[quote="moncsy.78"]K írta:moncsy.78icsit hosszu lett!
Íme:
Benedek születése!
Elözmények,csak azért hogy érthetö legyen miért akartam nagyon, sima és apás szülést!
Réka születése röviden:6nap túlhordás után semmiféle fájás nélkül szinte zárt méhszájról inditották reggel 8kor!
Edával szültem délután 4re lett baba!
Nem éreztem a tolófájásokat sem és szinte úgy nyomták ki belölem a gyereket!
Apa nem lehetett ott,mivel akkoriban alakitották a kórházat és akkor még apukák nem jöhetek be a szülésre!
Ami még furi volt szegény a munkahelyén izgulta végig a napot,mivel nem engedték el szabira sem!
Jázmin születése röviden:
Mivel faros volt és lábtartásos ezért császármetszéssel született!
Apa itt sem lehett bennt.a folyosón izgult értünk!
Vajúdás itt volt,hátha felhuzza a lábait és farosan meg tudtam volna szülni,na de nem akart ő már helyet változtatni ezért kikapták!
Nagyon megszenvedtem a felépülést testileg és lelkileg egyaránt!
A legjobban az bántott hogy a babámat csak 24 óra múlva láttam!
Kb 2hónap kellett mire rendbejöttem megerösödtem!
Benedek születése!
Lelkileg és fejben nagyon készültem a sima szülésre és arra hogy apa bennt lehessen!
26.án reggel már kezdödtek a fájásaim rendszeresen 10 és 8 percenként jöttek!
Lemondtam a védönöt és rendet raktam itthon!
Zuhanyoztam hátha erösödnek de csak nem akartak a fájásaim erösödni!
Közben éreztem ahogy a babám csak nyomja a fejét lefelé!
Este felhívtam a szülésznömet hogy mit javasol mert reggel óta kínlodok és már nagyon ki vagyok fáradva,ő mondta ha nem 5percesek és még gyengék a fájásaim akkor nem menjek be mert befektetnek mivel volt már egy császárom!
11ig kínlódtam tusoltam aztán lefeküdtem!
Éjjel 1kor fájásra ébredtem,éreztem ez még nem olyan erős de a nappalinál erösebb!
8 percenként jöttek 3ig!
3tól váltottunk 5 percesekre kb fél óra múlva elkezdtem beszedni a homeós golyóimat!
Annyit éreztem még hogy rendszeresek és jöttek 5 percenként de nem voltal olyan hosszuak a fájások! Kicsit tanácstalan voltam,de azért fél 5kor szóltam apának hogy ébresztö menjünk be a kórházba!
Na a kocsiban mintha enyhültek volna de azért fájogattam!
Beértünk az ügyeletes doki megvizsgált,és mondta hogy a méhszájam változatlan az utolsó vizsgálat óta,és kérdezte mennyire erösek a fájásaim:mondtam hogy kibírható ,de jönnek rendszeresen!
Azt mondta egyenlöre nem rak szülöszobára,mert szerinte ebböl nem lesz semmi,de úgyis az én dokim lesz az ügyeletes fél 8tól ő majd megmondja mi lesz velem!
Haza nem enged mivel volt egy császárom,de addig is csinál egy nst-t!
Na az nst nem mutatott erös fájásokat,azt látták hogy rendszeres,de nem elég erős!
Oké mondták kapok egy ágyat pihengessek amíg nem jön a dokim!
Kicsit elkeseredtem,apát hazaküldtem,és vártam hogy fél8 legyen!
Magamban reménykedtem hogy szombat lévén, a dokim ügyeletben lesz én itt vagyok akkor csak segít rajtam valamit hogy ma baba legyen!
Fél 8 elött már jött is nővér hogy itt az orvosom megnéz!
Ekkor már 4 percenként jöttek a fájásaim és erösebben! Megvizsgált mondta 2 ujjnyira vagyok nyitva,készítsenek elö és segítenek egy kis oxitocinnal!
Na akkor megnyugodtam!
Hívtam apát hogy jöjjön vissza,mert szülünk,és hívtam a szülésznömet is hogy most készítenek elö mondta ő is jön! Beöntés borotválás,zuhi!
Negyed 9kor repesztettek burkot és kötötték be az oxit!
Kicsit fura volt hogy nem úgy jött a magzatvíz ahogy a lányoknál emlékeztem rá,sokkal kevesebb volt de itt még senki nem gondolt semmi gondra!
Jöttek a fájások is ahogy kell,doki azt mondta kb 12 re baba lesz!
Apát elküldték reggelizni még az elején!
Közben szépen szedtem a bogyókákat is!
9ig feküdnöm kellett,jött a dokim megvizsgált fájás közben azt hittem becsinálok annyira fájt!
Szépen haladtunk közben kérdezgették nem e érzékeny a császáros hegem!
Mondtam egyáltalán nem, mondták okés menni fog a szülés úgy néz ki ,mivel kb 3kg a baba!
Felkelhettem és kihasználtam a labdát,ami nekem nagyon bejött!
Egyszer felálltam de inkább visszaültem,mert sokkal jobban viseltem a fájdalmat!
Közben a dokim,apa és szülésznöm diskuráltak,hallgattam öket,de mikor fájás volt legszívesebben kiabáltam volna hogy kuss legyen!
10 óra vissza kellett feküdnöm mert vizsgálat jött,megint fájás közben:rohadtul fájt!
Mondta a dokim szépen haladunk kaphatom a fájdalomcsillapító injekciót!
Na godoltam akkor talán kicsit jobb lesz,és szépen haladunk!
Szülésznőm mondta na már nincs sok vissza,mivel ez a koktél kicsit felgyorsítja az eseményeket!
Megvolt a szuri,és kicsit bekábultam tőle,viszont a fájások intenzívebbek lettek.oldalra fordulva apa felé bírtam csak létezni!
Minden fájásnál szorítottam a kezét,ő meg csak mondogatta:atyaisten ez ennyire tud fájni!
De hősiesen bírta a szorításaimat!
Fél 11 után vizsgálat fájás közben megint,ekkor mondták kicsit fel kellene állni.és mondta a dokim hogy átöltözik és jön!
Nagy nehezen felálltam,és a szülésznőmre támaszkodva álltam kicsit,hogy a baba feje lejjebb menjen!
Totál kába voltam mintha megszűnt volna külvilág csak az volt elöttem hogy a babám szépen halad lefelé! Ami még fura volt hogy csak azt mondogattam hogy be fogok pisilni,nem tudom miért de ettől nagyon féltem! Mondták hogy nem baj ne törödjek semmivel nem számít!
Visszaért az orvos felfeküdtem,és innentől fogva már csak befelé figyeltem,na és a két segítőmre,hogy apa mit csinált nem tudom csak félig meddig érzékeltem hogy ott van mellettem!
Rövidek voltak a fájásaim így ki kellett használni 1 fájás alatt 2öt kellett nyomni!
Csak azt kérdezgettem mikor nyomjak hogy vegyem a levegőt,és csak az orvosra és a szülésznőre figyeltem,na és befelé,és elképzeltem ahogy a babám is halad kifelé!
Bíztattak hogy nagyon szuperül csinálom és ez erőt adott!
Kérdeztem hogy látják e már a baba fejét és van e haja!
Mondta a szülésznőm hogy itt fogom a fejét,és fekete haja van!
Ez hatalmasat lendített rajtam,mert tudtam pár perc és magamhoz ölelhetem a bébimet!
Ekkor jött a meglepi,a dokim mondta hogy próbáljuk meg a gátvédelmet úgy néz ki menni fog,most nem szabadott nyomnom,csak kicsit,elég fura érzés volt visszatartani!
A következő fájásnál már nyomhattam,és éreztem ahogy kinnt van a feje, ekkor türelmetlen lettem és csak annyit mondogattam hogy mikor jön már a következő fájás,jöjjön már!
Jött is ,és nyomtam és éreztem hogy kint van a válla,és abban a pillantban éreztem ahogy kicsusszan a kis teste! Abban a pillantban megszűnt minden fájdalmam! Szülésznőm kezében volt a baba,és mondta hogy itt van a fiatalember,és még vágni sem kellett! Ügyes voltál nagyon!
Leírhatatlan érzés volt,egy pillanatra láttam és átvillant az agyamon hogy nagyon picike,remélem rendben van minden vele!
De abban a pillanatban felsírt az én kisfiam! Kérdezték hogy szeretném e ha a hasamra rakják,és már ott is volt a kis meleg teste,és én csak öleltem öleltem és öleltem és zokogtam hogy itt van az enyém,ÉS MEG TUDTAM SZÜLNI! Nekem ez rengeteget jelentett!
Apa is csak nézett és mosolygott!
Simogattuk puszilgattuk a kis testét! Hihetetlenül boldog voltam! Amire én nem emlékszem: apa utólag mesélte hogy milyen nagy mámorban voltam,és csak mondogattam hogy sikerült én szültem meg ezt a babát!
Közben jött a csecsemősnővér hogy elviszik a babát és rendberakják,és utána mondták hogy meg kell vizsgálni mert csupa hólyag és kiütés a kis teste,valami fertőzést kapott odabennt!
Apa ment vele,én pedig megszültem a méhlepényt!
És visszahozták Benedeket is pólyában és megpróbáltunk szopizni is!
Gyönyörűnek láttam bár tele volt kiütéssel!
Nem lehett sokat velem mert mondták elviszik megvizsgálják!
Közben apát kiküldték mert ki kellett öblíteni a méhemet a fertőzés miatt,majd öszzevarrták a repedéseimet!
Mint kiderült eltűnt a magzatvízem,ami nem tudom hogy mikor szívároghatott el,és azért volt a fertőzés!
De antibiotikumos kezeléssel 5 nap alatt teljesen rendbejött a babám!
Így utólag azt mondom hogy boldog voltam amikor a lányaim megszülettek,de a kisfiam születése még boldogabb volt! Bármelyik nap újra átélném minden fájdalom ellenére!
Hiszem azt hogy azért éltem meg így a szülés csodáját mivel végig fejben és lélekben nagyon készültem rá!
Azt hiszem mondhatom hogy életem legeslegboldogabb pillanata volt BENEDEK BABA SZÜLETÉSE!