A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 júliusi babavárók

Hello Lánykák!
Hétvégi pangás volt látom, remélem mindenkinek jól telt azért
:wink:
Mi programdúsan töltöttük, gyerekem vizicsirke lett, kispancsi, nagypancsi, minden jöhet... mondjuk valszeg veszek neki/magunknak egy nagyobb medencét, mert vendégségben voltunk, ahol nagy víz volt, és azt a boldogságot ami a kölköm fején volt :roll:
A "Nagyvízre" sem reagált rosszul, pedig hűvöske volt, Anyának is :oops: Anya jobban nyavalygott tőle :oops:

Sillia!
Én sosem vertem a vállam hogy az én Kölköm hogy alszik, mert ez nem az én érdemem, hanem az övé :oops:
Persze igyekeztem irányítani a dolgokat kezdettől fogva, de nem ütköztem nagy ellenállásokba, azért ment ilyen jól. Ha befeszült volna a gyerek, lehet nálunk is minden másképp lenne... :oops:
Kitartás!! :)

Na mit is akartam még.... nemtom :oops:

Kép

KépKép
Notes:

KépKép
loislane
Metropolis

Gyermekek sleep, azaz (anya) kímélő üzemmódban :D :D :D , anya eddig olvasó üzemmódban, de most átvált író üzemmódba. :wink: (És előre bocsánatot kér, amiért megint bejegyzésenként, nem pedig személyenként fog írni, mivel véges a szabadideje. :roll: :oops: )

Kép
Kép
200907?

Czigka!
Egyenesen a forrásnál vásárolok, www.scamp.hu :)

Pocok!
Annyira sosem tűzforró az a homok...miért a kő nem az?? 8)
Ez mondjuk a "legnyáribb" nyaralás lesz, amit arrafelé töltünk, mindig később szoktunk menni, szeptemberben, lehet az augusztusi meleg miatt majd az én talpim is bibis lesz :roll:
Hátrakötést még sose mertem :oops: Mondjuk kendőm saját nem volt, kaptam, de nem tetszett, így vagy három hete visszaadtam :roll: MT-t meg nem kötöttem még hátra.
Tegnap olvastam azt a szegedi ejtőernyős bigét, biztos te is hallottál róla...huhh, én nagyon félteném Drágámat, ettől az ejtőernyőzéses mókától :roll:
Nimród pelusos kómája nagyon édes:)
Boo!
Bodyk, shortok, zoknik, ez lett a zsákmány...jó nagy mennyiségben, mert be vagyok kevesellve velük. Az hogy a kölköm aktív már kinn is, plusz eszeget egyedül, na emiatt elég gyorsan szennyesbe pörgetek egy egész kollekciót :?
Mászás :arrow: Éljenéljen!!! :D :D :D
Melegre nincs ötletem, gondolom a főbérlő/tulaj nem akarja beklímázni nektek hirtelen, egy mobilklíma esetleg?? Bár tapasztalatom nincs velük.
Talpad meggyógyult?? Én is akkora lúzer voltam a múltkor, vettem egy új converse-t, bőszen fel is vettem, úgy, hogy a nyelve kicsit meggyűrődött a kisujjamon, hólyagosra törte, ki akartam már vágni a kukába vagy felgyújtani, mire észrevettem, hogy be van gyűrődve....így megmenekült az enyészettől :oops:

Tike!
Húúú, nekünk is voltak már ilyen csörtéink, de elmúltak már ilyen sok idő elteltével... :roll: Meg én egyértelmű is vagyok, szóval majd jövök, ha felébred etesd meg.... már rájött, hogy komolyan gondolom, hogy nekem is van dolgom, és akkor találja fel magát :roll:
Nyaralás :D Hova mentek végül??

Csibe!

Képekért kár :roll: Én mindig cipelem a gépet magammal mindenhova :oops:

Kép

KépKép
Notes:

KépKép
loislane
Metropolis

loislane! :)

[quote="loislane"][ írta:loislaneb]Dodi!
Bakker a déli hsz-eden vinnyogtam a röhögéstől.... :D :D

Igen, ehhez én is csatlakoznék, kicsidodi! :lol: :lol: :lol: Pláne, hogy vizuális típus vagyok. :lol: :lol: :lol: :lol:

[quote="loislane"]F írta:loislaneérgek :arrow: Itten nem vannak, de én Kszéna vagyok, és mindent kinyírok aminek 4 lábnál többje van :twisted:

Ezek szerint a kígyók maradhatnak. :roll: :roll: :roll: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

[quote="loislane"][ írta:loislaneb]Czigka!
ma kétszer belefordult Zé a vízbe... lehet nem is kell neki úszógumi...megtanul inkább búvárkodni.... :oops:

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

[quote="loislane"]S írta:loislanezamár tuti, bírom ezeket a rondákat...egyszer kihalásztam egy félkarú mackót a Auchanban a rohadt narancsok közül és megvettem....mert ő ugye nem kellett volna senkinek.... :oops:

Hol volt, hol nem volt, volt egyszer egy játékmackó.
Egy szép napon sok-sok társával együtt útnak indult. A gyárból ahol születtek, felrakták őket egy hatalmas kamionra. Hosszú volt az út, fárasztó, de nagyon izgatottak voltak, hogy vajon hová mehetnek. Jópár nap eltelt, amikor végre megpillanthatták új otthonukat: egy hatalmas nagy épület volt. Elképzelni sem tudták, hogy mi is az. Alig várták már, hogy lepakolják, és bevigyék őket. Egyszer csak eljött ez a pillanat is: akkora helységbe kerültek, hogy nem látták a végét. Csak ámultak, és bámultak, hogy mennyi minden van ott: rengeteg más játék, ruhák, amik sokkal nagyobbak voltak, mint ők, és csupa-csupa furcsaság. Rengeteg ember sürgött-forgott körülöttök, fontoskodva szaladgáltak fel-alá. Alig várták már, hogy hozzájuk is odalépjen egy FONTOS EMBER, de csak nem történt semmi. Nagyon elszomorodtak. Így telt el pár nap, amíg egy szép napon hozzájuk is odajött valaki. Megszámolta őket, írt valamit egy papírra, szólt egy másik FONTOS EMBERNEK, és kitolták őket egy másik helységbe. Na, itt ámultak csak igazán! Mindegyikük egyszerre beszélt, egymás szavába vágva hüledeztek. Ők voltak a legboldogabb játékmackók, akiket valaha is kipakoltak a polcra. Alig várták már, hogy jöjjenek a Gyerekek, és velük mehessenek. Nem kellett sokat várniuk: hamar megkedvelték őket, és mindenki addig könyörgött a szüleinek, amíg haza nem vitték valamelyiküket. Boldogan integetteg egymásnak, amikor egy-egy társukat kézen fogta egy kisfiú, vagy egy kislány. Tudták, hogy jó helyre kerülnek, és mivel a mackók éjjelente titokban kilopóznak a kis gazdáik mellől, sosem szakadnak el egymástól.
Egy nap azonban baleset érte az egyiküket hazafelé menet: leszakadt a karja. A Kisgyerek mérges lett, és ahelyett, hogy hazavitte volna, a naracsok közé hajította őt. Szegény mackó nagyon megrémült. Egyedül maradt, távol a többiektől. Rengeteg kéz nyúlkált körülötte, össze-vissza lökdösték. Nem törődtek vele, hogy fáj neki, ha ráesik egy-egy narancs. Kinevették, mert hiányzott a fél keze és odébb dobták. Szép bundája is egyre koszosabb lett. Hiába próbált kiabálni, segítséget kérni, ügyet sem vettetek rá az emberek. Nagyon elszomorodott, és azon tűnődött, hogy vajon mi lesz a sorsa. Észreveszik, és vissza küldik a gyárba, hogy új kezet kapjon? Vagy, ami még rosszabb, kidobják a szemétbe, hogy aztán megtalálja egy egér, és megrágja a bundáját? Már észre sem vette a feléje kapdosó kezeket. Egyszercsak azonban megragadta valaki. Rémülten nézett körbe, és azt hitte, hogy már viszik is a szemétdombra. Legnagyobb meglepetésére azonban, egy kosárba tették. Megsimogatták, megsajnálták: jaj, te szegény - mondták neki. És elindultak vele. A kosárban utazva nézte, hogy mennyi minden kerül még mellé.
Azután egyszercsak megállt a KOSÁR TULAJDONOSA, és kivette őt. Rettenetesen megijedt. Azt hitte, hogy megmenekült a narancsok közül, hogy valakinek megtetszett, ugyanolyan szépnek látja őt is, mint a többi játékmackót, és hazaviszi, de kiderül, hogy mégsem, itt marad. Beletörődve ült egy hosszú, mozgó valamire: "ez rosszabb, mintha ki sem vettek volna" - gondolta magában. Ahogy jobban szétnézett azonban, azt vette észre, hogy mindenki ilyen furcsa dologra pakol mindent, ami korábban a kosarában volt. Nem értette, hogy mi ez az egész, teljesen összezavarodott. Megint a kezébe fogta valaki, de ez nem a KOSÁR TULAJDONOSÁNAK a keze volt. Az a kéz egy szatyorba tette, és nemsokra rá újabb utazás vette kezdetét. Most már érezte, hogy biztonságban van, és ő is otthonra lelt, megmenekült.
Azóta ő legboldogabb játékmackó, aki valaha is született, és senki sem szeretne annyi boldogságot szerezni a GAZDÁJÁNAK, mint ő.
Aki nem hiszi, járjon utána! :wink:

Kép
Kép
200907?

-
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2011.03.04 14:13-kor.
Vendég

[quote="kicsidodi"]T írta:kicsidodiímea!

Allergiát sajnálom,de simán kinőheti :wink: . Botond is ekcémás lett a tejtermékektől, vártunk két hónapot és elmúlt :wink: . pindurka még, ennyi az egész.

Nem bírtam hová tenni Huginak a popsi pirosságát. "Ilyennincshogynembírokkikeverednibelőlekéthétutánsem
dacáraasudocremneklevegőztetésnekmindennek!!! :x :x :x :x " A tejterméket gyanúsítottam, az ominózus kefíres megmozdulás óta. :roll: Aztán bedurrant az agyam, és elővettem a Fenistil kenőcsöt. 2 nap alatt elmulasztotta csontra!!!! :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :? :? :? :? :? :? Arohadtéletbe! :evil:
Hasonló gondokra, de szúnyogcsípésre, és leégésre is jó :wink: Bond ajánlásval! 8) (Lehet kapni csepp formájában is, de azt hiszem, hogy az vény köteles. :roll: )

Azóta olyannyira bizalmat szavaztam újra a tejtermékeknek, hogy már be lett mutatva a túrónak - élből túrós csusza formájában. :roll: Töpörtyűt nem adtam neki, de így sem győzött csettegni, annyira ízlett neki. :wink: :P :lol: :lol:
(Apropó! Ti hogy eszitek? Sósan, cukrosan, vagy is-is? :roll: )

[quote="kicsidodi"] írta:kicsidodióó, bár ki lehetne kapcsolni néha apát a köldökén :roll: :twisted: :lol: :lol: :lol: .

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: , boo bejegyzésével egyetemben. :lol: :lol: :lol:

[quote="kicsidodi"]V írta:kicsidodioltam ma neki vásárolni a C&A-ban. Távozáskor a biztonságiőr (látva a nagy szatyrot):
- Látom, sikeres volt a vásárlás :) .
- Ja, igen, a férjemnek vásároltam be nyárra.
- Ez igen, ilyen egy jó feleség :wink: !
- Nem, ilyen egy lusta férj :twisted: :? !
:lol: :lol: :lol:
A pláne az egészben, hogy a számára vásárolt 4 db ing egyike se jó rá, mert mindegyik szűk karban, vagy hátban,az egyetlen, ami jó, az viszont a térdéig ér :lol: :lol: :lol: :? . Holnap vihetem vissza... És saaajnos kénytelen leszek magamnak levásárolni :twisted: :lol: .

:twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
200907?

-
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2011.03.04 14:14-kor.
Vendég

kicsidodi! :)

[quote="kicsidodi"] írta:kicsidodin is állandóan ki kell túrjam a fél kertet a szájából :? . Ha épp nem tudom árgus szemekkel figyelni, dugóként vetem be a cumit :oops: :lol: . Pár percig így kiküszöbölhető a fulladás :? :wink:

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Kép
Kép
200907?

csibe83! :)

[quote="csibe83"]n írta:csibe83ekünk is az elején óckodtt a fűtől,de most már inkább gazolja
majd 1-2 darabot megeszik a többit nekünk adja.
a kavicsokat nekünk is a szájába veszi...

Ugyanez nálunk: Huginak semmivel problémázik. Olyannyira, hogy a múltkor megtalált egy negyed tenyérni faldarabot, és teljesen komolyan gondolta, hogy akkor ő ezt most megeszi... :roll: :roll: :roll: :roll: :lol: :lol: :lol: :lol:

[quote="csibe83"] írta:csibe83s számomra a nap legnagyobb híre,hogy a lányom megtette ma az
első önálló 3 lépését egyedül...
barátnőméknél a fotel sarkától az ágy széléig.
hát én úgy meglepődtem és olyan boldog voltam.

Sírás-rívás is volt? :wink: :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
200907?

kispocok13! :)

[quote="kispocok13"]K írta:kispocok13ar vs táskapánt: ennek a hátulrólnézős képén látszik a trüváj:
http://brendon.hu/Products/ViewDetails/5981?storetype=store&store=43

Szerintem rájöttem:
"Jellemző(tető): ablakos, kupolás, zsebes"
A pelustáska az nem pelustáska, hanem a kupolára varrt zseb. Azzal a pánttal meg a válladra tudod kapni a babakocsit, ha összecsukott állapotban van. Erről egy szó nem esik ugyan, de beugrott, hogy nekünk is ilyen. Lecsatolható, ha nincs rá szükség. Praktikus, bár még senkit nem láttam, hogy a vállára csapott babakocsival sétálgatna. :roll: :roll: :lol: :lol:

Kép
Kép
200907?

[quote="kispocok13"]K írta:kispocok13anállal evés egyre nehezebb nálunk, mert ő akarja... úgyhogy most ketten fogjuk a kanalat, rakjuk rá a kajcsit, majd toljuk be a szájába...

:D :D :D :D :D :D . Ügyesek vagytok nagyon! :wink:

Kép
Kép
200907?

loislane, csibe83, kispocok13! :)

Hátha így jobban látszik a különbség (már, ha van :roll: ):

Kép

Kép
Kép
200907?

[quote="kispocok13"]H írta:kispocok13olnap Enyémapa lelép egész napra ugrani vidékre :evil: :evil: :evil: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
kezd kicsit elegem lenni: drága is, veszélyes is, és még k@va sok időt elvesz a gyerekétől... most nem megyünk mi is a meleg miatt, de ha ott is vagyunk, ő nem sokat van velünk, mert ugrik, hajtogat, izgul, ugrik...

Apa válasza erre? :roll: :?:

Mi is el tudnánk képzelni egy kertes házat. (Helyesebben szólva el is tudjuk. :lol: :lol: :lol: :? ) Mondjuk anyagilag sem fenyeget, de én megmondtam Apának, hogy én nem vagyok hajlandó építkezni. Vagy beleülök a nagy jóba, vagy lakásom lesz, nem házam. :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: Amerre nézek, mindenhol azt látom a környeztemben, hogy mire elkészül, addigra vagy elválnak a szülők, vagy pedig kirepülnek a gyerekek, és ott maradnak a nagy házban egyedül. :roll: :roll: :(

Kép
Kép
200907?

[quote="kispocok13"]h írta:kispocok13a anno 16 évesen máshogy alakítom az életem, már rég ott élnék... de ez egy másik történet :oops: :oops: :oops: :oops: :oops:

Lehetek kíváncsi? :roll: :wink:

Kép
Kép
200907?

[quote="kispocok13"]l írta:kispocok13egszívesebben most beleülnék a régi Cicámba és lezúznék... pont napfelkeltére érnék a tengerpartra, mindíg így mentem... az valami hiheteten feeling!!!!! Hűvös nyári hajnal, napfelkelte amikor megpillantod a tengert.... ilyenkor mindíg megálltam kicsit, lehúztam az ablakot, és élveztem a sós levegőt, ahogy simogat... (és elszívtam egy cigit)

Ilyenkor ? Egy CIGIT????? :shock: :shock: :shock: :shock: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :?: :?: :?: :?:

Kép
Kép
200907?

[quote="loislane"]N írta:loislaneézegetni jó, csak én szeretem ledobni magamat a süppedős homokba és ott tespedni naphosszat, köves partot meg nem csipázom. Na meg az olasz feeling is kedvemre való :D
Én augusztusban mutatom meg ezt az Kölkömnek 8)

Ezt csak főbe lövés terhe mellett menne részemről. :roll: :roll: :roll: :roll: Tengerből 2 nap bőven elég, különben meghülyülök. :roll: Sokkal jobban szeretek jönni-menni, látnivalókat nézni, utazni. :roll: :roll: :roll: :roll: Ha kirándulásról van szó, akkor szoktam aktívkodni (konkrétan le sem lehet lőni :lol: :lol: ), a hétköznapokban ez nem annyira jellemző rám. :roll: :roll: :oops: :oops: :oops:

Kép
Kép
200907?

boo! :)

[quote="boo"]T írta:booegnap megtartottuk az első házassági évfordulónkat :oops: :D
és kicccccssssit jobban sikerült, mint az esküvőnk napja :twisted: :P
először is nem volt ott anyósom :!: :twisted: :twisted: :twisted:
másodszor nem volt ott anyósom :lol: :lol: :lol: :lol:

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

[quote="boo"] írta:booaz új szandi hólyagosra törte a lábamat :evil: :evil: :evil: miért nem tudnak olyan női cipőt gyártani, aminek a sarka olyan, mint a vaj? :x :x :x és nem töri egy használat (és a többi 28 után) véresre a sarkat???? :evil:

Mámostnemazért :roll: , de én már régóta úgy veszek cipőt, hogy megnézem:
- mennyibe kerül (tényleg tetszik-e nekem annyiért :roll: :twisted: :lol: :lol: :lol: :lol: )
- hol vannak a problémás helyek: ha előre csúszik a lábfejem, akkor a pánt jó eséllyel feltöri, ha magas sarkú a szandi. Nyári cipőt mezítláb felvével, beledagad a lábam, (hord valaki harisnyát nyáron????) szinte garantált a sarok feltörés, lehetőleg a kisujjal együtt. :twisted: :twisted: :x :x :x
- hol egy jobb modell???
:twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :lol: :lol: :? :?

A dögmeleg szerencsére elkerül minket. :) Tégla építésű, keleti tájolású a kéró, a nyugati oldalán este süt be a nap. Mindig nyitva van az ablak, és sokat mosok, hogy ezzel is hűljön a levegő. (A nyitott ablaknak köszönhetően nincs dunszt). Most is 26 fok van, de elviselhető. :roll: Este jól alszik mindenki (koppkoppkoppkoppkopp), pedig body, rugdalózó, és takaró is van Hugin. :wink:

Kép
Kép
200907?

czigka! :)

[quote="czigka"]B írta:czigkaond!

Ha te fiú vagy, mit keresel köztünk?????????????? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Igen, eddig is sejtettem, hogy nem sok alapjuk van ezeknek a teszteknek. :roll: :roll: :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
200907?

tike! :)

[quote="tike"]e írta:tikeste elmentem egy jegeskávéra,pontosan 1 órát nem voltam itthon,hoztam apának 2 sört és erre olyan lecseszést kaptam :twisted: :twisted: hogy ennyi ideig itthagytam stbstbstb.Szóval olyan szinten összevesztünk,hogy megfordult a fejemben,hogy összepakolom a gyereket aztán szevasz...

Szombaton strand után. Apa felpakolva, már csak a viharlámpa hiányzott a megfelelő helyéról. :oops: :oops: :lol: :lol: Nálam "csak" Manó, és egy szatyor. Egy vak lány szeretne felszállni a villamosra. Senki más nem volt, így én segítettem neki. Leszálláskor hasonló a szitu. Engedném el a kezét, hogy akkor mi mennénk tovább, mire elmarja(!) a kezemet, és megkérdezi, hogy hol van az akármelyik busz.
- Öööööööö....... :roll: :roll: :?: :?: :roll: :roll:
Aztán rájöttem, hogy merre kéne menni. Senki nem volt ott rajtunk kívűl, mást nem kérhettem meg, így én kísértem ide-oda. Uszkve fél óra volt. Apa majd' összerogyott, olyan fáradt volt. Megbeszéltük, hogy előre megy a buszhoz, és majd megvár ott, felesleges neki is kísérgetnie, gyök 2 tempóban.
Oké. Jött a busz, felszállt a lány. Én is mennék már, sietek a mi buszunkhoz. Apa sehol.
- Most vagy én nem látom azon a kis füves részen, ami itt van a megálló mögött, vagy hazament egyedül, sok csomaggal, babakocsival, 2 gyerekekkel. Telefonom lemerülve, hazamegyek, lesz, ami lesz. :roll: :roll: :roll:
Mondanom sem kell, hogy nem voltak itthon.
- :?: :roll: :?:
Felhívom: köszöni, ő még ott van, és miért pont ilyenkor lemerülni, a telefonnak!? Síkideg.
Nem álltam le vele vitatkozni, megértettem. Pihentettem a dolgot, és nem kezdtem bele a dologba. Később megdumáltuk, ő leült Manóval egy félreeső helyre, mondván isznak egyet Manóval, én meg úgyis ott jövök fel. Aha, majdnem. A tököm sem gondolt arra, hogy nekem jobbra kéne figyelnem, ahol ők vártak, amikor nekem egyenesen, előre kell mennem. Ő meg még ráadásul meg is állapította, hogy már három busz is elment. :roll: :roll: :roll: :twisted: :twisted: :twisted: :lol: :lol: :lol: :? :? :?
Szerintem ő somta el, mert olyan helyre ment, ahol semmi keresni valója nem volt. Veszekedés nem lett a dologból, de részéről nyilván inkább én vagyok a hunyó. :roll: :roll: :roll:

Igykeztem elmagyarázni Manónak, hogy mi volt ez az egész, miért segítettem a lánynak:
- Tudod, akiknek fehér botjuk van, azoknak nagyon rossz a szemük, és nem tudnak egyedül közlekedni, segíteni kell nekik, mint a kisgyerekeknek.
Átkísérni a zebrán, segíteni le-, és felszállni, átadni a helyet. Jó? Akinek fehér botja van, segítünk.
- ... :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: De akinek nem, annak nem segítünk. :roll: :roll: :roll:

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

[quote="tike"]B írta:tikeoo: Hédi rendesen szopizott,de feszes izomzattal azért könnyebb szerintem...nála - mint 6 hónaposan kiderült - a sírásából kellett volna észrevenni. Szinte teljesen zárt szájjal sírt a feszes izomzat miatt. Mi azt hittük,csak ilyen kis dünnyögős.

És meg már honnan kellett volna tudni????? :shock: :shock: :shock: :?: :?: :?: :?: :? :? :? :?

Kép
Kép
200907?

[quote="boo"]1 írta:boo óra kimenő: ne aggódj én a múltkori mozi után kaptam olyan durcássági alakítást és különalvást, hogy Blaha Lujza elirigyelte volna az oscar díjat apától :twisted: :twisted: :evil:

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Volt, hogy elaludtam a fürdőkádban, vagy fél órát voltam a vécén, amikor terhes voltam Hugival. Soha sem kérdezte meg Apa, hogy jól vagyok-e, vagy mi van, hova tűntem. :roll: :roll: :? :?

[quote="boo"]K írta:booét erőteljes mondattal elintéztem, ebben volt pontos útvonalterv a női nemiszerv felé :twisted: :lol:
:(

:twisted: :twisted: :twisted: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Másszatok jó messzire! :wink:

Kép
Kép
200907?

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.21 22:33-kor.

KépKép

KépKép
boo

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.21 22:34-kor.

KépKép

KépKép
boo

Boo!
Én gyógyszertárban vettem Bioderma típusút, nagyon klassz, még Katy ajánlotta. Persze az is ment tud, és persze minden álló. Bár én nem az egy év alatti babásat vettem meg, hanem az egy év felettit, mert ugye az már mingyá' itt van, meg kettőt adtak egy áráért... :oops: Láttam online patikát ahol még mindig van ez az akció, szóval ha rákeresel, hogy melyik gyógyszertárban forgalmazzák a környékeden, akkor esetleg érdemes lenne rákérdezni, mert így tök jó ára van, és felső-kategóriás cucc.
Igen Pizsamás ebem benti kutty, vagyis kintibenti. Kertbe kijárós, sünöket ugatós, de bent párnán szunyálós :roll:
Szőr az van, sokat porszívózok ugye, ennyi. De ő azért egy vizsla, szóval nem egy bobtail. Rendszeresen tisztítani kell a bűzmirigyét, és akkor kevésbé hullik neki. Legalábbis az enyémnek.

Bond!
Ennyire megihletett karja-vesztett (aki amúgy Puszedli névre hallgat :oops: ) mackóm története?? :D

Ülések ülőrésze gyakorlatilag egyforma, csak a rögzítése különböző.

Kép

KépKép
Notes:

KépKép
loislane
Metropolis

Részemről 50+, és a kedvencem a gyártó állítása szerint. :twisted: :twisted: :twisted: :?

Kép
Kép
200907?

Sziasztok!

Sillia! Sajnálom az alvás dolgot,szerintem tényleg csináld úgy,ahogy jónak érzed és ahogy Lóci igényli.előbb-utóbb úgyis meg fog tanulni elaludni magától. Ne törődj mások véleményével.

Dodi! Ugye,hogy milyen sz@r érzés?! :lol: És neked eddig csak egyszer kellett ezt a lépést megtenned... Nálunk amúgy amióta Lili áll,azóta újfent katasztrófák az elalvások,egyszerűen nem tud elaludni egyedül,csak már nem verem nagy dobra,mert ezt nekünk kell megoldani. Nagyon érdekes és tanulságos dolgokat írsz mindig,csak sajnos ez nem minden babánál jön be,lásd Lili vagy Lóci. Én ugyanúgy következetes voltam Lilivel,miután leszoktattuk a seggriszálásról,mégis megint ott tartunk,ahol az elején kb. Nem tudom sírni hagyni,mert ő is kb. ugyanazt játssza el,mint Lóci,csak ő nem hány szerencsére. Igazad van abban,hogy egyrészről nevelés kérdése,de egy rosszul alvó gyerekkel nem tudsz mit kezdeni. Nem vitatkozni szeretnék veled,mert tényleg nagyon jó dolgokat írsz le,mindegyiket ki is próbáltam és talán a legutolsó tipped a leghatásosabb,amit a barátaitok is csináltak. Ott vagyok vele,amíg el nem alszik,csak sajnos nálunk nem csökken az idő... Nem sír meg semmi,játszik az ágyába és dumál,csak aludni nem akar,max.1 óra után. Ezzel nincs is bajom,csak az a baj,hogy annyira hozzászokik ehhez is,hogy már nem tudunk eljönni tőle,mert akkor indul a hiszti.

Boo! Mászáshoz gratula!! Nagyon ügyes Miron!

Gyerekülés: nekünk is Römer van,apa egyik nap hazaállított az leghiperszuperebbel,amit a Brendonba lehet kapni és szereti is Lili nagyon.

KépKép
KépKép
nyuszi81

Sziasztok!

Kicsi fiam tegnap megint eljátszotta az "anyámnélkülsosenemalszomel" című tragikomikus színművet :? . Vagyis csak akarta :twisted: .
Ugyan ez csak a 2. este volt, de mivel már minden baját kizártuk, és lefekvés előtt lehűtöttük a szobáját klímával, egyértelmű volt, hogy csak hiszti. az meg nálunk nem dívik :twisted: :lol: .
Szóval vérző anyai szív ide, vagy oda kénytelen voltam sírni hagyni, mert ha vele maradtam, csak rosszabb volt :( .
Csak úgy tudtam kivitelezni, hogy a létező legtávolabbi szobába menekültem, két csukott ajtó mögé, hogy véletlenül se halljam :roll: :( .
Eredmény:
8 perc után már csak dünnyögött.
12 perc után már aludt. :D
Lehet, hogy hamarabb, csak addig ki se dugtam az orrom :lol: .
A reggeltől még tartottam, nem lesz-e morcos, vagy szomorú emiatt, de vidáman, kipihenten ébredt, sőt reggeli után még egy órát játszott a kiságyban :D !

...

KépKép

KépKép
kicsidodi

Mi ma együtt aludtunk.... vagyis eléggé összetörve ébredtem, mert az én büdöskölköm egy sajtkukac. Hajnalban visszatoloncoltam.
De nálunk ilyen csak szökőévenként van, mert egyikünk sem tud így aludni, főleg ő nem, mert zavarjuk :oops:

Kép

KépKép
Notes:

KépKép
loislane
Metropolis

Boo!
gratula a mászáshoz...

lányom amióta megtette azt az önálló pár lépést azóta nem hajlandó
mégegyszer megmutatni hogy is kell.
lehet,hogy nekem jobban fáj,hogy nem látta az apja,mint őt magát.

Kép
Kép
csibe83

kislányomnak az az új szokása,hogy amikor felkel,akkor utána a mellkasomon
még szuszizik kicsit...
ezt kb egy hete igényli.tök furi,hogy ennyit tud változni az alvási szokása...
eddig az apja féle alvó volt,most kezd az én alvókámhoz hasonlítani...

Kép
Kép
csibe83

Dodi!
tény és való,hogy minket jobban megvisel ez a sírós elalvás,mint
a gyerekeket.
én is azt hittem az elején,hogy morci lesz,de nem...
mindig mossolyogva fogadott...

Kép
Kép
csibe83

sillia:
Szerintem ne légy elkeseredve, majd le fog szokni, ahogy növekszik, egyre kevesebbszer alszik, egyre értelmesebb lesz, és kééééész! Ha Nektek nincs belőle bajotok, akkor ne csináljatok semmit.:) Én is cumiztam sokáig, mégis semmi bajom nem lett tőle, megnőttem, cumi eldob, oszt' csókolom :lol: :lol: :lol:

akiknél nincs klíma: Minden elismerésem a Tiétek, mi tuti meggyulladtunk volna, nálunk autóba, lakásban, mindenhol mennie kell, "meleges "család vagyunk :lol: :lol: :lol:
DE! Ismerősömnek a kislányának a szobájába nem jut el semmi a klíma hűsítő levegőjéből, így ők beállítottak egy ventilátort, amit úgy állítottak be, hogy pont egy kicsit mindig megcsapja a szele, amikor alszik, és szuperül aludt utána!!!! :wink: :wink: :wink: :D

f.nikici

Sillia!
Ha ennyire sírna Petra, én se hagynám. Nekem szerencsém volt kezdettől fogva, mert ő kb. 3 hetes kora óta magától alszik el, de ez nálunk sem az én érdemem.
Nálunk az éjszakai kajálás volt hosszú ideig, arról tényleg én szoktattam le, de egy éjszakába telt. Ha nehézkesebb lett volna, lehet, hogy még mindig enne éjszakánként.
Most már tápszert kap Petra, de azt pont úgy, mint anno a cicit, fürdés után, síri csendben, ölben fekve, és csak én adom neki a vacsorát. A reggelit már néha az apjától kapja, de az soha nem volt olyan rituálé, mint a vacsi.

Ameddig neked van erre energiád, addig szerintem ne csinálj belőle problémát. És ne is gondolkodj, hogy vajon ez jó-e, ha nektek jó, akkor így van jól. :wink:

Mi összesen egyszer, szombat este kapcsoltuk be a légkondit otthon, de az Petra szobájában nem érződik.
Ő szerencsére anyja-lánya, nagyon bírja a meleget. :D

Vasárnap nagy nap lesz, akkor tartjuk az anyukámnál Petra 1. szülinapját (jövő hétvégén pedig az anyósomnál).
Mascarponés-túrós-meggyes-babapiskótás tortát "sütök" neki.

Petra hétvégén igazi ínyenc ebédet kapott, töltött tököt+cukkinit sütöttem tejszínes-bazsalikomos paradicsommártással. Falta! :D :D

Kép
katy76

Botond most tolt be egy nagy adag bolognait :shock: :lol:

KépKép

KépKép
kicsidodi

Sziasztok!

Sillia:arrow: Alvás:
Huhaa, hmm aszem Dodi és Boo leírták a dolgokat. Amit Boo írt az a "Ferber" módszer. Én is ezt alkalmaztam 4 hós korában.
Egyáltalán nem mindegy hogy Lóci mekkora. Biztos meg kell találni azt a módszert amivel megtanítod neki. Az ő érdekében.
Sokan írták: Kinövi. nem nem növi ki, vagy majd csak iskolás korban. Na de addig?És egyáltalán nem biztos hogy hosszútávon jó e neki. Mi van ha olyan körülmény van mint 12hetes korában? Ne legyen, de ha mégis?
Mindig van megoldás csak keresni és akarni kell. És elfogadni hogy nem jó neki ha nem tudja leküzdeni a félelmeit.
Dehogy kövezlek meg! Ő a Te gyermeked, a Te életed. Neked kell tudni hogy mi a jó! Ha neked így jó, és ha Lócinak így jó (szted), csináld amit jónak ítélsz meg! Én csak egy kis senki vagyok, akinek egyetlen gyereke van, és folyamatosan agyalok hogy mi jó mi nem.
És lehet hogy öröm, hogy húú de jó elaludt végre, miközben riszáltam, de tudom/tam hogy ez hosszútávon nem pálya nálunk.
Nekem is voltak vannak rögös útjaim, de nem publikálom mert lehet elgyengülnék és elterelne egyik vagy másik irányba szem elől tévesztve a célt. DE EZ ÉN VAGYOK!
Járj végig egy ösvényt aztán térj másikra!
Megmondom a tutit, le a kalappal, hogy most így ebbe belevágtál!
De a fokozatosság az kell!Kitartás! :wink:
Ne hallgass rám, annyira más ember vagyok más elvekkel és én nem akarok neked rosszat! SŐT!

Nyuszi

Köszi a tippeket, fel is írtam! TE még pépesíted ugye? Persze nem mindegyik gyerekre jó ami, de van más ami jó. CSak keresni kell.
:wink:

Nekünk este teljesen megszünt az időszakos ébredés. Ugye ANglia után kezdte. (és lám itt volt igaza Orsinak, hogy kizökkentettem picit a megszokottól....de hát.. mászni fogok még..és vmennyire neki bele kell épülni ebbe az életbe ami persze nem egyből megy) :roll: Első héten még vadul ugráltam éjszak megnyugtatni általában egyszer, hogy biztos újra a környezet stb. Második héten egyre többször ébredt ami gyanus is lett. Harmadik héten azt mondtam, hogy állj. Első alkalommal bementem visszafektettem. MÁsodik alkalommal(ugyanazon éjszaka) nem mentünk be. Én lepődtem meg a legjobban, hogy 2 perc után csend volt. következő éjszaka egyszer sem ébredt fel. Mai napig. Ahol én keltettem reggel 8.45kor.
Angliában velem aludt. egyszerűen megszokta a közelségem egyetlen egy hét alatt. ezért mikor hazajöttünk, egy héten keresztül minden éjszaka megriadt hogy hol vagyok. Második héten rájött hogy milyen jó hogy anya apa ugrik és csicsi bubu ilyenek vannak. Persze közben ő se tudott mélyen aludni. Harmadik héten kivertem a fejéből ezt a butaságot. Így mndenki pihen éjszaka, fejlődik az agya :wink: :lol:

Nagyobb probléma nálunk a délutáni alvás, illetve az ebédelés. Mert délelőtti nincs.Sírva alszik el mert hullafáradt. És ott vagyok mellette....még...de nem lesz így..csak még dógozom az ügyön :lol:

KépKép

KépKép
ronmay

Húú de jó nektek, hogy eszi a főztötök! Engem kikerget ezzel a világból...pl ez az ügy sincs megoldva :lol:

KépKép

KépKép
ronmay

Klima:

Én sokat agyaltam ezen hogy legyen a szobájában vagy sem. És a nem mellett döntöttem :roll: Ugyanis mi rengeteget utazunk és mi van ha az adott helyen nincs? Rémálommá válik az utazás, mert csak klimás kecóban tud elaludni....szal...evan.
Most is megyünk Horváto.ba. de nem mondom meg hol alszunk nem akarok polgár pukkasztást :wink: :lol: Így is őrült vagyok :lol:

KépKép

KépKép
ronmay

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.21 22:34-kor.

KépKép

KépKép
boo

Sziasztok! :)

Okosság:

http://www.babazo.hu/bebi/20100611-beteg-lazas-lazcsillapitas-hutofurdo-nyugos-baba-kohoges-natha.html

Hááát, nem tudom :roll: :roll: :roll:

http://www.babazo.hu/tipeg/20100501-alma-narancs-vitamin-gyumolcs.html

http://www.babazo.hu/bebi/20100527-eper-banan-gyumolcs-vitamin-tavaszi-gyumolcs.html

Majd folytatom a 677. oldaltól (jó hír számomra, hogy haladósabb lesz, mert az előző oldal alaposan velem van tele. :roll: :roll: :oops: :oops: :twisted: :twisted: :lol: :lol: ), most csak egy kis sztorizás.
Tegnap este mondom Manónak, hogy segítsen egy kicsit az esti öltöztetésnél: kösse le Hugi figyelmét, hogy minnél hamarabb tisztába tehessem, és menjünk kajálni, aludni.
Odajön, feláll a könyvespoc tetejére, megfogja a pelusozó oldalát, és elkezd jobbra-balra dülöngélni:
"Alúúúgy baba alúúúúúgyál,
feljött már a csijjjaggggggg,
csengetyűs kisbárányok haza felé ballag.
Alúúúgy baba alúúúúgyál,
nyuszika is alszik,
este van a faluban,
esti harang hallszik."
Huig ezerrel vigyorog rá, én is megdícsérem, hogy milyen ügyes. :) Újra kezdi:
"Alúúúgy baba alúúúúgyál,
Manócska is alszik,
este van a faluban,
esti harang hallszik.
Csicsis baba, alúggyál...."
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

A bili projekt keretében reggel megkérdem, hogy kell-e pisilnie.
- Igen.
- Igen?
- Igen.
- Jó, akkor hozom a bilit és ülj rá.
Úgy is lett, mission completed. :D 8)
Később újra megkérdem, hogy pisilhetnékje van-e. Először igent mond, aztán nemet.
- Jó. Akkor most ülj rá szépen, és maradj rajta egy kicsit.
Időnként lecsekkolom, a válasz mindig az, hogy nem pisilt. Feljön anyám, ő is bekukucskál, megkérdi, hogy mi van.
- Te azt ne mondjad!
Ilyenkor általában már valami sumákság van, ezt már jó ideje játssza. Anyám elmegy, bemegyek a szobába, Manó kitörő örömmel üdvözöl:
- Beleraktam a papírt.
- Milyen papírt?
- Hát ezt - mutat a maradék fecnire.
- Hová? A bilibe????
- Igen.
- Mutasd!
- :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :x :x :x :x - tényleg ott vanna, némely játékával egyetemben.
Te pisiltél?????? :shock: :shock: :shock: :shock: :x :x :x :x :x
- Igen.
- És beleraktad az újságokat, meg a játékokat??????? Hogy jut ilyen hülyeség az eszedbe???? :x :x :x :x :x :x :x
- Anya kiveszi.
- Nem, nem veszem ki! Kidobom!!! - már amelyiket, mert volt olyan, amiért kár lett volna :roll:
Így szelektáltam a dolgokat: a cuccok egy része a kukába, másrészük a mosdóba, hogy jól letisztítsam őket, pisi meg a slóziba. :?
És, hogy még a pont is fel kerüjön az "i"-re: a szemetes vödröt beáztattam, hogy kimossam. Így csak egy szemeteszsák van elől a konyhában. Szép zöld, zizegős, mindenféle érdekességgel. Legalábbis Hugi szerint, aki odamegy, belenyúl, és mit vesz elő? Naná, hogy a lepisilt dolgokat. :? :? :? :?

:lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
200907?

Bond

Szuper az élet nálatok! :lol: :lol:

KépKép

KépKép
ronmay

-
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2011.03.04 14:15-kor.
Vendég

moncsy.78! :)

Mi van veletek??? Benedek jobban van, meggyógyult már? :?: :?: :?: :?:

[quote="kispocok13"]T írta:kispocok13ike,
apadurci :twisted: :twisted: ha gondolod, hozzákötheted Teapát Booapához és Enyémapához! Úgylátszik, mindegyikre rájön a hoppáré...

Nekem már erőst feltűnt, hogy nemcsak kicsidodi foghat kezet boo-val, de te is nagyon egyhúron pendülsz vele, az összes Apával, mindennel. :roll: :roll: :twisted: :twisted: :lol: :lol: :lol:

ikoka7, szisz89, kispiskóta, lidike, hendegabi???????????????????? Gabi1???? A pajzsmirigy miatt nem tudsz jönni? :roll: :?: :?:

Kép
Kép
200907?

conversano! :)

[quote="conversano"]K írta:conversanoispocc :)

Rádobom lábamra és úgy alszom. Másképp tuti,h nem aludnék semmit.

Nem fázol fel? :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll:

Kép
Kép
200907?

tike! :)

[quote="tike"]A írta:tikepa reggel jött ám,hogy adj egy puszit,de ez nem azt jelenti ám,hogy nem haragszom szöveggel :shock: :shock: Azért sikerült megbeszélnünk,hogy valóban csak azt mondtam elmegyek egy jegeskávéra és ő nem gondolta,hogy az egy óra.Nála egy kávé max 10 perc...szóval kiegyeztünk abban,hogy volt egy kis kommunikációs zavar köztünk, az utána következő cirkuszért meg bocsánatot kért :D

Derék ember, hogy bocsánatot kért! :wink: Remélem, cserébe a kegyeidbe fogadtad! :wink: :oops: :oops: :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
200907?

ronmay! :)

[quote="ronmay"]S írta:ronmayziasztok!

Mondjatok már recepteket, ti miket főztök a csibéiteknek?
Kezdek kifogyni az ötlettárból! :lol:

Bocs, hogy nem leszek konkrét, de mivel jószerivel mindent ehetnek, amit mi, adjál neki bármit - egy kis szelektálással. :wink:
Ha válogatós Roló, akkor necces a dolog, ha nem akkor jó étvágyat neki! :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
200907?

20 perce mei-tai-al mentünk sétálni,Hédi 2 perc alatt elaludt és most is durmol :shock: :shock: Hogy a tökömben fogom letenni 8kor aludni???? A változatosság kedvéért kiütéses lett a szentem kupája,szerintem a meleg miatt :twisted: :twisted:

ide megyünk nyaralni:http://www.eldoradofogado.hu :D :D

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
tike

agi125r! :)
[quote="agi125r"]S írta:agi125rziasztok! :D

Aki a múltkor nem töltötte fel a készleteit a Müllerben, az most megteheti a Rossmannban:
Hipp gyümi 199,
Hipp főzi 199 Ft.
Meg még más hasznos babadolgok... :)

Köszi a tippet! :wink:

Ezt pedig a nyuszi81 által feltett lnk környékén találtam, nem tudom, hogy ki olvasta:

http://www.szuloklapja.hu/baba/body/cikkek.php?VALASZTAS=teljes_cikk&CIKK_CIME=Milyen+az+eg%E9szs%E9ges+%E9trend+kisgyermekkorban%3F+Hatalmas+t%E9vhitben+%E9l%FCnk%21&TEMA_NEVE=Babakonyha&cimkefelho=cimkefelho

Kép
Kép
200907?

[quote="boo"]a írta:boonnyira meleg volt, hogy a gyerek egy szál pelusban volt itthon, és így, hogy ne kelljen horzsolnia a bőrét a kúszásnál, ezért kénytelen volt mászni :twisted: :lol: (he ezt tudom, előbb leterítettem volna egy smirglipapírt :twisted: )

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Kép
Kép
200907?

sillia! :)

[quote="sillia"]E írta:sillialhiszem amit Ronmay írt hogy miattam ilyen a babám. De ez nem változtat a helyzeten, és ha mégegyszer kezdhetném is valószínűleg ugyanígy csinálnék mindent.

Én nem hiszem el. :roll: :roll: Nem mindegy, hogy milyen a habitusa.
Szegény ancsurti is, hogy kivolt eleinte Hangával, méghozzá elég rendesen. Aztán meg mintha egy szempliiantás alatt elfújták volna, nyoma sincs már. :wink:

Kép
Kép
200907?

czigka! :)

Nincs kizárva, hogy a meleg kavar be. Idővel kiderül. Ha rendszeresen, és nagyon kiveri a palávert a lefektetés ellen, akkor alighanem már beérné eggyel. :roll:

[quote="loislane"]
írta:
loislaneBond!
Ennyire megihletett karja-vesztett (aki amúgy Puszedli névre hallgat :oops: ) mackóm története?? :D

Igen, mert volt egy sorozat a Minimaxon, "Elveszett játékok" volt a címe. Egy rongybaba és egy stoppolt maci - aki úúútálja a kelbimbót :lol: :lol: :lol: :lol: - szeretne visszajutni a gazádájához. Most pedig egy másik mese megy, "Teddy és barátai" vagy valami ilyesmi a címe. :roll: :roll: :roll: :oops: :oops: :oops:

Múltkor kérdeztem a kukoricát, hogy ti adtatok-e már a gyerkőcnek, de senki nem válaszolt. :roll: :roll: :roll: :roll: :(

Kép
Kép
200907?

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: