Boldog Anyak napjat lanyok!
Visszaerkeztunk tegnap este.
Nagyon jol ereztuk magunkat. Igaz, hogy mindket gyerek megtaknyosodott, de mas gond nem volt, igy csak az orrszivasra kellett gondot forditani.
Az en fogyokuram renduletlenul tart, nagyon jol birom. Teny, hogy nem viszem tulzasba, ugyanis a laptop itt maradt, dvd-n nem volt tornam, igy csak a kajara figyeltem.
Mindjart merlegelek, de kb ket kg minuszra szamitok.
Remek ido volt egesz heten, Kristof egesz nap az udvaron es a kertben lomolt, volt sok balesete (semmi komoly) es rengeteg koszos ruhaja. Napi ket furdes es 5 mosdatas volt.
Visszaolvasgattam.
Helyesiras: szerintem adottsag kerdese, hallas is szukseges hozza, valamint tanulas.
Az exem logikaja, esze pl kimagaslo volt, a helyesirasa viszont nem, mert egyszeruen rosszul ertette a szavakat. O sok massalhangzot duplazott rosszul. Hiaba kertem, hogy iras elott mormoljon magaban, eleve rosszul mondta ki, amit irni kivant, igy rosszul is irta le.
A helyesirassal nekem sohasem volt gondom, sem angolul, sem magyarul. Vannak apro hibak, amelyek visszaolvasaskor feltunnek, de ezek is csak azota, amiota angol billentyuzeten irok magyarul.
Alma: en mar azt is hallottam, hogy a friss reszelt alma hasfogo, a barnult szekletlazito.
Hozzataplalas: nem varom, meg mindig ugy gondolom, hogy kb 3 honap mulva kezdunk tejpeppel, 6 honaposan johet a gyumolcs, zoldseg, hus szepen egymas utan. A tesomeknal epp most latok egy viszonylag korai hozzataplalast anyatejes babanal es nem varazsolt el a dolog. Boltit eszik a baba, igy sokba is kerul (a semmi helyett, amit az anyatejre koltottek), nagy sulynovekedes nincs (sot, ranezesre stagnalas, vagy fogyas), egy perces villamszopik vannak mar csak es egy alig alvo baba, aki meg most sincs hat honapos sem, pedig mar bo ket honapja hozzataplalas van. Szoval en szemely szerint nem latom sok ertelmet, de ez en vagyok, a sajat anyja ismeri a gyereket es kesz.
A batyam epp tegnap poenkodott azzal, hogy eddig ok adtak nekunk kinott babaruhat, de most kb egyforma a ket fiu szinte, igy kovetkezo hazalatogataskor mar mi visszuk nekik Erik kinott ruhait.
Erik nem tudom, hogy most mekkora lehet, a merleget nem vittuk haza, de bo egy hete mar 6100 korul volt.
Kakti!
Mi is hasonlo jarokat vettunk Kristofnak, mint amit te belinkeltel. Annyi a kulonbseg, hogy van hozza matrac is. Nekem nagyon tetszik, massziv, alakithato a terhez, kint, bent egyarant hasznalhato, illetve most mar nalunk remekul mukodik terelvalasztokent. Ha nem ezt vettem volna, akkor jo sokat kolthettunk volna pluszban babaracsra. Jah, osszecsukva mocskosul kis helyen is elfer. Kint vettuk, elvileg hasznalt volt, gyakorlatilag uj es viccesen olcso. Erre a tipusra lehet venni kulon huzatot, nagyon aranyos jatszosatorra lehet alakitani.
Annyi minden volt meg az eszemben olvasaskor, de elszalltak a gondolatok...