2004.10.12 06:37
2004.10.12 07:05
) Milyen nagyok már a babók!
Azért remélem roptad rendesen, ha a zene nem is tetszett
Azért ez olyan szomorú. Nem az lenne a "dolguk", hogy segítsenek, vagy legalább csendesen a háttérbe húzódva dödögjenek, ha nem tetszik valami? És mégis sajnos nagyon kevés a jó anyós. Nekem szerencsém van, de ritka madárnak is érzem magam tőle. Mely, Timi, néha nem mondogattok oda? (Csak úgy mosollyal leplezve a dühöt?) Nem megsértve az illetékest, csak kicsit helyretéve a dolgokat? Bár néhol ez csak szítja a hangulatot
(Talán később nem olyan vészes reakciókkal válaszol a szervezet? Arról nem szól a fáma.) Gondoltam megosztom veletek. Szóval kiflicsücsök és kenyérhéjrágcsálók előre!!! 2004.10.12 07:58
Biztosan nem! A táblicsku sokkal jobb lett, köszike! Szerintem ne fáradtj a pontosítással, szerintem senki nem tudja napra pontosan hogy mennyi idős a babóca ha éjjel felkeltenének álmunkból. (én legalábbis nem szoktam ennyire követni) 2004.10.12 08:51
Ez már valószínű a fogacskája lesz (az első, eddig még fogatlan a kismanó...), de igazán kibújhatna már.
2004.10.12 10:49
2004.10.12 11:23
2004.10.12 11:49
A táblicskunál csak akkor néz ki nagyon hülyén ez a pár nap csúszás (ami hol van, hol nincs), ha pont aznap "x" hónapos a babóca. Dehát győzött a lustaságom. Végülis, még így is jobb, mintha csak a napok lennének beleírva(bár az legalább pontos volt
).
Lacus nálunk eleinte csak előre tudott mászni és állandóan bemászott a bútorok alá, de kijönni már nem tudott. Mikor kihúztam egy-egy bútor alól mindig olyan érzésem volt, hogy "portörlőnek használom a gyereket".
2004.10.12 14:33
csak nem....
. Ehelyett inkább a már korábban leirt módon teper előre. Persze, még van 1 NAPJA
Ha nem sikerül legfeljebb veszünk valami ajit Apának
A ruha szinét pedig annál inkább.
Peti mostanában elég szépen eszik, általában csak az arcán keni szét. Ha lassú vagyok, akkor landol a szájában a lába zoknistul vagy a keze, amivel utána szétpacskol. A brümmögést pár napja nem csinálja...
Kérdés, tolerálják-e, ha kéthetetne hiányzom 1 napot... Az itthonlétem ideje alatt a spanyol nyelv minimum középszinten való elsajátitását tűztem ki célul.
2004.10.12 17:56
2004.10.12 21:46
2004.10.13 08:13
Pedig már szelel az orra nagyjából, az utolsókat rúgja a nátha, az étvágy még mindig sehol - hozzátápiban. Pedig olyan jól mentek a gyümik már. Teljesen tanácstalan vagyok. Mindig terülj asztalkámat készítek elő, hátha v.melyikből mégis kér a fiatalúr, de csak beégés van
Bundabugyi, fülessapka, keszkenő a válladra, kesztyű a kezedre! Nagy nehezen meggyógyul Peti, és holnaptól ő visz téged a dokinénihez??!!!
Én rettentő fagyos vagyok, kicsit lehet, hogy túl is öltözök emiatt, de úúúúútálok fázni. 2004.10.13 08:29
Több mint 2 hete szortyogott Nándi, a doki mondta, hogy kicsit váladékos a torka, de nem adott semmi gyógyszert. Én ráfogtam a fogzásra, mert olvastam, hogy produkálhat náthás tüneteket. Nem evett rendesen, nem aludt, egyre többször sírt fel éjjelente, annyira, hogy hétfőn éjjel szinte semmit nem aludtunk. Oda fektettem magam mellé éjszakára, de még úgy sem nyugodott meg, még ölben ringatva sem. Így aztán tegnap reggel elküldtem apával dokihoz. Már most valamivel jobban van Nándi, éjszaka is kevesebbszer sírt fel. Reggel 6-kor felébredt, megetettem, és 3/4 8-tól ismét alszik. Délre megyünk gyógytornára, így aztán tuti hogy du is alszik majd 2 órát, annyira belefárad a végére, hogy szinte beájul a bébiülésébe.
Az enyém szerencsére 600km-re lakik Régenben
Így nekem könnyű, évente 2-3 alkalommal találkozunk pár napra, addig jól megvagyunk
2004.10.13 09:57
2004.10.13 12:09
És izlett Neki! Kis adagot készitettem, hátha kiokádja, de nem. Utána villámgyorsan kevernem kellett egy kis tejpépet nasinak. Most aludni próbál. orrát tegnap már csak 3-szor kellett szivni. Végre kezdünk kilábalni a takonyból - megjegyzem: ideje.
A nagy "alkesz anya" -mikor már végképp nem szoptattam Petikét-, bizony nekiestem a kedvenceimnek: Bailey's, Vilmos, stb. Szoptatás alatt csak néha 1-1 korty vörösbort ittam, meg Tokaji Aszút, hisz az orvosság
Najó, sört is...Hihi
Tegnap etetéskor a kiskanál félreérthetetlenül koccant az alsó állkapcson! Csontosan-reszelősen, azaz FOGASAN
Még csak a recés hegyét érzem és némi fehéres folt dereng az alsó fogacska helyén.
Vettem rá marcipán-majmot is
Azt hiszi, Vele játszunk, holott mi bizony keményen tornázunk
Na, legközelebb megosztom veletek, most lépek. 2004.10.13 13:39
, viszont vagy egy csomó jó kis recept a www.mindmegette.hu oldalon. Ma Palóc szeletet csinálok, innen lestem ki.
2004.10.13 14:21
2004.10.13 16:08
Gratulálok Petikének!
, mert Nándi is a találkozótok idején kezdte a betegséget. Bárcsak a jó alvás, jó étvágy is így terjedne.....
2004.10.13 20:45
! 2004.10.13 20:47
2004.10.13 20:55
Szóval a Zannya szerint igenis lusta az uraság. Ha jól sejtem ő az egyetlen baba aki még nem forog.
kérdés: A biztosító nem fizette ki a kocsink kicserélt légkondijának és hűtőjének feltöltését, azzal hogy a szerződés szerint az nem jár. A szerződésben az van, hogy üzemanyagot és kenőanyagot nem térítenek. Szerintetek ezek beletartoznak ebbe a kategóriába, vagy érdemes balhézni velük? 2004.10.13 21:35
2004.10.13 21:38
2004.10.14 08:53
A polgári esküvőnk máj.2-án volt, a templomos 4-én, Edina pedig 3-án született, így aztán minden májusban nagy muri lesz nálunk. Anyósóm nagy bánatára... Ja és ne feledjük, hogy máj. 1-én munkásünnep.
Igazán dögös a ruszki csávó, biztos gatyába rázná a Timi anyósát. A cumis képeket te tetted fel ugye? A férjemen egész este röhögtünk rajtuk. Aranyos Kincsi a képeken, mintha utánozná apa mozdulatát a kenyérevősön.
Azóta nyix kávé. De néha naaagyon megkívánom, érzem is az illatát, valahányszor emlegeted.Csakhogy még szoptatok...Azért néha nem kortyolhatnék én is egy icipici kávét? Ja és rettentően törtem a fejem, mi a fene lehet a padlizsánkrém. Aztán a Humi étlapja észhez térített. Szóval te kikavart vinetára áhítozol?
Mi így nevezzük a padlizsánkrémet. A receptje az, amit Humi is írt,mi emellé teszünk néha egy kevés krumplit is, attól nem érződik a padlizsán enyhén kesenyés íze, és a krém világosabb lesz tőle. A Tünde ajánlotta zakuszka egész más, van padlizsános és paszulyos változata is, és jó sokáig kell rotyogtatni a hozzávaló zöldségeket. De finom. 2004.10.14 09:01
2004.10.14 09:21
) 2004.10.14 10:17
Ja, és várjuk a vámpirgyurka képet
Az asztalkáról simán letörölted a céklát? Vagy lekented lakkal?
Mig Petit vártam sem mondtam le róla, csak a napi két adagomat egy reggeli nagy adagra csökkentettem. Szoptatás alatt sem csináltam belőle gondot, de akkor nem mindennap került az asztalomra kávé, mert a tejjel csinján kellett bánnom. Az általam emlitett habos-babos (asszem ezzel már Erát is megfertőztem, igaz?
) voltaképpen a Caffe Latte: 1 nagy bögre meleg tej, 1 kanál barnacukorral felhabozva, bele pedig egy fél adag lefőzött espresso kávé. Ha finomat szeretnél akkor zsupsz bele 1 kanál méz
Tetején kakaó vagy fahéj. Jóitvágyat!
Kipakolom a ruhásszekrényemet, már 2 nagy zsák ruha félre van téve, anyu is kipakolta öcsém szekrényét, ott is lesz vagy 2-3 zsák. Jövő héten elvisszük a kerületi Vöröskeresztnek. 2004.10.14 10:42
Az asztalt még nem lakkoztuk le (talán okt végén eluttazunk és akkor, hogy tudjon száradni), de ettől függetlenül úgyahogy lejön a kajamaradék róla.
2004.10.14 10:56
2004.10.14 11:05
Jó lesz az még. A többi téli nacin pedig vissza kell varrnom a gombokat az eredeti helyükre. Jó kis elfoglaltság. A csizmákat kipucolom, a nyári szandálokat elteszem. Nagyon szeretek igy pakolgatni.
Igaz, Ő szerintem jósokcsomó évvel később látta meg a napvilágot. Jók ezek a tavaszi gyerekek, igaz?
Mi esküvővel még nem büszkélkedhetünk, kicsit fordítva intéztük a dolgokat. Majd jövőre. Vagy utána.
2004.10.14 12:41
2004.10.14 13:09
2004.10.14 13:24
2004.10.14 13:25
2004.10.14 14:57
Gyorsan-gyorsan ne késlekedjetek, tegyétek az ágyat a középső állásba, hiszen innen már csak egy lépés, hogy feláll a lányka! Nagyonnagyon ügyes!!!!
). Nehogy a frissengyógyult Peticica visszafertőzödjön. Olyan kis gyenge az immunrendszerük.
Remélhetőleg csak Bence megfázása miatt maradhatott.
és huncut vigyora
. Jókor küldték, igy biztosra el tudom dönteni, hogy még maradunk a MIDI-nél Liberóban is.
Kapott még egy macis harisnyát, 0-ás méretet választottam végül, az is liftezik a combján
2004.10.14 15:49
Lassan nekem is fel kéne kötnöm a szárnyaimat, s konyhatündérként főzikélni, de nekem mindig csak egyszerű, gyors kaják jutnak az eszembe. És milyen szorgalmas vagy? jaj, rólam a lustaság szobrát lehetne megformázni
valahogy olyan nagyon lemerültnek érzem magam (lehet, hogy napfény elvonási tüneteim vannak???).
Ha nem múlik, megyek dokibácsihoz jövő héten teli gatyóval
2004.10.14 16:17
És persze rá is jó hatással van, ha én is jól érzem magam a bőrömben. Tanulás folyamatban, kreativkodás a konyhában folyamatban, a hosszú téli délutánokon-estéken pedig jöve a kreativkodás művészi oldala: szalvétázni fogok, üveget festeni, rajzolgatni, stb. Munka mellett, mikor majd elmegyek reggel 7-kor és hazaérek legjobb esetben este 7-re, nos akkor aztán hétköznap se főzés, se művészkedés, se semmi.

2004.10.14 18:22
A ruhákba majd tényleg belefogysz, a szoptatás is segít majd ebben. És besegít majd Kincső is, ha megindul.
2004.10.14 19:31
2004.10.14 19:43
2004.10.14 20:06
Én is készülök kreatívkodni, így karácsony előtt 2-3 hónappal már rámjön a kreatívkodhatnék. Most éppen keresztszemes képeslapot akarok csinálni. Találtam is nagyon szép mintákat, fonalat is beszereztem. Már csak idő kéne hozzá
Az a baj, hogy számolni kéne a mintát, és ugye ahhoz tényleg figyelni kell. Szalvétázással meg az a baj, hogy annyi mindent kell elővenni hozzá (festékek, ragasztók, szalvéta hegyek...), hogy utána nem győzök pakolászni.
, de használt. 2004.10.14 20:48
Csak nem Te is?
...Idén úgyis szegény-Jézuska lesz.
Legalábbis én nem veszek senkinek semmit
Asszem nekem is tudna a cégem olyat ajánlani, amitől már holnap visszamennék. Egyébként Murphy-törvénye itt is igaz! És ezért fogod megkapni az állást!
Láthatjuk a kollekció többi darabját is? Egyébként lopom az ötletet, Petit is lefotózom a nyári gönceiben. Csak Ő úúútál öltözni. 2004.10.14 22:28
Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint