A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2010 júniusi babák

Kép
Vendég

Sziasztok!

Gemnek és Nyuszinak gratulálok

Luna torkod?

Ahhoz képest, hogy a tábla közepén voltam igencsak a végére kerültem :roll:
Holnap még Luna is beelőz.
Geooo ne aggódj. Az utolsó topikbaba Pötike lesz.

KépKép
Kép Kép
l.móni

Nyusziéknak is hatalmas gartula :D Olyan jó, hogy minden napra jut 1 újabb jó hír :D:D

Heni!
Nagyon szívesen.
Én ugye "elrontottam" Hannát, mert ő 2 éves koráig nem is tudott velem aludni... aztán jött egy nagyon csúnya hörghurut és attól féltem be fog fulladni, így vele aludtam 1 hétig... hát, azóta is együtt alszunk. És olyan édes, mert álmában megkeres a kezével, hogy ott vagyok-e :D:D Most Alex miatt nem akarom leszoktatni az együtt alvásról, pedig szerintem már menne neki. De őszintén, én se szívesen aludtam egyedül ám. Most is ugye, ha nem Hannával alszom, akkor Ádámmal. Tökre megértem,hogy nem akar egyedül aludni :D Talán majd Alexal fognak tudni együtt aludni :D:D Ha meg nem, akkor így jártam :D:D

Eszter
Kép
Kép
vok

Nyuszika! GRATULÁLOK!!!! jaj de jó :-) várjuk a képeket majd ha úgy alakul hogy tudsz ide jönni :-)

VOK én is beállok Heni mellé köszönjük a sok jó infókat mindenről!!!!!

Geo - Luna - ez a ti hetetek... vagy irjam így ez a ti hetetek???
gondolok rátok!!!!

Én: anyós még nem volt este férjuram beszélt vele de hogy mizajlott nem kérdeztem ... jobb nem firtatni ők maguk között biztos lebeszélték.....
Eszti babunk este fél 9-től reggel 6-ig ALUDT!!!!!!! éljen éljen éljen! ebbe volt 2 szopi 4 óránként! édi-bédikém meg is köszöntem neki reggel!!!!!

mindenkinek szép napot!!!!!

ui: a kesztyű még rajtam ... :-)
Vendég

Csilla!
Tényleg nyaraltak. :D
Mehet a kendő. Van vékony is, de azt mondta, hogy a vastagabbnak szerinte jobb az anyaga. Én akkor inkább a vastagabbat ajánlanám....

Küldöm neki a címedet és akkor szerintem a héten már meg is érkezik a kendő. :D És akkor a leghosszabbat kérem. :D

Nanetto!
:oops: szívesen. :D Ti legalább jó néven veszitek az okoskodásomat :D :D
Hajrá a kesztyűs Nanettonak :D:D:D:D

Eszter
Kép
Kép
vok

Szeeep napot!!
Meg mielott valaki hianyol, jelentem kihasznalva az utolso napomat megint tovabb aludtam ugye, mint egy normal munkanapon. Mondtam embernek vigye a kocsit, nem megyek napkozben ugysem sehova (ha menni kell, majd hazahivom ugyis :D) ugyhogy nem kelek fel reggel koran, hogyot elvigyem a metroig. Igy is tettem, fel tizkor keltem :D (ugye itt egy oraval kesobb van)

Torkom egesz jo, ugatos kohogesem megvan, de nem allandosult, es tan nem lesz mar roszabb :)

Nyuszieknak hatalmas gratula, nem sokkal elozte be oket Lola baba sem :)

Es akkor mar csak 3 fiucska es ket kislany van hatra (anya maci nem hiszem, hogy nagyon feltunik, o anno atment a juliusi topikba, akik meg jol elkoltoztek, ha megis olvas bocs tole, de nagyon reg nem is jelentkezett)

luna6

Gem, Nyuszi, sok boldogságot a kislányokhoz! Képeket várunk!

Vok, húúúú, de király, köszi! Nagyon szuper lesz (okés, legyen akkor a vastagabb), pont most is itt piheg összenyomorgatva rajtam Léni. Valami nem tetszik ma neki, hajnalban is megint 2 órát fent volt.
Fizetés akkor hogy legyen?

Ma mérlegelünk, hát alig várom az eredményt. Most látom, hogy hosszra is nyúlt, mert végre kezdjük végig érni a legkisebb rugdalózókat. :) És bizony már 7 hetes ma a Kisasszony.

Nanetto, ez igen! Gratula a jó éjszakához.
Látod, jól tetted, hogy beszéltél férjuraddal.

Luna, akkor már csak egy nap. Hát izgalmas.

Heni, van már kendőd? Mert ha megérkezik a Vok-féle hozzánk, nekem felszabadul egy "farmer" fantázianevű Nandu, 420 centi, tökéletes állapotban van, csak nekünk ugye kicsi. Ha gondolod, megegyezhetünk és akkor leveszem a Vatera-ról is.

Kép

Kép
***csilla***

Csilla:

Köszi, hogy gondoltál rám kendő-ügyben. De már megvettem a teszveszről a Nandu 4 m-est. Remélem, nekünk ekkora elég lesz. Már utaltam is a pénzt a vevőnek, úgyhogy a napokban várom a küldeményt.

Luna:

Húúúúúúú, ez egyre izgalmasabb. Élvezd ki a mai nap minden egyes percét. Csináltad meg a még esetleges utolsó simításokat és akkor holnap reggel hajrááááááá, mindent bele!!!
Vendég

Luna ... tényleg használj ki ma mindent! ... :-)
jaj de jó örülök hogy te is a finishben vagy - majdnem! :-)

Csilla: de jó hogy már 7 hetes a babud! én 6 hetesen fogom vinni anyuékhoz és nagyon nagyon várom... és a dédihez is akkor visszük.... ahhhh már számolom vissza a perceket!

egyenlőre csak itt a faluba kocsikáztatjuk az bőven elég!!! a 6 hetet mindenképp kivárom az autóúttal ... meg hátha ez a 3 hét még "nagyobbá" teszi ... és "jobban kezelhetőbbé" bár nem tudom... :-)))

LÁNYOK! Vok LUna
ha fehérbort kell tenni a húshoz (1 dl) amit ki kell párolni ugye akkor azt ehetek? (tej miatt kérdezem mert ugye az alkohol tilos) de ilyen formában lehet???? ... mert sajnos 2 kajába is ezt kell raknom .. .és tök tanácstalan vagyok!!!!
köszi előre is a válaszokat ...
Vendég

Nanetto, hivatalos allaspontra nem emelekszem, de en tuti nem aggodnek 1 deci boron ami eloszlik az egesz etelben, es raadasul ahogy mondod, fozes kozben el is parolog belole az alkoholtartalom. En megennem egesz biztos.

Nem igazan tudom, hogy kellkihasznalni egy utolso napot, de majd igyexem :) Egyelore pont ugyanugy nem csinalok smemit, mint pl tegnap:) Viszont marha almos almos vagyok szokas szerint :)

luna6

Nanetto!
Nyugodtan :) abban egy mili alkohol se marad :)

Luna!
Hiányozni fogsz... :)
De addig is akkor aludj :):)

Eszter
Kép
Kép
vok

Nemigen tudok aludni nappal ujabban. Mjd delutan talan egy oracskat, inkabb bedontok egy hatastalan kavet, az erzes vegett :)
Sokaig nem fogok hianyozni, 2-3 nap max es kitesznek, ha nincs semmi :) szoval gyanum szerint legkesobb penteken idehaza leszek mar...

luna6

Nanatto, a főzéssel kimegy az alkoholtartalom. Meg hát az az 1 dl amúgy is elveszik az egész adagban. Szerintem simán eheted.

Kép

Kép
***csilla***

Pont ezt akartam kérdezni, Luna, hogy mikor olvashatunk viszont itt köreinkben? :)

Na, látom Nanetto-ügyében azonos a tanács.

Na, megyek, kiteregetek ebben a "szép" időben.

Kép

Kép
***csilla***

Móni,
erre ezért nem vennék mérget :lol: :D
de jó lenne ha Jenny is jelentkezne, hogy mi a helyzet, de lehet hogy már babázik :roll:
ő elküldte valakinek a számát?
Konkriékat vajon hazaengedték már?

Nanetto,
na, örülök, hogy ilye jó éjszakátok volt!!!! :wink:

ma paprikáscsirkét csináltam nokedlival, meg ubisalival, és most csinálom a hálót...
rájöttem, hogy a tudatalattim szerintem még nem engedi ki Dávidot, mert még nem vagyok kész.
de ez nagyon durva, szegény András is kész van teljesen. mióta beköltöztünk, meló után minden egyes nap a lakást csinálja. ma regel alig bírt8kor kimászni az ágyból, este11kor tegnap még függönyöket raktunk fel a nappaliba... :?

este megyünk CTG-re, meg lesz megint méhszájvizsgálat, hogy lássuk változott e valamit a helyzet (habár sztem nem :P )

csak már lenne kész a lakás :x :cry:
Vendég

Geo, pedig a minap azt mondtad, hogy hétfőtől, azaz mától már szabad az út. Akkor mégsem? :)

Kép

Kép
***csilla***

ja, és az előbb gitároztam :lol:

András a múltkor előszedte a gitáromat, elvitte felhúroztatni, meg behangolták, az öccsétől kölcsönkérte a gitáriskolás könyvét, és esténként zenélni szokott... tegnap én már lefeküdtem aludni, ő meg még ott pengetett a kanapén :P

ma meg én is a kezembe vettem, és játszottam egy kicsit, de baszus rengeteget felejtettem. az ujjaim azért próbáltak normálisan mozogni, de már kiment belőlük az a természetesség, amivel régen csukott szemmel is megtaláltam a húrokat...
szóval lehet majd eljárok tanárhoz.. mindenesetre tök jó kikapcsolódás :)
Vendég

Hat Geooo, jol feladtad a hormonokkal terhelt agyamnak a lecket, hogy a paprikascsirke+nokedli+ubisali melle meg halot is csinalsz... csek neztem meg erolkodtem, mar majdnem meg is kerdeztem, hogy mi az amit nem tudok :D:D:D
De aszem megvilagosodtam, lehet, hogy rendberakod a haloszobat? :D vagy valoban az ebed valami kiegeszitojekent keszul valami halo nevu, szamomra ismeretlen dolog :D

luna6

Csilla,
sajnos rosszul ítéltem meg a helyzetet, és rengeteg munka van a lakással, akárhogy igyexünk is rendbe tenni :?
én pedig már legszívesebben egész nap csak a szopifotelban ülnék, olvasgatnék, várnám, hogy elfollyon amagzatvíz, vagy hogy beinduljanak a fájások...
Vendég

Meg kell, hogy hagyjam lanyok, irto fura dolog ez az idore rendelt gyerek :) Ugye nekem ilyen nem volt, szal derult egbol korhazba indulashoz vagyok 'szokva' hat most ez egyteljesen uj aspektusa a vilag folyasanak szamomra... :)

luna6

híííííí, a macim tényleg le fog mászni a képernyőről :lol:
Vendég

Luna,
hát igen, ez a háló így nem volt egyértelmű :roll: :lol:

most jött a postás, hozott 5csomagot :lol:
egy világoskék-fehér talpas nacit,
egy fehér pólót,
egy gyönyörűszép napozót (jó lenne azért ha majd visszatérne a nyár, habár most hogy ennyi nyári cuccot beszereztem...tuti hideg lesz :roll: )
egy kantáros nacit, jajj ez a legédibb :) ,
meg egy kapucnis napozót :lol:
Vendég

Luna, hát már nem sokáig kell szoknod a gondolatot. :) De tényleg fura lehet 2 normál menet szerint zajlott szülés után ez a mostani időzített. De még holnapig bármi lehet.
Rosszul érint amúgy? Vagy közömbös?

Kép

Kép
***csilla***

Nem erint rosszul, raadasul teljesem ramhagyta a dontest a doki, ugyhogy meg csak nem is kulso javallatra lesz (es nehez is mar, huzodik, a repedeseim allapota javulni mar nem javulna meg egy het alatt, annal tobbet meg nem hagyna a doki azt mondta) csak fura. Nem igazan tudom hova tenni, hogy fixen tudom, holnap lesz meg egy gyerekem :) Eddig mindig volt ebben nemi bizonytalansagi tenyezo... de vegulis nem banom egyaltalan, csak tenyleg irto fura elore tudni :) Fixen tudni pl, hogy a het vegen mar itten hemzsegni fogunk :D Es hogy annak az ures babaszobanak itt jobbkezre mar lesz lakoja egesz biztos, nem akarmikor, hanem het vegere szinte egesz biztos :) furcsa :D De mire megszoknam mar vege is lesz a furcsasagnak :)

luna6

Geoo, jo is hogy emlegeted a vasarlast, meg egy lazmerot (fuleset) koll rendelnem, es hat ebayen ezerszer olcsobb mint a boltban. Bar digim van idehaza, de ha kikerulheto a popsiban lazmeres es raadasul barati aron, akkor miert is ne :)

luna6

Geo!
Megértelek. Mármint a pihi dologban. Utána mondjuk jó sokat fogsz remélhetőleg aludni a kicsivel napközben. Eleinte még hagynak :D:D
Én szerintem 2 évvel a beköltözésünk után pakoltam ki teljesen... és csak hogy jó legyen, akkor neki is álltunk festeni :D:D:D Szóval eléggé vicces volt :D És akkor még nincsen kert, amit folyton csinálni kell.
Amúgy tökre elgondolkodtam azon, hogy mennyivel jobb az, hogy soha nem éltem a belvárosban. Nekem pl eszembe se jutott egyik kutyám talpát se lemosni, hacsak nem volt sáros :D De tökre igazatok van. A belvárosban tényleg nagy a kosz és azt felhozni más, mint mondjuk a külkerületek, vagy a kert...

Luna!
Háát, nekem is fura lenne. :D Naaaaaagyon kíváncsi vagyok, hogy mégis megindul-e az úriember kifelé :D

Csilla!
Megrendelés elküldve :D Remélem szerdán postázzák :D
Én is rendeltem magamnak egy LL-es kendőt :D Szeretném elöl megkötni a csomót :D:D

Eszter
Kép
Kép
vok

Ja, akartam mondani, hogy Alex hasa jobban van. Ma már majdnem rendesen tudott aludni. Most is alszik :D Kendőztünk, bealudt, és utána leraktam :D
Szóval ma megpróbálok elmenni vásárolni :D

Eszter
Kép
Kép
vok

tudja valaki hogy arányosan mennyit kell ennie egy babának naponta? tehát a kilójából hogy kell számolni?
mert azt mondják az én babám roppant sokat eszik ... na most ez a baj :-)))

persze cicicumit nem tudom belőle kitépni
mostani adagja: 110 milli egyhúzásra!!! ... tényleg sok de mit csináljak?
tiszta súlya 3070 gramm születésekor: 2780 gramm
holnap jön a védőnő majd rá kell erre is kérdezni...
Vendég

Vok! az én hekker oldalam is elkapták! lehet hogy ugyanonnan töltögettünk... jaj - jaj! most akartam halász juditot leszedni...
Vendég

Nanetto:

Szerintem az én fiam is sokat eszik. Hogy pontosan mennyit, nem tudom, mert nincs mérlegem. Amit tudok, hogy átlagosan 2, 2 és fél óránként cicin van. Mondjuk ebből nem mindig egyformán hosszú ideig. Van amikor csak pár korttyal beéri. Van, amikor szerintem csak a cici közelsgére, anya illatára vágyik. Olyankor kevesebbet eszik, mert gyorsan bealszik.

Mi 3470 g-mal jöttünk haza a kórházból és a múlt héten vittem leméretni a védőnőhöz, aki 4160 g-ot mért (akkor voltunk 2 hetesek). Szerintem ez a sok. Esztinél nem mondanám soknak ezt a mértékű gyarapodást.
Vendég

Van egy letöltős oldal, én most azt használom. Valakit érdekel??? Nem kell meghívó, simán lehet regisztrálni.
Vendég

Nanetto!
Lövésem sincs, de szerintem ezzel ne hagyd magad nyaggatni. Egy csak szopis baba annyit eszik, amennyit akar!!!!
És mit csinálsz, ha azt mondja a védőnő, hogy sok? Éhezteted? Kiveszed 5 perc után a cicit a szájából? Ezt nem lehet kicentizni. Ezért nem kell mérni,h ogy mennyit eszik Eszti. és ha megkérdezik, akkor meg nem tudod megmondani, azt csá.
Anyám 4 hónaposan fogyókúráztatni akarta Hannát, mondván túl kövér... :shock: :shock: elküldtem a susnyásba... Meg is kérdeztem tőle, hogy szerinte ezt hogy kéne kivitelezni, mert kuvára érdekelne... Szerinte folyton mérnem kellett volna mennyit evett Hanna és itatni vízzel, mert csak úgy lehet gyereket nevelni. Most már nem nyaggat Alex miatt, de Hannával megküzdöttem vele...

Eszter
Kép
Kép
vok

Luna, hajrá holnapra! Én is mennék veled, a 22-ét már kinéztem magamnak korábban.

Megjártam a dokit. Újabb vicces uh-n vagyok túl. A méhlepényem egyre jobb állapotban van. :lol: :lol: :lol: A múlt hetihez képest.

Gemininek és Nyuszikának gratulálok!!!
foltivspicur

nanetto!
Gyerekzeném van jó sok :D Azt tudok adni :D
Azt hiszem Halász Juditom is meg van mind, de már nem emlékszem. Most meg Ádám gépénél ülök :D

Ja, és igen:
Alex 3350-el jött haza és múlt csütörtökön volt 4000 kereken. :D Nem hiszem, hogy Eszti súlya olyan nagyon kimagaslóan sok lenne.

Heni!
A free oldalak nem olyan jók, mint amiket mi is használtunk, pl ncore... De már dolgozunk azon, hogy máshova bekerüljünk :D:D
Már kaptunk meghivót. Azok biztonságosabbak és jobb minőségű filmeket lehet találni rajtuk :D

Eszter
Kép
Kép
vok

Foltiv!
hihihihi :D:D Azért ez tényleg vicces :D:D És mondtak valami biztatót? :D

Eszter
Kép
Kép
vok

SZIASZTOK!!!!
Bocsika az eltűnésért, utolért a végzet.
Elromlott a számítógép, 3 hét kellett, hogy az alkatrész megjöjjön, Apa meg pénteken hozta el és tegnap este megcsinálta.
Múlt pénteken kihunyt a mosógép és a porszívó.
Visszaolvastam nagyjából, ígérem mostmár rendesen jelentkezem, ha hagyja a gép.

GRATULÁLOK A FRISS ANYUKÁKNAK A BABÁKHOZ.

Most név szerint nem írom, de este pótolom, mert annyi mindent olvastam, hogy el is felejtettem kinek mire kellene reagálni...
Majd összeírom...
No, felkelt a kiskirályfi, bocsika, de mennem kell
:wink: .

Kép
rozsa1979

Nanetto,
napit nem tudok, de a heti gyarapodásuk az valahogy 100-200g között szokott lenni.

Henibaby,
:shock: ez tényleg sok !! kis éhenkórász fiacskd van :wink: :)
engem érdekel a letöltős oldal! 8)

Rozsa,
jó hogy jelentkeztél :D

na lányok, én asszem este megbeszélem Dáviddal, hogy időre jöjjön, 24-én. vagy ha neki ez az időpont nem tetszik, akkor szombaton, 26-án, de a 25-ét azt várja meg, mert akkor lesz az első házassági évforulónk :lol:
figyeljétek meg, a 25-ét végig fogom vajúdni, és 26-án reggelre lesz meg :wink:
Vendég

Sziasztok

Gemininek és Nyuszikának gratulálok a kislányokhoz!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Van egy kérdésem: Arninak születése óta be van gyulladva a jobb szeme és már a második szemcseppet használjuk egy hete, de semmi változás. Csak akkor váladékozik nagyon, amikor sír, egyébként szép tiszta a szeme. Azt mondta a doktornéni, ha ez így marad, akkor majd át kell mosni a könnycsatornáját, de én ezt nem akarom. Nem tudtok rá valamit? Vok?

Családient.hu vonalzók

picibaba.hu vonalzó
talinn

Talinn:
Én kamilla-teába áztatott vattával törölgettem ki a szemét. Napjában többször is. Egy hét alatt teljesen rendbe jött.

Geooo:
http://carpathians.hu
Vendég

ZEBR: NAGYON SAJNÁLOM, AMI TÖRTÉNT VELETEK.SZAVAKAT SEM TALÁLOK RÁ, DE HIDD EL, JÓL ÍRTÁK A LÁNYOK, RENDKÍVÜL ERŐSEK A KISBABÁK ÉS AZ 1 % IS ESÉLY!!! NE ADD FEL!!!

GEMINI ÉS NYUSZI GRATULÁLOK A KISLÁNYOK SZÜLETÉSÉHEZ!!!

LUNA:Megy a drukk holnapra innen is tőlem!!!!

GEOOO: Dávid biztosan hallgat rád és valamelyik dátum tetszeni fog neki is!!!!

TALLIN: Én is annyit tudok mondani, mint Heny, kamilla tea és steril gézlappal való törölgetés.

RÓLUNK:
Balázs 3460 gramm és kezdi kinőni a koraszülött méretű rugikat.
Hossza kb 48 cm.
Teszek én is friss képeket e héten.
Csak ringatásra alszik el, este elolvasom a Suttógóból, hogyan kell elaltatni és indul a tanulás mindkettőnknek.Csak sikerül valamit összehozni....
Tejcsi van bőven...már a fagyóban is gyűlik.
Lilike nem féltékeny, nagyon jó gyerek, jó testvérke.
Estére mindig elfáradok, ahhoz sincs erőm, hogy olvassak , mint régen.
Szokom az életet mindkét gyerekkel.
Már csak 2 kiló súlyfölösleg van rajtam.
KB. 3 hét és kezdhetek tornázni és szép leszek megint....
:roll: :roll: .
No, nem fosom a szót, ígérem...
MÁR NAGYON HIÁNYOZTATOK LÁNYOK!!!!

REMÉLEM VISSZAFOGADTOK AZ ELTŰNÉS UTÁN A CSAPATBA, FRÁNYA GÉP :twisted: :twisted: ,remélem többet nem döglik be.....

Kép
rozsa1979

Rózsa!
De jó, hogy jöttél!!!! :D Sokat gondoltam rátok. Arra nem tippeltem,h ogy mindenetek tönkrement... :? Sajnálom... nálunk is 3masával jön a baj, ha jön...

És csak fossad drága a szót, mert azért vagyunk :D

Nagyon kivi vagyok Balázsra is már. :D Annyira hihetetlen, hogy már 4 hetes.
A 3 kilót meg ne is mond... én alig fogytam. :?:? és még várhatok jó sokat, hogy fogyózhassak.....

Megyek, ébredés van :D

Eszter
Kép
Kép
vok

talinn: nekünk is születésétől be volt gyulladva a szeme! 1 hétig szemcseppezni kellett - és utána sem javult és akkor kamillázni steril gézlappal! 2 hét alatt TELJESEN RENDBEJÖTT pedig bazi csúnya volt! a fotókon amiket mellékeltem látni is lehetett a sárga csipásszerű dolgot plusz hogy piros is volt a szem körül!!! de most GYÖNYÖRŰ napjában 6-7x kellett szigorúan kamillázni....
Vendég

Most tulkepp jo, hogy igy kivul vagyok a varoson, beke van es csend. De van elkepzelesem rola mi lehet benn, miutannyert a valogatott Delafrikaban :D:D Vannak elesbol tapasztalataim milyen az ha az FC Porto esti meccsen megnyeri a bajnoksagot, volt szerencsem par hetig benn lakni es hat a gyerekemet is felvertek vele ejjel. Most meg beeeeke van :)

Amugy tenyleg, valaki multkor irta, hogy nem tudja ki volt Saramago, akirol irtam, hogy meghalt. Vegulis hat nem is baj ha nem tudja. Amugy meg vilahszonten ismert es elismert Nobeldijas iro volt, es ugye meg elo volt eddig. Sokkal tobb ismert portugal irot szerintem nem is lehetne felsorolni, illetve persze, van egy csomo csak nem vilagszinten ismertek. De egyaltalan nem csodalom, ha valaki nem ismeri, mert ugye a nobeldijas irok nem is a konyvesboltok toplista vezetoi jellemzoen :) Otthon sem olvas mindenki kotetszmara Kertesz Imret :)

luna6

Sziasztok! Köszi a szoptatáshoz a segítségeket, bár én lennék úgy, mint Nanetto, hogy sokat szopik a bébim... Nekem a dokinéni azt mondta, hogy 150g/kg, kell kiszámolni, hogy 24 órára menyi kaját kell elosztva megegyen. Ha 3000 g tehát, akkor 150 x 3= 450 g-nyi /24 óra, és ezt elosztva min. 6 etetésre, de lehet persze 8 is... szerintem ez a javasolt, de ennél több nem baj, sőt. Gondolom.
Szende tegnap majdnem elérte ezt az arányszámot, de ma csak 50g-ok mennek/étkezés :-( Lehet a front miatt, mert amúgy nagyon ügyesen kapja be a cicimet, igaz, az elején szeret elbóbiskolni, hogy utána reklamáljon... na mindegy, azért megy valahogy.
Heni, majd légyszi írd be, hogy Szende 57 cm-rel született. Köszi!
Huha, Vok, ahogy írtad, h herba tea és homeós bogyó együtt nem igazán jó, most elbizonytalanodtam... még mindent bevetős szakaszban vagyok, melyiket hagyjam el? Vagy elhagyjam-e valamelyiket?
Sajnos megint nem tudok rendesebben írni, nagyon drukkolok, akik még nem szültek, és szeretettel gratulálok a frisseknek: Gemnek és Nyuszikának.
Sziasztok!

detti_10

Detti!
Hívj fel. Elküldöm a számomat priviben. :D

Na, csajok, a fiam totál meglepett. Leraktam hasra, hogy kicsit erősítse a hátát, erre mire visszafordulok, ő már az oldalán fekszik... az egy dolog, hogy hátról forog oldalra, az nem lep meg, de ezen azért meglepődtem :D:D

Eszter
Kép
Kép
vok

Jelentem, megvolt az aktuális heti mérlegelés és 3360 grammot (ezt tippeltem pontosan, mert én ennyivel születtem) mértünk a konyhain és nőttünk 3 centit, azaz 50 cm a Kisasszony.

A múlt heti hízás 310 gramm, a mostani 220. A védőnő nekünk azt mondta, hogy 100-600 gramm közötti heti hízás teljesen normális. És azért ez elég nagy intervallum, szóval ne aggódjatok!

Hát ez a kamillás borogatás érdekes, mert én is azzal kezdtem el, míg el nem jutottunk ugye a szemészetre és úgy is láttam, hogy segített, erre a doktornő azt mondta, hogy azt NE (nem indokolta, lehetőség nem volt kérdezni, ott állandó rohanás van)!
Megy a csepegtetés, de megint akkora buci a szeme, hogy szerintem újból elkezdem kamillázni.
És sajnos félek attól, hogy ez valami allergia lesz, mert nagyon sokat tüsszög Léna, és ugye mindketten allergiások vagyunk és ez azért jelentős kockázati tényező és ilyen fehér fonalszerű izé jön a szemzugából, mint az allergiásoknak. Viszont most jut eszembe, hogy párom pl. a kamillát sem tudja meginni az allergia miatt, mi van, ha emiatt nem jó Lénának sem. Áááá, nem tudom, mi legyen, azért mégiscsak a szeméről van szó.

Vok, akkor várom a csomagot. Kösziiiiiiiiiiii

Kép

Kép
***csilla***

Lányok, biztosan emlékeztek, Judy hozta a hírt rólam/rólunk, míg kórházban voltunk, gondoltam, megosztom veletek a jó hírt, hogy múlt csütörtökön megérkezett hozzájuk a 4. gyerkőc, Izabella, 3740 gramm és 57 cm, ma mehettek haza.

Kép

Kép
***csilla***

Sziasztok,

Most csak gyorsban: egyrészt hatalmas gratula a két új kis emberkének!

Másrészt aki esetleg nem tudja, rosszul fogalmazták meg az espumisan leírását, azt irjá benne, hogy a csecsemő adagja 25 csepp, amit étkezés előtt vagx után kell adni. Nekem ebből evidens volt, hogy egy adag 25 csepp, de nem, ez a napi adagja!

És túl lehet adagolni az espumisant, most már tudom. Először túlette magát Beni, majd adtam rá a 25 cseppeket. csütörtök estétől szombat délig üvöltött egyhuzamban szegény.......2 éjszaka, 1 nap......brrrr...........azóta szigorúan csak 4-6 cseppet kap, imádja!

A kamillát pedig azért nem ajánlják, mert erősen szennyezettek a virágok, a mi védőnőnk régen azt mondta, hogy csak sima vizes vattával mosogassuk ki.

Na, majd még jövök, csak ezt gyorsban le akartam irni.

Kép

KépKép
eszterxx

jézuS a fene sem gondolt volna a virágok szennyezettségére... még jó hogy a kertben nő bio kamilla :-)

amúgy ha azt gondolod hogy az nem szennyezett és jót tesz a babának és nem parázol (ez agykontroll duma vagy hiszel benne vagy nem) akkor nem is lesz káros a babura! na most jól kiakadtatok mi? egyszer erről olvastam egy tanulmányt nagyon érdekes volt és találok benne igazságot!

babám ma 110-et és 90-eket szopizott le van szarva már igy nap végére mennyi a normál vagy nem - jól. érzi magát nekem meg ez a fontos!!! nálatok is volt vihar? mert itt kitört persze én elmentem vásárolni és apára biztam babut jövök haza gyerek sehol apa sehol! hát kiderült elmentek sétálni! baszki rohantak haza a zuhanó esőben! párom szakad a röhögéstől gyerek jóízűen alszik telebugyolálva... hát nem semmik!!! :-) mire kibugyoláltam addigra úgy felébredt hogy jogosan sírt!!!! ... szegényke .. ez az öltözési trauma!

ja amúgy honnan lehet tudni hogy kevés tej van a ciciben??? ma vadul kapálozott a cicimnél dobálta magát meg hörgött meg minden majd ráraktam a másikra megnyugodott és nyomatta magába az adagot! ... nálam ez a tej úgy látszik központi kérdés bocsi ne haragudjatok!!!

Hari : élsz még???

Konkri - és te?? csili vili rendet raksz amikor idejöhetnél igaz? :-)

nekem most kezdődik a "fekete leves" jön az est! a mumus! vagy alsznk vagy nem! mindig jó nagy lutri!!!! ...

megyek is addig is pihizek! kaptam egy olyan jóóóó könyvet .. Anyósok városa - stílszerűen barátnőmtől nagyon tetszik...
Vendég

Váá, Lányok, voltam futni. Annyira jólesett és úgy hiányzott. Még messze vagyok a régi futókondimtól, de bevallom, rosszabbra számítottam. Jaj, teljesen feldobott. Ideális a hőmérséklet is a kocogáshoz, hát teljesen szárnyalok most.

Eszterxx, köszi az infót kamilla ügyben.
Hát tiszta gáz, hogy félreértelmezhető az adagolás.

Kép

Kép
***csilla***

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: