A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » "DÉVAI INTÉZET, DÉVAI DOKI"

Sziasztok!

A szondázás sem fáj? Nekem vagy egy olyan problémám,h borzasztóan tud remegni a lábam :oops: (valószínüleg az izgalom miatt). Amikor hycosym volt remegett a lábam mint a kocsonya :oops: . A szondázást mikor szokta Dévisz csinálni?

Zsani, mikor tesztelsz majd?

Csuti, azt nem tudom,h mennyire hasonlított. Azt tudom,h szerencsére a méhnyálkához nem kellett nyúlniuk nálam. Nem kellett volna bent aludnom,ha nincs róka koma :( . Sajna nem nagyon bírom az altatást (kiváncsi leszek,h a leszívásos altatásnál mi lesz...) SZóóóóóval, sztem,ha minden OK, akkor tuti hazaengednek. Én egy hétig voltam utána otthon betegállományban a dokim javaslatára, mondjuk jól is esett :P
Felhívtad a kórházat?

Szép napot!

Bari

bari6

Sziasztok,

Aki kérte, annak megpróbáltam válaszolni, ha esetleg valaki kimaradt, akkor szóljon.

Csak egy dolgot még elfelejtettem. Mi NEM adjuk fel!!! Csak épp lombikunk nem lesz, se Dévainál, se máshol... (Azt nem mondom, hogy soha, de egyelőre tuti nem).
Én tudom, érzem, hogy nekünk lesz közös gyeremkünk!!!
kkata23

Kkata!

Nagyon sajnálom, ami Veled/Veletek történt. Örömmel olvasom, hogy nem adtátok fel a reményt, hogy lesz babátok!

Írtam neked privát üzenetet is, lehet nem érkezett meg.
Nekem is megírod a tapasztalataid ha szépen kérlek?

Nagy-nagy szeretetteljes ölelést küldök Neked az éteren át, hogy mielőbb talpra állj testben és lélekben egyaránt.

Kisgaby
kisgaby

Szia Kata, én nem kaptam tőled privit...:( Nem küldtél vagy nem jött meg?
nyuszika85

Szia Kata!

Sajnos én sem kaptam meg az üzidet. :(
ptzsani

Sziasztok!
:cry:
Sajnos én sem tudok jó hírekkel jönni, csütörtökön a beülti 17.napján hatalmas görcsök kíséretében megjött, ennyire még nem fájt, majdnem a falat kapartam.természetesen a teszt is totál negatív volt.Dévisz, azt mondta csak a donor lenne megoldás, mivel ez már az 5. volt, de arról szó sem lehet.. Most egyenlőre nem tervezünk semmit, fel kell dolgozni, de nem ide jönnénk, ha már valahol fizetünk. Itt ez a 2 nagyon rosszul sikerült, alig maradt egy embrió, holott elötte mindig volt 3, igaz azok sem tapadtak meg... és nekem is voltak emberi problámáim a hozzáállással.
Kkata, nagyon sajnálom, engem is érdekelne priviben mi volt, de olyan fiatal vagy biztos fog sikerülni, de ezt Te is érzed..
Miciona, most Neked szorítok nagyon...
Emerenc!Örülök a jó hormonszintednek, hajrá!

Ha érdekel valakit megmaradt egy felbontatlan az új progizselé Crinone 15 db-os, , 2012-ig jó, nem kell hűtőben tenni. Jóval ár alatt átadnám, akit érdekel priviben írjon.Csak napi 1-szer kell használni, nekem bejött mert nem jött meg már a 12.napon...
zsuzska69

Sziasztok!

Bari!
A méhszondázásról eltérőek voltak idáig a vélemények. Állítólag a méhszáj "átjárhatóságától" függ. Azoknak akiknek volt problémájuk a méhszájukkal kapcsolatban, általában fájdalmas volt. Valaki írta, hogy Vas doki csinálta neki, és mint utóbb Apánknál kiderült, endometriózisa volt a méhszájon. Ez ott vizsgálat közben derült ki, de Vas doki nem tájékoztatta Őt erről. Persze a vizsgálat fájdalmas volt.
A csajok többsége azonban arról számol be, hogy nagyon rövid ideig tartott és egyáltalán nem fájt. Nagyon lényeges, hogy nem szabad mozogni közben, mert mint minden méhben végzett vizsgálat esetében, itt is, a vizsgálati eszköz megsértheti a méhet. Ha Neked problémád van ezzel a combremegéssel, hívd fel Dévait és beszéljétek meg előre, mit lehetne tenni.

Édes Kkata!
Nagyon sajnálom ami Veletek- Veled történt! Az én Jucusom, ki tudja milyen okból, a János kórházba tévedt be legelőször lombikbébi-program kapcsán. Amit legelőször ott tapasztalt, az úgy felháborította, hogy azzal jött haza: ezt nem, ez nekem nem kell, ha nem találunk másik helyet, ide akkor se!
Én még életemben sose jártam a János kórházban, ezért személyes véleményt nem mondhatok.
Azt, hogy Dévait "nem kedvelik" a műintézményben, számos hozzászólásból tudjuk. Ezért járunk, például, vérvételre a Nyírőbe.
Arra szeretnélek kérni, mindnyájunk kíváncsiságának kielégítésére és aggodalmaink eloszlatására, vagy megerősítésére, írd le nyíltan, mi történt Veled! Mindenkinek jobb lenne, ha nyíltan beszélnénk a dolgokról! Ez a fórum nem Dévai istenítésére jött létre, hanem, hogy őszintén véleményt tudjunk cserélni egymás között, akár jó, akár kellemetlen, dologról van szó.
Elsősorban azért érdekelne mindannyiunkat a történeted, hogy felkészülhessünk egy hasonló szitura mi is.
Talán Neked is jobb lenne, ha nyiltan kiírnád magadból az indulataidat!
Ha mégsem választod a nyilvános fórumot és nem esik nehezedre, elmesélnéd nekem is priviben a történteket?
Mielőbbi testi és lelki jobbulást kívánok Neked!
Abban biztos vagyok, hogy feladni úgysem fogjátok!

Sajo
sajo

Sajo, köszönöm szépen :) 16-án megyünk, de sztem még nem csinálja meg, mert még csak az összeszedett papírokkal megyünk vissza. Így személyesen is rá tudok kérdezni. :) A leírtak alapján olyan lehet, mint a hycosy, arra azt mondtam,h ha a mensis görcseim ilyenek lennének nagyon boldog lennék.....

Zsuzska, sajnálom. :cry: írtam privit ;)

Bari

bari6

Sziasztok!
Most nem éppen a vidámságról szól ez a fórum....
Zsuzska, sajnálom, nagyon.
Kata, szintén.
Most a szünetek miatt nem is lesz egy ideig jó hír, remélem szeptembertől mindenki pozitív lesz és a tesztek is....:))))
nyuszika85

Zsuzska! Sajnálom, hogy nem sikerült! :cry: Azért másutt folytatjátok majd?

Kkata! Annak nagyon örülök, hogy nem adjátok fel! :D

Kép
kislibus

Kislibus!

Te még a fronton??? Hogy viseled a meleget? Akkor csütörtök lesz belőle? Mámint ha addig semmi, akkor 10.-én biztosan megszületik a kishölgy, igaz?
Olyan jó lesz nektek!:D

Zsuzska!
Kicsit jobban vagy? Nagyon sajnálom, de csak előre nézzetek! Sikerülni fog a baba, hamarosan, valami nem volt most tökéletes, de ne adjátok fel!
Nem akarjátok Apánkkal folytatni?

Mindenkinek csudaszép napot!

kriszto

Lilypie Pregnancy tickers
kriszto82

Sziasztok!

(Bár még mindig feküdnöm kell, egy laptop segítségével most törleszteném az "adósságunkat". :oops: )

Először is köszönjük a szorítást és az érdeklődést, külön köszönet Moncsinak a helyzetjelentésért. 8)

Tavaly, szept. elején már szó volt a herevisszér-műtétemről, az ezzel kapcsolatos félelmeimről, de akkor egy megfázás miatt az operáció szerencsére elmaradt. Januárban megint rákészültünk, de a külön szobára vonatkozó igényünket nem tudták teljesíteni, így megint várólistára tettük a dolgot. Szimbáné polipja volt az, ami most egy újabb lökést adott a történetnek. Mivel a kaparást mindenképpen szerettük volna elkerülni és az egyetlen alternatívát jelentő, operációs hiszteroszkóp csak kevés helyen elérhető, ráadásul a két műtétet logikus volt egyidőben megcsináltatni, a Cirisben kötöttünk ki. Itt egy új, mikrosebészeti módszerrel történő, kétoldali visszér-műtét, valamint a közben felmerült rákgyanú miatt kétoldali(!) herebiopszia várt rám, Szimbánéra meg egy hiszteroszkópos operáció. Természetesen lett külön szobánk minden irányban motorosan állítható, kényelmes ágyakkal, fürdőszobával, hűtővel, LCD tv-vel...

Bár az eredeti műtéti beosztás szerint én csütörtök reggelre voltam kiírva, Szimbáné pedig péntek reggelre (így péntek délután már együtt mehettünk volna haza), végül meg tudták oldani, hogy mindkettőnké csütörtökön legyen, Szimbáné pedig szolidaritásból bent maradhasson velem egy napig. 8)

Szerdán, tehát a műtétek előtt egy nappal Erdei doktornő felhívott, hogy a tumormarker étékeim jók lettek. Ez valamelyest megnyugtatott, bár köztudott, hogy a rákos esetek egy jelentős részében ez a vizsgálat egyáltalán nem informatív. Érdekességképpen megemlítem, hogy az egyik marker a ß-hCG volt. Komikus, hogy ez volt az első olyan alkalom, amikor alacsony ß-hCG-ért kellett szorítanunk.

Csütörtök reggel, a műtét előtt bejött Erdei doktornő, aki bemutatta az olasz professzort (ő felügyelte az operációt). Ő is megvizsgált és a ráknak vélt dolgot a visszér hatásának tudta be. Nem sokkal később beesett a műtős fiú, aki combközéptől köldökig meg akart borotválni. :shock: Mondtam neki, hogy az előzetesen megbeszélt, kb. 1-2 cm-es, herezacskón ejtett vágással a tervei nehezen összeegyeztethetőek, így a doktornő mondta ki az áment. Természetesen csak a műtéti területet kellett végül lekaszabolni. 8)
Korábban, máshol nem egyszer vitába szálltak velem amiatt, hogy én intravénás altatást szerettem volna, ehelyett mindig az "elgázosítás" mellett kardoskodtak a műtéti időtartam ürügyén. Láss csodát, a majdnem 3 órás műtét ellenére ugyanazzal a propofollal altattak, amit Ti is kaptok a punkció alkalmával. Az anesztes nem akarta elárulni a szer nevét és döbbenten tapasztalta, hogy én tudtam. Mondta, hogy ő sosem altat gázzal. 8) Ő is nagyon kedves volt, ahogy a műtőben mindenki. A branül optimális helyét is együtt ötlöttük ki, ami a Dévai Intézetben szerencsére csak nagyon ritkán, beugrósként sarlatánkodó, felrúgnivaló kis "ki, ha én nem", név szerint Polgár Éva esetében például felejtős. :evil: (Erről Szimbéné kapcsán már írtam korábban. A többi anesztes ott is nagyon rendes, de ez a tyúk egyszerűen bunkó és az ezzel kapcsolatos észrevételünket anno meg is osztottuk Dévisszel.)
Miután kényelmesen elhelyezkedtem, lerögzítettek, majd hamarosan beadták az altatót. Mondták, hogy "jó éjszakát" és alig néhány másodperccel később már aludtam is. Ez a propofol nagyon jó anyag. :D A műtét közben Iron is betért a műtőbe, de ő csak rövid ideig maradt. A következő emlékem az, hogy már bent fekszem a szobánkban és Erdei doktornő kedvesen kérdezi, hogy betegyen-e egy katétert. (A műtét alatt beadott sok infúzió miatt aggódtak.) Bár még teljesen kómás voltam, nem győztem tiltakozni, így szerencsére - a beöntéshez hasonlóan - ez is kimaradt az életemből. 8) Miciona élménybeszámolója után még az intubálás volt az, amitől nagyon tartottam, szerencsére alaptalanul. Mind az intubálást, mind pedig az extubálást átaludtam, ráadásul később sem volt irritáció a tubus helyén, csak egy minimális kellemetlenség a torkomban, de leginkább csak amiatt, hogy kiszáradt. Egy kisebb émelygés volt később, mert a sok fájdalomcsillapító lenyomta a vérnyomásomat a béka popója alá és nálam ilyenkor azonnal a gyomromra megy a történet. Aznap csak pár korty vizet erőltettek belém, bár én tiltakoztam, nem véletlenül. Amikor az éjszakás nővérnek bemutattam a rókát, akkor már elfogadták az ezzel kapcsolatos észrevételeimet és onnantól nem is volt gond, másnap reggel már nyugodtan ettem-ittam. A fájdalom a műtét után tűrhető volt, mivel az operáció végén a műtéti területet és annak környékét gyakorlatilag telenyomták helyi érzéstelenítővel. kb. 3-4 órával később ez sajnos már nem hatott, de infúzióban kaptam valamit, ami vagy 10-12 órára kiütött. Hajnalban megint a falat kapartam (volna), de szerencsére megint kaptam egy kis intravénás szert (a vérnyomásom miatt csak infúzióval együtt), ezt követően meg már elég volt a gyógyszer is, amit azóta is szedek, bár a fájdalom szinte már teljesen elmúlt (kop-kop-kop). 8)

Szimbáné operációja vagy két órát csúszott az eredeti tervekhez képest, de szerencsére minden egyéb vonatkozásban úgy zajlott, ahogy eredetileg is terveztük. Iron hamar kiszedte a polipot és ezen kívül mindent a lehető legnagyobb rendben talált. 8) A műtét után Szimbáné eléggé lassan tért magához, de ezt már megszoktuk. (Ha még nem mondtam volna, jó anyag az a propofol.) Szerencsére nem voltak fájdalmai és rosszullétre sem panaszkodott. Pár órával később már ehetett is. 8) Már órákkal a műtét előtt megbeszélte az anesztessel, hogy hova NEM kéri a branült és úgy is lett, ahogy akarta. Ez az utolsó punkciónál átélt "élmény" (Polgár Éva) után kellemes meglepetés volt.

Maga az operáció nálam annyi eredményt hozott - amit Kopa már 3 éve is mondott - hogy a jobb oldali, egyébként ép here nem ürülhet az ondóvezeték hiánya miatt, így a két herebiopszia mellett a jobboldali mellékhere biopsziájára is sor került, majd az abból kinyert katonákat lefagyasztották. Mindkét here vénás hálózatát megszüntették és mindkét végén elkötötték a tág vénákat. A belső varratok és lekötések fonalai kb. 3 hónap múlva szívódnak csak fel, a külső sebből viszont holnapután valószínűleg már kiveszik a varratot. Bár a műtét után a hosszanti vágás, valamint a seb mélysége miatt még úgy néztem ki, mint egy hermafrodita, most már szépen gyógyulgatok. :) Azóta is kímélő életmódot kell folytatnom, ami annyit jelent, hogy a fekvés mellett csak egy minimális séta engedélyezett, tehát ülni és állni még nem lehet. Szimbáné személyében szerencsére olyan segítségem van, hogy nem lehet okom panaszra. 8) Állítólag a herék helyzetén is változtattak, így esztétikusabb leszek. Őszintén szólva egy esetleges zacskó-szépségversenyen történő indulás lehetősége nem igazán növelte az élvezeti intenzitásomat. Amikor az olasz prof. a műtét másnapján a házasélet 3 hetes tilalmát javasolta, szintén érdekes élmény volt. Miközben úgy éreztem, hogy egy elefánt békésen ácsorog a mogyoróimon, ez a tanács kb. annyira tűnt hasznosnak, mint Fekete Pákónak egy szoláriumbérlet.
Egyébként a prof. is aranyos volt, puszival búcsúzott el mindkettőnktől, ami nem túlságosan gyakori. Erdei doktornővel a műtét után minden nap beszéltem telefonon és ha én elfelejtettem, ő hívott. Ehhez sem voltam eddig hozzászokva. Az intézet minden dolgozója kitett magáért, mindenkivel meg voltunk elégedve. Amikor pénteken még vártuk a "taxinkat", az intézetben meg már senki sem volt rajtunk kívül, akkor sem türelmetlenkedtek, ehelyett érdeklődtek, hogy hozhatnak-e még valamit? A kiszolgálás majdnem olyan volt, mint Telkiben, bár meg kell jegyeznem, hogy ha az OEP-es "tortából" a Ciris is kap, akkor ez nem így lesz, mert a - Dévai Intézethez képest - negyedannyi páciens és másfélszer akkora létszámú személyzet mellett így is volt némi csúszás, tehát még nincsenek hozzászokva a tömeghez. Egy biztos, ha a munka mennyiségét és az erőforrásokat is figyelembe vesszük, a Dévai Intézet munkatársai előtt két napig folyamatosan emelgetnem kell a kalapomat.

Bár korábban egyértelmű volt a számunkra, hogy csak a műtétek idejére vesszük igénybe a Ciris szolgáltatásait, mostanra kellően elbizonytalanodtunk. Ha még lenne OEP-es lehetőségünk, akkor ezt szóba se hoznám, így viszont nagy az esély arra, hogy hűtlenek leszünk. Sajnos tény, hogy a sok páciens miatt Dévisznél programonként 15-20 órát bukunk el hajnalok hajnalán, az intézet előtt várakozva, vagy éppen dugóban állva, miközben éppen átnavigálunk a reggeli órákban hírhedten jól közlekedhető fővárosunkon egy-egy vérvételre. Itt ezzel az idővel nem kell számolni, ráadásul a legnagyobb előny nem is ez, hanem az, hogy ha bármilyen, váratlan probléma felmerül, gyakorlatilag az összes műtéti megoldás elérhető házon belül, bármelyikünkről is legyen szó, ráadásul a labor is helyben van. Nálunk már 4 olyan műtét is volt, ami miatt máshová kellett mennünk, így tudjuk, hogy ez mivel is jár. :( Az esetleges folytatásról nem igazán beszélgettünk, csak Iron említette a PICSIT, illetve egy másik módszert, ami szintén a "tökéletes katona" kiválasztására irányul és már elérhető. A donor egy pillanatig sem került szóba, ami szintén pozitív. Egy biztos, most az én műtétem miatt kb. 3 hónap szünet következik, addig lesz időnk bölcs döntést hozni. A legnagyobb szívfájdalmunk az, hogy Dévisz nem a Cirisben tevékenykedik, de Iron sem rossz szakmailag, ami érthető, hiszen a legjobbtól tanult. 8)

Még annyit mindenképpen megemlítenék, hogy a műtét előtti beleegyező nyilatkozat is érdekes volt. Ez ugyebár általában úgy néz ki, hogy a kedves beteg először lemond minden jogáról, (autójáról, házáról, stb.) majd tudomásul veszi, hogy a minimum 15 sorban felsorolt szövődmények bármelyikébe belehalhat. Itt ezzel szemben a szövődményeket másfél sorban elintézték anélkül, hogy a halálom szóba került volna, ráadásul a módszertől egyértelműen javulást ígértek, miközben a laparoszkópos technikát leszólták, ami máshol ugyebár a legújabb és legjobb műtéti technikának van kikiáltva. Nem érdekes? :roll:

Egy biztos, ez egy rettentően drága, egyúttal tanulságos élmény volt és reményeink szerint hasznos is, de ez csak ősszel derülhet ki legkorábban...

(Ha valakinek van kérdése, szívesen válaszolok.)
szimba

Kriszto! Köszönöm jól birom a meleget is. Sőt, nagyon szeretem, zuhanyozni igaz zuhanyzok többször! De végre süt a nap, én úgy szeretem! :D
Nem csütörtök, mivel minden eredményünk jó, ezért hétfő lesz belőle. Bár nagyon jó lenne, ha Anna csütörtökön úgy döntene, hogy kibújik önszántából! :lol:

Szimba! Jaj, a beszámolód elején az a rák dolog nagyon megijesztett, de végig olvasva megnyugodtam! Sőt még jót is vidultam a zacskó szépségversenyen és Pákó szoláriumbérletén! Bocsika érte, de olyan vicces volt olvasni, úgy szeretem ahogy tudsz irni!
Mindazonáltal azért mertem mosolyogni, mert minden rendben volt veletek, meg is vagytok elégedve! És azt is megértem, hogy ha a Cirisben folytatnátok, amiket emlitettél teljesen érthető indokok, tényleg az lenne a jó, ha a Dévai intézet is ki tudná úgy nőni magát, hogy minden egy helyen elérhető legyen!
Nekem nem is kérdésem van, hanem kérésem: Akérhol is kezditek az új lombikot, mindenképp irjátok meg, a fejleményeket! :D
A 3 hónap szünetre pedig tökéletes regenerálódást, gyors felépülést kivánok mindkettőtöknek!
Ha jól értem akkor Szimbáné van talpon. Neki nem kell pihenni, vagy az ő műtétje nem volt olyan bonyolult-erőt próbáló?

Kép
kislibus

Szép, jó napot kívánok mindenkinek!

Örülök, hogy mindenkinél jól alakulnak a dolgok!

Szeretnék kérni ismét egy kis segítséget.
Tegnap voltunk első konzultáción. Nagyon kedves, és szimpatikus volt Dévai doki személyesen, nem úgy, mint telefonon.
Ki is adta a doki, hogy milyen vizsgálatokat kell megcsináltatnunk. Idáig semmi gond. Viszont megvizsgált hüvelyi UH-gal, és kiderült, hogy csak nyomásra látható az egyik petefészkeim, illetve, hogy az egyik kisebb, mint a normális, a másik pedig a méhem hátsó falához van tapadva ezért nem látszik. A háziorvosom szerint az, hogy van-e komolyabb probléma, majd csak az átjárhatósági vizsgálatkor derül ki. Volt/van valakinek hasonló problémája? Ha nem átjárható a petevezeték, akkor hogyan tovább?

Válaszotokat előre is köszönöm!
Mné
mné

Mné, sajnos mostanában nem jól alakulnak a dolgok itt a topikon, de reméljük, mindenkinek rendeződik az élete.
nekem is a bal petefészkem a méhem mögött van és hozzá van nőve, ha az átjárhatósági jól sikerül és inszem lesz, akkor nem bizti hogy problémát okoz.
Ha átjárhatósági gázos, akkor lombik, mivel nem jut le a méhedbe a petesejt. Akkor gázos a méhed mögötti petefészek, mert nem biztos, hogy onnan a punkció során le tudja szívni a tüszőket. De ha tudja, úgyis megpróbálja. Nekem egyik nap azt mondta, hogy igen, aztán meg nem. Végül nem jutottunk el a punkcióig.
Itt szerintem sokunknak van ilyen problémája, kezelhető mindenképp.
momelcsi

Szimba!

Annyira jó, hogy jelentkeztél. Örülök, hogy túl vagytok rajta, és remélem hamar felépülsz te is és azt is, hogy asszonykád már tényleg jól vagyis jobban van. Pihenjetek sokat és három hónap múlva újult erővel bele is vághattok. Ki tudja, lehet, hogy nem is kell semmilyen intézet, mert megoldódik addigra a helyzet. Van egy ismerős házaspárunk, akiknél a fiút megműtötték és néhány hónap múlva állapotos lett a felesége....
De azért nagyon nem mész messzire tőlünk ugye? Mármint írsz néha nekünk, hogy hogy álltok, meg persze Dr. Szimba szakértő szavaira is számítunk továbbra is!

Nagyon sok pihenést és mielőbbi felépülést kívánok Nektek!

kriszto

kriszto82

Sziasztok!

Szimba, örülök,h jobban vagytok és h nem kaptál rossz hírt, amitől tartottál :)
Csatlakozom Kislibushoz, a szépségversenyes mondatodon akkorát nevettem,h mikor a kollégák néztek akkor vettem észre magam :oops:
Cirissel kapcsolatban tudod Én is csak jókat tudok mondani, Erdei doktornőről szintén.

Mné, ha nem átjárható a petevezető, akkor lombik, de ne is gondolj rá, rendben lesz ;)

Jövő héten szerdán megyünk második konzultációra Déviszhez.
Tudnátok abban segíteni,h a 3. napi hormonokért kb. mennyit kell majd fizetni a Nyírőben?
Dévisz csak annyit mondott,h nem olcsó....
Lenne még egy kérdésem hozzátok, h volt e valakinek hasonlója :roll: ma vagyok a 21 napon és tegnap délután fájt a jobb oldali petefészkem de csak akkor amikor felálltam, mentem...,ha ültem semmi nem volt :shock:
Szerintetek mitől lehet? Lehet egy késői tüszőrepedés?

Köszi,
Bari

bari6

:D Sziasztok! :D

Nagyon sok rossz vélemény van Dévairól!!! :( Miért?
Én tegnap voltam csoportos megbeszélésen, nagyon-nagyon rémisztő dolgokat mondott (de igazat, és a lehetőségeket). Így eléggé félek a továbbmeneteltől. :? Amúgy velem (eddig) nagyon aranyos volt Dévisz és az asszisztens nő is!!!

Szimbáné!

Milyen volt a polipműtéted? Hazamehettél este? És hogy érzed magad?
Amúgy én az István kórházba járok vérvételre. Eddig mindenki nagyon segítőkész és aranyos volt, de nem tudom, talán az idő, vagy az emberek sok gondja miatt most velem sem voltak rendesek. Kérdeztem (mivel semmit nem tud az olyan ember, aki még sosem járt ott), és tök lekezelően, nem segítő szándékkal válaszoltak, ráadásul még az emberen át is néznek. Remélem ez hamar elmúlik.

Kislibus!

Te megvagy (voltál) elégedve Dévaival? Mert olyan sok rosszat írnak róla. :(
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára csuti83 2010.10.01 10:59-kor.

Csuti
Kép
csuti83

S.O.S.

Holnap megyek hiszteroszkopós vizsgálatra (esetleg műtétre) egy állami intézménybe. Az orvost csak ehhez a beavatkozáshoz kerestem meg, nem ismerem, egyszer találkoztunk csak, meg holnap, ha megvizsgál/műt.
Elvileg egynapos benntartózkodás. Szerintetek mennyi hálapénzt illik adni egy főosztályvezető-helyettesnek ezért a műtétért? Nem voltam még soha kórházban, fogalmam sincs. Nővéreknek?
Priviben is nagyon köszönöm, ha válaszoltok.
Ill. műtét előtt gondolom ne egyek, igyak. És műtét után? ilyenkor kapok valamiféle ellátást, vagy vigyek magammal?

köszi mindenkinek
momelcsi

Kriszto: egyelőre eszem ágában sincs lelépni, meg én amúgy is itt vagyok barátok közt. 8) A spontán csodában nem igazán hiszünk, bár nem lennénk megsértődve, ha ez történne. :D

Csuti: Szimbéné az első két alkalommal kaparáson esett át a polip miatt és akkor is csak az altató miatt volt a műtét után egy kissé kómás. Sosem fájt neki utána, még jelentős vérzés sem volt. Mindkét alkalommal a műtét után egy-két órával már evett és újabb, kb. 2 óra múlva már mehettünk is haza. Emlékeim szerint az egyik alkalommal még ő is vezetett hazáig. Most pláne nem volt gond, mivel még a kaparásra se volt szükség. 8) Hozzá kell tenni, hogy ő a szondát is relatíve könnyedén vette és a menstruáció sem gyötri meg sosem, tehát sok múlhat azon, hogy általában mennyire érzékeny valaki. Szerintem a ballagással már nem lesz gond és a műtét napján, este haza fognak engedni, de egy kisebb fájdalom, vagy vérzés az elején még benne lehet a pakliban. Itt is, mint minden operációnál sok múlik az orvoson. Sok helyen hatalmas előszeretettel engedik át az ifjoncoknak a rutinszerű nőgyogyi műtéteket. Ezt semmiképp se engedd! 8)

Momelcsi: hálapénz-ügyileg nem tudok segíteni, mert mi még sosem adtunk. Azért csinálunk mindent magánúton, hogy ezt a helyzetet el tudjuk kerülni: :oops: . Ami az ellátást illeti, egy napra tutira felvesznek, így 1 napi ellátás jár, természetesen a kaja esetében csak a műtét után. Én a helyedben azért vinnék egy szendvicset, mivel elképzelhető, hogy az ebédből még kimaradsz, a vacsora meg már nem fog érinteni, közben meg ki tudja, mekkora pofavágások közepette szednek elő Neked egy gübbedt májkrém konzervet, ha délután megéhezel. (Bocsi, de nincs túl jó véleményem az állami intézményekről.)

Bari: nálunk a Nyírőben kb. 3 rugó volt hormononként, viszont nem volt várakozás. Dévisz a Jánosba küldött minket, de ott az utcán állt a sor vége és nem tudtuk, hogy kell-e valamiféle előjegyzés, vagy mehetünk lendületből is. Miközben Szimbáné előrement, hogy ezt megérdeklődje, a sorban folyamatosan károgtak a nyanyák, hogy miért tolakodik. :evil: Természetesen nem akartunk tolakodni, de várakozni sem, ezért mentünk át azonnal a Nyírőbe. Megmondtuk Dévisznek, hogy hiába lenne neki jobb a János, nekünk az nem pálya. Ha már fizetünk, akkor legalább kapjunk normális ellátást. 8) A fájdalmadra nem sok ötletem van, de ha általában ugyanolyan hosszú, kb. 4 hetes ciklusaid vannak, akkor a tüszőrepit kizárnám. Inkább egy nagy sárgatest, vagy egy ciszta lehet a bűnös, de nem akarok károgni.

Mné: ha a spermakép eleve rossz, akkor nem is lesz átjárhatósági, mivel felesleges. Ilyenkor a lombik marad az egyetlen módszer, ami sikerre vezethet. A petefészkek helyzete nem egy kőbe vésett dolog. Nálunk egyáltalán nem jellemző, mégis vagy 50 UH-ból 2-3 alkalommal elbújt a méh mögé. Még egy cikluson belül is változhat a helyzet, ahogy Momelcsi esetében is történt. A punkciónál azért jelenthet gondot, mivel az egyik fő hasi artéria közvetlenül az egyik petefészek mellett fut és az átmérője alapján könnyű összetéveszteni egy tüszővel. Hadd ne ecseteljem, hogy mivel járhat, ha az orvos ezt akarja véletlenül leszívni. :(

Kislibus: drukkolunk, hogy az időzítés a lehető legjobb legyen. 8)
szimba

Szimba!

Hát.......remélem nem ad át a doki egy újonc-tanoncnak!!! :roll:
Ráadásul hívtam ez ügyben a dokit, de kiderült, hogy külföldön van!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára csuti83 2010.10.01 11:00-kor.

Csuti
Kép
csuti83

Csuti: ahol van operációs hiszteroszkóp és a polip nem a méhkürt sarkában van (ahol nem elérhető), ott nyilván elég "lecsípni". Minden egyéb esetben kaparni szokták. Ha a magándokidon keresztül mész a kórházba, akkor biztos vagyok benne, hogy ő maga fogja végezni az operációt. Az altatás miatt ne aggódj! Mivel a doki már intézte a műtéti előjegyzést, onnantól a műtéti team összeállítása és minden egyéb dolog a kórház feladata.
szimba

Csuti! Én meg vagyok elégedve vele, a stilust meg kell szokni, amit mondd azt betartani. Ami a kórházi bennfekvést illeti a Jánosban, arról most jön még csak a tapasztalat. Eddig engem sem fogadtak kitörő lelkesedéssel, mikor meghallották, hogy a Dévai doktor az orvosom, de ezt nagyon jól kezelem: ha velem bunkó valaki, a képébe mosolygok, ha ezután is, akkor még jobban mosolygok és egy idő után úgyis mindenki elszégyenli magát... Ha kérdésem van kérdezek akárkitől, ha flegma választ kapok, nem veszem magamra... És azért bőven akadnak rendes emberek is a Jánosban a szülőszobán kifelyezetten aranyosak voltak a szülésznők.
A laborban sem volt soha gondom a laboros nővérekkel.
Ha bármiért telefonáltam Dévainak az intézetbe, sosem volt gond én sosem éreztem, hogy nehezményezné.
Szóval alapvetően nekem jók a tapasztalataim, de mint tudjuk a tapasztalat szubjektiv dolog, és nagyban meghatározza a belső lelki állapotunk.

Szimba! Köszönjük a drukkot, ránk fér! :D

Kép
kislibus

Szimba, köszi :) . Azt nem tudod,h kb. hány hormont néznek a 3. napon? Másnapra el is múlt az a fura fájdalom :roll:

Kislibus, egyben vagy még?

Momelcsi, remélem jól alakul ma a hiszteroszkópiád és este a saját ágyikódban pihenhetsz majd ;) megy a drukk.

Csuti, neked mikor lesz a műtét? Amúgy sztem a legtöbb orvosról lehet találni rossz véleményt....

Sajo, Miciona, többiek hol vagytok?

Hűvösebb napot :D

Bari

bari6

Bari!

Amúgy én is azt mondom, hogy minden orvosnak (embernek) van rossz napja!!!
Remélem nem lesz semmi baj senkinél a beállítás, leszívás, beültetés, SZÜLÉS alatt!

Mindannyiunknak sok sikert kívánok, és sikerekben gazdag nyarat!!!!!! 8)

Kislibus!

Biztos jó meleged van, biztos már a "teher" is nagy, de kitartás!!!!

Momelcsi!

Mi újság? Sikerült elintézni a hálapénzt? Jól vagy? Hogy sikerült a mai nap? :?:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára csuti83 2010.10.01 11:01-kor.

Csuti
Kép
csuti83

Sziasztok!

Tegnapelőtt kisregényt írtam, és amint az történni szokott, elszállt az egész. Ezen úgy elszontyolodtam, hogy tegnap csak benéztem és elolvastam a hozzászólásokat.

Kkata!
Köszönöm a privit. Szimba beszámolóját olvasva ötlött fel bennem, hogy Dévai nagyon szétaprózza magát! Az intézet irányítását másra kéne bíznia, mert így nem jut elég ideje a bevállalt paciensekre, különösen akkor nem, ha probléma adódik, mint Nálad is. Az intézet ebben a felállásban fejlődni sem tud ( lásd CIRIS-PICSI), mert Dévai akar ellátni minden feladatot, miközben a szakmai munkáját, amiben zseniális, százszázalékosan akarja művelni. Megértem Őt, de előbb utóbb a jobban szervezett magánintézmények lesöprik a piacról, akármilyen zseniális is. :(
Remélem mihamarabb kiheveritek a Veletek történteket és újult erővel véghezviszitek amit szeretnétek! :D

Szimbáék!
Tudtam, hogy nem kell aggódni! (Azért aggódtam!)
Egy kicsit részesnek érzem magam ebben a dologban, hiszen annó igyekeztelek lebeszélni a műtétről és most kicsivel később, sokkal jobb feltételekre leltetek, jobb műtéti technikákat vehettetek igénybe! ( Tudom, persze, hogy nem miattam csúszott a műtét, de hagy tetszelegjem egy kicsit ebben a hitben! :D )
Szóval a többiekkel együtt én is baromira örülök, hogy ilyen jól alakultak a dolgok! Még a branül is a megfelelő helyre került!
Kicsit irigy vagyok ezért, mert a Máv kórházban három naponta cseréltek rajtam branült, a kézfejemen kezdték felváltva, aztán haladtak szépen fölfelé a karjaimon. Válogatni nem nagyon volt se kedvem, se erőm.
Csatlakozom előttem szóló topiktársaimhoz a stílusoddal kapcsolatban! De hát már annyi mindent megéltünk itt a topikban! Lehet-e feledni Szimbát, a laptető vadászt, vagy ki ne emlékezne a tigris és a zebra rettentő találkozására! (798.o.)
Viszanéztem, a kép már nem látható, de a kivitelezés is magáért beszél!
Én is kérlek, ne hagyj el minket végleg, hiszen ismeretlenül is nagyon megszerettünk mindannyian! Nem is beszélve arról, hogy a kis Szimba érkezéséről okvetlenül értesülni szeretnénk!
Megértem egyébként a döntéseteket, most is, mint mindig, a legjobb lehetőséget választottátok! Ti Ironnal amúgyis jó viszonyban voltatok. Remélem elolvastad amit Kkatának írtam, várom a reagálásodat!
A lehető leggyorsabb gyógyulást kívánom!

Sajo
sajo

Sziasztok,
Sajó,
még mindig nem mented el először a hozzászólásaidat mielőtt elküldenéd!
Hogy vagy? Kezdesz már visszaállni az étkezéssel?
Hol tartotok a kezdéssel? Jucus fut még?

Én ugyan nem kértem külön privit Katától, de szívesen elolvasom, ha még olvas minket és elküldi. Bár Libus elmondta nagyvonalakban ,hogy mi történt, de én is erre tippeltem. Igazából aki régóta olvassa a topikot az tudja , hogy ez a helyzet. Én azért is írtam, hogy akik még nem ismerik Dévait annyira azok ne várják Tőle, hogy még naponta odafigyel rájuk a kórházban stb. Én eleve úgy mentem Hozzá , hogy a meddőség kezelésében Ő az egyik legjobb orvos az országban és tudom, hogy más problémával nem tudok úgy hozzá fordulni, mint egy más választott nőgyógyászhoz. Nekem viszont arra a feladatra amihez a legjobban ért nem kell más doki. És ezt tudom tanácsolni másoknak is. Ha meddőségi problémája van valakinek akkor bátran fogom ajánlani, ha szülész vagy nőgyógyászt keres valaki nem biztos . És nem azért mert nem vér profi más nőgyógyászati téren csak éppen ő a meddőségi problémákra koncentrál és egy ember nem tud szét szakadni.
Igen sokkal kényelmesebb lenne , ha a labor ott lenne a házban , de megmondom őszintén , ha én lennék 60 körül nem biztos, hogy beruházásokon törném a fejem. Minek így is van elég páciens.
Tehát én teljesen megértem Szimbáékat is, ha váltanak. Nincs evvel semmi gond.
Szimba,
engem is megmosolyogtattál az írásoddal :)
az intubálás nekem azért volt rossz élmény, mert nem megfelelő tubust használtak és felsértették a torkom vele. Gondolom egy fizetős helyen nem probléma többféle méretet tartani és , ha elfogy valamelyik akkor van rá keret ,hogy utána rendeljenek :))
Mielőbbi gyógyulást kívánok Nektek és ha esetleg a Cirisben folytatjátok kiváncsian várom az ottani prtokol felépítését. Bár gondolom azért Iron hasonlóan halad ,mint Dévai.
Képzeld egy ismerősömet egy Fülöp nevű dokihoz küldték az Állami Eg. Kp.-ba . Állítólag az immunológiai problémákkal ő foglalkozik. Protekció utján került oda az ismerősöm és felajánlották neki , hogy bekerülhet egy kísérleti csoportba , valami amerikai csoda szurit kaphatna , darabonként 250-ért és négy kell belőle egy stimu alatt. A férj nem engedte az ismerősömet, mondván nem kísérleti nyúl a felesége.
Esetleg hallottál már a dokiról vagy az amerikai csodaszerről ?
miciona

Bari,

3. napon az FSH-t , LH-t, OE2 , Prolaktin és TSH szintet nézik ez 5 hormon.
Ha még nem vagy benne a programban és fizetned kell akkor hormononként 2000-3000 fT körül számolj , azaz 15.000 Ft felső hangon.
Mikor kell menned?
miciona

Szia Micike!

A múltkor annyira belefeledkeztem, hogy nem mentettem közben.
A másikon írtam Neked is!
Jucus annyira elfoglalt, hogy most nincs futás, de lassan újra elkezdjük! A betegségem alatt Ő is leadott jó pár kilót, igaz a futást nem hagyta abba míg én kórházban voltam. Utána meg csak este találkoztunk itthon, így inkább örültünk egymásnak.
Már nem szalad keresztül rajtam a kaja, próbálom változatosabbá és "vitamingazdagabbá" tenni a diétát egy kis petrezselyem és saláta beiktatásával. Ehetnék ugyanis főtt tésztát kenyérrel, vagy krumplis tésztát zöld fűszerekkel, de szeretnék ikább leadni még pár kilót, ezért inkább nem eszem ilyeneket. :D
Sok csirke és pulyka húst eszem, levesnek, vagy félig párolva-sütve főtt krumplival, vagy rizzsel. A főzelékek közül leginkább a kapros tökfőzelék jön be. A répafőzelék se rossz, de a spenót fokhagyma és tej nélkül nem az igazi. A múlt héten ettem sóskát kefíres habarással, édesen, az egészen jó volt!
Sajnos egy csomó zöldséget csak nézegethetek. Ilyenkor már rengeteg uborkát, paradicsomot (összeszalad a nyál a számban míg leírom), paprikát, zöldhagymát, stb.ettem.
Alig várom, hogy meglegyen az epeműtétem és újra tudjak zöldségeket enni!
No meg érik az eper, málna, cseresznye, és bár nagyon megtépázta az időjárás a fákat, csak maradt rajtuk pár szem, amit sóváran nézhetek.(Engedélyezett gyümölcsök: alma, barack hámozva.)
Édességként kekszet, piritóst, vagy babapiskótát eszem baracklekvárral.
Azért kezdem összeszedni magam. (amit az is bizonyít, hogy ennyit írok) Már a kertbe is kijárok dolgozgatni.

Végezetül egy vicc:
Képzeld, a múltkor találkoztam egy rég nem látott barátommal, megkérdeztem, hogy van... és elmondta.

Remélem együtt kezdünk majd júni. 26. tájékán!

Sajo
sajo

Sziasztok!

Tegnap én is egy kis litániát írtam a kórházi létemről, de mire a végére értem, nem volt itthon internet.
Úgyhogy most próbálom pótolni, bár szívesen mentenék közben, csak nem tudom, hogy kell.
Szóval reggel fel is vettek az osztályra, baromi kedves nővérekkel találkoztam. Azt mondták, hogy a kisműtétek dél körül kezdődnek a nagyok után. Hát addig se kaja, se pia. Elég szomorúnak hangzott.
Aztán fél 10 fele jött az orvosom, kimentünk aláírtam a sok papírt, és mondta, hogy akkor indulhatunk is. Úgyhogy 10 körül már a műtőben voltam. Nem volt vészes az altatás sem, előtte kaptam valami szédítőt, az rossz volt.
Aztán a 25-30 perces beavatkozás után visszavitt egy kivarrt izmos csávó, aki annyi idős volt mint én az ágyamba, ott kialudtam magam. Utána már hozták az ebédet, ami tök fini volt, nem erre számítottam.
Majd jött az orvos és közölte, hogy az ég világon semmit sem talált a méhemben, ami nem odaillő. Úgyhogy eltűnt a valami. Így feleslegesen csinálták meg, de legalább megnyugodtam.
Tök jól voltam, mondta, hogy akár mehetek is, de a nagy melegre való tekintettel maradjak két órát. Mondtam, hogy értem jönnek, és otthon van légkondi, úgyhogy pakoltam és léptem is. Előtte még beszéltem az orvossal, mindenben tök segítőkész volt, elmondta a véleményét a lombikról is az esetünkben, adtam neki 10ezret és búcsút vettünk, úgyhogy 4kor én már itthon is voltam. Pici vérzés van, de nem vészes és fizikailag is jól vagyok.
Úgyhogy ma délután hívom Déviszt, elmesélem a történteket és kérek időpontot. Jó lenne még egy júliusi stimuba beszállni. De ha nem, akkor majd szeptember lesz belőle, addig két spontán próbálkozás lehetséges.
Köszi mindenkinek a drukkot, bejött nagyon.
Most azon gondolkodom, hogy ezt a kórházat választanám szívem szerint szüléshez is. Főleg a János-Dévai viszony miatt.
momelcsi

Halihó!

Tegnap megvolt a varratszedés. Mondták, hogy némi fájdalom a baloldalon most még normális és idővel teljesen meg fog szűnni. A lényeg: megjött a szövettani eredmény és most már kijelethetjük, hogy a rák gyanúját semmi sem támasztja alá. 8) Az meglepett minket, hogy mekkora darabkákat vágtak ki a mogyeszokból. Az egyik pl. 10*4*3 mm. :shock: Még annyi pozitívum van, hogy egy, a fertilitási képességet meghatározó (0-10) skálán 9-est kaptam, ami nagyon bíztató, ráadásul ez még a herék műtét előtti állapotát tükrözi.

Bari: Ahogy Mici is írta, valóban az az 5 hormon a legesélyesebb. Nekünk 20 rugó körül volt, de ebben minden benne volt (teljes vérkép, stb.).

Csuti: először is tisztázzuk, hogy amit én méhkürtnek hívok, az a méhfenék alatti két nyúlvány, ami a petevezetőkhöz vezet, bár sok helyen magát a petevezetéket hívják így. Az a rész, amire gondolok, ugyanazzal a nyálkahártyával bélelt, mint a méh többi része. (A szondázással lényegében Dévisz ezt a helyet szokta megkeresni, a természetes terhességnél ugyanis ide érkezik a zigóta, tehát ez az ideális hely a beágyazódáshoz.) Amikor Dévisz azt mondta neked, hogy az elváltozás a méhnyálkahártyán van, akkor nem a helyét határozta meg, hanem a polip diagnózisát erősítette meg, tehát ettől még lehet a "sarokban". Ez önmagában még nem feltétlenül jelenti azt, hogy nem lehet elérni. Ez három dologtól függ: mennyire van a szélén, mekkora a mérete, illetve éppen hol tart a ciklusod. Ez annyiban befolyásolja, hogy a ciklus 2. felében az endometrium szerkezete megváltozik, az egész vastagabb lesz és egy kicsit olyan lesz, mint egy dzsumbuj (bocsi, nem találok rá jobb szót). Ezért érdemes az operációt a menstruáció vége és a peteérés közé időzíteni. 8)

Sajó: jaj, olyanokat írsz... :oops: Természetesen nem akarom itthagyni a társaságot és természetes, hogy egy kisoroszlán érkezéséről hírt hoznék, bár tartanánk már ott! 8)
Emlékszem, hogy Te mindig a műtét ellen voltál és ami még érdekes: Dévisz sem tartotta jó ötletnek. (Kálmán viszont igen.) Persze megértem, hogy a korábbi, max. stagnálást ígérő módszerek mellett ilyen volt a hozzáállás, de ha ez nálam be fog válni (3 hónap múlva kiderül), reklámozni fogom ezerrel. Talán ha többen bevállalják, olcsóbbá válik a dolog és nyilván nem mindegy, hogy 15, vagy 45 betegen akarják visszahozni egy drága műszer árát.
Én a helyetekben csináltatnék egy "seregszemlét", még a beállítás előtt. Tudom, hogy a tenyésztés miatt a teljes eredmény csak jóval később lesz meg, de a legfontosabb adatok már aznap megvannak. Nem lenne jó, ha utólag derülne ki, hogy a korábbi, gyulladásos állapot miatt még nem hadrafogható a sereg és egy jól alakuló stimuláció értelmetlennek bizonyulna. Fontoljátok meg!

Ami a János Kórházat illeti, tegnap találtam egy blogbejegyzést, érdemes elolvasni:

http://praxis.blog.hu/2010/06/09/par_hetig_nincs_dugas

(Nem megijedni, a címnek nem sok köze van a tartalomhoz!)

Ezt csak azért tettem be, mert önmagában is durva, amire még rátesznek egy-két lapáttal, ha Dévisz betegéről van szó. Sajnos nem egy embertől hallottam már ilyet és csak remélni tudom, hogy Dévisz is tisztában van ezzel. Ő persze rábízza a pácienseit valakire és talán azt gondolja, hogy ott jó kezekben vannak, de ez sokszor nem így van. Egyébként egyszer, amikor épp konzultációra mentünk hozzá, egy felbőszült vadkan "nyugalmával" éppen azon tépődött, hogy nem akarják felvenni a Jánosba a hiperstimus betegét. :shock: Azon nem csodálkozom, hogy nem különösebben törődik azokkal, akik oda kerülnek. A csütörtök kivételével erre esély sincs és amúgy is elvárható lenne egy kórháztól, hogy odafigyelnek a betegekre.

Ahogy írtad, valóban nem megy Dévisznek az, hogy egyszerre minimum 3 fronton harcol. Kb. egy éve még azt mondta nekünk, hogy a 2000. terhesség után már elgondolkodik azon, hogy nyugdíjba menjen, ehelyett egyedül maradt és látástól mikulásig dolgozik, közben harcol a minisztériummal, az OEP-pel és vezeti az intézetet. Én elhiszem, hogy azok az orvosok, akik naponta (6-8 órában) 8-10 pácienssel foglalkoznak, ráérnek kedvesnek, bájosnak és szívélyesnek lenni, de Dévisztől ugyanez nem várható el, ha már az első órában túl van ennyi UH-n és naponta 12-15 órát bent van az intézetben. Mivel a munka mennyisége alapján óriási a szórás, igazságtalan dolog összehasonlítani egy drága magánklinikán békésen kávézgató kolléga és Dévisz hozzáállását, viselkedését, stb. Mindemellett tény, hogy ő egy nagyon akaratos, szigorú ember, de ez van, így kell elfogadni. Hallottuk már magán kívül kiabálni egy hiperstimus beteggel, aki kerek perec közölte vele, hogy "nem evett húst, mert nem szereti." :shock: Ugyanakkor olyat is olvashattunk, hogy nem hitte el a várandós páciensének, hogy az nem tömi magát, miközben gyakorlatilag már koplalt. Ilyenkor meg kell vívni vele a csatát, nincs más lehetőség. Mi már az első konzultáción eljutottunk a kiabálásig, azóta viszont nagyon jó a kapcsolatunk és azt is tapasztaltuk, hogy jó humora van. Én azt tudnám tanácsolni a leendő pácienseknek, hogy aki egy brazil szappanopera főhősének a jellemét akarja az orvosában viszontlátni, nagy ívben kerülje el Déviszt! Aki viszont egy humoros, de szigorú, következetes és remek dokira vágyik, ráadásul szereti a horrortörténeteket, nem fog csalódni benne. :)

Mici: semmit sem hallottam erről a kísérletről. Ezen a területen csak egy Fülöp nevű orvosról hallottam, ő a Károly Róbert magánklinika vezető orvosa, persze rajta kívül akár még 23 Fülöp Dr. is praktizálhat Bp.-en. :) Valahol megértem az ismerősöd férjét. Ha immunológiai problémáról van szó, akkor a kezelés járhat nem várt mellékhatásokkal. Ha nem lenne alapos gyanú, én sem szívesen engedném, hogy Szimbáné legyen a kísérleti nyúl.
Természetesen beszámolok majd a következő stimuról, ha már ott tartunk. 8)

Momelcsi: örülök, hogy ilyen jól viselted a "műtétet". Az csak jó, ha mindent a legnagyobb rendben találtak. Mivel Dévisz általában 2-3 sikertelen lombik után amúgy is javasolni szokta a hiszteroszkópos "kukucskálást", csak nyertél ezzel. Az sem mellékes, hogy elégedett voltál a kórházban tapasztalt körülményekkel. Nem csodálom, hogy a Jánossal kapcsolatos rémhírek mellett szívesebben járnál inkább oda a későbbiekben is. 8)
szimba

Sziasztok!

Momelcsi, örülök, hogy jól vagy!

Sajó! :lol: :lol: :lol: Szorítunk ám a június végi zökkenőmentes kezdéshez!!!!!

Már olyan régen akartam mondani, írni nektek, hogy amikor a műtét előtt Dévaival beszélgettünk, hogy hol kellene megcsináltatni, hogy mit tud intézni esetleg a Jánosban, akkor pedzegette, hogy hamarosan otthagyja a Jánost!
Nem akartam mondani még, mert vártam, hogy hátha mondja másnak is, de nem bírtam tovább. Szóval lehet hogy vált. Azt mondta,hogy sokat "izélgetik". Szóval váltani fog, egy közelebbi helyre, hogy ez mi lesz nem derült ki, de Budaörs környékét említette, hogy oda menne. Nos, hogy ott mi van azt nem tudom, sokat agyaltunk a férjemmel, hogy milyen kórház van arra, annyi szent, hogy valami magán dolog. De nem tudom mikor lesz ez. Nagy valószínűséggel nem az idén.

Valaki hallott erről? Nem említette nektek? Ne vegyétek 100%-nak én csak annyit írtam le, amit nekünk mondott. Még arra is gondoltunk, hogy a telkit "nézte ki magának".

Hűsítő szellőt kívánok mára mindenkinek!!!!

kriszto

kriszto82

Sziasztok! Megkésett hír: (én vagyok a ludas, bocsi)
Tegnap 12.28kor megszületett Anna Katinka, Kislibus leánykája!

Moncsi
KépKép
Kép

Kép
moncsiga

Szimbáááám!!! Látom, a kezed nem fáj,és szerencsére sokat vagy ébren is, hogy a tőled megszokott és elvárt terjedelemben alkotsz újra. :D Puszik a lábadozóknak!

Moncsi
KépKép
Kép

Kép
moncsiga

Nagyon sok boldogságot a kis családnak!
Libuska,
remélem minden rendben ment, ezek szerint Apánknál szültél.
Várunk vissza a hírekkel!! Sok tejcit addig is !
Annácskának sok boldogságot és hosszú egészséges életet kívánok !!
miciona

Moncsi: kérlek, tolmácsold Libuséknak a gratulációnkat! 8)
szimba

Kislibus!

Szívből gratulálunk Nektek a kishölgy születésének alkalmából! :D :D :D :D

kriszto

kriszto82

:D Kislibus, gratulálunk!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :D :D :D :D :D

Csuti
Kép
csuti83

Kislibus, HATALMAS GRATULA :D

Tegnap 12:22-kor írt hozzászólásomban még emlegettem is :lol: és pár percre rá kibújt Anna Katinka.

bari6

Kislibus és Anna Katinka!

Nagyon boldog közös életet kívánok Nektek. :lol: :lol: :lol:
momelcsi

Bari, jól látom, hogy most mész konzultációra? melyik nap? én szerda 16 órára kaptam időpontot.
momelcsi

Sziasztok.

Rég jártam erre tudom,de mentségemre szolgáljon,hogy a kisfiam leköti az összes időmet.

szimba:látom te még mindig remekelsz itt az orvosi magyarázatokban.Örülök,hogy minden rendben!! :lol:

kislibus:szívből gratulálok nektek.Sok tejcsit és egészséget,boldogságot kívánok!!!

miciona:miújság veled,mikor kezdesz????

Mindenkinek mennek a drukkjaim!!!

Kép
Kép
melánia

Sziasztok!

Csuti, bízzunk benne,h a Te műtéted is hasonlóan jól alakul majd mint Momelcsiéknél. ;)

Miciona, Szimba, köszönöm a kb.-i összegeket.
Ezek szerint,ha elkezdődik a stimu, onnantől kezdve csak a konzultációért kell fizetni?
Bízom benne,h szerdán kapok majd beutalót a vérvételekre. Ez eddig kimaradt, mert mindenképpen meg akarta várni Dévisz a férjem szakvéleményét.

Szimba, örülök,h jók lettek az eredmények. Remélem 3 hónap múlva sikeres beültitek lesz ;)

Momelcsi, szerdán megyünk 13:00-ra :D

Hűvösebb napok mindenkinek!

Bari

bari6

Óriási gratula Kislibusnak és Anna Katinkának! Sok boldogságot, jóegészséget kívánunk!

Jucus, Sajo
sajo

Sok egészséget,boldogságot kívánok Kislibus kismaminak és a kis Anna Katinkának!
Várjuk a fényképeket majd! :lol:
zsuzska69

:D :P :D :P :D :P :D :P :D :P :D
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára csuti83 2010.09.27 17:07-kor.

Csuti
Kép
csuti83

Szia Csuti!

Egyáltalán nem figyeltem oda, hogy mit eszem. Kb. este 8-9 között ettem, utána már semmit. Másnap se inni, se enni. Szerintem a tejtermék annyira nem jó, én nem enném este.
Nekem egyáltalán nem fájt. Előtte nem is nagyon izgultam, azt hittem van még 2-3 órám műtétig. Amúgy adtak egy fél frontint, pedig mondtam, hogy egyáltalán nem vagyok ideges. nem éreztem.
A műtőbe már mikor nyomták az anyagokat belém, akkor dobogott a szívem.
Nem fájt mikor felébresztettek, aztán aludtam két órát, és utána már semmi bajom nem volt. Ettem és mentem.
Ne izgulj, nem biztos, hogy ugyanúgy reagálsz. Több tényező összetétele szerintem, lelkiállapot, kaja, időjárás stb.
Most nem lesz semmi bajod, gondolj erre, és bevonzod.
Bari, és ha minden jól megy, mikorra várható a kezdés? még szünet előtt?
momelcsi

Sziasztok!

Ritának hívnak,30 éves vagyok.
Segítséget,tanácsot szeretnék kérni.
A páromnál ma kiderült,hogy problémái vannak.
Elég komolyak.
Lombikbébi az egyetlen esélyünk.
Valaki tud segíteni,hogy kb. mennyi idő elteltével kerül sor az emberre?
És még abban,hogy hova lehet fordulni,melyik orvoshoz érdemes?
Köszönöm előre is.
Ritt
--------------------------------------------------------------------------------
Ritka

Ritka
máté rita

Sziasztok!

Tegnap voltam Apánknál. Hivatalosan is bejelentem, hogy július 23.-án délutántól aug. 22.-ig lesz szabin. Ez elég szörnyű,hosszú idő, de nagyon - nagyon megérdemli ő is, hogy pihizzen egy kicsit.

Ki, hogy áll a kezdéssel?

Rita!

1,2,3 hónap mire kezdhettek. Sok-sok mindentől függ. Ha kicsit visszaolvasol nálunk, akkor sok kérdésedre fény derül. De kérdezz nyugodtan!
Mi mindannyian Dévaihoz járunk, az intézetben jelenleg ő az egyetlen doki, de épp most van betanulóban egy fiatal dokibácsi is.

Hüvös szellőt, előbújó napocskát és kellemes, nem túl meleg napot kívánok mindenkinek!

kriszto

kriszto82

Laptető :arrow: :arrow: minden hamarosan kezdőnek küldöm, hogy minden jól alakuljon!!!
(persze amikor kellene nekünk is, majd nem jön :lol: :lol: )

kriszto

kriszto82

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: