Sziasztok!
Köszi Niki, nem is aggódtam túl, csak érdekelt, mert tudod....jobb el sem olvasni a netet ilyen témákban.
Azért nem ártana egy kis diéta azt hiszem. Bár kilókban nem híztam sokat sztem, de mindenki azt kérdezi, hogy még 1 vagy két hét van hátra és ilyenkor kicsit megszeppenek.
Pedig komolyan csak kétszer eszem egy nap, akkor is tök keveset, szóval nem tudom mire gyúr ez a kölök odabenn, de valahogy nem vágyom egy 5 kilós újszülöttre.
Kíváncsi leszek, mekkorának mérik majd jövő héten.
Lakást sajnálom nagyon. Akkor ezek szerint lehet, hogy megint minden a régi lesz? Ne már, ennyire nem érzi anyós, hogy jobb lenne egy szép 4 tagú családot talán nem zrikálni és nem a nyakukra ülni. Bár igazad van, ebben a kérdésben Te nem tehetsz semmit, csak párod legfeljebb, de főképp anyósnak kéne éreznie, hogy ez már nem "illendő".
Ebből a szempontból (is) akkora mákunk van a szüleinkkel. Apusom minden gyerekét azonnal esküvő után otthagyta az éppen aktuális lakott lakásban. Valahogy mindig el tudta intézni, emlékszem, bátyámék után is munkahelyi lakásban laktunk, tök szuper helyen, aztán az a lakást szerezte meg nővéreméknek (tehát igaz, nekik nem esküvő után, de szerzett lakást) és aztán ezt a kérót nővéremék 3x áron adták el 5 év múlva, ebből sikerült Hűvösvölgybe menniük családi házba.
Nem tudom amúgy apum hogy csinálta, mert pénzügyekben iszonyú, még a bankszámlaszámát sem tudja, meg hogy hogy áll, soha életében nem tartalékolt, de mégis.
És most is, ahogy mi házasodtunk, egy hét múlva ment el, hiába kértük, hogy ne rohanjon, mert már nem 40 éves, hogy új életet kezdjen megint, új helyen, és ráadásul tök egyedül.
Ő ilyen és ezt iszonyúan becsülöm. De anyósomék is inkább meg sem szólalnak, de semmibe nem ütik bele az orrukat. Szerencsére...
Bár tény, hogy eddig senkitől nem kellett kérnünk.
Most viszont iszonyú szarban vagyunk. Képzeljétek, apu visszaigényelt szja-t, ami nagyrészt az enyém is, hiteltámogatás...mindegy, a lényeg, hogy kapott egy olyan végzést, hogy 4 jogász röhög már rajta. Egy bekezdésen belül benne van, hogy mennyit utal vissza, majd hogy mivel a tartozás meghaladja az igénylést, a végzés csak arról rendelkezik, hogy az egész összeget visszatartja.
A rendelkező részben fel van tüntetve 2000 FT késedelmi pótlék, de nincs meghatározva, hogy mire, majd az indoklásban még 3 tétel újabb megnevezetlen késedelmi pótlék és persze egy csomó szabály a magánvállalkozókra vonatkoztatva.
A tételek között szerepel fővárosi illeték... De mondom, ezek csak az indoklásban apró betűvel....
Ami a legszebb, hogy apus nem magánvállakozó, semmi köze sincs 10 éve a fővároshoz, és semmivel sem tartozik, aminek lenne késedelmi pótléka!
Erre felhívom a barátnőmet, ami apehes, mert persze a csaj, aki írta egy hete elérhetetlen, hogy nézzen már utána.
Barátnőm meg most hívott, hogy nem is értik, egy idősebb nő csinálta és valószínűleg lusta volt újat írni, egy másik határozatot ollózott össze, jobban mondva 3-4 határozatot és emiatt kb semmi sem vonatkozik ránk. Még jó, hogy apus 2 hónappal előbb beküldte, hogy ne a nagy hajrában nézzék meg.
Szóval most elvileg jár a pénz, de mi jövő héten ebből csináltatnánk a fürdőszobát....és még sehol semmi. Faca....