A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2010 júniusi babák

Nikvik!
Hu, ez nagyon varatlanul jott! (Anyud epp hogy csak hazament! :cry: ) Gratulalok, es kivanom, hogy hamar otthon lehessetek mindketten!

Rozsa!
Veled vagyok,kivanom, hogy minden siman es gyorsan menjen!
Es igen, itt egy fokkal nyugodtabb a terhesseg, mint otthon. Mar ami a terhesgondozast illeti.

Zebr!
Isten hozott!

gem

Kép Kép Kép
Kép
_gemini

JÓ REGGELT!
Gyors bekukkantás.

NIKVIK: GRATULÁLOK MARINA ZOE ÉRKEZÉSÉHEZ!
KÍVÁNOK SOK TEJCSIT, EGÉSZSÉGET, BOLDOGSÁGOT!!!!

Mindenkinek kellemes pünkösd hétvégét kívánok!
KÖSZÖNÖM A DRUKKOKAT ELŐRE IS!!!!

Kicsit nagyon félek, izgulok, meg kíváncsi vagyok Balázsra.
Nagyonfélek, egy a lényeg, ő egészséges legyen!!!!!
No, mentem a hülye gondolataimmal kávét főzni, asszem én is iszok, meg utána zuhizni...
Utoljára, pocakosan .....

VIGYÁZZATOK MAGATOKRA ÉS A BÉBIKÉKRE A POCAKBAN!!!!!
[/b]

Kép
rozsa1979

Sziasztok!

Köszönöm a köszöntéseket!

Nikvik, gartulálok én is a babádhoz, és épülj fel gyorsan!

Rózsa, én is gondolok ma Rád, az első szülésem nekem is ilyen volt, hogy megmondták mikor kell bemennem és indították. Biztos más érzés, mint amikor spontánul alakulnak a dolgok. Minden rendben lesz, és olyan jó, hogy nemsokára túl leszel rajta és láthatod Balázst! Izgalmas! :)

Nanetto, előtted is le a kalappal, hogy így készültél férjed szülinapjára! Neked mennyi van még "hivatalosan" hátra? Bocs, de tudatlan vagyok és nincs vonalzód...
Nekem anélkül is vannak görcseim, hogy ennyire megerőltetném magam...pedig még egy hónap elvileg...

Hari, nem vagy hülye:) Csak férfi...mármint a férjed...Az enyém is többet alszik, mint én, ha éjszaka dolgozik, vagy csak későn jön haza, akkor is visszafekszik még délelőtt is, vagy kora délután. Én már hetek óta 3-4 órákat bírok aludni éjszaka, pedig hulla vagyok, de nem tudok belekeveredni az alvásba..szóval nézem a falat. Én mégse tudok ledőlni napközben, amikor Ő, hiszen itt egy másik gyerek...de már megszoktam...én is azt gondolom, hogy kénytelen lesz aktivizálni magát, ha 2 gyerek lesz, mert főleg eleinte egyedül nem lehetne bírni....de tényleg, én már megmagyaráztam magamnak, hogy ez a férfi meg női nem közötti különbség, tényleg erősebbek vagyunk, kitartóbbak, nem véletlen mi szülünk....

Nekem az első CTG pénteken lesz, végre felgyorsulnak az események nálam is...olyan messzinek tűnik még június 22...de jó olvasni és örülni az addig születő babáknak!

Heni?

Szép vasárnapot nektek!
zebr

Nikvik,

GRATULÁLOK MARINA ZOE ÉRKEZÉSÉHEZ ÉS SOK BOLDOGSÁGOT KÍVÁNOK AZ EGÉSZ CSALÁDNAK!
:lol: :lol:

Rózsa,
Mennek a drukkok nektek mára.:lol: :lol:De jó neked, te ma már babázol. :lol: :lol:

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
judy5
Székesfehérvár

Rózsa! épp küldöm feléd az energiákat!!!!!!!!!!!! :-)

Zebr: nekem még 2 hét van hivatalosan! hétfőn lépek a 39. hétbe pontosan! és igen én is úgy főzök hogy már több sztárfotó is készült! mindig a labdán ülök tehát ott vágom fel az alapvalókat :-) vagy ott gyúrom be a sütit :-) elég vicces vagyok!!!! de hát 3 órát már nem tudok a tűzhely mellett állni! ... :-) amúgy a levest még pénteken megcsináltam és a piskótát is!

ma reggel annyira aludt bébikém hogy csuda :-) de hálaég már felébredt vagyis felkúszott :-) olyan rossz hogy a doki meg a szülésznő mondta hogy figyeljem a babamozgást és ha nem mozog menjek ... mert ez olyan parázást ad önkéntelenül is!!!!! ... na mindegy jól van Eszterke az a lényeg!!!!

LUNA!!!!! HOL VAGY? KEZDEK AGGÓDNI!!!!!!!! remélem csak a neted ment el és nincs semmi baj!!!!!!

ui: még mindig füstszag van ám a konyhába pedig éjjel nyitva volt az ablak! ....
Vendég

Én is nagy hasznát veszem a labdának :D Én mindig azon ülve vasalok. :)
A konyhában sajna nem érem fel a pultot ülve. :D De főzés közben néha leülök, így hidalom át a dolgot.

Lknyuszi

KépKép
lknyuszika

Nikvik, sok szeretettel gratulálok Nektek! Egészséget, boldogságot a kislányotokhoz! Ha időd/energiád/kedved engedi, majd gyere és mesélj bővebben!

Rózsa, sokat gondolok Rád, remélem, minden rendben lesz.

Léni baba 2100 gramm, szóval egyre közeledik a hazajövetel. Viszont sajnos az osztályon fertőzés alakult ki, minden második baba lázas, így extra vérvételek vannak most a babáknak ellenőrzés végett. Hát remélem, hogy nem kapjuk el, nagyon nem hiányozna.

Nem is tudom, ki kérdezte, én alakulok, az első kb. 4 nap volt borzalom, aztán a 7. napon már egyedül buszoztam be a kórházba, és minden nappal egyre jobb. A sebem még sokat fájdogál, viszket, a vérnyomásom oké, a vizesedésnek még alakulnia kell, de teszek-veszek, főzök, mosok, ügyeket intézek, vásárolok, szóval mindent csinálok, amit szoktam, de hamarabb elfáradok és azért érzem a belső berendezéseimet. De azért megmaradok. :)

Szorítsatok, hogy egy hét múlva legkésőbb itthon lehessen kicsi Léni.

Vigyázzatok magatokra!

Kép

Kép
***csilla***

Zebr, üdv itt köztünk, jó helyre találtál, jó kis csapat vagyunk!

Kép

Kép
***csilla***

NIKVIK:

Hatalmas gratula babád születéséhez! Kívánok sok tejcsit, egészséget, és boldogságot!!!

Nagyon kíváncsi vagyok a szüléstörténetedre, mert ez vhogy olyan hirtelen jött.

Nanetto:
Le a kalappal előtted, mély meghajlásokkal bókolok neked. Nem semmi amit te is véghez viszel így az utolsó hetekben!!! Ügyi vagy nagyon!!!

Zebr:
Én is köszöntelek a mi kis csapatunkban. Remélem, annak ellenére, hogy csak így a terhesség vége felé csatlakoztál, azárt jól fogod magad érezni közöttünk.

Rózsa:
Nagyon várom az sms-ed. Telefonom feltöltve, hangosra állítva, hogy biztosan meghalljam, amikor értesítesz a nagy eseményről. Gondolatban veled vagyok! Ne félj, én tudom, hogy mindketten ügyesek lesztek Balázzsal, és minden rendben zajlik majd!!!

Rólunk:
Szegeden most van a borfesztivál és a hídi vásár. Tegnap bementünk a belvárosba kicsit szétnézni. Az idő is kedvezett, nagyon sok néznivaló volt. Ez főleg ilyen kézműves-kirakodó vásár. Az ilyet meg én irtóra tudom élvezni.
Anyukám alapból a vásárokat szereti, Bogi pedig úgy egészben mindent. Úgyhogy mindenki jól érezte magát.
Nekem volt egy olyan hátsó gondolatom is, hogyha ennyit gyalogolok majd a vásárban, akkor talán szülünk. De nem....
Semmi sem történik...
Úgy látszik én már így maradok örökre...
Vendég

Nanetto, ne izgulj, meg megvagyok :) Bar szakadozottan, szo szerint. Tegnap delutantol ma reggelig tobb orat toltottem a wcn, ez roszabb volt sokszorosan mint szulni. Nemertem hogy lehet ket nap alatt ilyen szekrekedest kapni (merthogy tegnaptol vissza ket napja meg sikerult minden, sot azt megeloz nap is) de tegnap egyszeruen nemment es nem ment... es szo szerint orakig tartott az is... ma reggelre jutottam elorebb, de ulni hat alig birok, a fene vigye el. De legnagyobb meglepetesemre es megelegedesemre ettol meg a gyerko jol van es nem viselkedik maskent mint eddig, pedig aszittem ettol meg a vegen o is megindul.

De ami sokkal fontosabb: Nikvik, oriasi gtarula nektek a csajszihoz, es mielobbi felepulest es hazamentelt nektek!!!! Majd ird meg hogy kerultel ilyen hamar mutobe, ha elseje volt a celdatum :) Szep sulya van a lanykanak, biztos hamar osszeszedi magat!! :)

Zebr, reszemrol is udvozollek a tarsasagban!! Es hogy tudd ki hol tart ideteszem a tablat is, bar en belenyulni nem tudok csak Heni, es ezert az uj jovevenyunk ezen meg nem szerepel :)
Kép

Amugy meg azirt is voltam eltunve, mert ket parobalkozas kozott vendegsegben voltunk a baratnomeknel, akinek a decemberi korababaja van. Na jo, mostanra ugye 5 honapos es szepen kerekedik mar, es a szive is rendben van. Szoval ott idoztunk... husoltunk, mert itt ugye tombol a nyar, bar ma meg holnap mar hul vissza az ido, bar igy is a huszonok kornyeken maradunk.

luna6

Luna:
Egy hullámra jár az agyunk. Épp a táblázatot reparálom, kiegészítem, javítgatom, stb. Csak néhány dolognak vissza kellett olvasnom. Erre visszalépek ide, és látom, hogy te is a táblázatban gondolkozol... Működik a telepátia, vagy mi?
Vendég

Hat Zebr irta, hogy nincs kepben, plane, hogy van akinek nincs vonalzoja. De csak reparald meg aktuialisra.
En meg el is huzok innen, nem birok ulni, rettentoen faj az egesz hatso felem.... pedig ma babaexpo van nalunk (a masodik, nincs ennek itt meg hagyomanya) es gondoltam ki kene menni, de hat ezzel leginkabb fekudnom lenne jo asszem :)

luna6

Kép
Vendég

Én is megszenvedtem valamelyik nap a nagyvécézéssel. Háromszor indultam neki, mire sikerült valamit alkotnom. De iszonyat, mit szenvedtem közben. A könnyeim folytak, míg azt gondoltam, hogy csak a gyerkőc ne a wc-be landoljon. Teljesen átérzem a gondodat. Én sem tudtam ülni néhány órán keresztül. Mondjuk sétálni, járkálni jó volt.
Azóta újra bevezettem az éhgyomorra megivott langyos vizet beáztatott lenmaggal. Régebben is csak ez segített, és most is jónak tűnik.
Vendég

Köszönöm, hogy megosztottátok a táblázatot, így könnyebb képbe kerülni!

Heni, nekem az első terhességemnél voltak wczős gondjaim, de olyan szinten, hogy egyszer annyira szédültem az erőlködéstől, hogy majdnem elájultam. Nekm már szerencsére annyi is segített, hogy visszafogtam a mértéktelen édesség zabálást. Bár ez azért fura, mert ennél a terhességnél viszont gyakorlatilag szénhidráton élek, s mégis rendben vagyok, ami a wc-s dolgot illeti....érdekes a szervezet :) remélem segített a langyos vizes lenmag...ezt az infót azért elraktározom magamnak...hátha még lesz problémám a maradék időben :)
Szegedet imádom, jártam oda egyetemre :)

Luna, pihenj akkor inkább, mint írtam az előbb, tökéletesen megértem a problémádat....Egyébként iszol eleget? Csak mert arra is gondoltam, hátha nekem ezúttal azért nincs ilyen problémám, mert a napi 3 liter víz az alap. A dokim ugyanis rámparancsolt, amikor kiderült, hogy kevesebb a magzatvíz...

Csilla, tuti nem kellemesek a tünetek, amiket írtál, de ez még természetes ilyenkor, és tök jól fogod fel szerintem, hogy csinálsz mindent, mint a megszokott kerékvágásban....így hamarabb is fel lehet épülni és erősödni újra! Léni reméljük nem kapja el a fertőzést, és egy hét az már tényleg nem sok!!! Egyébként mit mondanak a dokik, mitől tud ott kialakulni ilyen fertőzés?!?

Nanetto, ja, a labda. Úgy könnyű! :) Nekem nem lenne az. Én kipróbáltam egy barátnőmnél nagy pocakkal, de nem bírok rendesen ülni rajta, komolyan, tök béna vagyok, valahogy nekem nem kényelmes, pedig tudom, hogy az és hogy milyen jótékony hatása van, és jót tesz a deréknak, gerincnek. Férjem is esküszik rá, egyszer kismama jóga órán is voltam, ahol kipróbáltam, de ott sem ment. Nem értem. Hogy lehet rosszul ülni??:) Pedig már én is szívesen főznék, csak állni nem lehet sokat egy helyben, mert a dokim e téren is rámparancsolt...ha nem akarok koraszülést....
de Te klasszul megoldod :)

Ilyenkor csendespihizik a lányom, reményeim szerint kettőig, szóval kihasználom az időt a tanulásra, aztán délután, ha marad ilyen szép idő, akkor játszóterezünk a környéken...
A második gyerekes anyukáktól kérdezném, normális, hogy a hisztizés jeleit veszem észre egy 1 évesen?? Nekem ez korainak tűnne, de lassan 5 percet nem tud meglenni nékülem, s ha bármi mást akarok csinálni, üvölt és követeli, hogy vele foglalkozzak...mi lesz, ha megszületik a tesója?! :)[/b]
zebr

Honapok ota minden reggel muzlit eszem (lenmag is van benne) es eddig segitett. Ettem ket banant... lehet ez tett be nekem? Illetve kiort a brutal nyar es el tudom kepzelni, hogy ha ittam is sokat, ebben a nagy melegben kevesnek bizonyult. Ugyhogy most rakapcsolok... megg allitolag napi 3-4 kiwi is hatekony, hat en bevetek mindent. De ulni meg mindig faj, sot egyes poziciokban (gobdolom ahogy felulrol suly es nyomas eri a lento dolgokat) szinten... asszem most lesz az, hogy minimalis eletet lehelek a furdokadba es beleulok:) Ha bele tudok :D:D
Heni, en is idonkent a siras hataran voltam mar :D Hat nem semmi... szules nem faj ennyire, mert oke, hogy ott is kell nyomni de ott az kozben csak feszit de nem faj egetoen mintha kesek vagy tuk jonnenek beloled :) Hat kesz vagyok :D:D

Zebr, nem biztos, hogy hiszti hanem a szeparacios szorongas lehet ez, ebben a korban. Nem akar egyedul maradni nelkuled. Az eddig konnyen elengedo gyerek ilyenkor wcre (hogy temamnal maradjak) sem engedi anyut vagy megy vele, meg boltba ha leszaladsz mint maskor, akkor is ordit ezerrel :) De csak tipp.

luna6

Zebr:
A legjobban fejlődő, legjobban szoktatott gyermeknek is vannak sírósabb periódusai, és van időszaka, amikor nehezebben engedi el anyját maga mellől. Lehet ez a nyugtalanság kezdődő betegség jele is, de lehet, hogy egyszerűen fáradt. Az is lehet, hogy most kezdi észrevenni, hogy az anyja olykor tartósabban kimegy a szobából, s nem láthatja mindig, amikor szeretné. Ez bizony érettség jele, de egyúttal bizonytalanabbá is válik tőle a gyerek.
Ne hagyd sírni, próbáld megnyugtatni. Tájékoztasd előre, hogy mire számíthat. Mondd meg neki, hogy pl. most kimész a konyhába ebédet főzni. Ha hívására nem tudsz visszasietni hozzá, szólj hozzá a távolból, a másik szobából vagy a konyhából is, de amint lehet menj vissza hozzá, hacsak egy-egy percre is. Hamarabb elmúlnak ezek a periódusok, ha azt érzi, hogy mindig számíthat a segítségedre. Szükség van erre a gyerek biztonsága érdekében.

Remélem, némileg tudtam segíteni ezen problémátokon. Bár könnyebben menne, ha személyesen ismerném a lányod, és tüzetesebben a felmerülő problémát és előzményeit.
Vendég

luna! baszki a problémád teljesen átérzem :-) nekem is volt a terhesség első szakaszában ilyen "probléma" ...
na én a következő tanácsot kaptam! kivi kávéval :-) :-) persze soha nem probáltam de a kivire sokan esküsznek aztán az áztatott lenmag és végül ami nekem segitett és most is azon élek az a tisztitott ionizált viz! ez úgy beállitotta hogy 15 éve nem volt ilyen! persze most megint rosszalkodik mert hát vasat irtak fel és a vas "jótékony" hatása a székrekedés! úgyhogy most leálltam a vassal és a doki is felirt másikat amiből még nem szedtem bevallom mert én is néha már sirtam a klotyón ... !!!! persze párom ezt is viccesen oldotta meg! mondom megyek wc-re - mire ő: jó addig megnézek egy filmet :-) :-) :-) ...
nálatok a gyógyszertárba nincs ilyen viz? kb. 1 hét alatt nálam volt hatása!!!! ...
Vendég

Na csövi!

Nikviknek nagy gratuláció! Sok boldogságot és tejet!

Luna: utólag is köszi a csalástörténetet :)

Rózsának szorítok!

Heni, úgy tűnik még semmi?

Velem: majd jövök, de ugye apa itthon volt... tegnap lementünk sétálni a balcsira... (apám szerint ezt olcsóbban is megoldhattuk volna, mármint a sétát :) ) de olyan jó volt!

aztán mikor hazajöttem rájöttem, hogy én kész vagyok az ablakoktól és hogy nem tudok várni Apára 5 napot, hogy addig azért takarítsak, hogy utána úgy is nagyot kell... ezért ma fél 5kor keltem (simán) kivasaltam, ablakot mostam, mostam, takarítottam, átrendeztem a nappalit... full pull minden! az udvar is, de ezt még apával csináltuk. ja meg még van külön szülni megyek ruhám is készítve :) mert nehogy ha itthonról indulok ne találjak ruhát- és olyat készítettem, ami jó lesz haza is :)
na most már csak tényleg szinten kell tartanom a rendet és a tisztaságot, a napi apró cselekvéssel és ok minden.
remélem, hogy magammal is így leszek majd- haj, köröm, szőr, smink... :)
ja a hintát is lecipeltem, mert az étkező rendezéstől üres lett a nappali, így már ide kellett tennem a hintát... és készítettem egy Martin feliratot a gyerekszobába, amitől picit elgondolkodtam, hogy nem e rossz előjel, leírni előre a gyerek nevét????????? de ugye ilyen babona nincs, csak az én fejemben...

ja és eldöntöttem, az én picikémnek júni 18 és 24 között kell jönnie!!!!!!! :) ennek így kell lennie!!!!!!!!! ugye így lesz???

na csajok, nagyjából olvastam, de majd jövök, illetve ha Heni üzenne akkor azonnal jövök... most megyek.... és vagy ma este vagy holnap délután jövök... mert most már alig van dolog :) zsír!!!!!!!!!!!!!!!

szép napot mindenkinek!!!!!!!!!!!!!!

ja Lunacita! nekem is volt szorulka- ami két este 3-4 perces jóslófájásokat hozott- nem keményedés... hát elég szar volt...

ja és volt szex is :) de eldöntöttem, hogy a következő csak augusztusban... vagy a júliusban a szülinapomon... Apa azt mondta, hogy ő addig nem vár és készüljek arra, hogy lesz minden... na arra befizetek :)

és Harinak így utólag: Isten éltessen! látom te is szívod a közeli szüli és névnap átkát :) én is (júli 24-aug 5)
ezért én mindig ennek tudatában választok nevet a gyereknek :)

Kép
Kép
Kép
konkri

Heni, Luna, köszönöm a hozzászólásokat a "hisztizik a gyerek" témához. Igazából lehet, hogy én reagálom túl a dolgot, mert pár napja tart, és igazatok lehet, hogy ez időszakos. Egyébként nagyon nyugis kislány volt születésétől kezdve, szóval ezért hatalmas a kontraszt...Remélem megérti majd, ha nem lesz egyedül, s nem mindig tudok ugrani, ha ő azt szeretné...hiszek abban, hogy már egy 1 éves is megérti, amit mondok neki, még ha nem is tud válaszolni...meglátjuk....

Konkri, először is szia. :) Már a korábbi hozzászólásaidból is kiderült a rend-és tisztaság mánia, anyukámra emlékeztetsz, aki szintén hasonló és baromi precíz és nem érzi jól magát, ha nem ragyog minden. Múlkor ablakot pucolt nálunk, mert én a koraszülés veszély miatt nem takaríthatok, ő meg nem bírta nézni azt a 2 db foltot, amit előző nap egy vendégségben nálunk lévő kislány keze nyoma hagyott, és nekilátott....Férjem épp jött haza, oadlépett hozzám, nevetett és azt mondta : ez hihetetlen, figyeled anyukád arcát, olyan de olyan élvezettel takarít, hogy ilyen átéléssel még semmit nem csinált. És tényleg. Néha idegesítő, de ugyanakkor szerethető tulajdonság is ez benne. Én ennek csak a felét örököltem...:)
Kívánom, hogy úgy legyen, hogy júni 18 és 24 között jöjjön a babád, de azért még egyszer ne rendezd át a nappalit! :)
Nekem már csak annyi, hogy júni 8 után jöjjön, hogy még le tudjak vizsgázni...

A közeli szüli-névnap átkon én nem is gondolkoztam...mármint nem gondoltam bele, hogy az átok is lehet :) Júliának fogják hívni a kislányunkat, tegnap volt Júlia nap és nemsokára meg ugye megszületik...hát, így járt :)
zebr

Nikvik, gratulálok, már nagyon várom, hogy hazaérjetek és küldj képeket! Sok tejet és gyors hazamenetelt!!!

Heni, te most akkor tényleg nem akarsz szülni??? :lol: Vagy ne idegesítselek? Tényleg volt nálatok is szex? Mert azt nem írtad :lol: :oops:

Luna, őszinte részvétem popsiilag. Szegény lányom érez veled igazán együtt szerintem, mert ma felmászott egy olyan faház szerűre, aminek a ferde oldalán olyan jó kis kiadós rücskök vannak, segítvén a felmászást, aztán lecsúszott és az egyik ilyen fincsi rücsök betalált a popsiba. Jaj csajok úgy üvöltött szegény, annyira sajnáltam. De már ezerszer mondtam neki, hogy ne azon játszon, vagy ha igen, akkor ne használja csúszdának. Hát szerintem megtanulta egy időre.
Én Lilinél nagyon szenvedtem a szorulástól, akkor rengeteg tamarinax lekvárt ettem, de lehet, hogy nálatok olyan nincs. Minden esetre ha sokat iszol az ártani nem árthat, sőt. Reméljük szülésig azért "beforr" a hátsód.

Mi reggel játszótereztünk, aztán hazajöttem mosni, teregetni 2 adagot és aztán vendégek jöttek, de velük is a játszótéren kötöttünk ki, igaz egy másikon. Most úgy látom, megint jön az eső, hisz kint száradnak a ruhák.
Viszont: mindjárt kezdem a perecek formázását, már pihen a tészta!!!!

Apával kapcsolatban inkább nem is reagálok, mert csak felhúzom magam. Ma közölte hogy én már nem is szeretem őt. Mondtam, hogy őt szeretem, csak rengeteg olyan dolog van amit nem szeretek benne. Sajnáltam is szegényt, mert olyan mintha tényleg azt hinné, hogy nem szeretem. De ha egyszer halálra idegesít a tunyaságával, akkor azt muszáj kimutatnom valahogy. Na de mindegy, nem is foglalkozom vele, van jobb dolgom is.

Nektek a derekatok nem fáj?? Ha ülök, akkor egész jól elvagyok, de ha felállok, akkor alig bírok lépni, úgy érzem mintha be lenne csípődve a derekam. Aztán bejáródik, kicsit jobb lesz, akkor viszont ha leülök akkor hasogat. Elég borzasztó. Úgy járok, mint valami nyomorék.

Holnap elvileg megyünk Vokékhoz, feltéve, hogy jó idő lesz. Lányom édes volt, mert közölte, hogy úgyis van megbeszélni valója Hannával :lol:

Kép
Kép
hari

Hari:
Most már fogalmam sincs, mikor akarok szülni. Ma is érzem, hogy hullámokban tör rám a derékfájás, a hasam is keményedik rendesen és sokszor, mégsem történik semmi. Ennél a pontnál mindig megállunk és nem megy tovább. Rajtam tényleg semmi nem segít... sem szex, sem gyaloglás, sem lépcsőzés, sem intenzív takarítás... illetve egy dolog majd biztosan, és az az oxytocin infúzió lesz. :roll: :roll:
Vendég

Ja és egyébként, nem görcsölök rajta. Amíg érzem Gergőt rendesen mocorogni, addig nem stresszelem magam, és úgy gondolom, addig nagy baj nem lehet.
Vendég

Heni, nem tudom, jól emlékszem e, de nem te írtad, hogy indított szülésed volt előzőleg túlhordás miatt? Ha nem, akkor nem érdekes az infó, de én Ramónát tavaly két héttel túlhordtam, s azt mondta a doki, ha az első terhességnél ez előfordult, akkor a másodiknál is megvan rá az esély. Aztán persze nálam koraszülés veszély állt fenn mégis, de egyelőre nem szültem, s nem is érzem, hogy mostanában fogok...szóval benne van a pakliban, hogy még túl is hordom megint. Az okát a másodszori túlhordásnak elmagyarázta, de azt én már nem tudom "tudományosan" visszaidézni....

Hari, remélem kislányod popsija jobban van.

Ramóna ma 18óra óta egyedül, segítség nélkül jár :) Esik-kel néha, mondjuk azon is csak nevet...de érzem én, hogy innentől lesz csak igazán kemény a gyereknevelés...le sem vehetem róla a szemem...marha gyorsan megy már egy 1 éves is...hihetetlen :)
zebr

Heni: hiába mennek a drukkok, még egyben. Hát lehet, hogy igazad lesz, és marad az oxytocin.

Rózsáról vmi hír?

Luna: remélem már jobban vagy.

Csilla: örülök, hogy hallottam felőletek és hogy jól vagytok.

Nem tudjátok: ha nagyon csúnyán vizesedik a lában, akkor előbb befektetnek? Mert nem nagyon szeretnék előbb bemenni és egy-két barátnőm ezzel ijeszteget.

GEO, VOK???

Kép
bhdetti

zebr,
üdv itt :wink:

Hari,
értem. (amúgy a Király utca még közelebb van, mint a Péterfy :) )

Nanetto,
te is azt a listát szeded (homeo bogyó) amiket lknyuszika is szed?ezek lennének azok:
A terhesség utolsó hónapjában: (37-40 hét)
CAULOPHYLLUM 5 CH napi 1x5 granula (méhnyaklazító)
ARNICA 9 CH napi 1x5 granula (vérzés, visszér, aranyér megelőzés)
GELSEMIUM 15 CH szükség esetén szorongásnál
PULSATILLA 15 CH szükség esetén bátortalanságnál, vagy ha könnyen sír vki

A vajúdás alatt:
CAULOPHYLLUM 5 CH 5 granula a fájások ritmusa szerint, felváltva
ACTEA RACEMOSA = CIMICIFUGA 5 CH 5 granulával (méhnyaktágítók)

A szülés napjától (szükség szerint):
ARNICA 30 CH napi 1-2x5 granula (sebgyógyító, fájdalom-, vérzéscsillapító)
STAPHYSAGRIA 30 CH (metszett seb gyógyító, fájdalomcsillapító)
CHINA RUBRA 9 CH napi 1-2x5 granula (erőnlétjavító)
SEPIA 15 CH ("baby blues" esetén, lehangoltság, rosszkedv)
PYROGENIUM 9 CH (fertőzések megelőzésére)

Császármetszés:
Műtét után fájdalom és vérzéscsillapításra
ARNICA 30 CH napi 1-2x5 granula
STAPHYSAGRIA 30 CH napi 1-2x5 granula

Tejtermelés beindítása, fokozása:
RICINUS COMMUNIS 5 CH napi 2x5 granula
URTICA URENS 5 CH napi 2x5 granula (a képviselő azt mondta, hogy ezt a kettőt kombinálva is lehet szedni)
LAC CANINUM 9 CH napi 2x5 granula
PHYTOLACCA 9 CH napi 2x5 granula
AGNUS CASTUS 15 CH napi 2x5 granula

Tejapasztás:
RICINUS vagy URTICA magas higításban (30 CH)

ezek közül mindet beszerezzem?
(úgy emlékszem te írtál egy rövidebb listát is, de nem találom sehol :twisted: )

bhdetti,
igen, nagy pakkolásban vagyunk... :x

Nikvik,
te aztán jól megleptél!! :lol: gratulálok a lányzó születéséhez, örülök, hogy jól vagytok!!!
ha lesz egy pici időd, írd le kérlek hogy zajlott az egész, mert kíváncsi vagyok :P

Rozsa,
sokat gondoltam rád ma!!!
de azért Balázs születése után se tűnj el :wink:

Zebr,
most legutóbb nekem is 22-ét adta ki a gép várható születési időnek, elég közel vagyunk egymáshoz :)

Csilla,
tök jó, hogy bejelentkeztél!!!
Kívánom, hogy Léni ne kapja el a fertőzést!
azért ne hajtsd túl magad, pihizz is! :)
Léni pedig nagyon jól halad, biztosan nemsokára haz vihetitek :lol:

Henibaby,
biztosan nem maradsz így örökre, de az biztos, hogy Gergő baba nem sieti el itt a dolgokat :P

Zebr,
mit tanulsz?
illetve a táblázat adatait meg tudod adni, hogy te is bent legyél (láttam h már Henibaby beírt, de még nincs meg minden adat :P )

Konkri,
én is csináltam ma a pelenkázóra gy Dávid feliratot, biztosan nem rossz ómen :P
Vendég

Sziasztok!

Nikvik, gratulálok a babához!

Bhdetti, nekem is nagyon csúnyán vizesedik a lábam, de nem hiszem, hogy emiatt lenne valami, ha nincs magas vérnyomásunk. :roll:

Heni, ment a számom priviben. Mi is voltunk ma kint a vásárban-borfeszten. Vettünk egy kiságyra akasztható pelenkatartót, meg két hűtőmágnest is. Én is szeretem a kézműves dolgokat, voltak, amiket még megvettem volna, de inkább rászántam a pénzt a pelustartóra. Pl. volt dióhéjból készített kis babakocsi babával. :P

Hari: én reggel érzem ugyanezt a derekamban, alig tudok menni is, aztán pár lépés után normalizálódik valamennyire a helyzet.

Amúgy még mindig nem fullos a rend nálunk, tyúklépésben haladok. Ha azt nézzük, a könyveket is egyenként törlöm át, nemhogy még a többi kis apró dolog, meg a konyha... A babaszoba már tiszta, még holnap az ablakot lemosom. Legalább ebbe az helyiségbe már jó bejönni. Holnap kész lesz a konyha-előszoba-wc is, az tuti. Aztán már csak háló-nappali-fürdőszoba marad, apránként majd azok is haladnak. :roll:
foltivspicur

Geo, ezzel a felirattal felcsigáztál. Lehet, hogy holnap én is kitalálok valamilyen feliratot. Majd párommal megterveztetem, én meg kivitelezem. :lol:

Csilla, ügyesen hízik Léni, csak így tovább! 8) :wink:
foltivspicur

Buon giorno a tutti e quanti :-) vagyis jó reggelt! már megint nem birok aludni és bazi éhes is vagyok :-( a fenébe! képzeljétek ma a nődokimmal álmodtam! :-) hogy megnyugtatott hogy a miomám még mindig jó helyen van! :-) nem semmi!

ma beléptem a 38. hétbe! a héten nem szabad szülnöm mert mint irtam a héten 1 hét szabin van a szülésznőm! a jövőhéten viszont kéne mert június 7-től megint nem lesz mert műtik! :-) vicces de azért adom jeleket Esztikének! reméljük figyel ránk! :-)

Geo itt az én listám! viszont én ezt igy ahogy van kinyomtattam és megmutattam a szülésznőmnek mielőtt szedni kezdtem volna! több szem többet lát alapon... ő a caulophyllum adagot felemelte (2x5 golyót szedek és nem hagyok ki belőle tehát folyamatosan)
amúgy mondta hogy amikor beindul a szülés akkor vigyem az összes bogyót mert szülés közben is adagolni fogja :-)

szerintem amiket te irtál az túl sok (igy is elég drága) szerintem a tejtermelős bogyikkal várjál - persze ahogy gondolod nem akarok beleszólni! én volttam a gazdagréti gyogyszertárba ahol nagyon nagyon felkészültek és segitőkészek és ott is azt mondták hogy várjak a kiváltással! mert sok embernél bezavarhat ... lehet hgoy tök jól jön a tej stb. stb.! én nem tudom! de mindenesetre nem váltottam ki! de leirom azt a listát is és összevetheted a tieddel! persze ezeket ha kell bármikor én is ki tudom majd váltani!!!! és jó hogy itt van!
ez a 4 fiola amit irok alább 4000 forint volt!

Terhességi hetek
37. hét:
Hétköznap: Cimicifuga C12 napi 1x5 golyó
Vasárnap: Arnica C30 napi 1x5 golyó
38. hét
Hétköznap: Caulophyllum C12 napi 1x5 golyó
Vasárnap: Arnica C30 napi 1x5 golyó
39. hét napi 1x5 golyó

Ha még nincsenek jósló fájások, akkor:
Cimicifuga C12 napi 1x5 golyó
Jóslófájások esetén: Caulophyllum C12 napi 1x5 golyó

Szülés megindulása esetén:
Arnica C30 1x5 golyó
Kitolási szak kezdetén:
Arnica C30 1x5 golyó
Szülés után: Arnica C30 1x5 golyó

A 2. naptól:
Bellis perennis C12 2x5 golyó 1 héten keresztül
Vendég

javitom magam ... 39!!!! HÉTBE LÉPTEM :-)
Vendég

Geo és itt a másik listám is! szerintem érdemes ezt is kinyomtatni és gyógyszertárba véleményt kérni! bár én ezen már túlvagyok :-)

Szoptatás szerei
Urtica urens: J
Jolly joker- bármikor ha nem találunk ránk passzoló szert, alapszer.

Oleim ricini:
Különösen a székrekedéssel kombinált tejcsökkenés esetén

Agnus castus:

Depresszio, ill. menstruáció miatti tejcsökkenés

Acidum phosphoricum:
Az anya fizikailag és lelkileg teljesíthetetlen feladatnak éli meg az anyaságot, lelkileg mélyponton van.
C12- napi 2x 5 golyó

Phytolacca:

Fájdalmas szoptatás, berepedezett mell

Pulsatilla:

Az anya sírós, társaságot igényel, nem szomjas, keveset iszik.

•Adagolások:
D4, D6, vagy C6-os potenciájú szert kell beszerezni- kivétel fel van tüntetve.
•Naponta 3x 5 golyót kell elszopogatni
•Ahogy a tejtermelés nő, az adagolást ritkítani kell ( 2x5, 1x5), majd ha kellő mennyiségű tej van, abba kell hagyni.

Tejelválasztás serkentő makrobiotikus recept
250 g búza, 150 g árpa, 100 g zab, 1 marék aprított kesudió, 150 g vaj, 150 g barnacukor
Ezeket finomra őröljük mákdarálóval. A búza, árpa és zabliszteket összekeverjük a kesudióval, majd aranybarnára pirítjuk (erős illatáról is észrevesszük, hogy kész). Ezután beleolvasztjuk a vajat, és a végén a cukrot. Folyamtos kevergetés után kb. 5 perc múlva levesszük a tűzről. Hozzáadunk 2-3 evőkanál vizet és 2-3 cm átmérőjű golyókat formálunk belőle.
Napi 2-3x 1 golyót fogyasszon belőle.
Ha nem áll össze golyóvá, akkor 1 evőkanál az egyszeri adag.

Mellgyulladás

Belladonna C12:
A mell forró, fájdalmas, duzzadt, kipirosodott.
A gyulladást láz kíséri.

Bryonia C12:
Mérsékelt láz, fájdalmas mellek.
A fájdalmat mozgás fokozza, melltartó viselése enyhíti.

Graphites D12, C12;

Repedezett, ekzematizálódott mellbimbó.

Mindhárom szer adagolása napi 2 x 5 golyó, melyet panaszok enyhülésével 1x5-re kell csökkenteni, majd megszűntével elhagyni

Calendula D4, D6, C4, vagy C6:
Minden hámosítást igénylő bőrfolyamatnál használható
)pl kisebesedett mellbimbó)
Adagolás. Napi 3x 5 golyó

Keloidosan gyógyuló császármetszési heg
Garphites krém: napi 2-3x bekenni a heget
Általában több hónapos kenegetést igényel
Ha nem használ Calcium fluoratum krém napi 2-3x bekenni az érintett területet.
Bármilyen csúnyán gyógyuló hegre használható!
Vendég

Sziasztok!

Nanetto, jó hogy beírtad ezeket, Én is kimásoltam magamnak, hátha szükség lesz rá. :)

Amúgy Én is a Te listád szerint szedem, mert amit a dokimtól kaptam igazából csak annyiban különbözik, hogy nem 12ch 1 adagban, hanem 5ch napi 3 adagban, szóval így egyszerűbb.
E mellé Én külön aranyérre is szedek egyet, ami úgy tűnik használ is. :)

És tényleg rohadt drágák, pláne, hogy mindenből volt BORION-os, csak a Caulophyllumból nem, és bakker a másik gyártótól dupla annyiba került egy üveggel. (igaz több van benne, de kinek kell, mostanában nem fogok szülés után megint szülni....)

Rózsa nem jelentkezett? Nagyon izgulok, mi lehet velük. :)

Lknyuszi

KépKép
lknyuszika

Köszi Picur a 'megnyugtatást'. A vérnyomásom teljesen normális. Neked is van olyan, hogy annyira be van dagadva, hogy mozgatni nem tudod? Mert nekem a bal lábfejem majdnem mindig ilyen. Éjszaka lemegy egy kicsit a felpolcolástól, aztán reggel kezdődik újból. Pihentetni meg nem tudom, mert nekem is van mit csinálnom itthon. A férjem csak Fionának hív néha. :) Azért csütörtökön rákérdezek a dokinál is. Lehet, hogy veszek rá homeos bogyót: vagy Bovista vagy Natrium Sulphuricum.

Homeos lista: nekem 35. héttől leteh elkezdeni:
1. hét, 1. nap: Pulsatilla C30 5X1 golyó
5 napig: Caulophyllum D vagy C 6-12 5x1 golyó
7. nap szünet

2. hét, 1. nap: Pulsatilla C30 5x1
5 napig Cimicifuga D vagy C 6-12 5x1 golyó
7. nap szünet

szülésig ismételve

Ha elfolyik a magzatvíz: fél óránként Caulophylum 5x1

Kitolási szak elején: Arnica C+0 5x1

Gátmetszés, császármetszés, hólyagkatéterezés: 5x3 Staphysagria C30.

Tejelválasztás: Urtica Urens D6-9 napi 4x

Ha a baba besárgul: Aconit C30 reggel és este

Nekem ezt adta a szülésznő, de itt gazdagrét tetején vagy egy homeos gyógyszertár és ott kenik-vágják az egészet.

Kép
bhdetti

Sziasztok!

Geo, na hát akkor 22-én lehet, hogy egyszerre, csak máshol szülünk...bár ezek a dátumok abszolút nem szoktak pontosak lenni.
Én angol-tesi tanárnak készülök...sokan nem értik, miért...manapság senki nem akar tanítani, én viszont imádok (magántanítványaim voltak anno), aztán majd kiderül...egyelőre a cél, hogy végezzem el a sulit :)
Olvastam, hogy a 6.kerületbe költöztetek, én 6 évig a Bajnok utcában laktam, a Podmaniczky felé eső részen...szerettem ott valamiért :) Most Újpest a belváros után olyan, mint egy falu, de most meg ez jön be....:)

Én is hiszek a homeopátiás szerekben, anno mellgyulladásra belladonnát szedtem, nekem segített...bár biztos az is kell hozzá, hogy aki szedi, anank erősen hinni kell a hatékonyságukban...

Nanetto, akkor Neked is izgalmas napjaid vannak már, hát kívánom, hogy akkor szülj, amikor akarsz :)

Derékfájósoknak jobbulást!

Ma éjjel sikerült volna aludnom, ezúttal viszont a lányom szólt közbe, 3szor is felsírt álmában, mentem hozzá át megnyugtatni...szóval úgy néz ki, jóideig lemondhatok megint az éjszakai alvásról....
Én is takarítok picit, de csak amennyi jól esik, férjem addig szórakoztatja Ramónát, bár őt mindig a porszívó köti le jobban :)
zebr

Szép napot mindenkinek!!!

Én is a Nanetto féle lista alapján szedem a bogyókat. Mivel már nagyon mennék szülni a Caulophyllum C12-esből napi 2x5-t szedek a betöltött terhességi hét első napjától 6 napon keresztül, a 7. napon arnica 30-asból napi 1x5-t.

Rózsáról nem tudok semmit, sms-t nem kaptam tőle. Igaz, tegnap volt egy nemfogadott hívásom, de tel.szám nélkül. Így nem tudom, hogy ki volt. Bár szerintem inkább sms-t fog írni.

Nanetto: Eddig Eszti szófogadó kislány. Bezzeg az én fiam... hiába sulykolom belé, hogy most már igazán szeretnénk személyesen is megismerni, egyenlőre még a háttérbe vonulva várakozik.
Vendég

bhdetti: te is gazdagrétnél laksz? mert én is azt a gyogyszertárat ajánlom mindenkinek fent is irtam - velem irtó rendesek voltak bazi felkészültek is :-) és KEDVESEK!!!! nekem ott laknak a szüleim és én is ott laktam jó 30 évig :-) kisebb-nagyobb megszakitásokkal!!!! :-)

Heni: én is sokat gondolok rátok! hogy mikor lesz végre a nagy napotok :-) nekem közölte anyós az imént hogy szombaton nem ér rá mert egész napos gyalogtúrára ment :-) tök aranyos volt! mondtam én már Esztivel lebeszéltem hogy a héten még velem marad!!!! és én igértem neki a sok pihenést! bár a mai délelőtt még nem erről szólt!!!! ...

a páromnak ma van a szülinapja de szinte ő köszöntött fel :-) én már odaadtam neki szombaton az ajándékát de azért irtam neki egy sms-t mire visszairt hogy úgy jó ez a szülinap ahogy van mert tudja hogy imádom :-) - persze én a hálóból irtam ő meg a fürdőből :-) :-)
jól elvagyunk....

most sütöttem le egy adag sajtos ostyát géppel! vicces voltam megint .. a tészta bazi egyszerű irtó könnyű 15 perc alatt megvan! sütni meg úgy sütöttem hogy ráraktam egy műanyag székre a sütőt odaültem mellé egy másik székre :-) tálca egy 3. székre :-) és még egy újságot is tudtam a földre teriteni amit lapozgattam igy nem volt megerőltető! merthogy vendégeink lesznek délután... fenének sem hiányzik dehát mégiscsak jönnek köszönteni! inkább pihennék viszont most befeküdtem az ágyba 1 órácskára mert férjuram 4-ig focikupán van! már kiteregettem eltakaritotttam a romokat a konyhából bevasaltam a tegnapi cuccokat szóval rend van KONKRI :-) apropó Konkri merre jársz?

látom igy pünkösdre mindeni "kikapcsolt" :-) szószerint!
na még jövök! reméljük Rózsáról lesz hirünk!

Nikvik! na milyen az új státuszod? megszoktad hogy anyuka lettél :-) irigykedem ám nagyon :-)
Vendég

Na speciel en itt vagyok, csak aludtam delelott meg egyet :) Es asszem mara befejeztem tenyleg a wc projektet, hat sikerult elhuzom ket napra, de asszem a neheze megoldodott. Most mar csak gyogyulnom kell es igyekezni nem eloidezni megint az allapotot.
Heni, mennyi lenmagot szoktal tenni mennyi vizbe? (es a lenmaggal egyutt iszod meg?)

Nalunk nincs punkosd. Illetve lehet, hogy van de semmi hivatalos, rendes munkanap es iskolanap a mai.
Es het vegere, mint en utolso szamar a listan (bar az uccso UH szerint 2 nappal korabbra dataltak vegul) is betoltom a 36. hetet es nincs korai erkezesi lehetoseg akkor mar senkinel :) Penteken doki es akkor megkapom a beosztasomat is az NSTk temajaban, meg a labor temaban.

luna6

Luna:
Látod-látod lassan már te is célba érsz.

Kb. 1 dl vízbe teszek 1 csapott teáskanál lenmagot este. Reggelre megdagad, majd berakom a mikróba kb. 20 mp-re. Langyosra melegítve iszom meg magostól, mindenestől rögtön ébredés után éhgyomorra.
Jobb esetben ezután fél órán belül már jelentkezik az inger. De ha mégsem rögtön, akkoris estig mindenképpen jelentkezik a hatás.

Legalábbis nálam ez vált be eddig.

Én ma mostam, ruhákat-cipőket. Ünnep ide vagy oda, meg kell csinálni. Szerdán ki tudja, mit mond majd a doki, hogy meddig várunk még.
Vendég

Így van... ezt iszom minden reggel. Ha nem is produkálok nagy mennyiségeket, de legalább naponta sikerül alkotni valamit. És így legalább nincs ideje annyira bekeményedni, hogy sírással és könnyekkel egybekötve kelljen küzködni.
Ez a módszer nem hasmenést okoz, hanem serkenti a bélműködést (ami ugye ilyenkor renyhe) és ezáltal váltja ki az ingert.

Amúgy nekem a 2. trimeszterben rendeződött a dolog. Akkor nem is ittam ilyen vacakot. De most a végére megint előjött, úgyhogy elkezdtem ismét.

Ja, és a magokat nem kell szétrágni, az lecsúszik egészben a vízzel együtt.
Vendég

Eddig nekem sem volt gondom (a muzli vegett ugye, amiben szinten ott a lenmag) de hogy most mitol? Es foleg 2 nap alatt?? ez nekem megmagyarazhatatlan most is, de hat ezt sikerult alkotnom :)

luna6

Nanetto jelentem itt vagyok! :)
Okés, hogy rendet raktál! két piros pont :)

Üdv Zerb és köszi a megjegyzést! (én bunkó módon meg jól kihagytalak az üdvözlésből, ezért mea culpa!)
Amúgy szerintem én inkább pakolós vagyok, mint takarítós... és ráadásul csak látszatra adok... :) és mint mondottam, ez is relatív.
tegnap beugrottunk keresztanyámékhoz, akiknél tényleg minden full lakáskulturába illik és hát nem értem miért, de már megint a melléképületet festették, illetve most még csak alapozzák... megjegyzem a mellék épület is lakáskultúra... :) na én pl nem is alapoznék, sőt nem értem hogy minek festettek :) nálunk pl a nappali most per pillanat tiszta keréknyom, mert a gyerek itt bent bicózik...
ja keresztanyámék olyanok, hogy az udvarukban van egy szép kis fal, ami a talicskát kell eltakarja... és ha betonoznak, akkor az egy nap és nap végén minden olyan, mintha mi se történt volna, betonkeverő visszahúzva a szomszédba és minden feltakarítva...
szóval az én rendrakásom hozzá képest kismiska...

ma délelőtt udvaron voltunk Marcellal... apa dolgozik... először csak hintáztunk, meg fetrengtünk, aztán mondom hozok ki lavórt és pecázzon... na ebből az lett, hogy "anya bele léphetek a vízbe?" majd "anya bele ülhetek?" na mire én meg úgy döntöttem, hogy akkor már ne a lavórba nyomorogjon a gyerek, lehoztam a nagyobbik babakádat... :) szerintem jövő héten megyek és veszek új medencét, mert a gyerek kb egy órát húzott le a kádban és én közben nem voltam nyúzva! zsír! :) no nem gáz persze hogy nyúz a gyerek, csak mint mondottam volt, ő olyan folyton igénylő típus és ha nem hintázunk éppen, akkor toljam az autóval, vagy kártyázzunk vagy könyvezzünk perces váltakozásokkal... ez egy picit kiveszi az energit, főleg így terhesen... :) azt hiszem én ezért csavargok vele sokat.

na ezen soraimmal már fel is vázoltam, hogy én mikor tudok jönni gépezni: délután alvás időben, vagy éjjel... és ha nincs ilyenkor dolgom... és mondjuk apa is dolgozik és nem vele vagyok... tehát rám így számíthattok...

Luna: én is olyan gumi papucsban nyomulok... :) én már szinte folyton papucsban vagyok, mert nem szeretek lehajolni... van néhány belebújós cipőm, de a papucs a legjobb. leginkább újjközé dugósban vagyok, de rossz idő esetére vettem ilyen gumi pacskert... mondjuk a gyerek is imádja, van neki kint és benti és tök ügyesen tudja ha bejön, akkor csere...
na ez a másik, ma megint megszenvedtem vele, mert ő csak a katonai (terep) rövid gatyát hajlandó felvenni... mi lesz a többi 5tel?

kész vagyok! a tegnapi takarítás örömére ma ki se nyithatom a terasz ajtót, mert a köcsög fákról most potyog a "vatta"! csak a két szúnyoghálósunk lehet nyitva, de még a bejáratin is jön be ez a szar... a szomszéd meg ezerrel tüsszög...

Zerb: mennyi idős a kislányod pontosan? ketteske tervezett volt? lehet hogy írtad, csak én nem olvastam mindent...

Kép
Kép
Kép
konkri

Vok: boldog névnapot!

Nanetto: igen, Gazdagréten lakom 5 éve. "Ide mentem férjhez." :) A fenti gyógyszertárban meg tényleg csúcsok! Csak ajánlani tudom mindenkinek.

Kép
bhdetti

na akkor majd lehet hogy összefutunk ott Detti! :-) (gazdagrét) én ugyanis anyuékhoz nagyon sűrűn járok és imádom a helyet! és én arra akarom majd sétáltatni Esztit jó sűrűn :-)
mi nem a lakótelepen lakunk hanem felette azokban a kertes családi házas övezetben az első megállónál pont a 8-as busznak! :-)
irigyellek hogy odavitt a szél! engem ebbe a faluba! de én már budai picsa maradok örökre :-) és ha lesz sok pénzünk úgyis megyünk innen mert Kőszegre akarunk költözni! ezt már azonban irtam nektek! szóval átmeneti a falusi életem remélem :-)

konkri: nem semmi neked sem a napod! de azért jó olvasni miket csinálsz marcellal igazi kis huncut kisfiúnak képzelem főleg hogy az iwiwről már "ismerem" is! olyan szép!!!! :-)

anyós meghivott ebédre amit elfogadtam - mondjuk alig birtam lemászni a lépcsőn ... tök megterhelő volt de a csülkös bablevesért mindent! ráadásul nálam sós ostya volt ugye nála meg édessüti és cseréltünk egy adagot :-) amit már be is faltam!!!!

Heni: mindjárt itt a szerda!nekem holnap nst - és pénteken is! ... húzós lesz a hetem nagyon kicsit tartok tőle és remélem hamar elpörög!
Vendég

Oké Orsi! Majd összehozzunk vmit. Tudom merre laksz. Szoktunk arra biciklizni!

Kép
bhdetti

Megjöttünk Vok-tól. Lányok játszótereztek egyet, mi dumáltunk, aztán fagyizással zártuk. :lol: Hazafelé pedig mindenki megelőzött. Úgy utálom. De akkor is betartom a táblákat. Most már csakazértis!!!!!!

Itthon meg a bűz fogadott, mert Apa zárva tartotta az ablakokat. Hát én kinyitottam, most még büdösebb van, mert a szomszéd már megint tüzel, vagy süt, ki tudja. Tegnap is ez volt. A ruhák kint száradnak a büdös füstben, itt meg én szagolom. Na mindegy

Voknak még mindig nincs internet, de mindenkit puszil, és köszöni a névnapi jókívánságot! Még egyben van, de már nagyon várja Alexet. De csak mert nem tudja most olvasni amit írok, titokban leírom, hogy nem úgy néz ki mint aki szülni készül :lol: :lol: Szerintem megvár engem, mert szeretné, ha egy szobában lennénk a kórházban.

Kép
Kép
hari

Banyek, tényleg Eszter! Eszterek!!!!!!!!!!! Boldog névnapot mindegyiknek!

Kép
Kép
Kép
konkri

Hari, te voltal akinek csobog a hasaban a viz? :D:D:D Anno irtam, hogy egyszer nagy meglepetesemre en is hallottam magamon, nos azota meg parszor megint elofrodult :) Nagyon fura egy dolog ez nekem :D:D

luna6

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: