A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2004. őszi kisbabák

SziasztokKép
Csirkesz: eddig kétszer vágtam le neki, egyszer még a kórházban, hogy ne karmolja össze magát, meg nemrég valamelyik nap. Szoptatás közben, úgyis ellazul, akkor a legegyszerűbb.
Liv: nem is az a fontos, hogy játsszon vele, hiszen még nem tud, de pl. mi körberaktuk kis játékokkal, színes, élénk színűekkel, azt nézegeti, neki még ez a játékKép
A megnövekedett igény tényleg a 3., 6. héten van, utána, ha jól tudom, a 3 hónap környékén is van ilyen ugrás.

Judy: kitartás, a héten szerintem már Te is babázol!!Kép Tudom, az utolsó napok már milyen nehezek voltak, de pár nap és itt a kismanóKép

Mi nem mérünk még itthon, abban maradtunk a védőnővel, hogy szerdán lemegyünk, megmérjük Bazsit, mennyit gyarapodott. Ha nem eleget, akkor ad telefonszámot, hogy hol lehet mérleget bérelni. De bízunk benne, hogy eleget eszikKép

Babs, Erka: a mellgyulladás elmúlt már? Mit mondott a védőnő?

Bori: nemsokára a kezedben tarthatod a picurkádatKép Ilyentájt én is arra gondoltam, hogy max. 1-2 hét, és megszületik a baba. Aztán nem is kellett annyit várniKép

Anyukák: mizujs, hogy vannak a babák?? És Ti? Remélem, nem túl zűrösek az éjszakák senkinél.

Puszi mindenkinek
Lau
lau

Sziasztok! Kép

Ime egy friss kismamiról a híradás:

"Október 12-én 6:00-kor megérkeztem. Paramétereim: 3200gr, 54 cm. Üdv: Fodróczy Gellért és Judy"

Nagy GRATULA! Kép

Macs
maccs

Sziasztok!
Én is szopi közben vágom a körmét, mostmár hetente, főleg hogy mostmár a szájába gyömöszöli a kezétKép
Szopi bumm, tényleg a 3. és a 6. hét (majd 3. és 6. hónap)de lehet később is egy héttel.Nálunk most a 7. héten van, nappal nem 3, hanem 2 óránként cicizik.

Játék:A forgón kivül csak egy plüss napocska van az ágyban.Inkább velem szeret játszaniKép

Ma megyek a nőgyógyihoz a 6. hét után (ez már a 7.)Viszem babót is, legalább így látja a doki, ha már a szülésnél nem volt jelen.És legalább nem kell várakoznom.Remélem minden rendben lesz,szerencsére se a gátam se semmim nem fáj, pocim teljesen lement, és folyás sincs már.(jó sokáig volt)

Noémi
fantikbaba

Sziasztok!
Most kaptam egy sms-t Rzsuzsáéktól "Megszületett Récsán Luca 3600/55", egyenlőre ennyit tudok.

Sziasztok
becsi
Iklad

JudyKép
Épp most olvastam amit Lau írtKép
GRATULÁLOKKépKépKépKépKép Végre a babás táborbanKép
Sok tejcsit és minden jót kívánokKép
Szép nevet adtatok a kisfiúnak.
Noémi
fantikbaba

ZsuzsaKép
GRATULÁLOKKépKépKépKépKépÜdv a babázók közt!
Sok tejecskét, nyugodt napokatKép

Noémi
fantikbaba

mégvalaki?Kép
fantikbaba

Sziasztok!

JUDY GRATULA!!!!

Ma este már 3-4 órát is aludt a picurkánk! És már 60g-ot is szopizott, eddig ez a rekord! Ez jónak számít egy másfél hetes kisbabánál?

Szoptatás!
Hogyha mindkét ciciből szoptatok, akkor is le kell fejni utána? És ha lefejem akkor termelődik elég tej a következő szopiig? Eddig felváltva szoptattam, de ma este, amikor már nagyon nyammogott az egyik cicimen, akkor megkínáltam a másikkal és még egy jó adagot szopizott, így lett 60g. Viszon utánna nem fejtem le. Most már várom is hogy felkeljen, mert egyre jobban feszül a cicim!

Én is szopi alatt vágtam le a körmét. Muszáj volt, mert mindig csúnyára karmolta magát.

Puszi
Györesz

Kép
Kép
györesz

sziazstok!

Most látom, hogy amit este fél 10.-kor írtam, elszállt az éterben.....

Erika!
Köszönöm!

Rzsuzsa, Judy!
Gratulálok a babákhoz!

Magi!
Nagyon aranyos a babácskád!

Csirkesz
Elolvastam a születéstörténetedet.Őszinte részvétem a nagymama miatt, megértem, mit érezhetsz, mert tavaly júliusban összeesett és meghalt az édesapám,alig 54 évesen.Akkor voltam kb.6hetes tehres.
Szilveszter este meghalt apósom, aki nagyon beteg volt, ekkor már 31 hetes terhes voltam....
25nap múlva jött a világra Istvánka babánk...

Apropó, pár napja kérdeztem, hogy Ti hogy tudtatok ide feltenni képet a babókákról, mert nekem sajna nem sikerült, mert túl nagy a képfelbontása a gépünknek.Hogy lehet kicsinyíteni?

Liv
egy-két plüss játék már volt a baba ágyában amikor 4-5 hetes volt, de én úgy hallottam, hogy 6 hetes kora előtt nem lát túl jól és ezért nem is használja a szemét igazán...

Sziasztok:
Annamária
penguin

JudyKép ZsuzsaKép
Mindkettőtöknek nagy-nagy gratula a babához! Judy, hihetetlen, hogy napra pontos lett a babád. Az én anyum is október 12-én született. Úgy látszik a fiaink választottak maguknak egy-egy partnert az ünneplésekre mindegyikünk családjábólKép

sok tejecskét mindkét anyukánakKép
Várjuk a képeket és a beszámolókat!

Ügyesek vagytok körömvágó anyukákKép Azt hiszem én sem húzhatom tovább. Bár magát még nem karmolja a fiatalúr, a hosszú körmei mind-mind letöredeznek, a sok kalimpálás közben.

Ti hogyan oldjátok meg, hogy ne üvöltsön a gyerek levegőztetés közben? Mire felöltöztetem már kész a hiszti, utána meg nem akarja abbahagyni. Pedig nagyon szeretném a gangon altatni délelőttönként, mikor odasüt a nap.

Csirkesz

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

Judy, Zsuzsa, gratulálok én is! Kép Sok mosolyt és vidámságot az elkövetkezendőkre! KépKépKép

Lau, köszi szépen, én jobban vagyok. Kép

Liv, Peti körül is tobzódnak a színes játékok (bár az ágyában nem, oda csak aludni rakom éjszaka, nappal itt van kint a nappaliban velem, úgyhogy itt úszik minden a játékokban). De a kedvenc foglalatossága a vállamról a könyvespolcot nézegetni (egész falat betöltő nyitott könyvespolcunk van, jóóóóó színes és változatos Kép). De megfogni még egy darabig nem fogja a dolgokat.

Csirkesz,
én is álmában vágok körmöt, Peti szopi közben nem hagyja. De ha alszik, elég gyorsan megvan. Csak határozottan! Kép Egyébként én bőrvágó ollót használok, mert azzal pillanatok alatt lekapom, a speckó babaollóval, amit neki vettünk itt szerencsétlenkedtem... De vágd le te is a körmét, mert aztán beszakad, tegnap Petinek a lábán kezdett beszakadni a köröm, mert nem vettem észre, már milyen hosszú, még jó,hogy időben elkaptuk...

A levegőztetős praktikákra én is kíváncsi vagyok! A múltkor sikerült, az így néz ki: Kép
Kép
babs

Babs!
Mennyit változot (nőtt) a kisfiadKép

Én ha felpörgeti magát mielőtt kitolom levegőztetni, elringatom a kocsiban, persze nem mindig jön beKép

Nektek fürés+szopi után azonnal alszik a baba?Az esti fürdés után sehogy sem akar aludni, ásítozik de ahogy beszundítana ordít azonnal, és felébreszti magát (nagyon profi ebben).
Tanácsot kérek...

Noémi

Most masszíroztam meg a kisasszonyt mandulaolajjal, élvezte nagyonKépUtánna szopi, most meg szunyálKép
fantikbaba

Sziasztok!

Én már levágtam Pipike körmét, szintén bőrvágó ollóval, mert a babaollóval semmire nem jutottunk.
Levegőztetés: nincs gond, végig alszik, ahogy kiérünk a levegőre, mint akit fejbe vágtakKép.
Viszont utálja a babahordozót, abban mindig ordít.
Nálunk is fürcsi-szopi után áll a bál, de ez minden este így van órákig. Olyan 11 körülre fárad ki a bőgésben annyira, hogy el is tudjon aludni.
Kicsit be vagyok tojva. Eddig mindig olyan teltnek éreztem a melleimet, főleg szopi előtt, néha kellemesen feszültek is, tegnap este óta pedig olyan üresek... Remélem, nem apad el a tejem. Pipike szája tejcsis szokott lenni kaja után, és kakis pelusok is vannak, de olyan furcsák a cicik... Mi lehet ez?
Vendég

Trompipi!
A mell puhasága nem azt jelenti hogy nincs benne tejcsi, nekem se kemények mindig, mégis jólakik a csajszi.Próbálj több folyadékot inni, meleg zuhany a cicikre, pihnj ha tudsz, nálam ez bevált.
Mi például már ritkábban kakilunk viszont akkor nyakig benne vagyunkKép

látom a fürdés utáni cirkusszal nem vagyok egyedülKép
fantikbaba

Andi!
Ha beáll a tej mennyisége kereslet-kínálat szerint, onnantól nem kell feszülni a cicinek. Attól még elég tejcid vanKép

<pre>
ANYA NEVE SZÜLÉS IDEJE HÉT/NAP BABA NEVE BABA SÚLYA BABA HOSSZA
BELLANA 2004.08.11 40+6 GERGELY 4000gramm 57cm
R.EDIT 2004.08.18 36+4 BÁLINT 3150gramm 56cm
MACCS 2004.08.20 37+4 LILI 2700gramm 52cm
BRIUS 2004.08.22 36+1 BRENDON 3150gramm 50cm
BABS 2004.08.23 38+5 PÉTER JOHANNES 2750gramm 54cm
NOÉMI 2004.08.25 38+0 HELÉNA 2900gramm 52cm
KORMI 2004.08.25 40+2 BENEDEK 3700gramm 53cm
ILDIKÓ 2004.08.26 38+1 LEVENTE / SZABOLCS 2610gram / 3050gramm
POCÓ 2004.09.01 39+1 FANNI RÉKA 3250gramm 48cm
BETTI 2004.09.01 39+6 KEVIN 4400gramm 53cm
LIV 2004.09.05 33+4 DÁVID 1980gramm 48cm
LINATO 2004.09.13 38+1 RUBEN MILÁN / LORENA LIZA 2920gramm /3770gramm 52/56cm
MACSEK 2004.09.13 36+0 MÁRK ÁGOSTON 2400gramm 51cm
BESZTI 2004.09.15 40+3 HANNA 3800gramm 56cm
ZSÓFI 2004.09.21 40+4 GYÖRGY MÓZES 3280gramm 57cm
LAU 2004.09.22 39+1 BALÁZS KRISZTIÁN 3750gramm 58cm
ORSOLY 2004.09.23 40+5 BOTOND 5300gramm 59cm
MOMO 2004.09.23 39+4 EMESE 3600gramm 57cm
TROMPIPI 2004.09.24 41+0 LILI 4400gramm 57cm
CSIRKESZ 2004.09.24 39+6 BOTOND 3400gramm 55cm
MAGIKA 2004.09.24 40+0 ZOLTÁN TAMÁS 3700gramm 56cm
G-NÉ KRISZTI 2004.09.25 39+2 ADRIENN NAPSUGÁR 3500gramm 53cm
ERKA 2004.09.25 40+0 MÁTÉ 3200gramm 54cm
DINO 2004.09.29 41+0 BERNÁT 4000gramm 54cm
ESZTER 2004.09.30 36+0 FERENC / PÉTER 2340gramm / 2360gramm
TIMCSUSZ 2004.10.01 38+5 BENCE 3300gramm 55cm
GYÖRESZ 2004.10.01 36+0 NORBERT PÉTER 2550gramm 52cm
MONCSI 2004.10.01 40+2 GÁBRIEL 2560gramm 47,5cm
MOSZI 2004.10.03 41+0 VIKTÓRIA ANASZTÁZIA 2900gramm 52cm
CATEYE 2004.10.06 38+2 SÁMUEL / OLIVÉR 2700gramm/2750gramm 51cm/50cm
NIKI 2004.10.07 39+4 PETRA 3000gramm 48cm
GABI 2004.10.07 37+5 RÓBERT DÁNIEL 3950gramm 55cm
JUDY 2004.10.12 40+0 GELLÉRT 3200gramm 54cm
ZSUZSA 2004.10.12 41+2 LUCA 3600gramm 55cm</pre>

<pre>
SZÜLÉS IDEJE NICK HETEK NAPOK BABA NEME NEVE SZÜLÉS HELYE
2004.09.18 Csengo 43 3 egy kisfiú Miklós Szt.Margit kórház
2004.09.21 Bea 43 0 egy baba Uzsóki Kórház
2004.09.24 Kata 42 4 egy kislány Dorka Máv Kórház
2004.10.04 Krisztinke 41 1 egy baba Péterfy kórház
2004.10.06 Persela 40 6 egy baba Uzsoki úti kórház
2004.10.14 Bibi 39 5 egy baba Zsófia/Zsolt Szt.István kóház
2004.10.16 Koczkapaczi 39 3 egy kislány Dorottya Uzsoki úti kórház
2004.10.22 L.Bori 38 4 egy kislány Eszter Szt.Imre Kórház
2004.10.23 Motiot 38 3 egy kisfiú Ábel (Emese) Stuttgart/Németország
2004.10.24 H.Kata 38 2 egy kisfiú Marcell Máv Kórház
2004.10.28 Szila 37 5 egy kisfiú Péterfy kórház
2004.10.31 Iboly 37 2 egy kisfiú Dániel Budai Honvéd Kórház
2004.11.09 Marica 36 0 egy kislány Mariann (Róbert) Szegedi Klinika
2004.11.10 Edina 35 6 egy baba Sote 2-es Klinika
2004.11.20 Márti 34 3 egy kislány Bajcsy kórház
2004.11.24 Orsi 33 6 két kisfiú Máté, Levente Sote 2-es Klinika
2004.11.25 Timi 33 5 egy kislány Olívia Kútvölgyi kórház
2004.12.15 Babóca 30 6 egy baba Schöpf-Mérei kórház</pre>

Zsuzsa!Kép Judy!Kép Gratulálok nektek a babákhoz. Sok boldogságot és tejecskét.
linato

Judy, Zsuzsa,

Hatalmas gratula a babákhoz!Kép Sok-sok tejcsit és jó egészséget kívánok.

Lányok,

Köszi a válaszokat az éjszaka átalvásával kapcsolatban.

Beszti,

Rájöttem, hogy nem is az a gond, hogy nem alussza át az éjszakát, hiszen ez természetes. A baj velem van. Az az igazság, hogy annyira koncentrálok az anya szerepre, hogy nem tudom kipihenni magam rendesen, még aludni sem tudok igazán. Az elsö éjszakát szinte a kiságya mellet töltöttem figyelve minden mozdulatát, hogy rendesen lélegzik-e, stb. Remélem ez idövel majd jobb lesz és lenyugszom egy kicsit.
A másik gond, hogy reggel 7-8-tól 12-ig nem tartja be a 3 óránkénti szopást, hanem egyfolytában enni akar, amint visszateszem a kiságyba és nagyon nyügös. Remélem ez idövel megváltozik majd. Ez szerinted normális?

Lányok,

A gyulladt szemet mivel kezeljem? A kamillás vatta jó megoldás?
Ti mikor cseréltek pelenkát? Evés elött vagy után? Ha evés elött pelenkázom be, akkor mindig belekakil evés közben. Utána pedig félek, hogy nagyon megmozgatom a pocakját a pelenkázással. Ti hogy csináljátok?

Moncsi
minike

Sziasztok!

RZsuzsa, Judy: nagy-nagy gratula a pici babákhoz!! ÜGyesek voltatokKép

A levegőztetés eddig nálunk is elég macerás volt. Most tegnap azt próbáltam ki, hogy elkezdtem szoptatni, előtte kikészítettem, mibe megyünk majd le, aztán mikor már úgy tűnt, hogy valamennyit kajált, felöltöztettem, kinyitottam az erkélyajtót, és befejeztük a szopizást. Ezután tettem be a babakocsiba, és mentünk le. Ennek az lett az eredménye, hogy 1 órán keresztül alukált lent a levegőnKép
Mondjuk azért, ha bejön a hidegebb idő, nem tudom, hogy fogom ezt kivitelezniKép

Na, megyek, mert nagyon kiabál a cseppem, majd jövök mégKép
Puszi
Lau
lau

Sziasztok!

LauKép
Köszi az érdeklödést, én már teljesen helyrejöttem. Nagyon bevált a túrópakolás és a forró vízKép. Mindenkinek ajánlom, akinél tejpangás, vagy kezdödö mellgyulladás tünetei jelentkeznek!

Annamari
Egy-két hete volt szó a kicsinyítésröl, ott Andi ajánlott egy programot: VCW VicMan's Photo Editor, amit én a www.szoftverbazis.hu lapról le is töltöttem, azzal pikk-pakk lekicsinyítheted és felrakhatod a képeket.

Csirkesz
Bátran állj neki a körömvágásnak, tényleg csak öt perc az egész!

Judi, RzsuzsaKépKépKép
NAGY NAGY GRATULAKépKépKépKépKépKép
SOK SOK TEJET A KICSIKNEK!!!!!!!!!

AndiKép

Csatlakozom Linatohoz, a mell a kereslet-kínálat egyensúlya után már nem keményedik feltétlenül.

Kérdés:
Ti hagyjátok sírni a babát, vagy felveszitek? Az én fiamat szopi után legalább fél óráig kézben kell tartani, és csak akkor tudom letenni, ha már mélyen alszik. Egyébként nagyon sír, és ha nem veszem fel, egyre hangosabbá és keservesebbé válik, és csak akkor nyugszik meg, ha kézbe veszem. Mit tegyek? Lehet, hogy így elkényeztetem? De hát nem bírom hallgatni, olyan keservesen sír!

Erka
szekera

Sziasztok!

Gratula az új anyukáknak!

Játék: igazából nem is arra gondoltam, hogy kifejezetten játsszon a baba a játékkal, persze, hogy azt még nem tud, hanem hogy a színeken kívül formákat is tapinthasson, ne csak a mamát meg a papát. Kép

Györesz, a 60 grammot ne úgy számold, hogy jó-e egy másfél hetes babánál; ne a kora alapján számolj, hanem a súlyának megfelelően! (Kb. 150 gr/kg.)

Fejés: érdekes, hogy ha lefejem az egyik mellem, van benne mondjuk 50 ml egy alkalommal, de ha a baba szopizik belőle, akkor 100, vagy amennyit ő akar enni, szóval amennyit igényel, annyi van.

Fürdés, szopi: érdekes, hogy sokunknál ez a helyzet, hogy esti fürdés és szopizás után 2-3 óra sírás következik, nagyjából 8 és 11 között. Beszéltem erről a gyerekorvossal, szerinte az lehet, amire én is gondoltam, hogy estére telítődnek a babák, annak ellenére, hogy rendszeresen, 3-4 óránként szopiznak, mégiscsak van náluk is egy "nap vége".

Erka, én nem hagyom sírni Dávidot. Ha csak nyöszörög, nem veszem ki az ágyából, de ha sír, igen. Mondjuk könnyű dolgom van, mert elég keveset sír. De nincs szívem ahhoz, hogy hagyjam sírni a kiságyban. Amúgy a www.lll.hu oldalon olvastam erről, és meggyőztek: a baba azért sír, mert valami baja van, és ha nem vesszük fel, úgy érzi, hogy ráadásul még magára is hagyták.

Kérdés: mindenkinél sárga a baba kakija? Nálunk mostanában zöld. A doktornő azt mondta, ez azért lehet, mert mostanában kezdett el nagyobb mennyiségeket enni.

Liv

Kép

Kép
liv

Liv

A 8-11 közötti hiszti nálunk is megvan, és csak akkor alszik el, ha még egy pár percre cicire teszem.
A kaki színe általában sárgás, de néha elöfordul zöldes árnyalat is, a dokim szerint ez normális.

Erka
szekera

Erka!

A babák először még nem nagyon tudják elfoglalni magukat, persze, hogy "unatkoznak", szeretnek kézben lenni, szvsz ezzel nem lehet elkényeztetni így az első időben. A későbbiekben ez persze változni fog, de szerintem ha megfigyeled, te is észre fogod venni, hogyha pár érdekes, színes dologgal veszed körül (ne túl közel a fejéhez, de ne is nagyon távol), és egy nyugodt pillanatában (szopi után, tiszta pelenkával) leteszed közéjük, akkor szivesen nézeget, és ez a nézegeetési idő egyre hosszabbodni fog. Persze nem tart még órákig, lehet, hogy eleinte ez csak pár perc. És fontos, hogy ezekben a percekben ne zavarjátok meg. Aztán vannak olyan ébrenléti időszakok, amikor letéve nem jó neki, hanem kézben szeretne lenni (szerintem 9 hónap pociban lakás után ez teljesen természetes), ha ilyenkor dolgod lenne, akkor jól jöhet egy hordozókendő.
A szopi után nlunk sincs mindig rögtön avás, néha elnézelődik, máskor meg újra kell neki a cici, csak úgy cumizásképpen, azon alszik el. Nátánt anno mindig babakocsiban kellett tologatni, de az az időszak is elmúlt...
A kérdésedre: én a mindig (vagy majdnem mindig, hacsak lehet (persze ha épp WC-zek, zuhanyzom, egyéb elfoglaltságom van, akkor nem azonrögtön)) felvevés híve vagyok, nem hiszek a "hagyjuk sírni, akkor tanul meg várakozni, türelmesnek lenni" elvben. Sőt úgy gondolom, ha felvesszük, akkor tudja, hogy ott vagyunk, számíthat ránk, és a későbbiekben kevésbé gond.

Moncsi!

A babáknak teljesen saját elképzelésük van, hogy ők hogyan szeretnének szopizni. Hanna ezt az egyfolytában szopit inkább este gyakorolja, pedig tuti nem éhes, és nem kevés a tej. Éjszakára már midi pelenkát adtam (jó nagy a derekán, de azért be lehet úgy pelenkázni, hogy ne legyen túl bő), de olyan tele lett, hogy csak na!
Szóval szerintem normális. De indővel tényleg változni fog. Addig meg rendezkedj be erre a napirendre.KépKép
Biztosan meg fogsz nyugodni idővel, de azért pihenj sokat most isKépKépKép, nehogy a fáradság okozzon gondot!

Györesz!

Fejni semmilyen esetben nem kötelező, max. ajánlott. A tejcsitermelés oylan jól van kitalálva, hogy nem attól lesz kevesebb, ha üresedik (szopi, fejés), hanem éppen ez ösztönzi a szervezetedet a termelésre. Szóval ha le is fejed, akkor is lesz elég a következő szopiig. Pont az lehet egy nagy hiba, ha az ember arra vár, hogy megtelik a melle és csak akkor szoptat, nem teszi igény szerint mellre a babát.

Andi!

Az teljesen természetes egy idő után, hogy nem érzed teltnek a melledet. Ez semmit nem jelent, csak annyit, hogy talán kezditek a kereslet-kínálat egyensúlyt megtalálni. Persze figyelni kell arra, hogy pisis-kakis pelusok legyenek, megfelelően gyarapodjon, de ha ez megvan, akkor a cicifeszülésnek az égvilágon semmi jelentőssége nincs.

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Ez ma készült!

ErkaKép
szekera

www.lll.hu:

Az unalom és a magányosság ugyanolyan kellemetlen érzés egy csecsemőnek, mint az éhség vagy a gázzal telt belek. Olyan nincs, hogy csak akkor menj oda hozzá, "amikor tényleg szüksége van rád": kisbabád kifejezési módja a sírás, ami azt jelenti, hogy szüksége van valamire, és mindaddig, amíg sír, ez a szükséglet nem elégült ki. Nagyon egyszerű rendszer ez, akár egy biztonsági berendezés: hangosan jelzi, ha valami baj van, mindaddig, amíg helyre nem hozzák a hibát.

Természetesen a kisbaba nem gép, így nem tud véget nem érően sírni. Ha a babát túlságosan hosszú ideig hagyják sírni, végül is abbahagyja. Nem azért, mert megvigasztalta magát, hanem azért, mert kimerült és reményt vesztett. Dr. William Sears a NIGHTTIME PARENTING című könyvében kifejti: azzal, hogy a szülők nem reagálnak a baba sírására, megrendítik a baba beléjük vetett bizalmát. Azt a bizalmat, amely "nélkülözhetetlen a gyermeknevelésben". Ha válaszolsz a kisbaba sírására, tudatod vele, hogy elhiszed, mennyire szüksége van rád és bízhat benned: ott vagy számára. "Ha megbíznak a gyermekben, megtanul bízni másokban." Dr. Sears így folytatja: "Tanulmányok kimutatták, hogy azok a kisbabák, akiknek a sírására rögtön reagálnak, kevesebbet sírnak később, nagyobb korukban." Ha odafigyelsz a kicsi sírására, nem rossz szokást alakítasz ki, hanem megtanítod arra, hogy képes legyen sikeresen megértetni magát veled. Még ha nem is találod ki, hogy pontosan mi a baj, és kisbabád tovább sír a karodban, legalább tudja, hogy nincs magára hagyva.

A közhiedelemmel ellentétben az a baba, akinek a sírására válaszolnak, nem lesz elkényeztetett, másrészt ha hagyják sírni, attól nem lesz önálló. Az sem igaz, hogy a sírás jót tesz a baba tüdejének. Dr. Sears szerint valójában azon túl, hogy csökkenti a baba vérének oxigénszintjét és fokozza a szívritmust, "az ismétlődő magányos sírás károsan hat a baba általános fejlődésére" (Sears, 1985).

Amennyiben a gyakori szoptatás elcsendesíti sírós babádat, nyugodtan szoptasd meg gyakrabban. Ha féléves vagy idősebb, talán itt az ideje, hogy az anyatejen kívül mást is kapjon. De ha ennél sokkal fiatalabb, akkor valószínűleg csak egy ugrásszerű növekedési szakaszon megy keresztül, és három-öt nap múlva alábbhagy a szopási kedve. Ezalatt olyan gyakran szoptathatod a babádat, ahogyan szüksége van rá. Még akkor is, ha akár csak egy óra telt el az utolsó szoptatás óta.

Kép

Kép
liv

BesztiKép

Köszi a választKép

Moncsi
minike

Sziasztok!

Gratula minden új babának és mamájának!!! Látom továbbra is sokasodunk KépKépKép

Olvasó üzemmódra vagyok csak képes, ezért nem jelentkeztem már egy ideje, de olvasgatok ám!
Fanni nagyon pocakfájós, már egy csomó mindent kipróbáltunk. Most a legutolsó kombináció a szélcső + homeós bogyó. Fájni ugyan még mindig fáj a pocakja, de esti szélcsöves akciók után tök megnyugszik. Legalább ez működik...
Egyébként hízik a kiscsaj rendesen: egy hónaposan volt 3.72 ez 70 deka 3 hét alatt. Ha így halad, lassan utoléri nővérét KépKépKép
Egyébként meg kész behalás a kiscsaj, már 5 hetesen 1-2 percre képes volt teljesen kinyomni magát, és tartja is a hátát és a fejét rendesen. Meg tegnap letettem az ágyra, és 10 perc múlva már fél méterrel arrébb találtam meg KépKépKép Lassan már a szomszédba kell mennem, ha így halad KépKépKép
Egy hétvégi kép "attrakciójáról"

Pocó

Kép

Kép
Kép
pocó

Sziasztok Lányok!

Köszi a sok bíztatást, vettem egy nagy levegőt és levágtam a körmét a dednekKép Nem volt nagy szám, de azért bevallom, végig a torkomban dobogott a szívem. Mi lesz, ha a mini lábkörmeit kell majd vágnom???? Na de majd azt is megoldom.

Ma kétszer próbáltam meg levegőztetni a kis tökösömet, de mindkétszer 15 percig bírta, utána jött a sírás. Lehet, hogy fázott? Végül is a sírás kifejezheti a nem jó komfortérzetet is, nem?

Sírni én sem hagyom. Főleg azért nem, mert szörnyű, mennyire bele bírja lovallni magát, másrészt a gyerekdokink azt mondta, nevelni majd csak az első 3 hónap után álljunk neki, addig sok-sok simi, puszi, ölelés, hogy lrezze a kis csöppség, hogy szeretjük, gondozzuk. Így Besztivel egyetemben csak akkor hagyom, ha pl, éppen pont a kádban állok és tusolok, wc-n vagyok...

Az esti fürdést követő időszak nálunk is zűrös. Már feladtuk az egy időpontban való fürdetést, majd 3 hónapos kora után visszatérünk rá a nevelés keretein belül. Addig este 8-tól melegen álla fürdőszoba, és amikor Botond ébredezik, akkor lekapjuk róla a rucit és a pelust, nagyot pancsolunk, ujra kap kajcit fürdés után (addigra úgy is megéhezikKép), és alvás. Ez egyre többször jön be, de sajna tuti tippként, illetve bombabiztos eljárásként még nem alkalmazható. Mondhatnám, hogy néha bejönKépKép

LauKép
Tetszik a levegőztetés előtti ajtóban szopi. Én is meg tudnám valósítani, csak akkor egy fél emeletesház a cickómat, meg az azon lógó dedet láthanáKép

A melleim nekem sem feszülnek, ami tovább ront a fejési lustaságomon, mert mivel nincs feszítő érzés, nincs is kedvem fejni. Az is igaz, hogy a cicim nem csomós, nem feszül. Bár reggelenként tusolás után a testápolózás közben (főleg amikor előrehajolva a lábaimat kenegetem) csöpög rendesen a mennyei mannaKépKép

Csirkesz

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

Sziasztok,

Liv,

A plusz tejnek sikerült "gazdát" találnod?

Angéla
angéla

Pocó, Pipike is kinyomja ám magát, és emelgeti a fejét! De ezzel be is fejezem a dicsekedéstKép. Pedig baromi büszke vagyok rá, olyan kis erős.
De ha mondjuk ilyen nagy és dagi, akkor már erős is legyen!!!

Itt egy kép (már ha sikerült feltenni).

Andi
<!--attachment: m_rges-119901.unk*attachment_icon.gif*image/bmp*154.2**m%e9rges%2ebmp --><center><pre>
Kép
mérges.bmp (154.2 k)</pre></center><!--/attachment-->
Vendég

nemtom, miért így sikerült csak betenni...
na, mindegy!
Vendég

De legalább így sikerül KépKépKép

Kép
Kép
pocó

Sziasztok!

Gratulálok az összes babásnak!!!

Én is itt vagyok, továbbra is egyben babukával és továbbra is ücsörög a pocimban a kis drága. Már nagyon szeretnék én is babázni egyre nehezebben viselem a pocimat. Babukát múlt csütörtökön 3100 grammosra saccolák uh-gal. Már csak 2 nap kiírásig!

Addig is olvasgatok és sokat tanulok tőletek.

Bibi
bibi

Andi!

Mert .bmp formátumú és a babanet csak .jpg-et vagy (ha jól emlékszem) .gif-et tud feltenni rendesen, a többi fileformátumot ilyen attachment-ként.
De így is meg tudjuk nézniKépKép.

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Sziasztok!
Akit érdekel a mi kis gyönyörűségünk az Norbika néven megnézheti itt a babanet fotóalbumában!

Györesz

Kép
Kép
györesz

Sziasztok!

Gratula az uj anyukaknak!!! Kép

Lanyok nalunk a furcsivel nincs gond, meg az utana valo oltoztetessel sem.
En ilyenkor cumit nyomok a szajaba es azzal nagyon jol elvan. Kép

Furdes kozben meg eppen annak az ujjat szopja aki furdeti. Kép Kép Kép

Ime rola egy kep. Kép Kép Kép

Kép

Magi
Vendég

MagikaKép
Jobb híján a kispapa ujjaKép Mondjuk kicsit nagy a cicihez (bimbóhoz)képestKép

Nálunk utálja a cumit, egyszer próbáltuk ki csak, nem kell neki, így marad a babusgatás.

A 7. hetes vizsgálaton minden rendben voltKép
Jó munkát végzett a dokim kollégája (mondjuk azért mert eredetileg sebész volt)Semmi nyoma a gátrepedés utáni varrásnak.Írt fogamzásgátlót, amit szoptatás alatt is lehet szedni, minden nap egy tablettát, rögtön 3 havit írt, 3 hónap után meg rákszűrésre kell menni majd.És kért a babáról fényképet.

Noémi
fantikbaba

A mi picurkánknak sem tetszik a cumi! Amint rájön, hogy nem jön belőle semmi köpi ki nagy ívben!

Györesz

Kép
Kép
györesz

Sziasztok lányok!

Gratulálok az új babákhoz, pocakosoknak meg kitartást!

MA kellett volna pici fiamnak megszületnie, erre holnap már 1 hónapos lesz, hogy rohan az idő, el se hiszem!

Sajna csak kevés időt hagy nekem netezni, de mindig megnyugtat, ha elolvasom a hozzászólásokat, mert látom, hogy a gyermekem nem viselkedik extrém módon, hanem mindenkinél hasonló problémák merülnek fel.

A mellem nekem sem feszül, amitől féltem, hogy nincs benne elég tej, de kisfiam mindig hatalmasat lakmározik belőle és gyarapszik a súlya. Az egyes etetéseket nem tudom lemérni, mert annyit ficánkol, csak a heti gyarapodása ad nekünk infót.

Körmét álmában vágtam le bőrvágóval, de egyelőre csak a kezén.

Délelőtt néha, esténként mindig van 1-2-3 órás időszak, amikor nyűgös, és a kezünkben is nehezen nyugszik meg. A fürdőkádban jól elvan, de előtte és utána változatlanul üvölt.

Levegőztetést úgy csináljuk, hogy szopi után, amikor beájul, rávarázsolom a ruhát, beteszem a kocsiba és lemegyünk sétálni. Az öltöztetésnél van, hogy felébred és sirni kezd, ilyenkor ha szerencsém van még el tudom ringatni, de volt már hogy a meleg rucijában nyitott ablaknál újra rátettem cicre, hogy elkábuljon. Ha már a kocsiban fekszik és kijutunk a lakásból, akkor nem ébred fel, legalábbis eddig szerencsém volt.

1-2 napja megjelentek apró patttanás szerű bigyók Márk homlokán, néha jobban látszik, aztán van hogy szinte eltűnik, néha meg csak száraz a bőre ott. Hasonlót tapasztalt már valaki?

Hú, most rohanok, mert ébred a fiam. (Én sem hagyom nagyon sirni, elvileg ilyenkor még nem lehet elrontani.) Kép

Üdv:

Macsek

Kép

Kép
macsek11

KépKép

Gyorsan 2 kép a fiúról! Kép

Kép

Kép
macsek11

Ezek szerint szerencsem van a cumival, legalabbis most. Kesobb meg majd kinlodom azzal, hogy valahogy elvegyem tole.

Az ejjeli alvashoz szeretnek hozzaszolni.
Regen voltam babysitter es ott tanultam, amit most en is csinalok es nagyon jol bevalt.
Igaz nem mindenki tudja kivitelezni.
Szoval ahol ejjel alszik, oda nem teszem nappal aludni.
Tehat a gyerek szobat meg nem nagyon hasznaljuk csak ejjel meg pelenkazasra.
Szerintem ezert is van hogy ejjel alszik. Bar lehet, hogy hulyeseg, de erzi es tudja, hogy ha oda bekerul aludni kell.
Kulon van benne takaro meg minden es az csak ejjel.
Nappal vagy az agyunkon alszik, vagy a foldszinten a bolcsoben, vagy a babakocsiban nezelodik.
Soha nem teszen oda ahol ejjel alszik, csak este alvakor.
Mar most ha nem alszik eves utan egybol este, hanem csak nezelodik, akkor is a kisagyaba teszem es siras nelkul elalszik benne. Persze ez nem egybol ment, mert eleinte nekem is uvoltott, de nem vettem ki, hanem leengedtem az oldalat, mert leengedheto, felig odahajoltam es ugy altattam el, mikozben a forgo zenelt. A fogo zeneloet terhesseg alatt is a hasamon hallgatta. Mikor korhaz utan 2 nappal felhuztam neki, hirtelen oda fordult es nagyon figyelte. Azota is ezt teszi majd elalszik ra.
Akinek van kedve es lehetosege szerintem probaljatok ki.
Nekem es ahol alkalmaztak nagyon bevalt.

Kép

Magi
Vendég

Noémi! Mit csinálnak a 6 hetes kontrollon? Már nem rémlik a 2 évvel ezelőtti "eksön", és pénteken van elvileg jelenésem KépKépKép

Pocó

Kép
Kép
pocó

Judy, Zsuzsa, nagyon gratulálok!!! Kép

Bárcsak már én is ott tartanék Kép De mivel rábíztuk a Kisasszonyra, mikor jön ki, csak várni tudok. Itthon már minden készen van, úgyhogy alszom, amennyit csak tudok (főleg, ha apukája megnyugtatgatja alvás előtt... neki szót fogad már a pocakban is), meg ma pl. tortillát sütöttem sütőtökös, meg gombás-kukoricás mártással. Meg van egy vödörnyi gesztenyepüré is tejszínnel. Nem kér valaki? Kép Itt fog rámromlani. Kénytelen leszek ideszédíteni valakit holnapra, hogy ne érjen rossz véget. Sajnálnám. Ma elmerészkedtem a boltba, de nem igazán esett jól, viszont holnap reggel megyek be a kh.-ba, lesz ctg, meg uh is, most jön nézgelődni először a férjem is. Eddig valahogy nem jött össze, hogy ő is jöjjön. Most meg mondjuk, már úgyis majdnem mindegy, pár nap, és meglátja igaziból is. Meg lesz holnap vizsgálat is, kíváncsi vagyok, hogy továbbtágultam-e.
Azt tudja valaki, hogy milyen jele van a magzatvíz szivárgásának? Milyen színű, állagú stb? Mert használok tisztasági betétet(volt párszor, hogy becsöppent a pisi), de pár napja mintha más színű és szagú (bocs) lenne. Nem tudom, mire gondoljak. Vagy ez amúgy is megváltozik így a vége felé?
Ja, és előtejcim is van már egy hete...

Bori
38+5
lbori

Noémi,
igen, rengeteget nőtt, és úgy kikerekedett a pofija, már a lábán is vannak hurkácskák. Kép Lassan egészen "standard" bébi lesz belőle. Olyan fura látni, hogy már mekkora (már majdnem megduplázta a súlyát), pedig még mindig milyen kicsi. Kép

Lányok,
olyan érdekes, amit írtok a fürdés utáni hisztiről. Ti mikor fürdettek? Mert nálunk csak akkor megy simán az élet (kisebb üvöltéssel az öltöztetés alatt, bár néha megússzuk még ezt is), ha fél hét és hét között fürdetünk. Ha ugyanis akkortájt még kap egy cicit, és bealszik fürdés előtt, akkor alszik 9-10-ig, és akkor rém nyűgös, ha fürdetni próbáljuk. Nálunk ezért minden este az a műsor, hogy próbálom átvészelni 6 óra után az időt, amíg a párom hazaér. Persze így Peti legtöbbször elég sokat sír fél 6 - 6 után fürdetésig, lehet, hogy ettől alszik fürdés-szopi után annyira jól?

Moncsi,
gyulladt szemet inkább forralt vízzel mosd (kívülről befelé irányban), a kamilla allergizálhat. Meg egy-egy csepp anyatej is jót tehet szemcseppként. Aztán ha nem múlik, ír a doki szemcseppet, nekünk végül csak az segített.

Pocó,
méhszájvizsgálat, meg a hüvely, gát ellenőrzése, kiselőadás a fogamzásgátlásról Kép, meg ami kérdésed esetleg van.

Petinek megcsinálták a csípőszűrést is, meg az ultrahangot is, minden OK nála, ha mentek, vigyetek egy plusz textil pelust, meg törlőkendőt és tiszta pelusokat is mert mindenütt le kell vetkőztetni a babát teljesen meztelenre. Még jó, hogy relatív meleg volt mindenütt, a vizsgálatok végére így is kiabált szegény békés csemetém...
babs

Köszi Babs! Gondolom nálam eltekinthetünk a hüvelyvizsgálattól, majd max a pocakomat fogom mutogatni ( császár ) KépKépKép

Nálunk a füri akkor megy relatíve nyugisan, ha kaja után oldjuk meg. Időpontilag meg tök mindegy. Neki sem mernék állni hami előtt, mivel ha éhes, akkor tőlünk zeng a lakótelep, nem szívesen fokoznám ezt KépKépKép

Pocó

Kép
Kép
pocó

Pocó!

Császár után is van hüvelyvizsgálat (pontosabban kétkezes vizsgálat: azt nézik meg, hogy minden visszaállt-e alapállapotba, ez a kétkezes vizsgálatnál nem csak a hüvely, hanem a méh állapotának (méretének) vizsgálata is).

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Hát akkor nem úszom meg KépKépKép Max felkérem páromat, szerintem ő is sok mindent meg tudna állapítani KépKépKép

A koponyacsontoknak mikorra kéne rendeződnie? Mert Fanni annak ellenére, hogy császáros baba, igencsak el van csúszkálva. Formás a feje, nem így van probléma, hanem a leendő varratok helyén érezni, hogy nem egymás mellett helyezkednek el a csontok, hanem egymáson.

Pocó

Kép
Kép
pocó

Sziasztok!
Most gyors csak visszaolvasás nélkül:

Ma voltam kontrollon, minden renben találtatott.
Utána átugrottam a szülészetre és megnéztem a mai friss "termést" Gellért babát és az anyukát. Jól vannak, és szép a babus! Kép Kicsit lassabb és másabb volt a szülés, de a vége gyorsan ment, és komplikációk sem voltak..

De nem lövöm le Judy poénját, majd ő elmeséli nektek! Kép

Puszi mindenkinek! Kép

Macs
maccs

látom már mindenre válaszoltakKép

Még mindig beteg vagyok Kép, ezért a csípőszűrésre csak jövő héten/hétre kérek időpontot.

Tegnap hogy az éjszakai "bömbit" megelőzzük, fürdés és szopi után beraktam a kisasszonyt a pólyábaKép És láss csodát megnyugodott, és alukált szépen a következő szopiig.Nálunk éjjel nappal 3 óránként eszik.

Judy történetét meg szeretettel váromKép

puszi mindenkinek
Noémi
fantikbaba

Judy, Zsuzsa,
Gratulálok Nektek, sok boldogságot, sok-sok tejecskét és nyugis éjszakákat kívánok Kép

Tegnap este voltam kontrollon, hát nincs túl sok jó Kép Marci feje nemhogy fent van (mint korábban), de ráadásul félig-meddig átlósan is fordult. A doki szerint ugyanannyi esély van arra, hogy szülésig vagy a szülés megindulásakor fájások alatt befordul "célirányba", mint arra, hogy totál keresztbe fordul és esély sem lesz a normál szülésre.
Elvileg jövő vasárnapra vagyok kiírva, addig mindenképpen várunk (ha nem indulna meg a szülés). Én most még egyáltalán nem érzek semmit, csak a szokásos kis keményedéseket, de azokat már megszoktam.
Egészen idáig meg sem fordult a fejemben, hogy majd nyiszakolni kell, úgyhogy ez most felért egy "hidegzuhannyal"Kép

Kata

Kép

Kép
anyamanya

sziasztok!
Lányok, azt hiszem, teljesen el fogom rontani a fiamatKép Amikor sír, felveszem, és sokszor alszik el úgy, hogy rajtam fekszik. De nem tudom hallgatni, mikor sír.
Ma vagyunk 3 hetesek, és tegnap szinte semmit nem tudtam fejni, annyiszor kéredzkedett cicire, nem volt már sok, amit kifejhettem volna. De írjátok, hogy Ti sem mindig fejtek.
Ma megyünk majd méredzkedésre, kíváncsi vagyok, hogy 1 hét alatt mennyit gyarapodott a picurkánk.

Bori: úgy tudom, lehet kapni a patikában olyan tesztet, ami kimutatja, hogy van-e magzatvíz szivárgás. Ha aggódsz, szerintem érdemes kipróbálni.

Pocó: koponyacsont nálunk is érdekes, én is simiztem neki, hogy egyszer mintha sima lenne, aztán meg olyan, mint amit Te is írtál. Gondolom, előbb-utóbb a helyére kerül, mindenesetre ma megkérdezem a doktornéninket.

Tegnapi képKép

Kép

Lau
lau

Sziasztok !

Judy férje vagyok.Megadta az azonosítóját és jelszavát így merészkedek az ő nevében írni.
Küldök néhány képet tegnapról. A többit írásban majd Juti elmondja.Valószínűleg Szombaton jönnek haza.

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet: