A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2010 júniusi babák

hát igen lehet hogy nálunk is minden azért ilyen idilli mert az elmúlt 3 év várakozás.... na azt nem kívánom senkinek!!! ...
szóval nagyon nagyon vártuk Esztit!!!.... :-)

Hari neked is be fog állni minden... ne izgulj...! pelusból tényleg sok kell és az időjárás egy fostalicska!!!! :-( én most rendeltem ujjatlan rugikat ugye azt azóta hogy folyamatosan jönnek a teszveszről megjött a jégverem idő! szóval ez a tipikus murphy!!! :-)

Luna hol vagy??? :-) most már kezdünk érted "aggódni"....
tényleg te majd tudsz üzizni valakin keresztül???
Vendég

Miert most mar? Tegnap is itt voltam :) Szobat es utolso pihenos hetvege reven ma meg keson keltem :) Most elhuzunk a Fnacba (mint a Libri pl otthon) gyerek vagyait kielegitendo a jo bizi miatt (bizi meg 29.-en :D) aztan be kell vasarolni, mert mar nem vallaltam be egyedul, a szuleszno letiltott minden cipelestol.
Aztan majd jovok is persze :)

luna6

Csajok, asszem búcsút intettem a nyákdugónak. :shock: 8)
foltivspicur

Vok, akkor várok még egy kicsit, hátha jelentkezik, oké? Köszi még egyszer és ne haragudj, hogy türelmetlenkedem.

Ma van Léni hivatalos születésnapja, aztán holnapután 7 hetes a kis Drágám. :)
Hála a jó égnek magam mögött hagyom a szombatokat, amikor fordultak a heteink, mert így mindig szomorkodtam, hogy még ennyi és ennyi hét lenne vissza.

Kellemes hétvégét Nektek!

Kép

Kép
***csilla***

na Folti... :-) akkor Luna helyett (aki egyenlőre még egyben) neked szorítok ezerrel :-)))
Vendég

Köszi nanetto :D neked mennyi idő telt el a barnázás/nyákdugó és a szülés között?
foltivspicur

szerdán kezdtem barnázni - az volt a nyákdugó!!! és pénteken este 7-kor indultak a fájások :-) másnap 2-kor meg kibújt a kislányunk aki most épp a hintában palintázik :-)
Vendég

Picur, jol eltuntel :) Meglassuk ez jelent e valamit :) A nyakdugo biztos jele, hogy valamikor szulni fogsz :D Persze neelkul is :D Lehet par nap is de lehet par ora is. Persze lehet mar reg tul vagy rajta es ez mar nem is info :)
Aaaaaalmos vagyok, tulettem magam asszem, kicsit kohogok... ezek az aktualitasok vannak :) (ja, es anyam termeszetesen eltunt, verig van sertve, szoval gyanitom nem is fog elokerulni jodarabig, mert en vagyok az erzeketlen es lehet meg neveletlen is, aki nem erzi at az o sorsahagyottsagat, valamint halatlan is vagyok, mert o annyit segitett/segit nekem)

luna6

Luna, még megvagyok :lol: Várok az újabb jelekre. :lol:
foltivspicur

Halihóóóó!!
Reggel 8:15re értünk be a kórházba CTG-re. tök nyugis volt minden, az UH-on nagy sötétség, király volt, hogy csak mi voltunk :lol:
CTG-vel kezdtünk.
természetesen minden rendben, tökéletes lett a papírkánk.
aztán Kia bejelentette, hogy na akkor nézünk egy méhszájat :shock: mondom szent ég, oké :P
a terhesség alatt még sose nézett, nem akart feleslegesen csesztetni, mert minden rendben volt. most azért nézett, hogy vajon mennyire van közel ez a szülés.
úgyhogy András ottmaradt a szülőszobán, ahol a CTG volt, én meg átcsoszogtam a vizsgálóba. Na gyerekek mivel én Kia magánrendelésére jártam mindig, hát életemben egyszer ültem ebben a vizsgáló székben, amikor kb 2hete a streptococcus kenetvétel volt, de akkor azt a szülésznőm csinálta. és már akkor sem voltam kibékülve ezzel a székkel, amiről az ember leesik, meg olyan félelmetes... ráadásul a magánrendelőben egy sokkal modernebb változat van, ami egyáltalán nem nyújt "hentesszéke" benyomást.
na mindegy, Kia meg Adrienn (szülésznő) mondták, hogy ha levetkőztem, akkor szóljak (nem nekem való ez a szülés dolog, túl sok benne a meztzelenkedés :oops: :roll: :D )
persze akkor kitaláltam hogy inkább előtte elmegyek wc-re. el is mentem, húztam a dolgot, nade minek? :roll:
visszementem, már vagy 5ször kérdezték, hogy jöhetnek e, aztán mondtam hogy igen, be is jöttek, és amikor meglátták, hogy a bugyi azért még mindig rajtam van :lol: merthát gondoltam azt az utolsó pilanatra hagyom :wink:
akkor mindkettő elkezdett nevetni, velem együtt :D
na ezután jött a hentesszéke megmászása... én felültem, Kia meg folyamatosan mondta, hogy lejjebb, lejjebb, lejjebb, még, még egy kicsit, én meg mondtam neki, hogy ha lejjebb megyek, tuti leesek, de persze nem, úgyhogy ezen is nevettünk nagyot :D
és tök be voltam szarva, mert eddig életemben nőgyógyász egyszer, vagy max kétszer vizsgált. ráadásul egy csomóan írtátok, hogy milyen durva volt az orvos, és utána véreztetek :cry:
na ekkor elkezdődött a vizsgálat. persze Kia tök "gyengéd" volt, mondta is, hogy nagyon vigyáz.
a méhszájam puha, de sz@rt se érek vele, mert ezres!!!!!! és teljesen zárt!!!!!! :shock: :shock: :x
Kia szerint még egy hét :o :(
szóval csütörtökre vagyok kiírva. ha addig nem indul, akkor várunk egy hetet, és ha ezalatt a hét alatt nincs akció, akkor indít, mert akkor már oka van annak, hogy nem akar jönni az a baba.
viszont ennél előbb nincs indítás, de ebben az időszakban a babák 80-90%-a azért úgy dönt, hogy mégiscsak kibújik... na remélem Dávid se akar még sokáig bennmaradni.. ugyanis a csíkjaim napról napra szaporodnak, illetve már fáj a pocim, nem tudok egyik oldalamról a másikra fordulni, stb.
Tehát Foltivspicur, én nem vagyok kíváncsi, én biztos vagyok benne, hogy a te babád hamarabb kijön, mint az enyém (főleg most ez a nyákdugesz helyzet után)

Nanetto,
én is úgy tudom, ahogy Konkri is írta anno, hogy ugye az anyatej összetétel mindig változik, mert ahogy nő a baba, változnak az igényei. van értelme egyáltalán hónapokra előre tejet fagyasztani? :roll:

Ja, és kórház után ikaáztunk, basszus tök sok mindent sikerült megvenni, még útközben egy sütőt is vettünk teljesen spontán!!!!

utána Pomázra mentünk mert anyósomnak szülinapja volt, 6kor értünk haza, András beszerelte a sütőt, meg felraktunk pár dolgot, amit vettünk a gyerekszobába, és most már egy órája netezek, mindjárt bekapcsolom a tévét is, és lassan alszom. fáradt vagyok.
Vendég

nem tudom említettem e már, de olyan nagy a gyerekszoba, iletve a belmagasság is óriási, hogy tök nehéz berendezni a gyerekszobát, hogy ne legyen túl ingerszegény. le kellett volna festetnünk az egész falat valami színnel, középre bevágni egy bordűrt, oszt kész.. :roll:
most meg itt szenvedünk a fehér fallal, próbáljuk feldobni valahogy...
ma megérkezett a két dekoráció, Vuk és a nagy Ho-Ho. őket felraktuk a falra, de egy egést regiment is elférne, majd folyamatosan bővítjük. lefényképeztem a falon a két dekorációt, ezt megmutatom, aztán a szoba is kész hamarosan, majd arról is teszek képeket.

Kép
Vendég

Geo: tejet azért fagyasztom mert nincs szivem kiönteni. én cumisüvegből (még) biztos nem etetek és lefejek napi 120-130 millit és nem lenne szivem kiönteni a lefolyóba így más hijján fagyasztok aztán lehet hogy ez is kuka de ki tudja talán a faluba tényleg odaadhatom valakinek vagy majd tudok belőle belerakni a kajájába ha hozzátáplálás lesz vagy ha a stressztől elmegy... de ilyeneket nem írok....

na szóval a mai napom egy nagy rakás sírás volt! én ennyit sírni... fuh a szemeim alig bírom kinyitni! anyós megint rendesen kikészített ... tudom tudom vannak jótanácsok de én még soha nem voltam ilyen helyzetben és egyből eszembe jutottatok hogy a végén én is ilyet kaptam ki! ma megtiltotta megint hogy főzzek konkrétan visszarakta a fagyasztóba a húst amit reggel a világvégéről hozott a férjem! hiába mondta a férjem imádok főzni és kikapcsol a végén ő nyert...! és persze mikor ettem ebédet fél 6-kor még jó hogy találtam egy zacskó chipset azt majszoltam mert ma a férjem nem volt itthon és anyós a kaját nem hozza fel csak felszól hogy kész a kaja! persze lemenni nem tudok mert a babát kire hagyjam? fél 6-kor jött sogórnőm ő melegitette meg és hozta ki nekem az udvarra... mert akkor ott fektettem babut a kocsiban kb. mint a cigányok (bocsi) úgy ettem az udvaron asztal nélkül az ölemből! hát engem nem igy neveltek (bocsimindenkitől) de én akkora tockost kaptam otthon ha nem adtam meg az illendőséget az asztalnál! tudjátok tényleg mindenki otthonról viszi az alapokat! engem igy neveltek mit csináljak! ráadásul a kaja sem izlet mert anyós megint elsózta! ...
de lányok holnap más világ lesz! elhatároztam hogy felveszem a kesztyűt és már ma is elkezdtem a hermetikus bezárást hogy véget vegyek a ki-be mászkálásnak és holnaptól főzök! és leszarom!!!! .... és ha férjem mellé áll akkor menjen és egyen nála... én majd eszem ameddig birom aztán majd lucky kutyus jól lak! .... olyan kár hogy ezekeet az idilli napokat heteket igy tönkre tudják tenni... ráadásul most tudtam meg hogy a sogórnőmék is ideköltöznek ... egy szinttel alánk és anyósék még egy szinttel alább mennek tehát teljes felújítás! lányok ez azzal fog járni hogy hónapig fognak fúrni faragni ... de nem ez a legdurvább hanem eddig anyósékkal voltunk egy kazánon de külön órán és most külön kazán kell mert sógor egy nagyon furmányos ember és jobb igy viszont a csontra felújított és vadi új lakásunkat szét kell fúrni az új kazán miatt úgyhogy emiatt is jól kiborultam úgyanis ma jöttek ezzel a jóhirrel hogy jönnek! ....szóvla nem tudom én inkább mennék!!!!! ... eddig olyan békés volt minden! azt nesze neked! ha túl boldog vagyok mindig jön valami!... úgyhogy jelenleg magam alatt vagyok férjuram meg nincs itthon! Eszti meg egész nap nem akart aludni :lol: úgyhogy a holnap biztos jobb lesz és hát azért a nap felén már túlvagyunk hálaég!...
Vendég

Lanyok! Bo 5 perce kb (lassan melegszik be a szamitogep, ha nincs bekapcsolva, de nincs meg 10perce tuti) kaptam SMSt Geminitol, hogy 6-tol rendszertelen de eleg eros fajasai vannak, ugyhogy akkor most indul is a korhazba :)
Hat akkor hajra es ne legyen vaklarma, reggelre hatha lesz egy Lolababank is :)
Amint tobbet tudok jelentkezem :)

(hehh, mert ugye en elozok es szegenyt ott hagyom 'egyedul' a vegere :D)

luna6

Gem, gondolok Rád! Luna, köszi az infót!

Geo, akkor még egy kis türelem!

Nanetto, szegénykém! Vedd is fel a kesztyűt, ne hagyd magad!

Kép

Kép
***csilla***

Luna na van valami hír Gemről?

Geooo ez akár fél nap alatt változhat.
A doki Grétinél azt mondta nekem is, hogy nem lesz gyerek a hétvégén és kedden be kell feküdnöm.
Ezzel szemben vasárnap rohamgyorsasággal megszültem :D
A legegyszerűbb beindító módszerről pedig biztos hallottál már :wink:

Nanetto nyugi, ne stresszeld magad.
Ha berakta a fagyóba a húst akkor odamész és kiveszed.
Ennyi.
Nem kell veszekedni, idegeskedni.
Láthatóan nem érdekelte, hogy ettél-e.
csak a látszatnak él.
Ma megfőzöl és eszel belőle egy jót :D
A sógorodékkal meg lehet beszélni.
Ők is emberek.
megkérheted, hogy ne essenek még neki a felújításnak.
Próbálják meg megvárni amíg kialakul valami napirendetek és akkor úgy tudják majd ütemezni a hangos, fúrós, faragós munkákat amikor ti sétáltok, ringatóztok :roll:

KépKép
Kép Kép
l.móni

Gemininek mennek a drukkok! :wink:

Párom ma indulás előtt viccesen megkérdezte: "Ma is szülsz?" :lol: Csak mert már minden nap azt hiszem. :lol: :lol: :lol:
foltivspicur

Gem!
Mennek a drukkok, bár már lehet, hogy meg is van a lánykád :D:D

Luna!
Én meg komolyan azt hittem, hogy eltűntél szülni :D:D
Tényleg, te kinek dobsz smst szülsénél???? Nehogy lemaradjunk már :D:D

Foltiv!
:D:D Jó fej a férjed :D A végén még igaza lesz :D és rohanhat érted :D

Nanetto!
Egyet értek Mónival. Simán szard le a nőt. én tuti bezárnám az ajtót, hogy ne is tudjon bejönni és azt eszem, amit akarok. Nem az anyád, csak az anyósod. Csak keményen!!!! Úgy, mintha meló lenne. Nekem ez vált be anyóssal szemben. Nem tekintettem rokonnak. :D

Luna!
És igen, használnak a szerek poci fájásra, ha az ember adja is.. én nem adtam, mondván már nincsen hasmenése... nem akarod tudni milyen remek 1,5 napon vagyok túl.... :D:D Most kezdtem el újra adagolni a homeós bogyókat, meg az espumizánt is... grrrr...

Eszter
Kép
Kép
vok

Vok, remélem Alex pocija mihamarabb rendbe jön!

Geo, én is egyre jobban kivagyok a vizsgálatoktól. Eddig nem zavart, de most már kész vagyok, hogy megint föl kell feküdni... Jó lenne ma szülni, akkor a holnap reggeli vizsgálatot megúszom. :lol: :lol: :lol:
foltivspicur

Na itten vagyok, lassan masztam elo. Ha lenne bebi siettem volna, es mostantol gep is bekapcsolva, ugyhogy azonnal szolok amint tudok konretat.
De meg egy hirem azert van, idezem:

2:56 ejjel
5-kor beinditjak, mert fertozest talaltak a veremben. Nagyon be vagyok szarva, leven h. Zsofival 20 orat vajudtam igy.

Hat ennyi. Nagyon remelem minden rendben van es jol halad. Mindjart kuldok is egy batorito smst, hogy sokat gondolunk ra.

(tegnap elhalatalmasodott megint a megfazasom, mondhatni ugatas lett a kohogesgyanubol, ejjel meg hagymateat foztem, ma sem lesz ez maskent... ez meg igy kell nekem a vegere :))

luna6

Jahhh Eszter, en jelentek Harinak, Heninek es adott esetben Gemnek is, szoval lemaradni nem fogsz :) Es ha menetrendet betartjuk, akkor meg dobok ide nektek egy viszlatot kedd reggel is indulas elott :)

luna6

Nanetto,
nem értem miért kell téged még ezekkel is stresszelni :twisted:
itt vmár csak tényleg a kesztyű segít :lol:

Gem,
szurkolok nagyon :wink:

figyeljétek meg, hogy én leszek az utolsó... :roll:
Vendég

Geo!
Nem hiszem :D De utolsónak lenni se rossz :D:D

Luna!
Megnyugodtam :D:D
Remélem Gem hamar túl lesz a szülésen és nem tartják bent sokáig a kiscsajt a fertőzéssel együtt... Úúúúúúúúgy utálom a fertőzéseket!!!

Foltiv!
Jaj, köszi. Ránk férne egy kis pihi/nyugi. Nem csak rám. Szegény Alex alig alszik.... Persze ettől én is kivagyok, hogy ne lehet vele semmit csinálni... :S

Eszter
Kép
Kép
vok

Az, hogy nem alszik vegulis egy elettani jelenseg, de hangot is ad annak, hogy aludni akarna? Vonyekol? (bocs, ha ez valakinek foran hangzik, az ilyen 'csaladi hasznalatu' szavak masokban neha megrokonyodest keltenek, nalam teljesen pozitivan a gyerekek vernyognak, vonyekolnak, miakolnak es egyeb ilyen hangokat is hallatnak es szamomra ebben nincsen negatov felhang :))

luna6

sziasztok! itt kesztyűs nanetto! ... az éjjelünk nyügis volt... de azért túlvagyunk rajta! :-)
jelentem fél 12-kor megfőztem! 1 személyes kaját mert férjem anyósnál eszik aztán beszélek vele is... vagy én vagy ő! úgyis engem választ mert imádjuk egymást! tehát vasárnapi ebéd engedélyezve ... mert az ilyen családi de én már LESZÓLTAM NEM MEGYEK ÉS NE IS VÁRJANAK MA MERT IDEGBETEG VAGYOK! na ebből vagy veszik a lapot vagy sem de úgysem ...
elmentem kenyérért is (mert azt sem lehetett tárolni itthon) úgyhogy megfőztem kenyeret is ettem őszilevet is ittam! ... és érzem hogy a tejem is kezd rendbeállni a tegnapi nagy stresszben ma reggel nem tudtam fejni amitől persze kiborultam.. hisz idáig minden nap úgy keltem fel hogy folyt szanaszét ma semmi....

anyukámmal sokat beszéltem ... hálaég hogy van nekem! meg apukám és hogy intelligensek - és ma reggel úgy elkapott a honvágymintha külföldön élnék és ezer km távolságra lennének tőlem!!! ... de anyu szerdán jön!!!! ... és olyan vidám dolgokat mesélt miután kisirtam magam hogy a végén nevettem is... például rexi kutyáról aki öreg néninek öltözött be - meg hogy apu megint majdnem felgyújtotta a lakást mert új tűzhelyet vett és még túl új neki ... és ahogy beszélt megint ráeszméltem hogy ők hogy szeretik egymást
VAZZEEE ITT VAN ANYÓS....
Vendég

Nanetto, az tenyleg jo ha tobb tejed van mint amennyit a bebi elfogyaszt, de semmi baj nincs azzal, ha eppen nincsen tobb, es nem tudsz fejni es nincs maradek. A szoptatasnak vegulis nem is celja a tultermeles, nyugodtan le lehet allni a fejessel ha beall a kereslet kinalat aranya, mert akkor pont olyan minosegu es mennyisegu tejhez jut a bebi ami szukseges, errol szol vegulis :) Keptelenseg vagy felesleges is lenne hosszu honapokig fenntartani egy ilyen tulkinalatot, neked is faraszto, idodet is elveszi, jo esellyel fel sem fogod hasznalni sosem. Szoval ne aggodj azon, ha nem termelsz gyerek igenyeihez kepest dupla mennyiseget, nincs is ra szukseg, szerintem a szervezetnek is elg megterhelo ez tartosan.

luna6

Nanetto, kitartás!!! Tényleg nehogy a tejcsi bánja! :wink:
foltivspicur

Luna, pedig én is így tervezem, mint Nanetto, hogy majd teszek félre, persze ha lesz mit. :D Későbbi kajáihoz jó lesz az a kiscsajnak. Vagy majd adok másnak, állítólag vannak akik meg is gazdagodnak belőle. :roll: Habár elég macerásnak hangzik, hogy ilyen-olyan vizsgálat stb.
foltivspicur

Haaaat, akkor hajra, de tok felesleges szerintem. Meggazdagodas... ahoz nagyon jol tejelo alkat kell :) De tapasztalatom szerint igen faraszto sportag az allando fejes, sok idot elvesz, es sok energiat, vitamint... oke, hogy ez a jo szerintem is, de megterheli az anya szervezetet is, legalabbis en ezt tapasztaltam. Persze ha valakinek csak ugy mellekesen dol a tej (van ilyen) akkor ez nem gond, de majd mikor a gyerekre kell mar az ido meg az energia, es emelett kell betartani a mindenfele egeszsegugyi szabalyokat, megfeleloen etkezni stb... akkor ez eleg hamar nyugge valhat, szerintem.
De tavol alljon tolem, hogy barkit is lebeszeljek rola :) Enyimek nem voltak hajlandok amugy a lefagyasztott tejet meginni ugy magaban. (mondjuk maximalt is az ideje, mig az jo, meg mas az osszetetele ugye 1 hosan mint 6 hosan) Az egyeskemnek meg fozocskeztem amibe bel lehetett tenni, de azok messze nem 100-as mennyisegek, amit felolvasztasz meg ugye nem visszafagyaszthato.
De en asszem lustaanya vayok, mert a mikromennyisegu hazikoszt elkesziteset is feladtam ketteskenel. Egyreszt macera a kis mennyisegek miatt, masreszt keptelenseg olyan izvilagot kialakitani, hogy ne legyen nagyon egysiku... akarhogy erolkodtem, a natur hipp zoldsegek is finomabbak voltak mint az amit en allitottam elo, szoval szegyen ide vagy oda, nekem ketteske bar nayatejes de erosen HIPP baba is amellett. En nem tudtam (aztan lustasagbol tan mar nem is akartam) felvenni a versenyt veluk. (nem beszelve arropl, hogy ugye en nem is tudom ellenorizni az altalam piacon vett zoldsegek minoseget sem sajna :( )

Amugy meg egyeskenel mondom, meg en is fozocskeztem, papit gyartottam es tortem magam, bebiszakacskonyveket bujtam... haaat, a ketteskem sokkal jobb evo lett :d Persze lehet ez az en konyhamuveszetem kritikaja is :D:D Es az is lehet, hogy semmi osszefugges a ketto kozott, de sokkal valtozatosabban volt hajlando enni a hipp babam mint a masik :D

luna6

Ahh lehet tulragoztam, a lenyeg a lenyeg, ha nem okoz stresszt hogy van e nincs e legyen, ha dol akkor mindenki csinalja ugy, ahogy neki a legkenyelmesebb, leg kevesbbe macera, ha eppen leadja es masnak segit, akkor meg ugy :)
Ha viszont nem magatol ertetodoen dol es meg kell vele dolgozni avagy frusztral a tema, avagy aggaszt avagy barmi ilyesmi, akkor nem erdemes ebbe energiat onli - szerintem - fo a kipihent bekesseg :)
Mindenki pont ugy csinalja, ahogy neki az a legkenyelmesebb (es senki ne hallgasson ram, csak mert nekem macera volt es komplikaciok!!! ))

luna6

Luna!
Folyamatosan... Elalszik a cicin, majd 5 perc múlva ébred, fáj néha a hasa, illetve lehet, hogy csak a szelek nyomják, tudja fene... A lényeg, hogy fáj neki... majd próbál megint aludni, de felkelti megint valami és ezt csináljuk ma reggel 4.30óta..... Illetve ez ment tegnap reggel 4.30-13.30ig... Most megint alszik. És én is megyek mellé, mert előbb-utóbb valakit megölök a családból, ha még 1x hozzám szólnak :D:D

Nanetto!
Szuper! CSak így tovább anyóssal! Én tuti a férjemnek nem adnék ilyen ultimátumot. Sajna ezt maguktól kell meghozniuk, mert különben akármennyire is imád, úgy is te leszel a rossz. Mégis csak az anyukájáról van szó. Én csak szimplán közölném, hogy mostantól csak akkor eszem anyós fösztjéből, ha ÉN akarok. Ő meg azt csinál, amit ő akar :D

Fejés és társai: totál egyetértek Lunával. Szerintem is hót felesleges ezzel kínoznod még magad, hogy ha kevesebb. Így is elég Esztinek és az a fő!

Eszter
Kép
Kép
vok

Sziasztok!

Gem:
Drukkolok, hogy minden rendben legyen!

Vok: Konkrétan melyik homeós bogyót adod Alexnek? Ja és mennyit kap belőle?
Amit írtál a viselkedéséről, hogy 5 perc után elalszik a cicin, és rövideket alszik, majd újra sírás, megint alszik, sírás.... olyan mintha a saját fiamról írtál volna. Gergő 2 napja ugyanezt produkálja, és egyszerűen nem tudom mivel segíthetnék rajta.
Ami még bosszant, az a büfiztetés. Mindik bealszik a cicin és akkor hiába csinálok vele bármit, egyszerűen nem hajlandó büfizni. Amikor véletlenül ébren is van, akkor is csak néha-néha sikerül neki.

Szopinál meg persze ömlik a tej a szájába, nagyokat kortyol, és nyel, ami mellé benyel egy csomó levegőt is, és gondolom ez nyomja a pociját... persze büfizni nem hajlandó.

Mit lehet ilyenkor tenni?
Vendég

friss aktualis hirek:

"zselevel probaljak a nyakdugot puhitani, mert allitolag az nem puha, nem lehet oxitocint adni, ami igazan beindithatna a fajasokat. Delben 4 ujjnyira voltam nyitva, legkozelebb csak 6-kor vizsgalnak. Szerintem csak holnapra lesz baba, Fajasaim vannak pedig rendesen
Gem"
16:05

luna6

Szegény Gem, jól megszenvedi a harmadik szülését is :roll:
Kitartás!. Hátha nem holnap, hanem ma estére++++++++++++++++

Heni pocakra tedd le aludni. Így ügyesen tud majd büfizni álmában is.
Én legalábbis ezt próbálnám.

Nanetto miért ment fel anyós?

Fejés én fél éves koráig fejtem cicusnál.
Volt tejtestvére. De én nem pénzért adtam a tejet :roll:
Megsajnáltam a picit. Anyuci 1 napig nem tudott szoptatni a kisfiának meg az orvos előírta. Alig kaptak valamit a védőnőtől. Így én felajánlottam és kaptak minden nap. 2,5 3 deciket.
De én nem tettem érte sokat. Volt és kész a 2. naptól kezdve. Nem fejtem minden kaja után. Éjjel Gréti aludt nekem meg fájt a mellem a sok tejtől. Az az adag ment a picinek.

KépKép
Kép Kép
l.móni

Moni, en is ezt irtam vissza Gemnek, hogy nagyon remelem hogy egyszer csak nekiszabadul a tortenet es rovidebb befejezese lesz, mint amit most josolnak. Jol megszenved ezzel... en nem is tudtam errol, hogy ha ott a dugo nem adnak oxitocint. En az egyesnel nem lattam dugot de kaptam oxit... de biza nem emelekszem, hogy addigra ok csinaltak e valamit (mert ok repesztettek burkot) es tagultam e mar, vagyis a sorrendisegre. A kettesnel meg kaptam oxit, de ott mar otthon taliztam a dugoval.
Most meg ugyan dugot nem lattam, es a doki nekem is azt mondta valoszinuleg oxival indit, ez nem biztos, hogy ellentmond Gem fele verzionak, mert eleg bo folyasom van es neha picit szines, es a doki azt mondta kedden, hogy ez a dugo tavozasa mar... szoval siman lehet, hogy enyim igy fel van puhulva es ezert mar eleve kedden sem volt feltete nalam az oxitocinnal.
Na mindenesetre hajra Gem tovabbra is!!!

Van ilyen genekkel kapott csoda, hogy valakinek akkor is van teje amikor mar nem is kene, lattam en is, ez tenyleg szerencse kerdese es tok jo, hogy neked igy volt es igy minden extra macera nelkul tudtal segiteni a masik babanak. Asszem ha en ilyet tudnek es csak ugy mellekesen lenne feleslegem en sem tennek maskent. Nekem vegul Mancinak volt eleg tejem, de nem mondhato el, hogy csak ugy minden kezdeti erolkodes nelkul :) Soooot. Es felhalmozni sem tudtam, mert neki bar eleg volt, tultermleni magatol konnyeden en nem tudtam. En asszem 4-5 honapos koraig fejtem de nem volt sosem mennyiseg, viszont en nem nagyon 'mertem' korabban abbahagyni az utan, hogy az elejen elment nullara. Szoval ez amolyan biztonsagi stimulacio volt, es leginkabb ment is a csapba... de hat feleves gyerek igenyeihez erten elhanyagolhato mennyiseg is volt ez nalam.
Na de hatha majd most!! :)

A kohogesem bar nem allandosult (egyelore) inkabb megy mar az ugatas kategoriaba :D Na de meg van idom, hogy kivarazsoljam magambol... nemi csoda segitsegevel :D

luna6

anyós azért jött hogy kész a kaj :lol:
én meg elküldtem és a babát is megakarta nézni de férjuram altatta - nálunk is ma nem alszik (vagyis átlagban nem alszik) és mondja megnézi mondom csak a testemen át! :-) persze nem igy de vette a lapot és el is húzott!!!! és nem mentem kajálni! férjem igen
most megyünk sétálni! ... a cba-ba ... ami elég messze van és útközben beszélek vele
Vendég

na hazajöttünk 6,5 km-t tettünk meg a bolt zárva volt :-) ahhhhh
viszont beszéltem a férjemmel és most teljes a lelkibékém! ő szinte röhögött hogy ennyi ideig magamba tartottam ezt és hogy beszél este anyjával és nyugodjak meg és holnaptól nincs kajálás lent meg ilyenek csask vasárnap!!! de az maradhat is ahogy eddig - családi - úgyhogy tök jól megkönnyebbültem! ráadásul párommal is könnyen ment a beszélgetés... és most minden remélem rendbe jön anyós fronton!!!
Vendég

luna te meg csináld a mosolyterápiát a megfázásodra!!!! ...
tükör előtt mosoly - és mondd el hangosan... jól vagyok!!!
Vendég

20:27 20-jun-2010

Lola mejott! :-)

Ennyi hirem van, nem egyelore, hanem veeeegre!! :) Es hat csak belehuzott a csajszi es nem vart holnapig! :)

Itt is sok boldogsagot hozza es az egesz csaladnak persze!!! :)

luna6

Nanetto, nemsoka megyek tusolni, hajatmosni es majd akkor megtargyalom maggamal ezt a tukorben, ott szoktam az ilyen privat beszelgeteseket bonyolitani :)

luna6

igen mindig magamból indulok ki Luna! :-)
szóval nekünk (jelenleg) csak a fürdőben van tükör! de ha nektek máshol ... akkor még jobb mert egyszerre több helyen is tudsz "magaddal beszélgetni" :-)

Gemini éljen Lola érkezése! SOK ÖRÖMET EGÉSZSÉGET MINDEN FÖLDI JÓT A PICURHOZ!!!!!
Vendég

Van tobb helyen is tukor, de pont ezt mondom, hogy a furdoben szoktam ilyen privat jellegu megbeszeleseket folytatni magammal :D:D Amugy van egy hatalmas toloajtotukor a csajom szekrenyen (utobbi idoben abban fotoztam magam nektek) aztan van az eloszobaban is harom ikeas hullamtukor, na meg a haloban a gardrobszekreny 4 ajtajabol is ketto tukros reszben :) Jah, es akkor a kis furdoben ahol tusolok ott is van, na meg a nagy macsakfurdoszobaban is :D:D Van itt tukor bovivel :D Szoval valoban valogathatok es a lakasban tobbfele is jarva megbeszelhetem magammal a dolgot :)

Na meg azert meg lefozok megint egy fazek hagymateat is, hogy tobb fronton tamadjak :D

luna6

Gemini:
Hatalmas gratula Lola baba érkezéséhez. Sok boldogságot, egészséget kívánok nektek és az egész családnak!!!

Jajj, lányok Nyuszikával vajon mi lehet? Megígérte, hogy jelentkezik, de eddig még semmi.
Azt hiszem holnap, ha feltöltöm a tel.kártyám, akkor írok neki egy sms-t, hogy hogy van/vannak.
Vendég

Kép
Vendég

Hatalmas gartula Geminiéknek! :D:D
Lola babát meg Isten hozta közöttünk :D:D

Heni!
Én most a hasfájására adtam neki napközben, az full rendbe is hozta őt, de erre az 5 perces ébredésekre az ersenicum Album c15 lenne a legjobb.
De itt a leírás, ami nekem is meg van a könyvben:

http://www.biobaba.net/?/bio/cikk/homeo ... r-ellen/78

Ezt gyerek pszichológus írta (Barátnőm ismeri személyesen is)

ahhoz, hogy megértsd, miért ébred fel a csecsemő és miért kér segítséget a visszaalváshoz, meg kell ismerned, hogyan alszik a csecsemő, és milyen fázisokon megy át közben.

A csecsemő, amikor elalszik, 20 percig még egy éberebb alvó fázisban van. Emiatt van az, hogy amikor elalszik a kezedben és leteszed a kiságyba, általában forgolódni kezd és felébred. Ezzel szemben a felnőttek az elalvás után azonnal mély álomba kerülnek. A csecsemőnél azonban ez a szakasz csak az éber alvás után jön. Újszülötteknél ebben a 20 perces szakaszban látható, hogy a szemük oda-vissza mozog, sokszor nyitott állapotban is: ők gyakran és sokkal hosszabb ideig vannak ebben az alvási szakaszban. Ahogy múlnak a hónapok, a baba egyre rövidebb ideig van az éber szakaszban és egyre könnyebben tud elaludni, nagyjából másfél-két éves, amikor az alvása már a felnőttekéhez hasonlatos.

A csecsemők mélyalvása 30-45 percig tart, ezután ismét felületesebben alszanak, ilyenkor szoktak felébredni, éjszaka felsírni - ha valami megzavarja őket. Ez a "valami" lehet akár

* a saját éhségük,
* egy izom összerándulása (nagymozgások fejlődésének időszakában ez gyakori),
* saját mozgása (pl. amikor a kicsi rájön, hogy oldaltfekve is tud aludni és forgolódik álmában),
* fájdalom (fogzás, növekedési fájdalom),
* külső zajok, fények,
* zavaró tényezők (orrdugulás, köhögés stb.),
* lelki eredetű okok (szeparációs szorongás, félelem a sötétben).

Ha ebben a felületesen alvás periódusban támogatást kap, odabújhat hozzánk, cumit kap, megsimogatjuk a hátát, sokszor magától visszaalszik, ha viszont nem vagyunk ott a közelében felébred, és segítséget kér a visszaalváshoz.

Vitatott kérdés, hogy vajon valóban segítenünk kell-e neki a visszaalvásban, vagy tanítsuk meg magától önállóan visszaaludni. Valójában mindkét tábor indokai érthetőek:

* ha önálló alvásra akarod szoktatni, ahhoz komoly elhatározás és akár heteken (de legalább 5-6 napon) át tartó kitartó munka szükséges, ami alatt talán még kevesebbet alszol majd, mint előtte, mivel akár 45-60 percig (kitartóbb gyerekeknél akár másfél óráig) is eltarthat mire hajlandó magától elaludni (és korántsem biztos, hogy pár hét múlva nem kell előlről kezdeni majd az egészet)
* a "könnyebbik út" ha az együttalvás mellett döntesz, ez gyakran azonnali eredményt hoz és már a következő éjszaka jól alhattok

Vannak egyéb módszerek is annak elérésére, hogy megtanuljon önállóan visszaaludni a baba:

* néhány napig Apa megy be hozzá éjszaka: ez a módszer akkor szokott beválni, ha a baba éjjel felkel és csak szopizásra alszik vissza (csak akkor, ha már elmúlt 1 éves)
* ugyanerre a problémára nyújt megoldást az is, ha szoptatás helyett csak vizet kap éjszakánként (csak akkor, ha már elmúlt 1 éves)
* amikor szopizik, még mielőtt teljesen elaludna, beteszed a kiságyba, ha felébred és sír, visszateszed a melledre, de megint leveszed, még mielőtt mély álomba merülne. ez a játék sokáig eltarthat, de a végére a baba megtanul anyamell nélkül elaludni (ezt se alkalmazd 8 hónapos kor előtt!)

2008. jan. 22. 15:15 - írta gyermekpszichologus
még nincsenek kommentek
Kategóriák: altatás
Címkék: altatás

Nincs rá szükség, hogy elaltasd a babát, ha jókedvű, jóllakott, eléggé fáradt, akkor magától is elalszik - legalábbis újszülött korában. Mert később már a legtöbb anyuka trükközésre kényszerül, ha szeretné álomba ringatni gyermekét. Mi ennek az oka?

Dr. William Sears, Éjszakai gondoskodás című könyvében ír arról, hogy "a kisbabákat arra tervezték, hogy segítséggel aludjanak el". Az alvás egy nyugalmat, kiegynesúlyozott lelkivilágot, elégedettséget, ellazulást igénylő tevékenység, mi felnőttek sem tudunk vagy csak nagyon nehezen tudunk elaludni idegesen, túl fáradtan, és bizony mi is gyakran igénylünk segítséget ehhez a művelethez. A baba számára az élet igencsak idegesítő tud lenni: az anyaméhben állandó táplálékellátás mellett, egyenletes melegben és ringatózva élte életét, a hangok, fények csak tompítva jutottak el hozzá. Ehhez képest a születés után a külvilág fényei, hangjai mind élesek és ijesztőek lehetnek számára, és ebben a kellemetlen állapotában nehezére esik számára az elalvás. Szerencsére remek eszközt kapott a kicsi a természettől arra, hogy ezt a sok negatív hatást ellensúlyozza, mégpedig a szoptatás személyében: az anyamellen, szorosan az anyához bújva, hallva anya odabentről már ismerős szívverését, a baba könnyedén ellazulva képes álomba ringatni magát.

És akkor jövünk mi, felnőttek, az altatásról alkotott elképzeléseinkkel! A baba testközelséget igényelne - mi meg azt szeretnénk, ha a saját ágyában hajtaná nyugovóra fejecskéjét. Mi alig várjuk már, hogy végre egy órácskára elaludjon - ő pedig arra tartana igényt, hogy legalább 20 percig altassuk.

Az altatással kapcsolatos elveink már az elején dugába dőlnek, mert az az igényünk, hogy legalább egy órára végre csend és nyugalom legyen erősebb, mint az, hogy a baba végre szíveskedjék a saját ágyikójában önállóan nyugovóra térni, így általában már az első napokban megadja magát az anyuka, az apuka és a nagyszülők és a legkülönfélébb trükköket bevetik, hogy a kicsi végre álomra hajtsa fejét: babakocsiztatás, hordozás kenguruban, kendőben, járkálás fel-alá a lakásban, cicin elaltatás, ringatás, dúdolás a végtelenségig... S mivel a módszer jól beválik, a csecsemő idővel mindig elalszik, ezért megtartjuk e szokást egy időre abban a reményben, hogy "majd kinövi a baba". De a baba nem növi ki. Esze ágában sincs kinőni, ő ezt szokta meg és ezt várja el elég sokáig.

Úgy nagyjából 7-9 hónapos kor között aztán őfelsége már nem hajlandó a korábban megszokott egyik módszerrel sem elaludni. Egyre többet kell ringatni, hordozni, kocsikáztatni, és egyre nehezebb is, hiszen már nem 3 és fél kilót, hanem 8-9-et kell órákon át rázogatni. Ha minderre éjszaka több alkalommal kerül sor, akkor a kétségbeesett szülők (s főként az anyukák) egyre kimerültebbek és tanácstalanabbak lesznek, míg végül megoldás után kezdenek nézni.

És mit találnak? Hogy szoktassák önálló elalvásra gyermeküket. Persze egy akaratos 8 hónapost, aki most kezdi bontogatni akaraterejének szárnyait, igen nehéz rábírni arra, hogy az éjszakai őrjáratait mostantól önállóan bonyolítsa le, ha felébred magától csendben szíveskedjék visszaaludni. A lelkiismeretesebb mamák neki sem vágnak a projektnek, hanem kivárják, amíg végképp kinövi a baba ezt a korszakot és méltóztatik egyedül a saját ágyában elaludni. számukra rossz hírem van: a csemeték többsége nem nő ki ebből a korszakból, hanem még jó sokáig igényelni fogja az anyai közelséget az elalváshoz, s ebben az esetben a megoldás általában az szokott lenni, hogy amikor már nagyobb a gyermek, mondjuk betölti az 1 évet, akkor először rászoknak, hogy anyuka melléfekszik, amíg el nem alszik (mert az azért mégis kényelmesebb, mint ringatni), aztán bevezetik a mesélést is, és ahelyett, hogy a gyerkőc önállóságot tanulna egyszerűen csak újabb altatási módszerekre szoktatjuk át, míg végül 7-8 évesen valóban nem igényli már. De ki akar addig várni?

Másik út szokott lenni, hogy bevezetik az együttalvást, ringatás helyett. Szerintem ez egy jó módszer, mert a legrázósabb időszakban, amikor a pici amúgy is sok szempontból érzékeny és ezért könnyen ébred, szóval éppen ebben a korszakban nyújtunk számára biztonságot, 8-9-10 hónaposan, és ez meghálálja magát, a kicsi idővel magától kiszokik majd ágyunkból, mert nem érzi azt a görcsös ragaszkodást, hogy neki mindenképpen a saját ágyában kellene aludnia.

Eszter
Kép
Kép
vok

Eszter
Kép
Kép
vok

Heni,
Büfi: Ebben Hanna volt ilyen. Az vált be a végén, hogy kb 10 perc után vettem csak fel, nem rögtön. És akkor nagyon gyorsan jött a büfi is. Ezt most Alexnál is így csinálom. A baj abban lehet, hogy felébredhet. Várhatsz akár 20 percet is, nekem az is bejött. És akkor jött a büfi Hannából is :D
A másik, hogy nem a vállamra raktam, mert akkor nyomta a cicim a gyomrát és nem csak büfi jött, hanem tej is. Inkább a két mellem között tartom most Alexet is, ahol kendővel is pihen és csak büfi jön :D

Eszter
Kép
Kép
vok

Eszter, nekem pl a Manci nem bufizett vagy csak fenyevente. Igy en nem is totojogtam ezen perceket, negyedorakat, leraktam es ammen, mart rajottem, hogy akarmit balettozok, ez a gyerek nem bufog :) Az nem jelenti azt, hogy eleinte nem eresztett, neki sem volt tokeletes a szigetelese, de aztan elmult :) Ez egy nem bufugos fajtanak sikerult :)

luna6

Tegnap este 23:16-kor kaptam Nyuszikától:

2010.06.20-án 21:05-kor megszületett Eliza Nóra, 3300 grammal, 52 centivel. 12 órás menet után. Gyönyörű szép, és mindhárman jól vagyunk.
Vendég

Vok

Nagyon szépen köszönöm ezt a tartalmas választ. Igazi kincs vagy tanácsadásban itt a topicban :) :oops:
Vendég

Gemini-nek és Nyuszikanak gratulálok a babákhoz!!! :wink: :)
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: