szenved és ennyire katasztrófa. És ezért nem igény szerint szopiztatom, hanem megvárom a három órát és azóta alig van hasfájás. Néha előjön, de el is múlik egy kakantásra, eddig meg ha kakilt vagy büfizett csak fájt. Szörnyű volt. Egy hónap alatt hízott 2 kilót egyszer :S és az rengeteg. Sok tejem is van, így kiszopizza 5 perc alatt a 150 ml-t. 2 hetesen is 80 ml-ket evett.
Szóval én ilyen melegben amúgy is adnék neki teát, mert úgy vagyok vele, hogy mi sem húslevest eszünk, ha szomjasak vagyunk+régen is adtak nekünk vizet, teát.
Természetesen cukor nélkül adom. Felforralom jól a vizet, vagy 10 percit és valamikor csak simán a cumisüvegbe odaadom neki. Még enyhe búzaszál színű kamilla vagy édeskömény termést adok neki. Nem ezeket a milupás dolgokat, hanem leszűröm normálisan szűrővel a virágokat, meg a köménymagot, mert valahogy abban bízom.

Előtte a cumit meg az üveget 30 percit forralom. Én chiccot használok és lehet állítani, hogy mennyire csöpögjön a tea. Persze úgy csinálom, hogy azért neki kelljen kiszívnia.
Mondjuk, ha a cicimből szopizik akkor is megjön az inger, gondolom megtapasztaltátok és vagy 5-6 ágban spriccel, már majd meg fullad szegény, így nem szokott rá a cumisüvegre. Én nem is hiszek ebben annyira, hogy rászokna.

Remélem tudtam segíteni akit ez a dolog érdekel. Nem kötelező neki adni vizet, de én jónak látom, mert olyan meleg van most is és amikor elalvás előtt nyűgös megkínálom, iszik egy kicsit büfi és tök jót alszik.

A hasfájós babáknak az édeskömény termését csak ajánlani tudom, mert sokat pukiznak tőle a babák és tök jó lesz a pocak utána.

BCG nekünk pattanásos lett 2 hétre rá és kifakadt olyan 1,5 hónaposan. Most is megvan a helye, mint egy kis pattanás ami ki van fakadva és be van száradva.

Én Lactoherb teát iszom időnként, de észrevettem, ha minden nap iszom, akkor a szervezetem rászokik és nem duzzad meg a cicim, de azért van tejcsi így is. Már nem ittam kb. egy hete mégis van tejcsi.

Meg az elején köménymaglevet ettem és az is bevált.

Geo kitartást neked!

Ja szédülés én még mindig szédülök valaki itt írta. Sok vitamint kell szedni, mert lehet, hogy a szülés utáni vérveszteség miatt van. Elevitet szedem minden nap és azóta jobb a helyzet.

Kép
Vendég

Heni kitartás. Nem tudnád rászoktatni a cumira szopizás helyett? Jázmin is csak cicin lógott és meg is lett az eredménye, hogy fájt a pocak. Mondjuk nekem így is volt tejem, de ha hagynál egy kis időt az etetések között több termelődne.

A cumit nem fogadja el? Lehet megnyugtatná? Az én lányomnak sem kell a cumi csak ha álmos és alszik.

Nem akarok itt okoskodni :S

Kép
Vendég

lányok,
asszem meghülyültem... tuti elment az agyam...
már vagy egy órája keresem a megoldást, de most már elegem van, megkérdezlek titeket.
e-bay-en szeretnék venni egy kiscipőt a sógoromék kislányának és basszus elfelejtettem, hogy hogy kell feltölteni a paypal-omat!!!!!! hogy milyen számlára és kinek kell utaljak...
aki tudja a választ, segytene? :roll: :oops:
Vendég

Próbálkozom minden nap a cumival, de egyszerűen nem fogadja el. Nem tud vele mit kezdeni. Kifordul a szájából. Két fajtát is kipróbáltam (formára és anyagra), de egyik sem kell neki. Pedig én nem bánnám, ha cumizna, mert lehet az segítene és legalább megnyugtatná.
Ja, és minél jobban adogatom a szájába, annál jobban berág és még jobban visít, mint előtte. Szóval, nem tudom, hogy lehetne megszerettetni vele.
Lányommal ilyen gond nem volt, neki legelőször mikor odaadtam, rögtön elfogadta, és úgy cumizott, mint aki évek óta csinálja.
Vendég

Anna, a sok hasfajasnak lehetett am oka a laktoherb is, vannak babak akik nem birjak ha anyuka issza, kolikat csinalhat.

Nekem pl soha de soha nem spriccelt a tejem sehany agban :( szoval enyimnek minden egyes szopi komoly melo :) tok jo, hogy a lanykad tud cumisuvegezni es szopizni is, nekem a ketteskem is ilyen volt, nem zavarta meg ot az a 6 het hozzataplalas a kezdetekben. De tenyleg vannak babak akiket osszezavar az eltero technika es a cumisuveg konybbsege es utana nem akarnak mellbol enni. vissza lehet csinalni talan, de irto melo naluk es teljes cumielvonast igenyel.

nekem is javallotta a szuleszno szedni vitamint (terhesen nem szedtem) meg meg a vasat is amit terhesen.

luna6

[quote="hari"]T írta:hariatim, megnéztem, hát nem vagyunk egymáshoz közel, csak én gondoltam. De végül is van aki messzebb lakik :lol:

Hari,
Kispesten is jó vagyok, ott laknak anyuék, meg én is laktam ott egy darabig :D Ha már el merek majd indulni kocsival egyedül a gyerekkel, nem lesz távolság...
tatim

Sziasztok!

Hari!
BCG oltás kb 2 napja látszik Alex karján. A kedves csecsemősnek sikerült a karja közepére adni az oltást... grrrrrrrrrrrrrrr
Milyen volt az éjszaka?

Hihi :D Nekem azt mondta a doki, hogy éjjel szoptassak kevesebben. Mondtam azt az 1et hagyjuk el, vagy mi???? Jó, amikor rákérdezett, hogy ugye csak 3 óránként eszik a gyerek, akkor gondolkodás nélkül rávágtam, hogy persze... holott óránként szopizott... És tényleg sokat hízott, de amíg jól van, ez nem érdekel. :D

Nyuszi!
Én inkább mondanám vitamin/vas hiánynak, mint kávénak... :D Nekem 90/60 a normál vérnyomásom, napi 3-4 kávét ittam és most egyáltalán nem kell a vérnyomásomat nyaggatni. Igaz, álmos vagyok néha, mint a fene, de a vérnyomásom jó.
Szóval igyál kávét (nem azt mondom, hogy ne... én is innék, mert szeretem :D), de szedj mellette vasat és egyéb vitaminokat :D:D
És teljesen normális a napirend hiánya... Ha Suttogót idézek, akkor napirendet te csinálsz, nem a gyerek (nem a felkelésre gondolok, hanem a többire), egyébként a gyereknél később alakul ki. :D Szóval időben vagytok! :D:D

Egyszer rendbe jössz :D:D Ha ez megnyugtat. Nekem kb 6 hónap kellett, mire teljesen normális lettem és nem görcsöltem szét az agyam mindenen.... Addigra lett önbizalmam, bíztam eléggé Hannában, meg magamban :D:D Nem egyszerű. Látod, mi 2-3 gyereknél is görcsölünk dolgokon, mert más a gyerek :D Kitatás!!!

Csilla!
Hogy kötöd fel Lénit? Egyébként nem hiszem, ohgy rosszul csinálnád :D:D És tuti nem rontod el a gerincét.... Alex már kendőben szuszog rajtam, pedig még csak most lesz 7 óra... És semmi baja nem lesz tőle!!! Max én vagyok fáradtabb a sok sétától :D:D

Lazán... Mi is megyünk Alexal, Hannával és anyuval a Balcsira (a férjem nem szeret nyaralni, szerintem nem tudja mi a jó :D) Nyugodtan vigyétek Lénit :D:D

Nik!
A tápis babáknak kell víz. Ha fáj a pocakjuk kamilla teát szoktak adni, de nekem ugye vannak gondjaim a kamillával, akkor már inkább édeskömény :D Én tuti adnék inni és nem 1-2 kortyot, hanem sokat :D A tápi ugye 1 féle összetételű. míg a tej többféle. Az előtej hígabb, vízszerű, a hátsótej (hülyeség egyébként a neve, mert az előtej az annyit tesz, hogy a tej, ami már benne van a ciciben, hátsó tej, meg ami szopi alatt termelődik..) meg zsírosabb, táplálóbb. Na, ezt a tápi nem tudja hozni, ezért kell a víz :D

Tatim!
Alex is ilyen volt tegnap.
Aztán ennek a cicizésnek sok oka lehet: változtatni akar a tej minőségén, mennyiségén... fájt valamije... szomjas volt a melegtől... szóval sok minden lehet. :D Én a meleg+több előtejet akarokra szavaznék látatlanban :D:D
Mozgásra ajánlanám neked is a kendőt. :D A manók imádják, te meg közben tudsz mindent csinálni.
Miért pont 2 hét múlva nem fogtok megállni? :D
Tudom hol vagytok :D Biciklivel 5 perc tőlünk :D:D Alex és Hanna keresztanyja is az Alacska lakótelepen lakik, ezért elég sűrűn járunk feléjük. :D:D Ha már oviban lesz Hanna, akár babakocsival is át tudok ruccanni oda :D

Heni!
Kitartás! Összerázódtok, te meg megszokod az extra terhelést...
Nem könnyű, nem azt mondom, de könnyebb lesz!
És nem vagy rossz anya!!!!! Ezt verd ki a fejedből! :D

Hízás: ha nem fáj a hasa, nem nyűgös a szopitól én tuti nem változtatnék semmin. Van egy ismerős, ahol az összes gyerek valami iszonyat tempóban hízott az első 6 hónapban. Értsd 12 kilós volt mind a 4 gyereke addigra és teljesen jól vannak. Mindegyik gyerek nagynak tök cingár, vékony és full egészséges. Nem könyv gyerekek!!!!! Mindegyik más! Én ezért nem izgatom magam se a sok, se a kevés hízáson. A lényeg,h ogy hízik. :D
Szerintem van tejed, csak Gergőnek kell több :D Szaporít egy kicsit és utána nyugisabb lesz. :D Aztán pár hét és kezdi elölről :D:D

Anna!
Szerencsés vagy, hogy nem cumizavaros a törpéd. Lehetne. Nem minden gyerek működik ám így :D Az enyimnek adhatok én vizet (mondjuk én fecskendőből adom), attól ő még enni akar. :D Mi kendőzünk helyette :D:D Neki is fáj a pocija, így én 2,5 órára próbálom kihúzni a kajálásokat.
Az anyatej meg nem olyan, mint a pörkölt :D:D Szóval annyira nem kell hozzá inni :D

Pocifájásra:
Nálunk az is bejött, hogy én ittam édeskömény teát és eleve azt a tejcsit itta Hanna :D:D Én nem adtam neki se innit, pedig 4 éve se volt épp hideg nyáron :D:D

Megyek, sétálok egyet Alexszel és most hozok SZÖRPÖT! :D:D:D

Eszter
Kép
Kép
vok

Sziasztok!

Mi még mindig egyben :(
Éjjel 5 perces jóslók de mire reménykedni kezdtem volna elmúlt.
Pénteken délben kórház és indítanak.
Geooo, szerintem beelőzöl :roll:

KépKép
Kép Kép
l.móni

Móni!
Jajjj, nagyon nagyon drukkolok, hogy minél hamarabb jöjjön már ki az a manó belőled!!!!

És IGEN! Hoztam szörpöt :D:D:D

Eszter
Kép
Kép
vok

Szep napot!

Enyim gyerek szerintem a sajat tulelese erdekeben este ugy dontott, hogy jon a beetetes es anya/felhasznalobarat uzemmodra kapcsolt egy (tartok tole, hogy rovid) idore :) Ez abban nyilvanult meg, hogy 11-kor elaludt, felkelt enni 4-kor majd aztan negyed nyolckor reggel :D:D Na most legalabb mar tudom, hogy ilyet is tud, mutatta nekem a fenyt az alagut vegen, hogy kitartas anyam, mar csak honapok es evek kerdese, es milyen jo lesz neked!! :D:D

Eszter, nem volt chamomilla de megrendeltek, vagy ma vagy holnap megerkezik, majd teloznak. Az enyim fecskendo 5 milis es egy-egy mili kozott 5 csik osztas van (vagyis kettesevel no az egyseg-jelzes) akkor hany csiknyit is nyomjak? Szoval 2,5 mili viz bogyeszokkal eddig ok. 1-1 mili kozott az osztas csikonkent 2-ot er. (hihetetlen, hogy mennyi kerdesem bir lenni egy ilyen eccerunek tuno dologgal kapcsolatban, igaz? :shock: :lol: )

luna6

En is koffeinmentes kavet iszom, azt viszont teljes atelessel :) Mondjuk ez nem is kave, ez az a zacsis porkapuchino a nestletol.... ha tehetnem 3in1t innek, de azt itt nem lehet kapni. Ezek a nepek errefele a rovid eros ketkortyost reszesitik elonyben, szoval ilyen 'tarsasagi hosszu pancsolt' kavek nehezebben beszerezhetoek es mini a valasztek is :)

Na hogy a nem mászkálók maszkalos kedvet meghozzam, jovo kedden kell menni a gyerek szemelyi kartyajat csinaltatni (oke, nem kell, de valamikor meg kell, es praktikusabb meg mikor apuka idehaza van) hatha az utlevelet is meg lehet egy idoben... szerdan nekem szemeszeti kontroll, kiscsajnak szemeszet csak ellenorzes keppen. Kismukinak nem kell :D Csutortokon BCG es HepaB oltas mukikamnak... szoval maszkalni kell mindenkeppen. A nagyot meg magamat fogorvoshoz is kene vinni, de DrAugusto (miert nem Septembro? :D) fullra van toltve eppen... pedig mashoz tuti nem :)

Errol jut eszembe, itt szemben a boltban van egy penztaros (ki van irva a nevuk tablacskara a mellkasukra) akit ugy hivnak Domingos Santos (ez pasinev :D) es szo szerint azt jelenti szent vasarnap :D:D:D hat vicces szulei vannak neki is :lol: :lol:

luna6

Most hogy csend van, segitek itt Harinak a blogjat tovabb irni :)

Tegnap este vettem eszre az Aventes dobozon, hogy az van rajta, hogy hutoben anyatejet 48 oraig (szoval ok nem 24-rol tudnak) es fagyasztoban 3 honap. Na mondjuk ezert sem erdemes most tultermelni es elrakni a majdani fozelekekbe, mert addig ezek szerint nem a legjobb tarolgatni. Aztan lehet mas meg mast mond, ez a mellszivo dobozan van infonak.

luna6

SZIASZTOK!!!
Élek, olvasgatlak titeket, de mire írnék, valaki mindig nyűglődik. :? .
Üdv az újaknak!

GEOOO és MÓNI kitartás, lehet ma indulnak ki a gyerekek a melegfrontra, ha nem , akkor pénteken babáztok!!!!!

LUNA:Meseszép a nagyfiad, nem semmi súllyal született.
Maratoni szopi előtt megemelem a kalapom.

HENY:Csodálatos anyuka vagy, néha én is küzdök a két gyerekkel, de Jó az Úr, besegít...

Nálunk az esti elalvás nem megy még Balázsnak, a Suttogó féle megoldás nem vált be, 1 hete próbálom.
Lehet meg kellene enni a könyvet, hátha a hasznos tudomány az anyatejjel beszívódik Balázsba.

:lol: :lol: :lol: SZERINTETEK?
Üvölteni nincs szívem hagyni.
Este 8.30-tól, 10. 30-ig szopikál és elaltatja magát a cicin.
Van 6 féle cumink, nem kell a gyereknek. :cry:
Már azon gondolkodtam, miért nincs anyamellet utánzó változat :?: :?:

Balázs nem teázik, csak cicizik.3900 gramm és 53 cm hosszú.
Hasa nem fáj, hála Istennek.
A BCG oltás nekünk kb.5 napja látszik, szó szerint sebes.
Balázs szépen elfogadja a cumisüveget is, igaz csak a Chicco-sat, a játszin, vagy ha bevásárolunk akkor abból eszik, egyébként szopizik.
LUNA, ezt most ne olvasd el!!!
De én szégyenlős vagyok idegen helyen szoptatni....

NIKVIK:Mi 2 hetesen vittük Balázst Cora-ba, semmi baja nem lett.

SEGÍTSETEK, HOGYAN KELL KÉPEKET FELTENNI...
Azt írja a gép, nem megfelelő a fájl típusa.
Pedig kicsi képek és JPG-ben vannak....

Kép
rozsa1979

sziasztok! köszönöm a hiányolást! lányok olyan 2 napon vagyok túl hogy én azt kivántam bárcsak inkább szülhetnék!!!! ... kőkemény

kedden elindultunk a dögmelegbe a fogorvoshoz ... kiderült nem tudjuk összecsukni a peg perego babakocsit ... na majdnem itthon maradtunk de a youtube-on végülis párom megnézte :lol:
aztán a népligetbe mentünk ott parkolt le a párom mégis belváros helyett hogy a hűvösbe tolja esztit! ott megszoptattam a babát persze aludt hiába szagoltattam cicicumit nem kellett neki nem bírtuk felrázni sem hát mondom ilyen nincs - és már késésben voltam persze! na aztán rákapott megszopizott futottam metróhoz lyukasztok naná hogy a másik irányba szálltam a metrón kiszállok egy faszi aki rohant úgy rátaposott valami surranóval a lábamra ami kint volt mert papucsba mentem hogy akkorát üvöltöttem azt hittem ott maradok nagyon jó fej volt visszajött a sipitozásomra és elnézést kért jó fej volt d ea lábam teljesen lelapult!

aztán elindultam a jó irányba - bent a fogdokinál megláttam a szájsebészt éreztem elindul az adrenalin mint a filmekbe egy 2 méteres benga állat!!!! na beadja az injekciót poénkodik (akkor született mint párom tehát jó humorú (ikrek) - majd képzeljétek előveszi a fogót és kész ki is ütöttem magam olyan rosszul lettem hogy nem tudták kihúzni! na akkor végül visszavertek a valóvilágba kikapták a fogam (azt nem részletezem) majd olyan rosszul lettem hogy 20 percet ott kellett maradnom a szuperszékben vízszintesben teljesen - a vérnyomásom miatt! pedig menni akartam eszti miatt!!!! na és akkor ömlött a vér és mondják ne emelgessek és aludjak sokat :lol: :lol: :lol:

na aztán haza eszti nem is ébredt fel1x sem majd itthon párom riasztották melóhoz (soha nem megy sehova most bezzeg ... úgyhogy babát ki kellett tolnom a faluba révén nem emelhetek és egyszerűbb! képzeljétek olyan rosszul voltam hogy haza kellett tolnom mert éreztem mindjárt elájulok!!!! a vér persze ömlött! na párom jött este 8-kor elállt a vérzés tudtam enni rántott levest - majd lefeküdtem imádkoztam esztike aludjon! aludt mint a bunda édi-bédin viszont én nem! mert szoptatni csak fekve tudok oldalt és éjfélkor amikor megszoptattam oldalsó pozicióból felszakadt az íny megint úgyhogy éjféltől 2-ig köptem a vért a klotyóba!
4-kor eszti kelt! tegnap ugye egész nap nincs párom! mondtam ha ezt a napot túléljók! anyu jött már 7-re és hálaég besegitett de ő csak házimunkába tud meg lelkiekben ami nagyon jó ... vinni kellett babát 1 hónapos vizsgálatra! hát 2 órát tartott az út gyalog oda-vissza dögmelegbe nem alvással lüktető foggal megint kivette az erőm!!! délután 20 percet tudtam aludni az jó volt! este fél9-kor lefeküdtem és hálaég ma 3-kor keltem úgyhogy picit visszaregenerálódtam! ...
anyám szerint úgy néztem ki szerdán mint akit agyonvert a férje és épp menekül :-) mondom kurva jó!!!! :-) ma már jobb a hangulatom pihentem is ma éjjel pasim is itthon volt (délután megint el kell mennie) de azért alakulok fogam sem vérzik nem fáj nem dagadt úgyhogy tök jó!!!!

Geo: nagyon szorítok neked

Üdvözlet az újaknak! tényleg jó a csapat örülök hogy ránk találtatok!

Luna: azért ez a tejes küzdelmed :-) nem semmi

kint szoptatás: én az autót körberaktam ilyen sötétítővel tescoba vettem 225 forintért senki nem lát be 5 dbot vettem és tök jó volt mert nem vvoltam fusztrált!

vok: beszartam az egyik hsz-eden ... hogy kötöd fel Lénát? :-)

meleg: lányok! eszti egyáltalán nem bírja a meleget sehogy sem jó neki szó szerint 24 órát üvöltene! az idegeink bírják inkább a lelkem sérül mert úgy segitenék neki! már ruha sincs rajta 7-kor kivittem babakocsiba a friss levegőre azt imádta de azóta nincs nyugtunk 20 percnél tovább nem is bír aludni kialvatlan! az étvágya megvan :-)

ma megint jöttek tejet gyűjteni hozzánk! a végén meggazdagszom

Eszti neked is nagyon szorííííííííííííííííííííítok!!!

Tea - víz: vokkal értek egyet tejes gyereknek nem kell de ezt anno meg is beszéltük úristen!!! jött az anyós tesója! rosszabb mint az anyós!!!!

atyaúristen!!!
Vendég

Sziasztok :D

Most beszéltem Foltival,jól vannak,minden rendben velük,tök boldog :D És ha nem sárgul be a pici,akkor holnap du. haza is mehetnek 8) 8) Én már láttam róla képeket,csodaszép pici lány,csupaszem és csupa haj :P :P
Vendég

Sziasztok,

Na köszönöm az itatásos infót. Ma reggel forraltam is vizet és megkínáltam vele amikor délelőtt csuklott, hátha egy-két kortytól eláll neki. Hát nem mondanám, hogy el volt ájulva tőle.
Na először azt hitte, hogy kaját próbálok beletuszkolni (büfi után 2 perccel kezdett el csuklani). Aztán az ujjammal megnyomtam a cumit, hogy menjen egy kis víz a szájába és érezze, hogy ez nem tej. Eléggé fintorgott, ki is nyitotta a száját én meg kihúztam a cumit és olyan nyelvkidugdósósan-ízlelgetősen megivott két kortyot.
Azt hiszem még ízlelgetnie kell egy párszor, mire rájön, hogy mire is való a vizecske :roll:

Hát komolyan mondom, ezek a védőnők, meg orvosok tiszta hülyék??? Hogy a fenébe lehet azt mondani, hogy egy baba túl sokat hízik és ne etesd olyan sokat, meg, hogy hagyjál ki etetést??? Kíváncsi lennék ők mit csinálnának egy torkaszakadtából ordító babával aki csak akkor nyugszik le ha enni kap?????

Tatim, Dorka nagyon aranyos! Az én lányzóm is nagyon szeret ebben a pozícióban aludni :)

Heni, kitartás, előbb utóbb mindannyian belejöttök az új életritmusba. És ne aggód az én lánykám se nagyon tud mit kezdeni a cumival. Bár amikor éhes és hulla az álmosságtól, de nem bír elaludni akkor megnyugtatja általában, de akkor is kell egy kicsit mozgatnom a szájában, hogy "ráharapjon".

Tegnap este mi is nyűglődtünk egy sort.... 6-kor ettünk, aztán a szemei kipattanva maradtak, na ekkor meséltem neki mesekönyből, de elkezdett csuklani és FÉL órán! keresztül nem bírta abbahagyni. Na ekkor már álmos volt, de a csuklástól úgy berágott, hogy aztán nem bírt elaludni és elkezdett először csak lájtosan sírni, na felvettem dajkáltam, úgy tűnt elaludt, letettem, fél perc és visít, cumi be, szívja kicsit, kiesik, felvesz, dajkál, letesz, sír, cumi..... ezt játszottuk este 9-ig, na akkor már éhes is kezdett megint lenni.... Fürdés, evés, büfi után rötön ki is dőlt és 1/2 10-től hajnali 3-ig aludt!!! :lol: :lol:
Mondjuk be is voltam sz@rva, hogy majd nem fog visszaaludni evés után és akkor mi a francot csinálok, mert én meg szinte alvajárva csináltam a tejet, meg félálomban ettetem, de visszaaludt!!!

Most szombaton jönnek anyumék egy hétre unokalátogatóba! Már alig várom, hogy jöjjön!

Móni, Geo drukkolok nektek! Ha minden igaz legkésöbb holnap már ti is babáztok! :lol:

Geo, hát, igen nem vall túl nagy fantáziára, a felhasználónevem megalkotása, de jutott hirtelen eszembe :roll:

Nanetto, te jó ég! Szegény jól megszenvedtél ezzel a foggal!
Még jó, hogy van youtube ami segítségül lehet hívni ha az ember elakad a babakocsi használatát illetően :wink: :lol:
Nekem a gyerekorvos azt mondta, hogy a dög melegben ami (itt 33 fok és fölötte) akár napi 3 alkalommal is megfürdethetem, hogy felfrissüljön ő is. Gondolj bele, neked nem esik jól egy frissítő zuhany a nagy melegben??? Meg nyugodtan lehet csak pelusban, de ezt úgyis mindenki tudja.

Luna, na ez jó hír, hogy a legényke, ha akar tud szépen alukálni :lol: , legalább a remény megvan, hogy egyszer valamikor majd beáll erre. Reméljük mihamarabb.

Rózsa, már mi is megyünk mindenhova, kivéve a tömgeközledést!
Vendég

Luna,
tök furi, hogy Mukikádnak írod Aron-t, mert András engem Mukinak hív :lol:

Rozsa,
ha gondolod küldd aát a képeket és felrekom neked őket.
Vendég

Lányok,
megjöttünk a dokitól. most elolvastalak titeket, de annyira nincs már kedvem leírni hogy mi volt, meg olyan lehangoló, hogy inkább lefexem aludni, ha felkeltem, jövök.
Vendég

Ma kissé lassú vagyok, akarom már az éles elmém is vissza, mint Vok!! :D

Ma éjjel 2 óránként evés volt, uhh, de cserébe a délelőtt kissé nyugisabb, most délutáni pihi van. :D

Lknyuszi

KépKép
lknyuszika

Geo, ne csüggedj! Gyerek bent még nem maradt!

Luna, már akartam többször is kérdezni, de valahogy mindig kimaradt.
Te milyen nyelven beszélsz a lányoddal, illevet most már a legénnyel is :?: :?:
Csak magyarul? Csak portugálul? Vagy mind a kettőn egyszerre???
Valami okosság, hogy hogy is kéne ezt csinálni a kétnyelvű szülőknek?
Bár Nikos kizárt, hogy magyarul beszéljen hozzá, mert a leglényesebb szavakon kívül, mint pisilni, csiklandós, viszket, meg a köszönések semmit nem tud.

Lehet tök ciki, de én még alig beszéltem magyarul Zoéval :roll: :oops: . Valahogy nem áll rá a szám :? :oops:
Viszont meg kellene tanulnia, mert hogy fog akkor a magyar rokonokkal beszélni?? :roll: Meg egyáltalán plusz egy nyelv ismerete sosem hátrány

Nyuszika, akkor gyorsan menjél te is pihenni :lol: !
Vendég

Nic: szerintem mindenképp tanítsd meg a magyar nyelvre! egyrészt mert te vagy az anyukája és mit hát nem az anyanyelvet tanítanád? :-) másrészt pedig mert gyerekként szivják be a tudást és az hogy 2 nyelvet fog tökéletesen beszélni suliban még egy 3. megtanul az egyik legnagyobb kincs szerintem - nem utolsósorban a nagyikájával is tud csevegni majd ... :-)

Lányok találtam egy tök jó bölcsit szimpatikus az ár is és kiderült hogy az utcánk végén van!!!! :-) kb. 1 perc gyalog!
sajnos nekem nemsokára vissza kell mennem dolgozni és muszáj lehetőséget nézni! anyu fog tudni jönni babysitterkedni de csak pár napot anyósra nem fogom gyereket bízni pasim meg azért dolgozik itthon úgyhogy nem terhelhetem!!!! majd elmegyünk megnézni nyiltnapon!!!! ... mindenesetre hülyén hangzik de a szivem szakad meg ha arra gondolok lassan bölcsis lesz (mondjuk lassan ... idén semmiképpen sem) de a pénz miatt muszáj meg a munkahelyem miatt mert hát ha nem megyek vissza akkor elküldenek ha lejár a gyes gyás meg minden egyéb és én szeretem a munkámat közel is van és rugalmas a munkaidőm amig Eszti nagyobbacska nem lesz (ennyit hagytak) szóval 4 órába menne 8-tól 12-ig az talán kibirható neki - és nekem is!!!
de pasim azt mondta ha addig meggazdagszunk (mert évek óta ezen van) akkor nem megyünk sehova se én se ő :-) hát én reménykedem ... tegnap ugyanis találtam egy négylevelű lóherét!

baba kidőlt
Vendég

Nikvik, igyexemkizarolag magyarul. A csajommal nehez, mert egy csomo mindent amit itt az oviban meg a suliban tanult o ugy tudja, de az alap akkor is mindig a magyar. A mukival veg egyertelmuen leginkabb magyarul, o tanuljon meg eloszor magyarul, az ovi meg a csalad meg a teve meg minden mas (apuka is) ontja majd ra a portugalt, szoval egyszeruen mindig aportugal lesz lekuzdhetetlen tuleroban.
Szerintem csak magyarul beszelj hozza. Ez a te anyanyelved, csak igy tanulhatja meg es ez a termeszetes, es barmilyen jol beszelsz gorogul, annyira jol sosem lehet egy idegen nyeven, hogy az anyai babusgatos nyelvet, a kiskori babanyelvet at lehessen adni. (nemettanar a szakmam es nyelveszetbol kalandoztam kicsit a tobbnyelvusegnel, na meg nekem ugye a legnagyobbal hasonlo volt a szitu, csak ott a magyar es a spanyol volt jelen, jol el is lett tolva a dolog, mert apuka is magyarra valtott, hiaaba mondtuk neki, hogy agyerek veszit ezen es az o magyarja meg hat ... khm... oke, a gyerek tolem meg a kornyezettol a jo magyart tanulta, de apjatol nem azt halootta)
Szoval mindezek alapjan: nalunk en a gyerekekkel igyekszem magyarul (neha azert egy -egy kifejezes beleszalad portugalul, foleg a mancinal, mikor magyarazni kell neki valamit) az aptyuk ertelemszeruen csak portugalul... es hat kozosen ha vayunk akkor portunhol en az emberrel, en mar sosem fogok teljesen tiszta spanyol meg portugalt sem beszelni, mert osszekeveredett a fejemben, annyira nem egyertelmu a kulonbseg es nagyon interferalnak egymassal.

Faj a fejem tegnap ota :( es aludtam most delutan is...es a kovetkezo mellem tultoltodott :) Muki meg meg alszik...

Geooo nekem a muki az olyan mint a pasi pl, szoval inkabb himnemu szo, de tulkep persze miert is nem lehetne lany is :)

luna6

Na szóval én asszem egy időre elköszönök.
Reggel a aactg-n minden rendben volt, utána átmentem a vizsgálóba méhszájvizsgálatra, meg amnioszkópiára.
aztán tök sz@r volt a méhszájvizsgálat, úgyhogy nem is volt amnioszkópia.
ezután kinyomtattuk a 12.heti genetikai UH papírkámat, amit miután Kia megnézte, azt mondta ő már nem várna tovább, holnap indítana:
DE
mivel minden rendben van a gyerekkel, ő leet hogy megvárná a szombatot, mert akkor nincs olyan nagy őrület, lehet hpgy nekünk jobb lenne, illetve egy kis esélyt még mindig lát arra, hogy magától beinduljon.
azt mondta gondoljuk át, hogy melyik legyen, a péntek vagy a szombat és akkor este 9kor telefonáljunk neki.
ha a pénteket válasszuk, akkor reggel 6ra kell bemenni, és akkor indítja. ha a szombatot, akkor pénteken bemegyünk amikor akarunk, mert egész nap bent lesz Kiadoki, és akkor megvizsgál, hogy minden oké e, aztán szombat reggel kórház és indítás.
na mostanra eldőlt, hogy a pénteket válasszuk.
egyrészt egyre jobban szívja le az erőmet a bizonytalanság, meg a terhesség testi kényelmetlenségei, másrészt nem akarjuk, hogy belekakiljon Dávid a vízbe, vagy hogy egyszercsak valami gond legyen, és akkor már muszáj legyen az indítás.
Meg azt mondta Kia, hogy ha eddig nem indult a gyerek, annak oka van. és hogy 50%esélyünk van a császárra.
tehát 9kor hívom, aztán mondom neki, hogy péntekben döntöttünk, és akkor reggel 6kor találkozunk.
viszont abban az esetben nem lesz indítás, ha tele lesznek a szülőszobák. akkor szombatra tolódik az egész. de ezt majd csak reggel tudjuk meg.
mindenkinek további szép napot!
Vok-Hari,
majd írok ha van valami.
Vendég

Jajjj Geooo, elhiszemmennyire megvisel ez a bozonytalansag :( Es en is nyugos voltam mar a vegen, nem mentem sehova az uccso ket hetben, megertem ezt is teljesen. De mostmar azert csak itt van a cel... illetve egy csudat, ez nem a cel hanem a startvonal, ebben a jatekban nincsen igazi cel, hacsak nem a gyereked eskuvojen oromanyanak lenni, de meg azzal sincs vege persze :)
Szoritok neked nagyon!!!

luna6

Sziasztok!

Nic az én lányom is először kóstolgatta a vizet és neki sem tetszett az elején.

Geo kitartást és könnyű szülést kívánok!

A fejfájás lehet az idő miatt van sztem. Itt van, hogy szakad az eső, utána már nagyon szép idő van :S tiszta őrület.

Mi még éjjel mindig három óránként kelünk.

Ma voltunk a csípő ultrahangon minden oké hála az égnek!

Megyek, mert fürdetés van:)

Kép
Vendég

Laptető :)

Apró örömök az életben :D

Kép
Vendég

Anna a fejfajast asszem csak en irtam, de en Portugaliaban vagyok, 3000km-re toletek, szoval az ottani idojaras nem lehet a ludas :) Itt nyarias es meleg van es ahogy neztem nem is igernek nagy valtozasokat, hogy frontot ereznek :(

Varom, hogy visszahivjon a gyerekdoki (rendel es majd hiv valamikor) hogy bevehetem a szokott ibuprofenemet, a masik helyett ami nalam nem szokott hasznalni... bar terhesen jo volt, de most megint semmi...

luna6

gyerekek Eszti budha :-)

Geo: gondolok rád holnap!!!! nagyonszép napot és kivánom gyorsan legyél anyuka :-)

a mai napom tovább nem is ecsetelem maga volt a katasztrófa és nem is nekem hanem babának az egész napot végigüvöltette

Vok: ha köménymagos teát iszom ÉN nem a baba akkor a baba pukizhat tőle jól a tejen keresztül? azt hiszem Luna ezt te irtad! én vettem egyet! szerintem neki ilyen bélproblémái vannak meg a meleg!!!!!! ... szörnyű hogy nem tudok hogy segiteni szinte lilára üvölti magát hiába séta a fürcsi a pelusra vetkőzés a fortélyok a hinta semmmmmiiiii! ma összetaliztam a védőnővel szerinte nem beteg (a párom szerint sem) egyszerűen vannak babák akik ennyire nem viselik jól a meleget!

na aztán pasim ilyen budha dalokat énekel neki kinjába és 5 percre abbahagyta a sirást! jhaj lányok ez brutál!!! erre a hangra jött ki a szülésre !!!!!!!! :-) és most azt "énekli" párom és csöndben van ... hihetetlen! :-)))) és picit most mókás is!!!

holnap leírom anyós tesóját! itt ugyanis botrány is volt! mert a mai napéot jól szinesitsük be!!!! istenem dej ó lesz haköltözünk!!!!
Vendég

Nanetto!
Na, örülök, hogy túléltétek a fogászatot. Bakker, hogy ilyen sokáig vérzik... Remélem most már jobb!!!
Bölcsi az tök jó, ha olyan közel van.
Már nekem is körvonalazódik, hogy Ádinak akár lesz melója, akár nem, csekély esélyét látom annak, hogy ne kelljen idő előtt vissza menjek melózni... :? Én nagyon-nagyon szomorú vagyok, mert úgy terveztem, hogy csak 2012 januárjában megyek vissza, de ebből lehet 2010 november közepe lesz... És hát ugye én így terveztem és ez olyan rossz, hogy ha mégse és most megint mindent tervezhetek meg ellőről egy ilyen variációra is.
Szóval ti is pályáztok az ötös lottó főnyereményére? :D:D Mi is :D:D
Az én pasim is ikrek születésű :D:D

Nik!
Csak alá tudom támasztani Luna véleményét. Csakis magyarul beszélj hozzá :D Az előfordulhat, hogy mondjuk nem 8 hónaposan mondja amjd az első szavát, de tuti mind a két nyelvet fogja tudni használni és azt is, hogy kivel hogyan lehet beszélni :D Nagyon okosak ám. :D
Én Hannával szoktam németül beszélni,d e ő inkább angol párti (legnagyobb szívfájdalmam...) és mindig mondja, hogy beszéljek már normálisan és hogy ne tanuljunk... lusta egy liba :D

Luna!
Én is sokat olvastam a kétnyelvűségről :D (meglepő, mi? :D) Mivel gyerekként, 8 évesen tanultam meg, ezért nekem nagyon minimális akcentusom van, és az is csak az első nap :D:D Volt olyan, hogy a német lányra hitték azt, hogy a magyar, és rám,h gy én vagyok a német az osztrák cserkésztáborban :D:D Jót röhögtem :D Sőt, volt olyan is, hogy a táborvezető összefutott egy magyarral és úgy gondolta megtréfál. Pasi szervusz-al köszönt, és hát azonnal levágtam, hogy magyar és csókolommal köszöntem vissza :D:D A táborvezető meg nem hallott különbséget a két köszönés között és azt mondta, hogy egyszerűen nem hiszi el, hogy ennyiből tudom... :D:D hihihi :D

Eszter
Kép
Kép
vok

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: