A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008. augusztusi babák

Mecsi, Andinak sok erőt az elkövetkezendőkhöz! :S sajnos tudom, hogy min megy keresztül... :S

Áronnak kitartást a fogacskákhoz!

de amúgy mikor kezdted érezni a baba mocorgását!?

sophie27

SZiasztok! Szebb napot!

Apró,
sajnálom az IKEÁT...mi eddig mindig kifogtuk...én nagyon szeretem a bútorokat is, eddig sosem volt probléma vele, mindig csak itthon bontottuk ki a dobozt...de most kicsit beijedtem :oops: mert mi is fürdőszoba bútort szeretnénk majd venni...óvatosabbak leszünk...
Nyáron én is kipurcanok-házfelújítunk...
Pelus, igazából minden üzletben kellene, hogy legyen, megkérdeztem Neked...sajnálom, hogy nem tudnak róla...

Boni,
mekkora lába van Zsiginek? Gabinak csak 20as :oops:
mi június 26-ra gyúrúnk, hogy hazamegyünk, mert akkor traktorfelvonulás lesz és Gabim teljesen odavan értük, de szívesen találkozunk veletek, majd akkor is hazaugrunk...

Zsófi,
mi is utáljuk már ezt az időt...

Mecsi,
elfelejtettem eddig írni...talán kicsit vígasztalásképp, Gabival 10 kilót, Boróval 8at fogytam...annyit hánytam :oops:

Yuyu, Sziszka,
nagyon bejön Gabinak Anna Peti Gergő...és Bogyó Babóca most a Pagonyban -20% kedvezménnyel van...

Barbi,
ha könyvet írnál is szívesen olvasnám :oops: annyira tetszenek a kis monológjaid...(ezt már Boninak is mondtam)
Engem pont ez tartott vissza eddig, hogy nagyon kiesem a vérkeringésből és úgysem tudok a találkozókon megjelenni, ezért is nem mertem írni eddig...

Mennem kell...DAnyu
danyuci

Elfacsarodott a szívem Mecsi! Andinak gyors testi és lelki felépülést kívánok. :(

Elvileg pénteken indulunk, gyakorlatilag meg majd kiderül. :)

Danyuci nagyon aranyos vagy, köszönöm a bókot. Mivel még nem olvastam vissza, nem tudom te merrefelé vagy? Valami Csongrád rémlik, de hogy hol és kivel kapcsolatban olvastam, azt már nem tudom. :oops:

Az iskolában mindig megszívtam, ha úgy igazán nekiveselkedtem fogalmazást írni. Nem egyszer jártam úgy, hogy a dolgozatom végére rá volt írva, hogy nagyon szellemes, az egész család feküdt a röhögögörcstöl (a taneröé), de mivel nem vettem komolyan a feladatom és a szórakoztatásért nem jár a jó jegy, így sajna bukta van. Az egyetemen pl. a politika tanárom hasonlóképpen reagált, pedig az ö politika elöadásait imádtam, mert az enyémhez hasonló stílusban adta elö a mondandóját. Ráadásul egy igen kisnövésü ember volt furcsa hanggal és hegyes, fényesre polírozott cipöben. Nagyon csíptem öt az elsö vizsgámig, mely írásbeli volt. Amikor eredményhírdetésre került a sor, engem külön kiemelt, hogy nagyon jól szórakozott az irományomon, de akkor se türi el tölem a társadalomkritikát és vegyek vissza, lehúzta a jegyem. Egy derüs világ omlott össze bennem, embert ennyire félreismerni... :(
Nekem pedig olyan jól esik megnevettetni az embereket körülöttem és szerintem ahhoz már kell némi érzék is, hogy az általam beszélt nyelvekkel szabadon garázdálkodhatok, új szavakat alkotok, vagy éppen szójátékokat. :)

Visszatérve a hamuszürke hétköznapokhoz: ma kaptunk egy vadidegentöl - ismerösön keresztül továbbadva a kontaktus - két fantasztikus rácsos ágyat, melyek tömör fából vannak és átalakíthatóak junior ággyá is. Két szuper matrac, ágynemü, paplan és mindkettöhöz baldahin, az ágyak lábain fékezhetö görgökkel. :) Talán még lányka ruhák is fognak kerülni kis szerencsével. Az ö ikrei másfél évvel idösebbek Eninél, maga a tökéletes kombináció. Most már csak azt kell kitalálni, hogy hogy mennek az ágyak haza, mert inkább oda lennének jók, nekünk itt megvan a magunk kis rácsosa, egy elég belöle.

Mennem kell ebédet befejezni, majd éhen halok.

Még egy anekdóta a végére: a bolhapiacon láttam egy nagyon csinos kis plüss békát koronával a fején (Mordillo). Kérdeztem, hogy mennyibe van az a kis zöld csífság, mire mondtak egy árat, ami önmagában nem volt rossz, no de azért vagyunk a bolhapiacon, hogy a bolhák ne kerüljenek túl sokba. Próbálták a zöld jószág elönyeit ecsetelni, pl. hogy milyen jó lesz nekem, ha megcsókolom. Mondtam erre az eladóknak, hogy arra nekem már semmi szükségem, a legutóbbi békakirályfim csókja után is mi történt velem? Mutattam a nagy pocakomra... Hát teljesen kifeküdtek, békát elhoztam, de nem csókolgatom, mert tudja az ég mi történne velem!? :)

Puszedli, de mézesen: én
Vendég

Sziasztok!

Most csak gyorsan, mert átvedlek pasiba és megyek bútort szerelni, nem várok estig apára....ikeát megjártuk, idő rettenet kész halálfélelem az utakon a kamionok között cikázni. Eldöntöttem, az MO-ra többet soha ilyen viharban, apa nélkül.

Danyu, nagyon köszi, akkor majd még hívogatom őket, hátha.....

Mecsi, Andinak hatalmas puszik és ölelés!

Majd írok, de most a legfontosabb:kaptam emailen bababútort szettet képeken, eladó: marha jól néz ki, fehér, világoskék szett, ágy, két pelenkázó, egy nagy polc. Tényleg kis csecse és az egész kompletten 70e.
Ide sajna nem tudom feltenni, de ha vkit érdekel, akkor szívesen küldöm a levélkét!

És még jövök remélem...

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Sziasztok!

Húú,sokat írtatok és még nem tudtam teljesen visszaolvasni, csak másfél oldalt sikerült idáig. Sajnos nagyon rossz volt ez a hétvége, apukám kórházba került, idegileg kikészült,...szóval most ne haragudjatok, de a kedvem pocsék. :(

Barbi,
Szupi lenne talizni. Akkor most mikor/hol lesztek?

Aproo,
Sajnálom én is az Ikeas mizériát. Nekünk idáig szerencsénk volt velük. Engem érdekelne a bababútorszett, viszont csak ez a színkombináció van? Mindegy, küldd át légyszi, címem DiaDal131kukacgmail.com

Mecsi,
Sajnálom Andit. Sokszor pusziljuk.

Virág nagyon szereti az Anna és Peti könyvét, jók a rajzok.

Na egyenlőre ennyi, megyek kiveszem Virágot a kiságyból, már másfél órája ott van és nem alszik, pedig én is szerettem volna egy kicsit ledőlni.... :roll:

Kép
Kép
dia123

Sziasztok,

én is egy zugolvasó vagyok... Még az elején írogattam, és a legelső találkozón is ott voltam, de utána veszélyeztetett terhes lettem és lemaradtam az írásban de figyelemmel követtelek titeket :oops:

Pár nappal ezelőtt (ha jó emlékszem) írtatok arról, hogy visszamenni dolgozni, vagy sem és ha ige, akkor mikor. nem tudom, hogy felétek milyen a bölcsőde helyzet, de a XI. kerületben szűrnyű. Én 2009 novembere óta dolgozom (muszáj volt...). Réku október 12-én (15 hónaposan) kezdte a bölcsit, és 4 hónapos volt, amikor jelentkeztünk. Öt helyre adtuk be a jelentkezést, és már akkor három helyre vittem munkáltatói nyilatkozatot arról, hogy következő ősztől visszavárnak. Volt olyan hely, ahol közölték, hogy jelentkezhetünk, de 2011 szeptembere előtt nem fog Réka bekerülni.... Mondtam, hogy akkor meg ne vegye fel, mert akkortól óvodás lesz.... Az egyik helyen azt is megkérdezte, hogy melyik a területileg illetékes intézmény, ahova fel kell venniük, mire közölték, hogy ilyen nincs, a szülő választ.... Májusban ültek össze a bölcsi vezetők és egyeztettek.... mondanom sem kell, hogy mindegyik helyről elutasítottak bennünket, mondván csak jövőre (2010 szeptemberétől) lesz hely. Minden követ megmozgattunk és így sikerült a általunk kiválasztott legjobbnak ítélt bölcsibe még is csak bejutnunk. Szerencsésnek mondhatom magunka, mert sikerült egy nagyon szuper csoportba, nagyon szuper gondozó nénihez kerülni. Réka nagyon szeret oda járni és Őt is nagyon szeretik.... Azt hiszem, az is szerencse volt, hogy Ő szokott be harmadik gyermeknek és így nem kellett egyszerre sok gyereket megszoknia és rá is maximális figyelmet tudott fordítania gondozó néni.

Amihez még hozzá szerettem volna szólni, az a kis könyvmolyok anyukáinak szól.... A mi kedvenc könyvünk és jó szívvel tudom mindenkinek ajánlani, az Berg Judit, Maszat c. könyve. A Pagony könyvkiadó adja ki. Már két kis könyv jelent meg. Mind a kettőben két kis mese van. A kiadó honlapján az első könyve bele tudtok lapozni.... Rékus betéve tudja mind a két könyvet... Most már Ő meséli nekünk. Azzal fekszünk este és azzal kelünk.

További szép napot!!!

ui: szerettem volna Rékáról képet feltenni, de sajnos nem sikerült... Ha valaki tud segíteni, azt megköszönöm!

Dorka
dorkak

Barbi,
én zalai vagyok, Boni "földije"-helyileg :lol:

Dorka,
köszi a tippet, megnézem Maszatot...
danyuci

Ja ezt még gyorsan feldobom, kaptam emailben:

Kullancseltávolítás

Régi Őrségi (az Őrségben élünk, rengeteg kullanccsal,de itt senki nem fél...már hozzánk tartzoznak!) kullancs eltávolítási technikát szertnék Önökkel megosztani!

A belénkfúródott kullancsot minden erőszak nélkül egy szál gyufával könnyedén eltávolíthatjuk!

Nyálazzuk meg a gyufa fejét, majd közvetlenül a kullancs teste mellett lassan körözzünk, mintha kenegetnénk.
A kullancs pár másodperc múlva átmászik a gyufára-mert nagyon szereti a foszforos illatot, képes elhagyni miatta a tesünket! Lehet, ez nem tudományos eltávolítás,de a lehető leg "emberségesebb", és biztosan mindig sikeres, sőt a kullancs feje még véletlenül sem marad bennünk!

Az Őrségben ez jó paraszti tapasztalat útján terjedő módszer,nem is értem ,hogy a média még hogyhogy nem csapott le rá!

Kép
Kép
dia123

most kaptam...

Kaptam, küldöm:

Kullancseltávolítás

Régi Őrségi (az Őrségben élünk, rengeteg kullanccsal,de itt senki nem fél...már hozzánk tartoznak!) kullancs eltávolítási technikát szertnék Önökkel megosztani!

A belénkfúródott kullancsot minden erőszak nélkül egy szál gyufával könnyedén eltávolíthatjuk!

Nyálazzuk meg a gyufa fejét,
majd közvetlenül a kullancs teste mellett lassan körözzünk, mintha kenegetnénk.

A kullancs pár másodperc múlva átmászik a gyufára-mert nagyon szereti a foszforos illatot, képes elhagyni miatta a testünket! Lehet, ez nem tudományos eltávolítás, de a lehető legemberségesebb, és biztosan mindig sikeres, sőt a kullancs feje még véletlenül sem marad bennünk!

Itt az Őrségben ez jó paraszti tapasztalat útján terjedő módszer, nem is értem, hogy a média még hogyhogy nem csapott le rá!
Mert a gyógyszergyár többet fizet annak, aki a gyógyszerét ajánlja!!

sophie27

Danyuci,
igazán nincs mit remélem tetszeni fog!!!

A segítségeteket kérném félelemmel kapcsolatban.... Réka az utóbbi időben mindentől fél... a kutyától, cicától, galambtól stb. Hiába mondja szegénykém, hogy megsimogatjuk a kutyus, mire odamegyünk akár a legkisebb ebhez is, sírva kapaszkodik belém és az hagyján, hogy fel kell venni, de még a lábait is felhúzza. Azt ismételgeti sírós hangon, hogy nem bánta a kutyus, galamb stb... Van valami ötletetek, hogy mit csináljak? Amúgy soha semmilyen állat nem bántotta, semmire nem köteleztük (pl: simogasd meg ezt-azt...). Rokon kutyája mellet simán eljátszott régebben... Már arra is gondoltam, hogy keresek egy kutyás terápiában jártas embert, aki segíteni tud.

Apró,
én azt javasolnám, hogy ne hagyd szó nélkül az Ikeás kálváriát... Azért ez már több mint bosszantó....

Dorka
dorkak

Dia, pont egyszerre! :)

sajnálom apudat, mielőbbi jobbulást neki is, és persze az egész családnak!!!

Dorka, én szívesen segítek, dobd át a fotót mail-ben, és akkor lekicsinyítem, meg felteszem! :) köszi a könyv ötletet! végül hova jár Réka???

amúgy jó, hogy újra jöttél! ha időd engedi, gyere sűrűbben, és mesélj magatokról többet!

Aproo, ügyi vagy IKEA fronton! :) vezetéssel vigyázzál, mert sajnos sok a hülye barom az utakon... én is fosok mostanában ismét, szóval lassan leteszem a kormányt... :S persze így minden sokkal macerásabb, de ez van!

lányok, a bookline-on is van gyermeknapi könyvakció! nekem itt a brands.hu oldalon nem sok minden jött be... Beni egyáltalán nincs oda Thomasért... még! :)

nem is tudom, hogy mit szerettem volna még... majd még jövök, csak pont kajcsizás közben vagyok! :)

sophie27

sziasztok!

nagyon zagyva leszek,mert ismét rohanóban, pedig sokat szeretnék reagálni.

Zsófinak boldogat utólag is! Melyik ikeával küzdötök ennyit? mi a budaörsiből vásároltk az egész házba a bútort (5 gardrób szekrény, ágy, éjjeliszekrénnyel, előszobabútor stb) és minden jó volt és megvolt. Nagyon sajnálom ezt a sok furikázást... :cry:

Verka tényleg egynaposak vagyunk:) Nektek is kislány lesz? hol fogsz szülni?

Mecsi sajnálom Andit. Köszi már jól vagyok, itthoni mérleg alapján -1 kgnál tartok viszont a védőnéni mérlege szerint +1 kg. Mekkora a pocakod?

Sziszka sikrült szavaznom? nagyon próbálkoztam, de nem láttam,h sikerült-e. :roll:

Boni nagyon jó az a szandi, de Levi már a 23-24-es sazndikat tapossa.... :roll: :shock:

Velünk semmi különös, kibújt csibe jobb alsó szemfog csücske, a másikat nem tudtam megnézni,mert rájött,h fogellenőrzés van és ráharapott az ujjamra :roll: :lol: :lol:
Megyünk majd 2-án genetikai uh-ra a Hattyú házba azt hiszem 2. ker. izgulunk. :lol:

Julcsi nem regeltem még,de meghívót sem kaptam még. vagy elbénáztam megint valamit? :oops: :) :cry:
makadu

Zsófi,
köszi a segítséget. Ha minden igaz átküldtem a képet.

Réka a Módszertani Bölcsődébe jár, az Etele Tétényi sarokra. Az Ő csoportjuk a "legkisebbek" csoportja. Talán a "legidősebb" gyermekek 2008 márciusiak, a legfiatalabb pedig azt hiszem 2008 decemberi, vagy talán van egy 2009 februári gyermek is....
Amikor anno voltunk megnézni a bölcsit és jelentkeztünk akkor volt ott egy 6 hónapos gyermek... Kérdem én, Ők mikor jelentkeztek.... Na mindegy, az a jó, hogy jó helye van!

Dorka
dorkak

Sziasztok, csak gyorsan, mert Emma most kelt.

Boni, szerdán megyünk veletek állatkertbe, ha ki lehet menni az utcára.

Dorkak, a félelem életkori sajátosság. Emma 1 hónapja kezdte, és most kezd múlni. Úgy tűnik, csak az idő segít. Úgy tudom, sokan járunk a fórumon most hasonló cipőben :)

Bocs, mennem kell

sushy

Csanditól most kaptam kis Lelle képet, olyan gyönyörü baba! Nem merem az engedélye kérése nélkül felrakni, de talán felrakja a büszke anyuka magától is. Tényleg édes kis tündér! A burokrepesztés után szük két óra alatt minden nagyobb tolás és gátvágás nélkül született meg a ded. Na erröl van szó, így a frankó a szülés! :) A jelek szerint hatottak a szülés elötti jókívánságaim, mert gyors és aránylag fájdalommentes szülést kívántam neki és a jelek szerint ez be is jött neki. :) Fejleszti a boszorkányságomba vetett önbiztalmamat. Nos akkor ki kér az áldásaimból? Mondhatom a számlaszámomat is? :)

Az erö legyen velem! Na jó, veletek is! :)

Mentem a lelkesedésemet porszívózással tökéletesíteni, majd legelni (saláta már az asztalon vár), utána meg elterpeszkedek valami nyugis ficakba kérödzni (ha sok zöldet eszek, kikészül az emésztésem).

Próbáltam a koronás békánknál egy kis közbenjárást házügyben is elérni, miután kiderült, hogy a legutóbb megnézett kis házat se kapjuk meg, mert böven ránklicitáltak. :(
A jelek szerint a gyerekek itt fognak felnöni acélos két szobában, ha így megy tovább. :(

Tegnap a bolha után beugrottunk még a múzeumba is, mert nemzetközi nyitott múzeumnapok voltak és nem kellett belépöt se fizetni. Music4Kids volt a programunk, vagyis egy játszós kiállítás, melynek keretében a gyerekek mindenféle hangszert kipróbálhattak, hangkeverést gyakorolhattak és még sorolhatnám. Nagyon jópofa volt.

Mentem, mert a por sose fog bezsákolódni. :)

Puszi: én
Vendég

Barbi,
na pont erről a stílusról van szó...imádom... :oops: :lol:
danyuci

Kitti, nem tudtam elküldeni a meghívót, mert azt írta ki, hogy ezzel az emailcímmel már regisztrált valaki :shock:

Na hogy fellendült itt az élet, örülök neki, csak kevés időm van olvasni...

Én még mindig nem kapok levegőt, de a gyerekek jól vannak szerencsére. Csak ez a szutyok idő... ebéd után kicsit elállt az eső 2 nap után, de már újra esik és viharos szél van hozzá
:roll:

Eni ma reggel fél 9-ig aludt, most meg 3-kor sikerült csak kidőlni neki, kb , másfél órás altatás után. Már majdnem feladtam, ráadásul csak úgy alszik el, hogy mellette fekszem. Peti szerencsére aludt közben, de pont akkor ébredt kajcsizni, mikor Eni kidőlt :wink:

Sziszka, hol volt a koncert, Pécsen? Irigy vagyok :oops: Múlt hét óta Eni is rákattant a Csiribirire ("Tiribiri") , meg a Kisvakondra :lol:
(A könyvek 10-14 nap múlva várhatóak, majd értekezünk, ha lesz tali, remélem megjönnek addig és tudjuk vinni...)

Mire visszaolvastam, már nem tudom, miket akartam írni... :roll:

Mecsi, sajnálom Andit :(

Aki megy uh-ra, drukkolok Nektek!!

Betegeknek jobbulást!!

yuyu79

Eni is sokmindentől fél mostanában, a szomszéd kutya miatt múltkor félórás hiszti volt :roll: Szerintem is életkori sajátosság lehet ...

A fürdés-gondunk talán megoldódik... Eni két napja hajlandó velem beülni a kádba :wink:

yuyu79

Sajnos nálunk a félelem tavaly november óta tart és egyre rosszabb a helyzet. Ezt én is tudom, hogy ilyen létezik ebben az életkorban, de nekem ez már kicsit sok időnek tűnik.... És nem mindegy, hogy ez visszafordul, vagy megmarad....
Amúgy tegnap már a liftbe való beszállás után közölte, hogy kiszállunk és utána egy kicsit szűkebb helyen is sírva fakadt és nem mehettünk arra.....

Dorka
dorkak

Akkor lehet hogy ez tényleg valami komolyabb dolog, de nem tudom hova lehetne ezzel fordulni :(

yuyu79

Sziasztok!

Mi is megjöttünk, dédiztünk egy kicsit, apa pedig isteni vacsival várt itthon :)

Kitti, nem látom a nevedet én sem :(

Dorka, üdv! Szerencsére nekünk ez kimaradt, így ötletem sincs, hogy mit lehetne csinálni, talán Koadrinak lenne ha erre jár....

Julcsi, Pécsen a POTE aulájában, nagyon jó volt rengetegen voltak, pedig két előadás volt, összefutottunk Dadomiékkal is, csak nem nagyon tudtunk beszélgetni....viszont ami nagyon durva, hogy Málnus elkezdett lépcsőzni, és egy emelettel a koncert felett, teljesen beázik az egyetem, annyira durván, hogy Málna pocsolyázott :shock: :shock: :shock: Hihetetlen hogy ilyen körülmények között kell ma egy egyetemistának tanulnia :(
Olyan jó lesz már találkozni veletek :)

Ez a kullancsos szuper, tetszik :) Köszi nektek :)

Dia, apudnak jobbulást! Remélem hamar túl lesztek rajta!

Szilvi

<
sziszka78
Tolna

Sziasztok!

Ha ennyi zugolvasó létezik, az egy pozitív kritika a régieknek, hogy élvezetesek az irományaitok :lol: Dorka, Danyuci, egy cipőben járunk...

Hétvége kiakasztó volt, mi nem tudunk bent maradni a lakásban, esőben, szélben is muszály az udvaron, kertben felfedezni valamit. A legjobb dolog a házunkban állítom, hogy a terasz a régi kimustrált kanapéval, ha van már 10C' odakinn, akkor ott zajlik nálunk az élet. Adél meg télen, nyáron ott alszik egyenlőre.
A vasárnapi koncert persze tárgytalan volt, muszály volt szél és esővédett helyet találni a 4 gyereknek, de az ismerőseinknek telitalálat volt ez az idő, mert ők Írországban élnek. Hazajöttek tavaszolni az enyhe, illatos májusba...

Köhécselőknek, náthásoknak jobbulást! Sophie, az Elixyrium comp. is kakukkfű kivonat, csak kicsit alkoholos is.

Mecsi, én se érzem, csak ritkán, hogy mocorogna a Babszem, talán erre csak a 3. harmadban kell majd figyelni, nem?

Aproo, ha reklamáltok az Ikeánál, talán számíthattok utiköltség megtérítésére, ha az eladó vette le a polcról és nem ti szedtétek össze a dolgokat a raktárban.Szóval, ha az eladó hibájából kellett többször megtennetek az utat. Erre volt már példa...

Makadu, miből gondolod, hogy kislányunk lesz? :lol: Csütörtökön megyek a 18 hetes UH-ra. Épp a napokban döntöttem el, hogy gondozásra ide járok majd az 5 percre lévő SZTK-ba, szülni pedig Kistarcsán szeretnék.

Most fürdés, és szunyi. Már alig várom...

Ja, délután megnéztük a Zagyvát, itt a falu határában. Durván víz alatt vannak a kertek és olyan erős a sodrás, én még így nem láttam...Félelmetes erős most a víz...

sziasztok

üdv, verka
Kép
Kép Kép
nverka

Sziasztok!

A Tena honlapján, ha regisztráltok, akkor küldenek két ingyesen dvd-t a gátizomtornáról, gyakorlatokkal, az egyik általános, a másik pedig kimondottan kismamáknak szóló.
Akit érdekel:
http://www.tena.hu/Nok-NB/

Szisz

<
sziszka78
Tolna

sziasztok!

ma jön Beni barátnője, mert az anyukájának dokihoz kell menni, szóval én vigyázok addig rá, így bele is kóstolok a kétgyerekességbe, rögtön két örökmozgó, kis oroszlánt kapok! :)

kíváncsi leszek, hogy mennyire harcolják le a lakást, na meg engem! :)

Sziszka, köszi az infót, regeltem is!

az időjárás szinte mit sem változott, pedig tegnap délután errefelé ki is sütött a nap, persze a viharos szél az megvolt, ma meg megint tisztára be van borulva... igaz, a szél talán kisebb, mint eddig! :( mondjuk így is halálfélelmem van, hogy a fejünkre esik egy cserép, mert sajnos tegnap kettőt is ledobott a szél... :S

holnap még vezetnem is kell, pedig megint eléggé szarul érzem magam a volánnál.

ja, és a legjobb, hogy éjjel álmodtam a holnapi vizsgálattal! kukis volt a baba... de az egész álom elég kusza volt, mert mondták, hogy már majdnem 1kg, és olyan 25 hetesnek felel meg... és egy asszisztens vizsgált, nem pedig szonográfus, szóval több sebből vérzik a sztori, de hátha jelentett valamit! :)

bocsi, de megyek, mert meghozták Bogikát! :)

sophie27

Jó reggelt!

na végül nem sima futóbicaj lesz szülinapra őt találtam.én futót szerettem volna, Apa oldalkerekeset így megvan a közös 3 az 1 ben futóbicikli, tolókaros és oldalkerekes is.. 85 cm től 110 cm ig :lol:
Kép

sajnálom azokat akiket ez az eső közvetlenül érint :cry: :cry: :cry: :cry:

tegnap Zsigi egész nap nem aludt! :roll: ez volt az első ilyen.. fogászatra mentünk és a villamos,meg hajó felpörgette.. én meg este Színházban voltam a Madame Pompadourt néztük meg az Operettben csajok aki teheti nézze meg.. nagyon sokat nevettünk..pedig el sem akartunk menni...

kullancsos cucc jó.. köszi úgyis megyünk haza Zalában meg sok a kullancs... apa sajna nem jön haza velünk, de sógorom is itthon lesz emiatt leszünk otthon ilyen sokáig...
Vendég

Boni, jó a bringa :D Neve, ára, hol kapható? :wink:

yuyu79

Julcsi a Zsibvásáron leltem rá.. épp most kérdeztem meg az eladótól,hogy tud e még hozni...
"
Trotter
Nagyon jó német márkájú strapabíró bicikli.
Van hozzá rúd és két oldalt segéd kerék

Új! ( Bolti ára 70 euro)
Nagyon jól jársz vele most!12000Ft ért

Egy-két karcolásra, egy-két apróbb festéksérülésre számítani lehet , amit a szállítás okoz. Vigyázok rá, de néha előfordul pici rajta.

Háromféleképpen használható 12’’-os Tri Bike kétkerekű levehető pedállal és hajtókarral, tolórúddal, levehető segédkerekekkel, acélcső vázzal, kontra- és elsőkerék fékkel, szabályozható magasságú kormánnyal és nyereggel, biztonságos markolatán ütődésvédelemmel, biciklicsengővel, első és hátsó sárhányóval, puha EVA abronccsal, 85-115 cm magas gyerekeknek. Pedál nélkül fejleszti az egyensúlyt, tolórúddal és segédkerekekkel segít kerékpározni tanulni."

ez volt a leírásban, illetve külön írta hogy 2-6 évig van az ajánlás..

ha válaszolt,hogy van e még akkor jelzem..és akit érdekel szól... .
Vendég

sziasztok!

na. vége a gyereknapnak! :) jó volt, de azért fárasztó is! persze lehet, hogy csak a pocak miatt...

amúgy tiszta stresszben vagyok a holnapot illetően... :S kicsit félek, hogy minden okés legyen. de remélem, hogy csupa jó hírrel jövök majd este felé! :)ű

Boni, klassz ez a bringa!

szélvihar ismét elég durván megérkezett! nem is hiszem el, amit a 7végén mondtak, hogy holnaptól már jó idő lesz... :(

készen vagyunk ettől a bezártságtól!!!

ja, és akit érint, pocakos mamik... persze gondolom, hogy ez is mindenkinél más, mármint fizetés függő, de én most utánajártam, hogy akkor mit is kellene csinálnom és nekem azt javasolták, hogy Beni 2 éves koráig maradjak GYED-en, és utána próbáljam meg kivenni a szabijaimat, majd táppénz, de az, hogy most egyből táppénz az nem jó, mert kevesebb a bruttó, mint a GYED-nél, mivel, ha jól értelmeztem, akkor a GYED a táppénzünk alapja :shock: :roll:

és még egy! a GYES, csak addig igényelhető apukáknak, ameddig a második babó meg nem érkezik... mivel egy családban csak egy juttatás igényelhető, tök mindegy, hogy két különböző korú gyerekkel vagy otthon! :oops:

sophie27

Boni,
klassz ez a bicaj...és az ára sem vészes, főleg, ha bírja a strapát...

Zsófi,
ezt sajnos tudtuk, csak egy juttatás jár... :(

Pont ma voltam bent a munkahelyemen, nagyon várnak vissza, de még türelmesnek kell lenniük...és kaptam adóvisszatérítés...még nem tudom mire költsem azt a 4 forintot... :lol: :lol: :lol:
danyuci

Zsófi minden rendben lesz!!!!

Danyu reméelm hogy strapabíró.. lehet Barbi ismeri a márkát...
Vendég

Csajok Süsü a Duna Plázába látogat!!!

http://dunaplaza.hu/cikk/susu_kiallitas ... _a_mesenek
Vendég

Sziasztok!

Én is most jöttem a könyvelőtől, pont ugyan ezt mondta amit zsófi!

Akkor járunk legjobban, ha legalább egy hónap munkaviszonyunk van a táppénz előtt, de erre tökéletes a bent maradt szabink, mert az min. egy hónap, de inkább kettő, szóval szerinte először menjünk szabira, aztán táppénzre!

Egyre több helyről hallom, hogy így a legjobb....

Megyünk csavarogni, este leszek még!

<
sziszka78
Tolna

őőőőőőőőőőő azt hiszem nagyon terhes vagyok!!! :shock: :shock: Most hogy már nyugtázhatom a hányásmentességet nagyjából, zabálhatnékom van! Az előbb sült bacont ettem tojással, most meg csokipudingot :P :P :oops: :oops: :lol: :lol:

Kösz az infókat lányok szabis dologra én is rákérdezek! CSak kérdés hogy kiadják e????

SZiszka ti ilyen időben hova tudtok csavarogni? Itt szakad az eső és szélvihar van napok óta, már szét unjuk magunkat a bezártságtól!!!!!!!
Plázába meg nincs kedvem menni :(
Mellesleg pénteken nem tudunk menni sajnos! Tudtam hogy ez lesz , én már inkább soha senkihez nem jelentkezek be és nem is vágyom, mert sose jutok el. síjok! csak segget csinálok a számból!

Zsófi nyugi minden rendben lesz ne parázz!!! Lesz egy egészséges pocaklakó majd a monitoron!
Én még annyira nem éreztem hogy mozog csak néha ha nagyon odafigyelek hátonfekve feküdve fogva a hasam, de ma reggel mikor a hátamra fordultam keresztbe volt a köldököm tájékán egy nagy dudor. talán a háta ??? :D most már kezdek örülni.
Verka igen a végén kell figyelni, de jó tudni már ilyenkor is hogy mozog :D

Kitti nekem már óriási a pocakom, az esküvőn azt hitték kb 6hós vagyok !

Boni tuti a bringa!!! Mi tegnap próbáltunk Andiméknál de Áront még nagyon nem érdekelte a futóbicaj úgyhogy majd jövőre fog kapni névnapjára talán. a motor a sztár még !

Julcsi jó az erszényes kép benne Petivel, nem tud kiesni belőle ugye? nekem is ilyen kendőm van!

na majd még jövök csak tökmag most ébredt! Hihetetlen szunyókája van ilyen időban!

Mecsi :D
Kép

KépKép[/url]
mecsi

Sziasztok!

Apa Levivel fürdik....a 130as kádban, írtó muris látvány, a maga 190 centijével, de Levi teljesen odáig van meg vissza. Azt hiszem, nekem erre az élményre még 2-3 hónapot várnom kell, mert a pocak kilöki a 'naffiam'. :lol:

Boni, szuper ez a járgány, bár a 6 éves kor kicsit túlzás, de kép alapján nagyon tetsz. Megrendelitek? Mert akkor megmustrálnám magamnak, ha lehet egyszer. Mi is futóra gyúrunk, de ezzel két legyet egy csapásra.
Ma meg is bizonyosodtam, hogy ez lesz a nyerő ajándék. Ismerősöm megkért, hogy innen a szomszéd településről hozzak el neki egy bicajt, mert megvette a vaterán, de Ő D.bogdányi.
Hááát, ez egy csont rózsaszín, 4-5 évesnek való bringa, de Levi végig az úton visított, hogy bicicicici, aztán meglátta és le sem akart szállni róla, végig együtt tolta ki a nővel a kocsihoz, és csak akkor szállt be a kocsiba, amikor látta, hogy biztosan benn van a csomagtartóban. Még kétszer le is ellenőrizte mielőtt beköthettem végre. El kellett dugni itthon és hétfőn viszik el. Sztem oltári nagy botrány lesz, ha meglátja... :oops: :roll:

NA, mennem kell, ennyi víz gyorsan hűl.

Este még jövök...

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Sziasztok!

Nekem most szülte a barátnőm a második babáját. A nagylánya júniusban lesz két éves. Ő ugyan ezt az utat járta be... mármint táppénzen volt és Apa vette igénybe a GYED-et. Most pedig TGYÁS-on van, és a GYED-et lemondták. Egyenlőre egész könnyen boldogulnak négyesben.

Boni: nagyon szuper a bicikli. Én is megmutattam a Apának és elolvasta a leírást is. Ha esetleg lesz még eladó, akkor minket is érdekelne.

Megosztom veletek, hogy ma a 21 hónapos lányom beszólt.... A pizsama feladása közben mondtam neki, hogy virsli lesz a vacsora. Mire közölte, hogy "az gáz"... Hát szólni nem tudtam....Nem is ette meg, inkább szendvicset kért szalámival.

Szép estét!

Dorka
dorkak

még egy kép a nagyszájú kisasszonyról...

Kép

Dorka
dorkak

mi már megvettük..elvileg van még bicaj legalábbis barátnőmnek jutott,várom az eladó válaszát---.. ha valakit érdekel privit küldjön,hogy kb tudjam mennyi kellene.

Aproo asszem Szigethalmon lehet átvenni... :lol:

remélem tényleg beválik a bicikli......

dorkak édes a lánykád a beszólás csúcs

hát ebben a nagy szélben a holnapi állatkertezés....

:cry:
Vendég

Dorkak nagyon édes a kicsi lány! Cukor kis pofi!

Mi nemrég jöttünk haza a barátnömtöl. Reggel is voltam már nála, akkor majdnem dobtam egy hátast a látványtól, olyan katasztrofális volt. Délután aztán nem bírtam magammal, elökészítettem a salátát és a húst a grillhez, aztán összepakoltam a nagyszobát, felakasztottam egy hatalmas adag ruhát száradni, beraktam még egy mosást (nem volt nagy élmény, mert fehérnemü 90 fokon érdekes állapotban, mivel nem csupán emberi testnedvek, hanem állati eredetü ürülékek is tarkították) elömosással, plusz vízzel, mindennel, csak tisztuljon, aztán feltakarítottam az alsó gyerekszobát szönyegestül mindenestül, a könyvespolcokat gatyába ráztam, összeszortíroztam a játékokat, megtaláltam olyan darabokat is, amik nem tegnap óta hányódtak erre-arra és utána mint aki jól végezte a dolgát este kilenckor már haza is jöttünk. Legalább a gyerekek élvezik a kertet, de kicsit kiakadok a háziak szokásaitól. Bejönnek a gyerekei hozzám a konyhába, ahol éppen a salátával és a hússal bírkóztam és azzal a koszos kézzel, ami éppen volt nekik, belematatnak a kajába. Nem vagyok finnyás, de nekem ez sok volt, leteremtettem öket, hogy mit gondolnak tulajdonképpen, mire ök, hogy náluk nem szokás ilyesmivel, mint a kézmosás foglalkozni, mert az is mindegy, stb. Én meg nem ettem a biztonság kedvéért semmit, mert se kutyaszörös salira nem bukok, se macskáshúsra. :( Ha öket nem zavarja, na akkor szabad a vásár, de én adok az alaphigiéniára.
Javíthatatlan vagyok ugye? :)

Volt a sétámnak két érdekes momentuma is: odafelé összefutottam egy ismerös anyukával, akinek a nagyobbik fia Imivel volt együtt az elöoviban. Beszélgettünk a közelgö beiskolázásról és nini mi derült ki: ez az anyuka is tanárnö és a mi iskolánkban tanított acélos két évig, tovább nem bírta ott a kiképzést se kolléga, se gyerek, se szülöi viszonylatban. Minden pontban megerösítette a benyomásom, tehát a hiba nem a mi készülékünkben van. Azt mondta, hogy az emberileg kedves gyerekek, de nem stréberek, azokat lepasszolják szakmunkásba, a többi profilneurózisban szenvedö sok kis öntelt hólyagot pedig nyomják a gimikbe. Hát akkor Eninek már sajna megvan az útja, ha nem váltunk iskolát. :(

Visszafelé majdnem ugyanott meg jön velünk szemben egy néninek és már messziröl mondja, hogy több is lehetne. Néztem rá nagy üvegkék szemekkel, hogy biza mire gondolhat. Közelembe érve lelkesen kérdezi, hogy a szaporulat mind saját tenyésztés-e. Mondom igen és van még több is ebböl a kisszériás ritka termékböl, mire ö még lelkesebb. Mondja nagy szomorúan, hogy neki sajna nem lett az egyszer lányától unokája, mert az beteges, pedig hogy szeretne és ezért szólít le boldog, boldogtalant. Amúgy meg grafikus és sokat rajzol kiállításra is, de most az se megy, mert elcsúszott a fürdöszobában (olyan szük 80 lehetett a néni), lett egy 20 cm seb az arcán és a kezét, a jobbikat is ripityára törte... Ha legközelebb látom, én is szólítsam le, arra kért. Hát vicces az élet: akinek unokája van, annak nem kell, akinek meg nem lehet, az meg haláláig arról álmodik. :(

Bakker pszichésen viszketek. Nem érzem tisztának magam, ha a barátnömnél voltunk és elkezd mindenem viszketni. Frászt kapok az ilyesmitöl...

Boni nem ismerem ezt a márkát, de egész formás darab így a képen elnézve. Ma láttam egy hírdetést egy fém futóbicikliröl a boltban 20 Euroért.

A szokott szélsöséges idöjárásba még böven belefér a holnapi napsütés és mellé 20 fok. Nálunk is ez megy: egyik nap olyan hideg esös és szeles idö van, hogy füteni kell, másnap kisüt jámborul a nap, mintha ez olyan természetes szokása lenne, még az izlandi hamufelhö se zavarja be a képet és ájtatosan simogatja sugaraival az arcunkat, hogy az ember el sem hiszi, hogy volt ez valaha másképpen is. Kitartás, derüre ború ill. fordítva következik.

Ha jól nézem eddig nem az autó fog kelleni a hazaúthoz, hanem a motorcsónak vagy a családi vizibicikli utánúszóval (utánfutónak nehezen nevezhetnök)... Vigyetek már egy kis vizet az alfödre is, ott mindig elkél legföbbképpen ürgeöntéshez... :)

Eldugulok, megyek vakarózni, bogarászni, vackolni...

Vendég

Boni, hogy hívják a csajszit!? lehet, hogy szomszédasszonyom volt... ő is teszvesz, vatera, meg minden lehetséges fórumon árul, de ő ugye miklósi! ha rajta keresztül veszed, mármint nem ilyen árveréses oldalon, még a jutalékot is elengedi, igaz, nem olyan nagy pénz, de mégis valami...

Dorka, sajna nem kaptam amúgy képet tőled, már akartam írni, csak hát szita az agyam...

amúgy nagyon cukker Réka! :)

Boni, Mecsi, köszi! ;)

Mecsi, végre úgy viselkedsz, mint egy igazi terhes! :P sajnos az étvágyammal nekem sincs gond... és olyan kacifántos lett az ízlésem... folyton paradicsomosat ennék! pari leves, par. húsgombóc, stb. stb. :)

na lányok, elteszem magam holnapra! aztán drukkoljatok légyszike! holnap majd jövök valamikor! anyósnál nincs net... :roll:

sophie27

Sziasztok!

Jaj, most nézem, ez szaboszi vagy minizsu, ugye? Zsófi, előbbitől vettük a fa babatornázót, csak most babavar néven fut. de ismerik egymást, sőt, valahogy felosztják az árut egymás között
Most megyek venni ernyőkocsi, majd megnézem a cangát is!

Barbi, a babywaltz jó márkának számít?

Dia, most küldöm, ami kimaradt!

Dorka, édes a csajocskád!

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Zsiben Böbe néven árul.. de lehet :lol: :lol: lehet nem tudod megnézni,mert csak rendelés után hozza el raktárról.azt írta... :roll:
Vendég

Boni, a képen, amit feltettél, ez a két név volt egymásra nyomtatva, ezért tippeltem be... :D
De lehet tévedek. Majd megkérdezem, mert tudom a netes elérhetőségüket is. A képet honnan vetted?

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Jó reggelt,

Köszönöm a bókokat Réka béka nevében is!

Zsófi, semmi gond. Nem vagyok egy gépguru. Már én is akartam kérdezni, hogy megkaptad-e a képet, de aztán elmaradt. Tegnap este meg sikerült Apát gép elé csábítani, hogy segítsen. De nagyon köszönöm Neked a szándékot!
Amúgy minden rendben lesz a doktornál, ne aggódj. Anyóshoz kitartást... Nagyon irigylem azt, akinek normális kapcsolata van vele, még szerencse, hogy majdnem 200 km-re lakik. De az is lehet, hogy én vagyok nagyon érzékeny ebben a témában.

Barbi, tényleg fergeteges stílusban írsz. Danyuci véleményét osztom! Ráadásul én vizuális típus vagyok... :lol: Mióta elolvastam én is vakarózok... :lol:

Megyek, összeszedem magam és irány a munkahely...

Szép napot!

Dorka
dorkak

Barbikám melyik márkát láttad? és 10 es? mert ugye az a Zsiga mérte futóbicajból. és mikor jöttök haza? csak mert mi jun 4 től 21ig nem leszünk... . azé az durva hogy poackosan is te ganyézol másnál.. én már felkötöttem volna magam szégyenemben a csaj helyében :oops:

Aproo én nem is vettem ki de miután írtad tényleg ez a két név van egymáson..
:lol: a zsibvásáron a hirdetés mellett voltak.
Vendég

eléggé fúj a szél, így szerintem ma sem lesz állatkertezés! :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: többiek?
Vendég

Boni szerintem 12'', de megnézem és felhívom, ha megvan még. De csak futóbicaj, nem bicikli utána...

Ami meg a barátnömet illeti: van benne valami, de szerintem nem tud ö most kötödni, meg nincs is olyan szerszám, ami elbírná. Kicsit elbálnásodott, vagy csak éppen a tökéletes idomra gyúr: a gömb! Utóbbitól nincs már messze. :) Mindenesetre öt állandóan terhesnek nézik, de mondtam is neki, hogy rövid átmenetekkel ez még igaz is, idönként a férje újratölti a megüresedett lakosztályt, aztán ö felmond a kis albérlöjének, de a megüresedett hely új lakót kíván, mely hol Nápolyi, hol Csokitorta névre hallgat. Tegnap kicsit epéztem vele, mert vett egy fél éve egy szobai tréningegységet, amit a gyerekek ugyan használnak, de öt még egy percig se láttam rajta akcióban. A testvérei sportolni járnak, az egyik bátyja éppen a triathlonra készül, a másik csak szimplán edzeni jár. A párom megjegyezte neki, hogy a családban eléggé szélsöségesen vannak a sportambíciók elosztva, én meg kiegészítettem azzal az észrevétellel, hogy vannak aktív sportolok és optikai sportolók, mint ö, aki más izzadásától és eröfeszítésétöl már majdnem olyan érzéseket kelt magában, mintha maga is megdolgozott volna a testszagért... :)

Elhatároztam, hogy ha elmennek nyaralni és végre béke van a házban, kiganézom rendesen, de jövök is rendszeresen vizitelni és körömre koppintani. Tegnap pl. lelkére kötöttem, hogy teregesse ki, amit kimostam, különben megint kap egy fejmosást tölem. Persze csak ha a sámlit elötte kiadja nekem, mert nem érek fel a fejéig. Jellemzö, a konyha sem az én méretem, mert a munkalap a hónaljamban van, viszont a szagelszívót sikerült lendülettel lefejelnem, amikor a fött tojásokat szemléztem, annyira elámultam rajta, hogy belga származású tyúkfenekekböl származnak. Mintha nálunk nem kapirgálna már a határon innen semmi, ilyen kis csányi országok, mint Hollandia és Belgium tartják életben a németet...
Szégyen ez azért már az itteni mezögazdaságra nézve. :(

Boni ne aggódj, ha nem látod a cseresznyét, akkor vagyunk. Mi június 6-án fordulunk legkésöbb, rögtön a degeszre cseresznyézés után. Várom az áradást, mert akkor a csónakról jobban elérjük majd a fa tetejét. :) Viccet félretéve: kicsit aggódom azért hogy min és mire megyünk haza. Itt esik.
Közben megnéztem: mi hozzuk a jó idöt, feltéve ha az autónk is úgy akarja. Hagyok a napnak a csomagtartóban egy kis helyet. :)

Na drágáim elügettem a vájúm felé, kéne egy kis reggeli szilázst magamhoz venni emésztönedvek megkötése végett.

Vendég

nekem10 es puky vagy kettler is jó lenne csak futó ha occsó :lol: :wink: akkor beleférünk :wink:
Vendég

Sziasztok!

Boni, de most megvettétek a zsibvásárost? Azt lehet futónak is, vagy amellé keresel futót még? Dechatlonos nem jó?

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Nálunk végre normális idő van...nem esik, nem fúj...ez már haladás...sőt még a napot is láttuk, de a májusi jó idő még várat magára...mindenesetre mi ma kitakarítottunk...Gabi is "rengeteget segített"...Boró is egész jól elfoglalta magát...
Végre tiszta minden-ezt szeretem :lol:

Zsófi,
remélem minden oké...sokszor eszembe jutottál...

Dorka,
gyönyörű a kislányod...

Gabim nem hajlandó beszélni...amit korábban mondott, Boró születése óta azt sem teszi...mindössze egyetlen szót mond csak: APA...engem kicsit aggaszta a dolog, de doki néni szerint nincs elkésve...hát nem tudom...
danyuci

Aproo igen mert jó áron volt.. de futóbicaj részét szerintem még nem tudná használni.. ezért gondoltam, hoyg ha BArbi talál egyet jó áron... akkor azt szorgalmaznánk.. :lol:

egyébként van még...
http://www.zsibvasar.hu/?op=art&aid=3803977

Danyu ZSigikém sem beszél olyan sokat mostanában azért mond egy egy szót de nem olyan ütemben gyorsít mint más.. barátnőm kislánya novemberben volt 2 éves, és januárban kezdte el a beszélést..
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: