A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2010 júniusi babák

Sziasztok!

Bocsánat hogy megint bepofátlankodom.

Hari, esetleg a szélcső segíthet.
Több anyukától olvastam, hogy hasonló volt a probléma, és a szélcső hamar megoldotta.
Azt hiszem gyógyszertárban lehet kapni, és sokkal jobb mint a lázmárő pl szorulás esetén is, mert vékonyabb, és valahogy "emberibb".
Ha már próbáltad, vagy ismered, akkor elnézést, csak gondoltam megosztom hátha nem ismered, és segíthetne Bencén.

További szép estét, és nyugodt éjszakát kívánok! (:
nage

Na jovok a kepekkel. El nem hiszem, de delutan rajtunkutottek anyosek, hatan... emberem huganak szulinapja alkalmabol, tortat is hoztak meg pezsgot, hogy itt unnepeljuk... haat :) na jo, unnepeltek, enekeltek, ettek, ittak... utana kicsit bealudtam, aztan etetni keltettem a gyerokot (nem egy nagy ebredos eveshez egyelore)
es akkor most:
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép

luna6

nagyon cuuuki LUNA! gratulálok! édi - bédi :-)
nem semmi hogy már otthon vagy!!!! :-)
majd kérjük ám a további beszámolókat és PIHENJ is ám!!!!

én épp szúnyogot irtok lett egy lyuk a szúnyoghálón és ezrével jönnek be! ... aztán alszom és szerintem jön az éjszakai műszak hamarosan! pedig jó lenne reggelig kényelmesen elnyújtozva egyet szunnyadni! na ami késik ....
Vendég

Igyexem pihenni, azert marhara faradt vagyok meg... meg ez az egesz sallang a varattal, folyassal, most indul a tej is... de tegnapi ejszakank igen mozgalmas volt (nem hiaba volt brutal buli az utcan, ami miatt ugye elorehoztuk a szulest, hat nem semmi volt komolyan, na de gyerek benn nulizott, nemi kakiproblemak adodtak... ehh... ma meg hogy mar van tej, eszik alszik uzemmodra kapcsolt, na kivancsi vagyok mi lesz itt ejjel. de en hetforol keddre aludtam utoljara emberseges mennyiseget, a szules utan hormonalis alapon nem ment valami jol a dolog ejjel - akkor meg habzott kicsit a gyerek is, hogy legyen akkor is akcio - tegnap meg a buli orjongott, aztan meg a mukikam a kaki miatt... remek :) De azert mikor kijott belole a minden, kikapcsolt es aludtunk reggelig :))

luna6

Luna, nagyon kis tüncike, az uccsó a kedvencem azzal a szájcsücsörítéssel. :)
Gemről esetleg újabb hírek?

Geo, merre jársz???

Basszus, este 9-től aludhattam volna 2-ig, aztán etetés és utána is fél 4-től, erre egész éjjel a plafont bámultam és még fél 5-kor is fent voltam. Most meg hulla vagyok.

Kép

Kép
***csilla***

Luna, nagy-nagy gratula, ügyes, gyors vagy (mint mindig) és a Babád nagyon cuki!!!

Jenny, Te is nagyon helyes Kisbaba Anyukája lettél!

Csilla, Vok, Nanetto, Heni, mindannyiótok picije édes-drága, csodálatos, milyen szépen fejlődnek, kismulnak, stb...

Úgy feldobódtam a sok képtől, 3 napja nem tudtam jönni, és most nagyon jól esett.

Folti, Geoo, s akiknek még bent a picúr: kitartás! Nem lehet könnyű, emlékszem, nekem az utolsó előtti héten is már olyan súlya volt a hasamnak, s olyan nehéz volt lehajolni, bármit csinálni. No, és a lábam... egyébként érdekes, nem is írtam, közvetlenül a szülés után méginkább bedagadt a bokám, triplája lett, alig tudtam belelépni a bevitt papucsaimba......és vagy 4 napig annyira torz volt, hogy azt hittem, valami szülés utáni mérgezés, de a kórházban azt mondták, gyakori. Elmúlt :-)
Már flottul sétálunk babakocsival, kutyával és olyan jó.
Ma 2 hetes Szende. Majd teszek fel képet is.

Hajhullás: terhesség alatt olyan dús lett (amúgy sem panaszkodhatok) mint egy paróka :) és szerencsére még nem kezdődött meg a hullás. (Hátha nem is fog) Ami még nagyon szuper: sokkal kevésbé zsírosodik. Ezek még mind maradtak úgy, mint a terhesség alatt. De hát még csak 2 hete...

Szopi: egész jól haladunk... éjjel egyszer kel Szende, az első éjjeltől. Nem tudom, marad-e, de ha igen, szuper lesz... Nappal nagyon jó alvó, kora du-ig szinte mindig ébrezstem a szopihoz, estére begyorsul, éberebb, akkor sírdogál is, s sűrűbben etetem. Vok: kérdezted a homeós cuccot: azt szedem, amit ide írt Nanetto is, mint Jolly Joker, és uazt ajánlotta a védőnőm is, meg a patikus. De nem tudom a nevét, és egy emelet választ most el tőle, lusta vagyok felmenni...

Nanetto: hasonlítunk... Szendét is vezetem egy füzetben, szopik időpontja, stb, amit csak lehet, felírok. Jópofa, mert látszik benne, hogy máris napirend-szerű az életünk, egyik nap menete egyre hasonlóbb a másikhoz. Persze sosem tudni, mikor "borul", még olyan pici, és én akkor is bírni fogom, ha éjjel többx kelünk, vagy akármi, hát persze.

Nem tudom, mit is akartam még.
talán képet
detti_10

ah, eszembe jutott: hát Nik kislányát akartam még megdícsérni, nagyon szép!!! És hogy ilyen meleg van Nálatok: én Szendét ujjatlan body+talpas rugiba öltöztettem eddig a legmelegebb napunkon is.

Képeink:
Kép
Kép
detti_10

Luna,
nagyon édi ez a pici fiú!!! :P
az utsó kép a kedvencem :wink:

Tali:
sztem már írtam, :roll: de én is benne lennék, viszont kb én leszek az egyedüli, aki még akkor is pocakos lesz :lol: :?
szívesen felajánlanám a lakásunkat tali színhelyéül, lévén mindenhonnan könnyen elérhető, meg nagy (120nm) de tudjátok: nálunk nincs kert... :twisted:
jujj bazi nehéz ennyi embert összehozni, most a balatoni foglalásnál tapasztaltam (12ember) de remélem azért sikerülni fog :wink:

Detti,
húú durva ez a lábdagadás.. nekem tegnap óta annyira lement róla a dagads, hogy most már azért valamenyire lehet látni azt a kis kiálló csontot... na ez most vagyazt jelzi, hogy szülünk, vagy azt hogy sose szülünk.. :roll: utolsóra tippelnék :lol:
kutyusotok hogy megy a babakocsi mellett? pórázon, vagy szabadon? ha pórázon, akkor azt rákötöd a kocsira? vagy hogy csináljátok? :roll:
ja, és Szende még mindig nagyon szép :wink:

Na nemrég értünk haza a CTG-ről.
persze hogy zárt vagyok még, persze hogy nem szülünk még...
a babafej túl jól érzi magát odabenn, és persze hgy minden rendben vele.
az anyukája viszont esténként már nem is nagyon tud aludni, mert a hasa szétnyomja, olyan nehéz, meg a csíkjaim is napról napra gyarapodnak, persze...
mostantól kétnaponta megyünk CTG-re, legközelebb vasárnap reggel fél9re.
ha minden marad úgy, ahogy most, akkor jövő pénteken indítunk... szóval az is lehet, hogy júniusi lesz... pont azon gondolkodtam, hogy épphogy 6hetesek leszünk a nyaralásra :shock:
nade az biztos, hogy a fiatalúr nem egy kapkodós típus... :x :P
meg már annyian túlvagytok az egészen, annyi történetet olvastam, hogy most már van időm parázni, hát parázok is rendesen :? :roll:

ma van az első házassági évfordulónk. úgyhogy András jön értem negyed5re, és 5re meg megyünk moziba, a Vasembert nézzük.
Az Ilyen a formámat szerettem volna, de az is terhességről meg szülésről szól, úgyhogy gondoltam egy kis Vasemberrel elterelem a figyelmem a parától :)

most tul.képpen nem parázom, csak úgy vagyok. mindig a szülőszobán jön rám.. de pl tegnap este amikor fürödtem, megbeszéltem Dáviddal, hogy tök gyorsan kint lesz, bla bla....
úgyhogy igazából csak azért izgulok, mert van rá időm... mármint gondolkodni. mivel már nem kell tanulnom.

na jó asszem befejezem a monológot. :lol:
és most aludni fogok, már a pakolást-dobozolást is lesz@rom.
Vendég

Luna,
nagyon édi ez a pici fiú!!! :P
az utsó kép a kedvencem :wink:

Tali:
sztem már írtam, :roll: de én is benne lennék, viszont kb én leszek az egyedüli, aki még akkor is pocakos lesz :lol: :?
szívesen felajánlanám a lakásunkat tali színhelyéül, lévén mindenhonnan könnyen elérhető, meg nagy (120nm) de tudjátok: nálunk nincs kert... :twisted:
jujj bazi nehéz ennyi embert összehozni, most a balatoni foglalásnál tapasztaltam (12ember) de remélem azért sikerülni fog :wink:

Detti,
húú durva ez a lábdagadás.. nekem tegnap óta annyira lement róla a dagads, hogy most már azért valamenyire lehet látni azt a kis kiálló csontot... na ez most vagyazt jelzi, hogy szülünk, vagy azt hogy sose szülünk.. :roll: utolsóra tippelnék :lol:
kutyusotok hogy megy a babakocsi mellett? pórázon, vagy szabadon? ha pórázon, akkor azt rákötöd a kocsira? vagy hogy csináljátok? :roll:
ja, és Szende még mindig nagyon szép :wink:

Na nemrég értünk haza a CTG-ről.
persze hogy zárt vagyok még, persze hogy nem szülünk még...
a babafej túl jól érzi magát odabenn, és persze hgy minden rendben vele.
az anyukája viszont esténként már nem is nagyon tud aludni, mert a hasa szétnyomja, olyan nehéz, meg a csíkjaim is napról napra gyarapodnak, persze...
mostantól kétnaponta megyünk CTG-re, legközelebb vasárnap reggel fél9re.
ha minden marad úgy, ahogy most, akkor jövő pénteken indítunk... szóval az is lehet, hogy júniusi lesz... pont azon gondolkodtam, hogy épphogy 6hetesek leszünk a nyaralásra :shock:
nade az biztos, hogy a fiatalúr nem egy kapkodós típus... :x :P
meg már annyian túlvagytok az egészen, annyi történetet olvastam, hogy most már van időm parázni, hát parázok is rendesen :? :roll:

ma van az első házassági évfordulónk. úgyhogy András jön értem negyed5re, és 5re meg megyünk moziba, a Vasembert nézzük.
Az Ilyen a formámat szerettem volna, de az is terhességről meg szülésről szól, úgyhogy gondoltam egy kis Vasemberrel elterelem a figyelmem a parától :)

most tul.képpen nem parázom, csak úgy vagyok. mindig a szülőszobán jön rám.. de pl tegnap este amikor fürödtem, megbeszéltem Dáviddal, hogy tök gyorsan kint lesz, bla bla....
úgyhogy igazából csak azért izgulok, mert van rá időm... mármint gondolkodni. mivel már nem kell tanulnom.

na jó asszem befejezem a monológot. :lol:
és most aludni fogok, már a pakolást-dobozolást is lesz@rom.
Vendég

nha, sikerült duplán elküldeni :roll: :x
Vendég

mármit júLiusi... lehet..értitek..
Vendég

Picit áttanulmányoztam a táblázatot, és kiírtam a "túlhordósakat":
Henibaby 9nappal,
Talinn 7nappal,
Hari 2nappal,
lknyuszika 9nappal
nyújtotta ki a szülés időpontját. :roll:
én még csak egy napnál tartok. és max 8napig megyek el, mert ha semmi nem lesz, pénteken indítunk. ááááá
namindegy...
megyek pihenni :D
Vendég

Luna:

Még 1x gratula a kisfiúhoz!!! Nagyon aranyos bébi!

Tegnap délután megérkezett a kendőnk is. Hihetetlen, milyen jó találmány.
Ma ki is próbáltuk. Gergő sírt, és sehogy nem sikerült megnyugtatni, majd eszembe jutott a kendő, hogy beleteszem. És lássatok csodát, amint belekötöztem, csend lett... semmi sírás... és pár percen belül már aludt is.

Azt hiszem, én már most imádom ezt a kendőzés dolgot. Sose gondoltam volna, hogy ez ilyen szuper!

Geooo:

Azért jó lenne, ha magától indulna a szülés. Nem? Én drukkolok, hogy így legyen, és hogy végre te is babázhass.

Detti:

Csodaszép a lánykád!!! És az a fürdetővödrös fotó... eszméletlen!

Hari:

Ne add fel a szopit! Csak a legvégső esetben adj tápszert a babunak. De ha tényleg nincs más megoldás.... akkor muszáj, hogy hozzányúlj. Bár szerintem akkor is csak pótlásként.

Csilla:

Murphy törvénye: mikor aludhatnál, akkor te szenvedsz álmatlanságban :D
Vendég

Geooo: Én nem hordtam túl. Az utolsó menzitől számolva napra pontosan született Gergő. Nekem az uh-n kavartak be az időpontokkal. Mert, úgy gondolták, ha picit nagyobbak a méretei, akkor biztos idősebb is.
Vendég

Nage, köszi a szélcsöves tippet. Tegnap a gyógyszertáros is azt ajánlotta, de nem volt nekik. Egyelőre idegenkedek tőle, de lehet, hogy be kell vetni majd.

Most Vok-ajánlásával kipróbálok valami homeopátiásat rá, remélem beválik. Valahogy olyan fura lenne a popsiját birizgálni éjszakánként. Arra vágynék, hogy magától oldódjon meg a probléma. Persze tudom, az ember sok mindenre vágyik... :lol:

Ma éjszaka is volt 3-1/2 7-ig sírós nem alvós buli. Már nagyon fáradt vagyok.

Heni, még mindig nem mentem el a receptért sem. Próbálkozom egyelőre, én is jobban örülnék, ha szopizna. Csak attól féltem, hogy itt maradok hétvére táp és tej nélkül. De végül is mondta a doki, hogy recept nélkül is vehetek tápot, csak úgy drágább. Úgyhogy most már nem aggódok, ha rákényszerülök, csak akkor megyek a gyógyszertárba.

Na ébred Bence, megyek próbálom szopiztatni. :lol:

Kép
Kép
hari

Luna, édes a fiatalúr! Nekem főleg az tetszik, ahogy a macskák vizsgálják, na meg az utolsó. :lol:

Detti, Szende is nagyon cukika!!!

Csajok, reggel megvizsgált a doki, és a picur feje még annyira sincs beilleszkedve, mint eddig. Vasárnap reggel befexek a kórházba.
Ennyit tudok, indításról még nem volt szó. Méhszáj "éretlen". Végülis holnap töltöm a 40. hetet. :roll: :shock:
foltivspicur

Sziasztok

Vok köszi, akkor feladom én is postán az igénylő lapot, hátha nekem is hamar megérkezik :D

Jenny, Luna gratulálok a kisbabátokhoz, nagyon szépek és aranyosak!!!!!!!!!!!! :lol: :lol: :lol:

Nanetto nálunk is az van, hogy én sem bírom hallgatni sokáig, amikor sír. Persze, hogy felveszem :D Szerintem Voknak igaza van, ahhoz szokott hozzá, hogy ringatózik, hallja a szívdobogásunkat, ha a karunkban van, sokkal melegebb van. Úgyhogy én is vettem a vaterán egy hordozót, de nem kendőt, hanem olyan, mint az infantino, de nem az.
Egyébként, ha babakocsiban kiviszem, akkor rögtön elalszik, szóval nálunk ez a csodaszer, de nem tudom mit fogunk akkor csinálni, amikor majd 30-40 fokok lesznek :(

Geo ne parázz :D (tudom könnyű, én már túl vagyok rajta), de meglátod, nagyon jó lesz és szép élmény :D :D
Kitartás így az utolsó napokra :D

Heni annyira cuki a kisfiad, és nem sír a fürdésnél, hanem ÉLVEZI :D :D nálunk az még messze van. Arnold egyáltalán nem szeret fürödni, sír nagyokat, pedig már nagyon turbóban nyomom :lol:

Most nézem Detti babája sem sír :D nem baj, majd megszereti az én fiam is a pancsolást :lol:

Hari én is Infacolt adok Arninak, de még csak 2 napja. Még nem látom hatását :roll:

Vok olyan aranyos a kisfiad a kendőben, látszik hogy nagyon élvezi, hogy ott lehet a mellkasodon, igazából te motiváltál engem, hogy én is kipróbáljam :D

Nage egyáltalán nem bánjuk, ha írogatsz :D Gyere gyakrabban :lol: :lol:

Családient.hu vonalzók

picibaba.hu vonalzó
talinn

Folti kitartás :D Egy hetet szerintem mindenképpen fognak várni, hátha addig megindul magától :D Szorítunk neked nagyon :D

Családient.hu vonalzók

picibaba.hu vonalzó
talinn

Henibaby,
ja, én azt hittem, hogy a táblázatban megadott időpontod, az a mensi szerint van.
nekem mensi szerint 24-e a szülés várható időpontja, (amin most már ugye túl is mentem ) de korábban azért írtam 16-ot, mertaz UH-ok akkorra jósolták. de legalább most már tudom, hogy semmi értelme az uh alapján számolni, főleg ha tudom mikor voltaz utsó mensim :roll:
amúgy igen, azt szeretném, ha magától indulna be, de most, hogy még mindig semmi, legalább jó tudni, hogy jövő péntektől tovább már tuti nem kell várnom :lol:

Foltivspicur,
sztem is várnak nálad is még egy hetet, mert uyge a 41. hét még normálisnak számít.
de miért kell befeküdnöd? nekem anniyt változott csak a rendszer, hogy 2naponta, nem hetente (mondjuk hetente már nem is lehetne, mert annyi idő az nincs) van CTG.
Vendég

Sziasztok, nem tűntem ám el, végre itthon vagyunk, tegnap jöhettünk haza.
Szülésről. 13 óra volt, de csak az utolsó 5 volt durva, a kitolás meg már egyáltalán nem is fájt, akkor már meg voltam táltosodva az örömtől. :D
Most minden rendben, szokjuk egymást, alakulnak a dolgok. Sajna tejproblémák vannak, nem indul a tejem a sok szopi, masszírozás, fejés, tea, homeos bogyó ellenére sem, de még bizakodom, hogy el fog indulni, adok neki 1-2 hetet még. Addig tápszerrel pótlunk sajna.
Egy fotó, remélem nem lesz túl nagy, ha igen akkor bocsi :oops:
Kép

Lknyuszi

KépKép
lknyuszika

Nyuszi- ne izgulj lesz tej! ... szerintem teát és homeót ne keverj egyszerre nekem a homeós doki azt mondta hogy az üti egymást! de én nem tudom mert egyiket sem szedem! viszont nekem ami bevált az a húsleves (én 3 naponta eszem mondjuk imádom) a rántott leves és napi 1,5 liter tiszta őszilé! mondjuk azt már a kórházba is ittuk (mindenki más is) és Vok is irta anno :-) azt hiszem! szóval be vagyunk tárolva! ... ősziléből vannak ilyen termelőiek én azt iszom vagy pedig ha minden kötél szakad akkor van a Sionak is és az nagon sűrű!!!! és használd az agykontrollt - mielőtt szoptatsz előtte 2-3 perccel csukd be a szemed engedd el magad és gondolj két nagy kancsó tejre de ha nem bírsz akkor mondd el magadba hogy most megetetem finom tejecskével a kislányomat és nagyon jól fog lakni! nekem rögtön beindul a tej ettől (is) ....

nem kioktatni akarlak remélem nem haragudtál meg rám!!!!

ma nagyon fáradt vagyok - tuti az idő! ma 2x öltöztettem át babut :-) csak!!!! jöna meleg hétfőtől!!!!

Detty: nekem a melegbe egy szál pelusba volt a babu! ... a nyakán érzed ha izzad melege van és az nem jó neki! ... szóval mi levetkőztettük pucérra és bazira élvezte cuuuuki
Vendég

Ahh... en most tartok a tejtermeles elejen, beloveles... hat erosen kezdek mereteket olteni, a bimbom persze faj, az elejen mikor nekikezd az olyan kiabalosan faj nekem, de aztan enyhul. Uuugy de ugy nem akarnek fejni, de lehet hogy kene egy kicsit, mert ez a gyerok most is 15 perc utan kidolt, es hat gyanitom meg lenne mit leszivnia...

luna6

lknyuszika,
nagyon csini a kislányook!!! :)

András kb 10 perc múlva ér haza, és megyünk moziba, útközben meg még beszerezzük a DM-ben a gátmasszázsolajat, meg most Nanetto-tól úgy megkívántam az őszilevet, hogy sztem azt is veszünk :lol:
Vendég

Na szakaszosan jelentkezem...

Nyuszi, edibedi hajasbabad van!! Nem semmi csajszika! :) Es 13 oras szules, hat jol megszenvedtel vele, de latom valahogy ugy mint en az elsovel, hogy ez nem tantoritott el :)
Es milyenek ezek a hormonok, en aki azt mondtam terhesen, hogy lezarom a temat (na nem is nyitottam ujra) igy a szules utan (pedig azert nekem is fajt, meg ha en gyorsitva adtam is elo) nem erzem ugyanazt mint terhesen terhelten a vegefele, hogy na ebbol eppen ennyi eleg is volt :) Bar most is ugye meg darabokban vagyok, de en mondjuk tudtam mire szamitsak igy ez nem lep meg, az viszont igen, hogy a tudatalattim most messze nem tiltakozik az egesz tema ellen mint a terhesseg nehezedesevel tette :) Na ettol fggetlenul igy 3 napos gyerekkel persze, hogy nem tervezem tovabbra sem folytatni a sort, plane, hogy a sok apro egyszerre nekem meg elkepzelhetetlen kategoria is :)

Detti, irto edi az a nyuszifules kepetek! :)

Az ejszakankat megint atbuliztuk. Elso felvonasban kajalas hegyek (csak ne fajna ez nekem, de majd alkotok meg valamit) masodikban szorulas es kakilas. Ha jol remlik Hari ti kuzdotok meg ilyennel. Hat sikitozos orditozas es labrangatas megvolt, csakugy mint elozo ejjel a korhazban is. Ez a fekete ragados szuletos kaki csak nem akar kijonni konnyen, igy a korhazban is kapott ra kezelest (kis tubus, benne gel ami segiti a dolgot megmozgatni meg kinyomni, es hosszu de megfelelo meretre gyartott csore van amivel popsiba lehet applikalni...) szinte azonnali eredmenyt hozott, ahogy kimaszirostak meg kisegitettek belole azt a ragacsot (meg aztan a masik adagot en tegnap ejjel .... hogy miert kell ejjel kakilni, ki tudja?!) azonnal mintha kikapcsoltak volna a gyereket, elhallgat es koszoni jol van. Hat nagyon birnam ha nem lenne tobb ragacs benne mar... kozben mar jovoget az anyatejes kaki verzio is. Nappal ugy csinal valami kis angyal, eszik es alszik, ejjel meg jon a kakilos musor es a sikitozos hasfajas :) Na de hat ez olyan mint a lotto, en ezt nyertem :)

luna6

Nagyon szépek a gyerkőcök!!Mindenkié! Már tényleg csak a miénkről nincs kép, mármint az előbújtak közül. Ha most felkel, akkor tényleg megpróbálok csinálni róla, de tudom ezt már mondtam párszor.
Végre pihentem egy kicsit, amíg ő aludt, bár szegény úgy nyöszörög még álmában is. Most küldtem el Andrist szélcsőért, gondoltam biztos ami biztos legyen itthon. Előre rettegek az éjszakától. Lilivel a délutánoktól rettegtem, ő akkor sírt rengeteget. Viszont éjszaka nem szenvedett ennyit. Abban reménykedem, hogy már csak két hét és adhatom neki a GripeWater-t, ami számomra anno csodaszernek minősült. Persze Lilinek nem is fájt mondjuk ennyit a pocija, ő egyszerűen délután 4-5 óra felé elkezdett sírni és csinálta egész késő estig. Látszólag minden ok nélkül.

Nyuszika, hogy nektek mekkora hajatok van!! Miből adjátok neki a tápszert? Én sem akarok okoskodni, csak nekem azt mondta a doki, hogy ha mégis adok Bencének, akkor nagyon fontos, hogy ne cumisüvegből adjam, mert akkor nagy az esélye, hogy nem is akar soha többé cicizni. Vagy kanállal, vagy pohárból adjam, hamar megtanulják hogy kell úgy inni. Persze lehet, hogy nincs benne igazság, csak gondoltam elmondom, mert nekem így mondták.

Luna, akkor pedig ha akarod ha nem fejjél!!!!! :twisted: Mondom ezt én, aki nagyon útálok fejni. De néha én is kénytelen vagyok, hogy ne gyulladjon be még jobban, illetve hogy ne legyen kevesebb. Nem irigyellek a belövellés miatt, de hát ez van.

Na megint ébredés van :lol:

Kép
Kép
hari

Luna, neked majd még reagálok, egyelőre annyit, ha szenvedtek éjjel, gondolj rám, kb. én is azt csinálom, tehát egyszerre csináljuk. Tök megnyugtató nem???? :lol: :lol:

Kép
Kép
hari

Geoo: a kutyus póráz nélkül sétál, babakocsi csomagtartóban pedig állandóra betéve a fertőtlenítő, tudod, amit víz nélkül kell csak szétdörzsölni a kezeden - mert a kakit is szedjük, igaz dupla zacsival, de biztos, ami fix.

Nanetto: Szende szerintem nekem fázós, és a lakásban nincs is olyan meleg nálunk, illetve ő 2 hetes, és azóta még nem volt kánikula. Onnan gondolom, h fázós, mert sajnos fürdés után mindig vacog, míg törlöm, és pelusozáskor, ha kivezsem a lábait, már reszket is az alsó ajka.

Nem izzad, és most, hogy hűvösebb van, thermóban sétáltunk és egy nyikkja nem volt, ahogy kitoltam a kocsival végig aludta, még most is, már vagy 2 órája. Keltem máris szopira.

Tallin: ezt Neked is írom, ugyan a dézsájában nem sír, de sajnos a fürdés utáni törölgetés eddig mindig végig volt kiabálva :(

Amúgy nem sírós baba, de néha, ha fáj a hasa, akkor is sikít :(
detti_10

lknyuszika: Olvastam egy másik topikban, hogy jó tejserkentés céljából a Karmalz nevű malátaital.
Citromos ízesítésben meg kifejezetten finom is(nem sör ízű, inkább limonádé).

http://karamalz.hu/index.php?site=kinek_ajanljuk

Esetleg ez is segíthet.[/b]
nage

Geo, sztem csak óvatos a dokim, ezért fektet be. Mondjuk így nyugodtabb is leszek, hogy nem itthonról kell rohanni, meg valakit riasztani, vagy ami még rosszabb, mentőt hívni... Azért kíváncsi vagyok, hogy mit tervez, remélem nem fexek majd ott két hétig. :roll:

Nyuszika, tündéri a kiscsajszid! :wink:

Luna, hari, kitartás az éjszakához!
foltivspicur

Nage, igen a Karamalz szuper! És tényleg nem csak ízre, meg az alkoholmentes sörök is. Nálam még a baba bent csücsül, de csak néztem milyen foltos lett a pólóm, tökre eláztam... :lol: :lol: :lol: Mangós és epres Holsten... :P 8)
foltivspicur

Hari, hat most akkor megnyugszom, hogy neked sem jobb :D:D kar, hogy ettol meg nemoldodik meg a gond. Bar a szuleszno szerint amint elkezd (elkezdett mar nyomokban) jonni az anyatejes kaki is es nem csak ez a ragacsosz nyavaja ami bennragad, akkor javulni fog a helyzet. nekem a legnagyobb az hasfajos volt, de az nem ilyen volt, hogy hajnali 3.-kor sikitasra ebredek es akkor sikitozik es ordibal mig ki nem jon a kaki (illetve nekem kellett kivarazsolni) hanem olyan klasszikusan, este 6-10ig nagyjabol, menetrend szeruen bomboles vigasztalhatatlanul, mindegy mivel probalkoztunk. Grippewather ugyan, oda se neki :) Barmi amit bevetettunk ideig oraig ugy tunik hatott aztan semmi... ugyhogy igazabol az ido segitett, kinotte.
Hat en azert remelem, hogy hathakijott mar az osszes ragacs es tobb ilyen uvoltozes nem lesz... azert szegeny szomszedok is :) Meg hat a bebi is ugy neki van keseredve olyankor.

Es Hari, be van gyulladva a melled? Mert irod, hogy neha fejsz, hogy ne gyulladjon be jobban... vagy csak a besziklasodasra ertetted? Enyim csak naaagy es tomor lett de meg nem sziklas, gyulladva egyelore nincs csak a bimbok tropak. Az egyiken mar tegnapelott nott egy nagy holyag elorefele (mint egy folyadekkal teli buborek) amin az egyik nover elcsodalkozott, a szuleszno szerint majd elmulik. Volt a mancimmal is... mintha elemeire esne szet a bimbo, es ez egy kozuluk :D Na valoban visszabb ment, mara viszont meg olyan minha verrel lennetele :) remekul elvagyok ezzel.

luna6

Luna, akkor neked is olyan kis nyomi cicid van :lol: Mármint, hogy mindenféle bajod van vele. Nekem először jól kisebesedtek, vér jött belőlük, aztán leesett a seb, most csak fáj a bimbó. Viszont tegnap tegnapelőtt hol az egyik, hol a másik cicim lett vörös foltos, kemény és fájt az egész. Most már nem piros, csak rettentően viszket és fáj. Ezért kéne fejni. De nem nagyon van rá időm. Tudom, hülyén hangzik, de egyszerűen mire odaérnék, hogy fejjek, már kb. itt a következő szopi ideje. De majd csak lesz jobb is.

Kép
Kép
hari

Kép Kép

Kép
Kép
hari

Oooo micsoda ferfias Benced van! :) Hat ot sem fogjak lanynak nezni asszem :) Vagy ot legalabbis nem, hozza kepest Aron 'egynemubb' :D (bar idiota jarokelok mindig akadnak akik fulbevalos kislanyok neme utan erdeklodnek meg egyebek :))

Hat na egen, akkor legalabb tudom, hogy mas is ilyen vergodesekkel bir mell temaban, a fene vigye el :) Van akinek belovell, etet es tul van targyalva :) Ehez kepest nekem is ez a holyag, meg nem sziklas, meg nem verzik (de tudom mirol beszelesz, Mancival eljatszottuk a teljes repertoart) de meg hol vagyok a normaltol. Aztan idovel beall es nem fog mar fajni meg ilyeket csinalni, na de ido. Faj is elegge az elso par slukk me mikor raharap, de akkor neked ezt nem kell reszletezni.... az imadott szoptatas :) na de az lesz majd ha 'elkapjuk a megfelelo hullamot' :)

luna6

Ja, Hari... meg az elso mondatodra, a nyomi az stimmel... de a 'kis' jelzot most nem mondanam :) Legalabbis nekem brutalnak tunik... ehh, ez nem is en vagyok. :d

luna6

jah kerdes azokhoz akik szednek Urtica Urenst. 2x5 golyo ugye? Eddig tan stimmel is, de mikor is, reggel-este? tok elfelejtettem mar... bar mintha en napi haromszor szedtem volna anno...

luna6

Sziasztok!
CSak gyorsan tudok, mert Hanna itt ül,hogy most ő jön...

Szóval Luna!
3*5 :D És amikor eszedbe jut, kb. Reggel, délben, este :D:D
Nagyon cuki Aron :D Tetszik. :D:D

Hari!
Na végre!!! :D Hanna rögtön rávágta, ohgy olyan, mint Alex :D:D

Nyuszi!
Jajjj, de sok haja van a kiscsajodnak :D:D

Mennem kell... próbálok jönni holnap reggel :D:D

Kellemesebb éjszakát! :D:D

Eszter
Kép
Kép
vok

Sziasztok.

Próbálok írni, amíg Levi hagy meg amíg a hátsóm bírja, ugyanis nekem nagyon-nagyon fáj még mindig a medencecsontom. Szerintetek még sokáig fog fájni??? A gátsebem - ami 3cm-es - már jól van. :) Mindegyiket biobtronozom.

Először is HATALMAS GRATULA LUNÁNAK!

Mindenkinek nagyon cuki a babája!!!

A gyors szülés mellé azért bekaptam két szembevérzést :) annak ellenére, hogy végig csukva volt a szemem, meg bal fülre kicsit süket vagyok, mert az is bevérzett. Szedek gyógyszert, majd felszívódnak.

A bentlétről még annyit, hogy a csecsemősök rohadtul nem segítettek semmit. Kedden született és nekem csak szombatra indult be a tejem, de addig csesztettek, hogy rakjam cicire, meg éhes a gyerek, azért remeg, miért nem szólok, bla-bla-bla. Szóval pénteken imádkoztam, hogy minden oké legyen a gyerekkel és jöhessünk haza. Hála istennek délben eljöhettünk, volt kint du. a védőnő, vele mindent átbeszéltünk, kaptunk ideiglenesen tápot.

Egy hete vagyunk itthon, próbáljuk szokni egymást. :) A férjem nagyon sokat segít, éjjel is felkell velem annak ellenére, hogy dolgozik, illetve most nem, mert itt van anyukája 2 hétig Izraelből. :) Eddig anyu segített, most meg anyós. Hála istennek nekem nincsenek anyós gondjaim, mert tök normális. Tegnapig minden oké volt, este 10-kor, hajnali 2 körül, majd reggel 7-kor ettünk, utána 3 óránként, de tegnap este nyolctól hajnali fél 4-ig nyűglődtünk, mint Hariék. Valószinűleg frontérzékeny a gyerek, legalább is azt még nem tudom eldönteni, hogy esetleg a hasa fáj-e. Úgyhogy minden tisztelettem a kétgyermekes anyukáké, akik így is helytállnak. Én most rohadt fáradt vagyok. Hozzá lehet szokni az éjszakázáshoz?

Tudom, hogy vhol írtátok, csak nem találom, de mit lehet csuklás ellen tenni, mert a gyerekdoki a citromot mondta, de az nem tetszik a gyereknek???

Most már 3kg 30 dkg, úgyhogy sikerült 'felhízlalni', most csak a szeme van begyulladva, cseppegtetni kell bele. Másnak is volt iylen szemgyulladás-féléje?

Gyorsan feltöltök néhány képet, aztán megyek, mert nem bírok ülni. :( :(

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
bhdetti

igen detti szemgyulladás (elég csúnya - váladékos és összeragadós) volt nálunk is! meg még valakinél is itt ... bocsi de most nem tudom ki volt az :-) azt hiszem a csilla akinél bonyolult is mert valami könnycsatorna mosást akarnak azt hiszem :-) (én is gyorsan olvasok mindig)

én kamilláztam (de ezt sokan ellenzik mondván a kamilla szárít és már a kamilla sem a régi - szennyezés stb.) de nekem bevált és csepegtetni kellett szemcseppel egy hétig!!!

most teljesen rendbe van de kellett teljes 2 hét!!!!!! ...
sajnálom a kórházi storyd én az Istvánban szültem na ott le a kalappal még a takarító előtt is!!! .. volt szoptatás tanácsadás meg mindenféle!

kitartás - éjszakai fennlét: szerintem ezt SOHA nem lehet megszokni!!! én is rengeteget virrasztok ... néha szinte még alfában kapom fel a gyereket az a legrosszabb amikor üvölt de ha csak rám vágyik akkor jó mert beülök a hintaszékbe - ami egy áldás szó szerint - és akkor elringunk ő meg én :-) én hátradobom a fejem a nagy párnán tudok aludni (meditálni) a baba az ölembe úgy hogy a szoptatós párnára rakom ... de hát az sem normál alvás
néha napközben vagyok olyan kómás a sok szoptatás is kivesz rengeteg energiát szóval a fittség még messze van tőlem!

na meg is szólalt Esztike - Besztike :-)
megyek
Vendég

Sziasztok!
Bocsánat, hogy kéretlenül betörök ide, de remélem, hogy lesz, akinek segítség lesz.
Angol (alig) használt ruháim vannak nagyon nagyon olcsón. Márkák Next, George, MarksandSpencer, Mothercare, Ladybird és hasonlók.
Az árak kb: body 100-200ft, rugi 200-300ft, póló 100-200ft, rövidnadrág 100-200ft, kocsikabát 200-300ft, nadrágocska 100-400ft
Érdemes körülnézni! A képek alatt ott a konkrét ár, állapot és márka is. Nagyrészt néhányszor mosott, egy gyerek által hordott dolgokról van szó.

http://picasaweb.google.com/gabikikocs

Ha tetszik valami, írj privit vagy e-mailt a gabikikocs kukac gmail pont com e-mail címre.
Köszönöm!

kikocska

Detti, nekem medencecsontom nem fájt, úgyhogy nem tudom meddig tarthat, de előbb utóbb az is elmúlik majd. :lol:

Jó hír: az éjszakázáshoz NEM lehet hozzászokni. Legalább is nekem nem sikerült Lilinél sem és most sem hiszem, hogy fog. :twisted: Viszont jó esélyed van rá, hogy egy idő után nem kell majd éjszakáznod, mert majd átalusszátok az egész éjszakát.

Luna, ok, nekem sem kicsi most, de nyomi. És nem a formájára értem, hanem arra, hogy olyan orvosi ló, valahogy minden baja van ami csak lehet :lol: De szerintem akkor te pontosan értetted. És hát igen, az idő mindent megold, ha máskor nem, szoptatás után majd elmúlik. Az meg röpke 1-2 év :lol:

Viszont örömmel jelentem, úgy látom (kamerán), hogy Bence végre elaludt. 1/2 7-kor fürdettem, és azóta ment az üvöltés, cicizés, üvöltés cicizés...Végül is "csak" 2 óra volt, de nekem jóval többnek tűnt. És még csak most jön majd Lili altatása. Aztán általában éjszaka egyszerre ébrednek és egyik sem akar visszaaludni. A különbség csak az,hogy Lili sír, nem üvölt :roll: És hamarabb vissza lehet altatni, csak ugye addig Bence üvölt a másik szobában. Tiszta ideg vagyok éjszakánként. Is. Pedig szedem a MagneB6-ot, de lehet, hogy valami mást kéne, ha lehetne ugyebár.

Ja, Luna írod, hogy jó pasis Bence. Néha olyan mint egy öreg bácsi, rém csúnya tud lenni olyankor. Bár tudom, ilyet egy anyának nem illik mondani, de én már csak ilyen nem illő vagyok :lol: Amúgy meg a legjobb pasi a világon (nekem). De ha sír, akkor elég csufika :lol:

Kép
Kép
hari

Hari, azert 2 evet csak nem fogok szoptatni, a 15 hoval is tok ufonak neznek itt :) Na persze nem ez fog visszatartani, ha a legeny ezt akarja... na de vissz a valosaghoz, asszem 'sziklasodik' nalam is a helyzet, marmint a mellemben. Fejonyavaja most fertotlenitodik, esti furdesem utan indul a mandula, mert ebbol reggelre sok jo nem sul ki. Tok erdekes, hogy az a gazabb mell most amibolt utoljara evett a gyerok. De ez nem egy 2 orankent felkelo altalaban, igy aztan mostantol asszem keltegetnem is kell majd enni (amitol az tart vissza, hogy ugye faj es tudatalatt meg halogatok... jo kis jatek ez, de legalabb tuti nem unatkozom)
Aludtam egyet most igy alvas elott :) Eros a gyanum, hogy szukseg lesz ra, bar ez nem eloalvas volt, hanem inkabb nemi potlas.

Detti, nagyon kis formas edes a fiad!! :) Nekem nagyon tetszik :)

luna6

Óóó, de drágák a kölkek! Sűrűn rakjatok képet, Lányok!

Én nagy Ranschburg rajongó vagyok, ha valakit érdekel, tudok küldeni egy rövidke hanganyagot arról, hogy miért jó felvenni a babát, ha sír. Ha priviben e-mail címet küldtök, akkor küldöm is.

Detti, látom, nálatok is bevált a TT. Fantasztikus édes a kép Szendéről.

Luna, Ti már kipróbáltátok?

A mosható pelus még mindig nagy Lénára, pedig már úgy szeretném kipróbálni.

A szemvidítófűtől tiszta pötty lett Léni pofija, viszont a szemének úgy látom, használ.
Nem nálunk lesz szerencsére az átmosás. Hétfőn szemészet, kíváncsi vagyok mit lát a doktornő. Jaj, kedden meg vérvétel szegénykémnek. Hogy fogom én azt túlélni? Eddig csak az utózöngéket láttuk (csövek, szúrásnyomok, branül stb.), most élesben ott leszek. Jajjj, nekem.

Kép

Kép
***csilla***

Ja Detti, nekem meg minden porcikam faj meg, nem csak medencecsontom. Faj a derekam, alul az osszes (na persze de csak 3 napos a sztori) es nem emlekszem mikorra mulik ez el :D:D Sokat segitettem? :D
A csuklason egy valami segit, az ido!! :) Szerintem ne macerald citrommal, elettani dolog, ilyen picik sokszor sokat csuklanak, de oket kevesbbe szokta zavarni mint a szulot, hagyni kell ot az agyaban es elmulik (mar ha ott jott ra, ugy ertem). Egyimgyerek is szokott es jol elnezelodik kozben :) Ki fogjak noni, egyaltalan nem art nekik!

luna6

Csuklás: nálunk iszonyat volt az első hetekben és tutira igaz, hogy azért van, mert a gyomor túl közel van a rekeszizomhoz, szerintem mivel Léni ilyen pici (volt), ezért volt napi megszámlálhatatlan csuklás.
De hála a jó égnek egyre kevesebb. Na, még most is van szép számmal, de legalább nem állandóan.

Megyek, hátha tudok aludni. "Jóvóna".

Kép

Kép
***csilla***

Csilla, nalunk meg furdes stop van, van egy jo hosszu koldokcsonkja a gyerkonek, meg aprogyerek de mar het vegen avloszinu lehet furdetni bar tan vodorben aztatni akkor sem. Na akkor marad a szivacsos lemosas vagy ilyesmi, mert nekem nincs idehaza olyan mosogatom mint a korhazban a szulesznonek, amibe bele tudnam tenni. Rendesen mosogatoban furdet, illetve nem olyan mely mint egy konyhai.
Moshato pelust meg elo sem vettem en sem, mert meg ennem vagyok annyira friss es ude (mondhatni ugye ne meg a korhazban fekszem magyar verzio szerint) hogy ezzel is foglalkozzam. De tuti a mieink is tul nagyok. De most a felepulesemmel kell foglalkozni, a legmacerasabb a resze szamomra az egesznek nem is a gyerkkel valo ejszakazas meg rendszertelenseg, hanem a sajat magam tropasaga. a sajgo csontok, huzodo varrat, a sajat 'pelenkam' a nem kellemes mellek... szal a testi tuneteim :)

luna6

Luna, gondolok akkor rád. Légy erős és szorítsd össze a fogadat! Én mikor rácuppan egészen összerándulok és nehezen állom meg, hogy ne kiabáljak a fájdalomtól. Fejni meg kézzel fejek, már amikor fejek, mert eladtam a mellszívót és most nem voltam hajlandó megint venni. Előbb utóbb csak nem kell már fejnem.
Szóval te meg bírd ki valahogy, pár nap és ha nem is tökéletes, de már sokkal jobb lesz. Holnap majd mesélj.

Jó éjszakát mindenkinek!

Kép
Kép
hari

Akkor pepitaban en-te. En is sikitozhatnekkal rendelkezem a racuppanaskor, mi tobb sirhatnek is neha hirtelenjeben de igyekszem nem mukkanni, mert tudom, hogy fraszt kapnak... de kegyetlen no. Annyi biztato van a dologban, hogy akkor ezek szerint nem csak en vagyok ilyen felresikerult :D:D

luna6

Luna, ja, persze, el is felejtettem a köldököt. (Nanetto, ne olvasd!). Nálunk ugye lemaradt a köldökápolás, volt helyette belepreparált infúziós cső meg ilyenek. Azt mondjuk nem tudom, hogy normális-e, hogy halvány barnás színe van.

Jaj, Te szegény! Persze-persze, én sem moshatóztam volna az első hetekben alap esetben. Viszont már nagyon kíváncsi vagyok, de még mindig olyan benne, mint egy keljfeljancsi. :) :) :)

Most már tényleg leléptem.

Kép

Kép
***csilla***

jézus úristen - elolvastam ahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh

Luna: sokat gondolok rád!!!!!! küldök energiát!!!!! ...
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: