A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2010 júniusi babák

Nanetto, melyik bogyit kell vinni?
Mert én a Te listádról szedek egyelőre csak a Cimicifugát (37. hét hétköznap), és fogalmam sincs, h a kórházban bárki segít-e nekem adagolni majd... Hát nagyon klassz, ahogyan írsz, élvezetes, kedvet kapok... :)
Még, hogy bébiképeket nem tudok, így kevésbé izgalmas a "képtáram" de mutatok friss képeket, jobb híjján pocak és babaszoba képek- most készítettem...
Kép
Kép

detti_10

és a babaszoba, most főleg a plafon lámpáról lelógó kis fa bigyókra vagyok büszke, egész hétvégén azokat festettem, készítettem, damilon lógnak, szerintem tökjó
Kép
Kép
Kép

detti_10

Készen lettem :D:D

Alex születés története

Kezdem a nagyon elején :D
Május 22 szombattól voltak minden éjjel jóslóim. De azokat tudtam, hogy csak jóslók, mert belealudtam. Elég erősek voltak, de még nem volt olyan vészes.
Aztán 26án szerdán éjjel igen erős 15-10 perces fájásaim voltak úgy, hogy nem tudtam tőlük aludni. Reggel folytatta. Így elindultunk a kórházba. Mire elértem az nsthez már nem voltak fájásaim és csak 1 cmre voltam nyitva, de már meg tudták nézni a magzatvizet, ami szerencsére tiszta volt. Beraktak egy 3 ágyas szobába, nagyon jó fej 2 csajhoz. Jól eldumáltunk :D Én meg vártam és vártam, hogy induljanak újra a fájások… hát nem volt kedvük. Péntek reggel jött egy doki vizitelni (Zisray dr), hogy hogy áll a méhszájam. Mondtam nem tudom, mivel tegnap nézték utoljára és akkor 1 cm volt. Fájásaim vannak? Mondtam nincsenek. Jó, akkor menjek haza. Értem én, hogy téves riasztás volt, de én tudtam,hogy szülni fogok. Mert kellett. Akkor dulva-fulva elindultam BKV-val anyuhoz. Ez kemény 3 megállót jelentett a trolival :D A bőröndöm nem volt túl könnyű, de mindegy.
Bementem Hannáért és elindultunk haza. Alex egész nap csöndben volt. Furán mozgott, sokkal gyengébben, mint addig és sokkkkkkal kevesebbet. Folyamatosan beszéltünk Ildivel, hogy mi legyen és arra kért, hogy egy ctg-re mindenképp menjünk vissza, mert ő csak úgy lenne nyugodt. (én is) Közben meg a lábam csak dagadt és dagadt… egyre csúnyább lett. Én meg elkezdtem ráparázni, hogy ez toxémia lesz a végén… Bementünk, miután elaltattam Hannát, olyan 11 fele indultunk. Kia doki nézett egy uh-t és kiderült, hogy Alex arccal előre próbált kijönni, úgy persze, hogy nem nagyon tudtam tágulni. Csináltak egy ctg-t,. ahol a szívverésének alap tónusa 120 körül mozgott, tehát nem nagyon ment e fölé. Addig mindig 130-140 között mozgott neki. Mondta Kia, hogy csinálunk még 1 ctg-t és már nem is engedne ki a szülőszobáról. Hát, én szépen beauldtam a várásba és reggel 6kor csináltak egy újat, ahol Alex már remekül muzsikált. Kia doki megvizsgált és akkor már 4 cmre voltam nyitva :D:D Megnézték a vizet, tiszta volt. Mondta Ildi, hogy ha rossz lett volna a második ctg, akkor kiveszik Alexet. Így hívták Cser Katit, hogy ma szülünk. :D:D Domonkos doktor volt aznap ügyeletben és Kia doki megbeszélte vele, hogy ő vesz át. Pontosabban szólva azt mondta, hogy addig nem megy haza, amíg Domonokos dokinak át nem ad :D:D (ha még nem mondtam volna, imádom azt a dokit, mármint Kiát, azóta Domonkos dokit is :D:D, az Ildi meg alap. :D ) Tök biztonságban éreztem magam, mert 8kor megjött Cser Kati is, közben elköszönt Ildi, meg Kia, Domonkos doki meg bemutatkozott és nagyon szimpi volt. Gonolom ő se gondolta, hogy majd laza 1,5 órát fogunk azzal szenvedni 2en,h ogy Alex kibújjon :D:D Na, de nem szaladok előre.
Megkaptam az edát, utána kaptam oxitocint. Sűrűsödtek a fájások, éreztem is őket, de egyáltalán nem fájtak. Viszont Alex feje még minidg nagyon magasan volt, így nem tágultam annyira. 11kor még minidg 4 cm-er voltam. De nagyon jó volt, mert közben tudtam forogni. És kellett is. Nem feküdtem hanyatt, mint Hannával. Ekkor ráültem a labdára, hátha az segít. Közben befutott Judit barátnőm :D annyira örültem neki. Amíg vártam, hogy Alex lejebb csússzon, addig elkedzedd kimenni az eda, így kértem még 1 adagot. Még azzal is egész jól tudtam menni. Vissza másztam az ágyra és megvizsgált a doki. Már 6 cmre voltam :D ez jó hír volt, de sajnos Alex feje még nagyon messze járt. Kérdezte, hogy repeszthet-e. Elmagyarázta, hogy azzal segítjük beilleszkedni Alex fejét és ez így is lett. Olyan fura érzés volt, mert most éreztem,h ogy elmegy a magzatvíz. Hannánál ez teljesen kimaradt. Szép finoman a dokibácsi behelyezte Alex fejét a helyére és septiben délután 2re már el is értük a 10 cm-rt és már majdnem eltűnt a méhszáj, de Alex csaknem jött lejjebb. Viszont egyre jobban érzetem a hüvelyemben a nyomást, ami végbél felé is sugárzott. Ezt jó hírként fogadták. Mondták, hogy rásegíthetek, ha úgy érzem nyomni kell, nyomjak. Hát nyomtam. Erre Alex nekifeszült a jobb oldali medencecsontomnak. (most, hogy így visszagondolok rá, még mindig megfájdul… de ez már tuti csak pszichés) Kiderült ugyanis, hogy olyan edát sikerült csinálni, hogy medencétől kezdve mindent érzetem. Így a hüvelyemet is. És azt is, ahogy Alex nekifeszül a medencének. Ami azzal járt egy idő után, hogy a jobb combomban egy izom teljesen begörcsölt, de úgy, hogy mindegy egyes fájásnál, amikor Alex nekifeszült a medencémnek, a lábam begörcsölt. Hiába nem éreztem a lábam, ez a mélyizom, ez baromira fájt. Közben a másik szobában szültek és Katinak oda el kellett mennie, így megkérte „Kovi” szülésznőt, hogy jöjjön be hozzám. Ő megnyomkodta a lábam úgy, hogy nem fájt fájás közben, meg próbálta kijjebb húzni az eda kanüljét, hátha segít, de nem segített sokat. Így Judit volt, aki átvette a lábmasszírozó szerepét (inkább dögönyöző, mert ugye jól eltemettem az izmaimat háj alá). Közben bejött Domonkos doki és miután megvizsgált, megkért, hogy feküdjek a bal oldalamra és a jobb lábamat rakjam a bal lábtartóra. Így kellett nyomjak, ha jött a fájás, ő meg közben hátulról megpróbálta arrébb rakni Alex fejét, meg engem tágított közben. Mindez idő alatt Judit meg csak nyomta a combom… Aztán nagy nehezen átjutott Alex a medencén és enyhült a nyomás a combomon. Neki álltunk hát kinyomni Alexet. A többes szám az azért kell, mert Domonkos doki nekiállt, hogy kinyomja Alexet. Én befostam, hogy ugyan úgy fájni fog, mint Hannával, de kiderült, hogy tök másképp csinálja, mint az Abakrovics doki csinálta annó. Nem fájt, csak tolta kifelé és az tényleg nagy segítség volt. De ugye mint említettem MINDENT éreztem, ami a hüvelyemben történt és hát nem mondhatnám, hogy kellemes volt. Alex elindult a szülő csatornán és elkezdett szét feszíteni. Én meg csak nyomtam és szorítottam a vasat. Közben meg le akart csúszni a lábam. Amikor elkezdett kijönni a feje, ugyan úgy elkezdett leesni a vérnyomásom, mint Hannával. Akkor tudtam,hogy már nincsen sok hátra. És már kint volt egy része, amikor vége lett a fájásnak. Életemben nem éreztem még olyan jellegű és erősségű fájdalmat, mint akkor. És kiabáltam, hogy ez nem jó, ez nagyon fáj és nekem nyomnom kell. De meg kellett várni a következő fájást. Azt hittem az egy örökké valóság. Domonkos doki odavitte a kezemet a fejéhez, hogy érezzem. Attól valahogy tényleg sikerült lassabban vegyem a levegőt. És jött a következő fájás és végre kint volt a feje. Mondták rögtön, hogy nagy gyerek… Tudtam én ezt addig is… :D Aztán még 1 nyomás és kint volta válla és azután Alex is. És rárakták a hasamra. Olyan jó meleg volt. Nem is láttam igazán, csak érzetem őt.
Elvitték mérni, mosdatni, majd jött a lepény kitolás, küret és varrás. A varráshoz lidokain kellett, mert ugye mindent éreztem. Na, az tompított valamennyit, de nem eleget… Amikor összehúzta az izmot, az fájt kellően.
Amikor készen voltam visszahozták Alexet. Tisztára úgy nézett ki, mint Hanna, csak egy picit kisebb volt az arca. Értsd nem volt olyan duci :D Nem igen akart szopizni, de azért egy picikét sikerül :D 6kor bealudt és kiküldtem a csecsemősökhöz.
Aztán jött a pihi, kaja, mert majd éhen haltam. Ádi hozott nekem 2 sajtburit és benyomtam :D Meg megittam vagy 1,5 liter vizet. 19.30 kor mehettünk be a szobába. Persze egy percet se bírtam aludni, annyira sok volt még bennem az adrenalin. Alex hajnali 4.20ig aludt :D Kis drága. Én is aludtam egy pár órát. Kiderült, hogy sok magzat vizet nyelt, és azt bukta vissza még reggel is. Ezért nem evett amikor kibújt. Aztán aznap is még keveset szopizott, így lassabban indult be a tejem is. Szerintem ezért sárgulhatott be egy picit.
A gátsebem viszont meglepően jól volt. Nem kellett jegelni, tudtam bizonyos pózban ülni, lazán sétáltam és kikeltem az ágyból. És ez napról napra jobb lett. :D
Alex szuperül kakilt keddig vagy 9x. A végén már arany sárgát :D Hazajöttünk kedden, és innentől kezdődik az újabb fejezet a Kiszl család életében :D

Eszter
Kép
Kép
vok

Vok,
Kiát én is nagyon szeretem, tök jó volt a szüléstörténetedben őt olvasni, tiszttára fellelkesültem, hgy milyen klassz hogy nála fogok szülni, már a kedvem is megjött hozzá :D
de ma még csak CTG :wink:
jhajj ahogy így olvaslak mindjárt bőgök... ezek a terhességi hormonok... :)
fhúúúú ez egy nagyon szuper történet, ügyi voltál végig!!!! :P

most megyek felöltözök, aztán ébresztem Andrást, mert megyünk CTG-re,
utána elmegyek a TO-ra megkérdezek 3dolgot, aztán a könyvtárba, mert fénymásolnom kell.

a tanulással meg úgy le vagyok maradva, mint a ... nem is tudom mi :shock: :x
Vendég

csak bankszámla csekkolásra jöttem és nem álltam meg, hogy ne nézzek be ide...

Luna: sztem a babaszagot nem tudod kivédeni, én anno arielt használtam, most lidl-ist és minden babaszagú... sztem ez jön magától :) de én szeretem :)

Detti: szép vagy és a szoba is!

majd jövök, de nem tom mikor, mert ember ma kezdi a 4 szabadnapot... :)

Kép
Kép
Kép
konkri

homeos bogyók: cimicfuga racemosa (C12)
Caulophyllum thalictroides (C12)
először negyed óránként kellett szednem aztán 5 percenként a szülésznőm mondta az időintervallumokat mikor lehet "emelni" de a párom adagolta vagy akit viszel a szülésznő úgysem lesz végig veled vajúdni hagy gondolom akivel mentek és akkor ő tudja adagolni! az egyik a vajúdási fájdalomra jó a másik hogy nyiljon a méhszáj!
mondom nekem nagyon segitett majdnem 9 órán át szedtem!
legyen nálatok az arnica montana is az majd a vérzésre lesz nagyon jó szülés után!!!!!! ...

Geo a mellszívó azért kell mert annyi a tejem hogy muszáj lefejnem! jelenleg napi 80-90 milliket rakok a fagyasztóba és a baba kb. 70 grammokat eszik alkalmanként már 350 grammot hizott a születése óta tejem meg van!

Agykontrollal csinálom a tejet!!!! :-)
csak mondom bár lehet hogy hülyénedk nélztek de nyuszika szerintem te lehet hogy használod!
szóval reggel és este csukott szem (2 perces feladat) és elképzeled (legalábbis én ezt) hogy két nagy kancsó tejet öntögetek egy nagy pohárba! és azt mondom: jaj de jó lesz Eszti ez itt mind a tied! ... kb. 1 perc múlva magától jön a tej a ciciből szóval tegyetek oda vattapamacsot :-) :-) :-)

hivtam már a LLL ligát is nagyon segitőkészek elmondták hoy a tejet pasztőrözni is kell vagy ezt irtam már???? ... nehogy megromoljon mert a hűtőbe (fagyasztóba) kb. 4-5 hónap után ugyanúgy megromlik (nem értem miért) nekem ők hivták rá a figyelmet fel! úgyhogy nem egyszerű :-) de hát megcsináljuk!!!!

na most megyek mert a királykisasszonyunkra rá kell nézni - hátha van valami óhaja sóhaja!!!!

Vok: egy napon szültünk tök jó :-) és irtó cuki a babád!!!!!!

Csilla: csúcs a fürdetővödrös fotó ahhhhhhhhhhhh reklámba is elmenne simán!!!! :-) :-) :-)

jövök még...
Vendég

Konkri, nem is irtam, hogy ki akarnam kuszobolni a babaszagot, csak azt, hogy nem ertem igazan. Egy boltban ujjonnan vett ruhanak ami baba kozeleben sem volt soha az arieltol pl nem lesz babaszaga :)

Nanetto, az enyim gyerek (es tobbrol olvastam is hasonlot) koszonte de nem kerte a befagyasztott tejet kiolvasztva. Nem volt hajlando meginni, szoval ha esetleg majd igy jarnal ne lepjen meg, ilyen is van. Aztan lehet o meg pont szeretni fogja, bar ha van eleg tejed, meg az is lehet, hogy a fagyasztottra soha nem is kerul sor.

luna6

SZIASZTOK!!!

Most értünk haza, gyorsan bejelentkezem.Nagyon hosszú ideig kellett bent lenni a kórházban, majd mesélek.
Már minden rendben van, mindenki jól van, most kezdjük szokni egymást.
Visszaolvasni most nincs időm, sajnos.
Mihelyt tudok, jelentkezek!!!!

AKINEK MEGSZÜLETETT A BABÁJA, NAGY-NAGY GRATULÁCIÓ!!!!

Mihelyt visszaolvastam mindent, írok bővebben is.

Addig is szép napot mindenkinek!!!!

Kép
rozsa1979

Sziasztok!

Nagyon pörgős napjaim voltak, így megkésve kívánok sok boldogságot a babákhoz Eszterxx-nek, Heninek, Nanettonak, Voknak!!!!
De jó nektek!

Nekem még van egy kis időm, méhszáj 3100-as, nst okés, minden eredményünk jó.
Próbálok visszaolvasni, a képeket már megnézegettem, gyönyörűek a gyerekek és a babaszobák, pocik is.

Ime a miénk: (fali dekorok még hiányoznak)

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
jenny29
Mór

Sziasztok!

Nanetto, köszi az agykontrollos tippet, igen én szoktam használni, nekem sok mindenben bejött már ez a módszer az életben. :) (munka, stb.)
Annyira jó, hogy ilyen pozitív vagy, teljesen át lehet érezni az írásodon.

Persze a többi friss anyukáén is, de Nanetto extrán pörög. :D

Babaszag. itt a babaszagú mosóporokra, öblítőkre gondoltok? Vagy a baba természetes babaszagára? A babamosóporokat Én utálom, mert olyan erős émelyítő illatuk van, hogy ha Én rosszul vagyok tőle, akkor a babának sem lehet jó, úgyhogy mi nem is vettünk. Sima sensitive öblítő és ecet, meg amwayes, sensitive mosópor, ezt használom évek óta, és nagyon jól beválik. :) (ha valaki nem akar babamosóport, ezeket nagyon ajánlom)

Tej: Ha netán annyi tejem lenne, hogyan kell eltárolni? Ha lefejtem, akkor csak bele a bidlibe, vagy előtte forralni, hűteni? És akkor ezek szerint max. 4 hónap a fagyasztóban, utána kuka?

Rózsa jó, hogy végre jelentkezel, örülök, hogy minden rendben! Majd mesélj, ha időd engedi. :)

Homeos bogyeszok: a mi homeos dokink azt írta elő, hogy a szülőszobán két óránként egy adagot mindháromból (cimicifuga, caulophilum, arnica), de gondolom függ az alanytól is, hogy milyen gyakorisággal kell bevenni. Bízom benne, hogy őt kapom ki szülésre, és akkor nyugodt lehetek, ha nem, akkor Én inkább betartom a két órás adagolást.

Amúgy, nem készül valaki szülni? tünetek? :D

Lknyuszi

KépKép
lknyuszika

Húú, szépek a pocik, és a szobák is!
Dzsungeles pihiszék, irigy-irigy, az Nekem is nagyon bejön!! :D Mi ilyet vettünk játszószőnyegben. :D

Lknyuszi

KépKép
lknyuszika

Nem tudom mi az a babaszagu mosopor :) En a bebi termeszetes illatara gondoltam. Oblitot meg nem hasznalok a bebinel (pelenkaknal eleve tilos is nekem mondjuk) mert barmilyen szenzitiv, erzekeny boprt kikezdheti. Eleg az ecet onmagaban ha kell (mar ahol ugye lehet kapni :D)
Amugy nekem Norit bebimoso folyadekom van (nem por, az sem praktikus, magunknak sem szeretem) es erre irtam, hogy ezzel mostam es total bebiszaga lett a ruhaknak, ami szamomra talany :)

Dehogynem szul, Talinn egesz biztos :) Vagy inkabb o mar szult...es Hari is nagyon hallgat.

luna6

Van egy kis időm írni.
Először is KÖSZÖNÖM A SOK KEDVES SZÓT ÉS AZ AGGÓDÁST!!!!
Heny-t hívtam többször is, de nem vette fel.
Azután leégett a telefonom töltője, ki kellett cserélni, ezért nem tudtam rögtön írni.
Azért voltunk benn ilyen sokat, mert én besárgultam , nem a gyerek, utána meg Balázs elkapta a Rota fertőzést a csecsemő osztályon.

Nagyjából visszaolvastam mindent.
Este , mikor a babák lefeküdtek, írok szüléstörténetet és teszek fel képeket.
Megpróbálok a fontosabb eseményekre reagálni, ami kimarad, bocsánat.

VOK:GRATULÁLOK ALEX ÉRKEZÉSÉHEZ, NAGYON SZÉP KISFIÚ ÉS A SZÜLÉSTÖRTÉNETED IS CSODÁLATOS!!!

DETTI:
ESZTER: Gratulálok benedek megszületéséhez, kívánok sok tejcsit és egészséget!!!

NANETTO: Eszter születéséhez neked is millió gratuláció!!!

HENY: Téged aztán jól megvárakoztatott GERGŐ fiatal úr!!!
De aztán csak megérkezett!!!
Kívánok neked sok tejcsit, meg egészséget!
A nem fogadott hívás én voltam.
Nem szeretek SMS-t küldeni, meg kíváncsi voltam a hangodra is.Személyesebbnek tűnt volna beszélni veled.
Nehezen tudok SMS-t pötyögni, meg kedvem sincs hozzá.
Remélem nem zavartalak!!!!

NIKVIK:
Nagyon szép a kislányod.
Anyósod nem volt semmi a 100 eurós ágynemű történetével...

GEOOO:Nagyon szép művészi fotók készültek rólad.Meseszép kismami vagy.

DETTI: Leírnád, hogy készült a plafonról lelógó fa dísz, mi kell hozzá, stb???
Ellophatom az ötletedet?
Előre is köszike a választ.

JENNY
:Nagyon szép a pocid és a gyerekszoba is.Szuoer a szoptatós széked. Nagyon hangulatos az egész.
No, most megyek, este jelentkezem a képekkel, meg a történettel.

Millió puszi és szép napot mindenkinek!!!![/b]

Kép
rozsa1979

nyuszi! a homeos bogyónak az emelt adagját (5 perces) - 10 perces a szülésznő fogja irányitani minden tágulásod után (tehát amikor megvizsgál) tehát ne aggódj majd ő mondja mennyit kell miből :-)

a tejre a LLL mondta hogy 4-5 hónap múlva kuka én nekem fogalmam sem volt! amúgy Konkri lehet hogy majd kajába főzöm bele ha nem fogja szeretni :-) vagy nem tudom! de soha nem lehet tudni ...

amúgy úgy kell hogy lefejed a tejet! felforralsz vizet kis lábasba! sterilizálsz egy üveget (én paradicsomos üveget mert viszonlag kicsi) ha kész beleöntöd a tejcit és forrásban lévő !!!! vízbe 20percig forralod!!!! utána kiszeded kihűtöd ráirod a dátumod és mehet a hűtőbe! 80 ml-nél nem szabad nagyobb pohárba önteni mert általában az az a mennyiség amit megeszik a baba - ezt is az LLL liga mondta!!! még kezdő vagyok :-) :-) :-)

a babaszagú ruhákat nem tudom micsoda!

ja még valami! mi már a kiságyba altatjuk előtte anyaszagú ruhákat kell belerakni mert a doki néni szerint anyaszagot érzik a babák és ha nincs hanem frissen mosott szaga akkor nyugtalanok a babuk és sirnak! én teledobáltam a szekrényből a ruháimmal! :-)
Vendég

Jenny: ugyanilyen kék Zalakerámia csempénk van a fürdőszobánkban, ugyanilyen dekorral! Nekem még a mosógépetek is gynús, nem LG digitális? ;)
A babaszobátok meg nagyon szép, és tényleg csodás a rend.
Nekem is rendet kellett volna raknom, de mi még a baldachinnal is várunk, mert elméletileg még lesz polcszerelés, és nem szeretném, ha a fúrásból a falpor rászállna.

Rózsa: persze, hogy "ellophatod" az ötletet a lógóinkhoz, sőt direkt örülök, hogy valaki érdeklődik :): hobbyboltban vettem vékony fa lapocskákat, ezek teljesen natúr színűek, egy csomagban volt 6 db, ára pedig összesen 480.-Ft. Szív, maci, pillangó, csiga, stb figurák, így lett 18 db, mert vettem 3 csomagnyit, és akrill festéket hozzá. Az ábra csak egyik oldalára van rárajzolva, így mindegyiknek a hátulját is megrajzoltam, megfestettem. (Szerintem sima tempera is megfogja a fát, de akkor valszeg még lakkozni kell. Ezért jobb az akrill, mert fényesebb és azonnal vízálló réteget képez, plusz nagyon gyorsan szárad.) Mikor mindkét oldaluk meg lett festve, az összes figurát kilyukasztottam alul és felül (felforrósított hústűvel égettem át).
Damilból rövidebb és hosszabb szálakat vágtam, mindegyikre felhúztam felül egy figurát, nem kellett csomó sem, megállt a 2 lyukba húzva, majd alá kb. 10 cm-re egy gyöngyöt, alá csomó, majd alá kb 10 cm-re egy másik figurát, de annak a tetejét kötöttem csak rá, az alsó lyukát nem használtam fel. Így egyenesek a szálak. Sokáig bíbelődtem a festéssel, mert kevergettem, meg színátmeneteket próbáltam kihozni, de valójában nem nagy meló, csak részletesen akartam leírni, mert nekem így nagyon bevált. Egy kis légáramlat máris mozgatja, tökjól néznek ki szerintem.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára detti_10 2010.06.04 10:55-kor.

detti_10

Vok: juj, a szülés-történetedet nagyon-nagyon valósághűen írtad le, izgalmas, érdekes, félelmetes, és bíztató is egyaránt, no, és hatásos itt a hormon tombolásban: könnyek, hidegrázás is megvolt, és megy érte egy nagy gratuláció.

Rózsa: nagyon várom, Veletek hogyan is volt pontosan.

Luna: szerintem a babaszagért se a rucikat se a mosóport ne próbáld "felelőssé" tenni. Azt hiszem minden a Te orrodból jön, a lelkedből, jönnek fel mélyről a babaszagú pihepuha emlékek. Valszeg így van rendjén :wink:
detti_10

Sziasztok,

Tegnap volt nálunk a gyerekorvos, mert itt két héttel a születés után ellenőrzik a babákat.
Hát én frászt kaptam, ahogy tesztelte a lányzót. Pörgette, forgatta, a két kezecskéjénél fogva lógatta stb. Szegény vörösre ordította magát. Mindent a legnagyobb rendben talált. 2370 gr-os, a kórházból kedden 2310 gr-al engedtek ki minket, úgyhogy eddig teljesítette az "előírt" nap 30 gr-os hízást. Mondta, hogy ne írogassam mennyit evett és ne számolgassam, mert csak halálra fogom aggódni magam, hogy ma 30 ml-al kevesebbet evett mint az előírt, vagy másik nap, hogy már 50 ml-el többet evett stb....
Megtiltotta, hogy éjszaka keltegessem őt az evéshez, azt mondta, úgy is jelezni fogja ha éhes, meg azt mondta nekem is szükségem van a pihenésre. És így is lett, így tegnapról mára 4 óránként evett éjjel. Az étvágya is sokkal jobb, mint az elmúlt két napban a háromóránkénti evéseknél.
Egyenlőre nagyon jókislány, csak akkor sír, ha éhes, vagy ha van valami a pelusban.

Szex: Nekem ugye az egész terhesség alatt meg volt tiltva, először azért, mert az előző babámat 8 hetesen elvesztettem, aztán meg az alacsonyan fekvő lepény miatt. Nem is nagyon kívántam egyébként a dolgot, csak a páromat sajnáltam, mert hát lehet másképp is örömet okozni, de az mégse ugyanaz. Aztán az utolsó hónapban amikor ágyfogságra voltam ítélve és nemhogy a szex, de minden meg volt tiltva visszajött a kedvem és ez most szülés után sincs másképp nagyon kívánom a párom és a szexet, de meg kell várni amíg amíg abbamarad a vérzés.

Jenny és Detti, nagyon szépek lettek a szobák!

Vok, döbbenetes, hogy Hanna és Alex mennyire hasonlítanak! És milyen szép hajasbaba mindkettő! :) Jó volt olvasni a szüléstörténetedet! Azért én valahol örülök, hogy végül császárral szültem, bár nem igazán emlékszem mi-hogy volt, mert olyan gyorsan történtek a dolgok az újraindul vérzés miatt. Még félni, pánikolni se volt időm, már bent voltam a műtőben aztán meg már fel is sírt a lányzó.

Én vettem kifejezetten kisbabáknak való mosószert és öblítőt, de semmiféle babaszaguk sincs. Sőt inkább semleges illatúak.

Nálunk nincs fürdetőkrém, itt mindenki olyat használ amilyet akar amit a patikában és szupermarketekben lehet kapni. Persze azok között is van amiről mindenki tudja, hogy az a márka a legjobb az újszülöttnek. A kórházakban sincs fürdetőkrém ott is a legelterjedtebb tüsfürdő-sampont használják.

Hari szurkolok, hogy kibújjon a babád! Azért a nyákdugó már sejtet valami, főleg, hogy már csak pár nap választ el a kiírt időponttól.

Csilla, nekünk is angelcare-ünk van, tegnap izzítottuk be. Mondtam a férjemnek, hogy nem bírok nyugodtan aludni, úgy hogy állandóan felébredek és vizslatom a gyereket lélegzik-e?????

És Luna kedvéért két kép a kisasszonyról, 12 és 14 naposan ma reggel:

Kép

Kép
Vendég

Rózsa!
Te mitől sárgultál be? Jajjj, rotát nagyon sajnálom!!!! Kellett infúziót kapnia? Olyan egy xar dög a rota. Fújj... :?
Nagylány hogy bírta nélküled? Hogy fogadta a tesót?

Detti!
Judit barátnőm annyira odáig volt és vissza, hogy csak na, hogy végig asszisztálhatta az egészet. És nem vette el a kedvét a szüléstől, sőt. Mondta, legalább tudja mire számíthat :D Az én kedvemet elvette, az tuti. Igaz, olyan jó érzés a karodban tartani a manót, de most tuti már a hormonok beszélnek belőlem :D:D

Niki!
Naaaaaagyon szép a kiscsaj! :D
Néha én is úgy gondolom, hogy mind a két alkalommal jobban jártam volna a császárral. Hiszen Hanna is alig jött ki. ott 44 percig volt a kitolási szakasz... :D

Nanetto!
Tök jó, ohgy neked ilyen jól beváltak a homeós dolgok. A barátnőmnek pont az 5-10 perces adagolás miatt állt le a tágulása. Szóval ez se jön be mindenkinek. Nálam se ért volna sokat, mivel tágulni tágultam, csak Alex nem tudott átjutni a medencémen. :D
Minden tiszteletem a fejés miatt. Én soha nem tudtam fejni. Igazából most is úgy gondolom, hogy nem is baj, mert nem kellett volna több :D
Szépen növekszik Eszter súlya :D Ügyik vagytok! :D

Luna!
Baba szag: mondtam a kórházban a szülés előtt álló két leányzónak, hogy a babáknak szülés után olyan isteni szaga van, hogy az utánozhatatlan. :D Az egyiknek meg is született a fia és mondta, hogy annyira igazam volt :D:D:D Én folyton szaglászom Alexet. :D Az a baj, hogy Hannának már nincsen ilyen édes szaga :D
Azért nem semmi haja van a nagynak. Én is azon gondolkoztam, hogy festet-e. Hiszen kora meg van hozzá...

Geo!
Kia az egyik legjobb választás :D Azt tudom mondani. Nagyon jó kezekben leszel! Az Adrienn is nagyon jó fej :D Kiderült,h ogy ő is a Centin nőtt fel, mint én. :D Ismerős is volt, csak nem tudtam hova tenni. Kb 5 percre laktunk egymástól :D:D:D

Hari!
Ugyan ez vonatkozik a Domonkos dokira is :D:D Én meg szimplán mázlista vagyok, hogy mindegyikkel lehettem :D:D
Mit szólt a párod a mozi rendszerhez? Segített össze szerelni?
Ma még szülhetsz, ugye? :D:D:D:D:D

Rólunk:
Alex eszik-alszik kategóriákat nyom :D Egyenlőre. Ha fent van, akkor sajnos kínozom a kiütések fertőtlenítésével. Szerencsére szépen száradnak el és egyre kevesebb új jön elő. Doki szerint még keddig jöhetnek. Remélem addigra tényleg elmúlik. Úgy sajnálom dörzsölgetni szegényemet. :?
Hanna napról napra nyugodtabb. Ennek kifejezetten bírok örülni. Egyre kevésbé akar mindent ő csinálni.
Meg van a szemüvege is. :D Napi 1 órát hordja most szoktatásként. Olyan kis édes vele. :D Csináltam képet, majd azt is felrakom. :D:D

Eszter
Kép
Kép
vok

Sziasztok!

Visszaolvasással még én is le vagyok maradva, majd szép lassan...
Ha egy napig nem nézek be....olyan nehéz újra felvenni a fonalat:)

Mi ma voltunk CTG-n, minden rendben, görcseim megszűntek, egyelőre nem érzem, hogy mostanában szülni fogok. Pedig már én is mennék:) Pláne, ahogy érkeznek itt szép sorban a babák, és írtok róla, nagyon meghozzátok az ember kedvét! Igazán pozitív társaság van itt, és ez tök jó! :)
Még annyi, hogy tegnap levizsgáztam, sikerült is, úgyhogy végre nincs tanulás, és koncentrálhatok Ramónára, meg magamra a másik kiscsajjal a hasamban. Azért nagy megkönnyebbülés!

Geo, nagyon szép vagy és szuperek a képek! Amit írtál a kutyáiddal kapcsolatban, hogy mindig nyúlnak feléjük és simogatják őket, az jutott eszembe, hogy ha a gyerekkel csinálják ugyanezt, az még idegesítőbb. Pont ma a kórházban egy nővérke kezdett el olyan szinten gügyögni Ramónával és csipkedte az arcát, komolyan, mint egy idióta, hogy kénytelen voltam rászólni, hagyja már abba. Iszonyú! Én totál ki tudok akadni, amikor ilyen stílusban közelít valaki hozzá. Csak azért mert kisbaba...Persze ha valakire meg rászólok, akkor utána még én érzem magam bunkónak...:) Születése után is mindenki mindig hozzá akart nyúlni, pl. utcán séta közben vadidegenek...hát no comment...

Konkri, én is mogyoróvaj fan vagyok, tescoban szoktam venni, van darabos is meg sima, sajna nem olcsó és úgy eszem mindig, mint aki nem evett életében egy falatot sem, szóval pikk pakk elfogy...dehát mindenkinek kell valami hülyeség :) Nekem ez az egyik..

Nanetto, tényleg nagyon pozitívan írsz a “friss anyaságról”.
A sex dologgal amúgy én is úgy voltam anno, hogy jobban kívántam már egy héttel a szülés után, mint valaha. Hogy most mi lesz?:)

Detti, szép a pocakod és a szoba is, tök jó a hintaló!!!! Kiskoromban mindig olyanra vágytam, de nem volt:(

Vok, szépek a gyermekeid, Te sem úgy nézel ki a képeken, mint aki nemrég szült, kicsattansz! :)
Köszi, hogy megosztottad a szüléstörténeted, ügyes, erős voltál!

Anyatej : én nem agykontrolloztam (bár hiszek benne, hogy segíthet), nekem magától zúdult a tej, az aventes mellszívó vált be nekem is, a kézi. A melltartóbetét isteni ötlet, de én is azt hallottam, hogy hagyni kell szellőzni, és otthon ha van rá mód, akkor melltartó nélkül lenni (nem tudom már ki írta itt ugyanezt). Ez jó, csak nekem tényleg szinte egész nap folyt...gyakorlatilag a mellszívó egy külön testrészemmé vált ( a gyereket csak nem köthettem magamra), még így is szoptattam sokat...
Én úgy tudom, 6 hónapig lehet tárolni fagyasztóban a tejet.

Rózsa, jó, hogy végre otthon vagytok!

Nikivik, gyönyörű a kislányod! Annyira szép a szája! :)

Hari?

Ma én is takarítok, mosok, már nem kímélem magam miután a koraszülés veszély elmúlt...

Nem tudom már ki írt a szülés előtti megszépülésről, na hát én se ezt érzem:) Ráadásul tegnap nagyon viszketett a pocakom, mit sem sejtve megvakartam, utána meg láttam, hogy piros foltok lettek a köldököm felett meg alatt közvetlenül, ami mára gyöngyházfényű lett. Ez mi? Mert olyan, mint a terhességi csík, csak ugye nem csík, hanem folt. Mindegy. Nem valami esztétikus, de hát ez legyen a legnagyobb bajom...
zebr

Anno eredetileg en irtam a szepsegrol, de lanyok, nem a szules utani megszepulesrol (es nem is kozvetlen elotte, hisz pont arra irtam a lepkemaszkot, az arc feldagadasat) En magara a terhessegre mondtam, hogy az ember ugy kisimul tole (oke, nem egy agyonaggodott veszelyeztetett terhessegre gondolok) es hirtelen megfiatalodik a kepeken. A noverem pl 40 evesen szulte harmaskat, hat nala pl ez naaagyon latvanyos volt, hogy a terhesseg alatt arcra mintha 10 evet fiatalodott volna, valahogy nem is tudom... na szoval nem szules elottre meg szules utanra irtam (arra majd ott lesz a felig dermedt husleves allagu pocak es akinek olyan, annak az allandoan folyo mell, meg a tusszentesre es szoptatasra megindulo folyas es egyeb nyalanksagok :D:D Mer oke, hogy flash, meg heppy, meg gyonyoru bebik, de ezt azert nem mindenki ussza meg ilyen 'drogosan happy' oldallal csak :D:D)

Detti, ketterhesseg kozott mikor pl mar babat szerettem volna es johetett vona a babaszag hormonalisan, akkor sem ereztem ilyet :) Most is kizarolag csak vasalas alatt :D:D:D De felolem mindegy honnan jon :)

Eszter: ugyehogyugye? A babaknak specialisan mas illatuk van, mindegyiknek, de a szoposoknak meg meg van egy olyan edeskes bukejuk (es ugyanezt lehet erezni sajat ruhankon is egy darabog) ami aztan elmulik. Aki nem tudja mirol beszelek, az majd menet kozben ha beall a rend meg majd ketteskenel meg harmaskanal mar erteni fogja :) Ez a babaszag aztan 'elkopik' az idok soran, szoval valoban, egy nagyobb gyereknek mar nincs ilyenje :) (attol meg nekik is finom illatuk van, csak az mar maaaas)
Jah, a nagynak ugye indian haja van :) Leven ugye mesztic... es hat azoknak van full fekete es olyan szinten merev kemeny es vastag szalu hajuk, hogy na azzal aztan ember legyen aki megbirkozik:) Nem lehet am akarmilyen frizurat csinalni belole, mert all isten neveben ahogy teremtetett :) Amikor ugye megszuletett akkor is irto nagy lobonca volt, aztan ez csak tovabb burjanzott, de pl felulrol indulo copfokat max ugy 3 eves koraig lehetett neki csinalni, azota nem birja el a gumi a sulyt es a merevseget sem. Voszont addig meg lehetett de 3 meg 4 copfja volt - mint egy kis negerbabanak - mert olyan mereven alltak mar akkor is a forgoi, hogy maskepp nem maradt meg. Majd ha hazajutok egyszer akkor keritek rola is babakori kepeket, meg a mancirol is, es akkor majd lathato az ordito kulonbseg a ket sajat gyerekem kozott :D:D

Nikvik, Zoe annyira szepsegesen kismult bebi, hogy ilyeneket grafikusok szoktak rajzolni, es szuletesi ertesitokre szoktak ilyen szepsegeket fotozni!! :) Minden csecsemo nagyon aranyos, de abszolut sajat kulonbejaratu maganvelemenyem, hogy azert nem mind szep. A Mancim is edi volt 8es finom illatu) de szepseges meg lanyos tevedesbol sem :D (es vagy 2 eves koraig az aranyszinu mikormeretu pihei miatt inkabb fiunak latszott) A baratnom kislanya detto ilyen csibeszeru kopaszkas, raadasul a hoomloka is jol megnyomodott a kitolasnal, hat az a csajszi is minden volt csak nem szep.... aztan szepen kikupalodtak idovel persze :) De Zoe eleve igy bukkant elo :D:D (na jo, elonyere szol, hogy nem kellett atpreselodnie es nem nyomodott a feje meg :))

Hari naaagyon csendben van!! Illetve lehet, hogy egyaltalan nincs csendben, csak meg nem tudunk rola :D:D:D

luna6

Nanetto,
jó olvasni hogy megy a szopi, próbálom magam arra beállítani, hogy nekem is menni fog :wink:

Luna,
tuti a hormonok okozzák :D
amikor babaruhkat vasaltam, meg rendezgettem a szobát, én is folyton éreztem :)

Jenny,
nagyon jó lett a babszoba, gratulálok :wink:

én már egy ideje Persil sensitive mosóport és Silan sensitive öblítőt használok, azzal mostam a babaruhákat is, és megmondom őszintén, olyan friss illatú minden tőle!!! semmi illata nincs, csak magát azt a friss szagot érzed, imdom :wink:

Detti,
le a kalappal előtted a kis lógókákat illetően :shock: :lol:

Vok,
a szüléstörténetedet felolvastam Andrásnak, annyit tudott mondani a végén, hogy jajj Muki mindjárt bőgök :D
aztán meg:
jajj nagyon veszlyes dolog ez a szülés dolog az apukáknak :P
merthogy ő ott fog bőgni, meg izgulni :lol:
szóval reggel jót nevettem a férjemen :D :D

Rozsa,
örülök hogy otthon vagytok, izgatottan várom a szüléstörtneted és a képeket :wink:

Nikvik,
el vagyok ájulva a kislányotoktól!!!! jajj csodaszép, alig várom, hogy megmutassam Andrásnak ha hazajött :lol:

lányok, akik már szültetek:
eszembe jutott, hogy tök jó hogy már megvan a babátok, és az még milyen jó, hgy ide is tudto jönni írni!!!
annyira kíváncsi vagyok, majd nekem is milyen lesz az életem a szülés után :roll: :wink:

Zebr,
gratula a vizsgához, irigyellek!!!
a pöttyeid gyanúsak, hogy striák lesznek :twisted:
nekem a köldökpiercing lyuknál lett először gyöngyházpöttyöm, aztán most már vonal, szóval egyre nagyobb... és ez stria :x :x
már párszor elsírtam a bánatom, hogy ha nem lenne piercing lyukam, valószínű nem lenne most az a kis striám sem :cry:
Vendég

na reggel voltunk CTG-n. mellettünk épp császárral született egy bébi, András tiszta izgalomba jött :D
Dáviddal minden oké, pulzusa is rendben.
laboreredményeim szintén jók, streptococcus negatív, ellenanyag negatív.
uh-on meg mondta a doki, hogy a pici már lejjebb ereszkedett (amit én érzek is már egy ideje), de ebből biztosan nem lesz szülés, mert rossz oldalon van, és így nem inulna be a szülés. pontosan nem értettem miért, meg 100as pulzussal majdnem bakaptam KIA fejét akkorákat ásítottam, de a lényeg, hogy egy hétig még tuti nem szülök. aminek öülök, mert rengeteg a dolog, ja meg a VIZSGA de hát meghozzátok itt az ember kedvét a babázáshoz :lol:

utána András elvitt a suliba, kint megvárt a kocsiba, én meg bementem a TO-ra leadtam a csekket, meg kérdeztem pár dolgot. a lényeg, hogy lehet hogy nem halasztok most ősztől egy félévet, haem max 2tárgyat felveszek, és azt a 2-t megcsinálom :roll:
mert az első 3félév alatt kell meglennie 36kreditnek, nekem meg az már megvan. úgyhogy elvileg ha most sem sikerülnek a vizsgáim, akkor sem csesznek át költségtérítésesbe... na most ezen még gondolkozom, hogy halasszak e vagy sem :roll:
Vendég

7 ÓRA ALATT MA REGGEL 7.43-KOR 3130G-AL ÉS 53 CM-EL MEGSZÜLETETT TALINN KISFIA, ARNIKA. MINDKETTEN JÓL VANNAK.

Kép
bhdetti

Nikvik, tényleg nagyon csodás a kislányod, Luna írja legjobban, hogy kisimult, elégedett, és még szép is. Én sem gondolom, hogy minden baba szép, persze mindegyikben lehet találni valamit ami megkapó és persze, hogy aranyosak, édesek, főleg mert picik és sebezhetőek és mi nők eleve úgy vagyunk kitalálva, hogy minden ilyen látvány meleg érzéseket váltson ki belőlünk, na.. de Zoe nagyon szépséges. :!: :!: :!:

detti_10

Tallin: alig várom, hoyg Te is jelentkezz, szüléstörténettel, fotókkal!!! Klassz, ahogy jönnek a hírek, és nem is sejtettem, hogy ilyen szívmelengető lesz... nemrég szinte még petezsákokról ment a sztorizgatás...
detti_10

hatalmas gratula Talinn-nak és a pici fiúnak (nem is olyan pici 8) ) !!!!
Vendég

Na mondtam en, hogy van aki szul :D:D

Naaaagy gratula Talinneknak!! :)

(es akkor mar csak Hari hianyzik a kepbol... gyanuus... gyanuuus... pedig hogy mondta nekem tegnap, hogy tevedek es o meg a ctgje alapjan egyaltalan nem szul :D)

luna6

Talinn!
Hatalmas gartula nektek!!!!! :D:D

Detti!
Köszi az infót :D:D

Luna!
Tudod, így bele gondolva hiányozni fog, hogy nem lesz még 1 ilyenem. Igaz nem akarnám megszülni, de ezt a pici csodát nem lehet nem imádni :D Szóval baromira elgondolkoztam ezen az elkötés dolgon megint. Bár tuti, hogy most a hormonok mondatják velem, mert tiszta fejjel tudom,hogy nem tudok még 1 gyereket eltartani, de ha meg nyernék a lottón még mindig helyre lehet állítani a dolgot... És azon gondolkodtam most is, ahogy írtad, hogy a tesód ugye 40 évesen szülte a 3askát, hogy igazából miért ne? :D De majd még megrágom magamban a dolgot :D:d egy párszor. :D
Nagyon kíváncsi lennék a nagyra kicsinek :D Remélem szereti, hogy fekete a haja... én mindig utáltam, hogy barna vagyok, csak úgy simán :D

Geo!
De édes az Andrisod!!! :D:D Nekem férj az nagyon édesen elszürkült a szülőszobán, amikor meglátott egy kis vért. Mondtam is neki, ohgy menjen magának, meg Juditnak enni venni, minthogy rosszul legyen :D:D
Jó sokat fog tudni majd neked segíteni Andris, az tuti. :D

Eszter
Kép
Kép
vok

Talinnak gratula, és sok boldogságot!!! :)

Geo, nekem is van piercing lyukam, na, akkor lehet, hogy tényleg az is rásegít.
Neked meg még jó tanulást!
Halasztás: én is gondolkoztam, mi legyen szeptembertől (mondjuk én levelezős vagyok), de ha tényleg meg tudod csinálni, hogy 2 tárgyat veszel fel és lenne segítséged (András, vagy valaki más), aki vigyáz a babára, amíg suliban vagy, akkor szerintem megéri folytatni. Persze, Te fogod érezni, mennyire tudsz egyáltalán elszakadni annyi időre is a babától, és mennyire bírnád a tanulást, nekem a 2 hetente fél nap Ramóna mellett belefért, és jól is esett kicsit az agyamat is edzeni...

Luna, megnyugtattál :) Főleg a “dermedt húsleves állagú pocak”...már el is felejtettem, hogy tényleg olyan lesz először :)
Lányaid hasonlóságával kapcsolatban: ez alapján a kép alapján tényleg nem sok látszik, annyi igen, hogy a fiatalabb lányod vékony, magas típus, a nagyobb meg inkább dögös, mediterrán típus és valóban irigylésre méltó a haja! Én bírnám most azt a napsütést! Meg kb mindig! :)

Mostmár minden napra jut egy baba majdnem...:)
zebr

A noverem egyesket valamikor 18 eves koraban szulte :) Kettesket saccra 28 evesen es harmaskat 40 evesen. Es mindenik utan allitotta, hogy o az eletben tobbet soha :D:D (mind normal szules volt bar asszem mind erzestelenitos, es az elso ketto korababas, de vegul nagyobb komplikaciok nelkul) Ugyhogy ezek alapjan meg akarmi is lehet :) Mire az elso gyereke (az egyszem fiu a csaladban) kirepult jott bebinek az utanpotlas... :D:D

luna6

Még nem tudtam visszaolvasni, csak jelentkezem, hogy egybe vagyok, semmi jele szülésnek. Munkahelyemen voltam táppénzes papírt leadni, meg Liliért. Most még pakolnom kell, de majd jövök és mesélek.

Kép
Kép
hari

Luna, de ma nem lehet, mert ma meg holnap Ákos koncerten van a dokim :lol: Viszont vasárnapra melegfrontot mondanak :roll: Talán akkor történik a csoda. Vagy valamelyik másik nap...

Apa mindjárt indul visszavinni a házimozirendszert :oops: Nem lett jó, mert a kép sem ok, és a hangja is elég fura, illetve jó a hangja, de mikor le van állítva a lemez, akkor is hangot ad, olyan kicsit mintha gerjedne. A lényeg, hogy most visszacsomagolta és viszi vissza, vesz valami mást. Ilyenkor úgy ég a pofám, mert ugye megint csak neki csináltam problémát. Szóval megint neki lett igaza. Én elhamarkodom a dolgokat és aztán neki kell megoldania.

Kép
Kép
hari

Csősztök!

Ne írjatok már ennyit banyek! :) nem tudok visszaolvasni... ráadásul tegnap óta szenvedek, mert olyan szintű keményedéseim vannak... most betankoltam magnéziumból, meg csekket fizettem, meg vitamint vettem, meg a dédit elvittem orvoshoz (áhh kész voltam a kocsiban a vezetéstől), most még apát várom, hogy keljenek és még bevásároljuk a maradék cuccot és akkor jó lesz minden, de ha ezek a keményedések nem múlnak, akkor én nem bírok ki még 2 hetet :( Pedig nem akarok szülni!
holnapra szabadnapot fújtam, apuék elviszik Marcut otp gyereknapra... hát hogy én nem megyek az tuti fix... már alig várom, hogy apa felkeljen, de riogatni nem akarom.
ja ráadásul ma húgom hajam festése közben eszébe jutott, hogy azt álmodta, hogy 2 héttel előbb szültem, mert egyébként mindenkinek két héttel későbbi időpontot mondtam a várható szülésre, hogy ne zaklassanak :)
nagyon várom a keddi doki látogatást, mert most izgulok, érdekel, hogy mit mond... eddig az utóbbi vizsgálatokon rutinból voltam, de most már napok óta izgulok.

na megpróbálom ezt a sok mindent visszaolvasni... egy üveg mogyorókrémmel a kezemben :)

szerencsére Martin aktív, így hiszem, hogy nem akar kibújni, bár ez nálam semmit se jelent, mert Marcell is ilyen volt...

Gratula Arni érkezéséhez!!!!!!!!!!!!!

Rózsa, jó hogy jöttél! már nagyon hiányoltalak! Sajnálom a kezedti nehézségeket!

Babaszag: hát nekem is tök mindegy mivel mosok, az van és kész :) és ezt nem csak bebeszélem, mert anno Marcell ruháinál a barátnőm magától mondta a mosás után a ruhákra hogy babaszagú... :) én nem tudom ez honnan jön, de nálunk a bébiruhák mosása után mindig ez van, még ha gyerek nincs is hozzá, vagy sose látott bébit a ruha.

tej: én simán eltettem, nem forraltam, már csak azért se, mert 3 hónál tovább amúgy se használtam volna fel - sztem az első időkben fejt tej tök más mint amire 5-6-7... hónap múlva szüksége van a gyereknek, bár mondjuk talán annyit úgy se kap akkor hogy ez problémát okozzon. és detto nem is kérte soha :) szóval alapból kuka volt. mondjuk megnyugtatás végett jó volt, hogy van valami a hűtőbe, ha mondjuk én fertőző valamit kaptam volna, vagy bármi miatt kell azonnal váltani, akkor talán megitta volna. nem szeretnék egyik percről a másikra tápra váltani! az brutál.

Nikvik: irigyellek az orvosilag előírt látogató mentességért! :) nem lehet ezt receptre kiíratni :)

Kép
Kép
Kép
konkri

Mert amúgy visszavihetném én is, csak hát megint nem tudnám, hogy milyet válasszak helyette. De az is igaz, hogy ha én nem vettem volna egy olyat ami nem jó, akkor most nem menne el venni egy jót.

Kép
Kép
hari

Nikvik, Zoé tényleg gyönyörű szép kislány!!!!

Talinn, nagy nagy gratula! Tényleg várjuk a beszámolót.

Én már Heni történetét is úgy olvasnám!!Na meg a sajátomat is :lol:

Vezetés: én egyre jobban élvezem. Amilyen hülye hangulataim vannak, hol elolvadok mindentől körülöttem, hogy fel tudnék robbanni, érkdekes módon most a kocsiban tökéletesen nyugodt vagyok. Na jó, ez azért túlzás, de mostanában nem ordítok ki senkinek, nem dudálok, és még azt is lesz.rom, hogy bevágnak elém. Egyszerűen élvezem, hogy gurulok. Már amikor. Mert ha a dokihoz megyek a Király utcába, azt annyira nem élvezem. Olyan más a belvárosban vezetni, mintha egész más világ lenne. Meg persze olyan ritkán megyek be, hogy nem igazán ismerem ki magam ott. De itt Kispesten a kis utcákban már nagyon virtuóz vagyok. Mondjuk lehet, hogy a többi autós mást mondana rólam, ha megkérdeznénk őket. De kérdezi a fene :lol:

Ma végre volt rollerezés is, letettük a kocsit az ovinál, elrollerezett Lili a fagyizóig, aztán ki a térre, végül vissza a kocsihoz, mert nekem már nagyon kellett pisilnem. Mondjuk néha tolnom kellett őt, mert "elfáradt", na azt annyira nem értékeltem, keményedtem is rendesen, de gondoltam hátha előbb szülök. Hát inkább csak elfáradtam :lol:

Kép
Kép
hari

Ja és ma volt az utolsó napunk az oviban. Vittünk kis ajándékot is, Lili olyan édesen adta oda. Az egyik óvónéni mondta, hogy ha lehet, akkor azért majd telefonon érdeklődnének, hogy mi a helyzet nálam. Egészen meghatódtam, igazán nem számítottam rá. Még meg is ölelgetett, meg a dadus néni is. Így azért jó volt eljönni nyári szünetre.
Mondjuk nekem kevés is elég ahhoz, hogy boldoggá tegyenek, és nagy dolog kell ahhoz, hogy berágjak valakire. Olyanra meg talán még nem is volt példa, hogy valakinek ne bocsássak meg. Ez most nem tudom hogy jött ide. Nekem lehet, hogy inkább naplót kéne vezetnem, nem titeket fárasztani.

Kép
Kép
hari

Zerb: gratula a vizsgához!
Gyerek tapper- igen! Sajnos! És sokan „csak a kezét…” pedig basszus azt meg bekapja!!! És különben se nyúljon senki a gyerekhez! Én még így 2,5 évesen is utálom!

Luna: én még a baba szájszagot is imádom! Meg a kis izzadt lábát szagizni J még most is! J én az enyémnél fogsor, orr, száj, szem, lábszag fetisiszta vagyok! J

Csajok! Tényleg vigyázzatok az öblítőkkel!!!

Nikvik: tényleg nagyon szép Zoe! És nyugis az arca és kisimult…

Geo: hogy Te Andrisod milyen aktív és lelkes, hát enyém még talán most kezdi beleélni magát, hogy két gyerekünk lesz… J Marcuval néha tapogatott meg ilyesmi, meg első uh után kezét lábát törve szalad haza a hírekért, de most szerintem már nem olyan érdekes számára minden… majd akkor ha azt mondom neki, hogy na akkor start J na onnantól kapcsol majd mint akinek hirtelen kell kijózanodni…

Geo: sztem vedd fel azt a két tárgyat- bár nem szeretek belepofázni a dolgokba… de két tárgy az lóf@sz és az agyadnak meg jót fog tenni, hogy nem csak bébi, bébi, bébi…

szépek lettek a szobák!

azt hiszem én is próbálok pocak fotót készíteni... most még van miről :)

Kép
Kép
Kép
konkri

Ma mondjuk már attól is csoda boldog voltam, hogy pár órát sütött a nap. De most már megint esik. Kezdem megszokni, már fura lesz, ha nem szakad le az ég napjában többször is.

Kicsit azért most "megijedtem", hogy Lili 3 hónapig itthon lesz végig. Azért az a napi 4 óra különlét nem volt olyan rossz. Vagy ilyet nem illik egy anyának mondani? Persze nem csak magamat sajnálom, hanem szerintem neki sem lesz egy álom végig velem lenni. Azért majd igyekszem a legjobbat kihozni a dologból.

Geo, azért nem semmi, hogy te még mindig tudsz foglalkozni a tanulással. Mondjuk én terhesség nélkül sem tudtam magam átadni soha a tanulásnak, így meg aztán végképp el sem tudnám képzelni, főleg a vége felé. Szóval nem semmi vagy. Vonatkozik ez Zebr rád is.

na megyek csinálok vacsorát, aztán visszanézek.

Kép
Kép
hari

Hari, szerintem nyugodtan mondj ilyet :) Tudod, nekem remalom a nyar foleg hogy nem tudom szorakoztatni a gyereket ahogy szeretnem mert amennyit birnek annak is ellenall :D:D Ugyhogy nekem mondhatsz ilyet, hogy megijedtel :)

A tanulçason meg ne csodalkozz, Geooo meg friss hus, te meg mar nem :D:D:D biocsi!! :D:D:D
(egyebkent en ugye azt mar irtam, hogy Mancival a pocakban allamvizsgaztam es diplomaztam, es utana egy honappal szuletett kb. de azt tan nem irtam, hogy augusztusi a csaj es szeptemberben elkezdtek a Kulkert akkor :) Es igaz heti egy nap volt (lett volna) de bevallom ferfiasan, nekem nem ment. A bejaras meg igen, az csakcsak, azt meg lehettt oldani segitseggel (bar nem volt ecceru) de az otthoni tanulasra a ket gyerek mellett, de foleg a bebitol nekem nem futotta, pedig lelki bajom sem volt emg minden oke volt. De nekem nem fert bele. Szoval nem tudom mennyire lesz huzos ket targyat felvenni, de es megoldani a szittert es meg tudni ra keszulni is, gyakorlatban elvalik kinek hogy mukodik)

Ja egen Hari, Akos koncertet most joool irigylem a dokidat :) EGyszer az eletben csak eljutok egy olyanra is. (bar eloben volt mar szerencsem parezer evvel ezelott osszefutni vele a konyhajukban - ocsikejevel jartam egyutt suliba, akkor meg csak bontogatta szarnyait a Bonanza, hat egen, ven vagyok mint az orszgut - de az igazi egy koncert lenne megiscsak.

luna6

Hari!
Én a zárt topikunknál szoktam úgy érezni, hogy bloggot írok :D De jó, mert legalább később vissza olvasva jókat tudok magamon röhögni :D
Nálunk a csoport csinált az óvó néniknek ajándékot. Igazából én nem is láttam, mert Hanna nem volt hajlandó bent maradni a ballagáson... Pedig még a pénzt is befizettük a gyereknapra (az volt a ballagás) na, mindegy.
Én már alig várom, hogy ne essen ez a xar. Ki akarok menni Hannával sétálni normálisan. Meg ugye Alexet is ki akarom vinni a babakocsiban :D Úgy láttam, hogy holnaptól már jó lesz :D Ki is megyünk, az tuti. :D
Szerintem jól meglesztek Lilivel. Nem hiszem, hogy akkora trauma lesz neki, hogy csak veletek van. Neked már nehezebb lesz... Én legalábbis eddig 2x tuti meg bírtam volna fojtani a libát egy kis kanál vízben.

Luna!
Azért megnyugtat, hogy nem én vagyok az egyetlen, aki végül meggondolta magát és még szült :D:D:D
Had irigykedjek: hány fok van most nálatok? :D:D

Konkri!
Nem akarom mondani, de ha egy szülés elindul, szedhetsz annyi sima magnéziumot, emennyit akarsz... Az olyankor nagyon nagy dózisban hat csak. Mi lenne, ha helyette pihennél???? :D:D Már attól elfáradtam amit leírtál, hogy eddig merre jártál. Én nem csodálkozom azon, hogy keményedsz.

Eszter
Kép
Kép
vok

Ja, gyerek taperolasra akartam meg irni, majd jussak eszetekbe akkor, mikor ott valaki fogdosni akar, hogy van ennel roszabb is.
Itt ugyanis nem csak fogdossak, hanem puszilgat mindenki mindenkit. Hat en ettol fogok sikitofraszt kapni, ha nekem ossze vissza akarjak puszilgatni a gyerekemet... mondjuk az itteni gyerekek hamar megszokjak est a nagy puszilgatos vilagot, de enyim pl 3 evesen kerult bele, es kulon figyelmeztetnem kellett az ovoban a szemelyzetet, hogy barmekkora ingeruk is van a gyerekemet olve kapni, szoorngatni (anyosom is ezt csinalja vele a mai napig) es osszepuszilgatni, ne lepje meg oket, ha a gyerek ettol leblokkol, nem akarja esetleg bogni kezd, magyar gyerek nincsen ilyen merteku tetskontaktusra szocializalva idegenektol. Itt teljesen bevett szokas, hogy reggelente puszival udvozlik az ovoneniket, dadusokat neveloket, sot meg a suliban a tanart is esetleg, es hazameneskor is, van hogy az ovno kulon kerte is a neki jaro adagot es az olelgetest :)

luna6

Hát Harika én szívesen olvasnám a naplód! :)

Vezetés: konkrétan nem a vezetéssel van problémám, hanem a vezetés közbeni testhelyzetem és keményedésem... amúgy bár ez egy kisváros és ezen a pár kilóméteren is némelyik barom bénázott (nyanya a kétirányú utcából úgy akart balra kanyarodni, hogy én alig bírtam bekanyarodni, mert átsorolt a balsávba... indexelés sokaknak luxus... két emo a nem is gyalogátkelőn állt meg és veszett össze... egy kisbusz meg már akkor rám állt hogy kell a helyem, mikor még csak beültem- de mivel keményedtem és a sor se volt oké így baszhatta... :) )

Jaj és tök durva volt, hogy ugye kis város, de péntek és délután így full csúcsforgalom és egy előttem álló kocsi satu fék... mert egy vak pasi a hátára kötve egy gyerekkel az úton szambázott... átsegítették... de rám olyan gyerek imádat és mindenféle érzelem tört... hogy úgy örültem, hogy jövök haza és itt van Marcu és inkább apuék el se vigyék holnap... és igaz h keményedek, de mi az ehhez képest... és igaz hogy múltkor kifakadtam, mert a gyerek elven és néha rossz, de ma mégis... és tegnap is... és olyan jók voltunk együtt, hogy csak na! (tényleg apa rontja el, néha ha nem gondolkodik)
mert ha full kétszemélyes napom van Marcuval, akkor aztán olyan összhangban vagyunk hogy csak na... ráadásul teljesen átveszi a beszéd stílusom, vagyis némely kifejezésem... :

sokszor kérdezi, hogy milyen (ő nem a miért kategória) és mikor már nem tudom fokozni az autót, ami nagy piros és volvo... akkor mondom neki, hogy már nem tudom tovább fokozni... na pár napja, ha mondom neki, hogy ezt már másként nem tudom mondani, azt mondja- "ezt nem tudod tovább fokozni?" :) vagy sokszor megjegyzi, hogy "gondolom"... vagy úgy köszön el, hogy csősztök :)
ja és tegnap közölte, hogy neki kell két pipás csaj (pipa=cici), kérdem minek, mit csinálnál velük? mire azt mondta, hogy megszagolná a pipájukat :)
és olyan édi, mikor pelusozzuk és szól, hogy még várjunk a becsomagolással, mert áll a pöcse :)

igen fiús anyukák: kb 2-3 hósan már lehet hogy kiszúrja a szemeteket valami :)

jaj tényleg Vok, Heni, Rózsa, Geo...! ne felejtsetek el kis törcsit vagy textil pelust vagy valamit tenni a kukira pelusozás közben- ez jól megfogja az esetleges slagolást... :) így nem kell ágyat, ruhát egyebet húzni (néha tudnak a saját szemükbe, vagy pelenkázóról a kiságyba csövelni) én kis kéztörlőket használtam erre a célra, ami másra tán nem is volt jó... ha/gyorsan elláttam a kukit, akkor a popsitörlés és egyéb mozzanatok idejére jól letakartam és picit lefogtam a kukit... és még így is befolyhat a derék vonalon, na de mégis kevesebb a meló, mintha te is öltözhetsz és a gyerek ágyat is húzhatod... bár pár pelusozás után, fogtam a markomban a kistörcsis kukit és mikor jött a pisi, sokszor még azt is sikerült kivédeni, hogy bárhova jusson, megfogta a törcsi. igaz ezt ugye minden ilyen akció után öblíteni kell, de még így is jó.
ha valaki nem tudná, pl új anyuk: a bébik a hirtelen jött hideg hatására pisilnek, főleg a fiúk! és a szerszámjukkal elég nagy kalamajkát okozhatnak :)

Kép
Kép
Kép
konkri

Luna!
Wow! Ákossal a konyhájukban? :D:D:D Hát, igen, a bonanza se most volt :D Én a karcolatokat szerettem a legjobban tőle. A többi is jó és nagyon nagyon király zenéket tud csinálni :D:D
Én igazából Demjént szeretem nagyon, a régi dalait. Voltam is koncerten. Meg Crystal. Az nagyon nagy szerelem :D Hanna is ismeri a dalait :D Kicsinek arra ropta leginkább, mivel pocakban azt hallgatta :D:D
Én csak rádiósokat ismerek személyesen, meg egy két zenészt. Pl beszélgettem Gergor Józseffel még Szegeden a Rádió 88ban. Komolyan mondom, nem szoktam elájulni ha egy "hírességgel" beszélek, mert ismerek eleget, de ő róla napokig áradoztam :D:D:D Kirázott a hideg, amikor beszélt, olyan isteni hangja volt :D

Eszter
Kép
Kép
vok

Hat konkretan nem tudom hany fok van, a napon megitelesem szerint vagy 30 :D:D De az erkelyen a 'huvosben' a bekank 26-ot mutat, lehet akkor ez a hivatalos verzio :) Naaagyon melegem van harisnyaban, de ezt mintha mondtam volna mar parszor :)

En nem akartam Konkrit azzal szomoritani, hogy a magneziumtol nem fog elmulni ha szulhetnekje tamad :) (de a kemenyedes sem jelent ugye feltetlenul sokat, en itten keremszepen allandoan kemenyedek, olyan vagyok sokszor mint a farkas a kovekkel a hasaba varrva, oszt semmi hatasa. De aki nem kemenyedos annal meg jelenthet mast is... mindenesetre magnezium tipikusan a halottnak a csok esete szules esetere :))

luna6

Konkri!
Hát, igen... Már tapasztaltam a pisilési képességét :D Ugye egy lánynál ilyen ritkábban fordul elő, hogy jobbra kipisil :D:D:D
Meg tegnap éjjel sikerült úgy bepelusozni,hogy nem lefele nézett a kukija és ki is folyt a pisi egy idő után a pelusból.... Én meg nem értettem miért lett nyakig vizes a gyerek... :D:D

Uhh, az a vak ember az azért durva érzés lehetett. Én ilyenkor mindig hálát adok mindennek, hogy egészségesek vagyunk és "csak" munkanélküli a férjem...

Eszter
Kép
Kép
vok

Luna!
Köszi :D így már is van miért irigykednem :D:D És ettől sokkal jobb nekem :D:D:D

Eszter
Kép
Kép
vok

Vendeglatora jartam akkoriban (joeg, kezdem hulyen erezni magam, hogy mar meseltem a miskolci egyetemrol, a kulkerrol, az elterol es most elokerul a vendeglatoipari fosuli is, de eskuszom tobb tenyleg nincsen :D:D legalabbis felsofoku sulibol :D:D) es ok tok kozel laktak a sulihoz, es valami jegyzetekert mentunk fel hozzajuk ocsikehez vagy -vel nem is tudom, es eppen koncentre keszulodott batyo :) Na de kb ennyi is a sztori vele kapcsolatban :D Naaaagyon reg volt mar :D

luna6

Tallin!
De jo de jo de jo!!!! Isten hozta a kisfiad!

Nikvik
nem tudok elmenni a kepeid mellett, egyszeruen bajos ez a gyerek!

Vok
koszi a szuletestortenetet. Hihetetlen, hogy neked mire nem jut idod a ket gyerek mellett!!!

Hari
pedig megeskudtem volna, hogy mar szulni mentel, azert hallgatsz... no akkor megvarjuk a vasarnapot, ugyi??? :roll: :D

gem

Kép Kép Kép
Kép
_gemini

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: