A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2010 júniusi babák

Sziasztok,
mult het pentek este 9-kor megint elkezdtem verezni, a szigoru fekves ellenere. Azonnal jottunk a klinikara es csaszarmetszessel kivettek Zoet, mert most mar sokkal erosebben vereztem mint elso alkalommal es osszeses 3 oran mult hogy, belepjek a kilencedik honapba.
Maga a csaszar nekem nem volt rossz elmeny, igazabol olyan gyorsan tortentek a dolgok, hogy fel szinte fel sem fogtam mi tortenik velem. EDA-t kaptam, igy lattam amikor kiemeltek kicsilanyt 22:45-kor. Szombat reggel mar fel kellett kelnem es atulnom a toloszekbe amivel az ozrobol felvittek a szoba es delutan mar setalnom kellett a szobaban. Vasarnap kivettek az infuziot es a katetert es kicsi es nagydolgot is produkalnom kellett. A felelmemmel ellentetben sikerult is. Maga az eda egyaltalan nem fajt.
A pocakom meg faj egy kicsit, de az is inkabb a varratnal ahogy huzodik ossze a borom. Nagyon szepen varrtak ossze felszivodo varrattal szinte sem fog latszani.
Zoe sajnos vasarnapra besargult egy kicsit, ezert feny alatt volt 24 orat, tegnap reggelre megint kicsit emelkedett az ertek, es ma reggelre sajnos megint felkuszott a hatar fole egy picivel, ugyhogy sajnos visszatettek a feny ala. Majd megszakad a szivem erte mert a szemecskeit es a fel arcocskajat leragasztottak a feny miatt. Ma mar szetsirtam az arcomat miatta........ :(((((((((
Ha jok leszenek az eredmenyei akkor holnap kiveszik ot es meg egy ejszakat kell megfigyeles miatt maradnunk es ha pentek reggel jok lesznek az eredmenyei akkor haza is mehetunk. A legrosszabb, hogy ketorankent meg innia 30-35 gr tapszert, de meleg feny miatt teljesen le van lassulva szegenykem es nem nagyon akar enni :(((.

Rozsa NAGYON-NAGYON GRATULALOK A KISFIAD ERKEZESEHEZ!!!!!

Zebr, nagyon szep kislanyod van!!!!

Olvaslak am titeket mindennap, de ez a fenyterapias dolog lelkileg elegge letor, ugyhogy ne haragudjatok, hogy nem szolok hozza a hozzaszolasaitokhoz.
Vendég

Gem, itt vagyok en :) Egyetemen csaszkaltam. Naagyon nem hianyzik nekem igazabol mar ez a felnapos kirandulas nagyvarosi idiota forgalomban... hazafele megint levillogtak, beintegettek :) Mert a 70es tablanal mertem csak 90-el menni. Tok katyus az ut, jo hogy a gyerek ki nem esik ott (nem veletlen az a 7'-es tabla) de kulonben athajtanak rajtam... ehh...

Rozsaeknak hatalmas gratula a fiatalurhoz!!!
Nikvik neked meg kitartas!!! Hamar ossze fogaja magat szedni a kis Zoe es ket harom het mulva mar csak a mult feledendo esemenye lesz a zargasag!! :)

luna6

Heni, szerintem jo otlet a tabla varialasa. Mondjuk ugy csinalhatod, hogy az elejere veszed a mar leszallt golyakat a landolas sorrendjeben, a veget meg hagyhatod, aztan majd aprankent atalakul az egesz erkezesi sorrendde :) Persze csak ha nem gondolod, hogy ez tul sok melot fog igy adni :)

A barnazos verzes es a fajas is erost elojel (hasnenes is allitolag, bar olyanom nem volt) a szules elindulasanak elejetol nalam is volt mindket esetben... persze mar csak a szuloszoban, de ha nyilik a mehszaj valakinek hamarabb az jarhat ezzel.

luna6

Nikvik
De jó, hogy jelentkeztél! Szuper, hogy mindketten jól vagytok. Az a kis sárgaság pedig hamar el fog múlni. Az időre érkező újszülöttek is besárgulnak, nem csak a picit korábban érkezők.
Kitartás nektek. És kívánom, hogy sok örömöd leld a pici lányodban!!!
Vendég

Rózsa, gratulálok a kisfiadhoz!! Sok boldogságot, és tejecskét kívánok!

Nikvik, nagyon sajnálom, hogy így indultok, de igaza van a lányoknak, pár nap és már egész máshogy fogod látni a dolgokat. Addig is kitartás és próbálj pihenni, mert ha már hazamentek, akkor aztán kezdődik a nemulass!! :lol: Olvasgass minket és ha van hangulatod írj is!

Heni, Vok sem nagyon akar szülni menni. Illetve ő menne, de Alex nem igyekszik kifelé. Én ma voltam NST-n, semmi extra, jövő héten ugyanekkor ugyanott. De mivel nem volt meg a kenet eredménye, mert....ki tudja miért, ezért újra levette a doki és akkor már meg is vizsgált. Azt mondta még nem ma szülök, de már nincs hátra sok. Eléggé lent van már a buksija és nyilogatok. Hát majd meglátjuk. Tegnap azt hittem mára már lesz baba, ma eszembe se jut ilyen :lol:

Kép
Kép
hari

Igaz, hogy miután ugye megjöttek ma reggel az IKEÁ-ból a csomagok, látom, hogy még milyen iszonyú sok meló lesz itt, úgyhogy még várnia kell Bencének, mert ezeket meg kéne csinálni előtte. Apának össze kell szerelni a szekrényeket, polcokat, aztán át kell pakolni a több száz könyvünket, Lili ruháit, játékait, és hát én sem úszom meg a gardróbszekrényt :roll:

De legalább talán valamivel nagyobb rend lesz. Ami azért nem lenne rossz, mert ha csinálni nem is szeretem, azért csak jobb rendben élni. Gondolom :lol: :oops:

Kép
Kép
hari

Hat gardrobot nem fogok pakolni az fix, pedig boooven lenne ott mit, de amig nem hordom a ruhaimat nem zavar, mert igy addig sem borul a nyakamba :)
Tegnap estere lett valami kis ihletem es a haloban meg az eloszobaban pakolasztam (es a furdoben is, de csak pakolas volt) es bar messze van a rendtol, hatarozottan latvanyos a korabbiakhoz kepest, szoval Hari megeri! :)

luna6

Kép
Kép
Kép
Vendég

Szeeep meretes dinnye :) Itt a szuret ideje, csak szolok!! :D
Amugy a kozepsorol jut eszembe, nekem ebben a korben nincsen linea negram. Pedig Mancival volt.

luna6

hahó!

Rózsa! GRATULÁLOK BAZSIHOZ! VÉGRE HIREK JAJ DE JÓ JAJ DE JÓ JAJ DE JÓ !!!!!! SOK SOK TEJET ÉS BOLDOGSÁGOT!!!!!!!

Nikvik! gondolom mennyire ki lehetsz lelkiekben de bizz abban hogy ez az időszak sem tart örökké és hogy minden rendben lesz nemsokára!!!! biztos gyönyörű a kislányotok egy igazi csoda!!!! olvasgass és persze ha erőre kapsz majd irogass! várunk vissza ám!

nekem továbbra is hol elmúlnak a görcsök hol jönnek! barnázás nem múlt el!!! az is hol erősebb hol nem! én már alig várom a pénteket az nst-t újra!!!! pedig igy még soha nem vártam! kezdek olyan lenni mint a Heni! de én csak amiatt hogy elég új a szitu!!!!

amúgy pihenek pihenek pihenek csak csokiért járok ki meg pisilni :-)

anyajegyek: nekem futószemölcseim futóanyajegyeim lettek kb. millió van Geo féle leesős is :-) a bimbóm is mindenem az - én voltam dokinálé azt mondták ez terhes futóanyajegy no pánik másfél éven belül elmúlik! de igazából én ettől meg is nyugodtam ám! ... szóval akinél most jött ki biztos elmúlik! az arcomon nekem is lett folt pont a szemem alatt kurva jól nézek ki bár a szemüveg szerintem pont takarja de elég csúnya! ...
Vendég

Én is itt vagyok! Nikviknek és Rózsának gratulálok!!!

Heni, bocs, hogy már nem volt kedvem visszamenni de. a klinikára, de reggeltől vagy fél 12-ig ott voltam. :evil: Aztán elmentem a Rossmannba, és egy bazi nehéz csomagom lett, pedig csak egy-két dolgot akartam venni. Még így sem vettem meg mindent, amit kinéztem, csomó jó akció volt. De hát van már itthon vagy 2000db popsitörlő, nem akartam még azért 4-es pakkokat pluszban, habár baromi olcsó volt. :roll: Aztán még mentem piacra is, na ott vettem két kg krumplit, egy kg epret, alig bírtam hazacipelni a cuccot. :oops:

Uh-t ígért mára a doki, de helyette nst-re küldött, ha már ott vagyok. Kiderült, hogy amit én feszülésnek hiszek, hogy odanyomul a picur, azok fájások. :shock: Meg is kérdezte a doki, hogy biztos-e az utolsó mensi ideje :lol: meg hogy pihenek-e eleget. Mondom igen. :lol: Még jó, hogy egy hete pakolok-takarítok folyamatosan. Nem hiszem, hogy még egy hónapig egyben leszek.

Na meg el kellett mennem a haematológiára is. Reméltem, hogy elfelejti, de nem. Utálok oda menni, mert irtó bunkó nőnél kell időpontot kérni. Adott júni 16-ra. Mondom és hányra?éhgyomorra? erre ő: hát reggel, mért kéne éhgyomorra, nem is biztos, hogy lesz vérvétel... Pedig pont azért küldött a doki, hogy tisztázzuk, mi van, trombózisra hajlamos vagyok vagy nem... Na mindegy, mondtam, hogy addigra lehet már meg is szülök aztán eljöttem. Jó lenne, mert akkor nem kellene megint visszamenni :x
foltivspicur

Rózsa,

GRATULÁLOK KIS BALÁZS ÉRKEZÉSÉHEZ!SOK BOLDOGSÁGOT KÍVÁNOK!
:lol: :lol:

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
judy5
Székesfehérvár

Luna, én értem, hogy megéri, csak ne nekem kéne csinálnom :lol: De mivel vett Apa fiókot, meg polcot a szekrénybe, így mindenképp ki kell pakolni, hogy be tudja szerelni. Akkor meg már ugye értelemszerűen kicsit átválogatva kéne visszapakolni. Bár most épp a guta üt meg, mert vett a tetejére is két szekrényt, ami miatt lepakoltunk mindent ami a tetején volt. Elég sok doboz. Most mind az ágyon figyel, de Apa közben elment egy "kis időre", amiből szerintem az lesz, hogy kb. 8-ra fog hazaérni. Akkor még fel kell szerelni valami vázat, utána pedig felrakni a két szekrényt. Aminek persze jó nagy súlya van, tehát egyedül nem is bírja el, majd én fogok segíteni elvileg. És akkor utána felpakolhatjuk ami most az ágyon van, ha aludni akarok. Azt már nem is mondom (de persze mondom), hogy mikor felállt az ágyra, hogy lepakoljon, akkor most meg az én oldalamon tört el valami alatta, úgyhogy még azt is meg kell szerelnie, ha nem akarok leszakadt ágyon aludni. Hát nálunk semmi nem megy egyszerűen :twisted: Csak jönne már haza.

Most hívtam, hogy mi legyen a vacsi, sült csirke, vagy csirkepörkölt. Mondta, süssem. Na, befűszereztem a combikat, bepakoltam a tepsibe, lefóliáztam, tenném be, akkor látom, hogy mikor az én édes Uram utoljára melegszendvicset csinált, akkor az összes sajt lefolyt a sütő aljára. És az azóta ott volt. Úgyhogy állhattam neki takarítani a sütőt. Felhívott, hogy most már mindjárt indul haza, erre mondom neki, hogy jól kib...ott velem, most súrolhatok. Na hát ki ne súroljam, mert azzal többet ártok a sütőnek, mint használok, azt majd ő megcsinálja. Most csak süssem a húst. Mondom, az nem jó, mert ráég a sajt. Mire ő, hogy az nem baj. Persze mondanom sem kell, hogy addigra én már jól becif-eztem, úgyhogy nagyon ugyan nem súroltam meg, de azért a sajt nagyját eltávolítottam, meg ugye a cif-et. Tiszta őrület ez az egész.

Kép
Kép
hari

És akkor már csak anyósomról egy pár jó szó: tegnap beígérte, hogy hoz epret, mert a kolléganője hoz isteni finomat! Na meghozta. Megszámoltam:12 db!!!!!!!És nem a nagy fajtából. Jó tudom, én vagyok az örök elégedetlen. De könyörgöm, úgy beleéltem magam, hogy ma este megtömöm magam eperrel. És nálam mondjuk ugye 1 kg eper azt percek alatt tűnik el. Most 12 darabot hogy osszak be???

És jön a nap csúcspontja: a VIHAR már hallom a dörgést, úgyhogy megyek összeszedem ami az udvaron maradt.

Kép
Kép
hari

Sziasztok!

Rózsa, gratulálok a kisfiadhoz, sok boldogságot és egészséget nektek!!!

Nikvik, kitartás, olyan jó, hogy nemsokára hazamehettek!

Hari, Heni nektek sok erőt ezekhez a napokhoz, már nektek sincs sok.

Folti, én is úgy érzem, hogy nyomul a gyerek elég sokszor, olyan, mint egy púpos bálna. :) Kíváncsi leszek a jövő keddi nst-re én is, mi a helyzet.
Nekem is görcsölget mostanában, gondolom a frontok nem tesznek jót.

Futószemölcs...nekem is tele a mellem, melludvar, mell alatt. A linea nigrám meg totál olyan, mint Henié, hogy a köldök felett is folytatódik.

Geo, ügyes vagy, márcsak 2 kredit kell. Szépen behoztad a lemaradásod. Aztán nyugodtan várhatod Dávidot.

Zebr, gyönyörű a kislányod! Azok a szemek!

Lányok, nekem óriás bébim lesz, ha így haladunk. Itt mindenkinek 3 kiló alatti a babucija. Na jó, 3 babuciból 2 koraszülött, de akkor is.

Kép
jenny29
Mór

Dehogy lesz oriasi, miert lenne? :) Ha idore jon akkor teljesen normalis a 3 kilo feletti suly. Enyim no majdnem 3,5 kilo volt...es a legeny sem lesz szerintem jelentosen kisebb, de 3 felett szamolhato mindnekepp. Es szerintem a tobbseg igy lesz ezzel :)

Hari, hat nem semmi eperdomping szakadt a nyakadba :D:D:D anyosod ezt az egesz csaladnak hozta? Vegulis jut mindenkinek 4 szem :lol: :lol: :lol: :lol:

luna6

Bocs, de most csak magamról írok, kissé meg vagyok ijedve, mert elég szarul vagyok. Reggel teljes labor vérvétel aztán CTG és mikor hazaértünk, csak azt éreztem, h irtóra elfáradtam, de most már fájnak a végtagjaim, étvágyam alig (ez nálam nagy szám, mégha vicces is). Hiába aludtam vagy 3 órát, olyan vagyok, mint akit egy lázas betegség fog kiütni. Nem úgy érzem, h a terhességgel függ össze. Persz nemtom. Lázmérőt nem találok sehol, ezeréve hazsnáltam utoljára... Kigondoltam, h egy algopyrin nem árt, ha lázam van, ha nem... de a leírásban ott van, hogy az első 3 hóban és az utolsó 6 hétben már csak nagyon indokolt esetben vegyük be. Javaslat?
A dokit azért nem akarom hívni, mert olyan fura, h asszem lázas vagyok, de sehol egy lázmérő, vehetek-e be gyógyszert? De sztem az Algopyrin olyasmi, amit akkor sem csinál bajt, ha nincs láz, enmtom.
Ha tudnátok ötletet, megköszönném.
Még egy langyos zuhanyban gondolkozom, de nem fűlik hozzá a fogam, inkább csak feküdni...

detti_10

Hat ha szerinted lazas vagy jobb lenne megmerni. Ha igen, en azzal tuti bemennek az ugyeletre vagy ha az a menetrend, hivnam a dokit, hogy mi legyen. (a lazmerot meg keritsd elo, arra akarmikor szukseged lehet egy bebinel, jobb ha keznel van es nem kell keresni :))

luna6

A babának kaartunk venni újat, csak még elmaradt :-( megtaláltam a régi digit, de biztos az elemmel van baj, össze-vissza mér: 37,7; 38-at mértem szájban, majd hónaljban 37,4-et. Ez utóbbi, ha valós, nem ad túl nagy ijedségre okot

detti_10

Nem tunik osszevisszanak, szjban mindig magasabb, siman lehet, hogy ennyi honaljban. Ez csak hoemelkedes, ami lehet tenyleg a faradtsagtol is. Vegulis a vegtagfajdalom is szerintem. En idonkent olyan extremul elfaradok a semmitol, hogy en is kocsot vacakul erzem maga, lefexem es fel ora ora mulvara konszolidalodni szokott. Szerintem tedd magad vizszintbe es pihizz. Meglatod mi alakul.

luna6

Detti,
Én nem vennék be semmit a helyedbe, bár én terhesség nélkül is gyógyszerfóbiás vagyok. Egyedül vagy otthon? Senki nem tudja összedugni veled a homlokát, hogy kiderüljön meleg vagy-e? A langyos zuhany nem tudom használ-e, inkább a langyos fürdő szokott, de biztos, hogy a zuhany sem ártana. Egyrész talán felfrissülnél és akkor lehet hogy már nem is éreznéd magad lázasnak, másrészt....arra nem tudom mit akartam írni. Szomszédtól sem tudsz kérni lázmérőt?

Kép
Kép
hari

de a 37,7 és 38 egymás utáni 2 mérés
az mégiscsak ugrál, nem, O.K. 3 tized nem a világ
sztem is tus és pihi
majd méregetem magam... h én emnnyire nem voltam ilyen, de a baba..... én még jól akarok lenni, farkasétvággyal.
Mondjuk a frontok is elég rémesek

detti_10

Sziasztok!

Először is Detti Én ma hasonlóan éreztem magam, mire hazajöttem, lehet ám ez simán a melegtől is. Nekem a zuhany, és egy bödön gyümölcs meg sok víz segített, már sokkal jobb. De ugyanez volt, végtagremegés, belső remegés, szédülés, stb.

Nikvik kitartás, nemsokára ti is teljes békességben lehettek már otthon hármasban!! :)

Rózsa nagy gratuláció nektek, már aggódtunk miattatok! :)

A többit már el is felejtettem, amit írni akartam, ehhh....rövid az emlékezetem.

Mai dokilátogatásról: ez volt Nekem az utolsó, minden rendben, a baba jól fekszik, szépen lent van már a kis fejecskéje.
Most 3200 grammra saccolta a doki, azt mondta, hogy még 2 hét alatt nőhet max fél kilót. :D
Szóval (nem tudom már ki írta :oops: ) de ez egy normál méret szerintem. :)

Lknyuszi

KépKép
lknyuszika

Már hívtam Anyut, azt mondta, ha tud, hoz, úgyis kell a baba miatt. Egyedül vagyok. Kertesház, szomszédhoz gyalogolni kellene, itt meg dörög...
detti_10

Digitális lázmérő: szerintem eleve nem mér sose ugyanannyit, de minden esetre ha más megoldás nincs, ugyanabban a hónaaljadban mérd meg szerintem 10-15 percenként egy párszor és vonj átlagot. Jobb ötletem sajna nincs. Minden esetre jobbulást kívánok.

Kép
Kép
hari

Nyuszi megnyugtattál, megyek tusolni, és iszok sok vizet. Almám is van, az szerintem lemegy. Az imádott jó reggelt kekszem (ami tilos szinte a ch diéta miatt) most nem esik jól, pedig elővettem egy dobozzal, h gyengélkedés esetén lehet(ne) vétkezni :shock:

detti_10

Nyuszi, tuti, hogy nekem is van ekkora a lányom, csak éppen nekem nem mérik. De szerintem nem kicsi, és amikor még utoljára mértek, arra mondtátok itt is, hogy bizony méretes.
Lehet én már csak akkor hallok súlyt, ha kint lesz.
A másik, nekem NSt helyett CTG volt, csak a baba szívét nézték. Egy hét múlva újra, de megint csak a babát, vajon miért? Mert még van idő?
Na, irány a kád. Köszi a segítséget, Hari átlagolási ötlete is jó, ha nagyot ugrana azt észrevenném. Gondolom, 38-ig azért pánikolnom nem kell semmi esetre sem
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára detti_10 2010.05.26 18:47-kor.
detti_10

jesszusmaria!!! kiraboltak ma fenyes nappal a postankat. ahova en is jarni szoktam... kis eldugott kis akarmi (nincs biztonsagi or persze) es egy darab kedves (ismeros) holgy dolgozik ott...es egy epuletben van az onkormnayzattal...eszem megallott most... joeg!!! :(
es van rola video is :(
http://jn.sapo.pt/multimedia/video.aspx ... id=1578990

luna6

Hogy mik történnek?? Még jó, hogy nem voltál ott. Én biztos megszültem volna egy ilyen izgalomtól. Ilyenkor fura lehet, hogy nem tud az ember mit csinálni, csak tehetetlenül végignézni.

Apa már Vecsésen jár. :lol: Mondtam én, hogy 8 lesz, mire hazajön. Úgy ismerem már. De hol fogok aludni?????? Lilihez nem megyek vissza, mert már olyan jól megy neki az egyedül alvás, nem szeretném, ha visszaszokna rám. A fenének kellett lepakolni azokat a hülye dobozokat. Ráadásul megemeltem az egyik felső szekrényt, hogy tudjam mire készüljek. Hát szerintem vagy besz..rok, vagy megszülök, ha azt a szekrény tetejéig kell emelni. :twisted:

Holnap megyek utoljára fogorvoshoz még szülés előtt. Elvileg már csak a fogköveket szedi le, remélem mást nem talál. Fodrászhoz is bejelentkezem még jövő hét keddre, remélem addig kihúzom. Jó lenne, ha Bence nem kócosan büdi hajjal látna először :lol: Igazából kicsit már kezdenek fájni a hajhagymáim, amin csak a mosás segít, de jó lenne, ha tudnék fésülködni is, amihez meg ugye az kell, hogy a fodrász kivasalja mosás után. De végül is ez legyen a legnagyobb hiányosságom.

Kép
Kép
hari

Hat mik vannak, igen :( Eloszor a gyerekem iskolaja elott oltek meg valakit. Aztan a hazunk elott lottek le valakit vadaszpuskaval fenyes nappal... most csak a postankat raboltak ki. Es mindehez hozzatartozik, hogy nem nagy varos, nem belvaros, nem lepukkant vagy nagyon gazos hely egyik szinhely sem...
mondjuk ezek kozul a legeldugottabb a posta volt, na de egyben van az onkormanyzattal meg az egeszseghaz is az az epulet, szoval nem mondhatom, hogy teljesen kihalt es forgalommentes hely, de koze nincs semmi veszelyes negyedekhez vagy belvaroshoz... mekkora forgalma lehet egy ilyen videki, egyszemelyes fioknak reggel 9korul?

luna6

jah, szerintem nehez szekrenyeket meg buszkesegbol vagy duhbol se emelgess!!! Vagy oldja meg egyedul ma, vagy oldja meg maskor valaki massal, de ne rizikozz szerintem!

luna6

[quote="detti_10"]N írta:detti_10yuszi, tuti, hogy nekem is van ekkora a lányom, csak éppen nekem nem mérik. De szerintem nem kicsi, és amikor még utoljára mértem, arra mondtátok itt is, hogy bizony méretes.
Lehet én már csak akkor hallok súlyt, ha kint lesz.
A másik, nekem NSt helyett CTG volt, csak a baba szívét nézték. Egy hét múlva újra, de megint csak a babát, vajon miért? Mert még van idő?
Na, irány a kád. Köszi a segítséget, Hari átlagolási ötlete is jó, ha nagyot ugrana azt észrevenném. Gondolom, 38-ig azért pánikolnom nem kell smemi esetre sem

Ja, hát ne is pánikolj, lehet, hogy a te szervezeted sem bírja a melegfrontot. Ha meg mégis valami bujkálna, akkor meg még nem késő ügyeletre menni.

Méretet nekem sem mondta magától, Én kérdeztem rá, és akkor odafordult, és vigyorgott, és mondta,h mekkora, ránéz a hasamra, aztán azt mondja, és ennél kb. 200 grammal nagyobb, ahogy elnézem. :D

Lknyuszi

KépKép
lknyuszika

Na sziasztok.

Most ment el anya. Kitakarítottuk a konyhát, végre.

Rózsának hatalmas gratula. Sok tejcsit és nyugalmat kívánok neki.

Zebr: nagyon aranyos a kiscsaj.

Geo: kellett a gofrit emlegetned. Mindjárt csináltatot a férjecskémmel, ha hazajön. Vagy palacsintát? Nálam egyre megy!

Nanetto: remélem minden Ok.

Talinn: nekem is elküldheted a számodat.

Hari: nem semmi az anyósod. Nekem a férjem 2-3 naponta hoz haza másfél kilót mióta a védőnő azt mondta, hogy most egyem, mert a baba születése után tilos és én nagyon imádom az epret. NEM VAGY ELÉGEDETLEN!!!!

Detti: én se vennék be semmit. Tegnap én is szédelegtem ettől a hülye időtől. Alapból szarul viselem a meleget köszönhetően az aszthmámnak. Szerintem ágy, takaró, tea és izzadás. Vagy oscillococcinum. Jobb ötletem nincs.

Kép
bhdetti

Hari, ne emelj, az tilos! Még nem kéne szülj.
Luna, ez tényleg szörnyű, ami a postátokon történt.
No, én letusoltam, nem hinném, hogy rendkívül lehűltem, mert nem esett jól a hűvösebb víz :? épp csak kicsit húztam lejjebb a hőfokot, mint máskor. De legalább tiszta vagyok.
Megyek az ágyba, jó hisztis vagyok.

detti_10

köszi mindenkinek a bíztatást, írásokat. Nem vettem be smemit, megyek, mert szétdob a feszültség
detti_10

hahó!
Lányok tiszta agressziv vagyok! kb. mint egy 2 éves dackorszakos ember! komolyan most ha visszanéztem magam videóról .... ahhhhh no coment kategória!!! mindenben kötekszem a legrosszabb sárkány vagyok semmi nem jó de tényleg!!! és a sirás szélén is állok pedig nincs ok! még jó hogy a férjem röhög bár azzal csak rádob egy lapátra az amúgy is szar kedvemre de legaqlább jól fogja fel!

szerintem ma valami front van!még mindig barnázok rapszódikusan egyik pisinél van másiknál nincs megint van! hasfájás másfél óránként egy nagyot jelez lecsitul! baba meg kúszik mászik ami azért jó! ... étvágyam nekem sincs! már érzem hogy álmos sem vagyok pedig alig alszom -m ondjuk ma egész nap majdhogy nem az ágyat nyomtam! lehet hogy ez tett be!!!! nem tudom ...

Luna: baszki ez a postarablós meg fegyveres storyd! hát ez elég hátborzongató!

Detty kitartás neked is biztos az idő tesz be a front vagy ilyesmi!

amúgy itt ömlik az eső! ömliiiik! na ez is már abbahagyhatná és süthetne jóízűt a napocska! mindegy... ez van! ...
ráadásul holnap váratlanul berendelték a férjem melózni pedig soha nem megy szerda kivételével és pénteken is! és már előre rettegek mert nem szeretem ha nincs mellettem főleg most ...! még 4 napot kell kibirni jövőhét hétfőn az uh -t meg hogy a szülésznőm legyen végre! ...
bocsi a nyavalygásért
Vendég

Nikvik, sajnálom a besárgulást, de elmúlik hamar, s remélhetőleg pénteken haza is mehettek, és majd meglátod, Zoe étvágya is megjön! Vigyázzatok magatokra!

Heni, nem maradsz így örökre, az tuti :) Tavaly én is azt hittem, úgyhogy megértem, türelmetlen vagy, utáltam naponta CTG-re járni, s csak várni várni...de most mégis itt van Ramóna:) Még tarts ki kicsit, amíg Gergő jól van odabent, addig nincs baj :) Szép nagy pocid van:)

Hari, Luna, micsoda dolgos, pakolászós banda! :) Ilyenkor mindig eszembe jut, nekem mit kell még csinálnom és ááááááá, inkább nem is írom le...lényeg, hogy a gyerekszobában kéne valahogy még több helyet csinálni a tesónak meg pár ruhát kiválogatni...de igazatok van, amikor már kész van vele az ember, az határozottan jó érzés és megéri:)

Nanetto, neked is kitartást és pihenj, amennyit csak tudsz. A csoki nem árthat:)

Jenny, Bhdetti köszönöm a Ramóna-bókokat :)

Detti, jobbulást! A lányok itt már adtak egy csomó hasznos tanácsot, a zuhanyon kívűl nekem nem jutott volna eszembe más.

Picur, akkor most lehet, hogy nálad is felgyorsulnak az események?!?

Mi voltunk Ramónával dokinál, semmi, csak 1 évesen kötelező vizsgálat, de minden rendben van szerencsére...Aztán épp beértünk a lakásba, amikor elkezdett szakadni az eső...
Nekem most nincs görcs, fájás, csak intenzív mocorgás odabent, férjem olvas én meg tanulni állok neki...szóval semmi izgalmasat nem tudok írni :) Itthon, nyugodt, punnyadós este...de ilyen is kell..:)
zebr

Zebr, nem Hari meg en vagyunk am a pakolaszos banda :) Mi vagyunk a seregjatok akik csak beszelnek arrol, hogy mi mindent kene/lehetne csinalni ahelyett, hogy a tettek mezejere lepnenk :D:D:D Vannak itt felig meddig rendmaniazok, asszem a lista elen pl Konkri all, aki elore tervez majd vegez is, minden pikk-pakk es mukodik ahogy kitalalta, es ugy tunik mukodik is nala :) Szoval mivel Hari meg en ezen frusztralodtunk egymasba ontjuk a lelket, hogy mi mindent kellene/lehetne csinalnunk, hogy ugy tunjon, csinaltunk is valami erdemlegeset :D:D:D

luna6

Sziasztok!

Csatlakozom a nem pakolászós bandáshoz. :D Én csak a legszükségesebbeket csinálom meg naponta. (főzés, mosás, vasalás, mosogatás) Semmi mást. :D

De ma jön a néni délután, és takarítunk, de semmi kedvem, legszívesebbe csak nézném, hogy ő hogy csinálja. :P Elvileg Férjem is hamarabb megjön és majd segít ő is. Hát nemtom, tegnap elmosogatni sem volt hajlandó helyettem, és a szemetet se vitte le, szóval szégyen, de félbehagytam a mosogatást, mert nem bírtam állni, és most ott figyel a fele a mosogatóban. :? Nemtom hogyan fog majd Ő takarítani, szerintem csak a szája jár. :D (Még az erkélyen sem pakolta el a horgászcuccait, most jelenleg nem lehet kiülni, minden széken van egy horgászláda, és a horgász-szekrényéből kifolyik a cucc. :D )

De most görcsölök, semminek nincs kedvem nekiállni, és fél óra múlva megyek a védőnőhöz. Tököm mivan már, hogy minden héten több helyre kell bumlizni, hogy miért nem lehet a kismamákat békén hagyni!!!
Ráadásul most kocsi nélkül akkora szar, mert a buszok össze-vissza járnak, sosem akkor mikor jó lenne, így vagy kurvára előbb odaérek és várhatok, vagy elkések, áááá, el voltam kényelmesedve.

Ja, forgalmi téma: leghamarabb jövő szerdán kaphatjuk vissza, és akkor lehet menni műszakira, ami az autószerelő előzetes becslése szerint 150 ezer lesz. :? :shock: :(
ez rettentő gáz, mert már elfogyott a spórolt pénzünk, úgyhogy apóst kell megkérni, h segítsen, tök gáz. Na, mindegy, bocs, nem akarok itt negatív lenni. :)

Elolvastam végre a szülős könyvet, nagyon nagyon tetszett. (szülés, ahol Én irányítok) Sajna az itteni kórházban több része egyszerűen nem kivitelezhető, de majd azért megpróbálok minden tőlem telhetőt alkalmazni belőle.

Lknyuszi

KépKép
lknyuszika

nyuszi kitartás! a baj mindig csőstül jön ezt már megfigyeltem ! lásd keddi napom :-) láb meghúzás, fog letörés, dugóban állás, ctg-n kivárakozás! fuhhhh ...
az anyagiak miatt sajnállak ... nekünk tavaly a felújítással - mint Geoéknál most - voltak nagyon nagy gondjaink :-) tiszta nyomasztó volt az egész! de hálaég kikecmeregtünk belőle! persze apu segitségével javarészt! ... ő egy földre szállt jóság anyuval együtt! imádom őket!!!!! ...

én egész éjjel azt álmodtam hogy szülök!!!! :-) valószínű a tegnapi nap miatt! a barnázás nem MÚLT EL! emiatt feszült vagyok! a hasam is folyamatosan görcsöl és furcsán jár!Esztike aktiv továbbra is! ...
viszont aludtam 6,5 órát aminek őszintén örülök! most épp jön anyu hogy megpucolja az ablakokat és kitakaritson! .. olyan aranyos! ráadásul kibumszlizik neki a világvégére mert most már vezetni sem tudok és a párom ugye hogy ma berendelték csak egy db-ig az autópálya végéről tudja anyut felszedni m ert robog is tovább! de anyunak ez nem teher - csak nekem olyan rossz :-(
ma is itt kell fetrengenem sajna de nem baj csak hétfőig birjuk ki! Henivel ellentétben én még húzom az UH miatt! :-) holnap nst hátha többet tudunk

jön anyu! hallom a lépcsőn! ... hoz finom meleg kaját!éljen éljen! a kedvencem - zöldborsó levest!
Vendég

Sziasztok!

Tegnap nem tudom, mi lehetett, de este én is begörcsöltem, elég rendesen. Meg is ijedtem.
Nyuszi, nekem is tök elegem van az orvoshoz járkálásból! Jövőhéten hétfőtől csütörtökig minden nap mennem kell valahová, van, hogy egy nap több helyre is. Nem igaz, hogy a védőnő miért nem tud házhoz jönni? Ha megszületik a baba, akkor is nekem kell hozzá rohangálnom???

Nekem sincs kedvem semmihez sem, tegnap egész délután csak fetrengtem. Mondtam is anyunak, hogy nekem nincs fészekrakási lázam, mint más kismamának, én egy lusta dög vagyok. :wink:

Kép
jenny29
Mór

Lanyok, a hormonok teszik!! :) De szukseges a vegen a dokihoz maszkalas, figyelniuk kel a baba joletet bent, az o meg a mi erdekunk is ez, sajna ezzel jar :) Annyi vedono meg nincs, hogy minden kismamahoz kimaszkaljanak, illetve idobe nem ferne bele :) Persze azt siman megtehetnek, hogy ezekre az uccso szeanszokra idozitik a latogatasukat a terhesseg idejen es akkor nem kene hozza is bemenni.
Jenny, bizony, egeszseges tanacsadasra neked kell majd vonned a bebit, nem a vedono jon hazhoz :) Szules utan otthon a gyerekorvos altalaban kijon egyszer, meg tan van amelyik vedono is (van aki tobbszor is) de aztan neked kell behordani a gyereket. Illetve vannak gyerekdokik, akik megfelelo havi dijazasert hajlandok rendszeresen hazhoz jonni egeszseges csekkolasra is :) Enyimek ilyenek voltak, megkerdeztem ez mennyi, es havi x ezer forintert eleinte hetente mindig ugyanazon a napon jottek es leellenoriztek a bebit es irtak a receptet ha kellett valami, szoval nem kellett ehez a rendelobe menni.

Aaaalmos vagyok, es nalam is csusznak mar szet a csontom, mert sajgok alul minden lepkedesnel :)

luna6

Rózsa, nagy-nagy gratula kicsi Balázs érkezéséhez. Majd várjuk a bővebb beszámolót, ha úgy hozza időd/kedved.

Nikvik, kitartás, kitartás, kitartás!

Vigyázzatok magatokra!

Jelentem, jó híreim vannak!

24 nap után végre eljött a mi napunk. Délután már hárman jövünk haza a kórházból. 2300 grammos a mi tokás Kismalackánk és eddig minden eredménye rendben van.

Mihelyt tudok, jelentkezem.

Kép

Kép
***csilla***

Csilla, remek hirek feloletek!!! :)

Epp reggel gondoltam ra, hogy lassan el fog indulni a topikban a kerdesek es ujfajta panaszok aradata: faj a hasa, nem alszik, tul sokat alszik?, nem szopik, nem bufizik, hizik? nem hizik? eleg lesz? kiuteses, piros, foltos, dagadt, nyugos, siros, fazik, melege van, ki lehet vinni....es egyeb, ezer meg ezer problema :)
Mindenkinek sok sikert hozza!! Hajra Csilla es Leni! :)

luna6

Csilla! Örülök a jó hírnek! :)

Luna, az, hogy Harival ilyen részletességgel tárgyaltátok a rendrakást, meghozta a kedvem:) Már porszívóztam, konyhában pakoltam és nekiálltam a gyerekszobában a helycsinálásnak a tesó számára:) Végre! :) Én imádom a rendet és tisztaságot, törekszem is rá, amíg egyedül éltem, ment is, de amióta férj-gyerek...hát, hogy is mondjam, lazultam....Amikor új lakásba költöztünk a férjemmel tavaly, s még gyerek sem volt, szinte minden nap csináltam valamit a lakásban és tényleg ragyogott állandóan...de rájöttem, ez nem tartható, hiszen azért kellett többet pakolnom és takarítanom, mert amit megcsináltam, a férjem hazajött, s egy perc alatt képes volt “tönkretenni”...ő nem egy rendmániás, takarítani szerető fajta. Így meg, hogy van már Ramóna, illetve tesója a pocakban, tanulás, főzés, egyebek, plussz férj ugye maradt:)...így nem mindig az az első, hogy takarítsak. Tényleg csodálom, akinek rendszeresen van kedve és ideje rá.:)

Jenny, nem lusta dög vagy, tök normális szerintem, ha görcsölsz, pihenni szeretnél...:)

Védőnő: én speciel semmit nem utálok jobban, mint védőnőhöz járni. Semmi újat nem mond, sőt még ő kérdezi, hogy mit csináljon, mit írjon a kiskönyvbe stb....
Nekem nincs olyan mázlim, hogy nem jön házhoz. Jön! Méghozzá úgy, hogy előtte nem hív fel, hanem csak megjelenik, csönget, s közli, hogy akkor ő most itt van, s megnézne minket. Be se engedtem egy csomószor, mert épp hálóingben reggeliztem, anno pedig szoptattam..szóval nem volt épp alkalmas az időpont. Azóta csak havi egyszer üldöz :) Vagy megelőzöm, s én megyek...:)
Ezzel persze nem általánosítani szeretnék, biztosan vannak védőnők, akik fontos szerepet töltenek be egy kismama életében, s új infokkal tudnak szolgálni. Sajnos az enyém nem ilyen.

Nanetto, Neked is tündéri anyukád lehet! :) Kitartás a görcsökhöz!
zebr

Zebr, ha sajat magamra nezve nem is mukodik a rendcsinalasrol almodozasom, legalabb neked segitettem vele :D:D:D

Kerestem ezerrel a nagymacsot, nem egy elbujos fajta de nem volt a szokott helyein. Nos megleltem... igazi nobol van o is :D
Kép
Es tegnap az is kiderult, hogy a furdetovodor is tobbfunkcios, lehet benne remekul sziesztasni es aludni is :D
Kép

luna6

Csövi!

Csilla! Szuper hírek!!!!!!!!!

Nikvik: ne aggódj, ez a sárgaság akár egy nagyobb babánál is előfordulhat, elmúlik pikk-pakk! Bízz a kis csajban! Szuper lesz minden!

Én Marcell előtt hittem azt, hogy parás leszek, de neeeem, én valahogy mindig azt diagnosztizálom, mint a doki és mindig olyan irányban indultam mindennel, ahogy a doki/könyvek írták... persze azért viszem orvoshoz ld.: pukli- amiről nem tudni, hogy mi, talán zsír csomó, de nem vészes, mert nem fix, meg mit tudom én...
emlékszem mikor pár hetesen nem volt kaki (mert a béna doki tápoltatta, mert én lázas lettem, pedig nyugodtan szopizhatott) szóval egy táp után nem volt éjjel kaki és fájt a hasa, az apja már kórházba akarta vinni... én meg néztem, hogy és akkor mi lesz szerinte? megműtik? én egész éjjel simogattam, a hasamon aludt... pár óra volt az egész... én pár órát húztam le vele a szgép fotelben ringatózva, majd félig ülve aludva... ez volt életünk egyetlen sírós éjszakája, soha semmi több! úgy hogy csajok van remény! vannak nem sírós babák is! :) akik a fogzást is szuperül viselik!

fájások: nekem akkor fáj, ha épp pár napig nincs kaki... amúgy semmi...

egyébként a méhszájamra visszatérve: vettem be akkor nap és tán azóta is néhány magnéziumot és azóta ismét nem puha! szuper! megnyugodtam.

nst: nem volt semmi extra. én azt hittem alszik, de aztán még se... azt hiszem, hogy a terveim/kijelentéseim kezdenek sorra cáfolódni- mert ugye én ketteskét nyugi bébinek tituláltam, de nem az... ez egész nap, jön megy... tegnap már a kishúgom is kiakasztotta, mikor fogta a hasam és csak lesett, hogy ha ez ilyen kívülről a kezével, akkor nekem milyen belül? :)
szóval nst tökéletes: bébike szíve pont akkor, pont úgy mozgott, ahogy ő... fájásaim: valamicske volt, de én nem adok a gépre, mert tapasztalatból tudom, hogy nem biztos hogy ami ott fáj, az nekem is és fordítva...

nst kontra ctg: lehet én vagyok a hülye, de nem ugyan az a kettő? a ctg a gép és az nst a vizsgálat vagy mi?

bébi méret: csajok, itt már mindenki szinte elmúlt 36 hetes- kb. ne aggódjatok a méreteken! ha valakinek óriási és szülhetetlen méret- amit én mondjuk 4,5 fölé teszek, akkor azt úgy is megmondják, de ez csak az utsó hétben derül ki úgy is, illetve szülés előtt, vagy ha már tutira elérte azt a szülhetetlen méretet... de hiába, mert ez a 4,5 kiló is lehet nem nehezen szülhető méret is, mert a lényeg, hogy mekkora a feje, a válla, a mellkasa... lehet egy nagy bébi hosszú is... tehát eloszolhat a súly. azt nézzétek, hogy az utsó uh-n milyen bdp-t és th-t produkálnak- ennek kell kiférni... és nem gépek, hogy az elkövetkezendő 4 hétben fixre hízzanak... nyugika!
aztán meg ha kibújik, akkor tovább fogtok parázni a súlyon... hogy egyik gyerek ennyit hízik egy hónapban, másik meg annyit... áhhh ez nem verseny... fejlődjön és kész!

védőnő-státusz vizsgálat: én először nem örültem, hogy a januári bébimet el kellett vinnem, de aztán már tök jó volt vinni minden hónapban! látni a többi gyereket... beszélni anyukákkal... és természetesen mindig enyém tűnt a legszebbnek, legügyibbnek... úgy hogy én a 2. után élveztem, mikor már biztonságban érzetem magam.

na nálunk meg mi történt tegnap:
a 83 éves nagyapám tegnap elflexelte az alkarját... pont mák, hogy artériát nem vágott... de már megint valami "rohadt fontos" dolgot csinált... roham mentő vitte a jánosba, 3 órát műtötték... mára jól van, holnap jöhet haza... még jó, hogy a mama úgy kötötte el, hogy nem vérzett el...
öröm az ürömben, hogy így anyukám szombaton felutazik az alföldről 2*300 km-t, hogy meglátogassa a papát... így még láthatom anyut a szülés előtt :) nem is tudom, tán május elején taliztunk és akkor elszomorodtam, hogy csak júni 18 környékén fogunk találkozni... azért bármíly kemény is vagyok.., mostanság imádok anyuval beszélni, lenni... ezt hozza a terhesség... máskor meg se kottyan egy hét szünet... meg a 300 km távolság... most azért jó volna ha ő lenne inkább közel és nem anyós... illetve hogy mindig közel lenne... :)

Kép
Kép
Kép
konkri

Csilla, de jó hírek! Lehet, hogy már úton is vagytok hazafelé???

Vok ma már bent maradt a kórházban, úgy néz ki ma, vagy holnap szül. Ahogy üzent, írok. Most megyek játszani Lilivel.

Kép
Kép
hari

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: