A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2010 júniusi babák

Jah, egyebkent nalunk a korhazban szerintem nem is nagyon lenne hol mashol csinalni a ctgt mint a szuloszoban. Az osztaly kizarolag csak szuleszet (szoval nogyagyaszat ott helyben tuti nincs, vagy tok mas folyozo lehet vagy mas emelet eleve) es nincsen vizsgalo sem, meg ugye irtam, hogy babagyujto sem. Vannak a privat szobak es van az apoloknak (ma egy fiatal srac volt a noverke :D) meg tan a szuilesznoknek egy rendelojuk de ott sincs vizsgalo.
Es itt olyan sincs legalabbis a magankorhazakban ahol eddig megfogrdultam, hogy a beteget atpakoljak toloszekbe, tolokocsira e sugy viszik tova ahova kell, hanem mindenkit a sajat szobajanak az agyaval furikaznak :) Amikor a vallamat mutottek akkor is agyastul kitoltak a szobabol levittek a lifttel a mutokhoz, ott persze a mutoasztalra atraktak (a visszara nem emlekszem ugye :D) de mar a sajat agyamban ebredtem az orzoben es utana azzal egyutt toltak vissza a szobamba is, szoval nem volt pakolaszas meg kenyelmetlen es keskeny tolokocsizas. No ez itt is igy van, ahogy ma latta. Es az ajtora a szobaajtora mindenkinel kitesznek egy rozsaszin vagy kek masnit, a golya neme szerint :) Es a tologatos babaagy(kocsiban levo agynemu (illetve hat lepedo meg mittudomen mi volt meg ott) az is a baba neme szerinti szinu :)
Azt mondta ma a szulszenom, hogy 45 eve dolgozik szuleszeti korokben... haaat meg en is szulethettem volna nala... illetve mar :)

luna6

16.53-kor megszületett Alex! Hatalmas gratula Voknak!!!
3720 gramm és 55 cm. Azt írta hasonlít Hannára :lol:

Bocsi, hogy csak most írtam, én is 20.11-kor kaptam meg, de azóta nem jutottam oda a géphez. (Lili altatás)
Mondjuk így is elég hosszúnak tűnik a szülés. Mert reggel már 9.42-kor megkapta az EDÁ-t, és ugye akkor már 4 újjnyira volt tágulva. Úgyhogy akárhogy számolom, az 7 óra!!!! Én valami gyorsabbat szeretnék :roll:

Kép
Kép
hari

Heni, mi a helyzet nálad??

Nikvik, sajnálom hogy még nem vagytok mindannyian otthon, de eljön az az idő is. Jól "megdolgozol" a boldogságért. De megéri, úgyhogy kitartás. Lányotok pedig gyönyörűséges, köszönjük a fotókat!!!Neked jobbulást, a lányzónak meg gyors hízást kívánok!

Kép
Kép
hari

Ma Apa összerakta a könyvespolcokat is végre és egyedül át is pakolta a könyveket. Persze duzzogva, mert nem hagytam őt békén, amíg el nem kezdte csinálni. De a lényeg a végeredmény. Én akartam segíteni, de olyan mérges volt, hogy nem kért belőle, persze megkaptam, hogy "te már segítettél eleget" és ezt nem pozitívan kellett érteni :lol:
Mondjuk annyira nem izgat, de én nem így képzeltem, hanem hogy együtt csináljuk jókedvűen. De olyan nálunk már úgy látszik nem lesz.

Holnap gyereknap!!!! És persze jó sz.r időt mond. Azért valahova megpróbálok eljutni Lilivel, de ha esni fog akkor hiába minden igyekezetem. Mondjuk biztos lesznek fedett helyeken is bulik, de én nem is tudok róla meg messzire nincs is kedvem elindulni. Itt a kerületben lesz az uszoda udvarán gyereknap, azt még bevállalnám.

Kép
Kép
hari

Aztaaaa meg egy topikbebi!!! Hat isten hozta Alexet, naaagy gratula az egesz csaladnak :) Tenyleg nem kapkodtak el a dolgot, de hat Alex meretei sem azok a kifejezetten 'kicsusszanos' meretek :)

luna6

Hatalmas gratula VOK-nak Alexhez! :) Majd jelentkezz!

Heni! Te hogy állsz!

Nikvik! Sajnálom, hogy Zoe kórházban van, de hamarosan minden rendbe fog jönni és otthon lehettek végre hármasban!

Most beszéltem a z egyik legrégebbi barátnőmmel. 10 hetes terhes! Most már 'nagy' volt az arcom, hogy ha nem tud vmit vagy jérdése van, szóljon! :)

Én is hulla fáradt vagyok, mert itt volt anya: ablakpucolás, hűtőkipakolás, meg megint rendezgetés, mert kaptunk apóstól egy mososgatógépet, így a hűtőt ki kell rakni az ebédlőbe - aminek annyira nem örülök -, mivel csak annak a helyére fér be a mosogatógép - rohadt kicsi a konyha, de nem fogom azt mondani, hogy nem kell. :)

Na megyek felrakni a lábam, mert megint Fiona méretű! Ez már így lesz szülésig, meg utána legalább 2 hétig. :( Ez van.

Kép
bhdetti

Hatalmas gratula Alex baba érkezéséhez!!!

Vok pedig egy hős, ha reggel óta így bírta a megpróbáltatást. Kicsit nekem is hosszúnak tűnik, főleg, hogy kapott oxytocint is. Majd mesél ha újra köztünk lesz. A lényeg, hogy mindketten jól vannak. Alex meg igazi vasgyúró ezekkel a méretekkel!

Hát lányok...
...én elvagyok, mint a befőtt a polcon...
az égadta világon semmi bajom. Nem úgy nézek ki, mint aki annyira szülni készül. Pedig ha tudnátok mennyire túl lennék már rajta. Utálom azt, hogy minden reggel azzal ébredek, hogy... na, megint nem történt semmi...

Az a baj, hogy az én alacsony termetemhez ez a hatalmas pocak nem éppen szerencsés párosítás. Nem bírok már szinte mozdulni sem... Szóval úgy istenigazából elegem van már a terhességből...
Vendég

Kép
Vendég

Nincsen valami szülésbeindító módszer?
Vendég

Szia Vok!
Isten hozta Alexet! Te meg egy hos vagy, es nagyon okos, hogy visszamentel a korhazba! Varunk vissza, immar mindkettotoket!
Oleles

Heny!
Nemsokara eljon a te idod is, lehet, hogy mar a holnap reggelt nem ered meg egyben! Most mar csak egy nagyon kis turelemre van szukseg, kitartas!!!

Olyan jo latni, hogy gyarapszunk! Es Luna, olyan sokara kerul meg rank sor, hogy haj :!: :roll:
Gem

Kép Kép Kép
Kép
_gemini

Jó reggelt!

nagy gratula Voknak!!!!!!!!!!

(hari, sztem a 7 óra az annyira nem is rossz... igaz, hogy jobb a rövidebb, de azért én a 7 órával is ellenék- mondjuk, ha első fájástól számolnám...)

Kép
Kép
Kép
konkri

na visszaolvastam a tegnap ótai termést :)

ma 5kor keltem... :) nem írom, hogy hogy telt a reggel... (blogon amúgy fent van)
viszont jó, hogy bébike fejét mostanra sikerült bejáratnom a szemérem csontom közé, így most már nem nyom... fiúk kelhettek :)

Heni, anyukád meddig marad?

Köszi Luna a linket! közben találtam medala műanyag itatós poharat. bár a műanyagot tul kép csak a kórház miatt keresem...

Talinn-ról van hír?

Hari: eddig egész szép idő van! nálunk búcsú van ma... mi oda megyünk... jöjjön aki akar! :)

Kép
Kép
Kép
konkri

Gratulálok Voknak Alex születéséhez és sok boldogságot kívánok!!
Izgalmas, ahogy szép sorban érkeznek a babák! :)

Éjjel azt hittem én is megyek, annyira görcsöltem, de elmúlt. Engem nagyon megtréfálnak a fájások. Tavaly is volt egy csomó jósló, aztán túlhordás lett mégis. Most koraszülést jósoltak, az szerencsére nem volt...csak úgysem szeretnék járni, mint tavaly, szóval Heni, teljesen átérzem és megértem a türelmetlenséged. Nekem is elegem volt már, minden ismerősöm, barátom, családtag naponta hívogatott, hogy na, mi van, mikor szülsz? Ez még jobban frusztrált...Kitartást kívánok neked! Szülésbeindító módszerrrel kapcsolatban: nekem akkor a doki a szokásost javasolta, idézem: “aktív nemi élet” :) Nos, nekem ez sem segített.:)

Konkri, olvastam a reggeledet. Látvány ide vagy oda, én mindent megadnék egy teraszért, de legalább egy nagyobb erkélyért. A mienk nagyon pici, nem az a “kiülünk reggelizni” fajta...Pedig nekem a reggeli a nap egyik fénypontja, imádom és sosem hagynám ki, ráadásul minden reggel farkaséhes vagyok (nemcsak terhesen). Úgyhogy örülj csak a gaznak, meg a fűnek :) Legalább van mit nyírni! :) Jó gyereknapozást!

Hari, a 7 óra az nekem sem tűnik olyan soknak, bár tényleg nem ismerjük a részleteket...
Remélem nem fog ma esni, mi is tervezünk kimozdulást Ramónával, bár egyelőre még nem tudom, hol, mi van...

Szép vasárnapot mindenkinek!
zebr

Vok, sok boldogságot, egészséget Nektek! Majd várjuk a bővebb beszámolót és a képeket!

Nik, jaj, elhiszem, hogy teljesen ki vagy készülve, annyira megértelek. Akkor üdv a tápis babák táborában, őszintén szólva nagyon örülök, hogy nem vagyok egyedül. :)
Gyönyörű a kicsi lánykátok, és az a mosoly!

Jelentem, a TummyTub (fürdetővödör) eddig nagyon bevált, egy hang nélkül, nézelődve élvezi a pancsit Léni. A másik, amit nagyon szeretnék már kipróbálni, az a mosható pelus, de hát az még a nyakáig ér, :D úgyhogy egy csöppöt még nőni kell hozzá.

Na, mennem is kell, mert jelentkezik a reggeliért a Kisasszony.

Köszönöm a válaszokat!

Kitartás, Csajok!

Kép

Kép
***csilla***

Konkri:
Anyu elméletileg maradhatna ameddig akar, hiszen egyedül van otthon, így igazából nem lenne sürgős neki hazamenni. A ház körüli és a kerti teendőket nővéremék átvállalták erre az időre, ami nálunk tölt.
Csak tegnap óta felmerült egy olyan, hogy ő már menne haza, meg ideges amiatt, hogy mi lehet otthon. Meg hogy jaj, a bátyámra is ki főz ez alatt az idő alatt, és a kertben is a palántákkal mi lehet? Ja, meg gazolni is kellene stb.
Ehhez viszont az is hozzátartozik, hogy mi évente 2x ha látjuk egymást. 1x nyár körül szoktunk elmenni anyuhoz, 2-szor pedig karácsonykor. Ő eddig nem tudott jönni, mert dolgozott.
Igazából nem tudom, hogy s mint lesz. Megpróbálok beszélni a barátnőmmel, hogy addig míg a kórházban leszek legalább az oviba menjen el Bogiért, és vigyázzon rá délutánig, míg az apja hazaér a munkából.
Vendég

Vok, hatalmas gratula!!!!!!!!!!!!!!!!Sok-sok tejet és nyugalmas éjszakákat kívánok!!!!!!

Tallinról valami hír? Henibaby, megértem, hogy türelmetlen vagy, én már két héttel a kiírás előtt mindig az vagyok........most sincs semmi jel, dehát én túlhordós típus vagyok. Mondjuk most majd nem fogják hagyni, legalább ennyi előnye van a császárnak :-)

Kép

KépKép
eszterxx

Na, mi hazaértünk a gyereknapról. Eddig bírtam :lol: Nem hogy rossz idő lenne, hanem meg lehet sülni én meg jól beöltöztem. Még szerencse, hogy Lilinek vittem nyári ruhát is. Volt ingyenes ugrálóvár, meg mindenféle árus, meg zene, meg játékok. Jó volt, de elég volt.

Főleg, hogy alig aludtam éjszaka. Nem görcsöltem, hanem egyszerűen állandóan arra ébredtem, hogy kőkemény a pocakom. Aztán hajnalban megfordultam és úgy éreztem, hogy leszakadt valami oldabent. Azt hittem bekakilok, percekig annyira fájt. Végiggondoltam, hogy akkor most hogy kéne bejutni a kórházba, hogy megnézzék mi van. Közben fogtam a pocakom és figyeltem, hogy mozog-e Bence. Kicsit mozgolódott én meg szép lassan elaludtam. Reggel nem fájt. Úgyhogy nem mentem dokihoz, de akkor nagyon ijesztő volt. Remélem ilyen nem lesz több.

Kép
Kép
hari

Sziasztok!

Vok, hatalmas gratuláció Alexhez!!! Megvan az első 3 kg feletti babánk! :lol:
Szép méretek, az biztos, ehhez képest mi az a 7 óra...

HAri, ijesztő lehetett az éjszaka, nekem este volt egy késszúrás ott lent, tök megijedtem, na, mondom ilyen lehet a burokrepedés, de mivel se vér, se magzatvíz nem követte, megnyugodtam. Nati is nagyon aktív még, de azért kíváncsi vagyok a keddi nst-re és a csütörtöki nőgyógyászati vizsgálatra, hol tartok.
Én sem akarok még szülni, van 4 hetem, de mindenki ezzel idegesít, hogy készüljek, mert hatalmas a pocakom, meg hogy tuti császár lesz.
Már elegem van a jósolgatásokból, hagyjanak békén, majd jön, ha akar, és úgy, ahogy ő szeretne.

Kép
jenny29
Mór

Jenny, a burokrepedes tuti nem olyan, mert az kicsit sem faj am! :) Semmi nyilallas, hanem egy pukkanast vagy pattanast erzel es utana megindul a viz :) De tenyleg nem faj (az mas teszta ha repesztik :)) A kesszuras az csak a szalagok meg porcok meg egyeb alkatreszek tagulasatol van, lassan nekem bo egy hete mar faj lenn minden egyes korabban 'nem ismert' porcikam, ahogy tagulnak a dolgok :)
En tegnap mondtam emberemnek, hogy irok egy transzparest es magamra fogom akasztani es azzal maszkalni, hogy nem fogok felrobbani :D:D:D Ugy neznek ram hogy az mar feltuno... illetve ha csak neznenek, engem ismeretlenek is leszolitanak (tegnap is az ikeaban a szemleyzet) hogy jaaaj mar itt a vege ugye es mekkora es alig van mar... es mindig mondom, hogy neeem, meg par het. De az neeeem lehet mondjak ok... engem is meg akarnak 'szuleszteni' :) De ,eg 3 het a sulibol (a gyerekemebol, az enyimbol nem is tudom mennyi) addig nem lenne baj egyben maradni.
Gem, en meg pont ugy erzem, hogy mar nekunk is alig van hatra. Persze ha ranezek a tablara latom mennyien sokasodnak, de ha kalkulalok mennyi lehet, meg 3 hetvege max? :) huuu el fog reppenni... es meg van mit csinalnom a gyerekszobaban boven :) De tegnapra lett racsos ajtonk a szobara (ami evileg a gyerek szokeset akadalyozza, hat most a macska bemeneset fogja) igy most mar lehet majd fuggonyozni, takaritan, helyere pakolni dolgokat. Es meg vasalnom is kellene.
Es uzemi mennyisegu kelkaposztat tettem fel fozni, ki tudja miert, lehet mas meg sem eszi rajtam kivul, lehet egy hetig kelkaposztafozeleket fogok enni? :) Mindenesetre most jutottam oda, hogy multkor megkivanas utan vegre meg is fozzem. Bar tovabbra is faj meg huzodik minden porcikam :)

luna6

Luna, köszi, akkor értem, mi volt az a fura érzés.
Anyám is kérdezi, hogy állok a jóslófájásokkal. Mondom sehogy, mert azt sem tudom, milyen az. :D Néha görcsölök, amolyan mensi szerűen, de elmúlik. A derekam viszont kezd tropa lenni, a mosogatóhoz már alig férek oda, és féloldalasan elég kényelmetlen álldogálni.

Hú, ezt én is utálom, hogy vadidegen emberek kérdezgetnek, meg szörnyűlködnek a hasam méretén. A pénztáros, az árusok, a kollégáim. És akkor jön az a duma, hogy ,,pár hét és meglesz'', meg hogy ,,ebből császár lesz.'' Na persze, pont ők tudják.

Én szinte csak a hasamra híztam, persze, hogy nagy lett.

Mmmm...kelkáposzta. A héten 3 napig rakott kelt ettem, nem tudtam betelni vele. :)

Szegény cicusok, ki lettek zárva?

:lol:

Hát igen, nagyon a finisben vagyunk, pedig még vannak előttünk páran, én is ezt tanulmányoztam a listánkban reggel.

Párom megálmodta, hogy 15.-én fogok szülni. Kíváncsi leszek, bejön-e neki. :wink:

Kép
jenny29
Mór

A mennyisegbol itelve en is ugy latom, hogy les zitt siman 3 nap kelkaposzta :) Kicsit hig lett (az ipari mennyiseget nehez volt berantani) de tokeletes lesz ez igy is nekem :)

Szegeny macskak... en is sajnalom a kicsit, szeretett ott benn lenni, de meg nincs teljesseggel kizarva onnan mert meg nincs benn macskatlanitva vagyis kitakaritva :) Mindenesetre nem tunnek tul frusztraltnak, a nagyobbik teljesen letojta a tenyt, hogy ott lett egy racs (mer tettol ugye meg belatnak, csak nem fernek at a racsok kozott, atugrani lazan at tudnak, de egylore ez sem jutott eszukbe, es nem is emeljuk at oket rajta, nehogy ebbol jojjon az otlet :D) a kicsi az korbejarkalta de vegulis 160 negyzetmeteren talal o maganak mas alvohelyet mint pont a legkisebb szobank, szoval nem mondhatom, hogy a sajat es legkedveltebb helyerol lett kirakva :) Es igazabol szerintem ez is idoleges lesz, ha en nem vagyok benn a szobaban es a bebi meg pici akkor kinnmarad, de ha nagyobb lesz a gyerek akkor majd kap bejarast megint a cic, meg ha tudok ra figyelni, hogy a babaagy az tabu es megszokja (hatha, meg egy ido utan a gyerek is megno es akkor mar mas) akkor a foldon felolem setalhat :)

luna6

Hari,
a 2óra a szülőszobán:
az úgy van, hogy minden szülés után 2órás megfigyelési időt kell eltölteni a szülőszobán, ekkor általában elviszik a babát, lemosdatják, mérik, stb. de a Péterfyben erre a 2órára otthagyják veled, ekkor lehet sort keríteni az első szopira is, meg ilyenek. aztán utána rendbe tesznek téged is, meg a babát is.

Luna,
köszi a sárgulásra a választ!!!

szent ég, mik történtek itt, amíg nem voltam!!!
De azt kikövetkeztettem, hogy mivel Dávid még elég sokat mocizik, mi még nem szülünk egyhamar…

főleg most, hogy átraktam az egyik vizsgámat 15-re…

Nikvik,
fantasztikusan gyönyörű kislány Zoe!!!!
drukkolok nektek nagyon, hogy rendbe jöjjetek gyorsan!!!

NST:
a szülésznőm nekem is szülőszobán csinálta eddig nekem, a központiban még nem is voltam, de most már felcsigáztatok óra ügyben, legközelebb kifigyelem

Zebr csomója:
igen, tudom, hogy már leírtad, csak amikor én visszaolvastam a hozzászólásokat, rögtön kérdeztem, de később meg már írtad a választ, én meg nem töröltem ki (mert Word-be írtam a hsz-eket és utána másoltam be őket)

Zebr,
bakker tanulással sz@rul állok, nekem még a jún. 8. előtt lesz egy kedden is, de mivel gyerekszobát csináltam az elmúlt napokban, azt a keddit kénytelen voltam áttenni 15-re…

lányok,
most már elég dagi vagyok!! András már csak bálnadisznónak hív (persze szerelmesen szokta mondnai)

Zebr,
én is kíváncsi voltam hány éves vagy, de nem tudnám megmondani miért, max mert szeretek mindent tudni!!

Jenny,
jól haladtok, örülök!

Vok,
hatalmas gratula!!!!!!! szép nagy babád van !!

bhdetti,
nekem is egyre többet dagad a lábam.. együttérzek veled..

Henibaby, Talinn,
most már elkezdtem izgulni értetek!!!

Nanetto,
val mi lehet????
Vendég

még jó, hogy délelőtt voltunk búcsúba, mert most ázik egész Bicske...
az egész búcsúba az volt a legviccesebb, hogy a papa felfizette lovagolni Marcut : comment: otthon csak 17 ló van :)

szurka: nekem is van olyan kés szúrás szerű, de az enyém szerintem attól van, hogy a kezét vagy ujjait úgy bögdösi. én erre tudok gondolni mindig. így érzem. ez a bökés mindig ott lent érezhető...

csajok nekem ma olyan rossz kedvem lett:
1. apával összevesztünk, hogy Marcellra a szandit adjam vagy a nike cipőt, én szandit akartam, de szerinte az gáz... mondom, hát gyerek...
majd mondta, hogy tegnap a pecához is bénán öltöztettem fel: nem öltöztettem fel, csak az aznapi ruhájában kimentünk apáért és apa szerint túl jó gyerekesnek volt öltözve: drapp gatyó, póló, zokni, szandi- szerintem vagi volt, de apa szerint úgy lett volna a jó, ahogy a többi gyerek, béna ruhába... megjegyzem nem is szóltam rá a gyerekre, hogy ne csináljon ezt-azt, mert koszos lesz... koszos lesz koszos lesz, na bumm. de nem szeretem, ha bénán topisan néz ki, mert játszik... de aztán kibékültünk...

na de utána megint elszomorodtam, mert két embert picit leszóltam... egyik a férjem unokahúga, akiről azt mondtam, hogy ahhoz hogy grafikus legyen szerintem jobban kéne rajzolnia... (18 éves és tépett papírokra rajzol szülinapokra virágot, de kb mint én általános alsóban, úgy néz ki, mintha kimásolta volna valahonnan papírrátét technikával, mert van egy vékony vonal, majd látszik egy jól rányomott vastag vonal... semmi satír, vagy több ceruza használat, vagy árnyak, vagy egyéb... ráadásul csak ceruza, semmi más technika. na Hari szerinted? majd keresek valamit és lefotózom...
a másik meg a barátnőm, aki gyereket akar... szóval miután leszóltam őket egy kicsit rossz kedvem lett... :(

Hát Luna becsüllek főzésért! nekem a héten kéne toj nokit és paris húsgombócot főznöm, de egyikhez sincs kedvem... na látjátok, ez vagyok én... én nem szeretek főzni! És különben meg szégyelném előttetek a lakást, tegnap néztem a konyhabútor lábazatát, tök gáz... meg az udvar is... meg a bukó ablakok is jó foltosak, a konyhai meg megint fröccsös (tűzhely fölött) és a függönyök is gázak, nem vasaltam ki öreganyám tanácsára, ráadásul az egyiket összecseréltem és rövidebb mint kéne... :(

Kép
Kép
Kép
konkri

Mi szombaton lementünk Pásztóra,

anyáéknál ebédeltünk, aztán kimentünk anyai nagyszüleimhez, náluk voltunk, beszélgettünk, odaadtuk Tatának a szülinapi ajándékját (digitális kulcstartó, amit közös fotókkal töltöttünk fel, nagyon tetszett neki, azt mondta holnap már megy is vele dicsekedni a szomszédhoz :P )

utána elmentünk a másik nagymamámhoz,

végül apát is meglátogattuk,

aztán vissza anyáékhoz, ahol vacsiztunk, meg kisöcsémmel játszottam,

és utána jöttünk haza, este 10kor értünk a lakásba...
nagyon elfáradtam, de most már szülés előtt nem megyünk, utána meg ki tudja mikor tudunk majd menni... :roll:

ma meg egész nap a gyerekszobát csináltuk, de ebéd után elkezdtünk pihizni egy kicsit, és még mindig a kanapén döglünk :D
Vendég

Heni, akkor anyukád most haza megy? :(

Kép
Kép
Kép
konkri

jha, és készen lettek a képek!!!!!! :D :D

mindjárt rakok fel belőlük, csak lekicsinyítem őket :wink:

Hari,
tök kioktatósan hangzott amit írtam, pedig tudom hogy tudod hogy hogyan zajlik a szülés... :P
Vendég

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
Vendég

Konkri,
sajnálom, hogy ezek a dolgok amiket írtál, lehúztak... :?
remélem már jobb a kedved!! :P
Vendég

Geoka! hát így a képeid láttán nem nagyon :) most rossz kedvű vagyok és még irigy is :)
jaj Te! nagyon szép vagy! meg csinos! meg természetes!...

Kép
Kép
Kép
konkri

Egyenlőre anyu nem mond sem á-t, sem b-t. Szerintem maga sem tudja, hogy mit akar. Ma mondtam neki, hogy otthon is zivatar van, úgysem tud a kertben csinálni semmi. Hát erre nem reagált semmit.

Nekem ma megint olyan fura érzésem van. Hajnal óta görcsölgetek. De sajna ez megy már vagy 2 hete, és aztán mindig várom, hogy felerősödjenek a görcsök és rendeződjenek, de nem így történik. Hanem vagy ennyiben marad, vagy pedig egyszercsak elmúlik. No, és ez tud kiakasztani, hogy várom... várom... történjen valami előrelépés és a végén semmi nem lesz belőle. :( :(
Vendég

Basszus...ezek a fotók!

Iszonyat jók!!!!!!! Geoookám, te aztán nem sokat híztál. Sőt a pocakod is olyan gusztán kerek és nem dinnye vagy bálnaszerű.
Vendég

Geo: nagyon jók a képek. Mi is készültünk/készülünk fotóshoz, de nem tudom mi lesz belőle.

Heni: a megoldás: SZEX!!! :) Ha jól emlékszem Luna húzott rá még 2 hetet vmelyik gyerekével, a férjem unokatesója is, meg a dokim azt mondta, hogy a 42 hét normális, szóval KITARTÁST!!!
De lehet, hogy követni foglak - bár még van 2,5 hetem -, de Levi semmi jelét nem mutatta csütörtökön hogy ki szeretne jönni, sőt se méhösszehúzódás, se nyílt méhszáj. Majd elválik.

Holnap utolsó vérévétel, meg újabb CTG.

Kép
bhdetti

Luna huzott ra papiron 2,5 hetet, azert ennyi a valosag boztos nem volt, de sosem derult ki. De szex sem volt, A ferfiassaga vagy tan az elete is mulhatna azon barmifele pasinak aki hozzam most kozeliteni probalna :D:D:D

Konkri, hodd e a fold ugyanugy forog tovabb ha nem fozol tojasos nokedlit es/vagy paradicsomos gombocot a heten, en ezt mar tobbszor (rendszeresen) teszteltem, es sosem tortent semmi :) Az en kelkaposztam elmeletben mar valamikor kedden elkeszult, gyakorlatban csak ma :D:D Es meg mindig forgunk :D:D:D Es lehet a heten (a jovo heten) nem is fozok mar, de a mult heten emlekeim szerint csak felkesz dolgokat foztemmagamnak, semmi olyat amit nem eleg melegiteni, 1-2 percig forralni avagy mikrozni :D:D:D szal nem irigylesre melo a kaposztam :D:D

luna6

[quote="luna6"]L írta:luna6una huzott ra papiron 2,5 hetet, azert ennyi a valosag boztos nem volt, de sosem derult ki. De szex sem volt, A ferfiassaga vagy tan az elete is mulhatna azon barmifele pasinak aki hozzam most kozeliteni probalna :D:D:D

:):):):):):):)

Kép
bhdetti

Heni!

Bábakoktél? 3 deci baracklé, egy deci ricinusolaj és kb. fél deci barackpálinka? Nem mondom, hogy isteni..............nálunk volt, aki szült tőle a régi topicban, volt, aki nem :-) én a 3. vagy 4. bábakoktél és 12 nap túlhordás után igen :D

Kép

KépKép
eszterxx

Geo, nagyon jók a képek!! Én is irigy vagyok picit, de mivel ezek után sem lettem olyan csini mint te, így inkább hagyom az irigykedést :lol:

Luna, besz..rok rajtad komolyan. Hosszabban most nem részletezem, ha érted érted. Érted? :wink:

Beszéltem Vokkal telefonon, majd hagyom hogy ő mondja el a részletes szüléstörténetet, nagy vonalakban: nem volt gyors könnyű szülés, viszont már van teje, úgyhogy Alex szopizhat kedvére. Ha minden ok, akkor szerdán reggel jöhetnek haza.

Kép
Kép
hari

Amúgy nekem is eszembe jutott, hogy esetleg egy kis szex beindíthatná Bencét, de aztán úgy döntöttem kivárom ezt a pár napot :lol: Igazából egy picit hiányzik már, nem is a szex, inkább a párom néha. De valahogy ingerem nincs, inkább csak lelkileg. Remélem szülés után rendeződünk majd.

Most ment el az egyik barátnőm, hozott esküvői meghívót augusztusra. Olyan fura, hogy akkor már 4-en leszünk és úgy kell tervezni a menetelt. Mondjuk sok reményt nem fűzök hozzá, mert Apa nem szereti az ilyen rendezvényeket, ráadásul ez vidéken lesz, ottalvós buli. Én szeretném, ha mennénk, remélem rá tudom majd őt venni.

Kép
Kép
hari

Hat Hari, jelen allapotomban enmindent nagyon tudok ertekelni es pozitivan am, ami a szekelest megkonnyiti, szoval ha te tolem besz...sz azt en kifejezetten pozitiv megnyilvanulasnak elem meg, marmint, hogy pozitiv hatassal vagyok rad :D:D:D:D
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára luna6 2010.05.30 18:23-kor.

luna6

Huhhh engem az eskuvoktol kiraz a hideg :D:D de szerencsere csak fenyevente egyre hivnak (es a feluket akkor is kidumalom, hogy miert nem alkalmas :D). Egy ilyen ottalvos videki magyar 'lagzi' nekem maga lenne a remalom :D:D:D

luna6

Jah, egyebkent nincs am szocfobiam :) Szoval nem az ottalvassal mega bulival van bajom, az johet am vegulis nekem is (bar emberemlekezet ota nem voltam semmifele buliban, mert velem ellentetben az emberem igen antiszocialis attitudokkel rendelkezik) kifejezetten az eskuvo mint esemeny az ami nekem mumus kategoria. (a sajatom utan is napokig pszichikai sokk alatt altam :D:D) (mind a ketto utan... bar most a jelenlegire gondoltam :D:D:D)

luna6

Az a baj, hogy párom is irtózik az ilyenektől, de ő nem csak az esküvőktől, hanem minden olyantól, ami a lakásunkon kívül van :lol:
Én viszont az az igazi kimozdulós voltam régen és néha úgy érzem, hogy 13 éve "be vagyok zárva" úgyhogy nekem lassan mindegy, hogy ottalvós esküvő, vagy temetés :roll: Na jó, bocsánat, ez kicsit morbidra sikerült.
Amúgy lehet, hogy mivel nekem nem volt esküvőm, ezért nincsenek ellenérzéseim vele kapcsolatban. :lol:

Kép
Kép
hari

Sziasztok!!

Voknak gratula!

Nikvik, nagyon szépséges kislány Zoe!

Geo, baromi jók a képek, és nagyon szép vagy rajtuk! :D (Én sem irigykedem, mert sosem voltam ilyen szép, se kismamaként, se előtte. :D )

Nálunk semmi extra nincs, asszem valami bábakoktél félét én is kipróbálok hashajtónak, mert nem nagyon sikerül produkálni semmit, pedig nem ártana már. :)

Többieknek kitartás, és aki már szülni szeretne, annak szorítok. :D

Szex téma: Nekem is már nagyon hiányzik, hogy úgy legyünk mint régen, össze tudjunk rendesen érni, meg egyáltalán szabadjon már csinálni. :D (de már csak 6-8 hét és lehet. :D )

Lknyuszi

KépKép
lknyuszika

Én is olvastam több szülésinditó módszert, de...

pl. szex... ha napi 5x csinálod, akkor talán beindítja a szülést, de csak talán, mert ha a szervezet még nincs teljesen felkészülve a szülésre, akkor semmit sem ér.
Kérdem én: nagy pocakkal, és úgy, hogy az ember minden porcikája fáj és sajog.... napi 5x????

lépcsőzés... ez is csak akkor hatásos, ha egyébként is már beindulna a szülés.

mellbimbó-stimulálás... talán még ez a leghatásosabb, ugye ezt a kórházak is alkalmazzák, de itt sincs biztos siker. Akinél ez sem indítja be, ott általában már csak az oxytocin segít vénásan.
Vendég

Hari, lehet abban valami, hogy azert nincs ellenerzesed mert nem volt sajatod :) Igazabol en az elso sajatom utan lettem eskuvofobias, de a masodikomtol is jol kiakadtam meg emiatt, pedig a kulonbseg eleg sok volt a ket idopont kozott :) Korabban nem voltak ilyen averzioim, de az elso eskuvom utan nagyon erosen lettek :D:D
En egeszen pontosan 6 eve vagyok ide 'bezarva', pedig en is nagy tarsasagi eletet elo voltam. Ha nem is bulikrol volt szo persze, mert mar ott volt(ak) a skacok, de baratnozes, elmaszkalas mindenfele, kirandulasok, kerti osszejovetelek, szoval volt rendesen szocialis eletem :) Nos elmult :D Borogatni sem kellett. Emberemnek van ugynevezheto 4 darab 'baratja' es kesz, ezen felul ismerosok tuti vannak amunkahelyen, de nem ismerek senkit, ot sem izgatjak. A 4 baratbol egy Franciaorszagban lakik, egyet soha az eletemben nem lattam (elmult 6 eveben ugye) :D:D ugyhogy lehet akar kitalacio is, egy van akit ismerek de inkabb nem talizunk sokat mert kiakadok a sok kritikatol meg a kedves neje beszolasaitol, es marad meg egy ahol a baratnom a feleseg es magyar, ahol a korababa van. Kesz... ebbol all a szocialis kornyezetunk :D:D Nos kisse (nagyon) hianyosnak elem meg, igy amikor innen hazamegyek 2-3 hetre allitom tobb minden tortenik velem abban az idoben ott, mint itt egesz evben :) Jol ra is szervezek persze, jovok, megyek, talalkozom es kielvezem, hogy mobil vagyok es van hova mennem meg akkor is, ha csak gyerekekkel es nem magamnak tarsasaggal :)

luna6

Latom am, en vagyok az anti-szexelo a tarsasagban, csoda, hogy van 3 gyerekem :D:D (persze ugye tudjuk, hogy nem is kapkodtam el :D:D:D:D) De komolyan, emlekimben elve en a szules utan hosszu honapokig nem akartam pasit (foleg nem a gatmetszett verzio utan, meg akkor sem ha mar begyogyult minden) a Mancinal meg ugye 4 hosan leleptunk es utana nem is volt, es oszinten szolva cseppet sem hianyoltam a dolgot :D:D:D Hat ugye kinek a pap kinek a papne... kinek egyik sem :D:D:D

luna6

Hali!

Geo, nagyon szépek a képek! Az különösen tetszik, amin valami áttetsző anyaggal húznak, ott olyan vagy, mint egy angyal. Nagyon jók a beállítások!

Ezt én is épp a júniusi Kismama újságban olvastam, hogy ha a vajúdó nőnek ingerlik a mellbimbóját, akkor kétszeres sebességgel nyílik a méhszáj. Na de könyörgöm, 1. ki bírja azt elviselni, és 2. nem nézik egy perverz állatnak a férjet, hogy még a szülőszobán is cseszegeti a feleségét? :lol:
Mindenesetre én most nem tudok ilyesféle érintéseket elviselni, elég a magam baja, hogy nem tudok egymagam felkászálódni az ágyról, mert itt fáj ott fáj.

Konkri, sajnálom, hogy rossz a kedved, van ilyen, ne rágódj rajta. A leszólás meg normális dolog, inkább légy őszinte, mint megjátszós.

Luna, szegény cicák! Várd ki a végét, majd rájönnek, hogy azt az akadályt át is lehet ugrani. :P

Kép
jenny29
Mór

Jenny, nem kell ehez ferj :D:D bocsi... de pl mikor az elsot vartam es a gyerek bealudt a CTG alatt akkor is mondta a szuleszno nekem, hogy birizgaljam a mellbimbomat, mert oxitocint szabadit fel es akkor hatha jobb lesz a ctg eredmenye. (illetve nem volt rossz, csajk ugye tok passziv volt minden)

luna6

Szép reggelt mindenkinek!!!

Elvittem Bogit az oviba. Elméletileg ma mennek kirándulni egy közeli tanyára. Azért csak elméletileg, mert olyan sz@r az idő, hogy még kérdéses, hogy elindulnak-e egyáltalán. Majd később odatelefonálok az oviba, hogy hogyan alakult a napjuk.

Anyum ma reggel hazament. Mondjuk, ha már itt töltött három hetet, ezt a pár napot szerintem már igazán kibírhatta volna. Igaz, mondta, hogy ha bármi van, szóljunk és visszajön. Majd meglátom, hogy alakulnak a dolgok. Hiszen szülésnél soha semmit nem lehet előre tudni. Ez egy váratlan események sorozata.

Talinn merre vagy??? És Nanetto??? Jelentkezettek, légyszi, hogy mi van veletek.

De ugyanígy kíváncsi vagyok mindenki másra is!
Vendég

Heni, hat gondolom legkevesbbe ram vagy kivancsi, hisz elvileg es nagyjabol en vagyok a lista vege :D Ehez merten velem nincs is semmi... illetve mara 28 fokot olvastam, ami a kocsiban legalabb tizzel tobb a napon, ugyhogy eros a dilemmam, hogy egyetemet kihagyom... hat nem vagyok valami hatekony a fene vigye el :( (moindjuk a beadandom sincs meg teljesen kesz, de ha ma nem megyek be akkor beadom szerdan vagy bekuldom emberrel, ott dolgozik vegulis az egyetem mellett). Meg lenne is kedvem bemenni, de az oda meg a visszaut nagyon riaszt 30 fok felett a kocsiban, tuzo napon, eszement orultak kozott (mult heten is ugye szokas szerint beintegettek meg inzultaltak, mert a 70-es tablanal mertem csak 90-el ballagni... nem vagyok egy paras alkat a kocsiban, de igy nagy hassal mar rossz erzeseim vannak vezetes kozben)
Anyam is kozolte a het vegen, hogy nekem mar reg tilos lenne vezetnem :) Kerdeztem, hogy szerinte akkor napi tobbtiz kilometert kene inkabb setalnom, hogy a gyereket elvigyem, elhozzam, leszervezzem? :D:D Vagy ezt hogy gondolta? :) Amugy is olyan elkepzelesei vannak, hogy neha falra maszom tole :) O sajat bevallasa szerint tok modern es nem konzervativ, ehez kepest ilyeneket irt (csak mutatoba izelito):
Szoval anyam szerint otthon nem nadragban??!! (asszem itt a kertesznadragra gondolt ami regen terhesdivat volt) jarnak a terhes nok
"itt nem abban járnak, nem olyan termeszetes. rettenet. mell alatt elkötözve mint egy szafaládé és ami mégrosszabb has alatt is elkötözve a szőr tájékán, hát valami olyan borzalom hogy nem csodűlnám ha elmenne a fiatal fiuknak végleg a kedve a nemzet szaporitásáról.
de jó hogy a haskihagyós póló kiment adivatból mert igy legalább a csupasz bőrt ne teszik ki. nagggggggyon gusztustalan divat de teljesen ez a divat még az is látazik ahogy mozog a gyerek a feszülő pólókban. mell alatt valami gumiszalaggal testre simitva és aztán ugyanez a has alatt is
de ha ott nincs is, akkor is annyira ráfeszül a hasra hogy még a köldök is háromszorosan látszik. van ami nem tartozik mindenkire. a nadrág az ok, de ezek teljesen perverz gumirozott cuccok amiket hordanak. Sehol semmi lenge kis felső vagy mittudomén, hanem hogy minden rezdülés és mozdulás látszódjon tulképpen nem terhes cuccok, hanem tökre ráfeszitett elasztukus pólók bár a 16 éves lányod idejében te sem ilyen porno felsőket hordál még. Csak én ottragadtam koromnál fogva, te meg ezek szerint átvetted a divatot"

Na szoval ennyi eleg is okulaskent, hogy lassatok egyes (amugy tobb gyereket szult) anyank korabeli nok hogy neznek rank, mint veres rongyra :) Es anyam modern felfogasunak tartja magat, de engem is kepes 'lepornozni' latatlanban... bizony az en HM kismamapoloim is lycrasok es elasztikusok, ugyhogy valoszinu szombaton jol megbotrankoztattam, a nepeket az ikeaba, hogy uristen, latszott a hasam merete, defolegplane meg a koldokom is es esetleg a gyerek mozgasa :D:D Neki ez mar pornograf :D:D:D De o modern :D:D:D (irtam neki, hogy szerintem a kismamakon o nem lat kipakolt nemi szerveket akcio kozben, mert az lenne tenyleg pornograf, a fogalom valami tok mast jelent :D:D:D) De makja van, hogy nem lat igy engem... szerintem teljesen normalisan nezek ki, de a kerteszkismama cuccomat csak lakasba veszem fel, szerintem az amit 9 eve hordtam hiaba volt akkor modern, mara ugy erzem magam benne mint egy elhizott vizilo, roppant elonytelenul all es hatszor nagyobbat mutat, de anyamnak igaza van, apol es eltakar :D:D Szerintem o meg a regi satorlap szeru naaagy terhesruhakat es booo mindent elfedo tunikakat kedvelne masokon (lehet terheseket sem akar latni? :D:D) vagy esetleg az arab nok viselete kellene nekunk, hogy joeg, nehogy latszon, hogy mekkora az ember lanyanak a hasa? :D:D:D elkepeszto no!! :)

luna6

Huuuuh, micsoda elképzelései vannak anyukádnak!!! :D :D :D

Olyan, mintha nem is ezen a bolygón élne.

Egyébként meg igenis kíváncsi vagyok rád is. Engem mindig minden érdekel. Bár nem mondhatnám, hogy minden lében kanál vagyok.

Azért picit irigyellek a jó időért. Itt megint esik az eső, és még csak 20 fok sincs. Mondjuk ez a hidegfront nem tesz jót nekem. Szülés szempontjából viszont a hidegfront előnyösebb, mint a meleg.

Az én anyum is tud néha furcsán viselkedni és gondolkodni, de ezt annak tudom be, hogy ő már egy teljesen másik generáció, és ráadásul mivel egyedül van, neki egészen más dolgok a fontosak, mint mondjuk nekem. De szerintem ez így is van jól. Mondjuk kioktatni nem szokott, meg nem is szól bele semmibe.
Tegnap volt egy fura megjegyzése... tesóm írt emailt, hogy mi újság otthon, hogy minden rendben van. Ott is esik az eső, úgyhogy a kertben sem lehet semmit csinálni, meg hogy nyílnak a rózsák (anyám szívügye) és érik az eper, de sok a rothadt az eső miatt stb.... szóval ilyesmiket írt, mert ő is tudja, hogy anyunak fontos a kertecskéje... Na mikor ezt felolvastam neki, akkor az első reakció ez volt: jajj, és a zöldborsóval mi van? Arról nem írt semmit?

Mondtam is neki, hogy anyu, téged ennyire a zöldborsó érdekel? Az, hogy a többiekkel mi van az nem is lényeges? Mire a válasz: de, de az is fontos....

Szóval furi...

Ha nincs kedved végigvezetni a városon ebben a hőségben, akkor hagyd a fenébe. Inkább küldesd be a pároddal, ha már egyszer neki úgyis menni kell.
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: