A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » "Akik első babájukat várják"

Ha már súly: mennyit szedtél fel eddig? A képek alapján gondolom nem sokat. :)
presario

Hát azaz igazság, hogy az elején a rosszulléteim miatt fogytam...
Rengeteget hánytam, a rekord 32 wc ölelés egy nap....és - 5 kg...a dokim már be akart fektetni a kórhzba. De szerencsére Babó abbahagyta a hánytatást egyik pillanatról a másikra...nem volt átmeneti időszak, egyszercsak úgy keltem, hogy elillant a hányinger...
Azóta visszaszedtem ezt az elvesztett 5 kilót és talán most + 1 kilóval vagyok több....szóval nem valami sokat szedtem magamra, eddig!!!De ami késik nem múlik...
A dokim azt mondta, minden alkati kérdés...mondják a védőnök, hogy jó ha minimum 8 kilót magadra szedsz, de az orvos azt mondja, az a fő, hogy a Baba növekedjen, gyarapodjon és a Kismami ne fogyjon, ha tartja a súlyát az a legideálisabb helyzet!
Sztem a végéig azért fel fogok szedni még pár kilót...de sebaj!
Szegény Anyukám amikor velem volt terhes 22 kilót szedett magára...és olyan nehezen adta le...már majdnem 6. osztályos voltam amikor a fogyokúrái meghozták az eredményt!

Ti hiztatok valamennyit?

KépKép
Kép Kép
"Ha van még valami tiszta ezen az elveszett világon, azt máshol nem találom...csak a Lányom szemében látom!"
schorsi

Sziasztok!Ujra itthon.....kijartam magam,egyik miniszterimbol a masikba. Es persze az irodat,ahova eredetileg menni akartam,bezartak az orrom elott :? Persze,itt 1kor megall az elet :( Na de mindegy... Remelem ultrahangra is bejutok meg szules elott. Kulonben a szamitasaim szerint a 12 heten vagyok....
nomi77

Én még semmit sem, de igy a 8. hét körül még nem is kell.

anyósom is 24 kilót hizott sogornőmnél, de a páromnál már csak 2t. Megkérdeztem tőle, hogy lehet, h elsőre ennyit felszedett, aztan meg nem. Azt valaszolta, nem tudja. Aztan rájöttem, én vok a hülye, hogy megkérdeztem,e gyértelmű, h az első gyereknél megállás nélkül evett. :-/
presario

Nomi:
Szegénykém! Akkor volt egy napod...jaja siesta...siesta...
Az mikor derül ki, hogy eljutsz uhra vagy sem?

KépKép
Kép Kép
"Ha van még valami tiszta ezen az elveszett világon, azt máshol nem találom...csak a Lányom szemében látom!"
schorsi

Kideritettem,hogy a rendelo,ahol a doktorno nem tudott fogadni,maganklinika. Egy szomszedcsaj pedig figyelmeztetett,hogy a maganklinikat meg sok ciprusi sem tudja megfizetni.... Hat nem tudom mi lesz... sajna nincs havi parszaz eurom a vizsgalatokra es parezer a szulesre :( Tehat uj utat kell keressek....
nomi77

Ha minden igaz,holnap az egeszsegugyi miniszterimban delutan is fogadnak,es remenykedem benne,csinalnak valami biztositasi kartyat...... s akkor talan pentek reggel elmegyek a varosi korhazba. Kulonben most mar ertem,mert foglalkozott velem ugy a doktorno ahogy foglalkozott. Se vernyomasmeres,se semmi. Mutatom a labaimat,ujjnyira ki vannak dagadva az erek...azt mondja ez ezzel jar. HaT???????
nomi77

Anna:
Hát igen, akárki akármit mond...azért ha elereszted a lovakat evés terén, ne csodálkozzon az ember, hogy felcsusszannak a kilók...Mondjuk megmondom őszintén, hogy Én zsirosakat...tocsogósakat...nem is kivánok...de ha kivánnék, akkor azért ennék, de mértékkel! Inkább az ilyen lédús gyümik, zöldségek mennek....répa, ubi, borsó....eper, még seizű dinnye....mandarin..hmhmhm!:-D
Ma délben barssóit ettem salátával...volt itthon leves is, de nem kivántam...és fél órája bezabáltam a maradék epret amit Apa hozott Nekünk!:-)

KépKép
Kép Kép
schorsi

Nomi:
Na akkor megvam miért foglalkozott igy veled!
Hát, igen intézd minél előbb el a kártyát és irány a kórház...mert már akkor mérni kell a nyaki bőrredőtöket!!!:-)
:P

KépKép
Kép Kép
schorsi

Lányok!
A kalkulátor táblázatban a jobb szélső sort (nettó) nézzétek azt kapjátok kézhez!
A bruttóval én is meglennék elégedve. :?

Hát én híztam már pár kilót,de szerintem ez még a hormon szuriknak köszönhető.

Kép
cukigabi
Budapest

Hű Nomi,akkor az egészségügy ott se egyszerű.Vagy ez csak a külföldiekkel van így?

Kép
cukigabi
Budapest

Nomi!
Küldtem privit!!!

Kép
cukigabi
Budapest

Halihó :!:

Hazaértem a melóból, már nagyon várom az estét :roll: :wink:

Hát Én híztam már nem is keveset, de nem érdekel, sosem voltam egy nádszál kisasszony, a hormonokat amikor elkezdtem onnantól kezdve jöttek fel a kilók, mert pl: a peteérés elősegítő gyógyitól annyira kívántam az édességet, hogy el sem tudom mondani nektek :!: :roll: :wink: de most egyáltalán nem eszem mióta tudodm, hogy babás vagyok, szinte rá sem bírok nézni a csokira, semmilyen édességet nem kívánok :!: :wink: de ez egyáltalán nem baj :!:

Noémi
Akkor lehet, hogy egyidősek vagyunk :?: :wink:
Reméljük sikerül minél előbb elintézned az eü kártyádat, mert az idő telik... :roll: :!: holnapra egy kalappal neked, járj sikerrel :!:

Gabi
Nagyon okos kis táblázatot találtál, köszi, hogy betetted :!: :wink: holnap reggel mész éhgyomrira :?:

Én nem is tudom, hogy fogom kibírni a reggeli v.v-ket, ahogy kinyílik a szemem és rögtön éhes vagyok :!: :roll: :wink:

Suzy és Ádám

KépKép
suzy78

Nálunk most iszonyúan fúj a szél :shock: már csak 2 nap az http://www.idokep.hu/ szerint és jönnek a melegebb napok :!: :roll: :wink: reméljük így is lesz :!:

Orsi
Megtudtalak nézni iwiw-en, nagyon csini vagy :!: :wink:
Húúúúú, akkor Te jó sokat voltál rosszul az elején :shock:

Suzy és Ádám

KépKép
suzy78

Kosz Csajok! Remelem sikerulni fog......
Megettem 2 almat,maris szebbnek latom a vilagot :wink:

Gabi! -10 ev....szuperek a kepek,a tihanyi foto.....hat regi szep emlekek...
nomi77

Suzy:
Persze az természetes, ha a hormonbombáktól meghiztok...de ezek az örömkilók!A Babudért! :lol:

KépKép
Kép Kép
schorsi

Orsi
:lol: :lol: :lol:

Suzy és Ádám

KépKép
suzy78

Suzy:
Köszi...majd elolvasom még párszor ezt a mondatot....csak, hogy tuningolva érezzem magamat! Köszi! :oops: :lol:

Csajok utálatos dolog hányni!Életem során nem voltam sokszor másnapos...de akkor is mindig rókáztam...pfff, de utáltam....
És most az első időben minden nap egy rossz másnapos nap volt....legalábbis annak éreztem! :shock:

Nomi:
Egyél csak! Vitamint szedsz?
Mármint terhes vitamint...

KépKép
Kép Kép
schorsi

Orsi
Én már nagyon sokat hánytam életemben, gyerekkoromban sokszor elrontottam a gyomrom, de Én úgy vagyok vele, hogy egyszer hányjak, mint menjen a hasam :roll: azt annyira nehezen viselem :!: most, hogy hányingeres vagyok, sokszor jobb lenne, ha ki jönne valamennyi, de nem sokszor hánytam, pedig nekem utána sokkal jobb :!: :roll:

Suzy és Ádám

KépKép
suzy78

Jahhh...
Jelöljetek be nyugodtan iwiwen!
:)

KépKép
Kép Kép
schorsi

Na megyek Csajok, ledőlök egy kicsit, 8-ra megyek apácskáért és indulunk az uh-ra :!: :wink:

Pusszantás

Suzy és Ádám

KépKép
suzy78

Suzy:
Nekem is jobb volt utána...kb. fél órára...ha szerencsém volt ettem utána és ittam, majd gyorsan megpróbáltam elaludni....hogy igy kimaradjon pár hányás és bennem is maradjon némi tápanyag!!!És mire kitapasztaltam mivel tudom csillapitani a hányingert...ezért irtam a reszelt gyömbért...
De próbáltam én mindent.... :idea: :roll: :)
Mindegy elmúlt....és az a durva ilyenkor milyen hősiesen viselünk minden egyes megpróbáltatást.....neeeeem? :D :lol: :wink:

KépKép
Kép Kép
schorsi

Orsi
Dehogy is nem, a babóért szinte mindent :lol: tudunk mást tenni :?: eddig sem volt könnyű eddig eljutnom, de most már :?: :wink: csak az öröm van és boldogság, ez nem panasz a hányingeres téma, csak egy jó kis tünet :!: :lol:

Suzy és Ádám

KépKép
suzy78

Suzy:
Ámen....

Kis info:
Ausztriában 72 dbos pelus, ujszülötteknek 8 euro
Alvózsák, amink egyben van az alja felül kétgomb: 6 euro
4 pár bébizokni 2 euro

1 euro= 265 ft

KépKép
Kép Kép
schorsi

Sziasztok :!:

Este már nem tudtam jönni a hírekkel, nagyon fáradtak voltunk, annyit idegeskedtünk :wink: :oops: a lényeg, hogy minden a legnagyobb rendben van Cipikénkkel :lol: nagyon boldogság volt számunkra, hogy láthattuk Őt és hogy egyáltalán van nekünk :D
Szeged legjobb uh-os dokijánál voltunk, akiben megbízok már régóta, apróra átnézett mindent, de annyira mozgott a kis béjbink, hogy alig tudta lemérni, 3/4 órát voltunk bent :shock: :wink: nekem nem tűnt annyinak :!: :wink: és a méretek:
CRL:58,5 mm :arrow: pontosan 2 hét alatt nőtt kétszeresét
nucha: 2,2 mm, először 2,9-et mért na ekkor a sírás kerülgetett, de aztán megmérte egy másik szögből és mondta, hogy nem jó az előző, mert belemérte az amnion vastagságát is, de jelzem tényleg nehéz volt lemérni, mert annyira mozgott, kalimpált :shock: :lol: és a végén akkor nyugodtam meg, amikor látható volt az orrcsont is :arrow: van még nagyon sok adat, de azt most mind nem írom le...szíve is rendben van, 4 üregű :!: :wink:

Nem sokat aludtam éjszaka, az uh hatása alatt voltam, járt az agyam és olyan furcsa még mindig számomra, hogy már mindene meg van a babónak, láttam is uh-n, csak még ugye nem érzem, hogy ott van :arrow: számomra ez olyan fura érzés még mindig :roll: :wink: boldogok vagyunk, mehetek a védőbe a kis könyvért most már :!: :lol:

Ja és nem akart elfogadni egy fillért sem, mert hogy ismerjük egymást, de mi azért ezt nem hagytuk :!: :wink: apácska azt mondta ez neki minden pénzt meg ért volna :!: :wink: annyira boldog Ő is :!: :lol:

Suzy és Ádám

KépKép
suzy78

Sziasztok!

Ne haragudjatok, de kicsit összecsaptak a fejem felett a hullámok, nagyon sok a munka.

Suzy
Nagyon szuper, h minden rendben van!!!Nagyon örülök és gratu! :)

Orsi-Anna
Én kb. most 2kg plussznál tartok, (de sajnos nem a "verseny súlyomról" indultam neki a terhességnek), meg az elején csak a csoki csillapította az émelygést...
Orsi
Az tényleg nagyon rossz lehetett az elején :shock:

A hétvégén úgy tűnik megyünk szüleim-látogatóba Győr mellé. Lehet, h sikerül meggyőzni páromat, h onnan már Osztrákia ( :D ) sincs messze...

Noémi
Reméljük bejutsz ma! Vagy mire ezt írom addigra már kártyatulajdonos is vagy! :D

Vivi

KépKép

KépKép
wivianne

Gabi

Neked meg kitartást a vérvételhez! Reméljük gyorsan túl leszel rajta!
(Majd írdd meg légyszi, h mennyi beutalóval mentél/mész, és hány fiolányit vettek/vesznek le tőled? És hogy kellett-e pisit is vinni. )

Vivi

KépKép

KépKép
wivianne

Sziasztok Lányok!

Na, voltam tegnap 8 hetes uh-n, vert a babó szíve :D, ilyen december 17 körül várható. :) Ma reggel meg laborban voltam, vér és vizelet vizsgálaton. Lenn eegy kérdésem: kell mennem 16 hetesen AFPre. Ott mit neznek?
presario

Vivi
Jó munkát neked :!: köszi, kedves vagy :!: :wink: azért óvatosan a melóval :roll: :wink:

Anna
Örülök a jó hírednek :lol: nekem még semmilyen v.v nem volt :roll: :!: de előtte még menned kell a 12 hetesre is :!:
AFP: Az alfa-fötoprotein egy fehérje, melyet a magzati máj termel :arrow: kiszűrhetők vele kromoszóma rendellenességek, már csak nálunk használják ezt a vizsgálatot :!:
kóros, ha a 0.7 MoM-nél alacsonyabb, illetve a 2.5 MoM-nél magasabb értéket, amennyiben a vérvétel megfelelő időpontban történt :!:

Már most megkaptad erre a beutalót :?:

Suzy és Ádám

KépKép
suzy78

Anna
Akkor most már csinálsz vonalzót :?:

Vacillálok, hogy menjek-e kombinált tesztre :?: nem magas az értékem, van orrcsontja...szerintetek :?: valahogy úgy érzem nem idegesítem magam ezen, sztem nem kell :!: :roll: :oops:

Suzy és Ádám

KépKép
suzy78

Anna

Én is most a 16. héten megyek először v.v.-re.
Igen, ahogy Suzy is mondja, még előbb a 12. heti Down-szűrés.(nyakiredő vastagság)+u.h.
Azután jön az AFP, egyfelesleges viszgálat, ami azért van, h felbosszantsanak, de azt hiszem kötelező rá menni... :(

Suzy
Köszönöm! :)
Én voltam kombinált-teszten, mert a dokim ingyen elvégeztette.
Amúgy nem lett volna szükséges (nyakiredő: 1,1), de igazából így utólag örülök, mert kijött, h Down-kór valószínűség 1:31.000; Edwards-kór kevesebb, mint 1:50.000; Megnyugtatott.
Kb. 4-5 nap után kaptam sms-be kódot és megnézhettem neten az eredményt. (Majd 2hét után postázták is).

Szerintem mérlegeld, h melyik okoz több bosszúságot: Ha várnod kell egy eredményre, amit nem is kellett volna megcsinálni, vagy átgondolod, és rájössz, h úgyis tudod, h a babádnak nem lehet semmi baja. :) :) :)
De ha olyan tipus vagy és megnyugtatnak a számok, akkor ez egy jó alkalom.

Vivi

KépKép

KépKép
wivianne

Vivi
köszi, nagyon gondolkodom rajta, nem vagyok nyugodt még teljesen , ahova járok magánba ott csinálnak ilyen v.v vizsgálatot, lehet bejelentkezem :!: itt pénzbe kerül, de nekem ér annyit :!:

Suzy és Ádám

KépKép
suzy78

Suzy

Ha megnyugtat az eredmény, akkor szerintem érdemes menned.
(de ne legyen kétséged! A 2,2 nem sok!) :)

Vivi

KépKép

KépKép
wivianne

Helló lányok!!!

Nem volt uh :cry: :cry: :cry:
2 hét múlva nagy genetikai uh lesz :roll: Mostmár akkor kibírjuk,ez van.

Vv-s csajt felkészítettem,hogy a múltkor is baj volt és kb.4 másodperc alatt kész is voltam. :lol: Ennek nagyon örültem. :lol:

Suzy!
Örülök,hogy minden oké! :lol: Kombi tesztre engem vitt a dokim,nem kérdezte akarom-e.Engem megnyugtatott,bár nekem se volt rossz a méret (1.8mm).
1:34000 és 1:35000 lett az eredmény a teszten és én is sms-ben kaptam a kódot.

Vivi!
Nekem soha nincs beutalóm,mert a doki mindíg lekísér és ott megírják a papírokat.1 vékony fiolával vettek le és kellet vinni pisit.
Meg tudnom kellett,hogy hány kiló vagyok,mert azt is rákell írni a papírra :roll:

Presa!
Gratulálok a kis dobogó szivecskéhez! :lol:
Suzy már leírta mit néznek AFP-n,de tényleg kell még menned előtte a 12.heti uh-ra.
Védőnőhöz mikor mész?

Orsi?
Nomi?

Kép
cukigabi
Budapest

A sorrend a következő: 10. héten megyek újra sima uh-ra, majd júni 10-15 között megyek be a Margit kórházba (telózok majd pontos időpontért) a 12. heti uhra, és laborra.

Ma vérvételkor szólt nekem a nőci, hogy jelentkezzek be már most a 16. heti AFPre.

Védőnőhőz kaptam már beutalót, csak még nem jelentkeztem be. Oda lehet menni munka után is? Vagy előbb oda kell telefonálni?
presario

Vivi
Tudom, hogy jó az eredményem és a doki tegnap megnyugtatott, Ők állították be ezt az egész nyaki bőrredő mérést :arrow: szinte csak ezt csinálja, óriási tapasztalat van ebben :arrow: megbízom benne, de mivel van ez a vizsgálati lehetőség... :roll:

Gabi
örülök, hogy túl vagy rajra, sajnálom, hogy nem volt uh :!:

Suzy és Ádám

KépKép
suzy78

Presa!
Nekem bekellett jelentkezni,de mindenhol mások a szokások.

Kép
cukigabi
Budapest

És még akartam kérdezni: nektek nincsen llandóan bedugulva az orrotok? Nekem szinte mindig, meg a fülem is ki-be dugulgat, mintha ilyen náthás lennék. Olvastam, hogy van vmi betegség, amit a macskáktól lehet beszedni, de macskákkal semmi dolgom sincsen.
presario

Presa!
Én allergiás vagyok,így ezt a tünetet nem érzékelem,de ez a terhességgel járhat nálad.

Kép
cukigabi
Budapest

Anna
Ez a terhességgel jár/járhat olvastam korábban róla, nekem is sűrűn be van dugulva, nekem így kezdődött a legelején :!: :wink:

Suzy és Ádám

KépKép
suzy78

Igen, én is így olvastam.

Kép
presario

Presa!
Most akkor te mennyi idős terhes vagy?A vonid jót ír?

Kép
cukigabi
Budapest

Én is néztem a vonimat, és dec 17re ezt adta le. :-/

Kép
presario

Mivel tavaly decemberben menstruáltam utoljára az orvos azt mondta, hogy ca 8. hétben vagyok, +/- 1 hét, de inkább plusz.

Kép
presario

Sziasztok Kismamik!

Ma császkálós napom volt....
Örülök, hogy mindenkinél rendben van minden!

Anna!
Dib-dob....Dobog a szivescskéje a Babódnak!Isteni!!!!
Juhhéjjjj! :wink:

Suzy!
Csak a Te megynugtatásod végett.....ha tényleg igy a jó akkor csináltasd meg, de ha azt mondták minden rendben akkor biztosan igy van!!!!!

Gabi!
Sajnálom, hogy nem lett uh....:-( !!!!

Hmmm.....Nálam 6 hetesen derült ki, hogy Babó úton van....Nőgyogyitól kaptam igazolást és javaslatot táppénzre, ezzel elbaktattam a háziorvoshoz és a védőnőhöz. Háziorvos kiállitotta a beutalókat: nagylabor, vércsoportmeghatározás, hepatitis, fogorvos, belgyógyászatra.....amikor megvolt az összes leletem...irány vissza a védőnő, aki kitöltötte a terheskiskönyvemet...és a házidoki táppénzre vett! Majd elmentem a terhesgondozóba...ahol szó szerint le sem szartak, behivtak...és 5 perc és egy pecsét , aláirással kilöktek....ez még itt volt Sopronban!
Utána ugye irány Pest....bejelentkezés nődokihoz, papirok bemutatása...és igy tovább, azóta itt járok!
Én a beutalókat mindig megkapom és az aszisztenssel egyeztetem az időpontot, ott a terhesgondozás után.
Most lesz majd Nekem ez a cukorterheléses vérvételes szar!!!
Utána a 2. nagylabor....A dokitól kaptam egy terhesgondozási protokollt amit követünk...igy tudom melyik vizsgálat után mi jön!
Terhesgondozáson mindig néznek pisit...és most hüvelyváladék tenyésztés is lesz.

AFP: A Baba termelte fehérja, amit az Anya véréből mutatnak ki...ha magas az sem jó, ha alacsony az sem...de rohadtul pontosan kell meghatározni a 16. hetet különben az egész eredmény falsch...ezért van az, hogy az esetek 80 % ban rossz az eredmény...nekem irdatlan magas volt, ahogy irtam már...felesleges szar elavult vizsgálat.....ez a véleményem!
de kell, mert a terheskiskönyvedben benne kell lenned, hogy megcsináltattad....

KépKép
Kép Kép
schorsi

Császkálós nap:
Elmentem itt Sopronban egy nem drága Bababoltba....
És összeállitattam egy "feltétlenül szükséges" csomagot Babó fogadására....természetesen csak fejben és összegesitve!

Khm....87 ezer forint...és nincs benne babakocsi...autósülés....ruhák...bakkerovics. Szerintetek?
Leirom mi van benne:
Kiságy
Matrac/Novotex-kókusz, antiallergén/
Ágynemű garn.+huzat/ 4 részes/
Baldahin vas
Matracvédő 2 db
Pelenkázó
lepedő 2 db
Pléd
Mérleg-kölcsönzés
Légzésfigyelő-kölcsönzés
Kád
Kádállvány
textilpelenka 24 db/ azt mondták ebből legyen sok, mert amikor orvoshoz viszed akkor ott is kérik..stb.stb./
tetra fürdés utáni törlőkendő 2 db-ezzel itatod fel a vizet...
Kifogó 2db
Olló
orrszivó
kefe
lázmérő
+ szoptatós melltartó, meg betét...Mamának:-)
cumisüveg/ 2 db/
cumi 6 db/ mindegyikből pótis van..., de ez a legszükségesebb esetben kell csak és a cumisüvegek is!/

Hm, ennyi, babakocsit nem irattam és még sokmindent sem... :shock: :shock:

KépKép
Kép Kép
schorsi

:shock: :shock: :shock: na ezt még így nem számoltam ki

Kép
cukigabi
Budapest

Még Én sem...hát ma sikerült, gondoltam megosztom a Kismamikkal...:-) :idea:

KépKép
Kép Kép
schorsi

Sziasztok!
Suzy,Anna! Nagyon orvendek,hogy minden ok....
Nekem is jo napom volt,KARTYATULAJ lettem. Sot egyszerre 2t adtak,az egyik itt helyben jo,a masik az Euro-card. Ugyhogy penteken irany a korhaz,csak talaljak valami jo dokit.....Persze meg egy kis gond van,kell kerjek szabadnapot :roll: De rendes a fonokasszony.
Olyan egyszeruen ment minden,igaz a tegnap a szukseges papirokat osszeszedtem. Csak hat igazi analfabeta vagyok,nem tudom honnan induljak el :(

Orsi! Szedek magzatvedo vitamint,valami gravigil a neve,meg Folifer-t.
nomi77

Nomi:

Örülök, hogy lassan alakulnak a dolgok!:-)
A munkahelyen elmondtad már, hogy Babós vagy?

Biztos ott is van vmi terhesgondozás féle....talán ott segitenek, majd vagy a kórházban a doki elmondja mit csinálj... :shock: :)

Nomi! nektek naon naon szép kisbabátok lesz ám....ugye tuod! :D
Visszajelöltelek!Köszike!
Puszi, jóccakát! :wink:

KépKép
Kép Kép
schorsi

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: