A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermeknevelés » Ikrek

Orsi,
nagyon drukkolok én is!! KépKép

Szilvi
manoca

Sziasztok!
Orsi!
Nagyon szorítok értetek, hogy a kimaczkók még maradjanak bent egy kicsit!KépKép

Lányok!
Mindenkinek nagyon köszi a bíztatást, nagyon jól esik! Ezért szeretek benézni hozzátok!KépKép

Doris!
Nekem a spinálissal csak a műtét alatt voltak gondjaim, mégpedig az, hogy elég sokáig öklendeztem mind a kétszer. Most már úgy készültem, hogy itt a babaneten a kórházas topikon kerestem anesztest, és ajánlottak is egy nagyon jót. Beszéltem vele, és szerinte a hashártyám érintése váltja ki ezt a reakciót, de talán meg tudja szüntetni. Éppen ma beszéltem vele, lehet, hogy mégis az altatás lenne a jobb számomra, de szerdán este még megbeszéljük a kórházban. Azt a megoldást fogom választani, ami a kisfickónak a legjobb, én előbb-utóbb kiheverem a megpróbáltatásokat.Kép

Eri!
Szerencsére megoldódott a kérdés, marad a műtét csütörtökön, csak egy kicsit korábban, nem 9-kor, hanem 8-kor.Kép Azt még megbeszéljük, hogy milyen érzéstelenítést fog alkalmazni az anesztes.Kép

Gabi
efgabi

Sziasztok!
Gabi!
Akkor holnap mész be. Kép Drukkolunk. KépKép
Nekem is volt ilyen problémám. Szóltam nekik, hogy nem tudok a hátamon feküdni, meg is lett az eredménye. Kép Ezután egy kicsit alátámasztották az egyik oldalamat. Utána már jó volt. Kép Lehet, hogy neked is segítene. Kép

Vali!
Mégegyszer gratulálok a kis manókhoz. KépKép Nagyon helyesek. KépKép

Mindenkinek szép napot! KépKépKépKép
Eri
simones

Szia ValiKép
Nagyon szépek, édesek a gyerekek és nagyon kis ügyesek isKépKép GratulálokKépGYere gyakrabban ha tudszKép
GabiKép
Most, hogy ezt irtad már emlékszem, hogy én is hihetetlen erős hányingerrel küzdöttem, de amint szóltam azonnal megemelték a hátamat ha jól emlékszem és úgy jobban el tudtam viselniKépDrukkolok és izgulok Veletek együttKép
EriKép
Ez tündéri lehet, ahogy egymást ébresztgetik...Kép

Puszi:Doris
doris

Orsinak drukk ezerrel!!!!!KépKépKép
Remélem a dokik nagyon vigyáznak rájuk, de akkor úgy néz ki legalább a babák elég jól fejlettek odabenn...

Egyébként van valami előjele az ilyen drasztikus változásoknak? Mármint, hogy nálai sminden rendben volt eddíg...
Szerintetek milyen előjelek vannak amikor az orvoshoz kell fordulni?
Csak azért mert megmondom őszintén Orsi példáján nagyon megijedtem...
Nálam is vannak szokatlan tünetek pár napja, de nem vagyok egy orvoshoz szaladgálós fajta, lehet, hogy mégis kellene....

Rita
27+0
trus

RitaKép
Próbálj meg nem idegeskedni... Ahogy Orsi irta, vizesedni kezdett és ha jól emlékszem ezt a hátfájás dolgot az autóvezetéssel kapcsolatosan már megemlitette korábban...Persze nem biztos, hogy összefüggenek a dolgok de lehetséges. Nagyon drukkolok Nektek is és ha valami olyan gyanús jelet tapasztalsz ami miatt aggódnál inkább beszélj az orvosoddalKép

doris

RitaKép
De jó,ti már a 27.héten vagytokKép

Én is parázom nagyon, tartok a koraszüléstől.
Lányok,lenne egy kérdésem:melyik az a terhességi hét,amikor,ha kibújnak a kismanók,azért már a kórház meg tudja menteni őket?
Elnézést,hogy ilyen aggódós kérdéssel fordulok hozzátok.
pusz mindenkinek
kirri

KépKép
KépKép
kirri

KirriKép
Ne agyaljatok ezen!!! Nincs konkrét időpont amikortól biztosan életben marad, vagy nem marad életben egy magzat... A 26. héttől már jók az esélyekek a túlélésre, én rengeteg kis Hőssel, Csodababával találkoztam az elmúlt évbenKépKépKép A túlélés nagyban függ a baba állapotától, oxigénhiánytűrő képességétől, a tüdő érettségétől, attól, hogy kapott e a mama tüdőérlelőt mielött megszületnek a babák, mekkora a stressztűrő képessége a magzatnak egyáltalán rengeteg összetevője van a dolognak. A súly kevésbé fontos, sokkal inkább a magzatok érettsége számitKépKép Bizz Magatokban és mindenki bizzon magában meg a babájábanKép Orsi babái már szép nagyok és ha a tüdőérlelőt is meg tudták bent várni (24 óra kell, hogy kifejtse a hatását)akkor minden rendben leszKép
KirriKépRitaKép Pozitiv energiával ostromoljátok a babáitokat, és amennyire tudtok pihenjetek, feküdjetekKépKép Nem szabad negativ dolgokra gondolnotokKépKép

Megy a drukkKép

doris

DorisKép
Köszi a bíztatást,és nem fogunk negatív dologokra gondolni.
Elsők a babák!!
kirri

KépKép
KépKép
kirri

Doris Kép

nagyon kedves tőled, tényleg köszi a bíztatást!!!
csak nagyon megijedtem , mert tegnap még leveleztem Orsival és semmi baja nem volt...olyan fura, hogy ez ilyen hirtelen jön.
A hátfájás egy ponton nekem is jelentkezik néha mostanában, de remélem, hogy inkább statikai problémák miatt...
Ami inkább aggaszt az néha ilyen villámlásszerű rövid fájdalmak főleg alhasi tájékon...
Dokihoz csak a 30. hétre rendeltek vissza.
Majd meglátjuk!

De nagyon köszi a bíztatást KépKép remélem az én pocaklakóimnak is van még jó pár hete bennt!!

Orsi miatt viszont nagyon szorítok, remélem tényleg minden rendben náluk....

R
trus

Doris!
Lehet hoyg lemaradtam egy kcsit, de boldog szülisnapot nektek!!!!!!!!!!!!!
Kirri!
Szerintem se aggódj feleslegesen, a barátnőm kislánya a 26. héten született és teljesen rendben van igaz rajta sokáig látszott hogy kora baba volt.Én a 31 héten szültem a manókat (1920, és 2000gr.)Nagyok voltak de pl nem volt mellbimbójuk, pihések voltak szóval látszott hogy még bent kellett volna maradni.Egyébként én is kaptam tüdőérlelőt, egy napig visszatartották a szülést hogy tudjon hatni, és közben folyt a magzatvíz, hülyére agódtam magam.Nem kellett volna mert minden ok volt.
( a legújjabb hogy már a babának is be tudják adni ezt a szteroidot még a pocakban a köldökzsinórba fecskendezve.)
Minden esetre az nem árt ha mondogatod nekik, hogy kapaszkodjanak.
Puszi Csilla
bim_bam

TrusKép
Ha nem is szaladsz be a korházba azét egy telefont megér a dolog, hogy megnyugodjKép Persze csak ha úgy érzedKép A toxémia egyébként hirtelen jön bár nem tudom Orsinál ez áll-e fent. Lényeg, hogy jól legyenek mindannyianKép Feküdj, pihenj amennyit csak tudsz, minden más ráér, nekem elhihetedKép
CsillaKép
Köszi, vasárnap lesz a szülinapjuk, csak otthon előre megültük mert a család sem akart lemaradni az ünneprőlKépSzép nagyok voltak a babáidKép Az enyémeknek sem volt szemöldökük és pihések voltak mégKép

doris

Vali!
Aranyosak a babák! KépKép

Doris!
Vasárnapra boldog szülinapot a gyönyörűségeknek!

8-án már mi is 3 hónaposak leszünk. (Szerdán oltás.) Hihetetlen milyen gyorsan repül az idő... Kép

Gabi!
HAJRÁ! Kép

Orsi!
További drukk a macikáknak! KépKép

Vadvirág
Vendég

Doris Kép
Boldog szülinapot a babóknak!!
trus

VadvirágKépTrusKép
Köszönjük szépenKép A nagy ünneplés már megvolt otthon, most egy kicsi örömködést rendezünk csakKép
VadvirágKép
Tényleg repül az idő hihetetlen sebességgelKépMárkocska váladékozása enyhült már? Úgy értem ahhoz viszonyitva mikor vissza kellett mennetek a korházba. Egyébként miket csinálnak már a babák? Érdeklődési körük nyiladozik gondolomKép

doris

Boldog születésnapot a babácskáknak Doris!Kép

KépKép
KépKép
kirri

Doris!
Ahhoz képest igen, valamelyest enyhült. Néha-néha nyeli a nyálát és álmában többször is "szopizik". Kép

Jázmin nagyokat nevet, gőgicsél, igényli a társaságot. Mostanra már igazi jókat lehet vele beszélgetni hosszasan. KépKép Nagyon mosolygós, jókedvű csajszi. Kép

Vadvirág
Vendég

Sziasztok!

Regina! Hatalmasak a babák! Kép

Orsi! Megy a drukk!!!

Doris! Nem mondod, hogy már 1 évesek lesznek!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Kép Kép Kép

Krisztina
k78

KirriKép
Neked is köszi a gratulációtKép
K78Kép
De bizony, nekem is hihetetlenKépKép Elrepült egy évKépÉs napról-napra okosabbak, ügyesebbek a babákKép

Puszi és nagyon drukkolunk MindenkinekKépGabiKépOrsiKépKitartás!!!

Doris
doris

És akor amikor majd ti is három évesek lesztek mint mi lassan, akkor is azt fogjátok érezni, hogy hiszen most születtek.
Éppen tegnap néztük megint a régi videókat, megtaláltam azt amikor hozzuk haza Ricsit a kórházból, istenemre elbőgtem magam pedig nem vagyok egy sírós fajta.Csak belémvágott az a sok bizonytalanság amit akkor éreztem , hogy mi lesz ebből a kis csomagból. Hát gyerek lett nem is akármilyen.Hála istennek, meg a kis hősömnek.

Ja képzeljétek tegnap este 7 körül csörgött a telefonom szerencsére anyósom még nálunk volt, mert a Dédiéknek lerobbant a kocsijuk kb 10 kilóméterre tőlünk.A poén az egészben, hogy 3 hónapja szerelték meg 80 ezer forintért. Na a párommal kocsiba vágtuk magunkat,és mentük. Én még nem vontattam senkit a Gabinak nincs jogsija tök sötét volt, én meg lerágtam az összes körmömet mire hazaértünk.Otthon kezdett el remegni a térdem. Szegény kisöregeknek meg nem állt meg senki segíteni, a mami kezdte el tologatni az autót ( csípőprotézis műtéte volt 6 hónapja 73 éves), erre a papi(78 éves) kiállt az útra és megállított egy autót na azok félretolták őket. Szóval csúcs esténk volt.
Pesze a manók még ébren vártak mert nem kaptak jóéjt puszit mielőtt elmentem.
puszi Csilla
bim_bam

CsillaKép

csak azt akartam kérdezni, hogy Neked volt valami előjele annak, hogy a 31. hétre jöttek?
Vagy csak úgy hirtelen?

Szerintetek nem baj, hogy a dokim a 24. heti vizsgálat után legközelebb a harmincadikra hívott be?
Ti jártatok gyakrabban?

KirriKép
bocsi de hol is tartotok most a hetek számával?

Rita
trus

Rita, Kirri,

Dorisnak nagyon igaza van!! Kép
Pozitivan kell hozzáállni, nem minden rémtörténetet elolvasni, meghallgatni és nem folyton a koraszülésre gondolni! KépKép A babák mindent megéreznek!!!
És vagyunk itt néhányan, akik időre szültek, pl. Eri, Vadvirág és én is Kép (bocs Többiek, de mindenkit nem tudok)

Rita,
szerintem egy kicsit sok a hat hét a vizsgálatok közt. Egy egyes terhes is havonta jár. Főleg a félidő után. (És nem hiszem hogy csak a pénzért)
Én 3 hetente jártam.
Ha normális a védőnőd, járj hozzá is, ő is sok mindent meg tud nézni.

Vali,
nagyon édesek a babák!Kép

Szilvi
manoca

VadvirágKép
Néha-néha nyeli a nyálát Márkocska? Hisz ez nagyszerű!!!!KépKép És ezek szerint a szopikázós reflexe is működikKépJázmin igazi kis cserfes leányzó leszKép
RitaKép
Látom, nagyon foglalkoztat a koraszülés réme...sajnálom. Emlékeim szeirnt én is 4-6 hetente jártam vizsgálatokra. Ha nincs probléma akkor elegendőKép NyugiKép
CsillaKép
Sajnálom a DédiéketKépBorzasztó, hogy milyen közönyösek az emberek...Kép

doris

Szia Doris!
Én is boldog szülinapot kívánok a gyerekeknek! Mindig dícsérgeted mások születési
súlyát, de most Gergö és Lili súlyát kell megdícsérni, az enyémek még csak 7.5 kilósak voltak egyévesen, ök meg már a 9-en is túl vannak! Nagyon klasszak voltak a nyári képeitek is. Amúgy már nem is babáknak számítanak, vége a csecsemökornak! :-) Milyen tortájuk volt? Egyet, vagy kettöt kaptak? Nekünk egy kedves ismerösünk készített egy félig "szöke", félig "barna" tortát, nagyon klassz volt, majd teszek fel róla képet.

Eri!
Csak úgy leírtam a mi élményeinket, nem tanácsként, mivel minden gyerek más és biztos nem mindenkinél jön be ez a módszer. Neked akkor mást kell kitalálnod...

Orsi, Gabi!
Imádkozom értetek, hogy minden rendben menjen!

Vadvirág!
Fantasztikus, hogy Márk idönként már nyel, minél több hasonló produkciót kívánok!!!

Rita!
Nekem az elsö terhességemnél többször is volt ilyen nyilalásszerü fájdalom, ennek nincs nagy jelentösége tudtommal. Azt hiszem csak a méhet tartó szalagok nyúlása okozza. Ilyenkor azért mindig próbálj meg kicsit pihenni. (Biztatásul: a kislányomat úgy kellett kicsalogatni, öt egy héttel túlhordtam - a nyilalások ellenére!)Az ikerterhesség alatt kinyilt a méhszájam egyujjnyira a 20. héten és azt viszont rendes görcsölések elözték meg. 5 percenként jött kb. 5 darab és 10-20 másodpercig tartottak. Nem volt nagyon erös fájdalom, de rendszeres és viszonylag hosszú. Ezt azért nem lehet nyilalásnak tekinteni. Ha tehát ilyesmit tapasztalnál akkor mindenképpen telefonálj az orvosodnak.

Kirri!
Nekem azt mondta az orvosom, hogy jó lenne a 28-29. hétig kibírni. 29 hét+3 napig bírtuk és végülis tényleg teljesen egészségesek lettek a fiúk. Ne aggódj, a te babáid tovább idöznek majd benn, Éváékra gondolj, aki 10 nappal túlhordta Ádámot és Zolit!!! :-)

Sziasztok!
M.
mimóza

Rita!
Én is 3 hetente, majd 2 hetente, a vége felé 1 hetente és a finisben pedig hetente 2x... KépKép

Minden eredményünk csúcsszuper volt, de biztos ami biztos alapon rengeteg UH, CTG, vérvétel és persze vizsgálat...

Ráadásul így nem is kellett befeküdnöm szülés előtt egyetlen napra sem és annyira nyugodt voltam hogy csak na. KépKép

(Az utolsó 1,5 hónapban már egyáltalán nem kellett fizetni.) Kép

Hétvégén megnéztük DVD-n a 50 First Dates c. filmet. Adam Sandler és Drew Barrymore játszott benne és valami fantasztikusan jó volt.

Nagyon klassz volt az összes zene, de köztük a legaranyosabb szerintem: Somewhere over the rainbow c. dal.

http://members.chello.hu/szanyi.attila/letolt/mp3.html

Vadvirág
Vendég

Nekem is tetszett az Elsö 50 randi, bár az eleje elég fárasztó volt. Legjobban az utolsó kockák tetszettek, meg persze az alapötlet.
M.
mimóza

Pocakosok!
Tényleg fő a pozitív hozzáállás! KépKép A rémtörténetekkel ne foglalkozzatok. Kép Nekem is sokan mondták hogy koraszülettek leszenk. Hát nem lettek. Kép Az biztos, hogy már most megérzik, mit gondoltok, éreztek. Már csak ezért se foglalkozzatok a koraszüléssel.

Csilla!
Én is sajnálom a Dédiéket. Sajnos nem csodálkozom rajta, ilyenek az emberek Kép. Viszont irigyellek is, hogy még ilyen aktívak, autóval mennek, kocsit tolnak. Kép

Eri
simones

MimózaKép
Köszi, de az enyémek is nagyjából ott tartanak mint a TieidKép Lilluska 7.200 g volt pénteken Gergő pedig 8.260 g voltKép Araszol a 9 kg feléKép(Talán a félreértés abból adódott, hogy irtam a napokban, hogy vártuk az 5-6-7-8 kg-os súlyokat, hogy majd akkor jobb lesz az alvásuk most meg a 9-et várjuk GerivelKép) Lilluska meg a 8 felé halad de én elégedett vagyok Velük mert azt nézem, hogy honnan indultakKép Az a szerencsém, hogy mivel külföldön vagyunk igy a védőnői hálózat kötelékéből már hónapokkal ezelött "kipottyantunk" és nem kell feleslegesen idegeskednem mások véleményezésénKép Én azt nézem, hogy gyarapodjanak, az ütemen nem izgulokKép Gergő ma állt elsőként négykézlábraKépKép Lilluska már régóta ügyeskedik viszont Ő még nem ül csak a babakocsiban, etetőszékben. Gergő gyönyörűen egyenes háttal csücsül és persze mindketten hihetetlen sebességgel kúsznakKépKép Igy aztán "ragyog" a lakásKépKép Már tervezem, hogy mopot kéne kötni kezükre, lábukra, hasukra mert a legapróbb lukacskát is felfedezik és persze bebújnak, benyúlnak mindenhováKépKépKép

VadvirágKép
Ez magyarul az 50 első randi c. film? Csak azért mert megvan DVD-n, de még nem láttam. Ha ezt dicséred, akkor megnézzük valamikorKép

doris

Doris!
Igen az. Kíváncsi vagyok fog-e tetszeni. Szerintem annyira aranyos történet. Kép

Vadvirág
Vendég

SziasztokKép

Köszi a hozzászólásokat mindenkinek Kép
beszéltem is egyből a dokival, mert valami fertőzésszerű is elkapott egyúttal, de megint azt mondta, hogy várjunk hátha jobb és a jövő héten jelentkezzek...háát nem nagyon akar látni KépKép pedig én rendesen fizetem a vizsgálatokat, annak ellenére, hogy nem magánrendelésre járok, hanem csak a kórházban rendel....mindegy, betudom annak, hogy nyugis a doki és eddig minden OK. voltKép bár szívesebben mennék gyakrabban a biztonság kedvéért...

Az ötven első randi nagyon édes volt Kép nekem is tetszett Kép

Más:

Olvastam Linato szülésének történetét az anesztes topikban, és megmondom őszintén beparáztam egy kicsit .... bár náluk minden tökéletesen alakult, a babák is tüneményesek és ezért nagyon irígylem Kép... DE ... elgondoltam, hogy végig ébren volt a műtét alatt és hallott minden meg ilyenek ... HÁÁÁT én azt hiszem nem bírnám.
Bár azt olvastam, hogy ezt forszírozzák, mert jobb a babáknak mint az altatás.
De érzéketlen altesttel hallgatni hogy nyesegetnek!!! és elkerülhetetlen hatások a nehézlégzés stb.
Én amúgy is pánikbeteg vagyok, nem tudom, hogy bírnám, márpedig van rá esély...
Szült már valaki így spinálisan ( azt hiszem így hívják )? Mi a véleményetek, tapasztalatotok erről? Tényleg annyira rossz a babának az altatás?

Rita
27+0
trus

RitaKép
Igen, nekem spinális érzéstelenitésben csinálták a császáromat de az az igazság,hogy én oly rémült voltam, annyira ideges voltam amiatt, hogy "csak" 31 hetesek a babák, hogy valahogy egyetlen gondolat motoszkált a fejemben...épségben vegyék ki Őket. Tény,hogy igy utólag visszagondolva eszembe jutnak dolgok mint például az erős hányinger, de tudom, hogy kicsit megemelték a hátam és talán oldalra is billentettek és úgy jobban lettem. Engem korábban 6 alkalommal műtöttek altatással és sajnos én hihetetlenül rosszúl viselem az altatásos beavatkozásokat, tehát nekem ez nem volt olyan megterhelő. Kellemetlen volt, de erős, éles fájdalmat nem éreztem inkább nyomásokat és kifejezetten örültem, hogy ébren voltam, mert igy nyomon tudtam követni az eseményeket, láthattam egy másodpercre a babákat ami rengeteget segitettKép A pánikbetegséged miatt viszont lehet, hogy jobb ha rákérdezel a dologra. A fertőzésedet tartsd szemmel és ha valami gyanús menjetek be a korházbaKép

NyugiKép

Doris
doris

Doris, látod milyen jó dolgod van? Takaritanod sem kell! Kép
Szépen haladnak a babáid! Mikor lesznek uj képek?
A védőnő nálunk kb 3 hónapos korukban volt itt utoljára, hiába a védőnői szolgálat. Meg néha felhivott, hogy diktáljam be az oltások számát. KépKép Na nem mintha nagyon hiányzott volna. Kép

Rita,
csak egy kérdés: miért kell császárral szülnöd?

Szilvi
manoca

Rita!
Én így szültem, és örülök, hogy nem altattak. Kép Így láttam Vikit egyből, már amit a rövidlátó szemeimmel lehetett látni. Kép Annak is örültem, hogy hallottam mit beszélnek, hallottam a sírásukat. Mondták minden rendben a fiúkkal. Mikor még varrtak, visszahozták a fiúkat hozzám a szemüvegemmel, és láthattam, megsimogathattam őket. Kép Sajnos szoptatni nem engedték, de egyre több helyen már rögtön utána meg is szoptathatják a babákat, persze segítséggel. Kép Legszívesebben elkerültem volna a császárt, de mivel nem voltak fájások, és nem tágultam, elfolyt a magzatvíz, ezért kellett műteni.Kép Még az is jó volt, hogy hallottam, hogy minden eszközt megtaláltak. Kép
A legjobb a babának és a mamának, ha természetes úton szül(et)nek. Kép Ha ez nem megy valamiért, akkor inkább ébren. Kép

Eri
simones

DorisKép

Gondolom, hogy akkor kisebb gondja is nagyobb az embernek, de valahogy ismerem magam és tudom, hogy eleve a pániktól milyen tüneteket tudok produkálni...
Az a baj, hogy a dokim nem nyilatkozott szinte semmiről eddig és talán ha beszénénk róla előre, akkor könnyebb lenne rákészülni...de szerinte még korai. Lehet, hogy igaza van.

R
trus

A védőnő hozzánk sokszor jött, játszott a fiúkkal. Mindig elmondta az aktuális mondandóját, és mivel volt tejem, mondta, ráérek ezekkel. Kép Sajnos 1 éve elköltözött messze, vidékre Kép, az új védőnő csak egyszer jött, akkor sem voltam itthon csak az anyósom. Ő csak az oltások miatt jött. Csak azt nem értettem, hogy egy helyen van a dokinőnkkkel, miért nem egyeztettek?

Eri
simones

Szilvi Kép
az eleje óta keresztben fekszenek a fiúk ( érdekes, hogy nagyon az eleje óta ) és mindíg mondták, hogy majd megfordulnak még...hát eddig nem tették. És azt mondják ebből a poziból nehéz lesz jó fordulniuk, mert egyre kevesebb a hely.
Szóval mindkettő haránt van, ezért sanszos. meg valahogy az eleje óta fennál a császár lehetősége, mintha az ikrek miatt ez természetes volna, bár tudom, nem az...
Eri Kép
örülök, hogy Neked kellemes élményeid vannak ezzel kapcsolatban, nekem ez valahogy elképzelhetetlen...ha az ébren műtésre gondolok, megmondom őszintén inamba száll a bátorságom...gyáva nyápic vagyok...sajna KépKép

R
trus

Rita!
De látni, hallani őket Kép, az mindent elfeledtet. Kép
Még megfordulhatnak. Beszéld meg velük. Kérd meg őket, hogy forduljanak fejjel lefelé, legalábbis az "A" magzat. Kép Aztán a "B"-nek lesz már helye megfordulni. Kép

Eri
simones

Eri Kép
megróbálom KépKép
trus

Siasztok!
Orsi, Gabi hajrá!
Pocakosok! Csak csatlakozni szeretnék az ekőttem szólókhoz! Nem baj, ha tudjátok, mik az iker terhesség veszélyei, de ne gondoljátok, hogy ez moind veletek fog megtörténni. Sajna, amikor meghallják, mindenki előáll az ikres sztereotipiáival, hogy "korán fognak jönni, nyeszlettek lesznek, császárral lehet csak szülni, és tápszerrel eteni őket, és kb 3 éves korukra érik utpl a kortársaikat" Na, ezt engedjétek el nyugodtan a fületek mellett. Nálunk pl egy sem jött be ebből. És nekem sem kellett befeküdnöm, a 32,hét után kicsik lazult a méhszáj, így igyekeztem többet pihenni, (2 kölyök mellett Kép), és végül a 39. hétig bent dekkoltak a drágák!
A világon már sok sok iker megszületett, és minden ok volt, erre koncentráljatok!!!
Beszéljetek velük, hogy minddenkinek az a jobb, ha kivárják az idejüket! És ha vmi gyanús, inkább hívd fel vagy keresd fel az orvost, mert magában az ember mindig rémeket lát!
Mi igyekszünk a + energiát sugározni felétek: Claire
Ja, Vadvirág! Nagyon örültem, hogy nyel már a kis krapek! Lesz belőle egy nagy lakili kamasz, és majd lesel, hogy ez az én kis picikém Kép ?
Doris! Boldog szülinapot!
Bocs, jelenésem van: Claire
claire

Rita!
Engem is altattak és csak utólag kérdeztem az orvost, hogy miért. Azt mondta, hogy nem szóltam előre, hogy ébren akarok maradni. Szóval tényleg előre kell ezt egyeztetni. Az altatást én is elég nehezen viseltem, mint Doris. Nagyon nehezen tértem magamhoz, még egy napig kába voltam, alig bírtam beszélni.

Doris, bocs, kicsit elnéztem. Valahol említetted a 9 kilót, én meg készpénznek vettem. Így is szépen haladtok, az a lényeg, hogy folyamatosan hízzanak egy kicsit.

Körkérdés:
Ki mit szeret a legjobban abban, hogy ikrei vannak? Én akkor érzékenyülök el a leginkább, amikor elkezdenek boldogan kacagni egymással valami jó kis játék közben, amit ők találtak ki! Vagy reggel sírás helyett kacagás, visongás hallatszódik ki a szobájukból.

Mimóza
mimóza

Rita,
tényleg elég, ha az A magzat van fejjel. A B utána már simán kifér. Kép Nálunk igy volt. Kép Sőt sokáig a B is fejjel volt, aztán fordult haránt. És igy is megszülettek. Tehát van még esély. Ha minden rendben van, sokkal jobban jársz Te is, és a babák is. Nekem nagyon nagy élmény volt. Kép
Drukkolok! Kép

Szilvi
manoca

RitaKép
Mi holnap leszünk 24+0.
Itt nálunk különben most az a legújabb-Veszprémi kórház-hogy eltörölték a szabad orvosválasztást.
Annál szülsz,aki épp bent lesz.De ikres szülésnél bent van a főorvos,aki nagyon jó szakember.
Ez szeptember óta van így.
pussz mindenkinek és köszönjük a bíztatást!
kirri

KépKép
KépKép
kirri

SzilviKép
Bizony jó dolgom vanKép Friss képek vannak a kamerán csak le kéne tölteni meg feltenni...macera de megleszKép
TrusKép
Bizony, akkor egész mással van elfoglalva az ember lánya, de én is azt mondom, hogy a pánikbetegséggel nem szabad viccelni, tehát fontos, hogy ezt egyeztessétek az orvosoddalKép
ClaireKép
Köszi Neked is a jókivánságotKép
MimózaKép
Semmi gond, biztos az a mondatom tévesztett meg az alvásos szövegemben...Kép Én imádom ezt az egész ikres "létet"Kép Tulajdonképpen megkülönböztetett élménynek fogom fel hisz minden aprócska rezdülésükből, örömükből duplán jut NekemKép Mindig van minek örülni és ez fantasztikus érzésKép És annyira hihetetlen, hogy Ők itt vannak velünkKép Gergő tetőtől talpig a Férjem de csak külsőleg a természete...hát azon még gondolkodunkKép Imádnivaló kis csibész Lillus meg maga a toleranciaKépKépLillus kötődése Gergőhöz nagyon megható és elképzelhetetlen volt elötte, hogy ez a megszületésük pillanatától ilyen erős BenneKép Imádom, ahogy nevetgélnek, huncutkodnak az etetőszékben és mostanában utánozzák egymástKépKép Ez két kis CSODAKépKép

doris

Sziasztok!

Végre beköltöztünk!!!!! Igaz még elég nomád életet élünk itt, de nagyon boldogok vagyunk. Eddig is kertes házban laktunk, de még sehol sem éreztük ennyire jól magunkat.
Már felfedztük a környéket, ma már Lorával tánciskolában is voltunk.

Gabi

Nagyon szorítok nektek!!! Biztosan minden rendben lesz veletek.

Mimóza

Aranyos vagy nagyon!!! Nekünk is hiányozni fog azért még a környezetünk, de itt is nagyon jól fogjuk érezni magunkat.

Majd írok részletesen is a fiúk éjszakáiról, de ízelítőnek annyit, hogy két éves korukig felkeltek éjszaka minden ok nélkül akár 5-6szor is.

Most megyek, mert még ezer dolgom van.

Puszi

Éva

Kép

Kép
éva75

ÉvaKép
Hurrá-hurrá-hurráKépKép Gratulálok és minden jót kivánok Nektek az új otthonotokbanKépKép Gyere amint időd lesz, hiányoznak a hozzászólásaid persze tudom én, hogy most fontosabb dolgaid is akadnakKép

doris

Rita!

Nem hiszem, hogy nálam jobban félt valaha valaki a Spinális érzéstelenítéstől.Kép
De tényleg nem éreztem semmit. És a babák miatt akkor is kibírtam volna, ha érzek.
Nekem Ruben a 35. hétig faros volt és Lorena feküdt keresztbe. Aztán a fiam befordult a lányom alá szintén keresztbe és onnantól kezdve nem tudott olyan ütemben fejlődni, mint Lori.
Ezért a 80dkg különbség köztük.

Orsiéknak drukkok, hogy a kismackók még maradjanak a pocakban egy kicsit.KépKépKépKépKép

Vadvirág! Még nem tudtam anyuval beszélni, mert tanfolyamot tartott, de estére válaszolok az emailre. Jázminnak és Márknak sok puszi. Kép
Szépen kikerekedett Márk.Kép Legalább látom, hogy az én fiam is kigömbölyödhet majd.Kép
linato

Rita!
Nekem klausztrofóbiám van és ez akkor is jelentkezik ha nem tudok mozogni, ilyenkor elkezdek fuldokolni.Az anesztes nem kérdezett semmit csak belémvágta az érzéstelenítőt.Aztán mikor elkezdett hatni akkor mondtam neki, hogy mi a gondom és hogy be fogok fulladni.( azért csak akkor mert a nagy nyüzsiben nem jutottam szóhoz, sz.tem még a takarítónő is ott volt legalább tizen voltunk a műtőben aztán meg plusz a két gyerek az már 12.)
Azt mondta hogy szívjam az oxigént ha úgy érzem kevés a levegő. Ezt tettem és valamennyire el is kábultam. Annyit hallottam csak hogy milyen nagy gyerek (Barbi) nézétek ez a baba még nagyobb(Ricsi), örömködtek a műtőben ,csak a tömeg nem hullámzott meg nem trombitált.Hallottam hogy felsír a kisfiam és láttam ahogy elviszik őket az orvosok. Ez után még kb 2 óra volt mire kezdett feloldódni a mozdulatlanság a lábamban, addíg ott volt a párom és megpróbálta elterelni a figyelmemet.Ez bejött.
Eri!
Nem semmi hogy az eszközökre is figyeltél, a kis precíz!
Mimóza!
Jó a kérdés de nehéz megfogalmazni.Ez a két gyerek nekem ajándék és bár nem mindíg alakul úgy az életünk ahogy szeretnénk az esti " kupacolás" meg traccsparti azért segít a napi gondoktól elszakadni.Ők ketten jó kis csapat.Barbi úgy mint Doriséknál Lillus nagyon ragaszkodik Ricsihez,és nagyon vigyáz rá. Ricsike meg igazi férfiként titkolja az érzéseit, de azért megszeretgeti a tesót ha valamiért el van keseredve. Szóval ez a legjobb dolog az életemben.
Éva !
Garutlálok az új otthonhoz, azért egy kicsit irígykedem, de csak egy kicsit.
Bocs hogy ilyen hosszú voltam
puszi Csilla
bim_bam

Sziasztok!
Az altatás után ébredéskor és utána is minden OK volt, mintha meg sem történt volna. Csak egy napig többször köhögtem és rekedt volt a hangom kicsit. Gondolom ezzel volt összefüggésben.

Azért jó lett volna megúszni ezt a császárt...
Remélem a továbbiakban kihagyhatom ezt az "élményt"... Kép

Mimóza!
A legjobb, hogy IKREK! Kép
Mármint ezt a természet egyik legnagyobb csodájaként tartom számon. Pláne hogy egyikünk családjában sem fordult elő ilyesmi. Szóval mi vagyunk az elsők! Másrészt valami fantasztikus rájuk nézni, két pici egyszerre! Ez az egész annyira nagyszerű!!! KépKép

Kirri!
Most jutott eszembe, hogy egy pillanat erejéig meglepődtem - bár az orvosom már a terhesség alatt említette - amikor hirtelen egy fél perc alatt a szülés pillanatában 10 félig ismeretlen ember gyűlt össze egy nagyon pici - ideigleensen kialakított - "szobába" és mindenki nagy érdeklődéssel minket nézett. (Éppen felújítás alatt volt a szülészet.)Kép Szóval 3 orvos, aztán szülésznők, nővérek, altatóorvos, gyermekorvos stb. vett részt a nagy eseményen, na és persze a férjem is, aztán pedig csatlakozott hozzánk még Jázmin is. Kép

Éva!
Gratulálok! Kívánom, hogy sok klassz dolog történjen veletek az új házban.

Linato!
Oxi, köszönöm, de ráér, tudom mennyire elfoglalt vagy mostanság. Kép Én is puszilom Lorenát és Rubent.KépKép

Vadvirág
Vendég

Sziasztok Kép

Csilla, akkor minden elismerésem, hogy klausztróval is bírtad....
Tudom, hogy ezek más számára olyan megfoghatatlan dolgok, mint pl. a pánikbetegség is, pedig annak aki benne van elég rossz tud lenni...

Mindegy megpróbálok majd mindenről egyeztetni a dokival és minden eshetőségre felkészülni...és persze igazatok van, nyilván az ember a gyerekei kedvéért mindent kibír.

Egyébként most olvastam a másik topikban, hogy Orsi - a körülményekhez képest persze - jól van, infúziót kap és Máté megfordult az ülő poziból fejjel lefelé...lehet, hogy lesz netje is és talán be tud számolni Kép

Minden esetre drukkolhatunk nekik továbbra is KépKépKép

Rita
trus

Orsi és Kismaczkók!Kép
Tessék bentmaradni még egy kicsit!!
Drukk megy továbbra is.
kirri
24+0

KépKép
KépKép
kirri

Vissza: Gyermeknevelés