A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2004. őszi kisbabák

Sziasztok !

Sajnos a képek nagyobbak a megengedettnél, így elnézést kell kérnem, hogy nem mentek át.
Lényeget ha jól tudom megírta már Juti: 3200 gramm, 54 cm, Mindketten jól vannak. Gellért szerintem 3-4 év múlva komoly ellenfele lehet bátyjának Gergőnek. Jó bunyók lesznek. Biztos az anyja is élvezni fogja a csatákat.
Üdv
egy kétgyerekes büszke apuka

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Sziasztok!

Ti mikor vittétek ki előszőr a babát sétálni?
Pénteken lesz 2 hetes, de eddig csak levegőztettem a szobába. Jól bebugyoláltam és rányitottam az ablakot. Eddig még nem mertem elindulni vele! Mit tanácsoltok?

Györesz

Kép
Kép
györesz

Ha rétegesen felöltözteted, nyugodtan viheted, én is kéthetesen vittem ki.Persze ha jó az idő csak akkor.És kezdetben max fél ,1 órára.

Noémi
fantikbaba

Angéla, felvettem a kapcsolatot az Eszter-lánc Anyatej Misszióval, így nem fog kárba vészni a tej! Kép

Liv

Kép

Kép
liv

Noémi, Györesz, minket a doktor néni már 1 hetesen "zavart" sétálni, és mi ki is használtuk a jó időt. Úgyhogy nyugodtan vidd ki a babát, ha nem esik, fúj, nincs köd, stb.
Vendég

Hasfájós anyukák,
akik Infacolt használtok, hány nap volt, mire hatni kezdett? Vagy rögtön hatott? A múlt héten egy napon át adtam Petinek, de annyira rossz napja még sosem volt, az egészet végigsírta. Azt gondoltam, az Infacol nekünk többet ártott, mint használt, úgyhogy abbahagytuk. Másnap aztán olyan jól volt, hogy öröm volt nézni, le is vontam a következtetést, hogy nem kell ide semmi. De azóta egyre rosszabb megint, és ma délelőtt egyfolytában sírt. Kép Van, aki Gripe Water-t használ? Azzal mik a tapasztalatok az "átfutási időre"? Egyéb készítmény? Bárcsak valami segítene...

Lau,
szerintem amíg ilyen kicsik, nem lehet elrontani őket! Én is mindig felveszem, ha sír, még akkor is, ha csak unatkozik, és azért kezd sírni (ezt az egy típusú sírását már el tudom különíteni Kép). Az a cikk, amit Liv bevágott a múltkor szerintem elég meggyőző, de azt hiszem, ha szándékomban állt volna, sem tudnám sírni hagyni szegényt...
babs

Sziasztok csajok!!
Elöször is mindenkinek köszönöm a gratulációkat és Linátonak, hogy bekerürtem a táblázatba:-))Sajna csak most jutottam el, hogy kicsit tudjak ide is írni mert Bencus totál betölti az egész napomat.Holnap már 2 hetesek leszünk!!Látom ezek a babócák, olyanok mintha egy futószalagról jöttek volna:-) Teljesen egyformák a kis bajaikkal:-) Bencus is hasfájós:-(( Este 1/2 9- 1/2 1 ig csak ordít:-( Teljesen kidudok borúlni, annyira sajnálom szegénykét.Vettünk infacolt és úgy néz ki talán megoldja a problémát.(kop-kpo-kop)A fürdetés még nem a kedvenc programja.Cicin viszont mindíg lógna:-))Két nappal ezelőtt egy kicsit elapadt a tejem,( valószínű a végkimerüléstől), de inni kezdtem ezt a milupa milusant és azóta megint van mit magába dönteni Bencusnak:-))Csajok, hogy kell ide képet feltenni????Szerintetek mibe vihetem le sétálni vagy ebben a nem éppen nyári időben inkább hanyagoljam még a dolgot??

Timcsusz

Kép

Kép
timcsusz

Hát meg volt ma az első sétánk! Kb. fél óráig tartott, de nagyon jó volt. Én is nagyon élveztem, mert a kórház óta még ki sem mozdultam!

Györesz

Kép
Kép
györesz

TImcsusz!
Képeket a Melléklet feltöltése gombra kattintva tudsz feltenni, de figyelj rá, hogy a kép mérete ne legyen 600x450 (ha jól emlékszem) pixelnél nagyobb, különben nem engedi a rendszer, hogy feltedd.
A babákat állítólag úgy kell felöltöztetni, mint ahogyan mi vagyunk felöltözve, plusz egy réteg. Én igyekszem ezt betartani, de gyanítom, hogy egy kicsit inkább mindig túlöltöztetem attól félve, hogy megfázik.
A dokinénink azt mondta, hogy a gyerekek nagyon jól bírják a konstans 17 fokot is, amit rosszul viselnek, az a hőingadozás, és főleg a fejüket kell védeni, ezért ő azt javasolta, hogy a lépcsőházban, ahol huzat van, legyen rajta még egy plusz sapi, vagy kapuci. én szótfogadok neki.

LauKép
Milyen szépen fejlódik Bazsi! Milyen szép, pedig a kórházban is csinos volt a legénykédKép

Macsek!
Te sem panaszkodhatsz a gyerkőcöd külsejét illetőenKépKép

Azt hiszem ha már nagyok lesznek a gyerekeink, létre kell majd hoznunk egy honlapot a "felnőtt a fiam" édesanyák számára, és ott újra találkozhatunk majd a "hogyan kergessem el a csitriket a fiam mellől??" topikbanKép

BoriKép
Kitartás, a gesztenyepüréből pedig bevállalok egy jó adagot. Úgyis olyan nagyon zabálhatnékom van már 3 napja.KépKép
A magzatvízszivárgásra nincs tippem, de gondolom nem túl jó, ha ezt teszi. A gyógyszertái teszt biztosan segít. de nem hinném, hogy arról lenne szó. Talán egy terhesség végi erősebb folyás lehet a háttérben, nem? Legalább is drukkolok, hogy ne a magzatvíz osonjon kifelé a rendszerből. Ilyen folyásom nekem is volt az uccsó pár hétben. Kissé sárgás volt.
ElőtejciKépKép nekem azzal is volt kalandom, mindig akkor folyt, amikor nem kellett volnaKép

Csirkesz

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

Csirkesz: nem is rossz ötlet a honlapKépKépjobbnál jobb kispasik vsnnak itt a topiconKép

ma voltunk védőnőnél, és most 3800 gramm Balázs. Egy hét alatt 20 dekát hízott, így azt mondta a védőnő, hogy nem szükséges mérleget kölcsönözni, jól gyarapszik. nem is csodálom, amilyen cicibubusKép

érdekes 1 kézzel géplniKép a másikat lefoglalja a dedKép

Lau
lau

Könnyű a kispasis anyukáknak, és mit csináljanak a lányos anyukák??? Különüljenek el a "Jó csaj a lányom " topikba??? Kép

Pocó

Kép
Kép
pocó

Sziasztok!
Sajna nincs sok időm Vikike mellett, így ritkán jövök olvasgatni.

Íme az én csöppségem:
Kép
aki ritkán hagy pihenni. :o), de azért jó baba.

Moszi

KépKép
Kép
moszmota

Sziasztok,

ma voltunk ctg-n, egész szép kis méhösszehúzódásaim vannak, csak ált. nem érzek belőlük semmit, de Baba szívhangja rendben van. Voltunk uh-on is, ott is minden okés, 3200 gr-ra saccolták a kisasszonyt. Én ezzel meg is lennék elégedve, miattam akár már most is kijöhetne, de a dokibácsim, miután megvizsgált, azt mondta, hogy szerinte a hétvégén még nem szülünk, úgyhogy nyugodtan csináljak programot, ő is fog. Kép Egyébként nagyon meg volt elégedve velünk.
Nem tudom, tényleg egyben maradunk-e a hétvégén, mert éjszaka többször is felébredtem arra, hogy fáj a hátam meg a derekam. Nem úgy, mint a költözés után a pakolástól, hanem sugárzóan. Már épp gondolkodni kezdtem, hogy na, akkor nézni kéne az órát, mikor visszaaludtam, és legközelebb már arra ébredtem, hogy a szomszédban ugat a kutya. (Hajnalban persze, és eztán már nem bírtam elaludni.) Kép
Na, majd meglátjuk.
Azt hiszem, mégsem a magzatvíz szivárog, hanem a nyákdugó jön még mindig, ma reggel is egy nagyobb adag távozott, csak nem nagy részletekben, hanem apránként, és azt látom olyan sárgásnak a betéten.

Nagyon szépek a babák! De remélem, már sem kell sokáig irigykednem... Kép

Bori
lbori

Györesz, amúgy jól vagytok, minden rendben? Mesélj még Norbiról!

Liv

Kép

Kép
liv

csirkesz: hogy lehet a képet kicsinyíteni?

Kép

Kép
timcsusz

Sziasztok!

Tegnap "kicsit" kitolódott a fürdés utáni szokásos nyifi-nyafi, egészen éjfélig. Bármit csináltunk vele, Pipike csak bömbölt, és csak pici időkre hagyta abba. Úgyhogy ma taktikát váltunk. 7 óra körül fürcsi, aztán szopi, aztán betesszük a kiságyába, mi meg kimegyünk a nappaliba. Adok neki egy kis időt, mondjuk 10 percet, hogy álomba sírja magát... Szívszorító hallani, de nekünk is szükségünk van pihenésre, főleg a férjemnek és a lányomnak, akiknek ugyebár reggel kelni kell. Remélem, ez alatt a 10 perc alatt el tud aludni Lili. Nappal már alkalmaztam ezt a módszert, bevált.
Nálatok hogy megy ez?

Egyébként a cicik megint feszülnek...
Vendég

Sziasztok!

Timcsusz
képkicsinyítés: egy két napot olvass vissza, ott megalálod a program nevét is.

MoszmotaKép
tündéri a kicsikéd, nagyon szép babaKép

Szerintetek egy közel háromhetes, anyatejes babának fájhat a torka? Nekem ugyanis rettenetesen fáj, és attól félek a kicsit is megfertöztem, mert egy-két napja nagyon nyugtlan, ha leteszem sír, de amikor felveszem, akkor is csak kis idöre nyugszik meg. Éhesnek nem éhes, mert tejcsi van böven, és sokszor szopizik is. Sajnos két napja éjjel is inkább két, mint háromóránként ébred, és egész nap sokszor nyom, nyög nagyokat.

Erka
szekera

Erka!

Sajnos miért ne fájhatna? Viszont ha neked fáj, akkor a szopi a legszuperebb dolog, mert akkor a szervezeted által termelt immunanyagoakt is meg fogja kapni (azért érdemes lenne megnézetni orvossal).
Nyom, nyög? Nem a pocija? Van rendesen kakija? Próbáld egy kicsi masszírozni a pociját...

Andi!

Te tudod.KépKép Azt hiszem nálunk nem válna be, de azért, mert Hanna egészen más alkat. Ő, ha már sír, akkor gond van, egyre többször nézelődik nyugodtan, ha egyébként minden rendben van vele.
Viszont ha sír, akkor nem hagyja abba (bár 10 percig még nem próbáltamKépKép), hanem belelovallja magát. Őt könnyebb egy pici ringatással (apa vállán), cumiztatással (cicin) elaltatni. Igaz, az én párom hajlandó arra, hogy szükség esetén ő legyen az alvósmaci (ha még nem akar aludni egyébként), ha a cici nem válna be. Bár Hanna meg nagyon rendes, mert cserébe hagyja éjszaka apját, nem sír, csak anyut ébreszti fel a cuppogásával.

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

BesztiKép
Sajnos a kaki dolog is kicsit nehezen megy nálunk, míg eleinte szinte minden pelusban volt valami, addig most csak napi egy-kétszer van nagydolog, és azt is keveslem kicsit, úgyhogy fürdés elött segítek neki a szélcsövel, és olyankor ki is pakol. Használom az Infacolt is, de nem igazán érzem a hatását nála, bár nem is alkalmazom minden szopinál.

Amúgy most egy kicsit depi vagyok ettöl a hülye idötöl, még sétálni sem mentünk, mert félek, ha tényleg fáj a torka szegénykémnek, akkor nem tesz jót ez a nyálkás levegö. Egyébként a gyerekorvosunk török körúton, a védönönk pedig Montrealban van, úgyhogy nem tudom megnézetni. Igaz, hoyg a dokinénit helyettesíti valaki, de a rendelöbe meg nem szívesen viszem a manócskát.

Erka
szekera

BabsKép,

KÖszi a tanácsot szem ügyben. Végül szegénykének kötöhártyagyulladása van, így kapott szemcseppet rá.

Voltunk tegnap dokinál. Megkata az elsö szurit. Ami jó hír: hízott több, mint 300 g-ot 1 hét alattKép

Moncsi
minike

Beszti Kép,
Nálunk is meg tudja apa nyugtatni Pipikét, de csak egy ideig, egyszer csak elérkezünk egy pontra, ahonnan akármit is csinálhatunk vele, nem nyugszik. Persze én is gyakran teszem cicire, pl. tegnap este is szinte óránként, vagy még gyakrabban, de ezt sem tartom tökéletes ötletnek. Lili elég nagy baba, és mohón eszik, így sokat is bukik. Félek, előbb-utóbb kimarja a torkát a sok felbukó tejcsi. A védőnő szerint egyébként sokat eszik Pipike... Na, ezt nem hiszem, és úgy tudom, anyatejes baba nem tudja magát túlenni, de azért a sok bukástól szeretném megóvni. Ja, és sajna ha cicire is teszem, sem mindig nyugszik meg. Akkor megy a találgatás, mi lehet a baj. Büfizni kell? Kakis a pelus? Satöbbi. Miután mindezt lezongoráztuk, eltelik 1-2 óra... Egyébként én azt hiszem, tudom, mi az oka az esti balhéknak. Egész nap kettesben vagyunk, aztán estére megjön Niki lányom meg apa is, és hirtelen nagy felfordulás lesz a lakásban, meg úgy egyáltalán, Lili körül. Talán ez felzaklatja. Aztán meg csak sír, és annyira fáradt, hogy egyszerűen nem tud elaludni - míg végül mégiscsak sikerül. De ez csak egy teória...
Vendég

Trompipi!
Próbálj nyugalmat teremteni körülötte, és ha van pólyád pólyáld be, ez emlékezteti a babákat az anyaméhben eltöltött időkre, a pólyában elringathatod ülve is az öledben.

Nálunk a 6 hetes szopi bumm most van a 7. héten,gyakran másfél óránként eszik, de van amikor 3 óránként.Most a masszázs után alszik rendesen.Kép

Noémi
fantikbaba

A babakocsiban való ringatás is használható még.
Nálunk kézben csak a papa karján tud elaludni, rajtam érzi a "tejgyár" illatot, ez ébren tartja.A pocimon a meleg és a szívem dobbanása azért elaltatja.
fantikbaba

Noémi,
A babakocsi, mint ötlet, már beugrott nekem is, de nem szeretném rászoktatni, a végén majd csak ott alszik elKép.
Úgyhogy tartom magam most az ötlethez, miszerint fürcsi, szopi - ezt szigorúan kettesben a hálóban, félhomályban - csendben, aztán megpróbálom ott, a kiságyában altatni. Kicsit hagyni fogom sírni. Tudom, ez a mai elvekkel nem igazán összeegyeztethető, de a nagyobbik lányomnál is ez vált be annak idején (8 éve). Aztán majd holnap beszámolok, siker koronázta-e a próbálkozást...Kép.
Vendég

Lányok!
Látom mindenkinél vannak gondok az alvás-ébrenlét dologgal. Én most egy jó nagy kaki, és szopi után beraktam Ökelmét a bébihordozóba, és (el ne kiabáljam) alszik, mint a tej. Jó lenne végre zuhanyoznom, mert ma még arra sem volt idöm.
Lehet, hogy ez az idöjárás nem tetszik neki?

Erka
szekera

Sziasztok!

Erka! Kösz.Kép
Nekünk is vannak altatási gondjaink néha. A bukásoktól néha úgy felébred, hogy 2 szopi között nem is alszik, vagy 1 órámba telik míg elaltatom.

Pocakosok kitartás!!!!!! Tudom, hogy nehéz, és várjátok a találkozót a picivel, de hamarosan eljön idő nektek is! Kép

Lányok!
Lehet, hogy ha tejterméket eszek, attól töbet bukik a baba?
Mikortól lehet orrszívót használnom? Kicsit megfázott a kórházban, és bár cseppentek a noziba, de a váladék nem jön kijebb, hogy kiszedjem. Egyelőre orrszivót (elektromos van) nem mertem beizzitani, hogy ne sértsem meg nyálkahártyáját.

Moszi

KépKép
Kép
moszmota

Sziasztok!

Ma beléptünk mi is az Infacolt szedők táborába, kivéncsi vagyok, fog-e használni, a tájékoztató szerint kell pár nap az eredményhez. 3 napja menetrendszerűen Márk este 10-től éjfélig üvölt kisebb megszakitásokkal, iszonyú nagyokat pukizik, rángatja a lábait és úgy sir, mintha nyúznák, iszonyú hallgatni, majd megszakad a szivem. Aztán valahogy a 10. próbálkozásnál sikerül elaltatni általában cicin.

Séta: naponta 1 órát szoktunk, jól bebugyolálom a kismanót. Ma majd kifagyott a belem és a kezem is ráfagyott a babakocsira, azt hiszem kesztyűt kell húzni. Mindig nézegetem séta közben, hogy Márk arcocskája ill. nyaka elég meleg-e, ha igen, akkor elvileg nem fázik.

A védőnőnek milyen feladat lenne amúgy a babákkal, mert a miénk egyszer volt kint és azóta felénk se néz.

És milyen lányok a babáitok köldöke? Márknak egy picikét az egyik fele kidudorodik, remélem nincs vele semmi baj, jövő héten tudom megmutatni a dokinéninek.

Moszi, aranyos a pici lányod! Doki szerint orrszivót már lehet az elején is használni. Márk az elején egy picit szutyogott, láttam cicakakit az orrában, de az orrszivó nem szedte ki, nagyon hátul volt, és az orrlyuka is túl pici. Végül addig szutyogott és hapcizott, hogy előbbre jött a cicakaki és a zsebkendő szélével ki/le tudtam törölni.

Macsek

Kép

Kép
macsek11

Szia, Macsek!

Mi még nem szedünk semmiféle szert pocifájásra. Szélcsövet már vettünk, de még soha nem jött ki vele sem szél, sem más végtermékKép. De azt hiszem, Lili nem is igazán pocakfájós. Ő kibüfizi-kipukilja-kibukja, ami bántja.

Mi nem voltunk ma sétálni, de a balkonra kitettem, és mindjárt megyünk Nikiért a suliba, igaz, akkor csak addig lesz levegőn, míg elérünk a kocsiig meg vissza. Egyébként tényleg hideg van, de míg kitettem, nem fázott. Igaz, már a zsákot adtam rá + jól bebugyoláltam pléddel + mózeskosár.

A mi védőnőnk eddig 3-szor volt, minden héten egyszer, és még háromszor jön, egészen a 6.hétig. A doktornő is 2-szer volt, az első két hétben, ezen a héten nem jön, majd csak jövő héten, aztán már nekünk kell menni.

Köldök: egész jól néz ki, csak ha sír Lili, akkor nagyon kidudorodik, van ezzek vkinek vmi tapasztalata? A védőnő viszont azt mondta, lehet, van egy kis köldökgomba, de nem biztos benne, így ezt majd megmutatom a dokinőnek köv.alkalommal.
Andi
Vendég

Szia Andi!

A doki hozzánk is kijön összesen 3-szor, aztán majd mi visszük. És a védőnő mit csinál a látogatások alkalmával, csak lecsekkolja a babát, hogy jól van-e?

Szélcsövet még nem láttam, nem túl drasztikus? Valahogy idegenkedem attól, hogy szegényke popóját piszkáljam.

Márk köldöke is jobban kidudorodik siráskor, utána visszább megy.

Kép

Kép
macsek11

Macsek,
a védőnő megnézi a száját, a köldökét, igazából ennyi, meg velem beszél egy pár szót, van-e tejem, hány kakis pelus van egy nap, van-e vmi gond, kérdés, stb?
A szélcső nagyon vékony, mint egy gyufaszál, de én is idegenkedem tőle, a párom bátrabb, ő próbálkozott kétszer, mikor azt hittük, fáj a poci. Aztán mondom, semmi eredménye nem lett, így ment a süllyesztőbe.
Köldök ügyben megnyugodtam, gondoltam, hogy ez normális, mert alapállapotban nekünk is lapos.
Vendég

Sziasztok!

A ti babátok nem volt ma nyűgösebb a kelleténél? Reggel óta most tudtam elaltatni Norbikát! Egész nap a cicimen akart lógni és nagyon kínlódott. Nem sírt keservesen inkább csak úgy nyafogott és az istenért sem akrt aludni. Talán az idő?

Szia Liv!
Jól vagyunk! Már egyre jobban összeszoktunk! Az éjszakáink eddig egész jól teltek (kopp-kopp), de vannak nappalok, mint a ma is, amikor nehezebben megy az alvás és mindig a cicmet akarja, de azért nem vészes! Én is egyre jobban bírom a strapát!
Eddig 80g szopi a rekordunk! Szépen fejlődik a picruka!
Mindig eszembe jut amit írtál, amikor még a fiacskátok a kórházban volt, hogy ez olyan mint a szerelem! Hát tényleg olyan! Annyira imádom, hogy már szinte fáj! Nagyon boldog vagyok!

Puszi
Györesz

Kép
Kép
györesz

Dávid elég mohón és elég sokat eszik mostanában, és elég sokat bukik. Ez tényleg kimarhatja a torkát? (Ezt még nem hallottam.)

Nálatok hány hét után sikerült szemkontaktust teremtenetek? Amikor nem véletlen néz a szemetekbe, hanem tudatosan.

Liv

Kép

Kép
liv

Liv,
én csak feltételezem, hogy kimarhatja, de nem tudom biztosan. A védőnőtől kérdeztem, ő azt mondta, reméljük, hogy nem marja ki. De ő nem igazán van a helyzet magaslatán, így majd a dokinál is érdeklődni fogok.
Andi
Vendég

Györesz,

Az én babám is nagyon nyügi ma. Most sem alszik igazán, félig nyitva van a szeme. Nem tudom, hogy mi van vele ma. Egyébként pont néztem, hogy a mi fiaink pont egy idöben születtek. Na jó, 2 perc különbséggelKép

Moncsi
minike

Sziasztok,

hát, lehet hogy irigyeltek egy kicsit (annyira én is benneteket), de eléggé unatkozom. Már sütöttem egy nagy adag mézes puszedlit, és még mindig csak 3/4 7 van. Délután aludtunk, ahogyan szoktunk, de ma valamiért 1 óra után felébresztett a kiscsillag. Válogatom a régi kazettáinkat, amiket már nem hallgatunk, meg ilyenek, és most azt gondolom, hogy persze, ez pihentető, de inkább már babáznék én is. Kép

Kitartás, anyukák, ma is front volt (jött az eső a hideg mellé), lehet, hogy azért voltak nyűgösek a babók.

Bori
39+0
lbori

Sziasztok,

Most végre hagyott egy kicsit a babó és elkészítettem a szülésténetemet.

Szüléstörténet

Az orvosom a baba érdekében úgy döntött, hogy megindítja a szülést, így október 1-én reggel 8-kor jelentkeznem kellett a kórházban. Mindenféle adminisztráció és várakozás után 9-kor kerültem a szülöszobára. Infúziót kötöttek be, ctg-re tettek és egy órán keresztül figyelték a baba szívhangját és az esetleges méhösszehúzódásokat (1 db-ot produkáltam 1 óra alatt). 10 órakor megnézték a méhszájat, mely szerint teljesen zárt voltam. Ekkor tágító zselét kaptam, hátha erre reagálok valamit. A zselé után a gép 5-6 percenként méhösszehúzódásokat mutatott, de ebböl én még semmit nem éreztem. Pár óra múlva megint megnézték a méhszájat, a doktornö fejét csóválva mondta, hogy "verde, verde, verde", miszerint olyan zöld, azaz éretlen vagyok még a szülésre. Még mindig teljesen zárt voltam. Próbáltam mászkálni, hátha történik valami, de valahogy éreztem, hogy semmi nem fog történni. 15 órakor megint megnézték a méhszájat. Doktornö fejét csóválva újra csak azt mondta "verde, verde, verde". Ekkor úgy döntött, hogy beköti az oxytocint. 17 óra körül már kezdtek fájdalmas méhösszehúzodásaim lenni, de még mindig csak 1 ujjnyira voltam kitágulva. Anyai szívem egyre jobban érezte, hogy ez a baba bizony még szívesen bent maradna egy kicsit a pocakombam. Bár a fájások egyre intenzívebbek lettek, a végén már 2-3 percenként jöttek és 30-40 másodpercig tartottak, ennek ellenére semmit sem tágultam. Pontosan nem is tudom, de valamikor 20 óra körül burkot repesztettek. Ezek utén arra lettem figyelmes, hogy a baba pulzusa csomószor leesik 90 környékére. Szóltam a szülésznönek, hogy nézze már meg, hogy mi történik. Ekkor bejött a nögyógyász, ránézett a papírra, majd mindketten kimentek. Pár perc múlva bejöttek és közölték, hogy császármetszés mellett döntöttek, mert én egyátalán nem tágulok és a baba érdeke is ez lenne. Azóta is hálás vagyok ennek a dokinak, mert mindezt olyan diplomatikusan közölte, hogy nem ijedtem meg, csak nagyon szomorú lettem. Együtt sírtunk a kispapával (igazából most is potyognak a könnyeim). Én azért, mert természetesen szerettem volna világra hozni a csemetémet, Ö pedig azért, mert félt, hogy most elveszít mindkettönket. Ezek után nagyon gyorsan pörögtek az események. A hír közlése után 5 perccel már a mütöasztalon voltam, így igazából tényleg nem volt idöm még megijedni sem. Kb. 10 orvos és növérke sürgött-forgott körülöttem. Kicsit a Vészhelyzet c. sorozat jut eszembe az egészröl, most így utólag. Epidurális érzéstelenítést kaptam. Pillanatok múlva éreztem, hogy elönti a meleg a lábamat. Utána már vágtak is. A plafonon volt egy fehér lámpa, amiben láttam valamicskét a mütétböl. Láttam amikor kiemelik a babát és szinte felkiáltottam félkómásan: van haja! Úgy sírt fel mint egy kismacska. Megtisztították, megmérték, de sajnos nem kaptam meg. Sajnos sosem tudom meg, hogy milyen volt, amikor kiszedték a méhemböl, ahol 9 hónapig dédelgettem és azt sem tudom, hogy milyen érzés az, amikor a mellkasomra teszik rögtön születése után. Elvitték, engem összevartak, majd 1 órára felvittek az intenzív osztályra megfigyelésre. Sajnos az érzéstelenítés hatására pár órán keresztül remegtem. Borzasztó rossz volt a a fiam és a férjem nélkül 1 órán át egyedül egy sötét helységben, remegve. De szerencsére letelt és után végre megkaptam a kisfiamat, aki egy csodálatos babaKép

Moncsi
minike

Sziasztok!

Mivel mi is az intenzíven pocakfájósok táborába tartozunk, ezért mi is kipróbáltunk már szinte mindent. Az Infacolt 2 hétig használtuk, az elején még úgy tűnt, hogy segít, de a végén már azért hagytuk abba, mert szinte már attól fájt a pocija ( legalábbis jobban fájt, mint korábban nélküle ).

A szélcső nálunk is előkerült, és használt is. Volt, hogy jó nagyadagot kakilt tőle, de volt, hogy csak a szelek jöttek ki a pocakból. Viszont mindig megnyugodott utána.

Pocó

Kép
Kép
pocó

hali!

látom, az alvásal bnem csak nekünk van gondunk...
éjjel háromóránként hami, de ebből egy óra üvöltés
egyelőre Espumisan cseppeket kap, majd kipróbáljuk az infacolt? is...

kitartást mindenkinek

szegénykém most is üvölt, bármit csinálok vele...

puszi:zsófi
papzso

Moncsi,

Köszi a születéstörténetetKépNekem is császár lett belőle a végén, de szerencsére egyből a megfigyelőbe kerültem babástól-apástól, édesanyám, a tesóm és a legjobb barátnőm is bejöhettek. Viszont nekem is hiányoznak az első pillanatok a babával... Csak a homlokát puszilhattam meg. Lényeg, hogy mostmár együtt vagyunk a babáinkkal, nem igaz?

A tegnap esti akció egész jól zajlott: Lilit 7-kor megfürdettük, majd szopizott. Szopi közben kettesben voltunk a hálóban, félhomály volt és csend. Miután evett (evés közben is és után is büfiztettem), beraktam a kiságyba, megsimiztem és kimentem a szobából. 1/2 9-ig volt ott, néha felsírt, ilyenkor hagytam picit sírni, majd - ha tovább sírt - bementem hozzá, szóltam egy-két szót, megsimogattam, és abbahagyta a sírást. Hááát, a cumi is előkerült rövidebb időkre. 1/2 9-kor kivettem Pipikét a kiságyból, apához tettem kicsit, majd 9-kor megetettem. Ez megint kettesben, a hálóban történt, egészen 10-ig voltunk el így együtt, közben büfi, peluscsere, szopi megint, így aludt el cicin 10-kor. És egészen 1/2 4-ig aludt. Apa kint aludt el a tv előtt a nappaliban, de azt hiszem, végre mindannyian aludtunk egy jót. Remélem, ezt a módszert tudjuk alkalmazni a továbbiakban isKép.

Andi
Vendég

MinikeKép
Köszönöm hogy megosztottad velünk a történeted, minden jó ha a vége jóKépSok Boldogságot nektekKép

Andi!
GratulaKép Az alvás csodákat tesz!

Este nálunk csak egy 2 órás nyöszi volt, aztán 3-ig aludt, és aztán 7-kor kelt, most végre kialudthattam magam, és jót tett a betegségemnek is, kilábalóban vagyokKépMost aludt el megint (kakin dolgozott)Kép

Most hívott anyukám, hogy ma van Heléna napKépKép
Meg se néztem még a naptártKép
Ma ünnepelünkKépÉs már olyan szépen tartja a fejét, és közben forgolódik isKép

Noémi
fantikbaba

Sziasztok!

Andi, de jó, hogy ennyit aludt éjjel a csöppség egy huzamban, bár már mi is ott tartanánk! Kép

Helénának boldog névnapot! Kép Kép

Tegnap este elmaradt a nagy üvöltés, csak kisebb nyöszörgés volt, nem tudom, hogy az Infacolnak köszönhető-e vagy sem, de bárcsak igy maradna!

Most reggel volt egy kis nyüglődés. 3 napja bevált az, hogy napközben, amikor nyűgös Márk, beteszem az autóshordozóba és ringatom benne, igy elalszik. Nem tartom a legjobb megoldásnak, de amikor minden kötél szakad, akkor jó.

Tervezi valaki, hogy kimegy a bababörzére? Mi akartunk, de szerintem mégsem fogunk, mert tulajdonképpen egyelőre minden megvan, nem akarok semmit venni, majd a tavaszi aktuálisabb lesz.

Ocsmány egy idő van ma, biztos hat a bébikre is. De legalább itt a hétvége és az apukák is babázhatnak! Kép

Kép

Kép
macsek11

MacsekKép,

tényleg jó volt végre ennyit aludni. Reggel is csendben volt a kismanó, de most kezd nyűglődni (pedig nekem mennem kell főzni).

Tényleg nincs szép idő, nem is tudom, kivigyem-e Pipikét sétálni. Ti viszitek a babákat? Én azt hiszem, csak az erkélyre teszem ki.

Andi
Vendég

Sziasztok!

Ti mennyit fektetitek oldalra a babát? Vagy inkább hanyatt, hason fekszik?

És újra a tegnapi kérdés: nálatok már megvan a babával a szemkontaktus? A szemetekbe néz a baba?

Puszi, Liv

Kép

Kép
liv

Liv,

Én szoktam mindhárom módon fektetni, van, mikor hason, van, mikor háton esik jobban neki. Oldalt is szoktam, de nem sokáig marad úgy, csak akkor, ha kitámasztom egy párnávalKép.

Szemkontaktus: van. Az utóbbi pár napban egyre többször. Ma vagyunk 3 hetesek egyébként. Nálatok?

Mégis voltunk lent egy 20 percet, postára kellett mennem, így tettünk egy kört a parkban is, de sajna pont elkezdett szemerkélni az eső. Lili viszont alszik, mint a bunda. Most kint hagytam a gangon. Utálom ezt a lépcsőházat! Ide babakocsival bejutni egy rémálom. A babakocsit sem szeretem, már bánom, hogy ezt vettük. Túl nagy és túl nehéz. És már most nyikorog a kereke. Lehet, hogy vissza kellene vinni? Vajon becserélik másikra?
Vendég

LivKép
Szemkontaktusunk akkor van, ha beleállok a látóterébeKép De akkor hosszasan, és mélyen. Egyébként egyre többet nézeget, és megfigyeltem, hogy mindig a fényfelé fordítja a fejét. Lehet, hogy bányászlámpát kellene a fejemre szerelnem??KépKép

Na Csajok, a fürdetési időpont variálása sem jön be, a ded nem alszik el éjfélig, vagy csak nagyon ritkán. Éjszaka csak 3-4 óránként kel fel enni, de ez mindig egy másfél órás macera a kajálással és altatással együtt. Nappal viszont már jópár napja 2 óránként kér enni Botond, így estére mindig az az erzésem, hogy egész nap a mellemen volt a gyerkőc. Ilyen tempó mellett viszont tényleg nem állok neki fejni, mert mire befejezem a fejést, kezdődik a szopi, és egy fél órás pihenés a cickóimnak is kijár.
Tagnap naközben nagyon hisztis volt a kisfőnök, ma már nyugisabb.

Nálatok kijöttek már a tejkiütések? Botin pár napja jelentkeztek, de mára már durva, ahogy kinéz a buksija. Az látszik, hogy nem fáj, nem viszket, de azért sajnálom a kiskrapekomat, hogy ilyen kis piros a kobakja mindenhol. Még a hajas fejbőre isKépKép

AndiKép
BabakocsiKép Mi még sosem vittük sehoba Botondot babakocsiban, csak a lakásajtó elé toltuk ki benne a gangraKép Ha kivisszük sétálni, akkor babahordozó kendőben tesszük. Azzal nagyon könnyű mozogni, bár először másfél óráig tartott, mire megkötöttük a kendőt a leírás alapjánKép
Azt hiszem a babakocsi majd a vidéki nagyszülőknél tesz majd jó szolgálatot, itt egészen egyszerűen nagy, behemót és nem praktikus, és sajnálnám kutyagumis kerekekkel betolni a lakásbaKépKép
Szerintetek mikor lehet hosszabb autós útra (150 km) elindulni a baákkal? Konkrétan hány hetes kor felett lehet őket autókáztatni? Mennénk haza valamikor, de halottak napjára mindenképpen, csak nem tudom, hogy Botit lehet-e már vinni, vagy sem?

Ma kezdjük a D vitamin szedést, és vasárnap a konakiont. Remélem sikerül mindkettőt zökkenőmentesen beadni. A D vitamin esetében az jó módszer, ha a mellbimbómra cseppentek egy cseppet? Azt onnan úgyis lenyalja bármiáron a kis zabagépemKép

Nektek nem fáj még a hátatok a babák emelgetésétől, szopi közben tartásától? Vagy én tartom helytelenül Botit? Pár napja tisztára be vannak durranva a hátizmaim.

PocakosokKépKép Mizújs felétek?? Hol vannak az új babócák? Bírjátok még a 2 in 1 állapotot? Mindenkinek megy a drukk! A finiselőknek azért, hogy türelemmel bírják az uccsó napokat, akiknek meg még több van hátra, azoknak meg még kitartás! És pihenjetek sokat, ezek a pocakon kívüli babák sok energiát leszívnak az ember lányárólKépKép

Csirkesz

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

Szia, CsirkeszKép,

Szerintem lehet vinni autóval nyugodtan, végül is mivel másabb, mint ha a babakocsiban viszed sétálni valahova? Fedett terepen van (hacsak nem cabrióval mentekKép), csak aztán ha megérkeztetek, vegyétek ki a babahordozóból... Az nem hiszem, hogy hosszú távon nagyon kényelmes.

Nem a szoptatástól fáj a hátad? Én könyökölni szoktam szoptatás közben, és néha egészen meg tud fájdulni a karom meg a hátam.

Tejkiütése Lilinek is volt már, ha ezek azok a picike kis pöttyöcskék, amik az arcán voltak. De már elmúltak.

Hogyhogy ma kapott először D vitamint? Nem 2 hetesen kell elkezdeni? Vagy ez mindenkinek más?
Egyébként a cicire való csöppentés nem is rossz 5let szerintem, bár én bimbóvédővel szoptatok, mert eléggé megrágicsálta őket a gyerkőc.

Na, jelenésem van: felkelt Pipike. Egész sokat aludt ma. Este biztos megint balhé leszKép.

Andi
Vendég

AndiKép,

Tényleg az a lényeg, hogy most már velünk van a baba, de azért az az elsö pillanat mindig hiányozni fog.

NoémiKép,

Köszi a jókívánságokatKép

LivKép,

Én kajálás után mindig oldalra fektetem, de váltogatom a bal és a jobb oldalt. A kocsiban szokott csak hanyatt feküdni. Úgy tudom, hogy a hason fekvést 3 hónapos korig nem ajánlják, ezért én úgy nem fektetem. Szemkontaktus még nem igazán tudatos nálunk. Persze, ha én jól belenézek a szemébe, akkor azért olyan mintha visszanézneKép

CsikeszKép,

Mi tegnap voltunk a babával autókázni, mert dokihoz vittük. Igaz, hogy ez csak fél óra oda, fél óra vissza, de békésen aludt. Szerintem nem gond az a 150 km, bár lehet, hogy közben majd kéri a cicitKép
Tejkiütés még nincs hála Istennek, de sajnos van helyette kötöhártyagyulladásKép
A hátam nekem is fáj, de már a legelejétöl fogva. Ráadásul a csaszi miatt csak háton tudok még feküdni, így ez sem válik elönyömre.

LányokKép,

Napközben is a kiságyba fektetitek a babát, vagy csak estére? Jobb neki, ha csak este van ott?

Moncsi
minike

Sziasztok!

D vitamin: mi ma kezdtük el, ma vagyunk 2 hetesek! Én kanálra csöppentek, rá egy kis tejcsi és be a gyerkőc szájába. A Konakiont ugyanígy.

Autóút: mi pont holnap megyünk át anyukámékhoz, ez kb. 45 perc autóval. A kórházból haza is 1 óra volt. Jót aludt a kis manónk a kocsiba!!!

Engem nagyon érdekelne a szélcső használata. Már be is szereztem egyet, de még nem használtuk. Ha látom, hogy kínlódik a picur, akkor csak egyszerűen dugjam be a popójába és várjam a hatást? Ennyi?

Puszi mindenkinek
Györesz

Kép
Kép
györesz

A hátam nekem is fáj, de nem az emelgetéstől, hanem szintén attól, amilyen pózban ülök 30-40 perceken keresztül szoptatás közben.

Andi, én is bimbóvédővel szoptatok. Mondjuk én azért, mert a kórházban Dávid másfél hétig cumisüvegből kapta a tejcsit, és ezért amikor elkezdtem szoptatni, csak a bimbóvédőt fogadta el.

Moncsi, nekem is mondták, hogy ajánlott evés után az oldalára fektetni, de végül is egy ekkora baba mindig evés után van. Kép Úgyhogy most azt csinálom, hogy amikor mellette vagyok, ébren, akkor hanyatt fektetem, éjszakára pedig az oldalára. Hason már nem fektetem.

A szemkontaktust azért kérdeztem, mert Dávid 6 hetes lesz vasárnap (mondjuk még mindig a hasamban kellene lennie), és még nincs szemkontaktus, csak véletlen, meg ha úgy fordítom, hogy pont rám nézzen, ahogy Csirkesz is írja.

Dávid napközben is az ágyában fekszik, bár néha a babakocsiban vagy bölcsőben altatom, hogy kinn legyen velem a nappaliban vagy a másik szobában.

Képzeljétek, holnap jönnek hozzánk tejcsiért, 5 kg fagyasztott tejet adok egy babának, akinek kevés a mamája teje, neki pedig tehéntej-allergiája van, így nem ehet és nem is akar tápszert enni. Szóval jó helyre kerül a fölösleges tejcsi. De azért gyűjtögetem továbbra is a fagyasztóba is a tejet, mert nem tudhatom, meddig lesz ennyi, és hogy Dávidnak hogyan alakul a tejigénye.
Nem tudom, a tejmennyiség meddig tud növekedni? (Bocs, nem tudom jobban megfogalmazni.) Szóval ha a babának x kg-osan 2-3 liter a tejigénye (most csak mondtam valamit), a mamának a tejmennyiség meddig növekedhet?

Üdv., Liv

Kép

Kép
liv

Lányok,
Mit értünk szemkontaktus alatt? Én azt értem alatta, hogy rám néz, ha beszélek hozzá. Vagy ezt nem úgy hívják?

MOncsi,
Lili néha kiságyban, néha a kanapén, néha a franciágyon van napközben, mikor hol alszik el... Próbálom kiságyba szoktatni, így ha látom, hogy mélyen alszik (vagyis csak gondolom), be szoktam oda csempészni. Nem mindig tetszik neki. Most pl. ott van, és úgy tervezem, kb. 9-ig ott is lesz (akkor tájban fog megint megéhezni - szopi után már biztos a mi ágyunkban marad reggeligKép).

Györesz, a szélcsőt (vagy szélcsövet???) krémezd be, mármint a végét, amit bedugsz a popóba. Én sem merem amúgy használni...

Liv, ügyi vagy tejcsi-ügyben!!! Nagyon hálásak lesznek neked. Akkor Dávidnak lesz tejtestvére?Kép

Andi
Vendég

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet: