A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2010 augusztusban baba érkezik...

Jó reggelt!
Kidobott az ágy :( ......de legalább éjjel jót aludtam,hogy lehűlt egy kicsit a levegő :)

4-kor a szokásos helyen! :D

Clárika...időben ott leszünk :wink:

Tina! bár még korán reggel van...de én vagyok a te jótündéred :D

Íme:

Kép

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

Jó reggelt! :)

Csillag ok! , de túl korán ne gyertek, mert nem érek haza előbb....
Mindjárt indulok is dolgozni.... :(

Clárika
Kép
...alig tudom elhinni, hogy teljesült az álmom, hogy mindig itt leszel velem, hogy belőlem lettél, és általam létezel. Én pedig Teáltalad.
clárika

Jó reggelt
Kép

Jó izzadós fuldoklós éjszaka volt megint :? na mindegy.

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
evilany

13:00...max várunk :D

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

Évi-sajnálom :(
Mi előtte jól átszellőztettük a lakást...
Bejárati ajtó 10ig nyitva volt...így áthúzta a hideg levegő egy kicsit a lakást.
Tudom,nálatok a felújítás miatt nem igen megoldható :(

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

Kereszthuzatot nem tudok csinálni,max tényleg az ajtót nyithatnám ki de akkor a macskáim világgá mennek :)

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
evilany

Kép

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Csillag hányra mész kedden UH-ra?

evilany

Éjszaka mi már becsuktuk az ablakot. Hideg volt...

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Hétfőn megyek és 13:00 :wink:

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

Ircsi,irigykedem....

Csillag,jaaaa...mert én kedd 11.40,úgy rémlett h.Te is :oops: :lol:

evilany

Most is 23 fok van a szobában...

Jöhet hozzánk, akinek melege van :wink:

Legfeljebb segít kicsit dobozozni! :lol: :lol: :lol: :lol: :wink:

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Évi
33. hét :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Pelenkázó alátét
Nekünk sima szivacs van a pelenkázón. Vízhatlan, légáteresztő huzatban.
Vettem egyszer használatos pelenkázó alátéteket is...

Szedem le a kacsás csíkot a babaszobában. Még jó, hogy csak cellux-szal lett felragasztgatva...

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Ircsi,indulok :) ámbár 4-re vissza kell érnem a csajokhoz :)
Kacsás csík: :?
Ott milyen lakás lesz?
Pontosan mikor mentek?

evilany

Kép
:)

Pécsiek,majd mi is sorba rakhatjuk a babáinkat!

evilany

Lakás
2-3 emeletes házak vannak... és normál méretű (lehet, hogy nekünk nagy is) lakások vannak... (nappali+2 szoba, konyha, fürdőszoba)

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Évi
4-ig jóformán ide sem érsz :cry:

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Akkor meglesz a Katus birodalom :wink:

evilany

[quote="evilany"]I írta:evilanyrcsi,irigykedem....

Csillag,jaaaa...mert én kedd 11.40,úgy rémlett h.Te is :oops: :lol:

sajna én már hétfőn ...de megvártalak volna ha én is kedden mennék :)

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

[quote="evilany"]A írta:evilanykkor meglesz a Katus birodalom :wink:

Katusnak mindenhol jó lesz, ahol ott leszek én :lol: :wink:

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Ircsi,persze,csak kár lett volna érte,olyan szépen berendeztétek!

evilany

Évi
Majd megcsináljuk Heidelbergben is :lol:

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Katus birodalma :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Na ja,az igazi birodalom biztosan megy :) és egész jól be van rendezve :lol:
Cica is elvan,látom :roll: :lol:

evilany

Pff ha belegondolok 3-4 hét múlva akár szülhetünk is :shock: :shock: :shock:

evilany

35. hét után már érkezhetnek a babák. Akkor már nem szokott gond lenni (általában).

rugdossatok el... így nem lesz csomagolás... :oops: :cry:

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Ircsi, neekd is szép kerek pocid van.

Hát csajok, igen, közeleg a nagy nap!!

babaimádó
Kép
babaimado

[quote="evilany"]P írta:evilanyff ha belegondolok 3-4 hét múlva akár szülhetünk is :shock: :shock: :shock:

jelentem pici gombócra összeugrott a gyomrom... :shock: mindjárt kirakom a reggelit! :wink: :lol:

Kép
gtunde75

[quote="lombikbaba"]3 írta:lombikbaba5. hét után már érkezhetnek a babák. Akkor már nem szokott gond lenni (általában).

rugdossatok el... így nem lesz csomagolás... :oops: :cry:

Héééhééé az meg csak 2 hét :lol:

evilany

persze hozzátartozik hogy épp születéses-hazahozós meghatós pityergős sztorit olvasok,de belegondolni,hogy gyerekünk lesz,Anya és Apa leszünk,3-an leszünk....hűűűűű :shock: :shock: :shock: és mindezt igen hamar...

evilany

Össze kéne pakolni a kórházas cuccot is lassan? :?

evilany

Sziasztok!
Itt a vizilóbokájú jelentkezik... :-)

Hát, Évi, lassan össze, ártani nem árt. De legalábbis egy kupacba... :-)

Ircsi... Nem rugdosunk, irogass csak ;-)

szilvás76

Szilvi,továbbra is? (boka)... :?
Én se erőltetem a papucsom..reggel próbáltam(felkelés után!!)de dagadt a lábam :( (és egyéb testrészeim is :) )

evilany

Szilvi!
Nem vagy vele egyedül :(
Még a lábujjaim is duckók :(

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

Nekem össze van már pakolva...lehet 42. héten lesz majd csak rá szükség? :shock: :oops: :wink:
Nem lehet tudni........fő az elővigyázatosság :wink:

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

Hétvégére beidőzítem...csak még van amit meg kell venni bele.
Betétből melyiket,és mennyit???
(elszoktam már ettől.... :oops: )

evilany

Jó reggelt!

A szülés gondolatától nekem is összeugrik a gyomrom. Ambivalens érzés... boldog vagyok és félek is nagyon...

A kórházi cuccot már én is pakolgatom :) . A lista megvan, a hozzávalók megvannak. Már csak vasalni kell és egybe csomagolni.
(ettől is összerándul a gyomrom)

Közben a pelenkázó szekrény nálunk is megérkezett :) . Apa csinálta és nagyon tetszik. A falvédő is lassan elkészül. Szóval a baba helye lassacskán elkészül :) .

Mosom és vasalom a sok holmit, amit vaterán szereztem be -van már hová tenni. Közben a héten kinyomtattam a szülési tervem, a letölthető TGYÁS, CSP, AT adatlapokat, hogy azzal se legyen gond. Meg készítettem fénymásolatot a személyes cuccaimról... Meg a falra is kitettem egy tervezetet arra az esetre, ha megindulna a szülés... és bármi lehet... a Kedvesem tudja kit és milyen számon kell hívni... stb.. (lehet, hogy tök hülye vagyok?) Aktívoskodom :)

Lábdagadás szerencsére nekem nincsen, pontosabban, ha van nem veszem észre. (csak észrevenném!?) Gyakorlatilag egészen jól vagyok. Most éjjel figyeltem az órát, hogy kb. 1,5 óránként kelek és járkálok wc-re (00-01-kor fekszem). Jó lenne nagyokat szunyálna, sajna sosem voltam azaz alkat.

Babaimádó, Ircsi! Csinik a pocakok! :)

Rétest sütők! Nekem íííís!!!! Kapros-túróst süt valaki??? Arra vevő lennék... Nyammmííí...

Bévi! A sógornődnek nem nagyon lehetett gyerekszobája. Étkezés után az ételt minden esetben megköszönjük annak, aki készítette. Mert dolgozott értünk és biztosan finomat készített. Rendes vagy, hogy teszel értük.

Csillagfeny! Pelenkázólap van már 1300Ft-ért és tök jó! (a puha fajta) Pontosabban nekem tetszik nagyon, vettem is. Előtte a vaterán néztem én is, de meg szoktam nézni, hogy mennyibe kerül, ha újonnan veszem (gondolom Te is).

Ilus! Hangosan rikácsoló madarak itt is vannak!!! De mi lehet az???? Eddig még sosem hallottam ilyet. Biztosan a klímaváltozás hozza és valahonnan idekerült .... Szerencsére eddig csak egyszer boldogított.

Gtunde75! Az ázott kiskutyás kép nagyon aranyos. Szegényke .... Milyen pici :) :) :) Mindig megmosolygom az ázott kutyusokat, felére összemennek....
szilvi35

Szilvi jól felkészülsz! Én még itt nem tartok! Honnan töltötted le a nyomtatványokat?

evilany

Évi, amikor felkelek, egész jó, majdnem csinos... Aztán bejövök, elkezdek dolgozni, és már egy óra elteltével látom, hogy a papucsban levő "rész" formás, ami szabadon van, ac bucibb. Nem fáj, meg a vádlimon nem tapasztalom, de a belbokámnál igen. Este már 1 óra polcolás után jelentős a javulás. Nem bírja az ücsörgést. A valagam, medencém, derekam meg a mászkálást, úgyhogy kompromisszumot kell kössenek... :-)

szilvás76

Szilvi :lol: :lol: :lol: ez jó...

evilany

A Magyar Államkincstár oldalán megvan a CSP és az AT.
http://www.allamkincstar.gov.hu/rovat/137
http://www.allamkincstar.gov.hu/rovat/130

TGYÁS az OEP-nál:(ezt a munkáltató küldi, de nekem állandóan elszámolt mindent, ezért górcső alatt tartom :wink: )

http://www.oep.hu/pls/portal/docs/PAGE/ ... SEGELY.PDF

Azért csinálom most, mert attól független, hogy jól vagyok a körülményekhez képest, nagyon fáradékony lettem. Keveset bírok menni, tottyantani...stb... és arra gondoltam, hogy ez majd csak fokozódik... ezért most intézek mindent, hogy később, már ne kelljen.
szilvi35

Köszi.
Hát igen,én is csak totyogok fel le néha de nem jutok semmire :)
Mondjuk a meleget is okolom emiatt.
Na hajat mostam,mosogattam,most azt hiszem eldőlök még a könyvemmel. Ebédet meg hozok a városból :wink:

evilany

Ma biztosan nem főzök én sem!
12-kor UH :)
Csekkbefizetés.
Valamit még kellett vennem...
Mosás, vasalás, szekrénytakarítás...
szilvi35

Vasalni este fogok,a tali után.

evilany

Most olvasom az ikresben hogy Szivvi babái elindultak pénteken kifelé,sikerült leállítani a szülést,de befektették,vszinű bent is maradnak már végig.
Drukk nekik!!!!

evilany

Sziasztok!

Ma nagyon későn keltem...olyan tompa vagyok, mint akit fejbevertek...lehet, hogy megint lefejeltem valamit, csak nem emlékszem?! simán megsehet...de alig bírtam felkelni...

Meg olyan furihülyeséget álmodtam...mentünk szülni...elfolyt a víz, meg fájások (bár érdekes módon annyira nem fájt álmomban, mint gondoltam, de azért nem volt egy kellemes érzés)...aztán megnézett a doki, 3 ujjnyira voltam nyitva...és olyan szobába kerültem "szenvedni", ami 8 ágyas volt...szépen meg is töltötték hamarosan a kismamák...és apukám volt velem, Gábor épp útközben volt hozzám...apunak mondtam, hogy ha valamelyik elkezd nekem itt kiabálni, hogy neki fáj, odamegyek leütni... de nem kiabáltak...nemtudom miért mondtam ezt...aztán szépen lassan mindegyik elment szülni, én meg még mindig ott voltam, visszajött a dokim és mondta, hogy jupi...már a felén túlvagyok (5cm)...na ezután felébredtem pisilni...de nagyon fura volt...

Csillag...az a fagyi...hmm...nagyon irigy vagyok ma meint rátok...:)
Ja, Évi, úgy néz ki, hogy Júli első hetében megyünk, de még írok neked pontosabbat...csak anyun múlik, mikor engedik el a suliból...

Klíma...nálunk egész jó...bár éjszakára betaknyosodok néha...ez mondjuk az allergiára is fogható...mostanában azt csináltam, hogy csak a huzattal takaróztam a nagy melegben, és ott volt mellettem egy pléd, ha fáztam, magamra tettem, ha melegem volt, ledobtam...estére itt eléggé lehűlt a levegő...hála most sincs olyan nagy kánikula...Ircsi, szívesen megyek én is, csak hogy kimozduljak végre...na, meg másnál mindig szívesebben pakolászik meg takarít az ember...:) úgyhogy besegítenék...:)

Pelenkázó...nekünk az egyben van a kisággyal, ill. nem teljesen...a kiságy az unokahugaimé volt, az már nálunk van, és a nagybátyám csináltatott hozzá egy szekrényt (fehér mindkettő, csak ilyen íves a babaágy széle, és ahoz kellett levágatni lapot, hogy egyforma legyen)...a szekrényt jövőhónapban hozzuk el, azt még használták, mert májusban töltötte a 2. évet az unokatesóm, de a kiságyból már állandóan kimászott...arra kell csak lapot vennem, de műanyag borításút szeretnék...valami sárgásat (az egész babarész sárga meg fehér...na meg kb. minden cucca is)

Évi...tényleg tök izgis az egészbe belegondolni...mondjuk drága családom mostanában mindig azt kérdezi, hogy na félsz már? miért, kell? Izgulok, de nem félek, csak nem tudom milyen lesz...de nagyon várjuk már...Gáborom meg főleg...egyre jobban bezsong...mondta is, hogy ha vége a VB-nek, utána már nem nagyon fog sörözgetni itthon (este ha van valami sportműsor, akkor iszik egy sört), nehogy menni kelljen a kórházba...kis drága...:)

Kórházi cucc... :roll: ...hát az még messze van a késztől nekem...de össze van írva...
Ja, Évi, most szült ismerőseim a Tena Lady hiperszupergigamega méretet vették...azt mondták az jó volt...

Szilvi...az a rikácsoló madár a szarka, de tegnap kaptam kutyafelajánlást, aki elkapja, biztos te is megkapod néha Maya kutyát erre a célra (nem értem, hogy élhet állat ezzel a hanggal)...bár ha ez nincs, akkor a macskák "tüzelnek"...én régebben azt sose hallottam, és Gábor nem értette miért nézek ki az erkélyen kétségbeesve, de nekem olyan a cicák hangja, mintha egy kisgyerek baromi keservesen sírna...persze jól kiröhögött Gábor, de most már legalább nem szitkozódom a felelőtlen szülőkre...:P a szarkákra viszont annál inkább...

Papírok...Gábornak már odaadtam, hogy mit kell majd csinálnia, de előtte úgyis átbeszélek vele mindent, fontosabb számokat (doki, védőnő, kórház) már beírattam vele a telefonjába...szegényt készítem már...szoknia kell a gondolatot, hogy lesz egy kis dolga, bár szerencsére a legtöbbet majd a munkahelyemen el tudja intézni...

Lábdagadás, ábgörcseim ninmcsenek, viszont ez a nyugtalan láb szindróma nagyon...néha megőrülök, hogy az éjszaka közepén hiába pakolom ide-oda (csak a bal lábam), néha már fel kell kelnem mennni pár kört, hogy elmúljon ez a hülye érzés...
Na, meg akárhányszor átfordulok jobbról balra, vagy vissza, akkorát reccsen a derekam...nem fáj, de úgy félek, hogy egyszer beáll...Gábor azt mondta, hogy csak a súlypontáthelyezéstől lehet, de nagyon durva hangja van...bár megszokhattam, néha olyanokat roppannak az izületeim (babától függetlenül)...

na, befogtam...csendben figyelek pár percig...:)

Ilus

KépKép
badzsulka

Sziasztok!

Évi jelentem tegnap pihentem. Nem csináltam semmit csak a szokásosat: vacsora, mosogatás, gyerek fürdetés, fogmosás és közben ledőltem, feltettem a lábam. :wink:

Bévi most már pihenj és sógornődet igen is fogd be, segítsen!

Itt tegnap nagyon hűvös volt, ha választani kellene akkor inkább megdöglök a melegtől...

Limo neked is köszi...

Tünde nekünk a puha volt. Kibírta azt az időt míg pelenkát használt Bence, most dobtam ki mert már szét volt szakadva. Eddig Bence játszott vele űrhajósat :lol:
Várjuk ám majd a képeket! :D

Ircsi mars dobozolni, hogy mielőbb jöhess vissza írni. Én szívesen segítenék, de messze vagyok. Apa ígért szülinapomra egy seprűt, mert szerinte a boszorkányok azzal járnak :lol:

Nekem sincs összepakolva, sőt még megvéve sincs semmi.... :roll:

Bencét várva karácsony után mondtam Gábornak: belegondoltál, hogy 4 hét múlva lesz egy gyerekünk? Mire ő: most, hogy így mondod.....s Bence 2 hét múlva megszületett..... :)

Szilvi ügyes vagy, hogy így felkészülsz.

Én tegnap befásliztam vizessel a bokámat, reggelre rendbe is jött. Mára ígértek homeós bogyót a patikában....

királylány

Szilvi...persze hogy újonnan gondoltam :)
Csak mivel nagy teszveszes vagyok...így példakép dobtam fel a linkeket :wink:
Na lassan készülődünk...megyünk FODRÁSZHOZ :wink: :wink: :wink: :D

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

Dia akkor jó lesz vigyázni az ilyen kijelentésekkel,én épp ma küldtem ilyen mélt az uramnak h.a vonalzó szerint 49 nap múlva apa lesz :) :)

evilany

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: