A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008. augusztusi babák

Köszi Zsófi, kedves vagy! Igen, megyek vissza dolgozni ősszel. Holnap megyünk szülőire, és azért a többesszám, mert a párom is jön velem, ő mondta, hogy szeretne jönni, ez neki természetes, hiszen lehet, hogy ő hozza majd el a bölcsiből délután és akkor jó ha ismerik. :)
Dávid amúgy egyáltalán nem agresszív meg erőszakos, inkább vicces, ahogy olyankor kinéz. Mindenki nevet rajta olyankor, még a másik szülő is, mert annyira bohóc és jól áll neki. Már arra is gondoltam, hogy direkt csinálja, hiszen még soha nem ütött meg lökött meg senkit, és alapjában véve nagyon jószívű, kedves gyerek, ha eszik valamit és bárki kér belőle, azonnal felkínálja. :D
Viszont az igaz, hogy nagyon komolyan tud színészkedni! A ti gyerekeitek csinálnak ilyet? Pl. Ha éppen neki ment valaminek, de kutya baja, semmi nyoma, akkor is mondja, hogy bibi, sírós, panaszos hangon, mutogatja, hogy hol fáj, pedig semmi baja, csak színészkedik, túl játsza a dolgot. Ennyire akarja vajon, hogy figyeljünk rá, és csak rá? Szerintem ő nem a bölcsi réma, hanem inkább a kedvence lesz, a középpont, de majd meglátjuk. Eddig bárhol voltunk, mindenhol azonnal produkálta magát, és minden felnőtt és gyerek őrá figyelt, vele játszott. Vajon mi lesz belőle? Politikus, focista vagy színész...? :lol: :lol:
Én már többször hagytam ott pl. szülőknél éjszakára, több napra is. Most is leviszem anyuékhoz egy hétre, imád ott lenni. Nagyon jó, hogy szinte bárkire gond nélkül rá lehet bízni, mindenkivel elvan és mindenki imádja, hogy milyen jó gyerek.
A szülinapjára nem készülök különösebben, mivel anyuéknál leszünk otthon, gondolom ott helyben sütünk valami fincsi tortát, aztán majd meglátjuk. Lesz fényképezkedés, videózás ezerrel, vezsünk neki valami szép meglepi ajándékot, de különösebb felhajtást nem szeretnék. Apu lesz rá pár napra 60 éves, inkább arra készülök valami nagyobb dologgal.
Én is bízom benne, hogy nyáron, anyuék segítségével szobatiszta lesz, már most is tépné le magáról a pelust, gondolom melege van. Anyuéknál reggeltől estig kint van a kertben, udvaron, ott lehet pelus nélkül, talán szobatiszta lesz nyár végére, a bölcsire, jó lenne.

Kép
felicia

Felícia, remélem, hogy nem értettél félre, nem gondolom, hogy Dávid agresszív, csak nem jutott eszembe a szó, ahogyan Te megfogalmaztad, ahogyan elszedi másoktól a játékot! a rájátsszás nálunk is megy, néha lefekszik a földre, eltakarja karjaival a fejét, és mondja, hogy síjok... és olyan fejet tud vágni hozzá, hogy kész vagyok tőle! :)

Beni is elvan bárhol, csak nálunk az éjszakai alvás az picit mumus, szóval ezért sem merjük még otthagyni, illetve éjjel még kel, szóval nem akarok mást megszívatni direkt! :S

sophie27

Jó reggelt mindenkinek :)

Adri, köszi :) Azt hiszem egyre inkább tudjuk milyen utat akarunk járni, és meg is teszünk érte mindent :) Pont a napokban jutott eszembe, hogy nem válaszoltam a leveledre, de nem szándékos volt, csak ez pont az a hülye hét volt, és semmire nem volt időm, de természetesen bármikor nagyon szívesen meglátogatunk benneteket, és igyekszem válaszolni is! Dorca szeme hogy van?

Panna, örülök, hogy rend és tisztaság uralkodik, bár ez nálunk csak addig szokott tartani, amíg Málnus haza nem ér. A fugára nem nagyon van tippem, de én első körben talán az ecettel próbálkoznék, persze nem biztos, hogy ez a megoldás, csak az annyi mindenre jó!

Zsófi, nagyon örülök, hogy minden rendben!!!! Ez a kukásautó tetszik :lol: :lol: :lol: képet kérünk majd :) Mi még nem gondolkodtunk el a tortán. Ajándék valószínűleg bicajra tehető ülés lesz, erre lenne most a legnagyobb szükségünk.

Verocs, Lilla anyu, és akik még a vakonddal küzdöttek, sikerült beszereznem Vakond elleni füvet (Sárfű) ez nem fű, hanem egy növény igazából, 5 napja tettük ki, és azóta nincs túrás egy sem, talán ez működni látszik....próbáljátok ki szerintem...

Felícia, én is pont erre gondoltam, amikor olvastam Panna írását, Málna sem beszél még ennyit, szóval nálunk is nehéz lenne megvalósítani. De szerintem nem kell vele különösebben foglalkoznod, majd a bölcsiben megszokja, erre jó a közösség.

Danyu, Dorkak, Koadri
nem tudom halottatok-e a permakultúráról (magyarra lefordítva a lusta kertész módszere) nagyon sok hasznos tippet lehet találni a vegyszermentes kertészkedésre, de sokkal több annál, mert abban is segít pl. mit mi mellé kell ültetni ahhoz, hogy egymást segítve a növények gyönyörűek legyenek stb. van egy levező listájuk, ahol kérdéseket is lehet feltenni, de ha csak olvassátok, már akkor is sok hasznos dolgot lehet tanulni belőle. Itt lehet feliratkozni :
http://www.permakultura.hu/levlista.php
Csak ajánlani tudom mindenkinek!

A szobatisztasággal mi továbbra is úgy állunk, hogy Málna szól ha jön a pisi-kaki, de nem hajlandó ráülni a se a bilire se a szűkítőre, kicsit tanácstalan vagyok. Mi is már hetek óta kisbugyizunk ha szép idő van, de semmi előre lépés, valamiért nagyon haragszik a bilire :(

Na megyek, csütörtök van, ilyenkor találkozunk a helyi gyerkőcökkel és anyukákkal :)

Szép napot mindenkinek!

Szisz
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára sziszka78 2010.06.17 08:47-kor.

<
sziszka78
Tolna

Zsófi, Málnus sem aludt még sehol...egyszer majdnem, de olyan rossz volt nekem, hogy nekiálltam pezsgőzni bánatomban, de aztán végül nem tudták elaltatni, így menni kellett érte, földöntúli boldogságot éreztem :oops: én már csak ilyen vagyok.....talán te is....

<
sziszka78
Tolna

Azt nem írtam az előbb, hogy mindezt abban a tudatban, hogy anyósomnál tökéletes helyen van, sokkal előbb hagynám nála, mint a sajátomnál, szóval nem ez volt a baj, egyszerűen csak hiányzott.
Azt akarom ezzel mondani, hogy az én szememben is hős, aki ott tudja hagyni, nekem azt hiszem még idő kell hozzá.

<
sziszka78
Tolna

Felicia!
Tényleg le a kalappal, hogy iylen nyitott Dávid, és jópofáskodik mindenkivel.
Na ebbe még bele se gondoltam, hogy nem tudják mondani hogy "kérem". Furcsa, nekünk már annyira természetes, hogy mindent mond Réka. Ezen kívül mi elég sokszor járunk gyerektársaságba, a baráti körben rengeteg gyerek van, nagyobbak, kisebbek egyaránt. Van köztük olyan gyerek is, aki minidg sokkal nagyobb volt a kortársainál (2x olyan idősnek nézték), csak szellemileg nyilván nem tartott annyival előrébb. Hogy is mondjam: hát kihasználta minden kisebbel szemben a helyzeti előnyét, és azért volt sírás akkoriban elég sok a kisebbeknél, amikor csak odament és elvette a játékát.. Mondjuk őt se erre tanították a szülei. Mindig rászóltak ( mint Adriéknál Marci). Náluk van most kishugi, 1év 3 hónapos, és nem nagyon engedi neki, hogy a játékaival játsszon. Szóval ezt gyerek válogatja, hogy melyik milyen lesz. A mi felelősségünk az szerintem, hogy tudatosítsuk, hogy mi a helyes viselkedés, és mi nem az. Mondjuk azzal, hogy a többi felnőtt mosolyog ilyenkor rajta és tetszést nyilvánít, azzal nem segíti a dolgot. Valószínűleg ezért is csinálja szívesen, mert mindenkinek tetszik.

Nálunk is volt, hogy Réka ki akarta tépni a kisebb gyerek kezéből valamelyik játékát, amivel ő akkor nem is játszott. Irtózatos hiszti lett belőle, mert nem engedtem. Ilyen is van. Persze én ilyen szempontból könnyű helyzetben vagyok, mert RÉka eléggé empatikus természetű, azzal mindig helyes irányba tudtam terelni, ha elmondtam neki egy hasonló szitut, amikor tőle vették el a játékot, és az neki hogy esett... És hihetetlen a reakciója, mert ilyenkor a kisebb kezéből visszaszerzett játékot önként visszaadja a kisebbnek. :lol:
Az tény hogy nagyon nem egyformák a gyerekek, a fiúk alapból vadócabbak az tuti.

Ma megyünk apával RÉkáért :lol: . Telefonon beszéltünk anyummal, semmi gond nem volt vele, tudom is, hogy jól elvan velük. Egy jó nagy hiszti volt még első este a vacsinál. Én jót mosolyogtam magamban a telefonba, miközben sorolta anyum, hogy egyik pillanatról a másikra elszakadt nála a cérna, és csinálhatott akármit, nyomatta RÉka az igazi földhözvágós hisztit.... És hogy miért mosolyogtam ezen? Mert anyum mindig azt mondja RÉkának: tudod, mamánál nincs hiszti! (Persze anya meg engedi?!) NA most kapott ő is a jóból. :D

Na megyek, mert
még sok dolgom van, és apa már elindult Pécsről....

panna1

Panna, Dávidnál az az érdekes, hogy ő általában nem kisebbektől veszi el a játékot, hanem rendszerint nagyobbaktól, idősebbektől, a kisebbeket valahogy még nem tekinti nem tudom, talán partnernek?
És talán azért nevet rajta mindenki, mert nem kitépi a kezükből, hanem úgy veszi el, hogy eléri, hogy maguktól adják oda, vagyis ahogy írtam, odamegy, megfogja a játékot, olyan benézősen, mint egy kis gengszter, ránéz a másikra, amire az rögtön elengedi, és önként odaadja... :shock: :lol: :lol:
Nincs ember, aki ezt kibírná röhögés nélkül, iszonyat viccesen néz ki...
Én szüleimnél múlt hónapban 2 hétre hagytam ott Dávidot, egyrészt mert ritkán látják és kérleltek, hogy vigyem le, másrészt meg akkor ismerkedtünk meg jobban párommal, és sokkal könnyebb volt úgy, hogy nem volt velünk akkor Dávid. És annyi kikapcsolódás rám is rámfért, miután egyedül neveltem ezidáig. Nem sírt utánam egyszer sem, csak már a vége fele hiányozhattam neki, mert minden nap, amikor apuék mutogatták neki a számítógépen a fényképeket, mondogatta, hogy anya, és megpuszilta a képemet...sajnos muszály volt ott hagynom ennyi időre, mert akkoriban nagyon sok olyan hivatalos és magán elintéznivalóm volt, ahova nem vihettem magammal, és nem nagyon van kire bíznom, legalábbis annyiszor nem kérhetem meg a szomszédokat sem, mert az már nekem kellemetlen. :(

Kép
felicia

Felicia, nagyon örülök én is, hogy jól vagytok, és ennyire egyenesbe jötettek :D :D :D Nagyon helyes és okos kisfiú Dávid :D

Zsófi, örülök hogy Veletek is minden rendben, még ha vannak is kisebb izgalmak... :D

Hát ennyi, mert mire végigolvastam minden, felébredt Eni :wink: :roll:

yuyu79

Még mindig nem jutottam el odáig hogy visszaolvassak :twisted: :twisted: Bekapcsolom a gépet , aztán mindig itt hagyom mert eszembe jut valami tennivaló.

Holnap reggel megyünk le egy hétre anyósékhoz, lent zajlik az élet lesz dolgom rendesen. Unokatesó tüdőgyulladással kórházban fekszik, a 10hós kislánya meg otthon apuval és tesóval szegény meg még cicizik .
Anyósomnak 2hétre kórházba kéne mielőbb feküdni úgyhogy még lehet nem is egy hanem 2hetet leszünk lent.

A lábam köszönöm már javuló félben de még nem az igazi de már sebesedik. viszont egy hónap alatt híztam 4kilót ez brutál sok :( :(

Este megpróbálok jönni és írni még mert ég a pofámon a bőr hogy nem tudok reagálni semmire.

Mecsi :D
Kép

KépKép[/url]
mecsi

Mecsi, ájuldozásokkal hogy állsz!? remélem, hogy minden okés! mennyit híztál amúgy eddig? persze az elején fogytál csomót... :( szóval ne aggódj azért csak nem lesz belőle baj!

lábadnak továbbra is jobbulást! nagyiéknál jó időt és pihenést, bár, ha anyós kórházban, meg a másik családnak is be kell segítened, akkor inkább még dolgosabb napok következnek! :S

este azért gyere, ha tudsz!

Kitti, Csutak, ti hogy vagytok?

új kismamink nincs még!? :S én vagyok az utcsó?

sophie27

Egy mai kép a kis kópéról:

Kép

Kép
felicia

Felícia, azt szerettem volna még kérdezni, hogy anyagi segítséget apuka ad nektek? vagy hogy oldod meg Dávid ellátását? apuka nem is látogat már titeket? az idő alatt, amíg nem voltál, nem is volt semmiféle kibékülés féle szerveződés?

Aproo, nagyon el vagy tűnve! remélem, hogy még egyben vagytok!!!

Niki, Te is!

jelentkezzetek mindenidős kismamik! :)

sophie27

A szúnyogcsípéssekkel más is szenved? Eninek nagyon bedagadnak, most a térdhajlata van teljesen megduzzadva, ahol tegnap megcsípte egy szúnyog... Kenem fenistil géllel, meg aloe firsttel próbálkozom... ti mit használtok? Ha nem javul, lehet holnap dokihoz is el kell vinnem, mert nagyon csúnya :(

yuyu79

Zsófi, a férjem havonta anyagilag még támogat. Látogatni jön, de szigorúan csak 2 hetente hajlandó és csak vasárnap. Akkor elviszi a gyereket délelőtt és estére hozza vissza. Azt sem tudom pontosan hova, vagy kihez, kikkel viszi el, merre van a gyerek, mert nem mondja meg, csak homályosan. Azt sem tudom, hol lakik, mert az új címét sem árulta el. Igazából a második elköltözése óta alig beszélünk, már nem is hív, csak mielőtt jönne, odaszól. Szóval, én semmit nem tudok róla.

Kép
felicia

Sziasztok!

Először is boldog Laura napot Laura babának!! :D :D :D
Hogy tetszik neki a vár?

Felicia,
Örülök, hogy írtál! Az szupi, hogy kezdesz újra magadra találni, és hogy találtál valakit! :) Nagyon helyes kispasi lett Dávidból! :wink:

Csajok, nem a Pöttöm és Nono az első babások? Vagy ők Barbiék után jöttek?

Virág is szépen beszél már, szinte mindent mond már ő is. Sőt már rövidke mondatokat is. De nem csak magyarul, hanem angolul is, pl már mondja hogy "my name is Virág." Majd megzabálom ilyenkor!! :D
Ami az otthagyást illeti, hát mi megyünk július elején férjemmel 2 napra wellnessezni, viszont most Virág nélkül, mert nagyon nagy szükségem van egy kis igazi kikapcsolódásra. Aztán persze együtt is megyünk majd nyaralni, de most 2 napra csak kettesben és addig itt marad Virágal nagyi. Hát mit ne mondjak, már most tudom, hogy hiányozni fog nagyon. Csináltunk tegnap is egy próba fektetést nagyival mert elmentünk este az Experidance előadásra, így nagyi fürdette és fektette, és nem volt semmi gond. Viszont máshol szerintem nem aludna el Virág, legalábbis nem ilyen könnyen az tuti.
Ja meg képzeljétek, ma voltam az első szülőin! Persze késtem 10 percet mert nem otthonról mentem és a bkv buszok nem kegyelmeztek, minden elment az orrom előtt és aztán fél óráig álltam a Béke téren. Aztán eljött értem a férjem és úgy mentünk. Szóval nagyon aranyos lesz a gondozónő, és sok sok játék van, szerintem fog tetszeni Virágnak! :) Most úgy nézz ki, hogy szeptember közepén kezdjük a beszoktatást....

Kép
Kép
dia123

Sziasztok!

Boldogságos névnapot Laurának!

Dia, nem, Pöttömék már július végiek, még Barbiék jönnek Felíciáék után!

Üdv újra itt Felícia!

Zsófi, köszi, még egyben, szép is lenne. Csak Péter 36 órázik, én meg még nem vettem semmit a kórházi pakkba, így ma anyósoméknál tanyáztunk és rohangáltam.
Jól elkezdtem vizesedni és sikeresen újra belerúgtam az ajtófélfába...persze ugyanazzal a rosszul összeforrt kisujjammal, amit már 2x eltörtem újra mert kiáll. Szóval most küzdök egy picit, mert apa csak holnap délben ér haza.
De mindent megvettem ami kellhet nagyjából!

Julcsi, egy kérdés mert ma végre volt kemény 3 percem arra amit küldtél. Kicsit be voltak pörögve Leviék, mind a 3 gyerek ott volt és amikor épp nem vásároltam, akkor némán aggódtam hogy túléljük a mai napot... :roll: :wink:
Szóval azért a munkáltatódnak írtad/címezted a gyed lemondót, mert kifizetőhely? És Te minden nyomtatvány kitöltve a melóhelyre vittél és ők intézték? Csak mert nekem azt mondta a nő benn a melóhelyen, hogy nekem kell mindent intéznem, de ha kiderül, hogy nem (mert mi is kifizetőhely vagyunk) akkor kissé ideges leszek.

Amúgy mi jól holnap újra fülészet kontroll és ha sikerül, akor bőrgyógyászat, Levi tenyerén van vmi car. Pici hólyagos pöttyök és nem múlik.

Ja, nem ide írtam a szunyákat?
Már nem emlékszem, de akkor íme (Julcsinak):
Fújkáljatok bőszen, mert a szunyák közül egy csomó mérgező most. Voltunk dokinál, védőnőnél, és mondták, hogy sok gyerek köt ki a fertőző osztályon, annyira felpuffad, meg légszomja van sima csípésektől.
Levinek is hólyagosodnak, szóval mi nyomatjuk a fenistil cseppeket és legyen nálatok mindig calcimusc is. Sajna vmi van most a dögökkel, az esők miatt. De tényleg brutál módon néz ki egy egy csípés, mi barihimlőnek néztük először...

Na, még egy csomót akartam, de iszonyúan letepert a mai nap...majd holnap.

Mecsi, Nektek jó utat, javulást unokatesódnak!

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Felícia, férjednek, vagy ex férjednek elég fura a hozzáállása a dolgokhoz... de a lényeg, hogy neked jól alakult a sorsod és Dávid is jól van, nem sérült ebben az egész hercehurcában! ;) és ez a fontos! mondjuk én biztosan frászt kapnék, ha így vinné el a gyerekem, hogy azt sem tudom, hogy hol vannak, szóval talán picit szigorúbb lennék, nehogy baj legyen, de ez már csak az én túlparázásom... :S

Aproo, okés! köszi, hogy bejelentkeztél! :) lábujjadnak jobbulást! Andival lezsíroztam az övterelőt! ;) ha neked már nem lesz aktuális, akkor átugranánk érte! köszi előre is! ;)

lányok, első szülött topic babánk Dönci (06.25.), utána Dávid jön (07.04.), majd a Lanyané ikrek (07.06.), Katica Pistikéje (07.17.), Mákszem Judit Lucája (07.24.), Pöttöm Nonója és Málnuska (07.25.), Ági Lilije (07.26.), Bende Nikije és Panna Rékája (07.27.), a Várhalmi ikrek (07.28.) és végül az utcsó júliusi babócák, JázminAndi Vikicája és Zorka baba (07.29.).

az augusztusi babákat majd legközelebb! :) ez egy elég régi tábla, szóval az új és a régi zugolvasók nincsenek benne, ezért elnézést, ha hiányos a júniusi és júliusi babák listája! nem bánnám, ha írnátok egy privit, vagy ide, és akkor aktualizálom a táblit! sajnos nekem csak ez a verzió van meg! :oops:

Dia, örülök, hogy kedves gondozónőt kaptatok! remélem, hogy Virágnak is beválik majd a bölcsi... azt szeretném kérdezni, hogy ha ismét babás leszel, akkor kiveszitek Virágot is a bölcsiből? vagy hogyan tervezed?

Mecsi, bölis kérdésre majd Te is írj légyszi! (azt kérdeztem korábban, hogy simán felvették úgy is, hogy babás vagy?)

na, még szétnézek a nagyvilágban, aztán holnap végre péntek! :P bár megyek a fogorvoshoz, de jön anyum Benizni, szóval laza nap lesz... :)

sophie27

Zsófi, erről még az ügyvédnőmet is megkérdeztem, de nem lehet rá kötelezni, hogy mondja el, pontosan hova viszi a gyereket. Fura, de ez van, nem tudok mit tenni. Hiszen ő sem tudja, hogy a többi időben én hol vagyok és mit csinálok vele.

Kép
felicia

ja de, most már emlékszem hogy írtad... Mi is calcimuscot adunk, csak el kellett menni íratni, mert elfogyott ami volt itthon. Meg fenistillel kenjük (a csepp az jobb??), és Elocom krémet ajánlott még éjjelre a telefonban a dokinénink. De ha nem javul, lehet elviszem megnézetni holnap, bár nem tudom, mit tudnak vele csinálni :roll:

Igen, a tgyást nekem a munkahely intézte, meg a gyed lemondást is, ezért nekik írtam a papírt. Szerintem a tiéd is kellene hogy intézze, ha kifizetőhely. Csak az anyaságit és a családit kell egyénileg szerintem...
Jobbulást a kisujjadnak :(

Felícia, ez érdekes, hogy nem mondja meg hol lakik, meg hova viszi Dávidot... És ha nem vinné vissza, hol kereshetnéd??? Nem akarom a frászt hozni Rád, de nekem ez furcsa...

yuyu79

mire feltettem, meg is válaszoltad a kérdést :lol:

yuyu79

Mindenkinek szép jó reggelt! Remélem ma kicsit jobb időnk lesz és a nap is kisüt! Ma még a kakast is Áron keltette, nekem meg jól kiverte az álmot a szememból hajnal f5óta.

Kép

Kép

KépKép[/url]
mecsi

SZóval 4kor úgy döntött ő felkel és jól elvan. Hát szuper ! h5ig beszélgettünk, tápit ittunk és vakaróztunk.

Tegnap voltunk dokinéninél 90cm és nem mértük kg, bárányhimlő oltás beadatva, amúgy minden rendben van csak full tejallergiás a drágám!!!!
De olyan szinten hogy telis tele van szegénykém teste kiütésekkel megint, pedig aztán sok tejterméket nem kap, és most meg már ennyit se kaphat, egy héten 2-3szor napi egy valami joghurt vagy túrós. Allergia vizsgálatra még nem küldi a doki bár nem igazán értem miért , de ha lenne ahol csinálnak én elvinném mert ez így nem állapot, mert most már viszket is neki néha a kiütés.
Fenistil cseppeket kell adnom neki , meg kaptunk valami ekcéma krémet is.
Csak hogy tudjátok van olyan vírusos fertőzés most hogy a talpán és a száján is van kiütés folt, ami miatt a testén is lehetnek csalánszerű kiütések.
szegény gyermekem hús, zöldség , gyümölcs kúrára van fogva, na meg egyen sok házi szalonnát meg sonkát ! Na ja......

Bilizésről és wcről hallani nem akar, szóval nagyon irigykedem ám mindenkire! Próbálkozok de sose akar pisilni.10mp és lepattan mindenhonnan.

Apája melóhelyén még semmi hír sajna, úgyhogy mostanában valahogy nem az igazi itthon a családi idill, ezért is maradok lent anyóséknál. Kicsit jobb lesz külön.

Kisbékalány neve meg szerintem marad az Eszti Mira bár senkinek sem tetszik csak nekünk, talán pont ezért is lesz jóóóóó!

Na akkor röviden sok voltam magunkról, most jöjjön aminek jönnie kell :D

Először is minden ünnepeltünknek nagyon sok boldogságot kívánok utólag és előre is!!!!

Zsófi kérdésedre válaszolván bölcsi, még nem 100 hogy felvették Áront de igen elvileg minden gond nélkül felvették. TElefonon kérdeztem a nőt és nálunk itt a 8ban állítólag nincs ilyen megkötés hogy ha babás vagyok nem veszik fel.
Mi is még cumisüvegből isszuk a tápit reggel este napközben meg pohár és itatóból. Nekünk ikeás van bár nem csöpi mentes de legalább megtanulja hogy ne dobálja szana szét mert kifolyik.
Lett Beninek ágya, milyen?

Dia sztem nem gáz hogy Virág nem szereti az ilyen ringatós dolgokat. Áron is utálta mindig félre vonult és nem vett részt rajta. Hát nem is mentünk, viszont a játszón vagy társaságban bárkivel elvan és ez nem is baj. A ringató vezető csaj nekem azt mondta menjünk majd megszokja. Na igen neki jól jön a pénz, de se én se a gyerek nem élvezte így a dolgot akkor meg minek.
Akkor most virág már két nyelven próbálkozik beszélni?

SZiszka
sajnálom a medencét apósom a bicikligumi javító szettre esküszik ő tuti megcsinálná neked de az is biztos hogy nem lenne szép!!! :lol: :lol: majd megkérdezem tőle mi a neve és ha tudom megírom.Nálunk még mindig Áron korszak van : mindig azt mondja Ánon is.
Lehet a kis ketteske is várja hogy meglegyen az új szuper kis kéró és addigra mire költöztök már útban is lesz! ?? Én azért drukkolok! Folytatni kéne a sort Zsófi után.....:)
Málnus kiütései milyenek csalánszerü aminek tudod van közepe aztán elmúlik vagy csak sima piros pötyi. Mert lehet esetleg ő is allergiás valamire. Figyeld meg miket adsz neki enni és ha 2-3nap múlva még több pötty van talán megtudod mire.

Snikyörülök hogy anyósoddal kicsit jobb a helyzet és hogy szépen alakultok! Barnus új képe az iwien nagyon helyes ! Maradt végül is a Domonkos név???

Kitti hogy vagy? Ájulás múlik kicsit? Engem most elhagyott de talán lehet a nagy meleg miatt volt nem tudom , meg többet is eszek :shock: :shock: szinte zabálok és most jó a cukorszintem . Majd a vérvétel kiváncsi leszek mit mutat.
Tényleg szerintetek gáz ha 23dik héten megyek cukrosra és nem a 24diken?????
Lisa név szép de nagyon népszerű lett, Áron Lisa lett volna ,de most valahogy már mégsem áll az első helyen.
Hízás engem is érdekelne, ki hogy áll eddig a kilókkal, már aki még nem írta? Nekem lement 8 és 1hónap alatt visszajött 4 mert jóformán csak szénhidrátot bírok enni. Sztem is alkat kérdés , de hát majd úgyis lemozogju.k

Panna éljen az átköltözés és a Rékus mentes takarítós intézkedős napok! Jól bírtad ! Ha most anyós nem menne kórházba én is lehet megpróbálnám otthagyni Áront, mert igy semmivel nem haladok mármint nagyobb munkák. Még mindig nem pucoltam ablakot se:oops: :oops:

Barbi sajnálom hogy ennyire nem empatikus a doki hogy tudnád élvezni a csodát UH-n . Mikor mész legközelebb uh-ra, mi lenne ha megemlítenéd neki hogy szeretnéd ha láthatnád ezt is azt is?? Akkor is ilyen rideg lenne a doki?
ENi lába hogy van?

Verka ilyen érettségi tesztet hol csinálnak? Mennyi lett az eredmény? Köszi igyekszem nem eldobni magam.

Kép

KépKép[/url]
mecsi

Aproo sajnálom hogy nem jutottam már megint ki hozzátok :( jó lett volna. Tomi meggérte hogy ha hazajövök mindenképp kivisz úgyhogy még bírd ki egy kicsit egyben! :lol: :lol:
Ne csodálkozz hogy Levi kevesebbet eszik ebbe a nagy melegbe, mi is iszunk inkább mint eszünk .
Levinek megmaradt a repcsis félelme vagy azóta már felejtőbe merült?
Lemaradtak a szobadíszítős képek vagy csak nem láttam???

Strandkérdésre válaszolva a Paskálon voltunk de minden budapesti strand ára egy horror itt meglehet nézni az árakat http://www2.budapestgyogyfurdoi.hu/

Dorkák hogy vagytok ? Tudtál kicsit pihenni? Nem akarok tolakodó lenni de ha anyud esetleg nem bírja a kemót meg amógy is ajánlom a fagyöngy kapszulát, avenmar terméket és a deuptéria mentes vizet!! Van még valami de nem jut eszembe, sajnos én ebben jártas vagyok.

Mazska jó hogy veletek minden rendben és ilyen ügyesen készen álltok már Olivér érkezésére!

Képek mindenkiről nagyon édesek én amúgy mindig mindenkit megkukkolok iwiwen vagy picasán ahol lehet és van új kép! Jó nézni hogy nőnek a csöppségeink!

Most akkor mindenki futóbiciklit vett szülinapra és már oda is adtátok előlegbe? Mi maradtunk a favonat szettnél, már meg is vettük, még néhány kiegészítőt veszünk, meg talán még kap valamit bár mostanában annyit vásároltam aukión hogy túlságosan is el lett kényeztetve.

Felícia örülök hogy jelentkeztél végre és minden rendben van körülötted, boldog szerelem ez kellett neked!

Hogy bírjátok a foci vb lázt? Én kész vagyok! Apa délután hazaér és már mondja mikor hol milyen meccs lesz amit nézni fog , szóval nuku segítség, és szájhúzás ha kérek valamit.

Koadri hogy áll a házatok kész van már ? :oops:

Boni nagyon el van tűnve , nyaralnak vagy tesóéknál vannak?

pocakos képet senki nem rak, csak Julcsi volt aki rakott mikor még egyben volt! :)

Lányok a tegnapi napról már lemaradok bocsánat hogy ilyen szófukar voltam mostanság, remélem némi lemaradásomat kicsit enyhítettem, de most meg kezd leragadni a szemem lassan meg kel a család és indulni kéne. Hunyok egy fél órát azthiszem.

Mindenkinek szép hétvégét!

Kép

KépKép[/url]
mecsi

Yuyu, attól nem félek, hogy nem hozza vissza, két napig sem bírná ki vele szerintem. Én sem értem, hogy mi értelme a titkolózásnak, de bármit kérdeztem tőle, azt mondta semmi közöm hozzá, nem tartozik rám. A válás során az egyezségbe talán bele fogom vetetni, hogy mondjon egy pontos címet, ahol elérhető.
Mecsi, a mostani párom azt sem tudta, amíg nem közöltem vele, hogy most foci vb van... :lol: Viszont istenien főz, és olyanokat csinál, amivel teljesen meglep, mert nem ehhez vagyok szokva, bármi tennivaló van a ház körül, neki nem kell hetekig könyörögni, hogy cseréljen már ki egy égőt, hanem a múltkor pl lenyírta a kertben a füvet, de csak nem jön be utána. Gondoltam kinézek, mit ügyködik még, hát képzeljétek (pasitól ilyet...!) nekiállt a kerítés mellett gyomlálni a gazt...A szám is tátva maradt.

Kép
felicia

Mecsikém, nagyon jó utat nektek! jó kis hsz! jó volt olvasni, hogy mindenkinek reagáltál! :) köszi!

bölcsi akkor jó, ha nincs olyan túljelentkezés, hogy nem lehet felvenni a gyereket. nálunk horror a helyzet, igaz, ez vidék! :oops:

tejallergiát sajnálom! remélem, hogy kinövi Áron, amúgy ez új dolog, mármint most jött ki nála, vagy már régebben is tudtad!?

Beni kiságy, szerintem mégis inkább IKEAban vesszük! ott azért lényegesen masszívabb ágyakat adnak, mint máshol, meg gari is van rá jó sok, szóval marad a fa ágy, rácsos ágylappal, és matraccal! 170x80-s kb.

mi a szülinappal még nem tudom, hogy mit csinálunk. anyukám favorizálja a futóbicajt, hogy dobjuk össze rá a pénzt, de nem tudom. azt tényleg előbb kéne odaadni, de még szerintem alszunk rá párat, meg szeretném ezt apával is megbeszélni, ő meg annyira nem kapkodja szét magát ilyen téren, szóval noszogatni kell, ha erről akarok vele beszélni... kicsit PatóPál úr... :oops:

majd dobok fotót, bár nem tudom, hogy mikor tudjuk megvenni...

Laurának utólag is nagyon boldog névnapocskát!
Leventéknek pedig mára, már, aki ma tartja! :)

Felícia, durva, hogy nem kérdezheted meg, hogy hova viszi a gyereket! bár biztosan így van, ha az ügyvédnő ezt mondja, de azért is fura ez nekem, mert veled él, neked több jogodnak illene lenni, mint az apukájának, aki csak 2 hetente kegyeskedik elvinni a gyerkőcöt 1 napra! gondolom, hogy lehetne eltiltást kérni, vagy hasonló, ha lenne rá indok, de az meg már kicsit brutál lenne... végülis joga van az apjának a gyerekhez és fordítva is! ;)

de egyébként nekem is az motoszkált a fejemben, amit Julcsi írt, mi lenne, ha egyszer nem vinné haza!? hova rohannál!? a családjával jóban vagy még?

szúnyog csípések, nálunk classic szúnyacsípés nincs Benin, legalábbis nem fedeztem még fel, de vannak rajta olyan hólyagos szerű pöttyök... létezik, hogy az csípés lenne!? nem vakarja, meg semmi, csak ott vannak! 1-1, de tényleg olyan, mintha barihimlő lenne, csak nem trutyis a közepe, de mégis, látszatra olyan!

sophie27

Zsófi, eltiltani csak akkor lehet, ha tényleg durva oka van, pl. részeges, üti a gyereket vagy engem, kábítószerezik, stb.
Nem kockáztat olyat, hogy nem hozza vissza, egyrészről mert maga is rendőr, másrészről meg nem akarja ő ezt a gyereket olyan szinten, hogy vele legyen minden nap, azt hiszem ez egyértelműen kiderült...
Az túlzás, hogy jóba lennék a szüleivel, igyekszünk kulturáltan beszélni egymással, ha felhívnak érdeklődni a gyerek felől. Ennyi. Mondott nekem olyan durva dolgokat az anyja, amit soha nem fogok neki elfelejteni, előttem egy életre leszerepelt, mint ember, és mint anya is. Soha nem jönnek meglátogatni az unokájukat, pedig sokkal közelebb laknak, mint az én szüleim, akik rendszeresen jönnek.

Kép
felicia

Felícia üdv a fedélzeten újra! Sokszor gondoltam rád, hiszen a svájci utad óta szó szerint eltüntél... Örülök, hogy jó hírekkel szolgáltál és rendezödni látszik a helyzeted!

Jelentem, itt esik egyfolytában. Az ürgék már elköltöztek a földekröl, vagy kopoltyút és úszóhártyát növesztettek...
Lassan elkezdhetünk füteni, olyan hideg van. Kabát kell, hosszú nadrág, harisnya, ilyesmi. :(
Normál esetben ilyenkor már hetek óta olyan meleg van, hogy a gyerekek minden nap legalább a teraszon tudnank pancsolni. Idén még elö se vettük a medencénket, mert vízforraló kéne bele, ha használni akarnánk. :(

Nálunk is történnek érdekes dolgok. Tegnap összefutottam a kicsit rigolyás szomszédasszonyunkkal (nem dolgozik már vagy 15 éve, mert mindig van valami kórsága, ezért rokkantnyugdíjas, de éli a szépasszony életét.). Kiderült, hogy 20 évi bérleti viszony után kiteszi a föbérlöje az egy szobás lakásából saját szükséglet miatt. A szülök - föbérlö - elváltak és a fiúknak kéne a lakás, mert a jelenlegi penészes. Nos ez a lakás is az, ezt mindenki tudja, tehát akkor miért a nagy pezsgés? Furcsa az egész.

A párom beteg. Aktív nátha okozta haldoklásba kezdett. Tegnap kiosztottam, mert már az agyamra megy a siránkozása. Minden nap új teóriával traktál, hogy mi az ö nagy bajának az oka. Szerintem élelmiszerallergiája van és azt le kéne tisztázni, de ö nagyokos, nem él az orvostudomány vívmányaival, hanem változatlanul tölem várja a megoldást. Elkezdett mindenesetre szelektíven nem enni, aminek következtében a keringése is labilissá vált. Egyre többet alszik és én egyre ingerültebb vagyok, mert ahelyett, hogy végre valami pozitív változás állna be életünkben, egyre inkább süllyed a hajó.

A lelki békémnek a nagyanyám féle két undok levél se tett éppen jót. Kidobott az életükböl, mert nem írtam hazaérkezésünk után rögtön és mert nem búcsúztunk el személyesen elutazásunkkor (eddig mindig megtettük ezt a kerülöt, de most nem ment, mert az autót az autómentö tudta csak beindítani és nagyon bizonytalan volt, hogy meddig tudunk vele menni. Végül nem lett semmi baj, azóta is gond nélkül megy, de akkor és ott ez nem volt vicces.). Visszaírtam birka türelemmel elmagyarázva mindent, hogy egyrészt az autó, másrészt a dolgos hétköznapok, a párom mindennapos baja, nögyógyász, miegymás, iskolai gondok, de nem hatotta meg. Visszaírtam immár én is egy kicsit gözölö fejjel, mire a válasz egy kicsit nyugodtabb lett. Most már nincs kedvem írogatni, mert minek, ha ök is csak sárral tudnak dobálni. Csak azért, mert idösek és elesettek, nem engedhetnek meg mindent maguknak, és föleg nem a család legjámborabb tagját kell támadni. Nagyanyám kitalálta, hogy a testvérei (fél-) nagyobb segítség neki, mint a saját szük családja, de nekem ezek a csak most megemlített testvérek csak fantomok. Évekkel ezelött próbáltam velük kapcsolatot felvenni, több - inkább - kevesebb sikerrel. Sose mesélt róluk, sose botlottam náluk beléjük, akkor most mi is ez a nagy egymás támogatása? Ö miért nem szorgalmazta sose, hogy a szeretett testvéreivel az unokájának is legyen kapcsolata? Így akkor ez az atomjaira szétesett nagy család újra összejött volna... Na mindegy, nem idegelem ezen magam többet.

Tegnap hív a tanárnö az iskolába audienciára mindkettönket. Mondja, hogy a gyerekeket passzoljam le valahol, hogy mindkettönkkel tudjon beszélni. Mondtam, hogy az nehezen fog menni, mert 4 gyerek mindenkinek sok, föleg déltájt, amikor mindenki a saját szaporulatáért megy ill. ebédel. Viszem tehát öket is, majd játszanak addig az iskolaudvaron...
Megint Eni sorsáról van szó. Jogos, mert tényleg gáz az iskolai teljesítménye, de ennek a tanárnö is szerves része, aki képtelen bármiféle empátiát, pozitív kisugárzást, támogatást a gyerekek irányába kimutatni. Már az elsö nap tudtam, hogy Enivel gondok lesznek ennél a tanárnönél és ez be is jött. Tegnap kínomban már pszichológushoz is bejelentettem, de közölték, hogy talßan karácsony elött még kapunk is idöpontot. Nagy segítség. :(
Annyira szeretnék a lányomnak segíteni, de nem igazán megy ez így, hogy magamra vagyok hagyva. A párom folyamatos gyengélkedése, a terhesség, a lakásgondok, a létbizonytalanság mind kiveszi benne a részét, hogy Eninek miért vannak koncentrációzavarai és miért nem jutunk dülöre. Az is egy nem elvetendö szempont, hogy mi tökéletesen magunkra vagyunk utalva, se szomszéd, se barát, se család nem segít érdemben. A gyerekeinken látjuk, hogy mennyire nem jó, ha egyáltalán nem szerepel az életükben az idösebb generáció. Már arra is gondoltam, hogy lízingelek egy nagyit. Végigjárom az idösek otthonait a gyerekekkel és valaki majd csak rákattan a sok egyedül maradt idös közül a kölykökre. Van hivatalosan is nagyiközvetítö, de azok a nagyik óránként legalább 5 Eurot kérnek a szeretetükért. Nekem viszont fizetett nagyi nem kell, mert vagy neki is kell család, vagy nem és akkor meg minek az egész. Sok idös van, akinek nincsenek gyerekei, vagy a saját gyerekei nem gondoskodtak utánpótlásról, ezeket kell megtalálni.

Egyébként a tanárnövel volt a napokban egy kis szóváltásunk. A következö a történet: volt egy sportprogram az iskolában. A gyerekek kaptak egy papírt, hogy keressenek sponzort, aki minden lefutott körért egy bizonyos összeget adományoz. A gyüjtés egy ugandai (az egyik anyuka az iskolából találta ezt az egészet ki) projekt javára végzik évröl-évre. Nincs is ezzel semmi baj, ha nem lennél a részvételre köteleve. A futás az iskolai idö alatt van, ha a gyerek nem visz cetlit, ezerszer utánakérdez a tanárnö, ha a futás után nem viszi a cetlit, megint ezerszer utánakérdez, stb. Amolyan profilálom magam, mint összetartó iskolai közösség, hogy milyen szuper jóember vagyok és ez mindkettönket baromira felidegesített. Ha adományozni akarok, akkor szeretném én eldönteni, hogy kinek és mindek a javára, mikor és mennyit. Itthon is vannak rászorulok, elég, ha a helyi kórház gyerekosztályának adok valamit, nem kell Ugandáig rohannom a pénzzel, ami az esetek legnagyobb részében sajnos sose érkezik meg a rendeltetési helyére, vagy ami megérkezik, nem enni, hanem lönivaló... Eninek elmagyaráztuk ezt és azt is, hogy ha fut, akkor nem Ugandáért, hanem azért, mert élvezi a mozgást és amit lefut, ha a pénz annyira fontos, ö kapja zsebpénznek és ö dönti el a sorsát. A tanárnö ezt nem akarta elfogadni és minden nap rájárt Enire, amitöl elpattant az agyam, mert még a füzetébe is beírta nekünk üzenetbe. Ha annyira jóember akar lenni, akkor próbálja meg a rá bízott gyerekeket egyáltalán gyerekszámba venni, ha már nem is emberszámba! Nagyon pipa vagyok a nöre! Ha tudnám, hogy nem költözünk el innen egyhamar, átraknám a gyerekeket másik iskolába, de még így is beérhet a dolog.
Az oviban egyébként eddig nem tünt fel senkinek sem, hogy kiléptünk... No comment.

Holnap megünneplem magam, ha lesz kedvem. Szedek magamnak a gyerekekkel mezei virágokból csokrot, sütök egy tortát és kész. Látogatóktól nem kell tartanom. :) Na meg ajándékesötöl, kellemes meglepetésektöl sem...
Így megy ez már évek óta. Az év legdepressziósabb napja...

Találkoztam egy kedves ismerösömmel (román), ambulánsan kiöntöttük egymásnak a lelkünket, ahogy szoktuk úgy fél évente. Neki még nagyobb baja van, mert az ura nem veszi még egyenrangú partnernek sem. Gondolkodik is rajta, hogy elválik töle két kicsi gyerekkel az oldalán... Hát nem könnyü ennyit nyelni, pedig nekem is szép tapasztalatom van benne.

Bocsi a kisregényért, ritkán jövök és akkor meg ömlik a szó belölem. Bocsi még egyszer.

Barbi
Vendég

Sziasztok!

Rég voltam kicsit, de azért olvastalak titeket!

Dia, a szabadságos hsz-t köszönöm, közben eldőlt, hogy szülés előtt váltok munkahelyet, ez kicsit más helyzet, de mindent alaposan körbe kell járnom.

Mecsi, az iskolaérettségit nálunk a megyei pedagógiai kp és nevelési tanácsadóban végezték. Oviban a szülő is kérheti, meg az ovónéni is, nálunk volt egy kósza ötlet az ovónénitől, hogy Juli már az idén menjen iskolába, de ezt mi nem nagyon akartuk, mert még 6 éves se lesz szeptemberben. És tényleg kiderült, hogy nincs még kialakulva a feladattudata és a figyelme se tart 45 percig.

A szunyogok tényleg durvák, itthon eddig nem volt velük sok gond, de ha a Fenistil cseppre se múlna el a duzzanat és viszketés, én is orvoshoz vinném a gyereket...

Snicky, azt hiszem nektek is Aneboda bútora van Barnusnak, Lehet még nyír színben újat kapni valahol szerinted? A lányoknak is ebben van a ruhájuk, de az Ikeában csak fehéret láttam már.

Lassan készül a galéria a gyerekszobában, izgi lesz Adélnak főleg.
Most rohanok főzni, szakad az eső, a lányok a teraszon kutyaváart építenek :lol:
Mindenkinek napsütéses nyári napokat!

üdv, verka
Kép
Kép Kép
nverka

Ja, Mecsi!
Én is 23. héten megyek terheléses vércukorra, Pásztón ez a gyakorlat, h. hamarabb küldenek.

üdv, verka
Kép
Kép Kép
nverka

Dávid mai reggelije: palacsinta tészta magában (ugyanis most kitalálta, hogy neki töltve nem kell)
Tök furán eszik. Néha csak a felvágottat eszi magában, néha csak sajtot magában, néha csak az üres kenyeret, néha csak a paradicsomot...De hogy ezeket mindet együtt, áhh...Persze néha az is előfordul, ezért nem is értem, hogy mitől függ ez, mindenesetre fura szokásai vannak... :shock:

Kép

Kép
felicia

Na gyerekek a baj tetözödött, be vagyok most nagyon szarva. Lementem a postáért és teregetni, de nem volt benne köszönet. Feljelentettek minket a gyerekvédelmi (!) hivatalnál, mivel a gyerekeink a lépcsöházban játszanak idönként (van egy nagy plató az emeletünkön, ott szoktak bohóckodni indulás elött azon kicsi egyedek, melyek már felöltöztek. Nem normál esetben játszanak kint, hanem mint mondottam indulás elött, amíg a többiek cipöt húznak, stb.) ill. mert nem járnak oviba. Kérdés, hogy melyik kedves szomszéd csörét zarja a dolog? Ovikötelesség nincsen, a lépcsöház meg nem szintér, hanem közlekedötér. A kedves szomszéd miért nem jön ide és közli a nehezményeit? Eddig a ház közös képviselöitöl jöttek a levelek, ha valami nem tetszett a szomszédoknak, de ez már minden felfogható célon túllö. Most pontosan az a helyzet állt be, amitöl rettegtem és amit mindig is törekedtünk elkerülni. Szerdán jönnek a gyerekvédelemtöl családlátogatni. Volt egy ismerösöm, akit megcsalt a férje és a szomszédasszonyt teherbe ejtette a terhes felesége mellett és odaköltözött. A szomszédasszony ugyan elvesztette a babát, de bosszút állt a feleségen, hogy miért, azt nem lehet tudni, és feljelentette a gyerekvédelmiseknél, hogy elhanyagolja a gyerekeit, stb. Ez a feleség egy orvos volt, annyit keresett, hogy a gyerekek minden vágyát ki tudta elégíteni, nagy lakásuk, szép cuccaik voltak és minden szabadidejét velük töltötte, ennek ellenére nem volt egyszerü a hivatalt lerázni.
Én attól félek, hogy emberünk bejön ide, látja a 2 szobát, a könyvesdobozokat, a majdnem 5 gyereket, oszt és szoroz, aztán másnap az iskolában a hajcihö a tanárnövel, aki szintén jelent a hivatal felé, összeáll egy nem túl elönyös kép rólunk. Nagyon félünk és kész vagyunk szükség esetén a menekülésre. Nem hagyhatjuk a családunkat szétzilálni!
Vendég

Zsófi - Emmának pont ilyen hólyagos akármilye van, 3 db, a kezén. Neki sem viszket. Múlt vasárnap óta látszik. A védőnőnek megmutattam, és ő azt mondta, hogy kemény a közepe, így vagy futószemölcs, vagy bogárcsípés. Azt javasolta, hogy ha 1 hét alatt nem javul, kérjek a gyógyszertárban vény nélküli szemölcs-ecsetelőt babának. Szemölcsöt (ez egy vírus) medencébe lehet kapni, úgy, hogy felázik, és akkor fertőz. Nekünk azt javasolta, hogy Emma nyugodtan mehet gyerekek közé, csak pancsizni ne vigyem, amíg ez a kezén van. Esetleg te is mutasd meg a védőnődnek, ha nem múlik el.

sushy

Sziasztok!

Verka, sajnos én is csak fehérben tudtam Anebodát venni, pedig nálunk szinte minden bútor tömör fenyő, így jobb lett volna, ha nem fehér, de így is passzol a gyerekszobába;)

Zsófi, köszi a hiányolást, mi még egyben, bár már nagyon várom a végét és elkezdtem sajnos ráparázni kicsit a szülésre, mert Barnussal nagyon nem volt könnyű és akarva akaratlanul eszembe jut az "élmény". Na de reménykedem, hogy hosszabb, nehezebb csak nem lesz;)

és nagyon úgy tűnik, marad a Domonkos név;) hacsak Ferci nem talál vmi jobbat, ami neki tetszik.

Mecsi, örülök, hogy jobban van a lábikód, sajnálom, hogy húzós hetek előtt állsz, próbálj azért pihenni.

szúnyogok: itt is vannak, de eddig nem vettem észre hogy veszélyesek lennének, vagy csak nem szeretik a vérünket:( 1-2 csípés van rajtam és Barnuson is, de szerencsére csak hagyományos fajta.

Barbi, ne mérgelődj a sok idióta miatt, nem éri meg, próbálj inkább kicsit lazítani. Párod rohamaival mi van? Nekem nagyon úgy tűnik, hogy nem hajlandó elfogadni, hogy pánikbeteg, addig viszont nem nagyon léphet a javulás útjára... saját tapasztalat.... én is mindig más magyarázatot találtam a rosszulléteimre és csak rosszabbodott a helyzet, egészen addig, amíg el nem fogadtam a betegséget és az orvosi/egyéb segítséget. Sajnálom a helyzeteteket minden téren, remélem hamar a javulás útjára léptek!

És főleg ne szomorkodj, hiszen holnap lesz a szülinapod és előre is nagyon boldog napot kívánok neked! (És szerintem még jó páran;))

Felícia, örülök, hogy jól vagytok, csak így tovább;) a volt férjedhez pedig no comment..... és tényleg durva, hogy meg sem kérdezheted, hogy hova viszi, vagy hogy mit csinálnak?! én így tuti nem engedném, de ez az én személyes véleményem!

Mecsi, én is tettem fel anno pocakos képet, de mindjárt keresek vmi frisset;) kilókkal ne is törődj, majd legmegy utána, én most +24kg-nál járok, ez van..... pedig reggeltől estig rohangáltam Barnus után. Bár most kevesebbről indultam és nagyon remélem 90 alatt meg is állok;))
Eszter Mira név nekem nagyon tetszik, szóval nem vagytok egyedül;)

na nem tudom mit akartam még.....

sniky

Sziasztok!

Köszi Zsófi az érdeklődést, jól vagyunk. A kilók tekintetében néhány héttel ezelőttig nagyon büszke voltam magamra (1,5 kg), de most már egy hónapja folyamatosak a kerti partik (párom baráti köre kicsit nagy :) ), és átléptem a hármat. Sőt, lassan inkább négy. Még talán ezzel is kiegyeznék, ha nem maradt volna Dani után +10 rajtam :( . De - mint első alkalommal - most is fogadkozom, hogy szoptatás után ledobálom őket :lol: . Voltunk kedden 4D uh-on, de nem tudtak biztosat mondani a nemét illetően, szinte végig hátat fordított nekünk, a nőci már úgy bökdöste a hasam, hogy csak pislogtam :shock: . Viszont mondta, hogy úgy helyezkedik el a méhlepény(?), hogy nagy esélye van a barnázgatásnak. Nincs ilyenem, de neked sem kellene annyit aggódnod ilyeneken, mert annyi mindentől lehet...

Mi is kimaradtunk a táblából, Felíciáék után, 6-án mi jövünk. Nekem még nagyon messzinek tűnik (bár kezdem szervezni), mert addig még nyaralunk egyet, meg ezer más tenni/elintéznivaló akad. Bilizéssel úgy állunk, hogy kb. január óta fürcsi előtt ráülteti férjem, aztán általában sikerül (néha kaki is) - nagyon igyekszik :lol: , de magától nem szól időben, sőt ha nem akar peluscserét, bármit letagad... A kánikulában volt a kertben pelus nélkül, de nem szólt. Nem vagyok túl rendmániás, de nem vagyok felkészülve ilyen balesetekre a házban. Magyarázgatok, aztán kivárom, amíg megérik rá.

Szúnyogcsípések nálunk is durvák (Danin apró piros pöttyök formájában hetekig látszik, férjemnek iszonyat nagy daganatok vannak a lábán), de - talán a hormonok miatt - engem nem nagyon csípnek idén. Nálunk már tavasszal is írtották a szúnyogokat, és óriási a félelem a repülőtől. Mivel általában fektetés után kezdik, olyankor odafekszünk az ágya mellé a szőnyegre, és próbáljuk nyugtatgatni.

Máshol alvás - egyszer (ittalvós vendégek idején) átvittem este anyumhoz, lefektettem, és másnap délelőtt hozta vissza. Nehezen aludt el (talán a túlpörgés miatt is), de nem volt semmi gond, csak két napig wc-re is kézenfogva mentünk :) .

A legfrissebb, hogy hétfő reggelre belázasodott (két év alatt ez a harmadik betegségünk), délután lázcsillapítással is 38,5 körül volt. Irány a dokinéni, mandulagyulladása volt. Írt fel antibiotikumot, de nem volt rá alkalmunk, hogy beszedjük. Aztán kedden már hőemelkedése sem volt, így hanyagoltuk.

Mecsi - nálunk én nézem a focit, és üzenem az uradnak, hogy gyerekkel is remekül lehet csinálni. Leülök a szőnyegre mellé, és nagyon ügyesen játszunk közben :D .

Judit

Kép
Kép
csutak33

na íme 2 "szexi" pocakfotó ami a szülinapomon készült 1 hete:) ennél frissebb nincs:)

Kép

Kép

sniky

Sziasztok!

Reggel elkezdtem írni, de aztán iszonyú rohanás kezdődött, hogy odaérjünk a dokihoz időpontra, mert a múltkor kerek 3 percet késtünk és emiatt 1 órát kellett várni. Szóval se reggeli, se fürdőszoba, csak a kaját kezdtem el, mert ma jött haza Péter 2 nap után és hogy legyen vmi itthon.
Na, persze odaérünk, sehol senki, a dokinő rendelése elmarad.... :evil: :evil: :evil: :evil:
Olyan elcseszett nehéz lenne az időpontosokat értesíteni. Van belőlük vagy 5 db naponta. Kijön az asszisztens és ott szabadkozott nekem, hogy de két hete ezt még nem tudták...na és? Attól még szólhattak volna, hogy ne rohanjak, de ázzunk szarrá és ne menjen rá az egész délelőttünk.
Hazajöttünk és persze azonnal minden a mosásba, mert sikerült a lehető legnagyobb zuhéban nyomulni.

Na, mindegy, kiforrongtam magam, csak nem kellemes ekkora hassal cipelni az úrfit, de muszáj, mert a rendelő körül az utak annyira vackok, hogy bokáig érő vízben úszkáltunk be.

Mecsi, nekünk direkt jó, ha Áronpajtás havi 1-2 alkalommal ilyen korán felkel.... :wink:
Szép hetet és azért pihizz is. Unokatesódnak javulást, meg a lábadnak is.
Azért ha nem haragszol, nem mondom Mazsolának hogy várjon meg, de ha úgy alakul, akkor gyertek csak!
Tejallergia hogyhogy most derült ki? Én is ettől félek, hogy ráfogják Levire is, pedig ha eddig nem volt....
Szoba még nincs 100%on.
Repcsifélelem igen, megvan, de csak itthon a kertben, máshol nem. Ki érti ezt?

Anna, nekünk nem 3, hanem 23 kis hólyag volt kb. Most az nincs, de írtó piros a tenyere Levinek viszket és olyan márványos. Szóval ez nem szemölcs sztem. De köszi!

Barbi, sajnálom, azért remélem nem lesz gond ebből!
Férjednek meg gyors javulást szintén!

Zsófi, köszönjük, mi áttettük egy kevésbé ismert napra, most jún. 28, mert 27 László nap és így apussal tud ünnepelni a nagyfiú!
De sztem Makaduék ma ünnepelnek, így Levinek Boldog névnapot!
Makadu, hogy vagy? Mit kap Levi?

Niki, nagyon szép formás a pocakod!

Nekem nincs pocakfotóm, majd ma lövünk, okés? Ha el nem felejtem!

Julcsi, köszi nagyon az infokat. Telóztam, kiderült, hogy nekem is intézi a melóhely, csak félreértés volt....pedig direkt rákérdeztem.
Babóca megszületett????

Sziszka, Tőled akarta még kérdezni mert fontos:
Nektek van space diavetítőtök, ugye? Csak az volt vele a baj, hogy car a fényerőssége?
Mert beszéltem most a diafilmesekkel, újra forgalmazzák, de most kicserélték a melegizzókat hideg ledesre és tavasztól így adják. Állítólag így már szuper. Vagy volt vele egyéb gubanc is?
Ezt kapja többek között Levi és nem tudom hogy ilyet vegyek, vagy a kvantosat. Amúgy jó drágák lettek.
Használtat meg nem akarok, főleg 30 éveset, mert ki tudja, abba már izzót sem lehet kapni. :cry:

Csutak, jó hogy jöttél!
Kilókkal meg sztem fölösleges foglalkozni, amíg nincs más panasz.
mert van, aki nem hízik semmit a harmadik trimeszterig, aztán hopp a 20 kiló 4 hét alatt...
Nekem most a vérnyomásom lett magas, minden egyéb tünet nélkül.

Felícia, Levi is így eszik. A legfurább, hogy a kajaalapanyagok a kedvencei nyersen.
Pl. reggel kakaó után ha főzök, ott üvölt nekem amíg nem kap egy negyed nyers hagymát.... :shock: :shock: Meg nyers krumplit.
Amúgy sztem igenis jogod van tudni, leglaább azt hogy a férjednek miaz elérhetősége. Furcsállom kicsit, hogy az ügyvédnő erre nem lép semmit.
Persze válóper előtt nem érdemes kekeckedni, sőt.....de az hogy eltűnik a gyerekkel egy napra és semmi infod!
Főleg úgy, hogy ahogy írod, hétközben le se tolja, tehát annyira nem érdekli, akkor meg jogos, ha arra hivatkozol, hogy így a felelősségérzetében is lehet gebasz...már bocsi. Mondjuk az tutter, hogy így a kocsiig nem engedném a gyereket vele egyedül....

Máshol alvás: ebben mi vagyunk a bajnokok, mert még velem együtt sem megy. Ugye ez most bebizonyosodott a felújítás alatt. A nyaralástól előre rettegek, ha egyáltalán eljutunk. Pedig nem mi neveltük ilyenné, egyszerűen nekünk ez nem megy! :cry:

Na, bizti kihagytam egy csomó mindent, de mennem kell, ma még hátravan egy nagymosás és a kórházi pakk összedobása. Meg a nagytakarítás befejezése. És még egy kis szobafestés. :roll: :wink:
De előtte egy kis vízszint...

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Apró, én sophie27 Zsófinak válaszoltam, nekünk olyan van, amit ő írt. :oops: . Amiről te beszéltél, az tavaly volt, jó sok, és az viszketett is neki.

sushy

Anna, bocsi akkor!

És a tavalyira mit mondtak nektek?

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Tavaly meg se mutattuk senkinek, egy idő után elmúltak. Emlékszem, bennem is felmerült, hogy bárányhimlő, de hamar kiderült, hogy nem az.

Nagyon egyszerre vagyunk kiírva veled és Mazskával! Kíváncsi vagyok, ki lesz az első, és ki húzza legtovább!

sushy

Niki, nem semmi pocak... :) tényleg szexi! a hajad is rövidebb! ;) na meg a többieket is jó látni a háttérben, szuper lehetett ez a 18. szülinapi party! :P

Judit, köszi az infót, akkor javítom a táblát, Daniról még pár infót elárulhatnál, de majd később kérdezem, hogy miket, ha csinálom a táblit!

Anna, köszi a tippet, akkor rákérdezek a védőnőnél!

Barbi, nem semmi, hogy milyen bunkó szomszédok vannak felétek... utálom én is a gerinctelen embereket! remélem, hogy megoldódik a problémátok! drukkolok a jövő héthez!!!! ;)

sophie27

Sziasztok! Öcsémék a szülőszobán vannak épp, estére ígérik a babát :roll: Indították sajnos, de remélem nem lesz semmi baj :( :wink:
Barbi, ez durva, a gyámügyesek is mér nem oda mennek inkább, ahol tényleg gond van. Remélem hamar le fog esni nekik hogy téves riasztás volt :)

Aproo, szívesen!! Ez is gáz, hogy nem bírnak rádcsörögni, hogy ne menjél már feleslegesen :evil:

Niki, szép pocak :D Mecsi, Tiéd is :D

Tök jó, hogy heteken belül megint lesznek új babáink :D :D

Enit ma elvittem dokihoz, de addigra pont lejjebb ment a duzzanat... De reggelre meg olyan véraláfutásos lett neki. Dokinéni szerint lehet hogy a szúnyogirtás miatt van, mert már benne volt a méreg a szúnyogban :evil: Nem adott mást, csak fenistil, elocom, meg calcimusc.

yuyu79

Ja igen, Laurának és Levinek boldog névnapot!!,

Barbi, Neked meg boldog szülinapot és ne szomorkodj, ünnepeld meg Magad jól,ha más nem teszi, mert megérdemled :wink: :D :D

yuyu79

Zsófi, Julcsi, köszi:) igen, jó kis buli volt, összesen 8 felnőtt és 6 + 2 fél gyerek:) Ritus sütötte a 18-as tortát, bár közben megfejtettük, hogy az nem az évet jelzi, hanem a korhatárt:))

Julcsi, öcsédéknek mennek a drukkok!!! Már én is nagyon mennék a szülőszobára!!! vki beszélje rá a fiamat, hogy ki akarjon bújni, mert már nagyon rugdos és nagyon szűkösen van odabent;) legalábbis amit én érzek a mocorgásokból:))

sniky

ja és boldog Levente napot!!! Laurának itt is még egyszer kívánok boldog névnapot!!!

sniky

Sziasztok!

Most csak gyorsban, mert itt van anyám..

Minden ünnepeltnek nagyon sok Boldog név és szülinapot kívánok!

Apró, nekünk inkább talán az a bajunk a vetítővel, hogy kisebb a képátmérő mint a hagyományosnál, de ezt leszámítva az ég világon semmi baj vele!!!

Anna, szemölcs ügyben írtam egy gyors privit, nagyon rohangálós hétvégénk lesz, nem tudom ide érek-e, de ma végre sikerült beszerezni a lakodalmi göncömet, elégedett vagyok az eredménnyel.

Barbi, döbbenten olvastam a leveled, igyekszem reagálni rá, de most nincs rá időm, majd priviben pótolom!

Szisz

<
sziszka78
Tolna

Ja, és az eladó ház tulaja úgy döntött ma, hogy mégsem eladó, pedig fél éve hirdett....szóval keresgélünk tovább :(

<
sziszka78
Tolna

Niki, Domi és ki volt a 2. fél gyerkőc!? :) Olivér? csak mert őket nem láttam a fotón, csak Verocst és Andit sikerült felfedeznem! :) azért jól elfértetek akkor, ha ilyen sokan összegyűltetek! ;) pedig anyós is visszaköltözött már... ha jól értettem!

és igen, csodálatos pocakfotókat láthatunk Mecsi és Niki jóvoltából! :)

Barbikám, nagyon boldog szülinapot holnapra! sajnos nem nagyon leszek gép közelben, így inkább előbb, mint utóbb! ne csüggedj, bár gondolom, hogy könnyű ezt mondani... nem is értem, hogy a párod miért ennyire ilyen, bár gondolom, hogy neked ez már nem újdonság! :(

Julcsi, durva dolog ez a szunya csípés... most én is, ahogyan Anna is javasolta megmutatom a pontokat Benin a védőnőnek, de azért bízom benne, hogy nem a balcsis medencében kapott el valamit... :S

Sziszka, majd muti az esküvős göncöt! :) biztosan nagyon csini leszel! Málnus is megy? vagy csak a pároddal kettesben?

a házat sajnálom, remélem, hogy hamar megtaláljátok álmaitok házikóját! ++++++

sophie27

Zsófi, igen, Olivér volt a 2. "fél gyerkőc":), jó kis buli volt, jól el is fáradtunk a nap végére:)

Mecsi, meglestem én is a pocidat az iwiw-en, nagyon csinos pocak, nagyon szépek vagytok!

Sziszka, nagyon sajnálom a házat, remélem hamar találtok helyette megfelelőt!

Barbikám, Nagyon Boldog Szülinapot Neked!

sniky

Zsófi, anyós itt lesz még egy darabig, bár már megint nagyon nehezen viselem, főleg, hogy akarva akaratlanul is bele akar szólni a dolgainkba. Egyelőre nyelek nagyokat, nem nagyon foglalkozom vele. Aranyos, meg nagyon sokat segít, de nagyon meg is tudja mondani, hogy mit hogyan kéne csinálni. Ferci már egy párszor leállította, hogy ez a mi életünk, mi szeretnénk élni, ő törődjön a sajátjával. Szerencsére nem feszült a helyzet, csak sokkal jobb lenne külön, de egy pár hónapot csak kibírunk;) sajnos muszáj...

sniky

Barbikám, nagyon BOLDOG szülinapot kívánunk!!!

<
sziszka78
Tolna

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: