A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2010 októberi babák

Dinuci!

Ultrahangra visszatérve, nálunk a vizsgálat tartalmazza, meg valami mikroszkóppal is bekukk van, meg tapogatás + konzultálunk /mikor miről/, ez terhesgondozásnak számít 10.000 alkalmanként. Havi egy van. Persze dokinéninél is 2d csak. Én ezért mentem el 4 d-re ami dvd-vel, egy fotóval 13.000.
SOTE ingyenes,. Nálunk még az endokrinológus van ami vérvétellel ugyancsak 10.000 körül van havonta. Hála az égnek védőnő ingyenes!!! Hát egyenlöre így vagyunk havonta kiadással orvosokra.

Kép
mók

Mók: Beszéltem reggel a védőnővel, igen ő is ezt mondta, hogy még akkor nem volt meg a lelet. Szóval neked biztos már ott lesz az eredmény.
Csak szeretem, hogy nekik rutin, nekünk meg minden újdonság, vagy is akik az első gyermeküket várják, és persze ha nem kérdez rá az ember, nem mondják el, hogy mi is a helyzet.
gira06

Sziasztok!

Na megjöttünk :)

Dinuci, nagyon örülök, hogy Apukád jobban van, és gratula a valszeg kislányhoz :)

Sissy neked is gratulálok a kiscsajhoz!

Mók, drukkolok, majd gyere a hírekkel.

Tavasziszél, vigyázz magadra! Bár a három óra játszót megértem. Ha szép az idő, délutáni alvás után sokszor van, hogy mi is vacsoráig lent vagyunk, és úgy könnyen kijön a 2-3 óra. Anna nem játszik el magában? Mármint ha főleg homokozni szeret, akkor te tudnál egy közeli padon ücsörögni.

Makadu, jó, hogy megint jöttél. Hát az alvás, az sajna néha nagy probléma. Most nálunk lekopogom egy ideje ok, de az elalvás még mindig nagyon nehézkesen megy. Igaz az ágyában alszik el, de én nem mehetek ki a szobából, amíg el nem alszik. Ha bent vagyok ok, csak dumál (pedig én nem válaszolok :), de mindenféléről, ami történt, amit olvastunk, meg mondókarészleteket, vagy csak halandzsát, és néha eltart vagy fél óráig, amíg elalszik.

Réka, nagyon ügyesek a fiúk, hogy ilyen lól megtanultak bicózni. Juli még nem jött rá hogyan kéne tekerni a pedált ( mármint a háromkerekűn), de imádja, ezért mindig tolni kell:)

Bocs, ha valakire nem reagáltam, csak sokat írtatok, mióta elmentünk.

Barelóna nagyon klassz volt. Délelőttönként játszóztunk, délután 4 után meg mindig elmentünk valahova csavarogni. Juli kicsit később feküdt, de ott sokkal tovább van világos. Hétvégén meg tengerpartoztunk, igaz csak a férjem fürdött, mert azért még jó hideg volt a víz.A repülést JUli jól bítra, pedig vasárnap éjfélre értünk haza, simán bealudt, és végig aludta az egészet.
Sajna pár napig beteg volt, de csak taknyos (de nem akármennyire), és a dokit is megjártuk, mert tele lett nagy vörös foltokkal a combja a pelus környékén, meg a karja. Itthon még azt mondták, hogy kidörzsöli a pela, de benézte a dokinéni (kicsit mérges vagyok rá, bár tudom, hogy előfordul), és kiderült, hogy ekcéma. Remélem csak gyerekkori, és kinövi (állítólag a gyerekek 90 % teljesen kinövi).
Na de lényeg a lényeg, nagyon jól éreztük magunkat!!!

Most már majd megint gyakrabban jövök.
Szép napot!
Edit

Kép
Kép
etus79

Sziasztok!
Tegnap este jöttünk meg a két hetes olasz útról, rengeteg szép helyen jártunk, jó sokat mászkáltunk. Rengeteg munka várt rám itthon, de igyekszem mielőbb visszaolvasni, veletek mi történt közben. Remélem mindenki jól van!
A hasam nőtt, de még mindig nem érzek mozgást, kicsit aggaszt...

lynnn

Etus!

Örülök hogy jól éreztétek magatokat, az ekcéma meg én is úgy tudom kinőhető, szóval minden rendben lesz, és a kislányod egy hős hogy ilyen jól bírta az utat.

Lynnn!

A mozgás miatt ne aggódj, pont valamelyik nap Ábel Anita mesél a terhességéről a tévében, és ő még a 21 .héten sem érezte. Tehát van ilyen. Ha javasolhatok ötletet, feküdj hanyatt, nyújtsd ki a lábaidat, így kicsit jobban feszül a pocak/nem vészes, és nem árt/, és úgy figyeld időnként. Nálam mikor eleintem éreztem, csak íyg ment. Hátha beválik nálad is, és tényleg figyelni kell, mert ezeket a mozgásokat / a méretük miatt/még nehéz megfigyelni. Én mondjuk mióta rájöttem mit érzek azóta már ülve, állva is érzem. persze napjában csak egyszer-kétszer. :D

Lányok!

megvolt a genetikai uh. AFP-re a doki semmit nem reagát, most más uh-zott mint a 12. héten, ez most egy fokkal kedvesebb is volt. Páromat olyan helyre irányította ahonnan látta a monitort. megmutatta a lábacskákat, kezeket, ujjacskákat, persze a neme szóba sem került, és meg "nyúl"voltam. Mindegy monden ok, most 18+6 méretei vannak, tehát 2 nappal fiatalabb mint a vonalzón, de ez belefér nálam. Jöövőhéten dokinéni, hát ott úgy is fizetünk megkérem nézzen rá a nemére. Bár most már elhiszem hogy kislány mert azért mereztgettem a szemeimet a mai uh.n, és kukacnak jele sem volt. :D

Kép
mók

Sziasztok!

Hát nem semmi ez az idő, gondoltam gyorsan bekukkantok mig tart ez a nagy vihar, legalábbis itt :-) Süt a nap meg mennydörög.

Apu jobban van köszi a további drukkokat. Csak azt nem értem mért adnak neki továbbra is ennyi nyugtatót. Ha valaki jártas ilyen dolgokban segithetne :oops:
Mi jol vagyunk baba is, meg mindenki. Lassan megyünk ki a náthából, legalábbis remélem de nagyon mert már helótom van.

Mók: örülök hogy minden rendtben találtak, a nem miatt ne aggódj majd a saját orvosod ugyis megerősit ebben, de azért nem kellett volna félni megkjérdezni :-) Azért van ott az az ember ha tetszik enjen a ......ba. Szerintem :roll: Lényeg a lényeg rendben vannak a lényegek. Jah tegnap csak UH-t néztek. Rz külön kérés volt igy 5000et adtunk

Linn: milyen volt a nyaralás? Mesélj ám! Mocorgás meglesz. Többis mint kéne. Kezemmel énse érzek még semmit, meg ha első babád akkor pláne nem . Várd ki türelmesen.

Etus: köszi! Örülök hogy jol éreztétek magatokat :-D

Gira: üdv itt nálunk, és kellemes babavárást kivánok neked is! :-)

Kfmares: köszi neked is aranyaos vagy! Hát most csak UH-volt mivel a gondozáson mindig megnéz ugyis, ami legközelebb 2 hét mulva pénteken lesz amikor a cukorterhelés is.

Kri, tavasziszél,katák,lina,rekus
??? Mizu?Merre vagytok?
Na üdv mindenkinek majd holnap benézek.

dinuci01

Lányok!

Tényleg gyertek, írjatok, nem akarom hogy behaljon a topik, még mielött igazán beindulna.
Gyerünk, gyerünk..... :shock:

Kép
mók

Sziasztok Csajok,

gyors leszek mert megyek aludni, Brigi már alszik és már három napja nagyon rosszul alszik éjszakánként, így én is. :shock:

Ma voltunk 4D-s uh-on, de képet nem kértünk mert 2000 Ft lett volna plusszban és így is 13000-t fizettünk. :oops: A gépünk meg nem akarja lejátszani a dvd-t. Majd hívnom kell a számítógépes srácot, hogy csináljon valamit.

Szóval, a doki bácsi fiúra utaló jelet nem látott. A férjemnek mondta is, hogy neki is két lánya van. :lol: Így még nincs kizárva a fiú, de inkább lányt gyanít. Majd 1-jén megyek a dokimhoz, kíváncsi vagyok, hogy ő mit fog látni. Tatán voltunk és nagyon rendesek voltak. A baba nagyon szépen mutatta a kis pofiját és olyan aranyos, nekem teljesen olyan mint a Brigi volt picinek. :lol:
A doki mondta is, hogy ilyen fiatal terhességnél, mármint 21 hetesen ritkán látszik ilyen jól az arca. Inkább 30 hét környékén csinálnak jó képeket mert akkor már husibbak. Így még mindig nem biztos a lány, de valószínűbb.

Na megyek aludni mert holnap belgyógyászat.

Kriszta
Kép

Kép

Kép
kri07

Sziasztok.

Kri, nem tudom hol voltál 4D-n, de az Oktogonban 10-12 ezer, dvd, kép, szakértői vélemény.
Mi az hogy plusszba kell fizetni a képért? Rossz helyre mentetek.

Kriszta
Kép
cherryke

2. csomag:

Terhességi genetikai ultrahang vizsgálat + 3D/4D babamozi aláfestő zenével + írásos szakvélemény + DVD vagy videó felvétel (mi adjuk) + 1 db. színes fotó
10.800 Ft

3. Akciós ajándékcsomag:

Terhességi genetikai ultrahang vizsgálat + 3D/4D babamozi aláfestő zenével + írásos szakvélemény + DVD vagy videó felvétel (mi adjuk) + 1 db. színes fotó + CD (álló képek) + ajándékba adunk egy 10.000 Ft-os Sejtbank ajándékutalványt és egy 2000 Ft-os Happy Mami (baba-mama üzlet) vásárlási utalványt.
12.900 Ft

Egészségpénztár is felhasználható: Egészségpénztárak

Allianz Hungária Egészségpénztár
Aranykor Egészségpénztár
AXA Egészségpénztár
Dimenzió Egészségpénztár
Egészségért Egészségpénztár
Életút Egészségpénztár
Generali Egészségpénztár
Honvéd Egészségpénztár
K&H Medicina Egészségpénztár
MKB Egészségpénztár
OTP Egészségpénztár
Patika Egészségpénztár
Postás Egészségpénztár
Quaestor Egészségpénztár
Tempó Egészségpénztár
Vasutas Egészségpénztár
Vitamin Egészségpénztár

A rendelőnk címe:
Bp., VI. ker. Teréz krt. 18. fsz/4.

Email: info@ultrahangcenter.hu

Bejelentkezés:06/30-464-3904

Rendelőnk a belváros szívében az Oktogonnál, a villamosmegállóval szemben lévő ház belső udvarában található.

Itt közlekedő BKV járatok:

1-es metró (földalatti), 4-es, 6-os villamos.

Kriszta
Kép
cherryke

Ez nagyon jó. Legutóbb, 4-5hete, olyan UH-t kaptam, amin ezek majdnem mind fel voltak tüntetve. És 10.23-ra írta, a méret alapján a szülés dátumát :)
Leletmagyarázat

CRL (Crown Rump Lenght) - ülőmagasság

BPD (Biparietalis Diameter) - a két falcsont közötti távolság 3,04 cm

OFD vagy FOD (Occipito Frontalis Diameter) - a homlokcsont és a tarkó közötti távolság 3,82cm

HC (Head Circumference) - fejkörfogat 11,57cm

TAD és APD (Trans Abdominalis Diameter és Anterior - Posterior Diameter) - a törzs két átmérője az alsó bordaív alatt

AC (Abdominal Circumference) - haskörfogat 8,52cm

FL (Femur Length) - a combcsont hossza 1,65 cm

HUM (Humerus Length) - a felkarcsont hossza

LMP - az utolsó menstruáció dátuma

GA (LMP) - a menstruáció alapján számított terhességi hét

EDD BY LMP - a szülés várható dátuma az utolsó menstruáció alapján

EDD (AVERAGE US GA) - a szülés várható dátuma a méretek alapján 2010,10.23.

AVERAGE US GA - a méretek alapján számított terhességi hét 14w5d

EFW HADLOCK - becsült súly 110gr

Kriszta
Kép
cherryke

Sziasztok!

Mók:örülök,hogy minden ok!

Köszönöm a cica miatti aggódást,hál'Istennek megjött,bár tegnap este megint nem került elő,csak reggelre.Azt hiszem kezdhetek hozzászokni,hogy el-elcsavarog,bár nem szeretem ezt a tulajdonságot!! :(

Mi tegnap voltunk védőnéninél,beírt mindent,majd kb 3 hét múlva kell a doki bácsihoz mennem,addig növünk.3 kg-t híztam,most töltöttük be egy hete a 4.hónapot,szóval elvileg ez jó.Bár kétségbeejtő,hogy a régi holmijaim nem jönnek fel.... :oops:

Gira:én a Laczához járok.Lehet,hogy egyszerre leszünk bent... :)

Szilvi

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Fifth Birthday tickers
Lilypie Second Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
sissy01

Cherryke!
Nem szólnék bele, de Kri Fejér megyei ha jól látom. Lehet hogy ott ez volt a lehetőség.....

Kép
mók

[quote="mók"]C írta:mókherryke!
Nem szólnék bele, de Kri Fejér megyei ha jól látom. Lehet hogy ott ez volt a lehetőség.....

Persze persze... nem beleszóltam... bocs, ha félreérthető volt amit írtam.

Kriszta
Kép
cherryke

most megnéztem mi az amit jelenleg fontos fogyazstani. Nem véletlen kívánom én a spenótot az epret és a kelkáposzta főzeléket töménytelen mennyiségben :D

Kriszta
Kép
cherryke

Sziasztok lányok!

Bocsi mindenkitől elég régen irtam. sajnos a netem kicsit haldoklik.
szóval az afp-m rendben van,ma voltam uh-n. babócám a hétnek megfelelő vagyis 19 hetes....ja és 70% hogy kisfiú. Érdekes lesz a 2 lány után,mert ők is kishugit várnak.....ha helyre áll minden kapcsolatom akkor kicsit bővebben irok.

Kép
Kép
Kép
andinet74

Cherryke: Én az epret. Már kétszer úgy jártam, hogy megmostam a férjemnek , és én ettem meg:) Túl lassú volt.
Sissy01: Lehet, legalább nem lennénk egyedül, vagy is lenne valaki akit ismerünk:)
Dinuci01: Köszi szépen:D Én is szorítok nektek.
gira06

Sziasztok!

Kri, és mit szólt a férjed? Már nem emlékszem, azért inkább kisfiút szerettetek volna, vagy mindegy? Brigi miért nem alszik jól? Még mindig beteg szegény?

Az epret én is nagyon kívánom, meg mindent, ami lédús. Folyton salátáznék.

A 16 hetes vizsgálatig én nem híztam, erre hazajöttünk Spanyolországból, és mit látok... Fellpattant 1,5-2 kiló kicsit tööbb, mint egy hét alatt :) Lehet, hogy vigyázni kell majd a fagyizással :)

Andi, biztos klassz lesz egy kisrác a két csaj mellé, és ők sem hiszem, hogy bánni fogják, hogy mégsem hugi.

Mi voltunk ma dokinál Julival. Szerinte nem ekcéma (így legyen okos az ember), hanem a lábán a pelustól van, a kezén meg valami allergiás reakció, úgyhogy szegénykémtől vettek egy kis vért, hogy megnézzék mire allergiás. De egy hős volt, csak egy ici-picit sírt.

Lynn, majd gyere a beszámolóval!

Meg a többiek is!!! (Igaz én most nem nagyon dumálhatok, mert én sem voltam több, mint egy hétig...)
EDit

Kép
Kép
etus79

Sziasztok,

most nem tudok visszaolvasni, csak csináltam pár képet a dvd-ről és felteszem.

Kriszta
Kép

Kép

Kép
kri07

Kép Elvileg itt látszik, hogy kislány (van egy kis fekete vonal a lába között)

Kriszta
Kép

Kép

Kép
kri07

Kép 21 hét 3 nap

Kriszta
Kép

Kép

Kép
kri07

Dinuci
Mielőbbi gyógyulást kívánunk apukádnak!

Rekus
Schönbrunn gyönyörű :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Mi a tavasszal voltunk ott :wink:

Mók
Az a lényeg, hogy rendben van a baba :wink:

Andinet
Jó, hogy jelentkeztél :lol: :lol: :lol:

Kri
Jók a képek :lol: :lol: :lol: :lol:
Vendég

Kép
Kép
Vendég

Andinet!

örülök hogy újra jelentkeztél, két lány után max furcsa a fiú, de azért sokan meg nagyon harcolnának hogy két lány után fiú szülessen. Szerintem klassz ez így. :D

Kata1002!

Nagyon jó hogy jöttél, és a táblicsku is gyönyörűen alakul!!!! :lol:

Kri!

Hát ott tényleg nincs kukac, az tuti, ilyenkor az már látszana nagyon, főleg ilyen testhelyzetben.

Tavasziszél?????
Gyere mert aggódom értetek... :roll:

Kép
mók

Sziasztok!!

Hogy vagytok? Én már remekül, aput hazahoztam ugyhogy itthon gondoskodunk rola, igy énis meg vagyok nyugodva. Babám sokat mocorog,de még nevekkel nem vagyunk tisztába mi is legyen. :roll: Olyan furcsa ez a lány szitu :-) De én örülök nagyon ! Legközelebb mikor látjuk k ki tudja..... Szeretném énis ezt a 4D-t valószínű jövő hét bejelentkezek. Itt csak 9000Ft DVD-vl szakvéleménnyel most akcioba. Amugy 10.000.-

Kri:szuper a kép!Aranyos a kiscsaj!Garatulálok! Amugy Attika sem
alszik jol, egész éjjel vagdalta magát és 100%hogy azért mert ma már nagyon csunyán köhög :-( Most ment el apa ilyen Erigon szirupért... ( Jah nem is mondtam megjött a jogsija :-D ) Ugyhogy én szabad vagyok :-D

Rekus: örülök hogy itt vagy ismét. Shönbrunnban még sosem voltunk de azt mondják nagyon szép, és rentgeteg a látni való. nem csodálom hogy a gyerkőcök is élvezték.

Mók: ha rajtam mulik igérem nem hal be a topic. Mostmár énis sokat tudok jönni mivel a párom már a sofőr igy többet lesuek itthon :-D

Andinet: üdv ujra itt !! Jo lesz a 2 lány egy fiu meglásd :-D

Gira: nekem is az eper a kedvencem. Én a páromra bizom az előkészítést igy biztos marad belőle nekik is :-D

Kata1002: köszi a biztatást és a táblit is. Nagyon jo és egyre szinesebb. Csak igaz lenne hogy tényleg ennyien lennénk. De annyian elmentek :-(

Sissy: örülök hogy megvan a cica, mostmár te is megnyugszol efelől :-)Esküvői készületek hogy állnak?? Hát tényleg nem sok az a 3kg... De eddig összesen annyi nem?

Cherryke: jo neked hogy meg tudod enni az ilyeneket. Én ebből csak epret. De a többi... Pedig tudom ezeket kéne fogyasztani de sose volt a szivem csücske :-(

Na menem kell majd holnap jövök, szokás szerint megy a harc a vacsival :-( További szép estét

dinuci01

Sziasztok!
Nagyon fej-fej mellett haladnak a lányok és a fiúk a táblázatunk szerint!! :)

Dinuci:Örülök,hogy Apud jobban van!!Ez Neked is megnyugvás!!Az esküvő-szervezés köszi,haladgat,mostmár a meghívók majdnem készen vannak,csak,ha kell még pótololni,akkor kell csinálni.Amúgy remélem,a helyére kerülnek a dolgok lassan tényleg.A 3 kg szerencsére összesen ennyi!

Etus:összesen híztál ennyit az eleje óta??Az nem sok!!

Gira:Hallottál már valami infot amúgy a Margit szülészetéről?Te külön szobába mennél (a fizetősbe)?

Szilvi

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Fifth Birthday tickers
Lilypie Second Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
sissy01

Dinuci,
kérdezted, hogy mennyit adunk a dokinak. Az enyém magán rendelőben fogad, így fix a tarifája. Nálunk 7500 a terhesgondozás, ha nincs dvd felvétel az uh-ról akkor "csak" 6000 Ft. Ha sztk-s rendelésre mentem én nem adtam semmit a dokinak.
Brigi nagyon élvezte a szülinapozást. Motorozott, csúszdázott, bicózott. :lol:

Örülök, hogy jobban van Apukád.

Kérdezted a neveket is. Most elkezdtem lányban gondolkodni, nagyon tetszik a Vivien, Dorina, Adrienn, Regina, Melinda, Laura. Megnéztem a névnapokat, ezekből szept. elején van a Dorina, Regina, és az Adrienn. :twisted: Szívem szerint neki is B-vel kezdődő neved adnék - bár nem csak rajtam múlik - , akkor neki is BB lenne a monogramja. Szívesebben adnék olyan nevet ami egy kicsit távolabb van a szülinaptól. Bár Briginél nem is tudtuk, hogy mikor van Brigitta. Szerintem még nem is meséltem, hogy amikor vittük haza a Brigit kérdezem a férjemtől, hogy mikor lesz a névnapja, azt mondta, hogy február 1. Azt hittem viccel, de van Brigitta névnap 1 nappal a szülinapja után. De az igazi, mint kiderült okt. 11.

Gira,
üdv közöttünk.

Mók,
te aztán fizetsz rendesen a vizsgálatokért. Nemsokára pelusra megy majd el, amit a dokinak adunk. :lol: Gratula a jó uh-os eredményekhez.

Rékus,
mi volt az uh-on? Máté nagyon ügyes!

Etus,
örülök, hogy jól sikerült Barcelona. Julinak jobbulást. A férjem csak vigyorgott, bár szíve szerint kisfiút is szeretett volna. Mondtam, hogy majd harmadszor, vagy lesz 3 lánya. :lol: :lol: :lol: :lol: Bár valószínűbb, hogy megállunk kettőnél. Briginek nem tudom mi a baja, már nem is náthás és délután sem alszik max 1 órát. Igaz este hamarabb kidől. Lehet, hogy foga készülődik, mert még 3 rágó hiányzik, most bújt elő egy a négyből. De az már kint van, így szerintem nem az zavarja.

Lynnn,
gyere majd te is az élménybeszámolóval. Ne izgulj első babánál nem gond, ha félidő körül érzed először.

Cherryke,
nem akartunk Pestre csak ezért felmenni. Kb 100 km-re van tőlünk. Azért választottam Tatát, mert jó gépük van - olyan amilyen a kórházban - és csak 50 km-re van. Szerintem vidéken kicsit másként működik a 4D-s mint Pesten. Fehérváron Briginél fel sem merült, hogy képet adnának, csak a dvd-t. De nekem nem gond, mert megállítom a dvd-t és elmentem képként. Brigiről is így csináltam. A doki nemcsak 4D-ben nézte a babát, hanem először 2D-ben, ekkor le is mérte. A méretek alapján szept. 27 lenne a születésnapja. :lol:

Sissy,
nagyon nem sok a 3 kg félidőig.

Andinet,
gratula a 70 %-ban kukacoshoz. Szerintem a csajok így is imádni fogják. :lol:

Kata1002,
alakul a táblázat. :lol: Jó a neves sor is. Bár mi valószínű kicsit később döntünk. Nem sietjük el.

Tavasziszél, Kata, Lina, Timi? Merre vagytok?

Kriszta
Kép

Kép

Kép
kri07

Sissy, igen összesen 2, de kis csalással, mert az elején fogytam két kilót és előbb az jött vissza és most a 2. Meg nekem azért még maradt tartalékom az első szülésem után :) Az lenne a legjobb, ha most öt kilóval kevesebbet híznék (szóval csak 10-et), mert annyi maradt rajtam JUli után. De ha kicsit több lesz, azért az sem baj.
A 3 kiló összesen szerintem tökéletes, nagyon csini menyasszony leszel!

Kri, én is mindig a fogakra gyanakszom, ha semmi más ötletem nincs :) De azért sokszor be is jön.
Tényleg nagyon klassz lett a kép, már most nagyon szép a kis pofija.

Dinuci, örülök, hogy apukád már otthon van.

Edit

Kép
Kép
etus79

Kri.

Nagyon szép a babukád :)

Ma megyek genetikushoz. Remélem én is megtudom, hogy fiú, vagy lány :)

Közbe kedd óta itt nálunk előszoba és konyha felújítás folyik. Vagyis hát tapétázás festés. Jó lenne, ha ma végezne, és holnap tudnék takarítani és végre megszűnne ez a balkáni helyzet :D

Kriszta
Kép
cherryke

Sziasztoik!

Bocsika, de a festés, és két lányka matek korrepetálása napi 4 órában mert az érettségi nem lett jó nekik totálisan kifáraszt ma meg vár a háló festése utána takarítás.... de olvastam sokat

Lynn: ne aggódj a mozgás miatt, bár én is szoktam, meg ha nem megyek ki este pisilni akkor is parázok, de bizti minden rendben van!!!

Edit: hát gondolom hogy csodaszép lehetett Barcelona... a fagyi meg egy undok dolog , mert ha szépen ki van rakva az ember simán megkívánja :)

Sissy: örülök hogy cica megvan, talán szerelmes azért kóborol annyit :) csak 3 kg, mázlista... :) csodaszép menyasszony leszel!

Kirszta: nagyon édesek a képek!!! olyan szép a pofija!!!

Dinuci: na,ezek jó hírek!!! örülök, legalább kicsit megnyugodhatsz!

Mók: gratula a jó eredményekhez!!! :) jaj, lassan mindenki tudja a babóca nemét!

CSak én nem... :( jövő héten doki, de nem szokott uh-t csinálni, teresgondozás csak 5ezer, de csak vizsgálat és duma van ( ez magán ugye) . Aztán június 9-re bejelentkeztem 4d-re itt a pécsi klinikán, 10ezer, és csak a lóvét kell vinnem meg magamat ,ahogy a néni fogalmazott . ( de hogy lesz-e aláfestő zene vagy kép azt buta fejemmel nem kérdeztem meg...)

Cherry: nálunk is balkáni a lakás, tegnap még este azon tanakodtunk hogy hol alszunk majd!... és még visszavan a nappali-konyha....

na futok melóhelyre intézkedni legyetek ROSSZAK!! :) :)

Kép Kép

KépKép

Kép

Kép Kép
kfmares

Sziasztok,

köszi mindenkinek!

Cherryke,
kitartás! Már látszik a vége! Írj majd ha megjöttél!

Kfmares,
mindjárt itt a 9-e, remélem nem takargatja majd magát a babád!

Kriszta
Kép

Kép

Kép
kri07

Cherryke!

genetikus után írjál mihamarabb, nagyon várom a híreket a kisbabádról. /fiú vagy lány?/

Kép
mók

Sziasztok

Azt hiszem most billen a mérleg a táblázatban a lányok felé, mert nálunk is kislány lesz, a tegnap este voltam dokinál. :) Nevünk még nincs, nálunk ez elég nehéz kérdés, mert mindenképpen magyar nevet szeretnénk, mint a fiuknak is , ne lehessen németre leforditani, mert azt nem szeretem, és mégis ´tudják az osztrákok kiejteni. Tehát ez még nagy kérdés nálunk.

Kriszta
Nagyon szépek a fotok a kiscsajról :)

Dinuci
Örülök, hogy apukádat kiengedték, de azért te is vigyázz magadra, a fiad és az apukád gondozása elég fárasztó lesz, és hol marad még a férjed :)

cherryke
Várjuk a hireket

Edit
Remélem Juli eddig már meggyógyult és kipihentétek a nyaralást. :)
Mi mindig fáradtan jövünk vissza a nyaralásból, mert nem akarunk lemaradni semmiröl se. En is ugy kivánkozok már valahova, nekünk jövö héten lesz megint egy hosszu hétvégénk, remélem sikerül valahova kiruccanni.

Reka

Kép Kép
Kép
rekus80

Sziasztok!

Lynn, én is akartam írni, hogy ne ggódj a mozgás miatt, mert én Julival csak a 20-21. héten kezdtem érezni. Most is csak egy pár napja, pedig azt mondják a második terhességnél már hamarabb is szokták.
DE ez a babó erősebbnek tűnik, mint Juli. Már akkorákat rugdos, hogy néha a férjem is érzi.

Réka, nagyon gartulálok a kislányhoz!!! De jó lesz, a két fiú után! Én csak 14-én megyek legközelebb, de akkor már elég nagy lesz, és remélem nem túl szégyenlős.
A nyaralás most egész nyugis volt, délelőtt csak játszóztunk amíg apa dolgozott, és csak du mászkáltunk. Mondjuk azért estére így is mindig eléggé elfáradtam.

Ja és kitartás mindenkinek, aki felújít, költözik. Képzejétek, nekünk is sikerült a lakás, szóval júni végén, vagy júli elején költözünk. Remélem, szüleim ki tudnak jönni segíteni (most úgy néz ki) mert különben húzós lesz. Pech, de az itteni közelebbi barátaink (két házaspár) pont akkor nyaralnak.
Na megyek gyorsan sütök pár palacsintát, amíg Juli alszik.
Edit

Kép
Kép
etus79

Sziasztok! Elnézést, hogy csak bejelentkeztem és azóta nem tudtam jönni.
Mók,
Láttam már kaptál infót az AFP-s leletekről. Az enyém nem sokat segített volna, elég sz*r lett.
Hívott a nődoki aszisztens és megtudtam tőle, hogy Erikát, Zergényi Molnár Dóra fogja helyetesíteni amíg nincs.
Kíváncsi vagyok rá. Juni 16-ra van időpontom.

Kata,
Köszönöm, hogy bettetél a listába!
A hiányzó adatok: 34 éves vagyok (sajnos), első baba (már alig várjuk), Nikolett lesz a neve (ami kicsit kicseszés mert közel van a feltételezett szülinapjához, de csak ebben a névben tudtunk megegyezni).
ceyla

Halihó mindenkinek!

Mizus? Már megint jön ez a hülye vihar :-( Még szerencs hogy most jöttünk meg. Attika egyre csunyábban köhög de komolyabb hál isten még mindig nincsen :-)

Etus: jo lett a pali? :-D Amugy énis csak most kezdem érezni az erősebb rúgásokat de kézzel még mindig semmi szinte csak hébe hoba. Párod dolgozott amig nyaraltatok?

Rekus: Gratulálok a picilányhoz! Név majd meg lesz még elég sok van a szülőszobáig :-D Hát tényleg nőuralom van itt a topicban is :-D Igazad van nagyon nehéz lesz, de érzem vagyok olyan erős hogy kibirom! Ha nem akkor nagyon fogok csalodni, mégpedig saját magamtól. Főleg hogy az anyámtól kell megmentenem a saját apámat. :-(

Kfmares: jössz amikor jössz csak jelentkezz te is :-D Meg lehet érteni neked is összejöttek akkor az elfoglaltságaid, de legalább kellemesek. Igazad van megnyugodtam azért mert látom apu is az most hogy itthon van, Egy az égi szerencsém hogy itt lakik alattunk egy emelettel igy tudok rá figyelni.

Cherryke: Várunk az eredményekkel feltétlen és remélem megtudod mit hoz a golya :-D

Kri:mész még 4d-re vagy már nem? Mert ha igen érdemes kiprobálni a győrit de a kórházit. Bár énse mennék 2 szer lehet hülye kérdés volt :oops:

Egyébként mi volt ma a menü? Nálunk tökfőzi volt virslivel. Utálom de néha kell a főzelék. Holnap meg csinálok krumplistésztát egy kis zöldséglevessel szerintem.

Érdeklődnék arról hogy ti kaptatok e az orvostol valami vitaminreceptet vagy egyebet. meg mit szedtek mert én a magne B6-on kivül semmit, és valaki azt mondta ez kevés :roll:

dinuci01

Dinuci,
Én túróstésztát ettem, anyum által kreált túróból és pirított szalonnát na meg tejfölt tettem rá. Fini volt! :wink:
Nálam a nődoki megkérdezte szedek-e valamilyen terhes vitamint, - én már a project előtt elkezdtem - montam hogy igen, femibiont azt mondta ok és nem írt fel semmit. Ellentétben a házidoki aki valami vas és folsav tartalmu tablettát írt fel (mindig elfelejtem a nevvét, de azt hiszem Ferro-Folgamma), és esküdött, hogy csak ezt szedjem mert ez a legjobb. :)
Miután elolvastam az összetevőket (vas, folsav, B12), úgy döntöttem azért még szedem mellette a femibiont is. Bár így folsavból többet szedek, de ártani nem árt és abban van egyéb fonos vitamin is pl jód, e vitamin etc.
Néha még ehhez veszek be úgy heti kétszer amikor eszembe jut 1000 mg Ca és 500 mg Mg-ot. Ez egy tablettában van.
(Na elég kimerítő információt adtam?) :)
ceyla

Na úgy látszik nem tudok már írni sem... :oops:
Megyek is haza.
Sziasztok
ceyla

Kata: Én is köszönöm, hogy feltettél a listára. Adok még infót a táblázathoz. 29 éves vagyok, 2010.10.05-re vagyok kiírva, 1 baba.
Hát a név az elég necces, nagy meccsek vannak férjemmel, szóval lehet hogy csak az utolsó hónapban lesz meg, ha nem, legkésőbb, amikor megszületik Bogyóka:)
Dinuci: Jaj, remélem nem szaladok megint bele a zuhiba. A keddi vihar nagyon csúnyán elkapott, hát azóta nagyobb nem lettem:)
gira06

Sissy: Hát igen vannak barátok, akik ott szültek. Sok jót nem mondtak a gondozó nőkre sajnos, állítólag még a szoptatást sem mutatják meg, hogy hogy kell. Én emiatt eléggé izgulok. Azért remélem, hogy nekünk szerencsénk lesz. Én nem vágyom a külön szobára. Szeretem a nyüzsit, meg jó is ha többen vagyunk, szerintem. Amúgy én meg vagyok elégedve a kórházzal, eddig elég pozitívak a tapasztalataim. Neked mi a véleményed?

Dinuci: Az én dokim annyit mondott, hogy a piacnál jobb vitamint nem kaphat az ember. Iagzából csak most lesz jó nekünk, mert kezdődik a gyümölcs, zöldségek szezonja. De amúgy én elevitet ,folsavat, és magne B6 tablettát szedek. A magne B6-ot már a doki mondta külön.
gira06

Sziasztok :) Hogy vagytok?
Végig kell szedni ugye a magneb6-ot?Én is azt szedem,de mellette szedem a béres calciumot is!
Tud valaki 4D uh-ot pesten?El kell mennem azt mondta a dokim!

Kép

Kép

Évi
iceberg
Budapest

Iceberg,

Itt szerintem találsz párat, bár mind fizetős, nem hiszem, hogy TBs létezne.
http://www.ultrahangcenter.hu/
ceyla

Iceberg!

Mi az hogy el "kell" menned 4d-re???? Igaz klassz dolog, de az nekem fura hogy a doki azt mondja hogy kell. Egyébként Ceyla-nak igaza van, csak fizetősek vannak, átlag 10.000-13.000 között, viszont tényleg nagy élmény.

Ceyla!

Köszi az infot a doktornővel kapcsolatban, én még utoljára úgy egyeztettem az asszisztensel hogy talizhassak dokinénivel Én még június 2.-án megyek hozzá, azt hiszem ez az utolsó hete. Amúgy nekes mit mondott mikor jön vissza. Nekem elösző augusztus végét, aztán augusztus elejét... :roll:
Hát nem tudom, pedig én rákérdeztem hogy elvállalaja-e a szülést ettől függetlenül, azt mondta beszéljük meg augusztusban.
Biztos jó fej lesz az új dokinéni is. Majd ha mész, várom a beszámolót.

Lányok!
Tegnap este óta annyit ficereg babókám hogy el sem hiszem, nagyon édi.

Dinuci!
Én már voltam 4d-n,ettől függetlenül még szeretnék menni 22-28 hét között. Most már csak azért is mert állítólag csak a 30. héten van újra genetikai, és az messz van. Illetve mi hiába voltunk, takarta az arcocskáját, és én látni akarom hogy ott is minden rendben. Meg úgye jó tudni hogy jól van...
:D

Kép
mók

Sziasztok

Nekem is azt mondta az orvosom, hogy el kell menjek egy 4 D-s vizsgálatra aminek a neve Organscreening, megnézik a belsö szerveit, egyszóval mindenét. Szerintem engem csak azért külld, mert kétféle himlövel is volt kapcsolatom eddig a terhesség alatt.

Reka

Kép Kép
Kép
rekus80

Mók,
Nekem is hasonlókat mondott a dokinő mint neked. Illetve nekem először biztosra mondta, hogy vissza fog jönni, majd kicsit hezitált és azt mondta, hogy az ikrek jól tolerálták és akkor gyorsan munkába tudott állni megint. Nekem ha jól emlékszem a szeptember elejét mondta valószínűnek, de nem mernék megesküdni rá. Természetesen miután voltam az új dokinőnél leírom a tapasztalatokat.

Rekus,
Furi. Ehhez nem kell 4d UH, csak egy jobb teljesítményű. Persze lehet ezek már tudnak 4d-t is. Én két helyen voltam genetikai UHn amikor megnézték a belső szerveket és minden egyebet, az egyik helyen (ami fizetős volt) ott a csaj sokszor átválltott 4d-be is és úgy is nézegette és kérésre készített DVD-t is nekünk. A másik helyen a Bajcsy kórházban, ott is szuper gépnek tünt, de a dokibácsi nem váltott át egyszer sem 4d-re így nem tudom milyen UH volt, de valószínűsítem, hogy tudott 4d-t, (ide a rossz AFP eredmény miatt küldött a nődokim). Tehát lehet nálad is és Icebergnél is genetikai UH-ról van szó amit ha jól tudom a 18-20. hét között ejtenek meg.
ceyla

ceyla

En is voltam már a genetikai UH-n, ez egy másik amit a 20-24 héten csinálnak. Ezen az Organscreening-en nem csak azt nézik, hogy minden szerve megvan és hogy minden a helyén van és a méreteket, hanem a belsö szervek müködését. (máj, vese, sziv stb )
Azért nem tudom a tiétekkel összehasonlitani, mert mi Ausztriában élünk és itt egy picit másképp müködik minden. Nálunk például nincs is ez az AFP szürés, mert állitólag túl elavult és nyugat Europában már nem csinálják.
Itt is azért minden komolyabb vizsgálatot a 4D-s gépen csinálnak.
A fizetéssel pedig ugy van, hogy attól függ hová mész. Ha a doki van olyan rendes és ad egy beutalót abba a korházba ahol ezt csinálják, akkor nem kell fizetni, fizeti a biztositó, de ha te akarsz elmenni valami speciális helyre és nem külld az orvos akkor bizony fizetsz 100-250 Euro között. Ezért nem is bánom , hogy elküldött. :)

Reka

Kép Kép
Kép
rekus80

Rekus,

Így már érthető! Nem vettem figyelembe, hogy nem Magyarországon vagy. :oops:
Én is hallottam már amit írtál, hogy az AFP vizsgálat már elavult, ezért is csináltattam integrált tesztet amibe benne volt egy 12. heti UH is és két vérvétel a 12 és a 16. héten. Ezen kívül a 18. hétre írtak elő genetikati, ahol figyelték (ahogyan én laikusként felfogtam és amire emlékszem, hogy mondtak), a gyomor és a vese működését, a szívben a vér áramlását, a gerinc oszlopot, az agyat és szerintem még egy csomó dolgot. Egyszer azt is mondta a szonográfus, hogy most pisilt nem régen a kislány. :lol: A 20 és 24 hét közötti időre engem nem küldtek sehová. A 24-26. hétre írtak vérképet és terheléses cukrot elő, na meg toxoplazma vizsgálatot, amit eredetileg a védőnő talált ki nekem és mivel negatív lett a leletem ezért most 3 havonta nézik. Ez a toxo érdekes dolog nálunk, mert van olyan kórház ahol benne van a rutin eljárásokban és van olyan ahol nem is foglalkoznak vele. Nálatok hogy van?
ceyla

ceyla

Nálunk is szerintem isgy van. Az elsö vérvételnél nézték a toxoplazma-t nekem is negativ, ezért nekem is mindig ujra nézik.

Kellemes délutánt nektek

Reka

Kép Kép
Kép
rekus80

Tegnap 2 óra várakozás után leléptem a genetikustól. Még volt 25 nő előttem :D Jövő hét csütörtökön oda megyek 3/4 12-re. Ugyanis 8-12ig rendel.

Csak akkor lett volna fontos most megvárnom, hogy bejussak, mert a magzatvíz mintavételt 20. hétig csinálják. De mivel nem akarom szúratni magam, ezért mondta a dokim, (felhívtam) hogy ráér jövőhéten is.

Amúgy jól vagyunk. Tegnap este végzett a festő. Ma reggel 1/4 6tól takarítottam és pakoltam. 11kor meguntam, már használható a konyha is és minden helyiség, és főztem töltött paprikát. Nagyon fincsi lett.

Párom du felrakja a falra amit fel kell, és holnap márcsak porszívózni és felmosni kell. És kész leszek. Végre pihenek holnap ebédtől hétfő reggelig :D

Kriszta
Kép
cherryke

Sziasztok! :)
ceyla:köszönöm segítséget!!! :)
igen tudom,hogy fizetős a 4D.

mók:végülis ajánlotta,mert alacsony lett a afp értékem egy kicsit,de a kombinált teszt eredmény jó és ezért a biztonság kedvéért mondta,mert ott minden jobban látszik a nagy gépen.a dokim így is azt mondta ő nem lát semmit eltérőt,de jobb ha megnézetem.

Kép

Kép

Évi
iceberg
Budapest

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: