A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2010 júniusi babák

Hari, magamat en sem feltem, nincs eselyem sem nem megoldani, a kerdes, hogy ki az aki hajlando ehez nekem asszisztalni es meddig. Merugye nem egyedul elek es merugye nem en keresem a penzt sem... vegso esetben csomagolas es koltozes is lehet ebbol akar, de ne szaladjunk ennyire elore, meglassuk milyen utat sikerul talalnom.
De azert igazan varhatott volna anyam meg egy hetet, es akkor ez lehetett volna a szulesinditas :D Vagy az ajandek... ha mar ugye nem jon unokat nezni vagy egyebeket tenni, ez lehetett volna a meglepi, igy elrontotta :D

luna6

Luna anyád nem semmi :?
nem lehet, hogy haragszik Áron miatt és a nagylánnyal akar téged "büntetni" ?
Lehet Ő azt hiszi számodra az lesz.
A párod szerintem nem fogja ellenezni a lányt. Mikor elvett tudta, hogy 2 gyermeked már van :)
De az egyetemista az már lehet kiakasztaná :D
sajnálom, hogy szülés előtt még ezzel is kell foglalkoznod.

Hari azért kicsit korai volt még neked a nagy séta :roll: 4 napja szültél, plasztikáztak. A doki most kiabálna veled azt hiszem :roll:
nem ágynyugalom kell de mérték az igen.

KépKép
Kép Kép
l.móni

Anyam dehogy haragszik :) Plane nem a gyerek miatt, de nem is kulonosebben izgatja.
(a parom meg januarban vett el csak, es ez nem is igazan jelent sok mindent, nem szamit... de tudta persze, hogy van egy masik gyerek is, csakhogy ugye 6 evig nem volt velunk, kozos megallapodasok okan, es azert egy total vadidegen, elegge problemas es nyelvet nem erto 16 eves kamasz elegge kozelit egy egyetemistahoz... nem hiszem, hogy ne szolna semmit, ha eddig egy fizetesebol eltartott harmunkat es igy is minuszban vagyunk es nem megy, es most hirtelen oten leszunk es nem az o dontese alapjan... es kap egy szamara 'vadidegen' problemas kamaszt :D)
Igazabol vegulis a szules elott ezzel most mar nincs mit tennem (illetve talalnom az embernek meg ma igen) majd utana jon a buli :) De azt a dilemmat, hogy ebben az evben hazajutok e meg, azt vegulis letudtam, mostmar biztos, hogy nem megyek sehova :)
(ja, amugy lehet, hogy buntetni akar anyam, bar azt korabban mar megtette maskent, de ez a gyereknek lesz alegnagyobb buntetes asszem, utana emberemnek, szal nem en leszek talan az elso szamu szenvedo alany)

luna6

Hari, te meg ne turazzal legyszives 3-4 naposan, a gyerek jol alszik es tetszik neki az tuti, de a gyerekagy azert csak 6 het, szovaladdig kiiiimeletesebb legyel magadhoz :) (a kertbe arnyekos szelvedett helyre amugy enkivinnem a bebt siman, ha nincs hideg sem)

luna6

Luna!
Bakker, nem irigyellek!!! Ez nem lesz könnyű menet. Remélem a párod jobban fogja fogadni, mint hiszed. És valahogy megoldjátok anyagilag is.
Báér tudom, nem akarsz kicseszni a gyerekkel, de én feljelenteném az anyámat (ha már elperelte tőlem a gyereket), hogy lepasszolja. És az apjához is lenne egy-két keresetlen szavam....
És melletted leginkább a lánykádat sajnálom, aki ennek az egésznek az elszenvedő alanya... Oké, hogy kamasz és valszeg nem túl kedves anyukádhoz, de attól még gyerek.. grrr... :?

Hari!
Azé ne ugrálj úgy, mint én, na :D Nekem nem fáj a gátsebem :D Neked meg igen....
Vasárnap már biciklivel mentem ki a piacra és csak utána jutott eszembe, hogy ja, az lehet, hogy egyébként nem volt olyan jó ötlet, de nem fájt semmim :D

Kaja: várj 1 hetet. ha hízik, akkor xarni rá, hogy mennyit alszik napközben. Ha nem hízik, akkor kelteni. Mennyit alszik egyben? Éjjel hány óránként eszik?

Alex néha óránként is kap, igaz ugyan abból a ciciből. Majd 3 óra után cicit váltok. Így eléggé sok zsíros kajcsit is kap... látszik is rajta :D:D

Mikor mehetünk át???? :D Csak vicceltem... :D Én már vagány vagyok a kemény 2 hetes törpével :D:D:D

Nanettó!
Ma is kellett a cumi Esztinek? Milyen napotok volt? Jobb, mint az előzőek?

látom ám jó anyósokkal vagyunk megáldva :D:D:D

Én meg ma már 2 magnéziumot vettem be, olyan hülye voltam... annyira kikészít, hogy ketté kéne szakadnom... és lecsapnék mindenkit körülöttem.... Főleg Hannát, amikor közli, hogy Anya, hinta! 1. tök szép mondatokban bírt beszélni a lányom, 2. nem tudja magát hajtani és álljak ott vele... nem vagyok én hinta hajtó ló... meg ugye Alex-al kicsit nehéz hintát lökni. Így ma úgy löktem, hogy Alex kendőben volt rajtam. Eszter a málhás ló...
Na, mindegy. Szenvedek és csak remélem, hogy tényleg jobb lesz és nem fogok kiborulni, mint a bili füle....

Eszter
Kép
Kép
vok

Semmi realis eselyt nem latok az anyagi fellendulesunkre, mert ugye 3-bol leszunk 5-en, valamint nekem megszunik a terhespenzem es en nem kapok semmifele ellatast szules utanra sem, melozni igy meg az estelytelensegen tul is eselytelen (eggyel sem ment, 3-mal megoldhatatlan) Szoval jobb nem lesz... hogy mennyivel lesz roszabb az meg majd kialakul. Haza mindenesetre belathato idon belul nem fogok tudni menni (hogy ezt a birosagon hogy viszem majd, at, na ez is a jovo zeneje :))

Faraszto nagyon az egy kicsi meg egy pici? (en mindig csodaltam es tovabbra is csodalok mindenkit, aki ezt onszantabol es elore megfontoltan vallalja igy :) En tudtam mindig, hogy nekem ez nem menne... biztos ezert kapok en masfele problemakat :D:D:D)

luna6

Luna,
Na ja... Nem túl rózsás kilátások, az tuti. :?
Apuka nem fizet a lány után? Gondolom az se lenne sok, de a semminél mégis...
Nagyon kíváncsi vagyok párod hogyan reagál.
Gondolom nincsen senki, aki be tudná vállalni a lánykát, amíg leérettségizik...

Hát, szerintem nehezebb lett volna, ha Hanna még kisebb. Szerintem direkt idegesít... :D Olyan, mint én ilyenekben :D:D Anyámat az őrületbe bírtam kergetni :D:D:D Most vissza kapom :D:D

Eszter
Kép
Kép
vok

Luna bakker téged olvasni!ÚRISTEN!... hallod el ne tűnj mert most már kiváncsi vagyok hogy alakul az életetek aztán írj egy könyvet :-) remélem férjed megértő lesz - de hát én sem birok köpni nyelni a helyzeteden -anyád az nem semmi....

MA NEM VOLT CUMI CSAK KB. 10-20 PERCekRE !!! ÉLJEN ÉLJEN ÉLJEN

BABU-m reggel 4-kor kipattant szemekkel kelt - én nem! viszont be kellett raknom magamhoz mert annyira sok a szúnyog de annyira hogy gondoltam ha ott fekszik mellettem akkor tudom csapkodni őket! annyira csapkodtam hogy mind rámszállt és szarrá csiptek...

Babum nyugodt ma másfél órára volt lent árnyékban szélvédetten viszont fürcsit előrébb kellett hozni mert ez nálunk a körülmények miatt (bőrszáradás) elég maceráns egyedül szerintem Nekem még megoldhatatlan! :-) úgyhogy húztuk az időt fürcsi után hogy a szoptatásig kihúzzuk... de sikerült! a csörgőt továbbra is imádja vagyis nézni és azzal elvagyunk 4-6 percig simán ... :-)

az estém... nagyon viccesre sikerült! feljött anyós menjek le enni! kérdem. magamba hogy gondolja hogy lemegyek amikor egyedül vagyok babyvel... mondom JÓ (csak hogy húzzon már el...) ...
aztán rájöttem ma olasz meccs van nálunk nagyon megy a foci vb külön nagy fogadások mennek lányok - fiúk és az én favoritom az olasz... dehát fiúk ellene vannak! na szóval mondom hamár olasz meccs és hamár az interneten élőben lehet fogni ... mert ugye tévénk nincs gondoltam bekapcsolom ... és hallgatom ... de ahogy az agyam befogta hogy olasz... eszembe jutott a felbontott pesto-m és a gnocchim és úúúgy de úúúgy megkivántam hogy mondom megcsinálom hisz 5 perc az egész ha forr a viz...
na felrakom a vizet forrni - forr a viz Eszti sir én lekapcs víz...
elaltatom ... kimegyek felrakom vizet forrni - víz forr Eszti sír én lekapcs víz... elaltatom Esztit kimegyek felrakom vizet forrni víz forr Eszti NEM SÍR gnocchi bele ... 3 perc múlva kiszedem és az összes penészes volt ... Én megijed és gyorsan kidob az egészet a kukába! még milyen jó hogy van még legalább 7 zacskó a mélyben ... kiveszem az újabb zacskót ... elmosom a lábast bele a víz felrakom forrni Eszti sír... én lekapcs a víz ... bemegy altatni... aztán utána már tényleg megcsináltam csak közben eltelt 1 óra és rájöttem hogy a 4 perces főzés mégsem megy viszont irtó jót kajáltam... hazajött a férjem nézi mit eszek mosolyog cuki ... azt mondja ... te már nem eszel csirkét lent mi? ... mondom nem kijött az olasz kaja elvonási tünetem!!! most anyós fel ne jöjjön mert az illatok tuti lebuktatnának úgyhogy hermetikusan bezárkóztam de vicces a helyzet nagyon... hogy titokban főzök a saját lakásomban mi ? :-)
Vendég

Nanetto, ez mar csak a masodik kotetben kap helyet, ugyanis elso kotet is van am... ismerosok allandoan kapacitaltak ra :D:D De szerintem az mar tele lenne. Most volt egy par illuzorikusan nyugalmas evem (relative nyugalmas, es nem is sok) es en balga aszittem, innen mar nem lesz tobb akcio az eletemben, de ugy tunik vissztaret hozzam a dolog es nem ereszt :D:D:D

Emberem egyelore nem szolt semmit. Illetve annyot 'mert' kerdezni, hogy akkor a gyerek ittmarad? (mer tazt mondtam, anyam nem keri, hogy visszakuldjem) es mondtam, hogy hat nincs sok alternativam. Azota vagy sokk alatt van es emeszti, vagy nem hitte el, vagy fel sem fogta :) Majd idovel kiderul.

luna6

Luna: nem irigyellek. De ahogy ismerlek, amilyen karakán csaj vagy, meg fogod oldani. Hát anyádról meg jót vagy semmit...

Most vettem észre, hogy foltos a pólóm - ergó előtejem van. Nekem ilyen még nem volt. Légyszi, légyszi, légyszi, mondjátok azt, hogy ez a közelgő szülés jele!!!!

Kép
bhdetti

Halihó!
végigolvastam mindenkit, néha jóka derültem, néha néztem egy nagyot (Luna), de az egész napos tanulástól olyan szita az agyam, hogy csak egy reagálás:
bhdetti,
nekem hónapokkal korábban is volt előtejem, és még mindig nem szültem meg :lol: :wink:
jó éjszakát, a holnapra drukkoljatok :?
Vendég

Detti, sajna semmi megnyugtatot nem tudok mondani :) Van ilyen, es nincs koze a szuleshez szerintem (van akonek sokkal korabbtol van, nekem meg pl eddig sosem volt) meg a tej mennyisegehez sincs koze, ami utana varhato.
De ha jobban belegondolok es megnezem a vonalzodat, egis... lehet, hogy mingya szulni fogsz? :D:D

(Eszter, apuka fizet persze gyt-t, es nem is olyan nagyon gazosat magyar ertekben sem, csak ugye hat 3-an minuszbol 5 emberesse valni, na azon a nagy gytje sem sokat fog lenditeni :) a semminel tobb tenyleg, igy nem lesz akkora a minuszunk mintha ketszer akkora lenne :) a csaladi az bukta ebben az esetben, mondjuk az meginkabb apropenz)

luna6

Luna, remélem. Holnap reggel CTg meg vizsgálat. :)

Kép
bhdetti

Luna
engem mar csak az erdekelne ebben a fene nagy tortenetben, hogy anyukadat mi motivalta eme donteseben. Mert az ugye koztudott, hogy a kamaszok eleg idegsitoen es kiboritoan tudnak viselkedni, de anyukad mar nem kamasz, es azert azt is felfoghatna, hogy ez mar nem jatek, mert a gyerek eletet torheti kette. Ebben a korban kiszakitani a megszokott kornyezetebol, bakker ehhez azert kell kurazsi! Sok kamasznak meg normalis korulmenyek kozott sem konnyu dolog leerettsegizni. Ha mar annyira nem birjak "egymast", igazan kihuzhatta volna mar ezt a fennmarado ket evet. Ha mar volt olyan szives, es anno onkent bevallalta. Kiakaszto, egyszeruen fel nem foghatom, hogy felnott ember hogy viselkedhet igy. A csajodat meg nagyon sajnalom. Beszeltel mar vele is, tudod mar az o verziojat is? Mert en azert meg nem vennek ra merget, hogy vegleg osszeveszett a nagymamaval! Probalj puhatolozni, hatha megis maradhatna, es befejezhetne normalisan a sulit! Esetleg koleszbe nem mehetne, hetvegenkent meg az apjahoz?

Tudod, azt szoktak mondani, hogy mindenki csak akkora terhet "kap", amekkorat el tud viselni. Hat nekem mar az is tul nagy lett volna, hogy a gyerekem nelkul eljek, de ez a mostani variacio is nagyon kiakszt!

Vok,
azert te sem vagy teljesen komplett a biciklizeseddel! :? Ne vigeckedj, mert azert te is csak most szultel. Es lehet, hogy neked nem faj semmid, de annak a hat het gyermekagynak biztos van valami ertelme! Vigyazz magadra, mar ket gyerek kovetel!

Nanetto,
:lol: mi is nagy pesto fanok vagyunk, friss bazsalikombol csinaljuk, egyszeruen isteni. Jopofa lehetett, ahogy Eszti es a kajacsinalas kozott rohangaltal...

LUNA-Szallo otlete
en is benne vagyok, egy-ket honapon belul mar mobilis is leszek egesz csaladommal. Csak egyeztessunk, hogy egyszerre menjunk, igy tan Lunanak is jobb, ha mindenkit egyszerre letudhat... :roll: :wink: Vagy inkabb jojjon mindenki juli 19-en :?: :?: :?:

Kép Kép Kép
Kép
_gemini

Geo
hany orakor vizsgazol??? Hatha segit, ha sokan kuldjuk egyszerre a pozitiv energiakat?

Kép Kép Kép
Kép
_gemini

Sziasztok!

Még egyben. :lol:

Luna, ha már senki nem hagyta komment nélkül a dolgot, én se maradjak ki. :lol: Szerintem fogd föl pozitívan a dolgot. Lányod megszabadul anyukádtól, és szerintem tök buli lesz neki, hamar szerez majd új barátokat, megtanulhat egy új nyelvet, én ha már így alakulna akkor tuti a jó oldalát látnám, és örülnék az új kihívásoknak. :wink:

Vok, én is már úgy mennék tekerni!!!!!!!! Szeptemberben vagy októberben tekertem utoljára. Na, majd ha már csak fölpakoljuk hátra a picurt és mehetünk az lesz jó, de az csak már jövőre.
foltivspicur

Gemini, te nem tudtál aludni :?: :?: :?: :lol:
foltivspicur

Luna!
Na, legalább annyi van. Ennek örülök.é Apám nem igen fizetett utánam... ugye az ember ebből indul ki :D:D
Azért nem szólt sokat a párod... Az enyém tuti kiselőadást tartott volna arról, hogy ő eleve megmondta, hogy ez lesz :D:D
Tudtál aludni? Én ilyenkor, amikor gáz van, kicsit xarul szoktam aludni. Illetve inkább semmit se alszom....
A Manci mit szólt ahhoz, hogy jön a nagy?

Gem!
Ááá, el nem tudom mondani milyen jól érzem magam. Szedem a vasat, meg ilyenek, de elmondhatatlan a különbség Hanna szülése és e között. :D

Na, ennyi voltam.
Alex sír... valami hiányzik neki. :D:D

Eszter
Kép
Kép
vok

Megjöttem CTG-ről.

Nem szülünk! :( :(

Na most kezd a t.köm tele lenni egy picit.

És annyira qrvára fájt, amikor megvizsgált, mivel még mindig (!) csak 1 ujjnyira vagyok nyitva és kicsit megpiszkálta a méhszájat. Hát qrva kellemes és rohadt fájdalmas volt. :( Úgy látszik mégsem hatnak rám a homeos cuccok. :(

Jövő héten se szülök meg, ha így tágulok. Bár ez állítólag jellemző első szülő nőkre. Lehet el kellene mennem sportolni vagy nem tudom mit csinálni, hogy beinduljon.

Kezdem átérezni Heni meg Hari helyzetét.

Pénteken megint CTG. Hurrá. :(

Kép
bhdetti

2 óta fentvagyunk én meg Eszti :-) ja és a szúnyogok! :-)
azóta sem bírom nagyon elaltatni... nem tudom mi lehet de bizok benne hogy győz az álommanó és mostmár elalszik bár mostmár váltott a párom és mehetek zuhanyozni hajat mosni regenerálni a zombifejem :-) ... lehet hogy az időt érezte franc sem tudja...

délután jön a barátnőm hot-dogot sütök már ha párom hoz élesztőt... meg joghurtot... azonkivül jön védőnéni is ... tegnap volt egy másik is mert azt hitte a bunkó nem jött mert nem irta be valahova igy kijött nagyon szimpi volt! bár mostmár a bunkó sem bunkó :-) ki érti... szóval rákérdeztünk a vizitatásra hogy párom megnyugodjon és megtiltotta ugyanis mondta a baba bőre nagyon szép nem folyadékhiányos a kutacsa is rendben a szája sem száraz és hogy ha vizzel itatnám a gyomra azzal telítődne és nem menne bele már a tej és ugye az a tápláló nem avíz! na most megnyugodott a párom és mondtam anyósnak is apósnak is és remélem a baszogatás ezzel be is fejeződött! ... víz témában .. mert persze a többi dolgot is szarul csináljuk (sétálás ... mert nincs agyonbugyolálva, fürdetés mert nagyon hideg van a szobában, és rosszul fogjuk a babát tehát anyós a pozitivum mintaképe!...
anyám verziója a csupa optimizmus: kislányom az anya mindig tudja mit kell csinálni és bízz magadban nagyon jól csinálsz mindent öröm rátok nézni!!!! ... és HOLNAP SZERDA ÉS JÖN!!!! :-)
már alig várom! és tuti hoz megint valami ajándékot ... :-)))))
Vendég

Gem, a gyereknek nem ket eve van hatra, annyi max a nagykorusagog. Most volt nulladikos a gimiben, szoval erettsegiig meg 4 eve lenne. De igy az ertettsegit megussza, mert olyan nalunk nincsen. AMi akkor gaz, ha vissza akarna majd menni, mert akkor neki csak 8 altalanosa lesz. (a kozoktatas itt eleg szar allapotu, szal meg a kozepszintu iskolaja sem lesz magyar szinvonalon)
Egyeblent nem vesztek ossze, es ezert nincs is min kibekulniuk. Anyam ezeket utimatumba adja a gyereknek, szal nem vita targya. Anno allitolag beszelt vele, hogy ha hajlando igymegigy viselkedni akkor...de mar nem targyalnak. A kettejuk megbekitese kizart, mert mondom, ez itt nem egy osszeveszes :( (anyam ma reggel mar azzal farasztott, hogy mit csomagoljon milyen evszakra, es nem ertette miert nem vagyok vele cooperativ, es miert nem latom a nagy lehetoseget ebben, es az o 60 eves huganak 40 evvel ezelotti kulfoldre koltozesvel peldalozik... mintha valami mas bolygon elne)
Azonos varos sulijaban a kolesz kizarva amugy. Apuka hetvegeje is, exferjem Quatarban lakik, oda eleg nehez leruccanni hetvegente :) Jon ide a no, ez marad :) (meg nem beszeltem vele, ma meg suli van, meg ugy kene ot gep vegere keritenem, hogy mondjuk anyam nem ul ott mellette ugye)

A Luna szallora lett tegnap egy jo otletem, fel is vetettem emberemnek :D Az emeletunkon rajtunk kivul egy lakas van meg, eleg nagy az is. Senki nem lakja, vagy 5 eve elado, a bank elkobozta es itt all uresen. Vagyis nincs emeleti szomszed. Mondtam embernek meg kene venni, akar egybe is nyithatnank, de szerinte lehetne bedobos rendszeru fizetes, mint a franciaknak az autopalyak mellett :)

luna6

Picur, hidd el nekem, hogy az adott korulmenyek mellett nem orulnel ennek :) Itt nem egy kulfoldi iskolai evrol es bulirol meg fantarol van szo, hanem arrol, hogy a meglevio cuccaid haromnegyedetol 'orokre' elbuucsuzhatsz, hogy bekerulsz egy videki (lepukkant, allami... ez itt negativ dolog sajna) kozepiskolaba ugy, hogy ok sem szoktak a kulfoldi diakokat szal nem kanaan es tart karok, senkit nem ismersz, az utcara nem tudsz kimenni, de ha megis nincs hova es egy kukkot sem ertesz. Raadasul mindet akaratod ellenere. Persze, felnott fejjel ebben lehet akar meg valami jot is talalni, de egy 16 eves, pasijat hatrahagyni kenyszerulo amugy is problemas es lazados kamaszlanynal az lesz a csoda, ha nem leple utkozben.

Gem, aludtam :) Tudod, gyogyszerrel teszem, no meg ugy voltam vele ahogy mondtam is tegnap, hagyom, hogy elusson a gyorsvonat ami par eve mar robpg felem, es nem tudom kivedeni. Essunk tul ezen a baleseten es akkor johet a felepules... nincs ertelme ellenallnom, ugyhogy tenylkent kezelem es igyexem nem ragodni hanem megoldasokat keresni. Nincs tenyleg mas eselyem.

Na de igyexem lapozni, mert ez itt mind total off a topikban, es nincs hely igy bebiznunk :) Pedig megyek ma egyre en is a dokihoz, es kiderul, hogy mit csinaljunk a 23.-aval az unnepi ejszaka vegett :)

luna6

Ja meg Eszternek: Mancinak ma emlitettem, hogy lehet, hogy a novere itt marad, mert a nagyanyjuk nem akarja vissza. Hat lelkes volt, o orul neki persze, lenne tarsasaga, na de kis buta, mert a 16 evesnek nem eppen a 9 eves lesz a szive csucske allandora (abba bele sem merek gondolni milyen negativ hatasok erik majd a konnyen kezelhetomet) na meg azt sem foghatjuk meg fel, hogy pszichesen milyen lehet konnyen kezelheto egykebol hirtelen a legkonyebb es leglathatatlanabb kozepsove valni. Meglassuk :)

luna6

Sziasztok,

Luna, hát nem semmi ami veled történik! Úgy látszik mindenkinek meg van a maga keresztje, vagy az anyósa vagy a sajá anyja személyében...... Az én férjem tuti szétrobbant volna az idegtől, ha előállok azzal, hogy még plusz egy fővel bővül a család... Ja és azon gondolkoztam, hogy július közepén mennék hozzád néhány napra, de csak akkor ha van szabad szobád :lol: :?:
Az igazat megvallva én is parázom, hogy hol fogok tudni elhelyezkedni egy év múlva??? Oda biztos nem megyek vissza ahol eddig dolgoztam, pedig imádtam. Sajnos nem megoldható, hogy esti-éjszakai beosztásban ne legyek.....

Etetés-ébresztés:
amikor június 1-én hazahoztuk Zoe-t a pic-ről ott azt mondták, hogy 24 óra alatt minimum 400 ml-t meg kell ennie, és hogy 3 óránként etessem, ami azt jelentette, hogy 50 ml minimum minden alakalommal. Na ezt két napig csináltuk. Én meg tiszta ideg voltam, hogy megeszi-e az előírt adagot.
Júni 3-án este jött a gyerekorvosunk megtartani az első vizsgálatot és mondta, hogy éjjel semmiképp se keltsem őt, majd ő felébred és felébreszt ha éhes lesz. És így is lett. Nappalra mondta, hogy akkor azért próbáljunk valami rendszert kialakítani, de az sem muszály. A lényeg, hogy akkor és annyit egyen amennyit kíván, ne tuszkoljuk őt. Nos az óta éjjel rendszeresen jelez, kb. 4 óránként, de ha 100-120 ml-t iszik akkor ez kitolódhat 4,5-5 órára is. Nappal van hogy keltenem kell (4 óránként eszik), de az esetek többségében már fent van, vagy már mozgolódik, nyújtózkodik, nyöszög ahogy közeledik az etetés ideje. Ja és a legfontosabb én se görcsölök azon, hogy megeszi-e az előrírt mennyiséget és ő is szépen kerekedik-hurkásodik-gödröcskésedik :lol: .

Jesszus Hari, nem volt korai ez a séta neked???? Bár megértelek, hogy mennyire jól esik ha kimozdulhatsz. Én már kezdek megőrülni a lakás-balkon kombinációtól....

Geo, nagyon szorítok, hogy sikerüljenek a vizsgáid! Aztán utána már csak a jól megérdemelt pihenés marad, végre tudsz koncentrálni és készülni Dávid érkezésére.

Vok és a többiek akiknek két apróságuk van. Én nem tudom, hogy bírnék kétfelé szakadni :roll: :?: :?: Főleg úgy, hogy a nagyobb is kicsi még és sok figyelmet igényel.

Nem írigylek senkit aki már nagyon közel van az időponthoz és csak vár és vár, és nem akar semmi sem történni. Bár ugye mindig azt mondják, hogy gyerek még bent nem maradt.....

Tegnap előtt éjjel megvolt az első nyűgösködésünk,valószínű, hogy ez a pokoli meleg is közrejátszott...
Lányzó éjjel fél egykor kelt, hogy hamizna. Meg is ejtettük, aztán büfi után még nyűgösködött egy kicsit és biztos ami biztos kakilt is egyet. Na tisztába tettem, aztán persze mivel kiürült a poci megint elkezdte tömi a szájába kezét. Csináltam neki még egy fél adag tejet amit meg is ivott. Megint büfi, félálomban kiságyba betesz. 2 perc múlva elkezedett csuklani és sírni az álmosságtól (már éjjel 01:30 volt). Kiságyból kivesz, nappaliba kiültünk. Hátpaskolgatás, simogatás, masszírozás, cumival próbálkozás, majd kb. 20 perc múlva állt el a csuklása. Aztán még nyűgösködés, mert ekkor már olyan álmos és fáradt volt, hogy azért nem bírt elaludni. Végül 02:30-kor tettem be a kiságyba és utána aludtunk végre.
Tudom ez még lehet majd rosszabb is, de egyenlőre szerencsénk van és elég nyugodt baba......

Tudja valaki, hogy a tápszeres babáknál "előírás", hogy előbb-utóbb hasfájósak lesznek??? Mert nekünk eddig még nagyon-nagyon nagy szerencsénk van, mert még nem fáj a pocink. Mondjuk, nagyon gyakran pukizik és néha akkorákat, mint egy felnőtt :lol: , és büfizni is rendsen büfizik. Gondolom mindez segít, hogy a bélgázok távoznak és nem nyomják a pociját.

Jaj lányok, itt olyan pokoli meleg van. 28 fok van bent a lakásban, úgy hogy fél nap az összes rendőny le van eresztve lyukacsosra és úgy, hogy kb 20 cm hiányzik hogy teljesen lent legyen, mert egy kis fény kell. Aztán úgy 12-13 óra körül amikor a lányzót kihozom a nappaliba akkor a hálóban bekapcsolom a légkondit, hogy kicsit felfrissüljön a lakás, de hát épp csak érezni valamit belőle, sajnos az egész lakás frissítésére nem elég nagy a kapacitása. Úgyhogy izzadunk...... És egész hétre ilyen pokolt mondanak (36-37 fokot, meg éjjelre is 24-25 és szinte semmi légmozgást), mondjuk még mindig jobb mint Athénban ahova 39-40 fokot jósolnak.....

És fogalmam sincs mit főzzek ma :roll: :?: . Ami gyors és nem kell bekapcsolni hozzá a sütőt, ami még jobban befűtene alánk....
Vendég

Csomó mindent akartam. Hátha most hagynak írni. :D

Szóval:

Hari!
Akartam írni, hogy hova legyen még fent Bence? Alig bújt még ki. Idővel többet fog nézelődni. Először nekem is furcsa volt, mert ugye nem ehhez voltam szokva :D:D Aztán rájöttem,h ogy Hanna is eleinte csak aludt... (beetető fázis :D) Szóval örülj, hogy Bence még alszik és Liliz :D Bár gondolom úgy se hagy békén...
MJa még nem hintáztunk a csajjal... kész csoda.

Na, elsőre ennyi ment. Most Hanna játszik egy kört.....
Na, mégsem...

Nanetto!
Végig gondolva, amiket leírtál, szerintem Eszti szomjas volt és több előtejet szeretett volna aznap, amikor sokat sírt. Amikor nagyon meleg van, nem elég nekik 2,5-3 óránként enni, mivel ugye az egyben az inni is. Erre figylej azért oda, hogy ha nagyon meleg van, te sem 2,5 óránként iszol csak, hanem néha fél óránként. Ez a kicsiknél is így van. Annyira vicces, mert félelmetesen ugyan úgy csinálod a dolgokat, ahogy én csináltam :D Ma már tudom,h ogy ennél jóval rugalmasabban kell kezelni mindent, ami egy babáról szól. :D Főleg a cicit :D
Ami még fontos: lesznek ugrásai Eszternek, amikor módosítani akarja a tejcsi összetételét és mennyiségét. Olyankor akár fél óránként is cicire kéreckednek.

Na, még mindig nem vagyok kész, de már Alex is hív.

Remélem a többit se felejtem el :D:D

Eszter
Kép
Kép
vok

Sziasztok

Múlt hét hétfőn hazajöttünk a kórházból, de egyszerűen nem volt időm fellépni. Ill. volt 2x is, de mindkétszer elszállt, amit írtam, úgyhogy gondoltam most akkor megint próbálkozom.

Harinak, Heninek gratulálok a kisfiúkhoz!!!!!!!!!!!!!!! :lol: :lol: :lol:
Nem olvastam még vissza, szóval, ha valakit kihagyok, akkor bocsánat :oops:

Szüléstörténetem:
Szerdán kellett befeküdnöm és azt ígérte az ügyeletes orvos, hogy még aznap este és másnap reggel megkapom ezt a kúpot, ami elindítja a szülést. Ehhez képest csütörtökön délután kaptam meg 1 órakor. Egyik orvos sem mondott semmit, mert ugye nem volt fogadott orvosom, így ne is nagyon érdeklődjek.
Na, megkaptam a kúpot, rásegítésképpen elkezdtem lépcsőzni. A szülészet az 5-en van, így föl-le gyalogoltam egész délután :D
Este 9-kor még semmi nem volt. Az éjszakás nővér szerint lehet, hogy csak majd köv. héten születik meg, mert mire mindent kipróbálnak... nem voltam mérges.
Lefeküdtem aludni, majd fél egykor arra ébredtem, hogy menstruációs jellegű fájdalmaim vannak. Megörültem, de tudtam azt is, hogy ez még abba is maradhat, egy csomó mindenkinek nem hatott ez a gyógyszer.
Kimentem sétálgatni az étkezőbe. Aztán egyik pillanatról a másikra 1-2 percesek lettek. Szóltam az éjszakásnak, hogy ajjaj itt lesz valami, majd mondta, hogy akkor menjek vissza, mikor 5 percesek lesznek a fájásaim :shock: Mi van?! Ez nem fog visszafelé menni.
Na majd folytatom, mert felébredt

Családient.hu vonalzók

picibaba.hu vonalzó
talinn

Sziasztok!

Luna, nem semmi a kálváriád. Én nem is fűznék hozzá semmit, a lányok már sztem mindent leírtak, amit én is gondolok. Kitartás, és remélhetőleg minden súrlódás nélkül megoldjátok ezt is!

Vok, ezen a többszöri hígabb tej dolgon elgondolkodtam. Én már nagyon parázom a szoptatástól, kicsit káosz uralkodik a fejemben erről a témáról, pedig isten az atyám, egy csomó könyvet elolvastam róla. Hiába, gyakorlat fogja tenni a mestert. :)

Olyan jó olvasni titeket, akiknek már megvan a babájuk, hogy hogy telnek a napjaitok, mit csinál a babátok.

Bhdetti, sajnálom a ctg eredményt! Milyen homeós cuccot szedsz amúgy?
Én is ma voltam nst-n, lánykánk már nem mozog annyit, mint 2 hete, de jó az eredménye. Én már nem megyek dokihoz, a méhszájamról fogalmam sincs, remélem azért tágulgat a Caulophyllumnak köszönhetően. Vannak azért szépen jóslóim, meg keményedéseim is.

Folti, te hogy vagy? Nálatok is lightosabb lett az idő?

Talinn, kíváncsian várom a történet folytatását!

Kép
jenny29
Mór

Mi 1/2 10-ig aludtunk. Ez lehetne tök jó is, de hozzátartozik, hogy megint migrénem volt éjszaka, és 2-től Bence nem aludt jóformán semmit 5-ig. :cry: Semmivel nem lehetett megnyugtatni, csak ha cicizett, de utána ment a kaki, pelenkázás, büfi, sírás, cici, ringatás, sírás, kaki, pelenka, kaki, pelenka, cici, sírás..... mindenféle sorrendben. 5-kor elaludt mellettem. 6-kor Lili ébredt, áthoztam. Kettőjük között egy 20 centis sávban próbáltam aludni. Szóval szuper volt. Aztán reggel néztem, hogy kicsi váladékos Bence szeme és picit vérzik a köldökcsonkja. Hívtam a dokinőt, azt mondta délután kijön, de ne aggódjak ez normális, semmi baj.

Én is vérezgetek és fáj a sebem, úgyhogy ma próbálok többet pihenni. Azért jó, hogy holnap doki, mert így legalább megnyugtat, hogy rámnéz. Lehet, hogy a tegnapi séta tényleg nem volt jó ötlet. Ma csak mosok, mert valahogy gyűlik a szennyes.

Lili festeget, egész jól kezd helyrejönni, de ma mondta, hogy igazából ő nem szereti Bencét, mert csak sír. Mondtam, hogy nem is kell szeretnie, az majd kialakul, ha már jobban összeszoknak.
Hát ennyi. Kicsit lepihenek, amíg Bence alszik. Most nem fogom felkelteni, mert úgy kiszívta éjjel a cicijeimet, hogy most nem kívánom a szopit. :lol:

Vok, azért jó, hogy te már ennyire előrébb vagy. :lol: Bicikli???? Rágondolni se merek :lol:

Luna, azért majd írd, ha már reagált a férjed. Kíváncsi vagyok.

Nikvik, itt is meleg van, bár azért annyira nem mint nálatok, de átérzem. Nálunk is vagy sötét van és meleg, vagy világos és nagyon meleg. Nekünk mobilklímánk van, igazából nem sokat ér, és ráadásul olyan a hangja, mintha egy repülő akarna innen indulni a nappaliból.

A többieket is elolvastam, de már fáj az ülőkém, úgyhogy bocs, de lefekszem. Majd később jövök.

Henivel mi van? :lol:

Kép
Kép
hari

Hari, reagalt. Jol vettem le tegnap, ne hitte el de meg most is ketelkedik. Bar azt deklaralta, hogy ez az anyagi vegunk... ezt en is tudom, csak nem akarom beleleni meg magam.
Hogy majd ugyis megoldjuk? Hat persze... nincs olyan dolog amit ne lehetne, de ha anyagi csod jon, akkor arra jelenleg egyetlen megoldasom van (nekem nincs mas, masnak asszem elfogadhatatlan lenne, de ebbol lehet valogatnom) felpakolom a harom gyereket es hazahuzunk negyesben az ottani lakasba. Szoval igen, en eros csaj vagyok es megoldom... (bocsi, de ezt mar nem tudom vidaman kezelni annyira... meglassuk mi lesz... kialakul)

hirtelen kimerultek a babas temaim, elnezest erte... majd delutanra tan lesz, ha visszajottem a dokitol :)

luna6

luna, úgy gondolom azért vagyunk, hogy ne csak babás témákról beszéljünk.
nagyon-nagyon átérzem azt, amin most keresztül mész. de úgy gondolom, hogy a sors nem cseszhet ki veletek ennyire...
mi lemnne, ha a leányzó dönthetne, hogy itthon maad-e koleszban, de csak akkor, ha jól visli magát, betarja a szabályokat stb...
(bocsi, hogy hülyén írok, de alex fel van kötve és nem látom igazán mit gépelek...)
nagyon drukkolok, hogy találjatok valami jó megoldást, ami nem a hazajöveteled lenne. (bár én szívesen taliznék akkor veled, de ez ugyebár nem épp szempont..)

Eszter
Kép
Kép
vok

Sziasztok!

tallin
Jaj, de jó, hogy jelentkeztél! Kíváncsian várom a történeted folytatását. Remélem, jól vagytok.

Luna
Az előttem szólók már mindent leírtak a mizériáddal kapcsolatban. Meg kell hogy mondjam, én is hasonló véleményen vagyok.

nanetto
Azért csak sikerült a végére összehozni azt a "különleges" vacsorát. :D :D Hát igen... pici babával márcsak ilyen az élet.

geooo
Drukk a vizsgához! Bár lehet, hogy már túl is vagy rajta.

picur, detti
Látom, ti is egyre türelmetlenebbül várjátok a szülést. Hát én is így voltam vele. De tényleg úgy van, ahogy a múltkor Móni is írta... gyerek még benn nem maradt... gondoljatok erre, és akkor talán könnyebb elviselni.

Hari
Örülök, hogy ti is hazajöhettetek a kórházból. Picuriról töltesz fel fotót? Kíváncsi vagyok ám rá!!!
Kíméld magad, nehogy aztán rossz vége legyen a nagy ugra-bugrának.

Nekünk az éjszakáink nyugodtan telnek. Szopi után 3,5 óra alvás következik, és ez így megy reggel 7-ig. Nálunk a délelőtt húzósabb, de általában 11-re már kimerül a fiatalúr és akkor édesen elalszik. A cumival továbbra is rosszban vannak. Úgyhogy én többet nem próbálkozom vele.

Tegnap bementünk az Okmányirodába az anyakönyvi kivonatért és lakcímkártyáért. Onnét irány az Államkincstár és elintéztünk mindent, amit kell. Most már csak a határozatot kell megvárni.

Visszatérve manóhoz: szerintetek az normális, hogy ha nem krémes állagú a széklete, hanem inkább nyálkás, hígabb, benne ilyen túrószerű darabokkal. A színével nincs gondom, az aranysárga, amilyennek lennie kell.

Nálunk a tesó féltékenység még nem ütötte fel a fejét. Lehet majd 2-3 hónap múlva jön majd elő. Egyenlőre jól megvagyunk, Bogi egész megértő, és tudja, ha Gergőt elláttam és elaludt, akkor azt az időt úgyis ráfordítom. Ez lehet játszás formájában, de akár együtt főzés, együtt takarítás formájában is.
[/b]
Vendég

Vok
Te vagy itt a nagy kendő-szakértő :D :D
Szeretnék most már én is beszerezni egy ilyen csuda-találmányt. Viszont nem értek hozzá. A Teszveszen találtam egyet, és érdekelne a véleményed, illetve, hogy szerinted jó árban van-e. Belinkelem... előre is köszönöm.
http://www.teszvesz.hu/item1078441551_s ... kendo.html
Vendég

Heni!
Alex kakija is ilyen. Én azt hittem hasmenéses, de nem. Másabb nekik, mint a lányoknak, azt mondta a dokinéni, hogy megnyugtasson :D:D Szerintem meg majd alakul, mert Alexé már sűrűsödik befele.
Nálunk is a délelőtt a húzósabb. Hannával a délután volt. :D Szóval van 2 totál ellentétes törpém :D:D Így szép az élet :D:D
Örülök, hogy Bogi jól viseli a tesó dolgot! :D

Eszter
Kép
Kép
vok

Nekem a csajomnak is volt ilyen kakija, szoval nem tunik csak ferfiasnak igy az evek tavlatabol :)

(Eszter, kollegimu szoba sem kerul, egyreszt a gyerek a sajat varosban jar suliba es igy eleve nem is kaphat, masreszt messze nem olyan mar a viszony, hogy adni lehessen arra, hogy barmifele szabalyt is betartsona gyerek amit anyam hoz - diktatorikusan, de amugy is mas dolgokban meg olyanokat megenged, meg lennel lepve nekem is mit lehett anno, maig nem ertem en sem - raadasul akkor meg a hetvegek is... de mondom nem tema, ilyen verzio nem letezik. Persze anyam kirakna egyedul a mi lakasunkba is, hogy latnia ne kelljen, de hogy engedhetnem ezt? Nonszensz, egy 16 eves nem onallo es eletkepes esatobbi...)

luna6

Luna,
Nekem volt olyan tanítványom, aki pesti volt és mégis volt Pesten kollégiumi helye. Szóval az se lehetetlen, erről jutott eszembe. De megértelek. Én is inkább magam mellett tudnám a lányt.
Na, de nem nyúzom tovább a témát, nem akarlak még én is stresszelni a hülye ötleteimmel...

hihi :D Tudtam én, hogy a dokinő csak nyugtatgat :D:D

Eszter
Kép
Kép
vok

Heni - ne haragudjatok és Vok biztos röhög de én megmutattam ezt a túrós kakit a múltkor a doki néninek ... és azt mondta hogy a túrós kaki a legjobb mert az azt jelenti hogy nagyon jó az anyatej minősége mi innen állapítottuk meg anno - amikor irtam - nem én találtam ki! jó zsíros! elkezdte mondani miért túrós valami fehérjekiválasztás vagy mi de nem tudtam megjegyezni mert állandó kérdéssorozatom volt és hogy el ne felejtsem koncentráltam a következőre! szóval majd átalakul a túró ... de ez nagyon JÓÓÓÓ örülj akkor neked is jó a tejecskéd! éljen!!!!

most sütöm a hotdog-ot .... kivi leszek! babum 100 grammot hörpintett most jelenleg alszik délelőtt a bélgörcs szenvedtette ...

Luna ... tessék irni nem babás dolgokról tudod azért irtam hogy irj könyvet mert én azt is biztos elolvasnám!!! nem semmi az életutad!!! ... és mostmárkivi vagyok hogy alakulsz!!! tehát nem érdekes ha nem baba a téma 9 hónap alatt szerintem túl vagyunk ezen hogy csak erről beszéljünk.... én is irtam mindenről anyós esküvőm köldökmizériám :-) műtétem... lehet hogy nem is érdekelt titeket sem... :-) szóval kitartás egy szó mint száz sokat gondolok rád!!! meg szerintem nemcsak én
Vendég

na, itt vagyok, csak közben volt a védőnő is, mert begyulladt a köldöke a pelenkától :(
Szóval, szóltam a férjemnek, hogy jöjjön, mert itt lesz valami. Szegény, pont akkor kapcsolta ki a TV-t, hogy akkor ő most már alszik. Hát nem :lol:
Szóltam megint a nővérnek, hogy szóljon egy orvosnak. Szólt, meg is vizsgált fél 3-kor, azt mondta 1 ujjnyi, irány a vajúdó, legfeljebb majd visszajövök. Én aztán nem, gondoltam magamban. Amíg a vajúdó felé battyogtunk kérdezte a nővér, hogy ugye nem hívtam a férjemet? Nem, a fenét nem. Gondolta, hogy majd egyedül csinálom végig :D
3-kor jött a férjem, de akkor már nem volt erőm beszélni. Minden energiámat a vajúdásra irányítottam, így néma csendben vártunk. Sétálgattam sokat, hogy a gravitáció is segítsen, amikor már nem ment, akkor meg csak álltam. Nagyon fájt a derekam, meg a combom külső fele, ezeket simogatta, maszirozgatta a férjem.
5 órakor már majdnem 3 ujjnyi voltam, beöntés, aztán már egymást érték a fájások.
7-kor burokrepesztés, zöld volt a magzatvíz és 4 ujjnyi voltam már. Nagyon aranyos szülésznőt fogtam ki, állandóan biztatott, dicsérgetett, ő mondta, hogy most már nyugodtan nyomhatok, mert bár van még egy kis méhszáj az útban,de ezzel sokat segítek. Hát én nyomtam.
Az ügyeletes orvos is nagyon aranyos és türelmes volt velem. Ekkorra némaságom már megszűnt, de rengeteget jelentett, hogy ott volt velem a férjem.
7.43-ra aztán megszületett Arnika, ekkor elárasztott a megkönnyebbülés, én olyan boldog voltam
:lol: :lol: :lol: a gyerekorvosok gyorsan elszaladtak vele, adtak neki oxigént, aztán visszahozták és apa kezébe adták. olyan gyönyörű volt :lol: :lol: meg most is :D
Úgyhogy aztán úgy jártam, mint Luna, hogy miközben a doki varrt, én már sms-eket írogattam :lol: :lol: :lol:
A doki is meg a szülésznő is meglepődött, hogy a gyógyszer ilyen szépen hatott. Hát biztos azért lett ilyen turbó a szülésem :D Bár azt is mondták, hogy a következő még hamarabb megszületik :lol:
Aztán 2 óra fekvés következett, gyorsan megittam egy 1,5-es ásványvizet, hogy nehogy katétert kapjak, aztán visszamentünk a szobába és egész nap vigyorogtam :lol:
Megint felébredt.

Családient.hu vonalzók

picibaba.hu vonalzó
talinn

Kép Helló csajok!!!!!!!!!!!!!

Kép A nagy és a kicsi...

Kép Sétára készen...

A sétára készen... fotó nem ebben a kánikulában készült, hanem kb. 1 héttel ezelőtt. Akkor még hűvösebb volt, főleg a reggeli órákban. Csak azért írom, nehogy azt gondoljátok, mekkora hülye vagyok, nagy melegben így beöltöztetni a gyereket :D
Vendég

Köszi a kaki-hozzászólásokat! Akkor megnyugodtam, hogy egyenlőre ilyen fisi-fosi állagú. :D :D

Vok
Kendő...???? Nem sürgetlek, végülis van még 3 nap az aukció végéig. Ha majd lesz egy pici időd, légyszi nézzél már rá. Hálás köszönet.

Másoktól is szívesen fogadom a jótanácsokat kendő ügyben (link a fenti hozzászólásomban)

Azért vagyok ám most ilyen vagány írogatás terén, mert mindkét csemetém szundizik :D :D És lehet, hogy önző vagyok, de most kivételesen élvezem ezt a nyugit.
Vendég

Aztán délután végre megkaptam őt. Én csak ültem az ágy szélén és csak néztem. Egyszerűen nem tudtam betelni vele :lol: Eltelt vagy jó fél óra, mire vettem a bátorságot és felvettem.
Na azóta meg nem akarom lerakni :lol:

Hát ennyi az én szülésemről :D

Most gyorsan visszapörgetem ki hol tart :D Elolvasni már nem fogom tudni, mert vagy 20 oldallal vagyok lemaradva...

Családient.hu vonalzók

picibaba.hu vonalzó
talinn

Heni!
Bocsi, nem láttam azt a hszt... szelektív olvasok bakker...
Szóval szerintem kicsi lesz.
Vegyél nagyobbat. Bár tudom, nem vagy nagy darab, de van egy csomó olyan kötés, ami a nagyobb kendőkkel oldható csak meg. Én minimum egy 280-3 métereset vennék. A nandu az szupi :D én is azt használom/árulom. Szóval nyugodtan :D:D

Éééédei a pasid!!! :D:D

Eszter
Kép
Kép
vok

Csajok!
végeztem :lol: :lol:
most visszaolvasok, meg közben szerintem lassan érkeznek a barátnőim, szóval ha most nem sikerül, akkor este jövök :wink:
Vendég

Ja és Gem, és mindenki aki gondolt rám, köszönöm szépen :wink:
Vendég

Geo!
És hogy sikerült?
Hajadat is megcsináltattad? :D

Eszter
Kép
Kép
vok

bhdetti,
sajnálom, hogy még nincs itt az idő...
ahogy olvastalak beugrott a Jóbarátokból amikor Rachel szült :P

Luna,
Qatar-ban is volt egy átszállásunk tavaly amikor mentünk nászútra!! :P

meleg:
nálunk is nagyon meleg volt a lakásban (29fok) de tegnap óta folyamatosan hülünk, ma 26 volt a max, mert tegnap az az eső nagyon jót tett :P

Hari,
basszus nem hiszem el, nagyon sajnállak a migrén miatt!!!!!!
amikor elmeséltem Andrásnak, rögtön beszart, most már együtt parázunk azon, hogy tuti visszatérnek az én migrénjeim is szülés után... :twisted:

Luna,
és a férjed nem jönne veletek Magyarországra, ha mégis pakolásra kerülne a sor?
mert amúgy ebben az esetben meg csak te tartanál el egyedül 3gyereket. vagy szerinted itt meg a férjednek nem lenne esélye munkát vállalni mi? :roll: :?

na megjöttem, majd folytatom...
Vendég

Jaj, Heni, Bogi és Gergő nagyon édesek! :wink:

Én nem vagyok türelmetlen. :lol: Persze várom már a picurt, kíváncsi vagyok rá, de nem sürgetem. Amúgy most du-ra visszatért a barnázás, és mensiszerű görcsök is vannak. :roll: Megy az sms, ha akció van. :wink:

Jenny, itt is kellemesebb lett az idő, csak 28fok van a lakásban a 32 helyett. 8)
foltivspicur

Vok
Van egy másik is, de az viszont 4 m hosszú. Szerinted az túl hosszú az én 158 cm magasságomhoz?

Te mennyiért árulod őket?
Vendég

Heni!
A leghosszabb 5000 körül mozog max.
A 4 méteres az hosszú, de szerintem nyugodtan megveheted, mert az összes megkötési pozíciót meg tudod akkor vele csinálni. Ami nem árt. És legrosszabb esetben, ha nem kéne már olyan sok anyag, akkor eladod ezt és veszel egy rövidebbet. Nekem 2 van itthon. 1 hosszabb, 1 rövidebb. :D

Eszter
Kép
Kép
vok

Megyuttem :)

Lanyok, elozok :) Na lehet nem nagyon... mindenesetre most egy ujjnyi, es a kicsit surubb folyasom az a dugesz tavozasa mar, bar meg nem ment el mert ugye a kocsonyas reszet nem lattam, de a doki azt mondja ez attol vanik.
Ugyhogy az van, hogy ha 22.-eig (meg egy het) magatol nem startol ra a csavoka, akkor ugrasztas lessz a bokorbol. Vegul kiveseztuk, megragtuk, korbekerdeztem, mert ugye engem mindig hagytak vegig... 29.-eig hagyna ha akarnam... de ma olyan lelki halmazallapotban vagyok/voltam, hogy aszontam mivel o szerinte valamicske haladas maris van, a gyerek keszen van valamint ha rasegit az indulasra tuti igy a harmadiknal nem okoz vele semmit ami gondot jelentene (elso szulesnel mas lenne, de nalam ugye nem az) hat rabolintottam... szal ha elobb nem, akkor 22.-e a vegcel, es igy kikeruljuk a 23.-ai varosi cecot.

Geooo: egyelore megprobalunk itt talpon maradni. Ha menni kellene akkor forintositva a dolgot en az ott osszejovo penzbol a 3 gyerkovel ellennek, amde abbol en mar ugy hogy gyes nem tudnam az embert eltartani. Igy hat ugye nem eroltethetem, hogy pakoljon es hagyjon hatra melot (itt neki nincs rossz meloj, az atlaghoz kepest jol keres, na de nem 5 ember egy fizubol mar) es hat az is a szepseghiba, hogy eleteben egy melohelye volt, ez a jelenlegi es semmi affinitasa meg gyakorlata ahoz, hogy o munkat keressen, talaljon. Nem mondom, hogy otthon nincs eselye mert fogalmam nincs rola, de soha eleteben nem csinalt ilyet es nem is ert az onreklamhoz amire ilyenkor nagy szukseg van. Szoval eroltetni nem eroltethetem ugye bele valamibe amit nem tudok neki garantalni, ez rajta allna, hogy szerinte hogy lehet lezongorazni. De egyelore meg az a terv, hogy itt tulelunk akarhogy, valahogy :) Vegulis tuleltem en mar teleket futes nelkul, max a kovetkezok is ilyenek lesznek... az merheto anyagilag mar... aztan meglassuk mi hogy alakul :)

luna6

Ma 16.05-kor 2810 g-al és 52 cm-el megszületett BhDetti kisfia Levente!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Baba és mama jól vannak :lol: :lol: :lol:

Családient.hu vonalzók

picibaba.hu vonalzó
talinn

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: