A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermeknevelés » Ikrek

SZiasztok!
Mi is megvagyunk, igaz néha romokban, mármint, ha a lelkivilágomat nézzük...

Először is hatalmas gratula a gyönyörű "újoncokhoz". A teljesség igénye nélkül egy-két megjegyzés Kép

CVali!
Csodahelyesek a gyerkőceid! Micsoda jóképű pasi és bűbájos leányka.
Vadvirág!
Rengeteget nőttek már megint ezek a babszemek!
Doris!
Édesek a komoly (inkább csibész Kép) egyéveseid!
Éva!
Fantasztikus volt végig a kitartásotok és mindent megtettetek ezért a házért! Nagyon megérdemlitek!
EFGabi!
Ez aztán gyerkőc a javából Kiváncsian várom a 4 gyerekes beszámolókat Kép
Orsi!
Sok türelmet a kórházi napokhoz, meg gyakori apa láthatást Kép Nem semmi, hogy már a 34. hétben jársz... Klafa dolgokat varrtál a maczkóknak!
Rita!
Hogy szalad az idő! Már Te is 7. hónapban! Tök nagy adomány, hogy ilyen relaxáltan fogod fel ezt a terhességet!
Mimóza!
Klassz, hogy benézel mostanában! Mindig olyan jó dolgokat írsz!

Mi megszenvedjük ezt a bölcsi dologot eléggé. Nem vagyunk túl szerencsések, a dadusok nincsenek a toppon. Péternek kb. a bölcsi elkezdésével egyidejüleg allergiás tünetei vannak. Nov. elejére kaptam időpontot a gasztroenterologiára, tojásallergiára gyanakszom. Lelkiisemeretfurdalásom van, hogy biztosan a stressz váltotta ki nála. Eddig ugyanis semmi jele nem volt.
A munka viszont teljesen ideális. 4 óránál egy gyerekes anyának sem kéne többet dolgoznia. Jó hatással van az időgazdálkodásomra is a csökkentett munkaidő. Hajlamos voltam kétszer rákészülni valami nagyobb feladatra. Most mindennek nekiugrok ezerrel, mert sose biztos, hogy másnap megyek. ezen a héten itthon vannak a kisfiúk, akik egyébként édesen beszélnek már és nagyon komoly összefüggésekre jönnek rá. "Ha becsukják az irodát, anya hazajön". Elkezdtek Anyukának szólítani a korábbi Anya helyett, valamelyik kis sorstársuktól vették. Az fantasztikus érzés, amikor meglátnak az ajtóban és mint akiket ágyuból lőttek ki, rohannak hozzám: "Itt van anya! Anyukám visszajött! Elment irodába, utána visszajött."
Marcsi
Most ilyenek a fickóim...
Kép

KépKép

KépKép
2in1

Szia Marcsi!
örülök, hogy jelentkeztél, már nagyon vártam! Tegnap úgy feküdtem le, hogy ma írok neked e-mailt, hátha arra jobban tudsz válaszolni. Szegény kisfiúk! Péternek kiütései vannak, vagy a hasa fáj? Egész nap ott vannak a bölcsiben? Olyan drágák lehetnek, ahogy megörülnek neked, már én is nagyon várom, hogy beszéljenek a fiúk. Nem nehéz összeegyeztetni a munkát, háztartást, gyerekekkel való foglalkozást? Szerintem ne legyen lelkiismeretfurdalásod a bölcsi miatt, egy négyórás munkát nagyon meg kell becsülni és hosszútávon a fiúknak is sokkal jobb lesz majd, ha nem 8-10 órát vagy távol!
Nagyon helyesek a fényképen, már sokkal karakteresebb az arcuk, látszik milyen jóképű srácok lesznek!
(Jólesett amit írtál! Amúgy tavaly és idén is a találkozó hozta meg az íráshoz a kedvemet.)

Gabi!
Még nem is gratuláltam Robihoz! Otthon vagytok már? Az ikrek után érzed, hogy könnyebb egy babát szoptatni, ellátni? Persze tudom, ott vannak a nagyok is... Milyen a négygyerekes élet így az elején? Van elég kezed/időd? :-)

Erika!
Tetszik az életkoros ötleted. Amúgy sokat nézegetem a profilodban levő képet, Riki és Ricsi mindig a fiaimra emlékeztetnek. Szőke+kékszemű, ill. barnahajú/barnaszemű párosítás. El szokták még hinni idegenek, hogy ők ikrek? Mostanában megjavultak, már semmi baleset, zúzás, törés, rombolás, Tv-lelökdösés? :-) Csak nem a bölcsi törte be őket? :-( Te is visszamentél dolgozni?

Sziasztok, Mimóza (2x22 hó)
mimóza

Sziasztok!

Már megint mennyit írtatok, nagyon pörgös ez a topik! Kép

Doris!
Igaz, kicsit késve, de nagyon -nagyon boldog szülinapot kívánok Lillusnak és Gergőnek!
Nagyon meghatódtam a képeken, de mégis jó volt látni, hogy milyen volt és milyen lett.Kép Kép Kép

Vali!
Klassz a babakocsis kép!Kép

Marcsi!
A te fiaid is nagyon vagánynak látszanak pancsikolás közben!
Majd ha már az én gyerkőceim is itt tartanak...

Ildikó
2*7 hét
ildikó

Hello Csajok

a dokim csak most ert ide, igy most tudtam jonni. Kép

MINDEN OK! a felveteli allapothoz kepest semmit sem valtozott a mehszaj. Emiatt a dokim azt monta, hogy mas mozerrel, de probaljuk meg a leszokast. Most nem hagyjuk el az infulziot, hanem egyelore a magnezium mennyiseget csokkentjuk benne. Aztan majd meglatjuk, hogy alakul a dolog Kép

holnap elkezdjuk a 35. hetet !!!

koszonjuk, hogy gondoltatok rank es drukkoltatok.

Rita
A soteIIn vagyunk az ulloi uton.

Orsi + 2 Kismaczko
33+6

Orsi
KépKépKép
icsilya

Sziasztok LányokKép
RitaKép
Szerintme csak a Ti tetszésetekre hallgassatokKép Mindenkinek úgysem lehet a kedvében járniKép
ÉvaKép
Köszönjük szépen, viszont kivánjukKép Tudom, hogy nem tudsz visszaolvasni, de kiváncsi vagyok milyen a ház, a környezet, hogy vagytokKép
Tengerecki (Móni)Kép
Köszi szépen, érdekel a módszer, majd ird meg mit mondtak a dologrólKépKöszi mindentKép
ValiKép
Tündériek ezek a babák, és micsoda sapijuk vanKépKépKép Gratulálok, nagyon csinosak és édesek, hogy fogják egymás kezétKépIrj majd hogy vagytokKép
LinatoKép
És hogy birod? Hogy vagytok? Hogy telnek a napjaitok? Irj majd Magatokról is néhány sortKép
MarcsikámKép
Gyönyörűek ezek a kis FickókKép GratulálokKép
Úgy sajnálom, hogy ennyire megsinylették a bölit de kitartásKép Nagyon kis okosak ahogy összekombinálták ezt a munkahely-otthonlét dolgotKép Ügyes vagy, hogy igy helyt tudsz állni ennyi helyenKép
MimózaKép
Ti hogy vagytok?
IldiKép
Nagyon köszönjükKépHOgy vagytok, irj magatokrólKép
Orsi drágaKép
Ez nagyon jó hirKépKépKép Ügyesek vagytok, kitartásKép

Puszi:Doris
doris

Doris,
Nem semmi, ahogy mindenkinek tudsz egy-egy mondatot írni! Én már letettem arról, hogy mindenkit egyesével kövessek, mert igaza van Ildikónak tényleg nagyon pörgős ez a topic, az egyik legaktívabb a babaneten. Mi most már jól vagyunk, Marcinak sikerült megúszni a kezdődő tüdőgyulladást antibiotikummal, Csabinak pedig nem is kellett szednie, ami eddig nem fordult elő. Ha egyikük megbetegedett mindig követte a másik is. Sajnos eddig elég sokszor voltak betegek, Panka mindenféle vírust, bacit hazahozott az oviból és ők, mint afféle kis koraszülöttek mindent el is kaptak. Gergő, Lillus nem szokott náthás lenni?

Ildikó!
Hogy vagy, még mindig olyan fárasztó, vagy már kezdesz hozzászokni? Éjszakák milyenek? Megy a szoptatás?

Orsi!
Már egyenesben vagy, minden rendben lesz! Én is a II-es nőin voltam, szerintem nagyon klassz hely, az öt kórház közül, ahol a fiúkkal megfordultam az tűnt a legprofibbnak. Jól felkészültek a nővérek, orvosok és egész jól szervezett a kórház, ami a magyar egészségügyben nagy szó + kényelmes is (fürdőszobás szobák)! Ki az orvosod? Én az Ács doktornál szültem.

Mennem kell, Marci megint felsírt...
Mimóza
mimóza

Doris!
Köszike. A sapikat kaptuk, én is nagyon szeretem őket. A hétvégén egy kicsit nyűgösebbek voltak a gyerekek, állandóan szopizni akartak. Néha úgy éreztem, hogy már nincs is tej a cicimben, egy kicsit meg is ijedtem. Vasárnap még éjszaka is felkeltek, amitől már egy kicsit elszoktunk. Az intenzív szopizástól, viszont teljesen bedurrant a mellem, igaz tegnap este már nem ébredtek fel, de ma egész nap szinte 2 óránként követelték a cicit. Most viszont biztos voltam benne, hogy sok tejem van, mert még szoptatás után fejni is lehetett volna belőle. Lehet, hogy fejlődési ugrásuk van? Annak idején könyvben olvastam ilyesmiről, állítólag 2-4 napig tart, akkor viszont nagyon nagy az étvágyuk. Nektek volt hasonló élményetek?

Tomika kaki ügye sajnos kúppal oldódott meg a 9. napon. A férjem nem bírta már nézni, annyira nyűgössé vált. Most még elég tanácstalan vagyok, mennyi az a nap, amíg lehet engedni, hogy maga intézze a dolgokat. Annak idején kipróbáltam az aszalt szilva levet, én ittam, attól sűrűbben kakilt, de Alinára is hatott, ő pedig így is naponta 2x termel. Na majd csak kitalálom mi legyen.

Orsi:
SZURKOLOK EZERREL!!!!!!!!!! Hidd el, elröpül hamar.

Ildikó:
7 hetesek a babáid? (2x7 ????)

2in1:
Nagyon helyesek a kis csibészkék!!!!! Hány évesek, hogy bölcsibe kellett adnod őket??
Lehet, hogy később élvezni fogják a társaságot és a sok játékot.

Linato:
GRATULA az 1 hónaphoz.

Vadvirág:
Nem láttalak, merre jársz?

Jó éjt!!!!

Vali
cvali

Akartam kérdezni:

Megy valaki a börzére??
cvali

Doris, nagyon boldog születésnapot kívánok Lilinek és Gergőnek!Kép
anilla
anilla

MimózaKép
Nekem ez a "kapcsolatom" itt a külvilággal, barátokkal, ismerősökkel, talán ezért is járok ide ennyire intenziven no meg szeretlek is Titeket igy ez örömKép Esténként mikor leteszem a kicsiket akkor jut időm átnézni az irásokatKép
Sajnálom a nátha dolgot...de örülök, hogy már jobban vagytok. Mi is pár hete estünk át egy náthán mikor otthon voltunk de antibiotikummal, mellkenőccsel, orcseppel, orrszivással sikerült rendezni a dolgot GergőnélKép Lillus szerencsére enyhén kapta el, igy neki elég volt az orrszivás, csepegtetés. Itt kint ritkán betegek, mert el vagyunk szigetelve, tiszta a levegő, párásitó-légtisztitót használunk és alig találkozunk emberekkelKép

doris

Kismamik es mamik Kép
koszonjuk a drukkokat, es, hogy gondoltok rank.

Doris Kép vagy barki, akinek tapasztalata van Kép
Mit lehet az egy oldalon torteno fekves miatt kialakulo csontfajdalommal kezdeni?
Ahogy egyszer mar meseltem, LeviBaba annyira a bordaim alatt van a jobb oldalon, hogy ha azon fekszem, akkor egyreszt kb. 20 perc utan nem kapok levegot, masreszt iszonyuan megfajdulnak a bordaim.
Igy marad a bal oldal... ott viszont a mintegy 1,5 hetes szigoru fekves miatt mar a combcsontom is faj. Van valami jo otletetek?

Orsi + 2 Kismaczko
34+0
(a korhazi bekoltozeshes kepest mar 1,5 hettel idosebbek vagyunk Kép - meg 1 het jol jonne... utana kibujhatnak Kép)

Orsi
KépKépKép
icsilya

Orsi!

Nem akarlak elszomorítani, de szerintem semmit sem tudsz csinálni, majd ha megszültél elmúlik. Valószínűleg elég nagyok már azért nyomnak téged Kép.
Nekem is nagyon fájt, ha kicsit sétáltam az segített, de azt a nővérkék és az orvosok nem nagyon szerették, mert féltek, hogy tovább nyílik a méhszájam a súlytól.

Hol fogsz szülni?

Vali
cvali

Vali Kép
fel voltam keszulve erre a valaszra Kép a noverkek itt sem csipik, ha sokat maszkalok Kép A 2es noi klinikan fogok szulni.... ahol epp bontjak a fejunk felett levo szintet egy legkalapaccsal Kép

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

Hát akkor kitartás!!!!!!!!! Még van legalább 4 heteded Kép.
Szerintem minden rendben lesz. Rám kifejezetten jó hatással volt a kórház. A végére bezárult a méhszájam, elmúltak a bekeményedéseim és programozva indították a szülést (38.hét végén), mert nem akartak maguktól kibújni, pedig a 26. héttől egyfolytában szültem Kép, az orvos is azt mondta max 36. hét lesz belőle, hát ők is tévednek.

Jó pihenést!!!

Vali
cvali

Marcsi!
Nagyon aranyosak a srácok! KépKép

Vali!
Azért olvasom ám folyamatosan... Kép

Vadvirág
Vendég

OrsiKép
Sajnos át tudom érezni ezt a fájdalmat, nekem egy hónapig kimélni kellett Lillust ezért csak a bal oldalamon feküdhettem és pontosan ott fájt ahol Neked. Semmit sem tudtam tenni. Néhány percre átfordultam a másik oldalamra, ill. a hátamra, de úgy fulladtam. Nagyon minimálisat ültem de az is fesziti a méhszájat igy a fekvés a legjobb. Fel a fejjel, nagyon kellemetlen ez az időszak, de kitartásKépKép Babucik szépen hizogatnak, anyucijuk meg hősként viseliKépKép Nagyon ügyes vagy, kitartásKépKép

VadvirágKép
Ugye jól vagytok? Csak mert régen irtál persze gondolom, hogy annyi gyerkőc mellett nincs időd irogatni azért gondolok ám rátokKép

doris

SziasztokKép

OrsiKép
továbbra is drukk-hegyekKépKép

Doris, Neked tényleg mindenkihez van egy jó mondatod KépKép abszolut tudod követni a tpoic fonalát!! nekem ez nem mindíg megy KépKép főleg mert az irodából netezek sutyiban:o na jóó, nem sutyiban de két meló között Kép

MarcsiKép

a fiúk egyszerűen szívtiprók !!! teljesen "odavagyok" értük annyira helyesek ezen a képen!! ( Bár azt hiszem amióta tudom, hogy fiaim lesznek, elfogult vagyok kissé Kép)
Ők ugye egypetéjüek?
Megmondták előre, hogy azok?

Mert én kiváncsi lennék, de a doki azt mondja nem tudja megmondani....
Bár egy lepény van és egyneműek. Ezt mi alapján mondják meg egyébként?

IldikóKép
engem is nagyon érdekelne, hogy bírod a "kiképzést", ha van egy kis időd, írj, hogy mennek nálatok a dolgok....

Vali Kép
édesek a babák ebben a "manó-sapiban"!!
Egyébként bennt is feküdtél a 26. héttől végig, vagy közben elengedtek azért?

Kezdek elbizonytalanodni a kórházzal kapcsolatban.
Mintha mindenki a SOTE-n szülne és nagyon dícsérik is.
A MÁV-ról meg semmi. Azért remélem nem lesz rossz az sem.

Tényleg mi a véleményetek szülésznő kérdésben?
Kell választani előre? És ha igen mi alapján?

Még egy dolog, ha esetleg tudtok valahonnan légzésfigyelőt használtan olcsóbban szóljatok légyszi, mert azt hiszem nem szeretnék 2*40 000 Ft-ot kifizetni rá újonnan, viszont mindenképp szeretném ha lenne.

Mi egyébként megyünk bababörzére, mivel még semmit sem vettünk eddig.

Rita
trus

Rita!

Mégegyszer köszönöm szépen. "Csak" a 32. héttől kellett bent feküdnöm, azért mert a férjem elutazott 1 hétre, majd az orvosom 1 hétre, majd el jött a 34. hét és azért.

Úgy tudom a Madarászból lehet kölcsönözni is légzésfigyelőt. Meg ér egy telefont.

Vadvirág:
Ugye jól vagytok? Ma nálunk nagyon aluszékonyak a babák. Lehet, hogy most pihenik ki az elmúlt napok fáradalmait Kép.

Doris:
Az én gyerekeim olyan nyügösek, ha meleg ruciba öltöztetem őket. Te minden nap sétáltattad a babákat ősszel is?

Vali
cvali

Lemaradt:

Rita: ternészetes úton fogsz szülni? Mind a két baba fejfekvéses?

Nálunk akik természetes úton szültek azt a szülésznőt választották, akivel az orvos szívesen dolgozott együtt. Így nagyobb volt az öszhang, mind hármójuk közt.

Mert ha császár lesz, szerintem nincs jelentősége a szülésznőnek.

Vali
cvali

RitaKép
A bababörzén tömeg lesz nagyon, úgyhogy korán menjetek, csak azért irom mert ha mondjuk fáradékony vagy akkor számits rá, hogy húzós programKép
A Madarász u-i korházban ikrek esetén egy légzésfigyelőt kell megvásárolni és a másikat egy év időtartamra ingyen "bérbeadják". Mondjuk igy 50.000,-Ft-ot kell fizetned, mert az egy db új gép annyiba kerül... Még a védőnődnél érdemes rákérdezni a dologra, mert működik ingyenes légzésfigyelő adás is igény szerint csak fogalmam sincs hol és hogyan lehet igényelni... Esetleg Ő tud segiteniKép És mekkorák a babák? Hogy érzed magad?
Ne izgulj a korházválasztás miatt. Én egyébként borzalmasan éreztem magam a SOTE I-en, de én kivülállóként kerültem oda, nem volt ott saját orvosom, csak a kényszer hozta igy a dolgot viszont a PIC kétségtelenül a legfelszereltebb ezekben az intézményekben. Ha bizol az orvosodban és jól működő PIC van a MÁV-ban, bár Nektek nem lesz rá szükségetek, akkor egy percig se izgulj a dolog miattKép Szülésznő kérdésben az a véleményem,hogy én nem terveztem választani, mert a Margit kh-ban mindegyiket dicsértékKép A MÁV-os topikot szoktad olvasgatni? Esetleg ott tudnak neked segiteni a tapasztalt mamákKép

doris

ValiKép
Na, ne is kérdezd... Útálnak öltözködni, de muszáj... Itt már sajna csak 11 fokig kúszik a hőmérő higanyszála de minden nap megyünk sétálni. Mondjuk mostanában már csak egy órát vagyunk kint (hétvége kivétel, akkor hosszabb túrákra megyünk együtt) mert nyüglődik valamelyik... Az a helyzet, hogy szenvedés az öltözködés. A fotón látszik, hogy harisnya, bélelt gatyó, body, garbó, kabát cipő (na ezt gyűlölik a legjobban) van rajtuk és most már a kesztyű is előkerült. Épp a héten gondoltam rá, hogy ha itthon lesz a Párom megkérem menjünk el venni egy-egy overált mert sokkal egyszerübb lenne azt rájuk adnom mint ennyi réteget mert idegesek tőle, Gergő ordibál, leizzad én meg izgulok, hogy megfázik szóval macera. Egyébként kezdettől fogva amióta a korházból hazajöttünk néhány hét után minden nap kivittem Őket sétálni, mert a léguti megbetegedések megelőzésében óriási szerepe van. A gyerekorvosunk mondta, hogy még esős ködös időben is bátran menjük csak lényeg, hogy a babák szárazon, melegen legyenek de a légutaknak, náthának a nedves levegő jót teszKép Igy ezt nem hanyagolom el bár sokszór a hátam közepére sem kivánom az összecuccolástKép Meg aztán itt kint domboldalban lakunk. Lefelé még klassz, csak vissza kell tartanom a babakocsit, de hazafelé... No akkor aztán izzadok mint a lóKépKép

Puszi:Dors
doris

Doris, Vali!
Aranyosak vagytok, minden OK velünk is. KépKép

Most csomagolunk - már majdnem kész - ugyanis pénteken reggel költözünk. Ez persze azt is jelenti egyben, hogy valameddig nem leszek netközelben.

Sajnos a másik helyen nem szolgáltat a chello, ezért igényelni kell az axelero-t.
Azt hiszem néhány hetet igénybe vesz, amig elintézik ezt...

Vadvirág
Vendég

Sziasztok!
Köszi a dicséreteket!
Már más is kérdezte, úgyhogy leírom az asztalszámomat (árulni fogok a börzén).
Ez most itt a reklám helye Kép:
Egy csomó nagyon jó állapotú pici méretű cuccot is kiviszek. 200-250 Ft-ért 62-74-es body-k (rengeteg). Rugdalózók, pulcsik, kabátok, hosszúujjú pólók, meleg, bélelt nadrágok, játszócuccok, mindez 86-os méretig, 1,5 éves korig. Csak a nagyobb darabokat gondoltam többért adni (overál, klassz kord gatyók, bundazsák). De szeretném eladni a tavalyi teljes téli felszerelésünket, pl. 2 pár abszolút ikreknek való (tépőzáras Kép) vízhatlan 22-es, sötétkék goretex téli bakancsot (Superfit).
Egy ikres barátnőmmel döngetünk majd a következő helyen: (fogalmam sincs, hogy ez sorban mit jelent Kép) 20310 és 20309-es asztalok.
Marcsi

KépKép

KépKép
2in1

Rita!
Az enyémek hasonlók, de kétpetéjűek. Ez az örök téma... A profilomba tettem fel frissebb képet és azon szerintem látszik, hogy nem egyformák. Bár itt már többen nem hiszik nekem, de nem egyforma sok-sok részlet rajtuk...
1 éves korukig, és általában fotókon tök egyformák voltak. Nálunk is egynek látszott a lepény, de két belső burok volt. Az ikres könyvben egyébként nagyon jól leírták, képekkel illusztrálták, hogy hányféle verzió lehet és mikor biztos az 1petéjűség.
Ildikó!
Neked el is felejtettem gratulálni! Pedig megcsodáltam a te fiacskáidat is! Ők viszont tutti egypetéjűek, ugye?
Vali!
A srácok biológiailag szeptember 20-án töltötték a kettőt. (De július 18-án bújtak ki.) (Koraszülött babák szüleinek ez a biológiai és valóságos kor mindig egy kis lelki vigaszt jelent...) Ha gyorsabban fejlődnek azért, ha lassabban, vagy átlagosan, akkor meg azért. Szóval visszahívtak a munkahelyemre és úgy gondoltam, jobb nem kockáztatni. Most van helyem, de jövőre lehet, hogy feltöltötték volna, és ki tudja akkor hova és mikor tudtam volba visszamenni. Egy kisgyerekes anyuka (pláne ha kettő is van neki), nem nagyon ugrálhat. Másrészről nem foglalmazódott meg bennem, hogy de jó lenne már dolgozni, de elég könnyen rábólintottam. Valszeg azért jó intenzív volt ez a 2 év, főleg, hogy minden rokon Pécsen van. Túl sok segítégem nem volt. De persze én is úgy kezdtem a terhességet, hoyg 3 évig lenne jó otthonmaradni. Ráadásul ez a korszakuk (is) olyan édes Kép Kép És én még örülhetek, hogy visszavettek.
Marcsi

KépKép

KépKép
2in1

Orsi!
Az anyaság topicban láttam egy témát, ami ezzel foglalkozik, de nem olvastam el, nem tudom hasznos-e, de talán igen. "Jobb bordaív alatti fájdalom" a címe. Legalább sorstársakra találsz ott.

Vali!
Nagyon mesés, amit a terhességedről írtál, kicsit irigyellek is! :-)

Rita!
A keres-kínál topicban nézted már?

Vadvirág!
Hova költöztök? A környéken egy nagyobb lakásba?

Vikics!
Veletek mi van? Jól eltűntél! Hogy vannak a nagyfiaid? Még mindig ikreknek hívják őket az oviban? Szeretnek járni? Elkezdtél dolgozni? Motorozás?

Sziasztok,
Mimóza
Ui: már teljesen netfüggő lettem, ma itt is ebédeltem a gép előtt! :-)
mimóza

Marcsi!

Én nagyon várom majd a beszámolódat a börzéről. Sajnos menni nem tudok, pedig nagyon kiváncsi-fáncsi lennék rá!

Doris!
sajnos a mai sétánk 15 perc alatt ért véget. Itt is hideg van. Én overált adtam rájuk, eddig csak sapkánál volt balhé, mostmár az overál sem tetszett nekik. Ezt a 15 percet is végig bömbizték. Megsajnáltam őket, meg féltem, hogy kimelegednek a sírástól és feljöttünk. Egyszerűen nem tudom, hogyan kedveltessem meg velük a sétálást. Talán majd könnyebb lesz, ha már ülni fognak tudni és kilátnak a babakocsiból.

Vali
cvali

Mimóza!

Én is közgázt végeztem, én is utálok TV-t nézni, ja és 33 éves vagyok Kép.

Vali
cvali

Marcsi!
Te is itt vagy? A munkahelyedről írsz? Én már eleve félállásban dolgoztam a munkahelyemen, mert Pankával is veszélyeztett volt a terhességem és akkor átírtuk a szerződésemet. Azt hiszem jövőre bemegyek érdeklődni, hogy lenne-e számomra munka (nem csak a kötelező egy hónapra) ha van, akkor hozzád hasonló megfontolásokból én is visszamennék. Ha épp nincs rám szükségük, akkor még maradok Gyesen és majd szólnak, ha tudnak munkát adni. Közben lehet, hogy vállalunk még egy gyereket, majd meglátjuk. Egyelőre ezek a tervek.
Nekem annyira még nem hiányzik a munka, nagyon szeretek itthon lenni. Persze hozzá kell tenni, hogy rengeteg segítségem van, hála Istennek.
Mimóza
mimóza

VadvirágKép
És hová költöztök? Úgy értem nem a pontos cimet faggatom, hanem panelbe, emeletre vagy esetleg társasház, földszint és lehet, hogy megoldódik a "babakocsit+gyerkőcöket" lecipelgetős nehézségetek? A környéken maradtok, nagyobb lakás lesz? Jaj de izgi lehetKépKép Szegénykém azért nem egyszerű ez a cuccolás, pakolás, berendezkedés, és a gyerekek felügyelete is... lesz segitségetek? Drukkolok, hogy minden simán menjen és sok-sok boldogságot kivánok az új otthonotokban mert gondolom azért biztos izgatottan várjátok és jobb is lesz bizonyos szempontokbólKépKép Sajnálom, ha nem tudsz majd jönni, hiányozni fogtok no meg kiváncsi is vagyok Rátok, hogy miként fejlődnek a babákKépKép Lesz majd valaki akin keresztül tudunk Rólatok érdeklődni vagy esetleg megadhatom a mobilom számát? Akkor küldhetnék néha sms-t, persze nem akarok tolakodó lenni...Kép
MarcsiKép
ÉN biztos mennék és válogatnék, ha otthon lennénk, de nem vagyunk... Sok sikert az áruláshoz és vigyázzatok a tolvajokkal, persze ezt csak Tőletek tudom, hogy egyesek lopkodnak ilyen börzéken... Remélem eredményes lesz a napotokKép
ValiKép
Ismerős a dolog, olyan ritkán adódik, hogy mindketten élveznék a sétát, bár nyáron voltak ilyen időszakok de ősz óta hiába csücsülnek valamelyiknek folyton gondja van...Kép Én nem értem ezeket a Kölköket???KépKépKép Na jó, most a ruha bezártságát meg a cipőt útálják...

doris

Mimóza!
A város másik végére, mivel az egyik kedves barátunk felajánlott ott egy nagyon kedvező lehetőséget. Most is béreljük a jelenlegi lakást - idén februárban költöztünk be - csak iszonyatosan sokba kerül, a másik pedig csupán negyed ennyi lesz. KépKép

Orsi!
Hogyan lehet netezni a kórházból? Kép

Emlékeztek még SzKT(Dórira)? Csak úgy hirtelen eszembe jutott.

Vadvirág
Vendég

Szia Vali!
Klassz, még a végén kiderül, hogy ismerjük is egymást! A BKE-re jártál? Én a külgazd.-on végeztem '95-ben. De a legjobb hasonlóság mégiscsak az, hogy mindkettőnknek ikreink vannak! Nagyon szépek a gyerekeid! Csak megszokják a sétát. Az enyémek mindig is szerették a babakocsit, most már maguktól másznak be/ki. Tavaly ősztől tavaszig a délelőtti alvás úgy zajlott, hogy amikor már láttam rajtuk, hogy fáradtak elmentünk 2 percre sétálni, azalatt elaludtak és jól betakarva lent hagytam őket a kertben. Te meddig akarsz otthon maradni Gyesen? (Most mindenkitől ezt kérdezem, bocs, de nagyon foglalkoztat a téma...)
Szia,
Mimóza
mimóza

Vadvirág!
Nekem is eszembejutott nemrég. Sok sikert a költözéshez!

Dóri! Olvasol még minket? Már biztos megszülettek a gyerekek.
Mimóza
mimóza

mi is a kozgazon vegeztunk Kép azert a MI, mert julsban a fiuk mar a pocimban voltak Kép

Jol megvagyunk a 2 infulzioval, es a csokkentett Magnezium adaggal... meg az is lehethogy lekerulunk a "porazrol"

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

Sziasztok!

Mi is megvagyunk, mindig olvasok, de írni... Most is már 15 perce írogatok, erre elszállt az egész. Kép Ja, Mimóza, én is a gép előtt ebédelek, és élvezem a csendet és nyugalmat,amíg a három kicsi alszik. Kép

Marcsi! Mi biztos megyünk a börzére vásárolni, majd meglátogatunk Titeket! Vásárlást nem ígérek, mert a fiaim már a 86-os méretet nyúzzák, meg szerencsére nekik még van elég örökölt ruha. Andrissal vagyok bajban ruha-ügyileg, de ő jár a legjobban, mindig ő kap új ruhákat. De már egész jól megszokták a gyerekek, nem azt kérdezik, hogy hol vettük ezt, vagy azt a ruhát, hanem, hogy kitől kaptuk. Kép

Nálunk szeretik a sétát, én már kevésbbé az öltöztetést, főleg, hogy Zsófi már válogat, nem mindegy neki, hogy mit vesz fel. Kép És egy nap kétszer szoktunk sétálni, egyszer az ebédért, egyszer meg alvás után Andrisért az oviba. Direkt jó, mert így muszáj őket kivinni, akkor is, ha éppen egyáltalán nincs kedvem.

Hát, én is 4 órában szeretnék majd dolgozni, de hogy lesz-e rá lehetőségem, az nem biztos. Főleg, hogy én "pályakezdő" lennék, diploma óta gyesen vagyok. Mindenesetre van még rá 2 évem, hogy eldöntsem. Kép

Ja, és a legjobbat még nem is mondtam, végre mennek egyedül a fiúk!! Kép Kép Már nagyon vártam! Kép

Zizi
debyand

Zizi!
Tudom, mit érzel. Az unokaöcsém aug. 7-én volt egy éves és ő is most kezdett el járni, a tesóm olyan boldog! Sokkal könnyebb lesz így vele, mivel most ősszel már nehéz volt őt lerakni a vizes fűbe. Jó nagyok lehetnek a fiúk, nekünk még csak 1-2 86-os ruhánk van, amúgy még sok 74-es nadrágot hordanak. Persze tudom az enyémek picik... Ma nagyon jó dolgom van, már 2,5 órája alszanak! Az elmúlt napokban Marci 1 óra után felébredt és semmire nem jutott időm. Csabi aludt tovább, őt meg este nem lehetett lefektetni...
A lányoknál ez a válogatás a ruhák közt nagyon el tud ám fajulni... Legalábbis nálunk tiszta horror a reggeli felöltözés. Volt, hogy Panka csak a 6. nadrágot volt hajlandó felvenni, de zoknitól kezdve a kabátig mindent kifogásolni szokott. Zsófi még egész későn kezdi, mert Panka még csak másfél éves volt, amikor először közölte az elővett ruhára, hogy "nem tetszik, másikat!" Persze remélhetőleg Zsófinak azért más természete van! :-)
Gyere máskor is, feltéve, ha hajlandóak együtt aludni a kicsik. (Különben finomat ebédeltél?) :-)
Szia,
Mimóza

Valaki elárulja, hogy kell mosolygós arcot készíteni?
mimóza

Mimóza!
: ) szóköz nélkül Kép

Eri
2*(24 hó-9 nap) Kép
simones

Kép
Köszi, Eri!
mimóza

Marcsi!
Érdekelne a 2 pár abszolút ikreknek való (tépőzáras ) vízhatlan 22-es, sötétkék goretex téli bakancs (Superfit). Tudsz küldeni az e-mailemre fotót? A fiúknak most vettünk 22-es cipőt, még egy picit nagy. Kép Sőt a Vikire még néhány 74-es cucc is jó, de inkább 80-ast hordanak, néha 86-ost. Kép Picikék még, de annál elevenebbek. Kép

Jó, hogy még mindig ilyen aktív ez a topik. Kép Csak alig győzöm visszaolvasni. Kép

Nagyon jók a fényképek. KépKépKép

Az öltözködés nákunk sem egyszerű. Alig győzök utánuk szaladni. Aztán meg nem akarnak feljönni. Kép

Orsi!
Még mindig megy a drukk!. KépKép

Eri
simones

Lányok!

A topik statisztikája szerint alig van lány iker. Főleg fiúk, ill. vegyes párosok vannak. Vagy inkább a lányosok kevésbé érnek rá? Kép

Eri
simones

Sziasztok!!!

Eri! Kép Jelentkezem!!! Mint lányikerpáros! Kép Jöttem javítani a stasztikát!!!

Rita! Te hányadik héten jársz?! A légzésfigyelő miatt kérdezem!

Krisztina (2* 7hó)

Krisztina
k78

Krisztina!
Kép

Eri
simones

Mimóza!
Jó lenne legalább az óvodáig itthon maradni velük gyesen. Kép Még meg kell kérdeznem, hogy egyáltalán elmehetek-e majd 4 órásba. Nem tudom nekem lehetséges-e? Amúgy már nagyon várnak vissza, de én egyelőre inkább maradnék. Bár nekem nincs segítségem.

Eri
simones

Sziasztok!
Én is itt vagyok! A másik ikerlányos! Kép

Marcsi ,
Honnan tudod biztosan, hogy kétpetéjüek a fiuk?? (Nagyon helyes a fürdőkádas kép!Kép) Én nem tudom biztosan hánypetéjüek a lányaim, nagyon sok különbséget látok köztük, de a kivülállók szerint teljesen 1formák. És én mint kivülálló, a fiaidat is egyformának látom. Kép

Én is 4 órában dolgozom, de nem az eredeti munkahelyemen. Oda nem vettek vissza 4 órában vagy itthonról dolgozva, pedig meg lehetett volna oldani. Ez a lehetőség véletlenül jött, a barátnőmet helyetesitettem, mert ő is szült. Eredetileg egy év volt, de most meghosszabitották. Kép Nagyon rugalmas hely, sokan dolgoznak 4 vagy 6 órában, ha betegek a gyerekek, nem kell táppénzre mennem, elég ha bepótolom. Kép És azt is meg lehetett csinálni, hogy nem kell mindennap bejárnom 4 órát, hanem 2-3 naponta 8-at. Ez nekem igy lényegesen könnyebb. Én sem vágyom arra hogy napi 8 órát dolgozzak éz igy tökéletes. Kicsit dolgozom is, kicsit otthon is vagyok.Kép

Nálunk még nincs vita az öltözködésnél, (mindig meg tudom magyarázni, hogy miért szép amit felvesznek Kép), csak akkor hÁborodnak fel, ha véletlenül a másik ruháját akarom az egyikre ráadni. Kép

Rita,
nem akarok kötekedni, de mért ragaszkodsz a légzésfigyelőhöz?? Mert mint tudjuk, nem lesznek koraszülött babáid! KépKép

Szilvi
manoca

Szilvi!
Kép

Eri
simones

Kihagytam az aláirásomból a lényeget Kép
(2x24hó-3nap) Kép
manoca

Szilvi!

Tettem fel a profilomba egy képet! Szerinted hány petéjűek? Kép

Krisztina
k78

Manóca!
Látom a lényeget: most volt a lányok szülinapja!!! Érdemes volt közgázt végezni, ugye? 2x24= 2db 2 éves leányzó!!! Kép (Ennyire még emlékszem...) Gratulálok, Isten éltesse őket jó sokáig! Mit kapnak a szülinapjukra, mivel szeretnek játszani? Én már most töröm a fejem, hogy mit kérjek a nagyszülőktől a fiúk szülinapjára. Marcit nagyon leköti az építés, legózás, de Csabi csak a szájába veszi és rohangál vele körbe-körbe. Autózni mindketten szeretnek. Könyvet pedig nagyon nehéz velük nézegetni, mert mindketten ki akarják tépni a kezemből és maguknak megkaparintani, elrohanni vele.

Mindenki (egyéves kor felett): ti tudtok nyugiban üldögélni két csemetével az öletekben és mondjuk könyvet nézni? Nekem ált. le akarják lökni a másikat és kisajátítani engem.

Amúgy nekem Manóca kislányai és Marcsi kisfiai is egypetéjűnek tűnnek. Hiába, ezek a kívülállók...Kép

Kriszti!
Nálad azért egyértelműbb a helyzet!

Rita!
Tanácsoltam a keres-kínál topicot, de tul. egyetértek Szilvivel, ha nem koraszülöttek a babák szerintem is felesleges a légzésfigyelő. Elég nagy rabságot jelent, pl. soha nem mertem lemenni a kertbe egy pillanatra sem, hátha pont akkor riaszt. Illetve, ha mondjuk a nagyágyon aludtak el, gyorsan át kellett vinni őket az ágyukba, mert ott volt a riasztó. Ha az egyiket fürdettem féltem, hogy nem hallom meg a riasztást. Mindig nyugtalan voltam, hogy vajon bekapcsoltuk-e mindkettőt. Előfordulhatnak téves riasztások is, és feleslegesen nem érdemes aggódni.

Mimóza (2x22hó)
mimóza

MimózaKép
Néztem a profilodban a képet és gyönyörűek a gyerkőcökKép Nagyon édes fotóKép Jó lehet, ez a ruhaválogatás...bocsi, én még könnyen beszélekKép
ZiziKép
Nagy gratula a Fiúknak a menéshezKép Nagyon klassz lehet ezt látniKép
SzilviKép
Édesek lehetnek a felháborodott gyerkőcökKép Jól hangzik a munkádKép Ilyen kéne minden Anyának aki dolgozni kényszerül vagy dolgozni szeretneKépÉn is gratulálok a KétéveseidnekKépKép

doris

KrisztiKép
Tündéri a fotótok, nagyon hasonlitanak a LányokKép

doris

Mimóza!
2* 24 hó-3 nap = még 3 nap és 2 évesek lesznek a lányok, Viki és Sári. KépKépKép
Ugyanígy 2* 24 hó-9 nap = még 9 nap és a fiúk is 2 évesek lesznek, Viki és Zoli. KépKépKép

Eri
simones

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet: