A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2010 júniusi babák

fúúj, Luna... ezt ne csináld. Ez naaaaagyon csúúúúnya!!!! jajjjjj....

Eszter
Kép
Kép
vok

Lehet, hogy finom. :D:D De meg nem enném, ha így látnám... max felszeletelve lábak nélkül :D:D

Na, a csajok itthagytak minket... Jó, nekem alvós törpém van ma... pedig úúúgy szeretem, ha fent van és nézelődik velem :D:D

Eszter
Kép
Kép
vok

Gyanitom sokat lesz o meg fenn es nezelodni is fog. Es idovel komentalja is, es lehet olyan is lesz, hogy alvas helyett is nezelodni akar es kommentalja is :D:D

Errol jut eszembe (marmint a kommentalasrol) gyerekem szulfelt nez :) (jojo, oke, nem 9 evesnek keszult... persze) itten van egy csomo evad, es elejetol halad. Remek dolog ez informacioszerzesre valamint szokincsfejlesztesre :D:D
- Az elso evadban Maisie Gibbons a luxuskurva ugye :D:D Gyerekem kifejtette, hogy mekkora marhasag mar, hogy a ferfiak (akiknek amugy feleseguk van) elmennek delutan Maisiehez es fizetnek neki azert, hogy veluk toltse az idejet, hisz nem csinal semmit :D:D vagyis, hogy mit csinal? :D Kerdezte gyermekem... na mondom ez a gyerek vegulis 9 eves, ha nem tolem mastol tudja meg, mondom neki erre mondjak azt, hogy 'k..va' (de a szot ugye portugalul, mert a magyar szokincse mondom, hianyos, csak tolem tanul, de tolem meg ilyet nem hall a szegeny hatranyos helyzetu :D:D) Ebbe belenyugodott, es akkor rajottem, hogy bar ezt a szot portugalul mint csunya karomkodast kivaloan ismeri, semmifele mogottes tartalom nincs meg a fejeben, mert elkonyvelte, hogy hulye pasik fizetnek a semmiert es kesz :D:D:D
- es eljott Brie fianak nemi hovatartozasi problematikaja... :D:D jott ki a gyerek a konyhaba, hogy megkerdezze mi az a homokos :D:D (ugye a hianyos szokincs!!) mondom azt jelenti, hogy olyan fiu aki nem a lanyokat szereti hanem a fiukat. Ez latszolag kicsit sem razta meg, azt mondta aha, oke. Aztan kesobb megjelent, hogy mi az a meleg :D:D:D Mondom hat ugyanaz, mas szoval. Par epizod utan pedig elokerult az is, hogy mi az a buzi :D:D:D:D Itt meg akkor reszleteztuk, hogy melyik milyen modon arnyalja a szo jelenteset, mi a csunya mi a PC kifejezes :D:D:D (na jo, magat a PC szot azert meg nem magyaraztam el neki :D:D) ugyhogy ebben a temakorben pl komoly szokincsfejlesztest vegzett a szulfel nem egesz masfel evad epizodjai alatt :D:D:D

luna6

Köszi Luna. Azért ha ezt most valaki elémtenné, hogy egyem meg, lehet hogy rögtön megszülnék :lol: Ilyesztő, de biztos finom.

Amúgy vagyok, mármint itthon, csak eddig a megszáradt ruhákat pakoltam, most meg megyünk ki az udvarra Lilivel.

Kép
Kép
hari

http://cgi.ebay.co.uk/Cute-Animal-Baby- ... 641e27eaf1

vigyazat!! a meretesese megteveszto, nem magyar ertelemben 80-90-100as meret ez (nincs is olyan) hanem lejebb irja, hogy a 90-es pl 0-6 honapos :)

EEEEDESEK!!!!

meg mas:
http://cgi.ebay.co.uk/2-pairs-Baby-Todd ... 66721d2928
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára luna6 2010.06.07 14:27-kor.

luna6

Rozsa,
nagyon erős vagy, hogy ennyi mindent kibírtál, minden tiszteletem a tiéd, ezután kívánom, hogy minden simán menjen, mint a karikacsapás :wink:
Vendég

Csilla,
uhh.. nekem már nincs is meg a piercinglyuk, mert benőtt :shock: :?
Vendég

Vok,
tök jó volt olvasni hgy már kint voltatok babakocsival, meg ahogy telnek amindennapjaitok!! :P
Vendég

Sziasztok!
Termeltetek. :D Fuh, az a bogár alakú torta... :)

Engem is lehet a végén beelőz mindenki. :( Semmi nem volt, NST tök normális, és ugyan ők nem mérik, de Én direkt figyeltem, hogy a görcsök, keményedések alatt változott-e a szívritmus, és nem igazán, úgyhogy gondolom ez jót jelent a baba szempontjából.

Viszont elkeserítettek kissé: ha nem születik meg 11-én, akkor 12-én befekszem, megvizsgálnak, majd 13-án terheléses fájás vizsgálat, ha ez oké, akkor egy hétig semmi, csak napi megfigyelés, de bent kell lenni :x és ha nem indulna, akkor 1 hét múlva van csak indítás. Magyarán olyan 10-12 napot kéne összesen bent tölteni legrosszabb esetben, ááááá, és nincs klíma a kórházban, meg ilyenek.

Lknyuszi

KépKép
lknyuszika

Henibaby,
nagyon szép fiúkád van, gratulálok!!!
és mellékesen hozzáfűzném, hogy én is ilyen szülést szeretnék :lol:

Csilla,
annyira imádom a Tummy Tub-os képeiteket, hogy ma vetettem egyet ott abban a boltban Andrással, amit a múltkor belinkeltél :wink:

detti,
a bölcsőtö oltári, el vagyok tőle ájulva :shock: :D
én a 36.héttől nem szedem a Mg-ot. először megijedtem mert mintha többet keményedtem volna, de aztán megszoktam.
Vendég

hát én kezdek kiakadni. Szerintem mire Dávid megszületik, már csak egy zombi lesz belőlem...

szombaton reggel tanultam, aztán elmentünk Szentendrére egy barát 3éves kislány szülinapi bulijára.
na erről a csjról (házigazda) tudni kell, hogy baromira bunkó. mg paraszt, de főleg velem.
engem általában észre sem vesz. tavaly amikor náluk voltunk megkérdezte Andrást hogy kér e sütit, vagy inni valamit, a férje próbálta menteni a helyzetet, hogy én szeretnék e valamit enni-inni...
aztán amikor átadtuk az ajándékot, amit perse én találtam ki és én választottam, akkor meg mondta a kislánynak, hogy nézd mit kapsz az Andristól :shock: :shock:
idén azt hittem más lesz a helyzet.
de nem :x
megint én találtam ki az ajándékot, én szereztem be, de közösen adtuk át. erre a nőci: nézd mit hozott az Andris! erre András rászólt, hogy nem ő hozta, hanem közös, együtt hoztuk. aztán amikor kibontották, akkor meg: nahát, ettől jobbat nem is találhattál volna :twisted: :x
de már fel se vettem.
utána körbe mentünk, mindenkivel puszizkodtunk, de mondtam Andrásnak, hogy inkább menjünk haza, mert alig élek. Aztán odamentünk a Krisztiánhoz elbúcsúzni (házigazda), aki megbőgetett, pedig csak anniyt mondott, hogy nagyo szép maradtam a terhesség alatt.
aztán amíg mindenki csiribiri nénizett, mi szépen elmentünk haza...
vagyis előtte Pomázo ebédeltünk gy étteremben.
aztán kitaláltuk, hogy beszerzünk még pár holmit.
elmentünk a Baumaxx-ba, meg a praktikerbe, és ööö... este6ra értünk haza... na én hulla voltam addigra...

vasárnap meg délelőtt ttanultam, aztán anyósoméknál ebédeltünk Pomázon, vittük a kutyákat is, akik a kertben hatalmas köröket róttak :lol:
utána kimentünk a pomázi hzba, elhoztunk pár dolgot, ami még a költzés alatt maradt ott, kutyák addig a kertben füvet legeltek :P
aztán elmentünk bodzát szedni, de közben úgy összebalhéztünk Andrással, hogy az egészből az lett, hogy ő szedte, én bőgtem a kocsiban, a két kutya meg a lábamnál lihegett.. :(
aztán hazajöttünk, megcsináltam a bodzaszörpöt, amit ma már elkezdtem inni, és nagyon fini lett :lol:
és végig tanultam a éjfélig.

de én már nagyon érzem a vesztemet...
szúrkál a hasam, a gyerek feje nagyon lent van, esténként alig tudok áátfordulni egyik oldalamról a másikra.. aztán egyre többet fáj a fejem, szóval szenvedek..
ma meg írta a tanárnő, hogy holnap mégsem tud vizsgáztatni :twisted: :twisted:
ez azt jelenti, hogy holnap nem lesz vizsgám, hanem jövő kedden 2!!!!!! :cry:
az egyik 1kor kezdődik, a másik 2kor... kb egy óra alatt meg tudom írni, (másfél óra van rá) de hogy a 2órásira hogy érek oda... nem tudom... :roll: :roll:
lehet monom andrásnak hogy várjon meg.
és hát elég durva, hogy mennyi dolgom van még...

úgyhogy megyek... tanulok és takarítok és pakolok...

Hari, te meg menj nyugodtan szülni, remélem én csak 20-24 között fogok :)
Vendég

Sziasztok!!!

Köszönjük szépen a dicséreteket. Kicsi fiam nevében is.

Mindenkinek ilyen szülést kívánok, mint az enyém volt. Ha nem is teljesen ilyet, akkor legalább nagyon-nagyon hasonlót... a lényeg: gyorsat és könnyűt.

Luna:
Csalókák ezek a jóslófájások!!! Engem is már vagy két hete riogattak, fenyegettek. Aztán az lett belőle, amit mondtál: nappal oké volt, estére meg bedurvultak olyannyira, hogy szülés lett belőle. Haláli a bogaras torta!

Hari:
Neked mit mondtak ha nem szülsz, akkor mikor fektetnek be?

Nyuszika:
Látom, még te is nagyon jól elvagy! Kitartás, szerintem neked sincs már sok hátra, hogy kezedben legyen a babyd.

Geooo:
Nem semmi vendégségben voltatok a hétvégén. Én sem bírtam volna ott maradni sokáig.

A mi napjaink nyugisan telnek. Gergő eddig jó baba. Szopizik rendesen, nagyokat alszik. Ma mondjuk délelőtt volt egy kis nyűgös időszaka, de hát nem lehet mindig jó fiúnak lenni. Most is éppen édesen alszik. Tegnap este 11-kor megetettem és legközelebb fél 5-kor ébredt. Szerintem ez nem semmi teljesítmény egy ilyen pici babától.

Ma volt nálunk a védőnő és a gyerekorvos. Ők is mindent rendben találtak, és ez így van jól, így kerek!!!
Vendég

Detti:
A bölcsőtől egyenesen el vagyok ájulva. Fantasztikusan néz ki!!!

Csilla:
A fürdetődézsában Léni nagyon cukin néz ki. És ügyesek vagytok nagyon, hogy az ilyen grimaszokat így el tudjátok kapni a fotózáskor.
Vendég

Na szóval a végeredmény: imádom a Pandust és magamat. Ugyanis csak nekem kellett kiporszívóznom a kocsit, aztán lemostam. Most még hátra van hogy megpucoljam az ablakokat, de lehet, hogy azt már kihagyom. Viszont nagyon szép lett. Mindenhol lemostam, a legkissebb zugokban is.

Heni, nekem nem volt róla szó egyelőre, hogy befektetnének, mivel a doki úgy gondolta, hogy mostanra már rég meg lesz Bence. A szülésznő említett valamit egyszer, hogy ha betöltöm a 40. hetet, akkor lehet róla szó, hogy beindítsák. De majd szerdán kiderül.

Geo, nem semmi, micsoda programokat nyomsz még le. Irigykedek itt. Mi Andrissal sehova nem jutunk el, nem csak most, soha. Pedig olyan jó lehet így elmenni ide-oda, vendéglőben enni, programokat csinálni. Még akkor is, ha néha összeveszéssel ér véget nálatok is. Mi az összeveszés részét csináljuk csak, de azt itthon. Bár most már azt sem, mert meg sem hallom a "kedves" megjegyzéseit.

A palacsintát megsütöttem, már jó sokat be is faltunk. Már csak azt nem tudom, hogy mi lesz a vacsi. Most minden esetre megyek eszem valami szendvicset. Az étvágyam szuper, úgyhogy biztos nem készülök szülni ma már.

Kép
Kép
hari

Konkri volt ma? Vagy van valami alibije, amit nem jegyeztem meg???

Kép
Kép
hari

Konkri nem volt, es nekem alibi sem remlik, de lehet kozben epitkezik vagy kertet epit, esetleg autot szerel :)

Az etvagyammal nekem sincs gond, mint a minap emlitettem, visszatert eleg rendesen :D:D

Geooo latom te is ugy dontottel, hogy szulesig leelsz egy teljes eletet es utana johet egy kovetkezo :)

luna6

Csak kispesti családi jelentés: nem üt meg a guta kicsit sem. Most mossa az én "drága" uram az anyós kocsiját.... No comment. Ja, ő azt mondta, bár nem kérdeztem semmit, hogy nehogy már anyukája azt mondja, hogy mindenki kocsija le van mosva, csak az övé nem. Még a végén kiderül, hogy anyós kocsiját is le kellett volna mosnom????!! :roll: De ez most kivételesen nem anyós ellen szól, ő még mondta is Andrisomnak, hogy most tényleg nekem kell kiporszívóznom a kocsit?? Mert hogy a porszívót legalább odatette nekem az uram, ezt kifelejtettem. Na majd még tán jövök.

Kép
Kép
hari

Most jutott el az agyamig, hogy a magnéziumot már nem kéne szednem??? Gondolom nem attól nem szülök, csak hát nekem nem is mondta senki, hogy ne szedjem. De akkor most már nem kéne?

Kép
Kép
hari

Hari!
38dik héttől nem szokták szedni :D:D:D
Jó vagy... :D:D
Adrist meg rúgd már tökön. az én emberem épp füvet nyír... Szóval még ő is mozgósítható....

Konkri nekem is eszembe jutott.......
:D:D

Megyek, követelnek :D

Eszter
Kép
Kép
vok

En meg mondjuk szedem a magneziumot, majd honap rakerdezek a dokinal mi legyen. Amde ha jonni akar a gyerek akkor nincs az az otthoni adag magnezium amivel te megallitofd, ugyhogy szerintem kart nem teszel a folyamatban :) (a nemletezoben... vagy mar letezik? :D)

Benn csucsul a fagyasztoba a csirkeporkolt alap is. Illetve porkoltnek nem alap, lecsontoztam es osszevagtam, benne ul a leben. De en becsinaltan jobban szertem, szoval egyreszt be lehet habarni es mehet nokedlihez, masreszt gyerekem imadja porkoltes tesztanak is, szoval es is tobbeselyes kaja :) Ma mar tuti nem fozok :)

Es naaagyon almos vagyok, ami ugye 2 ora utan nem meglepo, nem vettem be az alvos gyogyszeremet tegnap, mert ugye hatha menni kell, ne akarjak aludni :) De asszem ma nem hagyom ki :)

Azert ha en lennek a helyedben szerintem lenne nemi meselnivalom a parodnak a vilag folyasarol. Azert ez ultragaz, hogy kikeszitette a porszivot es 'vegignezte' hogy te magad kipucolod a kocsidat, majd o nekiall anyoset is, hogy mert mit fog szolni. Nem szamolva azzal, hogy te is esetleg szolnal ezt-azt. Vagy nem szoktal ilyenkor szot emelni? Igyexem onmersekletet tanusitani es gyakorolni mostanaban, de asszem ez lenne az az eset, ahol max halogatnam a biliborogatast, hogy ne elso indulatbol menjen, de ki tuti nem hagynam a dolgot.

luna6

Most nezem, tok be van borulva es esot mondanak egesz hetre es hul az ido. Ezek szerint nemi hidegfront van... ez ram nezve nem is tudom jo e :) (hangulatilag jobban jonne a napsuteses melegebb nyar - semmi aszaly - de tudom, hogy balgasag az idojarasbol hangulati hullamokat gerjeszteni :))

luna6

A kocsimosást én találtam ki, csak azt kértem, hogy porszívózza ki, mert nehezen megy már a hajolgatás. Aztán ő itthon rakosgatta vissza a szigetelést az ablakokba és mikor kész lett, kérdeztem, hogy jó-e a porszívó. Erre mondta, hogy tele van, ki kell takarítani. Kitakarította és odatette a kocsi mellé, hogy most már jó. :roll: Szóval konkrétan nem mondtam neki ma, hogy akkor tán ki is porszívózhatná, de tegnap igen. Úgyhogy mivel nem akartam, hogy csapkodva, dühöngve csinálja, így inkább nekiálltam. Ő addig mondjuk játszott Lilivel. Igazából én is genya vagyok, mert nem is az zavar, hogy az enyémet nem csinálta meg, hanem hogy utána anyósét igen... Szóval én sem vagyok egyszerű :lol:

Luna, amúgy igazad van, semmi olyan folyamat nincs nálam, amit egy magnézium megállíthatna. Csak gondoltam ha nem kell, akkor mi a fenének szedjem. Így is annyi bogyót szedek reggelente, hogy már unom lenyelni. Na de akkor holnaptól egyel kevesebbet nyeldeklek.

Kép
Kép
hari

Luna, lehet, hogy hülyeség, de lássuk be mindenkinek jobb hangulata van jó időben, mint rossz időben. Bár lehet, hogy vannak kivételek, de azoknak valami gond lehet a lelkükkel. Mondjuk anyósom szegény kifejezetten szenved a melegtől, én meg mondtam neki, hogy így a tűzhely mellett palacsintasütés közben már egész elviselhető számomra is a klíma. Én a meleget szeretem. A nagyon meleget.

Kép
Kép
hari

Mi a csudakat nyelsz be? Vagy ez a homeos tortenet?

(amugy ertem en, hogy te talaltad ki, meg hogy az anyos verzio bosszantm de pont ezaz, hogy az nem ut szeget a fejeben, hogy ott vagy balnakent (biocsi :D:D) es akkor ezetleg erzelmi rohamaban mondjuk felajanlja, hogy ugyan dragam, ne ez legyen mar a szulesindito, nem csak a porszivot pucolom ki neked hanem a kocsit is :) illetve :( hogy eszebe sem jutott, amde errol meg az anyja azonnal... es tenyleg kicsit ugy veszi ki magat, hogy ejnyeejnye te csak magadra gondoltal, pedig ott az anyukaja akinek jogos igenye, hogy neki is tiszta legyen a kocsija... altalatok)

luna6

Persze, en is tudom, hogy az idojaras hangulatbefolyasolo, sot az aterem is mindig felemlegette ezt, nem hagy felejteni :)
Csak ha jol belegondolok (nem konkretan csak az idojarasba hanem mikor sajat magunkat igyexunk elasni a rosszkedvunk ala) akkor hajlamosak vagyunk ugye ilyen 'alapigazsagok' menten hulyesegekbe belelovallni magunkat, hogy reggel esik akkor de szar ido van es itt a vilag vege es nem csoda ha utalok mindenkit es mindent es magamat, es meg az idojaras is szar es jol el fogok azni es miert nem sut es mast akarok.... szoval ilyenkor jol megtagadjuk magunktol alapbol es reflexbol a lehetoseget, hogy az legyen ami a realitas: szr az ido, jobban kedvelem a naposat, de vegulis ettol nincs vilagvege, max maskent oltozom fel, es na bumm, akkor mi van :D:D
Szoval tudom en, hogy igy van, de altalanositva kicsit a dolgot nem kell tuuul nagy jelentoseget tulajdonitani az ilyen 'automayikus' dolgokank, hogy esik=szar ido=szar kedv=vilagvege :D:D (lehet nem sikerult jol elmagyaraznom a hulyesegem :D:D)

luna6

Hát, csajok, ahhoz képest, hogy hétköznap van, nem erőltették meg magukat a többiek...

Én szerencsére nem vagyok jó-rossz idő függő. Nekem nagy átlagban jó kedvem van és nagyon ritkán rossz. Én vidáman szeretek kelni, nem morogva, nyűgösen, így mindig jól indul a napom. Aztán persze vannak olyanok, amikor semmi, de semmi nem jön össze, illetve minden félre sikerül. Olyankor szoktam azt érezni,h ogy ma jobb lett volna hazamenni az első ballépésnél :D És általában igazam is van olyankor :D:D de soha nem megyek haza.... Hát, ez már csak ilyen. Aki hülye és nem hallgat a megérzéseire, az így járt :D

Én ma bűnöztem. Tejfehérjés fagyit ettem... annnnnyira megkívántam. Kíváncsi leszek, hogy okoz-e Alexnél valamit. Eddig egész jól bírtam a tejmentes életet.. (mondjuk 1 hét még nem a világ..) Hannával nem emlékszem mennyit bűnöztem, de vele se túl sokat. Rémlem fogom bírni. Most is ott figyel egy halom túrórudi a hűtőben és nem ettem egy falatot se belőle :D
Ma majdnem sütöttem muffint, aztán rájöttem,h ogy joghurttal szoktam... mindegy, az is kiesik. Majd megint előszedem a tejmentes receptjeimet :D

Eszter
Kép
Kép
vok

Hari,
kíváncsi vagyok mit mondanak neked szerdán :lol:

én elvileg szerdán lépek a 39.hétbe, de most UH szerint visszaugrottunk egyet, tehát mensi alapján vagyunk, úgy, ahogy a nagykönyvebn meg van írva. tehát ez a hét még csak a 38.szerintem, meg az elmaradt mensim szerint is..

én is a meleget szeretm, de csak ha van a közelben víz. na persze nem a csapra gondoltam, hanem valami medencére, vagy tóra, vagy tengerre :lol:

kíváncsi vagyok Manó mit szól majd a Balatonhoz :lol:
mert idén szeretnék azért legalább pár napra lemenni a Balatonra, főleg hogy nekünk nincs kert, és ahhoz hogy zöldbe menjünk, min.10perc kell.... :(
Vendég

itt figyel az asztalon a Tummy Tub :lol: milyen fura, hogy ebbe rakjuk majd a kisfiunkat :lol:

délután aludtam másfél órát.
hát olyan rémálmom volt!!!!!
Pásztón voltam, az utcán sétáltam. már megszültem Dávidot, de még szülés óta nem láttam őt. épp érte mentem, de nem tudtam hol van. anya az utca másik oldalán sétált, és hallottam ahogy azt mondja a telefinba:
igen, lehozta, itt van, megmutassam?
és akkor már tudtam hogy a gyerekemről beszél.
aztán elmentem a házunkba (ahonnan any a a válás után kiköltözött), és ott ordítoztam, hogy hol a gyerekem. ott volt anya, meg a nagyobbik öcsém, és nem értették mi bajom, pedig tudtam hogy ők hozták el a fiamat.
aztán miközben Dávidot kerestem, mindne szitkomat anyára zúdítottam, és megmindtam hogy mennyire utálom, stb.
aztán egy sötét szobában végülis megtaláltam, e olyan pici volt, mint kb a tenyerem, de én felemeltem, bebugyoláltam egy takaróba, és el akartam vele rohanni.
erre szegény felébredt és elkezdett sírni, és akkor rájöttem, hogy még nem is evett. aztán mondtam anyáéknak hogy menjenek ki mert megetetem.
aztán felébredtem...

erre délután beszéltem anyával, aki mondta hogy azért ha megyünk be szülni, mindenképpen szóljak, mert akkor azonnal jön, hagy láthassa ő Dávidot először (mármint András meg én utánam).
erre tök bestresszeltem, de aztán elhatároztam, hogy úgy lesz, hgy ha beindulunk a kórházba, akkor még nem hívom, majd csak ha megvizsgált a doki, és tényleg szülés lesz belőle, akkor felhívom, és mondom hogy még ne jöjjön (halálra idegesítene a tudat, hogy kinn türelmetlenkedik a folyosón), majd ha megszületett, akkor indulhat. szüléetés után úgyis 2órát együtt leszünk hármasban a szülőszobán, addig ő felér, utána megnézheti...
ilyenor eszembe jut, hogy az alapítványi szobába bármikor bejöet... de nme baj, kell az a saját fürdő+WC :lol:

vacsira rántott padlizsánt csináltam hagymás majonézes krumplival.

vacsi után meg megcsináltam holnapra a tökfőzeléket, nemrég lett kész.

most meg asszem lefexem aludni, hogy holnap tudjak tanulni... :P
Vendég

Ezt a porgest!!! :D valoban ennyire kitora a nyar es mindenki nyaralni ment? vagy ?? :)

Eszter, en nem is emlekszem, hogy szoptatas alatt kerultem volna a tejtermekeket. Vagy ez specialisan csakaz allergiaban erintetteknek javallat? Szinte biztos vagyok benne, hogy nem csinaltam ilyesmit... vagy feledekeny vagyok...

Ma ejszakara alvast terveztem, ezt be is tartottam :) Kora delutan meg doki, meglassuk mit mond :)

Geooo, meg most is egy hetet csuszik az UH? Ilyenkor nem szokott tan ekkorakat mar, nem? Nalam pl 2 nap ide-oda ingadozast mutatott csak.
En gyanitom a fiad semmit nem fog szolni a Balatonhoz az iden :)

luna6

Na, Én is bekukkantok, látom nincs nagy pörgés.
Én totál szarul vagyok ettől a melegtől, fejfájás, hányinger, a baba meg alig-alig mozog, még jó, hogy néha mozdul egyet-egyet, különben már az ügyeleten lennénk.

Lknyuszi

KépKép
lknyuszika

Nyuszi, lehet, hogy kisnyuszinak sem jon be a nagy meleg :) Na meg szukosebb is a hely, aludnia is kell, es hat ugye kozeleg is a kibujas, amikor kicsit belassulnak :) Klassz ez a hanyinger dolog :( nekem is szok lenni emelygesem...
mondjuk minden porcikam faj is alul, a hasam is (marmint a hasfalam, az izmok, az egesz ha mozgas van benn) a derekam a csipom, tizezer csontom van lenn tuti es egyenkent erzem oket. Szoval lehet, hogy ezek a joslok meg semmit nem jelentenek, de erzem oket elegge, vagyis hat a hatasukat :) (szerencsere nem mind fajos, es es a fajas messze nem igazi meg, de tovabbra sem csak szimpla kemenyedeseim vannak)
Hat vegulis senkinek nincs tobb hivatalosan 3 hetnel mar :) Mire is szamithatunk ugye... :D:D

luna6

Sziasztok, szép napot mindenkinek!
Jesszus milyen sokat írtatok, mire végigolvastam, a felét elfelejtettem amire reagálni akartam.

Köszönjük a gratulációkat a lányzóhoz. Nem azért mert a mi lányunk, de tényleg kisimult a bőre. Én rosszabbra számítottam, mert az újszülöttek általában nem a szépségükről híresek. Bár azt mondják, hogy az édesanyának a saját babája még akkor is szép, ha amúgy célklaszínű és ráncos....

Heni, gratulálok a kisfiadhoz! A párom is azt mondta nagyon klassz, kisimult legényke!

Detti, nagyon klassz lett a bölcsőtök, tök jó, hogy ilyen ügyes a férjed! Az enyém is megcsinál bármit itt a háznál, na de hogy egy bölcsőt elkészítsen az azért meghaladja az ezermester képességeit.

Luna, ez a torta brrrrrrr..... Irtózom a bogaraktól! Mikor ideköltöztem furcsa volt, hogy a fürdőben csótánnyal találkoztam főként a nyári meleg időszakokban. Kérdeztem a páromat, hogy nem tartok elég nagy tisztaságot (takarító és tisztaságmániás vagyok) azért jönnek????? Erre mondta, hogy pont a tisztaság miatt jönnek... Akkor nem kéne takarítanom kérdeztem :roll: :roll:
Mivel az első nyaramon szinten minden másnap találkoztam velük a fürődőben két hét után közöltem vele, hogy vagy én vagy a csótányok, válasszon. Így a fürdőszobapadlón kicseréltük a túlfolyónak a rácsozatát egészen pici apró lyukasra, a lefolyókba kivehető szűrőt tettem és a mosdónál a túlfolyó lyukat betömtem alufólagombóccal. Na utána megszűntek jönni.
Ja és Luna, minden tiszteletem a tiéd, hogy előre főztél a fagyasztóba. Én is azt terveztem, aztán az ágyfogság keresztülhúzta a számításaimat. De eddig lányzó nagyon jól viselkedik, szóval van időm a főzésre.

Csilla, nagyon édes Léni, főleg a fürdős képe tetszik nagyon!!!

Van valakinek tapasztalata Angelcare-el???? Az első pár éjszaka nem volt semmi. Aztán tegnap és tegnapelőtt éjjel 2× is riasztott, illetve a riasztásig nem jutott el, hanem "csak" a figyelmeztető hangig, ami 15 mp légzésszünet után van (ez után még 5 mp és megy a riasztás, ha még akkor se lélegzik). A frász jött ránk. Azonnal felugrottam az ágyból és néztem hogy lélegzik-e. Persze lélegzett. Lehet, hogy csak téves riasztás volt??? Vagy nagyon mélyen alszik és elfelejt lélegezni pár másodpercre???
Nem változtattunk semmit a gyári beállításokon, az érzékenysége a 2,5-en van ahova gyárilag van állítva..... Azt írja a használati, ha van téves riasztás akkor addig növeljük az érzékenységet amíg nekünk jó nem lesz. Volt valakinek ilyen téves riasztással tapasztalata, vagy honnan lehet tudni, hogy téves volt????
Mi van akkor mire én odaugyrok már megint lélegzik, de előtte pár mp-ig nem lélegzett, tehát mégse volt téves a riasztás??????
Csilla ha jól tudom nektek is ilyen légzésfigyelőtök van, neked mi a tapasztalatod??? Persze más véleményére is kíváncsi vagyok!!

5 és 3 héttel a születése előtt kaptam tüdőérlelő injekciót. Az összes vizsgálati eredménye tökéletes.

Bár inkább keljek minden éjjel téves riasztásra, mint hogy baj legyen......

Hari drukkolok, hogy babó most már akarjon kibújni.

Nyuszika, te is nagyon a finishben vagy már!

Nálunk is jön a meleg. Eddig még egész jó elviselhető időjárás volt. 25-26 fokkal, de melegedést mond.
Az időjárás egyébként kikészít. Már abból a szempontból, hogy soha nem tudom eldönteni, hogy öltöztessem fel a lányzót. Fázni fog-e, vagy melege lesz-e???? A legrosszabb, hogy azt nem tudom eldönteni, ha majd már mehetünk sétálni akkor hogy öltöztessem??? Mint magamat? Vagy egy kicsit melegebben?

Ja és van valakinek tapasztalata a szülés utáni lehangoltsággal kapcsolatban? Borzasztóak ezek a női hormokok. A terhesség alatt a terhesség miatti hormonok borítottak ki. Egyik percben sírtam a másikban nevettem. Most meg a szülés utáni hormonok bolygatnak fel. Sajnos most többségben sírhatnékom van. Bár ahogy telnek a napok egyre jobb, de azért aggódom.

Nagyon jó olvasni a szüléstörténeteket. Nálam minden olyan gyorsan történt, hogy szinte fel se fogtam. De az biztos, hogy ha természetesen szültem volna olyan szülést szerettem volna mint Henié!

Geo, mikor teszel fel képeket a babaszobáról?? Én már nagyon kíváncsi vagyok rá, meg úgy álatalában az új lakásotokról, hogy milyen lett berendezve, persze csak akkor ha megosztható másokkal is..... A vizsgáidhoz drukkolok, nem semmi, hogy még van erőd tanulni és vizsgázni így a finishben.

Ja és azt hiszem be fogunk szerezni egy olyan szemetest ami egyenként csomagolja a pelusokat. Mert az az egyszerű szemetes eléggé ontja a szagokat amikor felnyitom és beledobom a pelust, vagy amikor cserélem a zsákot benne. Pedig minden nap levisszük és ürítjük.
Melyik az a fajta amelyikbe nem kell feltétlenül az utántöltő kazettát venni, hanem a rendes szemeteszacsi is beletölthető??????
Vendég

Basszus, basszus, basszus!
Véletlenül rányomtam a frissítésre és minden eltűnt. Nem fogom tudni újra írni, csak nagyon röviden:

Nik, nekünk kölcsön van a figyelő, nem tudom, milyen volt az eredeti érzékenysége, most 3-son van. Nekünk is volt ilyen riasztás, mint Nektek, egyik éjjel, mi is majdnem szívbajt kaptunk, nem tudom, hogy lélegzett-e, mert azonnal megrázogattam finoman a hátát és nyökögött is egyből. Azóta nem volt.
Az öltöztetéssel én is elég hadilábon állok.

Geo, vigyázz magadra, ki fogsz merülni, ha így folytatod. Vagyis már ki is merültél.
Hajrá akkor a TummyTub-hoz!

Jenny, Léni ezt az 'óóózást" akkor csinálja, amikor nagyon elégedett. Általában a pancsinál és amikor nagyon jóllakik. :)

Pocakosok, nem irigyellek benneteket az idő miatt, és szerintem a (már megszületett) babák is megérzik, legalábbis Léna az utóbbi két napban nyűgösebb, mint szokott.

Tegnap volt Léni 5 hetes és jelentem, a konyhai digitális mérlegen mérve 2830 gramm, azaz majdnem dekára pontosan 1 kilót gyarapodott. :)

Kép

Kép
***csilla***

Sziasztok!

Borzasztó, hogy végig olvasok mindent, és mégis mire reagálnék, a felére sem emlékszem…

Luna, a szülfel-es eszmefuttatásod egyszerűen fenomenális volt! Itt röhögtem. Okos lánykád van, nem semmi, amiket tud kérdezni.

Hari, a férjedről no komment, egyetértek Lunával. Eltűnt a vonalzód, és Bence még sehol. Kíváncsi leszek, holnap hogy dönt az orvosod.

Geo, hát te pörögsz még rendesen! És még nekem mondják, mennyire fittipaldi vagyok 37 hetesen! Mert az igaz, hogy jövök, megyek, meg akkora étvágyam van , hogy ihaj, de azért vizsgázni meg városban rohangálni…nagyon ügyes vagy meg fitt! Lesz mit mesélni Dávidnak, ha felnő, azt hiszem.
Tegnap én is azon bőgtem, hogy tesóm épp akkor hívott telcsin, mikor párom készülődött melóba, és csak arra maradt időm, hogy puszit adjak neki. Ez annyira a szívembe markolt, hogy kitört belőlem, mennyire magányos vagyok, meg hogy utálom, ha éjjelre megy dolgozni, és én egyedül maradok. Pedig nem vagyok érzékeny meg az a típus, aki nem tud meglenni egyedül, sőt, egész délután együtt voltunk, autóztunk meg rokonoknál voltunk.
Érdekesek ezek a hormonok így a végén…

Nyuszi, még van pár napod, hátha…Szar lehet, ha befektetnek, rám is ez fog várni, 40+1 naposan mehetek be, ha addig nem jön a gyerkőc. Utána még 1 hetet várnak és aztán indítanak. Szerencsére ott van légkondi a szobákban.

Heni, örülök, hogy minden rendben, és tényleg nagyon ügyi Gergő, hogy ennyi idősen milyen sokat alszik egyhuzamban!

Detti, nagyon szép a bölcső!!! Nagyon büszke lehetsz Apára! Éppen tegnap ajánlották fel rokonok, hogy mi is elhozhatunk egy bölcsőt, ha kell, az ágyunk mellé. Persze az a bölcső ezer éves, talán még a páromat is ringatták benne, csak le lett festve.
Nem tudom, nálatok hol lesz a helye, mikor teszed bele a picurt? Én nem igazán tudom, mi is a funkciója, ha egyébként van kiságy. Megnyugtatja napközben?
Neked is olyan fiús a hasad, mint nekem, pedig lányaink lesznek. Neked nem jegyezték még meg? :)

Nekem a 36. héttől nem kell magnéziumot szedni, csak a homeósakat. Ki kell ürülnie a mg-nak, hogy ne szóljon bele a méhösszehúzódásokba, én így tudom. Persze igazatok van, egy kis mg nem fogja megakadályozni, ha beindul a szülés, az fix.

Nyuszi, én reggelente vagyok szarul, felkelni sincs kedvem, hányingerem van. Aztán elmúlik.

Nikvik, ez a riasztás durva lehetett. Pedig azt mondják, az Angelcare nem riaszt tévesen. Nem lehet, hogy Zoé elmozgolódott az érzékelőlapról? Nézd, itt van egy ilyen jellegű kérdés, talán segít:
http://www.legzesfigyelok.hu/gyfk.html

Kép
jenny29
Mór

Sziasztok!

Semmi küli, csak ember itthon volt, meg miegyás... nem szültem még :) 14-15-én jó volna! :) de sztem ez csak álom.
ma nst volt, délután meg doki...
de bocsesz, ha inkább hanyagolom most a netet és gyerekezek, meg ilyenek... amúgy meg keveset dolgozok... szinte semmit, napi fél egy óra össz, max...

Nikvik-Csilla: szerintem, bár ezt csak én mondom- a gyerek hő érzete (és ízvilága is) úgy alakul ki, amihez szoktatják. én mondjuk zoknit adni fogok rá a többi meg majd alakul. ma mondjuk max vékony rugit adnék rá, vagy napozót zoknival... de nyugodtan öltöztessétek úgy ahogy gondoljátok, a gyerek majd ennek megfelelően alakul, illetve úgy is szól, ha melege van. ha pedig fázik, akkor én a lábát, kezét, pocakját nézem...

azt hiszem most megyek is tevékenykedni vasalás kis takarítás, mert Marcellt le kellett adnom anyóséknál, hogy tudjak menni dokihoz...
ha szülök úgy is írok Heninek...

ja tényleg Geo: mi mikor Marcell született már csak a "kész terméknél" telefonáltunk (eszünkbe se jutott előbb), főleg hogy éjjel volt... így szerintem, most is így fogok tenni... bár most neccesebb, mert ugye itt van Marcu, akire csőszt kell keríteni adott esetben... de hál istennek nálunk nincs olyan a kórházban, hogy bárki jöhetne azonnal nézni, kivéve apa! a többiek majd láthatják a "mutogatós időben", ami naponta fél 5 től 5ig van...

Kép
Kép
Kép
konkri

Jenny.. mi úgy tervezzük, h a bölcső az ágyunk mellé jön, és abban fog kezdetben aludni a baba éjjelente. Kuckósabb és kisebb helyet foglal mint a kiságy, és lehet mozgatni. Nappal szoktatgatnám a kiságyába, és egypár hó múlva éjjelre is oda. Ezek persze tervek, lehet, h Szende másképpen dönt majd, de így gondoltuk el. Kezdettől fogva külön szobában akartam altatani, és a saját kiságyában, de már inkább úgy szeretném, hogy a közelben legyen.
Még bébiőrünk nincs, és a babaszoba a kisággyal a hálónktól jó messze esik.
A hasam valóban befiúsodott, de csak most, a végére. És mintha csúszna is le :)

Magnéziumot mától elhagyom.

detti_10

Még mindig egyben :lol: Hívtam a szülésznőt, hogy akkor holnap találkozunk CTG-n. Úgyhogy akkor már okosabb leszek. Vagy nem.

Luna, homeost minden nap csak egy fajtát szedek. Ezen kívül 2 rovamycint, C vitamint, vasat, valami probiotikumot az antibiotikum miatt és 2 naponta a Femibiont, ami 2 db. Szóval így sok. És akkor ugye még a magnéziumot szedtem tegnapig. Ma már nem :lol: Aztán este megint két rovamycin+ probiotikum+ vas. Már amikor eszembe jut :oops:

Sütöttem sajtosrudat (mirelit tésztából) ettem is jó sokat. Bence megállás nélkül mocorog, nem lassult be egyáltalán. Homlokom megint jól beindult, fáj mint a fene. Kicsit telve a tököm.

Apa hozott le dobozokat, úgyhogy el tudom végre pakolni azokat a ruhákat, amiket kiválogattam, hogy nem kellenek. Ja és reggel végre megpucoltam a hálószobában is az ablakokat, úgyhogy már majdnem kész van minden. Még ma megkérem Apát, hogy emelje fel a gyerekágy alját, mert most legalul van, aztán áthúzom az ágyneműt. És kész. Úgyhogy most megyek is, aztán még kukucskálok ám később :lol:

Kép
Kép
hari

Na, most már sikerült mindkét vonalzómat elrontani. Majd később megjavítom, most úgy látszik béna vagyok.

Kép
Kép
hari

Kész is. Mármint egy doboz és a vonalzók. Roppant produktív vagyok. És most adtam magamnak megint 3 napot. :lol:

Kép
Kép
hari

Hari, és 3 nap múlva mennyit adsz még? :D :D :D

Kép

Kép
***csilla***

Akinek már megszületett a "kiscsomagja", annak nem ér viccelődni :lol: De viccen kívül, akkor még 3 napot. Vagy ha a doki mond valami konkrétat akkor úgy alakítom. De nem tudtam máshogy vonalzót csinálni, így gondoltam legyen 3 nap.

Kép
Kép
hari

Sziasztok!

Nikvik: nem tudok nyilatkozni légzésfigyelő ügyben, de anyós mondta, hogy kapunk egyet tőle (vagyis megkérdezte, hogy kell-e, én meg mondtam, hogy ok :lol: ), úgyhogy figyelek a tapasztalatodra :shock:

Detti: szép lett a bölcső nagyon!

Csajok, szerintetek miért kell mennem megint nst-re??? Tegnap voltam, erre doki mondta, csütörtökre kérjek megint időpontot. Már a nőci az nst-n kérdezte, hogy minek??? erre ma hívott a dokim meg üzent a védőnővel, hogy inkább holnap menjek. Védőnő is csodálkozott. Mert ok, hogy a 40. héten mondjuk 2naponta, de most??? Szóval holnap reggel megint nst...

Amúgy egész éjszaka fájdogált a hasam, de. folytatta, aztán elmúlt, Nyuszi, nekem is hányinger-szerűségem volt, aztán az is elmúlt. :roll:
foltivspicur

Folti, NST-re nálunk eleve hetente kétszer kell járni, még így a 40-ik héten is. Gondolom ahány hely, annyiféle előírás. :)

Most már sokkal jobban vagyok, elvonult innen a nagy napos időszak, illetve most már olyan szögben van, h nem tud besütni, kicsit hűlt a lakás, úgy tűnik a meleget nem bírtam jól.

Lknyuszi

KépKép
lknyuszika

Most egy kicsit én is leültem már pihizni. Sikerült az összes ruhát elpakolni, összeporszívózni, most már tényleg csak az ágy van hátra, de már a baldachint átcseréltem, meg a lepedőt is a matracon, már csak vissza kell tenni a matracot, ha Apa megemeli a rácsot. És akkor elvileg én már nem nagyon akarok semmit csinálni ma, mert elfáradtam. Persze a mosógép is megy, úgyhogy még egy teregetés lesz hátra.

Kép
Kép
hari

Luna,
ez az UH ingadozás szerintem két dolog miatt lehet.
az egyik, hogy igazából nekem a 24-e a normális időpontom (mensi szerint), csak egyszer volt valami nagy fejlődési ugrása Manónak, és akkor kiadta a 16.-át, és onnantól mindig kb 16-ot adott ki.
tényleg nincs már ekkora ugrálás ilyenkor, szerintem a múltkori alkalommal mért túl nagyot, most meg nem húzta ki annyira a kör vonalát sem, szerintem ez lehet az oka (a másik).
Vendég

Nikvik,
igazából szerintem soha nem tudjuk meg, hogy tévesen riasztott e a gép... :?
vannak babák, akik hajlamosabbak elfelejteni levegőt venni, de aztán maguktól, vagy a kis pitty hangra már vesznek azonnal. és ez még ugye a jobbik eset. max kipróbálhatjátok, hogy a rácsra raktok egy kemény kartonlapot, arra az érzékelő lapok, aztán matrac. lehet hogy ez segít.
Vendég

Nikvik,
az Angelcare captiva szemetes (nekünk, meg asszem Nanettoéknak is ilyenük van) az amire te gondolsz. :wink:
jajj hát bakker képeket nem tudom mikor rakok, most még minden tele van dobozokkal, úgyhogy majd csak akkor ha apad a kupi :(
Vendég

Csilla,
gratulálok Léni gyarapodásához, nagyon ügyik vagytok :wink:
Vendég

Jenny,
a sógornőmék pl arra használjk a bölcsőt, hogy könnyebbek legyenek az esti etetések. mert nem kell átrohannia anyának a gyerekszobába ha nyűgi van, vagy etetés, hanem az ágy mellé odarakták a bölcsőt, és így könnyebb. de napközben nekik is a kiságyban alszik.
én is gondolkodtam bölcsőben, de már annyi midnet vettünk, hogy úgy döntöttem, ha nagyon nem bírom, akkor beszerzünk egyet, de a gyerekszobában már ágy is van (nekem), úgyhogy max én ott alszom majd.. :roll:
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: