A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2010 októberi babák

Sziasztok!

Na ma megint senki sehol.....
Reggel endokrinológusnál kezdtem: cukor tökéletes, pajzsmirigy hormon nem jó, tovább kell emelni az l-thiroxint, és súly nem egyész 1 kiló hízás egy hónap alatt /80 deka/! :D :D :D
Hát el se hiszem.Holnap védőnő, aminek megint semmi értelme, de viszek vizeletet legalább azt megnézi.

Tavasziszél!

a nővérem nőgyógyija üzente még nekem a leg elején /én is egyfolytában görcsizek az eleje óta/, hogy a magnézium sza..t se ér, vegyek be nospa fortét. Tehát ezek szerint lehet, de én nem mertem még bevenni, és a saját dokimat se kérdeztem meg azóta se. Hát így tudom ajánlani, hogy végül is csak ajánlották messziről.
Én egy hete elkezdtem kismamatornázni dvd-re, azóta nem fáj a derekam, se az ülöcsontom, és a görcsik is enyhébbek lettek/kopp, kopp, kopp../. Bár a nyitott méhszájjal nem hiszem hogy lehet ezt. Kérdezz rá dokinál a nospa fortére. Illetve egyre többett hallom hogy a sima magnézium nem jó, van erősebb formája is, illetve más görcsoldók is léteznek. Utána kéne járni...

Babókám mintha egyre többet mozogna, de mindíg csak egy pillanatig tart. :shock:
Remélem ez normális. Szerdán nőgyógyász, remélem lesz képünk is babókáról. Nevet még mindíg nem tudok, több van a tarsolyban: Emma, Lilla, Anna.... Hát egyenlőre ezek.

Ja az endos doki eltiltott az úszástól a fertőzésveszélyek miatt, és napra sem mehetek, azt mondjuk nem tudom miért nem.

Kép
mók

Jaj de jó, eljutottam én is a félidőig!!!!!! :lol:

Kép
mók

Bocsi, bocsi, visszaszívom hogy nincs ma seni, nagyon benéztem. Nem olvastam vissza rendesen. elnézést mindenkitől.

Cherryke!
Tényleg mit mondott a dokid, lesz ebből genetika a héten???

Kri!
Hát a nevek nálunk is pont úgy vannak, mint nálatok, hol az anyósom, hol anyám, hol mások ájulnak el milyen nevet is akarunk adni a saját gyermekünknek.
Hát már kezdek időnként kiborulni, ez szerinetm nem fer,nekik nem kellene ezzel foglalkozniuk.

Kép
mók

Halihó!

Mizu veletek? Hogy viselitek ezt a lehűlést? Szörnyen fáj a fejem egész nap és eléggé lusta is vagyok :-( Ellentétben a kis pocaklakommal aki ma nagyon aktiv, szerintem még egy percet nem aludt a drága . Valószinű ez is az idő miatt lehet mert ennyit még egyetlen nap alatt nem diszkozott eddig odabennt. Sajnos egész hétre ezt a zordabb időjárárást mondja, majd a hétvége hoz valami javulást éppen kellemes idő lesz, jövő hét meg 28fokok. Ki érti ezt... Nah ahogy igértem teszek fel képet a tortámról. :-D Nem dicsekedni akarok csak olyan öröm megmutizni :oops:

Mók: nevek szépek, jo az izlésed :-) Az uszás miat ne bánkodj majd lesz időd bepotolni talán még a picivel is. Ha tudsz felétek bébiuszást és lesz kedvetek, mehetsz sokat akár babával is :-) Mondod sokat mozog, lehet lesz kedve neki is :-D

Tavasziszél: tudom nem kéne minden az időre fogni de sajnos erre is csak azt lehet biztos az miatt nem vagy jol. Nekünk babásoknak kijut a frontérzékenségből, még azoknál is akiknél eddig talán sose fordult elő ilyen... Hát látod az apasági jo kérdés. :roll: Attikánál mi nem voltunk házasok kellett apasági nyilatkozat, de ugy vélem ( de utána kell nézni azért) hogy házasoknál nem kell. Azt ugyis látják ahol a baba lesz anyakönyveztetve. Szerintem. A nevet meg mindenki magam dönti el, abba tényleg en szoljon a család. Énsem engedem, csakis a páromnak.

Ceyla: szerintem mindenről érdemes tudni az orvosnak, én mág aztis elmondtam hogy annak idején 32 hetesen megszöktem a korházbol. :-) Na de komolyra foditva jobb ha mindent tud a dokid, és ig mindenre fel lehet készülni. Az a biztos.

Kri:igazad van, és ne törödj vele ki mit mondd. csakis a ti döntéseitekre hagyatkozzatok. Tudom elég kinos megmondani szülőnek pl hogy hát ez neked nem tetszik, de muszáj. Nekem is azt mondta anyos legyen Anna. Hát nem a névvel van bajom, hanem hogy bele akart szolni, azt pedig nem engedem igy hát azért se! :evil: beázást sajnizom, arra tifelétek amugyis ramaty a hejzet ahogy hallani :-( UH-hoz pedig drukk hogy megmutassa magát a kis pocaklakó :-) Egyébként Attikának is 2 neve van. Attila Ármin. Nem tehetek rola nekem ez a mániám :-D Jah hogy az a dög volt s a szülésznő (most az enyémről beszélek) .

Lenne mit mesélnem, elzavartam a fenébe. A doki többet tett mint bárki vagy ő, ezért is fogadtam most meg az orvost. nekem nem kell szülésznő :evil: Mérges is vagyok ha rá gondolok. Mérte a lázam mikor vajudtam, és ugye közbe kiment a lázmérő a honam alol. Erre a görény emgszolal mikor nem tudtam hol a lázmérő, hogy kismama nemigaz hogy nem tudja megmérni a lázát??? Képzelhetitek.Nem elég a fájdalmam majd az ő lázmérőjét nézem, mikor fetrengtem össze vissza a fájdalomtol. Nekem elegem volt egy életre. És ezt csak rövidbe irtam!!

Etus: nincs is jobb amior olyan helyen laksz ami falu is meg nem is. itt győrbe is vannak ilyenek, pont amerre a fiam bölcsije van. Olyan jo arra sétálni..... Biztos olyasmi amerre Ti laktok. Amugy köszi meglesz, igaz holnap de mi már ünnepeltünk. :-) Azóta kiderült nem megyünk holnap sehova, kettesbe leszünk apával :-) Jó utat nektek!!!

Nah remélem nem foglaltam el az egész topicot :roll: Bocs érte. Még feldobom a képeket.
Mindenki vigyu magára majd jelentkezem.

dinuci01

Kép
Kép

dinuci01

Tavasziszél,
A SOTE-s szülésfelkészítőn azt mondták, hogy nem kell már új házassági anyakönyvit csináltatni, mert elfogadják a régit. Az apasági nyilatkozattal nem tudom mi van, szerintem annál a résznél nem figyeltem. :oops:

Mók,
Gratulálok a félidőhöz. Én ezt a linket küldtem el a férjemnek aznap. http://bertengo.com/47/terhesseg-hetrol-hetre-20-het/ Vette a lapot ;) .
1 kg? Nagyon ügyi vagy. Én már a mérleg közelébe sem merek menni.
Egyébként a babád mozgása több mint egy pillanatig tart hidd el, csak egy pillanatra ér olyan helyre ahol érzed is. :)
ceyla

Dinuci,
Megszöktél a kórházból? Ez izgi! :D Miért?
Vajúdás közben lázat mérni? Hát, ezt még nem hallottam senkitől, bár még nem is szültem tehát érhetnek még meglepetések…
Sajnos sok bunkó szülésznő van, de szerencsére van rendes is és valóban az a gyakoribb (ahogy a történeteket olvasom), hogy a doki néha benéz, ellenőriz és a kitolási szakaszban megjelenik, míg a szülésznő végig veled foglalkozik. (Persze ideáli esetben, ez a szokványos.)
Egyébként ne értsd félre, nem titkolok én az orvosom elől semmit, de ha már egyszer valami le van írva, nem érzem szükségét annak, hogy mégegyszer felhívjam a figyelmét rá, elvégre csak tud olvasni. Egy konkrét eset jut eszembe amikor hezitáltam, hogy szóljak vagy ne. Sajnos még a terhességem elején, egy meggondolatlan fürdőzés után sikerült összeszednem egy hüvelygombát. Kaptam rá kúpot, először valami kiváltósat, utánna keverőset, majd megint kiváltósat, majd megint keverőset, majd megint kiváltós és akkor már arra gondoltam, hogy szólok, hogy nem veszi észre, hogy ez rohadtul nem használ semmit??? De ott volt előtte a monitoron, láthatta, ha elvolvassa az előzményeket. Végül írt fel Kliont, úgy vettem észre igazából biztosan kivárta még a 18. hetet is, gondolom nehogy ártson, mert egyébként egy ártatlan gombáról van szó és tüneteket nem igazán okozott.
ceyla

Ceyla!
Édi vagy a linkkel kapcsolatban/is/.
Arról a szülésfelkészítőről írhatnál, mert érdekel. Érdemes elmenni???
Nem baj hogy még korai??, Légyszi fejtsd ki bővebben.
Nálunk apasági nyilatkozatra lesz szüksége mert nem vagyunk házasok, igaz együtt vagyunk lassan 11 éve, de házasság az nincs.. :?

Dinuci!

Olyan gáz vagyok, nagyon boldog születésnapot!!! :P
És olyan helyesek vagytok együtt.

Ceyla4
Még valami.. Egy blogon utánaolvastam a doktornőnek, és állítólag végig a kismamával van a szülés alatt. Majd meglátjuk.... :shock:

Kép
mók

Mók,
Én érdemesnek tartom a szülésfelkészítőt. Szerintem nem korai, mert csak 3-at indítanak évente és a következő ha jól emlékszem szeptemberben indul, hát az már inkább későinek tűnik.
12 alkalomból áll, minden alkalom előtt van torna is és mindez ingyenes.
http://www.sote.hu/intezetek/hirek/hir. ... ews_id=972
Keddenként fél 3-tól vannak az "órák", a második emelteten az előadóban és olyan 1,5 órát szokott tartani. Nem kell mást csinálni mint regisztrálni a betegfelvételen, mondani, hogy szülésfelkészítőre jöttél és kész. (bár a regisztrálást sem ellenőrzi a kutya sem)
Előtte 13 órától el lehet menni tornázni (én még csak egyszer voltam, mert munkából lépek el, de akkor jó volt), kb egy órás a torna, de nem megerőltető. Erre is regisztrálni kell és érdemes legalább hogy 10 percel előbb érkezni. A torna a főbejárattal szemben van, lefelé kell menni a lépcsőn egy kicsit és balra ott a terem.
Az előadásokon különböző témák vannak, amire a ha kell hívnak be dokit és és az tartja az előadást. Pl. legutóbb a fájdalomcsillapításról volt szó, hogy mi a menete, hogyan lehet kérni, milyen lehetőségek vannak és egy anszteziológus tartotta az előadást és tőle lehetett kérdezni. Előtte egy dokibá beszélt a klinikán használt eszközökről szokásokról, mikor kerül sor császárra, mi van ha elakad a baba a szülőcsatornában etc. Eddig minden előadó nagyon szimpatikus volt.
A következő téma, ami holnap lesz:"Ismeretterjesztő film a szülésről." (Mondjuk ilyet már láttam a neten, de kitudja hátha tudnak valami újat mondani.) A jövőheti téma: "Megszületett gyermek, első életnapjai, szokások, szoptatás, stb." (Na erről viszont lehet lemaradok mert pont akkor elutazunk, pedig ez nagyon érdekelne.) Az azt követő téma: "Szülőszoba látogatás / légzés gyakorlatok" Ez vagy-vagy. Lehet választani. Mi már voltunk szülőszoba látogatáson, szerintem érdemes megnézni mire számíthat az ember. Ezek után megnéztük a kórtermeket is és lehetett sok-sok kérdést feltenni, miket lehet vinni, hogyan látják el a gyereket, neki mit kell vinni etc.
Több ilyen óra van ezzel a témával, talán még egy a fent említetten kívül pont azért, hogy mindenki bejusson és meg tudja nézni a szülőszobát.
Én mindenképpen hasznosnak gondolom az egészet, ha másért nem is lenne az, az mindenképpen jó,hogy az ember szokja a környezetet és nem egy teljesen idegen helyre érkezik majd.
Ha kérdésed van még ezzel kapcsolatban tedd fel nyugodtan, ha tudok válaszolok.
Bocsánat a hosszú hozzászólásért! :oops:
ceyla

Sziasztok!

Dinuci!Boldog szülinapot,édi a kép és a torta!!

Mók:Gratula,nekem még két nap...

Nekem szombaton diszkózott a Bébi,voltunk falunapon előtte,biztos táncolt,leveztette... :D

Hát,ez az idő tényleg nagyon gáz!!!És holnaptól nyár....De nem is az,hanem,hogy jövő héten meg 30 fok is lehet...hát,vicces...

Szilvi

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Fifth Birthday tickers
Lilypie Second Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
sissy01

Mók,
Nem linkelnéd be azt a blogot? Olyan kíváncsi lennék rá.
Ha valóban ott lesz az tényleg jó lesz :) én ilyenről még nem kérdeztem. :oops:
ceyla

MOk: de jo hogy csak ennyit hiztal. Ez szuper! tok ugyes vagy! Asszem igy hogy egy hetet otthon voltam ez nekem most tobb lett pedig hol van meg a kov orv vizsgalat.
En sima nospat egyszer vettem mar be, amikor nagyon gorcsoltem, valhol mashol is hallottam mar errol. De mivel az en dokimat a gorcsok nem igen foglalkoztatjak, kitalaltam irok online szulesznek o mit javasol.
Meg utana nezek homeos dolgoknak hatha...

Napra azert nem lehet menni mert felmelegszik a magzatviz, gorcsoket es koraszulest okozhat.
Ezt jogosan mondta mint ahogy az uszas is jogos szerintem. En elso terhesseg alatt se mentem semmilyen nyilvanos vizbe es most se fogok. Napozassal ugyan ez. Voltam kinn persze de soha nem direktbe napoztam, es ha megis a HASAD takard le. A labad karod erheti nap ha kivanod, jol esik....
Bar ahogy a honap kezdodik meg varat magara ez a probelma:)

KépKép
tavasziszel

Dinuci: boldog szuletesnapot!

Az ido megint tragya, zuhog hideg van, brr. ELjen a nyar:)
Azt tudnam mit kezdjek Annaval este 6ig mig az apja haza nem er.....

En is szulesznore szavazok inkabb, meg ha koztuk is van kriminalis, volt olyanhoz is szerencsem, aki tenyle ghulyenek nez, kiabal, kifejti nem fajhat amit en fajdalomnak hiszek....nah ezektol akarok most szabadulni e miatt akarok valasztani. Dokit meg nem mert nincs 60-80ezer forintom foleg azert nem amit tesznek, mert sok fogadott doki nem er be, nyaral, telel, dugoba kerul....ha meg ott is van, tesz vesz lot fut, majd kinyomasra bejon, max ha gaz van jon, meg mut, meg varr.
De az is kis ido ugye ha a vajudas idejet nezem, ami meg ha nem is olyan extrem hosszu mint nekem de alt 3 ora felett van, de inkabb 5 ora folott, es sok pechesnek 10 ora folott, marpedig a szuleszno nem megy haza akkor se ha letelt e 8 ora, sot 12 ora....
de minenki mashogy erzi magat biztosnagban.

A tornan jart mar sokat az eszem d emindig arra jutottam tuti a mehszaj miat nem lehet, max intim torna, azt viszont muszaly lenne csinalnom mert a gatam egyre jobban faj. Es ami igen nagy gaz- bocs mindenkitol- hogy a fenekpofa iranyaban van eles fajdalom, vagyis egyere biztosabb vagyok benne valamit ott nagyon elbaltaztak, ugy feszit nyom, hogy mikor felkelek reggel alvasbol ugy erzem lepni nem birok a fajdalomtol.l aztan ha tobb idot talpon voltam akkor elmulik az eros nyomas.
De arra gondoltam ha ez most egy ilyen pici babyvel igy faj mi lesz a vegen, es foleg mi lesz suzles kozben, hogy fog az feszulni es nyomni???????????Es igy hogy fogom meguszni az ujabb vagast, vagy epp szakadast?????????
Ez elszomorit, mert en nagyon nem akarok vagast ujra, annyira fajt.
Bar neha meg arra gondolok hatha ha ujra vagnak mar jobban varrajak ossze....
De olvastam errol nem en vagyok ennyire kenyes tenyleg sok no szenved ettol, es ost mar azt is tudom leginkabb enenk volt koszonheto hogy szules utan 10 honapig szinte frigid voltam:(

KépKép
tavasziszel

en jartam szules felkeszitore az elso terhessegenel es hasznos volt. Ha masnem infokat gyujteni a korhazrol.
Most is szeretnek majd menni ha lesz legalabb nehanyra hogy lathassam az uj suzloszobat, meg mar konkretabb kerdeseim vannak.

KépKép
tavasziszel

Sziasztok!

Mi ezzel szeretnénk kedveskedni nektek:

Kép

További nyugodt és gondtalan babavárást! :)

KépKépKép
bogyra

Sziasztok,

nemrég jöttünk meg a dokitól. Szerinte is kislány, de nagyon összezárja a lábait. A dokim szerinte ha már ketten is lánynak mondták, akkor nagy a valószínűsége. Bár ő most csak egy pillanatra látta. Minden rendben a babával, szépen hozza is a kiírás időpontját.

Dinuci,
boldog szülinapot! Jók a képek! A nevekkel kapcsolatban anyukám nagyon hadakozik a Vivien ellen, Anyós érdekes módon nem szólt bele. Ez furcsa is egy kicsit. De a Vivien még nincs is eldöntve. Még az Adrienn-en és a Reginán gondolkozom. Majd ha a férjem hozzászokott a gondolathoz, hogy két lánya lesz, - adok még neki egy kis időt - :lol: :lol: :lol: :lol: akkor döntünk. De még szerintem is ráérünk. Bár én el szeretném dönteni mielőtt megszületik.

Tavasziszél,
a kórházban nekünk a Briginél azt mondták nem kell friss házassági, de most a védőnő említette, hogy kell kérnem frisset. Majd megkérdezem a szülésznőt. Ő biztos jól tudja! ű
Remélem most én is megúszom vágás nélkül, bár BB nagyon nehezen bújt ki, így a fene sem tudja. :evil:

Ceyla,
nagyon jó lehet a szülésfelkészítő. Fehérváron nem csináltak ilyet, szerintem most sem csinálnak. Csak szülőszoba látogatás volt és van, azon voltam. Jó volt előre tudni, hogy mit hol csinálnak majd.

Mók,
nagyon szépek a nevet. Annó én is Annát szerettem volna BB-nek. De Apa leszavazta. Az Emma nálunk azért van kilőve, mert Anyukám és a Húgom Emília és elég hasonló lenne a nevük.

Cherryke,
mi van az uh-gal? Jobban vagy?

Kriszta
Kép

Kép

Kép
kri07

Sziasztok!

Elnézését kérek, hogy írok Nektek. Én inkább olvasó módban voltam a fórumon, terhességem alatt. Mostanában nem volt időm olvasni......
1 évesek az ikreim (lány, fiú) Nagyon sok eladó dolgaim lennének. Pl: 44-es ruhák, légzésfigyelők, sterilizáló, stb. Most nem sorolok fel mindent,de akit érdekel az írjon és szívesen válaszolok.

Üdv.
natü
natü

Csajok,
a dokim adott egy igazolást, hogy betöltöttem a 13. hetet a terhességnél. Szerintem erre kapok adókedvezményt. Én úgy tudom, hogy ez csak a 3. babától érvényes. Ti hallottatok erről valamit?

Kriszta
Kép

Kép

Kép
kri07

Sziasztok!

Miujs?? Esik még mindig :-( Nem tudunk lemenni sem Attika pedig nyűgös de nagyon, éjjel pedig bepisilt méghozzá nem a saját hanem a mi ágyunkba. Mintha csak azért jött volna oda. :-) Babus ma már nem olyan mozgékony, viszont a rugások már erőteljesebbek, viszont még mindig sokszor lennt érzem :roll: Ti hogy vagytok ezzel? Kajci mi volt ma? Én milánóit csináltam azt amelyikbe gomba meg füstöltsonka van.
Nem tudom ki hogy van vele, de már egyátalán nem vagyok kivános. ( igaz nem is voltam olyan nagyon) Ha most azt kérdeznétek mit ennék.... Hát nagyon nem tudnék választani :-( És hizok mindezek ellenére. Érzem, de majd jövő héten elválik :-)

Egyébként köszi a szülinapi üdvözleteket :-) Arik vagytok.

Kri:örülök hogy minden oké a babuval és annak is hogy valószinűen meg tudták mondani mi lesz :-) Nekem is csak a valószinű van mindidáig. De elöntöttem holnap jelentkezem 4D-re nem érdekel. Vivien is tök cuki név, még eszembe se jutott. Adrienn is. Mindegyiket lehet becézni azis jo bennük.Mi is megnéznénk a szülőszobát ha lenne lehetőség győrben is. No nem miattam nekem elég lesz akkor :-D csak apa miatt mert most bejön velem. Adókedvezményről annyit tudok énis hogy 3.diknál jár. De ne vedd tutira csak mert én mindtam, de igy rémlik. :roll:

Tavasziszél: én megfogadtam a dokit, de nem fogok 60-80at adni. De nemám!! Olyan 30-40re gondoltam. Még annyit se tesznek ebbe igazad van, akkor minek 60. Meg mi se vagyunk anniyra eleresztve. Szülésfelkészitőröl nincsenek tapasztalataim :-( Meg szerintem most sem fogok menni pedig itt van. Nem tartom fontosnak. Erre nem lehet felkészülni szerintem .Amugy ne félj mi lesz vágnak e? :-) Hidd el te fogsz a legrövidebb időn belül szülni, mert már moist nyitva vagy. Minden születés más és más. Anát szerintem ültesd le mesét nézni. Nálam beválik ha mást nem lehet :-) Legalábbis addig amig nekem dolgom van :-D
Utána meg ugyis vele foglalkozol, ha végeztél az otthoni teendőkkel.

Mók: köszi neked is. Amugy le a kalappal a "hizásod" előtt. Csak igy tovább :-D Mig meg majd irigykedünk :-D

Ceyla: Igazad van ebben hogy az orvosnak látni kellett volna az előzöleg felállitott diagnozisokat, meg mindent. Ez a részéről pontatlanság elsuhanni a lényegek felett!!Szökés :-D Ma má nevetek rajt :-)Akkor azért para volt.megszöktem mert beutaltak 1100 es méhszájjal :-( Mondta a doki szükség van az infuziora és megszünik a koraszülésveszély valószinűséggel. Lecsöpögött én meg szépen hazajöttem. Tudom hogy felelőtlenség, de 41.hétre szültem és elégedett vagyok a korházzal azota is. A rémisztgetés hogy ne élj házaséletet nyilt méhszájjal szerintem meg csak fenyités. Akkor csak 20 éves voltam sok eszem bevallom nem volt, igy nem is tartottam be sokmindent többekközt ezt se. És nem lett semmi baj. De most meg nagyon félek elejétől kezdve. :oops:

Amugy remélem nem itéltek ezért én csak őszinte vagyok, sokszor ezis a baj vele :-( De én beteg vagyok a korháztol, ha tehetném az ujszülöttel is indulnék haza egyből habozás nélkül!!!! Komolyan. Én bele betegedtem abba az egy napba. Mikor megszültem más volt akkorott volt velem a pici azt tuléltem :-) De azt az egy napot.....Terhesnyugtatot kellett beadniuk, mert szabályosan remegtem. Ennyire nem tudom elviselni a korházat. És ez betegség tudom jol!! :-(

Nah megint hosszura sikeredtem, bocsika!
Sissy,kata1002,kata16,kfmares, cherryke, többiek? Mizu? Merre?

dinuci01

Dinuci: szerintem nem gaz hogy eljottel akorhazbol. En is ez a tipus vagyok. NEm is azert mert felk csak nem birom a kiszolgaltatottsagot, meg hogy azt se tudom mi van es a vegen tenyleg betegnek erzem magam. En eddig csak szules es terhesseg miat t volam korhazban es minden egyes alkalommal sajat felelossegre hazajotem, kiveve szules utan.
Mikro a 38ik heten magas vernyomassal benn fogtak akkor jott a hetvege kertem engedjenek haza, nem es nem, hat fogtam magam hazajottem, nah arrol azota sincs zarom ,mert mondta a doki minden fele hiba volt a korlapomban meg a felvetelem soran stb...
Veteles utan ugyan ez, kb 3 oraval a mutet utan eljottem, most hogy benn voltam is sajat felelossegre jottem el...
es mar kerdezgetem az orvosom boszen hogy nem lehetne e szules utan hamar hazajonni, mondjuk max 3 nap.
meglatjuk

Kri: nem hallottam meg errol hogy 2 gyerek utan is jarna. orulok hogy minden rendben!

Dinuci: jaja az volt mesezett Anna mig ebedet csinaltam meg rendet tettem. Csak az a baj hogy csak egy fele meset hajlando megnezni...
Azt hiszem a vegen mar engem se fog erdekelni hogy nem lehetne szexelni, mert a 36ik het utan johet siman a baby.( csak addig huzzuk ki valahogy egybe!)
ugyan igy volt baratnom is mikor az elsot varta egeytem alatt semmin nem parazott, epitkezett, jott ment, most meg a masodikkal mindenen gondolkodott aggodot,
en ezert is akartam volna koran ugy mond felelotlenul az elso gyereket, mert akkor meg annyir amas foglalkoztatott, nem oedig meretek, szamok, betegsegek...de hat a sors nem igy hozta.

Itt mar elallt, meg sul a muffin, utana lehet lemegyunk pocsojaba ugralni:)

KépKép
tavasziszel

Sziasztok!

Ma jártam az "okos" védőnénimnél. Megint majdnem egy órát.
De a jó hír hogy meghallgattuk babóka szívhangját, és nagyon erős szívecskénk van. :D
Védőnéni mondta is... :D
Holnap nőgyógyász, és hát akkor újra nekifutunk a baba nemének. Kíváncsi leszek mit mond.

Ceyla!

Köszi a felvilágosítást a felkészítőről. Igazándiból nem tudom eldönteni mi a jobb, tudni hogy mi vár ránk, vagy inkább nem tudni... :? Na de azért a szülőszobát én is megnézném egy pillanatra. Holnap megyek még a Cseh doktornőhöz.

Kri!
nagyon jók a nevek. Férjed nem örül hogy két lánya lesz? Jobban örült volna fiúnak??? Vagy csak a két gyermek gondolatát kell megszoknia?

Dinuci!
Hát nem semmi a kórházfóbiád. Én azért nem tudok nyilatkozni, mert nagyjából 22-25 éve nem volt benne részem, de lehet hogy több is. Most pont mondtam a páromnak hogy ez fura lesz, mármint kórházban lenni, aludni meg minden.

Tavasziszél!
Örülök hogy azért bírod a gyűrődést. Én is sokszor azon izgulok hogy legalább a 36-38. hétig benn maradjon a baba, pedig nincs is nyitott méhszájam. Mégis paraanyu vagyok. Ma persze megint megnyugodtam hogy hallottam a szívhangot, de mi lesz két hét múlva?????Zizi vagyok tudom! :oops:

Sissy, Cherryke????????
Hahó, jelentkezzetek!!!!!!!!

Többiek???

Kép
mók

Sziasztok!

Köszi a hiányolást,meg vagyunk...Ma a Párom felhívta az önkormányzatot,mert itt felettünk egy fa már szinte vizszintesen áll,ha eldől,szakadnak az elműs vezetékek is.Mondták,hogy kijön a közterületes,aki mellesleg,amikor nem kell,akkor állandóan lepzsel,büntet,ilyenkor meg senki sehol.Persze,majd,ha megtörténik netán a baj....De remélem,megelőzik.Hát ilyenek vannak.Ez a sok eső már nagyon nagyon gáz,nem tudom,mit akar az idő,de tényleg!

Amúgy szerencsére minden ok,Babóka rugdos,nagyon cuki!

Tényleg,többiek?

Remélem,júli 3-án azért nem lesz eső,nem kéne az esküvőhöz!!Én is egyébként úgy tudom,hogy 3 hónapnál nem régebbi házassági anyakönyvi kivonat kell szüléskor.Én a témával (mármint szülés)még nem foglalkoztam annyit... :oops:

Szilvi

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Fifth Birthday tickers
Lilypie Second Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
sissy01

Kri,
Akkor egyre valószínűbb a kiscsaj. :) Apa majd megszokja a gondolatot, hogy mégegy fegyverkészletet be kell újítania az udvarlók távoltartásásra ;)

Dinuci,
Igazad volt, végülis már lement az infúzió akkor meg mit feküdjék ott. :D Egyébként valószínű ezért jobb korán vállalni gyereket, az ember lazábban fogja fel a dolgokat, nem vesz mindent véresen komolyan, szabályosan és ez nem feltétlenül rossz, sőt! Nem beszélve arról, hogy könnyebben is alkalmazkodik egy új helyzethez.
Én is rühellem a kórházat, bár messze nem annyira mint te. Tulajdonképen mindentől kiütésem van, ami nem a megszokott környezetem, vagy nem egy olyan környezet amire ránézésre kapásból a kényelem és a tisztaság jut az ember eszébe. Tudom kényeskedésnek hangzik, de lehet öregszem én is, ezért van ez. :)

Tavasziszél,
A SOTE-n azt mondták, hogy 72 órát kell bent lenni minimum a gyerek megszületése után, különben nem tudják kiadni a papírokat, mert ha rövidebb időt tölt bent az ember, akkor anyagilag nem úgy térít nekik társadalom biztosító (vagy a franc se tudja honnan kapják a pénzt). Tehát a 72 óra ugye csak több lehet, mert pl, ha éjjel született a baba, nem fognak zárójelentést írogatni este, hogy hazamehessen az ember lánya.

Mók,
Nincs mit, szívesen válaszolok. Szerintem, most hogy már a szülésrészén túl vagyunk a tanfolyamnak, igazából csak babaápolásról, szoptatásról, meg olyanokról lesz szó, hogy mik a bevett gyakorlatok a kórházban a csecsemőkkel kapcsolatban. Na meg persze lesz még légzőgyakorlat és szülőszoba látogatás is. Már csak 4 előadás van hátra ebből a ciklusból, ebből szülőszoba látogatás: 15.-én és 29.-én lesz ebben a hónapban, szerintem ne hagyd ki! Ja és tuti nem korai, tegnap mondta valaki mögöttem a mellette ülőnek, hogy ő Novemberre van kiírva.
Kérdezhetek valamit? Te tudod tartani a kapcsolatot a doktornővel akkor is ha nem pont rendelési időre mész? :oops: Mármint ezalatt azt értem, ha valami hírtelen felmerülő probléma van. Mert bár nekem megvan a száma, de múltkor írtam neki egy sms-t /még múlt héten/ egy tünettel kapcsolatba ami nagyon idegesít és nem válaszolt rá. Én nem érzem elhanyagolhatónak a kérdést, mert olyan tünet ami adott esetben akár életveszélyes is lehet, ha elhanyagolják (direkt nem írom le mi az, ha megoldódik majd akkor talán). Szóval most úgy vannak kétségeim, hogy hogyan fogom elérni ha szülni megyek???

Szerintem a házassági anyakönyvi kivonatról továbbra is az adott kórházat kell megkérdezni, mert végülis minek rohangálni új után, ha jó a régi is, ha pedig nem akkor érdemes még időben elintézni és amilyen egységes a rendszer el tudom képzelni, hogy minden intézmény máshogy kéri.
ceyla

Csajok,

Nagyon büszke vagyok magamra, tegnap és tegnapelőtt is tornáztam. Sokkal jobban is érzem magam, mintha erősebb lennék, tök jó! Remélem folytatni tudom és nem hatalasodik el rajtam a lustaság. :)
Én is paramami vagyok. Most hogy már érzem a mozgásokat könnyebb, de előtte nagyon rossz volt. Vettem is egy magzatszívhang figyelőt, amit a párom először nagyon ellenzett, de utána pont ő volt az aki azt mondta vegyük meg. Persze megfogadtuk, hogy csak ritkán, max heti egyszer akkor is rövidebb időn keresztül használjuk, biztos ami tuti. Az elején nem nagyon tudtuk ezt a fogadalmat betartani, de most már szerintem volt olyan hét amit ki is hagytunk. Viszont tegnap megint hallgatóztunk egy kicsit és nagyon vicces volt, mert a baba pont megrúgta a készüléket. :D Mivel előtte meg sem moccant, ezért én is összrezzentem, a férjem meg a hirtelen hanghatástól ilyedt meg és még a kezén is érezni vélte ahogy emelkedett a készülék. Nagyon viccess volt. :D
És szintén tegnap történt, hogy végre a párom is elégedett lehetett, mert eddig csak egyszer érezhette teljesen egyértelműen a baba rúgását a tenyerén, de tegnap, miután felolvasta az estimesét a pocakomban lakónak, a kiscsaj olyan intezív mozgásba kezdett, hogy mondtam, tegye oda a kezét hátha. Ilyenkor a pici mindig abbahagyja a mozgást (akkor is ha én teszem oda a kezem), de most kisvártatava 10 percen belül vagy 5-ször erősen megrúgta a férjem kezét. :)
ceyla

Sziasztok

Dinuci, igy utólag is Boldog Születésnapot neked.

A szülésfelkészitö, igen nagyon érdekes dolog az elsö szülésnél, aztán már a másodiknál azért az ember tudja mire kell számitani, a harmadikról már nem is beszélve :) Mi is voltunk az elsönél, a párom is mindig elkisért mert nagyon élvezte. Aztán amikor tulestünk az egészen, akkor rájöttünk, hogy ez nem felkészitö, hanem csak egy kis tájékoztató a szülésröl, mert persze semmi nem ugy történik ahogy az le van irva. Egyedül a légzésgyakorlaltot tartottam fontosnak, mert ha össze vissza szuszog és ordibál az ember akkor nagyon hamar kimerül és a végére nem sok ereje marad a babát kitolni. Erre is persze az elsö szülés után jöttem rá, az elsönél nagyon rosszul csináltam, a másodiknál sikerült a légzéssel több eröt gyüjtenem.

Nekem is már elegem van a sok esöböl, a gyerekek már alig birják bent a házban, de az vigasztal, hogy hétvégére jó idöt mondanak.

Reka

Kép Kép
Kép
rekus80

En is ugy kacerkodom a torna gondolataval mert ugy erzem jot tenne, de nem merem, valam ijoga kene tan, az belefer.... de megkerdem rol a dokit 22en.
Csak lennenk mar ott, annyira izgulok hogy ugye nem nyilt tovabb a mehszaj.
tegnap hatalmasodott el rajtam a vegso panik es kibuktam ferjemnek, aki szegeny persze bepanikolt, igy beszelt manocskaval ki e akarjon bujni hamarabb:)
de mondtam sajna en ugy erzem nem o az aki ezt akarna hanem en nem fogom tudni kihuzni.

De tegnap a neten csungtem egesz nap, es kaphato egy Weleda Bryophyllum 50% nevu szer, ami igen nagy aranyban csokkenti a koraszulest es meg a mehszaj nyilasat is sok estben megallitotta. Mivel novenyi eredetu semmit nem art, itthon szinte alig van orvos aki ismerne, de en rendelek kintrol es bevetem, mert KI AKAROM hordani a babt mina 36ik hetig.

Bar most epp azon is parazok hogy mi van ha ez az eros folyas fertozes....
lehet nem varom meg a 22ot es lemegyek a nodokihoz eg ykenet vizsgalatra, mert ha fertozes, hiaba nincs tunetem ugy extre( viszketes, csipo fajo erzes...) akkor is okozhat galibat.

Bocsanat hogy ennyire onzo vagyok es panaszkodom, de most tenyleg annyira ramtort a felelem:(
Jobban leszek tudom, csak most meg kene nyugodnom.

MOk: orulok hogy minden ok volt a vedononel. nekem soha nem nez szivhangot, bar semmi mast se:)

KépKép
tavasziszel

Rékus,
Igazad lehet, át kellene keresztelni "Szüléstájékoztató tanfolyam"-ra. :)
ceyla

Tavasziszél,
Neked valóban max a jóga jöhet szóba a nyitott méhszáj miatt.
Én a "Légy bomba jó kismama" tornát csinátam Rékával. Arra nem számítok, hogy bombajó leszek :D, ahhoz nem fölösleggel kellett volna indítanom az egész témát és sokat dobott rajtam nagyon vissza az is, hogy a dokinő az első 12 hétben nem engedett csak sétát, viszont zabálni meg zabáltam a hányinger miatt (ha épp ettem valamit akkor nem volt).
Egyébként nekem is van egy kis méhszáj parám. Nekem műtötték a méhszájamat, igaz 10 éve, de hogy meg lett bojgatva kitudja mit hoz majd most. Kérdeztem a dokinőt, azt mondta bármi lehet, lehet előbb kinyílik, lehet nem akar majd kinyílni és lehet minden jó lesz elvégre eltelt 10 év.
Elhiszem, hogy megnézel te is minden lehetőséget a neten és is azt tenném.
Ami a folyást illeti lehet gomba. Nekem van vagy volt, már nem is tudom és annak sem volt egyéb tünete, még a folyás is igen picike volt. Azt mondta a doki, hogy nem veszélyes, de kezelni kell és nem is írt fel durvább dolgokat (amik az egész hüvelyflórát kinyírják), hanem először gyengébb kúpokkal próbálkozott, majd miután az teljesen eredménytelen volt és már jóval túlléptem a 12. hetet is, utána írt fel Klion 100D-t.
ceyla

Sziasztok :)

Látom jó volt a téma!Anyós!Név választás!Ajaj! :lol:
Na engem,ha még dumál is akkor sem érdekel,hogy Ő milyen nevet adna a mi gyermekünknek és ismerem annyira,hogy tuti szeretne bele szólni,de háát nem és kész!
A párom meg utó névnek szeretné az apósom nevét!Na már most olyan "hülye" neve van és én régi módinak tartom ezt,hogy én nem szeretném ezt!Persze az én szüleim szóba sem jöttek!

tavasziszél:lehet,hogy későn írok,de az előző terhességemnél nyitott volt a méhszájam és fájdogáltam nekem akkor azt mondta a dokim,hogy szedegessem a nospát amikor úgy érzem!
De szerintem kérdezd meg nyugodtan,mert biztos ti is azt tapasztaljátok,hogy úgy kell kihúzni belőlük néha válaszokat amik talán nekik egyértelmű,de mi arra választ várnánk!?

Kép

Kép

Évi
iceberg
Budapest

Én úgy tudom,hogy a nyitott méhszájjal sokat kell pihenni!
Én napi fél órát sétálhattam csak!

Kép

Kép

Évi
iceberg
Budapest

A folyásra pici viszketésre ami nem feltétlenül gomba "azt mondják"!Arra nekem a doki canesten kenőcsöt írt fel!

Kép

Kép

Évi
iceberg
Budapest

Itt vagyok.

Holnap elmegyek genetikára, ha jól leszek, pénteken meg a dokimhoz.

Amúgy meg, fekszem egész nap. Párom pakol be este a mosogatógépbe és a mosógépbe, másnap beindítom, hogy mire hazaér végezzenek és kipakol meg tereget.

Szemetet kiviszi, kutyákat kiviszi. Holnap meg porszívóznia kell és felmosni. Amúgy rend van, mert folyamatosan rendet tartunk.

Holnap írok. Puszi mindenkinek :)

Kriszta
Kép
cherryke

Iceberg,
Na nekem a canestent már durvának találták, azt ne használjam ... :? Érdekes... Minden orovos másként gondolja.
ceyla

Tavasziszél

A folyással szerintem mindenképp keress fel egy orvost, biztos ami biztos. Nem ijesztgetésképpen irom, hanem inkább óvatosságra intésként. Nekem a legelsö terhességemnél folyásom volt, teljesen tünetmentesen, sajnos nem vettem komolyan és nem mentem orvoshoz vele. A 16 hétben elfolyt a magzatvizem és állitólag ettöl a nem észrevett fertözéstöl, amit antibiotikummal lehetett volna kezelni. Azóta nagyon óvatos vagyok az ilyensmivel, minden vizsgálatnál kenetet vesznek, biztos ami biztos alapon.
Persze ez csak az én szerencsétlenségem volt, mégegyszer szeretném hangsulyozni, hogy ez csak az én esetem és ez nem jelenti azt, hogy a tiéd is ilyen fertözés.
Remélem nem ijesztettem nagyon rád, de ugy éreztem, hogy el kell mondjam.

Cherryike
Nagyon ügyes férjed van, mindenben segit.
En a segitséggel ugy vagyok mint a többiek, mindig mondja a férjem, hogy ne porszivózzak, mert ö megcsinálja, de hát ahhoz nincs idegem amig azt kivárjam, inkább én :)

Csajok, használ valaki valamilyen krémet a terhességi csikok ellen?

Reka

Kép Kép
Kép
rekus80

Sziasztok!

Vagyok én is, csak állandóan kutyázom, meg takarítok és nem sok időm van. Elküldtük a takarítónőnket, mondván hogy most már itthon vagyok és én is tudom csinálni (annyi pénzért meg főleg) csak ugye nem kalkuláltuk bele, hogy a kutya miatt naponta föl kell mosni a lakást :? sebaj, ez legyen a legnagyobb baj, szerencsére jól vagyok. Voltam hétfőn úszni, ma meg tornázni kéne. Valaki írta a Rubint Réka tornát, na én is azt csinálom.

A baba nagyon jól van, rengeteget mozog egész nap és Apa is érzi lefekvéskor. Elvileg jövő héten megyünk dokihoz.

Nyaralással kapcsolatban végül úgy döntöttünk, hogy a Balcsira megyünk anyámék nyaralójába jövő hét végétől 10 napra. Így legalább tudjuk vinni a kutyát, ott is ellesz a kertben. Mert sajna még mindig van vissza oltása, addig nem lehet sétáltatni meg kutyák nközé vinni. De így jó lesz és nem is fog sokba kerülni. Úgyis kell a pénz a felújításra (amihez még mindig nem fogtunk hozzá :evil: )

Téma volt a névválasztás, hát én is megosztom veletek, bár már írtam. Mi már az elejétől fogva Fricinek hívtuk a babát. Az volt megbeszélve, hogy ha fiú én adok nevet, ha lány akkor meg a férjem. Én a Patríciát választottam, szinte nem is gondolkodtam rajta, csak úgy jött. Amikor mondtam anyának, azt mondta, ha született volna még egy lánya ezt a nevet adta volna :-) Mindenesetre úgy néz ki hogy fiú, aminek nagyon örülünk, én főleg, mert nagyon fiút szerettem volna. A férjem meg szerintem azért, mert a családneve nagyon ritka (egyedüli az országban) és mivel a testvérénél csak kislányok születtek, rajtunk van a nyomás, hogy örökítsük a nevet.... A Frigyes egyébként először nem tetszett, de aztán megszoktam. Magamtól biztos nem ezt a nevet találtam volna ki, de tartom magam az egyezséghez és a Frici az szerintem kis zsivány név, remélem a kissrác is az lesz. Mi anyósnak megmontuk a nevet (ő sírt: egyrészt mert fiú, másrészt meg az apját és az egyik testvérét is így hívják), anyám abszolút elfogadta és ma már tetszik is neki. Na apósnak nem mertük elmondani, mert tuti kiakadna, ugyanis anyóssal elváltak és szerinte ott minden családtag idióta, ráadásul férjem és apósom is Zoltán és ő tuti ezt szeretné továbbvitetni.
Juj de hosszú voltam, bocsi.

Megyek is kaját csinálni. Hát megmondom őszintén, hogy eddig életemben soha semmit nem főztem, de most hogy itthon vagyok próbálkozom. Tegnap brokkolikrém leves volt (imádom a brokkolit) hát vendégeknek azért nem kínáltam volna, de nekem ízlett. Ma meg makarónit csinálok, olyan gombás-sonkás-szalonnásat, amit Dinuci is írt. Remélem jó lesz.

Ja nagyon izgulok mindig, amikor új kislány-kisfiú infokat írtok, eddig elég jók vagyunk nagyjából fele-fele arányban.

Mindenkinek szép napot, itt még eddig nem esett hálistennek!
Vendég

Rékus,
Én a Chicho-tól használok olajat terhességi csíkok ellen. Van nekik a cicire, a pocakra és viszérre is. Remélem hatásos lesz, mert rajtam könnyen kijönnek.

Lina,
Nagyon ügyes vagy, hogy ennyit mozogsz. Én az úszást nem preferálom, sok vele a macera (öltözködés, szárogatás, utazás) és különösen hogy még dolgozom nehezen lenne kivitelezhető.
A Frici tényleg nem egy gyakorni név ezért biztos nem is lesz sok a környéken. :)
Nekünk sem dumál senki bele szerencsére a névválasztásba. Apósom mondjuk még a nemét sem tudja, mert nem akarja tudni. De hiába is beszélnének, úgyis az lenne amit mi akarunk.
ceyla

ceyla:az én dokim a canestenben a kúpot ellenzi,de csak később kezdhettem el a kezelést 14-15 hetesen.

Kép

Kép

Évi
iceberg
Budapest

Sziasztok!!

Elnézést a zavarásért!!De lenne eladó bady 200 ft/db,nagyon szép állapotban vannak,rugik,van köztük vadi új is,800 ft/db,pamut rugi(pizsomának) 300 ft/db, őszi-téli overáll.

Képet tudok küldeni,többit pü.megbeszéljük.

További szép napot kívánok mindenkinek.
csucsu99
Budapest

NEm birtam magammal es ma estere idopontot kertem. Szoval kerek kenet vizsgalatot, remelm a mehszajat is nezi, meg iratok magneziumot.

Rekus: jol tudom hogy a felszallo fertozes vetelst koraszulest okoz emiatt is paraztam be nagyon.
Biztos ami biztos durvabb tuneteket mondok hogy mindenkepp levegyen kenetet.

NEkem amugy az elso terhessegemnel is vegig ilyen eros folyasom volt vegul kertem is ra kupot mert nem birtam es mindig aggodtam ez meg normalis hataron belul van vagy sem...

4D-re pedig jun 19en megyunk.Sajna nem sikerult ahhoz a dokihoz akihez akartam de ennek aki lesz is ugyan olyan kepesitese van mint a masiknak. MEg remeljuk nincs semmi amit eszre kene venni!

cherryke: nagyon ugyes a ferjed!
Az enyem is ilyen csak hat megsem tudok fekudni a gyerkoc mellett.remelem azert csak fekvesre nem is itelnek.

Iceberg: nekem meg semmi fekvest nem mondott a doki,anyit mondott ez belefer masodik terhessegnel.
De azert szerencsere meg neincs teljesn nyitva akkor gondolom o is pihire itelne.
BAr igy is szinte egesz nap ulok vagy fekszem mert nem birom a dolgokat talpon:(

KépKép
tavasziszel

Rekus!

Én Vichyt használok már hetek óta, mert nekem hajlamom van a csíkokra...sajna!!!!
Ennek ellenére ma felfedeztem halványakat :evil: , hát nem tudom mi lesz!!!!!

Cherryke!
nagyon örülök hogy jelentkeztél, már aggódtam értetek, várlak holnap a hírekkel. Kitartás!!!!

Ceyla!

A dokinéni elérhetőségén én is elgondolkodtam.... Nekem 16 hét környékén volt komoly barnázásom /ciki, mert szex után/, és kétszer hívtam, nem vette fel, majd sms-t küldtem, megint 1/2 óra, válasz sehol. Aztán végelkeseredésemben mikor már épp ügyeletet kerestünk, felhívtam az asszisztenst, aki nagy nehezen felvette, és azt mondta /nem tudom igaz -e /hogy most akart visszahívni, mert szólt neki a dokinéni. De véletlenül se hívott a dokinéni.... Én ezt azért nem nagyon értettem, mert akkor miért ad mobilt, miért nem mondja hova fussunk ha gond van. Azóta én is meginogtam egy cseppet, mert pont az jutott eszembe mint neked, ha szülök hogy fogom utolérni, és ha nagyobb gáz van...!!!!!!Hát most nem sajnálom hogy lesz helyettes, mert azt is megnézzük magunknak.
Egyébként az is zavar, hogy több mint egy éve oda járok, 20 hetes kismama vagyok, és mikopr oda megyek halvány jele sincs annak hogy tudná ki vagyok, mi vagyok, biztos sok a betege.....
Régi nőgyógyimnál ez nem így volt, de sajna váltanom kellett. egyébként kedves azzal nincs baj, meg azt olvastam rendes a szülésnél, meg ilyenek......Hát dióhéjban ennyit.

Kép
mók

tavasziszél:ezzel én is így vagyok!megcsinálom a dolgom,de utána kész vagyok pedig nem akarom elhagyni magamat!
viszont ha lefekszem,de nem akarok aludni :) csak pihenni még is 5 perc és elalszom :lol: nekem ez furi,mert amúgy nem vagyok ilyen alvos.
szerintem,ha már nyitott vagy kicsit is akkor jobb az óvatosság,de biztos te is így érzed autómatice :)

Kép

Kép

Évi
iceberg
Budapest

Mók,
Huhh! akkor nem vagyok a kétségeimmel egyedül. Már tisztára azt hittem bennem van a hiba. :oops:
Bevallom én is gondoltam rá, hogy majd jól megnézem azt a dokit is aki helyette lesz, mert bár pont ugyanúgy vagyok mint te, hogy nagyon rendes meg segítőkész, de teljesen azt érzem amit mondtál, hogy nem érzem a kapcsolatot.
Úgy tűnik az aszisztensnőnek jobb a memóriája, ő úgy tűnik jobban emlékszik az emberekre. Bár én csak hallgassak, mert az én arcmermóriám is vacak… :oops: Egyébként én is odajárok kb 1,5-2 éve. Még babatervezés előtt jóval felkerestem, mert egy rutin UH-n találtak nálam miómát és mondták nézessem meg. A költözés miatt nem volt nődokim, ami részemről nagy hanyagság, mert a rendszeres citológia kellett volna az előzmények után, de a szűrésekre járást pár év után meguntam. :oops: De most hogy mióma is volt meg a szűrés is aktuális lett és a babaproject is közeledni látszott, kerestem itt egy nőgyógyászt és ő lett a választott. Őt kerestem fel azzal is amikor hónapokig nem jött össze a baba, igaz kezelés nem kellett mert minden jónak tűnt első ránézésre és nem sokkal később be is babásodtam. :D
ceyla

Engem meg mégsem 4D-re küldött a doki csak a Klinikára nagyobb gépre és ott sem mondott különösebbet a Dr!
Olyan rossz,hogy csak dobálják az embert jobbra-balra és mindegyik hárítja a másikra,de a döntést meg a kismamára bízzák,persze előtte jól felidegesítik had aggódjon!
Amikor az egész terhesség sztem aggódásból áll!
Eddig minden eredményem jó volt a kombinált teszt is,csak az afp eredményem lett picit alcsony!Ez miatt idegeskedem!
A védőnőm szerint nem kell mert eddig minden jó és mindene magvan,a méretei is megfelelnek 20.hétnek!

Kép

Kép

Évi
iceberg
Budapest

Dinuci,
sokszor én sem tudom mit ennék! Ha meg bejön valami azzal elvagyok napokig. Tegnap vettem a Metroban dinnyét, 120 Ft volt kilója és már megettem a felét. Brigi is csipeget, de ha túl lassú lesz, neki nem marad. :lol: :roll: :lol: :roll: :lol:

Mók,
írj, ha végeztél a dokiddal! A két gyerekkel semmi gondja a férjemnek, csak a lányokhoz kell hozzászoknia. Elsőre is fiút szeretett volna, most is, hát nem jött össze. Én nem bánom.

Sissy,
remélem megoldódott a fa kérdés. Nálunk a szomszéd rozoga háza - lakaltan - dőlt át a hátsó részre. Most már igazán elbonthatnák. Ha nem lépnek semmit most sem, mert a tető miatt egy csomószor szóltunk, bejelentem az önkormányzatnál.
Ne izgulj, júl. 3-ig elfogy az eső. :lol:

Mennyi fitt kismamink van. Én iszonyú lusta vagyok. Sajna. Most nincs erőm nekiállni.

Rékus,
Brigivel használtam valamilyen krémet, de úgy tűnik nem csíkosodom csak hízom. :oops: :oops: A drogériában a csaj a mandula olajat ajánlotta.

Lina,
jó pihenést a Balcsin. Már ránk férne egy kis jó idő.

Tavasziszél,
ha már kenetet vesz a doki biztos megnézi a méhszájadat is. Főleg ha látja a kiskönyvedben, hogy kicsit kinyílt.

Iceberg,
ha jók lettek az eredményeid - az AFP-vel ne foglalkozz,elavult, csak idegeskedésre jó, lásd Dinuci - akkor nyugi. Engem is elküldött a dokim a kötelező uh-ra a kórházba. Engem nem zavart, örültem, hogy többen nézték a babót.

Kriszta
Kép

Kép

Kép
kri07

Sziasztok!

Kicsit elhavazva ( festét-magán matek órák... stb...) de ma próbáltam visszaolvasni!

Tavasziszél: nekem is mondták annó a nospat... de én nem szedtem ....

Cherry: bakker, milyen történet, csak feküdj és nem lesz semmi baj!

Dinuci: torta és ti cééépek vagytok

Lina: a főzésbe is simán bele lehet tanulni mint bármi másba :)

Kriszta: és mi a favorit kislány vagy kisfiú?

Sissy: szóval buliba vitted a kis bentlakódat ! :)

nevek szerintem szépek amiket írtatok!!! :)

nálunk Nóra és Gergely... ( Kovács után kellett valami)

Kép Kép

KépKép

Kép

Kép Kép
kfmares

Hú csajok, most hívott a pacák, hogy 1/2 5-re mehetnénk megnézni a házat. Utánunk még jön majd valaki 5-re. De legalább már látni fogom a belső elrendezését is. Úgy be vagyok sózva. Anyóssal kell lemennem, mert a férjem dolgozik. De megígérte a pacák, hogy majd ha még itt lesz megmutatja Tibinek is.
Szorítsatok!!!!!!!!!!!

Kriszta
Kép

Kép

Kép
kri07

kri07:oké megprobálok megnyugodni!jövő7 kedden megyek genetikai tanácsadásra reménykedem,hogy ők így fogják látni,mert én nagyon félek attól a hasárszúrós dologtól veszélyes is!

Kép

Kép

Évi
iceberg
Budapest

Ice: persze nem veszélytelen a haszúrós dolog, de van ismerős akinek csinálták és minden rendben volt... reménykedjünk hogy nem kell és kész! :)

Kri: szoríííítás ezerrel

Kép Kép

KépKép

Kép

Kép Kép
kfmares

Iceberg,
Ne parázz! Nekem is alacsony lett az AFP. Ez már egy elavult vizsgálat.
Ha jó a kombinált teszted aligha fogják a hasszurkát választani. Nem rizikóznak csak UH-n nézik meg, legalábbis nekem ez volt a Bajcsyban. Te hová mész?

Kri,
És fini már a dinnye? Én nem merek venni, mert attól félek vízízű, vizet meg kapok olcsobban is.
Az egyik munkatársamnak 3 lánya van, pont most voltam nála megbeszélésen, kint voltak a gyerekek fotói, nagyon édi mindegyik! :D
Húha, házat néztek? Sok sikert! :)
ceyla

ceyla:nekem I számú Kilnikán nézték,de tovább küldött az ottani Drnő a genetikai tanácsadásra.Azt mondja a védőnőm,hogy a dokik csak hárítják egymásra a döntést!
Én legbelül úgy érzem minden rendben van!

Kép

Kép

Évi
iceberg
Budapest

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: