A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2010 júniusi babák

Sziasztok!

Megjöttünk a dokitól, Ramóna már alszik, szóval van egy kis időm.

Heni, nekem tavaly a betöltött 40.hét után kétnaponta, majd a 41.hét végén naponta kellett mennem ctg-re, aztán a 42-en indítottak lepényelégtelenség miatt. Az én dokim mondjuk eléggé aggódott, ő szeret mindig biztosra menni, úgyhogy nem tudom, normális-e ilyen sűrűn ctg-re járni...Én mindenesetre nyugodtabb voltam úgy. Amíg mozog rendesen a babád, addig baj nem lehet, de ha vannak kételyeid, jobb megbeszélned az orvosoddal, hátha ad megnyugtató választ, miért csak jövő héten kell legközelebb menned. Én felhívnám.

Geo, ma voltam én is ctg-n és UH-n, Júlia is 2800g:) Két hét múlva jó lenne...:)
Én említhettem legutóbb a “csak elkezdeni nehéz” dolgot a tanulással kapcsolatban..mert én pl. így vagyok vele :)

Picur, szerencsére semmi komoly, úgy néz ki. Azt mondták, hogy valószínűleg csak fibroadenoma, ami egy jóindulatú elváltozás, 6,5mm-es, teljesen ártalmatlan. Jól gondolod, összefügghet a szoptatással, hormonváltozással....úgyhogy kell is mennem kontrollra, miután nem szoptatok, mert el is tűnhet, de nagyobbodhat is. Valószínű a tied is valami hasonló lehet, mert ami pl. ciszta, az nem múlik el csak úgy...de szerintem érdemes rendszeresen vizsgálatra járni miatta.
Tényleg nem csak neked fura, hogy 3man lesztek, tavaly nekem is az volt, most meg ugye az, hogy 4en! Amit Nyuszi is írt, azt tapasztalom én is. Valami hihetetlen erős kötődés és kapocs, s ez csak erősödik az idő múlásával...de tényleg, még olyankor is, amikor azt hiszem, már nem erősödhet:)
Én amióta ismerem a férjem, tudom, hogy odavan értem, de amit most tapasztalok pl. az felülmúl minden eddigit. Na mindegy, nem lelkizek itt:) Remélem így is marad, és mindenki hasonlóakat tapasztal.:)

Móni, szia, én új vagyok , úgyhogy nem “találkoztunk” még :)

Gemini, jó sokáig dolgoztál, klassz, hogy végre pihenhetsz, s tudsz csak magatokra figyelni!

Nanetto, pihenj sokat, szorítok, hogy 2 napot még bírjatok ki! :)

Ja, reggel a nagy kapkodásban nem is írtam, hogy ma van Ramóna első születésnapja, úgyhogy készülök is rá ezerrel, mire felkel már kész a torta, jönnek a nagyik, aztán sétálunk, ha marad ilyen szép az idő! :)
Az Uh-n amúgy minden rendben volt, Júlia végig ficánkolt, 2800g, 36hét6napos terhességi hetet mondtak ezúttal, van egy ilyen, hogy FHR:130-140/min, ez gondolom a CTG eredménye (Luna?:) )
A vérnyomásom 100/70...de ezen nem lepődtem meg, mindig is alacsony volt...
zebr

Sziasztok!

Hazaküldtek...
Ostályos doki mindenkit kiszórt, akit lehett... Na, mindegy. Remélem még beindulok addig, amíg itt vagyok Hannánál. Bejöttem hozzá gyerekenapra...

Tököm tele, komolyan. Miért kell nekem még 1x Gyálról bekocsiznom? én parás vagyok, bakker... Annyira dühítő.
oké, van akinek az a jó, ha otthon lehet, de nekem nem.

Megyek, majd még jelentkezem, mert már van otthon netünk :D:D

Puszi nektek!

Eszter
Kép
Kép
vok

Vok, újra otthon? Látod látod??? Így jár, aki nem akar engem megvárni. :twisted: Amúgy tényleg dühítő lehet, hogy ha már befektettek, akkor hazaküldenek. Még mindig vannak fájásaid? Vagy most mi van egyáltalán?

Nálunk hétfőn rendkívüli szülői lesz az oviban... Kérdezte az egyik szülő, hogy miért mi történt, erre mondták, hogy majd hétfőn elmondják :roll: Most jár az agyam, hogy mi a fene lehet olyan fontos, hogy RENDKÍVÜLI szülői kell és nem lehetett már ma elmondani. Na mindegy, hétfőig kibírom.

Kész vagyok megint egy polccal a szekrényben, de már kezd nagyon elegem lenni. Ennyi ruha nincs is a világon. Úgy szégyellem magam. Hogy a fenébe gyűjtöttem össze ennyit????? Amit most a szekrényben hagyok, az akkora mennyiség, hogy szerintem másnak fele ennyi nincs. Persze most ne valami márkás drága dolgokra gondoljatok, a legtöbbje kínai piac, meg turkáló. Sajnos be kell látnom, hogy én betegesen szeretek vásárolni. Főleg ruhákat.
Na de most majd jól elpasszolom őket és akkor már nem lesz annyi. Aztán majd ha már túl leszek mindenen, akkor tartok egy második selejtezőt :lol:

Kép
Kép
hari

Vok hasonlít eseted barátosnéméra.
Ő is többször megjárta a kórházat mert úgy érezte szülni fog. Aztán 1 héttel túlhordta a kislányát :roll:

Zebr szia :)
Hát nem lesz nagy korkülönbség a gyerekek között :)
Boldog születésnapot Ramónának :D

Heni a szülés a 37. héttől a betöltött 41. hétig nem számít koraszülésnek vagy túlhordásnak.
Szerintem az orvosod mindent rendben talált és emiatt nem hívott több alkalommal. Ha aggódsz menj be és beszélj vele illetve kérj egy NST-t.

Gemini jó pihenést otthon :)

Nanetto hát persze. A kerekítések. Eszembe nem jutott volna :D
Ezek az NST, CTG vizsgálatok nem sokat jelentenek. Nekem szombat este azt mondta az orvosom, hogy nem fogok szülni még 2-3 napig az biztos. Aztán vasárnap kora délután a karjaimba volt a kislányom.
Ha vaéódi fájások lesznek azt azért megérzed :wink:

Geoo ha nem készülsz el a gyerekszobával akkor sem az fog járni az eszedben szülés közben, hogy hová rakod majd a kicsit :D
Tudom, hogy jobb a léleknek ha minden rendben, de biztos lehetsz benne ha addig nem készülsz el mire kijöttök a kórházból minden a legnagyobb rendben lesz. Párocskád megcsinálja :wink:

Na pihentem egy kicsit. Megyek súrolom tovább a hálószobát :arrow:

KépKép
Kép Kép
l.móni

Móni, üdv újra a csapatban! Csudaszép kiscsajod van ám, de gondolom te is tudod :lol:

Ja és képzeljétek meg van az apasági nyilatkozat!!!!!! :lol: Persze üröm az örömben, hogy ez lóf...sz, mert ha megszületett Bence, akkor Andrisnak el kell menni a kerületi jegyzőhöz és külön összegért kell valami olyan papírt szerválnia majd, hogy még akkor sem vagyunk regisztrált élettársi kapcsolatban, illetve hogy mással sem léptem közben ilyen jellegű kapcsolatba, mert az erősebb lenne mint az apasági, tehát akkor mégsem Apa nevére kerülne. Ha nincs ilyen papír, akkor nincs anyakönyvi kivonat. Szülés előtt pedig nem lehet kikérni, csak utána. Hát nem tudom, hogy az én uram mennyire fog akkor ezzel foglalkozni. Szerintem semennyire. Viszont ha most úgy döntenénk, hogy akkor "kapcsoljunk" regisztrált élettársi módra, az 25 000 FT!!!!!! Hát komolyan mondom kiakadtam.

Kép
Kép
hari

Geo, a "hova teszem a gyereket" probléma most nálunk is fennáll, sőt talán most a legrosszabb a helyzet. Bele se akarok gondolni, ha bemegyek a hálóba, oda se nézek a gyerekágyra. Tele van pakolva, megint csupa por, az ablakok még koszosak, de nem is férek oda, mert körbe van bástyázva fiókokkal, régi számlákkal, amiket le kéne darálni, dobozokkal, amikbe a még össze nem szerelt bútorok vannak. Kosz van a szobában és büdös festékszag, de ott nem tudok szellőztetni, csak éjjel, akkor is leeresztett redőnnyel. Szóval vagy ne izgulj, vagy izguljunk együtt :lol:

Heni, te azért jó türelmes vagy a körülményekhez képest. Én Lilivel ahogy betöltöttem a 40. hetet, majd megőrültem. Akkor azt hittem, hogy az valami tuti pontos dátum, amihez a gyerek is tartja magát és nem értettem mi van már. Az akkori dokimnál "kiharcoltam" a beindítást, mondjuk nem volt olyan nehéz, mert mondta, hogy hétvégén nem akar szülni, úgyhogy akkor pénteken beindítjuk.
A mostani doki nem mondott még semmit, mert szerinte ugye előbb jön majd Bence mint a 40. hét, de a szülésznő azt mondta, ha betöltöm, akkor beindítjuk. Hát most várok.

Gemini, tök jó, hogy ez az utolsó munkás napod! Gondolom már nagyon vártad, nem semmi hogy eddig bírtad! Le a kalappal!!!

Luna, nálunk Liliben merült fel az "elpaterolás", illetve mikor mondtam neki valamelyik nap, hogy remélem azért majd legalább a Bence szót fogad nekem, akkor megkérdezte, hogy akkor most azért szülöm a Bencét, mert ő szófogadatlan és akkor lecserélem???? :roll: Persze megnyugtattam, hogy nem erről van szó, ő már nem mehet sehova, csak ha majd felnőtt lesz és el akar menni. Őt most már így szófogadatlanul is itt tartom :lol:

Kép
Kép
hari

Most hova lett megint mindenki??? Már megint a jólismert Hari-monológ van soron?

Kép
Kép
hari

Zebr,
2db yorki-csivava keverék kutyusunk van.
nagyon okosak és imádnivalóak
majd rakok fel róluk képet

Nanetto,
a gofrit nem én sütöttem, boltit tömtem magamba…

Rozsa,
Hatalmas nagy gratula Balázs születéséhez!!!! (jól megvárakoztattál minket)

Gemini,
rakok majd képet a székről, de nem találom a fényképezőmet

Henibaby,
ha meglesz a gépem akkor teszek fel pocakfotót
amúgy a fotós csajszi írt, hogy hétfőn kész lesznek a képek, már nagyon kíváncsi vagyok
ja, és én is támogatom hogy amit Luna írt (a táblázat átvariálását)

Nikvik,
kitartást neked!!!! a pici Zoénak meg szorítok hogy minél gyorsabban összszedje magát, hidd el ez hamarabb bekövetkezik, mint gondolnád

Henibaby,
jók a pocakfotók, széép nagy

linea negra:
nekem csak köldök alatt van.

lányok,
ma azt mondta nekem András, h szerinte minden baba besárgul a szülés után, aztán ha beindul a májuk, elmúlik… ez tényleg így van?

Nanetto,
tök izgi, lehet h te is hamarosan szülni fogsz

Csilla,
nagyon örülök nektek!!!! hihetetlen h Léni már 25 napos

Henibaby,
jó lett a táblázat!

Jenny,
én úgy tudom, hogy kórházban csak korababáknál és náluk is nagyon indokolt esetben használnak l.figyelőt.
amúgy a bölcsőhalál leggyakrabban a 2.-4. hónap körül szokott bekövetkezni, de 1éves korig áll fenn a veszély…
nálunk a kórházba nem kell vinni köldökkezeléshez cuccokat, meert ott mindent adnak, csak pelust meg popsitölőt kell vinni, de én itthonra már megvettem gyógyszertárban az 1dl 70%os alkoholt, meg sima vattát. illetve napraforgóolajat koszmóra.
illetve a kis csomagot az új rendszer miatt (fürdető, hintőpor stb.) csak a szülés után tudja felírni a dokinő mikor a babának már neve van meg ilyenek…

Konkri,
én is rooming-in-be szeretnék menni, mongjuk a Péterfyben csak rooming-in van
a Péterfyben nincs ez a vízitatás, de má r én is hallottam róla…

Zebr,
mi lett a cicicsomóddal?

l.móni,
jó hogy megint itt vagy

Gem,
már vége is az utolsó munkanapodnak

Henibaby,
ez a betöltött 37. hét
a fotókkal meg igyexem
nem tudom normális e, de nekem ma mondta a szülésznőm, hogy ha nem indulna be magától a szülés, akkor a 41.héten indítják… de most már abban sem vagyok biztos hogy ezt mondta… meghülyültem…

amúgy képzeljétek,
nálunk sem a beöntés, sem a borotválás nem kötelező. de majd azt mondta a szülésznőm h majd súg hogy kérjek e beöntlst vagy ne

Nanetto,
szék isteni kényelmes, imádom!!!

Zebr,
boldog szülinapot Ramónának!

Hari,
akkor izguljunk együtt a kupis gyerekszoba miatt

Vok,
bakker, sajnálom, hogy hazaküldtek
Vendég

Geo, most majdnem megnyugtattál. Én úgy tudtam, hogy a beöntés és a borotválás is kötelező. De ezek után azért majd még szerdán megkérdezem. Én egyiket sem szeretném. Nagyon nem. Lilinél sem volt és nekem nagy megnyugvás volt mikor megtudtam, hogy egyik sem kell. Most azért ez kicsit beárnyékolja az egészet. Tudom, hülyeség, valószinűleg van aki nem is érti, de engem akkor is zavar, hogy ott matatnak rajtam. Persze tudom, hogy akkor is matatni fognak, mikor a baba születik, aztán ha nincs szerencsém akkor megint varrnak, de az már mindegy, mert akkor egész más tudatállapotban leszek, nem fog zavarni. A lényeg, hogy most adtál egy kis reményt, hogy nem kell ettől paráznom. Bár emiatt is terveztem úgy, hogy csak akkor megyek be, amikor már nagyon muszáj, mert akkor már hátha nem lesz idő ilyenekre. Szóval engem ez ilyen szinten zavar, hogy inkább itthon vajúdnék, csak ezeket megússzam.

A dokim nem is tud az ilyen jellegű félelmeimről, mégis furcsa mód utoljára azzal búcsúzott, hogy aztán nehogy itthon vajúdjak, mert engem ismervén szerinte képes vagyok rá. Hát őszintén van benne valami :lol:

Kép
Kép
hari

Hari,
csak majdnem nyugtattalak meg? :lol:
a beöntésben és a borotválásban biztos vagyok, egyedül azt nem tudom pontosan, hogy mikor indítják a szülést :roll:

ja, még annyi jutott eszembe, hogy azt is mondta ma a szülésznőm, hoy EDA esetén tök jól ellazulnak a hüvely falai, amitől nagy esély van a gátvédelmere, de mindenesetre vegyek a DMben gátmasszázsolajat, és vigyem a szülésre :lol:

jajj én már azt a 2órát várom, ami a szülés után lesz, amíg csak 3man vagyunk a szülőszobán, és ismerkedünk a babával :P
Vendég

na megyek teregetni, vasalni, meg pakolni :twisted:

ja és Dávid nagyon hízni akar, mert annyi felesleges szénhidrátot nyomok mostanában magamba... 20db gofri, meg csoki, meg ilyenek :oops:

mondjuk egy hét alatt 300g-ot hízott :)
Vendég

Geo, lehet, hogy nem ártana, ha megírnád hogy zajlik a szülés. Kezdem úgy érezni, hogy fogalmam sincs semmiről. Milyen 2 óra a szülőszobán???? Nekem nem mondtak semmit. Mondjuk nem is kérdeztem :oops:

Kép
Kép
hari

Hari, nálunk már nem "divat" a beöntés hála az égnek. Adnak egy kúpot, amit magadnak felteszel és az meghozza a hatását. Ha meg leborizva megyünk, akkor ott már nem lesz mit. :wink:

Geo, Zebr már leírta a csomó történetét. :wink:

Zebr, boldog szülinapot Ramónának! Milyen tortát sütöttél? :P
foltivspicur

Lányok!!! Aludtam egy röpke 3,5 órát! hogy most majd mit csinálok éjjel! :-) de örülök! mert olyan igazit aludtam álommal pihenéssel vergődés nélkül takaróledobás nélkül!el sem tudom mondani! viszont egyre furábban érzem magam!!!! a fájások jelentkeznek de nagyon nagyon nagyon rövid időre amitől nem is az hogy parázok de ... olyan hirtelen tűnnek fel a semmiből hogy azért "elgondolkozok" most mi van! hátulról jön a derékból nagyon erős mensis görcs szerű de mondom hamar elmúlik!!!! ...

Geo nekem is szénhidrát kényszerem van ... nagyon durva! és az én Esztim is biztos nagyon nagy mert érzem ahogy nem fér el :-) és nyomja már mindenem ahogy kúszik mászik! rengeteg légszomjam van mert felül szereti a popsiját - vagy hátát :-) ki tudja milyét kinyomni!!!! ...

Hari: baba - mama kórház lényege hogy nem adnak vizet cukros lét semmit csak tejet a babának hogy nincs beöntés - borotválás (István is ilyen mint a Péterfy) - és utána az őrzőben 3-ban lehetsz hogy ismerkedj a babával ami nagyon fontos periódus! amit Geo úgy vár :-) és persze én is! ma az nst-n annyi lány szült hogy legalább 3 babyt hallottunk felsirni az 1 óra alatt mig mértek :-) úgyhogy Wok még neked is van esélyed hogy visszakerülsz! amúgy ma teli hold van az beinditja csomó embernél a szülést és hétfőn jó erős hideg front! na az is :-) :-) hát meglátjuk!

Anyósnál van ebédbefizetésünk :-) és rántott májat csinált! nem tudom ki az aki esetleg nem szereti de én most pont azt úúúúgy megkivántam hgoy csuda!!!! úgyhogy mindjárt levánszorgok és eszem!!!!!! :-)
Vendég

Nanetto, köszi az infot. Már csak egy kérdés. Ha az én párom nem lesz ott, akkor beküldenek nekem valakit, hogy 3-an legyünk? Na jó, ez csak vicc volt :lol: Mármint a beküldés. Apa tényleg nem lesz ott valószinűleg. Nem is tudom jó-e, vagy rossz. Mondjuk Lilinél sem volt ott, csak akkor telefonáltam rá, mikor már megszületett és utána bejött egy kicsit. De most mivel Lilivel lesz, így nem tudom jó-e,ha bejön. Majd akkor meglátjuk.

Jó étvágyat!

Kép
Kép
hari

Persze jo, ha utana par orat harmasban lehet lenni, de azert az orzonek nem ez a lenyege ugye, hanem hogy megfigyeles alatt legyen anyuka es baba, hogy fellep e valami komplikacio meg esetleg :)

Geooo: nem valos, hogy minden baba besargul. Nekem speciel egyik sem tette eddig. Szerintem nem is a tobbseg sargol be, hanem az egy kisebbseg.

Most jovok a dokitol, a 3 embernek megfelelo mennyisegu (es neha eleg erzekeny mar) kemenyedesem ellenere nem valoszinu, hogy elozok egyelore, minden zart nalam is, szoval baki szef :D:D Talan holnap elcsattogok vervetelre meg kenetvetelre, es ha beszeltunk este a szulesznovel akkor lehet meg NSTre is.

luna6

Baki széf???? Csak hogy én is belekössek egyszer abba amit írsz :lol: Többre nem futotta.

Kép
Kép
hari

Vok, te ennyi idő alatt nem értél haza, vagy visszamentél a kórházba?????

Kép
Kép
hari

a multkor is pont igy elirtam :D:D ugyhogy csak hu voltam onmagamhoz :D:D (amugy tok veletlenul :D)

szenhidrat... hat nem tudom az e vagy sem, de most a multkori minimal utan megint hiztam :) de kimagyaraztam magam a dokinal, hogy az emelygesemre eszem, hogy elmuljon es ettol lehet :)
es kerdezte a doki, hogy ugye meg mindig anesztesia nelkul akarom, mondtam, hogy igen, olyan mar volt ketto, nem is tudom milyen vele, igy pont jo lesz :)

luna6

Haza értem én, csak olvasok... :D
Megpróbálom behozni a lemaradást :D
És dühös vagyok, meg frusztrált.

Még nem mentem vissza. De nagyon szeretnék szülni, de nem látszik ebből semmi...

Írok nemsokára :D

Eszter
Kép
Kép
vok

Sziasztok!

Semmit nem olvastam vissza, ezer bocsánat érte...

Csak egy gyors kérdésem lenne a már anyukákhoz, talán az első ilyen már "babás" :) bár azt sem tudom, mikor lesz időm elolvasni a választ. :)
A Ti gyerkőceitek is "hangosan" aludtak ilyenkor az első hetekben? Léna felváltva alszik úgymond egészen csendben, majd követi egy olyan szakasz, hogy nyökög, hangokat ad, de akkor is alszik.

Köszönöm előre is a válaszokat.

Huh, az első éjszakánk elég meredek volt, én egy percet sem aludtam, Apácskám meg éjszakás, 5 percenként telefonáltam neki, csak egy hét múlva lesz majd szabadságon. :( Tiszta aggodalom az életem, de gondolom ez teljesen normális. Ugye, az? :)

Kép

Kép
***csilla***

Csilla,
nyugodj meg, teljesen normális, hogy aggódsz. Az lenne a fura, ha nem ezt tennéd. Alvásilag nem emlékszem, hogy milyen volt az eleje, de arra talán a többiek reagálnak majd valami okosat. Gondolj bele, neki mennyire fura lehet idekint aludni, még csak most alakulnak ki neki is a "szokásai".
Kár hogy a párod nem tud otthon lenni, de szerintem nagyon jól fogod csinálni egyedül is addig, amíg végre szabira mehet majd. Jótanács, amit én anno nem fogadtam meg: napközben ha Léna alszik, aludj te is, vagy legalább is feküdj le!!!
Amúgy meg természetesen nem ilyen mértékben, de készülj fel, hogy mostantól már mindíg egy nagy aggodalom lesz az életed :lol:
De a legfontosabb, hogy végre otthon vagytok, ennek nagyon örülök és hidd el, minden rendben lesz! Néha biztos bizonytalan leszel, meg lesz sok kérdésed, olyankor mindenképp gyere és itt biztos mindenre kapsz majd választ. Meg majd persze ahogy születnek a babák, minden anyuka más-más kérdéssel jön majd, amiből mindenki tanul. Legalább is szerintem :lol:

Szép éjszakát mindenkinek!

Kép
Kép
hari

Csilla teljesen normális ám :)
Nyugi, minden rendben lesz.
Te se alszol teljesen némán. A picik is adnak ki hangokat. Semmi gond. Majd megszokod és meg fogod különböztetni őket.
Az első héten én is minden rezdülésre, hangra ugrottam. Alig aludtam valamit annyira figyeltem csinikémet. Aztán szépen megszoktam és megkülönböztettem a hangokat és csak akkor mentem oda hozzá ha kellett. Az első hónapban én vele egy szobában aludtam és utána szép lassan visszaköltöztem a hálóba.
Sajnálom, hogy apa csak 1 hét múlva lesz szabin :(

Vok nyugodj meg és ne akard annyira.
Csak lazán. Élvezd ki az utolsó napokat.
Elmentek vasárnap délelőtt valami jó kis gyereknapi programra utána meg délután hipp-hopp megszülsz :wink:

Nanetto de finomat ettél :D

KépKép
Kép Kép
l.móni

Vok ismét a kórházban, de most a szülőszobán!! EDÁ-t már megkapta, nemsokára kapja az oxytocin-t is vagy hogy írják. 4 újjnyira van nyitva és az én dokimnál fog szülni, mert az övé 24 órás műszak után van. Azt mondta kevesebbet mozgott Alex ezért bement és jól tette. Amúgy mindenki visszament, akit a tegnapi okos doki hazaküldött...
Szóval most várom majd az SMS-t, és akkor rögtön írok ide is. Ja és 3700g-ra becsülték +-10%. Úgyhogy nem lesz picurka :lol:

Kép
Kép
hari

Hari:
Fájásai nem is voltak Voknak? Csak az tűnt fel neki, hogy Alex nem olyan aktív, mint egyébként?

Mennek a drukkok ezerrel!!! Nagyon szorítok neki, hogy minden a tervei szerint alakuljon!
Vendég

Csak azért kérdeztem ezt a "nem olyan aktív" dolgot, mert tegnap óta Gergő sem viszi túlzásba a mocorgást. Most akkor mennem kellene? Vagy elég ha elhiszem, hogy nincs már nagyon helye a pocakban és azért mocorog kevesebbet.

Jajjj, istenem most mit csináljak???
Vendég

Jaj, de izgalmas!!! Drukkolok én is Vok-nak!!!

Csilla, én is így képzelem, hogy nem tudok majd aludni, itt fogom figyelgetni a picurt. :wink: De valamennyit tényleg muszáj pihenned, nehogy teljesen kimerülj.

Jaj, Heni, hátha ez a front nálad is meghozza Gergőt! 8)
foltivspicur

Heni, azért fájdolgált is neki. Amúgy én is kérdeztem tőle rögtön, hogy akkor most hogy van ez, azt mondta, hogy mocorgott azért, mert óránként volt mondjuk 10 mocorgás, csak nagyon más, mint eddig. Alex nagyokat mozgott idáig, most meg hirtelen nem úgy csinálta, ahogy szokta. Szerintem ha fokozatosan változik a mozgás, az normális. Mikor megnézték neki, akkor a pulzusa is nagyon alacsony volt, mármint Alexé, és azt mondja, hogy rossz helyen is feküdt, de ezt nem értettem teljesen.
Azt nem tudom neked megmondani, hogy mit csinálj. Ha aggódsz, akkor szerintem ha nem túl nagy procedura, menj be és mondd meg, hogy nem nagyon akar mocorogni, nézzék meg. Rosszat nem tehetsz vele, max. megnyugszol, ami viszont jó dolog. Én legalábbis ezt csinálnám.

Kép
Kép
hari

Fúú, lányok, micsoda izgalmak. :D
Heni, Én is ezt tenném a helyedben, amit Hari javasolt, ha úgy érzed huzamosabb ideig, hogy valami máshogy van, jobb ha bemész, max. hazaküldenek, ha minden rendben.

Ma délelőtt Én is már itt gondolkoztam, mert az éjszakai görcsölés nem múlt el reggelre, hanem folytatódott, de hát ahogy számolgatom, max. 2 keményedésem van óránként, szóval ez semmi, és a baba is nagyon nagyokat mozog, gondolom akkor ez még nem szülés jele. :D :D

Körkérdés: Érdekelne a véleményetek, hogy szülés után kb. mennyi idő az, amit otthon tölt a kismama, és a bab? Mikor tervezitek az első kimozdulást babával, vagy egyedül?

Lknyuszi

KépKép
lknyuszika

Ja, hát az én fiam sosem volt egy nagy rúgós-bokszolós baby. Az első mozgásától kezdve inkább a nyugost babák kategóriába sorolható. Azért a mai napot rászánom arra, hogy tudatosan figyelem a mozgását, és ha valami nem tetszene, akkor este irány a klinika.
Vendég

Heni, azért írjál majd, hogy hogy döntöttél!

Nyuszi, a terv az egy dolog :lol: Szerintem a baba is sokat beleszól a dologba. Én Lilivel nagyon "összenőttem", senkinek nem adtam oda egy percre sem, még Apának sem. Szóval én először vele együtt mozdultam ki, fel sem merült,hogy egyedül elmenjek. Most úgy tervezem, hogy ha nyugis baba lesz és Apával ellesznek, akkor azért Lilivel csak kimozdulok majd egy kicsit néha már az elején is. Mondjuk 1 hét után, ha már nem esik rosszul a mozgás. De nem tudhatod, hogy mennyire fogod magad jól érezni, milyen idő lesz stb. Jó időben szerintem ahogy jól érzed magad, kiviheted a babát is, csak ne emberek közé. De ezt akkor fogod tudni mikor itt lesz az ideje.

Kép
Kép
hari

Nyuszika:

Jó idő esetén én már egy hét után viszem ki a babát levegőzni. Persze nem a legnagyobb hőségben és nem hosszú időre. Egyedül, bébi nélkül nem hiszem, hogy lesz alkalmam kimozdulni, mert ugye nekem nincs kire rábíznom a gyerekeimet.
Vendég

Nyuszika: A védőnő nekem azt mondta, hogy másfél hét után már nyugodtan ki lehet mozdulni, csak 6 hétig nem érheti direkt napsütés a babát. Mondjuk napernyő vagy pelus a babakocsira.
foltivspicur

Köszi, akkor azért megerősítettétek azt, ahogy Én is gondoltam, hogy pár hetesen ár csak csak ki lehet vinni levegőzni. :D

Lknyuszi

KépKép
lknyuszika

Sziasztok,

Csak egy gyors bekukkantás, mert eléggé le vagyok törve, kisírtam az összes könnyemet és borzasztóan fáradt vagyok.

Szóval úgy volt, hogy csütörtökön délután hazajöhetünk, de aztán mégsem. Vagyis én itthon vagyok, de Zoe-t átszállították csütörtök délután az állami kórházba és inkubátorba tették, mert 260gr-ot vesztett a súlyából és inkább az alvást részesítette előnyben a kishölgy mint az evést.
Sajnos látogatni csak naponta egyszer lehet, este 6 és 8 között. Tegnap már voltam is nála, minden vizsgálatot elvégeztek nála, minden értéke normális, nagyon jó. Az egyetlen probléma, hogy noszogatni kell az evésre. Már nincs inkubátorban, csak egy rendes pici ágyban fekszik, de azon az osztályon van ahol az ikubátoros babák. Addig nem adják ki amíg meg nem tanul rendesen és rendszeresen enni és nem szed magára súlyt, valamint nekem is meg kell tanulnom őt etetni, úgy hogy kicsit noszogatom.
Ma ha minden igaz már én etethetem őt a látogatási idő alatt.

Azért figyelemelterelésként és hogy ne állandóan a síráson és a szomorkodáson járjon az agyam olvaslak titeket!

Móni, mi még nem talákoztunk, üdvözöllek és nagyon szép a kislányod!!

Csilla, de jó hogy már hazamehettetek, gratulálok! Szerintem én is agyonra fogom magam izgulni az első napokban itthon!

Voknak megy a drukk!

És íme néhány kép Zoe-ról:

Kép

Kép

Kép
Vendég

Nikvik:

Csodaszép kislány Zoe!!! Teljesen el vagyok tőle ájulva és bűvölve!

Véleményem szerint, hamar ráérez majd az evés módszerére, és akkor elkezd gyarapodni és hamarosan ti is vihetitek őt haza. Az ilyen pici babák, bármily furcsa is, de nagyon tanulékonyak!

Te egyébként jól vagy így a szülés után? Kicsi lány anyatejet kap?
Vendég

Heni,

Köszönjük!

Tudom, hogy nagyon tanulékonyak! Szerintem egy- max. két hét és hozhatjuk őt haza, addig is minden nap megyek hozzá.

Nem anyatejet kap, ezt akkor döntöttem el amikor megszületett, mert az ilyen piciknél nagyon fontos, hogy lást mennyit evett. Ha szoptatsz akkor ezt elég nehéz megállapítani. Aztán a nőgyógyászom is azt mondta, amikor kiderült, hogy átviszik őt az állami kórházba, hogy még szerencse, hogy a tápszer mellett döntöttem, mert amilyen kis lusta, nem tudott volna szopizni.

Én jól vagyok, bár futni még nem tudok, gyalogolni is csak lassan. Ha nevetek és tüsszentek akkor az eléggé fájdalmas, de amúgy csak feszítő-húzódó érzésem van a varratoknál. Jövő héten megyek, hogy levágják a varrat két végén a csomót, a többi meg magától felszívódik.
Szerintem szerencsés alkat vagyok, mert az örzőben volt egy másik fiatal nő mellettem, aki 2 órával előttem szült, szintén császárral és neki nagyon nagy fájdalmai voltak, nekem meg akkor se voltak nagyobbak mint egy nagyon erős menstruációnál.
Vendég

Nikvik, tunderi szep a lanykad! Es egesz biztos hamar osszeszedi magat, a sargasag sajna ezzel jar, hogy bealszanak es nem ebrednek enni, tomni kell oket.
Oszinten szolva engem azert meglep, hogy a doki szerint is oke, hogy nem szoptatsz, illetve hogy nem anyatejet kap. Persze, szopni valoszinu nincs ereje, de a lefejt tej pont ugyanugy menne bele mint a tapszer. A baratnom 1500g-os korababajat ket het alatt ketszer mutottek a szivevel meg decemberben, de ot a lanyt fejesre allitottak be es azdtaka a bebinek az anyatejet ahogy csak lehetett aztan csodak csodajara teljesen at tudtak kesobb allni szoptatasra. (bar most mar o is tapszerezi megint, igazabol nem is ertemmiert, az indok, hogy barmi tortenik szokja a gyerek...)
Na de vegulis a lenyeg az, hogy a tapszer is teljesen oke lesz a lanykadnak es ez ugyis egyeni domtes, ha te igy erzed akkor ez a jo ut, en csak a dokin csodalkoztam, de szora sem erdemes, hamar ossze fogja magat szedni a holgyike es viheted is haza ezt a szepseget!!! :) Huu mar egy hetes!! Mekkora nagylany!!! :)

En most jovok a CTGrol... Heni, ne is aggodj, hogy egy het mulvara hivtak be, engem semikorra, illetve 8.-an megyek a dolikmhoz es eselyes, hogy o esetleg meg egyet fog kerni valamikor, de nem kell rendszeresen hetente sem bejarni mar most sem. A szuloszoban a szuloagyon csinaltak, benn volt az egesz csalad... ez itten ilyen familiaris nagyon, csodalkoztam is, hogy a csajom is siman bejohet, Amit viszont hianyolok a szuloszobarol az az ora... eddig ahol szultem mindenhol volt nekem lathato terben faliora, tudtam mennyi az ido, hogy telik, hol tartunk. Na itt semmi az eg vilagon :)

luna6

Sziasztok!

Voknak mennek a drukkok!

Nikvik: gyönyörű baba Zoe!!! Gratulálok hozzá!
(szopinál is lehet követni a mennyiséget, de pont ez okoz stresszt az anyukának... )
Meglátod hamar enni fog! Az pedig természetes, hogy visszafogyott... nyugi, majd beindul! Lesz ő még olyan éhes, hogy csak na :)

Csilla: nyugi Neked is! nem tudom milyen lehet a hangos alvás, de biztos nincs semmi baj!

Én ma voltam nst-n, fájásom nyista... mikor feltette a gépet a Rita, kérdem, hogy hol a nyomkodó... de aztán leesett, hogy a szülőszobán voltam, és ott ugye nincs nyomkodó... de aztán mindegy is volt, mert folyton nyomhattam volna :) úgy néz ki a gyerek frekije, hogy csak na... 130 és 175 között ugrált végig az egész... én nem tudom mikor alszik... sose... :)
Aztán rákéredztem a látogatásra, hogy akkor most hogy smint van a bébi mutogatás... mert az ajtónál mutogatás betiltották, mert sokan beszökdöstek... szóval minden nap fél5-5 között van üvegen keresztül... ez szuper! nekem tetszik!
ja és nincs cumiztatás, hanem poharaznak... ez is szuper, így ha kell, akkor meg fogom itatni, ha esetleg nem akar enni... de cumiból nem akartam semmikép. no így valami franyó poharat még szerválok pindurkámnak.
jövő vasárnap megyek legközelebb...

amúgy anyum ma itt van... jött szuper papát meglátogatni :) papa jól van, csak fáj a keze... hát istenem, majd megtanulja, hogy nem olyan kemény ő már mint a vídia így 83 évesen, hogy flexszel vágogassa a kezét :)

szép hétvégét!

Kép
Kép
Kép
konkri

na Luna, jól pendülünk együtt: én is szülőszobán voltam az nst-n... és én nézelődtem és feltűnt a csodaszép pampers-ös óra... :)

Kép
Kép
Kép
konkri

Nikvik, hihetetlen gyönyörű, édes a kislányod!!! Büszke lehetsz rá, és magadra is a kitartásod miatt. Azok a babák, akik besárgulnak, aluszékonyabbak, nincs is étvágyuk, de én is biztos vagyok benne, hogy hamar gyarapodni fog, nem lesz baj. Mindegy is most, hogy anyatejet vagy tápszert kap, lényeg, hogy egyen eleget!

Remélem Vok jól van és simán, szépen halad a szülés!

Csilla, nagyon is normális, hogy aggódsz, de gyorsan bele fogsz rázódni a dolgokba. Az első otthon töltött napok, hetek a kórház után tényleg kemények, de aztán hipp hopp összerázódtok, megtanuljátok egymás jelzéseit. Ilyen a hangosabb alvás is. Az én lányom is adott hangokat, nyöszörgött, miközben aludt, de ez semmi rosszat nem jelentett szerencsére. Persze eleinte én is ugrottam mindenre. Hallgass az ösztöneidre, megérzéseidre, abból baj nem lehet. Te ismered legjobban a babádat!

Nyuszika, tavaly két hetesen mentünk először sétálni Ramónával, mert én akkor éreztem magam csak elég fittnek. Egyébként szerintem is nyári babák esetében az van, amit itt a lányok már leírtak előttem, plussz nyilván függ az anya állapotától. Az egyedül kimozdulás egyelőre eszembe sem jut, de majd meglátjuk...

Móni, Gréta nagyon szép kislány! :)

Konkri, örülök, hogy papád jobban van!!

Ja igen, Geo, a csomót már írtam korábban:) Kutyusokra kíváncsi vagyok! Hogy haladsz a tanulással? Mindjárt itt van június 8. Én megfogadtam, hétfőtől belehúzok! Utána olyan jó lesz lazítani picit, s csak a közelgő szülésre koncentrálni...

Picur, túrótortát sütöttem, semmi extra, de ebből legalább Ramóna is ehetett már egy kicsit! Piskóta alapú, rá túrókrém és egy kis eper...Ramóna mindennek örül, ami kaja, persze tortát meg édességet még nem eszik normál esetben, na de a szülinapján ez a pár falat nem árthat :)

Nekem sem volt anno beöntés, borotválás (szerencsére!), idén sem lesz remélem! Szülésznőm szerint jobb, ha megy minden a maga útján...hát ment és jó is volt úgy...

Szénhidrát-éhség: nekem is durva volt, tegnap délután és ma érzem először, hogy inkább gyümölcsöt és könnyebb ételeket kívánok.Végre! Az, hogy napi 2 jégrém és 2 tejbegríz volt az alap az utóbbi hónapban, nem normális:) Valamiért ez kellett a szervezetemnek vagy a babának, szóval lelkiismeretfudalás nélkül megettem. Úgy látszik, most, hogy elérte a 2800g-ot, úgy döntött a kiscsaj, leáll egy kicsit :) Nem bánom...
zebr

Zereb: hány éves vagy?
Marcuval én is tejbegrízt nyomtam...
Most mogyorókrém ala naturba :)
Ja és anyu hozott epret- saját... jöttek húgaim, hogy esznek, de sikerült hamar lekopniuk. :) anyu meg mondja, ha nem bírom megenni, fagyasszam le... he-he vicceske... :) de megbírom enni :) inkább megbírjam állni, hogy hagyjak belőle :)

Kép
Kép
Kép
konkri

csajok: valaki tett fel anno ide egy link-et egy webshop-ról talán, ahol lehet kapni újszülött itatós poharat...
help!!!!!!!

Kép
Kép
Kép
konkri

Konkri, 27. Miért? :)
Eperről jut eszembe: málna, kivi, eper szerintetek hány éves kortól adható a babának? Sok anyuka megvárja a 1,5-2 éves kort, ellenben a gyerekorvosunk azt mondta, 1 éves kortól adhatóak ezek a gyümölcsök is...
zebr

Zebr:
Én is megvártam a 1,5 éves kort. Az oka egyszerű. Bogi decemberi gyerkőc, így mire elérkezett a málna, eper szezon addigra másfél évesek lettünk.
Mondjuk, ha nem éppen így alakul, én akkor is várnék 15 hónapos korig biztosan.

De ez csak az én véleményem...

Konkri:
Azt hiszem Luna volt az itató-poharas-linkes.
Egyébként a hagyományos üveg kávéspohárból a legjobb a piciket itatni.
Penny Marketben szokott lenni. Illetve a Metróban is láttam már. Kapható 6 db-os kiszerelésben, de láttam darabra is.
Vendég

Sziasztok!

Nikvik, nagyon szép a kislányod!!!!

Voknak sok drukk! Ezen én is ledöbbentem, milyen érzések hajtották be a kórházba. Ez az ösztön mindenkiben benne van? Én fosok, hogy nem veszem észre, ha menni kell. :wink:

Konkri, papádnak jobbulást!

A babaszobánk 90%-ban kész van, jövőhéten mosás, kis takarítás, orvos dömping és kész vagyok! :D

Jó hétvégét mindenkinek!

Kép
jenny29
Mór

Vokkal vajon mi lehet?
Vendég

Nekem is csak Vokon jar az agyam. Remelem, mar kibujt Alex :!: Azert ma reggel ota mar tul hosszunak tunik az egesz. :?

Es igen, vegre itthon. Olyan furcsa erzes, persze nagyon jo, de azert jelenleg meg valahogy nem tudok vele mit kezdeni.
Borzasztoan faradt vagyok, mintha holnap mar szulni mennek, pedig meg hatra van az az egy honap. Es nem is szeretnem, ha elobb jonne Lola.

Megyek, megnezem hol tart a repafozelekem...

Kép Kép Kép
Kép
_gemini

Gemini, szerintem pont a szülés előtt leszel kirobbanó formában!

Zerb: csak úgy eszembe jutott, hogy mennyi lehetsz..., hogy tudjalak tájolni :) beraktalak a 27es fiókba :)
eper és társai: én megvártam a 2 évet.

Köszi Heni! én műanyagot kerestem, de azt hiszem nézek itthon vmi mű anyag poharat + üveg... Veled mizu? Anyud meddig maradhat?

Én eldöntöttem, 18án be akarok feküdni, jó volna akkor hétvégén megszülni is, de ha nem, hát úgy is jó. de 18án szívesen befeküdnék és akkor mindent szépen itthon hagynék...

Kép
Kép
Kép
konkri

En voltam a linkes valoban, de hat google mindenki baratja, ott talaltam a webshopot :)

amugy uvegpoharrol van szo Konkri, hivatalos neven presszospoharnak hijek es ez volt az:
Kép

luna6

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: